[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 15 Augustus 2020Alle Nieuwskoppen

Duitse douanehond neemt smokkelaars op paar dagen tijd indrukwekkende som geld af

Door Xavier

“Geld stinkt niet”, luidt het spreekwoord. Maar dat is niet aan de neus van Aki besteed. Die speurhond op de luchthaven van Frankfurt heeft ervoor gezorgd dat op enkele dagen tijd enige lieden in totaal een kwart miljoen euro aan hun neus voorbij zagen gaan.

Bij de douane van de luchthaven van Frankrijk loopt een Mechelse scheper rond die uitstekend werk levert. Tussen eind juni en begin juli snuffelde de negenjarige viervoeter bij een dozijn reizigers die als verdacht golden. De hond vond aldus in totaal 247.280 euro cash geld dat niet was gedeclareerd, aldus de douane van de grootste luchthaven van Duitsland die bij de vangst wellicht niet de neus optrok.

52.000 euro op zak

Het geld stak onder meer in handtassen, schoudertassen en binnenzakken van jassen. De hond, die erop getraind is alleen maar biljetten en munten geld op te snuiven, vond hij één passagier alleen al bijna 52.000 euro.

Reizigers uit derde landen horen cash geld vanaf 10.000 euro, dat zij op zich hebben, te declareren bij het binnenkomen of verlaten van de Europese Unie (EU). Het twaalftal door de Mechelse scheper bij de neus genomen passagiers kreeg een boete. Allen wilden de EU verlaten zonder een declaratiedocument in goede orde.

Het bericht Duitse douanehond neemt smokkelaars op paar dagen tijd indrukwekkende som geld af verscheen eerst op Metro.Minder kinderen lopen verloren aan de kust… dankzij bubbels

Door Xavier

In vergelijking met vorig jaar zijn in juli 2020 aan de kust opnieuw minder kinderen verloren gelopen. Wellicht is dat te danken aan het feit dat kinderen dichter bij hun ouders blijven dankzij de coronabubbels, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Ook de spreiding van badgasten over de stranden zorgde voor minder verloren gelopen kinderen.

Door de verhalen over drukke straten en stranden en de verschillende opstootjes zou je het misschien niet zeggen, maar de coronamaatregelen hebben ook een positief effect op de vele mensen aan de Belgische kust. Zo werden er afgelopen maand opvallend minder meldingen gedaan van verloren gelopen kinderen, meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). In juli 2020 liepen 389 kinderen verloren aan zee. Vorig jaar waren dat er nog 560. In 2017 waren dat er 1.100 er en in 2016 liepen in de eerste maand van de zomervakantie 411 kinderen verloren.

Weer helpt een handje

Het IKWV haalt verschillende redenen aan voor de daling. Zo zorgde het minder goede strandweer tijdens de eerste weken van juli voor minder drukte. Maar ook de coronamaatregelen, zoals het spreiden van toeristen over de verschillende stranden, hadden invloed op het aantal verloren gelopen kinderen.

“We merken dat het in de gemeenten waar het andere jaren continu alle hens aan dek is, een pak rustiger lijkt te zijn. Daarentegen zien we dat de normaal ‘kalme’ gemeenten nu geconfronteerd worden met iets meer verloren gelopen kinderen. Maar ook daar blijven de aantallen in elk geval erg laag”, aldus de IKWV. Ook lijken badgasten een pak voorzichtiger geworden op het strand en blijven kinderen dichter bij hun ouders dankzij de bubbels.

Het bericht Minder kinderen lopen verloren aan de kust… dankzij bubbels verscheen eerst op Metro.Kitten zit vast in blikje, maar dan duikt zijn redder in nood op (video)

Door Silke Vandenbroeck

Opnieuw heeft een motorrijder een dier in nood moeten helpen. Nadat een biker eerder al een baby-kangoeroe van de straat plukte, moest er nu eentje in de Filipijnen een kat bevrijden uit een conservenblik. Nadat de man een tijdje voorzichtig wat frutselde aan het blikje kon hij de kitten uiteindelijk bevrijden. Het beestje rook zijn vrijheid en zette het meteen op een lopen.

Het bericht Kitten zit vast in blikje, maar dan duikt zijn redder in nood op (video) verscheen eerst op Metro.


Fotograaf treft bizarre verrassing aan op wildcamera

Door Silke Vandenbroeck

Fotograaf Jeff Wirth barstte in lachen uit toen hij zag wat voor foto zijn wildtrap-camera had gemaakt. Wirth had gehoopt op een kiekje van een lynx, maar in de plaats daarvan had zijn toestel een verrassing van formaat op beeld vastgelegd. Een man had zowaar geposeerd voor de camera.

Wirth had zijn fototoestel in de buurt van zijn huis opgesteld en ging eenmaal per week kijken naar de resultaten. “Op mijn camera vond ik beelden terug van wasberen, wezels, een aantal lynxen en verschillende vogels, maar nooit was ik tevreden met het resultaat. Daarom liet ik de camera nog maar even staan”, zegt de fotograaf.

“Niet verlegen”

“Toen ik mijn camera enkele dagen geleden nog eens ging checken, zag ik een zeer opmerkelijke bezoeker. Ik moest zo hard lachen! Het was een menselijke bezoeker! Ik maak nooit foto’s van mensen, maar zoals je kan zien was hij niet verlegen. Ik ben vooral blij dat hij mijn materiaal niet gestolen heeft.”

Het bericht Fotograaf treft bizarre verrassing aan op wildcamera verscheen eerst op Metro.


