[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein

Door Aaron Verbrugghe

De Britse prins Andrew lijkt niet te ontsnappen uit het schandaal rond de New Yorkse pedofiele zakenman Jeffrey Epstein. Uit nieuwe onthullingen van Daily Mail blijkt dat Andrew Epstein en een jeugdige vriendin zou hebben uitgenodigd te hebben op het Schotse kasteel Balmoral terwijl zijn moeder Elizabeth aanwezig was.

Jeffrey Epstein bezocht kasteel Balmoral in de zomer van 1999, zo blijkt uit onthullingen van The Daily Mail. De krant citeert een toenmalige vriendin van Epstein die vermoedt dat ze mee was genomen om ’zijn vrienden’ van seksuele gunsten te voorzien. Ze wist dit te voorkomen door vroeg naar bed te gaan.

Jeffrey Epstein bij zijn arrestatie in juli. Een maand later zou hij in zijn cel om het leven komen.

Eerder was al duidelijk geworden dat Epstein – die anderhalve week geleden zelfmoord zou hebben gepleegd terwijl hij in gevangenis zat in afwachting voor een nieuw proces wegens pedofilie – Andrew ontmoet had in 2010. Er zijn immers beelden opgedoken van het moment waarop hij aan de villa van Epstein afscheid neemt van een jong meisje.

Het filmpje werd in de zomer van 2010 gemaakt, twee jaar nadat de Amerikaanse investeerder al eens tot anderhalf jaar cel veroordeeld was wegens betaalde seks met een 16-jarige. Met tientallen andere meisjes trof hij toen een minnelijke schikking. Voor prins Andrew was dat dus geen reden om zijn vriendschap met Epstein te verbreken.

De Britse prins Andrew en de toen 17-jarige Virginia Roberts.

De Australische Virginia Roberts heeft nu ook beweerd dat ze 17-jarige onder druk gezet was om seks te hebben met de hertog. Dat is volgens haar “drie of vier keer gebeurd, inclusief een orgie”. Dat laatste zou hebben plaatsgevonden op Epsteins sekseiland in de Caraïben. Buckingham Palace blijft echter in alle toonaarden ontkennen.

“Volstrekt ondenkbaar”

Andrew trachtte de druk afgelopen weekeinde te verlichten door zich eindelijk uit te spreken over de nieuwe aantijgingen tegen Epstein. Hij zei het gedrag van de Amerikaan te verafschuwen. Het was “volstrekt ondenkbaar” dat hij op enige manier deel zou hebben genomen aan de perverse activiteiten. De prins moest in 2011 al afstand doen van zijn functie als handelsvertegenwoordiger vanwege zijn vriendschap met de veroordeelde pedofiel.

Britse tabloids stellen echter dat het ondenkbaar is dat Andrew geen weet zou hebben gehad van het gedrag van Epstein. Die wordt ervan beschuldigd regelmatig seksuele massages te hebben ontvangen van minderjarige meisjes. Sommigen waren naar verluidt 14 jaar oud. Ook gebruikte hij zijn ’entourage’ om seksuele diensten te verlenen aan zijn vriendenkring die bestond uit leden van koningshuizen, invloedrijke politici en topmannen van internationale ondernemingen.

De onthullingen rond Epstein zorgen ervoor dat de minder rooskleurige escapades uit het verleden van Andrew weer worden opgerakeld. Als jonge prins stond hij bekend als ’Randy Andy’ (hitsige Andy). Dat was vooral het gevolg van zijn playboyleefstijl.

Het bericht Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein verscheen eerst op Metro.Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten

Door Aaron Verbrugghe

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een tweet gedeeld van een gefotoshopte afbeelding van een gouden Trump-hotel in Groenland. Hij schreef erbij dat hij belooft om dit Groenland nooit aan te doen.

De aanleiding voor de grap is een hardnekkig gerucht dat Trump het grote eiland zou willen overkopen van Denemarken. De Wall Street Journal bracht het verhaal als eerste uit, dat al snel werd bevestigd door regeringsbronnen. De president gaf ook later toe dat hij de aankoop vanuit een “strategisch” oogpunt interessant zou vinden, maar zei ook dat het voor zijn regering niet de hoogste prioriteit heeft.

I promise not to do this to Greenland! pic.twitter.com/03DdyVU6HA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 août 2019

“Grote vastgoeddeal”

Trump vergeleek de mogelijke aankoop van het eiland volgens Amerikaanse media met een “grote vastgoeddeal”. De autoriteiten op Groenland hebben al laten weten dat geen sprake kan zijn van een verkoop van het eiland aan de Verenigde Staten.

Het bericht Trump belooft Groenland er geen Trump-hotel neer te poten verscheen eerst op Metro.Gisteren — 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek

Door Aaron Verbrugghe

In september gaat het 25ste seizoen van ‘Thuis’ van start. Om die verjaardag te vieren komt Eén met een nieuwe generiek en introsong op de proppen. Miguel Wiels en Niels Destadsbader schreven het nummer, Raf Van Brussel mocht het op zijn beurt inzingen.

“Toen we Raf de demo hoorden zingen, was er meteen een klik. Zijn stem past perfect bij het lied en hoe de begingeneriek eruitziet: een match op alle vlakken”, aldus producer Hans Roggen. Volgens sommigen lijkt het nieuwe ‘Ik ben thuis’ wel heel hard op ‘Je bent thuis’, de vorige generiek. “Maar het lied is compleet anders. Uiteraard draait het wel nog altijd rond de warmte van het thuiskomen”, stelt Roggen.

