[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Dit ‘Blind Getrouwd’-koppel is nu officieel gescheiden

Door Koen De Nef

Hoewel Elke en Tim aan het einde van het ‘Blind Getrouwd’-experiment al besloten om niet getrouwd te blijven, is de scheiding nu pas officieel rond. Dat kondigden ze aan op Instagram.

Van de vijf koppels die deelnamen aan het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ duurt het sprookje slechts bij één koppel voort. Line en Victor hebben onlangs zelfs besloten om te gaan samenwonen.

Zo ver kwam het niet bij Elke (37) en Tim (36), die nochtans torenhoog favoriet waren bij de kijkers. Het heeft niet mogen zijn, en nu is hun scheiding ook geofficialiseerd. “’t Is officieel! Single again!”, schrijft Elke op Instagram naast een foto van hun tweetjes met de scheidingsdocumenten in de handen.

Vrienden voor het leven

Ook Tim deelde het bericht op Instagram. “Officieel gescheiden… Hoeveel likes krijgen we omdat wij na de ‘scheiding’ nog steeds als goede vrienden overeen komen?”, klinkt het.

Dat liegt hij niet, want de twee werden de afgelopen maanden nog regelmatig samen gespot. “We hebben een speciale band opgebouwd door het programma. We zien elkaar bijna elke week. We zijn echt vrienden voor het leven”, klonk het eerder in Het Laatste Nieuws.

Het bericht Dit ‘Blind Getrouwd’-koppel is nu officieel gescheiden verscheen eerst op Metro.


MNM-presentatrice Dorianne Aussems wil pedofiel uitnodigen in radioshow

Door Janne Vandevelde

Dorianne Aussems (26) wil voor haar radioshow Generation M, een programma gericht op jongeren, iemand met pedofiele gevoelens uitnodigen. Dat zegt de MNM-dj aan De Standaard.

Aussems is op zoek naar een jong persoon die wil getuigen over zijn of haar pedofiele gevoelens. Het gaat dus niet om iemand die effectief pedofiele daden uitvoert. “Ik heb veel respect voor wie de moed heeft om daarover te getuigen en over hoe je die gevoelens binnenhoudt. Tegenwoordig is er zo weinig inleving in anderen. Het begrip is vaak ver zoek. Als dat op een serene manier kan, waarom dan niet?”, verklaart Aussems in De Standaard.

De VRT staat in elk geval open voor het onderwerp. “Alles hangt ervan af hoe je dit behandelt, op welke zender, op welk uur, in welke context. Bij ons gebeurt dat altijd op een respectvolle manier, met de nodige duiding, vanuit verschillende invalshoeken”, klinkt het bij de omroep.

Het bericht MNM-presentatrice Dorianne Aussems wil pedofiel uitnodigen in radioshow verscheen eerst op Metro.


Een kopje koffie te veel kan migraine veroorzaken

Door Camille Van Puymbroeck

Een migraineaanval is niet te vergelijken met andere hoofdpijn. Je kan er niet door functioneren en niets lijkt te helpen. Wachten is het enige wat je kan doen. Tot nog toe waren de oorzaken voor zo’n aanval erg onduidelijk, maar een nieuw onderzoek schept (althans deels) licht in de duisternis.

Migraine uit zich in veel verschillende vormen. Hoofdpijn, misselijkheid, lichtgevoeligheid… Hoe die symptomen juist met elkaar in verband staan, is niet duidelijk. Maar dat koffie je migrainehoofdpijn kan triggeren, lijkt nu vast te staan.

Drie kopjes

In de American Journal of Medicine verscheen een nieuwe studie van onderzoekers van Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), Brigham and Women’s Hospital en Harvard T.H. Chan School of Public Health (HSPH). Zij onderzochten specifiek de invloed van cafeïnehoudende dranken op migrainehoofdpijn. Ze vroegen aan 98 proefpersonen die gevoelig waren voor migraine om een eetdagboek bij te houden. Indien ze last hadden van migrainehoofdpijn, moesten ze daar eveneens gedetailleerd over berichten. Daarnaast werd er tijdens de analyse van de resultaten rekening gehouden met slaappatronen, menstruatiecyclussen en andere factoren. Uit de studie bleek dat zij die op een dag drie cafeïnehoudende dranken of meer consumeerden, 27% kans hadden op een migraineaanval. Verder onderzoek is noodzakelijk om de resultaten te ondersteunen, maar heb je vaak last van migraine, dan zou je alvast kunnen proberen om te minderen met je cafeïnegebruik.

Het bericht Een kopje koffie te veel kan migraine veroorzaken verscheen eerst op Metro.Waarom je je planten plezier doet met een kopje koffie

Door Camille Van Puymbroeck

Open een koffietentje, vul het met planten en je hebt gegarandeerd een horde hipsters aan je been. Over de gezondheidsvoordelen van een kopje koffie heerst onenigheid, maar over planten bestaat geen twijfel: ze doen wonderen voor je lichaam én je geest. Het enige addertje onder het gras? Je moet ze in leven weten te houden.

Iedere plantenliefhebber kan het beamen. Al dat groen is geweldig, maar soms werken de planten zelf gewoon niet helemaal mee. Zeker in het begin, wanneer je je realiseert dat je vingers toch wat minder groen zijn dan gedacht, vergt het soms veel moeite om geen doden op je geweten te hebben. Lichtinval, water, voeding… Een plant verzorgen is ingewikkelder dan je op het eerste zicht zou denken. Licht en water zal je zelf moeten uitvogelen, maar wat betreft de voeding hebben we misschien wel dé tip die je leven als plantenouder zal veranderen.

Plantenvoeding

Het zou kunnen dat je hier nog helemaal niet van op de hoogte bent, maar voor de duidelijkheid: planten hebben zo nu en dan een oppepper nodig in de vorm van voeding. Natuurlijk bevatten water en potgrond ook een heleboel stoffen, maar toch is dat niet genoeg. In het tuincentrum vind je een hele resem aan plantenvoeding, al kunnen we uit ervaring bevestigen dat de keuze tussen al die producten niet altijd makkelijk is. Bovendien kan je je de vraag stellen hoe ecologisch verantwoord al die middeltjes eigenlijk zijn.

Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen, dan kan je je plant af en toe een kopje koffie serveren. Daarin zitten onder andere kalium en magnesium – onontbeerlijk voor een goede groei. Een beetje afgekoelde koffie van tijd tot tijd is dus zeker een goed idee. Let wel op dat je niet overdrijft, want koffie is ook erg zuur en overmatig gebruik kan de grond zodanig verzuren dat je plant er het leven bij laat. Wil je liever op veilig spelen, gebruik dan niet het drankje zelf, maar koffiedik. Daarin zitten dezelfde voedingsstoffen, maar geen zuur. Ook je buitenplanten kunnen hier baat bij hebben en bovendien houden slakken niet van cafeïne, waardoor je hen in een beweging beschermt tegen ongedierte.

