[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

YouTube-ster PewDiePie stapt in huwelijksbootje

Door Xavier

De bekende YouTuber PewDiePie is getrouwd. Dat heeft Felix Kjellberg, zoals hij echt heet, laten weten via sociale media. PewDiePie is met bijna 100 miljoen abonnees een van de grootste sterren van het internet.

Goed nieuws ten huize PewDiePie. Het YouTubefenomeen is in het huwelijksbootje getreden met zijn vriendin de Italiaanse Marzia Bisognin. Bisognin en Felix Kjellberg, zoals de vlogger in het echt heet, trouwden in Brighton, waar het koppel ook woont.

“We zijn getrouwd! Gelukkiger kan ik niet zijn. Ik ben een gelukzak dat ik mijn leven mag delen met deze fantastische vrouw”, liet de Zweed weten op zijn sociale media. Die boodschap ging ook gepaard met heel schattige foto’s. De twee tortelduifjes leerden elkaar acht jaar geleden kennen.

 

View this post on Instagram

 

We are married!!! I’m the happiest I can be ♥ I’m so lucky to share my life with this amazing woman.

A post shared by PewDiePie (@pewdiepie) on

Populair maar omstreden

Het kanaal van PewDiePie op YouTube heeft 99 miljoen volgers en zijn video’s bereiken miljarden mensen. Kjellberg raakte bekend door commentaar te geven op zijn gamesessies en die online te zetten. Tegenwoordig houdt hij zich ook met heel wat anderen zaken bezig. Die leggen hem geen windeieren, want het zakenmagazine Forbes nam hem enkele jaren op in het lijstje van grootverdieners.

PewDiePie is ook omstreden. Zijn moppen worden soms omschreven als racistisch en antisemitisch. De dader van de schietpartij in het Nieuw-Zeelandse Christchurch streamde de aanslag live op Facebook en riep daarin mensen onder andere op om de video’s van PewDiePie te bekijken.

Het bericht YouTube-ster PewDiePie stapt in huwelijksbootje verscheen eerst op Metro.


Quentin Tarantino verwacht op 56-jarige leeftijd zijn eerste kind

Door Aaron Verbrugghe

Veel reden tot vrolijkheid ten huize Quentin Tarantino. Zijn nieuwste film gaat hard in de zalen en nu blijkt er ook een kleine spruit op komst, zo meldt People. De 56-jarige cultregisseur en zijn 35-jarige vrouw Daniela Pick laten in een verklaring weten “enorm blij te zijn met de komst van de baby”.

Tarantino en Pick ontmoetten elkaar in 2009, toen de regisseur promotie deed voor zijn film ‘Inglourious Basterds’. In 2017 verloofden ze zich, nadat ze een jaar officieel samen waren. In november 2018 trouwde het stel tijdens een intieme ceremonie in Los Angeles.

“Te druk met werk”

Voor Tarantino was dit zijn eerste serieuze verbintenis, omdat hij daarvoor naar eigen zeggen “altijd te druk was met werk”. Vlak voor hun huwelijk had hij net de opnames van de film ‘Once Upon A Time In Hollywood’ afgerond.

Het bericht Quentin Tarantino verwacht op 56-jarige leeftijd zijn eerste kind verscheen eerst op Metro.Keanu Reeves verschijnt in nieuwe Matrix-film

Door Quentin Soenens

Twintig jaar na zijn filmdebuut als de ongrijpbare Neo in de sciencefictionfilm ‘The Matrix‘ zal de Canadese acteur Keanu Reeves binnenkort opnieuw te zien zijn in een vierde Matrix-film. Ook Carrie-Anne Moss zal terugkeren als Trinity, zegt filmbaas Toby Emmerich van Warner Bros in het filmblad Deadline.

De regie is opnieuw in handen van Lana Wachowski, bevestigt Emmerich verder. “We zijn heel gelukkig dat Lana terug naar de Matrix keert”, zegt de studiobaas van Warner Bros. “Lana is echt visionair, een creatieve en unieke filmmaakster. We zijn blij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum schrijft, regisseert en produceert.”

Nog geen titel

Reeves’ carrière werd de voorbije jaren nieuw leven ingeblazen met zijn hoofdrol in de ‘John Wick’-films en zijn rollen in ‘Toy Story 4’ en de romcom ‘Always Be My Maybe’. Tegenwoordig maakt de acteur zich op om zijn rol van Theodore “Ted” Logan te hernemen in ‘Bill & Ted Face the Music’.