Vereerde Raf Van Brussel

“Ik was meer dan vereerd om mijn stem te mogen lenen aan de titelsong van dit jubileumseizoen”, aldus Raf Van Brussel.”De song zat al vanaf de demoversie in mijn hoofd en ik kreeg het er niet meer uit. Hopelijk vinden de meer dan 1,2 miljoen Thuis-kijkers het een even leuke oorwurm als ik.”

Ook het logo van de populaire Eén-soap zal er anders uitzien, verklapt Rogge. “We zijn helemaal klaar voor het 25ste seizoen. Sinds mei zijn we al aan het opnemen. Intussen zijn we Halloween gepasseerd en staan de acteurs in hun winterkleren op de set.”

Het bericht VIDEO. ‘Thuis’ viert kwarteeuw op de buis met nieuwe begingeneriek verscheen eerst op Metro.Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter

Door Aaron Verbrugghe

Actrice Imanuelle Grives krijgt komende maandag te horen of ze een maand langer in de cel blijft voor drugshandel. Mocht haar hechtenis niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst, zegt haar advocaat Koen Vaneecke.

De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht “absoluut” dat Grives de zitting bijwoont.

De actrice werd op Tomorrowland aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden ook drugs aangetroffen.

“Voorbereiding op nieuwe rol”

De raadkamer verlengde Grives’ hechtenis op 26 juli met een maand “op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder “een heel dubbel verhaal”.

Het bericht Nederlandse actrice Imanuelle Grives verschijnt maandag voor rechter verscheen eerst op Metro.Bekend plussize model deelt gewaagde zwangerschapsfoto

Door Koen De Nef

Topmodel Ashley Graham heeft op Instagram een foto gedeeld van haar veranderende lichaam door de zwangerschap. Heel wat mensen prijzen haar voor haar moedige actie.

Ashley Graham (31) staat erom bekend om body positivity te promoten. Het Amerikaanse plussize model is zwanger van haar eerste kindje en durft ook nu weer haar veranderende lichaam te tonen aan de wereld.

Op Instagram deelde ze een foto van haar naakte zelve. Daarop zijn haar zwangerschapsstriemen duidelijk te zien. “Mijn lichaam is nog steeds hetzelfde, alleen een klein beetje anders”, beschrijft ze het kiekje.

Inspirerend

Haar mooie actie kon op heel wat positieve reacties rekenen, zowel van vrouwen als mannen. “Ik vind dit prachtig. We zijn allemaal mooi en uniek. Welke maat ook, we zijn allemaal menselijk. Het is mooi om te zien hoe je jezelf accepteert. Je inspireert me om van mijn lichaam, dat drie zwangerschappen heeft meegemaakt, te houden”, reageert een vrouw.

“Ik ben een man en ik vind dit mooi om te zien. Ik herinner me hoe mijn moeder me als kind haar zwangere buik liet zien. Ze legde uit wat die zwangerschapsstriemen waren en ik voelde met haar mee. Mijn vrouw is nu hoogzwanger en ik zie hoe mijn ongeboren zoon haar lichaam verandert. Respect voor alle vrouwen en wat ze voor ons doorstaan”, schrijft een man.

View this post on Instagram

same same but a little different

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

View this post on Instagram

Naps are a new non-negotiable @lebarthelemy

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

View this post on Instagram

🇺🇸❤💙🎉🌭🍔🤩💥👙

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Het bericht Bekend plussize model deelt gewaagde zwangerschapsfoto verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet”

Door Janne Vandevelde

Een maand geleden lanceerde het Belgisch diepvriesfrietjesmerk Belviva de petitie ‘voteforbelgianfries.be’ om de French voorgoed uit French fries te halen en er Belgian fries van te maken. Uiteindelijk tekenden 18.200 Belgen de petitie. Daarop heeft Belviva een open brief verstuurd aan Merriam-Webster ‘America’s most-trusted online dictionary’, met als verzoek de benaming French fries te wijzigen in Belgian fries. Een oproep die gesteund wordt door de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, die momenteel in Hollywood de regie van ‘Bad Boys For Life’ afwerken.

Op zaterdag 13 juli, National French Fry Day in Amerika, lanceerde Belviva een petitie om van French fries Belgian fries te maken. In één maand tijd tekenden 18.200 Belgen de petitie op voteforbelgianfries.be. “Dat zoveel Belgen de petitie getekend hebben, bevestigt meer dan ooit dat Belgen razend trots zijn op hun frietjes. Met 9 op de 10 Belgen die frieten als deel van het Belgisch cultureel erfgoed benoemen, is de frietcultuur dan ook nergens ter wereld zo populair als bij ons”, verklaart Romy Tourné, woordvoerder van Belviva. “Het is nu onze missie om de stem van de Belg te laten horen in Amerika. Om effectief een verandering teweeg te brengen in het Amerikaanse taalgebruik, hebben we het woordenboek van de Amerikaanse taal gevraagd om het woord ‘Belgian fry’ op te nemen in de taal, met de juiste definitie van een échte Belgische friet.”

Steun uit verrassende hoek

Ook Adil en Bilall steunen de Belgische friet. Het bekende Belgische regisseursduo, dat momenteel in Hollywood de regie van de film ‘Bad Boys For Life’ afwerkt, lanceerde vandaag een filmpje op hun social media waarin ze de Amerikanen vragen om te spreken van de Belgische friet.

