[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Belg versiert opnieuw topfunctie bij modelabel

Door Laurens Vantomme

Kris Van Assche is aangenomen als creatief directeur van het luxe mannenlabel Berluti. De Belgische ontwerper werd al langer getipt als grote kanshebber. Berluti bevestigt het nieuws in een persbericht.

Van Assche neemt de fakkel over van de Colombiaans/Franse ontwerper Haider Ackermann. De geruchten gingen al langer dat Van Assche de grote favoriet was om de rol van Ackermann over te nemen. Vandaag bevestigt het Italiaanse modemerk de aanstelling van de 41-jarige ontwerper uit Londerzeel.

Nieuwe collectie

Van Assche vertrok recent bij Dior Homme waar hij vervangen zal worden door Kim Jones die dan weer aan het roer stond bij Louis Vuitton. De eerste collectie van de Belg wordt begin januari 2019 gepresenteerd voor het grote publiek.

Antoine Arnault, CEO van Berluti, laat weten dat hij gelukkig is met de komst van de Belgische ontwerper. “Ik ken hem al jaren, en ik heb zijn werk voor Dior Homme altijd fantastisch gevonden. Ik kijk er naar uit om nog dichter met hem samen te werken.”

#Berluti names Kris Van Assche as Artistic Director of the House. His first collection will be presented during Paris Men’s Fashion Week in January 2019 – Picture by Paolo Roversi – pic.twitter.com/Y9eDD12K8c

— Berluti (@berluti) 3 april 2018

Het bericht Belg versiert opnieuw topfunctie bij modelabel verscheen eerst op Metro.


Restaurant Nathalie Meskens zit aan de grond

Door Xavier

Nimman, het restaurant van Nathalie Meskens en haar ex Jeroen Van Dyck, is failliet. Dat maakte de acteur uit onder andere ‘Sara’ bekend in Dag Allemaal. “Je kan niet blijven vechten”, klinkt het.

Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck hebben een financiële opdoffer te verwerken gekregen. De twee acteurs en voormalige liefdespartners zullen hun Thais restaurant Nimman moeten opdoeken. De zaak brengt niet meer genoeg op om uit de kosten te raken.

“Dit is de enige juiste keuze”

“Het is zo moeilijk om in deze tijden rendabel te blijven met een horecazaak”, vertelt Jeroen Van Dyck aan Dag Allemaal. “Maar je kan niet blijven vechten. Als een restaurant meer begint te kosten dan het opbrengt, dan is dit de enige juiste keuze.”

Nimman was de tweede zaak van Meskens en Van Dyck. Het gebruikte hetzelfde recept als hun eerste restaurant, Yam Thai: frisse Taise gerechten op een bekende locatie. Maar deze keer bleek de succesformule dus niet te werken. Van Dyck zal verder actief blijven in Yam Thai, waar Meskens zich na hun relatiebreuk al uit had teruggetrokken.

Het bericht Restaurant Nathalie Meskens zit aan de grond verscheen eerst op Metro.


Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Door Johan

Zondag 1 april: Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Het wielerpeloton van de Ronde van Vlaanderen dendert op zondag ook door Aalst. Laat je onderdompelen in onversneden wielerpassie en volg de Ronde vanop de Grote Markt in Aalst.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naar Oudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.

Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter André Sierensstraat, Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat, Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in een aantal straten van middernacht tot 14 uur.

Ronde-organisator Flanders Classics heeft zeven steden en gemeenten gekozen die tot 2020 de ankerpunten zullen vormen van de Ronde van Vlaanderen: Sint-Niklaas, Hamme – Zogge, Berlare, Aalst, Erpe – Mere, Herzele en Zottegem. Deze zeven ‘Dorpen van de Ronde’ zijn de vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen.

De Ronde Van Vlaanderen 2018 gaat door op zondag 1 april 2018. Het parcours is gelijkaardig aan de editie 2017.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naarOudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan hetEsplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter AndréSierensstraat , Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat,Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in de volgende straten van 0 tot 14 uur:

Pachthofstraat(beide zijden – gedeelte beurtelingsparkeren)
N41 – Dekkersweg zijde Paradisio vanaf de rotonde tot de Dendermondsesteenweg
Stationsstraat(beide zijden)
Werf
Molenstraat aan beide zijden Vlaanderenstraat
Gentsestraat
Gentsesteenweg totaan de Sint-Annalaan.

Verdere informatie is te vinden op de website van de Ronde Van Vlaanderen.

Op zondag 1 april kan je de profs door de Aalsterse wegen zien denderen. Op de Grote Markt zullen opnieuw 2 grote schermen geplaatst worden waarop iedereen de Ronde kan volgen tot aan de meet. In samenwerking met de vzw Grote Markt zal er een groot zomerterras voorzien worden en ook voor de kinderen zal er randanimatie voorzien worden.
Parcours zondag

Komende van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem – Steenweg naar Oudegem – Dekkersweg – rotondes t.h.v. de Ring – Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein – Stationsstraat – Stationsplein – Dokter André Sierensstraat – Werfplein – Molenstraat – Grote Markt – Nieuwstraat – Vlaanderenstraat – Gentsestraat – Gentsesteenweg – Vijfhuizen.

Parcours zaterdag (voor sportieve amateurs)
Waterstraat – Drapstraat – Babbelaarstraat – Overbroekstraat – Karel van der Slotenstraat – Maurits de Smetstraat – Zijpstraat – Kortenhoekstraat – Vijverstraat – Blektestraat – Pennebaan – Onegem/Ledebaan – Lindenstraat – Sinte Apoloniastraat – Oude Gentbaan – Zeeldraaierstraat – Maleveld.

In de aanloop van Vlaanderens Mooiste zijn er een aantal activiteiten:

– In CC de werf is er de voorstelling Lucien! In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Veertig jaar later brengt de ‘Kleine van Mere’ een spannend en met anekdotes gestoffeerd wielerverhaal over legendarische klimpartijen, de bolletjestrui, de strijd om het geel, pap en Zoetemelk, verliezen en winnen.

‘Lucien!’ is evenzeer een nostalgische trip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit. Samen met auteur Filip Osselaer brengt Lucien Van Impe de wonderlijk mooie zomer van 1976 tot leven met muziek van ABBA, Queen, Fats Domino, Don Mercedes en Will Tura.

Meer info: https://www.ccdewerf.be/agenda/1875/lucien-van-impe-en-filip-osselaer#.WnwssEmotZV

– Ook dit jaar organiseren we de Panache koopwedstrijd. Panache is een wielerterm die het volgende betekent: ‘ Een renner met panache is hij die vol stijl, met veel doorzettingsvermogen en kracht boven de rest uitsteekt. Bovendien moet zo een renner met panache ook nog eens ‘schoon en flamboyant ‘ op zijn fiets zitten, alsof het tempo hem geen enkele moeite kost.’

Ga daarom van vrijdag 16 maart tot 31 maart met panache naar een deelnemende handels- of horecazaak in Aalst en deelgemeenten. Bij elke aankoop bij een deelnemer van het panache peloton krijg je een kraslot. Bij een winnend kraslot moet je jezelf registreren. Zo maak je naast een basisprijs ook kans op 1 van de mooie hoofdprijzen.

Trek met veel panache de sprint aan naar een deelnemende zaak en wie weet kom jij als eerste over de meet! Zo maken we van panache een echte klassieker!

Meer info over de deelnemers en wedstrijd vind je op www.aalst.be/artikel/panache of bij economie@aalst.be

– In ‘t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst loopt van 27 maart t.e.m. 29 april een mini – tentoonstelling AALSTERS WIELERERFGOED. In de tentoonstelling zetten wij een aantal Aalsterse wieleraspecten in de kijker. Coureur Wilfried Wesemael, de wielerploeg van Safir, het Aalsters velodroom en de straatkoersen van weleer komen aan bod. Meer info vind je op www.tgasthuys.be

– Zaterdag 31 maart (10 tot 17 uur) en zondag 1 april (13 tot 17 uur) kan je bij Toerisme Aalst een gratis fietsbrochure afhalen: ‘Lekker fietsen en feesten langs de Dender’ (In deze fietsbrochure staan 2 fietslussen van 45 of 39 km)

Voor of na de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Aalst kan je je stalen ros bestijgen en tijdens een fietstocht de streek ontdekken.

