[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderProximus forum

Gemiste skynet email berichten [ Helpdesk ]

Verander het wachtwoord van je Skynet (email) account. Het zou kunnen dat iemand anders de beschikking heeft over je inloggegevens en de mail ophaalt en verwijderd.

 • 1 April 2017 om 19:42

Gemiste skynet email berichten [ Helpdesk ]

Met de regelmaat van de klok mis ik inkomende email berichten die aan mijn skynet adres gestuurd worden.
Enkele tijd geleden ontdekte ik dat sommige berichten even getoond worden in de INBUF map en daarna gewoon verdwijnen, zonder dat ze in een andere map worden opgenomen.
Ik heb mijn Skynet account opnieuw geconfigureerd en ik dacht dat het probleem opgelost was.
Zekerheidshalve heb ik op web niveau elk inkomend skynet bericht gekopieerd naar mij Gmail adres.
Ik stel nu vast dat het gemiste skynet bericht wel toegekomen is op Gmail niveau, in andere woorden er loopt iets mis tussen het ogenblik dat het beticht binnenkomt op web niveau en doorgestuurd wordt naar Windows Livemail.
Wat kan hier aan de hand zijn ?

 • 1 April 2017 om 12:47

meer dan 1 ip adres? [ Digitale radio of televisie storing ]

Je kunt wel 2 dyndns-namen koppelen aan 1 ip adres.

Als je de computers via een router hebt aangesloten dan zou je b.v. m.b.v. portforwarding wel naar verschillende computers kunnen.

Ook dit is weer afhankelijk van wat je met de computer wilt bereiken.

B.v. 2 pc's als webserver gebruiken. Dan zou je onderstaande kunnen probleren.

pc 1, webserver gebruikt standaard poort 80. Forward poort 80 naar het interne ip adres van pc1 (bv intern ip: 192.168.0.40). Benader je webserver als volgt: server1.dyndns.org

pc2, webserver configureren dat poort 8080 gebruikt wordt. Forward poort 8080 naar het interne ip adres van pc2 (bv intern ip: 192168.0.41). Benader je webserver als volgt: server2.dyndns.org:8080

Werk je met een programma als RealVNC dan kun je bij de instellingen de poorten wijzigen waarop geluisterd word. Ook nu geldt dat je de juiste poorten moet forwarden naar de juiste pc.


Als je hiermee aan de gang gaat is het verstandig tijdelijk de firewall op de computers uit te zetten. Zo voorkom je dat een firewall zaken blokkeert terwijl de router instellingen (portforwards e.d.) wel goed staan. Als het werkt de pc firewall weer aanzetten. Blijft het werken dan hoef je niets te doen. Werkt het niet meer dan zul je ook in de pc firewall nog poorten moeten openen.

 • 17 Augustus 2016 om 10:50

meer dan 1 ip adres? [ Digitale radio of televisie storing ]

>Nee vermoedelijk niet.
>Als gewone abonnee krijg je 1 ip adres. Heb je een zakelijk abonnement dan kan het zijn dat er meerdere ip adressen inbegrepen >zijn.

>Heb je wel de beschikking over meerdere ip adressen dan moet je die in de serverconfiguratie van de bbox invoeren, maar dat is >vermoedelijk beveiligd.

>Waar heb je het voor nodig? Wat wil je bereiken?


ik wou twee dyndns-namen koppelen aan twee verschillende computers op het huisnetwerk

 • 17 Augustus 2016 om 10:08

meer dan 1 ip adres? [ Digitale radio of televisie storing ]

Nee vermoedelijk niet.
Als gewone abonnee krijg je 1 ip adres. Heb je een zakelijk abonnement dan kan het zijn dat er meerdere ip adressen inbegrepen zijn.

Heb je wel de beschikking over meerdere ip adressen dan moet je die in de serverconfiguratie van de bbox invoeren, maar dat is vermoedelijk beveiligd.

Waar heb je het voor nodig? Wat wil je bereiken?

 • 15 Augustus 2016 om 15:02

Belgacom gaat voor glasvezel [ Nieuws van Proximus ]

Quote

In mei beslist de raad van bestuur van Belgacom over het investeringsplan van de komende jaren. Voor het eerst is er sprake van glasvezel-tot-de-deur als vervanging van koperdraad.

Belgacom verlaagt zijn dividend om in de komende jaren telkens 900 miljoen euro te kunnen investeren in 4G, een performanter internet en efficiëntere informatica.

