[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

Miljoen twitteraars helpen man aan puppy

Door Annelies Leys

Een Amerikaanse 19-jarige student wou heel graag een hondje adopteren, maar kon zijn moeder moeilijk overtuigen. Met de hulp van een miljoen twitteraars slaagde hij er toch in de puppy in huis te halen.

Toen Ryan Sesselman een dierenwinkel binnenstapte, viel hij meteen voor de charmes van een lieve puppy. Hij stuurde een foto van het schattige beestje naar zijn moeder en vroeg: “Hoeveel retweets heb ik nodig om haar te krijgen?”

Onmogelijke opdracht

De moeder van de 19-jarige student was niet meteen enthousiast om het dier te adopteren. “NEEEE!”, was haar instinctieve reactie. Daarna stuurde ze al lachend dat haar zoon de pup mocht adopteren, wanneer hij een miljoen retweets verzamelde op Twitter.

She’s tough. But she’s worth it pic.twitter.com/iBg7XMQdhL

— Ryan Sesselman (@RyanSesselman) June 9, 2018

Uitdaging aanvaard

Eerst was Sesselman vrij sceptisch of hij die grote hoeveelheid retweets zou behalen. Hij ging de uitdaging toch aan en postte enkele foto’s van hem en de viervoeter op Twitter.  Het grappige verhaal liet de twitteraars niet koud en al snel werd de post 1,1 miljoen keer gedeeld.

Enkele dagen later ging de gelukzak opnieuw naar de dierenwinkel om zijn hondje op te halen. “Welkom in de familie, Milli. Heel erg bedankt allemaal”, schreef de student op Twitter. Zijn mama en de puppy lijken het ook goed met elkaar te kunnen vinden.

Welcome to the family Milli. Look at her and mom they love each other already!!! If any of you want to see more pictures of her she has an Instagram called “millithesheperd”. Thank you all so much. Truly amazing. pic.twitter.com/yqsAP2IavS

— Ryan Sesselman (@RyanSesselman) June 15, 2018

Het bericht Miljoen twitteraars helpen man aan puppy verscheen eerst op Metro.


Gisteren — 22 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

Honden zien aan je gezicht hoe jij je voelt

Door Annelies Leys

Het is helemaal oké om troost te zoeken bij je hond, want de viervoeter merkt wel degelijk aan je gezichtsuitdrukking dat er iets mis is. Uit een Italiaans onderzoek blijkt dat honden aan de hand van je gelaat emoties kunnen onderscheiden en begrijpen.

Onderzoekers van de University of Bari Aldo Moro in Italië gaven 26 honden eten terwijl ze foto’s voorgeschoteld kregen van een man en een vrouw. De twee hadden ofwel een  neutrale uitdrukking ofwel vertoonden ze een van de zes emoties: woede, angst, blijheid, verdriet, verrassing en afschuw.

Hoofd draaien

Wanneer de dieren opgewonden emoties te zien kregen zoals angst, blijheid en woede, dan ging hun hartslag omhoog. Bovendien duurde het langer voordat ze weer aandacht hadden voor hun eten. En ook waren ze geneigd om hun hoofd naar links te draaien.

Net het omgekeerde gebeurde als ze foto’s zagen van man of vrouw die verrast keken. Dat betekent volgens de onderzoekers dat de beesten begrijpen dat de persoon op de foto ontspannen is.  “Opgewonden, negatieve emoties lijken te worden verwerkt door de rechterhelft van het hondenbrein, terwijl positieve emoties eerder worden verwerkt door de linkerhelft”, legt Marcello Siniscalchi uit.

Uit andere studies bleek eerder al dat honden emotionele signalen kunnen afleiden uit de stem, lichaamsgeur en houding van een mens.

Het bericht Honden zien aan je gezicht hoe jij je voelt verscheen eerst op Metro.


Boxershorts bestaan nu ook met zakken

Door Annelies Leys

Loop jij thuis graag in je boxershort rond? Dan weet je hoe lastig het is dat je je gsm nergens kan wegsteken. Een Nederlandse webwinkel stoorde zich daar ook aan en heeft daarom boxershorts met zakken op de markt gebracht.  