Tocht 1 (45 km) brengt je vanuit Aalst naar de fiere Ros Beiaardstad Dendermonde, naar het chocoladedorp Wieze en de hopvelden van de Faluintjesstreek.

Tocht 2 (39 km) start ook in onze stad en leidt je naar Denderleeuw en Ninove langs het water maar ook langs de pittoreske dorpskernen van Haaltert en Nieuwerkerken.

Het bericht Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Door Johan

Zondag 1 april: Ronde van Vlaanderen ook in Aalst

Het wielerpeloton van de Ronde van Vlaanderen dendert op zondag ook door Aalst. Laat je onderdompelen in onversneden wielerpassie en volg de Ronde vanop de Grote Markt in Aalst.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naar Oudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.

Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter André Sierensstraat, Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat, Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in een aantal straten van middernacht tot 14 uur.

Ronde-organisator Flanders Classics heeft zeven steden en gemeenten gekozen die tot 2020 de ankerpunten zullen vormen van de Ronde van Vlaanderen: Sint-Niklaas, Hamme – Zogge, Berlare, Aalst, Erpe – Mere, Herzele en Zottegem. Deze zeven ‘Dorpen van de Ronde’ zijn de vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen.

De Ronde Van Vlaanderen 2018 gaat door op zondag 1 april 2018. Het parcours is gelijkaardig aan de editie 2017.

Het peloton rijdt van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem, Steenweg naarOudegem, via de Dekkersweg te Hofstade tot aan rotondes ter hoogte van de ring.Vervolgens gaat het via de Dendermondsesteenweg tot aan hetEsplanadeplein, de Stationsstraat, het Statieplein, Dokter AndréSierensstraat , Werfplein, Molenstraat, Grote Markt, Nieuwstraat, Vlaanderenstraat,Gentsestraat, Gentsesteenweg tot kruispunt Vijfhuizen in Erpe.

Tijdens de Ronde is er een parkeerverbod in de volgende straten van 0 tot 14 uur:

Pachthofstraat(beide zijden – gedeelte beurtelingsparkeren)
N41 – Dekkersweg zijde Paradisio vanaf de rotonde tot de Dendermondsesteenweg
Stationsstraat(beide zijden)
Werf
Molenstraat aan beide zijden Vlaanderenstraat
Gentsestraat
Gentsesteenweg totaan de Sint-Annalaan.

Verdere informatie is te vinden op de website van de Ronde Van Vlaanderen.

Op zondag 1 april kan je de profs door de Aalsterse wegen zien denderen. Op de Grote Markt zullen opnieuw 2 grote schermen geplaatst worden waarop iedereen de Ronde kan volgen tot aan de meet. In samenwerking met de vzw Grote Markt zal er een groot zomerterras voorzien worden en ook voor de kinderen zal er randanimatie voorzien worden.
Parcours zondag

Komende van Schoonaarde via de Pachthofstraat in Gijzegem – Steenweg naar Oudegem – Dekkersweg – rotondes t.h.v. de Ring – Dendermondsesteenweg tot aan het Esplanadeplein – Stationsstraat – Stationsplein – Dokter André Sierensstraat – Werfplein – Molenstraat – Grote Markt – Nieuwstraat – Vlaanderenstraat – Gentsestraat – Gentsesteenweg – Vijfhuizen.

Parcours zaterdag (voor sportieve amateurs)
Waterstraat – Drapstraat – Babbelaarstraat – Overbroekstraat – Karel van der Slotenstraat – Maurits de Smetstraat – Zijpstraat – Kortenhoekstraat – Vijverstraat – Blektestraat – Pennebaan – Onegem/Ledebaan – Lindenstraat – Sinte Apoloniastraat – Oude Gentbaan – Zeeldraaierstraat – Maleveld.

In de aanloop van Vlaanderens Mooiste zijn er een aantal activiteiten:

– In CC de werf is er de voorstelling Lucien! In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Veertig jaar later brengt de ‘Kleine van Mere’ een spannend en met anekdotes gestoffeerd wielerverhaal over legendarische klimpartijen, de bolletjestrui, de strijd om het geel, pap en Zoetemelk, verliezen en winnen.

‘Lucien!’ is evenzeer een nostalgische trip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit. Samen met auteur Filip Osselaer brengt Lucien Van Impe de wonderlijk mooie zomer van 1976 tot leven met muziek van ABBA, Queen, Fats Domino, Don Mercedes en Will Tura.

Meer info: https://www.ccdewerf.be/agenda/1875/lucien-van-impe-en-filip-osselaer#.WnwssEmotZV

– Ook dit jaar organiseren we de Panache koopwedstrijd. Panache is een wielerterm die het volgende betekent: ‘ Een renner met panache is hij die vol stijl, met veel doorzettingsvermogen en kracht boven de rest uitsteekt. Bovendien moet zo een renner met panache ook nog eens ‘schoon en flamboyant ‘ op zijn fiets zitten, alsof het tempo hem geen enkele moeite kost.’

Ga daarom van vrijdag 16 maart tot 31 maart met panache naar een deelnemende handels- of horecazaak in Aalst en deelgemeenten. Bij elke aankoop bij een deelnemer van het panache peloton krijg je een kraslot. Bij een winnend kraslot moet je jezelf registreren. Zo maak je naast een basisprijs ook kans op 1 van de mooie hoofdprijzen.

Trek met veel panache de sprint aan naar een deelnemende zaak en wie weet kom jij als eerste over de meet! Zo maken we van panache een echte klassieker!

Meer info over de deelnemers en wedstrijd vind je op www.aalst.be/artikel/panache of bij economie@aalst.be

– In ‘t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst loopt van 27 maart t.e.m. 29 april een mini – tentoonstelling AALSTERS WIELERERFGOED. In de tentoonstelling zetten wij een aantal Aalsterse wieleraspecten in de kijker. Coureur Wilfried Wesemael, de wielerploeg van Safir, het Aalsters velodroom en de straatkoersen van weleer komen aan bod. Meer info vind je op www.tgasthuys.be

– Zaterdag 31 maart (10 tot 17 uur) en zondag 1 april (13 tot 17 uur) kan je bij Toerisme Aalst een gratis fietsbrochure afhalen: ‘Lekker fietsen en feesten langs de Dender’ (In deze fietsbrochure staan 2 fietslussen van 45 of 39 km)

Voor of na de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Aalst kan je je stalen ros bestijgen en tijdens een fietstocht de streek ontdekken.

Tocht 1 (45 km) brengt je vanuit Aalst naar de fiere Ros Beiaardstad Dendermonde, naar het chocoladedorp Wieze en de hopvelden van de Faluintjesstreek.

Tocht 2 (39 km) start ook in onze stad en leidt je naar Denderleeuw en Ninove langs het water maar ook langs de pittoreske dorpskernen van Haaltert en Nieuwerkerken.

Het bericht Zondag 1 april is de Ronde van Vlaanderen ook in Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

Door Johan
Think Pink
Foto Alex Vervaeck.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

BRUSSEL, 30 maart 2018 – We Ride Flanders kleurt op zaterdag 31 maart roze. Een Think-Pinkpeloton van 92 renners verschijnt aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen 18 straffe lotgenoten. Onder de vleugels van peter Johan Museeuw bereidden ze zich optimaal voor. Ook zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos en het WaowDaels Pro Cycling-team steunen dit weekend Think-Pink tijdens hun Ronde van Vlaanderen.

Bewegen is belangrijk voor borstkankerpreventie en speelt een cruciale rol tijdens en na een borstkankerbehandeling. Sport behoort dan ook tot het DNA van de nationale borstkankercampagne Think-Pink. Zo organiseert de vzw al negen jaar lang Bike for Think-Pink evenementen en stelde ze afgelopen zaterdag nog de Bike for Think-Pink BikeSters voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde: vrijblijvende fietsclubs voor vrouwen, waarbij niet de prestatie maar wel samen bewegen en genieten voorop staat.

Roze klassieker

Dit jaar waagt een roze peloton van 92 renners zich aan dé Vlaamse wielerklassieker: de Ronde van Vlaanderen. Onder hen 18 lotgenoten, die zich onder de hoede van peter Johan Museeuw voorbereidden op de Ronde van Vlaanderen. Hij zorgde voor trainingen in en om het Ronde-parcours en op de Eddy Merckx-wielerpiste via Cycling Vlaanderen.