In Vlaanderen gaat de nationale operator resoluut in de aanval om het verloren terrein op Telenet terug te winnen. Eerst wil Belgacom zijn gebruikers op 70 megabit per seconde brengen. "Volgens de eerste resultaten kunnen wij 96 procent van onze VDSL-abonnees automatisch op 70 mbps brengen en nog eens 2 procent met wat fijnstelling. Dat is beter dan we hadden verwacht", zei Geert Standaert, de verantwoordelijke voor het netwerk bij Belgacom.

Volgens Standaert is 70 mbps ruim voldoende, zelfs voor 4K-televisie bij de intensiefste gebruikers. Dat zijn typisch wedersamengestelde gezinnen tijdens het weekend.
Belgacom werkt echter ook aan plannen om "fiber to the home" uit te rollen, verklapte Standaert. Dat is glasvezel tot aan de deur, met snelheden tot 1000 megabit per seconde. Belgacom heeft al een aantal proefprojecten met glasvezel en heeft al aanvragen om een honderdtal verkavelingen direct van glasvezel te voorzien. Voor het eerst zijn er nu echter ook concrete plannen om oude koperdraad vanaf het straatkabinet te vervangen door glasvezel. Gemiddeld zijn dat afstanden van 400 meter. Volgens Geert Standaert investeert Belgacom jaarlijks "60 tot 70 miljoen euro" in de vervanging van slechte koperdraad.

Hoeveel daarvan precies door glasvezel zou worden vervangen, ligt nog niet vast.

De raad van bestuur moet daarvoor in mei groen licht geven als onderdeel van het globale investeringsplan. De densiteit van het aantal gebruikers wordt zeker een criterium om de locaties te bepalen, zei Standaert. Koperdraad door glasvezel vervangen is ook geen sinecure. Een van de opties is om de glasvezel langs de huisgevels te bevestigen, net zoals dat nu vaak het geval is voor de coaxkabels van de kabeldistributeurs. Dat zou een hoop graafwerk en ongemak besparen.


In Belgie zijn de archeologen er van overtuigd dat Belgie 2000 jaar geleden al draadloos internet had. De archeologen kwamen tot deze conclusie omdat ze tijdens opgravingen geen kabels uit die tijd hadden gevonden.Pfft
 • 1 Maart 2014 om 10:35

verlies vaste tel lijn [ Storing ]

Sedert 10/04/2013 heb ik geen signaal meer op mijn vaste telefoonlijn.
Mijn adsl-lijn werkt wel nog bevredigend.

Mensen die me pogen te bellen krijgen een bezettoon.

Alle bekabeling werd gecontroleerd. Dit probleem heeft zich in het verleden ook herhaaldelijk voorgedaan, telkens tijdens of na werken in het centrum van mijn deelgemeente. Het is moeilijk om een storing enkel telefonisch te melden als je lijn verbroken is.

Als iemand bij Belgacom me verder kan helpen:
tel 03 827 47 40 (momenteel niet bruikbaar)
mail dekie@edpnet.be
klantnummer 605525182
adres Kerkwegels 3, 9150 Kruibeke

Met vriendelijke groeten

 • 10 April 2013 om 21:46

draadloos internet via b-box2 [ Algemeen ]

Nee je wou toch draadloos?

Koop een wifi accesspoint of een wifi router, sluit deze aan op de b-box2. VAnaf dat moment kun je draadloos internetten met je laptop.

Laat je adviseren in de winkel!


Tip! Bel de klantenservice van Belgacom, wie weet kom je in aanmerking voor een nieuw modem met wifi.

 • 29 Januari 2013 om 17:08

draadloos internet via b-box2 [ Algemeen ]

Dag admin,
Ja 'k heb nog LAN poorten vrij. Dus moet 'k via de gele pstn kabel met mijn laptop internetten.'K heb wel het model b-box 2. 'K zal die zaak 'ns grondig onderzoeken van m'n b-box2.

Thx voor de toelichting.

 • 27 Januari 2013 om 23:24

draadloos internet via b-box2 [ Algemeen ]

Dag Jan, volgens onderstaand plaatje is die b-box niet uitgerust met wifi.
Bbox_aansluitschema

Je zult dus op de b-box een eigen router met wifi aan moeten sluiten.
Heb je 1 van de 4 LAN poorten vrij op die b-box?

