[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Alle Nieuwskoppen

IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up

Door Camille Van Puymbroeck

Givenchy heeft genderneutrale make-up gelanceerd. De lijn kreeg de naam ‘Mister’ en bestaat voorlopig uit vier producten. Het modehuis kwam eerder ook al met genderneutrale kledij.

‘Genderneutraal’ is tegenwoordig een populaire term. Steeds meer merken komen met unisex collecties, die als zoete broodjes over de toonbank gaan. Givenchy’s ‘Mister’ bestaat uit een transparante wenkbrauwgel, een concealer, een corrigerende gel en een matterende stick. De prijzen schommelen tussen 25 en 40 euro.

IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up

Het bericht IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up verscheen eerst op Metro.


5 verrassende effecten van suiker op je lichaam

Door Camille Van Puymbroeck

Suiker, suiker, suiker. Waarom zijn de leukste dingen in het leven altijd slecht voor je? Suiker is een drug als een ander en sommige bijwerkingen kennen we allemaal. Het is slecht voor je tanden, voor je gewicht… Maar suiker is slecht voor nog zoveel meer.

1. Het is slecht voor je humeur

Je lichaam heeft doorheen de dag nood aan een stabiele toevoer van glucose in de vorm van koolhydraten. Kies je voor snelle suikers, dan ga je van suikeroverdosis naar een -tekort en weer terug. Wat dan weer leidt tot moeheid. Kies liever voor complexe koolhydraten zoals meergranenbrood en volle rijst. Je suikerlevels blijven op pijl en je vermijdt onnodige vermoeidheid.

2. Huidveroudering

Wat je eet heeft een invloed op je lichaam, dat weten we allemaal. Je huid is je grootste orgaan en heeft dus ook baat bij een evenwichtige voeding. Volgens dokter Nicholas Perricone, dermatoloog, zorgt suiker voor een snellere huidveroudering. De stof veroorzaakt namelijk een voortdurende ontsteking doorheen je lichaam. “Suikermoleculen binden zich aan collageen, een proces dat we ‘glycatie’ noemen in onze huid. Die glycatie breekt collageen af, wat dan weer zorgt voor ontstekingen en uiteindelijk voor rimpels.” Het gaat hier wel maar om een theorie die tot nog toe niet bewezen is.

3. Slechte vertering

Natuurlijke suikers gaan hand in hand met vezels, vitamines, mineralen en water. Daarom is fruit bijvoorbeeld belangrijk voor onze algemene gezondheid en voor het evenwicht in onze spijsvertering. Geraffineerde suiker daarentegen bezit weinig tot geen voedingsstoffen of vezels. Daardoor kan je spijsvertering uit balans geraken en kan je niet meer op toilet. Wat dan weer zorgt voor een opgeblazen gevoel.

4. Schimmelinfecties

Candida is een schimmel die van nature in je lichaam aanwezig is. Deze is eveneens verantwoordelijk voor de meeste schimmelinfecties. Door een slecht dieet dat rijk is aan suikers en geraffineerde koolhydraten, voedt je de candida echter. Heb je veel last van vervelende schimmelinfecties? Probeer dan eens om minder suiker te eten.

5. Hongergevoel

Snelle suikers verteren snel en worden snel opgenomen door je bloed, wat zorgt voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Ze stillen je honger slechts voor korte tijd en bovendien zullen de diepe dalen in je bloedsuikerspiegel zorgen voor een vergroot hongergevoel.

Het bericht 5 verrassende effecten van suiker op je lichaam verscheen eerst op Metro.


Vijf theesoorten die goed zijn voor de gezondheid

Door Tanne Somers

Een warme tas thee kan heerlijk smaken op een koude winterdag. Bovendien kan je het vergelijken met een medicijn in een kopje, want veel theeën hebben verschillende welzijnsvoordelen. Dankzij deze vijf soorten blijf jij zo gezond als een vis!

Kamille 

Kamille wordt al vele jaren beschouwd als een echt volksmedicijn. Het heeft een kalmerende werking en helpt je sneller in slaap vallen. Bovendien zou het menstruatiekrampen tegengaan. Ideaal voor wanneer Dracula’s theezakjes geknapt zijn.

Munt

Deze thee heeft een verfrissende smaak en zorgt ervoor dat je minder moe bent. Het kruid zou ook een relaxerend effect hebben op je spieren, wat je spijsvertering ten goede komt. Bovendien geeft het je geheugen een boost, waardoor je alerter wordt. Inslagen voor tijdens de blok, dus.

Rooibos

Rooibos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het zit vol antioxidanten die je lichaamscellen beschermen tegen agressieve stoffen. De theesoort bevat ook kleine hoeveelheden magnesium, ijzer en calcium. Super ‘healthy’!

Hibiscus

Dit drankje is gemaakt van de hibiscusplant en smaakt naar veenbessen. Het draagt bij aan een gezonde cholesterol en beschermt de lever. Bovendien heeft het een antibacteriële werking en geeft het je immuunsysteem extra energie. Want voor jou géén griep deze winter.

Gember

Gember wordt al lang gebruikt als middeltje tegen misselijkheid. Het kruid werkt pijnstillend, remt een ontsteking en versnelt het metabolisme. Verder heeft het een pittige smaak, waardoor je zelfs geen suiker in je thee moet doen. Werken aan je gezondheid én slanke lijn? Yes, please.

Het bericht Vijf theesoorten die goed zijn voor de gezondheid verscheen eerst op Metro.


Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel

Door Camille Van Puymbroeck

Ken je klassiekers. Dat is blijkbaar het motto van de Belg voor z’n kerstmenu. Super foods, veganistische snacks en andere hippe hapjes houden we voor het nieuwe jaar. Traditie troef tijdens Kerst.

Bubbels en gourmet

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen ondervroeg 217 bakkers en 332 slagers over de kerstige eetgewoontes van de Belg. Fondue- en gourmetschotels zijn nog steeds de populairste opties voor het kerstdiner. Het is niet alleen lekker en toegankelijk, maar ook makkelijk voor de gastvrouw of -heer. Die willen liefst zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen. Kerst vieren we met de familie dus het mag allemaal lekker traditioneel zijn. De meeste oma’s of kleinkinderen staan nu eenmaal niet te springen voor quinoa en insectenburgers.

Kerststronk

Bubbels als aperitief, gourmet als hoofdgerecht. En als dessert kiezen we massaal voor de kerstbûche. VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, liet in november een online enquête uitvoeren door het onderzoeksbureau iVox. Wat blijkt? Zestig procent van de Belgen kiest nog elk jaar voor een gouwe ouwe kerststronk. Jongeren kiezen vaker voor ijs, ouderen geven de voorkeur aan biscuit. Maar we zijn ook niet vies van verandering: zeventig procent zou wel wat meer variatie in smaken en texturen willen zien.

Het bericht Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel verscheen eerst op Metro.


44% van millennials verkiest shoppen boven seks

Door Camille Van Puymbroeck

Millennials blijken nog meer verknocht aan online winkelen dan gedacht. Het Amerikaanse agentschap Max Borges deed een onderzoek bij vrouwelijke millennials en wat blijkt? 44% verkiest online shoppen boven seks.

Amazon

Het agentschap ondervroeg 1.108 mensen tussen de leeftijd van 18 en 34. Dat is namelijk de leeftijdscategorie die het meest actief technologische snufjes koopt op de online winkel Amazon. 44% van de vrouwen gaf aan een goede shopsessie te verkiezen boven een vrijpartij. Lindsay Stuart, vice-presidente zakelijke informatie bij Max Borges, geef duiding in Glamour: “Winkelen bij Amazon is voor velen onder ons een tweede natuur geworden. De webshop is een machtige draaischijf voor online winkelen, vooral wat betreft technologische producten.”

Endorfines tijdens het shoppen

Mensen doen niet voor niets aan ‘retail therapy’ of winkeltherapie. Tijdens het winkelen maakt je lichaam namelijk endorfines aan en dat voelt goed. Solden? Nog beter, je hormonenwinkel komt helemaal in actie. Trouwens, wie heeft er een sekspartner nodig als je online seksspeeltjes kan bestellen? Dubbele pret!

Het bericht 44% van millennials verkiest shoppen boven seks verscheen eerst op Metro.


‘Pizza Palette’: make-up om van te smullen

Door Tanne Somers

Pizzalovers, wees op uw hoede! Het cosmeticabedrijf Glamlite heeft een smakelijk oogschaduwpalet op de markt gebracht. Het ‘Pizza Palette’ bevat achttien hippe kleuren en ziet eruit zoals (ja, je raadt het goed) een pizza. 

Het product heeft niet alleen de vorm van een pizza maar is ook, net zoals de Italiaanse lekkernij, opgedeeld in verschillende stukjes. De oogschaduwkleuren zijn vernoemd naar de ingrediënten. Ben jij een pepperonilover? Dan ga je voor een look met rode tinten. Hou je van pikant? Dan eet je waarschijnlijk graag jalapeños, en kies je best voor glitter en glamour make-up.

Het bericht ‘Pizza Palette’: make-up om van te smullen verscheen eerst op Metro.


Kerstcadeaus met een hart

Door Janne Vandevelde

Door de overvloed aan diners, vrolijke liedjes en kerstmarkten met bijbehorende jenevers vergeten we soms dat Kerstmis niet het feest van de bourgondiër, maar van de vrede is. Je kan nochtans jouw geluk delen met mensen (en dieren) die het minder goed hebben dankzij deze vier goede doelen.

door Janne Vandevelde

Oxfam pakt uit

Wat geef je aan je tante die al alles heeft? Een geitje bijvoorbeeld? Niet voor haarzelf, maar voor een gezin in een derdewereldland dat de melk goed kan gebruiken. Zo kan je met dit snoezige cadeau levens redden en je tante houdt er een leuke wenskaart aan over. De geschenkpakketten gaan van een groentetuin voor 6 euro tot een irrigatiesysteem voor 1.500 euro.

www.oxfampaktuit.be – vanaf 6 euro

HappyPack van Unicef

Foto Unicef

Ook bij Unicef kan je geschenkpakketten weggeven die kinderen in nood helpen. Schoolmateriaal, vaccins, voetballen… voor jou zijn ze vanzelfsprekend, maar voor kinderen in ontwikkelingsgebieden of vluchtelingenkampen zijn ze van onschatbare waarde.

www.unicef.be – vanaf 5 euro

Geef je cadeaugeld aan Rikolto

Foto Rikolto (c) Jimmy Kets

Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, wil je helpen je cadeaugeld nuttig te besteden. Samen met de organisatie ontwerp je een uitnodiging voor je gasten met een link naar je eigen sponsorpagina. Daar kunnen ze geld storten en zo zorgen voor een toekomst waarin boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun voedsel.