Een titel voor de vierde Matrix-film is nog niet bekend, maar het staat wel al vast dat de opnames volgend jaar beginnen. De trilogie (‘Matrix‘, ‘Matrix Reloaded’ en ‘Matrix Revolutions’) haalde wereldwijd in totaal 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) op.

Het bericht Keanu Reeves verschijnt in nieuwe Matrix-film verscheen eerst op Metro.Jani stylet Erik Van Looy in nieuw seizoen ‘Zo Man Zo Vrouw’

Door Xavier

Jani Kazaltzis gaat in het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’ bij enkele opvallende mensen over de vloer. Vlaanderens bekendste stylist duikt namelijk in de kleerkasten van presentator Erik Van Looy en actrice Barbara Sarafian.

Het is nog even wachten op het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’. De show waarin Jani Kazaltzis mensen met zeer bedenkelijke kledingsmaak een make-over geeft komt dit najaar op televisie. Gelukkige zijn er wel al enkele details bekend over de nieuwe afleveringen. Zo zal de stylist een bezoekje brengen aan enkele bekende gezichten, meer bepaald Erik Van Looy en Barbara Sarafian.

Foute T-shirts en leder

Van Looy is bekend als regisseur van onder andere ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘De Loft’ en presenteert al eeuwenlang ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Daarin draagt hij steeds nette kostuums, maar de Antwerpenaar geeft toe dat hij zich in het dagelijks leven zo onopvallend mogelijk kleedt. Daarbij horen foute T-shirts en petten, iets waar Jani ongetwijfeld de nodige commentaar op zal hebben.

Barbara Sarafian kende als actrice veel succes met de film ‘Aanrijding in Moscou’, waarin ze een nogal volkse Gentse vrouw speelt. Daarbij hoorden toen nogal saaie kleren, maar in het echte leven durft Sarafian wel eens de grenzen verkennen. Ze bracht al een lijn van hippe truien op de markt, maar grijpt voor haar eigen outfits vaak naar glitter, fluo en leder. Jani zal dus zijn handen vol hebben aan haar. Bekijk hieronder de trailer voor het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’.

Het bericht Jani stylet Erik Van Looy in nieuw seizoen ‘Zo Man Zo Vrouw’ verscheen eerst op Metro.


Famke Louise krijgt straffe rol als actrice: “Een droom die uitkomt”

Door Koen De Nef

De Nederlandse zangeres Famke Louise mag binnenkort meespelen in ‘The Christmas Show’ die dit jaar draait rond het sprookje ‘Doornroosje’. Ze zal te zien zijn als fee.

Leuk nieuws voor Famke Louise! De 20-jarige zangeres van onder meer ‘Vroom’ en ‘Op Me Monnie’ timmert nu ook stevig aan een carrière als actrice, en die zal een serieuze boost krijgen door haar nieuwste rol. Famke mag immers Fee Fresh spelen, een van de komische feeën in de speciale kerstversie van ‘Doornroosje’.

‘Famke Louise’-fee

De populaire zangeres was helemaal in de wolken met het nieuws. “Om een van de feeën te spelen in mijn favoriete sprookje is een droom die uitkomt! Wie zal ik komen opzoeken in z’n dromen?”, schrijft ze op Instagram.

Famke beweert zichzelf te herkennen in het personage. “Mijn personage wil er altijd goed uitzien. Daar komt het eigenlijk op neer. Het karakter is best wel gebaseerd op mij. We hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Ik ga proberen om heel erg mijzelf erin te leggen. Het moet echt een ‘Famke Louise’-fee worden. Misschien zelfs met chains om mijn nek”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

Liefde en saamhorigheid

De vijfde editie van ‘The Christmas Show’ is gebaseerd op het verhaal van ‘Doornroosje’, maar werd door bedenkers Carlo Boszhard en Maurice Wijnen omgetoverd tot een kerstverhaal. “Het gaat over een meisje dat wakker gekust wordt door de liefde van haar leven. Lukt het om na honderd jaar slaap met kerst haar droomprins te vinden? Dat past perfect bij de kerstgedachte. Het gaat om liefde en saamhorigheid. En met het decor, kostuums en kerstmuziek zoals ‘Silent Night’ maken we er een echt kerstspektakel van”, aldus Boszhard, die het verhaal aan elkaar zal praten. De rol van ‘Doornroosje’ wordt vertolkt door Celinde Schoenmaker.

