[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Matthijs van Nieuwkerk hint naar het einde van ‘De wereld draait door’

Door Maren Vanhouche

De Nederlandse zender NPO1 start op 2 september met de uitzending van het vijftiende seizoen van ‘De wereld draait door’. Hoewel presentator Matthijs van Nieuwkerk helemaal klaar zit om de talkshow in goede banen te leiden, heeft de Nederlander laten vallen dat het misschien wel de laatste keer is.

Fans van de Nederlandse talkshow ‘De wereld draait door’ moeten in 2021 misschien op zoek naar nieuw tijdverdrijf op weekavonden. Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft namelijk laten vallen dat volgend jaar misschien wel het einde markeert van het programma. In de nieuwste editie van het tijdschrift LINDA speculeert de Nederlander openlijk over het einde van de show. “Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij ‘DWDD’ te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen”, vertelt hij in het interview.

“Nieuwe horizon”

‘De wereld draait door’ was van de meet af aan een succes in Nederland. Het programma drukte vooral zijn stempel op de Nederlandse cultuur en actualiteit. Zo gaan boeken die besproken worden tijdens de show vlotjes over de toonbank in de winkel. Niettemin loopt in 2020 het contract van van Nieuwkerk af en dus lijkt de presentator zijn blik te verleggen naar andere avonturen. “Het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Een nieuwe horizon”, vertelt hij. Op pensioen gaan behoort niet tot de plannen van de 58-jarige Nederlander. Hij denkt eerder aan een grote reis, het kopen van boot of een verhuis naar Parijs.

Commerciële omroep

Een andere piste is een eventuele overstap naar de commerciële zenders. In veertien jaar tijd heeft van Nieuwkerk één keer overwogen om over te stappen naar RTL. Ook in het interview met LINDA doelt hij op een eventueel vertrek bij de publieke omroep. “Misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen. Chasing wild horses“, zinspeelt de Nederlander.

Eva Jinek

LINDA interviewde niet enkel Matthijs van Nieuwkerk maar ook NPO-gezichten Eva Jinek en Jeroen Pauw. Niet toevallig zijn de drie presentatoren momenteel aan het onderhandelen met de publieke omroep over een vernieuwing van hun contract en hun salaris. Dat zou namelijk een pak hoger kunnen liggen als ze de overstap maken naar de commerciële zenders. Van Nieuwkerk ziet zijn plafondsalaris van 588.00 euro volgend jaar met twee derde zakken en de marktwaarde van Jinek ligt aanzienlijk hoger dan haar huidige salaris van 194.000 euro. Het is dus niet onmogelijk dat het Nederlandse tv-landschap er binnen een jaar heel anders zal uitzien dan vandaag.

Het bericht Matthijs van Nieuwkerk hint naar het einde van ‘De wereld draait door’ verscheen eerst op Metro.Vriendin Karl Vannieuwkerke geeft lik op stuk na kritiek op borstvoedingfoto

Door Maren Vanhouche

Caroline Vereenooghe (32), de vriendin van sportjournalist Karl Vannieuwkerke (48), heeft kritiek over zich heen gekregen nadat ze een foto deelde waarop te zien is hoe ze haar kleine spruit borstvoeding geeft. “Volgens mij ligt de baby gewoon tegen de borst”, schrijft een volger.

Caroline Vereenooghe, de wederhelft van Sporza-gezicht Karl Vannieuwkerke, postte recent op Instagram een foto waarop te zien is hoe ze haar zoontje de borst geeft. Dit deed ze in het kader van de internationale week van de borstvoeding. Hoewel velen haar initiatief bejubelden, kreeg Vereenooghe ook enkele ‘bizarre’ kritieken op haar post.

“Volgens mij ligt de baby gewoon tegen de borst. Ze ligt bijna neer en haar borsten zijn te klein. Ik heb zelf borstvoeding gegeven en ben van een cup A naar een D gegaan”, laat iemand weten op Instagram.

Vereenooghe diende de persoon in kwestie meteen van repliek. “Wow! Dus volgens jou is mijn cupmaat te klein en fake ik dus borstvoeding?! Dat deze opmerking van een vrouw komt die zelf borstvoeding gaf, tart alle verbeelding. Er zijn twee cupmaten bijgekomen. Gelieve ver weg te blijven van jonge mama’s. Er zitten nogal veel leeuwinnen onder ons”, reageerde de blondine.


Bron: Zita

Het bericht Vriendin Karl Vannieuwkerke geeft lik op stuk na kritiek op borstvoedingfoto verscheen eerst op Metro.


❌