www.rikolto.be

Adopteer een dier met WWF

Foto Unsplash

Ben je een dierenvriend en wil je deze kerstperiode een bedreigde diersoort redden? Dan weet WWF raad. Adopteer een dolfijn, tijger, panda of gorilla. Je hoeft geen plaats te ruimen in je appartementje voor deze wilde dieren, maar dankzij jouw maandelijkse bijdrage kan WWF deze dieren beschermen.

www.wwf.be/adopt

 

Het bericht Kerstcadeaus met een hart verscheen eerst op Metro.Gisteren — 12 December 2018Alle Nieuwskoppen

Hoe datingapps symbool staan voor de wegwerpcultuur

Door Camille Van Puymbroeck

Het is moeilijk om nog een vrijgezel te vinden die niet op een datingapp zit. Tinder is de grote klassieker, maar er bestaan duizend-en-een alternatieven. ‘Swipen’ is tegenwoordig even normaal als een pizza in de oven steken. Een one night stand vind je binnen de vijf minuten en je gooit hem of haar even snel weer weg.

Seksapps

Laten we het niet mooier maken dan het is: datingapps zijn in de praktijk vaak seksapps. Romantiek heeft lang geleden plaatsgemaakt voor onverbloemde goesting. “Ik ben geil”, “Zin in seks?” en “Netflix en chill vanavond?” moeten je blijkbaar in de stemming brengen. We doen zelfs niet meer alsof. De geilheid druipt ervan af en daar lijken we vrede mee te hebben.

Vuilnisdaten

‘Vuilnisdaten’ of ‘trash dating’ wordt het fenomeen genoemd. Je zin in seks wordt op de apps even makkelijk gestild als een plotse craving naar M&M’s. En de restjes gooi je achteraf net zo makkelijk weer weg. Na een nachtje heb je immers nog geen emotionele band met iemand gevormd en we maken het onszelf liefst niet te moeilijk. Uit een studie van het Franse Ifop blijkt dat 57% van de mannen en 39% van de vrouwen op datingapps louter op seks uit zijn.

Binge dating

Catherine Lejealle, sociologe aan het IFC in Parijs, geeft in Glamour wat meer informatie. “Net zoals binge drinking en bine watching, probeert binge dating een verlangen naar overvloed te stillen. Kwantiteit wordt belangrijker dan kwaliteit in een maatschappij die draait rond sociale media. FOMO (Fear Of Missing Out) is een wijdverspreid gegeven dat symbool staat voor onze samenleving. We willen niets missen, stilstaan voelt als achteruitgaan. Liefst delen we onze ‘overwinningen’ met de buitenwereld en hoe meer, hoe beter natuurlijk. Velen zitten daarom op meerdere datingapps tegelijk, omdat het allemaal nog niet snel genoeg gaat.”

Wegwerpmaatschappij

Dat is nochtans verbazingwekkend, want door de moderne technologie gaat alles al aan een sneltreintempo. De ‘grenzen’ om te communiceren lijken onbestaande, zeker in vergelijking met vroeger. De tijden dat je dagenlang moest wachten op een match op een of andere datingsite, zijn al lang voorbij. Op enkele minuten is het klusje geklaard: openingszin, antwoord en date. Wanneer iemand daar tegenin probeert te gaan, zorgt dat voor onbegrip. Ben je niet op zoek naar een one night stand? Wil je niet zomaar seks met de eerst de beste? Veel kans dat je je even overbodig zal voelen als een wegwerpservet. Sommigen kiezen er daarom expliciet voor om af te stappen van de datingapps en terug te keren naar de klassieke methodes.

Angsten

Maar waarom die schijnbaar onstilbare drang naar ontmoetingen van bedenkelijke kwaliteit? Er heerst een algemene angst voor echtheid. Datingapps voelen veilig aan want de kans op een gebroken hart is klein. De regels liggen min of meer vast en niemand moet de eerste stap wagen. Achter je scherm zit je veilig en zolang je dates beperkt blijven tot een vluggertje, moet je die moeizaam opgebouwde muur rond je hart niet afbreken. Seks is immers heel wat minder intiem dan een relatie. Of is dat toch geworden. Het middel bepaalt het doel en als je op Tinder zit met een serieuze relatie als doel, wordt je scheef bekeken.

Liefdesverhaal

Volgens Catherine Lejealle is er echter nog hoop voor de Tinder-generatie. “Uiteindelijk droomt iedereen van de liefde. Die overromantische liefdesverhalen in de films zijn misschien klef, maar wel iets waar iedereen op hoopt. Apps zijn eigenlijk niet meer dan een bewijs voor onze verlatingsangst, voor onze desillusies. Een manier om gebroken harten tegen te gaan.” De vele Tinder-relaties en zelfs -baby’s bewijzen dat niet iedereen voorstander is van het vuilnisdaten. En dat niet iedereen bang is om z’n gevoelig hartje prijs te geven.

Het bericht Hoe datingapps symbool staan voor de wegwerpcultuur verscheen eerst op Metro.


Swipe en vind je literaire match!

Door Janne Vandevelde

Met een goed boek sla je de bal nooit mis. Als het boek met de lezer matcht tenminste. Swipe hier door onze literaire Tinder en vind voor ieder wat wils.

Door Janne Vandevelde

Voor de socialmediajunk

Actrice Lynn Van Royen, bekend van de serie ‘Beau Séjour’, lanceerde een tijd geleden de hashtag #kleingelukske op Instagram. Daarmee deelt ze kleine momenten van euforie, zoals denken dat het donderdag is terwijl het al vrijdag is. Nu heeft Lynn die geluksmomenten gebundeld in een boekje. Iets voor op druilerige dagen!