Gisteren — 14 Augustus 2020Alle Nieuwskoppen

Journalist doet Trump met mond vol tanden staan: “Hebt je spijt van al je leugens?” (video)

Door Aaron Verbrugghe

“Heb je spijt van al je leugens?” Met die vraag heeft een reporter van de Amerikaanse nieuwssite HuffPost president Donald Trump even stil kunnen krijgen. Beelden van het voorval gaan viraal op sociale media.

Dáte heeft naar eigen zeggen vijf jaar lang gewacht om Trump de vraag “Heeft u spijt van al uw leugens?” te kunnen stellen. Waarop Trump antwoordt: “Van al wat?”. “Alle leugens en alle oneerlijkheden”, repliceert de journalist. Waarop Trump vraagt: “Die wie heeft verteld?” Waarop de reporter antwoordt: “U.”

Trump weet zichtbaar even niet goed wat te zeggen en besluit de reporter daarop te negeren en iemand anders een vraag te laten stellen.


In juli bracht de Washington Post een artikel uit waaruit bleek dat Trump tijdens zijn presidentschap meer dan 20.000 valse of misleidende claims heeft geuit.

For five years I’ve been wanting to ask him that.

— S.V. Dáte (@svdate) August 13, 2020

Het bericht Journalist doet Trump met mond vol tanden staan: “Hebt je spijt van al je leugens?” (video) verscheen eerst op Metro.Geen sterke drank toegelaten op het strand tot eind september

Door Aaron Verbrugghe

Vanaf vrijdagavond is er op het strand geen sterke drank meer toegelaten tot en met 30 september. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé. Het verbod geldt voor de volledige kust en komt er naar aanleiding van verschillende incidenten met personen die onder invloed zijn van sterke drank.

Vanaf vrijdagavond 14 augustus mag er geen sterke drank meer genuttigd worden op het strand. Dat geldt voor het vrije strand over de volledige kustlijn. Enkel wie een vergunning daarvoor heeft, zoals strandbars, mag sterke drank schenken.

Drank en drugs

Gouverneur Carl Decaluwé nam daartoe een besluit na enkele incidenten aan de kust. “Uit het verslag van die incidenten blijkt dat sterke drank en ook drugs een grote rol speelden. Het is geen oplossing voor alle problemen maar het moet een factor toch uitschakelen”, zegt Decaluwé. Ook wie aan een strandcabine zit mag geen sterke drank drinken. De regel is van kracht tot en met 30 september.

Het bericht Geen sterke drank toegelaten op het strand tot eind september verscheen eerst op Metro.Alle leerlingen kunnen op 1 september naar school

Door Aaron Verbrugghe

Alle leerlingen van het kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs zullen in de eerste week van september naar school kunnen gaan. Dat zijn minister van Onderwijs Weyts (N-VA), de onderwijswereld en de experten overeengekomen. Na die eerste week kunnen er wel aanpassingen komen in gemeenten met een “acute pandemiesituatie”.

“Het uitgangspunt voor de heropstart van de scholen in september is en blijft het garanderen van het recht op leren van elk kind, elke leerling in het kleuter-, lager en secundair onderwijs», stelt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vrijdag. “Dat recht willen we maximaal beantwoorden door les in de klas, gegeven door de leerkracht. Een digitaal aanbod vormt een uitstekende aanvulling maar echt afstandsonderwijs is louter een alternatief wanneer de veiligheidsvoorschriften zulks vereisen.”

Code geel

Gelet op het advies en de verantwoording van de experten van de GEES en de afweging van zowel epidemiologische als pedagogische en welzijnsoverwegingen in hoofde van leerlingen, leerkrachten en ouders, beslissen het onderwijsveld en de gemeenschapsministers samen om vast te houden aan de code geel voor het volledige onderwijs, met evenwel grote waakzaamheid en dientengevolge enkele aanpassingen.

Mondmaskerplicht

In het middelbaar moeten leerlingen een mondmasker dragen in de klas. In de pauzes en bij het sporten, mag het masker wel af. Ook wordt strenger toegekeken dat er geen mensen in de scholen komen die er niet moeten zijn, en worden de activiteiten buiten de schoolmuren teruggeschroefd.

De beperkte epidemiologische impact van de ene schoolvrije dag op woensdag weegt onvoldoende op tegen de organisatorische en pedagogische neveneffecten zodat in code geel standaard wordt uitgegaan van een vijfdaagse schoolweek.

Wanneer code oranje?

Na de eerste schoolweek zal enkel in gemeenten “waar de pandemiesituatie acuut is” overgeschakeld kunnen worden op code oranje. Dat zou dan betekenen dat de leerlingen in het secundair onderwijs slechts week om week naar school kunnen. Klassen worden dan gehalveerd, waarbij de ene helft op school aanwezig is en de andere thuis, en omgekeerd. Een lokale crisiscel, aangevuld met mensen uit onder meer het onderwijs, zal daarover kunnen beslissen, maar moet die beslissing wel ter goedkeuring voorleggen aan de minister van Onderwijs.

Lager onderwijs sowieso normaal verloop

De uitzondering is echter de eerste graad van het middelbaar. Ook in code oranje zullen de leerlingen van het 1e en 2e middelbaar 5 dagen op 5 naar school kunnen gaan, “gelet op de beperktere impact op besmettingen en pedagogische overwegingen”. Leerlingen van het basisonderwijs en ook de kleutertjes kunnen ook altijd naar school, onder elke code dus, of het virus nu hard rondgaat of niet.

