[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 12 December 2018Alle Nieuwskoppen

Jean-Pierre Van Rossem afgevoerd naar ziekenhuis

Door Aaron Verbrugghe

Gisteren was op VIER de tweede aflevering te zien van het spraakmakende ‘Van Rossem’. Anderhalf uur voor de uitzending werd de 73-jarige ex-beursgoeroe afgevoerd naar het ziekenhuis.

Jean-Pierre Van Rossem is gisterenavond omstreeks 19 uur met de hulp van een ladderwagen uit zijn flat op de eerste verdieping in Kapelle-op-den-Bos gehaald. Waarom Van Rossem afgevoerd werd, is nog niet duidelijk. In de documentaire konden we wel al zien dat de man fysiek al serieus afgetakeld is. Buren beweren dat hij toen nog bij bewustzijn was. Hoe het momenteel met de West-Vlaming gesteld is, is nog niet geweten.

Krasse uitspraken

Diezelfde avond werd ook de laatste aflevering van ‘Van Rossem’ uitgezonden. Daarin deed Jean-Pierre enkele krasse uitspraken over, onder andere, het koninklijk paleis. Opmerkelijk was ook de korte passage van rechtse politicus Hugo Coveliers, die nogal bruut de ingang werd geweigerd door Van Rossem.

 

 

Het bericht Jean-Pierre Van Rossem afgevoerd naar ziekenhuis verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

Cultuur als lichtpunt achter de tralies

Door Matthias

Zo’n 10.000 mensen zijn opgesloten in een van de 32 gevangenissen in ons land. Hoewel hun vrijheid ontnomen werd, hebben ook zij recht op vrije tijd, bepaalt artikel 24 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Vzw De Rode Antraciet vult met een cultuur- en sportaanbod in de Vlaamse en Brusselse gevangenissen dit recht voor gedetineerden in. Al is dat niet altijd even makkelijk.

De gevangenis van Bergen. Foto: Dries Hiroux

«Ik voelde mij mentaal aftakelen. Toen dacht ik: ‘Laat je niet gaan, doe wat je vroeger ook leuk vond, zoals kunst bekijken en boeken lezen.’ Want zo blijf je mens.» Aan het woord is een gedetineerde uit de gevangenis van Hoogstraten. Ik ontmoette haar in de gevangenisbibliotheek, met een boek over het impressionisme onder de arm. «Het brengt een beetje kleur in de gevangenis», verduidelijkt ze. «Er zijn veel gedachten die je niet leuk vindt, dus vlucht je in alles wat aangenaam is.»

De gevangenis huist in een oud kasteel. Een simpele omheining sluit het complex af van de samenleving. «Nieuwe gevangenissen zijn echt stalen bunkers, daar word je sowieso depressief van», vertelt Thomas Baeckens, cultuurfunctionaris bij vzw De Rode Antraciet.

Menselijkheid

Foto: Romane Heinen

«Het recht op cultuur en vrije tijd is er voor iedereen», stelt Baeckens overtuigd. «Daarnaast helpt cultuur om je leven weer op de rails te krijgen, en je voor te bereiden op een toekomst buiten de muren.» Cultuur opsnuiven kunnen de gedetineerden in de gevangenisbibliotheek. «We zitten hier alleen in een cel, de eenzaamheid schuilt om de hoek», vertelt een gedetineerde die de functie van bibliothecaris op zich neemt. «Dan is het fijn dat er zoiets is als een boek of een cd om de stilte te doorbreken.» Naast dvd’s en geschiedenisboeken, zijn er in de bib ook boeken over aardrijkskunde. «Daar bladeren mensen ook graag eens door. Wegdromen over waar ze naartoe willen als ze vrij zijn», glimlacht hij voorzichtig.

Vzw De Rode Antraciet organiseert ook crea-ateliers, optredens en zangsessies. «We merkten dat gedetineerden het belangrijk vinden om elkaar op een ongedwongen manier te zien, en niet als dader of medegevangene», vertelt Baeckens. In de aquarelworkshop kleurt een gedetineerde een dromerige lucht bij. «Hier spreken we over ons werk, en niet over de dagelijkse sleur hierbinnen. In dit lokaal zit je niet in de gevangenis.» Een andere gedetineerde benadrukt het belang van cultuur achter de tralies. «Als we opnieuw in de maatschappij komen en we voelen ons geen mens meer, dan is dat zowel voor ons als de maatschappij negatief.»

De gevangenis van Hoogstraten in het Gelmelslot. Foto: Romane Heinen

Veiligheidsregels

«Een gevangenis is geen gemakkelijke context om iets te organiseren», verduidelijkt Baeckens. «De Rode Antraciet zou graag de buitenwereld binnenlaten, maar dat is niet altijd mogelijk omwille van veiligheidsregels.» De gevangenis van Hoogstraten heeft een open regime waarbij de meeste gedetineerden overdag werken in de werkplaatsen. In de gevangenis van Bergen, die ik de volgende dag bezoek, is er behalve de bib geen cultureel aanbod. Er is ook te weinig werk, waardoor de meesten dagen in hun cel doorbrengen. «In Vlaanderen is er een strategisch plan voor hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. In Wallonië hangt het vrijetijdsaanbod af van gevangenis tot gevangenis», verklaart Baeckens.

Amnesty International omschrijft de situatie in de Belgische gevangenissen als schrijnend. Vzw De Rode Antraciet schept alvast een lichtpunt in de duisternis, vertelt een gedetineerde uit Hoogstraten. «Mensen die culturele activiteiten organiseren, maken het verschil. Voor mij mag het nog meer zijn, maar ik snap dat er een beperkt draagvlak voor is. Ik dacht vroeger ook altijd ‘eigen schuld, dikke bult’. Tot je hier zelf terechtkomt, dan weet je dat dat vaak kort door de bocht is.»

 

Belgodyssee, een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L’Avenir, bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende gemeenschappen van ons land. Heel concreet werken de jongeren in tweetalige duo’s. Tijdens deze editie gaan ze aan de slag met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die dit jaar 70 jaar bestaat. Dries Hiroux belicht het belang van cultuur voor gedetineerden.