Dankzij het Belgische fietsmerk Ridley beschikken de lotgenoten over een topfiets voor hun uitdaging. Neaforma nam hun conditie onder de loep en stippelde een trainingsschema op maat uit. Ook Bioracer en Svensson zorgden voor leerrijke infosessies. En Grinta!-hoofdredacteur Bart De Schampheleire trainde als buddy mee met een lotgenote.

Marianne Vos en WaowDeals Pro Cycling fietsen ‘pink’

Ook tijdens de klassieker zelf duikt Think-Pink op in het vrouwenpeloton. De rensters van profteam WaowDeals Pro Cycling dragen op zondag 1 april eenmalig een speciaal shirt, waarop de slogan van hoofdsponsor WaowDeals aangepast is: ‘Pay less. Pay mobile. Be pink’ (in plaats van ‘green’). Het shirt heeft een roze accent, een verwijzing naar het roze lintje. Op deze manier zetten de rensters hun ambassadeurschap extra kracht bij. Think-Pink en WaowDeals Pro Cycling willen zo veel mogelijk vrouwen motiveren om samen te fietsen. “We helpen graag mee om borstkanker – letterlijk – de wereld uit te trappen”, zegt ploegleider Eric van den Boom.

Exclusief shirt van Marianne Vos

Afgelopen weekend presenteerde Jeanne Korevaar, Riejanne Markus en Marianne Vos een speciaal La Vos-wielershirt voor Think-Pink. Het shirt kan wereldwijd besteld worden via lavoscyclingwear.com. Per verkocht exemplaar gaat € 20 naar Think-Pink. Pre-orders plaatsen kan tot zondag 15 april, waarna de eerste lichting geproduceerd wordt.

Alle info over de Ronde van Vlaanderen Cyclo met Johan Museeuw vind je op think-pink.be. Meer info over de BikeSters vind je op think-pink.be/bikeforthinkpink.

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Het bericht Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen verscheen eerst op Belg.be.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

Door Johan
Think Pink
Foto Alex Vervaeck.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

BRUSSEL, 30 maart 2018 – We Ride Flanders kleurt op zaterdag 31 maart roze. Een Think-Pinkpeloton van 92 renners verschijnt aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen 18 straffe lotgenoten. Onder de vleugels van peter Johan Museeuw bereidden ze zich optimaal voor. Ook zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos en het WaowDaels Pro Cycling-team steunen dit weekend Think-Pink tijdens hun Ronde van Vlaanderen.

Bewegen is belangrijk voor borstkankerpreventie en speelt een cruciale rol tijdens en na een borstkankerbehandeling. Sport behoort dan ook tot het DNA van de nationale borstkankercampagne Think-Pink. Zo organiseert de vzw al negen jaar lang Bike for Think-Pink evenementen en stelde ze afgelopen zaterdag nog de Bike for Think-Pink BikeSters voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde: vrijblijvende fietsclubs voor vrouwen, waarbij niet de prestatie maar wel samen bewegen en genieten voorop staat.

Roze klassieker

Dit jaar waagt een roze peloton van 92 renners zich aan dé Vlaamse wielerklassieker: de Ronde van Vlaanderen. Onder hen 18 lotgenoten, die zich onder de hoede van peter Johan Museeuw voorbereidden op de Ronde van Vlaanderen. Hij zorgde voor trainingen in en om het Ronde-parcours en op de Eddy Merckx-wielerpiste via Cycling Vlaanderen.

Dankzij het Belgische fietsmerk Ridley beschikken de lotgenoten over een topfiets voor hun uitdaging. Neaforma nam hun conditie onder de loep en stippelde een trainingsschema op maat uit. Ook Bioracer en Svensson zorgden voor leerrijke infosessies. En Grinta!-hoofdredacteur Bart De Schampheleire trainde als buddy mee met een lotgenote.

Marianne Vos en WaowDeals Pro Cycling fietsen ‘pink’

Ook tijdens de klassieker zelf duikt Think-Pink op in het vrouwenpeloton. De rensters van profteam WaowDeals Pro Cycling dragen op zondag 1 april eenmalig een speciaal shirt, waarop de slogan van hoofdsponsor WaowDeals aangepast is: ‘Pay less. Pay mobile. Be pink’ (in plaats van ‘green’). Het shirt heeft een roze accent, een verwijzing naar het roze lintje. Op deze manier zetten de rensters hun ambassadeurschap extra kracht bij. Think-Pink en WaowDeals Pro Cycling willen zo veel mogelijk vrouwen motiveren om samen te fietsen. “We helpen graag mee om borstkanker – letterlijk – de wereld uit te trappen”, zegt ploegleider Eric van den Boom.

Exclusief shirt van Marianne Vos

Afgelopen weekend presenteerde Jeanne Korevaar, Riejanne Markus en Marianne Vos een speciaal La Vos-wielershirt voor Think-Pink. Het shirt kan wereldwijd besteld worden via lavoscyclingwear.com. Per verkocht exemplaar gaat € 20 naar Think-Pink. Pre-orders plaatsen kan tot zondag 15 april, waarna de eerste lichting geproduceerd wordt.

Alle info over de Ronde van Vlaanderen Cyclo met Johan Museeuw vind je op think-pink.be. Meer info over de BikeSters vind je op think-pink.be/bikeforthinkpink.

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Het bericht Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen verscheen eerst op Belg.be.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

Door Johan
Think Pink
Foto Alex Vervaeck.

Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen

BRUSSEL, 30 maart 2018 – We Ride Flanders kleurt op zaterdag 31 maart roze. Een Think-Pinkpeloton van 92 renners verschijnt aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen 18 straffe lotgenoten. Onder de vleugels van peter Johan Museeuw bereidden ze zich optimaal voor. Ook zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos en het WaowDaels Pro Cycling-team steunen dit weekend Think-Pink tijdens hun Ronde van Vlaanderen.

Bewegen is belangrijk voor borstkankerpreventie en speelt een cruciale rol tijdens en na een borstkankerbehandeling. Sport behoort dan ook tot het DNA van de nationale borstkankercampagne Think-Pink. Zo organiseert de vzw al negen jaar lang Bike for Think-Pink evenementen en stelde ze afgelopen zaterdag nog de Bike for Think-Pink BikeSters voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde: vrijblijvende fietsclubs voor vrouwen, waarbij niet de prestatie maar wel samen bewegen en genieten voorop staat.

Roze klassieker

Dit jaar waagt een roze peloton van 92 renners zich aan dé Vlaamse wielerklassieker: de Ronde van Vlaanderen. Onder hen 18 lotgenoten, die zich onder de hoede van peter Johan Museeuw voorbereidden op de Ronde van Vlaanderen. Hij zorgde voor trainingen in en om het Ronde-parcours en op de Eddy Merckx-wielerpiste via Cycling Vlaanderen.

Dankzij het Belgische fietsmerk Ridley beschikken de lotgenoten over een topfiets voor hun uitdaging. Neaforma nam hun conditie onder de loep en stippelde een trainingsschema op maat uit. Ook Bioracer en Svensson zorgden voor leerrijke infosessies. En Grinta!-hoofdredacteur Bart De Schampheleire trainde als buddy mee met een lotgenote.

Marianne Vos en WaowDeals Pro Cycling fietsen ‘pink’

Ook tijdens de klassieker zelf duikt Think-Pink op in het vrouwenpeloton. De rensters van profteam WaowDeals Pro Cycling dragen op zondag 1 april eenmalig een speciaal shirt, waarop de slogan van hoofdsponsor WaowDeals aangepast is: ‘Pay less. Pay mobile. Be pink’ (in plaats van ‘green’). Het shirt heeft een roze accent, een verwijzing naar het roze lintje. Op deze manier zetten de rensters hun ambassadeurschap extra kracht bij. Think-Pink en WaowDeals Pro Cycling willen zo veel mogelijk vrouwen motiveren om samen te fietsen. “We helpen graag mee om borstkanker – letterlijk – de wereld uit te trappen”, zegt ploegleider Eric van den Boom.