 • 26 Januari 2013 om 09:19

draadloos internet via b-box2 [ Algemeen ]

Dag, 'k heb een acer laptop en wil nu draadloos surfen via Belgacom - tv op internet. Wie helpt me om de juiste laptop-instellingen te maken, om op intenet te kunnen surfen? En moet ik mijn b-box2 ook aanpassen? Alvast thx voor jullie antwoord.

 • 24 Januari 2013 om 13:13

wifi verbinding [ Digitale radio of televisie storing ]

Het kan zijn dat het kanaal dat je gebruikt voor wifi ook door je buren gebruikt wordt en dit geeft storing.

Gebruik het programma Inssider om een vrij kanaal te zoeken.

Stel dit kanaal vervolgens in op je modem/router.

 • 19 April 2012 om 23:45

wifi verbinding [ Digitale radio of televisie storing ]

Halo, wij hebben problemen met de verbinding van het internet via wifi (ook met de smart phone.)

mvg

 • 18 April 2012 om 18:42

Eurosport en Belgacom verbreden samenwerking [ Nieuws van Proximus ]

Eurosport en Belgacom zijn een uitbreiding van hun distributieafspraken overeengekomen. De deal heeft betrekking op de doorgifte van onder meer Nederlandstalig Eurosport 2 en op de opname van Eurosport en Eurosport France in Belgacom's televisieservice TV Overal.

Bij de overeenkomst tussen het pan-Europese sportplatform en het Belgische telecombedrijf springen het meest in het oog de integratie van Eurosport en Eurosport France in Belgacom's televisieservice TV Overal en de doorgifte van het onlangs gelanceerde Nederlandstalige Eurosport 2, een zender met aandacht voor onder meer snooker, tennis, wielrennen, extreme sports, teamsporten, auto- en motorsporten, sportainment en het laatste sportnieuws.

Met TV Overal kunnen klanten van Belgacom TV niet alleen via de settopbox op TV naar de beste televisiezenders kijken, maar ook - via een draadloze Wi-Fi internetverbinding of 3G netwerk - op hun laptop, PC, smartphone of tablet. Tot deze zenders behoren met onmiddellijke ingang dus ook Eurosport en Eurosport France. Tot het reguliere aanbod van Belgacom TV behoren Eurosport, Eurosport HD, Eurosport France, Eurosport France HD, Nederlands- en Franstalig Eurosport 2 en Eurosport On Demand.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: "Fantastisch dat we onze samenwerking met Belgacom hebben kunnen uitbreiden. De opname van Nederlandstalig Eurosport 2 door Belgacom laat zien dat de lancering van een Nederlandstalige versie een juiste beslissing was. Operators zien er een duidelijke meerwaarde voor hun klanten in. De opname van Eurosport en Eurosport France in hun TV Overal biedt ons daarnaast een buitenkans om de Belgische sportliefhebber nóg beter te bedienen."

Stéphanie Rockmann, VP Content Acquistion & Sourcing bij Belgacom: "Wij zijn verheugd aan onze klanten te kunnen meedelen dat we vanaf nu Eurosport in een Nederlandse versie kunnen aanbieden, ook via TV Overal. Dit laat hen toe de grootste sportevenementen te bekijken waar en wanneer ze willen."


Bron: eurosport

 • 16 Februari 2012 om 23:17

Belgische kabel wordt opengesteld, meer concurrentie televiesieaanbod dus goedkoper? [ Nieuws van Proximus ]

De Belgische telecom- en mediaregulatoren gaan door met hun plan om de netwerken van kabelmaatschappijen zoals Telenet en Voo open te stellen voor diensten van derden. Belgacom van zijn kant wordt eveneens verplicht om een alternatief televisieaanbod toe te laten over het vdsl-netwerk. De verzamelde regulatoren (het BIPT, de Vlaamse Regulator voor de Media, de Conseil Supérieur de l"™Audiovisuel en de Medienrat) hebben daartoe nu de nodige besluiten gepubliceerd die vanaf 1 augustus van kracht zijn. Operatoren moeten dan kunnen kiezen of ze een aanbod van (digitale) tv, breedbandinternet en vaste telefonie lanceren via het kopernetwerk van Belgacom, dan wel het coax-kabelnetwerk van Telenet.

De kabeloperatoren (Telenet, Brutélé, Numéricable, Tecteo en AIESH) moeten nu een doorverkoop aanbod voor hun analoge-televisieaanbod ontwikkelen; alternatieve operatoren toegang geven tot hun digitale televisieplatform en een doorverkoop aanbod voor breedbandinternet aanbieden. Belgacom wordt wel uitgesloten van toegang tot het digitale tv-platform en het wholesale-internetaanbod van kabeloperatoren omdat het via zijn dsl-netwerk al eigen digitale diensten heeft. Belgacom kan in theorie dus wel analoge kabeltelevisie in zijn commerciële aanbod opnemen.

