[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

Miljoen twitteraars helpen man aan puppy

Door Annelies Leys

Een Amerikaanse 19-jarige student wou heel graag een hondje adopteren, maar kon zijn moeder moeilijk overtuigen. Met de hulp van een miljoen twitteraars slaagde hij er toch in de puppy in huis te halen.

Toen Ryan Sesselman een dierenwinkel binnenstapte, viel hij meteen voor de charmes van een lieve puppy. Hij stuurde een foto van het schattige beestje naar zijn moeder en vroeg: “Hoeveel retweets heb ik nodig om haar te krijgen?”

Onmogelijke opdracht

De moeder van de 19-jarige student was niet meteen enthousiast om het dier te adopteren. “NEEEE!”, was haar instinctieve reactie. Daarna stuurde ze al lachend dat haar zoon de pup mocht adopteren, wanneer hij een miljoen retweets verzamelde op Twitter.

She’s tough. But she’s worth it pic.twitter.com/iBg7XMQdhL

— Ryan Sesselman (@RyanSesselman) June 9, 2018

Uitdaging aanvaard

Eerst was Sesselman vrij sceptisch of hij die grote hoeveelheid retweets zou behalen. Hij ging de uitdaging toch aan en postte enkele foto’s van hem en de viervoeter op Twitter.  Het grappige verhaal liet de twitteraars niet koud en al snel werd de post 1,1 miljoen keer gedeeld.

Enkele dagen later ging de gelukzak opnieuw naar de dierenwinkel om zijn hondje op te halen. “Welkom in de familie, Milli. Heel erg bedankt allemaal”, schreef de student op Twitter. Zijn mama en de puppy lijken het ook goed met elkaar te kunnen vinden.

Welcome to the family Milli. Look at her and mom they love each other already!!! If any of you want to see more pictures of her she has an Instagram called “millithesheperd”. Thank you all so much. Truly amazing. pic.twitter.com/yqsAP2IavS

— Ryan Sesselman (@RyanSesselman) June 15, 2018

Het bericht Miljoen twitteraars helpen man aan puppy verscheen eerst op Metro.


Gisteren — 22 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

Honden zien aan je gezicht hoe jij je voelt

Door Annelies Leys

Het is helemaal oké om troost te zoeken bij je hond, want de viervoeter merkt wel degelijk aan je gezichtsuitdrukking dat er iets mis is. Uit een Italiaans onderzoek blijkt dat honden aan de hand van je gelaat emoties kunnen onderscheiden en begrijpen.

Onderzoekers van de University of Bari Aldo Moro in Italië gaven 26 honden eten terwijl ze foto’s voorgeschoteld kregen van een man en een vrouw. De twee hadden ofwel een  neutrale uitdrukking ofwel vertoonden ze een van de zes emoties: woede, angst, blijheid, verdriet, verrassing en afschuw.

Hoofd draaien

Wanneer de dieren opgewonden emoties te zien kregen zoals angst, blijheid en woede, dan ging hun hartslag omhoog. Bovendien duurde het langer voordat ze weer aandacht hadden voor hun eten. En ook waren ze geneigd om hun hoofd naar links te draaien.

Net het omgekeerde gebeurde als ze foto’s zagen van man of vrouw die verrast keken. Dat betekent volgens de onderzoekers dat de beesten begrijpen dat de persoon op de foto ontspannen is.  “Opgewonden, negatieve emoties lijken te worden verwerkt door de rechterhelft van het hondenbrein, terwijl positieve emoties eerder worden verwerkt door de linkerhelft”, legt Marcello Siniscalchi uit.

Uit andere studies bleek eerder al dat honden emotionele signalen kunnen afleiden uit de stem, lichaamsgeur en houding van een mens.

Het bericht Honden zien aan je gezicht hoe jij je voelt verscheen eerst op Metro.


Paul McCartney brengt James Corden aan het huilen in ‘Carpool Karaoke’

Door Heleen Savels

In de laatste editie van ‘Carpool Karaoke’, een item uit het tv-programma ‘The Late Late Show’, laat presentator James Corden zich van een emotionele kant zien. Tijdens een duet met voormalige Beatle Paul McCartney is Corden tot tranen toe bewogen. 

