[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein

Door Aaron Verbrugghe

De Britse prins Andrew lijkt niet te ontsnappen uit het schandaal rond de New Yorkse pedofiele zakenman Jeffrey Epstein. Uit nieuwe onthullingen van Daily Mail blijkt dat Andrew Epstein en een jeugdige vriendin zou hebben uitgenodigd te hebben op het Schotse kasteel Balmoral terwijl zijn moeder Elizabeth aanwezig was.

Jeffrey Epstein bezocht kasteel Balmoral in de zomer van 1999, zo blijkt uit onthullingen van The Daily Mail. De krant citeert een toenmalige vriendin van Epstein die vermoedt dat ze mee was genomen om ’zijn vrienden’ van seksuele gunsten te voorzien. Ze wist dit te voorkomen door vroeg naar bed te gaan.

Jeffrey Epstein bij zijn arrestatie in juli. Een maand later zou hij in zijn cel om het leven komen.

Eerder was al duidelijk geworden dat Epstein – die anderhalve week geleden zelfmoord zou hebben gepleegd terwijl hij in gevangenis zat in afwachting voor een nieuw proces wegens pedofilie – Andrew ontmoet had in 2010. Er zijn immers beelden opgedoken van het moment waarop hij aan de villa van Epstein afscheid neemt van een jong meisje.

Het filmpje werd in de zomer van 2010 gemaakt, twee jaar nadat de Amerikaanse investeerder al eens tot anderhalf jaar cel veroordeeld was wegens betaalde seks met een 16-jarige. Met tientallen andere meisjes trof hij toen een minnelijke schikking. Voor prins Andrew was dat dus geen reden om zijn vriendschap met Epstein te verbreken.

De Britse prins Andrew en de toen 17-jarige Virginia Roberts.

De Australische Virginia Roberts heeft nu ook beweerd dat ze 17-jarige onder druk gezet was om seks te hebben met de hertog. Dat is volgens haar “drie of vier keer gebeurd, inclusief een orgie”. Dat laatste zou hebben plaatsgevonden op Epsteins sekseiland in de Caraïben. Buckingham Palace blijft echter in alle toonaarden ontkennen.

“Volstrekt ondenkbaar”

Andrew trachtte de druk afgelopen weekeinde te verlichten door zich eindelijk uit te spreken over de nieuwe aantijgingen tegen Epstein. Hij zei het gedrag van de Amerikaan te verafschuwen. Het was “volstrekt ondenkbaar” dat hij op enige manier deel zou hebben genomen aan de perverse activiteiten. De prins moest in 2011 al afstand doen van zijn functie als handelsvertegenwoordiger vanwege zijn vriendschap met de veroordeelde pedofiel.

Britse tabloids stellen echter dat het ondenkbaar is dat Andrew geen weet zou hebben gehad van het gedrag van Epstein. Die wordt ervan beschuldigd regelmatig seksuele massages te hebben ontvangen van minderjarige meisjes. Sommigen waren naar verluidt 14 jaar oud. Ook gebruikte hij zijn ’entourage’ om seksuele diensten te verlenen aan zijn vriendenkring die bestond uit leden van koningshuizen, invloedrijke politici en topmannen van internationale ondernemingen.

De onthullingen rond Epstein zorgen ervoor dat de minder rooskleurige escapades uit het verleden van Andrew weer worden opgerakeld. Als jonge prins stond hij bekend als ’Randy Andy’ (hitsige Andy). Dat was vooral het gevolg van zijn playboyleefstijl.

Het bericht Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein verscheen eerst op Metro.Aan deze hilarische verkeersregels moet je je houden in het buitenland

Door Janne Vandevelde

Andere landen, andere boetes: keer op keer verrassen hoge boetes automobilisten in het buitenland. Toeristen informeren zich op voorhand namelijk amper over de – soms hilarische – verkeersregels van hun vakantiebestemming. Minder grappig zijn de bijbehorende boetes. Autohuurspecialist Sunny Cars zet daarom een aantal dure en bizarre boetes op een rijtje, want een gewaarschuwde chauffeur telt voor twee.

Australië: boete verdubbeld op een feestdag

Een vastgeklikte veiligheidsgordel is een van de belangrijkste regels voor verkeersveiligheid. Wereldwijd kan een ritje zonder gordel je dan ook duur komen te staan. Zeker in Australië lopen de boetes hoog op. Afhankelijk van de staat betaal je tussen de 250 en 300 euro. Heb je net op een feestdag je gordel niet om? Dan betaal je dubbel zo veel.

Groot-Brittannië: voetgangers niet nat maken

Groot-Brittannië wordt regelmatig geassocieerd met regenachtig weer. Ben je tijdens een plensbui blij dat je aan het toeren bent in je auto, pas dan wel op dat je niet te enthousiast door plassen water scheurt. Als je mensen op de stoep nat maakt, kan dit je wel 5.000 pond kosten.

Duitsland: naakt uitstappen kan geld kosten

Wereldwijd staat Duitsland bekend als een land met strikte regels en wetten. In sommige gevallen is er echter een hoge tolerantie. Wanneer naturisten bijvoorbeeld naakt in een auto rijden, is er geen probleem zolang er niemand hinder van ondervindt. Als de naakte automobilist echter uitstapt, wordt een boete van 5 tot 1.000 euro in rekening gebracht.

Cyprus: beide handen aan het stuur

Op Cyprus is het verplicht om tijdens het rijden met beide handen het stuur vast te houden. Even zwaaien, wuiven of een flesje drinken vasthouden, mag niet. Haal je zonder geldige reden je handen van het stuur, dan kan je een boete verwachten.

