[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 September 2018Alle Nieuwskoppen

Haan en Amerikaanse vrouw zijn beste vriendjes

Door Silke Vandenbroeck

In New York City is een wel heel bijzondere vriendschap ontstaan. Nadat Camille verdwaald liep in de straten van de metropool, kwam ze bij een asiel terecht, waar Bree, een kuikentje, onderdak had gevonden.

“Ik was meteen verliefd op Bree”, zegt Camille. “In een flits van een seconde besloot ik hem te adopteren. Ik werd zijn surrogaatmoeder en nam hem overal mee naartoe.” Maar er was één probleem: in New York City is het verboden om hanen als huisdier te houden. “Ik heb voor Bree gekozen en ben verhuisd. Het was de beste beslissing van mijn leven. Zonder hem zou ik niet zo gelukkig zijn.”

Het bericht Haan en Amerikaanse vrouw zijn beste vriendjes verscheen eerst op Metro.


Dankzij nieuwe Dopper kan je nu milieuvriendelijk koffie meenemen

Door Silke Vandenbroeck

Goed nieuws voor de milieubewuste koffiedrinker. Dopper heeft nu een waterfles gelanceerd die ook drankjes warm kan houden.

Het bedrijf beweert dat de Dopper Insulated je koffie maar liefst negen uur heet kan houden. Daarnaast zorgt de fles er ook voor dat je water 24 uur lang ijskoud blijft. Door de fles te gebruiken red je de oceanen trouwens van plasticvervuiling.

Geen excuus

“Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem en dat kan je niet alleen oplossen”, zegt Merijn Everaarts, oprichter van Dopper. “We willen inspireren en samen met mensen uit de hele wereld een verandering teweegbrengen. En om dat te kunnen doen, mag er voor niemand een excuus zijn om single-use plastic te blijven gebruiken. Of dat nu is dat de kleur van je Dopper niet bij je outfit past, of dat je je water alleen gloeiend heet of ijskoud drinkt. Daarom ben ik zo trots op de Dopper Insulated.”

Het bericht Dankzij nieuwe Dopper kan je nu milieuvriendelijk koffie meenemen verscheen eerst op Metro.


Gisteren — 18 September 2018Alle Nieuwskoppen

Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram

Door Axelle Lot

Heb je altijd willen weten hoe je echt zo’n klassieke Italiaanse lasagna maakt? Dan moet je een kijkje nemen op de Instagrampagina van Pasta Grannies. 

Geen keuken die zo geliefd en uitgebreid is als de Italiaanse: pizza, macaroni of spaghetti, iedereen is er dol op. Maar voor de echte authentieke maaltijden moet je aankloppen bij een nonna of Italiaanse oma. Zij kregen deze kennis van hun moeder en grootmoeder. Om deze traditie te bewaren maakte Vicky Bennison een Youtube-kanaal en Instagrampagina aan. Volgers krijgen daar een inkijk in de nonna’s hun vaardigheden.

Het bericht Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram verscheen eerst op Metro.


Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner

Door Axelle Lot

Iedereen kent wel een koppel dat altijd samen is en ook alles samen doet. Maar is zo’n innige relatie wel gezond? Deze drie tekenen verraden dat je te afhankelijk bent van hem of haar. 

Je maakt je nooit boos 

Er is niks mis mee met de andere persoon graag te zien, maar iedereen heeft kleine kantjes. Als je frustraties onder de mat veegt uit liefde is er iets mis. Het is belangrijk om in een relatie ergernissen uit te spreken. Door dit allemaal op te kroppen vermijd je de confrontatie en cijfer je jezelf helemaal weg.

Je hebt geen eigen leven 

Doen jullie niets liever dan elke minuut samen door te brengen en gaan jullie ook altijd samen weg? Schattig, maar ook erg verstikkend. Het is belangrijk om in een relatie je eigen identiteit te bewaren en daarnaast een leven uit te bouwen. Je loopt anders het risico je te isoleren van de rest van de wereld, met alle gevolgen van dien moest het spaaklopen.

Je laat je eigenwaarde door de andere persoon bepalen

Iedereen wil graag gezien worden en bevestiging krijgen dat ze goed bezig zijn. Maar als je je eigenwaarde door een ander laat bepalen, is het een teken dat je te afhankelijk bent.

Het bericht Drie tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner verscheen eerst op Metro.


Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt

Door Janne Vandevelde

Begin jij spontaan te rillen als je denkt aan de winter met haar witte sneeuwlandschap? Dan ben je misschien echt allergisch aan de kou.

Eindelijk heb je een excuus om tijdens de winter lekker binnen te blijven. Er bestaat immers echt een allergie voor koud weer, namelijk ‘koude urticaria’. Die allergie bezorgt je galbulten of zwellingen als je je huid blootstelt aan koude lucht. Als je aan een zeer extreme vorm van koude urticaria lijdt, kan je bloeddruk bij heel lage temperaturen zo snel zakken dat je eraan sterft.

Gelukkig hoef je je daar in België niet druk om te maken.

Het bericht Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt verscheen eerst op Metro.Boost je libido met deze tips

Door Axelle Lot

Mis je de sexdrive van toen je relatie nog pril was? Je bent niet alleen. Maar dat betekent niet dat je er niks aan kan doen. Hieronder enkele tips voor meer vuurwerk tussen de lakens. 

Maak van je slaapkamer een romantische plek

Romantiek gaat zoveel verder dan de clichés van aangestoken kaarsen en rozenblaadjes. Een opgeruimde kamer, met verse lakens en een beetje privacy kunnen je libido al fel boosten.

Eet guacamole 

Het is algemeen geweten dat bepaald voedsel de passie verhogen. Zo zijn vijgen en asperges al bekend als stimulant. Maar ook guacamole zou voor een actief seksleven zorgen. Het zijn vooral de gezonde vitaminen en mineralen die wat extra magie toevoegen aan je slaapkamer.

Plan qualitytime in

Een drukke job, het huishouden regelen en de zorg voor kinderen/huisdieren is nefast voor een pittig seksleven. Maak daarom regelmatig eens tijd voor qualitytime. Vergeet even de vermoeidheid en doe iets leuk samen, je zal zien dat de avond in schoonheid eindigt.

Het bericht Boost je libido met deze tips verscheen eerst op Metro.


Slimste Zara ter wereld opent de deuren

Door Axelle Lot

In Milaan opende recent een nieuwe Zara de deuren. Op zich niet bijzonder aangezien er dagelijks een filiaal van de keten wordt geopend. Maar deze winkel is volgens eigenaar Inditex uitzonderlijk, want het is van kop tot teen uitgerust met technologische snufjes. 

De Zara-winkel is gevestigd in een oud filmcomplex en het was ook het eerste filiaal dat in Italië voet aan wal zette. Het pand is uitgerust met high-tech apparatuur en moet als voorbeeld dienen voor de andere Zara’s. Zo zullen robots online bestellingen afhandelen en zal elke winkel uitgerust worden met energiezuinig systeem. De keuze voor dit filiaal in Milaan is niet toevallig. Het is namelijk één van de vijf best scorende verkooppunten.

Het bericht Slimste Zara ter wereld opent de deuren verscheen eerst op Metro.


Lidl verwent je met democratisch badkuiprekje

Door Janne Vandevelde

Niets is leuker dan een avond spenderen in bad, met een wijntje, een goed boek en muziek binnen handbereik. Voor de praktische kant heeft winkelketen Lidl een goedkope en elegante oplossing.

Het badkuiprekje dat de winkel onlangs in de rekken legde vervult al jouw badfantasieën. Het rekje klemt jouw glas wijn vast, bevat een houder voor je boek en houdt je smartphone droog. Deze lifesaver is gemaakt van bamboe en kan je uitrekken naargelang de grootte van je bad. Bovendien kost dit hebbeding slechts 12,99 euro!

Tot zover het goede nieuws. Het rekje was zo populair dat het online inmiddels is uitverkocht. Iets om in het oog te houden!

Het bericht Lidl verwent je met democratisch badkuiprekje verscheen eerst op Metro.


OuderAlle Nieuwskoppen

Kippenvel krijgen is goed voor je humeur

Door Silke Vandenbroeck

Krijg je bij het beluisteren van je favoriete muziek wel eens kippenvel? Uit onderzoek blijkt dat je dan gezonder en creatiever bent.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Harvard. De onderzoekers bestudeerden 100 deelnemers terwijl ze naar een optreden keken op een muziekfestival. 55% van de participanten gaf aan dat ze kippenvel hadden gekregen tijdens het optreden. Daarnaast stelden de onderzoekers vragen aan de deelnemers over hun levensopvattingen, empathisch vermogen en mentale en fysieke gezondheid. Vervolgens werden alle gegevens met elkaar vergeleken.

