[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Nieuwe cocktail ‘purple lean’ populair bij jongeren maar levensgevaarlijk

Door Andries Haesevoets

Nederlandse jongeren hebben een nieuwe cocktail, purple lean, ontdekt, maar het is een gevaarlijk drankje. De ingrediënten zijn hoestsiroop en frisdrank. De politie waarschuwt om er niet mee te beginnen, want het is levensbedreigend. Je kan er een verdovend gevoel van krijgen en na grote hoeveelheden kan je er zelfs aan overlijden. Het paarse sapje is ontstaan in de Amerikaanse rapcultuur. 

Een cocktail kan al eens lekker zijn in de zomer en ze zijn dan ook heel populair bij jongeren. Maar opgepast, want niet al die zoete drankjes zijn even onschuldig. In de Amerikaanse rapcultuur is er een gevaarlijke variant ontstaan, genaamd ‘purple lean’. Dit paarse drankje bestaat uit een bepaalde soort hoestsiroop en frisdrank en om het wat zoeter te maken, worden er ook vaak winegums aan toegevoegd.

Drink er niet van

De politie van de gemeente Waalwijk in Nederland roept in een Facebookbericht op om er niet van te drinken, want het drankje heeft gevaarlijke gevolgen. In het sapje zit Codeïne, een stofje met een verdovende werking op het lichaam, waardoor je na grote hoeveelheden kan gaan hallucineren of een ademhalingsstilstand kan krijgen.

Purple lean wordt pas echt levensgevaarlijk als je het met alcohol mengt waardoor de schadelijke effecten zullen vergroten en de kans groter wordt dat je eraan zal overlijden. In de VS maakte het drankje bijvoorbeeld al heel wat slachtoffers. Begin er dus niet aan en hou het gewoon bij de klassiekers!

Het bericht Nieuwe cocktail ‘purple lean’ populair bij jongeren maar levensgevaarlijk verscheen eerst op Metro.Dit is waarom je sneller dronken wordt in de zon

Door Andries Haesevoets

De zomer is begonnen, het is lekker warm buiten en we mogen opnieuw een terrasje doen. Cocktails, wijn en bier consumeren we in deze periode dan ook regelmatig en wat extra oplettendheid kan daarbij geen kwaad. Bij deze tropische temperaturen worden we namelijk sneller dronken, omdat we bijvoorbeeld meer dorst hebben en de alcohol als de bliksem in ons bloed terechtkomt.

“Voor mij een pintje alsjeblieft”, je hebt deze woorden de laatste weken misschien al wel vaker in de mond genomen. Maar opgepast, want als het warm is, worden we sneller dronken. Het alcoholpercentage in je bloed blijft wel hetzelfde, maar je zal  je toch spoedig wat licht in je hoofd voelen. De bloedtoevoer in je bloed neemt door de hitte toe waardoor de alcohol zich vlug via je maag- en darmkanaal zal verspreiden. Daardoor komt het drankje vlotter in je bloed terecht en ben je dus sneller dronken.

Een gewaarschuwd man is er twee waard

Naast de snellere verspreiding van alcohol in je bloed ga je ook gewoon meer drinken, omdat je dorstiger bent door het warme weer. Bovendien zijn al die zomerse drankjes vaak heel zoet waardoor het lijkt alsof er geen alcohol inzit, maar schijn bedriegt uiteraard. Pas trouwens op met rietjes, want je drankje valt dan meteen in je gehemelte en dat resulteert in dronkenschap.

via GIPHY

Om te voorkomen dat je dronken wordt, is de gemakkelijkste oplossing natuurlijk om iets alcoholvrij in je keel te gieten. Als je toch niet aan de verleiding kan weerstaan, consumeer je tussendoor ook best voldoende water om het dronkenschap en vooral een zware kater achteraf te voorkomen. Alcohol werkt vochtafdrijvend en in de zon kan je sneller uitdrogen waardoor het slim zou zijn als je voor wat extra hydratatie zorgt met een paar glazen water. Santé!

Het bericht Dit is waarom je sneller dronken wordt in de zon verscheen eerst op Metro.OH NEE. Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier?