James Corden en zijn programma ‘The Late Late Show’ brachten de week door in Londen. Om zijn tijd in zijn thuisland te vieren, nodigde Corden muziekicoon Paul McCartney uit om hem te vergezellen voor een nieuwe aflevering van ‘Carpool Karaoke’.

Laat het zijn

Tijdens de rit legde de gevierde zanger uit waar zijn inspiratie voor ‘Let it Be’ vandaan komt. “Ik droomde hoe mijn overleden moeder mij geruststelde en zei: ‘het komt goed. Laat het gewoon zijn'”, vertelde McCartney. “Toen ik wakker werd, dacht ik: ‘Wat zei ze precies? Laat het zijn? Dat klinkt eigenlijk wel goed.’ Dus ik schreef het nummer ‘Let it Be’, een lied over positiviteit.”

“Dat is het mooiste verhaal dat ik ooit heb gehoord”, reageerde de presentator. Vervolgens brachten de twee een emotioneel duet van ‘Let it Be’, dat Corden diep ontroerde.

Het bericht Paul McCartney brengt James Corden aan het huilen in ‘Carpool Karaoke’ verscheen eerst op Metro.


Japanner gestraft omdat pauze drie minuten te lang duurt

Door Annelies Leys

Een Japanse werknemer moet een boete betalen omdat hij te lang middagpauze heeft genomen. De 64-jarige man zou zijn bureau meerdere keren drie minuten te vroeg verlaten hebben.

Dat Japanners stiptheid hoog in het vaandel dragen, bewijst het Waterworks Bureau in Kobe nog maar eens. “De middagpauze duurt exact een uur en geen minuut langer”, legt de woordvoerder van de firma uit aan AFP.

Lunch kopen

De 64-jarige Japanner beging in zeven maanden tijd 26 keer dezelfde ‘misdaad’. Hij verliet drie minuten voor het begin van de middagpauze zijn bureau om lunch te kopen. Een Japanse wet zegt dat werknemers zich ten allen tijde moeten concentreren op hun werk. Maar dat deed de Japanner volgens zijn baas niet. Om de verloren werktijd te vergoeden moet de man nu zijn loon van een halve werkdag afstaan.

Het bericht Japanner gestraft omdat pauze drie minuten te lang duurt verscheen eerst op Metro.


Blue Ivy schaamt zich voor sexy ouders

Door Heleen Savels

Heel wat kinderen schamen zich regelmatig voor hun ouders. Dat is niet anders bij Blue Ivy, de 6-jarige dochter van Beyoncé en Jay-Z.  Toen Ivy naar de show van haar ouders in Londen ging, leverde dat hilarische beelden op.

Queen B en Jay-Z namen vorige week hun oudste dochter mee naar hun On The Run II-tour in Londen. Tijdens de show zijn er heel wat intieme en sexy beelden te zien van de Carters. Ivy reageerde daarop zoals de meeste kinderen zouden doen, met grote afschuw. Vol schaamte wist ze niet goed waar ze moet kijken en dook ze gegeneerd weg.

Sara Emerson, een medewerkster van de Britse Ticketmaster die het concert bijwoorde, kon het hilarische moment vastleggen. Die video ging intussen viraal.

Aww Blue 😩😂💙 . Edit by: @yoncefied . #OTR2 #OTRII #Beyonce #JayZ #Jayonce

A post shared by J †† B 💙 (@otr2_) on

Het bericht Blue Ivy schaamt zich voor sexy ouders verscheen eerst op Metro.


Boxershorts bestaan nu ook met zakken

Door Annelies Leys

Loop jij thuis graag in je boxershort rond? Dan weet je hoe lastig het is dat je je gsm nergens kan wegsteken. Een Nederlandse webwinkel stoorde zich daar ook aan en heeft daarom boxershorts met zakken op de markt gebracht.  

Drie Nederlandse mannen ergerden zich aan de slechte kwaliteit van de meeste onderbroeken die op de markt beschikbaar zijn. Daarom besloten ze zelf een aantal boxershorts te ontwerpen en die op hun webshop Pockies aan te bieden. Ze hielden niet alleen rekening met de gebruikte stoffen, ook aan de functionaliteit werd gedacht.

Handig op citytrip

Aan de shorts werden zakken toegevoegd waar je je gsm gemakkelijk in kwijt kan. Zo is je smartphone steeds dichtbij als je in je ondergoed in de zetel ligt. Volgens de ontwerpers zijn de zakken in de onderbroeken ook handig voor bijvoorbeeld een citytrip. Je hebt dan je persoonlijke spullen binnen handbereik zonder dat iemand eraan kan.