Drie Nederlandse mannen ergerden zich aan de slechte kwaliteit van de meeste onderbroeken die op de markt beschikbaar zijn. Daarom besloten ze zelf een aantal boxershorts te ontwerpen en die op hun webshop Pockies aan te bieden. Ze hielden niet alleen rekening met de gebruikte stoffen, ook aan de functionaliteit werd gedacht.

Handig op citytrip

Aan de shorts werden zakken toegevoegd waar je je gsm gemakkelijk in kwijt kan. Zo is je smartphone steeds dichtbij als je in je ondergoed in de zetel ligt. Volgens de ontwerpers zijn de zakken in de onderbroeken ook handig voor bijvoorbeeld een citytrip. Je hebt dan je persoonlijke spullen binnen handbereik zonder dat iemand eraan kan.

Het bericht Boxershorts bestaan nu ook met zakken verscheen eerst op Metro.


Oude kat gaat met pensioen

Door Annelies Leys

Een blinde 18-jarige poes uit het Verenigd Koninkrijk gaat met pensioen. Het beestje met de naam Isabella was receptioniste in het dierenasiel waar ze verblijft. De verzorgers zijn nu op zoek naar een warm gezin waar Isabella van haar oude dag kan genieten. 

De zwarte kat kwam in het asiel terecht nadat haar baasje overleed. Isabella verblijft er al een lange tijd en heeft er een speciale functie gekregen. “Ze is onze onofficiële receptioniste”, vertelt een van de verzorgers aan Metro.UK. “Isabella komt elke bezoeker groeten en verwelkomt de nieuwe dieren in het asiel.”

Hartendief

De meeste mensen willen een jonge gezonde kat in huis nemen. Daarom is het moeilijk om een gezin te vinden dat de oude en blinde Isabella wil adopteren. Toch is ze het favorietje van heel wat mensen. “Ze steelt de harten van iedereen die ze tegenkomt”, klinkt het. “Ze is graag onder de mensen en houdt ervan om geknuffeld te worden.”

Het asiel is op zoek naar een warme thuis voor Isabella. “We hopen dat ze naar een rustig gezin kan, waar ze elke dag heel veel aandacht krijgt. Zo kan ze optimaal van haar pensioen genieten.”

Het bericht Oude kat gaat met pensioen verscheen eerst op Metro.


Zijn krekels de nieuwe superfood?

Door Heleen Savels

Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. 

Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen.

Vegetarische burgers

De Australische Martina Meyer bracht drie jaar geleden krekelpoeder op de markt. “Toen we het product lanceerden, vonden de meeste mensen het wat vreemd om insecten op te eten”, vertelt ze aan de Britse krant Daily Mail.

“Gelukkig is dat gedrag ondertussen veranderd. Mensen worden zich steeds bewuster van de milieuproblemen waarmee we te maken hebben”, aldus Meyer. Krekels zijn namelijk een alternatieve eiwitbron die de aarde geen schade berokkent.

Je kunt het poeder toevoegen aan je shakes, smoothies, wok en zelfs aan je ontbijt of gebak. Daarnaast kun je er ook vegetarische burgers van maken.

Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Het WK is eigenlijk een nieuw seizoen van ‘Game of Thrones’

Door Heleen Savels

Als voetballiefhebber heb je de intro van het WK waarschijnlijk al talloze keren voorbij zien komen. Het is een fraaie combinatie van iconische Russische gebouwen en historische beelden van vorige edities van het kampioenschap. Het filmpje zou zo door kunnen gaan voor de inleiding van een nieuw seizoen van de tv-serie Game of Thrones. 

Om het plaatje compleet te maken, heeft iemand de intromuziek van de reeks onder de beelden van de FIFA gezet. Het is alsof we een nieuw seizoen van de HBO-serie krijgen voorgeschoteld.

Het bericht VIDEO. Het WK is eigenlijk een nieuw seizoen van ‘Game of Thrones’ verscheen eerst op Metro.


