[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest

Door Aaron Verbrugghe

Leen Dendievel en Udo Mechels hebben wel kaas gegeten van geheimzinnigheid. Nadat ze elkaar een jaar geleden het jawoord gaven, hebben ze nu in het grootste geheim hun trouwfeest gegeven. En dat ondanks een rist BV’s op de gastenlijst. 

De trouwpartij was naar verluidt heel intiem, met alles erop en eraan. De 35-jarige ‘Thuis’-actrice en 43-jarige zanger nodigden ook heel wat BV’s uit, waaronder Karen Damen, Silvy De Bie en Kris Wauter. Allemaal kregen ze instructies om te zwijgen, wat zelf in dit Instagram-tijdperk is gelukt.

“De Ware Liefde”

Het koppel is niet aan hun proefstuk toe, want exact een jaar geleden onthulde Leen Dendievel in het Eén-programma ‘Het zomert’ uit het niets dat zij en Udo in het huwelijksbootje waren gestapt. Ver weg van alle fans en camera’s, in hun tuin. “Ik ben de vrouw van mijn man geworden”, zei de ‘Thuis’-actrice toen. “We wilden het bescheiden houden, met weinig mensen. Een feest volgt nog.”

Leen en Udo zijn al 5,5 jaar samen. In de zomer van 2017 vroeg de voormalige winnaar van ‘X-Factor’ haar ten huwelijk. “Ik ben nooit op zoek gegaan naar de liefde. Ik was 30 toen ik Udo leerde kennen. Eens je de ware liefde gevonden hebt, doe je daar alles voor”, aldus Dendievel in een eerder interview.

Het bericht Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest verscheen eerst op Metro.Pub betaalt je grafsteen als je sterft door hun enorme hamburger

Door Maren Vanhouche

Bij het Britse etablissement The George Pub and Grill willen ze hun klanten op allerlei manieren tegemoetkomen. Zo ook als je komt te sterven bij het eten van hun 12,000 calorieën tellende hamburger. In dat geval is de pub immers bereid om te betalen voor je grafsteen.

De Big Ben Nummer 10. Zo heet de monsterburger die het Engelse The George Pub and Grill op zijn menukaart heeft gezet. De enorme hamburger is een opeenhoping van tien aparte burgers, die elk voorzien zijn van een laagje kaas en enkele reepjes spek. De kolos weegt in totaal 1,5 kilogram en kost 31 euro. Uiteraard wordt de burger geserveerd met een stevige portie frieten.

(lees verder onder de foto)

 

View this post on Instagram

 

We dont mess about here #meat #grill #pub #bar #burger #cheeseburger #cheese #beef #lovemeat

A post shared by Craig Harker (@pubthegeorge) on

Grafsteen

De eigenaars zijn zich bewust van de risico’s die het eten van zo’n burger met zich meebrengt. Daarom willen ze een toegifte doen. Kan je lichaam het niet meer aan en overlijd je tijdens het verorberen van de burger? Dan neemt de pub de kosten van de grafsteen voor zich. De precieze ‘compensatie’ bedraagt 539 euro, wat volgens de eigenaars zou moeten volstaan.

Klaar is kees in 21 minuten

Enkele dappere zielen zijn de uitdaging al aangegaan en kunnen het gelukkig nog navertellen. Zo ook Kyle Gibson, een wedstrijdeter, die het volgens The Mirror voor elkaar kreeg de burger in slechts 21 minuten en 56 seconden naar binnen te werken. Het is volgens hem zeker de moeite waard, Gibson noemde het “de beste burger die hij ooit heeft gehad”.

Het bericht Pub betaalt je grafsteen als je sterft door hun enorme hamburger verscheen eerst op Metro.VIDEO. Vliegtuigpassagier speelt potje ‘schaar steen papier’ met tarmakmedewerker

Door Maren Vanhouche

Niets zo vervelend als in het vliegtuig zitten en moeten wachten terwijl de startbaan wordt vrijgemaakt. Maar het hoeft niet altijd een saai moment te zijn, zo bewees een Amerikaanse passagier.

Brianna Kolbe en haar vriend Robert Meadows zaten in Atlantic City op het vliegtuig en moesten het vertrek van hun vlucht geduldig afwachten. Meadows vond er niets beter op dan de tijd te doden met het spelen van een rondje ‘schaar steen papier’. Verrassend genoeg deed hij dit niet met zijn vriendin, maar met een tarmakmedewerker die hij door het vliegtuigraampje kon zien.

 

Meadows had gespot hoe personeelslid Allain Bantaya het spelletje had gespeeld met een andere passagier. Dus besloot hij het zelf eens te proberen toen hij Bantaya door zijn raampje zag staan op de tarmak. Bantaya speelde meteen mee, maar moest zich al snel – tot zijn grote spijt – gewonnen geven.

Kolbe deelde het potje ‘schaar steen papier’ op Twitter met als onderschrift: “Mijn vriend kan vriendjes worden met letterlijk iedereen.” Op het platform ging de video meteen viraal.

(lees verder onder de tweets)

I absolutely love this tweet. Wish more people were like this. Wouldn’t the world be such a happy place?

— Antonia (@Flaminhaystack) August 12, 2019

pic.twitter.com/6z14mMxE7F

— Dani Bassett (@danithetallgirl) August 12, 2019

This is wholesom content right here pic.twitter.com/gY8NiJNSgu

— animation sensation (@animate_chan) August 12, 2019

Ook Meadows mengde zich in de commentaren en schreef dat hij een revangematch wel ziet zitten.

Honestly I’m down for a rematch @SpiritAirlines needs to make it happen!!! https://t.co/1TD9PR4TSD

— robert meadows (@robPapersciss0r) August 12, 2019

Het bericht VIDEO. Vliegtuigpassagier speelt potje ‘schaar steen papier’ met tarmakmedewerker verscheen eerst op Metro.VIDEO. Zo ziet de spin-off van ‘Riverdale’ eruit

Door Camille Van Puymbroeck

Goed nieuws voor fans van tienerdrama’s. Begin 2020 kan je namelijk genieten van ‘Katy Keene’, een spin-off van het immer populaire ‘Riverdale’. Met name Josie (vertolkt door Ashleigh Monique Murray) schittert in de nieuwe prent. De hoofdrol is echter weggelegd voor een andere bekende actrice uit het tienerdramamilieu.

Trouwe fans hebben het wellicht al zien voorbijkomen, maar niemand minder dan Lucy Hale van ‘Pretty Little Liars’ steelt de show in ‘Katy Keene’. Samen met drie leeftijdsgenoten en collega-artiesten probeert ze carrière te maken in New York. Zoals het een waar tienerdrama betaamt, is er plaats voor liefde, intriges en dromen. De serie is net zoals ‘Riverdale’ gebaseerd op een strip van Archie Comics. Op het resultaat is het nog even wachten, maar de trailer licht alvast een tipje van de sluier op.