Door Camille Van Puymbroeck

De zomer staat voor velen gelijk aan terrasjes doen en genieten van het mooie weer. En daar hoort vaak een biertje bij. Zoals we allemaal weten, is het echter onverantwoord om alcohol te combineren met een autoritje. Moet je nog rijden, dan is het dus een goed idee om te kiezen voor alcoholvrij bier.

Al moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn namelijk niet alle alcoholvrije pintjes ook écht alcoholvrij.

Laag percentage

Steeds meer bierproducenten brengen door de grote populariteit tegenwoordig een alcoholvrije variant op de markt, tot groot jolijt van ons allemaal. Maar zelfs in die drankjes zit er vaak toch nog een klein beetje alcohol. In België mag alcoholvrij bier namelijk maximum 0,5% alcohol bevatten, in Frankrijk zelfs 1,2%. Dat is uiteraard niet veel, maar toch iets om rekening mee te houden als je echt volledig alcoholvrij wil gaan. Let er in dat geval op dat er 0,0% op de verpakking staat – pas dan ben je helemaal zeker van je stuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat merken die ook echt volledig alcoholvrij bier aanbieden; denk bijvoorbeeld aan Maes, Jupiler of Estaminet 0,0%. Keuze genoeg, dus laat je niet verleiden tot een beschonken rit. Schol!

Het bericht OH NEE. Zit er dan toch alcohol in alcoholvrij bier? verscheen eerst op Metro.BIZAR. Bestuurder drinkt nog snel van fles sterkedrank bij alcoholcontrole

Door Silke Vandenbroeck

Een bestuurder heeft het wel heel erg bont gemaakt bij een alcoholcontrole in Mechelen. Voor de ogen van de politie nam de man vlak voor de ademtest namelijk nog een slok van een fles sterkedrank. Agenten rokken het rijbewijs van de man – die niet alleen positief testte op alcohol, maar ook op drugs – onmiddellijk in. 

De politie wilde de bestuurder aan een bloedproef onderwerpen, maar de man weigerde dat. “De betrokkene vertoonde ook duidelijk uiterlijke tekenen van het gebruik van drugs”, stelt de politie. “Hij legde hierop een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis en cocaïne.” De volgende stap, een speekselanalyse, weigerde de man opnieuw.

Rijbewijs eerder al ingetrokken

De bestuurder bleek ook zijn rijbewijs niet op zak te hebben. Hij had trouwens net een periode van onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van 15 dagen achter de rug en verkeerde in staat van herhaling omdat hij begin 2019 al eens was betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs. De man zal nu voor de politierechter moeten verschijnen.

De politie betrapte ook een man die op een motorfiets zat zonder de nodige beschermende kledij. Hij was slechts gekleed in een short en slippers.

Het bericht BIZAR. Bestuurder drinkt nog snel van fles sterkedrank bij alcoholcontrole verscheen eerst op Metro.


Dit zijn de ideale bestemmingen voor bierliefhebbers

Door Andries Haesevoets

Joepie, we mogen terug op reis en een terrasje is weer toegestaan. Dat is de ideale combinatie voor alle bierliefhebbers, want er zijn heel wat bijzondere plekken in de wereld waar het gouden drankje centraal staat. Zo is er een exclusieve bier wellness in Budapest en in Dublin is er een reusachtig Guinness-fabriek. Ontdek snel alle bestemmingen!

Ben je verknocht aan een glaasje gerstenat? Dan ben je waarschijnlijk heel blij dat je weer terug een pint kan gaan drinken met je vrienden. Maar heb je er al eens aan gedacht om een bier reis te maken? Wij sommen voor jou enkele bijzondere plekjes op.

Oktoberfest

Wie Duitsland zegt, denkt meteen aan ‘Oktoberfest’: een jaarlijks volksfeest in München en ook het bekendste bierfestival. Het evenement gaat normaal altijd door in oktober, maar omwille van de coronacrisis heeft de organisatie dit jaar alles geannuleerd. Toch raden we je aan om er ooit eens naartoe te gaan, want zoiets heb je nog nooit gezien. Tenten met lange tafels, liters bier, veel ambiance en een zware kater achteraf. Dat zijn de ingrediënten van deze feestelijkheden. Een droom voor alle bierfans!

via GIPHY

Bier wellness in Budapest

In Széchenyi Spa in Budapest kan je een plonsje nemen in een bad dat gevuld is met bier. Een bijzondere wellness dus waar je helemaal tot rust kan komen en onbeperkt een pintje kan drinken. Maar maak je geen zorgen, want je zit niet echt in je favoriete drankje. Het water van een nabijgelegen warmwaterbron wordt gemengd met hop en gist waardoor het wel lijkt alsof je in goud nat aan het baden bent.

