[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 September 2018Alle Nieuwskoppen

VIDEO. Walvissen maken indrukwekkende driedubbele sprong voor toeristen

Door Silke Vandenbroeck

Enkele toeristen werden tijdens een boottochtje getrakteerd op een zogenaamde ‘triple breach’: drie walvissen die tegelijkertijd uit het water springen. Het filmpje werd gemaakt bij Long Island, Bay of Fundy in Canada. 

De reisgids herkent het gedrag van de dieren en roept luidkeels naar de toeristen dat ze zich moeten klaarhouden voor de sprong van de drie walvissen.

Het bericht VIDEO. Walvissen maken indrukwekkende driedubbele sprong voor toeristen verscheen eerst op Metro.Haan en Amerikaanse vrouw zijn beste vriendjes

Door Silke Vandenbroeck

In New York City is een wel heel bijzondere vriendschap ontstaan. Nadat Camille verdwaald liep in de straten van de metropool, kwam ze bij een asiel terecht, waar Bree, een kuikentje, onderdak had gevonden.

“Ik was meteen verliefd op Bree”, zegt Camille. “In een flits van een seconde besloot ik hem te adopteren. Ik werd zijn surrogaatmoeder en nam hem overal mee naartoe.” Maar er was één probleem: in New York City is het verboden om hanen als huisdier te houden. “Ik heb voor Bree gekozen en ben verhuisd. Het was de beste beslissing van mijn leven. Zonder hem zou ik niet zo gelukkig zijn.”

Het bericht Haan en Amerikaanse vrouw zijn beste vriendjes verscheen eerst op Metro.


Dankzij nieuwe Dopper kan je nu milieuvriendelijk koffie meenemen

Door Silke Vandenbroeck

Goed nieuws voor de milieubewuste koffiedrinker. Dopper heeft nu een waterfles gelanceerd die ook drankjes warm kan houden.

Het bedrijf beweert dat de Dopper Insulated je koffie maar liefst negen uur heet kan houden. Daarnaast zorgt de fles er ook voor dat je water 24 uur lang ijskoud blijft. Door de fles te gebruiken red je de oceanen trouwens van plasticvervuiling.

Geen excuus

“Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem en dat kan je niet alleen oplossen”, zegt Merijn Everaarts, oprichter van Dopper. “We willen inspireren en samen met mensen uit de hele wereld een verandering teweegbrengen. En om dat te kunnen doen, mag er voor niemand een excuus zijn om single-use plastic te blijven gebruiken. Of dat nu is dat de kleur van je Dopper niet bij je outfit past, of dat je je water alleen gloeiend heet of ijskoud drinkt. Daarom ben ik zo trots op de Dopper Insulated.”

Het bericht Dankzij nieuwe Dopper kan je nu milieuvriendelijk koffie meenemen verscheen eerst op Metro.


Gisteren — 18 September 2018Alle Nieuwskoppen

Italiaanse modefotograaf vereeuwigt Kate Moss in boekvorm

Door Axelle Lot

Tijdens de Londen fashion Week werden er niet alleen nieuwe kleren aan de wereld getoond. De Italiaanse modefotograaf Mario Sorrenti stelde er zijn nieuwste boek ‘Kate’ voor. Geen verrassing, het boek gaat over supermodel Kate Moss. 

Na acht jaar is het magnum opus over Kate Moss eindelijk klaar. Het was de vrouw van Sorrenti, Mara Frey, die het project op poten zette. Zij ontdekte een hele reeks ongebruikte foto’s van het model en moedigde de modefotograaf aan om er iets mee te doen. Na een vergadering met Dennis Friedman van W Magazine, besloot de Italiaan om de beelden in een boek te gieten. Het verzamelwerk bevat 120 foto’s, waarvan 50 nog nooit gepubliceerd zijn. Het boek focust zich vooral op de beginperiode van Moss.

Het bericht Italiaanse modefotograaf vereeuwigt Kate Moss in boekvorm verscheen eerst op Metro.


Tweede deelsysteem van e-steps komt naar Brussel

Door Axelle Lot

Wie de Brusselse files wil mijden, heeft er sinds deze week een nieuwe optie bij. In de straten van Brussel zijn sinds gisteren honderd elektrische deelsteps te vinden van het Amerikaanse deelplatform Bird. De steps zullen onder meer aan trein- en metrostations op te halen zijn, waarna gebruikers ze ‘op een verantwoorde plek’ weer kunnen achterlaten.