Het bericht VIDEO. Adil El Arbi en Bilall Fallah waarschuwen Amerikanen: “‘Franse’ friet is eigenlijk ‘Belgische’ friet” verscheen eerst op Metro.Prins Laurent over zijn jeugd: “Filip kreeg alle aandacht en kansen”

Door Aaron Verbrugghe

Een interview van prins Laurent met nieuwssite Politico heeft heel wat stof doen opwaaien. Hij verweet daarin zijn ouders hem anders te behandelen dan oudere broer Filip en legde ook uit waarom hij weigerde premier Michel een hand te geven op het jongste nationaal defilé. 

Laurent schetst in het gesprek het beeld van een traumatische jeugd, waarin ouders Albert en Paola grotendeels afwezig waren. Bovendien worstelde hij op school met dyslexie – wat tot nog toe niet geweten was. Hij kon ook moeilijk begrijpen waarom hij als Franstalige naar Nederlandstalige middelbare scholen werd gestuurd. In het Pius X-instituut in Antwerpen en later in de abdijschool van Zevenkerken, bij Brugge, leidden zijn taalachterstand en koninklijke afkomst tot pesterijen.

Hij worstelde ook met het aanvoelen dat Filip meer kansen en aandacht kreeg – Boudewijn leidde hem ook als beoogd opvolger. “Kinderen begrijpen dat niet. Dat hun oudere broer anders wordt behandeld. Daar stel je jezelf veel vragen bij.” Zijn relatie met Filip zou nu wel “veel beter” zijn.

Ruzie met regering

Op de afgelopen nationale feestdag trok Laurent heel wat aandacht naar zich toe, en niet meteen in positieve zin. Hij was voortdurend met zijn smartphone in de weer, en weigerde na afloop premier Michel en andere hoogwaardigheidsbekleders een hand te geven. Daar was echter geen slechte wil mee gemoeid, aldus de prins. Hij moest dringend weg om “iemand te ontmoeten”.

De royal maakt er evenwel geen geheim van dat hij kwaad is op de politici. “Ik ben een ondernemer in milieuprojecten. Maar de Belgische regering ontzegt mij mijn werk.” Hij laakt hun gebrek aan medewerking om 50 miljoen euro terug te eisen die Libië aan zijn vzw verschuldigd zou zijn. Begin dit jaar schreef hij daar nog een vlammende brief over aan Michel.

Laurent en zijn team van advocaten geloven na eigen onderzoek dat de regering wel wapenleverancier FN Herstal en andere Belgische ondernemingen hielp om achterstallige gelden in Libië te recupereren. “Ik werd een inspecteur, wat niet mijn job is. Een inspecteur zoals Sherlock Holmes.”

Het bericht Prins Laurent over zijn jeugd: “Filip kreeg alle aandacht en kansen” verscheen eerst op Metro.Ruben Van Gucht in de clinch met Jacques Vermeire over “geldkwestie”

Door Koen De Nef

Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zitten verweven in een lastige kwestie rond Jacques’ zaalshow ‘7 tot 77’. Ruben fungeerde daarin aanvankelijk als aangever, maar die samenwerking is nu abrupt geëindigd.

Bijna een jaar lang draaide Ruben Van Gucht mee in de zaalshow ‘7 tot 77’ van Jacques Vermeire. Mooi om te zien, want de 33-jarige Sporza-journalist is van kindsbeen af grote fan van de 68-jarige komiek. Jammer genoeg is er nu een einde gekomen aan hun samenwerking. Een financieel dispuut zou aan de basis daarvan liggen.

Financiële frustratie

Zo zou Ruben in de loop van de tournee meermaals gevraagd hebben om beter betaald te worden. Het management van Jacques wilde zich echter liever houden aan de initiële overeenkomst die op papier stond. Tot frustratie van Ruben, die vorige week zaterdag zijn kat stuurde naar de Lichtfeesten in Reet. Jacques’ manager Thomas Lowette sprong dan maar noodgedwongen voor hem in. De komende zaalshows zullen ook zonder Ruben gespeeld worden.

Discussie al lang aan de gang

Thomas zag de bui al een tijdje hangen. “Wat in Reet gebeurd is, was eigenlijk an accident waiting to happen. Het eindpunt, zo hopen wij, van een brede strategie van bewust toenemende dreiging. Kijk, het staat Ruben volledig vrij om zijn overeenkomst met ons te willen openbreken en nóg meer te vragen dan de forse royalty’s die wij hem nu al betalen, als hij daar argumenten voor denkt te kunnen aandragen.”

“Maar ik ben niet overtuigd dat ik een positieve boodschap lees in het financieel management van Paul De Geyter, Rubens manager sinds maart. Net toen is de hele discussie begonnen, nota bene. ’t Is zo jammer… Onvoorstelbaar eigenlijk hoe Ruben zijn kinderdroom-in-uitvoering daar in Reet publiekelijk aan diggelen heeft geslagen”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Rubens manager was karig met commentaar. Hij liet weten dat het dossier in handen ligt van hun advocaat. Volgens hem gaat het niet over een eventuele loonsverhoging, maar over een dispuut over auteursrechten.

Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire bij aanvang van de samenwerking, toen er nog geen haar in de boter zat:

Het bericht Ruben Van Gucht in de clinch met Jacques Vermeire over “geldkwestie” verscheen eerst op Metro.


Guy Van Sande reageert voor het eerst en beschrijft zijn “misselijkmakende” chats

Door Koen De Nef

Een maand geleden werd Guy Van Sande veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en een geldboete voor het bezit, verspreiden en de productie van kinderporno. Nu reageert de acteur voor het eerst na zijn veroordeling. “Ik kreeg er een kick van om mee te gaan in hun wildste fantasieën”, klinkt het.

