[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

‘Temptation’-Rodanya maakt vader van haar kind bekend

Door Koen De Nef

Rodanya uit ‘Temptation Island’ heeft eindelijk onthuld wie de papa van haar kindje is. Dat is geen al te grote verrassing.

Onlangs maakte de 21-jarige Nederlandse bekend dat ze veertien weken zwanger is. Aangezien haar liefdesleven na ‘Temptation Island’ overhoop lag – ze brak met Morgan en ze dook het bed in met verleider Danicio – vroeg iedereen zich af wie de vader kon zijn.

Geen onenightstand

In een vlog geeft ze nu toe dat Morgan de papa van haar kind is. “Ik ga zijn naam gewoon noemen: Morgan is de vader van mijn kind. We hebben elkaar na ‘Temptation Island’ nog gezien en ik ben nu zwanger. Het was geen onenightstand. Er is al veel ruzie en gezeik over geweest. Morgan is met andere dingen bezig, maar ik wil wel ouder zijn”, vertelt ze.

Goede afspraken

Het is duidelijk dat Morgan niet echt klaar is voor een kind, maar Rodanya blijft bij haar keuze om de baby te houden. “Hij heeft niet gezegd dat hij er niets mee te maken wil hebben, maar ik maak deze keuze en dat doe ik omdat ik als moeder van de baby goede afspraken wil. Dat kan hij niet en dan hoeft het voor mij op dit moment ook niet”, klinkt het.

Het bericht ‘Temptation’-Rodanya maakt vader van haar kind bekend verscheen eerst op Metro.


‘Temptation’-Rodanya geeft meer details over zwangerschap

Door Koen De Nef

Onlangs kondigde Rodanya Kelsey aan dat ze zwanger is. Dat kwam volledig onverwachts en de identiteit van de vader blijft een mysterie. In een nieuw interview vertelt ze hoe ze met de zwangerschap omgaat.

Enkele maanden geleden werkte Rodanya zich in ‘Temptation Island’ in de kijker door haar vriend Morgan te bedriegen met verleider Danicio. De 21-jarige Nederlandse haalde twee weken geleden alweer de voorpagina’s door aan te kondigen dat ze onverwachts zwanger is. Over de identiteit van de vader zwijgt ze als een graf, al maakte ze duidelijk dat het niet Danicio is.

Stressvolle periode

In een interview met Grazia legt ze uit hoe ze ontdekte dat ze zwanger is. Ze ging toen door een stressvolle periode na de breuk met Morgan en de beschuldigingen over het bedrog met Danicio. “Ik voelde me hartstikke beroerd destijds, maar ik dacht dat alle stress me zo misselijk maakte. Een vriendin zei: ‘Doe voor de zekerheid toch maar een test.’ En ja hoor, zwanger!”, aldus de veertien weken zwangere Rodanya.

Aan abortus gedacht

In eerste instantie panikeerde Rodanya en sloeg de twijfel toe. “Mijn eerste reactie was: ‘O nee, alsjeblieft niet.’ Even heb ik overwogen om het weg te laten halen, maar dat voelde niet goed. Ik heb een aantal dingen voor mezelf op een rijtje gezet. Wat wil ik? Kan ik het? Ben ik er klaar voor? Heb ik een stabiele basis te bieden? Het antwoord op al mijn vragen was ‘ja’. Ik ben afgestudeerd, werk fulltime, ben financieel onafhankelijk en heb een eigen huis”, vertelt ze.

Dankbaar

Intussen is Rodanya helemaal gewend aan het idee en bereidt ze zich voor op het moederschap. “Ik ben nog jong, maar leeftijd is maar een getal. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat dit me gegund is. Dit kindje brengt me zo veel vreugde na een kutperiode. Dus ik ga er voor de volle honderd procent voor. Ik ben blij en supertrots”, klinkt het.

Instagram / @rodanyakelsey

Het bericht ‘Temptation’-Rodanya geeft meer details over zwangerschap verscheen eerst op Metro.


Haaltert onder het schrikbewind

Door Johan

Haaltert onder het schrikbewind.