Het bericht Alle leerlingen kunnen op 1 september naar school verscheen eerst op Metro.Kat neemt likje van ijs. Haar dramatische reactie is HILARISCH! (video)

Door Koen De Nef

Ook katten kunnen in deze hete dagen wel wat verfrissing gebruiken. Al vonden de tanden van deze kat van niet.

Op beelden is te zien hoe een kat een beetje ijs van een lepeltje likt. Heerlijk, zou je denken. Maar de kat schreeuwt het uit van de (korte) pijn doordat het ijs op haar gevoelige tandjes blijft zitten. Haar baasje schreeuwt het ook uit, maar dan van het lachen. Probeer je lach hier maar eens in te houden…

@m4dmartiganThe drama! ##cats ##catsoftiktok ##icecream ##brainfreeze ##lol ##help

♬ original sound – m4dmartigan

Het bericht Kat neemt likje van ijs. Haar dramatische reactie is HILARISCH! (video) verscheen eerst op Metro.


Anuna De Wever mag op de koffie bij Angela Merkel: “Ik hoop dat ze goed luistert”

Door Aaron Verbrugghe

Volgende week donderdag ontvangt de Duitse bondskanselier Europese klimaatjongeren om te praten over klimaatbescherming. Voor ons land schuiven Anuna De Wever en Adélaïde Charliér mee aan tafel.

De oprichtster van Youth for Climate en aanstoker van de klimaatbetogingen geniet op dit moment van vakantie in de Franse Alpen. Ze is halfweg haar stage in het Europees Parlement halfweg is. Ze ondersteunt er de communicatiedienst bij de Europese Groene fractie.

“We zijn op de hoogte van alles over de Green Deal, hebben zittingen bijgewoond, gepraat met Europarlementariërs”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. “Zo had ik een vurige discussie met een parlementslid van de EPP (rechtse fractie, red.) die me nadien toch kwam zeggen hoe verfrissend ze onze aanwezigheid vindt.”

“Ze kennen ons allemaal”

Ze vertelt hoe haar beweging en inspanningen bij de Europarlementsleden niet onopgemerkt voorbijgaan. “Ze kénnen ons, allemaal. De impact die onze beweging heeft, is gigantisch. Naar buiten toe lijkt het weggedeemsterd, maar bij alles wat daar aan klimaat gebeurt, wordt in het Europees Parlement telkens weer verwezen naar de eisen van de jongeren die met miljoenen op straat zijn gekomen. We hebben extreem veel druk gezet”, aldus Anuna De Wever, die ook een gesprek had met Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie.

Samen met haar Europese evenknieën heeft ze de ambitie om bij zoveel mogelijk staatshoofden persoonlijk onze eisen te gaan voorleggen. “Merkel is de eerste in ons rijtje. Ik hoop dat ze goed luistert. Duitsland krijgt straks enorm veel invloed in Europa”, besluit De Wever, die in september een studie sociale wetenschappen start aan de VUB.

Het bericht Anuna De Wever mag op de koffie bij Angela Merkel: “Ik hoop dat ze goed luistert” verscheen eerst op Metro.Man ontdekt via Google Maps dat zijn vrouw hem bedriegt (foto)

Door Koen De Nef

Een getrouwd koppel is gescheiden nadat de man zijn vrouw toevallig spotte op Google Maps terwijl ze bij haar minnaar was.

Een Peruaanse man zocht op Google Maps de Puente de los Suspiros (Brug der Zuchten) op, een trekpleister in de hippe wijk Barranco in de Peruaanse hoofdstad Lima. Plots herkende hij zijn vrouw op een bankje met een andere man, die met zijn hoofd op de benen van de vrouw lag.

Bekentenis

Hij vreesde het ergste en confronteerde haar met de foto. De vrouw bekende dat ze een affaire had. Het koppel ging uit elkaar en is intussen gescheiden.

Google Maps

Het bericht Man ontdekt via Google Maps dat zijn vrouw hem bedriegt (foto) verscheen eerst op Metro.


Jongeren onder de 25 niet altijd meer welkom op Airbnb

Door Aaron Verbrugghe

Airbnb heeft het gehad. Het verhuurplatform heeft de laatste tijd veel klachten gekregen over mensen die een huis huren en daar feestjes in organiseren. Die zorgen voor een slechte naam voor Airbnb en zijn bovendien zeer ongewenst in tijden van corona. Het bedrijf grijpt nu in.

Het Amerikaanse verhuurplatform gaat testen of er minder feestjes georganiseerd worden als er enkel nog mensen ouder dan 25 jaar een volledig huis mogen huren.

Concreet zullen in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk mensen onder de 25 niet langer een volledig huis afhuren via Airbnb.

Positieve reviews

Mensen die binnen die categorie vallen, maar al minstens drie positieve reviews en geen enkele negatieve hebben gekregen van verhuurders, kunnen wél nog een huis huren.

Het verbod in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is opmerkelijk, maar niet het eerste in z’n soort. Airbnb volgt het voorbeeld van gelijkaardige regels in de Verenigde Staten en Canada. Die kwamen er na een dodelijke schietpartij in een gekend feesthuis.

Het bericht Jongeren onder de 25 niet altijd meer welkom op Airbnb verscheen eerst op Metro.Preformateurs kappen ermee: regeringsvorming terug bij af

Door Aaron Verbrugghe

Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) gooien de handdoek in de ring. De Wever en Magnette willen de koning maandag voorstellen om het stokje door te geven aan de liberalen en de groenen, die donderdag samen naar buiten kwamen met een persbericht.