 

Belgodyssee / E. Crooy

Wie ben ik?

Naam: Dries Hiroux

Leeftijd: 23 jaar

Woonplaats: Brussel

Studies: Master in sociologie (UGent) en master in journalistiek (KU Leuven)

Het bericht Cultuur als lichtpunt achter de tralies verscheen eerst op Metro.Laura Tesoro komt naar buiten met nieuwe vriend

Door Aaron Verbrugghe
De vlinders tieren welig in de vrouwelijke BV-buiken. Naast Cath Luyten en An Lemmens heeft nu ook Laura Tesoro een nieuwe vriend. Zijn naam is Jordan, een jonge Antwerpenaar over wie weinig bekend is. Fans van Laura hadden al een tijdje in de gaten dat dezelfde jongeman aan haar zijde bleef opduiken. 

 

Een snoepreisje naar Boedapest, samen gezellig gaan schaatsen, of gewoon genieten van een drankje op café: altijd was Jordan erbij. Dat deed bij vele fans al een belletje rinkelen. Nu blijkt dat de twee jongelingen al sinds de zomer een setje zijn. “Laura en Jordan hebben inderdaad een relatie”, zo bevestigt de manager van Tesoro.

Wie is Jordan?

Over Jordan is voorlopig niet veel bekend. Hij komt net als Laura uit het Antwerpse en zou nog studeren. Het hoe, wat, waar en wanneer de twee elkaar hebben leren kennen, lijkt voorlopig hun geheim te blijven.

Op sociale media deinst Laura er alvast niet van terug met haar ‘catch’ in de openbaarheid te treden. Zo postte ze onlangs een foto van hem op café in Amsterdam.

Foto Instagram Stories

Giovanni Kemper

Anders dan bij bij haar vorige relatie, kiest Laura nu dus voor een jongeman buiten de showbizz. Dat was niet zo bij Giovanni Kemper, die ze leerde kennen tijdens de dansshow ‘The Fabulous Sneakerboyz’.

Foto Belga / J. Gekiere

“We moesten samen dansen en Gio stelde voor om mij wat te helpen”, zei Laura daar destijds over. “Op een bepaald moment moest hij mij optillen en weer neerzetten. Toen wist ik dat ik verliefd was. En ik hoop wel dat ik met hem kan oud worden.” Dat heeft dus niet mogen zijn, al zijn ‘Gio’ en Laura nog steeds dikke vrienden. Hopelijk meer geluk met Jordan.

Het bericht Laura Tesoro komt naar buiten met nieuwe vriend verscheen eerst op Metro.


Vrouw moet naar de cel voor suikerspin in auto

Door Tanne Somers

Een Amerikaanse vrouw heeft drie maanden onterecht in de cel doorgebracht. Door een verouderde drugstest dacht de politie dat ze zakjes crystal meth vervoerde, maar het bleek gewoon om suikerspin te gaan. 

Dasha Fincher werd tijdens een autorit in de zuidelijke staat Georgia aan de kant gezet door de politie. De agenten vonden enkele zakjes met een blauwe substantie in de koffer, waarvan ze dachten dat het methamfetamine was. Fincher werd meteen gearresteerd voor het bezit en vervoer van drugs.

Gevangenis 

De overdonderde vrouw werd ondervraagd en probeerde de agenten te overtuigen dat het om suikerspin ging. Maar volgens de drugstest zat er meth in de zakjes, waardoor Fincher onmidellijk naar de gevangenis werd overgebracht. Omdat ze geen borg kon betalen, moest ze in de cel blijven.

Onschuldig

Na extra onderzoek bleek de drugstest ernaast te zitten. Het ging toch gewoon om suikerspin. Fincher was onschuldig en werd meteen vrijgelaten. Nu klaagt zij het politiekorps van Georgia aan omdat ze “belangrijke levensgebeurtenissen gemist heeft tijdens haar verblijf in de gevangenis”. Zo werd haar kleinzoon geboren, een vreugdevolle dag waar ze niet kon bij zijn. “Dit wil ik nooit meer meemaken”, vertelt ze aan de Amerikaanse televisiezender WMAZ. “Ik wil dat ze boeten voor wat ze me hebben aangedaan.”

Het bericht Vrouw moet naar de cel voor suikerspin in auto verscheen eerst op Metro.


Peter Van de Veire kondigt schitterend nieuws aan op Instagram

Door Koen De Nef

MNM-presentator Peter Van de Veire en zijn vrouw Ilse zijn in blijde verwachting. Dat kondigde hij woensdagavond in volle Sinterklaassfeer aan op Instagram.

Ook Peter Van de Veire en zijn vrouw Ilse (33) hebben woensdagavond hun Sinterklaasschoentje gezet, met een wortel erin en suikerklontjes, zoals het hoort. Attente volgers wisten echter dat er meer aan de hand was, want in het midden pronkt er een babyschoentje. “#2019”, titelde de 47-jarige radioman uit Eeklo de foto.

En jawel, ook zijn manager bevestigt het goede nieuws. “Ergens volgend jaar wordt Peter opnieuw papa en daar zijn zijn vrouw en hij ontzettend blij om. Nu gaat hij eerst nog even focussen op MNM, Les Flamands (het creatieve huis dat hij samen met Niels Destadsbader en Miguel Wiels oprichtte, red.) én ‘De Slimste Mens’. Kwestie dat het kind toch íets heeft om trots op te zijn”, knipoogt hij.

Al drie dochters

De Eén-presentator heeft overigens al drie volwassen dochters uit een vorige relatie. Jitske (25), Kato (22) en Hebe (19). Peter was pas 21 toen zijn toenmalige vriendin zwanger was. “Dat was even schrikken, want we waren eigenlijk veel te jong om mama en papa te worden. Maar op een bepaald moment neem je, na alle afwegingen, de beslissing om er volledig voor te gaan. En daar is een prachtkind uit voortgevloeid”, klonk het eerder in een interview.

Ondertussen quizt Peter er verder lustig op los in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De radioman zit vanavond al aan zijn zesde deelname.

