[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

BOOKS. Dit vindt Metro’s Leesclub over ‘Lam’ van Hannelore Bedert

Door Xavier

In november hebben de leden van Metro’s Leesclub zich gebogen ‘Lam’ van Hannelore Bedert. Dit is hun verdict.

“Het is meeslepend, mooi, fijn en gevoelig. Hannelore Bedert schrijft geweldig. Heerlijk debuut!”

Wim Oosterlinck

“Dit boek is een absolute aanrader. Je wordt vanaf de allereerste bladzijde in de wereld van het hoofdpersonage gezogen en het verhaal laat je niet los. Een rollercoaster aan emoties maken dat je empathie voor het hoofdpersonage onvoorwaardelijk is, zonder evenwel een oordeel te vellen over de andere personages (uitgezonderd de bully), want ook hun drijfveren laten je niet onbewogen.”

Marc Van Gompel

“Ik zou het boek zeker aanraden omwille van het helder taalgebruik en het boeiende verhaal dat zowel spannend, komisch als tragisch is. Het deed me enigszins denken aan ‘Het smelt’ van Lize Spit qua sfeer, maar het moet ook zeker niet onderdoen hiervoor. Aan de hand van zowel flashbacks als haar zoektocht in het heden leren we Lucia beter kennen en krijgen we beetje bij beetje alle puzzelstukjes aangereikt die mooi samenkomen op het einde.”

Filip Velghe

Wat vond je positief aan het boek?

“Ik vind de opdeling hoofdstuk 1 tot en met 8 erg fijn. Het is een filmisch truukje dat echt wel werkt. Ik vond het ook leuk om onder het schedeldakje van deze ontredderde vrouw te mogen meekijken naar hoe zij zich voelt en de wereld ervaart.”

Chris Vermeir

“De vlotte schrijfstijl met korte samenhangende hoofdstukjes maken het lezen van het boek aangenaam en makkelijk. Je moet het niet in een ruk uitlezen. Ook worden de hoofdpersonages goed uitgediept, zodat je hen als het ware echt leert kennen.”

Eddy Mertens

“De auteur geeft heel goed weer hoe de relatie was met haar vader. Heel mooi is hoe ze na het overlijden van haar vader de kracht vindt om antwoorden te zoeken om zo eindelijk het verleden achter zich te laten en een nieuwe betere toekomst op te wachten.”

Annick Verhee

Wat vond je minder goed?

“De eerste vijf bladzijden dacht ik even dat ik een chicklit aan het lezen was, maar dat gevoel verdween bijzonder snel.”

Wim

“Omdat ik een hopeloze romanticus ben, vind ik de resem gemiste kansen jammer. Hoewel je het hoofdpersonage begrijpt in haar besluiten, hoop je toch dat er hier en daar verzoening mogelijk is.”

Marc

Wat is de belangrijkste les die je is bijbleven?

“Een mens is veerkrachtiger dan je denkt. We kunnen wel wat aan. En er is altijd hoop.”

Sarah Struyf

“Dat het, ondanks strubbelingen die er zijn in elke familie, toch belangrijk is om de band te onderhouden. Later kan je er spijt van krijgen en dan is het te laat.”

Bram Meert

Zin om mee te lezen?

Schrijf je dan hieronder in. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar van het boek van de maand.

Wanneer je het boek (met veel plezier of veel moeite) hebt uitgelezen, ontvang je van ons een korte vragenlijst. Maak je geen zorgen, je hebt geen diploma Literaire Analyse nodig. Wie weet vind je daarna je ongezouten mening in de krant!

Meningen, selfies en boekmomenten kan je steeds kwijt met @metrobelgie #metrosleesclub!

Metro’s Leesclub is een initiatief van Metro en Iedereen Leest

Het bericht BOOKS. Dit vindt Metro’s Leesclub over ‘Lam’ van Hannelore Bedert verscheen eerst op Metro.Sint vergeet Dilbeekse senioren niet

Door PVDBD

-Dilbeek 4,5,6 december 2017- Op dinsdag, woensdag en donderdag was het in de westrand weer verzamelen geblazen voor onze Dilbeekse senioren. Zoals ieder jaar stond er weer een wervelende top-show op het programma naar aanleiding van het bezoek van de Sint. Het thema voor dit jaar was “de Sint smeedt familiebanden”. als openingsnummer speelden de beide muzikanten Dirk Peeters en Eric De Vos dan ook de begintune van het op VTM lopende programma “Familie”. Daarna deed de immer charmante Connie Neefs haar intrede samen met de Sint. Zij hadden een gemoedelijke babbel over de familie en ook nog over een paar Heiligen uit Dilbeek.

