[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Alle Nieuwskoppen

Je eigen lichaam gebruiken als fitnesstoestel? Zo pak je het aan

Door Mare Hotterbeekx

Wat hebben wij nog gemeenschappelijk met de neanderthalers? In cultureel opzicht niet bijster veel, maar qua bewegingen vertonen we nog sterke gelijkenissen. Dat is ook de filosofie achter functional training, een trainingsmethode haaks staat op de populaire, maar kunstmatige ‘machinefitness’.

“Sommige fitnesstoestellen zijn niet goed voor je lichaam”, legt Tess uit. De verklaring hiervoor is simpel. Toestellen als de shoulder press dwingen je lichaam in een onnatuurlijke positie, waardoor ze sneller overbelast geraken. Iets vanuit een zittende positie omhoog duwen is bijvoorbeeld helemaal niet natuurlijk. Het is beter om met deze beweging ook je heupen te gebruiken.  “Door je lichaam zo te ‘forceren’ loop je meer risico’s op blessures of overtraining. En dreig je ontmoedigd te geraken nog voor je goed en wel begonnen bent”, aldus Tess.

Foto Pexels

Overbelasting is niet het enige probleem van machinefitness. “Er bestaan toestellen die zelfs verhinderen dat je een oefening correct uitvoert en alle spiergroepen gebruikt.” Denk daarbij aan de seated twist machine, bedoeld voor je buikspieren. Dat toestel kan lage rugproblemen veroorzaken omdat je verder draait dan je wervelkolom eigenlijk aankan. Wie zijn zijdelings buikspieren aan het werk wil zetten kan dan beter een zijdelingse plank doen.

Zes basisbewegingen

In plaats van machines, maakt functional training gebruik van zes basisbewegingen die we ook in ons dagelijks leven nodig hebben: squats, bends, lunges, pushes, pulls en twitsts. Het idee hierachter is dat je bij dit soort oefeningen verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk zet en dus efficiënter traint. De klassieke squat is het perfecte voorbeeld: met die ene oefening train je zowel je bovenbenen als je hamstring en je bil-, buik- en rugspieren. Dat zijn maar liefst vijf spiergroepen in één oefening. Waarom zou je dan nog je buikspieren afzonderlijk aan het werk zetten via verschillende isolatieoefeningen op een een toestel?

“Al squattend train je vijf spiergroepen in één oefening. Waarom zou je dan nog je spiergroepen afzonderlijk trainen?”

Kracht, stabiliteit en mobiliteit

Foto Pexels

“Met deze functionele oefeningen verhoog je de kracht, de stabiliteit en de mobiliteit van je lichaam. Dit helpt je niet alleen in de gym, maar ook bij de bewegingen in je dagelijkse leven.” Een ander voordeel van deze functionele oefeningen is dat je ze overal kan doen omdat je er niets voor nodig hebt. “Je eigen lichaamsgewicht is het beste fitnesstoestel. Daar kan je al een hele work-out mee doen”, verklaart Tess. “Later kan je de oefeningen nog altijd verzwaren en minder saai maken met aanvullende materialen. Denk daarbij aan een TRX, dumbells, kettleballs of enkelgewichtjes.” Wie geen fitness heeft op vakantie, heeft nu officieel geen excuus meer om niet te trainen.

Mare Hotterbeekx

 

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto’s, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo’s health tips en weetjes vind je hier

Het bericht Je eigen lichaam gebruiken als fitnesstoestel? Zo pak je het aan verscheen eerst op Metro.


Hoera: er wordt binnenkort een brunch-festival georganiseerd

Door Liesbeth

Als er één ding is waar millennials zich graag mee bezighouden, is het wel brunchen. Je moet er niet vroeg voor opstaan, het leent zich voor Instagramwaardige foto’s en er staat ongetwijfeld avocado op het menu. Voor alle fans van dat late, uitgebreide ontbijt hebben we goed nieuws, want er wordt binnenkort een heus brunch-festival georganiseerd.

Laten we het enthousiasme meteen een beetje temperen: het festival vindt plaats in Londen tijdens het eerste weekend van september. Geïnteresseerde lekkerbekken zullen dus eerst een weekendje moeten boeken naar de Britse hoofdstad, al lijkt ons dat niet meteen een groot probleem.

