[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Alle Nieuwskoppen

Je eigen lichaam gebruiken als fitnesstoestel? Zo pak je het aan

Door Mare Hotterbeekx

Wat hebben wij nog gemeenschappelijk met de neanderthalers? In cultureel opzicht niet bijster veel, maar qua bewegingen vertonen we nog sterke gelijkenissen. Dat is ook de filosofie achter functional training, een trainingsmethode haaks staat op de populaire, maar kunstmatige ‘machinefitness’.

“Sommige fitnesstoestellen zijn niet goed voor je lichaam”, legt Tess uit. De verklaring hiervoor is simpel. Toestellen als de shoulder press dwingen je lichaam in een onnatuurlijke positie, waardoor ze sneller overbelast geraken. Iets vanuit een zittende positie omhoog duwen is bijvoorbeeld helemaal niet natuurlijk. Het is beter om met deze beweging ook je heupen te gebruiken.  “Door je lichaam zo te ‘forceren’ loop je meer risico’s op blessures of overtraining. En dreig je ontmoedigd te geraken nog voor je goed en wel begonnen bent”, aldus Tess.

Foto Pexels

Overbelasting is niet het enige probleem van machinefitness. “Er bestaan toestellen die zelfs verhinderen dat je een oefening correct uitvoert en alle spiergroepen gebruikt.” Denk daarbij aan de seated twist machine, bedoeld voor je buikspieren. Dat toestel kan lage rugproblemen veroorzaken omdat je verder draait dan je wervelkolom eigenlijk aankan. Wie zijn zijdelings buikspieren aan het werk wil zetten kan dan beter een zijdelingse plank doen.

Zes basisbewegingen

In plaats van machines, maakt functional training gebruik van zes basisbewegingen die we ook in ons dagelijks leven nodig hebben: squats, bends, lunges, pushes, pulls en twitsts. Het idee hierachter is dat je bij dit soort oefeningen verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk zet en dus efficiënter traint. De klassieke squat is het perfecte voorbeeld: met die ene oefening train je zowel je bovenbenen als je hamstring en je bil-, buik- en rugspieren. Dat zijn maar liefst vijf spiergroepen in één oefening. Waarom zou je dan nog je buikspieren afzonderlijk aan het werk zetten via verschillende isolatieoefeningen op een een toestel?

“Al squattend train je vijf spiergroepen in één oefening. Waarom zou je dan nog je spiergroepen afzonderlijk trainen?”

Kracht, stabiliteit en mobiliteit

Foto Pexels

“Met deze functionele oefeningen verhoog je de kracht, de stabiliteit en de mobiliteit van je lichaam. Dit helpt je niet alleen in de gym, maar ook bij de bewegingen in je dagelijkse leven.” Een ander voordeel van deze functionele oefeningen is dat je ze overal kan doen omdat je er niets voor nodig hebt. “Je eigen lichaamsgewicht is het beste fitnesstoestel. Daar kan je al een hele work-out mee doen”, verklaart Tess. “Later kan je de oefeningen nog altijd verzwaren en minder saai maken met aanvullende materialen. Denk daarbij aan een TRX, dumbells, kettleballs of enkelgewichtjes.” Wie geen fitness heeft op vakantie, heeft nu officieel geen excuus meer om niet te trainen.

Mare Hotterbeekx

 

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto’s, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo’s health tips en weetjes vind je hier

Het bericht Je eigen lichaam gebruiken als fitnesstoestel? Zo pak je het aan verscheen eerst op Metro.


Gezocht: roodharige mannen voor naaktkalender

Door Liesbeth

De Britse fotograaf Thomas Knights heeft een opvallende oproep gelanceerd. Hij is op zoek naar twaalf knappe mannen, die toevallig ook roodharig zijn én het zien zitten om in hun adamskostuum te poseren.

De kiekjes wil hij gebruiken voor een kalender, getiteld ‘Red Hot American Boys’. Geïnteresseerden moeten dus een tripje naar de Verenigde Staten boeken, want de fotoshoot vindt plaats in Los Angeles op 28 en 29 april.

Teelbalkanker

Met de kalender wel Knights geld ophalen voor een goed doel. Vorig jaar ging de opbrengst naar een organisatie die teelbalkanker onder de aandacht brengt. Wat het nieuwe goede doel wordt, is nog niet geweten. 

Het bericht Gezocht: roodharige mannen voor naaktkalender verscheen eerst op Metro.Metro’s Move of the Day #3 – De handtaslift

Door Mare Hotterbeekx

Je wil graag beginnen met sporten, maar je weet niet hoe? Dan is dit twaalfwekenprogramma jou op het lijf geschreven. Wekelijks introduceren we één nieuwe move, die zowat overal kan uitproberen. Deze week: de handtastlift. Deze oefening is ideaal voor je schouders, biceps en borstspieren.