Dit restaurant serveert augurkenslushies

Door Heleen Savels

In Amerika zijn ze gek op slushies. Bij de Sonic Drive-In hebben ze een wel héél speciale smaak ontwikkeld. Zo kun je er er een ijsdrankje in augurkensmaak krijgen.

In een Amerikaans drive-inrestaurant werd een augurkendrankje geïntroduceerd. “Onze klanten houden ervan om avontuurlijke en grappige smaken te proberen. We hebben er dus onze missie van gemaakt om ze het beste van die twee werelden te bieden”, vertelt een woordvoerder van de zaak aan Metro UK.

Geheim recept

De nieuwe slushie wordt in augurkenpotten geserveerd. Sommigen vinden het geweldig, andere krabben zich achter de oren. “In elk geval is het enorm leuk om te zien dat mensen proeven en hoe ze reageren”, aldus Sonic Drive-In.

Metro UK wist het geheime recept niet te ontrafelen, maar zelf een beetje experimenteren met augurkensap en ijs kan natuurlijk geen kwaad. Bovendien schijnt augurkensap hét middel te zijn tegen een kater. Schol!

Het bericht Dit restaurant serveert augurkenslushies verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

Kale mannen blijken sterker

Door Annelies Leys

Dat je uiterlijk veel over je zegt, is algemeen geweten. Ook je kapsel is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat kale mannen sterker lijken dan mannen met een wilde bos haar. Kijk maar naar Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Onderzoekers van de University of Pennsylvania hebben enkele experimenten uitgevoerd om te weten te komen welke karaktereigenschappen ze kunnen linken aan uiterlijke kenmerken. Uit de resultaten blijkt dat kale mannen dominanter en sterker ingeschat worden.

Dominant

Je kapsel is volgens de onderzoekers een belangrijke vorm van zelfexpressie. Scheren mannen hun hoofd helemaal kaal? Dan zetten ze een hele gedurfde stap. En dat vertalen onze hersenen naar dominant. De onderzoekers voegen daar nog aan toe dat kale mannen vaker een mannelijk beroep uitoefenen, wat onze stereotypen beïnvloedt.

Opvallend is wel dat enkel volledig kale koppen als sterk aanzien worden. Een kale plek op je hoofd of een terugtrekkende haarlijn heeft net het tegenovergestelde effect.

Het bericht Kale mannen blijken sterker verscheen eerst op Metro.


Wie in de bergen woont, heeft kortere armen

Door Annelies Leys

De armen van mensen die in gebergten wonen zijn korter dan gemiddeld. Dat heeft een onderzoek van de Cambridge University uitgewezen. De kortere armen zou liggen aan de lage hoeveelheid zuurstof in de lucht.

Uit een onderzoek van inwoners van het Himalaya-gebergte blijkt dat de armen van mannen en vrouwen die in een hooggebergte leven gemiddeld 1,3 centimeter korter zijn dan van mensen die lager wonen. “Hun lichaam heeft namelijk meer energie nodig om andere botten in hun lichaam te laten groeien”, klinkt het.

Zuurstof

“Op grote hoogtes zit er minder zuurstof in de lucht”, legt onderzoekster Stephanie Payne uit aan Daily Mail. En precies dat heeft een gevolg voor de ledematen. “Energie uit voedsel wordt door het tekort aan zuurstof minder efficiënt opgenomen. Daardoor is er minder energie over dat het lichaam kan gebruiken om te groeien”, aldus de studie.

Prioriteiten

De wetenschappers konden concluderen dat er bepaalde lichaamsdelen prioritair zijn in vergelijking met anderen. “Door het gebrek aan energie moet het lichaam keuzes maken”, legt Payne uit. “Zo vindt het lichaam de volledige groei van het hand blijkbaar belangrijker dan de lengte van de arm.” De lage temperaturen in hoge gebieden zouden ook een rol spelen in de lichaamsgroei. Zo zouden korte ledematen meer warmte vasthouden.

Het bericht Wie in de bergen woont, heeft kortere armen verscheen eerst op Metro.