Het bericht Waarom je je planten plezier doet met een kopje koffie verscheen eerst op Metro.Kylie Jenner jaloers op ‘perfecte’ lichaam van vriendin

Door Koen De Nef

Realityster Kylie Jenner viel achterover toen ze haar vriendin Sofia Richie voor het eerst in bikini zag. Naar eigen zeggen had Sofia “dé perfecte bikinibody”, zo perfect dat Kylie besloten heeft om minder vaak met haar om te gaan.

Onlangs trok Kylie Jenner op vakantie met Sofia Richie, de vriendin van Scott Disick, die op zijn beurt de ex is van Kylies halfzus Kourtney Kardashian. Toen de jongste showbizz-miljardair ter wereld haar vriendin in bikini over het strand zag paraderen, kon ze haar ogen niet geloven. “Sofia is ergerlijk perfect. We gingen zopas samen op vakantie en ik kon niet nalaten om naar haar lijf te blijven staren. Sofia heeft gewoon dé perfecte bikinibody! Wat Brigitte Bardot in de jaren 60 was en Elle Macpherson in de jaren 90, is Sofia nu”, lezen we in TV Familie.

De mooiste zijn

In de entourage van de 21-jarige brunette wordt gefluisterd dat Kylie haar vriendschap met Sofia door jaloerse gevoelens op een lager pitje wil zetten. “Dat is de reden waarom Sofia niet de nieuwe BFF van Kylie is geworden. Gewoon omdat ze jaloers is op het uiterlijk van Sofia. Tja, Kylie wil altijd de mooiste zijn. Ze wil niet in iemands schaduw staan. En omdat ze Sofia knapper vindt dan zichzelf moest zij dus wijken. Ze wil zo weinig mogelijk met haar gezien worden”, klinkt het.

Nieuwe BFF

In de plaats van Sofia heeft Kylie nu iemand anders aangeduid als BFF. De gelukkige is Anastasia Karanikolaou, een 22-jarige Instagrammodel. Naast aandacht – plots heeft ze meer dan vijf miljoen volgers op Instagram – levert haar dat ook heel wat geld op. Voor elke foto die ‘Stassiebaby’ op Instagram post, krijgt ze maar liefst 5.000 euro. Niet mis!

View this post on Instagram

Koofle 🐅

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie) on

View this post on Instagram

Salty but sweet

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie) on

View this post on Instagram

@amberasaly 🐬

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie) on

Kylie Jenner met haar nieuwe BFF Anastasia Karanikolaou:

View this post on Instagram

her vibe is pretty 🦋🦋

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Het bericht Kylie Jenner jaloers op ‘perfecte’ lichaam van vriendin verscheen eerst op Metro.


IN BEELD. Lief! Fotograaf laat oudere koppels lijken alsof ze net verloofd zijn

Door Silke Vandenbroeck

De Britse fotograaf Sujata Setai zoekt overal op de wereld naar oudere koppels die al járen samen zijn om te poseren voor de camera. Setai maakt geen gewone foto’s, ze vraagt aan de koppels te poseren alsof ze net verloofd zijn.

Aan HuffPost vertelt de fotograaf dat de koppels het soms wat onwennig vinden om te doen alsof ze bijna gaan trouwen. “Als ik hen vraag om elkaars hand vast te houden of om te kussen, giechelen ze zelfs”, zegt ze. Maar uiteindelijk komen de tortelduifjes helemaal los en dat levert mooie plaatjes op.

Het bericht IN BEELD. Lief! Fotograaf laat oudere koppels lijken alsof ze net verloofd zijn verscheen eerst op Metro.


Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen

Door PVDBD

Openhartige Lindsay: “Lisa-Marie kwam er dankzij ivf en na 2 miskramen”

Op het prachtige kasteeldomein De Cellen stelde Lindsay zaterdagmiddag haar boek ‘Mama worden’ voor, de weg naar geluk via ivf’. Het was een geëmotioneerde zangeres die onder het goedkeurende oog van de Oostkampse burgemeester Jan de Keyser het eerste boekexemplaar in ontvangst mocht nemen. Raf Willems, CEO van Willems Uitgevers: “’Mama worden’ is het meest universele thema ter wereld dat er bestaat en als dat niet lukt, dan brengt dat heel wat met zich mee. Ik was de allereerste die Lindsay haar geheime dagboeken mocht lezen en ik had een krop in de keel. We kennen allemaal de vrolijke, immer goedlachse Lindsay, maar dan lees je het verdriet van een mens. Hoe jij dat beschrijft in jouw dagboek en hoe je dat jaren hebt volgehouden zonder dat iemand het wist, geeft aan dat jij een sterke persoonlijkheid bent.

Lindsay

Openhartiger kan niet, want er is geen enkel taboe uit de weg gegaan. Er is geen pijn verzwegen en op het einde is er de emotie van vreugde die in alle hevigheid losbarst. Ik hou van een dichterlijke overdrijving, dat is eigen aan een uitgever, maar toch is dat niet van toepassing als ik zeg dat dit één van de belangrijkste boeken is van deze tijd. Waarom? Omdat het een mooie combinatie is van Lindsay haar getuigenis en de columns van professor De Vos van het UZ Brussel, een autoriteit in Europa op het gebied van vruchtbaarheid. Over dit onderwerp zijn er heel wat ingewikkelde boeken geschreven voor en door wetenschappers, maar het persoonlijke verhaal van Lindsay, recht uit haar hart, kenden we nog niet.”

Lindsay

Lindsay: Ik zal nooit onder stoelen of banken steken dat Lisa-Marie er gekomen is dankzij in-vitrofertilisatie (ivf). Ik ben de professor en zijn team eeuwig dankbaar voor het geluk dat wij hebben gekregen met onze dochter. Dit boek was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen ik zag met hoeveel mensen we op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen op de vruchtbaarheidsafdeling van het UZ Brussel zaten te wachten, heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen. Ik wil de mensen die met ivf bezig zijn een hart onder de riem steken en kracht geven, en als ik met dit boek nog maar één iemand kan helpen om sneller de stap te zetten, dan is mijn missie geslaagd.