Standjes en workshops

Maar liefst tien restaurants zullen deelnemen aan het festival en hun favoriete lekkernijen serveren. Je kan je ook verwachten aan heel wat livemuziek, een mimosabar en een reeks standjes die granola, koffiebonen etc. verkopen. Als kers op de taart kan je er ook deelnemen aan workshops, om bijvoorbeeld de kneepjes van het baristavak onder de knie te krijgen.

Tickets voor het evenement worden nog niet verkocht. Wie staat te popelen om te gaan, kan zich alvast inschrijven op de site van ‘Londen Brunch Fest’.

Het bericht Hoera: er wordt binnenkort een brunch-festival georganiseerd verscheen eerst op Metro.Gisteren — 21 Maart 2018Alle Nieuwskoppen

De zeven hoofdmythes over golf doorprikt

Door Laurens Vantomme

Volgens kenners is golf de ideale sport om tot rust te komen, iets wat tegenwoordig geen overbodige luxe is. Jammer dat veel mensen deze sport nog altijd associëren met de rijken en andere typische clichés geloven. Daarom is het dringend tijd om enkele mythes te doorbreken.

Mythe 1: Golf duurt te lang

Golf hoeft niet langer te duren dan elke andere hobby. De gemiddelde ronde langs 18 holes golf duurt ongeveer vier uur. Je kan echter ook opteren voor een rondje van 9 holes, waarbij je twee uurtjes handig in een drukke agenda inpast.

Mythe 2: Golf is ouderwets

Veel mensen denken dat golf nog altijd gespeeld wordt door oude mannen in pak en stropdas. Alles behalve waar. Tegenwoordig zijn clubs dynamisch en hip. Ze hanteren open en diverse lidmaatschappen om te kunnen inspelen op verschillende doelgroepen. Iedereen is dus welkom om met verschillende mensen diverse golfvormen te spelen.

Mythe 3: Golf is voor mannen

Golf is een sport voor iedereen. Het biedt een combinatie van lichaamsbeweging, sportieve vaardigheid en sociale interactie, of je nu man of vrouw bent. Wist je trouwens dat het meisjesgolf wereldwijd de sterkst groeiende groep is?

Mythe 4: Golf is duur

Net als bij elke andere sport kan je bij golf zo weinig of zo veel uitgeven als je zelf wil. Er zijn speelmogelijkheden, materiaal en kleding voor elk budget. Ofwel koop je als starter een nieuwe set golfclubs en een tas voor slechts 200 euro, ofwel opteer je voor tweedehandsmateriaal. De eerste jaren is dat ideaal, en daarna kan je altijd nog bijkopen.

Mythe 5: Je hebt golfclubs nodig om te beginnen

Je hebt geen materiaal nodig om je eerste slag te slaan, want elke golfschool zal je een ‘stok’ ter beschikking stellen bij de eerste les of initiatie. Je hoeft enkel casual kleding en platte schoenen te dragen.

Mythe 6: Golf zal je niet fit houden 

Wist je dat golfers gemiddeld vijf jaar langer leven? Volgens onderzoek zal golf je helpen actief te blijven, calorieën te verbranden, in vorm te blijven, cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Mythe 7: Je moet lid zijn van een golfclub

Via het Start to Golf-programma is golf zeer toegankelijk voor beginners. Meer dan veertig clubs doen mee aan de jaarlijkse opendeurdag (laatste dag van de paasvakantie). Maar deze clubs bieden het ganse jaar door Start to Golf-startpakketten aan. Pakketten waar lessen, materiaal, huur van de infrastructuur, gebruik maken van de diensten en verzekering inbegrepen zijn. Tal van clubs bieden ook initiatiemomenten aan.

Voel je zelf de kriebels om te gaan golfen? Neem snel een kijkje op www.starttogolf.be voor een club in je buurt. Zondag 15 april staat de Start To Golf-dag op het programma.

Lees ook: Start To Golf

Het bericht De zeven hoofdmythes over golf doorprikt verscheen eerst op Metro.


Is schaamhaar opnieuw in de mode?