Belgacom moet wel zijn eigen netwerk ook openstellen voor een alternatief televisieaanbod. Dat wil zeggen dat ontbundeling van het aansluitnetwerk en de bitstream toegang van kracht blijven, maar dat ook operatoren nu ook toegang moeten krijgen tot de multicast-functie om zo volwaardige triple play diensten te kunnen bieden (telefonie, televisie en breedbandinternet) over het netwerk van Belgacom.

De regulatoren hopen dat de nieuwe regels een impact zullen hebben op het Belgische televisieaanbod en dat het aanbod, de prijs en de kwaliteit van de diensten zullen verbeteren. Wel erkennen ze in een gemeenschappelijke mededeling dat de concurrentie tussen Belgacom en Telenet/Voo ook positieve effecten heeft gehad: meer digitale televisiekanalen, ontwikkeling van HD en 3D, nieuwe functies en gebundelde aanbiedingen. Toch achten ze nieuwe regulering noodzakelijk om ook voor effectieve prijsverlagingen bij consumenten te zorgen en alternatieve operatoren de nodige groeikansen te kunnen geven.

Lees het hele verhaal op: belgische-kabel-wordt-opengesteld

 • 20 Juli 2011 om 14:40

Someone who owns an Ipad and an Apple Wireless keyboard.? [ Algemeen ]

Someone who owns an Ipad and an Apple Wireless keyboard.?
I've heard that the Ipad has bluetooth, and I was wondering if it was compatible with Apple's wireless keyboard. I'd specifically like to know how the good the connection is, if there are any bugs, and how easy it was to connect. Thanks!


---------------------------------------------

Apple Accessories iPad 2 cases iPad2 cases

 • 5 Juli 2011 om 03:45

180 voetbalwedstrijden gratis voor klanten van Belgacom TV [ Nieuws van Proximus ]

Brussel, 14 juni 2011


180 voetbalwedstrijden gratis voor klanten van Belgacom TV
Geen bijkomend abonnement (All Foot of My club) meer nodig

Belgacom heeft goed nieuws voor de voetballiefhebbers: vanaf de aftrap van de volgende competitie zijn al de wedstrijden waarvoor Belgacom de rechten heeft gratis te bekijken door alle klanten van Belgacom TV.

Belgacom verwerft uitzendrechten voor 180 wedstrijden per seizoen
Belgacom had een aanzienlijk hoger bedrag geboden dan drie jaar geleden voor de exclusieve rechtstreekse uitzending van alle voetbalwedstrijden van de eerste divisie (Jupiler Pro League) voor de volgende drie seizoenen. De Profliga heeft op 10 juni beslist te kiezen voor een ander bod.
Belgacom krijgt de uitzendrechten van de 150 zaterdagavondwedstrijden (5 per speeldag) en 29 tot 31 play off wedstrijden, of in totaal 180 wedstrijden per seizoen. Belgacom had voor dit pakket 1 miljoen euro geboden.

Gratis Belgacom TV, gratis voetbal op Belgacom TV
Belgacom heeft nu goed nieuws voor de voetballiefhebbers: vanaf de aftrap van de volgende competitie zijn al
de wedstrijden waarvoor Belgacom de rechten heeft gratis te bekijken door alle klanten van Belgacom TV.
Ook Multilive is voortaan gratis te volgen op zaterdag.
Belgacom TV is al gratis voor de meeste klanten met een pack.
Alle klanten van Belgacom TV konden de voorbije zes jaar al genieten van één gratis wedstrijd per speeldag.
Nu kunnen alle klanten van Belgacom TV dus gratis 5 wedstrijden per speeldag van de reguliere competitie 2011-2012 bekijken (+Multilive) en ook nog een aantal play off wedstrijden.

De ervaring leert dat er ook op zaterdag nog heel mooie "affiches" zullen zijn, ook met de topploegen uit het
klassement. Zo zullen ten minste 25% of zeker 10 wedstrijden van zowel Anderlecht, Standard, Club Brugge, Racing Genk als AA Gent rechtstreeks te zien zijn op Belgacom TV. Gemiddeld 75% van de wedstrijden van de andere clubs zullen te volgen zijn op Belgacom TV.