De Wever en Magnette zaten vandaag opnieuw samen met Open Vld en MR in hun zoektocht naar een meerderheid. De liberalen hadden zich daags voordien samen met Groen en Ecolo in een persbericht verzet tegen de werkwijze van de preformateurs. Een en ander draaide vrijdag uit op een erg korte meeting die moeilijk verliep, zo bleek achteraf al snel.

Schuld van de liberalen

Kort nadien volgde het nieuws dat de preformateurs de handdoek gooien. Vooral de liberalen worden in preformateurskringen met de vinger gewezen. De Wever en Magnette hebben “moeten vaststellen dat de liberalen niet over de inhoud willen praten alvorens er een keuze gemaakt wordt over de samenstelling van de regering”, luidt het. “Met de groenen lukte dat wel. Met hen is meer dan zes uur gesproken de voorbije dagen, met de liberalen nauwelijks 60 minuten.”

Koning niet beschikbaar

Of de demarche van De Wever en Magnette definitief is, is voorlopig onduidelijk. Het is immers nog steeds de bedoeling om pas maandag bij de koning langs te gaan, zoals bij hun laatste bezoek werd afgesproken. Dat die timing niet vervroegd wordt, heeft volgens een ingewijde echter vooral te maken met de beschikbaarheid van de koning.

Het bericht Preformateurs kappen ermee: regeringsvorming terug bij af verscheen eerst op Metro.Man die ‘Temptation’-Yasmine in elkaar sloeg, reageert: “Ik ben geen monster”

Door Koen De Nef

De man die Yasmine Pierards afgelopen zondag in het ziekenhuis heeft geslagen, heeft voor het eerst gereageerd. “Er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal, maar geen enkele kant rechtvaardigt geweld”, klinkt het onder meer.

Zondagavond werd Yasmine Pierards, die in 2018 als verleidster meedeed aan ‘Temptation Island, aangevallen door een man tijdens een klein feestje op haar appartement. De 23-jarige ‘Temptation’-verleidster vertelde op Instagram dat ze hem vroeg om weg te gaan, maar dat was niet naar zijn zin. Daarop sloeg hij haar genadeloos in elkaar. Ze moest naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen, onder meer een gebroken neus.

Gepaste gevolgen dragen

De afgelopen dagen doken er verschillende valse berichten op die zogezegd van de aanvaller kwamen. We vermoeden sterk dat de man, genaamd Manu, nu écht gereageerd heeft. “Zoals jullie weten zijn er de laatste dagen dingen gebeurd die voor woede en voor moeilijke situaties hebben gezorgd voor velen. Wat er tussen mij en Yasmine is gebeurd, daar ga ik niet in detail op ingaan. Zowel zij als ik hebben stappen ondernomen en voorlopig leg ik mijn lot in de handen van Justitie. Zij zullen hun werk doen en op het einde van de weg de waarheid vinden”, schrijft hij op Instagram.

“Ik richt mij in dit statement vooral naar het publiek. De situatie raakt verhit. Zij die verwachten dat ik nu dingen ga ontkennen, verdraaien of minimaliseren, moet ik helaas teleurstellen. Ik weet wat er zich heeft afgespeeld en zal daar ook de gepaste gevolgen van dragen. Hetzelfde geldt voor zij die op sensatie uit zijn. Dit wordt afgehandeld zoals het moet. Daarmee wil ik zeggen dat statements die tot nu toe zijn uitgekomen of fake profielen die jullie ‘up-to-date’ houden, niets met mij te maken hebben. Zoals jullie weten heb ik geen sociale media meer omdat er een onderzoek loopt dat ik niet ga of wil bemoeilijken.”

Niet aanzetten tot haat

“Nu richt ik me naar de mensen die me kennen en toch over me twijfelen. Neem de tijd om rustig na te denken over hoe je mij kent als persoon; een vriend, een broer, een neef, een collega. Jullie weten in jullie hart hoe ik ben, en daar heb ik verder niets over te zeggen. Ik zou mezelf niet moeten promoten over hoe ik ben. Ik ben niet het monster dat nu wordt afgeschilderd.”

“Tot slot richt ik mij tot de mensen die achter feiten geen mensen zien en doodleuk adressen van anderen, niet eens die van mij, gaan verspreiden. Ik roep op om respect te hebben naar mensen toe. Het aanzetten tot haat is niet wat ik wil of waar ik voor sta als persoon.”

Tegen geweld tegenover vrouwen

“Dit moet mij ook van het hart: alle vrouwen die me kennen en nu niet weten wat ze moeten denken van me: jullie weten dat ik jullie altijd met respect heb behandeld. Dit nieuws kwam hard aan en ik begrijp de frustraties, ik sta op geen enkele wijze achter haat of geweld tegenover vrouwen. Ik heb een moeder, een dochter, ik heb zussen, nichten en vriendinnen. Er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal, maar geen enkele kant rechtvaardigt geweld.”

“Nadat deze zaak in de rechtbank behandeld is en de waarheid bovengekomen is, ga ik openlijk kunnen vertellen hoe mijn kant van het verhaal eruitzag. De velen onder jullie die zich gekwetst voelen: dit was niet de bedoeling waarvoor ook mijn excuses. Dit was kort wat er van mijn hart moest. Waartoe ik me als man verplicht toe voelde. Manu”, klinkt het.

