[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNumeriCable forum

Geen signaal=Geen TV, Telefoon, Internet [ Storing ]

Plaats: Watermaal-Brussel
Aanvang: ergens rond 18h?
Gebeld rond 20h, het gaat om een panne in de wijk. Zou opgelost zijn binnen een 1 - 1,5 uur.
Nu 23 h en nergens nieuws te bespeuren, noch op http://www.sfr.be/nl/ondersteuning en op hun facebook: https://www.facebook.com/SFR-Belgique-1715783222002470/ = Sorry, this content isn't available right now
The link you followed may have expired, or the page may only be visible to an audience you're not in.


Zwak hoor.

 • 12 April 2016 om 23:05

enormverschil tss wifi en utp cable 11 tot 99 Mbps [ Snelheid ]

met wifi: 11 Mbps mode 100 Mbps of 300 Mbps maakt niet veel uit.
met utp cable: 99,5 Mbps !

Ik zit hier idd in een groot gebouw van 12 hoog.
Blijkbaar zitten we hier allemaal mekaars wifi te storen.
Mode staat op 100 Mbps. Ik doe een test.
Dan zet ik mode op 300 Mbps. Ik doe een test
Op een ander kanaal zetten zou helpen? Hmm... dat staat op auto en dat kanaal lijkt te veranderen soms staat het op 11, daarnet op 6, nu op 1.
Ik zet het uitzendvermogen van mijn wifi van 100% naar 50%. Ik heb toch maar een klein appartementje.

 • 3 Februari 2016 om 03:54

Zenders zonder LaBox [ Helpdesk ]

Dit zijn de zenders die ik met een basis abonnement en zonder LaBox of andere Numericable top op box kan bekijken in Anderlecht. De Numericable SIM-kaart zit middels een C1+ adapter terchtreeks in mijn tv-toestel.

1. VRT één HD
2. Canvas HD
3. Ketnet op 12
4. NOS Nederland Een
5. Nederland Twee
6. Nederland Drie
7. Medialaan VTM HD
8. 2BE
9. VTM KZOOM
10. Vitaya
11.De Vijver Vier
12. Vijf
13.TV Brussel
14.Ring TV
15.Concentra Acht TV
16.Roularta Kanaal Z
17. Canal Z
18.Actua TV
19.BBC BBC one Lon
20. BBCTwo HD
21. BBC entertainment
22. BBC World
23.ZDF
24.ARD
25.RTBF la une HD
26. la deux HD
27. la trois HD
28.arte HD
29.Télé Bruxelles
30. RTL RTL TVI HD
31. Club RTL HD
33. Plug RTL
34. TF1 Group TF1 HD
35. HD1
36. TVBreizh
37. Ushuaïa TV
38. LCI
39. France Télévision France 2 HD
40. France 3 HD
41. France 4
42. France 5
43. France Ô
44. AB Groupe AB3
45. AB4
46. Vivolta
47.KTO
48.Shorts International ShortsTV
49.National Geographic Channel
50. Discovery Channel (nl)
51. Discovery Channel (fr)
52. Fashion TV
53. Opuntia S.A. LuxeTV
54. i24 News (fr)
55. i24 News (en
56. France Media Monde France 24 (fr)
57. France 24 (en)
58 NextRadio TV BFMTV
59. BFM Business
60. TV5MONDE
61.Rai Uno
62. Mediaset
63. RTPi
64. TVE International
65. Andalusia
66. SIC international
67. CANAL 24 HORAS
68. Euronews (eg)
69. CNN
70. CNBC Europe
71. Russia Today (eg)
72. TV Polonia
73. AlJazeera
74. Al Maghribia
75. Al Aoula Inter
76. SAUDI CHANNEL
77. AL Masriyah
78. Dubai AlOula
79. Al-Arabiyah
80.Tamazight
81. MaghrebTV
82.Roana Aflam
83. 2 M
84.Tunusia 1
85. Canal Algérie
86. VOX Africa
87. TELESUD
88. TRT TÛRK
89. Trance Urban
90. Trance Tropical
91.MENT TV
92. KADET
93.Radio Contact Vision
94. Pure Vision
95. MTV BE
96.MCS Extreme
97. MCS_BELGE
98. MCS Bien-être
99.Eurosport France HD
100. Eurosport 2
101. EQUIDIA LIVE
102.Pebble TV
103. Disney Channel (nl)
104. Disney Channel (be)
105. Disney Channel +1
106.Nick Junior BE
107. Nickelodeon BE
108. Just
109. Tek TV Shop
110. M6 BOUTIQUE AND CO
111. GINX
112. Melody Variétés.

mvg. WBD.