STARTPOSITIE 

Foto M. Van Outrive

Neem een zware handtas of laptoptas voor je op heuphoogte. Hef de tas met gestrekte armen omhoog tot op schouderhoogte.

FASE TWEE 

Breng de tas met een gecontroleerde beweging opnieuw naar beneden. Probeer je bovenlichaam stil te houden tijdens de hele oefening.

Lees ook: Metro’s Move of the Day #2 – Conversation circles

! Controleer je beweging ten alle tijden en let erop dat je zeker niet gaat ‘zwieren’ met je tas.
TIP: Span je buikspieren aan tijdens de oefening. Zo heb je meer controle over je bewegingen en train je ondertussen ook je buikspieren.
MOEILIJKE VARIANT: Voel je dat je écht geen extra herhalingen meer kan doen? Daag jezelf dan uit om de tas op schouderhoogte stabiel te houden. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.
UITDAGING: Groepeer al je bezittingen in je tas (denk: waterfles, laptop, lunch) om je tas zo zwaar mogelijk te maken.

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto’s, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo’s health tips en weetjes vind je hier

Het bericht Metro’s Move of the Day #3 – De handtaslift verscheen eerst op Metro.


Hoera: er wordt binnenkort een brunch-festival georganiseerd

Door Liesbeth

Als er één ding is waar millennials zich graag mee bezighouden, is het wel brunchen. Je moet er niet vroeg voor opstaan, het leent zich voor Instagramwaardige foto’s en er staat ongetwijfeld avocado op het menu. Voor alle fans van dat late, uitgebreide ontbijt hebben we goed nieuws, want er wordt binnenkort een heus brunch-festival georganiseerd.

Laten we het enthousiasme meteen een beetje temperen: het festival vindt plaats in Londen tijdens het eerste weekend van september. Geïnteresseerde lekkerbekken zullen dus eerst een weekendje moeten boeken naar de Britse hoofdstad, al lijkt ons dat niet meteen een groot probleem.

Standjes en workshops

Maar liefst tien restaurants zullen deelnemen aan het festival en hun favoriete lekkernijen serveren. Je kan je ook verwachten aan heel wat livemuziek, een mimosabar en een reeks standjes die granola, koffiebonen etc. verkopen. Als kers op de taart kan je er ook deelnemen aan workshops, om bijvoorbeeld de kneepjes van het baristavak onder de knie te krijgen.

Tickets voor het evenement worden nog niet verkocht. Wie staat te popelen om te gaan, kan zich alvast inschrijven op de site van ‘Londen Brunch Fest’.

Het bericht Hoera: er wordt binnenkort een brunch-festival georganiseerd verscheen eerst op Metro.Gisteren — 21 Maart 2018Alle Nieuwskoppen

Beleving religie kent grote verschillen binnen Europa

Door Xavier

Het belang van religie bij Europese jongeren tussen 16 en 29 jaar verschilt enorm van land tot land. In Polen zegt slechts 17% niet gelovig te zijn, tegenover 91% in Tsjechië.

De cijfers staan te lezen in een onderzoek van de Britse St Mary’s University en het Institut catholique de Paris (ICP). De onderzoekers ondervroegen jongeren in 21 Europese landen en Israël. Dat laatste land telt overigens de meeste gelovige jongeren, met slechts 1% van de jongeren die zichzelf tot geen enkele religie rekenen.

De resultaten moeten de bisschoppensynode informeren. De bisschoppen blazen in oktober immers verzamelen in Rome om het te hebben over jongeren. Deze week zijn alvast 300 jongeren uit heel Europa uitgenodigd voor een presynode.

West en Oost

In 12 van de 22 onderzochte landen zegt meer dan de helft van de jongvolwassenen geen aanhanger te zijn van een bepaalde religie. In 19 landen identificeert meer dan een derde van de 16- tot 29-jarigen zich wél met een bepaalde religie.

Stephen Bullivant, de socioloog en theoloog die het onderzoek uitvoerde, vindt het opmerkelijk dat “de zes meest christelijke landen, landen zijn die historisch gezien een katholieke meerderheid hebben”, en geen protestantse of orthodoxe. Bovendien merkt hij op dat bij de landen waar de jeugd het meest gelovig is, zowel landen uit West-Europa (Ierland, Portugal en Oostenrijk) als landen uit Centraal-Europa (Polen, Litouwen en Slovenië) zijn. Italië en Griekenland zijn niet opgenomen in de studie.

De twee landen met de meest seculiere jeugd (91% in Tsjechië en 80% in Estland) en de twee met de minst seculier jeugd (25% in Litouwen en 17% in Polen) zijn allemaal post-communistische landen.