Ondertussen haalde Hugo Symons zijn alter ego frater Fernantius  nog eens boven. Fater Fernantius kwam vertellen over zijn kloosterleven en meer bepaald over zijn dagelijks werk in de keuken. Daar werd heel wat afgelachen met de grappen en grollen die daar verteld werden. zo onder meer over een gestolen fiets van een confrater en hoe die zich plots herinnerde tijdens de preek waar hij zijn fiets had achter gelaten. Hugo had de lachers in de zaal meteen op zijn hand en zijn grappen werden dan ook met gelach en applaus onthaald.

Het ballet “Showcase” was daarna aan de beurt en zij brachten hun elegante danspassen op “diamonds”. de aanwezige heren genoten van het mooie (vlees)  spektakel van de danseressen. De dames konden de twee aanwezige heren in het ballet ook wel smaken. Een welverdiend applaus viel hen dan ook te beurt aan het einde van hun optreden. En toen was het tijd voor een nieuw talent uit de familie. Hannelore Candries een charmante, opwekkende, blijmoedige jonge dame die na de eerste noten van “Hier in dit land” alle harten van de aanwezige toeschouwers wist te stelen.

Want zingen kan deze dame en mits een goede begeleiding ( maar daar zorgt moeder Connie wel voor) nog wat podiumervaring en een goede artiestennaam (Hannelore C denken we spontaan) zal haar naam in gans Vlaanderen snel bekend zijn. We zijn er van overtuigd dat we van deze charmante jonge dame nog veel gaan horen. Wat haar vooral siert niettegenstaande haar talent is haar bescheidenheid net als moeder Connie! Daarna was er nog een ode aan Connie haar broer Louis Neefs die dit jaar 80 jaar zou zijn geworden. Deze ode werd gebracht door Connie, Hannelore en Hugo Symons. En Hannelore zong ook het nummer van Sandy Show “Puppet on a String” eveneens op blote voeten zoals toen.

En net voor de pauze was er nog een ode aan Nath King Cole deze werd gebracht door Charlie Belair. een man met een klok van een stem. Op 7 december was er nog een verrassing voor de mensen van het woonzorgcentrum Breugeldal. Want daar konden ze die dag de volledige show op groot scherm volgen via live stream. Een project mede georganiseerd door schepen van senioren Diane Van Hove en zeer gewaardeerd door de mensen van Breugeldal. Na de laatste tonen van Charlie Belair kwam tijdens de pauze zowaar de Sint nog binnen met zijn pieten om pakjes uit te delen aan de bewoners, dat hadden ze echt niet verwacht.

Nadat de Sint vertrokken was en de aangeboden koek met koffie verorberd was kwam nog het tweede deel van de show. Het ballet “showcase” mocht openen op de tonen van “Can’t take my eyes of off you”. Daarna was het aan de internationaal gekende artiest Jan Van Dyck en zijn visuele acts. Samen met vriend Franky boy sloot hij af met het nummer “Mexico”. Ook Jan en zijn vriend zorgden voor menige lachsalvo’s. Dana Winner nam het laatste kwartier voor haar rekening en zong een paar van haar bekende nummers, meegezongen door de zaal. Ook zij kreeg achteraf een welverdiend applaus.

Om te besluiten was er nog een samenzang met alle artiesten, echter zonder Dana want die was al met de noorderzon vertrokken. Na het zingen van “en nu gaan we weer naar huis” viel onherroepelijk het doek over deze editie van het sinterklaasfeest voor het eerst met live streaming maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer foto’s klik hier:

 

 

Het bericht Sint vergeet Dilbeekse senioren niet verscheen eerst op Belg.be.

Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert

Door Johan
Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concertDinsdag kreeg Jan Smit van de Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet een feestelijke ontvangst in z’n ambtswoning én een bijzondere carrièreprijs voor ’20 jaar Jan Smit in België’.
Met deze prijs wordt het Belgische jubileumjaar van de populaire volkszanger definitief op gang getrokken, met als hoogtepunt het Sportpaleis-concert Jan & Alleman, dat plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018.
Ik weet niet hoe vaak we al voorbij het impressionante Sportpaleis zijn gereden, maar als kleine jonge droomde ik er al van om minstens één keer in mijn leven daar een concert te mogen geven. Met mijn liveband speel ik al mijn hits en er komen ook gastartiesten langs waar ik een duet mee ga zingen. Het was al bekend dat mijn vriend André Hazes langskomt en vandaag ben ik ontzettend trots dat ik mag aankondigen dat de meiden van K3 hebben toegezegd. Ik ga met Hanne, Marthe en Klaasje samenwerken voor mijn Sportpaleis-concert en het vervolg. Samen met mijn kinderen, die overigens grote K3-fans zijn, ben ik ontzettend blij en trots dat zij er ook bij zijn. Ik kijk er naar uit om samen met hun ploeg en met Miguel Wiels een liedje te schrijven, maar ik ga met K3 ook op stap in Nederland”, zegt Jan Smit geanimeerd.

Na de lancering van het veelvoudig met goud en platina bekroonde album ’10.000 Luchtballonnen’, staken Hanne, Klaasje en Marthe vorig jaar met ‘Ushuaia’ de Radio 2 Zomerhit-trofee op zak en bevestigde het gelijknamige album hun succesverhaal. K3 heeft er net een drukke zomer opzitten met heel veel optredens. Op televisie zijn De Avonturen van K3 en Iedereen K3 voltreffers, en het trio is ook klaar om met een nieuw album, gekoppeld aan hun eerste bioscoopfilm ‘K3 Love Cruise’, toe te slaan.

Het Jan & Alleman Sportpaleis-concert van Jan Smit, vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018, met gastartiesten André Hazes en K3. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Wie een ticket koopt, krijgt na afloop van het concert de gratis nieuwe en exclusieve Jan Smit-verzamelaar ’Jan Smit, 20 Jaar hits’ mee naar huis. Op die cd staat ook Jan’s nieuwste single ‘De wereld rond, die je nu al digitaal kan aankopen en streamen.

Het bericht Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert verscheen eerst op Belg.be.

Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert

Door Johan
Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concertDinsdag kreeg Jan Smit van de Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet een feestelijke ontvangst in z’n ambtswoning én een bijzondere carrièreprijs voor ’20 jaar Jan Smit in België’.
Met deze prijs wordt het Belgische jubileumjaar van de populaire volkszanger definitief op gang getrokken, met als hoogtepunt het Sportpaleis-concert Jan & Alleman, dat plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018.
Ik weet niet hoe vaak we al voorbij het impressionante Sportpaleis zijn gereden, maar als kleine jonge droomde ik er al van om minstens één keer in mijn leven daar een concert te mogen geven. Met mijn liveband speel ik al mijn hits en er komen ook gastartiesten langs waar ik een duet mee ga zingen. Het was al bekend dat mijn vriend André Hazes langskomt en vandaag ben ik ontzettend trots dat ik mag aankondigen dat de meiden van K3 hebben toegezegd. Ik ga met Hanne, Marthe en Klaasje samenwerken voor mijn Sportpaleis-concert en het vervolg. Samen met mijn kinderen, die overigens grote K3-fans zijn, ben ik ontzettend blij en trots dat zij er ook bij zijn. Ik kijk er naar uit om samen met hun ploeg en met Miguel Wiels een liedje te schrijven, maar ik ga met K3 ook op stap in Nederland”, zegt Jan Smit geanimeerd.

Na de lancering van het veelvoudig met goud en platina bekroonde album ’10.000 Luchtballonnen’, staken Hanne, Klaasje en Marthe vorig jaar met ‘Ushuaia’ de Radio 2 Zomerhit-trofee op zak en bevestigde het gelijknamige album hun succesverhaal. K3 heeft er net een drukke zomer opzitten met heel veel optredens. Op televisie zijn De Avonturen van K3 en Iedereen K3 voltreffers, en het trio is ook klaar om met een nieuw album, gekoppeld aan hun eerste bioscoopfilm ‘K3 Love Cruise’, toe te slaan.

Het Jan & Alleman Sportpaleis-concert van Jan Smit, vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018, met gastartiesten André Hazes en K3. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Wie een ticket koopt, krijgt na afloop van het concert de gratis nieuwe en exclusieve Jan Smit-verzamelaar ’Jan Smit, 20 Jaar hits’ mee naar huis. Op die cd staat ook Jan’s nieuwste single ‘De wereld rond, die je nu al digitaal kan aankopen en streamen.

Het bericht Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert verscheen eerst op Belg.be.