Het bericht Aan deze hilarische verkeersregels moet je je houden in het buitenland verscheen eerst op Metro.Waarom moet je je smartphone in de lucht op vliegtuigstand zetten?

Door Janne Vandevelde

In het vliegtuig word je altijd op het hart gedrukt jouw smarthone uit te schakelen of op vliegtuigstand te zetten. Maar waarom eigenlijk?

We kunnen je meteen geruststellen. Mocht je je smartphone vergeten op vliegtuigstand te zetten, zal je daarom niet per se neerstorten. Je smartphone kan gewoon de communicatie met andere vliegtuigen verstoren.

Een telefoon die immers niet op vliegtuigstand staat, zoekt de hele tijd naar een zendmast om verbinding mee te maken. Dat zorgt voor een vervelend geluid als de piloot de radio gebruikt. Je kan het geluid in zijn koptelefoon dan nog het beste omschrijven als de vervelende pieptoon wanneer je je gsm te dicht bij een speaker houdt.

In het slechtste geval kan de piloot zo informatie missen van het grondpersoneel, maar het gezoem is vooral heel irritant!

Het bericht Waarom moet je je smartphone in de lucht op vliegtuigstand zetten? verscheen eerst op Metro.Met nat haar gaan slapen, goed idee of ongezond?

Door Janne Vandevelde

Heb je geen zin om ’s ochtends vroeger op te staan om te douchen? En vind je je haar drogen verloren tijd? Dan ga jij waarschijnlijk weleens met natte haren slapen na een avondlijke douchebeurt. Veel mensen raden slapen met natte haren af, maar word je er nu echt ziek van en is het slecht voor je huid of haar?

“Het is een oude mythe dat je van koude ziek wordt”, zegt Dr. William Schaffner aan Time Magazine. “Het idee bestaat nog steeds, maar is al lang ontkracht door onderzoek. Je vat sneller een verkoudheid in de winter, maar dat heeft te maken met de verspreiding van virussen. Je kunt geen verkoudheid krijgen omdat je het koud hebt. Dat natte haar zal je dus niet ziek maken.”

Verder zorgen natte haren ook niet voor extra bacteriën. “Er wordt ook wel eens gezegd dat bacteriën zich gemakkelijker op je kussen verspreiden door je natte haren. Bacteriën en virussen die je ziek maken, komen niet zomaar spontaan op je kussen terecht”, verklaart Schaffner.

Haar

Van natte haren word je dus absoluut niet ziek, maar als je een glanzende en sterke haardos wilt, raden we slapen met nat haar toch af. “Voor je haar is het niet aangeraden te slapen met natte haren“, zegt Dr. George Cotsarelis, een professor dermatologie. “Na een tijd kan de beschermende laag van een haarfollikel beschadigd raken. Daardoor kan water de follikel beschadigen en dat leidt tot verlies van glans en elasticiteit.” Conditioner kan je kapsel er wel weer bovenop helpen.

Huid

Andere stemmen beweren dan weer dat je huid het ’s anchts moet ontgelden als je met nat haar onder de lakens kruipt. “Als je op je buik of zij slaapt, kan het natte haar voor lichte irritatie op je gelaat zorgen”, zegt Adam Friedman, professor dermatologie. “Bovendien kan het water in je natte haar verdampen en dat kan zorgen voor een droge huid. Maar veel mensen slapen met nat haar en ervaren geen problemen.”

Bron: feeling.be

Het bericht Met nat haar gaan slapen, goed idee of ongezond? verscheen eerst op Metro.Deze website helpt je om jouw dubbelganger op te sporen

Door Janne Vandevelde

Vermoed je dat je ergens een tweelingbroer of -zus hebt rondlopen? Of ben je gewoon benieuwd of er in Australië iemand bestaat die als twee druppels water op jou lijkt? Dan kan de website Twin Strangers je helpen.

Op deze website kan je een foto van jezelf uploaden en via een gratis zoekoptie door duizenden foto’s scrollen met mensen die dezelfde gelaatsstructuur hebben. Bij elk gezicht dat je tegenkomt kan je op ‘ja’ of op ‘nee’ klikken om zo een lijstje te creëren met mensen die je dubbelganger zouden kunnen zijn.

Vind je toch niet wat je zoekt? Als je lidmaatschap betaalt, mag je gebruik maken van de artificial-intelligent face-recognition. Op die manier maak je meer kans om iemand te vinden in de database.

Veel succes!

Het bericht Deze website helpt je om jouw dubbelganger op te sporen verscheen eerst op Metro.VIDEO. Vrouw met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling

Door Aaron Verbrugghe

Een Amerikaanse vrouw die dacht te lijden aan nierstenen, is stevig verschoten toen ze in het ziekenhuis haar diagnose te horen kreeg. Dannete Glitz uit South Dakota bleek namelijk 34 weken zwanger te zijn van een drieling.

“Ik heb wel eens eerder nierstenen gehad, maar nu had ik zoveel pijn dat ik alleen maar in bed kon liggen. Zelfs ademen deed erg veel pijn”, vertelt ze aan regionale zender KOTA News. Na een urinetest in het ziekenhuis bleek dat Glitz geen last had van nierstenen, maar wel zwanger bleek te zijn.

Op de echo werd vastgesteld dat ze zelfs al 34 weken zwanger was. Ook hoorde de dokter twee hartslagen. Zodoende moest de familie Glitz zich gaan voorbereiden op de geboorte van een tweeling. Ook was de ontsluiting inmiddels 4 cm.