Lynn Van Royen, #kleingelukske, Van Halewijck, 15 euro

Voor de niet-lezer

Niet iedereen kan plezier halen uit urenlang verhalen te lezen, maar dat wil niet zeggen dat een boekencadeau niet op zijn plaats is. Illustrator Frank Flöthman beeldt met zijn humoristische tekeningen het kerstverhaal uit, en dat zonder woorden. Blijkbaar ging het Maria en Jozef ook niet altijd voor de wind…

Frank Flöthmann, Stille nacht – Het kerstverhaal zonder woorden, Wereldbibliotheek, 17,50 euro

Voor de taalknobbel

Je hebt mensen die graag praten, en mensen die graag praten over taal. Paulien Cornelisse behoort tot die tweede categorie. Na ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘En dan nog iets’ heeft de Nederlandse een derde vrolijk boekje geschreven dat onze bizarre taalkeuzes onderzoekt. Verrassend grappig!

Paulien Cornelisse, Taal voor de leuk, Uitgeverij Cornelisse, 16,99 euro

Voor zij die het boek pas lezen na de film

Nu onze Felix Van Groeningen ‘Beautiful Boy’ succesvol verfilmd heeft, verkoopt het gelijknamige boek als zoete broodjes. David Sheff, journalist bij ‘The New York Times’, probeert zijn zoon te redden van een drugsverslaving. Een aangrijpend verhaal dat ons tijdens de feestdagen doet beseffen hoe belangrijk familie is.

David Sheff, Beautiful Boy, Lannoo, 20,99 euro

Voor zij die streven naar een instagramproof interieur

Interieurboeken genoeg op de markt, maar er is er toch eentje dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Marie Masureel stemt haar interieur af op de seizoenen. Zo kiest ze voor het nordicgevoel in het prille voorjaar, de boho Ibizastijl tijdens de warme zomermaanden, en in de herfst maakt ze haar woning ingetogen en intiem door wabi-sabi accenten.

Marie Masureel, Sfeervol wonen op het ritme van de natuur, Lannoo, 32,50 euro

Voor de rusteloze reiziger

Van Indonesië tot IJsland, dit boek heeft de meest indrukwekkende spa’s en yoga-oorden in kaart gebracht. Zoals het Lonely Planet betaamt, is deze gids versierd met prachtige foto’s. Ook als je niet meteen reisplannen hebt, staat het boek niet mis op je salontafel. Als je hiervan niet tot rust komt, weten wij het ook niet meer.

Wellness Escapes, Lonely Planet, 18,50 euro

Voor de kleinsten

Als er één kinderboek is dat je in huis moet halen, is het dit wel. Een prinses die zich verveelt droomt van een stikjaloerse stiefmoeder en een vette wrattentrol, opdat er eindelijk eens iets zou gebeuren. Tot de koning al swipend met zijn smartphone enkele van de meest gruwelijke onderdanen optrommelt. Met een origineel verhaal en knappe illustraties weet dit atypische sprookje kinderen te begeesteren. Maar ook ouders komen aan hun trekken, dankzij geestige personages zoals een vuurspuwende draak die lijdt aan een burn-out.

Mario De Koninck en Nikola (IOA) Hendrickx, De prinses die alles had, AAaRGh…-producties, 17,50 euro

Voor zij die geen risico’s nemen

Paolo Giordano is met ‘De hemel verslinden’ niet aan zijn proefstuk toe. De topauteur van ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ vertelt het verhaal van Teresa, die tijdens een bloedhete vakantie op het platteland drie jongens ontmoet die haar leven veranderen. Het is een meeslepende roman over verbondenheid, liefde en familie, thema’s die aanspreken. Met dit boek zit je dus sowieso goed.

Paolo Giordano, De hemel verslinden, De Bezige Bij, 24,95 euro

Het bericht Swipe en vind je literaire match! verscheen eerst op Metro.


Drie mythes over feestkilo’s doorprikt

Door Tanne Somers

Het is onmogelijk om tijdens de kerstperiode gezond te eten (gourmet en ijsstronk, yes please!), waardoor je na een paar weken vaak extra kilo’s meesleurt. Over gewichtstoename tijdens de feesten doen heel wat geruchten de ronde, maar die zijn volgens experts niet allemaal waar. 

Een opgeblazen gevoel betekent extra kilo’s

Na een uitgebreid kerstdiner voel je je opgeblazen, dus het cijfer op de weegschaal zal morgen flink de lucht in schieten. “Dat klopt niet”, vertelt diëtiste Cynthia Sass aan Health Magazine. “Tijdens de feestdagen eten we veel brood en gebak. Ons lichaam zet dit om in vocht, waardoor we een opgeblazen gevoel krijgen. Het zorgt ervoor dat we ons zwaar voelen, maar betekent niet dat we sowieso zullen verdikken.”

Wie voldoende sport, verdikt niet

Slecht nieuws voor sportfanaten. Een Amerikaanse studie aan de universiteit van Texas heeft aangetoond dat je die geniepige feestkilo’s niet kan vermijden. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: mensen die nooit sporten en zij die zo’n vijf keer per week naar de fitness gaan. Wat bleek? Na Kerstmis was iedereen bijgekomen. “Dat wil niet zeggen dat je je workout links moet laten liggen”, verduidelijkt Sass. “Sport heeft ook nog andere voordelen, zoals stress verminderen en een goede nachtrust.”

Je raakt het in januari wel weer kwijt 

We houden ons helaas niet altijd aan onze goede voornemens. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat we die extra feestkilo’s zelden kwijtraken. “Maar laat de moed niet zakken”, besluit Sass. “Zondig met mate, drink veel water en vergeet vooral niet van de feestdagen te genieten.”