Lindsay

Crash
In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay voor het eerst over haar 2 miskramen en hoe ze op een gegeven moment, tijdens tv-opnames, crashte: “Micha Marah had mij uitgenodigd bij Ment voor opnames. Meestal kon ik de knop omzetten, waardoor ik de lachende Lindsay bleef. Ik draag niet graag een masker om verdriet te verbergen en hoe langer het duurt, hoe lastiger ik het heb om er tegen te vechten. Bij Micha zat een astrologe en ik stelde haar de vraag: “Zou ik ooit een kindje krijgen?” Zij trok de vossenkaart en vertelde me dat het heel moeilijk zal blijven gaan en ze kon er geen antwoord op geven dat het ooit zou lukken. Toen knakte er iets, had ik mezelf niet meer onder controle en was ik blij dat Micha er was om mij op te vangen.

Lindsay

Kwetsbaar
Het is uniek dat iemand die toch kwetsbaar is in haar verlangen naar een kind, toch zo open is, hoe zwaar het ook is”, zegt professor Michel De Vos van het UZ Brussel, die met zijn team de columns schreef in ‘Mama worden’. “In België is een goede vorm van ondersteuning en terugbetaling, maar er haken nog heel veel mensen af. Koppels stoppen na twee behandelingen omdat het lichamelijk en fysiek zwaar is. We vinden het mooi dat Lindsay erover wil schrijven en vertellen. Vruchtbaarheid en een kinderwens zijn fundamentele zaken bij de mens en het publiek heeft inderdaad nood aan meer informatie.

Lindsay

Naast de getuigenis van Lindsay en de columns van professor De Vos, vind je in ‘Mama worden’ ook de getuigenis van voormalig Miss België Virginie Claes, die eveneens mama werd dankzij ivf. De opbrengsten van het boek gaan naar ‘Vriend voor nieuw leven’, een fonds dat verder wetenschappelijk vruchtbaarheidsonderzoek ondersteund en financiert.

‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’ van Lindsay is een uitgave van Willems Uitgevers en is overal te koop.

Lindsay

 

Het bericht Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen verscheen eerst op Belg.be.

Joke van de Velde tekent bij House of Entertainment

Door PVDBD

Joke van de Velde tekent bij House of Entertainment

(Foto: House Of Entertainment)

Het blijft bruisen van activiteit bij House of Entertainment. Nadat onlangs Kat Kerkhofs, Ianthe Tavernier en Annelien Coorevits een professionele samenwerking aangingen met het allround entertainmentbedrijf, kiest met Joke van de Velde (Gent) opnieuw een Vlaamse schone voor het ambitieuze huis. Naast haar modellenwerk, is de voormalige Miss België dankzij haar meertaligheid ook een veelgevraagde presentatrice en deelt ze haar professionele kennis als styliste voor mode- en beautyshoots. Opnieuw een stevige injectie girlpower in de portefeuille van House of Entertainment, waarin Staf Coppens, Mathias Vergels en Andy Peelman voor het mannelijke tegengewicht zorgen.

“Met Joke van de Velde verwelkomen we wederom een veelzijdige en zelfbewuste vrouw in ons huis. In eerste instantie gaan we met onze boekingsafdeling aan de slag om haar agenda te optimaliseren. Joke spreekt meerdere talen, wat haar heel interessant maakt als presentatrice en/of ambassadrice voor bedrijven en merken. Ze is ook een veelgevraagd model, heeft de nodige ervaring op radio en televisie, en beschikt ook nog eens over organisatorisch talent. Het hoeft dus niet gezegd dat we bij House of Entertainment erg blij zijn met de komst van Joke en uitkijken naar een ongetwijfeld fijne samenwerking.  
– Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment – 
House of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Moose Bar XXL, Jan Smit Live in het Sportpaleis,… ) per jaar organiseert, goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlotjes de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke ondersteuning. De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment. House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, beheert rechten en nevenrechten, verzorgt fysieke en digitale distributie, en start binnenkort met een eigen publishingafdeling. House of Entertainment is een leading allround speler op de Belgische entertainmentmarkt.

Het bericht Joke van de Velde tekent bij House of Entertainment verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay openhartig in haar boek Mama worden

Door PVDBD

Lindsay deelt haar ‘weg naar geluk’ openhartig in haar (dag)boek ‘Mama 

Sinds december 2017 is Lindsay de trotste mama van Lisa-Marie. Maar voor de populaire zangeres lag de weg naar geluk vol obstakels en hindernissen. Lindsays kinderwens kon niet via natuurlijke weg in vervulling gaan, want ze werd net zoals duizenden andere vrouwen in ons land geconfronteerd met de problematiek van onvruchtbaarheid.

In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay openhartig over haar twijfels, hoop en een massa teleurstellingen en ontgoochelingen. Deze waren verbonden aan de talrijke pogingen die ze ondernam om moeder te worden. Het aangrijpende, persoonlijke verhaal van Lindsay wordt aangevuld met tips en ervaringen. Die komen van professor Michel De Vos (UZ Brussel) en zijn team. Hij beschrijft in een serie columns de stand van zaken rond vruchtbaarheid in Vlaanderen en verduidelijkt de betekenis en werking van ivf.

‘Mama worden’ van Lindsay wordt voorgesteld en verschijnt op zaterdag 4 mei. Met dit boek wil de zangeres de problematiek rond zwangerschap en ivf onder de aandacht brengen. Lindsay: “Dit is een boek voor alle vrouwen die bezig zijn met hun kinderwens. Een deel van de opbrengsten wordt ook afgestaan aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde.”

‘Mama worden’ van Lindsay verschijnt op 4 mei bij Willems Uitgevers.

Het bericht Lindsay openhartig in haar boek Mama worden verscheen eerst op Belg.be.

BART PEETERS PRESENTEERT NIGHT OF THE PROMS AAN ZEE EN IN HET SPORTPALEIS

Door PVDBD

BART PEETERS PRESENTEERT NIGHT OF THE PROMS
AAN ZEE EN IN HET SPORTPALEIS

Bart Peeters wordt de nieuwe presentator van de komende zomer- en najaarseditie van Night of the Proms. Daarmee is meteen ook de eerste artiest voor Night of the Proms op 22 en 23 november 2019 in het Sportpaleis bekendgemaakt. In Koksijde neemt Bart op 1 augustus de presentatie voor zijn rekening van de 1000e Night of the Proms. De “Summer Edition” aan zee is zowel de allereerste Belgische uitvoering in openlucht als een heel bijzondere jubileumeditie.

(Foto: PSE)

“Het succesrecept van de voorbije jaren in België en Nederland waar de presentator ook zingt, bracht ons bij Bart Peeters. Voor ons is hij een vriend van het huis: hij presenteerde Night of the Proms al enkele keren in Nederland, geeft regelmatig gastoptredens bij onze eigen producties, en treedt regelmatig solo op in onze zalen. We hebben onze stoute schoenen aangetrokken en hem gevraagd of hij onze drie shows in 2019 van Night of the Proms wil presenteren. Hij hapte vrijwel meteen toe en daar zijn we bijzonder trots op. Dat hij daarenboven ook nog muzikaal uit de hoek zal komen, is voor ons een dikke plus”, zegt Jan Vereecke van PSE Belgium, organisator van oa. Night of the Proms.