Drie jaar geleden kwam aan het licht dat acteur Guy Van Sande en de Antwerpse professor Frank P. (61) kinderporno hadden uitgewisseld via een chatroom en Skype. Op de computer van Van Sande werden meer dan 500 kinderpornografische beelden en 70 filmpjes gevonden. De steracteur van ‘Zone Stad’ werd daarvoor op 12 juli veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en een geldboete van om en bij de 18.000 euro. Intussen stond de mediamolen niet stil, maar nu doet hij zelf zijn verhaal in Dag Allemaal.

Drang naar porno

Van Sande wijt zijn gedrag voornamelijk aan zijn cocaïneverslaving. Die escaleerde zodanig dat hij zichzelf niet meer onder controle had. “Je moet mijn verhaal haast mathematisch begrijpen om er iets van te snappen. Ik had een gekoppelde verslaving. Initieel een drang naar drugs om me te ontspannen. Waardoor ik zo wellustig werd dat ik een drang naar porno kreeg. Op den duur primeerde de drang naar porno en voedde die mijn drugsverslaving. Ik had die cocaïne nodig om die extreme porno te kunnen bekijken, nuchter kreeg ik die niet verteerd. (denkt na) Absurd, toch? Maar destijds essentieel voor mij. Zo dom. Zo pijnlijk”, vertelt hij.

Pedofiel spelen

Gevoed door zijn drugsverslaving kwam de 56-jarige acteur uit Herentals terecht in de donkerste krochten van het internet. “Laat ik het erop houden dat het vreselijke gesprekken waren. Mijn maag keert ervan om als ik eraan denk. Je komt daar mensen tegen met extreme seksuele interesses… Onder invloed kreeg ik daar een kick van, om het meest choquerende bij hen op te zoeken en hen daarin te ‘bedienen’, mee te gaan in hun wildste fantasie. Uit wat mijn advocaat me vertelde, en uit wat ik onthouden heb van de chats die ik tijdens de verhoren te lezen kreeg, sprak ik over alles wat de andere aansprak. Ik heb me voorgedaan als vrouw, als homo…”

“Maar ik ging nog veel verder, tot alles wat aberrant was. Seks met oudere mensen, zware sm. Over mensen vastbinden, gruwelijke dingen met hen doen, zoals… (buigt het hoofd)… op hen urineren. Altijd hetzelfde patroon: ik probeerde te achterhalen wat iemand triggerde, wakkerde dat aan en vroeg vervolgens om een cam-gesprek. Wilde iemand extreem vernederd worden, dan deed ik dat. Zolang ik maar die hoofdrol kreeg, dat gesprek kon sturen en manipuleren. Ik zei wel telkens expliciet dat ik onder invloed was en niet écht een homoseksueel, pedofiel of meester. Dat het hún fantasie was, niet de mijne. Ik spéélde die personages.

Missionarishouding-man

De gesprekken waarin Van Sande zich voordeed als pedofiel hakten er bij zijn nuchtere zelve zwaar op in. “Uit het onderzoek blijkt het in vijf procent van de totaliteit van de gesprekken om een pedofiel te gaan. Daarna had ik telkens een black-out. Toen ik die chats nadien herlas – een deel ervan, meer kon ik niet aan – werd ik letterlijk misselijk. Ik ontwikkelde er ook een geurprobleem door. Alles rook hetzelfde. Volgens de dokter kwam dat door de extreme stress en de shock van wat ik nuchter te lezen kreeg. Drugs halen de meest donkere kant in je naar boven. In het échte leven ben ik een missionarishouding-man…”, klinkt het.

Ook zijn vrouw Nathalie kreeg de confronterende chats te lezen. Dat was behoorlijk confronterend. “Zij herkénde me niet. Momenteel is onze relatie dan ook nagenoeg platonisch”, legt hij uit.

Automatisch opgeslagen

Dergelijke gesprekken onder volwassenen zijn echter niet illegaal. Strafbaar werd het pas wanneer hij kinderpornografisch materiaal begon uit te wisselen. “Op mijn computer stond er helemaal níets. Dat is cruciaal. Wat er werd gevonden, komt enkel en alleen uit gewiste bestanden. Niet om het te relativeren, maar omdat dat ‘aantal’ foto’s zo vaak in de pers verschenen is: heel wat beelden waren dubbel. De beelden die we doorstuurden werden gradueel erger. Van artistiek naakt naar harde seksfoto’s van volwassenen. De strafbare kinderpornofoto’s kreeg ik uiteindelijk onder anderen van de professor door. Zelf zou ik niet eens weten hoe of waar je die beelden vindt. Je moet echt beseffen: álles wat op Skype toekomt, wordt automatisch opgeslagen op je computer. Zelfs als je dat meteen wist en niet bekijkt”, klinkt het.

Gedegouteerd

Toch geeft hij toe dat hij sommige beelden wél bekeek. “Sommige foto’s of filmpjes die ze me stuurden, heb ik wel bekeken, ik raakte er zelfs onder invloed door gedegouteerd. En het is effectief gebeurd dat ik ze deelde op mijn scherm of doorstuurde. Dat klopt. Daarna wiste ik altijd alles. Maar ik wil benadrukken: het bezwarend materiaal werd uitsluitend in de gewiste bestanden aangetroffen. En ik wil blijven onderstrepen dat ik nuchter zoiets nooit bekeken heb. Alles was altijd letterlijk en figuurlijk gewist”, besluit hij.

Het bericht Guy Van Sande reageert voor het eerst en beschrijft zijn “misselijkmakende” chats verscheen eerst op Metro.