View this post on Instagram

Ok so first of all I wanted to keep this a secret and don’t post it at all. But I feel like I need to use my platform to spread awareness about abuse. It all started as a little stupid after party at my place. At the end of the party I wanted everyone to go home but there was one person (I saw him once because we have mutual friends) that didn’t wanted to go home because he wanted to sleep at my place. He was sleeping on the couch so I woke him up and told him that he needed to leave. He acted confused and instead of going home he went straight to my bedroom and locked the door. I wanted to call the police but my phone was in the room with him. I was getting scared because he was still at my place so I kept telling him that he needed to leave. He openend the door and went to my living room again, I started to yell at him that I really wanted him to leave. Then he lost his shit and punched me in the face multiple times, I immediately felt that my nose was broken and couldn’t do anything to protect myself. He kept punching me als I fell on the ground, as I was laying on the ground he kept hitting and kicking me all over my body. I was so scared when all the blood was dripping of my face and at that point I crawled to my apartment hall where I asked my neighbours to call the police. The guy came and sat there with me in the hallway and told me it was my own fault because I wanted him to leave. The police and people from the hospital came and took me to the hospital. The police took him to jail where he was in for 5-6h and is free now. I was in the hospital for 2 days, my nose is broken, I have a concussion and my eye is fucked. I feel like shit but still so lucky because this could end up much worse. I wanted to take a break from social media but I’m not letting this person ruin my social and private life. So I’m still living my life and I’m in a lot of pain but I’m trying to keep doing what I was doing. Karma will get him and I’ll take further steps for justice. And I want to tell EVERYONE that we need to stand together and be strong. Love you guys. 🤍 PLEASE KEEP SPREADING AWARENESS ABOUT THIS BECAUSE I DON’T WANT OTHER PEOPLE TO GO THROUGH THE SAME THING.

A post shared by Yasmine Cécilia (@yasminepierards) on

Het bericht Man die ‘Temptation’-Yasmine in elkaar sloeg, reageert: “Ik ben geen monster” verscheen eerst op Metro.


Laura uit ‘Blind Getrouwd’ toont waarom je beter niet strijkt in lingerie (foto)

Door Koen De Nef

Laura Lieckens heeft zich tijdens het strijken bezeerd aan haar buik. Ze waarschuwt om – ondanks de hitte – op te passen met strijken in lingerie.

Ja, het is nog steeds heet. Nee, de hittegolf is nog niet voorbij. Ja, in huis zo weinig mogelijk kleren aandoen helpt tegen de warmte. Ook Laura Lieckens loopt thuis al een tijdje enkel in lingerie rond om de hitte te trotseren.

Brandwonde

Maar dat heeft ook nadelen, zo ontdekte de 27-jarige interieurarchitecte woensdag. Tijdens het strijken verbrandde ze zich aan de onderbuik, met een pijnlijk ogende brandwonde tot gevolg. “Boodschap van algemeen nut voor alle vrouwen: strijk nooit in lingerie!”, schreef ze bij een foto van haar ongelukje.

Instagram Stories / @lauralieckens
Instagram Stories / @lauralieckens

Het bericht Laura uit ‘Blind Getrouwd’ toont waarom je beter niet strijkt in lingerie (foto) verscheen eerst op Metro.


Trump: “Kamala Harris is niet in de VS geboren (en kan dus geen president worden)” (video)

Door Aaron Verbrugghe

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. “Ik hoorde dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap”, zei Trump tijdens een persconferentie.

Harris, dochter van een Indiase moeder en Jamaicaanse vader, is geboren in de Amerikaanse stad Oakland. Daarmee is ze volgens de wet automatisch een Amerikaans staatsburger.

De Democratische Partij zei op CNN “niet verbaasd” te zijn over de opmerkingen van Trump. “We zijn wel verbaasd dat hij er al zo snel na het bekend worden van haar nominatie mee komt”, aldus de Democraten in een reactie.

Obama

Trump beweerde jarenlang hetzelfde over voormalig president Barack Obama. Hij was tien jaar geleden een van de felste pleitbezorgers van de zogeheten ’birther movement’, die het Amerikaanse staatsburgerschap van Obama in twijfel trok. De aanhangers van deze theorie meenden dat Obama in Kenia was geboren. Obama gaf in 2011 zijn geboortecertificaat vrij om een eind te maken aan de discussie.

Het bericht Trump: “Kamala Harris is niet in de VS geboren (en kan dus geen president worden)” (video) verscheen eerst op Metro.Aantal doden schiet omhoog, situatie in Brussel blijft verslechteren

Door Koen De Nef

Het aantal coronadoden in ons land is de laatste dagen enorm toegenomen. Viroloog Steven Van Gucht vermoedt dat een combinatie van hitte, ozon en het coronavirus aan de basis daarvan ligt.

In de week van 4 tot 10 augustus stierven gemiddeld 5,3 mensen aan het coronavirus. Dat is een stijging van 95 procent ten opzichte van de week voordien (2,7). De meerderheid zijn oudere mensen. Vermoedelijk speelt de hittegolf hierbij dus ook een rol. “Vorige week noteerden we elke dag ongeveer 2 tot 3 overlijdens met soms een uitschieter van 5 overlijdens per dag. Maar sinds het begin van deze week is er een sterke toename, met name 11 overlijdens op maandag, 13 op dinsdag en 9 op woensdag. Driekwart van deze overleden personen waren rusthuisbewoners. Deze toename valt samen met een periode van extreme hitte en verhoogde ozonconcentraties. We weten dat hitte en ozon, net als het coronavirus, voornamelijk slachtoffers maakt onder het oudere deel van de bevolking dat vaak in een fragiele gezondheidstoestand verkeert. Het is daarom mogelijk dat al deze factoren – hitte, ozon, coronavirus – samen hebben bijgedragen tot deze sterftepiek”, legt Van Gucht uit op de persconferentie van Sciensano. De totale dodentol in ons land bedraagt nu 9.916.