Met Bird is gisteren het tweede deelsysteem van elektrische steps gelanceerd in de Belgische hoofdstad, na Troty. Om misbruik tegen te gaan zijn de steps enkel beschikbaar tussen 7 en 21 uur en worden ze ‘s nachts van straat gehaald.

Hotspots 

De elektrische steps van Bird worden dagelijks verspreid op verschillende «hotspots», zoals aan trein- en metrostations. De gebruikers, die minimaal 18 jaar moeten zijn, kunnen de step ontgrendelen met een applicatie op hun smartphone en er wordt gevraagd om ze na gebruik op een verantwoorde plek achter te laten.

Het bereik van de elektrische steps is 20 kilometer. Iedere avond worden ze verzameld en opgeladen om nadien in de ochtend opnieuw verspreid te worden.

Milieuvriendelijk

“Een van de grootste uitdagingen waar steden mee geconfronteerd worden, is het toenemend dichtslibben van de wegen en de dalende luchtkwaliteit. Bird wil bijdragen tot het verhelpen van deze problemen door mensen weg te houden van hun auto en in de plaats milieuvriendelijke, elektrische steps aan te bieden”, zegt Jonatan de Boer, algemeen manager voor Bird Benelux.

Bird is al het tweede platform voor elektrische deelsteps in Brussel na Troty, dat eind juni nog maar gelanceerd werd. Het hoofdkantoor van Bird is gevestigd in de Verenigde Staten, maar het deelsysteem is nu ook aanwezig in Parijs en Brussel en er zijn nog lanceringen gepland in andere Europese steden.

Velo’s groeien

In Antwerpen zijn het geen deelsteps, maar deelfietsen die het straatbeeld invullen. Het Velo-systeem tekende in 2018 78% meer ritten op dan in 2016, blijkt uit cijfers van de stad. Ook het aantal jaarabonnementen nam met 74% toe. Zeven op de tien van de gebruikers woont in Antwerpen. Het systeem wordt vooral gebruikt voor korte ritten, binnen de eigen buurt van de gebruiker. Daarnaast zijn de meeste fietstochten gericht op het centrum.

“Velo is ondertussen goed ingeburgerd. We zien het aantal ritten dat een abonnee maakt stijgen”, aldus Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Het bericht Tweede deelsysteem van e-steps komt naar Brussel verscheen eerst op Metro.


Verrassend. Schrijver onthult dat Bert en Ernie een koppel vormen

Door Axelle Lot

Het was het best bewaarde geheim van de showbizz, maar nu komt de aap toch uit de mouw. Sesamstraat-sterren Bert en Ernie zijn verliefd op elkaar. Het is scenarioschrijver Mark Salzman die het duo heeft geout. 

In het LGBT-magazine Queerty verklaart Salzman de plotselinge coming-out. “Een kleuter vroeg mij op een dag of Bert en Ernie samen waren. Dat vond ik zo leuk, zeker omdat het uit de mond van een kind kwam. In mijn ogen zijn ze altijd een koppel geweest.”

Inspiratie 

De twee figuren zijn gebaseerd op het leven van Salzman en zijn partner. “Ik was Ernie en mijn man Arnold Glassman was Bert. We vormden al een koppel toen de serie een succes werd”. En er zijn nog meer gelijkenissen met de poppen. Zo legt de regisseur uit dat Glassman meer de neuroot was en hij dan weer de chaoot, wat voor een leuke combinatie zorgde. In de serie zie je Bert en Ernie vaak discussiëren, maar desondanks delen ze wel een kamer. Slapen doen ze dan weer in aparte bedden.

Het bericht Verrassend. Schrijver onthult dat Bert en Ernie een koppel vormen verscheen eerst op Metro.


Ariana Grande last even een pauze in

Door Axelle Lot

Ariana Grande en haar verloofde Pete Davidson waren gisteren de grote afwezigen tijdens de Emmy Awards. De zangeres zou volgens People Magazine even een mediabreak houden na de dood van haar ex Mac Miller. 

De uitreiking van de Emmy’s, waarbij de belangrijkste televisieseries worden geëerd, is het evenement van het jaar voor iedereen die in de media werkt. Maar zangeres Ariana Grande en haar verloofde lieten het spektakel aan hun neus voorbijgaan. Zo zou ze meer tijd willen doorbrengen met haar familie en geliefden.