Het bericht VIDEO. Zo ziet de spin-off van ‘Riverdale’ eruit verscheen eerst op Metro.Tamarin-aapjes helpen bij herstel van regenwoud

Door Alain Narinx

Tamarin-aapjes, een bepaalde soort klauwaap uit het regenwoud in het Peruaanse Amazonegebied, blijken een bijzondere gave te hebben. Met hun uitwerpselen verspreiden ze zaden naar nieuwe bossen. Zo stimuleren ze de groei van planten en bomen in beschadigde regenwouden. Hoe dat in zijn werk gaat, beschrijft een team wetenschappers in het vakblad Scientific Reports.

Een team van Belgische, Duitse en Peruaanse wetenschappers hebben gedurende twintig jaar twee soorten tamarin-aapjes bestudeerd, de Saguinus mystax (snortamarin) en de  Leontocebus nigrifrons (bruinrugtamarin).

Avontuurlijk

Wanneer een bos wordt gekapt, zullen de meeste apensoorten binnen hun habitat blijven. Bij de tamarinaapjes is dat niet het geval, stelden de wetenschappers tot hun verbazing vast.

“Tamarinaapjes betreden vrij snel het gekapte gebied en laten via hun uitwerpselen verschillende zaden achter”, verklaart de Amerikaanse biologe Karen Holl. Op die manier begint er snel nieuwe vegetatie te groeien. “Het is goed nieuws dat de tamarins een grote hoeveelheid plantenzaad verspreiden. Opmerkelijk is dat ze de zaden via hun ontlasting verspreiden van het ene naar het andere bos.”

De meeste zaden zijn afkomstig van de Parkia panurensis, een peulvruchtenboom die uitsluitend voorkomt in de regenwouden van Zuid-Amerika.

Het bericht Tamarin-aapjes helpen bij herstel van regenwoud verscheen eerst op Metro.Dit is de nieuwe vriend van Julie Van den Steen

Door Koen De Nef

Radiopresentatrice Julie Van den Steen heeft de liefde opnieuw gevonden. Ze is al enkele maanden samen met een man uit Gent, maar pas nu deelde ze voor het eerst een foto van hun beiden.

Leuk nieuws voor Julie Van den Steen. De gewezen MNM-presentatrice heeft een nieuwe relatie. De gelukkige is Adrian, een cafébaas uit Gent. De twee vormen al enkele maanden een koppel, maar pas nu verschijnt er voor het eerst een foto van de tortelduifjes op haar Instagram.

De 26-jarige goedlachse blondine deelde een innige foto van op de Gentse Feesten. Haar volgers zijn alvast erg blij voor hen. “Proficiat” en “Geniet ervan”, klinkt het onder meer.

Vorige relaties

Julie brak vorige zomer met haar toenmalige vriend Maarten, na een relatie van twee jaar. In 2015 was de radiopresentatrice een tijdje samen met presentator Steven Van Herreweghe, maar na enkele maanden was dat sprookje alweer uit.

Onlangs kondigde Julie aan dat ze na vijf jaar dienst stopt als sidekick van Peter Van de Veire in ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Over haar toekomstplannen is nog geen duidelijkheid.

View this post on Instagram

gentse beestjes #gf19

A post shared by Julie Van den Steen (@julievandensteen) on

Het bericht Dit is de nieuwe vriend van Julie Van den Steen verscheen eerst op Metro.


Een wereld zonder muggen?

Door Janne Vandevelde

Bzzzzzzz… Pets! Ben je vannacht ook weer uit je slaap gehouden door een mug? Hoe kan zo’n klein diertje zoveel impact hebben? Zou een wereld zonder muggen niet beter zijn? Het enige wat die bloeddorstige schepseltjes lijken te doen, is ons steken en jeukende beten geven. En bovendien verspreiden ze ook nog eens ziektes zoals malaria, dengue en het zikavirus. Toch zijn muggen belangrijker dan je denkt.

De ene mug is wel de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten: steekmuggen, motmuggen, dansmuggen, langpootmuggen… Wereldwijd zijn er meer dan 3.500 soorten te vinden. Het zal je misschien verbazen maar zowel de mannetjes als de vrouwtjes voeden zich met nectar en plantensappen. En soms gaan de vrouwtjes nog op zoek naar een andere maaltijd. Dan doen ze zich tegoed aan het bloed van verschillende soorten dieren: zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en zelfs vissen. De mug gebruikt de proteïnen uit die bloedmaaltijd om haar eitjes te ontwikkelen. En maar een klein deel van de muggen drinkt ook het bloed van de mens. Je mag ze dus zeker niet allemaal over dezelfde kam scheren.

Bang van malaria?

Maar de afkeer voor muggen is wel te begrijpen, aangezien de muggenfamilie de dodelijkste is ter wereld. Denk maar aan malaria, dengue, gele koorts, het Zika- en Westnijlvirus: het zijn allemaal ziektes die overgebracht worden via besmet bloed van het ene individu naar het andere. Maar die ziektekiemen zijn alleen aanwezig op specifieke muggensoorten. En gelukkig zitten die niet in onze slaapkamer.

Muggen halen dan misschien wel het bloed van onder je nagels vandaan, ze vervullen toch vooral een belangrijke functie in de natuur. Ze hebben dan ook meer nut dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo zijn muggen belangrijke bestuivers van allerlei waterplanten. Daarnaast vormen ze een essentiële voedselbron voor allerlei dieren. Waterkevers, amfibieën en vissen zijn dol op de larven van de mug. Vleermuizen jagen dan weer graag op de volwassen exemplaren. De volgende keer dat je vol muggenbeten staat, laat het dan een troost zijn dat de diertjes toch ook heel wat goeds doen.

In samenwerking met Natuurpunt

Het bericht Een wereld zonder muggen? verscheen eerst op Metro.MOVIES. ‘So Long, My Son’: Chinees drama over de éénkindpolitiek

Door Silke Vandenbroeck

‘So Long, My Son’ was een van de films die eerder dit jaar een diepe indruk nalieten op het festival van Berlijn. Hij plukte er ook twee acteerprijzen weg. Met een speelduur van meer dan drie uur en een structuur die verschillende tijdperken door elkaar mengt, maakt de Chinese regisseur Wang Xiaoshuai het zijn publiek niet gemakkelijk. En toch blijf je niet onbewogen bij dit verhaal over de nefaste gevolgen van de éénkindpolitiek. Een gesprek.

De film volgt een Chinees gezin dat zijn zoon verliest. Het is niet de eerste keer dat je het over de éénkindpolitiek hebt.

Wang Xiaoshuai: «In mijn eerste films ging het over de jongere generatie in China. Dit is de tweede die de éénkindpolitiek rechtstreeks aankaart, na ‘In Love We Trust’ [uit 2008, nvdr]. Ik vind dat Chinese artiesten over het algemeen meer aandacht moeten hebben voor de veranderingen in ons land. Mijn medewerkers en ik hebben vaak gedacht dat ‘So Long, My Son’ niet zozeer een film is als wel een weerspiegeling van ons leven. China heeft de voorbije 30 jaar ongeziene en fundamentele veranderingen doorgemaakt. De verhalen die het verdienen om verteld te worden, liggen dus voor het rapen. Het zou belachelijk zijn om die veranderingen niet vast te leggen. Het biedt ons de mogelijkheid om er als land over na te denken.»

Mogen we ‘So Long, My Son’ zien als een film over het belang van het collectieve geheugen?