Nog een verrassing

Omdat een van de baby’s een stuitligging had, werd er tot een keizersnede overgegaan. “‘Baby A is een jongen’, zei de dokter. ‘Baby B is een meisje.’ En daarna riep de arts: ‘ik heb nog een deken nodig, want er komt er nog een’.”

Haar man, die inmiddels namen aan het bedenken was, was totaal verrast. “Zijn reactie was iets als ‘nee hoor, terugleggen. Je had tweeling gezegd.” Het koppel, dat al twee kinderen had, is behoorlijk in schok na de komst van de drieling. “Dit hadden we niet verwacht, ook omdat ik helemaal geen zwangerschapskwaaltjes heb gehad. Ik ben niet eens misselijk geweest.”

Het bericht VIDEO. Vrouw met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling verscheen eerst op Metro.Programmeur bedacht niet zo geniaal kenteken om aan boetes te ontkomen

Door Aaron Verbrugghe

Een Amerikaanse IT-consultant dacht de geniale oplossing te hebben bedacht om aan verkeerboetes te ontkomen. Helaas voor hem werkte het plan eerder averechts. 

In de VS kun je tegen betaling zelf je nummerbord kiezen en dus bedacht Joseph Tartaro dat het woord NULL grappig zou zijn. Niet alleen zag hij er de humor wel van in, ook hoopte hij zo misschien onder verkeersboetes uit te komen.

In de meeste programmeertalen betekent NULL namelijk dat een vakje leeg is of geen waarde heeft. Zijn kenteken zou het computersysteem mogelijk in de war brengen, was de gedachte.

Tientallen boetes 

Dat gebeurde inderdaad, maar niet zoals de programmeur hoopte. Er vielen plotseling tientallen boetes op de mat uit het hele land en voor allerlei overtredingen. Het ging mis toen Tartaro zijn eerste boete betaalde. Het systeem legde toen de link tussen de persoonsgegevens van de Amerikaan en de waarde NULL. Alle boetes waarbij een agent een vakje leeg liet kwamen daarna bij de onfortuinlijke IT’er terecht.

De man moest officieel elke boete afzonderlijk aanvechten, maar hij ging in gesprek met de beheerder van het systeem en zo werd het totaalbedrag verlaagd van meer dan 12.000 dollar naar uiteindelijk 140 dollar.

Het bericht Programmeur bedacht niet zo geniaal kenteken om aan boetes te ontkomen verscheen eerst op Metro.Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten

Door Aaron Verbrugghe

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een tweet gedeeld van een gefotoshopte afbeelding van een gouden Trump-hotel in Groenland. Hij schreef erbij dat hij belooft om dit Groenland nooit aan te doen.

De aanleiding voor de grap is een hardnekkig gerucht dat Trump het grote eiland zou willen overkopen van Denemarken. De Wall Street Journal bracht het verhaal als eerste uit, dat al snel werd bevestigd door regeringsbronnen. De president gaf ook later toe dat hij de aankoop vanuit een “strategisch” oogpunt interessant zou vinden, maar zei ook dat het voor zijn regering niet de hoogste prioriteit heeft.

I promise not to do this to Greenland! pic.twitter.com/03DdyVU6HA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 août 2019

“Grote vastgoeddeal”

Trump vergeleek de mogelijke aankoop van het eiland volgens Amerikaanse media met een “grote vastgoeddeal”. De autoriteiten op Groenland hebben al laten weten dat geen sprake kan zijn van een verkoop van het eiland aan de Verenigde Staten.

Het bericht Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten verscheen eerst op Metro.Gisteren — 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Elektrische fietsers sporten even hard als gewone fietsers

Door Xavier

Gebruikers van een elektrische fiets werken net zo goed aan hun gezondheid als wie op een gewone fiets rijdt. Dat blijkt uit een grootschalige internationale studie, gefinancierd door de Europese Commissie. In die studie werden 10.000 mensen meerdere jaren lang gevolgd in zeven Europese steden, waaronder Antwerpen.

Het onderzoek concludeert dat wie met een elektrische fiets rijdt, doorgaans een even zware inspanning levert als reguliere fietsers. De onderzoekers drukken die inspanningen uit in MET’s, wat staat voor “Metabolic Equivalent Task” en een maatstaf is voor de hoeveelheid energie die een bepaalde fysieke inspanning kost. Gewone fietsers gebruiken wekelijks gemiddeld 4.085 MET’s, bij de e-fietsers is dat met 4.463 MET’s zelfs wat meer.

Stevig aandeel in woon-werkverkeer

De verklaring: wie elektrisch rijdt, rijdt niet alleen vaker, maar legt doorgaans ook meer kilometers af dan zijn of haar weliswaar wat steviger trappende medefietsers. Een gemiddelde elektrische fietstrip bedraagt 9,4 kilometer, die met een gewone fiets 4,8 kilometer. Dat komt onder meer omdat de elektrische fiets een stevig aandeel heeft vergaard in het woon-werkverkeer, ter vervanging van de auto, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

De studie concludeert dat e-bikes gepromoot moeten worden als duurzaam en gezond vervoermiddel. De gezondheidseffecten van fietsen zijn namelijk groot. Voorwaarde is volgens de onderzoekers wel een aangepaste, veilige infrastructuur.

Het bericht Elektrische fietsers sporten even hard als gewone fietsers verscheen eerst op Metro.VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek

Door Aaron Verbrugghe

In september gaat het 25ste seizoen van ‘Thuis’ van start. Om die verjaardag te vieren komt Eén met een nieuwe generiek en introsong op de proppen. Miguel Wiels en Niels Destadsbader schreven het nummer, Raf Van Brussel mocht het op zijn beurt inzingen.