Deze mythes over joggen slaan nergens op

Door Xavier

Over wat je moet doen om goed te joggen doen heel wat verhalen de ronde. Zo zou je vooraf moeten stretchen, is lopen op blote voeten het best en is vooral de afstand van je training het belangrijkst. Maar dat blijkt allemaal niet waar te zijn.

Je ziet elke keer gebeuren als een nieuwe sporthype heel het land verovert. Van overal duiken er regels en tips op die meer succes zouden opleveren. Maar een groot deel daarvan is op niets gebaseerd en bevordert je prestaties helemaal niet. Esquire lijstte enkele van die onjuiste beweringen op.

Je moet altijd stretchen op voorhand

Er is een deel van de lopende gemeenschap die zweert bij stretchoefeningen voor de training. Maar dat haalt niets uit, blijkt uit een studie van Tamra Llewellyn, een onderzoekster van de University of Nebraska. Als je loopt, gebruik je je spieren maar in één richting. Daarom is stretchen niet noodzakelijk en vergroot het enkel de kansen op blessures. Na de loopsessie je spieren rekken is dan weer wel gezond.

Eén keer een training overslaan is slecht voor je vooruitgang

Voel je niet schuldig als je eens in je zetel blijft liggen in plaats van te gaan lopen. Je lichaam heeft tijd nodig om te rusten en te herstellen. Ga je te veel en te snel na elkaar joggen, dan heb je meer kans op blessures. Je kan tot vijf dagen rusten zonder dat je conditie achteruit zal gaan.

Hoe verder je loopt, hoe beter

Heel wat kilometers afleggen tijdens je training is goed, maar niet de beste methode om snel vooruitgang te boeken. Nuttiger is het om een duurloop af te wisselen met een training aan hoge snelheid. Het principe staat in de sportwereld bekend als de Hanson-methode.

Je zal alleen van joggen beter gaan lopen

Dat is niet correct. Uiteraard helpt regelmatig joggen om je conditie en prestaties te verbeteren, maar er zijn ook andere trainingen die je vooruit kunnen helpen. Zo kan de juiste krachttraining wonderen doen. Beenoefeningen helpen je bijvoorbeeld om je balans of stabiliteit te verbeteren.

Lopen doe je best blootvoets

Nonsens. Lopen zonder schoenen zou volgens de believers voetblessures kunnen voorkomen, maar dat is enkel in heel specifieke gevallen. Blootsvoets heb je geen steun van je sportschoen. Als je dan uit balans loopt, kan het gewicht van je lichaam net negatieve gevolgen hebben voor je gewrichten. Niet doen dus.

Joggen in koud weer is ongezond

Hoe graag je het excuus ook gebruikt om in de winter niet naar buiten te gaan, het is niet wetenschappelijk bewezen dat lopen in koud weer slecht is voor je gezondheid. Integendeel zelfs. Als je voldoende warm bent aangekleed, is het zelfs goed voor je weerstand om de koude te trotseren.

Het bericht Deze mythes over joggen slaan nergens op verscheen eerst op Metro.Vakantie zonder zorgen: welke medicatie neem je voor welke bestemming?

Door Janne Vandevelde

Trek je deze zomer naar een verre bestemming, dan ben je maar beter voorbereid tegen de plaatselijke kwaaltjes en ziektes. Zo kan je zorgeloos genieten van je welverdiende vakantie.

1. Malariapillen

Afhankelijk van waar je naartoe reis, is een middel om muggen af te weren een must. In bijvoorbeeld het Amazonegebied, Afrika en Zuidoost-Azië moet je onder een muskietennet slapen en preventieve medicatie nemen. De muggen daar kunnen je immers besmetten met malaria. Wanneer je besmet bent met malaria, reageert je lichaam heel heftig met rillende koortsaanvallen en hevige zweetbuien. Tegen de ziekte bestaat nog geen vaccinatie, daarom moet je reeds voor je vertrek malariapillen slikken.