View this post on Instagram

#2019

A post shared by Peter Van de Veire (@petervandeveire) on

Het bericht Peter Van de Veire kondigt schitterend nieuws aan op Instagram verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Philippe Geubels steekt draak met Erik Van Looy

Door Koen De Nef

Philippe Geubels heeft er een gewoonte van gemaakt om minstens één keer per aflevering te lachen met ‘De Slimste Mens ter Wereld’-presentator Erik Van Looy. En vanavond is het alweer goed raak.

Vanavond keert het koningsduo Philippe Geubels en Jeroom terug in de jury van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Nog voor ze goed en wel aan de quiz begonnen zijn, haalt Philippe al meteen uit met een stevige rechtse aan Erik.

Taboe

“Ik ga proberen niet meer met u te lachen. Sinds ik ‘Taboe’ heb gedaan, heb ik heel veel respect gekregen voor mensen met een beperking”, lacht hij in koor met de voltallige zaal. “Sorry, dat was de laatste”, grijnst hij vervolgens.

‘De Slimste Mens ter Wereld’ is van maandag tot donderdag te bekijken om 21.40 uur op VIER.

 

Het bericht VIDEO. Philippe Geubels steekt draak met Erik Van Looy verscheen eerst op Metro.


Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

Door Johan

asielaanvraag

Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

Sinds 22 november hanteert ons land een limiet van 50 asielaanvragen per dag. De voorbije weken kregen dan ook een dertig à veertig mensen per dag te horen dat ze geen asiel mochten aanvragen en moeten terugkomen. Sommigen onder hen moesten al tot tien keer terugkomen. Gisteren werden maar een twintigtal mensen binnengelaten bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Vandaag werd de deur gesloten voor een dertigtal mensen.

Doordat de overheid verhindert om asiel aan te vragen, hebben ze ook geen recht op opvang en belanden ze op straat. Onder hen ook niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, gezinnen met kinderen en zieken.

‘Dat is onmenselijk, onaanvaardbaar én onwettelijk. Daarom stappen wij met een zevental ngo’s naar de rechter. We eisen dat ons land onmiddellijk de onwettige limiet op de asielaanvragen opheft. We verwachten de uitspraak binnenkort,’ zeggen de ngo’s.

De zeven organisaties die naar de rechter trekken zijn CIRÉ, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, La lique des droits de l’Homme, NANSEN vzw, La Platforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés, Dokters Van de Wereld en Artsen Zonder Grenzen.

De situatie op het terrein wordt elke dag meer schrijnend. Eind vorige week maakte de Kinderrechtencommissaris nog bekend dat al meer dan 200 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op straat gezet werden. Er is te weinig opvang voorzien voor hen. En het winterplan van Fedasil dat normaal start op 1 november, ging dit jaar nog niet van start. Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen zijn kinderen en jongeren op de vlucht die hier alleen zijn zonder ouders of voogd. Ons land zet dus doelbewust kinderen en jongeren op straat en stelt hen bloot aan mogelijke uitbuiting en gevaarlijke situaties tijdens de nacht.

Daarbovenop is de Dienst Vreemdelingenzaken, waar mensen asiel moeten aanvragen, net verhuisd naar het Klein Kasteeltje in Brussel. Deze verhuis brengt heel veel chaos mee. Gisterenmorgen gingen de deuren maar een tiental minuten open. Het monitoringteam van Vluchtelingenwerk Vlaanderen zag dat een twintigtal mensen binnen mocht. Van een selectie op basis van kwetsbaarheid was geen sprake meer. Daardoor bleven vrouwen en kinderen, waaronder een baby van twee maanden, achter.

Het bericht Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen verscheen eerst op Belg.be.

Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

Door Johan

asielaanvraag

Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

Sinds 22 november hanteert ons land een limiet van 50 asielaanvragen per dag. De voorbije weken kregen dan ook een dertig à veertig mensen per dag te horen dat ze geen asiel mochten aanvragen en moeten terugkomen. Sommigen onder hen moesten al tot tien keer terugkomen. Gisteren werden maar een twintigtal mensen binnengelaten bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Vandaag werd de deur gesloten voor een dertigtal mensen.

Doordat de overheid verhindert om asiel aan te vragen, hebben ze ook geen recht op opvang en belanden ze op straat. Onder hen ook niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, gezinnen met kinderen en zieken.

‘Dat is onmenselijk, onaanvaardbaar én onwettelijk. Daarom stappen wij met een zevental ngo’s naar de rechter. We eisen dat ons land onmiddellijk de onwettige limiet op de asielaanvragen opheft. We verwachten de uitspraak binnenkort,’ zeggen de ngo’s.

De zeven organisaties die naar de rechter trekken zijn CIRÉ, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, La lique des droits de l’Homme, NANSEN vzw, La Platforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés, Dokters Van de Wereld en Artsen Zonder Grenzen.

De situatie op het terrein wordt elke dag meer schrijnend. Eind vorige week maakte de Kinderrechtencommissaris nog bekend dat al meer dan 200 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op straat gezet werden. Er is te weinig opvang voorzien voor hen. En het winterplan van Fedasil dat normaal start op 1 november, ging dit jaar nog niet van start. Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen zijn kinderen en jongeren op de vlucht die hier alleen zijn zonder ouders of voogd. Ons land zet dus doelbewust kinderen en jongeren op straat en stelt hen bloot aan mogelijke uitbuiting en gevaarlijke situaties tijdens de nacht.

Daarbovenop is de Dienst Vreemdelingenzaken, waar mensen asiel moeten aanvragen, net verhuisd naar het Klein Kasteeltje in Brussel. Deze verhuis brengt heel veel chaos mee. Gisterenmorgen gingen de deuren maar een tiental minuten open. Het monitoringteam van Vluchtelingenwerk Vlaanderen zag dat een twintigtal mensen binnen mocht. Van een selectie op basis van kwetsbaarheid was geen sprake meer. Daardoor bleven vrouwen en kinderen, waaronder een baby van twee maanden, achter.

Het bericht Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen verscheen eerst op Belg.be.

VIDEO. Jean-Pierre Van Rossem beleefde romance met Italiaanse schone

Door Aaron Verbrugghe

Dinsdag brengt VIER het eerste deel van Van Rossem, over het leven van de gelijknamige excentrieke figuur. ‘Rossem’ leefde een op zijn zachtst gezegd opvallend leven, met hoge pieken en diepe dalen, maar blijkbaar wisten we nog niet alles.