Door Laurens Vantomme

Jarenlang waren we ons schaamhaar liever kwijt dan rijk. Wie het niet volledig scheerde, trimde tenminste wat bij, maar Volgens modebijbel Vogue is dit passé en maakt schaamhaar terug zijn intrede.

Volgens Vogue behoort het aanpakken van ons schaamhaar tot het verleden. Het taboe rond schaamhaar zou aan het verdwijnen zijn. Dit is duidelijk te zien in de popcultuur. Denk maar aan de ongeschoren oksels van Madonna of tv-personages als die van Gaby Hoffman in ‘Girls’ en Ilana Glazer in ‘Broad City’.

Paz Stark, eigenares van het gerenommeerde schoonheidsverzorgingssalon Stark Waxing Studio in Los Angeles, vertelt dat meer en meer vrouwen vragen om niet meer alles te waxen. “De meeste dames vragen nu om hun haren te trimmen en op te kuisen aan de randen. Ze willen een vollere en natuurlijkere look daar vanonder”, legt ze uit. “Ik heb het gevoel dat de brazilian wax niet uit de mode is, maar dat vrouwen het gewoon op hun eigen manier willen. Minder strak en afgelijnd.”

Waarom hebben we schaamhaar?

Lichaamsbeharing beschermde in de oertijd tegen de kou. Groeiend schaamhaar was daarbij een indicatie dat vrouwen en mannen geslachtsrijp waren. Door de evolutie is schaamhaar nu minder noodzakelijk, maar we hebben het nog steeds. Een van de redenen is dat de schaamstreek kliertjes bevat die feromonen produceren. Feromonen zijn hormonale geurstoffen die een rol spelen bij of je iemand (seksueel) aantrekkelijk vindt. Deze feromonen worden door het schaamhaar vastgehouden en verspreid

Waarom heeft de een weinig en de ander veel schaamhaar?

Of je veel of weinig schaamhaar hebt hangt af van het ras. Over het algemeen zijn Japanse en Koreaanse mensen minder behaard. Zij doen er dan ook veel aan om er hariger uit te zien. Sommige vrouwen gebruiken zelfs schaamhaarpruikjes.

Marokkaanse en Turkse mannen en vrouwen hebben veel meer schaamhaar. Volgens de islam wordt het scheren van lichaamshaar zowel bij mannen als bij vrouwen als hygiënische maatregel gezien net als tanden poetsen en handen wassen. Ook de hoeveelheid testosteron in het lichaam zorgt voor meer of minder schaamhaar bij zowel mannen als vrouwen.

Voordelen

Je schaamhaar heeft volgens het blad ook een groot voordeel. Het dient als bescherming van het genitale gebied en dan vooral voor de erg gevoelige vaginaopening. Ook is het absoluut niet minder hygiënisch om je haar te laten staan. Al moet je het wel net als je hoofdhaar behandelen en regelmatig eens wassen.

Take Our Poll

Het bericht Is schaamhaar opnieuw in de mode? verscheen eerst op Metro.


Neem je een vlucht? Om deze reden kan je best een plaats naast het raam kiezen

Door Axelle Lot

Mensen die tijdens een vlucht aan het raam zitten, hebben minder kans op een verkoudheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Amerikaanse Emory University. 

Onderzoekers aan de Emory University in Atlanta onderzochten door middel van wiskundige berekeningen en computersimulaties het risico op besmetting als een hypothetische passagier op het gangpad een verkoudheid had. Op een vlucht met 150 passagiers zou toch minstens één van hen ziek worden. De bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.

Stilzitten

De wetenschappers hebben een opvallende boodschap voor toeristen. Uit de studie blijkt dat hoe vaker je rechtstaat om naar de wc te gaan, hoe sneller je ziek geraakt. Stilzitten is dus de enige manier om gezond te blijven. Passagiers die naast iemand zitten met de griep hebben geen baat bij dit advies, zij maken sowieso veel meer kans om ziek te worden.

Het bericht Neem je een vlucht? Om deze reden kan je best een plaats naast het raam kiezen verscheen eerst op Metro.