PTSS 

Grande heeft er al een zwaar jaar opzitten. Zo kampt ze nog steeds met een posttraumatische-stressstoornis na de aanslagen in Manchester en moest ze recent afscheid nemen van haar ex Mac Miller. De rapper overleed aan een vermoedelijke overdosis in zijn woning.

Time-out

Haar management heeft ondertussen een verklaring uitgestuurd. “Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd, zal Ariana minder reizen en meer tijd doorbrengen met haar familie. Ze zal blijven muziek maken, maar zonder de druk van een deadline. Ze bedankt haar fans voor het begrip.”

Het bericht Ariana Grande last even een pauze in verscheen eerst op Metro.


Nederlandse tiener bouwt WTC-torens na in garage

Door Axelle Lot

De 17-jarige Daan Van der Steijn uit het Nederlandse Deurne houdt er een opmerkelijke hobby op na. Zo heeft de tiener in de garage van zijn ouders de voormalige WTC-towers nagebouwd. “Ik heb het gebouwd uit respect voor de slachtoffers”. 

Daan was nog slechts een baby toen de twee torens op 11 september in elkaar storten. Maar dat hield de jongen niet tegen om aan de kolossale klus te beginnen. Op zijn veertiende maakte hij een eerste steentje uit modelgips. Op basis van oude plattegronden en foto’s van de Twin Towers werd het complex op schaal levensecht nagemaakt. In totaal zitten er 40.000 steentjes in de torens en 2.200 lampjes verscholen achter elke ruit. Waarom geen andere hobby en wel dit? “Het is een tragische gebeurtenis dat nooit vergeten mag worden.”

Schaaf- en snijwonden

Van der Steijn zette zijn deadline op 11 september dit jaar, maar door een brand in de noordelijke toren, een overstromende fontein en veel schaaf- en snijwonden, werd het iets later. De Amerikaanse ambassade in Nederland laat in een reactie weten dat ze erg onder de indruk zijn van Daan’s werk.

 

 

 

Het bericht Nederlandse tiener bouwt WTC-torens na in garage verscheen eerst op Metro.


Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren

Door Axelle Lot

Coca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis. Het psychoactieve effect zou er niet in verwerkt worden.

Concreet gaat het om drankjes met het bestanddeel CBD, oftewel cannabidiol, dat geneeskrachtige eigenschappen wordt toegeschreven. Het gaat om een boomende industrie, waar nu ook de grootste drankenfabrikant ter wereld op aast.

“We zijn de groei van CBD van dichtbij aan het opvolgen, als ingrediënt in functionele welness-drankjes overal ter wereld”, bevestigt de woordvoerder van Coca-Cola, Kent Landers. “Er is nog geen beslissing genomen, maar de markt evolueert erg snel.”

Volgens Bloomberg Televisie is de interesse te wijten aan het feit dat klassieke frisdranken slabakken, terwijl cannabis erg trendy is. Marihuana is in de Verenigde Staten een verboden softdrug, maar het medicinaal gebruik van cannabidiol wint wel aan belang.

Cannabis boomt 

De interesse van Coca-Cola is trouwens geen alleenstaand geval. Vorige maand kondigde Constellation Brands, de brouwer van Corona, al aan dat het 3,8 miljard dollar investeert om zijn belang in Canopy Growth, een Canadese producent van marihuana, te verhogen. Molson Coors Brewing is op zijn beurt een joint venture gestart met Hydropothecary om cannabisdrankjes in Canada op de markt te brengen. En Diageo, maker van Guinness-bier, voert gesprekken met minstens drie cannabisproducenten over een mogelijke samenwerking.

Coca-Cola diversifieerde de voorbije jaren al zijn aanbod. Naast de klassieke frisdranken maakt het concern ook fruitsappen, thee en water. Deze zomer kondigde het de overname van de koffieketen Costa aan.

Het bericht Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren verscheen eerst op Metro.


Reporter doet aan overdramatische berichtgeving tijdens orkaan

Door Axelle Lot

Alsof de orkaan Florence nog niet genoeg schade heeft aangericht in Amerika, besluit een lokale journalist de feiten nog een beetje aan te dikken. De man overleefde de gebeurtenissen, maar liet een onvergetelijke indruk na. 