Het bericht Boxershorts bestaan nu ook met zakken verscheen eerst op Metro.


Demi Lovato hervalt in verslaving

Door Annelies Leys

De Amerikaanse zangeres Demi Lovato heeft in een nieuw nummer toegegeven dat ze niet langer nuchter is. De ster voert al jaren een strijd tegen haar alcohol- en drugsverslaving. Nu geeft ze toe hervallen te zijn.

Met een Instagrampost maakte Lovato bekend dat ze een nieuw lied had gereleaset. “Mijn waarheid”, schreef ze erbij. Niemand had de release van de song zien aankomen. En al zeker niet de boodschap die de zangeres meegeeft. “Mama, het spijt me. Ik ben niet meer nuchter”, klinkt het.

My truth… #sober out now

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Feestende Demi

De videoclip begint met beelden uit de oude doos. We zien vrienden en familie van de zangeres en een feestende Lovato. Wanneer de zangeres begint te zingen, komt enkel de tekst in beeld. Ze veronschuldigt zich bij haar ouders en fans omdat ze hervallen is in haar verslaving. “Aan zij die me nooit verlaten hebben, het spijt me. Ik wil een rolmodel zijn, maar ben ook maar een mens”, zingt ze.

Zes jaar nuchter

De zangeres sukkelt al lang met een alcohol- en drugsverslaving en heeft een lange weg afgelegd om die te overwinnen. Ze was daar steeds zeer open over. In maart dit jaar vierde de ster dat ze zes jaar geen alcohol of drugs gebruikt had. Dat deelde ze in een Instagrampost.

Het bericht Demi Lovato hervalt in verslaving verscheen eerst op Metro.


Oude kat gaat met pensioen

Door Annelies Leys

Een blinde 18-jarige poes uit het Verenigd Koninkrijk gaat met pensioen. Het beestje met de naam Isabella was receptioniste in het dierenasiel waar ze verblijft. De verzorgers zijn nu op zoek naar een warm gezin waar Isabella van haar oude dag kan genieten. 

De zwarte kat kwam in het asiel terecht nadat haar baasje overleed. Isabella verblijft er al een lange tijd en heeft er een speciale functie gekregen. “Ze is onze onofficiële receptioniste”, vertelt een van de verzorgers aan Metro.UK. “Isabella komt elke bezoeker groeten en verwelkomt de nieuwe dieren in het asiel.”

Hartendief

De meeste mensen willen een jonge gezonde kat in huis nemen. Daarom is het moeilijk om een gezin te vinden dat de oude en blinde Isabella wil adopteren. Toch is ze het favorietje van heel wat mensen. “Ze steelt de harten van iedereen die ze tegenkomt”, klinkt het. “Ze is graag onder de mensen en houdt ervan om geknuffeld te worden.”

Het asiel is op zoek naar een warme thuis voor Isabella. “We hopen dat ze naar een rustig gezin kan, waar ze elke dag heel veel aandacht krijgt. Zo kan ze optimaal van haar pensioen genieten.”

Het bericht Oude kat gaat met pensioen verscheen eerst op Metro.


Melania Trump schopt tegen schenen met opmerkelijke jas

Door Annelies Leys

De Amerikaanse first lady Melania Trump heeft met haar outfit heel wat controverse veroorzaakt toen ze een bezoek bracht aan een opvangcentrum voor vluchtelingenkinderen. ‘I really don’t care, do u?’, stond er te lezen op haar jas.

Melania Trump bracht gisteren een verrassingsbezoek aan een detentiecentrum in Texas, waar kinderen van vluchtelingen opgevangen worden nadat ze gescheiden zijn van hun ouders.

De beslissing van de Amerikaanse president om de kinderen te scheiden, veroorzaakte wereldwijd heel wat ophef. Maar ook na het bezoek van Melania was er heel wat kritiek. Niet op het bezoek zelf, maar wel op de opmerkelijke kledingkeuze van de first lady.

Toen ze in Washington naar Texas vertrok, droeg ze een groene jas met de woorden ‘‘I really don’t care, do u?’ op. Die boodschap schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat en veroorzaakte ophef op de sociale media.