Tattoo-artiest verandert huisdieren in kunst

Door Axelle Lot

De in New York gevestigde tattoo-artiest Sanghyuk Ko is razend populair op sociale media. Zijn hyperrealistische dierentekeningen zijn dan ook een streling voor het oog. Justin Bieber en Rihanna zijn fan. 

Mr. K zoals de artiest zich op sociale media laat noemen, begon zich twee jaar geleden te specialiseren in tekeningen van dieren. Zijn eerste tattoo was voor de assistent van Ozzy Osbourne. Sindsdien gaat het hard voor Ko.

Lang wachten 

Als je je allerliefste viervoeter wil vereeuwigen op je arm of been, moet je wel even geduld uitoefenen. Op een afspraak moet je gemiddeld zes maanden wachten. Op de dag zelf moet je ook enkele hoog kwalitatieve foto’s meenemen en een paar uur later is het kunstwerk klaar. “Ik begrijp waarom mensen een tattoo van hun kat of hond willen. De band tussen baasje en beestje wordt er sterker door, vertelt de artiest in een interview met reissite Travel & Leisure.

out of control cuteness😩#mrktattoo #bangbangnyc

A post shared by Mr.K / Sanghyuk Ko (@mr.k_tattoo) on

Het bericht Tattoo-artiest verandert huisdieren in kunst verscheen eerst op Metro.


Blogster verzint reis naar Disneyland als statement

Door Laurens Vantomme

Een blogster genaamd Carolyn Stritch heeft een reis naar Disneyland gefaket om een duidelijk punt te maken over wat we allemaal te zien krijgen op Instagram. Door middel van een experiment wilde ze de aandacht vestigen op wat iedereen eigenlijk al weet, maar telkens lijkt te vergeten: geloof niet alles wat je ziet.

Je kent wel die typische foto’s op Instagram waar een persoon met perfect haar net wakker is geworden en van een heerlijke tas koffie zit te genieten in bed. Of de vele posts van mensen die reizen maken en de perfecte foto’s delen met hun volgers. Hun leven is zo gegrepen uit een film. Wel spoiler alert: veel van deze foto’s zijn zodanig bijgewerkt dat de realiteit ver te zoeken is.

Experiment

Blogster Carolyn Stritch speelde hier handig op in. Ze begon kiekjes te delen met haar 189.000 volgers die compleet nep zijn. Ze veranderde zelfs haar leeftijd naar 22 jaar, maar in het echt is ze 32 jaar oud. En dat reisje naar Disneyland? Daar is ook niks van waar.

Na een stortvloed aan positieve reacties en likes, komt Stritch met de waarheid naar buiten. Ze toont hiermee aan hoe makkelijk het is om je perfecte leven te faken. Zelf vindt ze dat het bijwerken van foto’s niet zo erg is. “Niemand wil me in mijn pyjama zien met mijn haar in de war op de zetel geploft. Nochtans zien de meeste van mijn dagen er zo uit. Mijn volgers willen, net als ik, het beste van ons dagelijks leven zien en delen”, zegt Stritch. Op haar blog gaat ze dieper in op het onderwerp en legt ze haar motieven verder uit.

Het bericht Blogster verzint reis naar Disneyland als statement verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

In dit restaurant kan je alleen reserveren via een handgeschreven kaartje

Door Axelle Lot

Een restaurant in het Amerikaanse Maine is zo populair dat er op de drukste dag ooit gemiddeld 10.000 telefonische reservaties per dag binnenkwamen. De uitbaters willen nu iedereen een kans geven om bij hun te tafelen en kwamen met een leuk idee op de proppen. 

The Lost Kitchen in Maine biedt maar plaats voor 40 gasten, maar dat houdt geïnteresseerden niet tegen om te reserveren. Chef Erin French heeft genoeg van de massahysterie en gooit de reservatie-aanpak over een andere boeg. Iedereen die in 2018 graag een plaatsje wil bemachtigen in het restaurant, moet tussen 1 en 10 april een handgeschreven briefkaart opsturen. De gelukkigen worden lukraak gekozen.

Voorwaarden

Voor je een kaart begint te schrijven, er hangen enkele voorwaarden aan vast. De reservatie mag maximum 3×5 cm groot zijn, moet in een enveloppe opgestuurd worden, alle gegevens moeten op de brief staan (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres) en je mag geen inzendingen doen voor 31 maart.