Zelfs tijdens een storm, moet er nieuws gebracht worden. Een heroïsche journalist trotseerde dapper de wind en de regen, maar had duidelijk gevoel voor drama. Op het eerste zicht lijkt het alsof hij bijna weggeblazen gaat worden. Maar dan wandelen er plots twee voetgangers voorbij die zonder enige moeite de straat oversteken. In een mum van tijd ging het filmpje viraal op twitter.

Gras 

Ondertussen heeft The Weather Channel in een persbericht de feiten verduidelijkt. Zo zouden de twee mannen achter de reporter op asfalt lopen. Journalist Mike Seidel daarentegen stond op nat gras en was al heel de dag aan het filmen. Door de vermoeidheid zou hij moeite hebben gehad met rechtstaan.

So dramatic! Dude from the weather channel bracing for his life, as 2 dudes just stroll past. #HurricaneFlorence pic.twitter.com/8FRyM4NLbL

— Tony scar. (@gourdnibler) September 14, 2018

Het bericht Reporter doet aan overdramatische berichtgeving tijdens orkaan verscheen eerst op Metro.


Emmy Awards: ‘Mrs. Maisel’ en ‘Game of Thrones’ beste series

Door Silke Vandenbroeck

De Emmy Awards zijn voor de 70ste keer uitgedeeld. Grote winnaar was de melancholische fifties-serie ‘The Marvelous Mrs. Maisel’. 

De serie kreeg de Amerikaanse filmprijs voor beste komedieserie, maar hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan won ook de Emmy voor beste actrice. Amy Sherman-Palladino, die de serie bedacht, mocht twee Emmy’s in ontvangst nemen, voor beste script en beste regie. De serie haalde in totaal acht onderscheidingen binnen.

Game of Thrones

Fantasy-serie ‘Game of thrones’ werd voor de derde keer bekroond tot beste dramaserie en kreeg in totaal zelfs negen prijzen, maar veel daarvan in secundaire categorieën zoals make-up en speciale effecten. Acteur Peter Dinklage, die de dwerg Tyrion Lannister speelt in de serie, won de prijs voor beste bijrol in een dramaserie.

Miniseries

Bij de miniseries waren er in totaal zeven prijzen voor ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’ over de moord op de Italiaanse modeontwerper van elf jaar geleden. Andere Emmy’s gingen onder andere naar toneelactrice Claire Foy als koningin Elizabeth in ‘The Crown’, ‘RuPaul’s Drag Race’ als beste talentenjacht en ‘Last Week Tonight With John Oliver’ als beste talkshow. Zoals gewoonlijk was het entertainmentprogramma ‘Saturday Night Live’ andermaal de grote slokop in zijn categorie met acht prijzen.

Netflix

De met spanning verwachte strijd tussen streamingdiensten en reguliere tv-zenders eindigde op een gelijkspel: zowel Netflix als het Amerikaanse kabelkanaal HBO haalde 23 Emmy’s binnen. Het traditionele kanaal NBC sleepte 16 prijzen in de wacht.

Grote verliezer

Een van de grootste verliezers van de avond was het dystopische drama ‘The Handmaid’s Tale’, dat slechts drie prijzen kreeg op twintig nominaties.

Het bericht Emmy Awards: ‘Mrs. Maisel’ en ‘Game of Thrones’ beste series verscheen eerst op Metro.


Fortnite zorgt voor honderden Britse echtscheidingen

Door Silke Vandenbroeck

Over heel de wereld beleven heel wat gamers plezier aan Fortnite. Maar nu blijkt dat sommigen toch te veel tijd spenderen aan het spel. In Groot-Brittannië vroegen al zo’n tweehonderd wederhelften daarom de scheiding aan.

Divorce Online maakte deze week bekend dat bij de scheidingsverzoeken in 2018 (4.665 stuks tot dusver) grofweg vijf procent als reden opgaf dat de partner verslaafd was geraakt aan Fortnite.

Geen verrassing

De onlinescheidingsdienst ziet dit niet als een verrassing. “Verslavingen aan drugs, alcohol en gokken zijn vaak genoemde redenen voor een scheiding. Met de nieuwe digitale revolutie zijn er nieuwe verslavingen bijgekomen. Daaronder vallen online pornografie, online gaming en sociale media.”