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Hoewel het niet makkelijk is een naam te plakken op de figuur Jean-Pierre Van Rossem, zullen de meeste mensen daaraan denken. Er is echter nog een woord van toepassing op de uitgeweken Bruggeling: minnaar.

Moderne ‘Romeo en Julia’

Zo komt hij in de documentaire van Peter Boeckx op de proppen met een ontroerend verhaal over zijn kortstondige relatie met een Italiaanse schone. Klein spoiler alert: het verhaal toont heel wat gelijkenissen met ‘Romeo en Julia’, met Venetië als locatie in plaats van Verona.

Het bericht VIDEO. Jean-Pierre Van Rossem beleefde romance met Italiaanse schone verscheen eerst op Metro.


Pendelaar Santosh: “Mijn tolerantie voor pikant eten is genetisch bepaald”

Door Janne Vandevelde

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Santosh Wuyts, een 28-jarige IT-medewerker en fotograaf

ZICHT

Mijn enige herinnering aan India, voor ik geadopteerd werd, is een vaag beeld met ballonnen. Ik was pas 11 maanden, dus ik weet niet of dat beeld ook klopt. Een paar jaar geleden ben ik met een vriend voor de eerste keer terug naar India gereisd. Die reis wilde ik al lang doen. We hebben toen ook mijn weeshuis bezocht en hebben er een zuster ontmoet die mij nog verzorgd heeft. Ze herinnerde mij zelfs nog en kon het schriftje tonen waarin mijn naam stond en die van mijn ouders die me geadopteerd hebben.

GEHOOR

Ik let bijna nooit op de teksten van muzieknummers. Ik ben een grote jazzliefhebber en daar zijn teksten sowieso minder aanwezig. Zelf speel ik drum en piano. Dat lijkt misschien niet zo’n voor de hand liggende combinatie, maar toch helpt mijn drumervaring mij soms bij het pianospelen. Piano heb ik mezelf eerst aangeleerd, dat vergt wel wat discipline en tijd. Daarna heb ik ook nog online lessen gevolgd bij een Brit die naar Hongarije was verhuisd, zijn grote idool achterna, de componist Liszt.

SMAAK/SPRAAK

Het is een beetje een cliché, maar ik eet het liefst Indisch. (lacht) Door naar India te reizen en te zien hoe ze daar koken is die fascinatie alleen maar versterkt. De Indische gerechten die we hier kennen zijn meestal veel milder. Mijn tolerantie voor pikant eten is volgens mij genetisch bepaald. Ik ben er niet mee opgegroeid, want mijn ouders kookten nooit pikant. Mijn broer kan er nog beter tegen dan ik. Hij heeft al eens zonder problemen een Carolina Reaper-peper gegeten, de pikantste ter wereld.

REUK

Kruiden pletten met de vijzel en ze dan in het vuur gooien: de geuren die dan vrijkomen vind ik heerlijk! Onlangs gebruikte ik gerookt paprikapoeder tijdens het koken en die geur deed me meteen terugdenken aan de scoutskampvuren vroeger. Ik woon nu samen in een huis met drie vrienden die ik 20 jaar geleden bij de scouts heb leren kennen en waarmee ik samen ben opgegroeid. Elke avond eten we samen en we wisselen af wie kookt. We hebben onze eigen specialiteiten en inspireren elkaar met ingrediënten en recepten.

TAST

Mijn mama zegt dat ik mij onmiddellijk aan haar heb vastgeklampt toen ik uit het weeshuis kwam en me bijna meteen thuis voelde. Misschien dat ik daarom ook nooit de behoefte heb gehad om op zoek te gaan naar mijn biologische ouders. Ik zou ook niet weten wat ik tegen hen moet zeggen. Bij de eerste ontmoeting met mijn ouders, nam ik blijkbaar mijn mama haar oor vast tussen mijn vingers. Dat is iets tussen haar en mij, wat ik daarna nog heel lang ben blijven doen. Ook al lijkt het misschien iets vreemds.

ZESDE ZINTUIG

Als je met vier uiteenlopende karakters samenwoont, zijn er soms conflicten. Dat kan bijna niet anders, ook al zijn we goede vrienden. Ik denk dat ik dan degene ben die de kerk in het midden weet te houden, luistert naar de verschillende partijen en diplomatisch kan onderhandelen. Voor we gingen samenwonen hebben we even getwijfeld of het wel een goed idee was, net omdat we onze lange vriendschap niet op het spel wilden zetten. Maar we hebben het risico genomen en het gaat goed. Mensen zijn altijd verbaasd dat ons huis geen stort is. (lacht)

Tekst Pieter Lantsoght, Foto Janne Vanhemmens

Het bericht Pendelaar Santosh: “Mijn tolerantie voor pikant eten is genetisch bepaald” verscheen eerst op Metro.Verzoening tussen Wendy en Frans leidt tot nieuwe breuk met zoon Dylan

Door Aaron Verbrugghe

Nieuwe ontwikkelingen in de soap rond Wendy Van Wanten en haar zoon Dylan, kort nadat ze zich opnieuw verzoende met hare Frans. “Wendy’s ogen zijn opengegaan”, hoort Dag Allemaal in haar omgeving. “Ze beseft dat ze door Dylan werd gemanipuleerd.” 

Vijf dagen postte Wendy Van Wanten een post op Instagram van zij en dochter Estelle, met de tekst “Mamma Mia. Here we go again…”. Een verhulde bekentenis dat zij en Frans het nog eens willen proberen? Zelf hullen ze zich naar aloude gewoonte achter een mistgordijn, maar bronnen dicht bij het koppel vertelden Dag Allemaal dat de twee weer naar elkaar zijn toegegroeid.

Wie wordt de man van Wendy?