Eens in Texas aangekomen, had Melania een andere outfit aan. Maar bij haar terugkeer in Washington droeg ze opnieuw die groene jas. Journalisten spraken haar erop aan, maar ze negeerde hun vragen.

#ItsJustAJacket

“Het is een jas. Het was geen verborgen boodschap. Na het belangrijke bezoek aan Texas vandaag, hoop ik dat de media er niet voor zullen kiezen om aandacht te schenken aan een jas”, liet de woordvoerster van de first lady weten.  Ze tweette later een gelijkaardige boodschap met de hashtags #SheCares en #ItsJustAJacket.

Today’s visit w the children in Texas impacted @flotus greatly. If media would spend their time & energy on her actions & efforts to help kids – rather than speculate & focus on her wardrobe – we could get so much accomplished on behalf of children. #SheCares #ItsJustAJacket

— Stephanie Grisham (@StephGrisham45) 21 juni 2018

Volgens Donald Trump was het vooral een uithaal naar de “Fake News Media”. “Melania heeft geleerd hoe oneerlijk die zijn en het kan haar echt niet langer schelen!”, liet hij weten op Twitter.

“I REALLY DON’T CARE, DO U?” written on the back of Melania’s jacket, refers to the Fake News Media. Melania has learned how dishonest they are, and she truly no longer cares!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 juni 2018

Het bericht Melania Trump schopt tegen schenen met opmerkelijke jas verscheen eerst op Metro.


Zwaar geschut op Graspop

Door Mare Hotterbeekx

De verwoestende riffs en meedogenloze decibels van Graspop zijn traditiegetrouw een van de eerste afspraken tijdens het zomerfestivalseizoen. Dit jaar van 21 tot 24 juni in – where else? – Dessel. Heavy, black & deathmetal, hardrock, doom en thrashCodewoord van de dag: headbanging

Vorig jaar pakte Graspop uit met enkele historische headliners zoals Deep Purple, Scorpions en Rammstein. En ook deze editie zal de wei vlotjes vollopen voor kanjers als Ozzy Osbourne, Guns n’ Roses, Iron Maiden, Limp Bizkit, Volbeat, Ghost, Marilyn Manson, Body Count, Megadeth enz. Zowat 120 bands bestijgen het podium tijdens de vierdaagse. Een kleine greep uit het overweldigende aanbod.

Guns Thursday

Axl Rose en Slash sluiten om 22u de eerste festivaldag af op de Mainstage. Ze hadden makkelijk de hele wei op hun eentje kunnen vullen, maar krijgen toch wat hulp van mindere goden. Zoals het Zweedse Ghost, in vol pauselijk ornaat. Sinds 2010 is de groep een van dé metalreferenties voor een nieuwe generatie headbangers. Wat oudere moshers zullen zich van hun beste kant laten zien tijdens Madball, nog altijd de koningen van de New York Hardcore. Ook niet te missen: de powermetal van Iced Earth en de verrassende mix van southern rock en punk van Cancer Bats.

Iron Friday

In de wereld van de heavy metal staan ze zonder twijfel in de top drie van de aller-, allergrootsten. Bruce Dickinson en zijn kompanen zijn voor heel wat puristen dan ook de enige echte headliners van deze Graspop. Bewijs: vrijdag was de eerste dag waarvoor de organisatie het bordjesold out’ mocht bovenhalen. Maar er is die dag nog meer lekkers te ontdekken: de extreme metal van de Poolse veteranen Vader, bijvoorbeeld. Evenmin delicaat is de sludge en postmetal van Neurosis. De (vroege) verrassing van de dag zou wel eens Zeal & Ardor kunnen worden, een mix van metal en… negro spirituals. Of misschien toch de frisse skatepunk van het Amerikaanse Culture Abuse?

Zompige Zaterdag

Ook zaterdag staat in het teken van vaste waarden. Met enkele headliners om ‘u’ tegen te zeggen: Volbeat enerzijds, en shockrocker Marilyn Manson anderzijds. En niet te vergeten, de lichtjes legendarische thrashmetalband Megadeth, die intussen ook al 35 jaar meedraait. Nog meer warme aanraders: het altijd indrukwekkende Kreator, de melodische deathmetal van het Zweedse At The Gates, de zwarte mis van Bloodbath en onze noorderburen in Asphyx. In your face!