De vijfde editie van ‘The Christmas Show’ vindt plaats op 21 en 22 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

Het bericht Famke Louise krijgt straffe rol als actrice: “Een droom die uitkomt” verscheen eerst op Metro.


Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest

Door Aaron Verbrugghe

Leen Dendievel en Udo Mechels hebben wel kaas gegeten van geheimzinnigheid. Nadat ze elkaar een jaar geleden het jawoord gaven, hebben ze nu in het grootste geheim hun trouwfeest gegeven. En dat ondanks een rist BV’s op de gastenlijst. 

De trouwpartij was naar verluidt heel intiem, met alles erop en eraan. De 35-jarige ‘Thuis’-actrice en 43-jarige zanger nodigden ook heel wat BV’s uit, waaronder Karen Damen, Silvy De Bie en Kris Wauter. Allemaal kregen ze instructies om te zwijgen, wat zelf in dit Instagram-tijdperk is gelukt.

“De Ware Liefde”

Het koppel is niet aan hun proefstuk toe, want exact een jaar geleden onthulde Leen Dendievel in het Eén-programma ‘Het zomert’ uit het niets dat zij en Udo in het huwelijksbootje waren gestapt. Ver weg van alle fans en camera’s, in hun tuin. “Ik ben de vrouw van mijn man geworden”, zei de ‘Thuis’-actrice toen. “We wilden het bescheiden houden, met weinig mensen. Een feest volgt nog.”

Leen en Udo zijn al 5,5 jaar samen. In de zomer van 2017 vroeg de voormalige winnaar van ‘X-Factor’ haar ten huwelijk. “Ik ben nooit op zoek gegaan naar de liefde. Ik was 30 toen ik Udo leerde kennen. Eens je de ware liefde gevonden hebt, doe je daar alles voor”, aldus Dendievel in een eerder interview.

Het bericht Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest verscheen eerst op Metro.Callboy Rik Verheye werkt voor Woestijnvis aan West-Vlaamse reeks

Door Xavier

Rik Verheye, bekend van Callboys, werkt samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter (De Ideale Wereld en Neveneffecten) voor Woestijnvis aan een nieuwe fictiereeks die zich in West-Vlaanderen zal afspelen. Dat zegt Verheye aan Krant van West-Vlaanderen.

De eerste versie van het scenario is klaar. “Jan Eelen en Jonas Geirnaert onderwerpen het ook nog eens aan hun expertise”, aldus Verheye. “De cast en crew liggen vast en als alles goed gaat, draaien we volgend voorjaar. Wie er allemaal in meedoet, ga ik nog niet verklappen, maar je mag wel al weten dat ik zelf een van de hoofdrollen voor mijn rekening neem.”

“En de reeks is in het West-Vlaams, jawel! Dat is echt de max. Het klopt ook geografisch helemaal met het verhaal. Ik hou enorm van dialect. Dat brengt een authenticiteit met zich mee, die zo’n verhaal alleen maar ten goede komt.” Waarover de reeks zal gaan en wanneer ze op het scherm komt, wordt later bekendgemaakt.

De neef van Jay Vleugels

Ondertussen kijkt Vlaanderen halsreikend uit naar het tweede seizoen van ‘Callboys’, dat op donderdag 5 september van start gaat. Daarin speelt Verheye Jeremy Vleugels, de neef van escorte Jay Vleugels die op het einde van het vorige seizoen om het leven kwam. Als we de trailer mogen geloven, staat de hitsige bende weer heel wat spektakel te wachten. Bekijk hieronder de trailer van het nieuwe seizoen.

Het bericht Callboy Rik Verheye werkt voor Woestijnvis aan West-Vlaamse reeks verscheen eerst op Metro.Dwayne ‘The Rock’ Johnson is best betaalde acteur ter wereld

Door Aaron Verbrugghe

Hollywoodster Dwayne ‘The Rock’ Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar (zo’n 80,5 miljoen euro) op zijn rekening zien verschijnen.

Zakenblad Forbes bekeek welke acteur tussen 1 juni 2018 en 1 juni 2019 het meest verdiende, en dat bleek Dwayne Johnson te zijn. Hij volgt steevast dezelfde filosofie, vertelde hij in 2018 aan Forbes: “Het publiek komt op de eerste plaats. Wat wil het publiek, en wat is het beste scenario dat we kunnen maken dat hen tevreden naar huis zal sturen?” En dus speelt Johnson mee in trekpleisters als ‘Jumanji’, ‘Baywatch’ en de ‘Fast & Furious’-reeks.