De bom barstte vorige maand nadat Wendy alleen ironisch genoeg alleen verscheen bij de première van haar theatershow ‘Wie wordt de man van Wendy?’. Ze probeerde de kwestie te minimaliseren en zei dat hij gewoon thuis was. Frans reageerde toen aangeslagen op Instagram dat ze niet meer samen waren “doordat iemand tussen ons is komen te staan die van in het begin tegen mij was” – een niet zo subtiele verwijzing naar Dylan. Wendy postte toen dat zij en Frans door een moeilijke periode gingen en tijd nodig hadden om “na te denken”.

Dylan en Frans hebben bloedhekel aan mekaar

Het was al langer een publiek geheim dat Frans en Dylan, de oudste zoon van Wendy, niet door één deur konden. Onlangs deed Frans nog een emotionele oproep aan Wendy om “nog eens te praten”, waar ze nu dus op lijkt te zijn ingegaan. “Dylan heeft zijn hand overspeeld en trekt tot zijn grote woede nu aan het kortste eind”, staat te lezen in Dag Allemaal.

Maar ze heeft natuurlijk een 10-jarige dochter met Frans, ook een grote factor in dit ganse verhaal. “Wij denken dat Wendy plots besefte dat ze dat niet zomaar wil weggooien, en dat Dylan haar manipuleerde om Frans buiten te houden. Haar ogen zijn opengegaan, en dat is haar niet in dank afgenomen door Dylan. We hopen dat ze écht weer bij elkaar zijn. Want Dylan buiten betekent, logisch gezien, dat Frans weer binnen is”, klinkt het bij een anonieme bron in Dag Allemaal.  Een andere intimus van Wendy vertelde het weekblad dan weer over sms’en die Dylan recent naar Wendy stuurde. “Die stonden vol verwijten aan het adres van Frans”, klinkt het. “Grove verwijten.”

“Ik wil met rust gelaten worden”

Dat Frans en Wendy opnieuw samen zijn, is ook in showbizzland geen geheim meer. Hoezeer ze ook hun best doen om van de radar te blijven, Frans werd tijdens optredens van Wendy al een paar in de coulissen gespot. Bij een optreden vorige week in het West-Vlaamse dorp Ooigem liet Wendy de aanwezige journalisten en fotografen uit de zaal zetten met de boodschap: “Ik wil met rust gelaten worden”.

Het bericht Verzoening tussen Wendy en Frans leidt tot nieuwe breuk met zoon Dylan verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Sven De Leijer: “Annelies Van Herck zat plots in pyjama naast mij”

Door Koen De Nef

Vanavond zetelt Sven De Leijer in de jury van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. En hij heeft meteen een leuke anekdote met Annelies Van Herck in huis…

Zes afleveringen hield Rani De Coninck het vol in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De 48-jarige televisiepresentatrice wordt vanavond vervangen door Pieter De Crem. En ook Sven Gatz en Annelies Van Herck zijn weer van de partij.

Pyjama

Over die laatste herinnert jurylid Sven De Leijer zich nog een opvallende avond met het 43-jargie nieuwsanker. “Ik was ooit met haar man, Michaël Van Droogenbroeck, iets gaan eten. We zijn daarna nog iets gaan drinken bij hen thuis. De volgende scène is dat ik in de zetel zit naast Annelies Van Herck, die ik tot dan enkel kende van ‘Het Journaal’, maar zij zit daar in haar pyjama. Ik heb haar beloofd dat we dat nooit op televisie gaan zeggen, dus we zwijgen daarover”, vertelt hij.

Met de twee andere kandidaten, Pieter De Crem en Sven Gatz, heeft De Leijer overigens ook al avonturen beleefd. Zo ging hij op buitenlandse missie met Pieter en vierde hij vorig jaar Kerstmis met Sven.

‘De Slimste Mens ter Wereld’ is van maandag tot donderdag te bekijken om 21.40u op VIER.

 

Het bericht VIDEO. Sven De Leijer: “Annelies Van Herck zat plots in pyjama naast mij” verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Presentatrice zet grofgebekte rapper op zijn plaats

Door Koen De Nef

De Nederlandse presentatrice Sofie van den Enk heeft rapper Mula B met de grond gelijkgemaakt toen ze hem confronteerde met het woord ‘kech’, dat hij veelvuldig gebruikt in zijn teksten.

In het nieuwe NPO 3-programma ‘Me Jane You Tarzan?’ gaat presentatrice Sofie van den Enk op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland. Daarin confronteert ze onder andere rapper Mula B met zijn frequent gebruik van het woord ‘kech’. “Eén woord dat mij heel vaak opviel – en dat ken ik echt niet – is het woord ‘kech’. Wat betekent dat?”, vraagt ze hem. “Dat betekent gewoon ‘een vrouw’, eigenlijk”, antwoordt Mula B schoorvoetend. “Dus je moeder is een ‘kech’, en je zusje is een ‘kech’, en je vriendin is een ‘kech’?”, doet ze hem met de mond vol tanden staan, goed wetende dat ‘kech’ Marokkaans is voor ‘hoer’.

Boef

Begin dit jaar kwam ook Boef zwaar onder vuur te liggen nadat hij drie vrouwen beledigde. Dat gebeurde op Nieuwjaarsdag, toen hij autopech had en hij een lift kreeg van de vrouwen. Op Snapchat noemde hij hen ook ‘kechs’. Dat veroorzaakte zoveel commotie dat hij genoodzaakt was om enkele optredens af te zeggen.

‘Me Jane You Tarzan’ is elke woensdag te bekijken om 21.50 uur op NPO 3.

“Dus je moeder is een kech, je zusje is een kech” 😂 pic.twitter.com/vlEYgtQifv

— Jasmine ✨ (@Jaskelis) November 21, 2018

Het bericht VIDEO. Presentatrice zet grofgebekte rapper op zijn plaats verscheen eerst op Metro.


“Gezinshereniging, dat is een zeer kostelijke zaak”

Door Matthias

Terwijl in West-Europa de herdenkingen voor 100 jaar Wapenstilstand achter de rug zijn, is de oorlog in heel wat andere gebieden in de wereld nog lang niet gedaan. Ze dwingt jongeren om hun land te ontvluchten op zoek naar een veiliger leven. Sommige van die jongeren zijn nog minderjarig en proberen zonder ouders Europa binnen te geraken. Vluchtelingenorganisaties vangen hen op, helpen hen de eerste stappen te zetten in hun Belgische leven en starten eventueel samen met hen een procedure tot gezinshereniging op.