Naar de mis

Het rapport zoomt verder in op Frankrijk en Groot-Brittannië, twee landen die volgens Bullivant gelijkenissen vertonen. “Bij de jongeren in die twee landen zien we een gelijkaardige hoeveelheid christenen (25% in Frankrijk en 22% in Groot-Brittannië), aan hangers van een niet-christelijk geloof (11% en 8%) en niet-gelovigen (64% en 70%)”, klinkt het. Zo’n 10% van de Franse jongeren is moslim, tegenover 6% van de Britse jongeren.

De Britse jeugd tussen 16 en 29 jaar is wel meer praktiserend dan de Franse. Zo’n 17% van de bevraagde jongeren over Het Kanaal gaat wekelijks naar de mis, tegenover slechts 7% bij onze zuiderburen.

Het bericht Beleving religie kent grote verschillen binnen Europa verscheen eerst op Metro.VIDEO. Vrouw die suikerspin eet, gaat viraal

Door Liesbeth

Fervente kermisgangers kunnen het waarschijnlijk bevestigen: een suikerspin opeten is geen sinecure. De zoetigheid plakt immers, aan je tanden, vingers en zelfs je haar. Toch is een Chinese presentatrice er in geslaagd om de suikerbom in amper drie seconden naar binnen te spelen.

Op de beelden is te zien hoe de 25-jarige An-Qi het opneemt tegen Zhao Rein, die niet weet wat hem te wachten staat. Terwijl hij snel hapjes neemt van zijn suikerspin, schrokt de Chinese tv-presentatrice die van haar op een-twee-drie naar binnen. Haar elegante lachje en de verblufte blik van haar concurrent werken nog eens extra hard op de buikspieren.

Het bericht VIDEO. Vrouw die suikerspin eet, gaat viraal verscheen eerst op Metro.


Griezelig clownhotel staat te koop

Door Laurens Vantomme

Ben je fan van clowns? Of droom je ervan om ooit je eigen hotel uit te baten? Nu kan je het beste van de twee combineren, want in Amerika staat een clownhotel te koop.

In de Amerikaanse staat Nevada staat het Clown Motel te koop. Het volledige pand is gewijd aan de grappenmakers en alles wat er mee te maken heeft. Zo kan je aan de receptie een rode neus kopen voor slechts één dollar (minder dan een euro). Er is wel een voorwaarde verbonden aan de verkoop: je moet de clowns erbij nemen. Voor een slordige 900.000 dollar (ruim 730.000 euro) is de eigendom van jou.

Poppen

Het zijn natuurlijk geen echte clowns, maar levensechte poppen. Voor velen lijkt dit een nachtmerrie om tussen deze figuren te moeten slapen, maar volgens de reacties van de gasten verliezen ze er geen moment slaap door.

Clownhotel staat te koop
Facebook / The Clown Motel

Het bericht Griezelig clownhotel staat te koop verscheen eerst op Metro.


Canadese universiteit biedt studierichting ‘Cannabis’ aan

Door Laurens Vantomme

Nu de legalisering van recreatieve cannabis eraan zit te komen in Canada zal het land nood hebben aan gespecialiseerde werkkrachten om in deze nieuwe industrie te werken. Daarom gaat de McGill-universiteit een opleiding aanbieden waar studenten alles gaan leren over de plant. 

Volgens professor Anja Geitmann van de McGill-universiteit zal de nieuwe industrie duizenden jobs opleveren. “We moeten helemaal van nul beginnen. Volgens voorspellingen zijn de komende jaren tienduizenden, en misschien zelfs honderdduizend Canadezen nodig in de cannabisindustrie”, vertelt Geitmann aan televisienetwerk CTV. “Het gaat zowel over cannabis voor de medicinale als voor de recreatieve markt. Er is nood aan kwekers, maar ook aan managers, chemische en juridische specialisten en onderzoekers.”

Zwarte markt

De overheid krijgt in Canada het monopolie op de verkoop van cannabis. Voor dealers zal er dus geen plaats meer zijn in de gelegaliseerde markt. Voor de regering van Justin Trudeau is dat een van de belangrijkste argumenten voor de legalisering: dat kopers zich niet meer tot de zwarte markt zullen richten. Zo zullen miljarden dollars die normaal naar de georganiseerde misdaad gaan, terechtkomen in een legale markt met belastingen.

Het bericht Canadese universiteit biedt studierichting ‘Cannabis’ aan verscheen eerst op Metro.


Vodafone geeft 11 minuten gratis weg telkens Mo Salah scoort

Door Laurens Vantomme

De Egyptische spits Mohamed Salah heeft dankzij zijn goede prestaties een contract bij telecomoperator Vodafone in de wacht kunnen slepen. Nu komt het bedrijf met een opmerkelijke actie: iedere keer dat de aanvaller een goal maakt, krijgen de Egyptenaren aangesloten bij Vodafone 11 minuten gratis belwaarde krijgen.

De Egyptenaar zit al aan 28 gemaakte doelpunten voor zijn club Liverpool. Een statistiek die niemand in het begin van het seizoen had voorspeld. Zijn populariteit in Afrika is dan ook enorm gestegen. Met het aankomende wereldkampioenschap in Rusland maakt het bedrijf handig gebruik van de man in vorm.