Bart Peeters gaat een druk najaar tegemoet. De muzikant geeft niet minder dan 6 Deluxe-concerten in de Lotto Arena. Daar voegt hij nu dus ook zijn rol aan toe van gastheer en zanger bij Night of the Proms in het Sportpaleis.

“Ik vind het een hele eer dat men mij deze vraag stelde en ik moest er eigenlijk niet lang over nadenken. Voor mij voelt het als thuiskomen. Night of the Proms staat na al die jaren nog altijd voor een zeer kwalitatief concept en daar nog eens deel van mogen uitmaken stemt mij gelukkig. Ik ga een druk jaar tegemoet, maar ik kon gewoon geen nee zeggen”, verduidelijkt Bart Peeters.

Night of the Proms 2019 vindt plaats op donderdag 1 augustus in Koksijde (Summer Edition) en op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Info & tickets via www.notp.com/belgie.

Het bericht BART PEETERS PRESENTEERT NIGHT OF THE PROMS AAN ZEE EN IN HET SPORTPALEIS verscheen eerst op Belg.be.

Dilbekenaar Jos Mertens (95) gehuldigd op 82e zangfeest

Door PVDBD

-Antwerpen 17 maart- Dilbekenaar en componist Jos Mertens werd vandaag door de mensen van het Vlaams-Nationaal Zangfeest gehuldigd, maar daarover straks meer. Het zangfeest begon zoals steeds omstreeks 14.10 u met een muzikaal voorprogramma. Het waren de muziekkorpsen vanKSA-Geraardsbergen, Vnj verbondskapel, Thebaanse trompetten KSA Hanske de Krijger-Oudenaarde die deze eer te beurt viel.

om 14u stipt werd het zangfeest geopend met een eerste samenzang. Gebed voor het vaderland, Groeninghe, Wij zijn bereid, Were di en Jutho, vooruit en dapper galmden door de Arena. in de toespraak van voorzitter Erik Stoffelen ging het vooral over de uitgebreide Vlaamse liederenschat die niet mag verloren gaan. daarvoor werd er ook een koppeling gemaakt met de datatbank van het studiecentrum voor Vlaamse muziek. Op deze datatbank kan je gratis een 500-tal liederen digitaal beluisteren.

Dit project kwam tot stand dankzij de samenwerking van de Vlaamse overheid, en het archief voor het Vlaams-Nationalisme. Je kan deze -en nog andere liederen raadplegen op vlaamseliederendatabank.net. Ook kondigde hij aan dat er op 25 juni een dag lang zal gezongen worden in het openluchttheater van het Antwerpse Rivierenhof. Daar zullen niet minder dan 1000 kinderen uit diverse lagere scholen bijeengebracht worden rond een zanginitiatief. Vertrekkend vanuit de veelzijdige figuur van Breughel zal er gespeeld maar vooral gezongen worden.

Ook wenste hij de Ieren een gelukkige en vrolijke feestdag toe. Want vandaag is het Sint-Patrick’s Day een hoogdag in Ierland. De mensen die ieder jaar zorgen dat onze Ronde Van Vlaanderen weer zwart-geel kleurt kregen ook een bijzondere dank. De Catalanen werden uiteraard ook niet vergeten en hij riep de Spaanse regering op om al de gevangen Catalanen vrij te laten. Maar ook de Europese unie moest het ontgelden omdat ze met twee maten en twee gewichten werkt.

De transfers van Vlaanderen naar Wallonië (ieder jaar 12 miljard) onder het mom van solidariteit werden nog maar eens gevraagd deze af te schaffen net zoals de faciliteiten. Voor dat laatste verwees hij naar Ronse. Daar werd er een meerderheid gevormd boven alle partijgrenzen heen om te vragen om de premier van intussen lopende affaires om deze faciliteiten af te schaffen. aan het eind van de toespraak stelde hij zijn opvolger voor namelijk Bart Fierens die hem na 12 jaar vanaf april zal opvolgen.

Na de toespraak van de voorzitter was het even tijd voor een stil moment op de tonen van “voor haar” van Gene Thomas werd er gedanst door de formatie Are U Famous. Een schouwspel van stijl en elegantie zo konden we dit mooie optreden samenvatten. Dit was voor het zangfeest een toegevoegde waarde en we zagen de duizenden mensen op de tribune zichtbaar genieten. Dit is Zeker voor herhaling vatbaar.

De jonge mensen Anne, Gitte, Linde en karel die daarna klaar stonden zongen “Je hebt een vriend”. Deze jonge mensen werden begeleid door een gitarist en een beperkt deel van het orkest. Een luid applaus viel hen te beurt van het talrijk opgekomen publiek. De formatie Sing Out Loud & Vrienden uit Zottegem namen het daarna van hen over. tussen de samenzangen door kregen we nog een gesmaakt optreden van de Vlaamse zanger Wim Soutaer. Die vergaste de Lotto Arena met vier van zijn bekendste nummers waaronder “allemaal” en “zonder woorden”.

Dan was het tijd om Dilbekenaar Jos Mertens in de bloemetjes te zetten. Jos Mertens werd geboren op 17 oktober 1924 als oudste in een gezin van vijf kinderen. Hij doorliep achtereenvolgens- en met groot succes diverse muziekscholen en -academies.Als pianist of organist werkte deze muzikale duizendpoot mee aan een schier eindeloos aantal concerten. Ook aan tal van nationale zangfeesten werkte Jos mee. zijn virtuoze pianobindingen en gewaardeerde orkestraties waren altijd ‘af’ tot en met. Omwille van deze verdiensten werd Jos letterlijk in de bloemetjes gezet.

(Jos Mertens)

Met het lied “De boer had maar ene schoen” zette de Catalaanse zangeres Guida Sellarès en haar diatonische accordeon haar optreden in. De diatonische accordeon is een bewuste keuze om zo de Catalaanse volksdans te kunnen spelen. Ze begeleidt ook kinderen door middel van artistieke experimenten naar de fascinerende wereld van muziek. Ze is ook actief in de Oca Rosa-vereniging die evenementen rond folk en tradsitionele dans organiseert.

Jan Couck uit Opwijk kreeg de eer om de jeugdige muziekkapellen te dirigeren. Daarna werd er traditioneel afgesloten met de samenzang van de stem van Suid Africa, het Wilhelmus en uiteraard De Vlaamse Leeuw. Vermelden we tot slot nog dat er een grote delegatie politici was van het Vlaams Belang en N-VA. De andere partijen waren veel minder of helemaal niet vertegenwoordigd. Hoopvol voor het Vlaams-Nationaal zangfeest was dat er onder de toeschouwers zich opnieuw veel jongeren bevonden. Vergeet alvast niet in uw agenda 29 maart 2019 te reserveren voor het 83e zangfeest, bij leven en welzijn tot dan.

Voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht Dilbekenaar Jos Mertens (95) gehuldigd op 82e zangfeest verscheen eerst op Belg.be.

Annelien Coorevits in zee met House of Entertainment

Door PVDBD

We verwelkomen Annelien Coorevits natuurlijk met open armen. Ze is een bezige bij met vele talenten, een op-en-top professional, die goed weet wat ze wil.  Annelien zal kunnen rekenen op ons volledige team en de verschillende afdelingen van House of Entertainment, om haar professionele bezigheden te begeleiden en ondersteunen. Voor ons als bedrijf betekent dit opnieuw een bevestiging dat de investeringen die we doen in onze structuur, onze hands-on-mentaliteit en de menselijke wijze waarop we werken, in de smaak vallen bij onze klanten en opgemerkt worden in de sector.
– Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment – 

Annelien Coorevits, momenteel elke vrijdagavond te bewonderen op het kleine scherm als presentatrice van het veelbesproken ‘Temptation Island’, kiest zelf voor een nieuwe professionele verleiding en gaat in zee met House of Entertainment. Het allround entertainmentbedrijf zal vanaf heden het management van de voormalig Miss België op zich nemen en Annelien begeleiden in alle aspecten van haar professionele leven. Nadat eerder ook Kat Kerkhofs, Staf Coppens, Mathias Vergels, Ianthe Tavernier en Andy Peelman er hun eigen kamertje kregen, betekenen dit dus opnieuw leuke uitbreidingswerken voor het ambitieuze huis.

Annelien Coorevits
(Foto: House Of Entertainment)

House of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Moose Bar XXL, Jan Smit Live in het Sportpaleis,… ) per jaar organiseert, goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlotjes de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke ondersteuning. De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment. House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, beheert rechten en nevenrechten, verzorgt fysieke en digitale distributie, en start binnenkort met een eigen publishingafdeling. House of Entertainment is een leading allround speler op

Het bericht Annelien Coorevits in zee met House of Entertainment verscheen eerst op Belg.be.

Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker

Door PVDBD

smokefreeconcerts: binnen rocken, buiten roken

Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker

Iedereen weet dat roken in concertzalen verboden is. Toch zie je nog regelmatig mensen een sigaret opsteken. En dat is niet aangenaam voor de andere concertgangers. Die roken vaak ongewild mee en ademen zo schadelijke stoffen in. Om concerten rookvrij te houden, slaan Kom op tegen Kanker, concertpromotoren en zaaluitbaters de handen in elkaar. Ook Sportpaleis Group neemt deel aan de campagne #smokefreeconcerts, die tabaksrook voorgoed uit de concertzalen wil weren. Om de boodschap tot in de concertzalen te krijgen, deelt Kom op tegen Kanker vanaf 6 maart #smokefreeconcerts-polsbandjes uit tijdens een aantal concerten. Want rocken doe je binnen, maar roken doe je 

Een concertzaal is een afgesloten publieke ruimte en daar geldt al jaren een wettelijk rookverbod. Als iemand een sigaret opsteekt tijdens een concert, roken anderen passief mee en ademen ook zij de schadelijke stoffen uit de tabaksrook in. Daarnaast zet het vaak anderen aan om er dan ook eentje op te steken. En voor je het weet, rookt iedereen mee. De gezondheidsschade is niet min. Meerokers lopen een hoger risico op hartziektes, hartaanvallen (één op de tien hartaanvallen wordt veroorzaakt door passief roken), COPD, astma en longkanker. Passief roken door zwangere vrouwen verhoogt dan weer de kans op vroeggeboorte.

Hoog tijd dus voor sensibilisering. De sector en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar en nemen het op voor de niet-rokende concertganger. Vanaf 6 maart dragen alle partners een eenduidige boodschap uit op al hun communicatiekanalen: samen gaan we voor #smokefreeconcerts en halen we de rook uit het concert en de rock-’n-roll uit de sigaret.

#smokefreeconcerts: een krachtig signaal tot in de concertzalen
Wanneer iemand een sigaret opsteekt, zijn mensen niet geneigd om daar een opmerking over te maken. Daarom deelt Kom op tegen Kanker vanaf 6 maart #smokefreeconcerts-polsbandjes uit aan de ingang van een aantal grote Belgische concertzalen. Niet-rokers én rokers worden aangemoedigd om de bandjes te dragen tijdens het concert om zo samen voor een rookvrij concert te gaan. De polsbandjes zijn een subtiele manier om de niet-rokers te empoweren en het voor iedereen gezellig te houden. Zin in een sigaret? Steek ze buiten op. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: “De tijden dat roken en rock-‘n-roll samengingen, liggen achter ons. We willen de rook uit het concert halen en de coolheid uit de sigaret. Want iedereen heeft recht op gezonde lucht.”

Concertpromotoren en zaaluitbaters springen mee op de kar
We slaan de handen in elkaar met de concertpromotoren en zaaluitbaters, want zonder hen heeft onze actie geen draagvlak. Toen we rond de tafel gingen zitten, bleek al snel dat ook zij vragende partij zijn voor sensibilisering. We zijn erg tevreden met deze samenwerking.” – Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. AB Concerts, Democrazy, Depot Leuven, Gracia Live, Greenhouse Talent, La Madeleine, Live Nation Belgium, Paleis 12, STLive, Vooruit en ook Sportpaleis Group werken mee aan deze actie. Ook Studio Brussel deelt bandjes uit tijdens zijn showcases.

#smokefreeconcerts on tour
In de zalen van Sportpaleis Group zullen #smokefreeconcerts-polsbandjes worden uitgedeeld bij de concerten van:

– Florence + the Machine (Sportpaleis, 7 maart)
– The Kooks (Lotto Arena, 28 maart)
– Alice on the Roof (Vorst Nationaal, 30 maart)
– MNM Back to the 90s & Nillies (Sportpaleis, 5 en 6 april)

Meer info
www.smokefreeconcerts.be

Het bericht Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker verscheen eerst op Belg.be.

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE

Door PVDBD

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS
SUMMER EDITION IN KOKSIJDE

(Foto: PSE)
(Foto: PSE)

35 kaarsjes

Night of the Proms blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. Dat wordt niet alleen dit najaar gevierd in het Antwerpse Sportpaleis, maar ook deze zomer al met een allereerste Vlaamse openluchteditie in Koksijde. De show aan de kust is meteen de 1000e sinds de start van het succesvolle concept. Ondertussen werden al meer dan 4000 tickets verkocht voor het concert in Koksijde. Eén van die artiesten is Milow, die vorig najaar furore maakte op de Night of the Proms-shows in Antwerpen, Rotterdam en diverse Duitse steden.