Humeur

Uit de resultaten blijkt dat diegenen die kippenvel hadden gekregen tijdens het concert, gelukkiger zijn. “Je geconnecteerd voelen met een optreden en kippenvel krijgen heeft een enorme positieve impact op je gezondheid en humeur”, zegt Robin Murphy, professor aan de Universiteit van Oxford, aan Daily Mail.

Het bericht Kippenvel krijgen is goed voor je humeur verscheen eerst op Metro.


Google geeft antwoord op uw meest bizarre seksvragen

Door Silke Vandenbroeck

Dankzij Google hebben we binnen vijf seconden een antwoord op al onze vragen. Ook al zijn die soms behoorlijk awkward. The New York Times publiceerde een studie die onderzocht welke de meest bizarre seksvragen zijn die al gesteld werden aan de zoekmachine.

Heel wat mensen wilden weten of ze iets konden doen aan hun ‘seksloos huwelijk’. Dat was vraag nummer een in de categorie huwelijk. Op nummer twee en nummer drie stonden respectievelijk de zoektermen ‘ongelukkig huwelijk’ en ‘liefdeloos huwelijk’.

Geslachtsdelen normaal

Daarnaast wilden heel wat mensen weten of hun geslachtsdelen ‘normaal’ zijn. Zo maken mannen zich wel eens zorgen over de grootte van hun penis en zoeken ze naar middeltjes om hun heerschap te laten groeien. Vrouwen maken zich dan weer zorgen om de geur van hun vagina.

Borstvergroting

Uit de studie blijkt dat mannen zich soms ook zorgen maken over het uiterlijk en de geurtjes van hun vrouw. Zo stelden enkelen de vraag ‘Hoe overtuig ik haar om een borstvergroting te nemen’. Anderen vroegen zich dan weer af hoe ze aan hun partner moeten vertellen dat haar vagina stinkt.

Het bericht Google geeft antwoord op uw meest bizarre seksvragen verscheen eerst op Metro.


Oudjes aan de macht in nieuw Starbucks-filiaal

Door Silke Vandenbroeck

Geen hipster baristas in het nieuwe Starbucks-filiaal in Mexico City, maar kranige oudjes die nog een extra centje willen verdienen. In totaal werken er veertien senioren.

Voor dit bijzondere initiatief werkte de koffieketen samen met het National Institute for the Elderly. Het doel van de samenwerking is om ouderen meer kansen op de arbeidsmarkt te geven.

Zorgverzekering

In het filiaal, dat gelegen is in de wijk Colonia del Valle, werken momenteel 14 personen tussen de 50 en 66 jaar oud. Het personeel werkt 6,5 uur en Starbucks voorziet een zorgverzekering. Daarnaast worden de senioren getraind door jongere baristas totdat ze genoeg vertrouwen hebben gekweekt in hun eigen koffiekunsten.

Het bericht Oudjes aan de macht in nieuw Starbucks-filiaal verscheen eerst op Metro.


‘Mooiste meisje ter wereld’ lanceert eigen kledinglijn

Door Silke Vandenbroeck

Thylane Blondeau werd elf jaar geleden gebombardeerd tot het mooiste meisje ter wereld. Ondertussen is het kindmodelletje van toen zeventien jaar oud en kledingontwerpster. Binnenkort brengt Thylane haar eerste collectie uit.

Het 17-jarige model doopte haar kledinglijn Heaven May. De collectie bestaat uit stoere hoodies, joggingbroeken, grote shirts en trucker caps. Op zowat elk kledingstuk staat de naam van het merk groot gedrukt. Voor de promotie haalde de Française haar eigen modeltalenten nog eens boven. Het is niet duidelijk wanneer de kledinglijn in de winkelrekken zal hangen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heaven May by Thylane Blondeau (@heavenmayclothing) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heaven May by Thylane Blondeau (@heavenmayclothing) on

Het bericht ‘Mooiste meisje ter wereld’ lanceert eigen kledinglijn verscheen eerst op Metro.


Bizar. Vier jobs waarvan je nog nooit hebt gehoord

Door Axelle Lot

Vervloek je soms je job en denk je eraan om iets anders met je leven te doen? Deze vijf jobs laat je beter links liggen. Ze zijn bizar en niet echt aantrekkelijk. Het gras is dus niet altijd groener aan de overkant. 

