[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Samsung laat headphonejack achterwege in Galaxy A8s

Door Koen De Nef

Telefoonfabrikant Samsung heeft gisteren de Galaxy A8s aangekondigd. Opvallend detail: het toestel beschikt níet over een headphonejack én heeft een camera aan de voorkant.

Samsung stelde de nieuwe Galaxy A8s-smartphone voor tijdens een live event in China. Het gaat om de eerste smartphone met een ‘cameragat’ in de linkerbovenhoek van het 6,4 inch grote oledscherm. De frontcamera is een 24-megapixelcamera met f/2.0-lens.

Wazige achtergrond

Achteraan bevinden zich nog drie camera’s: een 24-megapixelcamera, een 10-megapixelcamera met telelens en een kleine 5-megapixelsensor die een scherptediepte-effect creëert waardoor de achtergrond in je foto’s vervaagt.

Het toestel wordt verder aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 710 met 6 of 8 GB ramgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 gigabyte.

Geen hoofdtelefoonaansluiting meer

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ervoor gekozen om de koptelefoonaansluiting achterwege te laten. Opvallend, want het waren vooral Samsung-fans die kritisch stonden tegenover het verdwijnen van de 3,5mm jack in de iPhone 7 en de Apple-toestellen daarna. Met een adapter kan je alsnog een hoofdtelefoon met 3,5mm jack aan het toestel koppelen. Het is niet duidelijk of die meegeleverd wordt.

De prijs van de Galaxy A8s is nog niet bekend. Wellicht zal die iets minder kosten dan de A9s, die momenteel neerkomt op 443 euro. De Galaxy A8s komt vlak voor Kerstmis uit.

Het bericht Samsung laat headphonejack achterwege in Galaxy A8s verscheen eerst op Metro.


Daarom woont Gwyneth Paltrow nog altijd niet bij haar nieuwe echtgenoot

Door Koen De Nef

De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow woont nog steeds niet samen met haar echtgenoot Brad Falchuk waarmee ze drie maanden geleden trouwde. Maar daar heeft ze een goede reden voor.

Gwyneth Paltrow stapte op 29 september in het huwelijksbootje met televisieproducent Brad Falchuk (47). Toch woont het koppel niet samen onder één dak. De 46-jarige actrice vindt het immers nog te vroeg om haar kinderen uit haar vorige huwelijk samen te laten leven met de kinderen van haar man. “Ik ben nog nooit een stiefmoeder geweest. Ik weet niet hoe dat moet. We doen alles op onze manier. Met tienerkinderen moet je voorzichtig te werk gaan. Dat is behoorlijk intens”, vertelt ze aan WSJ magazine.

Innige band met Chris

De filmster, die in 1998 een Oscar won voor ‘beste actrice’ in ‘Shakespeare in Love’ heeft twee kinderen met haar ex-man Chris Martin, Apple (14) en Moses (12). Ook Brad heeft twee kinderen, Brody en Isabella, met zijn ex Suzanne Bukinik. Ze heeft nog steeds een hechte band met haar ex Chris, die een eigen kamer heeft in haar huis. De twee waren elf jaar met elkaar getrouwd, tot ze in 2014 uit elkaar gingen.

Levenspartner

Paltrow leerde in datzelfde jaar haar huidige man kennen op de set van ‘Glee’. Ze heeft altijd gedacht dat ze nooit meer opnieuw zou trouwen. “Maar toen leerde ik deze geweldige man kennen en veranderde ik van gedacht. Ik ben echt een trouwtype. Ik hou ervan om een echtgenote te zijn. Ik vind het fijn om een thuis te maken”, klonk het.

Ze benadrukte ook dat leeftijd een rol speelt in het zoeken naar een levenspartner. “Ik denk dat we op latere leeftijd beter in staat zijn om een levenspartner te vinden. Maar door het hele voortplantingsverhaal moeten we er over het algemeen vroeg bij zijn”, aldus Paltrow.

Het bericht Daarom woont Gwyneth Paltrow nog altijd niet bij haar nieuwe echtgenoot verscheen eerst op Metro.


Zappen we binnenkort met onze hersenen?

Door Tanne Somers

Zappen met je brein: het klinkt een beetje zoals een aflevering van ‘Black Mirror’. Elektronicabedrijf Samsung werkt nochtans aan een technologie die het mogelijk maakt je televisietoestel te bedienen met je hersenen. 

Het project wordt ‘Project Pontis’ genoemd en is een samenwerking met ‘the Centre of Neuroprosthetics’ uit Zwitserland, een centrum dat zich inzet voor onderzoek naar technologische ontwikkeling.

Hersenen als afstandsbediening

Het project wil mensen met een ernstige fysieke beperking de mogelijkheid bieden om zelfstandiger te zijn. Het zorgt ervoor dat zij zelf van post kunnen veranderen of het volume kunnen aanpassen, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van anderen om televisie te kijken. “We maken een technologie die complex en intelligent is”, klinkt het. “Zo willen we een oplossing bieden voor mensen die niet of moeilijk kunnen bewegen.”