Will Smith sluit top tien af

De top tien wordt verder aangevuld door Chris Hemsworth (76,4 miljoen dollar), Robert Downey Jr. (66 miljoen), Akshay Kumar (65 miljoen), Jackie Chan (58 miljoen), Bradley Cooper (57 miljoen), Adam Sandler (57 miljoen), Chris Evans (43,5 miljoen), Paul Rudd (41 miljoen) en Will Smith (35 miljoen).

Johnson stond in 2016 al eens bovenaan de lijst. Vorig jaar stond hij op de tweede plaats met een geschat inkomen van 124 miljoen dollar. Hij moest toen enkel George Clooney voor zich laten.

Vandaag wordt ook nog de lijst met best betaalde actrices gepubliceerd. Vorig jaar stond Scarlett Johansson bovenaan, met een totaal van 40,5 miljoen dollar (36,5 miljoen euro).

Het bericht Dwayne ‘The Rock’ Johnson is best betaalde acteur ter wereld verscheen eerst op Metro.Rapper Sjors strijdt tegen kanker: “Heb jullie steun hard nodig”

Door Aaron Verbrugghe

De Nederlandse cultfiguur Rapper Sjors kampt met longkanker. Zijn gezondheidssituatie was al langer voer voor speculatie. Hij heeft intussen via een videoboodschap op Instagram iedereen bedankt voor alle steun. 

De artiest zei eerder tegen Shownieuws dat hij een vlekje op zijn long heeft. Ondanks zijn ziekte wil de rapper blijven optreden. “Waar het kan, gaat het door”, zegt een woordvoerder van zijn boekingskantoor. “Iedereen heeft er begrip voor dat op basis van zijn gezondheid gekeken wordt waar hij wel en niet kan optreden.”

“Dank je wel voor de lieve berichten”

“Lieve, lieve Instagram-volgers dank jullie wel voor alle lieve berichten. Nu het nieuws naar buiten is heb ik jullie steun hard nodig”, laat Sjors weten op Instagram. “Jullie kunnen mij ook altijd supporten met een videoboodschap.”

Hier gaf onder meer de bekende radio-dj Giel Beelen gehoor aan. “Godsamme Sjors, schrikken jongen, sterkte, take care.” De rapper heeft een moeilijke tijd achter de rug; in juni werd ook al zijn rechterteelbal verwijderd.

Cultfiguur

Rapper Sjors was voor het eerst te zien in een aflevering van de Nederlandse editie van ‘Man bijt hond’, waarin hij zijn eerste videoclip opnam. Met de iconische woorden “Heb net pindakaas gegeten, dus”, was hij in één klap bekend in Nederland en ver daarbuiten.

Het bericht Rapper Sjors strijdt tegen kanker: “Heb jullie steun hard nodig” verscheen eerst op Metro.


Zwangere Heidi Van Tielen toont haar bolle buik

Door Koen De Nef

Radiopresentatrice Heidi Van Tielen heeft op Instagram een foto gedeeld van haar zwangere buik.

Eind april kondigde Heidi Van Tielen op de radio aan dat ze zwanger is van een zoontje. De 33-jarige Qmusic-presentatrice is intussen dertig weken ver en kijkt reikhalzend uit naar de geboorte van haar eerste wondertje.

Avondlicht

De jongere zus van Erika Van Tielen, die tevens de meter wordt, deelde woensdag op Instagram een prachtige foto van haar bolle buik. “Mijn buik(je) in avondlicht”, titelde ze het kiekje.

Haar volgers zijn erg blij voor de mama in spe. “Mooi buikje, geniet ervan! Nog even en dan heb je een klein wondertje op je buik liggen, wat een heel zalig gevoel geeft”, klinkt het onder meer.

View this post on Instagram

Mijn buik(je) in avondlicht.. 💗✨ #30weekspregnant

A post shared by Heidi Van Tielen (@heidivantielen) on

Het bericht Zwangere Heidi Van Tielen toont haar bolle buik verscheen eerst op Metro.


Elisabet ‘De Mol’ Haesevoets deed mee aan ‘Idool’: “Toen ik DIT antwoordde, was het voorbij”

Door Koen De Nef

Elisabet Haesevoets heeft ooit audities gedaan voor ‘Idool’. Haar stem viel in de smaak, maar na een cruciale vraag was het over & out.