Geen bijkomende kosten, geen voetbalabonnement nodig
De voetballiefhebbers zitten dus goed bij Belgacom.

De klant heeft dus geen speciaal voetbalabonnement meer nodig. Belgacom zal de komende weken met alle klanten van My Club en All Foot persoonlijk contact opnemen. Zij hoeven niets te doen; hun lopende abonnement eindigt op 1 juli en zij krijgen automatisch een creditnota met terugbetaling van wat hen voor de lopende maand al zou zijn aangerekend.

Belgacom zal alles aan doen om op korte termijn de inhoud van haar aanbod verder te verrijken met nieuwe
toepassingen en innovatieve ervaringen.

Bron: Belgacom

 • 16 Juni 2011 om 22:21

Nieuwe Disney-zender [ Nieuws van Proximus ]

The Walt Disney Company maakt bekend de televisiezender Disney Junior in Vlaanderen en Nederland te introduceren.

Disney Junior neemt de plek van Playhouse Disney in op zowel Disney Channel als het digitale kanaal.

Op 1 september wordt het nieuwe merk geïntroduceerd op Disney Channel.

Daarnaast start vanaf 10 september het kanaal Disney Junior. Disney Junior is in Nederland te ontvangen via UPC. In Vlaanderen via Telenet en Belgacom.

 • 3 Mei 2011 om 10:54

storing belgacom televisie [ Digitale radio of televisie storing ]

Heb op mijn televisie de storings melding error 300

Mijn adres is Esdoornlaan 12 B3 2940 Stabroek


Ik dank u groetjes

 • 28 April 2011 om 11:45

Luik, Verviers en Anderlecht lanceren sms-parkeren [ Nieuws van Proximus ]

Sms-parkeren kan nu al in liefst twintig steden in België. Als eerste stad in België die deze
dienst lanceerde, telde Antwerpen deze week zijn vijf miljoenste transactie!

Sms-parkeren, dat in Vlaanderen al goed is ingeplant, zet zijn opmars in Wallonië en Brussel voort. Luik,
Verviers en Anderlecht hebben immers voor de uitrusting van hun parkeerautomaten met het sms-
parkeersysteem gekozen voor Mobile-for, het filiaal van Belgacom gespecialiseerd in mobiele betalingen.

In totaal zijn er nu dus al twintig steden die deze innovatieve oplossing aanbieden om voor een parkeersessie
gewoon een sms te sturen naar het verkorte nummer 4411.
In 2010 werden meer dan 2,8 miljoen parkeersessies betaald via sms.

Even simpel als een sms versturen!
Om te parkeren met de dienst sms't de gebruiker een gestructureerd bericht met het nummer van de
parkeermeter en zijn nummerplaat naar het verkorte nummer 4411. Om de parkeersessie te stoppen sms't de
gebruiker 'Q' naar hetzelfde nummer.
Wie een gsm met het Android-systeem heeft, kan bovendien een mobiele applicatie gebruiken met nog meer
gebruikscomfort (naam van de applicatie: SMS 4411).

De gebruiker betaalt dus enkel zijn werkelijke parkeerduur en kan kiezen of het bedrag op zijn gsm-factuur of
via zijn Pay&Go-kaart (voor Proximus-klanten) in rekening wordt gebracht, of via een aparte parkeerfactuur
met een overzicht van alle parkeersessies. Daartoe moet hij zich vooraf registreren op de site www.4411.be.

De dienst zal vóór de zomer beschikbaar zijn voor gebruikers : in Verviers (1770 parkeerplaatsen), daarna
Luik (4800 parkeerplaatsen) en Anderlecht (4000 parkeerplaatsen).

Mobiel betalen in het dagelijkse leven
De Belgacom Groep ziet zich door het succes van sms-parkeren via de 4411 gesterkt om zijn strategie omtrent
mobiel betalen verder uit te bouwen via zijn filiaal Mobile-For. Zoals bekend besliste de Groep in maart 2009
om al zijn projecten op het vlak van mobiel betalen samen te brengen onder het speciaal daartoe opgerichte
merk PingPing.
Het is de bedoeling alle gsm-gebruikers de kans te bieden kleine, courante uitgaven op een vlotte manier te
regelen, zowel op internet als in het dagelijkse leven.
Met PingPing kan men ook aankopen betalen in eetgelegenheden, grootwarenhuizen en bedrijfsrestaurants,
maar ook via automaten en op internet.

Bron Belgacom

 • 19 April 2011 om 20:30
❌