Veel volk op de rode loper te Oostende

Door PVDBD

Oostende – Veel volk op de rode loper te Oostende in het casino Kursaal voor de Eregalerij. Omstreeks 20.20u begonnen de eerste bv’s langzaam maar zeker de rode loper te betreden. Onder hen herkenden we o.a Trigger Finger, Jacky Lafon, Connie Neefs en dochter Hannelore, Nest van de Strangers, Will ferdy, Johan stolz, Bent Van Looy, Gene Thomas, Lady Linn, André Brasseur en vele anderen.


(Connie Neefs en dochter Hannelore)

Het was Patje en loredana (2 Fabiola) die het feest mochten openen daarna was het aan Jelle Cleymans en Christel Van Dijck in duo presentatie om André brasseur op het podium te roepen. Met Early bird een muzikaal nummer dat iedereen zich waarschijnlijk nog herinnerd van in hun jeugd. Hij kreeg een trofee voor dat nummer, waarbij André zich liet ontvallen dat als je een dergelijke prijs krijgt je waarschijnlijk oud en aan het einde van je loopbaan bent gekomen.


(Lady Linn en André Brasseur)

Nadien werd de eerste genomineerde (Jan De Smedt) op het podium geroepen. Op de vraag wat zijn reactie was toen hij gebeld werd van radio 2 om in de eregalerij van te worden vereeuwigd viel hij eerst van zijn stoel maar toen hij vernam wie de andere twee waren stelde hem dat meteen gerust. Vervolgens bracht hij op mondharmonica een instrumentaal nummer gevolgd door het bekende “de fotografie” op gitaar.

Het was acteur Lucas Van Den Eynde die Jan in de bloemetjes zette met zijn alter ego Xavier De Baere. Op de tonen van zijn nummer formidabele kerstmis bezong hij zijn bewondering voor Jan. Daarna was het Ruben Block (trigger Finger) die een nummer van de Snaar mocht brengen “de hoezen van Suzy”. Het was eens wat anders Ruben in het Nederlands te horen. Vervolgens zong Jan het nummer “er is geen Dylan in de hemel” een ode aan Dylan en dat samen met Raf Walsschaerts (Kommil Fo) en Jan op gitaar.

(foto: VRT)

Na Isabelle A en lekker beest was het de beurt aan de tweede genomineerde voor een leven vol muziek, niemand minder dan Jean Blaute. Deze werd als producer in een filmpje gelauwerd door verschillende artiesten die hij ooit onder zijn hoede had . Het was zoon Jens die de trofee aan zijn eigen vader mocht overhandigen.

Jean zong daarna Hy have to go een nummer opgedragen aan zijn reeds overleden moeder. Guy swinnen (Scaps) mocht daarna nog opdraven met een nummer van Wim De Craine “Tim” dat Jean ooit produceerde. Het nummer vanWill Tura “Het kan niet zijn” dat Paul Michiels daarna bracht werd door het ganse publiek fel gesmaakt. Presentator Jelle Cleymans zong het prachtige nummer “ik heb een steen verlegd” van Bram Vermeulen tevens een ode aan Toots Thielemans.

Voor de derde genomineerde Urbanus zijn trofee kreeg was het nog de beurt aan Bent Van Looy met de versie van wijlen Louis Neefs”Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb”. De 40 jarige loopbaan van Urbanus werd ook voorgesteld aan de hand van een filmpje. Daarna was het aan Lien van De Kelder om samen met Jan De Smedt het nummer “ouden dag” in het West Vloams te brengen.

Lady Lynn bracht daarna “de wereldbol” van Urbanus. Gevolgd door de enige Nederlandse artieste Brigitte Kaandorp. Die bracht een geheel eigen versie van “Poesje stoei” nog een succesnummer van Urbanus. De trofee werd uitgereikt door niemand minder dan Prins Laurent waarmee Urbanus heel opgezet was en de prins nog eens schalks over zijn matteke sprak. Urbanus zong daarna een nieuw nummer “De mantelzorger”.

Om te besluiten met “Madammen met een bontjas. Daarna was het nog een laatste samenzang met de bananen van de farao en de wereld is om zeep. Met deze samenzang kwam er een eind aan “een leven vol muziek” of kortweg de eregalerij. Bij leven en welzijn tot volgend jaar.

(Foto: VRT)

Meer foto’s klik hier

Het bericht Veel volk op de rode loper te Oostende verscheen eerst op Belg.be.

❌