«Er bestaat een Chinees gezegde dat sinds het einde van de jaren 1970 zowat een nationaal devies is geworden: ‘Vergeet het verleden, kijk naar de toekomst’. Die gedachte is indertijd ontstaan omdat de mensen komaf wilden maken met de Culturele Revolutie en alle andere absurde toestanden. Ze wilden hun leven weer in eigen handen nemen in de tijd die hen nog restte. Wat je als individu dacht, sloot toen nauw aan bij de algemene politiek van de maatschappij. Ik stond als jongeling zelf ook helemaal achter dat principe. Vandaag stel ik echter vast dat de starre focus op de toekomst ook neveneffecten heeft. We moeten zelf ons verleden analyseren, want een Staat zal nooit toegeven wat hij zijn burgers heeft aangedaan.»

Heb je in China te maken met censuur?

«Films maken is in China zeker niet gemakkelijk, vooral als het gaat om films zoals deze. Daarom zie je er elk jaar ook steeds minder. Je moet als regisseur in staat zijn om vast te houden aan je ideeën, ook al werkt de omgeving je tegen.»

Hoe wordt jouw succes op Europese festivals bekeken in China?

«Het is sowieso een eer om geselecteerd te worden voor de Berlinale of Cannes. Maar een selectie of zelfs een prijs betekent niet dat het Chinese publiek plots in drommen naar de cinema zal komen om je film te zien. Het is geen garantie op commercieel succes. Sommige kijkers interpreteren zo’n selectie zelfs als een signaal dat de film te ingewikkeld zal zijn. Ik hoop uiteraard dat ‘So Long, My Son’ die tendens zal omkeren. De eerste reacties van het Chinese publiek en de Chinese media zijn alvast heel positief.»

Je kan er niet omheen dat de structuur van de film effectief niet eenvoudig is.

«Ik orden de scènes niet chronologisch en ik baken elk tijdperk niet netjes af. Dat klopt. En ik begrijp dat het allemaal verwarrend kan lijken. Maar als we beslist hadden om het verhaal op een klassieke manier te vertellen, dan zou het nog langer geweest zijn! (lacht) We hebben het risico genomen om buiten de lijntjes te kleuren, en dat loonde de moeite. We hopen dat de kijker zal aanvaarden om zich eerder te concentreren op de emoties dan op de chronologie. Aan het einde zal je hoe dan ook snappen wat er allemaal gebeurd is. De reacties zijn trouwens overal dezelfde, zowel in China als daarbuiten: het publiek heeft zowat 20 minuten nodig om zijn weg te vinden in de film. Daarna is het helemaal mee.»

Maak je een onderscheid tussen een Chinees en een internationaal publiek? Chinese kijkers zullen van bij het begin veel meer weten over het onderwerp.

«Daar sta ik nooit bij stil. Als regisseur moet ik putten uit mijn eigen leven en cultuur. Ik heb geen andere keuze. Het thema van de film is trouwens universeel: als individuele persoon kan je je nietig voelen tegenover de massa die een maatschappij als geheel vormt. Daar kan iedereen zich in herkennen.»


Schilderijen op de Meir zuiveren lucht

Door Janne Vandevelde

Vanaf vandaag sieren twaalf schilderijen de gevel van de Foodmaker Flagshipstore op de Antwerpse Meir. De portretten van kunstenares Elleke Van Win komen er niet zomaar, maar kaderen in haar street art project ‘Art Against Global Warming’, waarmee ze aandacht wil vestigen op de klimaatproblematiek en Earth Overshoot Day op 29 juli.

Dat de portretten op een gevel aan de Meir hangen, is geen toeval. Met de portretten wil Elleke vooral de overconsumptie aan de kaak stellen, die de aarde steeds verder verwoest. De verf die Elleke gebruikte voor de portretten zuivert is bovendien gemaakt van natuurlijke materialen en zuivert zelfs de lucht.

Crowdfunding 

Maar wie zijn die mensen die daar hangen te pronken op de Meir? Voor de realisatie van haar eerste ‘Art Against Global Warming’ project organiseerde Elleke een crowdfunding. De portretten zijn afbeeldingen van gulle schenkers.

Earth Overshoot Day 

Ellekes actie komt er in het kader van Earth Overshoot Day. Dat is de dag van een bepaald jaar waarop de mens wereldwijd net zoveel van de aardse grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt als wat de aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen. Dit jaar valt die dag al op 29 juli.

Op het eerste gezicht zijn de schilderen kleurrijke en vrolijke portretten maar ze verwijzen eigenlijk naar de overconsumptie die onze planeet langzaamaan verwoest. De figuren kijken ernstig en dragen een plastieken pet.

Even zuiverend als een klein bos

Maar de schilderijen doen meer dan bewustwording creëren. De Airlite verf is niet alleen milieuvriendelijk maar ook luchtzuiverend. De verf van de twaalf portretten heeft hetzelfde effect als een bos van 18 m2.

Het bericht Schilderijen op de Meir zuiveren lucht verscheen eerst op Metro.


Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur

Door PVDBD

In Oostende staat deze zomer een Ice T-Bar met homemade ijsthee en thee-mocktails

(Foto: House Of Entertainment)

Eén jaar na de opening van hun Thee met een Verhaal in Oostende, pakt thee-experte Jessica Van Humbeeck en haar Oostendse collega Nadia Burman uit met een ‘Ice T-Bar‘. “Zeker aan de kust en voor zover wij weten ook in Vlaanderen, zijn we de eersten die op deze manier heerlijke (ijs)thee aanbieden aan onze klanten en toeristen. Puur natuur, zonder synthetische toevoegingen”, zegt Jessica Van Humbeeck. Thee is na water nog steeds de meest gedronken drank ter wereld en het verbruik blijft wereldwijd stijgen. “We merken dat online, maar ook in onze winkels en we spelen in op dat groeiverhaal. Vorig maand lanceerden we het succesvolle ‘Tea @ Work’-concept. De bedrijven die ingestapt zijn noteerden al na één maand een exponentiële groei van hun theeverbruik. Met onze ‘Ice T-Bar’ wordt de drempel opnieuw verlaagd en geven we elke voorbijganger de kans om 1 van onze 4 homemade ice tea’s of theemocktails van de dag te ontdekken, ter plaatse of “take away”. Bij Thee met een Verhaal werken we bovendien uitsluitend met kwaliteitsvolle producten, unieke theemengelingen en kruideninfusies. We vinden het ecologische aspect belangrijk en daarom kan je kiezen uit een herbruikbare T-infusion Fles die bij aankoop gratis wordt gevuld. Het alternatief is een biologisch afbreekbaar bekertje, inclusief een rietje dat gemaakt is van riet.