Exclusief shirt van Marianne Vos

Afgelopen weekend presenteerde Jeanne Korevaar, Riejanne Markus en Marianne Vos een speciaal La Vos-wielershirt voor Think-Pink. Het shirt kan wereldwijd besteld worden via lavoscyclingwear.com. Per verkocht exemplaar gaat € 20 naar Think-Pink. Pre-orders plaatsen kan tot zondag 15 april, waarna de eerste lichting geproduceerd wordt.

Alle info over de Ronde van Vlaanderen Cyclo met Johan Museeuw vind je op think-pink.be. Meer info over de BikeSters vind je op think-pink.be/bikeforthinkpink.

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Het bericht Think-Pink verovert de Ronde van Vlaanderen verscheen eerst op Belg.be.

Pendelaar Béatrice: “Ik kan mezelf goed redden”

Door Maarten

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Béatrice Saint-Huile, een 26-jarige commercieel bediende bij de NMBS. 

ZICHT

Ik lees veel, dus goed zien is voor mij van essentieel belang. Ik leg mijn boeken altijd in boekenruilkasten. Ik doe er dan een briefje bij. Soms wens ik gewoon de volgende lezer veel leesplezier, soms is het een korte recensie. Maar ja, het gebeurt wel vaker dat ik met evenveel boeken vertrek als ik er gebracht heb. (lacht)

GEHOOR

Voor mijn werk is het gehoor het belangrijkste zintuig. Ik moet de pendelaars die het callcenter bellen te woord staan: soms betreft het een verzoek van iemand met beperkte mobiliteit, soms gaat het over de dienstregeling of de ticketautomaten. Omdat ik de hele dag een koptelefoon opheb, kan ik na het werk niets meer op mijn hoofd verdragen. Vroeger was dat geen probleem, maar nu krijg ik er hoofdpijn van.

SMAAK

Ik leer Indiaas koken van mijn moeder, die op Mauritius geboren is. Soms heb ik moeite om bepaalde ingrediënten te vinden, omdat ze me de Creoolse namen geeft en niet de Franse. Maar Creools lijkt eigenlijk erg op Waals (lacht)! Soms is het frustrerend om met haar te koken: al doe ik exact dezelfde handelingen als zij, dan nog smaakt het niet hetzelfde!

REUK

Mijn lievelingsgeur is die van de zomer, waar ik heel erg naar uitkijk! Als ik het gemaaide hooi ruik, of de lucht na een stevige regenbui, dan denk ik terug aan het platteland waar ik opgroeide. Voor mij ruikt dat als mooi weer!

TAST 

Mijn moeder is veel met naaiwerk bezig en ze heeft me haar kennis over textiel doorgegeven. Zo valt het me dus op dat de stoffen van de grote merken steeds meer te wensen overlaten. Ik vind het moeilijk om nog kleren te vinden zonder het label ‘Made in China’ of ‘Made in Cambodia’. De kleine buurtwinkels hanteren vaak duurdere prijzen en niet iedereen kan zich die veroorloven. Ik brei zelf. Mijn zolder loopt over van de bollen wol. Ik brei sjaals die ik als geschenk weggeef. Of ik breng ze naar een vereniging voor daklozenzorg…

ZESDE ZINTUIG

Ik kan me goed redden. Om een trip te plannen ga ik nooit naar een reisbureau. Groepsreizen zeggen mij niets. In mijn laatste jaar van het secundair heb ik een all-inclusive reis naar Tunesië geboekt. De tweede dag kreeg ik al de kriebels om iets anders te doen. Ik wou zelfs de tuinmannen van het hotel een handje helpen (lacht). De hele dag langs het zwembad aan een cocktail nippen zonder iets van het land te zien, zonder de inwoners te ontmoeten, dat is echt niets voor mij.

Sarah Freres

Het bericht Pendelaar Béatrice: “Ik kan mezelf goed redden” verscheen eerst op Metro.


Marcel Vanthilt: “Dit is de eerste plaat in een reeks van vele, geloof mij”

Door Xavier

Na een korte periode van mediastilte staat de eeuwige spring-in-‘t-veld Marcel Vanthilt weer klaar om ieder trommelvlies te bestoken met zijn eclectische sound. Die is eigenzinniger dan ooit, want voor het eerst sinds 1981 komt de frontman van Arbeid Adelt! met een soloplaat.

Vanwaar komt de naam van de plaat: ‘CA$HCA$H’?

“Ik zat vorig jaar in Zuid-Afrika en was toen volop inspiratie aan het opdoen voor de plaat. Ik noteerde alles wat binnenstroomde aan prikkels. Op een goeie dag ging ik naar een tentoonstelling en daar hing een schilderij dat ‘Qash Qash’ heette. Een leuke titel, dacht ik toen, want ik zat al langer met het idee om muziek te maken over hoe geld omgaat in onze maatschappij. Heel je leven ga je werken voor geld, om het daarna weer te moeten afgeven. Dat begon me vooral de laatste jaren te irriteren. Zeker als je dan ziet hoe de overheid omgaat met al dat geld of hoe weinig belastingen sommigen betalen.”

Aan de plaat hangt ook een YouTube-kanaal met dezelfde naam vast, ‘CA$HCA$H TV’. Wat is daar de bedoeling van?

“In eerste instantie gebruik ik het YouTube-kanaal ter promotie van deze plaat. Op een gegeven moment zat ik samen met de platenfirma om een promotiestrategie uit te denken. Het idee van videoclips leek ons te veel moeite en te tijdrovend. En eerlijk gezegd, wie kijkt daar nog naar? Het belangrijkste is nu sociale media en filmpjes op het internet. Ik kwam dan met het voorstel om elke dag een videootje van een halve minuut tot een minuut te uploaden op YouTube. Tegen de tijd dat de plaat dan uitkomt, zullen we een zestigtal clips hebben in plaats van één klassieke videoclip.”

“En het is ook gewoon veel leuker. Ik heb filmpjes gemaakt waarin ik een carpoolkaraoke doe of waar ik mijn teksten voordraag op straat of in een supermarkt. Er staat ook een reeks over koken klaar, wat grappig is aangezien ik voor geen meter kan koken. We zullen wel zien wat de reacties zijn, maar ik moet toegeven dat ik het een heel jaar door zou kunnen doen, elke dag een minuut. Ik wil er ook mee tonen dat reguliere televisie compleet achterhaald is. Voor mijn twee tienerzonen bijvoorbeeld bestaat tv al niet meer. Bij hen is het al Snapchat, Youtube en Instagram wat de klok slaat. Die krijg je met geen stokken meer op een vast tijdstip voor de buis.”

Zie je jezelf dan nooit meer terugkeren naar televisie?

“Dat wel, want ik ben eigenlijk al teruggekeerd. Voor VRT ben ik momenteel bezig met een nieuw programma dat in het najaar zal uitkomen. In die show ga ik opzoek naar hoe ik minstens 120 jaar oud kan worden. Ik geef televisie dus nog enkele tientallen jaren voor het compleet is uitgeteld en ondertussen zal ik er nog minstens een keer op verschijnen.”

Zo’n YouTube-kanaal straalt duidelijk een do-it-yourself-attitude uit. Ik zie dan parallellen naar de muziek zelf op de plaat, die qua sound stevig geworteld is in de DIY-sfeer van de jaren 80. Grijp je bewust terug naar die vertrouwde klanken?

“Misschien kan ik gewoon niets anders (lacht). Het is wel waar, die electronische vervorming van klank en die willekeurige geluidjes doen inderdaad wat denken aan mijn vroegere muziek en de jaren tachtig. Dat is toch ook gewoon geweldig om naar te luisteren? Ik ben nogal een geluidjes-man denk ik. De meeste liedjes op ‘CA$HCA$H’ zijn trouwens zo ontstaan. Een bepaald, klein geluid of een kort fragment tekst waar ik dan verder mee ga. Mijn gsm staat vol met van die klankjes die ik ooit heb ingsproken. Niet allemaal evengoed trouwens, want vaak herbeluister ik iets waarvan ik denk: ‘Goh, dat gaan we misschien toch niet gebruiken’ (lacht).”

Werk je nog steeds met dezelfde gedrevenheid als in de jaren 80, toen je net begon met muziek?