Milow

De Belgische singer-songwriter won tussen 2007 en 2012 maar liefst 12 MIA’s. Een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. De internationale doorbraak volgde met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen behaalde in diverse Europese hitlijsten. Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. Bekendste hits zijn ‘You And Me’,  ‘Little In The Middle’, ‘Fortune Cookie’ (een duet met Emma Bale) en uit zijn album ‘Modern Heart’ werd ‘Howling at the Moon’ de grootste hit.

Bekijk hier de video van ‘Lay Your Worry Down’, live op Night of the Proms in duet met John Miles:

Ook singer-songwriter Milow komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles en Regi, donderdag 1 augustus mee op het podium. En dat van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.

In oktober 2018 was Milow helemaal terug met de nieuwe single ‘Lay Your Worry Down’, voorbode van het zesde studioalbum ‘Lean Into Me’, dat in de loop van dit jaar uitkomt. Hij vertolkte het op indrukwekkende wijze samen met John Miles tijdens de Night of the Proms-tournee van 2018.

Tickets
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch: 

Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notpwww.notp.com/belgie
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

Het bericht OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE verscheen eerst op Belg.be.

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE

Door PVDBD

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS
SUMMER EDITION IN KOKSIJDE

(Foto: PSE)
(Foto: PSE)

35 kaarsjes

Night of the Proms blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. Dat wordt niet alleen dit najaar gevierd in het Antwerpse Sportpaleis, maar ook deze zomer al met een allereerste Vlaamse openluchteditie in Koksijde. De show aan de kust is meteen de 1000e sinds de start van het succesvolle concept. Ondertussen werden al meer dan 4000 tickets verkocht voor het concert in Koksijde. Eén van die artiesten is Milow, die vorig najaar furore maakte op de Night of the Proms-shows in Antwerpen, Rotterdam en diverse Duitse steden.

Milow

De Belgische singer-songwriter won tussen 2007 en 2012 maar liefst 12 MIA’s. Een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. De internationale doorbraak volgde met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen behaalde in diverse Europese hitlijsten. Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. Bekendste hits zijn ‘You And Me’,  ‘Little In The Middle’, ‘Fortune Cookie’ (een duet met Emma Bale) en uit zijn album ‘Modern Heart’ werd ‘Howling at the Moon’ de grootste hit.

Bekijk hier de video van ‘Lay Your Worry Down’, live op Night of the Proms in duet met John Miles:

Ook singer-songwriter Milow komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles en Regi, donderdag 1 augustus mee op het podium. En dat van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.

In oktober 2018 was Milow helemaal terug met de nieuwe single ‘Lay Your Worry Down’, voorbode van het zesde studioalbum ‘Lean Into Me’, dat in de loop van dit jaar uitkomt. Hij vertolkte het op indrukwekkende wijze samen met John Miles tijdens de Night of the Proms-tournee van 2018.

Tickets
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch: 

Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notpwww.notp.com/belgie
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

Het bericht OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE verscheen eerst op Belg.be.

Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment

Door PVDBD

Populaire zangeres en actrice Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment

– Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment – 

“Ianthe Tavernier en House of Entertainment zijn een ideale match. Ianthe is een multitalent, een allround entertainer. Ze maakt als zangeres deel uit van het succesvolle trio ‘Les Copines’, bewees in ‘Steracteur Sterartiest’ en onlangs met de single ‘Vuur’ dat ze ook solo de nodige ambities mag koesteren, is naast haar rol in ‘De Buurtpolitie’ ook een veelgevraagde musicalactrice, en heeft een stevig aantal volgers op haar sociale media, wat van Ianthe een invloedrijke personality maakt. Kortom, voor ons als allround entertainmentbedrijf een fantastische aanwinst. We gaan er met ons volledige team alles aan doen om Ianthe binnen House of Entertainment de ondersteuning te bieden die ze nodig 

(Foto: House Of Entertainment)

Zangeres en actrice Ianthe Tavernier, bekend van ‘De Buurtpolitie’ en momenteel ook aan het schitteren in de musical ‘Iedereen Beroemd’, gaat voor de verdere uitbouw van haar carrière een exclusieve samenwerking aan met het allround entertainmentbedrijf House of Entertainment. Multitalent Ianthe zal voor de ontwikkeling van haar diverse professionele bezigheden kunnen rekenen op de begeleiding en expertise van de verschillende afdelingen binnen House of Entertainment, en krijgt dus net als Kat Kerkhofs, Staf Coppens, Mathias Vergels en Buurtpolitie-collega Andy Peelman, een eigen kamer in het ambitieuze

– Ianthe Tavernier – 

“Ik ben heel blij met deze samenwerking. Ik voelde aan dat het moment daar was om wat meer structuur in mijn professionele leven te brengen. Ik zing, acteer en presenteer heel graag, en kreeg de voorbije maanden heel wat mooie kansen. Ik zou tegen alles wat me leuk lijkt ‘JA’ willen zeggen, maar nu is het belangrijk om de juiste keuzes te maken voor mijn toekomst. Ik heb al verschillende keren mogen samenwerken met de mensen van House of Entertainment en dat voelde steeds erg goed aan, vandaar dat mijn keuze snel gemaakt was. Als je me vraagt wat mijn ultieme droom op professioneel gebied is, dan is het antwoord: Een eigen programma op radio of televisie. Dat lijkt me waanzinnig leuk en we mogen toch dromen hé!”

House of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis,… ) per jaar organiseert, goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlot de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke ondersteuning. De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment. House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, beheert rechten en nevenrechten, verzorgt fysieke en digitale distributie, en start binnenkort met een eigen publishingafdeling. House of Entertainment is een leading allround speler op de Belgische entertainmentmarkt.

Het bericht Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment verscheen eerst op Belg.be.

Hasseltse PXL-studenten zorgen vip-beleving op I Love the 90’s

Door PVDBD

Hasseltse PXL-studenten zorgen voor een nieuwe, ‘Belladonna’ vip-beleving op ‘I Love the 90’s’

Innovatief

Medeorganisator Kris Bloemen: “Toen het werd gepresenteerd zag ik niet alleen het enthousiasme en geloof van de studentes. het verhaal biedt een meerwaarde die wij graag op ‘I love the 90’s’ omarmen. We hebben veel vrouwen en we krijgen vaak de vraag welke extra belevingsmogelijkheden wij kunnen aanbieden, waardoor onze party voor hen een grote meerwaarde krijgt. Anno 2019 willen sommige vrouwen meer dan alleen maar het feestje. Daar speelt het ‘Belladonna’-project perfect op in. De vier studentes voelen perfect aan hoe ons verhaal kunnen actualiseren en upgraden. Kies je voor het complete pakket, dan begint onze party al op zaterdagvoormiddag. En dat met pure verwennerij, shoppen en genieten. Samen met je BFF’s, girlfriends, vriendinnen of individueel word je perfect voorbereid voor onze party. Fijn dat we deze nieuwe vorm van pré-party beleving kunnen aanbieden.”