“Toen we Raf de demo hoorden zingen, was er meteen een klik. Zijn stem past perfect bij het lied en hoe de begingeneriek eruitziet: een match op alle vlakken”, aldus producer Hans Roggen. Volgens sommigen lijkt het nieuwe ‘Ik ben thuis’ wel heel hard op ‘Je bent thuis’, de vorige generiek. “Maar het lied is compleet anders. Uiteraard draait het wel nog altijd rond de warmte van het thuiskomen”, stelt Roggen.

Vereerde Raf Van Brussel

“Ik was meer dan vereerd om mijn stem te mogen lenen aan de titelsong van dit jubileumseizoen”, aldus Raf Van Brussel.”De song zat al vanaf de demoversie in mijn hoofd en ik kreeg het er niet meer uit. Hopelijk vinden de meer dan 1,2 miljoen Thuis-kijkers het een even leuke oorwurm als ik.”

Ook het logo van de populaire Eén-soap zal er anders uitzien, verklapt Rogge. “We zijn helemaal klaar voor het 25ste seizoen. Sinds mei zijn we al aan het opnemen. Intussen zijn we Halloween gepasseerd en staan de acteurs in hun winterkleren op de set.”

Het bericht VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek verscheen eerst op Metro.Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter

Door Aaron Verbrugghe

Actrice Imanuelle Grives krijgt komende maandag te horen of ze een maand langer in de cel blijft voor drugshandel. Mocht haar hechtenis niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst, zegt haar advocaat Koen Vaneecke.

De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht “absoluut” dat Grives de zitting bijwoont.

De actrice werd op Tomorrowland aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden ook drugs aangetroffen.

“Voorbereiding op nieuwe rol”

De raadkamer verlengde Grives’ hechtenis op 26 juli met een maand “op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder “een heel dubbel verhaal”.

Het bericht Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter verscheen eerst op Metro.IN BEELD. In dit restaurant eet je Pikachu en zijn vriendjes op

Door Janne Vandevelde

Als echte Pokémonfan heb je vast een hele reeks kaarten en knuffels in je bezit en speel je dagelijks het verslavende Pokémon Go-spel. Maar wist je dat je in Tokio kan smullen van gerechten die als twee druppels water lijken op Pikachu, Snorlax en Jigglypuff? Allen daarheen!

De Japanse hoofdstad is helemaal in de ban van de animatiereeks Pokémon. Je vindt er meerdere Pokémon Centers, waar je alles te weten komt over de populaire animévriendjes. In één van die Centers is onlangs het eerste Pokémon Café geopend.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Eevee!!!! 🥰🥰🥰

Une publication partagée par Law :3 (@haatoresu) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

🥰

Une publication partagée par @ littlemebaby le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#pokemoncafe #pokemon #pikachu #tokyostation #pokemoncenter

Une publication partagée par ☆RoxaneK☆ (@roxk82) le

Niet alleen de decoratie draait rond Pikachu en zijn vrienden, want je drinkt er ook uit Pokémonbalkopjes. Maar daar houdt het niet op. Het café schotelt je Pikachu Curry of Snorlax hamburger voor. Eet je liever vegetarisch? Dan ga je voor de Bulbasaur veggieburger. Als dessert neem je een roze Jigglypuff cheesecake of een Gengar smoothie. Als je die schattige kunstwerkjes durft op te eten tenminste!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

GOTTA CATCH ‘EM ALL ⚡ Anyone else remember their favorite Pokémon from back in the day?! … Mine was squirtle 💦😍 But couldn’t get enough of Pikachu at this epic Pokémon Cafe in Tokyo. Think the child inside that spent so many car rides on their Gameboy freaked out a bit. 🙈 … Absolutely looooove eating food that isn’t shaped like food. Haha anyone else? There were many themed cafés I looked up online, but this one was the best fit for both Nick and me … (SWIPE) for a sample of our Pikachu rice with curry that was actually pretty yummy even though they served it cold.. … p.s. This café is one of the busiest in Tokyo! You need to make a reservation online a MONTH in advance… or there is a secret line (behind the red ribbon) you can wait in and hope people don’t show up. 🤞🏼

Une publication partagée par NYC 🌹 Caila Quinn (@cailaquinn) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Bulbasaur veggie burger from the Pokémon Cafe in Tokyo 🤤 Who wants one? P.s. it was delicious #geeklifestyle #pokemoncafe #pokemon

Une publication partagée par Meghan Camarena (@strawburry17) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

. 2019.07.13 . . 初ポケカフェ😢💞 店内もメニューもかわいかった、優勝 . . #ポケモンカフェ #ポケモン #ポケセンDX #日本橋

Une publication partagée par CHANMIO (@___miobear___) le

Het bericht IN BEELD. In dit restaurant eet je Pikachu en zijn vriendjes op verscheen eerst op Metro.


Bekend plussize model deelt gewaagde zwangerschapsfoto

Door Koen De Nef

Topmodel Ashley Graham heeft op Instagram een foto gedeeld van haar veranderende lichaam door de zwangerschap. Heel wat mensen prijzen haar voor haar moedige actie.

Ashley Graham (31) staat erom bekend om body positivity te promoten. Het Amerikaanse plussize model is zwanger van haar eerste kindje en durft ook nu weer haar veranderende lichaam te tonen aan de wereld.