“Het wordt alleen maar erger. Deze plaat is nog maar de eerste in een reeks van vele, geloof mij. Op dit album ben ik nog braaf geweest en klinkt alles nog redelijk poppy, maar de volgende zal al heel wat anders zijn. De zin om te experimentreen en creatief bezig te zijn, blijft groeien met de jaren. De ambitie om met deze plaat ook echt groot te worden, is minder. Ze zal ook in Nederland verschijnen en ik zou graag eens iets in het Duits proberen, maar om nu te zeggen dat ik er Engeland mee ga veroveren, zou overdreven zijn.”

Ben je bewust nooit eerder solo gegaan?

“Dat is er inderdaad nog niet van gekomen he? De laatste twintig jaar van mijn leven ben ik natuurlijk ook wel bezig geweest met tv, dus veel tijd had ik niet. Maar toen we een jaar of twee geleden Arbeid Adelt! opnieuw opstartten, begon het toch weer te kriebelen. Ik wou wel niet in dat stramien blijven werken, ik wou ook voor mezelf aan een muzikale weg timmeren. Al moet ik inderdaad wel toegeven dat de muziek nog redelijk gelijkend is aan die van Arbeid Adelt!”

Zijn er samenwerkingen met andere artiesten die je wel ziet zitten?

“De Jeugd van Tegenwoordig hebben al laten weten dat ze fan zijn van mij. Dat ligt wel eerder aan het feit dat ik ooit voor de Nederlandse televisie meewerkte aan een hiphopdocumentaire die die gasten hebben gezien (lacht). Maar met hen zou ik wel willen samenwerken. Hun geluid evolueert constant. Vroeger brachten die mannen hiphop, terwijl hun muziek nu dichter aanleunt tegen foute jaren 70-pornofilmmuziek. Prachtig genre trouwens. Misschien moet ik met de Jeugd van Tegenwoordig wel eens een Duitstalige jaren 70-pornofilmmuziekplaat maken. Ganz genau!”

Denk je dat er iemand op deze plaat zit te wachten?

“Neen, behalve ik dan. Ik vind niet dat ik met andere mensen hun smaak rekening moet houden. Ik kan alleen maar hopen dat ik met de plaat kan gaan toeren en dat ik de kans krijg om mensen opnieuw helemaal te overtuigen. Maar uiteindelijk heb ik deze plaat voor mezelf gemaakt, zodat ik me kan bezighouden met wat ik graag doe. Mensen kennen me momenteel nog als ‘die idioot van vroeger op tv’, maar hopelijk wordt dat in de toekomst ‘die idioot vanop die nieuwe plaat’.”

Je muziek zelf dan. Een nummer op de plaat dat opvalt door zijn ingetogenheid is ‘Piano op de Maan’. Gaat dit over de recente gebeurtenissen in je leven, zoals de dood van je moeder of je echtscheiding?

“Deels wel, denk ik. Het gaat ook over wat je eerder al zei: zit er in godsnaam iemand te wachten op deze plaat? Of speel ik piano op de maan, waar niemand me kan horen? Dat lied betekent dat ik nu alleen sta, maar dat ik toch doorga. Verder op plaat zing ook ergens ‘Ik ben alles kwijt, heden geen verleden’. Dat heeft daar ook mee te maken. Mensen herinneren je vaak aan vroeger en voor je het weet, ben je een karikatuur van het verleden geworden en dat wil ik echt niet. Voor mij telt alleen wat nog moet komen en waar ik naartoe kan leven. De rest is van geen belang. Mensen zeggen al gauw dat het vroeger allemaal beter was, maar dat is echt niet zo. De toekomst, da’s het beste.”

Pieter Van der Elst

Het bericht Marcel Vanthilt: “Dit is de eerste plaat in een reeks van vele, geloof mij” verscheen eerst op Metro.


MOVIES. Dorothée van den Berghe. “In België hebben we geen cultuur van jeugdfilms”

Door Axelle Lot

Een veelfilmer kun je Dorothée van den Berghe niet noemen. Tussen haar eerste langspeelfilm ‘Meisje’ (2002) en opvolger ‘My Queen Karo’ gaapte al een periode van zeven jaar, nu heeft het nog eens negen jaar geduurd voor de derde film er kwam. ‘Rosie & Moussa’ is een jeugdfilm geworden, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Michael De Cock over de vriendschap tussen een blank meisje en een jongen met allochtone roots in Molenbeek.

Dorothée van den Berghe: «Zelf maak ik eigenlijk geen onderscheid tussen mijn films. Ik heb tot nu toe altijd verhalen verteld met kinderen in de hoofdrol, over situaties die gezien worden door de ogen van kinderen. Bovendien heb ik in het verleden ook al een aantal kortfilms gemaakt voor kinderen. In die zin was ‘Rosie & Moussa’ een heel natuurlijke stap. De thema’s die mij interesseren, zaten ook in de boeken van Michael De Cock, die ik per toeval ontdekt heb. Alleen hebben we in België niet echt een cultuur van jeugdfilms zoals in de Scandinavische landen of in Nederland. Ik was dan ook blij dat het Vlaams Audiovisueel Fonds nu voor het eerst ook zulke films stimuleert, met een aparte commissie. Het gevolg is dat ik ‘Rosie & Moussa’ sneller heb kunnen maken dan mijn films voor volwassenen.»

Mijn beide eerste films gingen ook over kinderen, zeg je. Waarom waren dat dan geen jeugdfilms en ‘Rosie & Moussa’ wel?
“Heel cru gesteld: geen seks of naakt. Het klinkt een beetje flauw, maar het komt er wel op neer. In mijn andere films zaten scènes die niet voor kinderen geschikt waren. Maar behalve dat heb ik eigenlijk niet zoveel verschil gemerkt. De manier waarop ik de film gemaakt heb, de kwaliteit waarmee ik rond de beelden heb gewerkt, hoe ik met de acteurs heb gewerkt, dat was allemaal hetzelfde. Daarom vind ik het ook belangrijk dat er nu jeugdfilms gemaakt worden die meer hedendaagse onderwerpen durven aan te raken, thema’s waar jongeren vandaag elke dag mee geconfronteerd worden. Dat sprak me aan in Michaels boeken.”

Zijn jeugdfilms over het algemeen ook niet braver en eenvoudiger, ook al gaan ze over hedendaagse thema’s?
“Die tendens bestaat inderdaad. Maar dat wilden we met ‘Rosie & Moussa’ absoluut vermijden. Het is niet omdat het voor kinderen is dat je onderwerpen uit de weg moet gaan. In die zin is het niet anders dan een film voor volwassenen, behalve dat we geprobeerd hebben om het altijd luchtig of verteerbaar genoeg te houden. Op de keper beschouwd zitten er zware thema’s in. Scheiding, een ouder die in de gevangenis zit, het is niet niks. Maar door de blik van die kinderen weegt het allemaal veel minder zwaar. Als volwassenen dramatiseren we die dingen veel meer. Voor Rosie maakt het gewoon deel uit van haar wereld. Daarom verpak ik het ook in kleurrijke beelden. Op zich is de buurt in Molenbeek grijs en triest, maar als je dan praat met de kinderen die er wonen, zien die het als een prachtige omgeving. Door dat letterlijk over te nemen in de film maak ik het niet kinderachtig maar wel speelser en meer toegankelijk.”

Spelen de boeken van Michael De Cock zich ook af in Molenbeek of was dat jouw keuze?
“Nee, de boeken spelen zich ook daar af. Dat komt omdat Judith Vanistendael, die de illustraties bij de boeken heeft gemaakt, daar woont. Ik denk dat ze gewoon de omgeving heeft genomen die ze uit haar raam zag. De specifieke locaties in de buurt van Beekkant die ik in de film gebruik, die heb ik gevonden. Maar dat is maar een paar straten verder.”

Kende je die buurt van Brussel?
“Ik had een jaar geleden een documentaire gemaakt over de metro van Brussel, waarin ik alle haltes heb geportretteerd. Behalve één, die te onveilig werd geacht om te gaan filmen. En dat was Beekkant. (lacht) Ik ben toen toch eens heel snel gaan kijken, en daardoor herinnerde ik me die drie gebouwen en de tunnel die over de metro loopt. Voor deze film was dat zo perfect dat ik er toch naartoe getrokken ben. Imad Borji, die Moussa speelt, die woont ook in die buurt. We hadden hem dus als gids en bewaarengeltje. Hij kent al die jongeren daar, en hij kon ze onder controle houden. Ongelooflijk eigenlijk voor zo’n jonge jongen. Ik heb mijn langspeelfilm dus gedraaid in een buurt waar ik een jaar voordien niet langs durfde.”