Piek in Antwerpen bereikt

In dezelfde periode liepen gemiddeld 605,7 mensen het coronavirus op. Dat is een verdere stijging met 9 procent in vergelijking met de week ervoor (556,1). Het aantal besmettingen neemt dus nog steeds toe, maar de toename vertraagt geleidelijk aan verder.

Het grootste aantal nieuwe gevallen stellen we nog steeds vast in de provincie Antwerpen. Daar werden de afgelopen week ruim 1.300 nieuwe gevallen vastgesteld, ongeveer een derde van alle gevallen in België. Maar net als de voorbije dagen zien we dat in Antwerpen het aantal nieuwe gevallen aan het afnemen is. Zo stellen we vandaag een daling van 3 procent vast in vergelijking met de cijfers van de week daarvoor.

Verdubbeling van cijfers in Brussel

Zorgbarender is de situatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar de afgelopen week zo’n 750 nieuwe gevallen werden vastgesteld en dat aantal blijft toenemen, ondertussen met zo’n 50 procent in vergelijking met de week daarvoor. In Brussel zien we dus elke twee weken een verdubbeling van de cijfers. Er worden de laatste tijd weliswaar meer testen uitgevoerd, maar ook het aantal positieve testen blijft stijgen. “Ondanks de toename van het aantal testen zien we ook dat het percentage positieve testen blijft stijgen in Brussel en deze week bedroeg dat ongeveer 6 procent van de testen. Dat wijst ook op een sterke lokale circulatie van het virus in het Brusselse”, klinkt het.

Meer ziekenhuisopnames

Wat het aantal ziekenhuisopnames betreft, merken we nog steeds een gestage toename. Ondertussen gemiddeld 33 nieuwe opnames per dag, een stijging van 35 procent ten opzichte van vorige week (24,4). Ter vergelijking: begin juli zaten we aan gemiddeld 10 opnames per dag. Dat is dus meer dan verdrievoudigd.

Het bericht Aantal doden schiet omhoog, situatie in Brussel blijft verslechteren verscheen eerst op Metro.


BIZAR. Ex-pornoster veilt meest typerende deel van haar pornolook voor Libanon

Door Quentin Soenens

De voormalige pornoster en huidige activiste Mia Khalifa veilt haar typerende ‘pornobril’ ten voordele van het Libanese Rode Kruis, nadat een gigantische explosie 171 doden maakte en kolossale schade aanrichtte in hoofdstad Beiroet.

De Libanees-Amerikaanse Khalifa groeide mede door haar typerende look razendsnel uit tot een ster in de pornowereld anno 2014. Ze maakte een blitzcarrière van drie maanden, om de porno-industrie vaarwel te zeggen toen er controverse ontstond rond een scène waarin ze tijdens een trio een hidjab droeg. Daarna ging ze aan de slag als boekhouder, later groeide ze uit tot een socialemediapersoonlijkheid en sportpresentatrice.

Haar beroemde bril wordt geveild op eBay. Geïnteresseerden kunnen nog tot deze zondag een bod uitbrengen op het accessoire. Het hoogste bod bedroeg gisteren 100.000 dollar. De 27-jarige Khalifa kondigde aan dat ze de laatste uren van de bieding zal livestreamen. Ze mikt op het record van duurst verkochte bril, zo schreef ze in een tweet gericht aan Guinness World Records.

What’s the world record for most expensive pair of glasses ever sold? @GWR pic.twitter.com/rvvdJeIVlW

— Mia K. (@miakhalifa) August 9, 2020

Dat record is vandaag gekoppeld aan de iconische ronde zonnebril die ooit aan Beatles-legende John Lennon toebehoorde. Die bril ging eind vorig jaar voor 183.000 dollar, omgerekend zo’n 165.000 euro, onder de hamer.

Vorige week kwam Khalifa nog onder vuur te liggen nadat ze op haar Snapchatverhaal had gesmeekt aan Frankrijk om Libanon opnieuw te koloniseren.

Noodtoestand afgekondigd in Beiroet

Het Libanese parlement heeft gisteren overigens de noodtoestand voor hoofdstad Beiroet goedgekeurd. Dat gebeurde in de eerste parlementszitting sinds een zware ontploffing in de haven vorige week dinsdag zeker 171 mensenlevens eiste en een aanzienlijk deel van de stad verwoestte. De explosie vormde de aanleiding voor massaal straatprotest waardoor de regering begin deze week moest opstappen.

Het bericht BIZAR. Ex-pornoster veilt meest typerende deel van haar pornolook voor Libanon verscheen eerst op Metro.


STAYCATION. Ja, de natuur heeft het soms nog voor het zeggen

Door Silke Vandenbroeck

Is België het vlakke en volgebouwde land waarvoor het versleten wordt? Grotendeels wel, maar dan vergeten we toch dat we ook een aantal magnifieke stukken natuur in huis hebben. De vreemde zomer van 2020, beperkt door de risico’s die COVID-19 met zich meebrengt, is de ideale gelegenheid om onze mooiste natuurgebieden op te zoeken.