Een overzicht van de regio’s met malaria vind je op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: www.itg.be

2. Middel tegen diarree

Reis je naar het zuiden, dan kan je wel eens last krijgen van diarree door pikantere eetgewoontes of uitdroging, maar ook door vervuild water of besmet voedsel. Neem een middel tegen diarree mee in je toiletzak en drink alleen flessenwater en ga niet zwemmen in stilstaand water. In stilstaand water krijgen bacteriën en parasieten de kans om snel te vermenigvuldigen.

3. Medicatie tegen hoogteziekte

Wanneer Belgen hun vlakke landje inruilen voor hogere sferen, kunnen ze wel eens last krijgen van hoogteziekte. De symptomen, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid en een verminderde eetlust, kunnen opduiken vanaf een hoogte van 2000 meter. Hoe meer je stijgt, hoe hoger de kans op hoogteziekte. Klim daarom geleidelijk aan wanneer je van plan bent om een lange bergtocht te ondernemen. Als je rechtsreeks naar een hoge bestemming vliegt, zoals Cusco (Peru, 3225 m), La Paz (Bolivië, 3658-4018 m), Lhasa (Tibet, 3685 m) en Leh (Ladakh, 3505), is een acuut geval van hoogteziekte niet uit te sluiten. Dan is het interessant om, in overleg met je arts, preventief medicatie te slikken.

Het bericht Vakantie zonder zorgen: welke medicatie neem je voor welke bestemming? verscheen eerst op Metro.Dit is wat je lichaamstaal over je vertelt

Door Xavier

Ons lichaam brengt veel meer informatie over dan dat we zelf beseffen. Elke beweging van onze handen, benen, hoofd of bovenlichaam vertelt iets. Etiquette-expert Roel Wolbrink geeft je enkele handige tips om de juiste houding aan te nemen.

Roel Wolbrink is een deskundige als het gaat over hoe we communiceren via ons lichaam. Hij is een etiquette-expert, tailor en auteur van het boek ‘Businessetiquette 3.0’ en weet dus als geen ander wat onze lichaaamstaal vertelt aan de mensen rondom ons. Aan Esquire geeft hij enkele handige tips om de juiste boodschap over te brengen.

Laat je handen op elkaar liggen

Zijn gouden raad is een open houding aannemen. Als je mensen je handen laat zien, zeg je impliciet dat je ongevaarlijk bent. Daarom kruis je ze best niet als je luistert naar iemand. Hoe handig de houding ook is, het doet je ongeïnteresseerd overkomen. Een alternatief is om je handen in elkaar te laten rusten of je ze achter je rug te houden. Dat is een open en ontspannen houding.

Wil je zonder woorden te gebruiken vertellen dat je geboeid bent door het verhaal dat iemand je vertelt, hou dan je hoofd een klein beetje schuin. Zo laat je zien dat je goed luistert. Hetzelfde gebeurt als je oogcontact met de verteller maakt. Wat je best vermijdt, is veel met je vingers en lichaam bewegen. Dat komt heel onzeker over.

Wolbrinks laatste tip is om heel het lichaam te analyseren als je een boodschap wil afleiden. Wat de armen, benen en de ogen doen, heeft allemaal met elkaar te maken. Het volstaat niet om gesloten armen te zien en te besluiten dat die persoon niets van je wil weten.

Het bericht Dit is wat je lichaamstaal over je vertelt verscheen eerst op Metro.Avocado’s krijgen spraytan om langer vers te blijven

Door Annelies Leys

In de Amerikaanse superketen Costco worden er speciale avocado’s verkocht die heel wat langer vers blijven dan gewoonlijk. De groene vruchten worden met een speciaal goedje ingespoten om veroudering tegen te gaan.

“De rijpingstijd van een avocado is moeilijk in te schatten en daar hebben heel wat mensen last van”, legt James Rogers van start-up Apeel uit aan Buzzfeed. “Daarom kwamen we op het idee van een spray die avocado’s twee keer zo lang vers houdt.”