Dure doelpunten

Vodafone Egypt is het grootste telecombedrijf van het land met meer dan 43 miljoen abonnees. Als de spits zijn vorm verder zet en nog eens kan scoren, zal dat het bedrijf rond de 117 miljoen euro per doelpunt kosten. Momenteel is de spits met de Egyptische nationale ploeg op oefenstage. Vrijdag nemen ze het op tegen Portugal in een oefenwedstrijd. Benieuwd of de spits kan scoren.

Het bericht Vodafone geeft 11 minuten gratis weg telkens Mo Salah scoort verscheen eerst op Metro.


Bierbrouwer AB Inbev kiest voor duurzame toekomst

Door Axelle Lot

AB Inbev is niet alleen druk bezig met ons te voorzien van lekkere pintjes, het denkt ook aan de toekomst. Tegen 2025 wil het Amerikaan-Belgische bedrijf een kwart minder broeikasgassen uitstoten. 

De maker van Jupiler, Stella Artois en Hertog-Jan is volop bezig met zijn groene visie voor de toekomst uit te stippelen. Zo wil het bedrijf boeren helpen die door waternood getroffen zijn en ook het merendeel van hun verpakking voorzien van gerecycleerd materiaal. Eerder gaf topman Carlos Brito al aan dat ze binnen zeven jaar alleen nog maar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen willen gebruiken.

Natuurproducten 

Volgens Brito is een bedrijf dat afhankelijk is van natuurproducten zoals granen, hop en rijst, vatbaarder voor klimaatproblemen dan andere bedrijven. “Als het milieu lijdt, lijden wij ook.”

Het bericht Bierbrouwer AB Inbev kiest voor duurzame toekomst verscheen eerst op Metro.


Britney Spears schittert in nieuwe campagne van Kenzo

Door Liesbeth

Oh baby, baby! Niemand minder dan Britney Spears is het nieuwe gezicht van het Franse modemerk Kenzo. Al is niet iedereen daar even blij mee. 

Op Instagram zien we Britney Spears vooral verschijnen in mini-jurkjes en andere weinig verhullende outfits, maar toch heeft Kenzo haar gekozen als het nieuwe gezicht voor een modecampagne. Het gaat om ‘La Collection Memento N°2’, die werd gefotografeerd door Peter Lindbergh.

A post shared by KENZO (@kenzo) on

Brit Brit zelf is in de wolken over de nieuwe samenwerking. “Het gaat om een jeugdige collectie”, reageert de 36-jarige zangeres in Vogue. “We hebben veel pret gehad, ook al ben ik het niet gewend om op de set te staan. Normaal gesproken zit ik in de studio. Bovendien droeg ik nogal opvallende kledij. Het voelde raar, maar het resultaat is héél cool.”

Botox

Heel wat fans zijn uiteraard in de wolken dat Britney Spears terug haar plaats in de spotlights opeist, al zijn er toch enkelingen die hun bezorgdheid uiten om de ster. Ze stellen zich vooral vragen bij haar lippen, die precies opgespoten zijn met botox. “Mooie lippen. Hoe heb je ze opgevuld? Met gummy wormpjes (snoepjes, red.)?”, reageert iemand op Twitter. “Rustig met de botox.. Nu lijk je als twee druppels water op Jessica Simpson”, klinkt het nog.

What in the Hell of plastic? Take it easy on the Botox and collagen on your lips, you look now like Jessica Simpson, your face it’s not the same, we’re not idiots.

— VaNeSSa Mraz. (@horsewive) 21 maart 2018

Nice lips. What she insert in there? Gummy worms?

— Piper75 (@DePiper75) 21 maart 2018

WHAT DID SHE DO TO HER FACE OMG. I live noticed she got her lips and nose done a few years ago but she literally looks like a Sims character version of herself…makes me sad. Still a queen tho.

— that one Xan stan (@That1lilxanfan) 20 maart 2018

Het bericht Britney Spears schittert in nieuwe campagne van Kenzo verscheen eerst op Metro.De zeven hoofdmythes over golf doorprikt

Door Laurens Vantomme

Volgens kenners is golf de ideale sport om tot rust te komen, iets wat tegenwoordig geen overbodige luxe is. Jammer dat veel mensen deze sport nog altijd associëren met de rijken en andere typische clichés geloven. Daarom is het dringend tijd om enkele mythes te doorbreken.

Mythe 1: Golf duurt te lang

Golf hoeft niet langer te duren dan elke andere hobby. De gemiddelde ronde langs 18 holes golf duurt ongeveer vier uur. Je kan echter ook opteren voor een rondje van 9 holes, waarbij je twee uurtjes handig in een drukke agenda inpast.