«IS zei: ‘Kom mee met ons, wij schieten mensen neer’. Maar ik wou niet mee. Waarom moet ik andere mensen neerschieten, waarom moet ik hen vermoorden? Ik wou dat niet.» Osman was ongeveer 13 jaar oud toen de terreurorganisatie hem in zijn dorp in Afghanistan wou rekruteren. Hij vluchtte weg, maar moest zijn ouders en broers achterlaten. Op de vlucht voor IS kwam hij via Pakistan en Iran naar Europa, op zoek naar een leven zonder oorlog. In december 2014 vroeg hij asiel aan in België.

Osman – Foto Kathly Lindekens

Een kostelijk recht

Zoals iedere niet-begeleide minderjarige kreeg Osman vanaf dag één een voogd toegewezen. «We zijn naar Tracing geweest om zijn familie te zoeken in Afghanistan», vertelt voogd Frans Briers. «Ik heb hem dan verteld dat de mogelijkheid tot gezinshereniging bestaat.» Voor minderjarige vluchtelingen is gezinshereniging inderdaad een recht. Artikel 16.3 van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens stelt dat het gezin als fundamentele eenheid moet worden beschermd.

Samen met zijn familie besloot Osman om de lange, maar vooral dure procedure op te starten. «Toen we begonnen, hadden we berekend dat het zo’n 1.500 euro per persoon zou kosten. Zijn moeder en drie broers komen, dus dat zou zo’n 6.000 euro zijn. Nu vragen ze een DNA-test, dat kost ook 200 euro per persoon», rekent Briers. “Het is dus een zeer kostelijke zaak om een gezinshereniging te doen.»

Opgroeien in een gezin is nochtans heel belangrijk, weten ze bij Mentor-Escale. De vzw is opgericht om niet-begeleide minderjarigen op te vangen en te helpen in hun zoektocht naar zelfstandigheid. Florence is er maatschappelijk assistente en maakte de gezinshereniging van één van de jongeren van dichtbij mee. «Het is heel ontroerend om te zien hoe belangrijk die hereniging is voor hen. We zien hoe deze jongeren hun familie echt wel nodig hebben.»

Zeldzaam

Nochtans zijn geslaagde gezinsherenigingen zeldzaam, zegt Olivier Fagel, woordvoerder van Mentor-Escale: «Ik denk dat we aan ongeveer tien opgestarte procedures zitten, terwijl we toch 130 of 140 jongeren begeleiden per jaar. En op tien procedures slagen er maar drie of vier.»

Geldgebrek is één van de redenen waarom velen de gezinshereniging niet opstarten of gaandeweg moeten stopzetten. De Belgische Staat wil geen extra financiële steun bieden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) legt uit waarom. «De minderjarigen genieten juridische begeleiding, krijgen een voogd toegewezen en hebben een gespecialiseerde opvangplaats die tot 90 euro per dag kost aan de Belgische belastingbetaler. Daarbovenop nog de reis- en visakosten betalen om die gezinshereniging in orde te krijgen, dat gaan we zeker niet doen.»

Ondertussen kreeg Osman slecht nieuws: zijn vader werd onlangs vermoord in Afghanistan. Maar hij zet door om zijn mama en broers weg te halen uit oorlogsgebied. In januari volgen DNA-testen om de familieband te bewijzen. Eenmaal de resultaten binnen zijn, kunnen zijn mama en broers worden overgevlogen. Hij zal hen dan bijna vijf jaar niet gezien hebben.

Belgodyssee, een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L’Avenir, bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende gemeenschappen van ons land. Heel concreet werken de jongeren in tweetalige duo’s. Tijdens deze editie gaan ze aan de slag met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die dit jaar 70 jaar bestaat. Laura Clays belicht de problematiek van gezinshereniging.

Foto Belgodyssee / E. Crooy

Over de auteur

Naam: Laura Clays
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Leuven
Studies: Master Rechten (KUL) en Journalistiek (VUB)

Het bericht “Gezinshereniging, dat is een zeer kostelijke zaak” verscheen eerst op Metro.Dit wordt het eerste Thanksgiving-gerecht in de cel voor de volgende celebs

Door Aaron Verbrugghe

Zelfs in de gevangenis gaat het leven verder. En wanneer het Thanksgiving is, betekent dat in Amerika ook een aangepaste menu. Dit zullen de beruchtste gevangenen eten die dit jaar het feest voor de eerste maal in de cel mogen ‘vieren’. 

Takeshi 69

(c) AFP / M. Bertorello

Voor de getatoeëerde rapper, echte naam Daniel Hernandez, met de wellustige naam, volgt Thanksgiving heel kort na z’n arrestatie voor afpersing. Daarnaast hangt hem ook nog tijd boven het hoofd voor  voor het mishandelen van een fan en het maken van een pikante video met een 13-jarig meisje en het verspreiden van die beelden.

Dit zal hij in z’n gevangenis te Brooklyn kunnen binnenspelen: kalkoen of aubergine als vegetarisch alternatief, aardappelpuree, maïs, vulling, jus, veenbessensaus, koekje en pompoentaart als dessert.

Bill Cosby

(c) AFP

De man met wie u zeker geen drankje wil gaan drinken, krijgt een gelijkaardig menu voorgeschoteld: kalkoen (of een veggie burger), broodvulling, aardappelpuree, jus, groene erwten en veenbessensaus. Als dessert wordt er pompoentaart geserveerd, met slagroom of fruit. 

Paul Manafort 

(c) AFP / Getty Images

Onder het motto ‘Drain the Swamp’ zit de voormalige campagneleider van Donald Trump in de cel voor fraude en belastingontduiking. Ook in het detentiecentrum van Virginia, zijn nieuwe woonplaats, staat er een standaard menu op de planning: kalkoen met aardappelpuree, zoete aardappelen, jus, vulling, sperziebonen, veenbessensaus, broodjes en pompoentaart om het af te sluiten.