Het bericht Drie mythes over feestkilo’s doorprikt verscheen eerst op Metro.


‘Queen Sono’ wordt eerste Afrikaanse Netflix-serie

Door Camille Van Puymbroeck

Het was je misschien nog niet opgevallen, maar Netflix heeft nog nooit een serie opgenomen in Afrika. Daar komt binnenkort verandering in. De spionageserie ‘Queen Sono’ komt in 2019 online en wordt van begin tot einde gedraaid op Afrikaanse bodem. Inclusief een volledig Afrikaanse cast.

‘Queen Sono’

Het was hoofdrolspeelster Pearl Thusi die het nieuws aankondigde op Twitter. De actrice is duidelijk dolenthousiast over de serie en kan niet wachten op het resultaat. ‘Queen Sono’ zal gaan over een vrouwelijke spion die naast misdaad ook haar eigen problemen bestrijdt. Meer is voorlopig nog niet bekend, maar het resultaat mag je in 2019 op Netflix verwachten.

#QueenSono – Africa’s first @netflix original ! A thrilling story about a kickass female spy. Can’t wait for you guys to see what we have in store for you ! @NetflixSA pic.twitter.com/z0LtRTbspv

— Pearl Thusi (@PearlThusi) December 10, 2018

Netflix in Afrika

Het is de eerste, maar zeker niet de laatste serie die Netflix in Afrika zal opnemen. Funa Maduka, directeur van de internationale tak van ‘Netflix Original Films’, vertelde aan Variety dat dit nog maar het begin is. Netflix wil z’n greep op de Afrikaanse markt versterken en zal daarvoor onder andere meer producties draaien op het continent.”De paradox van een oprecht universeel verhaal ligt hem vaak in z’n specificiteit”, aldus Maduka in Variety. “Afrika heeft een van de oudste verhalentradities ter wereld en heeft een rijke cinematografische geschiedenis. Er is enorm veel talent voorhanden en wij willen een middel aanreiken om dat talent naar buiten te brengen.”

Het bericht ‘Queen Sono’ wordt eerste Afrikaanse Netflix-serie verscheen eerst op Metro.


Eens een bedrieger, niet altijd een bedrieger

Door Tanne Somers

Niemand zit te wachten op een overspelige partner. Want zoals het spreekwoord gaat: “Eens een bedrieger, altijd een bedrieger.”. Al wijzen experts erop dat we deze uitspraak niet te snel in de mond mogen nemen. 

Er zijn verschillende redenen die iemand drijven tot vreemdgaan. “Vaak zijn mensen ontrouw omdat ze iets missen in hun relatie”, vertelt sekstherapeute Sari Cooper aan het magazine Health. “Passie, emotionele intimiteit, spannende seks of bevestiging. Een verlangen naar verandering zorgt ervoor dat zij hun partner bedriegen.”

Oordeel niet te snel

“Als je lief al eens iemand bedrogen heeft, ga er dan niet meteen vanuit dat het verleden zich zal herhalen”, gaat Cooper verder. “Sommige mensen hebben echt spijt. Zij zijn beschaamd en walgen van zichzelf. Bovendien is er altijd ruimte voor verandering. Het is niet omdat je partner ooit een scheve schaats gereden heeft, dat hij dat zonder twijfel opnieuw zal doen.”

Vertrouwen

Als jullie de relatie een tweede kans willen geven, is het belangrijk om vertrouwen op te bouwen. “Dat is niet gemakkelijk”, vertelt psycholoog Rachel Needle. “Praat met elkaar en zoek desnoods professionele hulp. Las minstens één keer per week een dateavond in waarop jullie zowel fysiek als emotioneel aandacht aan elkaar besteden. Het is een zware opdracht om elkaar opnieuw te leren kennen en 100% te vertrouwen. Maar als jullie hier in slagen, zullen jullie sterker zijn dan ooit.”

Het bericht Eens een bedrieger, niet altijd een bedrieger verscheen eerst op Metro.


Fijne cadeaus voor een fijn prijsje

Door Janne Vandevelde

Of ze nu voor je Secret Santa op kantoor zijn, of om jezelf te trakteren op een kleinigheidje, budgetcadeaus moeten er ook zijn. Met deze cadeautips verras je je vrienden en familie zonder je rekening te plunderen.

Door Janne Vandevelde

Onder 5 euro

Koekjesmonster

Foto Flying Tiger

Met dit speelse cadeau breng je iedereen aan het lachen. De monstermok houdt je koekje vast en maakt zo komaf met kruimels op de sofa.

Flying Tiger, 3 euro

Merry Christmas(ker)

Leuke beautyproducten hoeven niet duur te zijn. Dit gezichtsmasker tovert je om in Olaf de sneeuwman. Of kies je liever voor een kerstelf, ijsbeer of rendier?

Masquebar bij Di, 2,99 euro

Onder 10 euro

Goede voornemens

Vanaf januari gaat iedereen aan de slag met goede voornemens, maar in dit kleurrijke notitieboekje kan je ze alvast neerpennen. De pagina’s bestaan bovendien uit 100% gerecycleerd papier.

Dille & Kamille, 8,95 euro

Winter jungle

Het is niet omdat het buiten koud is, dat je je Secret Santa niet kan plezieren met een streepje tropisch groen. En onderzetters voor glazen komen altijd van pas, toch? &Klevering, 9,95 euro

Smakelijk spelen

Sushi blijft een hype en verovert naast ons bord nu ook dit kaartspel. Het doel is om de meest heerlijke sushicombinaties te verzamelen. Of hoe je een su­shichef wordt zonder je handen vuil te maken!