Bye Bye Ozzy

De sappige – en geef toe: verschrompeldekers op de taart is natuurlijk Ozzy Osbourne, die na zijn afscheidstournee met Black Sabbath ook solo zijn micro aan de wilgen hangt. Laatste kans dus! Maar wij gaan ook kijken naar Dead Cross, het nieuwe punkmetalproject van Mike Patton (Faith No More), de progmetal van Meshuggah, de niet meer zo nieuwe numetal van Limp Bizkit, en Skindred met zijn heerlijke mix van metal, reggae, indie rock en punk spirit.

 

Het bericht Zwaar geschut op Graspop verscheen eerst op Metro.Help. Het bier in Moskou is bijna op

Door Axelle Lot

In Moskou is sprake van lichte paniek. Internationale voetbalfans houden wel van een glas bier en dat merken bars en restaurants. Ze zien hun voorraad tot een minimum slinken en zeggen dat het moeilijk is om nieuwe vaten te bestellen.

Leveranciers

Met name de cafés rond het Rode Plein bij het Kremlin, die veel supporters trekken, zijn hiervan het slachtoffer.

“We hadden niet verwacht dat deze mensen enkel en alleen bier zouden drinken”, zo vertelde een ober.Maar dat doen ze wel en nu hebben we bijna niks meer. Het probleem is dat onze leveranciers de vraag ook niet aankunnen op dit moment. De hitte en de typische voetbalsfeer zijn hiervoor mede verantwoordelijk.”

Vraag

Door allerlei maatregelen in de laatste tien jaar, zoals strenger toezicht op verkoop en advertenties, is de verkoop van bier in Rusland de laatste tien jaar met een derde teruggelopen. De grote internationale merken hadden er naar verluidt niet al te veel rekening mee gehouden dat de vraag in deze maand zou aantrekken.

Het bericht Help. Het bier in Moskou is bijna op verscheen eerst op Metro.


Fire is Gold zet de urban muziek in ons land op de kaart: “Hiphop is zoveel meer dan enkel muziek”

Door Mare Hotterbeekx

Klein maar fijn en een tikkeltje tegendraads. Dat is hoe je Fire is Gold zou kunnen omschrijven. Het Vilvoordse festival wil de Belgische hiphopcultuur een duwtje in de rug geven en serveert zaterdag voor het tweede jaar op rij de beste urban muziek van eigen bodem.

Voor wie stilaan uitgekeken raakt op de klassieke muziekfestivals en de steeds terugkerende namen op de affiche, loont het de moeite om naar Fire is Gold af te zakken. Dit bescheiden festival is het eerste in ons land dat zich exclusief focust op hiphopmuziek en de bijbehorende cultuur. «Wie thuis is in het genre, weet dat hiphop niet enkel om muziek draait. Het is een levenshouding, met alles erop en eraan», aldus co-organisator Jef Willem.

Sport, mode en kunst 

Het logische gevolg van die visie is dat het festival zich niet enkel richt op muziekfans. Ook voor sport-, mode-, en street art-liefhebbers valt er heel wat te beleven. Zo stelt Pieter Pauwels, co-oprichter van streetwear-winkel Panthers, zijn collectie van meer dan 500 exclusieve schoenen en gadgets tentoon op de Sneakerexpo. Sportliefhebbers halen hun hartje op tijdens de skate- en bmx-demonstraties. De skateramp van vorig jaar is deze keer uitgebreid tot een stage, waar een DJ zal zorgen voor de nodige sfeer. En de meer artistiek aangelegde festivalganger kan er ter plekke aan de slag met graffiti.

«Het is voor ons heel belangrijk dat het festivalpubliek een hechte community vormt. Niet alleen tijdens het festival, maar heel het jaar door» aldus Willem. Die hechte gemeenschap bestaat volgens de organisatie vooral uit ‘urban <HH>millennials’, vrij vertaald als de multiculturele meerwaardezoeker die graag eens iets anders ziet, hoort en doet op een festival.

Divers publiek

«Als ik om me heen kijk tijdens Fire is Gold dan zie ik een heel divers publiek dat niet bang is om af te wijken van de standaard waarden en normen, maar op zoek gaat naar een eigen stijl en een eigen stem. ‘Express yourself’ is niet voor niets een van onze moto’s», klinkt het.