Het was heel wat mensen al opgevallen tijdens de laatste editie van ‘De Mol’. Elisabet, die uiteindelijk de mol bleek te zijn, kan een behoorlijk stukje zingen. De 34-jarige spoedarts stond ooit voor een verscheurende keuze: zangeres of spoedarts worden. “Toen ik in het vierde middelbaar voor het eerst zong op een podium, kreeg ik van iedereen complimenten en aanmoedigingen. Ik begon met klassieke zang, zong in een coverband en was niet slecht. Elke keer zeiden mensen me dat ik er verder mee moest gaan”, vertelt ze in Feeling.

Geen spijt

De knappe blondine uit Hasselt koos uiteindelijk voor een carrière als spoedarts, na haar passage in het televisieprogramma ‘Idool’. “Op mijn achttiende deed ik mee aan de eerste editie van ‘Idool’. Ik, een verlegen meisje dat zich net had ingeschreven voor de studie Geneeskunde. Ik raakte bij de honderd laatsten en kreeg de vraag wat ik écht wilde worden: zangeres of dokter. Toen ik ‘dokter’ antwoordde, was het voorbij. Ik heb er geen spijt van. Spoedarts worden was de juiste keuze. Ik geloof dat een zangcarrière ook hard werken is. En zonder studie Geneeskunde had ik mijn man, die radioloog is, niet leren kennen. Hij geeft me de vrijheid die ik nodig heb”, klinkt het.

Het bericht Elisabet ‘De Mol’ Haesevoets deed mee aan ‘Idool’: “Toen ik DIT antwoordde, was het voorbij” verscheen eerst op Metro.


“Trump zal zich in maart 2020 terugtrekken als kandidaat”

Door Aaron Verbrugghe

Anthony Scaramucci, in 2017 kort communicatiedirecteur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft gesteld dat ‘The Donald’ niet herverkozen zal worden. “Hij zal uit de race stappen, zodra het heel duidelijk zal zijn dat hij niet kan winnen. Hij zal waarschijnlijk stoppen in maart 2020.”

Antony Scaramucci was als collega-flamboyante zakenman uit New York bevriend met Donald Trump tot hij in het Witte Huis ging werken. Toen hij na exact zeven dagen werd ontslagen als communicatiedirecteur was de vriendschap echter snel over.

Scaramucci stelt wel veel te weten van het karakter van zijn oude vriend. Dat karakter zal hem niet toestaan mee te doen aan verkiezingen die hem zullen vernederen. “Het is niet de man die wil worden vernederd als zittend president.”

“Zelfrespect van een kleine duif”

“Hij heeft de eigenwaarde en het zelfrespect van een kleine duif, een heel kleine duif. Hij zal naar de peilingen kijken en zien dan het reddeloos is en dat wegwezen.”

“Weet je, dit is net als bij Game of Thrones. We hebben een Arya Stark nodig, oké? We moeten deze kerel uitschakelen, omdat dit de Nachtkoning is”; stelt Scaramucci. “Zodra de Nachtkoning verdampt, vallen alle zombies langs de weg, toch?”

Ook volgens de laatste peiling van Fox, de zaak van Trump nochtans niet ongenegen, staat Trump voor een aartsmoeilijke opgave.

Feels like an incumbent who can’t break 40% against any top challenger is in trouble, but we don’t know how many of these voters were polled in rust belt diners. pic.twitter.com/frKnLP3PFo

— Dave Weigel (@daveweigel) 15 août 2019

Het bericht “Trump zal zich in maart 2020 terugtrekken als kandidaat” verscheen eerst op Metro.‘The Lion King’ na een maand op één na meest succesvolle film in België ooit

Door Silke Vandenbroeck

De remake van de tekenfilm ’The Lion King’ heeft al meer dan 1.240.000 bezoekers naar de Belgische bioscopen gelokt en klokt na een maand af op een voorlopige omzet van meer dan 11,3 miljoen euro. De Disneyfilm is daarmee de op één na meest succesvolle film na één maand in ons land ooit, meldt The Walt Disney Company. 