Jeffrey Epstein ondertekende twee dagen voor zijn dood testament

Door Aaron Verbrugghe

Twee dagen voor zijn dood zette Jeffrey Epstein nog zijn handtekening onder een testament. Daarin vertrouwde hij al zijn eigendommen toe aan een trust, waarvan de begunstigden onbekend zijn. Dat meldt de New York Post, die zich baseert op gerechtelijke documenten.

Volgens de documenten vertrouwde de miljardair zijn bezittingen, waarvan de waarde wordt geschat op zo’n 577 miljoen dollar, toe aan een trust dat de naam kreeg van ‘Trust 1953’, aldus de krant. Dat is een klassieke methode om de vertrouwelijkheid van de begunstigden te beschermen, zegt een advocaat in de New York Post. In het testament wordt geen enkele begunstigde bij naam genoemd. Enkel de namen van de personen die belast zijn met de uitvoering van de nalatenschap worden vermeld.

In het testament wordt de enorme residentie in Manhattan van de zakenman – waar hij heel wat jonge meisjes, onder wie ook minderjarigen, zou hebben misbruikt – gewaardeerd op bijna 56 miljoen dollar, zijn ranch in New Mexico zou 17 miljoen waard zijn, zijn eigendom in de Parijse avenue Foch 8,6 miljoen en de twee eilanden in zijn bezit – Little St James Island of ook wel het pedofieleneiland en het recent aangekochte Great St James Island – worden geschat op in totaal zo’n 85 miljoen.

Aan die vastgoedeigendommen moet nog voor ongeveer 307 miljoen dollar worden bijgerekend aan aandelen en andere investeringen plus 56 miljoen in contanten. Zijn privévliegtuigen, -boten en auto’s zijn goed voor 18,5 miljoen.

Pedofiliezaak

De 66-jarige Epstein, die ervan beschuldigd wordt tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt in zijn residenties in New York en Florida, werd enkele dagen geleden dood aangetroffen in zijn cel. Uit de resultaten van de autopsie op zijn lichaam bleek intussen dat de miljardair zelfmoord pleegde door ophanging.

Zijn dood veroorzaakte een schandaal in de Verenigde Staten. Epstein zat vast in de federale gevangenis in Manhattan, een van de veiligste van het land. Hij was eerder onder strenge bewaking geplaatst wegens een eerdere zelfmoordpoging. Volgens de Amerikaanse media moest de toestand van de miljardair elk half uur door de bewakers gecheckt worden, maar werd die procedure niet gevolgd. Ook zou de strengere bewaking die na de zelfmoordpoging was ingesteld, vroeger dan normaal weer zijn opgeheven.

In de VS gonst het van samenzweringstheorieën over de dood van Epstein. In het onderzoek worden heel wat machtige figuren van medeplichtigheid beticht. Daarom vinden velen de dood van Epstein verdacht. Donald Trump verspreidde zelfs een tweet waarin Epsteins vroegere vriend Bill Clinton in verband wordt gebracht met de zelfmoord.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Het bericht Jeffrey Epstein ondertekende twee dagen voor zijn dood testament verscheen eerst op Metro.


Fabrizio en nieuwe liefde al uit elkaar: “Je bent te mooi voor die lange griezel”

Door Koen De Nef

Het lijkt erop dat Fabrizio en Maithé een punt hebben gezet achter hun relatie. Dat valt te lezen op Instagram.

Het liefdesleven van ‘Temptation’-verleider Fabrizio Tzinaridis is behoorlijk stormachtig te noemen. Eind juli kondigde zowel hij als Pommeline aan dat ze inderdaad geen koppel meer waren, nadat de 26-jarige tattoo artist het te bont had gemaakt met verleidster Julia in ‘Temptation Island VIPS’. Ook Julia werd al snel aan de kant geschoven voor een andere jongedame: Miss België-finaliste 2017 Maithé Rivera Armayones, tevens ex-vriendin van Rode Duivel Thibaut Courtois.

Contact verbroken

Nu blijkt dat ook dát sprookje alweer uit is. De twee hebben alle gezamenlijke foto’s op Instagram verwijderd en volgen elkaar niet meer. Bovendien heeft Maithé (20) op Instagram in een antwoord bevestigd dat het over & out is met Fabrizio. Een vriendin van Maithé schreef haar op Instagram dat het maar beter zo is: “Lieve Maithé, trap er nooit meer in. Je bent te mooi voor die lange griezel”.

Intussen heeft ook roddelkoningin Michella Kox het nieuws op Facebook bevestigd. “Even voor de duidelijkheid: het is echt uit! Wat een sensatie op een maandagavond”, klinkt het.

Foto van zoontje

Diezelfde maandagavond deelde Fabrizio voor het eerst een foto van zijn zoontje op Instagram. In een openhartig bericht gaf hij toe dat hij er niet altijd voor zijn kind was, maar dat hij zich heeft voorgenomen om dat voortaan wel te doen. “Ik kan eerlijk toegeven dat ik bang was om papa te worden… Geen excuus om niet naar je kind om te kijken maar ik probeer nu wel, ondanks de schijnwerpers, om gewoon wel een goede vader te zijn”, schreef hij.

View this post on Instagram

Maithe en Fabriez zijjn alweer uit elkaar. 💔

A post shared by Team Tempa (@team_tempa) on

Instagram Stories / @maithe.ra

Het bericht Fabrizio en nieuwe liefde al uit elkaar: “Je bent te mooi voor die lange griezel” verscheen eerst op Metro.


VIDEO. ‘Family Guy’-producer maakt Instagram-parodie over Britse royals

Door Alain Narinx

‘Family Guy’-producer Gary Janetti heeft op Instagram een parodie gemaakt op de intro van de satirische HBO-serie ‘Succession’. In zijn Instagram-video steekt hij de draak met de Britse koninklijke familie.