Mythe 2: Golf is ouderwets

Veel mensen denken dat golf nog altijd gespeeld wordt door oude mannen in pak en stropdas. Alles behalve waar. Tegenwoordig zijn clubs dynamisch en hip. Ze hanteren open en diverse lidmaatschappen om te kunnen inspelen op verschillende doelgroepen. Iedereen is dus welkom om met verschillende mensen diverse golfvormen te spelen.

Mythe 3: Golf is voor mannen

Golf is een sport voor iedereen. Het biedt een combinatie van lichaamsbeweging, sportieve vaardigheid en sociale interactie, of je nu man of vrouw bent. Wist je trouwens dat het meisjesgolf wereldwijd de sterkst groeiende groep is?

Mythe 4: Golf is duur

Net als bij elke andere sport kan je bij golf zo weinig of zo veel uitgeven als je zelf wil. Er zijn speelmogelijkheden, materiaal en kleding voor elk budget. Ofwel koop je als starter een nieuwe set golfclubs en een tas voor slechts 200 euro, ofwel opteer je voor tweedehandsmateriaal. De eerste jaren is dat ideaal, en daarna kan je altijd nog bijkopen.

Mythe 5: Je hebt golfclubs nodig om te beginnen

Je hebt geen materiaal nodig om je eerste slag te slaan, want elke golfschool zal je een ‘stok’ ter beschikking stellen bij de eerste les of initiatie. Je hoeft enkel casual kleding en platte schoenen te dragen.

Mythe 6: Golf zal je niet fit houden 

Wist je dat golfers gemiddeld vijf jaar langer leven? Volgens onderzoek zal golf je helpen actief te blijven, calorieën te verbranden, in vorm te blijven, cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Mythe 7: Je moet lid zijn van een golfclub

Via het Start to Golf-programma is golf zeer toegankelijk voor beginners. Meer dan veertig clubs doen mee aan de jaarlijkse opendeurdag (laatste dag van de paasvakantie). Maar deze clubs bieden het ganse jaar door Start to Golf-startpakketten aan. Pakketten waar lessen, materiaal, huur van de infrastructuur, gebruik maken van de diensten en verzekering inbegrepen zijn. Tal van clubs bieden ook initiatiemomenten aan.

Voel je zelf de kriebels om te gaan golfen? Neem snel een kijkje op www.starttogolf.be voor een club in je buurt. Zondag 15 april staat de Start To Golf-dag op het programma.

Lees ook: Start To Golf

Het bericht De zeven hoofdmythes over golf doorprikt verscheen eerst op Metro.


Hotel dreigt ingeslikt te worden door de zee

Door Laurens Vantomme

Voor de kust van Groot-Brittanië dreigt een hotel volledig in de zee te vallen, omdat de klif waarop het gebouw zich bevindt aan het afbrokkelen is. Vorige week ontstonden scheuren in de rotsen en deze worden met de dag groter.

Het Blue Anchor is een hotel in het Britse kustdorpje Minehead en heeft een prachtig uitzicht op het kanaal van Bristol. Jammer genoeg is net de unieke locatie van het hotel dat voor problemen zorgt. Vorige week trok een zware storm over de regio en ontstonden er scheuren in de rotsen. “De klif wordt met het uur onstabieler. Er moeten onmiddellijk maatregelen komen, of anders zal onze tijd er bijna opzitten”, aldus eigenares Cara Strom in de Britse krant The Mirror.

Oproep

De uitbaatster verspreidde via sociale media beelden om aan te tonen hoe ernstig de situatie is. De beelden werden met een drone gemaakt. Volgens Strom is de situatie momenteel niet echt gevaarlijk voor gasten, maar toch heeft ze alle geplande overnachtingen geannuleerd. Het Britse overheidsdepartement dat zich bezighoudt met ecologische rampen zou het hotel vrijdag geïnspecteerd hebben. Er is nog geen informatie bekend over hoe het nu met het hotel en de klif verder moet.

Het bericht Hotel dreigt ingeslikt te worden door de zee verscheen eerst op Metro.


Lindsay Lohan is nieuw gezicht van advocatensite

Door Liesbeth

Zeggen dat Lindsay Lohan een tumultueus verleden heeft, is een flink understatement. Ruim tien jaar geleden belandde de actrice geregeld achter tralies of in een afkickkliniek. Maar nu lijkt het erop dat haar juridische escapades haar aan een job geholpen hebben, bij een advocatensite nota bene.