Uitrollen
Dit weekend, bij de start van de paasvakantie, krijgt de ‘Ice T-Bar’ van Jessica en Nadia haar vuurdoop. “Bij goed weer rollen we hem buiten en staat onze bar buiten, net tegenover het casino en naast de toeristische dienst. Als het zomerweer van vorig jaar terug op de afspraak is, dan wordt het van mei tot eind oktober heel druk aan onze ‘Ice T-Bar’. De bar zou inderdaad ook mooi staan op de Oostendse zeedijk, de avondmarkten en zomerhappenings. De plannen zijn er, maar in eerste instantie staan we in de Van Iseghemlaan voor onze winkel. Het blijft mijn missie om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om voor thee te kiezen, en dankzij de vele facetten dat thee heeft, is dat een mooie missie met heel veel kans op slagen. Op warme dagen is de koude variant een ideale dorstlesser, maar je kan hem ook drinkenals tussendoortje of aan het begin van de dag. Het gevarieerde smaakpallet zorgt dat er thee is voor jong en oud. Topvoetballers Lionel Messi en onze Axel Witsel bewezen vorige week nog dat thee hip is. Beiden gaan voor ‘Maté’, die wij uiteraard ook in ons assortiment hebben”, zegt thee evangelista Jessica Van Humbeeck.

De ‘Ice T-Bar’ van Thee met een Verhaal Oostende wordt vanaf dit weekend exclusief uitgerold.

(Foto: House Of Entertainment)

Thee met een Verhaal werd opgericht door Jessica Van Humbeeck. Haar liefde voor thee begon na een eerste opleiding bij de bekende Britse theespecialist Jane Pettingrew, maar de echte vonk sloeg over toen ze een succesvolle opleiding volgde bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar werd ze officieel ingewijd in de wondere wereld van de Chinese Tea Arts en gecertifieerd theesommelier. In Londen leerde ze de kneepjes van het vak om een authentieke Britse afternoon tea te verzorgen. Geen High Tea, maar een echte afternoon tea, met scones, clotted cream, finger sandwiches… en dat vertaalde ze naar haar concept Thee met een Verhaal, inclusief de etiquette die erbij hoort.

Vorig weekend was Jessica blikvanger op de Ladies Fair in Gent. De Beloftevolle vrouwelijke onderneemster van 2018’ is tevens auteur van het succesboek ‘But First, Tea’ en naast de doortochten in o.a. ‘Van Gils & Gasten’, ‘De Madammen’, ‘Plagé Préférée’ en ‘Raf & Rani’, heeft Jessica Van Humbeeck sinds december ook haar eigen ‘Thee met een Verhaal’-programma op Eclips TV. In het verlengde van het onlineplatform zijn er ook winkels in Oostende en

Meer info vind je op www.theemeteenverhaal.eu 

Het bericht Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur verscheen eerst op Belg.be.

‘I Love the 90’s’ pakt uit met retro jump-eerbetoon

Door PVDBD

 ‘I Love the 90’s’ pakt uit met retro jump-eerbetoon,
‘Da Rick celebrates Da Boy Tommy’!

DaBoy Tommy
(Foto: house Of Entertainment – Da Boy Tommy)

Naast ‘Da Rick celebrates Da Boy Tommy’, wordt ook het AtmoZ-verhaal van DJ Pat Krimson toegevoegd aan de line-up. “Met 2Fabiola staat Patje op het podium, met AtmoZ staat hij achter de draaitafels in zijn Hasselt. De stad waar de discotheek (Ritz) en het partyconcept zijn ontstaan. Meer dan een miljoen mensen genoten in de jaren negentig van ‘Happy Music for Happy People’. Jouw ogen en die van je smartphone gaan genieten van de talrijke extravagante zaken on stage, want AtmoZ is visueel hoogstaand”, zegt organisator Kris Bloemen.

Zes jaar geleden namen we afscheid van mijn soulmate Da Boy Tommy”, zegt Da Rick. Het was meteen het abrupte einde van ‘Da Rick & Da Boy Tommy’, het legendarische duo dat in de jaren negentig de zalen plat speelde met stevige jump. “Het publiek ging uit z’n dak als we ‘Halloween’, ‘Candyman’, ‘Kol Nedra’, ‘Full Moon’ en de legendarische tracks ‘Rumble’ en ‘Attention’ brachten. Ik mis mijn maatje nog steeds als ik aan het draaien ben, maar wat is er mooier dan een muzikaal eerbetoon. Samen met een bomvolle Ethias Arena springen op die geweldige retro jump-tracks die iedereen kent”, besluit Da Rick geëmotioneerd.

Tickets voor ‘I Love the 90’s – The Party’, op zaterdag 13 april in de Hasseltse Ethias Arena met Da Rick celebrates Da Boy Tommy, AtmoZ, headliners Boyzone, DJ Maxi Jazz (Faithless), Vengaboys, 2Fabiola, Snap!, DJ Sash, Maarten en Dorothee en resident-DJ Ward, bestel je op www.ilovethe90s.be

Het bericht ‘I Love the 90’s’ pakt uit met retro jump-eerbetoon verscheen eerst op Belg.be.

Kersvers N-VA gemeenteraadslid laat al direct van zich horen

Door PVDBD

-Dilbeek 26 februari 2019- Het was naar aanleiding van de brand in de Baron De Vironlaan dat kersvers N-VA raadslid tussenkwam op de gemeenteraad. Kurt Dedobbeleer (zelf brandweerman) vond het niet kunnen dat de post Dilbeek, tweede grootste gemeente van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West onvoldoende bemand is.  Concreet wordt de Dilbeekse kazerne tijdens de dag bemand door 2 beroeps brandweerlieden van de post Asse. Zij verzorgen voornamelijk de ziekenwagendienst maar worden ook bij brand opgeroepen in assistentie van andere korpsen.

’s Avonds en tijdens de weekends en feestdagen zijn er permanent 2 vrijwillige brandweerlieden in de Dilbeekse kazerne en worden er bij brand nog eens 4 opgeroepen.
Volgens raadslid Dedobbeleer geeft dat in beide gevallen problemen. De 2 beroeps brandweermannen die in geval van brand overdag worden uitgestuurd, zijn altijd als eerste ter plaatse (vaak binnen de 3 à 5 minuten). Maar gezien het wettelijk verplicht is dat een pompwagen moet uitgestuurd worden met 6 mensen aan boord, kunnen zij nog geen bluswerken starten. Zij moeten dus wachten om assistentie te leveren aan de korpsen die nadien aankomen, wat vaak 8 tot 15 minuten later is!

Kurt De Dobbeleer
Kurt Dedobbeleer (Foto: N-VA Dilbeek)

Dit is niet enkel frustrerend voor de betrokkenen brandweerlieden, maar ook voor de buren of familie die er staan op te kijken. Bovendien is die tussenperiode van 6 à 8 minuten dat er nog niet kan geblust vaak van levensbelang om essentiële veiligheidsoperaties te doen.
Maar ook voor de avond-, weekend- en feestdagenperiode is er een probleem. De 2 permanente vrijwilligers worden eveneens ingezet voor ziekenwagendienst. Maar in geval van brand moeten ook zij wachten tot 4 andere vrijwilligers naar de kazerne komen, om de wettelijke voorziening van het uitrukken met een pompwagen te respecteren.

Burgemeester Willy Segers bevestigt dat deze situatie niet langer kan getolereerd worden. Dilbeek verdient gezien zijn bevolkingsaantal, oppervlakte en bevolkingsdichtheid een betere bescherming. Na de tragische gebeurtenissen van 2 weken terug kaartte hij binnen het schepencollege het voorstel aan om de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant-West ter zake voor haar verantwoordelijkheid te plaatsen. Na de tussenkomst van raadslid Kurt Dedobbeleer en het wederwoord van burgemeester Willy Segers werd de vraag afgesloten.