De laatste in de reeks politieke interviews bij radio Pros is afgerond. Mevrouw Verbestel is er de vuile was komen uitgangen. Uiteraard niet de hare. Wie de Dany Van den Steene had verwacht kwam bedrogen uit. Mevrouw Verbestel had haar partijvoorzitter meegebracht om niks te zeggen. Hij had precies spreekverbod en moest enkel haar handje vasthouden.

Het werd een interview van 30 minuten waarin Mevrouw Verbestel het vooral over onze burgemeester had. Wie te laat had afgestemd zal ongetwijfeld gedacht hebben dat de uitzending over een corrupte ambtenaar , handlanger van een of ander maffiabaas, ging. Maar neen, het ging gewoon over onze burgemeester. Zowat de helft van het interview heeft Mevrouw Verbestel de burgemeester van alles en nog wat beschuldigd. Terecht of niet wie zal het zeggen ?

Grote woorden en forse beschuldigingen werden niet geschuwd.

Voor enige verduidelijking of bewijs had Mevrouw Verbestel niet gezorgd. We moesten het allemaal zomaar geloven. Omdat zij het zegt. Ze had het oa over het naast zich neerleggen van de wet. Nu dit wordt op Haaltert wel meer gedaan. De adviezen van Raad van State (RvS) worden hier ook genegeerd. Er werd ook gesproken over doofpotoperaties. Uiteraard werd hier niks verduidelijkt anders was het geen doofpotoperatie. Intimidatie, of die van  seksuele aard was heeft ze er niet bij gezegd. Laster en eerroof enz.. de ganse afgezaagde  reutemeteut. Echter zonder enige staving of bewijs. Mevrouw Verbestel  zegt het en wij burgers moeten het geloven. De politieke stijl van de vorige eeuw.

Het is duidelijk dat Mevrouw Verbestel met haar “charmeoffensief” aan het adres van de burgemeester haar politieke vel wil redden : ’t is de schuld van de andere.

De ware reden waarom Mevrouw Verbestel er de stekker heeft uitgetrokken.

Een jaar geleden toen ze haar overstap naar de oppositie heeft gemaakt was dit, zo zei ze toch, omdat ze een droom wou verwezenlijken. In die droom werd zij uiteraard burgemeester en de rest was bijzaak. Nu een jaar later blijkt dat dit allemaal maar voor ’t lachen was. Ze spreekt er niet meer over.

Ze had gedacht dat na haar coup alles na een maand in kannen en kruiken zou zijn maar heeft zich duidelijk misrekend. Dat haar “droom”, en de schade die deze droom aan de gemeente heeft aangericht, haar nu zwaar wordt aangerekend begint ze duidelijk te beseffen. De wind is dus nog maar eens gekeerd en nu krijgen we een totaal andere versie van haar overloopverhaal.

De reden nu (voorlopig) is dat ze toen een leegloop van het gemeentehuis had vastgesteld. Alle gemeentepersoneel verliet  langs deuren en vensters het gemeentehuis. Een gemeente zonder dienstverlening heeft geen reden van bestaan dacht ze en dus heeft ze  de stekker uit de coalitie getrokken. Dat is versie 2.0 van haar ommezwaai. Er komen er waarschijnlijk nog meer.

De reden van het falen van de coalitie ligt  volgens Mevrouw Verbestel bij het autoritaire gedrag van de burgemeester. Ze heeft het over een schrikbewind. Ja zeker : een schrikbewind heerst over onze gemeente. Niet alleen het gemeentepersoneel maar ook burgers beven als ze  Veerle Baeyens zien.

Leegloop en dienstverlening.

Bonifaas is onlangs nog op het gemeentehuis geweest en van een leegloop heeft hij niet veel gemerkt. Wel heeft hij opgemerkt dat vele ambtenaren er zaten te beven. Bonifaas dacht aan een Parkingson epidemie maar dit was het dus niet. Die zaten gewoon te beven van schrik. Gelukkig heeft Bonifaas het woord “burgemeester” niet uitgesproken want anders was zijn dienstverlening ongetwijfeld gaan lopen . Dan zou hij daar gezeten hebben met zijn zelf meegebrachte  schrijfstok en zijn mond halfvol tanden. (Bonifaas is onlangs naar de tandarts geweest).