Advocatensite Lawyer.com heeft Lindsay Lohan gestrikt als boegbeeld. Momenteel is ze de ster van een reclamespotje, waarin ze grapt over haar oude streken. “Toen ze me benaderden was ik een beetje in de war en bang, want ik dacht dat ik me weer in de problemen had gewerkt”, vertelt de voormalige kindster ‘ Het idee achter Lawyer.com is dat ze mensen beschermen. Zoals wanneer je wordt aangehouden voor rijden onder invloed. Laten we niet doen alsof dat mij nooit een keer is overkomen, of twee, drie…”

Vanaf 2006 leek het wel alsof Lohan, die vooral bekend was van haar rollen in ‘The Parent Trap’ en ‘Mean Girls’, het spoor een beetje bijster was. Ze raakte verslaafd aan drugs en alcohol en werd meerdere keren gearresteerd voor roekeloos rijden en winkeldiefstal. Sinds de actrice haar laatste proeftijd twee jaar gelden afsloot, lijkt ze terug op het rechte pad te zijn.

Het bericht Lindsay Lohan is nieuw gezicht van advocatensite verscheen eerst op Metro.Axelle Red: “Ik had nooit durven dromen dat het zo vlot zou gaan”

Door Liesbeth

Na 25 jaar vol muzikale hoogtepunten staat Axelle Red meer dan ooit te popelen om haar nieuwste plaat voor te stellen. Met ‘EXIL’ staat de teller ondertussen op 14 en blaast er een nieuwe wind door haar carrière.

Je vorige plaat ‘The Songs’ was er een met allemaal akoestische versies van liedjes uit je eigen repertoire. De eerste single van ‘EXIL’ is net het tegenovergestelde: splinternieuw en met electronica. Is dat een statement?

“Ik denk het wel, al is dat eerder onbewust. Met de vorige plaat zette ik een stapje terug, om nu dan twee stappen vooruit te kunnen zetten. Dat is ook de reden waarom je zo’n akoestische verzamelaar maakt: even terugblikken en dan weer lijnrecht vooruit. Hoe je nieuwe muziek brengt, hangt natuurlijk ook af van hoe de liedjes het best live klinken en welk evenwicht je met de band kan vinden.”

“Je moet weten dat ik voor dit album net uit een tour van 200 akoestische concerten kwam en dat mijn hoofd eigenlijk helemaal niet naar een nieuwe plaat stond. Het zorgt altijd voor stress en kopzorgen, want hoe leuk de ervaringen met andere artiesten ook zijn, op een bepaald moment wordt het je altijd te veel. Deze keer heb ik dan ook aan mijn man en manager Filip gevraagd om de leiding te nemen.”

Een van de producers van je nieuwe plaat is Dave Stewart van het legendarische Britse synthpopduo Eurythmics. Is hij een van de redenen dat er opnieuw electronica op ‘EXIL’ te horen is?

“Nee, want Dave zit eigenlijk in een fase dat hij geen electronische muziek meer maakt. Ik wou met hem deze keer ook werken zoals vroeger: in een kleine studio waar je eerste opname bijna direct het eindproduct is. Ik wilde met hem terug naar de basis, wat experimenteren en het vooral gezellig houden.”

In je single ‘Who’s Gonna Help You’ zing je ook opnieuw een stuk in het Engels. Was dat onder eigen impuls of is dat te danken aan de muzikanten met wie je mocht samenwerken?

“Het was de eerste keer dat ik zo vlot van taal heb kunnen wisselen op een nummer en de samenwerkingen zitten daar zeker voor iets tussen. Alle artiesten zaten op hetzelfde punt in hun carrière als ik en dat werkte echt. De connectie die ik met hen had, zorgde ervoor dat dit album er toch is gekomen. Ze gaven me zo veel inspiratie om teksten te schrijven. Ik had nooit durven dromen dat het zo vlot zou gaan allemaal.”

Voor je vorige studioalbum ‘Rouge Ardent’ haalde je inspiratie uit het boek ‘Into the Wild’, waarin een man alles achterlaat om in de natuur te gaan leven. Was er op deze plaat ook zo’n bron waaruit je kon putten voor ideeën?

“’Into the Wild’ hielp op ‘Rouge Ardent’ vooral om een romantisch verhaal aan op te hangen. De romantiek waar ik graag over schrijf en zing, is die waarin iets fout loopt. Om het interessant te houden, moet er bijvoorbeeld iemand sterven of moet de liefde onbereikbaar zijn en dat kon ik niet uit dagelijks leven halen. Ik kan toch moeilijk mijn partner vermoorden, he? (lacht) Bij ‘Into the Wild’ vond ik dat romantische en idealistische beeld en die lijn heb ik eigenlijk doorgetrokken op ‘EXIL’. De ‘geëxileerde’ of de banneling is net zoals in dat boek iemand die zijn geluk elders moet zoeken.”

Je zet je al jaren in voor goede doelen zoals bijvoorbeeld Unicef. Dringt dat engagement ook door in je muziek?

“Volledig. Ik geloof sterk in het goede. Als je dus bijvoorbeeld naar geluk zoekt, geloof ik niet dat je het enkel op het einde van de weg zal vinden. Het geluk vind je onderweg en dat kan zijn in de vorm van hulp aan anderen. Dat zijn thema’s die je zeker kan terugvinden op platen van mij. Ik heb ook immense bewondering voor mensen die zich volledig geven om anderen te helpen. Dan kan ik alleen maar in het goede geloven.”