Op voorstel van burgemeester Segers komt er volgende gemeenteraad een motie. Deze motie zal de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West nogmaals voor hun verantwoordelijkheden stellen, met de vraag tot verbetering. Dat in afwachting van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Dilbeek. Deze motie zal onderschreven worden door de ganse gemeenteraad en over alle partijgrenzen heen. Benieuwd of er rekening zal gehouden worden met de verzuchtingen van Dilbeek.

Het bericht Kersvers N-VA gemeenteraadslid laat al direct van zich horen verscheen eerst op Belg.be.

Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment

Door PVDBD

Populaire zangeres en actrice Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment

– Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment – 

“Ianthe Tavernier en House of Entertainment zijn een ideale match. Ianthe is een multitalent, een allround entertainer. Ze maakt als zangeres deel uit van het succesvolle trio ‘Les Copines’, bewees in ‘Steracteur Sterartiest’ en onlangs met de single ‘Vuur’ dat ze ook solo de nodige ambities mag koesteren, is naast haar rol in ‘De Buurtpolitie’ ook een veelgevraagde musicalactrice, en heeft een stevig aantal volgers op haar sociale media, wat van Ianthe een invloedrijke personality maakt. Kortom, voor ons als allround entertainmentbedrijf een fantastische aanwinst. We gaan er met ons volledige team alles aan doen om Ianthe binnen House of Entertainment de ondersteuning te bieden die ze nodig 

(Foto: House Of Entertainment)

Zangeres en actrice Ianthe Tavernier, bekend van ‘De Buurtpolitie’ en momenteel ook aan het schitteren in de musical ‘Iedereen Beroemd’, gaat voor de verdere uitbouw van haar carrière een exclusieve samenwerking aan met het allround entertainmentbedrijf House of Entertainment. Multitalent Ianthe zal voor de ontwikkeling van haar diverse professionele bezigheden kunnen rekenen op de begeleiding en expertise van de verschillende afdelingen binnen House of Entertainment, en krijgt dus net als Kat Kerkhofs, Staf Coppens, Mathias Vergels en Buurtpolitie-collega Andy Peelman, een eigen kamer in het ambitieuze

– Ianthe Tavernier – 

“Ik ben heel blij met deze samenwerking. Ik voelde aan dat het moment daar was om wat meer structuur in mijn professionele leven te brengen. Ik zing, acteer en presenteer heel graag, en kreeg de voorbije maanden heel wat mooie kansen. Ik zou tegen alles wat me leuk lijkt ‘JA’ willen zeggen, maar nu is het belangrijk om de juiste keuzes te maken voor mijn toekomst. Ik heb al verschillende keren mogen samenwerken met de mensen van House of Entertainment en dat voelde steeds erg goed aan, vandaar dat mijn keuze snel gemaakt was. Als je me vraagt wat mijn ultieme droom op professioneel gebied is, dan is het antwoord: Een eigen programma op radio of televisie. Dat lijkt me waanzinnig leuk en we mogen toch dromen hé!”

House of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis,… ) per jaar organiseert, goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlot de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke ondersteuning. De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment. House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, beheert rechten en nevenrechten, verzorgt fysieke en digitale distributie, en start binnenkort met een eigen publishingafdeling. House of Entertainment is een leading allround speler op de Belgische entertainmentmarkt.

Het bericht Ianthe Tavernier bouwt carrière verder uit met House of Entertainment verscheen eerst op Belg.be.

The Best Of Musicals In Concert

Door PVDBD

Indrukwekkende cast serveert spervuur aan hits uit de grootste musicalklassiekers in ‘The Best Of Musicals – In Concert’ 

Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder, Mozart-revelatie Ruben Van keer en verrassingen Sandra Kim en Chris Van Tongelen en Charlotte Campion schitteren in ’30 jaar Music Hall’-jubileumeditie met 20-koppig live orkest!

Sandra Kim en Chris Van Tongelen keren terug naar musicalroots!

Alsof dat nog niet genoeg kwaliteit op het podium is, keren ook 2 andere powerstemmen voor deze ‘The Best Of Musicals – In Concert’ terug naar hun musicalroots. Niemand minder dan onze Eurovisiesongfestival-trots Sandra Kim, die 20 jaar geleden de rol van Eponine speelde in de Music Hall-versie van ‘Les Misérables’, zal het publiek verbluffen met haar onwaarschijnlijke zangkwaliteiten en ook ‘Romeo’ Chris Van Tongelen, tevens uitvoerend producent van ‘The Best Of Musicals’, trekt voor de gelegenheid nog eens zijn musicaljasje aan!

Cast

Een dergelijke lijst aan absolute topmusicals, vraagt natuurlijk om een verzameling uitzonderlijke stemmen en die krijgt het publiek dan ook. Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder en Mozart-revelatie Ruben Van keer, delen het podium met Marleen van der Loo, Nordin De Moor, Elke Buyle, Jervin Weckx, Christophe Coenegrachts, Sofie De Schryver, Reuben De Boel, Frank Beurskens, Nadja Hlavaj, Pieter-Jan De Paepe, Marco Aurelio Carmantini en  Charlotte Campion.

Eindfebruari en beginmaart2019 keert ‘The Best of Musicals’ dan ook terug naar Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent met een ‘in concert’-jubileumeditie, die helemaal in het teken staat van ’30 jaar Music Hall’. Dé ideale gelegenheid om alle onvergetelijke shows die Music Hall de voorbije decennia aan het publiek mocht voorstellen, nog eens de revue te laten passeren. Speciaal voor deze gelegenheid, wordt de indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Sofie De Schryver, Deborah De Ridder, Ruben Van keer, Sandra Kim en Chris Van Tongelen, ondersteund door een 20-koppig live orkest. Mamma Mia! Here we go again…

Vorig seizoen bracht Music Hall met ‘The Best Of Musicals’ een wervelend spektakel op de planken, waarin een ensemble met de strafste musicalstemmen, de grootste hits uit de bekendste en meest geliefde musicals bracht. Deze eerste editie werd een waanzinnig succes en schreeuwde om een vervolg.

Programma
Nieuwkomers in het programma zijn onder meer hits uit ‘Tanz der Vampire’, ‘Annie’, ‘Oliver’, ‘The Wizard of Oz’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Chicago’, ‘The Sound of Music’, ‘Romeo & Julia’, ‘Chaplin’ én ‘Mozart!’. Maar natuurlijk wordt er ook weer gretig geput uit het hit-arsenaal van de musicals die in de vorige editie aan bod kwamen. U mag zich dus ook opmaken voor onvergetelijke songs uit ‘Les Misérables’, ‘The Phantom of the Opera’, ‘Cats’, ‘Evita’ en ‘Mamma Mia!’.

‘The Best of Musicals – In Concert’ staat op 28 februari en 1 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en blaast op 2 maart ook in Capitole Gent het dak er helemaal af! Tickets & info: www.musichall.be 
 

Mis dit ultieme musicalconcert niet! 

 

 

 

 

Het bericht The Best Of Musicals In Concert verscheen eerst op Belg.be.