(Foto: House Of Entertainment)

Creatief

Creatieve ideeën van studenten betrekken waardoor er nieuwe evenementen of belevingen ontstaan”, dat was de inzet van ‘Pitch je idee’. Een platform dat de Hasseltse PXL tijdens het huidige academiejaar aanbiedt. En wat in het najaar kon rekenen op een ruime belangstelling. Een professionele vakjury boog zich over de inzendingen. Het eerste resultaat van innovatief denken werd door medeorganisator House of Entertainment geïntegreerd in ‘I Love the 90’s, The Party’. PXL-studente Silke Begine: “’Belladonna’ is het concept dat ik samen met mijn medestudentes Sahsenem, Anneleen en Zana heb ontwikkeld. 

Belladonna

Het is voor en door vrouwen en centraal staan genieten en verwend worden.  Op termijn kan ons concept op eigen benen staan. Maar dit jaar maken we graag de koppeling met ‘I Love the 90’s, The Party’. Die vindt zaterdag 13 april plaats in de Hasseltse Ethias Arena. We konden de grootste 90’s party van Europa overtuigen om extra inspanningen te leveren voor vrouwen. Naast de line-up, waar er met o.a. Maxi Jazz van Faithless en het afscheidnemende Boyzone van Ronan Keating. Extra aandacht is er voor vrouwen. We kunnen de bezoeksters ook een ‘Gold’ en ‘DiamondBelladonnapakket aanbieden. Het eerste geeft je naast een aparte ingang ook toegang tot het gratis gebruik van toiletten, vestiaire, een glaasje cava.

Diamond

Eveneens is er een aparte zone met exclusieve standjes, op de party. Kies je voor ‘Diamond’, dan is de upgrade compleet en word je vooraf al ontvangen in het YUP hotel in Hasselt. De dag begint om 10.00 uur. Je krijgt een goodiebag en de mogelijkheid voor personal shoppen in de mooie stad Hasselt. Aansluitend kan je je omkleden in het hotel.  je haar word gedaan en je krijgt een passende make-up. Super relaxed word je met een shuttle naar de party gebracht. Je verblijft de ganse avond in de aparte zone, met standjes. De aparte ingang, gratis toiletten en vestiaire en een glaasje cava zitten ook in dit pakket.”

Meer info over het ‘Belladonna’-project vind je op de website, www.ilovethe90s.be Daar kan je ‘Diamond’, ‘Gold’ en reguliere tickets kopen voor ‘I Love the 90’s, The Party’ dat op zaterdag 13 april plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena.

Het bericht Hasseltse PXL-studenten zorgen vip-beleving op I Love the 90’s verscheen eerst op Belg.be.

Pat Krimson stunt met Jamaicaanse zanger Singing Vernon

Door PVDBD

Pat Krimson stunt met Jamaicaanse zanger Singing Vernon‘Dem A Jig’ (Release, 22.02.2019)

DJ Pat Krimson weet waarover hij praat als absolute trendsetter van de Dance-scène. In de jaren 90 scoorde hij al met zijn Dance Opera, de formaties Leopold 3, 2Fabiola, Nunca en zijn alter ego Pat Krimson. Zijn Club Retro-concept AtmoZ is nog steeds razend populair in de Benelux en sinds zijn terugkeer uit Ibiza, is Pat weer wekelijks on the road als DJ. Pat en DJ/producer Dizkodude  werken onder de naam ‘Esta Loca’  aan nieuwe Tech&Deep House-producties en draaien regelmatig op Ibiza-parties. Pat Krimson is een legende met een goed gevulde agenda en zijn populariteit is nooit groter geweest dan nu.

(Foto: House Of Entertainment)

Trendsetter Pat Krimson blijft verbazen en pakt uit met de verrassende, aanstekelijke en dansbare single ‘Dem A Jig’. Dit nummer werd geschreven door de Jamaicaanse reaggae-vocalist Singing Vernon en geproduceerd hier in Belgie door Pat Krimson en Bart Vanhoyland (Esta Loca). Pat Krimson: “’Dem A Jig’ staat voor uiterst dansbare Dance-hall met Singing Vernon. Een internationale samenwerking met een wereldartiest, want Singing werkte in het verleden al samen met o.a. Shaggy en Sean Paul. Via Facebook ben ik in contact gekomen met ‘The Reaggea Defender’ uit Jamaica. Er was een klik en ik voelde dat we dit nummer samen moesten opnemen. One Love.”

Dem A Jig’  is de eerste release van Pat Krimson op het nieuwe pop-dance label ‘Creek Track’, dat onderdeel is van Starman Records. Het mooie is dat de track ook uitkomt in Jamaïca, dus wie weet weet vlieg ik binnenkort naar daar om promotie te doen met mijn kameraad. We hebben elkaar nog niet ontmoet, maar wel vaak gehoord. Singing Vernon werkt als singer-songwriter vanuit zijn thuisbasis Santa Cruz. Ik ben ons nummer al geruime tijd aan het spelen tijdens mijn dj-sets en de reacties zijn super positief. Mensen komen mij echt vragen wie dat liedje zingt. Een goed teken, want dat deden ze ook bij ‘Lift U Up’ en nog een rits nummers die een hit werden. Iedereen die het al gehoord heeft is enthousiast. Ook de jeugd, want daar is Jamaicaanse Dance Hall helemaal in. Geloof me!”, zegt de Limburger.

Pat en DJ/producer Dizkodude  werken onder de naam ‘Esta Loca’  aan nieuwe Tech&Deep House-producties en draaien regelmatig op Ibiza-parties. Pat Krimson is een legende met een goed gevulde agenda en zijn populariteit is nooit groter geweest dan nu.
Dem A Jig’ van Pat Krimson, Bart Vanhoyland  & Singing Vernon verschijnt vrijdag 22 februari op ‘Creek Tracks’, het nieuwe label van Starman Records.

 

Het bericht Pat Krimson stunt met Jamaicaanse zanger Singing Vernon verscheen eerst op Belg.be.