Opruimer van kots

Er is geen nettere omschrijving voor de job: kotsopruimer. Sommige attractieparken hebben zo’n snelle achtbanen dat de waaghalzen er gewoon ziek van worden. Daarom huren ze soms iemand in die uitsluitend de kots opruimt. De volgende keer dat je dus naar een pretpark gaat, wees je maar beter aardig tegen hen of je loopt heel de dag in de smurrie.

Proever van diereneten

Dit beroep is vast en zeker niet iets waar kinderen over fantaseren, maar iemand moet het doen. De werknemers testen het dierenvoedsel en kijken wat er nog aan kan verbeterd worden. Het eten mag nadien terug uitgespuwd worden, gelukkig maar…

Professionele pusher

In Japan worden mensen ingehuurd om al dat volk in de trein- en metrostations in de wagons te duwen. Zo is er geen excuus om te laat te komen. Maar klanten als vee in de metro duwen lijkt ons toch niet zo fijn.

Bedopwarmer  

Het klinkt te absurd voor woorden, maar deze job bestaat wel degelijk. Hotels huren iemand in die hun bedden gaat uittesten. Ook mogen ze een dutje doen, zodat de bedden al opgewarmd zijn tegen dat de gasten arriveren.

Het bericht Bizar. Vier jobs waarvan je nog nooit hebt gehoord verscheen eerst op Metro.


Vruchtbare vrouwen zouden een beter geurtje hebben

Door Axelle Lot

Met de wildgroei aan datingapps zijn we het ondertussen gewend om met één swipe iemand te beoordelen op zijn looks. Maar wetenschappers hebben ontdekt dat vrouwen met een bepaalde geur het ook goed doen in de liefde. 

Volgens een studie in het vakblad Proceedings of the Royal Society B, zouden dames die heel vruchtbaar zijn een bepaalde geur afscheiden die hen aantrekkelijk maakt bij mannen. Bij het onderzoek waren 28 vrouwen en 57 mannen betrokken. De researchers probeerden een bepaalde geur te identificeren die samenhangt wanneer vrouwen ovuleren. Om dit resultaat te bekomen moesten de dames een strikt dieet volgen. Daarnaast waren ook alle deelneemsters op hun vruchtbaarst en moesten ze met katoenen pads onder hun arm slapen.

Snuffelen

Vervolgens werden de pads ingevroren, ontdooid en aan de mannen gegeven, die er dan aan moesten ruiken. Ze kregen hierbij geen beelden te zien van de dames. Naast de pads werden er ook stalen van de deelneemsters vergeleken met hun hormonen. Wat bleek? Vrouwen die ovuleerden werden aantrekkelijker bevonden dan wanneer ze niet vruchtbaar waren. Conclusie: mannen kiezen voor een bepaalde geur omdat ze denken aan het nageslacht.

Het bericht Vruchtbare vrouwen zouden een beter geurtje hebben verscheen eerst op Metro.


Daarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken

Door Janne Vandevelde

Alle koppels hebben wel eens twijfels, maar het is moeilijk om effectief de knoop door te hakken en de relatie te beëindigen. Wetenschappers aan de universiteit van Utah en Toronto onderzochten waarom.

Hun onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Social Psychological and Personality Science. De onderzoekers vroegen aan koppels die aangaven te twijfelen over hun relatie waarom ze toch bij hun partner wouden blijven.

66% van de deelnemers beweerde een hechte band te voelen met de partner. Anderen gaven aan dat ze al veel geïnvesteerd hadden in de relatie, dat ze samen een gezin hadden of dat ze simpelweg nog hoop hadden dat de relatie zou verbeteren.

Ontrouw, ruzies en geen vertouwen

De onderzoekers polsten ook naar redenen om het uit te maken met de partner. De belangrijkste reden was ontrouw, op de voet gevolgd door ruzies en het verlies van vertrouwen in de relatie of de partner. Zelfs al konden de koppels veel redenen geven om het uit te maken, toch bleven de twijfels. Ongeveer de helft van de deelnemers gaf aan tegenstrijdige gevoelens te hebben bij het beëindigen van een relatie. Ook na een relatiebreuk kwamen veel koppels weer bij elkaar omdat de twijfels maar niet wegebden.