Guinness-fabriek in Dublin

Niet iedereen is fan van Guinness, maar als je het graag drinkt moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het fabriek van het donkere bier in Dublin. Je leert er het verhaal achter de brouwer, Arthur Guinness, kennen die in 1759 met zijn brouwsels begon. Er is trouwens ook een ‘skybar’ waar je kan genieten van een glaasje en een uitzicht over de stad. In Dublin zijn er trouwens heel veel pubs met lekkere pintjes en folkloristische muziek. Een aanrader!

Een bier massage in Praag

Als je een over the top ervaring wil dan moet je een bezoekje brengen aan Praag. In het spa-centrum ‘Augustine’ wordt je volledige lichaam gemasseerd met het St. Thomas bier. De behandeling is gemaakt van het donkere bier dat gebaseerd is op een geheim recept van de Augustijnse monniken. Het ritueel begint met een peeling in de Hammamzaal met behulp van fijngemalen biologische hop en St. Thomas met zouten om de pH-waarde te helpen reguleren en fyto-extracten om te ontgiften en de hydratatie te bevorderen. De behandeling wordt afgesloten met een rustgevende bier massage.

via GIPHY

Misugi Resort in Japan

Ben je eerder op zoek naar een verdere bestemming buiten Europa? Ga dan naar het Misugi Resort in Japan! Hier kan je het gerstenat drinken, erin baden en er brood mee bakken. Om het halfuur wordt er echt bier met warm water gemengd zodat je helemaal tot rust kan komen. Er zijn ook veel andere activiteiten, zoals pizza’s maken, een waterpark en een heerlijk restaurant.

Het bericht Dit zijn de ideale bestemmingen voor bierliefhebbers verscheen eerst op Metro.Dit is hoe je een zoet wodka drankje maakt met je afwasmachine

Door Andries Haesevoets

Dacht jij dat een afwasmachine enkel dient om af te wassen? Dan ben je helemaal mis! Je kan er ook lekkere drankjes mee maken, zoals zoete wodka met snoep. Damion Stiles deelde het recept online en daar kwam veel reactie op. Lees snel verder om te weten hoe je de likeur moet maken.

Als jij je afwasmachine enkel nog gebruikt om je borden en bestek mee af te wassen, ben je niet meer mee met je tijd. Er zijn veel meer mogelijkheden. Zo kan je er een fruitige en zoete likeur mee maken en daarvoor heb je alleen een fles wodka, Drumsticks Squashies-snoepjes en een afwasmachine nodig. De Brit Damion Stiles laat op zijn Facebookpagina zien hoe hij het heeft aangepakt.

Een bijzonder recept

Eerst moet je de snoepjes in de fles doen en daarna draai je de stop stevig vast. Vervolgens leg je hem in de vaatwasser en zet je het toestel op zonder er zeep bij te doen. In principe kan je de fles, zoals Stiles het doet, gewoon tussen de vuile spullen leggen, maar dat is niet zo proper. Je kan dus best even enkel de wodka in de afwasmachine stoppen. Besef wel dat je daardoor veel water verspilt.

Na de afwasbeurt zijn de snoepjes opgelost in de drank waardoor je zoete wodka krijgt. Je kan deze likeur volgens Stiles als een shotje drinken of je kan het mengen met tonic of limonade. Hij is helemaal verzot op het recept. “Het is mijn lievelingsdrankje geworden”, zegt hij in z’n Facebookbericht.

Veel mogelijkheden

Als je geen vaatwasser hebt, kan je proberen om de fles voor een lange tijd, bijvoorbeeld ’s nachts, in warm water te leggen. Op die manier zou de snoep normaal ook kunnen oplossen in de wodka. Bovendien ben je niet verplicht om Drumsticks Squashies te gebruiken, want je kan het ook proberen met andere snoepjes. Begin dus maar te experimenteren, maar hou het veilig!