Rijpingsproces

De spray bestaat uit vetten uit de schil van verschillende soorten fruit en groenten. Dat wordt vervolgens aangevuld met water. Het goedje wordt voor de verkoop op de vruchten gesprayd om zo het rijpingsproces te vertragen. “Het extra laagje op de groene vrucht bevat geen schadelijke stoffen en is eetbaar”, klinkt het.

Let er wel mee op: het duurt niet alleen langer tot de avocado bedorven is, ook wanneer hij rijp is, wordt uitgesteld. Koop je in de winkel dus een onrijpe avocado? Dan moet je dubbel zo lang wachten om hem op te eten. Wanneer je de avocado in twee snijdt, biedt de spray trouwens ook geen bescherming meer en moet je hem snel opeten.

Het bericht Avocado’s krijgen spraytan om langer vers te blijven verscheen eerst op Metro.


Dit is de hipste bril van het moment

Door Heleen Savels

De snelle planga is een gestroomlijnde bril met gekleurde glazen. Het flitsende accessoire is dankzij de Nederlandse rapper Donnie razendsnel populair geworden. Hij pronkte met zijn nieuwe bril op Instagram en startte een echte planga-gekte. 

Planga is Hollandse straattaal voor zonnebril. Het hippe accessoire heeft gekleurde en/of reflecterende glazen. De snelle planga heeft niet als bedoeling om mooi te zijn. Jongeren gebruiken de brillen net graag om er zo raar mogelijk uit te zien.

“Lekker gestroomlijnde bril”

“Ik had toevallig zo’n bril op toen ik een filmpje online zette. Het internet ontplofte gewoon”, vertelt Rapper Donnie aan de Nederlandse krant AD. “Voor mij is het gewoon een lekker gestroomlijnde bril.” Kort nadat hij zijn video deelde, lanceerde hij zijn nieuw nummer, getiteld ‘Snelle Planga’. Ondertussen werden er al meer dan 5.000 snelle plangafoto’s op Instagram gedeeld.

Posted on the block. Looking like Robocop

A post shared by DE FENOMEEN 🏆 (@maradonnie) on

Het bericht Dit is de hipste bril van het moment verscheen eerst op Metro.


Zin in je eigen frietfeestje? McDonalds lanceert mobiel restaurant

Door Axelle Lot

Ben je dol op de hamburgers en frietjes van McDonalds, maar niet op de drukte? Dan raden we je aan deze zomer eens naar Nederland te reizen. De keten lanceert er een mobiel restaurant waarin maximaal vijf gasten kunnen eten. 

McDonalds staat synoniem voor sappige hamburgers, maar ook voor luide kinderen en smakkende mensen. Wie daar geen zin in heeft, kan binnenkort afzakken naar Nederland. De fastfoodketen lanceert er deze zomer een mobiel restaurant. Liefhebbers kunnen online laten weten waarom de mini McDonalds naar een bepaalde plek moet komen.

Waddeneiland 

Waar de mini McDonalds uiteindelijk neerstrijkt, hangt volledig af van de fastfoodketen. Maar als je geluk hebt en jouw locatie gekozen wordt, krijg je samen met vijf mensen toegang tot het restaurant. De eerste plek waar de kleine McDonalds een bezoekje brengt,is het waddeneiland Terschelling. De inwoners vinden het alvast heel bijzonder want normaal moeten ze van het eiland afgaan, willen ze een lekkere hamburger eten.

Het bericht Zin in je eigen frietfeestje? McDonalds lanceert mobiel restaurant verscheen eerst op Metro.


Australiër won al zeven keer de lotto dankzij wiskundige formule

Door Axelle Lot

Een anonieme gelukzak uit Australië mocht afgelopen week al voor de zevende keer zijn lottoprijs gaan ophalen. Het geheim van zijn winst? Een beetje wiskunde en een formule waarbij hij al jaren trouw aan blijft.  

De winnaar won deze keer meer dan 400.000 Australische dollar (omgerekend zo’n 255.000 euro). Het is al de zevende keer dat hij de lotto won. In totaal raapte hij al zo’n 1 miljoen Australische dollar bij elkaar. Volgens hem is het niet zo extreem moeilijk om te winnen. “Ik gebruik een beetje wiskunde en mijn eigen formule. Bovendien zitten sommige cijfers vaker in het spel dan anderen. Om dit allemaal te kunnen bij houden, maak ik een spreadsheet”, aldus de man aan een lokale krant.