White Goblin Games bij bol.com, 9,99 euro

Adventures ahead

Wat geef je aan een rasechte Rambo als je maar een klein budget hebt? Een draadzaag natuurlijk! Met dit kleinood kan hij of zij zich een weg zagen door hout, zacht metaal en zelfs botten…

Coghlan’s bij bol.com, 8,95 euro

Onder 15 euro

Santa socks

Met deze gekke sokken scoor je sowieso bij je vrolijke nonkel. Daag hem uit om ze op het volgende familiefeest te dragen!

Burlington, 14 euro

De geur van oude boeken

Geurkaarsen zijn er in alle vormen en maten, maar eentje met de geur van oude boeken hadden we nog niet. Je kent vast wel een boekenwurm die kan wegdromen bij deze kaars.

Etsy.com, 13,93 euro

 

 

Het bericht Fijne cadeaus voor een fijn prijsje verscheen eerst op Metro.Daarom wordt je haar grijs

Door Camille Van Puymbroeck

Grijs haar is iets waar we niet aan ontkomen. Het hoort bij het ouder worden, net zoals rimpels en rugpijn. En daar is helemaal niets mis mee. Maar als je je altijd al afvroeg hoe dat juist komt, beantwoordt haardokter Madeleine Preston nu je meest prangende vragen.

1. Wanneer worden de meeste vrouwen grijs?

De meeste vrouwen hebben vanaf hun dertigste wel wat grijze haren. Naarmate de jaren voorbijgaan, komen er steeds meer bij en op hun vijftigste zijn velen voor de helft grijs.

2. Waarom krijgen we eigenlijk grijs haar?

Grijs haar is een combinatie van normaal gekleurd haar en witte haren. Dat witte haar krijg je als je pigmentatiecellen stoppen met het aanmaken van melanine. Die melanine zorgt namelijk voor de kleur.

3. Kan je het hele proces vertragen?

Natuurlijk hebben hormonen, voedingsstoffen en stress een invloed op je grijze haren. Toch ben je gedoemd om grijs te worden, dat zit gewoon in je genen en daar kan je niets aan veranderen.

4. Welke mensen zijn meer vatbaar voor grijs haar?

Grijs haar is genetisch bepaald. Als je ouders al vroeg grijs werden, is er veel kans dat jou hetzelfde te wachten staat. Blanken lijken sneller grijs te worden en ook bepaalde gezondheidsfactoren zoals diabetes hebben een invloed op het proces.

5. Wat moet je eten om je haar gezond te houden?

Haar bestaat uit proteïnen (meer bepaald keratine), dus die voedingsstof is van groot belang. Eieren en vis zitten vol natuurlijke proteïnen en zet je daarom maar beter op je menu. Ook tekorten aan ijzer, calcium, zink, vitamine D, B12 en B6 zijn veelvoorkomend, let er dus op dat je er genoeg van binnen krijgt. Als je vegetarisch of veganistisch eet, is het aan te raden om hiervoor voedingssupplementen te nemen.

6. Heeft het zin om je hoofdhuid te masseren?

Al je lichaamsdelen hebben beweging nodig, ook je hoofdhuid. Masseren, bijvoorbeeld door je haar te wassen, heeft dus wel degelijk nut. Massages stimuleren de bloedtoevoer en dat is ook voor je hoofdhuid van belang. En die staat dan weer in rechtstreeks verband met je haar.

Het bericht Daarom wordt je haar grijs verscheen eerst op Metro.


IN BEELD. Nagels met schildpaddenprint zijn helemaal hip

Door Camille Van Puymbroeck

De schildpaddenprint (of tortoiseshell print) is dit seizoen niet meer weg te denken. Knopen, brillen, schoenen, handtassen… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. En nu zijn dus ook de nagels met schildpaddenprint een trend op Instagram.

Luipaardprint is passé

Je dacht misschien net als wij dat luipaardprint de laatste mode was, maar helaas. De modewereld is alweer toe aan een nieuwe trend. Op Instagram tonen fashionista’s vol trots hun nagels met schildpaddenprint. Al dan niet gecombineerd met metallic details. Glitters en andere bling mogen dus even opzij geschoven worden voor dit meer ‘natuurlijke’ printje. Voor zij die het zelf willen proberen, zijn er online gelukkig al heel wat instructievideo’s te vinden.

Het bericht IN BEELD. Nagels met schildpaddenprint zijn helemaal hip verscheen eerst op Metro.


Dit zijn de slechtste kerstcadeaus voor je collega’s

Door Camille Van Puymbroeck

De feestdagen zijn in aantocht en ook op het werk nadert het kerstfeestje. Sommige collega’s ken je natuurlijk goed, maar met andere heb je nog nooit een woord gewisseld. Behalve een slaperige “goeiemorgen” aan de koffieautomaat. Om rampen te vermijden zijn dit alvast vijf cadeaus die je zeker niet moet kopen.

Voor de duidelijkheid: cadeaus die een achterliggende boodschap of een grapje bevatten, zijn sowieso taboe. Geef niets wat de ander zou kunnen opvatten als beledigend, zoals een religieus getint geschenk of iets wat met persoonlijke hygiëne te maken heeft.

1. ‘Dingen om te doen voor je sterft’

Een boek of kaartenset in dit thema is uit den boze voor oudere collega’s. Bovendien weet je nooit zeker of iemand gezondheidsproblemen heeft, dus neem je best geen risico’s.