Suge Knight

(c) AFP / D. McNew

Suge Knight is hoegenaamd geen lieverdje, en de kans lijkt klein dat hij ooit nog Thanksgiving thuis vieren zal. De gewelddadige muziekproducent en oprichter van hiphop-platenlabel Death Row Records zit in de cel voor doodslag nadat hij bij een ruzie twee mensen met zijn pick-up trick omverreed, waarvan er één overleed. In California State Prison zal hij z’n hart kunnen ophalen aan kalkoen, jus, vulling, aardappelpuree, zoete aardappelen, salade, veenbessensaus met als dessert een ijsje (geen taart, sorry Suge).

Het bericht Dit wordt het eerste Thanksgiving-gerecht in de cel voor de volgende celebs verscheen eerst op Metro.


Enkel Hof Van Cleve scoort nog drie sterren

Door Aaron Verbrugghe

Hof van Cleve in Kruishoutem, de zaak van chef Peter Goossens (foto), is voortaan het enige Belgische restaurant dat drie sterren krijgt van Michelin. Dat is bekendgemaakt bij de voorstelling van de culinaire gids in Flanders Expo.

Vorig jaar telde ons land nog twee driesterrenzaken, maar Hertog Jan komt niet langer in de gids omdat het Brugse restaurant eind december de deuren zal sluiten. Er zijn wel twee nieuwe Belgische restaurant met twee sterren in de Michelingids. Die notering is voortaan weggelegd voor La Table de Maxime (Our) en La Paix (Anderlecht), zo werd bekendgemaakt bij een ceremonie op de Horeca Expo in Gent.

Zes nieuwkomers

Er zijn ook zes Belgische restaurants die een eerste ster krijgen. De opvallendste nieuwkomer in dat rijtje is het restaurant Eed in Leuven, met de nauwelijks 23-jarige Philippe Heylen als chef. Heylen, die ervaring heeft opgedaan in de keuken van Hertog Jan, werd meteen ook uitgeroepen tot de beste jonge chef.

Voorts worden ook twee Antwerpse restaurants met een eerste ster bekroond: Nathan en Franq. De andere Belgische nieuwkomers in de gids zijn La Plage d’Amée (Jambes), La Ligne Rouge (Plancenoit) en Little Paris (Waterloo).

Topgastronomie

Gwendal Poullennec, de nieuwe internationale directeur van de Michelingidsen, liet ook blijken dat hij onder de indruk is van wat er op culinair vlak gebeurt in België. «Er is een tendens om zich onophoudelijk te vernieuwen. Het is die constante die vandaag erkenning krijgt van Michelin», klonk het.

Tot slot werd bij de voorstelling van de Michelingids ook het beroemde Brusselse restaurant Comme Chez Soi in de schijnwerpers gezet. De familie Wynants-Rigolet kreeg erkenning omdat ze al vier generaties lang achter de kookpotten staat van de Brusselse tweesterrenzaak, die al sinds 1926 bestaat.

 

Het bericht Enkel Hof Van Cleve scoort nog drie sterren verscheen eerst op Metro.


Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België

Door Koen De Nef

De Rode Duivels beleefden gisteren een van de meest dramatische voetbalavonden uit hun bestaan. Van de hemel naar de compleet onverwachte hel. En dat klonk alweer heerlijk vurig uit de mond van ’s lands beste radiocommentator Peter Vandenbempt.

“Wat een afgang!”, scandeerde de meelevende radiostem bij het vijfde doelpunt van Zwitserland tegen België. En dat terwijl Peter Vandenbempt bij de 0-2 niet meer geloofde in een comeback van de toen nog onmondige Zwitsers. Tot het 1-2, 2-2, 3-2, 4-2 en zelfs 5-2 werd.

Vernederende afgang

De dramatische prestatie van de Zwitsers in de eerste 20 minuten werd omgebogen in een onwaarschijnlijke ommekeer ten nadele van de arrogante Belgen. “Een vernederende afgang”, noemde Vandenbempt het op het einde van de wedstrijd, toen duidelijk werd dat de Rode Duivels definitief uitgeschakeld waren in de Nations League.

Pijnlijk, maar alweer werd aangetoond dat alles kan in het voetbal. Luister even mee hoe de gepassioneerde Vandenbempt gisterenavond op Radio 1 de onverwachte ommekeer beleefde bij de zeven doelpunten.

Het bericht Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België verscheen eerst op Metro.


«Je hebt veel rechten in België, je moet het alleen weten»

Door Matthias

Volgens artikel 22 van het mensenrechtenverdrag heeft iedereen recht op sociale zekerheid. Maar voor veel Belgen bestaat dit recht alleen op papier. Mensen die zwaar ziek worden, komen nog vaak in de armoede terecht.

Tinne-Roza kreeg vier jaar geleden te horen dat ze een agressieve tumor had. Er volgde meteen een operatie en een loodzware chemobehandeling. In die periode was geld haar laatste zorg. «Op zo’n moment ben je daar totaal niet mee bezig. Het enige wat je wil, is overleven», vertelt ze. «Pas een paar maanden later, op het moment dat al mijn spaargeld op was, besefte ik dat ik naast mijn gezondheid ook een zwaar financieel probleem had.» Gelukkig had Tinne-Roza familie en vrienden die haar steunden waar ze konden: «Anders had ik het niet gehaald.»

Anita Bastings – Foto T. Modave

Ook het Sint-Nicolasziekenhuis in Eupen merkt dat patiënten niet altijd op de hoogte zijn van het kostenplaatje van een behandeling. «Mensen beseffen dat vaak pas als ze opgenomen worden», vertelt Anita Bastings, verantwoordelijke voor de sociale dienst. «De ziekefondsen in ons land dekken heel veel, maar zware behandelingen vallen daar vaak gedeeltelijk buiten.»

Ontslag

Patiënten voor wie de behandeling te duur is, kunnen via de sociale dienst een contract afsluiten met het ziekenhuis om op lange termijn te betalen. «Het is geen uitzondering als mensen een rekening van een paar duizend euro afbetalen tegen twintig euro per maand. Dan hang je natuurlijk nog lang vast aan het ziekenhuis.»