Op Instagram deelde ze een foto van haar naakte zelve. Daarop zijn haar zwangerschapsstriemen duidelijk te zien. “Mijn lichaam is nog steeds hetzelfde, alleen een klein beetje anders”, beschrijft ze het kiekje.

Inspirerend

Haar mooie actie kon op heel wat positieve reacties rekenen, zowel van vrouwen als mannen. “Ik vind dit prachtig. We zijn allemaal mooi en uniek. Welke maat ook, we zijn allemaal menselijk. Het is mooi om te zien hoe je jezelf accepteert. Je inspireert me om van mijn lichaam, dat drie zwangerschappen heeft meegemaakt, te houden”, reageert een vrouw.

“Ik ben een man en ik vind dit mooi om te zien. Ik herinner me hoe mijn moeder me als kind haar zwangere buik liet zien. Ze legde uit wat die zwangerschapsstriemen waren en ik voelde met haar mee. Mijn vrouw is nu hoogzwanger en ik zie hoe mijn ongeboren zoon haar lichaam verandert. Respect voor alle vrouwen en wat ze voor ons doorstaan”, schrijft een man.

View this post on Instagram

same same but a little different

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

View this post on Instagram

Naps are a new non-negotiable @lebarthelemy

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

View this post on Instagram

🇺🇸❤💙🎉🌭🍔🤩💥👙

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Het bericht Bekend plussize model deelt gewaagde zwangerschapsfoto verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet”

Door Janne Vandevelde

Een maand geleden lanceerde het Belgisch diepvriesfrietjesmerk Belviva de petitie ‘voteforbelgianfries.be’ om de French voorgoed uit French fries te halen en er Belgian fries van te maken. Uiteindelijk tekenden 18.200 Belgen de petitie. Daarop heeft Belviva een open brief verstuurd aan Merriam-Webster ‘America’s most-trusted online dictionary’, met als verzoek de benaming French fries te wijzigen in Belgian fries. Een oproep die gesteund wordt door de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, die momenteel in Hollywood de regie van ‘Bad Boys For Life’ afwerken.

Op zaterdag 13 juli, National French Fry Day in Amerika, lanceerde Belviva een petitie om van French fries Belgian fries te maken. In één maand tijd tekenden 18.200 Belgen de petitie op voteforbelgianfries.be. “Dat zoveel Belgen de petitie getekend hebben, bevestigt meer dan ooit dat Belgen razend trots zijn op hun frietjes. Met 9 op de 10 Belgen die frieten als deel van het Belgisch cultureel erfgoed benoemen, is de frietcultuur dan ook nergens ter wereld zo populair als bij ons”, verklaart Romy Tourné, woordvoerder van Belviva. “Het is nu onze missie om de stem van de Belg te laten horen in Amerika. Om effectief een verandering teweeg te brengen in het Amerikaanse taalgebruik, hebben we het woordenboek van de Amerikaanse taal gevraagd om het woord ‘Belgian fry’ op te nemen in de taal, met de juiste definitie van een échte Belgische friet.”

Steun uit verrassende hoek

Ook Adil en Bilall steunen de Belgische friet. Het bekende Belgische regisseursduo, dat momenteel in Hollywood de regie van de film ‘Bad Boys For Life’ afwerkt, lanceerde vandaag een filmpje op hun social media waarin ze de Amerikanen vragen om te spreken van de Belgische friet.

Het bericht VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet” verscheen eerst op Metro.Vrouw vermoordt vader met hamburger en werkt zijn lichaam weg in beton

Door Koen De Nef

Een Amerikaanse vrouw heeft levenslang gekregen nadat ze haar vader vergiftigde met een hamburger en hem vervolgens in beton wegwerkte onder zijn huis.

De verschrikkelijke feiten dateren van december 2017. Dayna Jennings (45) uit Denver (Colorado) liet haar vader toen een hamburger opeten waarin een hoge dosis acepromazine zat, een kalmeringsmiddel voor dieren.

De 69-jarige man, William Mussack, raakte 15 uur lang bewusteloos, maar kon nog een sms sturen naar zijn zoon Brian waarin hij schreef dat hij vermoedde dat zijn dochter hem gedrogeerd had. Jennings liet de familieleden echter weten dat alles in orde was met hun vader.

Rottende geur

Drie weken lang hoorden de familieleden niets meer van hem, dus sloegen ze alarm. De politie deed een huiszoeking en merkte een rottende geur in het huis op. Jennings legde uit dat dat door een verstopte wc kwam, en dat haar vader op vakantie was met zijn vriendin.

De politie trof in de kruipkelder recentelijk gestort beton aan en liet dat onderzoeken door een forensisch team. Daar vonden ze het levenloze lichaam van William Mussack terug. Jennings werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Woman charged with murder after father’s body is found encased in concrete; Dayna Jennings admitted pouring concrete under dad, William Mussack’s Colorado home https://t.co/VRKV7HNA1d pic.twitter.com/i3mDBh3yxT

— konniemoments1 (@KonnieMoments1) January 18, 2018

Het bericht Vrouw vermoordt vader met hamburger en werkt zijn lichaam weg in beton verscheen eerst op Metro.


Italiaanse premier kondigt ontslag aan

Door Silke Vandenbroeck

De Italiaanse regeringsleider Giuseppe Conte heeft het einde van de regering van de rechts-populistische Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging afgekondigd. “De huidige crisis ondermijnt onvermijdelijk de activiteiten van de regering, die hier eindigt”, zei Conte dinsdag in de Senaat in Rome. Na het debat daar zal hij zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella.