2. Voodoopop

Als je als manager een voodoopop geeft waarbij je naalden kan prikken in een medemanager, komt dat niet bepaald collegiaal over. Ook als ‘gewone’ werknemer vermijd je zulke dubbelzinnige boodschappen beter.

3. Deodorant, zeep of tandpasta

Het lijkt misschien onschuldig, maar je collega zou dit weleens slecht kunnen opvatten. Hij of zij denkt in het slechtste geval immers dat het cadeau een slecht verdoezelde boodschap bevat. En niemand vindt het leuk om te stinken, waar dan ook.

4. Dieetdingen

Alles wat met diëten te maken heeft, laat je beter links liggen. Of dat nu een dieetboek is of een dieetdrankje. Waarschijnlijk geef jij het met de beste bedoelingen, maar wie weet is het voor de ander wel een gevoelig onderwerp.

5. Niet-unisex cadeaus

Stel je voor: je koopt een neushaartrimmer. Voor mannen is dat misschien de normaalste zaak ter wereld, maar voor vrouwen is dat wel iets anders. De kans is misschien klein dat het cadeau bij een vrouw terechtkomt, maar neem toch maar het zekere voor het onzekere.

Het bericht Dit zijn de slechtste kerstcadeaus voor je collega’s verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

Bizar. Verander je huisdier in een kussen

Door Camille Van Puymbroeck

Wil je je liefde voor je huisdier naar een ander niveau tillen? Dan is dit je kans. Via de webshop Go Mine Official kan je een kussen met een foto van je lievelingsbeestje bestellen. De perfecte last minute-cadeautip?

Je kan zelf het formaat van je kussen bepalen en kan ervoor kiezen om ook de achterkant te bedrukken. Dan heb je eigenlijk gewoon een 3D-kopie van je trouwe viervoeter in handen. Ideaal als je partner niet wil dat je je hond of kat (of iets anders) mee naar bed neemt. Knuffelplezier zonder rare geurtjes en haarverlies.

Het bericht Bizar. Verander je huisdier in een kussen verscheen eerst op Metro.


Zoveel suiker zit er in je favoriete alcoholische drankjes

Door Aaron Verbrugghe

U heeft het misschien al eens gemerkt na een avondje stevig stappen, maar alcohol is niet goed voor u. In de korte termijn heb je last van een kater, maar ook op de lange termijn zijn er schadelijke gevolgen. 

Het is immers niet alleen de alcohol die slecht voor je is. In de meeste drankjes zitten namelijk ook een hoop suikers.

We staan vaak wel stil bij de hoeveelheid alcohol er in ons glas zit, maar vergeten daarbij vaak te kijken naar de hoeveelheid suiker. Niet dat een biertje je even dik maakt als een Big Mac, maar alcohol kan toch een belangrijke bron van calorieën en koolhydraten zijn.

Hoeveel suiker?

Hoewel wij echt de laatsten zullen zijn die je vertellen dat je dat wijntje moet laten staan, is het natuurlijk wél goed je bewust te zijn over wat het nou eigenlijk met je doet. Als volwassen vrouw wordt aangeraden dagelijks niet meer dan 50 gram aan vrije suikers binnen te krijgen.

Hoeveel je daarvan binnenkrijgt via alcohol? Hieronder vind je een aantal populaire dranksoorten en daarbij hoeveel suiker deze eigenlijk bevatten. Let wel: dit verschilt natuurlijk per merk. We hebben het hier dus over gemiddelden.

Pas op: het metabolisme van het lichaam in betrekking tot de afbraak van alcohol, verschilt van persoon tot persoon.

1. Glas prosecco (150 ml)

Foto Unsplash

In een glas prosecco van 150 ml zit zo’n 2 gram suiker. Dit is vergelijkbaar met een halve theelepel.

2. Mixdrankje met frisdrank (shot van 35 ml)

Foto Unsplash

Schrik niet: in je favoriete mixdrankje waar je er ieder weekend een paar van wegtikt, zit zo’n 21 gram aan suiker. Dit is vergelijkbaar met twee theelepels

3. Halve liter bier

Foto Unsplash

In een halve liter bier zit zo’n drie gram suiker. Dit staat gelijk aan een goed gevulde theelepel.

4. Glas wtte wijn van 12,5% alcohol (250 ml)

Foto Unsplash

In een glas witte wijn van 250 ml zit zo’n 7,5 gram suiker, te vergelijken met anderhalve theelepel.

5. Glas rode wijn van 12,5% alcohol (250 ml)

Foto Unsplash

In een glas rode wijn van 250 ml zit zo’n 3,6 gram suiker, te vergelijken met driekwart theelepel.

Deze hoeveelheden lijken misschien mee te vallen, maar bedenk je even dat je vaak meer dan één (of twee) van deze drankjes achterover giet. Moraal van het verhaal: bezint vooraleer ge begint. Proost!

 

Het bericht Zoveel suiker zit er in je favoriete alcoholische drankjes verscheen eerst op Metro.


Op deze plekken vier je de start van het nieuwe jaar twee keer op 24 uur

Door Silke Vandenbroeck

Is nieuwjaar jouw lievelingsfeest? Met een beetje goede reisplanning kun je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur. Zet de champagne al maar klaar.

Reiswebsite Holidayguru heeft onderzocht hoe je op verschillende plekken ter wereld twee keer het nieuwe jaar kan inluiden op één dag. Want ja, dat kan! En je hebt er zelfs geen tijdmachine voor nodig.

