[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Lindsay openhartig in haar boek Mama worden

Door PVDBD

Lindsay deelt haar ‘weg naar geluk’ openhartig in haar (dag)boek ‘Mama 

Sinds december 2017 is Lindsay de trotste mama van Lisa-Marie. Maar voor de populaire zangeres lag de weg naar geluk vol obstakels en hindernissen. Lindsays kinderwens kon niet via natuurlijke weg in vervulling gaan, want ze werd net zoals duizenden andere vrouwen in ons land geconfronteerd met de problematiek van onvruchtbaarheid.

In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay openhartig over haar twijfels, hoop en een massa teleurstellingen en ontgoochelingen. Deze waren verbonden aan de talrijke pogingen die ze ondernam om moeder te worden. Het aangrijpende, persoonlijke verhaal van Lindsay wordt aangevuld met tips en ervaringen. Die komen van professor Michel De Vos (UZ Brussel) en zijn team. Hij beschrijft in een serie columns de stand van zaken rond vruchtbaarheid in Vlaanderen en verduidelijkt de betekenis en werking van ivf.

‘Mama worden’ van Lindsay wordt voorgesteld en verschijnt op zaterdag 4 mei. Met dit boek wil de zangeres de problematiek rond zwangerschap en ivf onder de aandacht brengen. Lindsay: “Dit is een boek voor alle vrouwen die bezig zijn met hun kinderwens. Een deel van de opbrengsten wordt ook afgestaan aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde.”

‘Mama worden’ van Lindsay verschijnt op 4 mei bij Willems Uitgevers.

Het bericht Lindsay openhartig in haar boek Mama worden verscheen eerst op Belg.be.

Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte

Door Johan

GAIA dient klacht in tegen wrede boer en zoon die jonge stier zwaar mishandelden

Brussel, 16 mei 2018 – Dierenrechtenorganisatie GAIA dient klacht in bij het parket van Dendermonde tegen de boer uit de Neerstraat in Appelterre en zijn meerderjarige zoon die deze week een jonge stier zwaar mishandelden. Volgens getuigen bond de boer de stier achter zijn tractor. Toen het dier niet meer verder wou, diende zijn zoon het dier harde stokslagen toe waarna de boer de stier vervolgens 300 à 400 meter verder sleepte. De stier liet een bloedspoor na en zou open wonden opgelopen hebben. De aanwezige getuigen vroegen meermaals aan de boer om op te houden wat hem alleen nog kwader maakte. Een van de getuigen trok naar de politie die even later samen met een dierenarts het meterslange bloedspoor kwam opmeten. “Het gaat hier om ontoelaatbare wreedheden, die niet straffeloos mogen gebeuren,” onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Daarom heeft GAIA besloten een strafklacht in te dienen tegen beide daders.

“Dat de boer een dier mishandelt dat hij onder zijn hoede heeft, is verwerpelijk maar dat ook zijn zoon zich aan wreedheden te buiten gaat, is uitermate zorgwekkend. Het spreekwoord ‘Zo vader, zo zoon’ spreekt in dit geval boekdelen”, zegt Michel Vandenbosch.

Zes maanden cel

Zowel vader als zoon riskeren zes maanden cel, een verbod om nog dieren te houden en een boete van 16.000 euro. Meester Anthony Godfroid, de advocaat van GAIA, is vastberaden. “Met volle overtuiging zal ik GAIA in deze zaak bijstaan. De correctionele rechtbank kan aan deze mishandelaars een verbod opleggen om nog dieren te houden. Dat lijkt mij in deze zaak niet meer dan terecht.”

GAIA vraagt iedereen die beelden of foto’s heeft van het voorval, contact op te nemen met GAIA via info@gaia.be of 02/245 29 50.

Het bericht Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte verscheen eerst op Belg.be.

Irisfeest bijna één klaagzang tegen N-VA en het confederalisme

Door PVDBD

-Brussel- Eén klaagzang tegen N-VA en het confederalisme zo kunnen we bijna alle toespraken op 6 mei in de spiegelzaal van het Brussels parlement samenvatten. Enkel Fouad Ahidar (SP.A) had het over de tweetaligheid van Brussel die zou moeten toegepast worden in brussel hetgeen hem zeker niet in dank zal afgenomen worden door de franstalige exellenties uit het Brussels parlement. Ook zijn toespraak was perfect in de twee talen wat we van voorzitter van het Brussels parlement Charles Picqué (PS), en minister-president Rudi Vervoort (PS) niet konden zeggen. deze laatste presteerde het zelfs om één derde van zijn toespraak in het Nederlands te houden.

Maar ook ondervoorzitter Fouad Ahidar kon het niet laten om naar aanleiding van het voorstel van N-VA voorzitter Bart De Wever over het confederalisme een sneer te geven naar N-VA en Brussels parlementsleden voor die partij Johan Van den Driessche, Liesbeth Dhaenen en Cieltje Van Achter! Met de woorden we citeren:“Het is onvoorstelbaar dat diezelfde mensen die worden geacht deel van ‘onze familie’ te zijn, de mensen die met ons komen eten, drinken en lachen, een heel ander gezicht tonen als ze naar huis gaan” einde citaat.

Daarna was het de beurt aan Charles Picqué ook hij ging op hetzelfde elan verder, we citeren opnieuw:“Sommige mensen willen de rechten van de Brusselaar, waar lang en hard voor gestreden is, onderuithalen. Maar ons Brussel mag niet het symbool en het slachtoffer worden van zij die het land willen verscheuren. Wij zeggen duidelijk ‘neen’ aan het confederalisme.” Een duidelijke boodschap richting Bart De Wever en N-VA! even had hij het ook over de transfers van federaal naar Brussel die jaarlijks zouden verminderen en in 2025 helemaal zouden uitdoven.

En voor diegenen die dachten dat het daarmee zou stoppen die waren eraan voor hun moeite want ook minister-president Rudi Vervoort spaarde de kritiek niet. “Ik vraag me soms af of de polemieken wel nog waard zijn om ze te voeren. Het zijn niet meer dan gerecycleerde, oude recepten. Brussel verdient beter dan dergelijke discussies die niemand dienen.” zo ging hij verder zoals we hem kennen als een notoir N-VA hater. Over hun eigen realisaties of plannen werd er met geen woord gerept, was dat niet belangrijk misschien?

Daarna werden alle aanwezigen uitgenodigd op de traditionele receptie. Daar zagen we nog een aantal bekende Brusselse en federale politici zoals: ministers Smet (SP.A), Gosuin (DéFI), Fremault (CDH) en staatssecretarissen Debaets (CD&V), Laanan (PS) ook premier Michel (MR) en voorzitter van de Kamer Siegfried Bracke (N-VA), Onckelinkx (P.S) en Millequet (CDH) tekenden present. Opvallende afwezige was minister Guy Vanhengel (Open VLD) en zijn vriend Courtois. Onder een stralende zon genoot iedereen van het begin van het Irisfeest met verschillende voor het publiek toegankelijke activiteiten in en rond het Brussels parlement.

voor meer foto’s klik hier:

Het bericht Irisfeest bijna één klaagzang tegen N-VA en het confederalisme verscheen eerst op Belg.be.

❌