Battlepasses

Het is niet duidelijk of het ook gaat om het geld dat aan Fortnite gespendeerd wordt. Het spel kan gratis gespeeld worden, maar je kan kiezen om bijvoorbeeld battlepasses te kopen. Wie verslaafd is, zal vermoedelijk ook snel daar wat geld aan opmaken.

Het bericht Fortnite zorgt voor honderden Britse echtscheidingen verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Erik Van Looy gaat eindelijk naar de kapper

Door Axelle Lot

Erik Van Looy maakt zich klaar voor een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. In Gert Late Night kwam hij praten over de jury, de kandidaten en zijn nieuw kapsel. Gert & James besloten om daar verandering in te brengen met een knipbeurt op de Evanna.


Het bericht VIDEO. Erik Van Looy gaat eindelijk naar de kapper verscheen eerst op Metro.


Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram

Door Axelle Lot

Heb je altijd willen weten hoe je echt zo’n klassieke Italiaanse lasagna maakt? Dan moet je een kijkje nemen op de Instagrampagina van Pasta Grannies. 

Geen keuken die zo geliefd en uitgebreid is als de Italiaanse: pizza, macaroni of spaghetti, iedereen is er dol op. Maar voor de echte authentieke maaltijden moet je aankloppen bij een nonna of Italiaanse oma. Zij kregen deze kennis van hun moeder en grootmoeder. Om deze traditie te bewaren maakte Vicky Bennison een Youtube-kanaal en Instagrampagina aan. Volgers krijgen daar een inkijk in de nonna’s hun vaardigheden.

Het bericht Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram verscheen eerst op Metro.


Worstelwedstrijd voor dwergen afgelast na kritiek

Door Axelle Lot

Een groep worstelende dwergen zal een andere zaal moeten zoeken voor hun shows. Een Britse vereniging uitte kritiek op het evenement wat leidde tot drie afgelaste shows. 

De worstelende artiesten kregen het aan de stok met de Britse vereniging voor mensen met dwerggroei, The Restricted Growth Association (RGA). De organisatie vond dat de wedstrijden een sterke gelijkenis hadden met de freakshows van vroeger. Zo zouden de dwergen dienen als uitlachmateriaal en stimuleert het geweld tegenover mensen met dwerggroei. Ook vonden ze het woord ‘dwerg’ op affiches aanstootgevend.

Annulatie 

De aantijgingen zorgden ondertussen voor drie geannuleerde shows en dat stoot dan weer de leden van het Extreme Dwarfanators Wrestling tegen de borst. “Wij dreigen twee weken loon mis te lopen en dat allemaal omdat iemand zegt wat we wel en niet mogen doen. Het is pure discriminatie”. De EDW sleept daarom de The Restricted Growth Association voor de rechter.

Stereotypering

De RGA is vooral boos omdat het imago door de worstelwedstrijden wordt besmeurd. “Hoewel de artiesten zelf voor dit evenement kiezen, worden anderen met dwerggroei ook door stereotypering getroffen”. De worstelende dwergen hebben alvast één iemand aan hun kant. “Als je het leuk vindt, ga dan kijken. Raakt het je, blijf dan thuis”, aldus James Lusted, een Brits provincieraadslid met dwerggroei.

Het bericht Worstelwedstrijd voor dwergen afgelast na kritiek verscheen eerst op Metro.Een Belg op drie wil andere job door woon-werkverkeer

Door Axelle Lot

Maar liefst een op de drie Belgen vindt dat zijn woon-werktraject onvoorspelbaar en stresserend is. Daardoor kijken evenveel werknemers uit naar een andere baan bij een bedrijf dat beter bereikbaar is. Dat blijkt uit een studie van Tempo-Team naar aanleiding van de Europese Week van de Mobiliteit.

Belangrijke boosdoeners zijn de lange reistijd (48%) en de drukte onderweg (46%). Evenveel werknemers geven aan dat het mobiliteitsprobleem en de stress die ermee gepaard gaat een grote impact heeft op hun werkdruk. Werknemers die met het openbaar vervoer naar het werk gaan ervaren hun woon-werktraject vaker negatief dan hun collega’s die met de auto komen (50% vs. 30%). Voor liefst 36% van de Belgische werknemers is de slechte bereikbaarheid van hun werkgever dan ook een belangrijke reden om van job te veranderen. In 2015 was dat nog maar voor 23%.