 • 22 December 2015 om 15:36

CAM CI+ uit frankrijk? [ Helpdesk ]

Voor iedereen die er interesse in heeft, na de laatste update van de tv-software (Sony KDL32W, Android Smart TV) werken er een aantal functies zoals het hoort. De meest recente firmware is momenteel v.2.704, deze dateert van 23/11/2015.

Werken nu:

1. De elektroniche programma gids (EPG). Dienst wordt via internet aangeboden door Gracenote. Een aansluiting van het tv-toestel op internet is hiervoor uiteraard noodzakelijk. Er zijn wel een aantal handmatige instellingen nodig omdat het tv-toestel niet altijd de juiste keuze kan maken.

2. Timer gestuurde opnames op een via USB aangesloten harde schijf. De start- en stoptijden worden vanuit de EPG gekopieerd.
Omdat de uitzendingen niet altijd synchroon verlopen met de tijdsaanduiding in de EPG, kunnen die opname tijden handmatig worden aangepast. Het tv-toestel kan nu in uw afwezigheid programma's opnemen. Deze kunnen weliswaar alleen maar weergegeven worden op de tv waar de opname mee gebeurd is.

4. De programma lijst zit nu in het geheugen van het tv-toestel met als gevolg dat de kanaal op en neer schakelaars (CH + & -) van de afstandsbediening werken. Er kan dus gezapt worden zonder dat er tekens een programma nummer moet worden ingegeven.

Werkt (nog) niet:

Op nemen van een programma via één kanaal en kijken naar een ander kanaal.

Kortom mij lijkt de C1+ module met daarin de decoder kaart, rechtstreeks in het tv-toestel een interessant alternatief voor die decoders van Numericable. Sluit een USB harde schijf aan op uw tv-toestel en de "Labox" wordt ook overbodig.

Doe er uw voordeel mee en laat mij iets weten als dat ook zo is.

mvg. WBD.

 • 22 December 2015 om 10:11

CAM CI+ uit frankrijk? [ Helpdesk ]

Beste ik weet niet of u ooit een antwoord hebt gevonden op uw vraag, maar ik heb zo'n module an de praat gekregen in een Sony TV.

Laats was mijn Tv-toestel aan vervanging toe daarop heb ik mij een Sony Smart TV aangeschaft. En omdat ik die energie verslindende kabelconverter van Numericable meer dan moe was ben ik naar hun winkel in de Waeyerstraat getrokken om zo'n C1+ module te kopen. 75€ is na een jaar goedkoper dan een tweede topbox huren. Volgens de winkelbediende die er in het Nederlands weer niets van bakte was dat een sterke afrader. Er zouden weinig TV's zijn waar die module mee zou werken. Meer info kon hij me niet geven. Hij gaf mij de boodschap te gaan kijken op de fora om er achter te komen of de kaart en mijn TV compatiebel zouden kunnen zijn. Ik heb het er toch maar op gewaagd. Na wat gepruts en het dowloaden van een instalatie gids op de "TELENET" website is het gelukt.

Even alles op een rij: TV-toestel: Sony KDL32W en een Numericable C1+ module, zorg voor de laatste software uodate van de TV (via internet rechtstreeks op de TV instaleren of via USB-stick). Daarna de TV automatisch de zenders laten zoeken op de kabel. Eens dat gedaan is, TV uitzetten en de C1+ module instaleren samen met de Numericable chip-kaart. TV weer aanzetten, en dan moet het werken.

Voordeel: Veel betere beeldkwaliteit (Thomson kabelbox heeft geen HDMI-aansluiting), Ontvangs is stukken beter, minderstoringen. Stand-By stroomverbruik is verkleind

Nadeleel: De TV kan niet werken met de programma gids van Numericable. Dus alle functies die gebonden zijn aan de programmagids zijn niet bruikbaar.

MVG. WBD.