De liveactionremake van de Disneyklassieker ’The Lion King’ scheert hoge toppen in de Belgische cinema’s. Al 1.240.500 mensen gingen kijken, meldt Disney Benelux, goed voor een omzet van 11.332.000 miljoen euro. Daarmee is de film na één maand de op één na meest succesvolle film in België, na ’Titanic’. Die lokte in 1998 meer dan 3 miljoen Belgen naar de bioscoop.

Star Wars

Bij Kinepolis kunnen ze de trend bevestigen. De remake van ’The Lion King’ is daar de op één na meest bezochte film van de voorbije vijf jaar, na ’Star Wars: The Force Awakens’ uit 2015, vertelt Anneleen Van Troos van Kinepolis. Omdat ’The Lion King’ nog wel even in de zalen te zien is, verwachten ze daar dat Simba en co nog over de zevende Star Wars-saga springen.

Het bericht ‘The Lion King’ na een maand op één na meest succesvolle film in België ooit verscheen eerst op Metro.


Sheryl Crow zag “bizarre dingen” tijdens haar samenwerking met Michael Jackson

Door Aaron Verbrugghe

‘Sheryl Crow heeft een boekje opengedaan over haar collaboratie met Michael Jackson in de jaren 80. Ze herinnert zich “echt vreemde dingen” en stelt altijd twijfels te hebben gehad over het gedrag van de zanger, herhaaldelijk beschuldigd van pedofilie.

In een interview met de Telegraph vertelde de countryzangeres over haar ervaringen met de King of Pop tijdens een 18-maanden durende tour.

In de ‘Bad’-tour klom Sheryl Crow elke avond op het podium om het ​​duet ‘Just Can not Stop Loving You’ op te voeren. Het was de doorbraak in haar carrière.

Leaving Neverland

Tot vandaag heeft ze nog nooit de documentaire ‘Leaving Neverland’ gezien, waarin twee mannen getuigen over kindermisbruik door Jackson. “Ik heb het niet gezien en ik wil het niet zien”, zegt ze.

“Ik zag veel dingen die ik “heel vreemd” vond en waarover ik mezelf  vragen stelde”, aldus Crow in de Telegraph. Hoewel ze weigerde in detail te gaan, beweert ze altijd twijfels te hebben gehad over het gedrag van de zanger. Een paar weken eerder vertelde Sheryl Crow aan de Guardian dat ze “boos” was op het “enorme netwerk van mensen die dit allemaal lieten gebeuren”.

Jackson, die in 2009 overleed, werd meerdere keren beschuldigd van seksueel wangedrag tegenover kinderen. De zanger werd echter nooit veroordeeld.

Het bericht Sheryl Crow zag “bizarre dingen” tijdens haar samenwerking met Michael Jackson verscheen eerst op Metro.Schietpartij tijdens opnames videoclip van Franse rapper Booba

Door Silke Vandenbroeck

Een vijftiental mensen zijn vannacht gewapend met honkbalknuppels en vuurwapens op de opnames van een videoclip van de Franse rapper Booba opgedoken en hebben verscheidene mensen verwond.

De feiten vonden plaats in Aulnay-sous-Bois, in het noorden van Frankrijk. Een van de gewonden werd door een kogel in de dij getroffen, maar is buiten levensgevaar. De regisseur van de videoclip en een technicus raakten ook gewond toen ze geschopt, met vuisten bewerkt en met baseballbats geslagen werden, zei een politiebron.

Onderzoek geopend

De rapper was op het ogenblik van de feiten, rond middernacht, niet ter plaatse. Het parket van Bobigny opende een onderzoek.

Booba komt geregeld in aanvaring met andere bekende rappers. In augustus 2018 ging hij op de luchthaven van Orly op de vuist met zijn rivaal Kaaris, voor de ogen van de onthutste passagiers.

Het bericht Schietpartij tijdens opnames videoclip van Franse rapper Booba verscheen eerst op Metro.


Kürt Rogiers over seksuele intimidatie: “Ik heb heel wat handen in mijn kruis gevoeld”

Door Koen De Nef

Binnenkort verschijnt Kürt Rogiers weer dagelijks in ‘Familie’. De Vlaamse George Clooney doet met zijn uiterlijk heel wat vrouwenharten sneller slaan. Maar dat heeft ook zo zijn schaduwkantjes…

Vanaf 26 augustus maakt Kürt Rogiers opnieuw het mooie weer als Lars De Wulf in de VTM-soap ‘Familie’. De 48-jarige acteur heeft zijn looks nog steeds mee en dat is ook Merol niet ontgaan. In Humo gaf de 28-jarige zangeres van ‘Hou je bek en bef me’ onlangs toe dat ze een seksueel avontuurtje met Kürt Rogiers best wel zou zien zitten.