Rob de Nijs viert in 2020 zijn 60 jaar artiest in Antwerpen

Door PVDBD

Rob de Nijs viert op 11 januari zijn ’60 jaar artiest’ in Antwerpen

Je moet Rob de Nijs niet overtuigen om het kalmer aan te doen, want hij geniet nog steeds van het podium, het publiek, zijn muzikanten, het applaus en de waardering. Dankzij zijn passie, perfectionisme en talent is Rob nog steeds één van de meest succesvolle artiesten van de Lage Landen. “Iedereen houdt van zijn muziek en zijn hartverwarmende persoonlijkheid. Hoe hij het doet is mij een raadsel, maar er staat nog steeds een gedreven topentertainer op het podium, die weet wat zijn volk wil. Hij raakt een gevoelige snaar, maar hij kan de mensen ook laten dansen en meezingen met zijn  indrukwekkend hitrepertoire. De Nijs blijft weergaloos”, zeggen collega-artiesten over deze levende legende.

Had je mij in het begin van mijn carrière gezegd dat ik mijn 60-jarig bestaan als artiest zou mogen vieren, dan had ik vermoedelijk mijn schouders opgehaald en stilletjes gezegd, ‘dat zullen we nog wel zien’, maar ik ben blij dat we het op 11 januari 2020 in de Antwerpse Elisabethzaal gaan vieren. Wat een prachtige concertzaal. Ik was zo blij dat ik er eind vorig jaar mijn 76ste verjaardag vierde, samen met de fans en mijn Pur Sang band ondersteund met de strijkersgroep o.l.v Marc 

Wie erbij was, zal getuigen dat het een unieke avond was en een bijzonder concert. Van diezelfde grootorde wordt de viering rond mijn 60-jarig artiestenbestaan. ‘Zuster Ursula’, ‘Malle Babbe’, ‘Laat alles wat ademt’, ‘Ritme van de regen’, ‘Banger hart’ staan op de speellijst, maar uiteraard zijn er ook liedjes bij die ik heb opgenomen, maar al een tijdje niet meer speel. Dat maakt deze avond zo bijzonder, voor mij, voor mijn fans en het trouwe publiek dat me steeds met open armen ontvang in Vlaanderen”, zegt Rob de Nijs enthousiast.

Uniek 

De moeilijkste oefening voor Rob de Nijs – ’60 jaar artiest’ wordt zonder twijfel de repertoirekeuze, want hij heeft de luxe om uit een repertoire van meer dan honderden successtukken een selectie te kunnen maken. “Mijn God, dat vind ik nog steeds lastig, omdat er zoveel liedjes zijn die ik graag zing. Voor mij is het een uitdaging om muzikale pareltjes te zoeken. Liedjes die iedereen kent, maar die ik slechts sporadisch zing. Ik heb al wat titels in mijn hoofd die ik op 11 januari ga zingen in Antwerpen. Wat het wordt, ontdekken de mensen die erbij zijn, want zij zijn mijn speciale gasten op mijn unieke, éénmalige viering van 60 jaar artiest.

Tickets voor Rob de Nijs – ’60 jaar artiest’, op zaterdag 11 januari 2020 in de Antwerpse Elisabethzaal, kan je bestellen op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (max. €0.30/

 

Het bericht Rob de Nijs viert in 2020 zijn 60 jaar artiest in Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

The Best Of Musicals In Concert

Door PVDBD

Indrukwekkende cast serveert spervuur aan hits uit de grootste musicalklassiekers in ‘The Best Of Musicals – In Concert’ 

Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder, Mozart-revelatie Ruben Van keer en verrassingen Sandra Kim en Chris Van Tongelen en Charlotte Campion schitteren in ’30 jaar Music Hall’-jubileumeditie met 20-koppig live orkest!

Sandra Kim en Chris Van Tongelen keren terug naar musicalroots!

Alsof dat nog niet genoeg kwaliteit op het podium is, keren ook 2 andere powerstemmen voor deze ‘The Best Of Musicals – In Concert’ terug naar hun musicalroots. Niemand minder dan onze Eurovisiesongfestival-trots Sandra Kim, die 20 jaar geleden de rol van Eponine speelde in de Music Hall-versie van ‘Les Misérables’, zal het publiek verbluffen met haar onwaarschijnlijke zangkwaliteiten en ook ‘Romeo’ Chris Van Tongelen, tevens uitvoerend producent van ‘The Best Of Musicals’, trekt voor de gelegenheid nog eens zijn musicaljasje aan!

Cast

Een dergelijke lijst aan absolute topmusicals, vraagt natuurlijk om een verzameling uitzonderlijke stemmen en die krijgt het publiek dan ook. Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder en Mozart-revelatie Ruben Van keer, delen het podium met Marleen van der Loo, Nordin De Moor, Elke Buyle, Jervin Weckx, Christophe Coenegrachts, Sofie De Schryver, Reuben De Boel, Frank Beurskens, Nadja Hlavaj, Pieter-Jan De Paepe, Marco Aurelio Carmantini en  Charlotte Campion.

Eindfebruari en beginmaart2019 keert ‘The Best of Musicals’ dan ook terug naar Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent met een ‘in concert’-jubileumeditie, die helemaal in het teken staat van ’30 jaar Music Hall’. Dé ideale gelegenheid om alle onvergetelijke shows die Music Hall de voorbije decennia aan het publiek mocht voorstellen, nog eens de revue te laten passeren. Speciaal voor deze gelegenheid, wordt de indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Sofie De Schryver, Deborah De Ridder, Ruben Van keer, Sandra Kim en Chris Van Tongelen, ondersteund door een 20-koppig live orkest. Mamma Mia! Here we go again…

Vorig seizoen bracht Music Hall met ‘The Best Of Musicals’ een wervelend spektakel op de planken, waarin een ensemble met de strafste musicalstemmen, de grootste hits uit de bekendste en meest geliefde musicals bracht. Deze eerste editie werd een waanzinnig succes en schreeuwde om een vervolg.

Programma
Nieuwkomers in het programma zijn onder meer hits uit ‘Tanz der Vampire’, ‘Annie’, ‘Oliver’, ‘The Wizard of Oz’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Chicago’, ‘The Sound of Music’, ‘Romeo & Julia’, ‘Chaplin’ én ‘Mozart!’. Maar natuurlijk wordt er ook weer gretig geput uit het hit-arsenaal van de musicals die in de vorige editie aan bod kwamen. U mag zich dus ook opmaken voor onvergetelijke songs uit ‘Les Misérables’, ‘The Phantom of the Opera’, ‘Cats’, ‘Evita’ en ‘Mamma Mia!’.

‘The Best of Musicals – In Concert’ staat op 28 februari en 1 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en blaast op 2 maart ook in Capitole Gent het dak er helemaal af! Tickets & info: www.musichall.be 
 

Mis dit ultieme musicalconcert niet! 

 

 

 

 

Het bericht The Best Of Musicals In Concert verscheen eerst op Belg.be.

❌