Fire is gold draait misschien niet alleen om muziek, er zijn wel degelijk vier podia waar grote namen uit voornamelijk het Belgische hiphopcircuit het beste van zichzelf zullen geven. Denk daarbij aan Blu Samu, Dvtch Norris, Faisal Caballero & JeanJass en Zwangere Guy.

Een dagticket kost 30 euro. Meer info via fire-is-gold.be 

Het bericht Fire is Gold zet de urban muziek in ons land op de kaart: “Hiphop is zoveel meer dan enkel muziek” verscheen eerst op Metro.Zijn krekels de nieuwe superfood?

Door Heleen Savels

Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. 

Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen.

Vegetarische burgers

De Australische Martina Meyer bracht drie jaar geleden krekelpoeder op de markt. “Toen we het product lanceerden, vonden de meeste mensen het wat vreemd om insecten op te eten”, vertelt ze aan de Britse krant Daily Mail.

“Gelukkig is dat gedrag ondertussen veranderd. Mensen worden zich steeds bewuster van de milieuproblemen waarmee we te maken hebben”, aldus Meyer. Krekels zijn namelijk een alternatieve eiwitbron die de aarde geen schade berokkent.

Je kunt het poeder toevoegen aan je shakes, smoothies, wok en zelfs aan je ontbijt of gebak. Daarnaast kun je er ook vegetarische burgers van maken.

Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Het WK is eigenlijk een nieuw seizoen van ‘Game of Thrones’

Door Heleen Savels

Als voetballiefhebber heb je de intro van het WK waarschijnlijk al talloze keren voorbij zien komen. Het is een fraaie combinatie van iconische Russische gebouwen en historische beelden van vorige edities van het kampioenschap. Het filmpje zou zo door kunnen gaan voor de inleiding van een nieuw seizoen van de tv-serie Game of Thrones. 

Om het plaatje compleet te maken, heeft iemand de intromuziek van de reeks onder de beelden van de FIFA gezet. Het is alsof we een nieuw seizoen van de HBO-serie krijgen voorgeschoteld.

Het bericht VIDEO. Het WK is eigenlijk een nieuw seizoen van ‘Game of Thrones’ verscheen eerst op Metro.


Oeps. Vrouw krijgt borstimplantaten in haar achterwerk

Door Axelle Lot

Een vrouw die in Turkije een operatie kreeg voor bilimplantaten is wakker geworden met… borstimplantaten in haar achterwerk. Het slachtoffer heeft ondertussen een herstelprocedure in Nederland ondergaan. 

Wat er exact gebeurd is in Turkije wil de vrouw niet zeggen. Maar uit de gegevens die de dame meekreeg, bleek dat de implantaten van het merk Allergan zijn. Een fabrikant die alleen maar borstimplantaten verkoopt. Een vreemd detail dus, aangezien de vrouw deze gewoon in haar billen heeft gekregen. Bovendien zijn ze op de bilspier gezet waardoor het slachtoffer rondliep met twee vreemde uitstulpingen.

Voorzichtig zijn 

Plastische chirurg Diana Gabriels die ook al een hele rist ‘Temptation Island’-deelnemers op haar tafel zag liggen, waarschuwt in een interview met HLN voor de gevolgen van operaties in het buitenland. “Bij ons zijn de regels veel strenger. Ik zie wekelijks patiënten over de vloer komen met verschrikkelijke na-effecten van operaties”Over het succes van Gabriëls operatie bij de patiënte met bil/borstimplantaten is niks geweten.

Het bericht Oeps. Vrouw krijgt borstimplantaten in haar achterwerk verscheen eerst op Metro.


Dit restaurant serveert augurkenslushies

Door Heleen Savels

In Amerika zijn ze gek op slushies. Bij de Sonic Drive-In hebben ze een wel héél speciale smaak ontwikkeld. Zo kun je er er een ijsdrankje in augurkensmaak krijgen.

In een Amerikaans drive-inrestaurant werd een augurkendrankje geïntroduceerd. “Onze klanten houden ervan om avontuurlijke en grappige smaken te proberen. We hebben er dus onze missie van gemaakt om ze het beste van die twee werelden te bieden”, vertelt een woordvoerder van de zaak aan Metro UK.