The Best Of Musicals In Concert

Door PVDBD

Indrukwekkende cast serveert spervuur aan hits uit de grootste musicalklassiekers in ‘The Best Of Musicals – In Concert’ 

Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder, Mozart-revelatie Ruben Van keer en verrassingen Sandra Kim en Chris Van Tongelen en Charlotte Campion schitteren in ’30 jaar Music Hall’-jubileumeditie met 20-koppig live orkest!

Sandra Kim en Chris Van Tongelen keren terug naar musicalroots!

Alsof dat nog niet genoeg kwaliteit op het podium is, keren ook 2 andere powerstemmen voor deze ‘The Best Of Musicals – In Concert’ terug naar hun musicalroots. Niemand minder dan onze Eurovisiesongfestival-trots Sandra Kim, die 20 jaar geleden de rol van Eponine speelde in de Music Hall-versie van ‘Les Misérables’, zal het publiek verbluffen met haar onwaarschijnlijke zangkwaliteiten en ook ‘Romeo’ Chris Van Tongelen, tevens uitvoerend producent van ‘The Best Of Musicals’, trekt voor de gelegenheid nog eens zijn musicaljasje aan!

Cast

Een dergelijke lijst aan absolute topmusicals, vraagt natuurlijk om een verzameling uitzonderlijke stemmen en die krijgt het publiek dan ook. Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder en Mozart-revelatie Ruben Van keer, delen het podium met Marleen van der Loo, Nordin De Moor, Elke Buyle, Jervin Weckx, Christophe Coenegrachts, Sofie De Schryver, Reuben De Boel, Frank Beurskens, Nadja Hlavaj, Pieter-Jan De Paepe, Marco Aurelio Carmantini en  Charlotte Campion.

Eindfebruari en beginmaart2019 keert ‘The Best of Musicals’ dan ook terug naar Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent met een ‘in concert’-jubileumeditie, die helemaal in het teken staat van ’30 jaar Music Hall’. Dé ideale gelegenheid om alle onvergetelijke shows die Music Hall de voorbije decennia aan het publiek mocht voorstellen, nog eens de revue te laten passeren. Speciaal voor deze gelegenheid, wordt de indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Sofie De Schryver, Deborah De Ridder, Ruben Van keer, Sandra Kim en Chris Van Tongelen, ondersteund door een 20-koppig live orkest. Mamma Mia! Here we go again…

Vorig seizoen bracht Music Hall met ‘The Best Of Musicals’ een wervelend spektakel op de planken, waarin een ensemble met de strafste musicalstemmen, de grootste hits uit de bekendste en meest geliefde musicals bracht. Deze eerste editie werd een waanzinnig succes en schreeuwde om een vervolg.

Programma
Nieuwkomers in het programma zijn onder meer hits uit ‘Tanz der Vampire’, ‘Annie’, ‘Oliver’, ‘The Wizard of Oz’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Chicago’, ‘The Sound of Music’, ‘Romeo & Julia’, ‘Chaplin’ én ‘Mozart!’. Maar natuurlijk wordt er ook weer gretig geput uit het hit-arsenaal van de musicals die in de vorige editie aan bod kwamen. U mag zich dus ook opmaken voor onvergetelijke songs uit ‘Les Misérables’, ‘The Phantom of the Opera’, ‘Cats’, ‘Evita’ en ‘Mamma Mia!’.

‘The Best of Musicals – In Concert’ staat op 28 februari en 1 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en blaast op 2 maart ook in Capitole Gent het dak er helemaal af! Tickets & info: www.musichall.be 
 

Mis dit ultieme musicalconcert niet! 

 

 

 

 

Het bericht The Best Of Musicals In Concert verscheen eerst op Belg.be.

Cookies And Cream zorgen voor de lovebeats op de Q-MasQuerade

Door PVDBD

Cookies And Cream zorgen voor de lovebeats op de Q-MasQuerade: “Wedden dat Whitney Houston en Michael Bolton voor veel lichtgevende maskertjes gaan zorgen?” 

(Foto: House Of Entertainment)

Concentratie 
Voor Domien wordt het straks een kwestie van focus en concentratie. “Dat is altijd het geval als we met Cookies And Cream spelen. Het oogt spontaan, maar op voorhand hebben we alles gerepeteerd en doorgesproken. Lichtgevende maskers, dát is iets nieuws. We brengen wat de mensen van ons verwachten, maar we zorgen ook voor enkele verrassingen. Het wordt inderdaad een bijzondere avond en we zijn als band best trots dat Qmusic ons heeft uitgenodigd. Zalig!

In november stonden de Antwerpse broers David en Domien Van Aerde met hun Cookies And Cream nog op het racecircuit van 6, waar ze tijdens de slotrace van het Formule 1-seizoen drie dagen lang speelden tussen toppers als Guns ’N Roses, Sam Smith, The Weeknd en Post Malone. Na meer dan 10 jaar, 1000 shows en doortochten op o.a. Rock Werchter, Laundry Day, Gentse Feesten en Tomorrowland, verzorgt de bekendste coverband van België donderdagavond de muziek op de eerste ‘Q-Masquerade.’ David:”We passen ons repertoire wat aan, want een avond waarop vrijgezellen elkaar ontmoeten, hopend op een lichtgevend maskertje dat een ‘match’ aangeeft, gaan we wel eens een goeie tegeldans spelen.”

(Foto: House Of Entertainment)

Meer dan 18.000 singles hebben zich kandidaat gesteld voor de eerste ‘Q-Masquerade’ en uit al die inschrijvingen hadden wij de onmogelijke opdracht om 300 lucky ones te selecteren, die allemaal minstens één match hebben en elkaar op 14 februari voor het eerst gaan ontmoeten op onze unieke Valentijnsparty. Q-DJ Maureen is gastvrouw en voor de live-muziek strikten we Cookies And Cream. Voor wie erbij is, wordt het een onvergetelijke avond”, klinkt het bij Qmusic.

Valentijnbabies
Behalve dan dat februari dé maand van de verliefdheid is kennen wij eigenlijk niet zoveel van dat dansen en sjansen. Wij hebben allemaal nog ons eerste lief. Tips om je partner een onvergetelijke Valentijn te bezorgen hebben dus we helaas niet, waar je misschien een partner kan vinden wel: de Q Masquerade. En wij gaan daar voor het voorspel zorgen. We hebben contractueel laten vastleggen dat de eerste 6 Q-music valentijnsbaby’s van 2019 David, Domien, Jelle, Sven, Kevin of Florejan moeten noemen. Ook als het meisjes zijn. Wij kijken er alvast naar uit“, klinkt het met de glimlach bij Cookies And Cream.

Volg Cookies And Cream op de Q-masquerade op instagram: @wearecookies

Top 5 Cookies And Cream slows:

1. Gordon // Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn
2. Whitney Houston // The Greatest Love Of All
3. Michael Bolton // How Am I Supposed to Live Without You
4. Stevie Wonder // I Just Called To Say I Love You
5. Marco Borsato // De Waarheid

Het bericht Cookies And Cream zorgen voor de lovebeats op de Q-MasQuerade verscheen eerst op Belg.be.