 • 2 Augustus 2015 om 12:26

geen digitale / analoge TV [ Storing ]

We zijn het stilaan gewoon aan het worden dat we MINSTENS één maand of meer zonder digitale/analoge tv.zitten per jaar.
Van geen enkele tegemoedkoming genieten en meestal moeten opdraaien om techniekers die dan steeds langs komen om te moeten konstateren dat het dan toch niet aan onze installatie zou liggen maar aan het netwerk .
Indien wij dit melden weten de telefoonoperatoren het wel of niet en zal het snel opgelost worden (tel één week gem.)
Volgende stap omdat aangetekend schijven niet helpt is testaankoop met de hoop dat deze mensen meer druk kunnen uitoefenen , en een schrijven naar de ombutsman met de historie van onze klachten over de jaren heen.

ontevreden numericable client
Francis Honai

 • 6 Maart 2013 om 19:12

Belgische kabel wordt opengesteld, meer concurrentie televiesieaanbod dus goedkoper? [ Nieuws van NumeriCable ]

De Belgische telecom- en mediaregulatoren gaan door met hun plan om de netwerken van kabelmaatschappijen zoals Telenet en Voo open te stellen voor diensten van derden. Belgacom van zijn kant wordt eveneens verplicht om een alternatief televisieaanbod toe te laten over het vdsl-netwerk. De verzamelde regulatoren (het BIPT, de Vlaamse Regulator voor de Media, de Conseil Supérieur de l"™Audiovisuel en de Medienrat) hebben daartoe nu de nodige besluiten gepubliceerd die vanaf 1 augustus van kracht zijn. Operatoren moeten dan kunnen kiezen of ze een aanbod van (digitale) tv, breedbandinternet en vaste telefonie lanceren via het kopernetwerk van Belgacom, dan wel het coax-kabelnetwerk van Telenet.

De kabeloperatoren (Telenet, Brutélé, Numéricable, Tecteo en AIESH) moeten nu een doorverkoop aanbod voor hun analoge-televisieaanbod ontwikkelen; alternatieve operatoren toegang geven tot hun digitale televisieplatform en een doorverkoop aanbod voor breedbandinternet aanbieden. Belgacom wordt wel uitgesloten van toegang tot het digitale tv-platform en het wholesale-internetaanbod van kabeloperatoren omdat het via zijn dsl-netwerk al eigen digitale diensten heeft. Belgacom kan in theorie dus wel analoge kabeltelevisie in zijn commerciële aanbod opnemen.

Belgacom moet wel zijn eigen netwerk ook openstellen voor een alternatief televisieaanbod. Dat wil zeggen dat ontbundeling van het aansluitnetwerk en de bitstream toegang van kracht blijven, maar dat ook operatoren nu ook toegang moeten krijgen tot de multicast-functie om zo volwaardige triple play diensten te kunnen bieden (telefonie, televisie en breedbandinternet) over het netwerk van Belgacom.

De regulatoren hopen dat de nieuwe regels een impact zullen hebben op het Belgische televisieaanbod en dat het aanbod, de prijs en de kwaliteit van de diensten zullen verbeteren. Wel erkennen ze in een gemeenschappelijke mededeling dat de concurrentie tussen Belgacom en Telenet/Voo ook positieve effecten heeft gehad: meer digitale televisiekanalen, ontwikkeling van HD en 3D, nieuwe functies en gebundelde aanbiedingen. Toch achten ze nieuwe regulering noodzakelijk om ook voor effectieve prijsverlagingen bij consumenten te zorgen en alternatieve operatoren de nodige groeikansen te kunnen geven.

Lees het hele verhaal op: belgische-kabel-wordt-opengesteld

 • 20 Juli 2011 om 14:40

Boete voor NumeriCable voor het niet doorgeven Nederlandse zenders [ Nieuws van NumeriCable ]

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) beboet kabelmaatschappij Numericable wegens het schrappen van de zenders van de Nederlandse publieke omroep uit zijn basisaanbod. Dat heeft de VRM maandag meegedeeld. De boete van 2000 euro volgt op een klacht van een klant aldus de Telegraaf op haar website. In Nederland geldt deze verplichting voor twee Vlaamstalige Nederlandse zenders. De uitspraak van de VRM vind je hier.

Het vooral Franstalige Numericable is in Vlaanderen actief in enkele gemeenten. Volgens het Vlaamse mediadecreet moet de kabelaar twee radio- en televisieprogramma's van de Nederlandse openbare omroep verdelen via het basisaanbod.

Numericable verdedigde zich volgens het persbericht met het argument dat de programma's van de Nederlandse openbare omroep beschikbaar zijn voor de digitale kijkers. De VRM is van oordeel dat het basisaanbod overeenkomt met het "žgoedkoopste" aanbod. Dit betekent voor Numericable het analoge aanbod.


Bron: Mediamagazine

 • 15 Mei 2011 om 16:50

CAM CI+ uit frankrijk? [ Helpdesk ]

Allen,

Numericable is een dochtermaatschappij van een franse firma numericable.

daar is het gebruik van CAM CI+ modules wel toegestaan,
weet iemand of ik zo'n module zou kunnen gebruiken?

mogelijk heeft iemand het al geprobeert ofzo?