‘Succession’ is nog niet (officieel) te zien in Europa, maar kent al enige populariteit in de Verenigde Staten. De serie draait rond de lotgevallen van een familie die eigenaar is van het wereldwijde mediaconglomeraat Waystar Royco. De kinderen van patriarch Logan Roy strijden elk om de macht binnen het bedrijf. De serie ging in juni vorig jaar in première op de Amerikaanse betaalzender HBO en werd onder meer bekroond met een BAFTA in de categorie Beste internationale televisieserie.

Koninklijke parodie

In de parodie op Instagram heeft Janetti de soundtrack van ‘Succession’ gemengd met luchtbeelden van Londen en beelden van de Britse koninklijke familie. Het is niet de eerste keer dat de ‘Family Guy’-producer de Britse royals op de hak neemt. Vorig jaar maakte hij een virale meme over prins George, waarin hij de derde opvolger van de Britse troon autoritaire trekjes toedicht.

“De video’s die ik op mijn Instagram-pagina plaats, kan je beschouwen als een soort van televisieserie”, vertelt Janetti aan The Hollywood Reporter. “Er zit een verhaallijn in de filmpjes en er zijn ook video’s die op zichzelf staan. Ik speel graag met dit medium.”

Je kan de video hieronder bekijken:

 

 

Bekijk deze video op Instagram

 

Gedeeld door Gary Janetti (@garyjanetti) op

Het bericht VIDEO. ‘Family Guy’-producer maakt Instagram-parodie over Britse royals verscheen eerst op Metro.OuderAlle Nieuwskoppen

Dit ‘Blind Getrouwd’-koppel is nu officieel gescheiden

Door Koen De Nef

Hoewel Elke en Tim aan het einde van het ‘Blind Getrouwd’-experiment al besloten om niet getrouwd te blijven, is de scheiding nu pas officieel rond. Dat kondigden ze aan op Instagram.

Van de vijf koppels die deelnamen aan het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ duurt het sprookje slechts bij één koppel voort. Line en Victor hebben onlangs zelfs besloten om te gaan samenwonen.

Zo ver kwam het niet bij Elke (37) en Tim (36), die nochtans torenhoog favoriet waren bij de kijkers. Het heeft niet mogen zijn, en nu is hun scheiding ook geofficialiseerd. “’t Is officieel! Single again!”, schrijft Elke op Instagram naast een foto van hun tweetjes met de scheidingsdocumenten in de handen.

Vrienden voor het leven

Ook Tim deelde het bericht op Instagram. “Officieel gescheiden… Hoeveel likes krijgen we omdat wij na de ‘scheiding’ nog steeds als goede vrienden overeen komen?”, klinkt het.

Dat liegt hij niet, want de twee werden de afgelopen maanden nog regelmatig samen gespot. “We hebben een speciale band opgebouwd door het programma. We zien elkaar bijna elke week. We zijn echt vrienden voor het leven”, klonk het eerder in Het Laatste Nieuws.

Het bericht Dit ‘Blind Getrouwd’-koppel is nu officieel gescheiden verscheen eerst op Metro.


‘Temptation’-Fabrizio deelt voor het eerst foto van zijn zoontje

Door Koen De Nef

Fabrizio Tzinaridis heeft op Instagram een foto samen met zijn zoontje gepost. Hij legt ook uit waarom dat voor hem niet altijd even gemakkelijk was. “Ik kan eerlijk toegeven dat ik bang was om papa te worden”, klinkt het.

Onlangs raakte bekend dat ‘Temptation’-verleider Fabrizio een zoontje heeft. De 26-jarige tattoo artist heeft nu voor het eerst een foto van het jongetje gedeeld.

In een openhartig bericht geeft hij toe dat hij er niet altijd voor zijn kind was, maar dat hij zich heeft voorgenomen om dat voortaan wel te doen. “Het heeft nog lang geduurd, maar uiteindelijk gaan de roddels dan toch de ronde zonder het hele verhaal. Die ga ik hier nu ook niet volledig neerschrijven. Beknopt. Truth is. Yes deze kleine, superknappe jongeman is inderdaad mijn zoontje. En het zal ook niet lang duren voor ik ergens ‘gespot’ word met deze kleine man. Dus voor er nog meer verhalen verzonnen worden, wil ik even in samenspraak met de moeder laten weten: ik was er inderdaad niet altijd voor hem. De media-aandacht die mijn eerste deelname aan ‘Temptation’ met zich meebracht en het runnen van mijn tattoo shop zorgde voor een hele hoop stress, angst om vooroordelen en tijdsgebrek. Verkeerde prioriteiten stellen was een probleem”.

Trotse papa

“En Ik kan ook eerlijk toegeven dat ik bang was om papa te worden… Geen excuus om niet naar je kind om te kijken maar ik probeer nu wel, ondanks de schijnwerpers, om gewoon wel een goede vader te zijn. Ik heb het lang genoeg geprobeerd maar ik weet ook dat ik de identiteit niet voor altijd geheim kan houden. Tot die tijd vraag ik wel om deze te respecteren voor degene die het wel weten, alsook om de moeder haar privacy te gunnen. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben een trotse papa en ga dat niet meer onder stoelen of banken steken. Thanks for understanding”, schrijft hij.

Instagram / @fabrizio_tzinaridis
Instagram Stories / @fabrizio_tzinaridis

Het bericht ‘Temptation’-Fabrizio deelt voor het eerst foto van zijn zoontje verscheen eerst op Metro.