De rechts-populistische binnenlandminister Matteo Salvini stortte twee weken geleden de regering in een crisis. Salvini eist snel nieuwe verkiezingen, ook al zocht hij recent weer toenadering tot zijn geplaagde coalitiepartner. In de peilingen is de Lega, die een harde anti-immigratiekoers vaart, met voorsprong de sterkste partij.

Conte uitte zware beschuldigingen tegen Salvini. Zijn beslissing om de coalitie van de Lega en de Vijfsterrenbeweging op te zeggen, is objectief beschouwd “zwaarwichtig” voor het land en uitsluitend terug te voeren tot Salvini’s eigen persoonlijke belangen. Conte beschuldigde Salvini van “politiek opportunisme”. De crisis is schadelijk voor het land.

Meningsverschillen

De Lega en de Vijfsterrenbeweging zitten nu iets meer dan een jaar in het zadel. De voorbije maanden diepten de meningsverschillen tussen de twee partijen uit. Terwijl de Lega het in de peilingen steeds beter deed, ging de Vijfsterrenbeweging achteruit. Bij nieuwe verkiezingen dreigt een nederlaag voor de populistische partij.

Toch kan de Vijfsterrenbeweging, samen met de sociaaldemocraten van de Partito Democratico (PD) in de oppositie, Salvini’s plannen voor snelle nieuwe verkiezingen doorkruisen. Ze onderzoeken de mogelijkheid om samen Salvini en zijn Lega te lozen. Hoe zo’n pact eruit zou zien, is nog koffiedik kijken. Beide partijen leefden tot nu toe op gespannen voet.

President aan zet

Van zodra Conte zijn ontslag ingediend heeft bij de president, is die aan zet. Hij moet beslissen over de volgende stappen. Verwacht wordt dat hij eerst laat onderzoeken of er in het parlement een meerderheid is voor een nieuwe regering. Als dat niet zo, is kan hij het parlement ontbinden en ligt de weg naar nieuwe verkiezingen open.

Salvini zelf ging al in de tegenaanval op Conte. “Ik zou alles net hetzelfde weer opnieuw doen, met de grote kracht van een vrij man”, zei hij in de Senaat. Hij wil al in oktober nieuwe verkiezingen. “Ik ben niet bang voor het oordeel van de Italiaan.”

Het bericht Italiaanse premier kondigt ontslag aan verscheen eerst op Metro.


2019 is hét jaar van de uil

Door Alain Narinx

De uilen doen het zeer goed dit jaar. Door de droge zomer van vorig jaar en de zachte winter en lente is er meer voedsel, en leggen ze meer eieren. Maar welke uilen vinden we eigenlijk in Vlaanderen? En hoe kan je ze herkennen?

Hoera! De uil doet het geweldig in 2019. Het was een zachte winter en lente met weinig neerslag waardoor er meer veldmuizen rondlopen, en daardoor is er ook meer eten voor de vogels. De jonge uilen hebben een maand vroeger het nest kunnen verlaten door dit overvloed aan lekkers. Dit is vooral het geval voor de kerk- en steenuil. Zij hebben per nest een tot twee eieren méér gelegd dan andere jaren. Van de andere uilensoorten is dit moeilijker te zeggen aangezien ze broeden in boomholtes en niet in een nestkast.

Meer uilenjongen betekent ook dat de oudervogels meer voedsel moeten vinden. Een jonge kerkuil eet gemiddeld 5 muizen per nacht. Deze soort heeft dit jaar ongeveer 7 eieren per nest gelegd dus de ouders moeten 35 muizen vangen. Dit aantal loopt op tot ongeveer 45 omdat ze zelf natuurlijk ook nog moeten eten. Een hele karwei dus voor de kerkuil.

Divers uilenrijk

Kerkuil (foto: Eric Malfait)

Je vraagt je misschien af of de kerkuil echt in een kerk woont? Ja hoor! De kerkuil bouwt zijn nest in kerktorens, maar ook geregeld in schuren en andere gebouwen. Hij is goed te herkennen door zijn wit, hartvormig gezicht en pikzwarte ogen. Je zal hem niet snel tegenkomen omdat hij ’s nachts jaagt.

steenuil
Steenuil (foto: Eric Malfait)

De steenuil daarentegen is niet zo verlegen en laat zich overdag graag zien op het platteland. Hij zit dan waarschijnlijk ergens op een paaltje te wachten tot hij een lekkere prooi ziet. In tegenstelling tot de andere uilen in België is de steenuil redelijk klein en vangt dus vooral insecten en amfibieën. Al staat er soms wel eens een muis op het menu.

De reusachtige oehoe (foto boven artikel) is bekend in heel Europa. Oe oe! Zo klinkt die. Hij is in de Ardennen en Limburg zeer regelmatig te horen, en duikt tegenwoordig ook in de andere provincies op. De oehoe jaagt in de schemering maar je kan hem misschien overdag eens spotten als je heel alert bent. Ook de bosuil, ransuil en velduil zijn in ons land te vinden. Ze hebben allemaal iets unieks. De bosuil ziet er bijvoorbeeld heel schattig uit maar lust af en toe wel een rans- of steenuil.

Een wist-je datje: de oogkleur van een uil je vertelt wanneer ze jagen. Een uil met zwarte ogen jaagt ’s nachts. Als ze oranje ogen hebben, vliegen ze in de schemering en de uilen met gele ogen kan je overdag zien.

logo natuurpuntSarah Rummens

Het bericht 2019 is hét jaar van de uil verscheen eerst op Metro.Prins Laurent over zijn jeugd: “Filip kreeg alle aandacht en kansen”

Door Aaron Verbrugghe

Een interview van prins Laurent met nieuwssite Politico heeft heel wat stof doen opwaaien. Hij verweet daarin zijn ouders hem anders te behandelen dan oudere broer Filip en legde ook uit waarom hij weigerde premier Michel een hand te geven op het jongste nationaal defilé. 