Sending you love from Maine. A very Merry Christmas to you🥂⭐💕

A post shared by {the} L O S T K I T C H E N (@thelostkitchen) on

Het bericht In dit restaurant kan je alleen reserveren via een handgeschreven kaartje verscheen eerst op Metro.


Vijf quotes die aansporen tot vreugde op Internationale Geluksdag

Door Axelle Lot

Geen betere redenen om het leven te vieren, dan op Internationale Geluksdag. Met deze vijf quotes in gedachten, wandel je vandaag stralend over straat. 

Audrey Hepburn 

Mode-icoon Audrey Hepburn was ondanks alle tegenslagen in haar leven, een eeuwige optimist. Dat bewijst ze ook met deze quote:

“The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters.”

Mahatma Gandhi

Geen man die het leven meer vierde dan Ghandi:

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”

Beyoncé 

Queen B is getalenteerd, knap en heeft meer geld dan ze ooit in haar leven kan opdoen. Geen wonder dus dat ze zo positief uit de hoek komt.

“Happiness comes from you. No one else can make you happy. You make you happy.”

Michelle Obama

De vrouw van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama is een boegbeeld voor tal van jonge mensen. Haar raad deelt ze dan ook met veel plezier:

“My number one daily habit is to give myself permission to be happy. It’s physical and mental; it’s my diet, physical activity, and emotional state. That’s all tied together.”

Instagram

Het hoeven niet altijd sterren te zijn die wijsheden met ons delen. Op sociale media vind je tal van nobele onbekenden die hun stukje vreugde met jou delen.

Het bericht Vijf quotes die aansporen tot vreugde op Internationale Geluksdag verscheen eerst op Metro.


Nieuwe zender waarschuwt dolfijnen voor visnetten

Door Axelle Lot

De visvangst is goed voor de mens, hetzelfde kan niet gezegd worden voor de dieren. Door de vele visnetten geraken dolfijnen verstrikt en stikken ze. Wetenschappers hebben daar nu een oplossing voor gevonden. 

De Franciscana-dolfijnen leven bij de monding van de rivier La Plata op de grens van Argentinië en Uruguay. Jaarlijks sterven er honderden dieren doordat ze verstrikt geraken in een visnet. Zweedse wetenschappers hebben nu een manier gevonden om deze bijvangst te vermijden. Een zender met een hoog geluid wordt bevestigd aan een visnet. Het geluid dat de banana pinger produceert, moet dolfijnen waarschuwen voor de visnetten. Uit onderzoek blijkt dat het apparaat in 82% van de gevallen zijn nut bewijst. Ook voor walvissen en bruinvissen is er zo’n toestel op de markt.

Het bericht Nieuwe zender waarschuwt dolfijnen voor visnetten verscheen eerst op Metro.


Nieuwe Segway is ook een robotbutler

Door Liesbeth

Mensen die zich op straat verplaatsen met een Segway: het ontlokt toch nog steeds een kleine grinnik. Al kan Loomo, de nieuwste tweewieler van het bedrijf, daar misschien verandering in brengen.

Segway Robotics brengt een soort hooverboard op de markt dat tegelijk een robotbutler is. Je kan er met andere woorden mee rijden, maar de robot genaamd Loomo kan je ook volgen, foto’s nemen, grappen maken op commando of eenvoudige klusjes uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan gasten ontvangen bij de deur of je boodschappen rondsjouwen. Handig en schattig in één, lijkt het wel.

Twee versies

Loomo
Foto Segway Robotics

De robot zal in twee varianten verschijnen. De tweede versie, Loomo Go, zal iets sterker zijn en kan waarschijnlijk een karretje achter zich aan trekken.

De opvallende tweewieler staat voorlopig te koop via de crowdfundingsite Indiegogo. Het prijskaartje? ‘Slechts’ 1.399 dollar (omgerekend zo’n 1.135 euro). Voor de sterkere variant moet je nog dieper in de buidel tasten. De eerste Loomo’s zullen vanaf mei worden geleverd.

Het bericht Nieuwe Segway is ook een robotbutler verscheen eerst op Metro.