Je engageert je al jaren voor verschillende organisaties, je bent juriste van opleidingen en je vader was vroeger schepen in Hasselt. Als ik je achtergrond bekijk verbaast het mij dat je nooit in de politiek bent gegaan.

“Daar heb ik dan weer de moed niet voor. Ik zou het niet aankunnen om constant en langs alle kanten stokken in de wielen te krijgen als ik iets wil uitvoeren. Hoe je ook soms aangevallen of afgebroken wordt, daar ben ik gewoon niet tegen opgewassen. Om die reden ben ik ook gestopt als jurylid van ‘The Voice’. Ik kan gewoon niet tegen mensen die de hele tijd hun gal spuwen. In de politiek is er denk ik ook geen plaats voor dromers, de realiteit is daar te hard.”

Net 50 jaar geworden, 25 jaar carrière achter de rug en sinds 8 maart sta je naast artiesten als Will Tura en Toots Thielemans in de Eregalerij van Radio 2. Hoe ervaar jij dat, ouder worden?

“Die combinatie van 50 worden met de Eregalerij, mijn God, het lijkt alsof ik bijna dood ben (lacht). Maar eerlijk gezegd, voel ik me nog niet oud. Ik voel me zelfs nog een kind, zeker als ik goed gezind ben. Het zou ook ondankbaar zijn mocht ik me nu al oud voelen. Ik heb misschien nog een half leven voor mij en als ik dan nu al begin te klagen, kan ik beter gelijk mee stoppen. Zoals het laatste nummer op de plaat al zegt, le plus beau reste à venir.”

Pieter Van der Elst

Het bericht Axelle Red: “Ik had nooit durven dromen dat het zo vlot zou gaan” verscheen eerst op Metro.Alweer buitenechtelijke affaire in Australische ‘Blind Getrouwd’

Door Laurens Vantomme

In de Australische versie van ‘Blind Getrouwd’ gaat het er een pak pikanter aan toe dan in de Vlaamse versie bij ons. De koppels mogen elkaar ontmoeten en net daarom ontstaat er steeds opnieuw overspel.

In de voorlaatste konden kijkers zien hoe Troy en Carly hun partners dumpten om bij elkaar te zijn. Voor wie het programma volgt was dit geen verrassing, maar het was wel een shock dat Tracey en Sean net hetzelfde deden. Tracey werd aan het begin van het programma al bedrogen door haar echtgenoot Dean. Dean zocht liever de liefde bij deelneemster Davina. Uiteindelijk keerde hij terug naar Tracey, maar die besloot hem te dumpen. Sean liet dan weer zijn vrouw Blair vallen om iets te beginnen met Tracey.

Speculatie

Ondertussen vraagt iedereen zich af wat er met Ryan, de man die door Davina werd bedrogen, is gebeurd. Hij werd samen met Ashley gespot in een winkelcentrum, en laat dat nu net de vrouw zijn die werd bedrogen door Troy. Het koppelsysteem lijkt helemaal niet te aan te slaan, maar dat zal Channel 9 niet deren. Kijkers smullen namelijk van al dat drama.

Het bericht Alweer buitenechtelijke affaire in Australische ‘Blind Getrouwd’ verscheen eerst op Metro.


N.E.R.D. lekt per ongeluk affiche van Pukkelpop

Door Liesbeth

De organisatoren van Pukkelpop hebben in één klap 93 namen bekendgemaakt. Ze waren daartoe genoodzaakt omdat de Amerikaanse band N.E.R.D. de volledige affiche op sociale media had gedeeld.

Pukkelpop kondigde gisteren aan dat Arcade Fire en N.E.R.D. ook op het podium zullen staan deze festivalzomer. Enthousiast bevestigde de band met Pharrel Williams dat nieuwtje op sociale media, maar voegde daar de volledige affiche van het festival aan toe.

“Het ging om een werkdocument, een foutieve versie. Daarom moesten we snel reageren», bevestigt woordvoerder Frederik Luyten nu. Onder meer Oscar And The Wolf, Travis Scott en Imagine Dragons zullen hun opwachting maken in Kiewit. Eerder was al bekend dat Kendrick Lamar, Arcade Fire, The War on Drugs en Dua Lipa van de partij zijn. In de loop van de volgende weken zullen nog meer namen aangekondigd worden.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van woensdag 15 augustus tot en met zaterdag 18 augustus.

Het bericht N.E.R.D. lekt per ongeluk affiche van Pukkelpop verscheen eerst op Metro.Is schaamhaar opnieuw in de mode?

Door Laurens Vantomme

Jarenlang waren we ons schaamhaar liever kwijt dan rijk. Wie het niet volledig scheerde, trimde tenminste wat bij, maar Volgens modebijbel Vogue is dit passé en maakt schaamhaar terug zijn intrede.