Volgens Bastings stijgt het aantal mensen dat na een behandeling financiële problemen krijgt. «We zien steeds vaker dat patiënten niet weten hoe ze ooit hun rekeningen moeten betalen. Opvallend is dat we het in alle bevolkingsgroepen zien. Het gaat niet enkel om oudere mensen, bijvoorbeeld.»

Ook werkgevers hebben niet altijd begrip voor hun zieke werkkrachten. Na haar diagnose lichtte Tinne-Roza meteen haar baas in en een paar dagen later stond ze op straat. «Officieel werd ik ontslagen vanwege een reorganisatie, maar voor mij was het duidelijk dat mijn ziekte de reden was. Bij mijn ontslag werd het papierwerk dan ook nog eens slecht gedaan, waardoor ik op een zeer lage uitkering kwam te staan. Ik kreeg het absolute minimum en daar kan je echt niet van leven.»

Slechte communicatie

Gelukkig werd Tinne-Roza goed geïnformeerd door het ziekhuispersoneel waar ze behandeld werd. «Daar vertelde de sociaal werker me dat ik hulp kon krijgen, onder andere van het Kankerfonds. Ik had geluk dat ze me hiervan op de hoogte bracht, want veel patiënten weten dit niet. Dankzij het Kankerfonds, maar zeker ook dankzij de hulp van mijn omgeving, kon ik net rondkomen. Anders was het gewoon echt niet gelukt.»

Volgens Bastings is de gezondheidszorg in België zeer goed, maar is er vooral een communicatieprobleem. «De verzekeringsmaatschappijen communiceren niet goed met hun klanten. Veel mensen denken dat ze voor van alles en nog wat verzekerd zijn, maar als we hun situatie dan in detail bekijken, blijkt dat niet het geval te zijn. Mensen lezen de kleine lettertjes niet goed en schrikken zich dan een ongeluk eens ze hulp nodig hebben.»

Toch is er volgens Tinne-Roza nog een ander probleem: «Je hebt veel rechten in België, je moet het alleen weten. Als je van in het begin weet waar je steun kan krijgen, hoef je niet zo achter de feiten aan te hollen. Als je dan eindelijk weet waar je de hulp kan aanvragen, is het ook nog eens een heel groot administratief werk om alles in orde te krijgen. Daar zou echt meer hulp voor mogen zijn.»

Belgodyssee, een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L’Avenir, bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende gemeenschappen van ons land. Heel concreet werken de jongeren in tweetalige duo’s. Tijdens deze editie gaan ze aan de slag met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die dit jaar 70 jaar bestaat. Victor Moonen belicht het recht op sociale zekerheid.

 

Foto Belgodyssee / E. Crooy

Wie ben ik?

Naam: Victor Moonen

Leeftijd: 20 jaar

Studies: Bachelor Journalistiek @Erasmushogeschool Brussel

Woonplaats: Tienen

Het bericht «Je hebt veel rechten in België, je moet het alleen weten» verscheen eerst op Metro.Herken jij deze behaarde radiopresentatrice?

Door Koen De Nef

Maandag is het Internationale Mannendag. Radiozender MNM blikt al even vooruit door een van hun presentatrices een mannelijke look te geven. Maar wie schuilt er achter de snor?

Op 19 november 1999 werd voor het eerst Internationale Mannendag gevierd. Toen was het nog een kleinschalig initiatief, maar ondertussen nemen meer dan 70 landen er deel aan. Bedoeling is dat enkele thema’s rond ‘man zijn’ even in de spotlights komen te staan, zoals het bevorderen van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan de samenleving.

Fake snor

Niet toevallig wordt in de maand november ook ‘Movember’ gehouden. Om de aandacht te vestigen op prostaat- en teelbalkanker, worden mannen gevraagd om de hele maand hun snor te laten staan.

Niemand minder dan Julie(n) Van den Steen draagt haar/zijn steentje bij met een fake snor en pruik, want maandagochtend is haar MNM-stem weer van de partij, samen met Peter Van de Veire.

View this post on Instagram

YAAAY – woensdag al gehaald. 👍🏻

A post shared by Julie Van den Steen (@julievandensteen) on

Het bericht Herken jij deze behaarde radiopresentatrice? verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Erik Van Looy excuseert zich voor geflopte ‘The Loft’

Door Koen De Nef

Vanavond zetelt niemand minder dan VIER-baas Wouter Vandenhaute in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Ideale gelegenheid voor presentator Erik Van Looy om zich te verontschuldigen voor zijn zwaar verlieslatende film ‘The Loft’.

In 2008 kwam Erik Van Looys film ‘Loft’ op het witte doek. Maar liefst 1.186.071 mensen gingen de spannende thriller zien, en op IMDb kreeg de film een mooie score van 7,3. Productiehuis Woestijnvis mocht tevreden zijn, tot Van Looy enkele jaren later besliste om er een Amerikaanse remake van te maken.

Die kwam er in 2014, maar ‘The Loft’ flopte zodanig hard dat De Vijver Media, het moederbedrijf van Woestijnvis, een verlies boekte van 20 miljoen euro. Een stevige aderlating, en nu CEO van De Vijver Media Wouter Vandenhaute deelneemt aan de populaire quiz, is dit voor Van Looy het uitgelezen moment om de brokken te lijmen.

Verantwoordelijk voor verlies

“Sorry voor ‘The Loft’”, richt hij zich tot Vandenhaute, die meewarig knikt. “Ik meen dat echt”, gaat Van Looy verder, “want ik voel mij daar heel verantwoordelijk voor, want ik steek nooit geld in de dingen die ik zelf doe omdat ik geen ondernemer ben, maar ik voel mij wel verantwoordelijk voor het geld van iemand anders. En elke keer als ik Wouter tegenkom, denk ik aan dat geld dat…”, zoekt hij naar zijn woorden, terwijl Vandenhaute inpikt. “Dat is ook de reden waarom jij nog twintig jaar ‘De Slimste Mens’ moet blijven presenteren”, grijnst hij.

‘De Slimste Mens ter Wereld’ is vanavond om 21.40u te bekijken op VIER.

 

Het bericht VIDEO. Erik Van Looy excuseert zich voor geflopte ‘The Loft’ verscheen eerst op Metro.


❌