Start to sport week #3 – Afzien kan ook leuk zijn

Door Mare Hotterbeekx

Niet elk begin hoeft moeilijk te zijn. Dat bewijst personal coach Tess met haar reeks FeelFanTesstic-video’s. Twaalf weken lang toont ze aan dat je voor een goede work-out niet meer nodig hebt dan een matje, wat gewichten en veel goesting. 

Het twaalfwekenprogramma begint rustig en bouwt geleidelijk aan op. Daardoor is het erg laagdrempelig, zelfs als je iets minder sportief aangelegd bent. Wekelijks komen er drie spiergroepen aan bod: de benen, het bovenlichaam en een full body work-out. Hieronder de drie video’s van week 3.

Benen


Lees ook: Start to sport week #1 – Benen, bovenlichaam en full body work-out

Bovenlichaam


Lees ook: Metro’s move of the day: Tricep Train Dips

Full body work-out 


Lees ook: Start to sport: zo pak je het aan

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto’s, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo’s, health tips en weetjes vind je hier

Het bericht Start to sport week #3 – Afzien kan ook leuk zijn verscheen eerst op Metro.Hebben: opblaasbare én goedkope jacuzzi

Door Liesbeth

Sta je te popelen om het zomergevoel in huis te halen én ben je een heuse waterrat? Dat treft, want Lidl verkoopt binnenkort een opblaasbare verwarmde jacuzzi. Het enige nadeel? Je moet er voorlopig wel voor naar Nederland.

Urenlang liggen pruttelen in een bad is niet langer een privilege voor luxepoezen. Dankzij Lidl kan je een exemplaar voor een scherpe prijs in huis halen. Het gaat om een opblaasbaar bubbelbad dat 289 euro kost. Peanuts, als je weet dat je voor een jacuzzi doorgaans enkele duizenden euro’s moet neertellen.

Vanaf donderdag 22 maart kan je er eentje scoren via de website van Lidl. Vanaf 29 maart ligt de jacuzzi ook effectief in de winkelrekken. Jammer genoeg zit er wel een addertje onder het gras, want voorlopig wordt het hebbeding enkel en alleen bij onze noorderburen verkocht. Of het ook in de Belgische winkels beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

Ook bij Aldi

Het is niet de eerste keer dat een budgetketen stunt met een opblaasbaar bubbelbad. Vorig jaar deed Aldi het al voor. Daar was het budget-bad in een mum van tijd uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

Het bericht Hebben: opblaasbare én goedkope jacuzzi verscheen eerst op Metro.Belgen spelen vaker vals dan Nederlanders bij Monopoly

Door Laurens Vantomme

Het is vandaag Wereld Monopoly Dag en speciaal voor de gelegenheid heeft Hasbro Benelux een onderzoek gedaan naar het valsspeelgedrag van de Belgen. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat Belgen minder eerlijk zijn dan onze noorderburen.

Van de Belgen geeft 30% toe dat ze wel eens valsspelen bij Monopoly. De Nederlanders spelen het spel iets eerlijker: 25% van onze noorderburen speelt wel eens vals. Mannen zijn de ferventste valsspelers. Dit doen ze vooral door geld te stelen van de bank, te weinig te betalen of door de pion te manipuleren.

Duurste straten

De meest voorkomende ergernis bij medespelers blijkt wanneer iemand meteen de duurste straten opkoopt. Deze strategie wordt ook het liefst door de Belg gebruikt. Binnenkort brengt de spelletjesproducent een nieuwe editie uit: de Monopoly Valsspelers Editie. Dit spel beloont valsspelers, zolang ze maar niet betrapt worden.

Het bericht Belgen spelen vaker vals dan Nederlanders bij Monopoly verscheen eerst op Metro.


Vergeet Tinder, er bestaat een dating-app voor fans van Kanye West

Door Liesbeth

Dating-apps vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo bestaan er varianten voor mensen met een kinderwens, voor vrouwelijke feestvierders die een maatje zoeken en voor beroemdheden. Binnenkort wordt dat rijtje nog wat langer, want deze maand wordt een dating-app voor fans van Kanye West gelanceerd.