Natuurpark Het Zwin

Liefhebbers van vogels kennen ongetwijfeld het Zwin, het natuurgebied met zicht op zee aan de grens met Nederland. De kuststrook is een combinatie van duinen, moerasland en bossen. Het Zwin leeft op het ritme van de getijden, die het gebied rond de inham van de Noordzee op vaste tijdstippen onder water zetten. Het resultaat is een unieke omgeving die een paradijs vormt voor trekvogels. Zij houden er halt tijdens hun lange tochten van noordelijke gebieden naar zonniger streken.

Om volop van het park te genieten, kan je best binnengaan langs de betalende zijde. Die geeft je toegang tot een museum waar je alle uitleg vindt over het belang van het Zwin op het vlak van biodiversiteit. Je betreedt er ook een uitgestrekt netwerk van wandelpaden.

Station: Knokke, vervolgens bus De Lijn 13 tot Knokke Het Zwin

Grenspark Kalmthoutse Heide

Je zou nooit zeggen dat je je op een halfuurtje van de bruisende grootstad Antwerpen bevindt als je de Kalmthoutse Heide binnenwandelt. Dit is dan ook een zeldzame oase van rust in een gebied vol intense activiteit. De enorme vlakte met zandgrond en vijvers wordt afgebakend door bossen en vormt een toevluchtsoord voor een rijke biodiversiteit. Je ziet er vlin-ders, libellen en verschillende vogelsoorten zoals de bergeend en de boompieper.

Het is echter vooral het landschap dat fascineert. Dat gaat van bossen naar zandstroken naar heidevelden. Hou er rekening mee dat bepaalde zones tijdelijk afgesloten kunnen worden als het lang droog is geweest, om brand te vermijden.

Station: Heide

Hoge Venen

De Hoge Venen liggen in het oosten van het land en maken deel uit van het natuurpark Hoge Venen-Eifel, dat doorloopt over de grens met Duitsland. Het is een onuitputtelijk speelterrein voor natuurliefhebbers. Op de hoogvlakte bevinden zich talrijke veengebieden, een broos biotoop dat een thuishaven biedt aan veel verschillende diersoorten.

Er worden regelmatig geleide bezoeken georganiseerd (met name door het natuurparkcentrum, dat in Botrange gelegen is). Als je de Hoge Venen bezoekt met een gids krijg je een beter inzicht in de hersteloperaties die aan de gang zijn in de kwetsbare omgeving. Er zijn ook veel wandelpaden om met het gezin of een groep vrienden het gebied te verkennen. Pas op: sommige (aangeduide) zones mag je niet binnen, zodat de natuur ongestoord haar gang kan gaan. Ook in de Hoge Venen kunnen bepaalde zones tijdelijk afgesloten worden, als het risico op brand te groot wordt.

Station: Verviers of Eupen, vervolgens bus TEC tot Signal de Botrange

Het Grote Woud van Saint-Hubert

Natuurliefhebbers hebben al langer de weg gevonden naar de Ardense bossen, die een groot deel van het zuiden van het land bedekken. Het Grote Woud van Saint-Hubert verdient echter een speciale vermelding. Het gaat immers om een dichtbegroeid bos, waar groot wild zich gemakkelijk kan verbergen en in alle rust zijn leven leiden. In de herfst hoor je de herten hier dus luid burlen. Wie dat van dichtbij wil observeren, kan terecht op een van de vele kijkplatformen. Wil je dat unieke moment zeker niet te missen? Neem dan deel aan een begeleide uitstap. In de winter is het zowat onmogelijk om het dichte en mysterieuze bos nog te betreden. Dan komen de vele legendes van de regio tot leven. De plaatselijke gidsen zullen je die met plezier vertellen.

Station: Poix-Saint-Hubert

Nationaal Park Hoge Kempen

De regio van de Hoge Kempen was vroeger een mijngebied. Aan de ontginning van de ondergrond is een einde gekomen en nu heeft een bijzonder stuk natuur de plaats ingenomen. De combinatie van terrils en meren herinnert echter nog aan dat industriële verleden. Die activiteit heeft vervuiling achtergelaten, maar verschillende organisaties doen hun best om er opnieuw een waar natuurgebied van te maken. Het resultaat van hun inspanningen is al zichtbaar, want diverse soorten fauna hebben een thuis gebouwd op de afwisselende terreinen. Het is maar een kwestie van tijd voor ook dit gebied een pleisterplaats wordt voor de wandelaars van het land.

Naar het schijnt zou de wolf, die de weg naar België teruggevonden heeft, dit gebied zeer op prijs stellen. Maak je echter geen zorgen: je moet al enorm veel geluk hebben om er een tegen het lijf te lopen, want het dier is bijzonder angstig en voorzichtig. Je kan er trouwens beter niet naar op zoek gaan. Laat de wolf maar zijn ding doen en weer een vaste plek vinden in ons land.

Station: Genk, vervolgens bus De Lijn tot Waterschei Thorpark

De Vallei van de Ninglinspo

Ninglinspo? Welk mysterie verschuilt zich achter die eigenaardige naam? Zoek vooral geen logica, want die is er niet. Naar verluidt is de naam louter te wijten aan een schrijffout van een kaartenmaker. Wel staat buiten kijf dat je hier een ongezien stukje natuur aantreft. Het regenwater dat valt op de hoogvlakte die boven de regio uit torent, stroomt naar de vallei van de Ninglinspo en vormt de enige bergstroom van het land. Die stort zich van de heuvels en vloeit beneden samen met de Amblève. Onderweg maakt hij verschillende watervalletjes en heeft hij door de eeuwen heen kommen en bassins gevormd, met oevers die gladgesleten zijn door het voortdurend voorbij stromende water. Alsof dat nog niet volstond om er een paradijselijk oord van te maken, slingert de stroom zich ook nog eens door een verzonken vallei bedekt met bomen.