Laurent schetst in het gesprek het beeld van een traumatische jeugd, waarin ouders Albert en Paola grotendeels afwezig waren. Bovendien worstelde hij op school met dyslexie – wat tot nog toe niet geweten was. Hij kon ook moeilijk begrijpen waarom hij als Franstalige naar Nederlandstalige middelbare scholen werd gestuurd. In het Pius X-instituut in Antwerpen en later in de abdijschool van Zevenkerken, bij Brugge, leidden zijn taalachterstand en koninklijke afkomst tot pesterijen.

Hij worstelde ook met het aanvoelen dat Filip meer kansen en aandacht kreeg – Boudewijn leidde hem ook als beoogd opvolger. “Kinderen begrijpen dat niet. Dat hun oudere broer anders wordt behandeld. Daar stel je jezelf veel vragen bij.” Zijn relatie met Filip zou nu wel “veel beter” zijn.

Ruzie met regering

Op de afgelopen nationale feestdag trok Laurent heel wat aandacht naar zich toe, en niet meteen in positieve zin. Hij was voortdurend met zijn smartphone in de weer, en weigerde na afloop premier Michel en andere hoogwaardigheidsbekleders een hand te geven. Daar was echter geen slechte wil mee gemoeid, aldus de prins. Hij moest dringend weg om “iemand te ontmoeten”.

De royal maakt er evenwel geen geheim van dat hij kwaad is op de politici. “Ik ben een ondernemer in milieuprojecten. Maar de Belgische regering ontzegt mij mijn werk.” Hij laakt hun gebrek aan medewerking om 50 miljoen euro terug te eisen die Libië aan zijn vzw verschuldigd zou zijn. Begin dit jaar schreef hij daar nog een vlammende brief over aan Michel.

Laurent en zijn team van advocaten geloven na eigen onderzoek dat de regering wel wapenleverancier FN Herstal en andere Belgische ondernemingen hielp om achterstallige gelden in Libië te recupereren. “Ik werd een inspecteur, wat niet mijn job is. Een inspecteur zoals Sherlock Holmes.”

Het bericht Prins Laurent over zijn jeugd: “Filip kreeg alle aandacht en kansen” verscheen eerst op Metro.Ruben Van Gucht in de clinch met Jacques Vermeire over “geldkwestie”

Door Koen De Nef

Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zitten verweven in een lastige kwestie rond Jacques’ zaalshow ‘7 tot 77’. Ruben fungeerde daarin aanvankelijk als aangever, maar die samenwerking is nu abrupt geëindigd.

Bijna een jaar lang draaide Ruben Van Gucht mee in de zaalshow ‘7 tot 77’ van Jacques Vermeire. Mooi om te zien, want de 33-jarige Sporza-journalist is van kindsbeen af grote fan van de 68-jarige komiek. Jammer genoeg is er nu een einde gekomen aan hun samenwerking. Een financieel dispuut zou aan de basis daarvan liggen.

Financiële frustratie

Zo zou Ruben in de loop van de tournee meermaals gevraagd hebben om beter betaald te worden. Het management van Jacques wilde zich echter liever houden aan de initiële overeenkomst die op papier stond. Tot frustratie van Ruben, die vorige week zaterdag zijn kat stuurde naar de Lichtfeesten in Reet. Jacques’ manager Thomas Lowette sprong dan maar noodgedwongen voor hem in. De komende zaalshows zullen ook zonder Ruben gespeeld worden.

Discussie al lang aan de gang

Thomas zag de bui al een tijdje hangen. “Wat in Reet gebeurd is, was eigenlijk an accident waiting to happen. Het eindpunt, zo hopen wij, van een brede strategie van bewust toenemende dreiging. Kijk, het staat Ruben volledig vrij om zijn overeenkomst met ons te willen openbreken en nóg meer te vragen dan de forse royalty’s die wij hem nu al betalen, als hij daar argumenten voor denkt te kunnen aandragen.”

“Maar ik ben niet overtuigd dat ik een positieve boodschap lees in het financieel management van Paul De Geyter, Rubens manager sinds maart. Net toen is de hele discussie begonnen, nota bene. ’t Is zo jammer… Onvoorstelbaar eigenlijk hoe Ruben zijn kinderdroom-in-uitvoering daar in Reet publiekelijk aan diggelen heeft geslagen”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Rubens manager was karig met commentaar. Hij liet weten dat het dossier in handen ligt van hun advocaat. Volgens hem gaat het niet over een eventuele loonsverhoging, maar over een dispuut over auteursrechten.

Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire bij aanvang van de samenwerking, toen er nog geen haar in de boter zat:

Het bericht Ruben Van Gucht in de clinch met Jacques Vermeire over “geldkwestie” verscheen eerst op Metro.


Guy Van Sande reageert voor het eerst en beschrijft zijn “misselijkmakende” chats

Door Koen De Nef

Een maand geleden werd Guy Van Sande veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en een geldboete voor het bezit, verspreiden en de productie van kinderporno. Nu reageert de acteur voor het eerst na zijn veroordeling. “Ik kreeg er een kick van om mee te gaan in hun wildste fantasieën”, klinkt het.