Samsung wil meer te weten komen over hoe het brein communiceert wanneer iemand een specifiek televisieprogramma wil kijken. Via eeen headset, die bestaat uit 64 sensoren en oogbewegingen traceert, worden de hersenen verbonden met de televisie. Het bedrijf hoopt een slim systeem te ontwikkelen dat iemand in staat stelt van post te veranderen door er slechts aan te denken.

Samsung project
Foto Samsung

Nog niet voor meteen

Momenteel bevindt het project zich nog in een vroeg stadium: er worden enkele prototypes getest. Bovendien benadrukt Samsung dat de focus ligt op het helpen van personen met een fysieke beperking. Het idee zal niet snel op de markt gebracht worden. Wie hoopt zijn televisie te bedienen met zijn hersenen, zal dus nog even geduld moeten hebben.

Het bericht Zappen we binnenkort met onze hersenen? verscheen eerst op Metro.


Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

Door Johan

Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

@ Credit foto: Coco Jr.
@ Credit foto: Coco Jr.

Voor z’n dertiende editie volgend jaar heeft Het Schlagerfestival in Hasselt Coco Jr. gestrikt. De man met de bandana werd wereldberoemd in Vlaanderen in de jaren negentig als frontman van The Dinky Toys. Catchy nummers als ‘I Can’t Keep My Hands Of You’, ‘Out In The Streets’ en ‘Declaración de amor’ groeiden uit tot rasechte klassiekers. 2017 is voor Coco een boerenjaar, want na de geslaagde comeback met The Dinky Toys, de Radio 2 Zomerhit-nominatie voor de single ‘The Sweetest Hangover’ en het succesvolle comeback-album ‘Roll With The Hits’ neemt hij dit najaar ook nog deel aan de opnames van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar wordt uitgezonden op vtm. In het verlengde van deze uitzendingen is Coco Jr. vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 te gast op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Hij komt er samen met o.a. Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll en Umberto Tozzi op het podium. “Coco Jr. is een allround artiest die we graag op Het Schlagerfestival verwelkomen. Hij brengt Dinky Toys-hits mee, maar daarnaast gaat hij het publiek ook verrassen. Dat weet je met Coco. Hij is supercreatief en hij gaat als artiest op zoek naar de muzikale grenzen van vernieuwing. Daarin hebben wij elkaar gevonden, want dat doen wij ook met Het Schlagerfestival”, klinkt het bij de festivalorganisatoren. Tickets voor Het Schlagerfestival 2018 kunnen besteld worden via www.hetschlagerfestival.be

Met het einde van 2017 stilaan in zicht mag je gerust zeggen dat Gentenaar Coco Jr. er een boerenjaar heeft opzitten. De comeback van The Dinky Toys, de groep waarmee hij in de jaren negentig het ene succes na het andere scoorde, kreeg de voorbije zomer een vervolg met de succesvolle verzamelaar ‘Roll With The Hits’, waarbij de nieuwe single ‘The Sweetest Hangover’ als hit bekroond werd met een Radio 2 Zomerhit-nominatie. Coco z’n valiezen staan klaar, want dit najaar neemt hij deel aan de opnames voor de nieuwe reeks van het populaire vtm-programma ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar op tv komt. Nog een verrassing is z’n toezegging voor het  Schlagerfestival in Hasselt, waar hij samen met Umberto Tozzi één van de blikvangers wordt. “Als je ziet naar de programmatie van het festival de voorbije jaren, dan kan je alleen maar vaststellen dat die veel breder, veel ruimer is geworden. Voor mij, en ik denk ook voor vele anderen, is Umberto Tozzi Italiaanse pop. Ik was vereerd toen ze mij vroegen om te gast te zijn op het grootste festival in z’n genre. Ik weet nog niet precies wat ik ga zingen, maar met de liveband breng ik liedjes die de mensen kennen en onvermijdelijk zal er Dinky Toys-materiaal in mijn optreden verwerkt zitten. Hoe we dat verpakken, dat weet ik nog niet, maar het zal verrassend zijn. Ik hou van muzikale uitdagingen en dat is precies wat Het Schlagerfestival is voor mij. Het is iets nieuws, waar ik mij als artiest volledig in kan en ga smijten. Ik ga mij daar keihard amuseren en ik heb ontzettend veel respect en waardering voor de collega-artiesten die er ook aanwezig zijn. Dat zijn stuk voor stuk topartiesten in hun genre. Ik ga de Gentse ambiance meepakken naar Limburg en ik weet zeker dat het gaat aanslaan. Wedden!”, zegt Coco Jr. geamuseerd.