Mike Tyson rookt elke maand voor 40.000 dollar aan cannabis

Door Janne Vandevelde

Mike Tyson heeft in een podcast toegegeven dat hij elke maand zo’n 40.000 dollar, oftewel 36.000 euro, aan wiet oprookt. Sinds vorig jaar mag je in de staat Californië cannabis telen voor recreatief gebruik. De Amerikaanse ex-bokser heeft van deze wet gebruik gemaakt om zich in de winstgevende business te verdiepen.

Tyson rookt vooral cannabis om lichamelijke pijn te verzachten, en daar komt hij eerlijk voor uit in zijn podcast ‘Hotboxin’ with Mike Tyson’, te bekijken op YouTube. Tijdens een gesprek met zijn medepresentator, ex-voetballer Eben Britton, vraagt Tyson zich af hoeveel marihuana hij rookt. “Hoeveel rook ik eigenlijk maandelijks? Iets van een 40.000 dollar denk ik.”

Op zijn ‘Tyson Ranch’ van 16 hectaren kweekt de sportman dus een pak cannabisplanten, maar hij heeft ook een centrum opgericht dat de effecten van de drug onderzoekt.

Een bloeiende business

Tyson produceert niet enkel wiet voor eigen gebruik. Hij haalt er maandelijks zo’n 500.000 dollar, oftewel 450.000 euro, inkomsten uit. Naast pure marihuana verkoopt hij ook producten met cannabis in verwerkt.

De ex-bokser is echter niet de enige beroemdheid die geld geroken heeft in de cannabisindustrie. Ook Snoop Dog, Post Malone, Wiz Khalifa en Jay-Z houden zich met het bloeiende zaakje bezig.

Het bericht Mike Tyson rookt elke maand voor 40.000 dollar aan cannabis verscheen eerst op Metro.


Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’ heeft dramatisch nieuws over zwangerschap

Door Koen De Nef

Samantha de Jong heeft een miskraam gehad. Dat heeft ze zelf meegedeeld op Instagram.

Vreselijk nieuws voor Samantha de Jong. De 30-jarige realityster, bekend als Barbie uit de Nederlandse realityserie ‘Oh Oh Cherso’, heeft onlangs een miskraam gehad. Ze was meer dan zes weken zwanger.

Ze deelde het pijnlijke nieuws zondag op Instagram. “We hebben maar heel even van je mogen genieten. Zo welkom als je was, zo diep je al in ons hart zat… We missen je nu al en zullen altijd van je blijven houden”, klinkt het.

Roze wolk

Eind juli raakte bekend dat de Jong zwanger was. Het kwam zowel voor haar als de aanstaande vader Maron Hill onverwachts. Twee weken geleden liet ze nog weten dat de zwangerschap goed verliep. “Voel me zo happy! Met de baby gaat alles goed. Heb vandaag mijn eerste echo gehad. Het hartje klopt. Alles is goed. Ik ben nu zes en een halve week zwanger. Ik leef op een roze wolk”, schreef ze toen op Instagram.

Zelfmoordpogingen

De Jong heeft twee kinderen bij haar ex Michael van der Plas, een dochtertje, Angelina (6), en een zoontje, Milano (4). Haar kinderen wonen voorlopig bij haar ex omwille van haar psychische problemen. Ze ondernam al verschillende zelfmoordpogingen. Zo sprong ze in april van dit jaar van het balkon in haar woning in Scheveningen. Ze hield er een gebroken pols en bekken aan over.

Het bericht Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’ heeft dramatisch nieuws over zwangerschap verscheen eerst op Metro.


Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Door Alain Narinx

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap ‘Melrose Place’, is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.

De feiten dateren van februari vorig jaar. De vriend van Locklear (foto, links) contacteerde de hulpdiensten omdat ze hem verschillende slagen had toegebracht. Volgens het proces-verbaal van de interventie “werkte de actrice niet mee en viel ze hulpverleners aan”. De politie arresteerde de vrouw en sloot haar op in een cel. Er waren duidelijke aanwijzingen dat ze haar partner had mishandeld, stond te lezen in de aanklacht.

Het proces tegen Locklear verliep zonder incidenten. De actrice heeft haar advocaat gevraagd om geen verzet aan te tekenen tegen de beschuldigingen van wangedrag. In het Amerikaanse rechtssysteem geldt dat impliciet als een schuldbekentenis.

Psychiatrische behandeling

De rechter heeft Locklear een voorwaardelijke celstraf van 120 dagen gegeven. Ze is verplicht om vanaf 6 september een psychiatrische behandeling van een maand lang te volgen. Als de actrice het behandelingsprogramma weigert te volgen, vliegt ze alsnog achter de tralies. Ze moet zich ook de volgende drie jaar houden aan een reeks voorwaarden: ze mag geen wapens, alcohol en medicijnen zonder voorschrift kopen.

Verslavingen

De actrice kampt al langere tijd met een drank- en drugsverslaving. In september 2008 werd Locklear gearresteerd wegens rijden onder invloed. Beelden van het incident verschenen vrijwel meteen op de tabloidwebsite TMZ. Amper een jaar daarna vloog de actrice opnieuw tegen de lamp nadat ze volgens politieagenten roekeloos met haar auto reed.

Het bericht Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag verscheen eerst op Metro.Nieuwste Tarantino-film scoort goed in internationale filmzalen

Door Alain Narinx

‘Once Upon a Time… in Hollywood’ is nog maar pas verschenen in de internationale filmzalen maar heeft wereldwijd al 180,2 miljoen dollar (162,3 miljoen euro) opgebracht. Het lijkt erop dat de nieuwste Tarantino-prent het even goed kan doen als ‘Django Unchained’, de grootste topper van de 56-jarige regisseur tot nu toe.