Nieuw-Zeeland en de Cookeilanden

Je moet wel eerst naar de andere kant van de wereld vliegen, naar Nieuw-Zeeland om precies te zien. Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen ter wereld die het nieuwe jaar inluiden. Na een goed feest sta je op 1 januari om 2019 om 08.55 in het vliegtuig naar Rarotonga op de Cookeilanden. Deze eilandengroep ligt op slechts 4 uur vliegen van Nieuw-Zeeland. Maar omdat het archipel aan de andere kan van de Internatuional Date Line ligt, is dit één van de laatste plekken waar oud en nieuw wordt gevierd. Dus als je in de middag van 31 december landt op het eiland heb je alle tijd om nog een keer een spetterend nieuwjaar te beleven.

Zweden en Finland

Het is een stuk minder ver dan Nieuw-Zeeland, maar je moet er alsnog even voor reizen. Neem het vliegtuig naar het Finse Enontekio en reis vanaf daar naar Karesuando. Het kleine dorpje ligt op de Zweede-Finse grens, deels in Zweden en deels in Finland. Maar omdat het tijdsverschil tussen beide landen één uur is, kun je nadat de klok twaalf uur slaat de brug oversteken van Finland naar Zweden. Zo reis je dus terug in de tijd om nog een keer oud en nieuw te vieren.

Portugal en Spanje

Qua afstand is deze optie het minst ver reizen. Is oudejaarsavond in Scandinavië je iets te koud? Reis dan af naar het Spaanse dorpje Badajoz. Dit stadje ligt op de grens met Portugal. En misschien heb je raad het misschien al? In Portugal is het een uur vroeger. Dus nadat je in Spanje je geliefdes een gelukkig nieuwjaar hebt gewenst spring je in de taxi om een aantal kilometer verderop in Portugal nog eens de start van 2019 te vieren.

Het bericht Op deze plekken vier je de start van het nieuwe jaar twee keer op 24 uur verscheen eerst op Metro.


Gadgets voor elke dag

Door Janne Vandevelde

Geen flauw idee wat je dit jaar nog onder de kerstboom moet leggen? Dan is een elektronisch gadget altijd een goed idee. Hier zijn alvast enkele tips voor nuttige en soms minder nuttige cadeautjes.

Door Clement Dormal

1. Smart speaker

Met de opkomst van artificiële intelligentie duiken smart speakers almaar vaker op in onze woning. Wat Siri en Cortana doen voor je smartphone, doet deze personal assistant voor je huishouden. Je kan hem vragen om Netflix op te zetten, de lichten aan te doen of een pizza te bestellen.

150 euro

2. Epson fotoscanner

Iedereen heeft er wel een op zolder of onder zijn bed. Fotoalbums en schoendozen vol oude foto’s, toen souvenirs nog niet digitaal waren. Oude kiekjes zijn meestal de waardevolste, maar die vergeten we ook het snelst omdat ze ergens zorgvuldig opgeborgen liggen. De oplossing? Scan ze en upload ze in alle veiligheid naar je toestellen, zodat je ze weer naar hartenlust kan delen. De nieuwe Epson-printer doet het allemaal voor jou in een handomdraai, want hij is niet voor niets de snelste fotoscanner ter wereld. Tot 30 foto’s in 30 seconden!

599 euro

3. Sleutelvinder

Ooit al eens wanhopig op zoek geweest naar je autosleutels op het moment dat je dringend moet vertrekken? In je handtas of broekzak, onder een kussen of in de kamer ernaast… ze liggen vaak op de onmogelijkste plekken. Maak het jezelf makkelijk met de connected Tile-sleutelhanger. Sleutels kwijt? Gewoon even je smartphone erbij nemen en ze laten rinkelen. Gevonden! De Tile werkt trouwens ook in omgekeerde richting, om je smartphone op te snorren. Werkt via bluetooth over een afstand van 26 meter.

26,99 euro

4. Draadloze oplader

Houdt jouw telefoon het ook geen dag meer vol? Ben je het beu dat er overal in huis kabeltjes liggen? Hoog tijd voor een draadloze oplader. Heel wat smartphones zijn tegenwoordig compatibel met die technologie van magnetische inductie. Que? Als de telefoon en oplader in elkaars buurt liggen, ontstaat er een elektromagnetisch veld dat energie genereert en je batterij weer oplaadt. Ze bestaan in allerlei kleuren en afmetingen, en sommige laden zelfs twee telefoons tegelijk op. Check eerst wel even of jouw smartphone compatibel is met het model van de lader.

24,99 euro

5. USB-handverwarmers

Ben jij ook zo iemand die de hele winter met verkleumde handen rondloopt? Zelfs binnen, als je met je laptop in de weer bent? Dan zijn deze USB-handverwarmers in de vorm van toast of panda’s geknipt voor jou. Met ‘open’ vingers om gewoon te kunnen blijven werken én er cute uit te zien. Op internet vind je trouwens nog een heleboel andere van die USB-verwarmers. Voor je tas thee, bijvoorbeeld.

34,95 euro

6. Toiletpiano

Brengt boodschap ‘nummer 2’ de virtu­oos in jou naar boven? Of vind je naar het toilet gaan puur tijdverlies? Dan is deze toiletpiano jou op het lijf geschreven. Mits wat oefenen, speel je binnen de kortste keren ‘Für Elise’ vanop je porseleinen troon. Roll over, Beethoven!

25,90 euro

 

Het bericht Gadgets voor elke dag verscheen eerst op Metro.


❌