Concludeer je daaruit dat we eigenlijk geen schrik hoeven te hebben, of is dat te naïef?
“Als je iets niet ziet of er niet rondloopt, krijg je snel het beeld dat het eng is. Dat is toch zo in mijn geval. Nu heb ik daar zes maanden van mijn leven doorgebracht en ken ik daar iedereen, van het groentemannetje tot de conciërges in de flatgebouwen. De personages die Michael in zijn boeken neerzet, zijn namelijk niet zomaar wat schilderachtige figuren. Ze bestaan. En nu kom ik daar gewoon alsof het mijn buurt is. De angst die ik een jaar geleden had, is nu helemaal weg. We hebben ook geen enkel probleem gehad, wat bevestigt dat ik om te beginnen al niet bang hoefde te zijn.”

Foto R.V.

Ruben Nollet

Het bericht MOVIES. Dorothée van den Berghe. “In België hebben we geen cultuur van jeugdfilms” verscheen eerst op Metro.


Pendelaar Benoît: “Tast is een manier om dingen te zeggen zonder te spreken”

Door Axelle Lot

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Benoît, een 29-jarige documentalist bij de Europese Commissie. 

ZICHT 

Ik heb altijd lenzen gewild. Maar jammer genoeg kan dat niet. Mijn strabisme is veel te sterk. Dat neemt niet weg dat ik heel opmerkzaam ben. Een van de onderdelen van mijn job is personen herkennen op archieffoto’s. Een trucje dat meestal werkt: naar de oren kijken. Dat is het enige lichaamsdeel dat niet verandert.

GEHOOR

Ik ben verzot op muziek. Ik luister constant! Het is simpel: zonder muziek geraak ik niet gemotiveerd. Mijn smaak is heel eclectisch. Naargelang mijn humeur switch ik van rap naar klassiek naar metal in één dag!

REUK

Ik steek thuis af en toe graag wierook aan. Ik heb altijd het gevoel dat het de lucht zuivert. En ik haat de geur van nieuwe auto’s of van verse verf. Het ergste zijn parfumwinkels. Daar kan ik echt niet binnen blijven. De lucht is er veel te zwaar. Het stoort me trouwens dat je op de luchthaven eerst door de parfumafdeling moet.

SMAAK

Ik steek thuis af en toe graag wierook aan. Ik heb altijd het gevoel dat het de lucht zuivert. En ik haat de geur van nieuwe auto’s of van verse verf. Het ergste zijn parfumwinkels. Daar kan ik echt niet binnen blijven. De lucht is er veel te zwaar. Het stoort me trouwens dat je op de luchthaven eerst door de parfumafdeling moet.

TAST

Een heel belangrijk zintuig voor mij. Tast is zoals het gezichtsvermogen een manier om dingen te zeggen zonder te spreken. Ik heb trouwens een tic. Ik moet altijd iets koud aanraken. Sleutels, bijvoorbeeld, of een telefoon. Dat heeft niet per se met stress te maken, ik doe het gewoon de hele tijd. Maar ik kan niet uitleggen waarom (lacht)!

ZESDE ZINTUIG

Ik ben een goede luisteraar. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Mijn oren zijn overal, en het probleem is dat ik mijn mond niet kan houden! Maar serieus, ik kan uren naar iemand luisteren die over zijn problemen praat. Soms wordt het wel wat te veel. Dan begin ik me die problemen aan te trekken en dat haalt mijn moraal naar beneden.

Tekst en foto Sarah Freres 

Het bericht Pendelaar Benoît: “Tast is een manier om dingen te zeggen zonder te spreken” verscheen eerst op Metro.


Per ongeluk verstuurd berichtje naar wildvreemde mondt uit in huwelijk

Door Laurens Vantomme

Stel je krijgt opeens een bericht van een onbekend nummer. Veel mensen zouden niet eens reageren. Toch deed Lina Dahlbeck dat wel. Ze begon met de wildvreemde te chatten. Twee weken later stapten ze samen in het huwelijksbootje. 

De 44-jarige autoverkoper Michael Evangelou wilde zichzelf er vorig jaar aan herinneren dat hij een keer naar de film ‘Girls Trip’ moest gaan kijken. Daarom stuurde hij zichzelf een sms met de naam van de film. Maar zijn berichtje belandde toevallig ergens anders. De verbazing was dan ook groot toen hij een berichtje terugkreeg.

‘Girls trip?’ reageerde visagiste Lina Dahlbeck. De twee raakten aan de praat en konden het goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat ze slechts vijf uur na het eerste bericht besloten om samen iets te gaan drinken. De date was een succes en de volgende dag zagen ze elkaar weer. “Sindsdien zijn we niet meer zonder elkaar geweest”, glundert Lina.

Dubaï

De grote droom van Lina was om in Dubaï te wonen. Michael zag het meteen zitten om te emigreren. “Maar ik wees erop dat Dubai een moslimland is en dat we eerst zouden moeten trouwen voordat we kunnen samenwonen”, aldus Lina. Zonder te twijfelen vroeg Michael haar ten huwelijk. De man wist zeker dat hij de rest van zijn leven bij Lina wilde blijven en gelukkig was dat gevoel wederzijds.

Voordat ze Michael ontmoette, was Lina zes jaar vrijgezel en had ze de hoop op een echte relatie opgegeven. “Iets in zijn berichten intrigeerde me”, zegt Lina. “Hij leek me heel aardig en aan zijn foto zag ik dat hij ook knap was. De rest is geschiedenis. Ik ben blij dat technologie ons samen heeft gebracht, ook als het een foutje was,” besluit ze.

Het bericht Per ongeluk verstuurd berichtje naar wildvreemde mondt uit in huwelijk verscheen eerst op Metro.


Veel sfeer op 81e Vlaams Nationaal Zangfeest

Door PVDBD

-Antwerpen 4 maart 2018- Veel sfeer op het 81e Vlaams Nationaal Zangfeest afgelopen zondag in de Lotto-arena te Antwerpen. Toen we omstreeks 14u de arena betraden was men reeds aan het voorprogramma bezig. Traditioneel krijgt de jeugd de kans om zich te tonen. Dit jaar waren dat de muziekkapellen van Chiro, KSA en VNJ die zich mochten tonen terwijl de verschillende prominenten plaats namen. Zo herkenden we Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, Kamervoorzitter Siegfried Bracke, de oud-en nieuwe voorzitter van het VVB Guido Moons en Bart De Valck. Ook een prominente plaats werd voorbehouden voor de ex-burgemeester Van Lennik Willy de Waele en Dilbekenaar Marc Gabriëls.

Op de tribune herkenden we o.a VB voorzitter Tom van Grieken samen met federaal parlementslid Barbara Pas. Minister Ben Weyts en een 20-tal Vlaamse-en federale parlementsleden van N-VA tekenden present. De partijvoorzitter van N-VA Bart De Wever liet dit jaar verstek gaan. In de toespraak van ANZ voorzitter Stoffelen ging het vooral over de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd, maar ook de onteigeningen van de Zuid-Afrikaanse Boeren werd door de voorzitter aangehaald. de culturele verbondenheid tussen Vlaanderen en Zuid-afrika werd benadrukt door een optreden van de Zuid-Afrikaanse zangeres op dit zangfeest.

Maar ook de eigen Vlaamse strijd voor onafhankelijkheid werd niet vergeten. Ook Brussels politicus Van Hengel kreeg zijn deel. De voorzitter vroeg zich luidop af of we mogen verwachten dat Vlaamse polititci zich alleen maar verkiesbaar stellen op Vlaamse lijsten? of moeten we het normaal vinden dat ze zich omwille van het smeer kandidaat stellen op een  voor Vlaanderen vijandige P.S lijst? Hij herhaalde ook de eis om zowel in Brusselse ziekenhuizen als verzorgingscentra in het Nederlands geholpen te worden. Uiteraard werden de transfers naar Wallonië en de (mislukte) fusie van de Brusselse politiezones nog eens aangehaald.