Analisten voorspellen dat ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ uiteindelijk wereldwijd tussen 375 en 400 miljoen dollar (338 tot 360 miljoen euro) zal opbrengen. Dat is net iets minder dan ‘Django Unchained’, dat 425 miljoen dollar opbracht (383 miljoen euro) maar meer dan ‘Inglourious Basterds’, met 316,9 miljoen dollar (285 miljoen euro).

Ook filmverdeler Sony schat de succeskansen groot in. Volgens cijfers van het bedrijf doet ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ het internationaal al 30% beter in de eerste dagen dan ‘Django Unchained’. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië was de Tarantino-prent de best bekeken film van het afgelopen weekend.

Toegankelijk

“Dat ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ het nu al zo goed doet, komt omdat de film erg toegankelijk is. Tarantino schotelt de kijker een cast voor met enkele grote Hollywood-sterren. Het helpt ook dat zijn film een aantal lovende recensies kreeg. Het verrast me niet dat deze film een mooi debuut maakt in de internationale filmzalen”, zegt Comscore-filmexpert Paul Dergarabedian in The Hollywood Reporter. “De kans bestaat dat ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ zelfs de meest lucratieve Tarantino-prent ooit wordt.”

‘Once Upon a Time… in Hollywood’ speelt sinds 14 augustus in de Belgische filmzalen.

Het bericht Nieuwste Tarantino-film scoort goed in internationale filmzalen verscheen eerst op Metro.Dit ‘Love Island’-koppel is verrassend genoeg uit elkaar

Door Koen De Nef

Aan alle mooie liedjes komt een eind, en dat is jammer genoeg ook het geval bij Sebastiana en Martin uit ‘Love Island’. Ze kondigden hun breuk zelf aan op Instagram.

Wat niemand verwacht had, is gebeurd. Het populaire ‘Love Island’-koppel Sebastiana (24) en Martin (22) is uit elkaar gegaan. De twee hadden al van in het begin een klik en waren – samen met Aleksandra en Denzel – de topfavorieten om het datingprogramma op VIER te winnen.

Plekje in elkaars hart

Sebastiana deelde het spijtige nieuws op Instagram Stories. “Ik wil jullie even meedelen dat Martin en ik hebben besloten om er een punt achter te zetten. Het is ontzettend moeilijk voor ons om het te vertellen. We hebben allebei nog liefde voor elkaar en we zullen altijd een plekje in elkaars hart hebben. Uiteindelijk hebben we de twee mooiste maanden uit ons leven gehad. Ik zal Martin altijd steunen en er zijn no hard feelings”, klinkt het.

Andere finalisten nog samen

Het eerste seizoen van ‘Love Island’ werd uiteindelijk gewonnen door hostess Aleksandra Jakobczyk en ex-voetballer Denzel Slager. Zij gingen met 25.000 euro naar huis. Ook de overige finalisten, Rowèna en Stenn, en Matthy en Kelly zijn nog steeds samen.

Instagram Stories / @bbabbygyal
Instagram / @bbabbygyal

Het bericht Dit ‘Love Island’-koppel is verrassend genoeg uit elkaar verscheen eerst op Metro.


Eerste match Eden Hazard bij Real Madrid op groot scherm aan het Atomium te volgen

Door Aaron Verbrugghe

Sportzender Eleven Sports zal morgen de eerste competitiewedstrijd van Eden Hazard bij Real Madrid live uitzenden op groot scherm. De voetbalfans kunnen aan het Atomium de wedstrijd tegen Celta De Vigo gratis bijwonen. Dat is tenminste als Hazard aan de start kan verschijnen. Hij sukkelt met een blessure aan de rechterhamstring en is onzeker.

De Madrilenen starten om 17.00 uur aan de competitie met een uitwedstrijd op het veld van Celta De Vigo. Rode Duivel Eden Hazard wordt aan de aftrap verwacht om het verschil te maken in het shirt van Real.

Sportzender Eleven Sports maakt van de gelegenheid gebruik om de wedstrijd op groot scherm uit te zenden. In de schaduw van het Atomium staan er naast de live-uitzending ook heel wat randactiviteiten gepland. De aftrap wordt om 17.00 uur gegeven.

Nummer 7

Voor Eden Hazard wordt de wedstrijd het grote debuut in het shirt van Real. Met het magische nummer 7 op zijn rug, ook al gedragen door Cristiano Ronaldo, zijn de verwachtingen hoog.

De oudste van de broers Hazard ruilde begin juli, na meerdere jaren van wederzijds geflirt, Chelsea voor de grootmacht uit de Spaanse hoofdstad. Hij ondertekende bij Real een contract voor vijf seizoenen, tot 30 juni 2024, voor naar verluidt een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 140 à 145 miljoen euro. Hij werd zo de duurste Belg ooit.

Blessure

“Uit de testen die werden uitgevoerd na de training van vandaag blijkt dat Eden Hazard een spierblessure heeft opgelopen in het voorste deel van zijn rechterdij. Zijn herstel wordt op de voet gevolgd”, stond gisteren te lezen op de webiste van Real Madrid.

De blessure van de nieuwe superster van De Koninklijke komt op een slecht moment. Na een wisselvallige voorbereiding is Hazard nog niet op topniveau.

Het bericht Eerste match Eden Hazard bij Real Madrid op groot scherm aan het Atomium te volgen verscheen eerst op Metro.❌