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen.

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen dat heeft ze duidelijk gezegd. Behalve dan wanneer het over het burgemeesterschap, haar droom van een jaar geleden gaat. Was het niet zo dat ze een schepencollege op basis van voorkeurstemmen wou. Uiteraard was zij dan burgemeester geworden en haar boezemvriend de oppersmurf de klos, want hij is ouder dan 65. Maar we weten ondertussen al dat het allemaal maar voor ’t lachen was.

Ook dacht ze niet aan stemmen toen ze in april  het haar educatieve taak vond om de buitenspeeldag te gaan aflassen wegens “geen budget”. Drie weken later stond ze met glas in de hand op het gemeentehuis tussen 80 nieuwe inwoners van Haaltert. Daar was ineens wel budget voor. Die moesten niet weten dat onze gemeente onbestuurbaar is, kinderen wel. Nieuwe inwoners daar zit muziek in,  dat zijn potentiële  stemmen.  Kinderen die kunnen de boom in.

De Moeder Theresa van de Haalterse politiek.

Van zodra Mevrouw Verbestel verkiezingen ruikt gaat ze in slachtoffermodus. Bij vorige verkiezingen  had de boze wolf haar job afgepakt. Nu gaan we de Moeder Theresa toer op. Zij is diegene die het o zo goed meent, zichzelf opoffert, de vredesapostel. Zij en vooral haar familie zijn het slachtoffer van “de zwarte pers”. Och arme het arme schaap. Toch laat deze Moeder Theresa geen kans voorbijgaan om ferm te gaan natrappen. Politieke tegenstanders dienen er zwarter dan zwarte Piet uit te zien.

De uitspraak van haar leven.

Op het einde van het interview doet ze de uitspraak van haar leven.  Bonifaas citeert :

“Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan moedige, integere beleidsmensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen. Dat moet je dat dan ook uitstralen en niet anderen gaan zwart maken…

Het is zoals Mevrouw Verbestel zelf zegt : de samenleving heeft geen nood aan mensen die elke kans, zoals dit interview, gebruiken om hun politieke tegenstanders zwart te maken.

Ook niet aan windhanen die om de haverklap, naar gelang het persoonlijk goed uitkomt van kant en mening  te veranderen. Die dan, om dit goed te krijgen, de burgers een rad voor de ogen proberen te draaien. Burgers zijn geen domme koeien meer. Kiesvee kan tegenwoordig ook  denken. Kritisch denken….

Bedankt voor het vertrouwen, het lezen van mijn weinig zinvolle onzin en misschien tot ziens.

 

Bonifaas Boni.

Het bericht Haaltert onder het schrikbewind verscheen eerst op Belg.be.

Haaltert onder het schrikbewind

Door Johan

Haaltert onder het schrikbewind.

De laatste in de reeks politieke interviews bij radio Pros is afgerond. Mevrouw Verbestel is er de vuile was komen uitgangen. Uiteraard niet de hare. Wie de Dany Van den Steene had verwacht kwam bedrogen uit. Mevrouw Verbestel had haar partijvoorzitter meegebracht om niks te zeggen. Hij had precies spreekverbod en moest enkel haar handje vasthouden.

Het werd een interview van 30 minuten waarin Mevrouw Verbestel het vooral over onze burgemeester had. Wie te laat had afgestemd zal ongetwijfeld gedacht hebben dat de uitzending over een corrupte ambtenaar , handlanger van een of ander maffiabaas, ging. Maar neen, het ging gewoon over onze burgemeester. Zowat de helft van het interview heeft Mevrouw Verbestel de burgemeester van alles en nog wat beschuldigd. Terecht of niet wie zal het zeggen ?

Grote woorden en forse beschuldigingen werden niet geschuwd.