Bron: Feeling

Het bericht Daarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken verscheen eerst op Metro.Bruine eitjes niet gezonder dan witte, maar wel duurder

Door Silke Vandenbroeck

Bruine eieren zijn vaak populairder dan witte, terwijl ze niet gezonder zijn. Het Nederlandse tv-programma Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat supermarkten van dat idee wel eens durven te profiteren.

De meerderheid van de mensen verkiezen bruine eitjes over witte. In het tv-programma legt de eigenaar van kippenbedrijf Kipster uit dat dat komt doordat de eerste scharreleieren toevallig bruin waren. “Een simpele manier voor boeren destijds om zich te onderscheiden was door bruine eiren te verkopen.” Legbatterij-eieren zijn inmiddels niet meer te koop, maar consumenten denken nog steeds dat de bruine variant gezonder is.

Onder in het schap

Supermarkten vragen daarom meer geld voor bruine eitjes. De witte liggen vaker onder in het schap en zijn goedkoper verpakt. Een bruin ei kost 7 à 8 cent meer dan een wit ei, ondervonden de programmamakers.

Milieu

Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat witte eieren beter zijn voor het milieu. Kippen die witte eitjes leggen, gebruiken minder voer, leven iets langer en leggen er ook nog eens meer per jaar.

Het bericht Bruine eitjes niet gezonder dan witte, maar wel duurder verscheen eerst op Metro.


Modemerk mispakt zich aan truien met denigrerende quotes

Door Silke Vandenbroeck

Het modemerk LPA heeft heel wat kritiek gekregen nadat het een trui had uitgebracht met de tekst ‘Dik zijn is niet mooi, het is een excuus’. Ondertussen werd de trui al uit de rekken gehaald.

Tegenwoordig zie je modellen in alle kleuren en maten dankzij de ‘body positivy’ beweging. Maar modemerk LPA had die boodschap blijkbaar nog niet begrepen toen pijnlijk duidelijk werd welke quotes ze op hun nieuwe collectie truien had gestikt. Zo zijn er ook truien met de tekst ‘Het verschrikkelijke resultaat van het moderne feminsme’ en ‘Te mager om seks mee te hebben’.

Boodschap

Maar LPA verdedigt zich en zegt dat het gaat om quotes die ooit gezegd zijn tegen of over bekende vrouwen. De quote over dik zijn werd bijvoorbeeld ooit gezegd tegen plussize model Paloma Elsesser. Door de teksten op de truien te drukken, wou het modemerk net aantonen dat zulke uitspraken niet kunnen. Maar dat is dus niet gelukt.

Het bericht Modemerk mispakt zich aan truien met denigrerende quotes verscheen eerst op Metro.


Onderzoek: Veel groepsgesprekken zorgen voor heel wat stress

Door Silke Vandenbroeck

‘Verjaardag september’, ‘Terrasje doen’, ‘Cadeautje collega S.’. Als je door je WhatsApp scrollt, kom je tientallen groepsgesprekken tegen waar je (soms tegen je wil) in zit. Maar het is nu wetenschappelijk bewezen dat die gesprekken een bron van stress zijn.

In München is, in samenwerking met jongeren, een onderzoek naar WhatsApp-stress gedaan. De jongeren, die opgroeiden met de app, klaagden over de stress die ze ervoeren wanneer ze veel berichtjes binnenkregen en de pushmeldingen zich opstapelden. “We ontdekten dat zogenaamde pushberichten, die op het beginscherm van je smartphone verschijnen, funest kunnen zijn voor het welbevinden”, zegt Sarah Diefenbach, professor Psychologie aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München. “We vroegen aan de deelnemers om die pushberichten twee weken uit te zetten. Dat leverde een opvallende daling van stress op. Al had het ook een nadeel: hun omgeving reageerde vaak boos omdat ze niet snel genoeg meer reageerden op berichten.”

Sociale isolatie

Diefenbach ontdekte dat “hoe meer je in groepsgesprekken zit, hoe meer stress je ervaart”. Volgens haar speelt angst voor sociale isolatie een rol bij de massale participatie in de groepsgesprekken. “Onze communicatie is voor een groot deel verhuisd naar het virtuele niveau. Waarschijnlijk vinden veel mensen zo’n vervelend groepsgesprek beter dan niets. Het probleem is dat veel mensen zo’n groep niet durven te verlaten uit angst om anderen te kwetsen. Ze proberen het dus gewoon te negeren. Veel groepen hebben na verloop van tijd nog maar enkele actieve leden.”