 • 7 Februari 2011 om 22:23

Basta haalt grap uit met Telecom provider Mobistar [ Klaagmuur ]

Het vlaamse tv programma Basta neemt Telecom Provider Mobistar goed in de maling.

Een zeer geslaagde grap met Mobistar.

YouTube Video


Geef uw mening in de enquête of post commentaar hieronder.

 • 13 Januari 2011 om 17:04

TV 2.0 wordt werkelijkheid bij Numericable [ Nieuws van NumeriCable ]

Kabelbedrijf lanceert het portaal Mijn 3D Kanaal

Brussel, 10 december 2010 - Numericable verbetert de tv-ervaring van zijn abonnees en lanceert het toegangsportaal Mijn 3D Kanaal. Het portaal biedt op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier toegang tot de VOD-videoclub Numeriplay 3D, tot educatieve software voor een beter begrip van 3D-HD en alle technologische aspecten die ermee verband houden, alsook tot fragmenten van onlangs in 3D uitgezonden fictie-, animatie- en documentairefilms. Het kabelbedrijf wil hiermee zijn klanten de nieuwe mogelijkheden op televisiegebied helpen ontdekken.
MIJN 3D KANAAL, EEN PORTAAL NAAR HET 3D-HD-UNIVERSUM

Dankzij Numericable konden de Brusselaars in oktober 3D-HD-televisie ontdekken via demonstraties over de mogelijkheden van deze revolutionaire technologie. Het kabelbedrijf vergemakkelijkt nu de implementatie van deze nieuwe technologie door het portaal Mijn 3D Kanaal te lanceren, dat een vereenvoudigde toegang biedt tot de wereld van 3D. Meer specifiek opent het portaal de deuren van Numeriplay, de 3DVOD- videoclub van Numericable. Klanten zullen toegang hebben tot tientallen programma"™s in 3D-HD (films, cartoons, documentaires enz.) en ook heel wat lange fragmenten kunnen bekijken uit fictie-, animatie- en documentairefilms die recent in 3D werden uitgezonden. Hiervoor heeft de klant wel een 3D-HD-televisietoestel nodig en een geschikte 3D-bril. Het portaal biedt aan abonnees tevens de mogelijkheid om 3D-televisie te ontdekken via ludieke demonstraties, die ervoor zorgen dat klanten alles te weten komen over de technologische eigenschappen van 3D, de vereiste bandbreedtes, de verschillende uitzendmodaliteiten en hoe deze functioneren.
TV 2.0 VOOR EEN BETERE TELEVISIE-ERVARING

TV 2.0 biedt nieuwe interactiemogelijkheden met het televisietoestel. Numericable heeft tools en diensten ontwikkeld die de tv-ervaring van zijn abonnees verbeteren door bijvoorbeeld de navigatie en zoektocht naar specifieke inhoud te vereenvoudigen. Dankzij de zoekmachine Numerisearch kunnen klanten makkelijk en snel programma"™s en video"™s terugvinden zonder zich te verliezen in allerlei gecompliceerde instructies.

Andere applicaties, zoals Numerispace en Daily Motion, bieden de mogelijkheid om foto"™s en video"™s te delen op het televisietoestel. Op die manier heeft iedere abonnee toegang tot gepersonaliseerde televisie.

Pascal Dormal, algemeen directeur van Numericable België: "Televisie 2.0 is nu echt aan het gebeuren. Numericable maakt televisie kijken niet alleen uiterst interactief door een gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke ervaring aan te bieden aan alle klanten, maar dit gaat dankzij de kabel ook gepaard met een zeer hoge beeldkwaliteit. Zo vereist de uitzending van 3D-HD-inhoud een zeer hoge beeldresolutie, meer dan 50 megapixels per seconde, en een coderingssnelheid tussen 11 Mbps en 16 Mbps. Deze kwaliteit kan enkel worden aangeboden door bedrijven die beschikken over kabel en optische vezel zoals Numericable."