De nieuwe toepassing krijgt de toepasselijke naam Yeezy.dating, vernoemd naar de kledinglijn van de rapper. Ideaal voor fans van zijn muziek, ‘Keeping Up with the Kardashians’ en de Yeezy sneakers. Liefhebbers van Taylor Swift worden dan weer zonder pardon van de app gezwierd. Nogal wiedes, want het rommelt al jaren tussen de twee sterren.

“Mijn held”

De 21-jarige Harry Dry is de geestesvader van Yeezy.dating en is naar eigen zeggen al een maand bezig met het ontwerpen van de app. Hij kreeg het idee toen hij in bad zat en zich “een beetje eenzaam voelde”. Op de achtergrond draaide op dat moment ‘Bound 2’, een nummer van Kanye West. “Ik ben een enorme fan. Meer zelfs: hij is echt mijn held. Ik zou het dus geweldig vinden om te daten met een andere fan van Kanye”, vertelt Dry aan Metro.co.uk.

De app is nog niet operationeel, maar daar moet deze maand nog verandering in komen. Geïnteresseerden kunnen zich alvast online inschrijven voor de nieuwsbrief.

Het bericht Vergeet Tinder, er bestaat een dating-app voor fans van Kanye West verscheen eerst op Metro.IN BEELD. Honden met een beperking

Door Liesbeth

De plaatjes van Alex Cearns toveren spontaan een glimlach op je gezicht. Niet zo vreemd als je weet wie hij doorgaans voor zijn lens zet. De fotograaf heeft zich immers gespecialiseerd in honden, en deze keer heeft hij een nieuwe reeks gemaakt met dieren met een beperking.

Cearns heeft al zijn foto’s van de honden met een beperking gebundeld in het boek ‘Perfect Imperfection’. “Dit boek toont hoe krachtig en knap honden met een handicap zijn”, aldus de fotograaf.

Daarnaast wil de Australiër onderzoek naar nieuwe behandelingen voor kanker bij honden een duwtje in de rug geven. Daarom is hij van plan om een deel van de opbrengst te doneren aan de Australian Animal Cancer Foundation.

1 of 4
Perfect Imperfection
Foto Alex Cearns
Perfect Imperfection
Foto Alex Cearns
Perfect Imperfection
Foto Alex Cearns
Perfect Imperfection
Foto Alex Cearns

Het bericht IN BEELD. Honden met een beperking verscheen eerst op Metro.Deze Aziatische stad is voor de vijf keer op rij duurste woonplaats ter wereld

Door Axelle Lot

Heb je veel centjes? Dan moet je naar Singapore verhuizen. De Aziatische stad is al voor de vijfde maal op rij verkozen tot duurste woonplaats ter wereld. 

Volgens een rapport van de Economist Intelligence Unit moeten inwoners in Singapore het meeste geld neerleggen om er te kunnen wonen. In het rapport werden wereldwijd 150 producten zoals brood, alcohol en benzine vergeleken. Singapore kwam als ‘winnaar’ uit de bus vanwege de hoge kostprijs voor wagens. Huishoudhulp en keukenapparatuur was dan weer een pak goedkoper in vergelijking met buurlanden.

Parijs

In de top tien stonden bijna uitsluitend Europese en Aziatische steden. Parijs en Zurich sloten de top drie af. Volgens het rapport waren in die twee steden alleen openbaar vervoer, alcohol en sigaretten even duur als in buurlanden. Tel Aviv was de enige stad in het Midden-Oosten die in de lijst voorkwam. Inwoners betalen er 79% meer voor hun wagen dan iemand uit New York.

Het bericht Deze Aziatische stad is voor de vijf keer op rij duurste woonplaats ter wereld verscheen eerst op Metro.


Geniaal hoteltrucje gaat viraal

Door Axelle Lot

De Londense Katyagar Moonagon gaat regelmatig op hotel. De elektronische sleutelkaart waarmee ze het licht in haar kamer moest aandoen, bezorgde haar heel wat ergernis. Met een simpel trucje loste ze een veelvoorkomende probleem op.