De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut!

Door PVDBD

De Smurfen zijn klaar voor hun Vlaams musicaldebuut!

‘De Smurfen, de Musical’ komt na succesvolle wereldtournee 
eindelijk thuis in maart 2019!

(Foto: Trend media)

Slechts 1 week te zien in Vlaanderen!
Antwerpen – Gent – Hasselt – Oostende

De Smurfen – De Musical

‘De Smurfen, de Musical’ is een grootse, internationale productie vol muziek, dans en spanning, die over de hele wereld reeds voor uitverkochte zalen zorgde. Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin, Potige en Muzieksmurf, ze doen allemaal mee in dit vrolijke avontuur. Wees er snel bij, want ‘De Smurfen, de Musical’ is slechts 1 week te zien in Vlaanderen…en blauw hoort bij jou!!!

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend Media)

60 jaar De Smurfen

Ze hebben er meer dan 60 jaar op moeten wachten. Maar binnen enkele weken is het zover, dan maken De Smurfen hun musicaldebuut in Vlaanderen! De populaire blauwe wezentjes van Peyo schitterden de voorbije maanden wereldwijd in hun eerste musical. Maar tot op heden stonden ze met ‘De Smurfen, de Musical’ nog niet op de planken in hun vaderland.

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend media)

Daar komt spoedig verandering in, want er werd hard gewerkt aan de Nederlandstalige versie van deze bijzondere musical voor het hele gezin. Op 2 maart kunnen jong en oud naar Ethias Theater Hasselt smurfen voor ‘De Smurfen, de Musical’. Op 3 maart naar Capitole Gent, op 4 maart wordt er gesmurft in Kursaal Oostende. Tenslotte een een laatste keer op 6 maart in Stadsschouwburg Antwerpen.

Het verhaal

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken…of dat allemaal goed afloopt, kan u met jong en oud komen ontdekken!

Facts & figures ‘De Smurfen, de Musical’
– Waar: Istanbul, Parijs, Dublin, Macau, Caïro, Dubai, Koeweit, Hong Kong, Singapore, Thailand, Maleisië, Saudi-Arabië, Abu Dhabi, Bahrein, Polen (8 steden), Roemenië, Nederland (18 steden)
– 7 talen: Engels, Frans, Thais, Arabisch, Pools, Mandarijns, Nederlands
Aantal toeschouwers: meer dan 250.000

Praktische info
‘De Smurfen, de Musical’ – 2019
Zaterdag 2 maart – 13u30 – Ethias Theater Hasselt
Zondag 3 maart – 13u30 – Capitole Gent
Maandag 4 maart – 13u30 – Kursaal Oostende
Woensdag 6 maart – 13u30 – Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info ‘De Smurfen, de Musical’www.desmurfendemusical.be

Het bericht De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut! verscheen eerst op Belg.be.

De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut!

Door PVDBD

De Smurfen zijn klaar voor hun Vlaams musicaldebuut!

‘De Smurfen, de Musical’ komt na succesvolle wereldtournee 
eindelijk thuis in maart 2019!

(Foto: Trend media)

Slechts 1 week te zien in Vlaanderen!
Antwerpen – Gent – Hasselt – Oostende

De Smurfen – De Musical

‘De Smurfen, de Musical’ is een grootse, internationale productie vol muziek, dans en spanning, die over de hele wereld reeds voor uitverkochte zalen zorgde. Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin, Potige en Muzieksmurf, ze doen allemaal mee in dit vrolijke avontuur. Wees er snel bij, want ‘De Smurfen, de Musical’ is slechts 1 week te zien in Vlaanderen…en blauw hoort bij jou!!!

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend Media)

60 jaar De Smurfen

Ze hebben er meer dan 60 jaar op moeten wachten. Maar binnen enkele weken is het zover, dan maken De Smurfen hun musicaldebuut in Vlaanderen! De populaire blauwe wezentjes van Peyo schitterden de voorbije maanden wereldwijd in hun eerste musical. Maar tot op heden stonden ze met ‘De Smurfen, de Musical’ nog niet op de planken in hun vaderland.

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend media)

Daar komt spoedig verandering in, want er werd hard gewerkt aan de Nederlandstalige versie van deze bijzondere musical voor het hele gezin. Op 2 maart kunnen jong en oud naar Ethias Theater Hasselt smurfen voor ‘De Smurfen, de Musical’. Op 3 maart naar Capitole Gent, op 4 maart wordt er gesmurft in Kursaal Oostende. Tenslotte een een laatste keer op 6 maart in Stadsschouwburg Antwerpen.

Het verhaal

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken…of dat allemaal goed afloopt, kan u met jong en oud komen ontdekken!

Facts & figures ‘De Smurfen, de Musical’
– Waar: Istanbul, Parijs, Dublin, Macau, Caïro, Dubai, Koeweit, Hong Kong, Singapore, Thailand, Maleisië, Saudi-Arabië, Abu Dhabi, Bahrein, Polen (8 steden), Roemenië, Nederland (18 steden)
– 7 talen: Engels, Frans, Thais, Arabisch, Pools, Mandarijns, Nederlands
Aantal toeschouwers: meer dan 250.000

Praktische info
‘De Smurfen, de Musical’ – 2019
Zaterdag 2 maart – 13u30 – Ethias Theater Hasselt
Zondag 3 maart – 13u30 – Capitole Gent
Maandag 4 maart – 13u30 – Kursaal Oostende
Woensdag 6 maart – 13u30 – Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info ‘De Smurfen, de Musical’www.desmurfendemusical.be

Het bericht De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut! verscheen eerst op Belg.be.

Schlagerfestival 2019 verwelkomt John Leo

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

 Schlagerfestival 2019 verwelkomt ook The Voice Senior winnaar John Leo

Headliners

André Hazes “Leef” en Willy Sommers, De Romeo’s, Vader Abraham, Lindsay, Laura Lynn, Yves Segers, John Terra, Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Luc Steeno en gastheer-presentator Kürt Rogiers.

Met deze Headliners is de line-up van Het Schlagerfestival 2019 nagenoeg compleet, maar in laatste instantie voegen de organisatoren nog The Voice Senior-winnaar John Leo toe aan hun affiche. Na een spannende finale werd de 67-jarige Kempenaar eind vorig jaar de eerste winnaar van deze tv-talentenjacht. Oorspronkelijk won hij een single-opname, maar platenfirma Universal Music heeft dat omgezet in een album. Dat verschijnt in mei en bestaat uit Nederlandstalige amusementsmuziek waarbij John Leo de hulp en medewerking krijgt van o.a. Will Tura, John Terra en producer Bert Gielen.

De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers

De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers krijgt naast het platencontract en de geldprijs van 10.000 euro, die hij ondertussen investeerde in zijn opnamestudio, ook nog een uitnodiging voor Het Schlagerfestival 2019. Dit gaat door op 29, 30, 31 maart en 6 april in de Ethias Arena te Hasselt. “Dat ik dit nog allemaal mag meemaken. Met de John Leo Showband heb ik meer dan 50 jaar artiesten begeleid op het podium en nu sta ik zelf, met een live band, op het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Schitterend! Binnenkort zitten we samen om het repertoire te bepalen. ‘De Clown’, dat ik bracht tijdens The Voice Senior-finale, of ‘Verloren hart, verloren droom’ dat ik tijdens de Blind Auditions zong, zijn kanshebbers”, zegt John Leo.