Boerderij

De gelukkige man gaat geen extravagante dingen doen met de prijzenpot. Hij wil gewoon zijn boerderij afbetalen en een nieuwe zitmaaier kopen. En misschien in de toekomst een nieuwe auto aanschaffen. Voor wie ook een gokje wil wagen. De winnende nummers waren: 26, 8, 22, 45, 2 en 12. De extra nummers waren 1 en 38.

Het bericht Australiër won al zeven keer de lotto dankzij wiskundige formule verscheen eerst op Metro.


Veilig Tinderen met deze safety tips

Door Axelle Lot

Online daten is een vast onderdeel geworden van het single leven. Maar is afspreken met je Tinder match wel veilig? Enkele tips om met veilig gemoed op date te gaan. 

Research 

Op Tinder krijg je alleen de voornaam van je match te zien. Ga dus volledig in journalistenmodus en speur de dating-app naar gemeenschappelijk vrienden die iets meer over hem of haar kunnen vertellen. Vind je geen achternaam vraag dan op de man af wat meer gegevens. Het is tenslotte niet zo ongewoon om te willen weten met wie je op stap gaat.

Niet thuis afspreken 

De moeder der tips is waarschijnlijk: spreek de eerste keer niet bij je thuis af. Kies een publieke plaats waar veel mensen komen. Ook al komt de persoon over alsof hij Brad Pit himself is, je wil toch zeker weten wie je voor je hebt. Kies de eerste keer ook een plaats uit waar je al eens geweest bent. Dit zal ervoor zorgen dat je meer op je gemak voelt.

In geval van nood-persoon 

Hoe spannend daten ook is, zorg er altijd voor dat iemand weet waar je bent en wie je afspreekt. Of het nu je oma, moeder of beste vriendin is, zorg ervoor dat je toch minstens één persoon op stand-by hebt staan. Geef die persoon ook alle details van je date door (uur, plaats, datum). Valt de date echt enorm tegen en zit je met een weirdo opgescheept? Stuur dan een codewoord door zodat die persoon jouw kan bellen en je uit je benaderde situatie kan redden.

Beheers jezelf 

Een eerste date is nog geen huwelijksaanzoek en dat geldt in beide richtingen. Hoe leuk je date ook lijkt, voeg hem of haar nog niet direct toe op alle social media-kanalen en ga nog niet meteen je ouders voorstellen. Ook na twee of drie dates, kan het nog in vriendschap eindigen.

Het bericht Veilig Tinderen met deze safety tips verscheen eerst op Metro.


Wil je er even tussenuit? Tripadvisor somt de tien beste wellnessbestemmingen op

Door Axelle Lot

In de hectiek van het leven willen meer en meer toeristen rust en bezinning als ze op reis gaan. Wellnessbestemmingen met een ruim aanbod aan yoga doen het dan ook erg goed. Reissite Tripadvisor somde de tien beste bestemmingen op. Allen daarheen. 

Bali, Indonesië

Het Indonesische eiland lijkt maar niet in te boeten aan populariteit. De mogelijkheden om te ontspannen zijn oneindig: je kan er aan yoga doen, duiken, wandelen en lekker eten. Bovendien zijn de hotels van topkwaliteit en de mensen buitengewoon aardig.

Foto Unsplash

Rishikesh, India

Rishikesh is een heilige stad in het Himalyagebergte. Een oord van rust en spiritualiteit waar je wandelingen kunt maken en aan yoga kunt doen.

Sedona, Amerika

Nood om je batterijen op te laden? Geen betere plaats dan in Sedona. Deze droge plaats in de woestijn van woestijn van Arizona ligt ver weg van de beschaafde wereld en is ideaal om even te ontprikkelen.