Even werd het stil toen de beelden van het geweld tegen de Catalanen op groot scherm werd vertoond met veel boe geroep tot gevolg. Dat boegeroep werd nog luider toen onrechtstreeks verwezen werd naar Euro-Commissaris Marianne Thyssen en in uitbreiding de ganse CD&V die dit geweld in Europa weigeren af te keuren. Om de verbondenheid tussen Vlaanderen en Catalonië nogmaals te benadrukken werd er een omhaling gedaan ten voordele van Catalanen die momenteel in de gevangenis zitten en niet over voldoende middelen beschikken om hun proces te bekostigen. Voorzitter Stoffelen mag een Cheque richting Catalonië sturen van 7596,76€ een maar dan welkom geschenk voor deze Catalanen.

Natuurlijk zoals traditioneel op ieder zangfeest is er ook de samenzang en de verschillende muzikale acts. Naast de Zuid-Afrikaanse zangeres Corlea Botha was er ook nog een fel gesmaakt optreden van de Brusselse en Vlaamse zanger Gene Thomas. Het zangfeest wil duidelijk afstappen van het oudbollige en serveerde voor elk wat wils. Zo waren er de liedjes van volkskunstgroep Tantris. Zelfs de moderne danspasjes van de dansformatie Are U Famous werden door de ouderen gesmaakt. Zij brachten eigen danscreaties en gaven extra kleur aan een aantal liederen.

Dit alles werd in goede banen geleid door de nieuwe regisseur Wilfried Haesen. Traditioneel werd er afgesloten met het samen zingen van de Vlaamse Leeuw door het publiek. Dit samen met het  Mannenkoor Gaudeamus, De Netezonen, Vrouwenkoor Nele, Die Cierlycke en leden uit koren van Sint-Antonius-Zoersel, Wijnegem en Berlaar vormen samen het zangfeestkoor. Koor en orkest staan onder leiding van de dirigenten Simon De Paepe, Peter Leys en Danny Van Uffel.

(De nieuwe regisseur Wilfried Haesen)

meer foto’s klik hier

Het bericht Veel sfeer op 81e Vlaams Nationaal Zangfeest verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart

Door PVDBD

-Schepdaal 13 februari 2018- Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis van start te gaan met het “Hartveilig” project. Dit houd in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel te kunnen bedienen. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord, bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang hun beste tijd hadden gehad (deze dateren van begin de jaren zeventig).

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponsoren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsoring en daar was het tenslotte om te doen. “Ik had de moed bijna opgegeven” zo gaat Paul verder, toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. Het was Luc Van Lee de plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek die me liet weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring maar dat hij dat niet alleen kon beslissen.

Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop, en beloofde het voor te leggen op een volgende bestuursvergadering. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter! We laten Luc even zelf aan het woord:” Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zouden sponsoren”. We sponsoren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponsoren advertenties. Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponsoren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als partij ook eens anders in beeld gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat V-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor een opleiding, ook schonken ze twee trainer AED’s aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag Van De Dilbekenaar schonken ze nog een 700-tal sleutelhangers kiss of life. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft.

(sleutelhanger “kiss of life”)

Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub 51 een AED toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle Sponsors en schenkers nog eens van harte danken.

(AED geschonken door Club 51)

Mensen die ook iets willen sponsoren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be

Het bericht N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart

Door PVDBD

-Schepdaal 13 februari 2018- Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis van start te gaan met het “Hartveilig” project. Dit houd in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel te kunnen bedienen. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord, bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang hun beste tijd hadden gehad (deze dateren van begin de jaren zeventig).

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponsoren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsoring en daar was het tenslotte om te doen. “Ik had de moed bijna opgegeven” zo gaat Paul verder, toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. Het was Luc Van Lee de plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek die me liet weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring maar dat hij dat niet alleen kon beslissen.

Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop, en beloofde het voor te leggen op een volgende bestuursvergadering. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter! We laten Luc even zelf aan het woord:” Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zouden sponsoren”. We sponsoren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponsoren advertenties. Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponsoren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als partij ook eens anders in beeld gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat V-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor een opleiding, ook schonken ze twee trainer AED’s aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag Van De Dilbekenaar schonken ze nog een 700-tal sleutelhangers kiss of life. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft.

(sleutelhanger “kiss of life”)

Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub 51 een AED toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle Sponsors en schenkers nog eens van harte danken.

(AED geschonken door Club 51)

Mensen die ook iets willen sponsoren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be

Het bericht N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart verscheen eerst op Belg.be.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek

Door PVDBD

-Dilbeek 4 februari 2018- Vandaag waren we te gast bij de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek, naar aanleiding van hun nieuwjaarsreceptie. Toen we het kasteeldomein La Motte wilden oprijden stond er al onmiddellijk iemand van de geloofsgemeenschap klaar om ons een parking aan te wijzen waar we zonder problemen onze wagen konden achter laten. bij het uitstappen werd ik overal vriendelijk begroet en werd mij een gelukkig nieuwjaar gewenst door een aantal leden die buiten hadden post gevat en me begeleiden naar de ingang.

In de zaal zelf was het al een gezellige drukte en waren verschillende genodigden aan het genieten van een lekkere koffie. Het duurde niet lang of ook ik was aan het genieten van een lekker bakje troost. Buiten de leden van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap, zag ik ook nog bekende en minder bekende Dilbekenaren aan de tafels zitten. Na even kennis gemaakt te hebben begon de eigenlijke receptie met eerst en vooral een gebed voor Allah. Daarna begonnen een paar toespraken de verschillende sprekers werden voorgesteld door de plaatselijke Imam.

De eerste die het woord nam was dhr. Idrees Ahmad, voorzitter van de Ahmadiyya gemeenschap en hij zei enkele woorden van hun huidige wereldwijde spirituele leider, Hazrat Mirza Masroor Ahmad.“Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” Aldus de voorzitter. De volgende spreker in het rijtje was burgemeester Willy Segers.

Hij had het onder meer over de goede samenwerking tussen de gemeenschap en de gemeente zo haalde hij een paar voorbeelden aan zoals het mee opruimen van zwerfvuil in de Dilbeekse straten. ook de boomplanting voor de vrede werd door de burgemeester vermeld. de deelname van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap aan de “dag van de Dilbekenaar” werd door de burgemeester aangehaald als teken van integratie in de Dilbeekse gemeenschap. De veroordeling van de aanslagen door de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek vond hij ook bewonderenswaardig

De Dilbeekse priester Adlin Vankerken had het ook over de goede verstandhoudig tueen hem en de geloofsgemeenschap. Hij vond de toenadering tussen beiden ieder vanuit zijn eigen geloof een meerwaarde voor beide gemeenschappen. Ook het jaarlijks schenken van bloemen voor zijn kerk waardeerde de kerkherder ten zeerstedaarna werden we nog vergast op een kort filmpje over de afgelopen activiteiten van deze gemeenschap.

Nadien werd er door de Imam opgeroepen om te bidden tot Allah of God ieder volgens eigen religie, dit gebeurde individueel en in stilte. Na het gebed werd iedere aanwezige uitgenodigd tot de maaltijd. Mede dankzij deze receptie kregen we een ander beeld over de islam. En zoals deze mensen zelf zeggen: “Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” voorwaar een mooie boodschap.

 

Het bericht Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek verscheen eerst op Belg.be.

Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend

Door Johan

Lijstduwer voor CD&V in Haaltert bekend.

Het partijbestuur van CD&V heeft met unanimiteit Daniël Vandendriessche uit Denderhoutem verkozen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Daniël is 62 jaar, gehuwd met Magda Adriaens, vader van 3 zonen (Hans, Wim en Gert-Jan) en trotse grootvader van 5 kleinkinderen. Beroepshalve is hij eerste-auditeur-revisor bij het Rekenhof waar hij eind april met pensioen gaat.

Daniël is geen onbekende in de Haaltertse politiek. Hij nam in 1994 als voorzitter van de toenmalige CVP-sectie van Denderhoutem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was meteen verkozen. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2000 maar stapte toen, omwille van meningsverschillen met de toenmalige partijleiding, uit de politiek. Daniël bleef wel sterk sociaal geëngageerd en is tot op heden één van de drijvende krachten achter de parochiale zaal Hand in Hand.