Doorbreken bij het grote publiek

Had je Gelenaar Leo Geudens een paar jaar geleden voorspeld dat hij nog op latere leeftijd zou doorbreken bij het grote publiek, zou worden aangeklampt in de supermarkt door jongeren die met hem een selfie willen, een platencontract zou versieren én op het podium zou staan van Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena, hij zou je voor gek hebben verklaard. “Muziek zit in mijn genen. Ik zing al sinds mijn vijfde. Toen kreeg ik een accordeon en leerde de pastoor mij ‘Te Lourdes in de Bergen’. Later volgde het Tura-repertoire en voor ik het wist had ik ook Engelstalige muziek onder de knie. Begin jaren zeventig heb ik de John Leo Showband opgericht. Een begeleidingsorkest met mezelf en 6 à 8 muzikanten waarmee ik 50 jaar later nog steeds actief ben. We hebben Duitse en Nederlandse artiesten begeleid, maar ook Will Tura, Ann Christy, John Terra en de Britse superster Engelbert Humperdinck stond met ons op het podium.

Enthousiast

Wat John Leo typeert is zijn indrukwekkend stemgeluid, een sterke troef die hij als allround artiest perfect uitspeelt. “Ik zing doodgraag en behandel mijn stem met de best mogelijke zorgen. Dat wil zeggen voldoende rusten, niet roken, niet drinken en proberen gespaard te blijven van verkoudheden. Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan met het maken van muziek en het entertainen van mijn publiek. Vroeger was ik de underdog en werd ik pas na mijn optreden bedolven met complimenten. Tegenwoordig zijn ze al enthousiast als ik binnenkom. “We hebben voor u gestemd toen we u bezig zagen in The Voice. Wauw, dat was echt heel straf”, zeggen ze dan. Complimenten die ik dankbaar in ontvangst neem en die alleen maar stimulerend werken om ermee door te gaan. Straks, op Het Schlagerfestival 2019, geef ik het beste van mezelf en ga ik met de live band de mensen verrassen. Ik heb daar ongelofelijk veel zin in!

Tickets

Tickets voor Het Schlagerfestival 2019, dat plaatsvindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondagmiddag 31 maart en zaterdag 6 april, kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be, of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Naast John Leo, ontvangt gastheer-presentator Kürt Rogiers ook André Hazes, De Romeo’s, Lindsay, John Terra, Laura Lynn, Yves Segers, Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Willy Sommers, Luc Steeno en Vader Abraham. De organisatoren benadrukken dat hun line-up nu echt wel definitief en compleet is.

Het Schlagerfestival 2019 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het bericht Schlagerfestival 2019 verwelkomt John Leo verscheen eerst op Belg.be.

Veerle Baeyens stelt slimste beleidsploeg voor in Haaltert

Door Johan

bestuur haaltertVeerle Baeyens stelt “slimste” beleidsploeg voor in Haaltert

In de stijl van Eric Van Looy stelde burgemeester Baeyens in Hof ten Eede de nieuwe beleidsploeg voor. Met een aantal ludieke zinnen en een passend rijmpje kwamen in volgorde van aanstelling de nieuwe schepenen aan het woord.

Phaedra Van KeymolenEerste schepen Phaedra Van Keymolen (CD&V) beet met veel enthousiasme de spits af. Met ruimtelijke ordening, milieu en onderwijs kan Van Keymolen zich uitleven op bevoegdheden die nauw aansluiten bij haar professionele bezigheden. Haar kerntaken worden nog aangevuld met stedenbouw, energie, gemeentelijk structuurplan, omgevingsvergunningen, sociale woningbouw en huisvesting, huisvuil, hinderlijke inrichtingen en land- en tuinbouw. Van Keymolen krijgt bevoegdheden die nu worden uitgeoefend door Lisa Houtman en zal voor sociale woningbouw nog dicht moeten samenwerken met deze laatste.

Voor Laurent Volckaert (N-VA) komt begraafplaatsen, autopark en verzekeringen, kerkbesturen, sport en de belangrijke bevoegdheid van financiën in de mand.

Derde schepen Bart Ottoy (CD&V) nam uitgebreider het woord om stuk voor stuk zijn takenpakket toe te lichten. Met feestelijkheden, toerisme, markten, bibliotheek, cultuur, middenstand, handel en economie, emancipatiebeleid en tewerkstelling krijgt Ottoy zijn droombevoegdheden toebedeeld.

Bart WellemanNieuwkomer Bart Welleman (N-VA) moet aan de slag op de moeilijke thema’s openbare werken, verkeer en mobiliteit, groenvoorzieningen, openbare verlichting en nutsvoorzieningen. Welleman had duidelijk al nagedacht over zijn bevoegdheden en sprak al over herinrichting van straten en beheersen van verkeersstromen.

Tenslotte mocht Lisa Houtman (SP.a) de rij sluiten. Houtman mag de vroegere functie van OCMW-voorzitter een nieuwe invulling geven als schepen van sociale zaken en welzijnsbeleid. Daarnaast gaat gezin en kinderopvang en senioren naar de socialiste. Lisa Houtman trok een streep onder het verleden van de voorbije twee jaar en keek vooruit en mocht al vaststellen dat de bedeling van sociale maaltijden in december en januari in het gedrang zou komen. Meteen werk aan de winkel voor schepen Houtman om crisismanagement toe passen en een oplossing te zoeken voor de minst bedeelden in de samenleving.

Alle leden van de nieuwe meerderheid mochten één voor één zichzelf kort voorstellen.

Paulette LoozeHeel bijzonder – Kervers gemeenteraadsvoorzitter Paulette Looze gaf meteen een primeur en kondigde aan dat er na de openbare zitting van de gemeenteraad een vragenhalfuurtje van de burger komt. Burgers zullen aan de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden vragen kunnen stellen. De weg naar participatie wordt ingeslagen door de nieuwe meerderheid.

Huidig burgemeester Veerle Baeyens komt opnieuw aan het hoofd van het college van burgemeester en schepenen. Naast haar evidente bevoegdheden (burgerlijke stand, bevolking, kieszaken, militie, veiligheid, personeel) neemt zij participatie en communicatie voor haar rekening. Jubilea, jeugd, speelpleinwerking en IT maken haar pakket volledig. Burgemeester Baeyens wil haar ploeg activeren en laten samenwerken in toekomstige projecten.

De meerderheid van N-VA, CD&V en SP.a durfde al verder kijken dan de komende zes jaar nu ze elkaar gevonden hebben in een nieuwe coalitie.

Met hun voorstelling plaatsten de toekomstige schepenen hun accenten en gaven ze een aanzet voor het toekomstige bestuursakkoord. Burgemeester Baeyens verklaarde dat ze zal rekening houden met de memoranda van Unizo, Natuurpunt en andere middenveldorganisatie om vorm te geven aan het bestuursakkoord.

persvoorstelling haaltert 2018

Het bericht Veerle Baeyens stelt slimste beleidsploeg voor in Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

❌