Geheim recept

De nieuwe slushie wordt in augurkenpotten geserveerd. Sommigen vinden het geweldig, andere krabben zich achter de oren. “In elk geval is het enorm leuk om te zien dat mensen proeven en hoe ze reageren”, aldus Sonic Drive-In.

Metro UK wist het geheime recept niet te ontrafelen, maar zelf een beetje experimenteren met augurkensap en ijs kan natuurlijk geen kwaad. Bovendien schijnt augurkensap hét middel te zijn tegen een kater. Schol!

Het bericht Dit restaurant serveert augurkenslushies verscheen eerst op Metro.


Laat je verrassen door de expo ‘Interstices, instants d’un territoire insolite’

Door Thomas

Tien vrijdagen lang laat Metro je kennis maken met de verschillende troeven van Wallonië, en dat in samenwerking met Wallonië België Toerisme.

In het kader van het themajaar Buitengewoon Wallonië organiseert Wallonië België Toerisme een exclusieve fototentoonstelling, in samenwerking met Brassage Photographique. Voor ‘Interstices, instants d’un territoire insolite’ legde Téo Becher momenten van verbazing en emotie vast op buitengewone plaatsen.

Het levert sterke beelden op van intense, verrassende en soms vreemde landschappen die deel uitmaken van de charme van Wallonië.  De expo is gratis te bezoeken van 7 juli tot 29 augustus in de Espace Wallonie, Grasmarkt 25-27 te Brussel, vlakbij de Grote Markt.

buitengewoonwallonie.be

Het bericht Laat je verrassen door de expo ‘Interstices, instants d’un territoire insolite’ verscheen eerst op Metro.


Laat je verrassen door de expo ‘Boël – Een fabriek in de stad’

Door Thomas

Metro laat je kennis maken met de verschillende troeven van Wallonië, en dat in samenwerking met Wallonië België Toerisme. Ontdek vandag de expo ‘Boël – Een fabriek in de stad’.

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van La Louvière blikt de mijnsite van Bois-du-Luc terug op de relatie tussen de stad en de Boël-fabrieken in de expo ‘Boël – Een fabriek in de stad’. Tot 30 november ontdek je er de geschiedenis van de fabriek en de arbeiders, de stedelijke evolutie van La Louvière en de toekomst van industrieën in de steden van morgen.

www.ecomuseeboisduluc.be

Het bericht Laat je verrassen door de expo ‘Boël – Een fabriek in de stad’ verscheen eerst op Metro.


Laat je verrassen door het Koninklijk Museum van Mariemont

Door Thomas

Metro laat je kennis maken met de verschillende troeven van Wallonië, en dat in samenwerking met Wallonië België Toerisme. Ontdek vandag het Koninklijk Museum van Mariemont.

De Lesse afvaren in een kajak, Themapark Dinant Aventure, een rondvaart op de Maas, verhuur van fl uisterbootjes… Dinant Evasion biedt ruim dertig activiteiten aan om je te  amuseren, te ontspannen of je grenzen te verleggen midden in de natuur. Speciaal voor onze 40ste verjaardag maak je op onze website kans op een gratis ticket!

www.musee-mariemont.be

Het bericht Laat je verrassen door het Koninklijk Museum van Mariemont verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

Kale mannen blijken sterker

Door Annelies Leys

Dat je uiterlijk veel over je zegt, is algemeen geweten. Ook je kapsel is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat kale mannen sterker lijken dan mannen met een wilde bos haar. Kijk maar naar Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Onderzoekers van de University of Pennsylvania hebben enkele experimenten uitgevoerd om te weten te komen welke karaktereigenschappen ze kunnen linken aan uiterlijke kenmerken. Uit de resultaten blijkt dat kale mannen dominanter en sterker ingeschat worden.

Dominant

Je kapsel is volgens de onderzoekers een belangrijke vorm van zelfexpressie. Scheren mannen hun hoofd helemaal kaal? Dan zetten ze een hele gedurfde stap. En dat vertalen onze hersenen naar dominant. De onderzoekers voegen daar nog aan toe dat kale mannen vaker een mannelijk beroep uitoefenen, wat onze stereotypen beïnvloedt.

Opvallend is wel dat enkel volledig kale koppen als sterk aanzien worden. Een kale plek op je hoofd of een terugtrekkende haarlijn heeft net het tegenovergestelde effect.

Het bericht Kale mannen blijken sterker verscheen eerst op Metro.


❌