Vandendriessche: “Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan toen men mij vroeg om de CD&V-lijst te duwen maar het kriebelde wel: engagement zit mij in het bloed en de politieke microbe heeft mij altijd gebeten. Ik besef ook dat er mensen nodig zijn die hun nek durven uitsteken. Er waait nu een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij mee achter deze ploeg scharen.”

Fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen maakt zich sterk dat ze “de beste lijst ooit” kan voorleggen: “voor mij symboliseert de kandidatuur van Daniël mee de nieuwe start die we met CD&V in Haaltert nemen. We moeten positief vooruit met onze gemeente en daar hebben we, naast een goed programma, ook sterke figuren voor nodig want op 14 oktober gaat het over lokale thema’s en lokale mensen. Wij stappen naar de kiezer met een sterk team voor een gelukkig Haaltert. Ik ben enorm blij en fier dat Daniël met zijn kennis en ervaring daar mee deel wil van uitmaken.”

Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 27 januari worden, in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke, nog heel wat (nieuwe) namen op de lijst bekendgemaakt.

Haaltert Daniel Vandendriessche

Het bericht Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend verscheen eerst op Belg.be.

Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend

Door Johan

Lijstduwer voor CD&V in Haaltert bekend.

Het partijbestuur van CD&V heeft met unanimiteit Daniël Vandendriessche uit Denderhoutem verkozen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Daniël is 62 jaar, gehuwd met Magda Adriaens, vader van 3 zonen (Hans, Wim en Gert-Jan) en trotse grootvader van 5 kleinkinderen. Beroepshalve is hij eerste-auditeur-revisor bij het Rekenhof waar hij eind april met pensioen gaat.

Daniël is geen onbekende in de Haaltertse politiek. Hij nam in 1994 als voorzitter van de toenmalige CVP-sectie van Denderhoutem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was meteen verkozen. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2000 maar stapte toen, omwille van meningsverschillen met de toenmalige partijleiding, uit de politiek. Daniël bleef wel sterk sociaal geëngageerd en is tot op heden één van de drijvende krachten achter de parochiale zaal Hand in Hand.

Vandendriessche: “Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan toen men mij vroeg om de CD&V-lijst te duwen maar het kriebelde wel: engagement zit mij in het bloed en de politieke microbe heeft mij altijd gebeten. Ik besef ook dat er mensen nodig zijn die hun nek durven uitsteken. Er waait nu een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij mee achter deze ploeg scharen.”

Fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen maakt zich sterk dat ze “de beste lijst ooit” kan voorleggen: “voor mij symboliseert de kandidatuur van Daniël mee de nieuwe start die we met CD&V in Haaltert nemen. We moeten positief vooruit met onze gemeente en daar hebben we, naast een goed programma, ook sterke figuren voor nodig want op 14 oktober gaat het over lokale thema’s en lokale mensen. Wij stappen naar de kiezer met een sterk team voor een gelukkig Haaltert. Ik ben enorm blij en fier dat Daniël met zijn kennis en ervaring daar mee deel wil van uitmaken.”

Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 27 januari worden, in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke, nog heel wat (nieuwe) namen op de lijst bekendgemaakt.

Haaltert Daniel Vandendriessche

Het bericht Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend verscheen eerst op Belg.be.

Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO

Door PVDBD

-Dilbeek 19 januari 2018- De nieuwjaarsreceptie van de adviesraad lokale economie Dilbeek wist zowat 180 Dilbeekse ondernemers te verzamelen rond het thema “Lange termijn-visie op ondernemen in Dilbeek”. De voorzitter, Willy Kempeneer schetste het ondernemingskader en deed een oproep tot creatie van ruimte voor ondernemen in Dilbeek. Daarop konden de partijen op 3 vragen antwoorden onder deskundige begeleiding van moderator Michaël Van Droogenbroeck. Iedere partij kreeg drie minuten om een vraag te beantwoorden. Om die tijd een beetje aangenaam te maken verscheen er op het scherm een treintje, een fietser en een loper die van links naar rechts gingen en telkens 1 minuut voorstelden.

Jef Vanderoost voor CD&V kwam met voorstellen voor het versterken van kernen en wijken met kansen voor lokale handelaars. Spa, bij monde van Karina Peeters legde de nadruk op bereikbaarheid van de centra per fiets en te voet. Anneleen Van den Houte voor N-VA had het over een nieuw project met bvb wonen in het centrum, waardoor de handelaars makkelijk te bereiken zijn. En Luc Deleu voor Lvb-VLD wil volgende legislatuur een Masterplan, waarbij bijvoorbeeld meer handelsruimte én parkeerruimte in de Dilbeekse kern zou gecreëerd worden, bovendien werd gesteld dat hij geen reden ziet om belastingen te verhogen.

UF wint zeker en vast de prijs voor de meest idiote oplossing want zij vonden dat de handelaars verkoopkansen missen door het Franstaligen-onvriendelijk beleid van het bestuur. Daarom stelden zij voor om de borden “Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn” te verwijderen. Afsluitend werd de trekking gedaan van de Eindejaarsactie van de Dilbeekse handelaars aangesloten bij DUO met als hoofdprijs de reis naar de Caraïben. De identiteit van de winnaar houden we voorlopig op vraag van DUO nog even geheim. De overige winnaars zijn binnenkort terug te vinden op de website van DUO-Dilbeek. Na deze trekking werden de aanwezigen vergast op een natje en een droogje, en konden ze nog even wat netwerken met andere ondernemers uit Dilbeek. Wij wensen alle Dilbeekse ondernemers een schitterend 2018 toe en wie weet? Tot volgend jaar.

Meer foto’s klik hier

Het bericht Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO verscheen eerst op Belg.be.

Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO

Door PVDBD

-Dilbeek 19 januari 2018- De nieuwjaarsreceptie van de adviesraad lokale economie Dilbeek wist zowat 180 Dilbeekse ondernemers te verzamelen rond het thema “Lange termijn-visie op ondernemen in Dilbeek”. De voorzitter, Willy Kempeneer schetste het ondernemingskader en deed een oproep tot creatie van ruimte voor ondernemen in Dilbeek. Daarop konden de partijen op 3 vragen antwoorden onder deskundige begeleiding van moderator Michaël Van Droogenbroeck. Iedere partij kreeg drie minuten om een vraag te beantwoorden. Om die tijd een beetje aangenaam te maken verscheen er op het scherm een treintje, een fietser en een loper die van links naar rechts gingen en telkens 1 minuut voorstelden.

Jef Vanderoost voor CD&V kwam met voorstellen voor het versterken van kernen en wijken met kansen voor lokale handelaars. Spa, bij monde van Karina Peeters legde de nadruk op bereikbaarheid van de centra per fiets en te voet. Anneleen Van den Houte voor N-VA had het over een nieuw project met bvb wonen in het centrum, waardoor de handelaars makkelijk te bereiken zijn. En Luc Deleu voor Lvb-VLD wil volgende legislatuur een Masterplan, waarbij bijvoorbeeld meer handelsruimte én parkeerruimte in de Dilbeekse kern zou gecreëerd worden, bovendien werd gesteld dat hij geen reden ziet om belastingen te verhogen.

UF wint zeker en vast de prijs voor de meest idiote oplossing want zij vonden dat de handelaars verkoopkansen missen door het Franstaligen-onvriendelijk beleid van het bestuur. Daarom stelden zij voor om de borden “Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn” te verwijderen. Afsluitend werd de trekking gedaan van de Eindejaarsactie van de Dilbeekse handelaars aangesloten bij DUO met als hoofdprijs de reis naar de Caraïben. De identiteit van de winnaar houden we voorlopig op vraag van DUO nog even geheim. De overige winnaars zijn binnenkort terug te vinden op de website van DUO-Dilbeek. Na deze trekking werden de aanwezigen vergast op een natje en een droogje, en konden ze nog even wat netwerken met andere ondernemers uit Dilbeek. Wij wensen alle Dilbeekse ondernemers een schitterend 2018 toe en wie weet? Tot volgend jaar.

Meer foto’s klik hier

Het bericht Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO verscheen eerst op Belg.be.

❌