[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend

Door Janne Vandevelde

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Geen nood, want met deze tips zal je je niet vervelen!

JazzWood

24/8

JazzWood moet zowat het gezelligste jazzfestival ter wereld zijn. Diep in het Chartreuzebos in Holsbeek verstoppen zich een paar topmuzikanten, en wie ze vindt mag tussen de bomen meegenieten van hun prachtige deuntjes. Het Bert Joris Quartet maakt mooie trompetklanken, het Kristen Cornwell Trio brengt een ode aan de essentie van de blues en het Stefan Bracaval Qu4rtet improviseert erop los. Wie wil kan bovendien vlak voor het festival aanschuiven voor een poëziewandeling op het domein.

Foto Agenstchap Natuur en Bos

jazzwood.be

Fiesta Latina

23/8 – 25/8

Het Latijns-Amerikaanse festival Fiesta Latina neemt dit weekend het Ter Kamerenbos over voor zijn 15de editie. Op het meest ‘caliente’ festival van de hoofdstad krijg je naast opzwepende muziek heel wat lekkernijen en spectaculaire demonstraties, zoals Mexicaans worstelen, voorgeschoteld. Zelf je dansbenen losgooien kan op de Reggaeton Party of tijdens een workshop bachata, zumba, reggae of Cubaanse dans. En de limbo is natuurlijk ook een optie.

Foto L. Cheffert

fiesta-latina.be

Cultuurmarkt van Vlaanderen

25/8

De Cultuurmarkt van Vlaanderen laat je alvast eens proeven van het nieuwe cultuurseizoen. Snuister tussen de infostandjes of geniet van gratis theater, muziek, literatuur of circus op heel wat plekken, want de Cultuurmarkt palmt zowat alle straten en pleinen van de Antwerpse binnenstad in. Zo moet je voor theater op de Groenplaats zijn, is de Grote Markt de place to be voor muziekliefhebbers en vind je op de Meir alles over musea en literatuur. Kinderen laten zich leiden door de Vliegroute, die de weg wijst naar de allerleukste activiteiten voor families.

cultuurmarkt.be

CIRK!

23/8 – 25/8

Tijdens CIRK! loop je overal in Aalst circusacrobaten en straatartiesten tegen het lijf. Het circusfestival verspreidt zich in de pleinen en straten van de stad en presenteert er een brede mix aan voorstellingen: van indrukwekkende spektakels tot intieme voorstellingen, van grote gezelschappen tot solo-optredens en van grappen en grollen tot kippenvelmomenten. Laat je verrassen door metershoge luchtacrobatie, jongleerders op een bedje van modder of een mysterieuze knuffelmachine. En de echte durvers, die gaan tijdens een spannende workshop zélf in de trapeze hangen.

Foto M. Zondervan

cirk.aalst.be

Verboden boven de 18

24/8 – 29/9

S.M.A.K. Gent presenteert voor de elfde en laatste keer het reizende tentoonstellingsconcept ‘Verboden boven de 18’. Alleen kinderen en jongeren tussen vijf en achttien jaar oud mogen de zaal betreden: ze krijgen er een reeks litho’s van bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld te zien. De kinderen mogen vertellen wat ze ervan vinden, en kunnen de werken zelfs kopen voor een zacht prijsje. Voor grote mensen is de tentoonstelling verboden terrein, maar ter gelegenheid van de laatste editie worden er ook enkele werken van Belgische kunstenaars getoond aan volwassenen.

smak.be

 

Het bericht Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Makers van ‘The Simpsons’ halen Trump door de mangel

Door Aaron Verbrugghe

De makers van ‘The Simpsons’ hebben opnieuw stevig de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. In een parodie op ‘West Wing Story’ worden de vier Congresleden die volgens hem “terug naar hun land moeten” opgevoerd. Het filmpje werd op YouTube geplaatst.

Trump wordt in het clipje toegezongen door ‘The Squad’, bestaande uit Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar en Rashida Tlaib. Zelf zingt hij ook wat tekst, ondermeer “dat ze maar niet in Amerika moeten zijn”. De dames reageren met: “je neus zit in de kont van Poetin”.

Aan het einde van de video verschijnen alle Democratische kandidaten, die menen de juiste persoon te zijn om het op te nemen tegen Trump in 2020. Hoewel het filmpje grappig bedoeld is, denkt een aantal Trump aanhangers daar heel anders over.

Reacties van Trump-aanhangers

Bij de reacties onder de video wordt uitgehaald naar Matt Groening, een van de bedenkers van The Simpsons. Hij zou goede vrienden zijn geweest met Jeffrey Epstein, die onlangs zelfmoord pleegde in zijn New Yorkse gevangeniscel nadat hij van zedendelicten met minderjarige meisjes werd beschuldigd. Volgers vragen zich in de commentaarsectie hardop af “of er al onderzoek is gedaan naar de bezoekjes van Groening aan Epstein’s ‘Lolita eiland'”.

Het bericht VIDEO. Makers van ‘The Simpsons’ halen Trump door de mangel verscheen eerst op Metro.BIZAR. Valse agent houdt échte agenten tegen en valt door de mand

Door Quentin Soenens

De 25-jarige Valiery Portlock wou vorige week politie spelen toen hij in Hicksville, in de Amerikaanse deelstaat New York, met sirene en zwaailichten een bestelwagen naar de kant dwong. Groot was zijn verbazing toen de inzittenden zichzelf identificeerden als detectives van het lokale politiekorps.

Een niet al te briljante pechvogel; zo zou je Portlock kunnen omschrijven. Zich valselijk als agent voordoen is op zich al strafbaar, voertuigen naar de kant halen voor een controle is een extra misdrijf. Als de inzittenden van dat voertuig ook nog eens échte agenten blijken te zijn, heb je het pas echt vlaggen.

Spookrijden

Toen de detectives de wagen van Portlock naderden, zwaaiden ze met hun politiebadge. Portlock moest toen geweten hebben hoe laat het was, want hij begon prompt te spookrijden en scheurde richting de autosnelweg. Zijn vluchtpoging mocht niet baten: een snelwegpatrouille kon de man even later naar de kant dwingen en hij werd gearresteerd.

Hij wordt beschuldigd van het zich voordoen als agent en roekeloos gedrag.

Het bericht BIZAR. Valse agent houdt échte agenten tegen en valt door de mand verscheen eerst op Metro.❌