Leesbevestigingen

Ook de leesbevestigingen zijn een bron van zorgen, aldus Diefenbach. “Degene die zo’n bericht heeft verstuurd zíét dat de andere dat heeft gelezen, maar niet antwoordt. Hij wordt dus ongeduldig en misschien zelfs boos.” Wat zorgt voor druk om snel te antwoorden. “Het probleem is dat er nog maar weinig consensus is over digitale communicatie. De ene vindt dat je meteen moet antwoorden, net als in een ‘gewoon gesprek’. Terwijl de ander zo’n Whatsapp-bericht eerder als een mail beschouwt, die je ook na een paar uur kunt beantwoorden.”

Gouden tip

Het advies van Diefenbach: praat erover met je vrienden en familie. En de gouden tip voor wie minder stress kan gebruiken: “Schakel de leesbevestigingen uit.”

Het bericht Onderzoek: Veel groepsgesprekken zorgen voor heel wat stress verscheen eerst op Metro.


Gezocht: perfect lief, perfect lijf, perfect leven

Door Axelle Lot

Zelfhulpboeken zijn verslavend. Ze impliceren dat die betere, slankere en slimmere versie van onszelf zich verstopt tussen kant-en-klare stappenplannen, nieuwe inzichten en vernuftige denktrucjes. Mits wat volharding kom je hem of haar vanzelf tegen. Tweehonderd pagina’s later weet je wel beter: alles is nog altijd exact hetzelfde. Waarom blijven we dit soort boeken in godsnaam lezen?

Mijn eerste zelfhulpboek kreeg ik cadeau op mijn vijftiende. Mijn hart was op brute wijze gebroken door mijn eerste liefde en mijn zo al wankele zelfvertrouwen kreeg een flinke knauw. Het ideale moment voor ‘Aantrekkelijk word je zo’ van Judith Reinsma. Het boek was exact wat ik nodig had: een pleister op de wonde van mijn gekwetste tienerego. IJverig maakte ik lijstjes met leuke complimenten van familie en vrienden en herhaalde ik die complimenten dagelijks in de spiegel om mezelf ervan te overtuigen dat er wel een grond van waarheid in moést schuilen.

“Ondanks het feit dat mijn collectie zelfhulpboeken aanzienlijk gegroeid is, ben ik nog steeds een geboren chaoot, een onverbeterlijke sloddervos en een hardnekkige twijfelaar”

Op dit moment zijn we exact twaalf jaar later. En ondanks het feit dat mijn collectie zelfhulpboeken aanzienlijk gegroeid is, ben ik nog steeds een geboren chaoot, een onverbeterlijke sloddervos en een hardnekkige twijfelaar. Het feit dat ik momenteel een dubieus poederdieet volg, bewijst dat ik niet bepaald ben uitgegroeid tot een ‘gelukkige eter’, zoals de boekenkaft op mijn nachtkastje suggereert. Ik troost me met de gedachte dat dit vast niet alleen voor mij geldt.

We houden van problemen

“Om jezelf te veranderen heb je een heel sterke drijfveer nodig”, bevestigt ervaringsexpert Marianne Power. “Bovendien zijn we vaak gehecht aan onze problemen, omdat die nu eenmaal bij onze persoonlijkheid horen”. Ik ben bijvoorbeeld barslecht met zowel geld als mannen, dat is altijd al zo geweest. Wie ben ik zonder mijn geklaag over die thema’s?” De 36-jarige journalist verslond op een jaar tijd twaalf zelfhulpboeken en paste de bijbehorende adviezen nauwgezet toe op haar leven. Het resultaat? Een depressie. En het boek ‘Help me!’, waarin ze haar inzichten op hilarische wijze bundelt.

De vergelijkingsval

Dat we het zo moeilijk hebben om onszelf te aanvaarden, ligt gelukkig niet enkel aan onszelf. Ook de sociale media spelen een rol. “Vroeger had je geen flauw benul wat die knullige klasgenoot van in de kleuterklas presteerde. Nu zie je op sociale media dat hij zijn eigen bedrijf heeft opgericht en in zijn vrije tijd samen met zijn bloedmooie vrouw deelneemt aan triatlons”, legt Power uit. “De kans is groot dat je dan in de vergelijkingsval trapt: je legt je eigen beperkingen naast andermans uitvergrote succesverhalen. Logisch dat je daar niet bepaald gelukkiger van wordt”.