Foto Unsplash

Hepburn Springs, Australië

In Hepburn Springs vind je niet alleen wondermooie natuur, maar ook de grootste natuurlijke mineraalbronnen van Australië. Sinds 1895 genieten toeristen hier al van wellnessfaciliteiten.

Ko Samui, Thailand 

Het derde grootste eiland van Thailand is de hotspot voor toeristen die op zoek zijn naar zingeving. Onder enkele exotische palmbomen kan je genieten van rust en stilte en het goede weer. Wie liever iets cultureel wil aandoen, kan de vele boeddhistische tempels bezoeken.

Foto Unsplash

Zijn ook populair 

Stonden niet in de top vijf van populaire wellnessbestemmingen, maar trekken toch nog een hoop toeristen aan:

Costa Rica
Zwitserland
Zwitserland
Malediven
Spanje

Het bericht Wil je er even tussenuit? Tripadvisor somt de tien beste wellnessbestemmingen op verscheen eerst op Metro.


Religie doet je langer leven

Door Annelies Leys

Religieuze mensen leven gemiddeld vier jaar langer dan zij die niet geloven. Dat heeft een Amerikaans onderzoek uitgewezen. “Gelovigen hebben minder stress en blijven weg van slechte gewoontes”, klinkt het. 

Onderzoekers van de Ohio University bestudeerden meer dan 1.500 overlijdensberichten in de krant. Daarin staat onder andere welke godsdienst de overledene beleed, welke hobby’s hij uitoefende en hoe gezond hij was. Uit de analyse blijkt dat gelovigen gemiddeld vier jaar langer leefden.

Eenzaamheid

“Religieuze mensen horen vaak bij een gemeenschap”, legt hoofdonderzoeker Laura Wallace uit aan The Independent. “Daardoor zijn ze minder eenzaam. Ze doen ook vaak aan vrijwilligerswerk en zijn dus actiever, wat goed is voor de levensverwachting.”

Minder stress

Volgens de onderzoekers hebben gelovigen ook een gezondere levensstijl: ze zouden minder alcohol en drugs gebruiken. Daarnaast kunnen ze zich ook beter ontspannen omdat mediteren of bidden goed werkt tegen stress.

Het bericht Religie doet je langer leven verscheen eerst op Metro.


Stress zal millennials duur komen te staan

Door Annelies Leys

Wanneer millennials op middelbare leeftijd zijn, zullen ze in slechtere gezondheid verkeren dan hun ouders. Dat heeft een Brits onderzoek uitgewezen. De huidige twintigers zouden door constante stress meer risico lopen op ziektes zoals kanker en diabetes.

Onderzoekers van de Britse denktank Health Foundation hebben zo’n 2.000 millennials ondervraagd. Dat zijn mensen die tussen 1980 en 2000 geboren zijn. Uit de studie blijkt dat de generatie twintigers en dertigers van nu de eerste is die ongezonder zal zijn dan hun ouders. Op middelbare leeftijd zullen ze namelijk meer risico lopen op kanker, diabetes en hartziekten. Dat komt door de constante stress en onrust die millennials ervaren.

Werkonzekerheid

“Jongeren staan veel meer onder druk dan de generaties voor hen”, legt Jo Bibby van Health Foundation uit aan The Sunday Times. “Vooral jobonzekerheid veroorzaakt heel wat stress. Het is niet eenvoudig om een job te vinden en te behouden. Als ze dan toch werk hebben, worden ze weinig betaald”, klinkt het.  De millennials zijn de eerste generatie die minder verdient dan hun ouders.

Anders op sociale media

Sociale media hebben een grote invloed op het stressniveau van millennials. Jongeren moeten hun vriendschappen en relaties niet alleen in ‘real life’ onderhouden, ook via internet moeten ze in contact blijven. Daarnaast wordt op socialemediakanalen meestal enkel de mooie kant van het leven getoond, wat een onrealistisch beeld schept. Zo’n 80% van de ondervraagde twintigers zou zich daarom gedwongen voelen om zich anders te gedragen online, wat heel wat druk met zich mee brengt.

Het bericht Stress zal millennials duur komen te staan verscheen eerst op Metro.


❌