Leuk voor Kürt, al herinnert hij zich enkele donkere passages uit zijn ‘Costa’-verleden. Hij werd toen beschouwd als een sekssymbool en genoot van de vrouwelijke aandacht, al heeft hij daar naar eigen zeggen nooit van geprofiteerd.

Handen in broek

In TV Familie legt hij uit dat die vrouwelijke adoratie voor hem soms zelfs te ver ging. “Dat kan beangstigend zijn. Die dames kenden soms geen grenzen. Seksuele intimidatie. Dat bestaat zéker niet alleen van mannen naar vrouwen toe. Vrouwen kunnen er zelf ook wat van. Ik heb vroeger heel wat handen in mijn kruis gevoeld. Pfff. Ik dacht soms: ‘Mevrouw, kunt ge alsjeblieft uw hand terug uit mijn broek halen?’ Want dat is natuurlijk not done. Maar ik wil helemaal niet het slachtoffer spelen, hoor. Trouwens, behoorlijk wat mannen maken zoiets mee, denk ik. Allez, neem nu Katy Perry. Die wordt daar ook van beschuldigd”, vertelt hij.

Druk op huwelijk

Ook voor zijn vrouw Els, waarmee hij intussen bijna twintig jaar getrouwd is, was die vrouwelijke aandacht niet altijd even prettig. “Da’s destijds als een tsunami over mij én Els gerold. Gelukkig zijn we als koppel boven water gebleven. We hebben dat altijd wel kunnen plaatsen. Zo lang je samen goed over alles kan praten, komt alles wel in orde”, klinkt het.

Het bericht Kürt Rogiers over seksuele intimidatie: “Ik heb heel wat handen in mijn kruis gevoeld” verscheen eerst op Metro.


Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein

Door Aaron Verbrugghe

De Britse prins Andrew lijkt niet te ontsnappen uit het schandaal rond de New Yorkse pedofiele zakenman Jeffrey Epstein. Uit nieuwe onthullingen van Daily Mail blijkt dat Andrew Epstein en een jeugdige vriendin zou hebben uitgenodigd te hebben op het Schotse kasteel Balmoral terwijl zijn moeder Elizabeth aanwezig was.

Jeffrey Epstein bezocht kasteel Balmoral in de zomer van 1999, zo blijkt uit onthullingen van The Daily Mail. De krant citeert een toenmalige vriendin van Epstein die vermoedt dat ze mee was genomen om ’zijn vrienden’ van seksuele gunsten te voorzien. Ze wist dit te voorkomen door vroeg naar bed te gaan.

Jeffrey Epstein bij zijn arrestatie in juli. Een maand later zou hij in zijn cel om het leven komen.

Eerder was al duidelijk geworden dat Epstein – die anderhalve week geleden zelfmoord zou hebben gepleegd terwijl hij in gevangenis zat in afwachting voor een nieuw proces wegens pedofilie – Andrew ontmoet had in 2010. Er zijn immers beelden opgedoken van het moment waarop hij aan de villa van Epstein afscheid neemt van een jong meisje.

Het filmpje werd in de zomer van 2010 gemaakt, twee jaar nadat de Amerikaanse investeerder al eens tot anderhalf jaar cel veroordeeld was wegens betaalde seks met een 16-jarige. Met tientallen andere meisjes trof hij toen een minnelijke schikking. Voor prins Andrew was dat dus geen reden om zijn vriendschap met Epstein te verbreken.

De Britse prins Andrew en de toen 17-jarige Virginia Roberts.

De Australische Virginia Roberts heeft nu ook beweerd dat ze 17-jarige onder druk gezet was om seks te hebben met de hertog. Dat is volgens haar “drie of vier keer gebeurd, inclusief een orgie”. Dat laatste zou hebben plaatsgevonden op Epsteins sekseiland in de Caraïben. Buckingham Palace blijft echter in alle toonaarden ontkennen.

“Volstrekt ondenkbaar”

Andrew trachtte de druk afgelopen weekeinde te verlichten door zich eindelijk uit te spreken over de nieuwe aantijgingen tegen Epstein. Hij zei het gedrag van de Amerikaan te verafschuwen. Het was “volstrekt ondenkbaar” dat hij op enige manier deel zou hebben genomen aan de perverse activiteiten. De prins moest in 2011 al afstand doen van zijn functie als handelsvertegenwoordiger vanwege zijn vriendschap met de veroordeelde pedofiel.