Station: Aywaille

Het bericht STAYCATION. Ja, de natuur heeft het soms nog voor het zeggen verscheen eerst op Metro.


West-Vlaanderen is meer dan kust alleen: ontdek al peddelend de polders

Door Quentin Soenens

Nu heel wat Belgen hun vakantie in eigen land doorbrengen, is het aan de kust over de koppen lopen. Wil je toch een uitstapje maken naar West-Vlaanderen, maar hou je het liever rustig, dan is een fietstochtje door de polders iets voor jou. Naast de prachtige natuur kan je er ook een stukje Belgische wieler- en kunstgeschiedenis ontdekken.

De Polderrandroute is een nieuwe, 47 km lange fietstocht die je door de groene omgeving van de West-Vlaamse polders voert. Ideaal voor wie de kust wil mijden, en al trappend wil genieten van een zee van rust, uitgestrekte vergezichten én de meesterwerken van Constant Permeke.

De Leeuw van Vlaanderen fietst mee

In de sfeer van de Tour belanden vóór je zelf op de fiets kruipt? Je doet het op de Oostmolensite in Gistel, het startpunt van deze tocht door de polders. De prachtig gerestaureerde graan- en olieslagmolen huisvest ook het wielermuseum De Gistelse Flandriens.

Daar maak je kennis met de wielerprestaties van de wat vergeten tourwinnaar Sylveer Maes (winnaar in 1936 en 1939!) en natuurlijk ook met de ‘Leeuw van Vlaanderen’ Johan Museeuw die vlak in de buurt woont. En als je dán nog geen zin hebt om zelf eens goed gas te geven, dan weten we het niet meer!

Schilderachtige natuur

Langs de idyllische Moerdijkvaart en het sluizencomplex van Passendale rij je verder richting het natuurgebied Hoge Dijken. In deze oude binnenduinen werd in de jaren 70 zand afgegraven voor de aanleg van de E40-autosnelweg.

De enorme waterplas die overbleef is nu een uitgestrekt natuurreservaat van 52 hectare. Je kunt er even stoppen om de benen te strekken en vanuit de vele vogelobservatiehutten honderden en honderden eenden en andere broedvogels te observeren.

Er is niet veel verbeelding nodig om te begrijpen waarom schilder en beeldhouwer Constant Permeke uitgerekend in deze landelijke streek zijn schilders- en beeldhouwersatelier had. Zijn modernistische huis ‘De Vier Winden’ in Jabbeke is nu een museum en een grote must, want je kunt er tal van zijn werken bewonderen. Het wondermooie huis heeft een geweldige museumtuin, die naadloos aansluit op de omliggende polders.

Voel het oorlogsverleden

Nog zin in een overweldigende portie natuur? Dan moet je zeker stoppen bij de natuur- en erfgoedsite Vloethemveld. Ooit was het een krijgsgevangenkamp van de Britten, nadien een militair domein. Het terrein was tussen eind 1944 en begin 1945 verdeeld in vier kampen. Drie daarvan huisden in de munitiedepots, een bestond uit enkele ronde tipitenten. Uniek aan het domein is dat je ter plaatse een kunstwerk kan bekijken van een van de krijgsgevangenen, die tijdens hun gevangenis mochten sporten of kunst beoefenen om hun verblijf daar aangenamer te maken. Een van de soldaten die in het kamp werd opgesloten was trouwens Helmut Schmidt, de latere bondskanselier van Duitsland.

Nu overheersen in Vloethemveld 330 hectare stilte en rust. Vanuit de Heidetoren heb je een mooi uitzicht over het natuurgebied. Op het voormalige munitiedepot kom je enkel met de gids en het bos met speelzone is wel vrij toegankelijk.

Het bericht West-Vlaanderen is meer dan kust alleen: ontdek al peddelend de polders verscheen eerst op Metro.


BIZAR. Plassende dronkaard rijdt naar politiekantoor voor klacht over lastige buur

Door Silke Vandenbroeck

Het politiekantoor in Riemst heeft een wel heel bijzondere man op bezoek gehad. Een dronken man kwam aangifte doen van een burenruzie…

De 67-jarige man kwam klagen omdat hij een discussie had gehad met zijn buurman. De man, die wankel op zijn benen stond, had staan plassen tegen de haag van de buurman. Tijdens de discussie gaf de dronken man aan waar hij anders dan tegen de haag van zijn buurman zijn blaas had moeten ledigen.

Rijbewijs kwijt

Maar daar bleef het niet. De verontwaardiging werd nog groter toen de onthaalmedewerker vroeg hoe de Riemstenaar naar het politiebureau was gekomen. “Met de auto, hoe anders?”, antwoordde de man doodleuk, waarna hij naar buiten wandelde.

Een inderhaast opgesnorde patrouilleploeg hield de man enkele meters verderop tegen. Hij mocht meteen in een alcoholtester blazen en dat gaf een testresultaat van ruim 1,4 promille. Daarop mocht de man onmiddellijk zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Het bericht BIZAR. Plassende dronkaard rijdt naar politiekantoor voor klacht over lastige buur verscheen eerst op Metro.


❌