[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Volkswagen stopt met de productie van Beetle

Door Laurens Vantomme

Volkswagen zal geen opvolger lanceren voor de retroversie van hun iconische Kever. Maar het autobedrijf blijft inzetten op retro, maar dan met een ander model: de ID Buzz.

Het was Frank Welsch, hoofd van Research en Ontwikkeling bij Volkswagen, die op het autosalon van Genève aankondigde dat de productie van de Beetle deze zomer wordt stopgezet. Volgens Welsch kan je het retromodel van de Kever niet eindeloos uitmelken.

De originele kever kwam in 1938 op de markt en rolde van de band tot 2003. Er werden meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht. In 1998 bracht Volkswagen de New Beetle uit en in 2011 lanceerde de autoproducent zijn opvolger, die kortweg Beetle werd genoemd.

Hippiebusje

Liefhebbers van retrowagens vallen niet in een zwart gat. Volkswagen werkt aan een moderne en elektrische versie van het hippiebusje, de ID Buzz. De auto wordt op de markt verwacht tegen 2022. Het eerste busje (VW T1) van Volkswagen werd in 1950 in de Verenigde Staten op de markt gebracht.

RV

Het bericht Volkswagen stopt met de productie van Beetle verscheen eerst op Metro.


Volkswagen stapt in 2030 volledig over op elektrische wagens

Door Dorien Vervoort

De Volkswagen Group lanceert een initiatief om tegen 2030 al zijn auto’s elektrisch te maken. ‘Roadmap E’ stelt dat alle 300 wagens van de groep op zijn minst één elektrische variant moeten hebben. Volgens Volkswagen zijn ze de eerste grote mobiliteitsgroep die een datum zet op het uitbrengen van alleen maar elektrische wagens. De autofabrikant reserveert 50 miljard dollar om deze droom werkelijkheid te maken.

Transformatie

“We hebben een boodschap en willen deze nakomen. Dit is geen vage declaratie van wat we willen doen. Het is een sterke verplichting die we onszelf opleggen, die we vanaf vandaag als maatstaf gebruiken voor onze prestaties,” zegt Matthias Müller van Volkswagen. “De transformatie in onze industrie is niet te stoppen. En we zullen deze transformatie leiden.”

Volkswagen heeft sinds 2016 als streefdoel om de grootste e-mobiliteitsfabrikant te worden tegen 2025. Het bedrijf schat dat tegen datzelfde jaar 1 op 4 van hun wagens volledig elektrisch zijn. Om dat te verwezenlijken moeten ze meer dan 150 GWh aan batterijcapaciteit produceren voor hun elektrische auto’s. Dat komt overeen met maar liefst vier grote fabrieken voor batterijcellen.

De Volkswagen Group wil 80 nieuwe elektrische modellen aan klanten aanbieden tegen 2025. 50 van deze wagens worden uitsluitend door elektriciteit aangedreven, terwijl 30 van de voertuigen plug-in hybrides zijn. Volkswagen drijft dat aantal vervolgens verder op tot alle 300 modellen van de groep een elektrische variant hebben. De autofabrikant wil dat einddoel in 2030 bereiken.

Mercedes

Volkswagen is niet de enige autofabrikant die zichzelf streefdoelen met betrekking tot elektrische wagens oplegt; ook Mercedes Benz stapt af van brandstofvoertuigen. De autofabrikant wil tegen 2022 elektrische varianten van al zijn wagens aanbieden. Ook wil het merk zijn populaire SmartCar-reeks volledig elektrisch maken tegen 2020.

Volvo is een ander automerk dat volledig elektrisch wil gaan. De automaker zegt dat al zijn auto’s elektrisch of hybride zijn binnen twee jaar. Jaguar is daarentegen van plaan om een elektrische aandrijving in al zijn wagens te steken tegen 2020 en verschillende landen hebben al aangegeven in de toekomst brandstofwagens te verbieden.

The post Volkswagen stapt in 2030 volledig over op elektrische wagens appeared first on ZDNet.be.

❌