Britse tabloids stellen echter dat het ondenkbaar is dat Andrew geen weet zou hebben gehad van het gedrag van Epstein. Die wordt ervan beschuldigd regelmatig seksuele massages te hebben ontvangen van minderjarige meisjes. Sommigen waren naar verluidt 14 jaar oud. Ook gebruikte hij zijn ’entourage’ om seksuele diensten te verlenen aan zijn vriendenkring die bestond uit leden van koningshuizen, invloedrijke politici en topmannen van internationale ondernemingen.

De onthullingen rond Epstein zorgen ervoor dat de minder rooskleurige escapades uit het verleden van Andrew weer worden opgerakeld. Als jonge prins stond hij bekend als ’Randy Andy’ (hitsige Andy). Dat was vooral het gevolg van zijn playboyleefstijl.

Het bericht Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein verscheen eerst op Metro.Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten

Door Aaron Verbrugghe

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een tweet gedeeld van een gefotoshopte afbeelding van een gouden Trump-hotel in Groenland. Hij schreef erbij dat hij belooft om dit Groenland nooit aan te doen.

De aanleiding voor de grap is een hardnekkig gerucht dat Trump het grote eiland zou willen overkopen van Denemarken. De Wall Street Journal bracht het verhaal als eerste uit, dat al snel werd bevestigd door regeringsbronnen. De president gaf ook later toe dat hij de aankoop vanuit een “strategisch” oogpunt interessant zou vinden, maar zei ook dat het voor zijn regering niet de hoogste prioriteit heeft.

I promise not to do this to Greenland! pic.twitter.com/03DdyVU6HA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 août 2019

“Grote vastgoeddeal”

Trump vergeleek de mogelijke aankoop van het eiland volgens Amerikaanse media met een “grote vastgoeddeal”. De autoriteiten op Groenland hebben al laten weten dat geen sprake kan zijn van een verkoop van het eiland aan de Verenigde Staten.

Het bericht Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten verscheen eerst op Metro.VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek

Door Aaron Verbrugghe

In september gaat het 25ste seizoen van ‘Thuis’ van start. Om die verjaardag te vieren komt Eén met een nieuwe generiek en introsong op de proppen. Miguel Wiels en Niels Destadsbader schreven het nummer, Raf Van Brussel mocht het op zijn beurt inzingen.

“Toen we Raf de demo hoorden zingen, was er meteen een klik. Zijn stem past perfect bij het lied en hoe de begingeneriek eruitziet: een match op alle vlakken”, aldus producer Hans Roggen. Volgens sommigen lijkt het nieuwe ‘Ik ben thuis’ wel heel hard op ‘Je bent thuis’, de vorige generiek. “Maar het lied is compleet anders. Uiteraard draait het wel nog altijd rond de warmte van het thuiskomen”, stelt Roggen.

Vereerde Raf Van Brussel

“Ik was meer dan vereerd om mijn stem te mogen lenen aan de titelsong van dit jubileumseizoen”, aldus Raf Van Brussel.”De song zat al vanaf de demoversie in mijn hoofd en ik kreeg het er niet meer uit. Hopelijk vinden de meer dan 1,2 miljoen Thuis-kijkers het een even leuke oorwurm als ik.”

Ook het logo van de populaire Eén-soap zal er anders uitzien, verklapt Rogge. “We zijn helemaal klaar voor het 25ste seizoen. Sinds mei zijn we al aan het opnemen. Intussen zijn we Halloween gepasseerd en staan de acteurs in hun winterkleren op de set.”

Het bericht VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek verscheen eerst op Metro.Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter

Door Aaron Verbrugghe

Actrice Imanuelle Grives krijgt komende maandag te horen of ze een maand langer in de cel blijft voor drugshandel. Mocht haar hechtenis niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst, zegt haar advocaat Koen Vaneecke.

De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht “absoluut” dat Grives de zitting bijwoont.

De actrice werd op Tomorrowland aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden ook drugs aangetroffen.

“Voorbereiding op nieuwe rol”

De raadkamer verlengde Grives’ hechtenis op 26 juli met een maand “op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder “een heel dubbel verhaal”.

Het bericht Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter verscheen eerst op Metro.❌