Drie jaar geleden kwam aan het licht dat acteur Guy Van Sande en de Antwerpse professor Frank P. (61) kinderporno hadden uitgewisseld via een chatroom en Skype. Op de computer van Van Sande werden meer dan 500 kinderpornografische beelden en 70 filmpjes gevonden. De steracteur van ‘Zone Stad’ werd daarvoor op 12 juli veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en een geldboete van om en bij de 18.000 euro. Intussen stond de mediamolen niet stil, maar nu doet hij zelf zijn verhaal in Dag Allemaal.

Drang naar porno

Van Sande wijt zijn gedrag voornamelijk aan zijn cocaïneverslaving. Die escaleerde zodanig dat hij zichzelf niet meer onder controle had. “Je moet mijn verhaal haast mathematisch begrijpen om er iets van te snappen. Ik had een gekoppelde verslaving. Initieel een drang naar drugs om me te ontspannen. Waardoor ik zo wellustig werd dat ik een drang naar porno kreeg. Op den duur primeerde de drang naar porno en voedde die mijn drugsverslaving. Ik had die cocaïne nodig om die extreme porno te kunnen bekijken, nuchter kreeg ik die niet verteerd. (denkt na) Absurd, toch? Maar destijds essentieel voor mij. Zo dom. Zo pijnlijk”, vertelt hij.

Pedofiel spelen

Gevoed door zijn drugsverslaving kwam de 56-jarige acteur uit Herentals terecht in de donkerste krochten van het internet. “Laat ik het erop houden dat het vreselijke gesprekken waren. Mijn maag keert ervan om als ik eraan denk. Je komt daar mensen tegen met extreme seksuele interesses… Onder invloed kreeg ik daar een kick van, om het meest choquerende bij hen op te zoeken en hen daarin te ‘bedienen’, mee te gaan in hun wildste fantasie. Uit wat mijn advocaat me vertelde, en uit wat ik onthouden heb van de chats die ik tijdens de verhoren te lezen kreeg, sprak ik over alles wat de andere aansprak. Ik heb me voorgedaan als vrouw, als homo…”

“Maar ik ging nog veel verder, tot alles wat aberrant was. Seks met oudere mensen, zware sm. Over mensen vastbinden, gruwelijke dingen met hen doen, zoals… (buigt het hoofd)… op hen urineren. Altijd hetzelfde patroon: ik probeerde te achterhalen wat iemand triggerde, wakkerde dat aan en vroeg vervolgens om een cam-gesprek. Wilde iemand extreem vernederd worden, dan deed ik dat. Zolang ik maar die hoofdrol kreeg, dat gesprek kon sturen en manipuleren. Ik zei wel telkens expliciet dat ik onder invloed was en niet écht een homoseksueel, pedofiel of meester. Dat het hún fantasie was, niet de mijne. Ik spéélde die personages.

Missionarishouding-man

De gesprekken waarin Van Sande zich voordeed als pedofiel hakten er bij zijn nuchtere zelve zwaar op in. “Uit het onderzoek blijkt het in vijf procent van de totaliteit van de gesprekken om een pedofiel te gaan. Daarna had ik telkens een black-out. Toen ik die chats nadien herlas – een deel ervan, meer kon ik niet aan – werd ik letterlijk misselijk. Ik ontwikkelde er ook een geurprobleem door. Alles rook hetzelfde. Volgens de dokter kwam dat door de extreme stress en de shock van wat ik nuchter te lezen kreeg. Drugs halen de meest donkere kant in je naar boven. In het échte leven ben ik een missionarishouding-man…”, klinkt het.

Ook zijn vrouw Nathalie kreeg de confronterende chats te lezen. Dat was behoorlijk confronterend. “Zij herkénde me niet. Momenteel is onze relatie dan ook nagenoeg platonisch”, legt hij uit.

Automatisch opgeslagen

Dergelijke gesprekken onder volwassenen zijn echter niet illegaal. Strafbaar werd het pas wanneer hij kinderpornografisch materiaal begon uit te wisselen. “Op mijn computer stond er helemaal níets. Dat is cruciaal. Wat er werd gevonden, komt enkel en alleen uit gewiste bestanden. Niet om het te relativeren, maar omdat dat ‘aantal’ foto’s zo vaak in de pers verschenen is: heel wat beelden waren dubbel. De beelden die we doorstuurden werden gradueel erger. Van artistiek naakt naar harde seksfoto’s van volwassenen. De strafbare kinderpornofoto’s kreeg ik uiteindelijk onder anderen van de professor door. Zelf zou ik niet eens weten hoe of waar je die beelden vindt. Je moet echt beseffen: álles wat op Skype toekomt, wordt automatisch opgeslagen op je computer. Zelfs als je dat meteen wist en niet bekijkt”, klinkt het.

Gedegouteerd

Toch geeft hij toe dat hij sommige beelden wél bekeek. “Sommige foto’s of filmpjes die ze me stuurden, heb ik wel bekeken, ik raakte er zelfs onder invloed door gedegouteerd. En het is effectief gebeurd dat ik ze deelde op mijn scherm of doorstuurde. Dat klopt. Daarna wiste ik altijd alles. Maar ik wil benadrukken: het bezwarend materiaal werd uitsluitend in de gewiste bestanden aangetroffen. En ik wil blijven onderstrepen dat ik nuchter zoiets nooit bekeken heb. Alles was altijd letterlijk en figuurlijk gewist”, besluit hij.

Het bericht Guy Van Sande reageert voor het eerst en beschrijft zijn “misselijkmakende” chats verscheen eerst op Metro.


❌