“Ook ik pleit schuldig. Mijn online ego is een pak perfecter dan mijn echte ik”

Dat klinkt me helaas al te bekend in de oren. Sterker nog, ik ben zelf eveneens schuldig. Mijn online ego is een pak perfecter dan mijn echte ik. Zij reist bijna constant de wereld rond en vult haar dagen met het verzinnen van grappige quotes bij haar perfecte foto’s. Een fulltime job lijkt ze niet te hebben, echtelijke ruzies, identiteitscrisissen of slaapgebrek evenmin. Als ik een baaldag heb open ik zelfs mijn eigen Instagram-profiel, om mezelf te verzekeren dat mijn dagelijks leven mooier is dan dat het op dat moment lijkt. Nu pas besef ik hoe absurd dat eigenlijk is.

Wordt dat onbehagelijke gevoel nog versterkt door zelfhulpboeken, die soms lijken te impliceren dat je moet veranderen? En leggen we die boeken dan niet beter aan de kant? Niet per se. “Sommige boeken geven je inderdaad de indruk dat je de schoonheid en het succes van Beyoncé zal evenaren als je maar hard genoeg je best doet. Onzin, uiteraard. Maar zelfhulpboeken bieden heil aan mensen die worstelen met existentiële vragen. Vroeger kon je je voor dat soort vragen richten tot God, of zelfs je grootouders. Maar onze maatschappij is in zo’n rotvaart veranderd dat we die kennis elders zoeken. En daar kunnen zelfhulpboeken dus van pas komen”, klinkt het.

Hier en nu

Uit haar lange leeslijst onthoudt Power de praktische adviezen uit ‘De kracht van het nu’, het boek van Eckhart Tolle. “Wanneer je jezelf betrapt op gepieker, kan het handig zijn om even naar de oorsprong van dat gepieker te gaan. Gaat het om een probleem dat echt bestaat? Of ben je je druk aan het maken over een mogelijk probleem in een verre toekomst? Zo zal je beseffen dat je vaak energie verspilt aan onbestaande problemen.»

Zoals het een kritische journalist betaamt, pas ik die laatste tip een week toe op mijn leven. Tot mijn grote verbazing blijkt dit advies wél echt te helpen. Ik val ’s avonds zowaar een half uurtje eerder in slaap.

Wie is Marianne Power?

Als freelancejournaliste schrijft Ierse Marianne Power al zo’n tiental jaar voor de Daily Mail, Telegraph, Grazia en Vogue over voornamelijk lichtvoetige lifestyleonderwerpen. Met haar pas verschenen debuut ‘Help me!’ gooide ze hoge ogen in binnen- en buitenland. Haar autobiografische boek wordt vertaald in twintig landen en ook de filmrechten zijn intussen verkocht.

Mare Hotterbeekx

Het bericht Gezocht: perfect lief, perfect lijf, perfect leven verscheen eerst op Metro.


Deze beroepen leveren de meeste Tinder-matches op

Door Axelle Lot

Wie regelmatig op de datingapp Tinder zit, denkt misschien dat vooral een strak lichaam en een knappe kop de meeste matches oplevert. Onderzoek heeft uitgewezen dat je beroep ook een grote invloed heeft. Je kan dus zowaar Mister Tinder of Tinderella aan de haak slaan met de juiste job. 

Het zijn niet de bankdirecteurs of chirurgen die het meeste succesvol op datingapps zijn, verpleegsters daarentegen scoren héél goed. De outfit heeft er vast en zeker iets mee te maken.

Mannen:

1. Ambulancebroeder
2. Basisschoolleraar
3. Brandweerman
4. Timmerman
5. Fysiotherapeut
6. Duikinstructeur
7. Personal trainer
8. Advocaat
9. Badmeester
10. Fotograaf

Vrouwen:

1. Badjuffrouw
2. Stewardess
3. Verpleegster
4. Barvrouw
5. Danslerares
6. Personal trainer
7. Marketingmanager
8. Interieurontwerpster
9. Radioloog
10. Voedingsdeskundige

Het bericht Deze beroepen leveren de meeste Tinder-matches op verscheen eerst op Metro.


❌