Voor enige verduidelijking of bewijs had Mevrouw Verbestel niet gezorgd. We moesten het allemaal zomaar geloven. Omdat zij het zegt. Ze had het oa over het naast zich neerleggen van de wet. Nu dit wordt op Haaltert wel meer gedaan. De adviezen van Raad van State (RvS) worden hier ook genegeerd. Er werd ook gesproken over doofpotoperaties. Uiteraard werd hier niks verduidelijkt anders was het geen doofpotoperatie. Intimidatie, of die van  seksuele aard was heeft ze er niet bij gezegd. Laster en eerroof enz.. de ganse afgezaagde  reutemeteut. Echter zonder enige staving of bewijs. Mevrouw Verbestel  zegt het en wij burgers moeten het geloven. De politieke stijl van de vorige eeuw.

Het is duidelijk dat Mevrouw Verbestel met haar “charmeoffensief” aan het adres van de burgemeester haar politieke vel wil redden : ’t is de schuld van de andere.

De ware reden waarom Mevrouw Verbestel er de stekker heeft uitgetrokken.

Een jaar geleden toen ze haar overstap naar de oppositie heeft gemaakt was dit, zo zei ze toch, omdat ze een droom wou verwezenlijken. In die droom werd zij uiteraard burgemeester en de rest was bijzaak. Nu een jaar later blijkt dat dit allemaal maar voor ’t lachen was. Ze spreekt er niet meer over.

Ze had gedacht dat na haar coup alles na een maand in kannen en kruiken zou zijn maar heeft zich duidelijk misrekend. Dat haar “droom”, en de schade die deze droom aan de gemeente heeft aangericht, haar nu zwaar wordt aangerekend begint ze duidelijk te beseffen. De wind is dus nog maar eens gekeerd en nu krijgen we een totaal andere versie van haar overloopverhaal.

De reden nu (voorlopig) is dat ze toen een leegloop van het gemeentehuis had vastgesteld. Alle gemeentepersoneel verliet  langs deuren en vensters het gemeentehuis. Een gemeente zonder dienstverlening heeft geen reden van bestaan dacht ze en dus heeft ze  de stekker uit de coalitie getrokken. Dat is versie 2.0 van haar ommezwaai. Er komen er waarschijnlijk nog meer.

De reden van het falen van de coalitie ligt  volgens Mevrouw Verbestel bij het autoritaire gedrag van de burgemeester. Ze heeft het over een schrikbewind. Ja zeker : een schrikbewind heerst over onze gemeente. Niet alleen het gemeentepersoneel maar ook burgers beven als ze  Veerle Baeyens zien.

Leegloop en dienstverlening.

Bonifaas is onlangs nog op het gemeentehuis geweest en van een leegloop heeft hij niet veel gemerkt. Wel heeft hij opgemerkt dat vele ambtenaren er zaten te beven. Bonifaas dacht aan een Parkingson epidemie maar dit was het dus niet. Die zaten gewoon te beven van schrik. Gelukkig heeft Bonifaas het woord “burgemeester” niet uitgesproken want anders was zijn dienstverlening ongetwijfeld gaan lopen . Dan zou hij daar gezeten hebben met zijn zelf meegebrachte  schrijfstok en zijn mond halfvol tanden. (Bonifaas is onlangs naar de tandarts geweest).

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen.

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen dat heeft ze duidelijk gezegd. Behalve dan wanneer het over het burgemeesterschap, haar droom van een jaar geleden gaat. Was het niet zo dat ze een schepencollege op basis van voorkeurstemmen wou. Uiteraard was zij dan burgemeester geworden en haar boezemvriend de oppersmurf de klos, want hij is ouder dan 65. Maar we weten ondertussen al dat het allemaal maar voor ’t lachen was.

Ook dacht ze niet aan stemmen toen ze in april  het haar educatieve taak vond om de buitenspeeldag te gaan aflassen wegens “geen budget”. Drie weken later stond ze met glas in de hand op het gemeentehuis tussen 80 nieuwe inwoners van Haaltert. Daar was ineens wel budget voor. Die moesten niet weten dat onze gemeente onbestuurbaar is, kinderen wel. Nieuwe inwoners daar zit muziek in,  dat zijn potentiële  stemmen.  Kinderen die kunnen de boom in.