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart (telkens om 20.30 uur) en op zondag 25 maart (om 15.00 uur) in de Hasseltse Ethias Arena. Naast Coco Jr., maken ook Sam Gooris, Bart Kaëll, De Romeo’s, Christff en Umberto Tozzi hun opwachting. “Op zaterdag is het volledige middenplein voorzien van staande ambianceplaatsen. Op vrijdag en zondag kan je een combinatie kopen van staande en zittende ambianceplaatsen. Uiteraard zijn voor de drie voorstellingen ook zitplaatsen op de tribune te koop”, laten organisatoren PSE-Belgium en Medialaan weten. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be. Best niet langer wachten als je zeker wil zijn van je plaatsen.

Het bericht Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018 verscheen eerst op Belg.be.

Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

Door Johan

Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

@ Credit foto: Coco Jr.
@ Credit foto: Coco Jr.

Voor z’n dertiende editie volgend jaar heeft Het Schlagerfestival in Hasselt Coco Jr. gestrikt. De man met de bandana werd wereldberoemd in Vlaanderen in de jaren negentig als frontman van The Dinky Toys. Catchy nummers als ‘I Can’t Keep My Hands Of You’, ‘Out In The Streets’ en ‘Declaración de amor’ groeiden uit tot rasechte klassiekers. 2017 is voor Coco een boerenjaar, want na de geslaagde comeback met The Dinky Toys, de Radio 2 Zomerhit-nominatie voor de single ‘The Sweetest Hangover’ en het succesvolle comeback-album ‘Roll With The Hits’ neemt hij dit najaar ook nog deel aan de opnames van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar wordt uitgezonden op vtm. In het verlengde van deze uitzendingen is Coco Jr. vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 te gast op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Hij komt er samen met o.a. Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll en Umberto Tozzi op het podium. “Coco Jr. is een allround artiest die we graag op Het Schlagerfestival verwelkomen. Hij brengt Dinky Toys-hits mee, maar daarnaast gaat hij het publiek ook verrassen. Dat weet je met Coco. Hij is supercreatief en hij gaat als artiest op zoek naar de muzikale grenzen van vernieuwing. Daarin hebben wij elkaar gevonden, want dat doen wij ook met Het Schlagerfestival”, klinkt het bij de festivalorganisatoren. Tickets voor Het Schlagerfestival 2018 kunnen besteld worden via www.hetschlagerfestival.be

Met het einde van 2017 stilaan in zicht mag je gerust zeggen dat Gentenaar Coco Jr. er een boerenjaar heeft opzitten. De comeback van The Dinky Toys, de groep waarmee hij in de jaren negentig het ene succes na het andere scoorde, kreeg de voorbije zomer een vervolg met de succesvolle verzamelaar ‘Roll With The Hits’, waarbij de nieuwe single ‘The Sweetest Hangover’ als hit bekroond werd met een Radio 2 Zomerhit-nominatie. Coco z’n valiezen staan klaar, want dit najaar neemt hij deel aan de opnames voor de nieuwe reeks van het populaire vtm-programma ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar op tv komt. Nog een verrassing is z’n toezegging voor het  Schlagerfestival in Hasselt, waar hij samen met Umberto Tozzi één van de blikvangers wordt. “Als je ziet naar de programmatie van het festival de voorbije jaren, dan kan je alleen maar vaststellen dat die veel breder, veel ruimer is geworden. Voor mij, en ik denk ook voor vele anderen, is Umberto Tozzi Italiaanse pop. Ik was vereerd toen ze mij vroegen om te gast te zijn op het grootste festival in z’n genre. Ik weet nog niet precies wat ik ga zingen, maar met de liveband breng ik liedjes die de mensen kennen en onvermijdelijk zal er Dinky Toys-materiaal in mijn optreden verwerkt zitten. Hoe we dat verpakken, dat weet ik nog niet, maar het zal verrassend zijn. Ik hou van muzikale uitdagingen en dat is precies wat Het Schlagerfestival is voor mij. Het is iets nieuws, waar ik mij als artiest volledig in kan en ga smijten. Ik ga mij daar keihard amuseren en ik heb ontzettend veel respect en waardering voor de collega-artiesten die er ook aanwezig zijn. Dat zijn stuk voor stuk topartiesten in hun genre. Ik ga de Gentse ambiance meepakken naar Limburg en ik weet zeker dat het gaat aanslaan. Wedden!”, zegt Coco Jr. geamuseerd.

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart (telkens om 20.30 uur) en op zondag 25 maart (om 15.00 uur) in de Hasseltse Ethias Arena. Naast Coco Jr., maken ook Sam Gooris, Bart Kaëll, De Romeo’s, Christff en Umberto Tozzi hun opwachting. “Op zaterdag is het volledige middenplein voorzien van staande ambianceplaatsen. Op vrijdag en zondag kan je een combinatie kopen van staande en zittende ambianceplaatsen. Uiteraard zijn voor de drie voorstellingen ook zitplaatsen op de tribune te koop”, laten organisatoren PSE-Belgium en Medialaan weten. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be. Best niet langer wachten als je zeker wil zijn van je plaatsen.

Het bericht Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018 verscheen eerst op Belg.be.

❌