Het bericht Dit is hoe je een zoet wodka drankje maakt met je afwasmachine verscheen eerst op Metro.Aalst – Resultaten Actie Drugs en Alcohol + voertuigencontrole marktkramers

Door Johan

Aalst – Resultaten Actie Drugs & Alcohol in het verkeer + voertuigencontrole marktkramers.

Op zaterdag 09 februari 2019 tussen 09:00 uur en 17:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden met het oog op het opsporen van bestuurders die deelnemen aan het wegverkeer terwijl zij rijden onder invloed van drugs of van alcohol. Tijdens de verkeerscontrole is gewerkt met twee controleteams, dewelke op in totaal zes locaties controles hebben uitgevoerd. Dit met volgend resultaat :

1090 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd

Bij 22 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd. – uiteindelijk bleken 8 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (2,02 %) :

• Vier bestuurders zullen een boete ontvangen van 179 euro en drie uur rijverbod. Onder hen iemand die “voorrang van rechtsmacht” geniet, hij zal zich later voor de Procureur-Generaal moeten verantwoorden. • Vier bestuurders hebben een ademanalyse van >=0,35mg/L afgelegd met een rijverbod van 6 uur, alsook een geldelijke boete tussen 200 euro en 2000 euro tot gevolg. Eén bestuurder moet – gelet op het resultaat van de ademanalyse – zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen (topresultaat – 1,15mg/UAL of 2,64 promille). Deze bestuurders zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de politierechter. • In het kader van drugs in het verkeer zijn er vijf drugtesten afgenomen, drie bestuurders legden een negatieve speekseltest af. Van twee bestuurders werd hun rijbewijs onmiddellijk voor een periode van 15 dagen ingetrokken ingevolge een positieve speekseltest. Het voertuig van één bestuurder werd geïmmobiliseerd wegens het niet drager zijn van zijn rijbewijs en de andere betrof een jong bestuurder met een voorlopig rijbewijs van 18 maand. • Eén bestuurder ontving een proces-verbaal onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. • Vijf bestuurders zullen een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. • Eén bestuurder zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het negeren van het verkeersbord Fig. D1. • Vijf bestuurders zullen een GAS-boete ontvangen wegens foutief parkeren. • Eén bestuurder was op de baan met een niet ingeschreven en niet verzekerd voertuig terwijl hijzelf niet houder was van een geldig rijbewijs. Betrokkene zijn voertuig werd eveneens geïmmobiliseerd.

Met betrekking tot de gerichte voertuigencontrole van de marktkramers zijn volgende vaststellingen verricht :

• Eén marktkramer zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Betrokkene kon ook geen vrijstelling van de gordelplicht voorleggen. • Eén marktkramer zal een Administratieve Inning ontvangen van 400 euro ingevolge overlading. • Eén marktkramer zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het ontbreken van een losbreekrem. • Eén marktkramer zal een proces-verbaal ontvangen omdat hij houder was van een ongeldig rijbewijs categorie C. Betrokkene dient zich zo snel mogelijk in orde te stellen en zijn proeven voor de medische schifting af te leggen. • Eén marktkramer zal een proces-verbaal ontvangen wegens het plegen van fraude met de bestuurderskaart. Aan deze inbreuk hangt een kostenplaatje van 2640 euro.

Vanuit de Verkeersdienst wordt een preventieve actie ondernomen waarbij de marktkramers tijdens een wekelijkse marktdag bezocht zullen worden en waarbij hen de nodige informatie verstrekt zal worden inzake deze specifieke materie in de verkeerswetgeving.

Bron Lokale Politie Aalst – Beekveldstraat 29 – 9300 Aalst 2

Het bericht Aalst – Resultaten Actie Drugs en Alcohol + voertuigencontrole marktkramers verscheen eerst op Belg.be.

Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst

Door Johan

Resultaten actie drugs / alcohol in het verkeer in Aalst

Op 26 januari 2019 tussen 18.00 en 23.00 uur heeft de lokale politie van Aalst een alcoholcontrole georganiseerd. Wij wensen de bestuurders attent te maken op het feit dat alcoholcontroles het ganse jaar doorgaan en niet enkel tijdens de BOB campagnes.
Uit de resultaten blijkt dat te veel bestuurders onder invloed blijven sturen. Het vroege uur van de controle in aanmerking genomen is dit een verontrustend gegeven.

Hieronder de resultaten :

– 589 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd
– bij 35 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd.
– uiteindelijk bleken 14 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (2,3 %) :

* zeven bestuurders zullen een boete ontvangen van 179 euro en drie uur rijverbod.
* zes bestuurders moeten het rijbewijs voor een periode van 6 uur inleveren en zullen een boete tussen 420 en 1260 euro ontvangen.
* één bestuurder legde een ademtest af die een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen rechtvaardigt. Tijdens de controle bleek echter dat hij stuurde terwijl hij een rijverbod had en diens theoretisch en praktisch rijexamen moet herdoen ingevolge een eerdere straf. Het voertuig werd ingehouden met het oog op inbeslagname en mogelijks verbeurdverklaring.
* één bestuurders bleek positief inzake drugs in het verkeer. (speed en cannabis). Hij mag zich verantwoorden voor de politierechter. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

– drie bestuurders ontvingen een proces-verbaal van waarschuwing omdat de lichten van hun voertuig defect waren. Zij dienen zich binnen een gestelde termijn in regel te stellen.
– één bestuurder werd geverbaliseerd voor het overschrijden van een doorlopende witte streep, een gevaarlijke overtreding waarop een boete staat van 174 euro.
– één voertuig was niet gekeurd
– één bestuurder reed zonder veiligheidsgordel en nog een andere maakte gebruik van zijn GSM tijdens het rijden.
– voorts moet één bestuurder een nieuw rijbewijs aanvragen omdat de foto niet meer gelijkend is en de gegevens quasi onleesbaar zijn
– tot slot kreeg één persoon een boete van 58 euro omdat de trekhaak van het voertuig voor de kentekenplaat hing, met onleesbaarheid tot gevolg.

Het bericht Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst

Door Johan

Resultaten actie drugs / alcohol in het verkeer in Aalst

Op 26 januari 2019 tussen 18.00 en 23.00 uur heeft de lokale politie van Aalst een alcoholcontrole georganiseerd. Wij wensen de bestuurders attent te maken op het feit dat alcoholcontroles het ganse jaar doorgaan en niet enkel tijdens de BOB campagnes.
Uit de resultaten blijkt dat te veel bestuurders onder invloed blijven sturen. Het vroege uur van de controle in aanmerking genomen is dit een verontrustend gegeven.

Hieronder de resultaten :

– 589 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd
– bij 35 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd.
– uiteindelijk bleken 14 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (2,3 %) :

* zeven bestuurders zullen een boete ontvangen van 179 euro en drie uur rijverbod.
* zes bestuurders moeten het rijbewijs voor een periode van 6 uur inleveren en zullen een boete tussen 420 en 1260 euro ontvangen.
* één bestuurder legde een ademtest af die een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen rechtvaardigt. Tijdens de controle bleek echter dat hij stuurde terwijl hij een rijverbod had en diens theoretisch en praktisch rijexamen moet herdoen ingevolge een eerdere straf. Het voertuig werd ingehouden met het oog op inbeslagname en mogelijks verbeurdverklaring.
* één bestuurders bleek positief inzake drugs in het verkeer. (speed en cannabis). Hij mag zich verantwoorden voor de politierechter. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

– drie bestuurders ontvingen een proces-verbaal van waarschuwing omdat de lichten van hun voertuig defect waren. Zij dienen zich binnen een gestelde termijn in regel te stellen.
– één bestuurder werd geverbaliseerd voor het overschrijden van een doorlopende witte streep, een gevaarlijke overtreding waarop een boete staat van 174 euro.
– één voertuig was niet gekeurd
– één bestuurder reed zonder veiligheidsgordel en nog een andere maakte gebruik van zijn GSM tijdens het rijden.
– voorts moet één bestuurder een nieuw rijbewijs aanvragen omdat de foto niet meer gelijkend is en de gegevens quasi onleesbaar zijn
– tot slot kreeg één persoon een boete van 58 euro omdat de trekhaak van het voertuig voor de kentekenplaat hing, met onleesbaarheid tot gevolg.