De Moeder Theresa van de Haalterse politiek.

Van zodra Mevrouw Verbestel verkiezingen ruikt gaat ze in slachtoffermodus. Bij vorige verkiezingen  had de boze wolf haar job afgepakt. Nu gaan we de Moeder Theresa toer op. Zij is diegene die het o zo goed meent, zichzelf opoffert, de vredesapostel. Zij en vooral haar familie zijn het slachtoffer van “de zwarte pers”. Och arme het arme schaap. Toch laat deze Moeder Theresa geen kans voorbijgaan om ferm te gaan natrappen. Politieke tegenstanders dienen er zwarter dan zwarte Piet uit te zien.

De uitspraak van haar leven.

Op het einde van het interview doet ze de uitspraak van haar leven.  Bonifaas citeert :

“Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan moedige, integere beleidsmensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen. Dat moet je dat dan ook uitstralen en niet anderen gaan zwart maken…

Het is zoals Mevrouw Verbestel zelf zegt : de samenleving heeft geen nood aan mensen die elke kans, zoals dit interview, gebruiken om hun politieke tegenstanders zwart te maken.

Ook niet aan windhanen die om de haverklap, naar gelang het persoonlijk goed uitkomt van kant en mening  te veranderen. Die dan, om dit goed te krijgen, de burgers een rad voor de ogen proberen te draaien. Burgers zijn geen domme koeien meer. Kiesvee kan tegenwoordig ook  denken. Kritisch denken….

Bedankt voor het vertrouwen, het lezen van mijn weinig zinvolle onzin en misschien tot ziens.

 

Bonifaas Boni.

Het bericht Haaltert onder het schrikbewind verscheen eerst op Belg.be.

Notarissen versus onbestuurbaarheid Haaltert

Door Johan

notaris

Notarissen versus onbestuurbaarheid

In een brief van 24 november 2016 maken de notarissen Bauwens, Van Oudenhove en Soutaer, kantoorhoudende notarissen in Haaltert, hun bezorgdheid over aan de gemeenteraad omdat de nodige verkavelingsvergunningen niet worden afgeleverd omdat de vrijwillige grondafstand – om later een voetpad te kunnen aanleggen door de gemeente – telkens wordt weggestemd in de gemeenteraad. Zij schrijven dat hun cliënten hiervoor geen begrip kunnen opbrengen en stellen tegelijkertijd de politieke impasse in de gemeente vast zonder er zich te willen over uitspreken.

De reactie van VLD-CL liet niet lang op zich wachten en er kwam snel een voorstel van Nathalie Meganck om de zaak te depolitiseren zodat de gemeenteraad dit niet in de huidige omstandigheden hoeft weg stemmen. Een oplossing voor enkele burgers, maar onvoldoende voor alle andere inwoners en verenigingen van Haaltert. En ook nog lekker cynisch want zij reikt de oplossing aan voor een probleem dat ze zelf mee heeft veroorzaakt.

Bovendien neigt dit sterk naar elitaire besluitvorming waarbij men elite dan moet definiëren als diegenen die een machts- of gezagsfunctie bekleden. De elite reikt in dit geval de hand aan de elite omdat de particuliere belangen in het gedrang komen. Het algemeen belang van de bevolking mag verder worden geknecht.

Het misprijzen voor het volk is een evolutie die al veel langer aan de gang is dan vandaag. In zijn artikelenreeks “Opstand tegen de elites” in De Standaard ging Marc Reynebeau hier dieper op in. Hij trekt de lijn door vanaf Zwarte Zondag, intussen 25 jaar geleden, naar de Brexit en Trump. Aan dit rijtje valt intussen de pijnlijke afgang van Sarkozy toe te voegen en de verpletterende overwinning van Fillon. Telkens bestond er onder de elite een gevoel van onoverwinnelijkheid, dat nog werd gevoed door de peilingen. De selectieve doofheid binnen het elitaire denken voor de stem van het volk zorgt ervoor dat ze de verbondenheid verliezen met de basis. Het is handig om elke oppositie te framen als de vertolkers van het lied van de politieke tegenstander en als geruis in het struikgewas. Men heeft zich opgesloten in het eigen gelijk om elke dialoog uit de weg te moeten gaan. Men zoekt de polarisatie om het compromis te moeten vermijden.