Sensibiliseren

“Het is dus belangrijk om het beste vervoersmiddel te kiezen in functie van de verplaatsing. En dat is niet altijd de auto, waar veel werknemers naar grijpen uit gewoonte. Werkgevers hebben hier een belangrijke rol in te spelen door hun werknemers te sensibiliseren of alternatieven aan te bieden”, aldus Valérie Denis, CSR-verantwoordelijke Tempo-Team.

Het bericht Een Belg op drie wil andere job door woon-werkverkeer verscheen eerst op Metro.


Preview. Geuren en kleuren en meer van dat in aflevering drie van Sextape

Door Axelle Lot

Goedele Liekens ontvangt in de derde aflevering van Sex Tape weer drie nieuwe koppels. Het thema van vanavond is ‘geuren en kleuren’. Spanning verzekerd.


Het bericht Preview. Geuren en kleuren en meer van dat in aflevering drie van Sextape verscheen eerst op Metro.


Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner

Door Axelle Lot

Iedereen kent wel een koppel dat altijd samen is en ook alles samen doet. Maar is zo’n innige relatie wel gezond? Deze drie tekenen verraden dat je te afhankelijk bent van hem of haar. 

Je maakt je nooit boos 

Er is niks mis mee met de andere persoon graag te zien, maar iedereen heeft kleine kantjes. Als je frustraties onder de mat veegt uit liefde is er iets mis. Het is belangrijk om in een relatie ergernissen uit te spreken. Door dit allemaal op te kroppen vermijd je de confrontatie en cijfer je jezelf helemaal weg.

Je hebt geen eigen leven 

Doen jullie niets liever dan elke minuut samen door te brengen en gaan jullie ook altijd samen weg? Schattig, maar ook erg verstikkend. Het is belangrijk om in een relatie je eigen identiteit te bewaren en daarnaast een leven uit te bouwen. Je loopt anders het risico je te isoleren van de rest van de wereld, met alle gevolgen van dien moest het spaaklopen.

Je laat je eigenwaarde door de andere persoon bepalen

Iedereen wil graag gezien worden en bevestiging krijgen dat ze goed bezig zijn. Maar als je je eigenwaarde door een ander laat bepalen, is het een teken dat je te afhankelijk bent.

Het bericht Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner verscheen eerst op Metro.


Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt

Door Janne Vandevelde

Begin jij spontaan te rillen als je denkt aan de winter met haar witte sneeuwlandschap? Dan ben je misschien echt allergisch aan de kou.

Eindelijk heb je een excuus om tijdens de winter lekker binnen te blijven. Er bestaat immers echt een allergie voor koud weer, namelijk ‘koude urticaria’. Die allergie bezorgt je galbulten of zwellingen als je je huid blootstelt aan koude lucht. Als je aan een zeer extreme vorm van koude urticaria lijdt, kan je bloeddruk bij heel lage temperaturen zo snel zakken dat je eraan sterft.

Gelukkig hoef je je daar in België niet druk om te maken.

Het bericht Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt verscheen eerst op Metro.Boost je libido met deze tips

Door Axelle Lot

Mis je de sexdrive van toen je relatie nog pril was? Je bent niet alleen. Maar dat betekent niet dat je er niks aan kan doen. Hieronder enkele tips voor meer vuurwerk tussen de lakens. 

Maak van je slaapkamer een romantische plek

Romantiek gaat zoveel verder dan de clichés van aangestoken kaarsen en rozenblaadjes. Een opgeruimde kamer, met verse lakens en een beetje privacy kunnen je libido al fel boosten.

Eet guacamole 

Het is algemeen geweten dat bepaald voedsel de passie verhogen. Zo zijn vijgen en asperges al bekend als stimulant. Maar ook guacamole zou voor een actief seksleven zorgen. Het zijn vooral de gezonde vitaminen en mineralen die wat extra magie toevoegen aan je slaapkamer.

Plan qualitytime in

Een drukke job, het huishouden regelen en de zorg voor kinderen/huisdieren is nefast voor een pittig seksleven. Maak daarom regelmatig eens tijd voor qualitytime. Vergeet even de vermoeidheid en doe iets leuk samen, je zal zien dat de avond in schoonheid eindigt.

Het bericht Boost je libido met deze tips verscheen eerst op Metro.


❌