Meer en meer hotels gebruiken een elektronische sleutelkaart. Heel handig is het feit dat je er eenvoudig je deur mee op slot kan doen, iets minder leuk is dat je diezelfde kaart ook voor de elektriciteit moet gebruiken. Als je maar één kaart hebt en je haalt die uit de gleuf, heb je dus geen stroom. Je kan dus niet even je gsm opladen terwijl je aan het zwemmen bent. Katyagar Moonagon bedacht hiervoor een handig hoteltrucje.

Geniaal

De Britse Moonangon ontdekte dat je eigenlijk eender welke kaart in de sleutelgleuf kan steken. “Ik wou mijn externe batterij opladen terwijl ik gaan eten was, maar ik had mijn sleutelkaart nodig”, schreef Katyagar op Twitter. Daarom probeerde ze eens een klantenkaart van de supermarkt in de gleuf te steken. En met succes.” Haar tweet ging in een mum van tijd de wereld rond en kan op veel waardering rekenen van andere toeristen.

Wanted to charge my battery pack whilst I was I eating dinner, but needed my keycard pic.twitter.com/TsHqihGxTu

— katyagar moonagon (@Oog) March 14, 2018

Het bericht Geniaal hoteltrucje gaat viraal verscheen eerst op Metro.


In Londen kan je nu cocktails brouwen in een echte Harry Potter-bar

Door Axelle Lot

De wereld is weer een magische plaats rijker. In de Londense pub ‘The Cauldron’ staat alles in het teken van fantasy en Harry Potter. Gasten krijgen geen cocktails maar brouwsels en hebben een toverstokje in hun hand. 

Droom je ervan om ooit in de voetsporen te treden van Harry Potter? In Londen komt die droom misschien wel uit. In ‘The Cauldron’ krijgen leerling-tovenaars de kans om hun eigen brouwsel/cocktail te maken. Na het experiment krijg je bruisende drankjes in allerlei kleuren. Wie niet zo handig is, ziet misschien wel rook uit zijn of haar ‘potion’ komen. Het idee komt van eigenaars Matthew Cortland en David Duckworth die dol zijn op wetenschap, DIY-projecten en magie natuurlijk.

Pop-up

De kroeg is momenteel nog een pop-up concept, maar hoopt via Kickstarter genoeg geld in te zamelen zodat tovenaarsvrienden een permanente ontmoetingsplaats hebben. Gasten kunnen maximum twee uur in de bar blijven en moeten 29 pond (32 euro) betalen. Daarvoor krijgen ze dan wel drie drankjes.

Het bericht In Londen kan je nu cocktails brouwen in een echte Harry Potter-bar verscheen eerst op Metro.


Dankzij deze dierenmonitor kan je nu zorgeloos het vliegtuig nemen met fifi en co

Door Axelle Lot

Wanneer we het vliegtuig nemen met onze geliefde viervoeter, willen we toch zeker zijn dat alles goed met hem of haar gaat. Uit die noodzaak realiseerde een Amerikaans bedrijf Digi-Pet, een dierenmonitor. 

Tijdens het Cargo World Congress of the International Air Transport Association (IATA), toverde technologiebedrijf Unisys een wel heel uniek gadget tevoorschijn. Het Digi-Pet-systeem kan je een beetje vergelijken met een babyfoon, maar dan voor huisdieren.

Digitaal beestje

De opzet van de applicatie is eenvoudig. Via sensoren kan je bijvoorbeeld de temperatuur en het zuurstofniveau van je troeteldier in de gaten houden. Het Digi-Pet-systeem stuurt ook automatisch waarschuwingen naar de baasjes en personeel van luchtvaartmaatschappijen als er problemen met je hond of kat zijn tijdens het vliegen. Via een abonnementsservice biedt Digi-Pet ook de mogelijkheid om contact te houden met je viervoeter via live-videostreaming.

Emotioneel gehecht 

“We worden steeds meer emotioneel gehecht aan onze huisdieren. Daarom is het belangrijk om contact te houden met elkaar. Door de vele mogelijkheden van de app kalmeert niet alleen het baasje, ook het dier wordt er meer ontspannen door, aldus Venkatesh Pazhyanur, Senior Industry Director van Freight Solutions bij Unisys.

Het bericht Dankzij deze dierenmonitor kan je nu zorgeloos het vliegtuig nemen met fifi en co verscheen eerst op Metro.


❌