Volgens Vogue behoort het aanpakken van ons schaamhaar tot het verleden. Het taboe rond schaamhaar zou aan het verdwijnen zijn. Dit is duidelijk te zien in de popcultuur. Denk maar aan de ongeschoren oksels van Madonna of tv-personages als die van Gaby Hoffman in ‘Girls’ en Ilana Glazer in ‘Broad City’.

Paz Stark, eigenares van het gerenommeerde schoonheidsverzorgingssalon Stark Waxing Studio in Los Angeles, vertelt dat meer en meer vrouwen vragen om niet meer alles te waxen. “De meeste dames vragen nu om hun haren te trimmen en op te kuisen aan de randen. Ze willen een vollere en natuurlijkere look daar vanonder”, legt ze uit. “Ik heb het gevoel dat de brazilian wax niet uit de mode is, maar dat vrouwen het gewoon op hun eigen manier willen. Minder strak en afgelijnd.”

Waarom hebben we schaamhaar?

Lichaamsbeharing beschermde in de oertijd tegen de kou. Groeiend schaamhaar was daarbij een indicatie dat vrouwen en mannen geslachtsrijp waren. Door de evolutie is schaamhaar nu minder noodzakelijk, maar we hebben het nog steeds. Een van de redenen is dat de schaamstreek kliertjes bevat die feromonen produceren. Feromonen zijn hormonale geurstoffen die een rol spelen bij of je iemand (seksueel) aantrekkelijk vindt. Deze feromonen worden door het schaamhaar vastgehouden en verspreid

Waarom heeft de een weinig en de ander veel schaamhaar?

Of je veel of weinig schaamhaar hebt hangt af van het ras. Over het algemeen zijn Japanse en Koreaanse mensen minder behaard. Zij doen er dan ook veel aan om er hariger uit te zien. Sommige vrouwen gebruiken zelfs schaamhaarpruikjes.

Marokkaanse en Turkse mannen en vrouwen hebben veel meer schaamhaar. Volgens de islam wordt het scheren van lichaamshaar zowel bij mannen als bij vrouwen als hygiënische maatregel gezien net als tanden poetsen en handen wassen. Ook de hoeveelheid testosteron in het lichaam zorgt voor meer of minder schaamhaar bij zowel mannen als vrouwen.

Voordelen

Je schaamhaar heeft volgens het blad ook een groot voordeel. Het dient als bescherming van het genitale gebied en dan vooral voor de erg gevoelige vaginaopening. Ook is het absoluut niet minder hygiënisch om je haar te laten staan. Al moet je het wel net als je hoofdhaar behandelen en regelmatig eens wassen.

Take Our Poll

Het bericht Is schaamhaar opnieuw in de mode? verscheen eerst op Metro.


Caitlyn Jenner geopereerd voor huidkanker

Door Liesbeth

Caitlyn Jenner is onder het mes moeten gaan om een huidtumor te laten verwijderen. Dat maakt de realityster zelf bekend met een foto op Instagram. 

Op de foto is duidelijk te zien dat ze geopereerd is aan haar neus. De moeder van Kylie en Kendall waarschuwt haar volgers tegelijkertijd voor de gevaren van de zon. “Ik heb wat ‘zonschade’ laten verwijderen. Wees gewaarschuwd: gebruik altijd zonnecrème!”, zo staat er te lezen in het bijschrift.

Het zou gaan om basaalcelcarcinoom (BCC), de meest voorkomende vorm van huidkanker die meestal ontstaat in het gezicht, zo schrijft het Amerikaanse tijdschrift People. BCC is ook de minst kwaadaardige vorm van huidkanker: het groeit langzaam en zaait bijna nooit uit.

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

Het bericht Caitlyn Jenner geopereerd voor huidkanker verscheen eerst op Metro.Neem je een vlucht? Om deze reden kan je best een plaats naast het raam kiezen

Door Axelle Lot

Mensen die tijdens een vlucht aan het raam zitten, hebben minder kans op een verkoudheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Amerikaanse Emory University. 

Onderzoekers aan de Emory University in Atlanta onderzochten door middel van wiskundige berekeningen en computersimulaties het risico op besmetting als een hypothetische passagier op het gangpad een verkoudheid had. Op een vlucht met 150 passagiers zou toch minstens één van hen ziek worden. De bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.

Stilzitten

De wetenschappers hebben een opvallende boodschap voor toeristen. Uit de studie blijkt dat hoe vaker je rechtstaat om naar de wc te gaan, hoe sneller je ziek geraakt. Stilzitten is dus de enige manier om gezond te blijven. Passagiers die naast iemand zitten met de griep hebben geen baat bij dit advies, zij maken sowieso veel meer kans om ziek te worden.

Het bericht Neem je een vlucht? Om deze reden kan je best een plaats naast het raam kiezen verscheen eerst op Metro.


❌