Het bericht Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst verscheen eerst op Belg.be.

E-commerce bij webshops buiten EU, let op de invoerrechten, btw en accijnzen

Door Johan
kerstboom foto pixabay
Foto Pixabay

E-commerce bij webshops buiten EU, let op de invoerrechten, btw en accijnzen

Online aankopen zijn steeds populairder, maar men moet opletten voor valkuilen of mogelijke problemen. Waakzaamheid is geboden wanneer men producten buiten de EU koopt die onderworpen kunnen zijn aan invoerrechten en btw en voor wat betreft zogenaamde accijnsproducten zoals tabak aan accijnzen. Men koopt beter met kennis van zaken.

Een product gekocht buiten de EU

De onaangename verrassing bestaat er immers in dat u bovenop de betaalde prijs nog invoerrechten en btw moet betalen bij het binnenkomen van de producten in de Europese Unie.

Als je aankopen doet via een webshop van een in België gevestigde winkel is er geen probleem. U betaalt dan automatisch de btw aan de verkoper.

Accijnsgoederen buiten tabak

Het aankopen van accijnsgoederen (alcohol, alcoholhoudende dranken thee, koffie en andere alcoholvrije dranken) via een webwinkel gevestigd in een andere EU-lidstaat kan ook voor bijkomende kosten zorgen. Als de aangekochte dranken in België worden verbruikt, ontstaat in België een schuld inzake accijnzen, verpakkingsheffing en btw, dus een bijkomende kost.

Het vrije verkeer van goederen binnen de EU is voor accijnsgoederen en webshops niet toepasbaar en de accijnzen moeten steeds betaald worden in de lidstaat waar de goederen worden verbruikt. De enige uitzondering hierop is wanneer het vervoer vanuit de andere lidstaat door de koper zelf gebeurt en de aangekochte goederen voor eigen verbruik zijn.

Tabak

De aankoop en verkoop van tabaksfabricaten (sigaretten sigaren, rooktabak, waterpijptabak,…) via webwinkels of web-platforms is verboden in België.

Alle webwinkels, ook deze uit EU-lidstaten of landen die niet tot de EU behoren, die in België online tabaksfabricaten verkopen zijn dus illegaal bezig. De koper kan in België ook worden bestraft.

Meer info : https://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/particulieren

Het bericht E-commerce bij webshops buiten EU, let op de invoerrechten, btw en accijnzen verscheen eerst op Belg.be.

Aalst – Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer

Door Johan

Aalst – Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer.

Op 11 november 2018 tussen 11:00 uur en 19:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden die specifiek gericht was naar het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of van alcohol. Deze actie viel samen met de Jaarmarkt ter gelegenheid van het Sint Maartenfeest.

Tijdens de actie is gewerkt met één controleteam op drie verschillende locaties binnen Groot Aalst. Dit met volgend resultaat :

– 1037 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd. – bij 33 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd. – uiteindelijk bleken 3 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (0,29 % !!!!!) :

* twee bestuurder hebben hun boete van 179 euro onmiddellijk betaald, zij kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. * één bestuurder diende zijn rijbewijs voor een periode 6 uur in te leveren, hij zal een boete tussen 420 euro en 1260 euro ontvangen.

– één bestuurder zal een proces-verbaal Verkeersinbreuk ontvangen ingevolge het vermoeden van het niet verzekerd zijn van zijn voertuig. Het voertuig van betrokkene werd geïmmobiliseerd door middel van wielklemmen. – één bestuurder was niet in orde met betrekking de wetgeving inzake de veiligheidsvoorwaarden inzake kinderzitjes, betrokkene heeft zijn boete van 174 euro onmiddellijk betaald.

Wij kunnen stellen dat er vandaag in Aalst duidelijk geen “stoute kinderen” op de baan waren. Alle gecontroleerde weggebruikers hebben zich duidelijk aan de regels gehouden. Of Sint Maarten hier voor iets tussen zat, laten wij in het midden.

Bron: Politie Aalst

Het bericht Aalst – Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer verscheen eerst op Belg.be.

❌