Vier jaar geleden al ontkende Willy Michiels zegedronken deze realiteit door een voorakkoord te sluiten met CD&V en nu negeert CD&V de “silent majority” door te stellen dat binnen twee jaar de mensen dit toch al lang zijn vergeten. Hierin schuilde ook de monumentale vergissing van Clinton, Sarkozy en de voorstanders van de Brexit. Sociale media en het onvermogen van de politieke elite om oplossingen aan te reiken beroeren de stilzwijgende meerderheid meer dan ooit.

Het misprijzen voor de bevolking zit zo diep ingebakken in de elitaire cultuur dat zij kotsen op het plebs dat anders durft te denken dan zij. De silent majority heeft wel een geheugen en presenteert de afrekening aan de elite op de momenten waarop de elite denkt dat gelijk hebben een evidentie is.

En daarom is het voorstel van Meganck ruim onvoldoende omdat de gemeente dreigt €275.000 te mislopen voor de verenigingen – het sociaal weefsel van de gemeente – die volgend jaar zelf nog dieper in de buidel zullen moeten tasten, omdat men blijft weigeren een toelage van €1500 toe te kennen aan het speelplein in Heldergem zodat volgend jaar misschien 120 kinderen en nog meer ouders niet kunnen genieten van zomerse opvang, omdat men de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen in het gedrang brengt, omdat men een verkeersinfarct dreigt te veroorzaken in Ede en de lijst wordt steeds langer en langer. Ettelijke nutteloze gemeenteraden vonden intussen plaats met behoorlijk wat bijkomende kosten voor de gemeente Haaltert. Een aantal van de weggestemde maatregelen konden hiermee – zonder enige twijfel – worden gefinancierd.

Eind december 2016 moet het gemeentelijk budget 2017 worden goedgekeurd. Een gevoelig punt is het budget voor jeugd waar €300.000 extra wordt gereserveerd om te voorzien in de nieuwbouw van lokalen voor de jeugdbewegingen. De huidige lokalen van KSA in Haaltert staan te verkommeren en zijn dringend aan vervanging toe. Voor het lokaal in Ede dreigt zelfs de afbraak. Hoe kan men nog langer volhouden dat de bevolking geen nadeel ondervindt van de onbestuurbaarheid?

CD&V en VLD-CL keurden wel goed dat ze zich mogen laten bijstaan door een advocaat op kosten van de gemeente in deze hele procedure. De gespecialiseerde raadsheren in administratief recht zijn dungezaaid en dus duurbetaald. Wettelijk perfect in orde, maar is het alsof men de echtscheiding aanvraagt en men de kinderen doet betalen voor de advocaat. De bevolking draait andermaal op voor de lasten van de onbestuurbaarheid.

Men probeert met de nieuwe onbestuurbaarheid dezelfde slappe kost een tweede maal lauw op te dienen. CD&V, VLD-CL, Gina Verbestel en Dany Van den Steene serveren de inwoners van Haaltert oude wijn in nieuwe zakken bij het feestmenu. Het omgekeerde, nieuwe wijn en oude zakken, is trouwens evenzeer nefast voor de feestvreugde.

De onbezonnenheid waarmee VLD-CL en CD&V hebben meegedroomd met Gina Verbestel kan nog altijd worden rechtgezet door deze onbestuurbaarheid finaal in te trekken. Juridisch is het een puinhoop geworden, de gemeentelijke ambtenaren zitten met de handen in het haar en de inwoners van Haaltert zijn deze situatie intussen meer dan moe. De elite zal dit natuurlijk volledig ontkennen.
Koen De Court

atomtv

Het bericht Notarissen versus onbestuurbaarheid Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

❌