Bron Numericable

 • 18 December 2010 om 17:58

Vervanging van Motorola door Thompson decoder [ Decoders van NumeriCable voor digitale radio en tv ]

Bij de vervanging van de oude Motorola decoder door de nieuwe Thompson decoder (zonder hard disk) zegt numericable niet dat men voor de ontvangst van Ned1,Ned2 en Ned3 de klantendienst moet bellen om de gratis activatie van deze 3 zenders aan te vragen.
Ik ben deze decoder gratis gaan afhalen in de Numericable winkel in Laken.Ik ben er te woord gestaan in het Nederlands.
Ik heb de oplossing pas gevonden door op hun website op de zenders van hun aanbod te klikken en daar stond dan dat men de klantendienst moest opbellen om deze zenders te kunnen ontvangen.
Tervoren had ik reeds vier e-mails gestuurd in het Nederlands naar de klantendienst over een periode van 2 weken zonder enige reactie van numericable.
Nadat ikzelf de oorzaak van het probleem had gevonden was één telefoontje in het Frans voldoende om het probleem op te lossen in een paar minuten.Ik deed dit in het Frans omdat een telefoontje in het Nederlands lang kan duren voordat men iemand aan de lijn krijgt.
Mijn vraag : waarom deze 3 zenders van Nederland en geen andere zenders ?
Waarom geen antwoord van de Nederlandstalige klantendienst ?

 • 11 Oktober 2010 om 23:48

Nederland 1, 2 en 3 [ Welke zender wil je er nog bij hebben? ]

Want deze zijn sinds vandaag weg :-(

Jerommeke

 • 14 September 2010 om 21:44

Numericabke op PC [ Helpdesk ]

De settopbox van Numéricable lijkt me ook van mindere kwaliteit dan bijvoorbeeld die van Telenet die mijn ouders hebben. Soms functioneert het systeem (gedeeltelijk) niet, maar je zit als Nederlandstalige vooral vreemd op te kijken van de menus die je voor je krijgt. Niet dat ik de Franse taal niet machtig ben, maar als ik de taal van mijn toestel in het Nederlands instel, is het wat vreemd en storend dat de helft van de termen nog steeds in het Frans verschijnen.

Ik heb geen ervaring met het gebruik van een andere settopbox, maar kan je wel zeggen dat er een kaartlezer in het toestel moet voorzien zijn. Voor de meer technische vragen kan je misschien beter contact opnemen met hun technische dienst.

 • 7 September 2010 om 12:40

Nederland 1 én 2 per 5 augustus niet meer analoog! :( [ Welke zender wil je er nog bij hebben? ]

De prijs heeft niet zozeer te maken met dat je digitaal of analoog kijkt, maar eerder het gebrek aan concurrentie tussen de distributiebedrijven die televisie aanbieden.

Ik weet dan ook niet of men het aantal zenders zal verminderen, vorige week zijn er weer een aantal toegevoegd bij het aanbod van numéricable en blijkbaar ook bij de zogenaamde concurrenten (telenet, belgacom).

DVB-T (digitale antenne) is wel een mogelijke concurrent: geen abonnementskosten voor momenteel 7 zenders in Brussel. Spijtig dat Telenet een akkoord met Norkring België heeft dat zal verhinderen dat er gratis een boel meer zenders uit de ether te halen vallen. Maar misschien

Wat meer voor concurrentie kan zorgen is televisie via internet. Je kan er al een aantal kanalen op ontvangen en de prijzen en downloadlimieten voor breedbandinternet worden alsmaar voordeliger voor de klant (eindelijk).

Televisiekanalen zijn ook gebaat bij een groter doelpubliek en kunnen helpen om druk te leggen op de distributiebedrijven. Meer (potentiele) kijkers betekent hogere inkomsten bij adverteerders.

Gebruikers zelf zijn ook mondiger en ze organiseren zich makkelijk. Een facebookgroep of forum is vrij snel en makkelijk op te richten.

Maar je opmerking over de verspreiding van kabeltelevisie binnen je woning is natuurlijk wel terecht. Dat is iets lastiger bij digitale televisie.

 • 23 Juni 2010 om 12:55

Nederland 1 én 2 per 5 augustus niet meer analoog! :( [ Welke zender wil je er nog bij hebben? ]

Jazeker. Analoog is makkelijker in huis te verdelen. Met een digitaal signaal heb je voor iedere tv een decoder nodig.

Daarnaast denk ik dat zodra analoog verdwenen is de prijzen flink zullen stijgen en steeds meer kanalen gecodeerd worden.

 • 21 Juni 2010 om 22:15

Nederland 1 én 2 per 5 augustus niet meer analoog! :( [ Welke zender wil je er nog bij hebben? ]

Is er een reden waarom je nog analoog wilt blijven tv kijken? Ik was ook sceptisch, maar ben toch overtuigd geworden van al de voordelen (betere kwaliteit beeld, zeker bij HD zenders en toestellen), makkelijk om programma's op te nemen via digibox, mogelijkheid om je programma even te pauzeren (zeer handig als je even naar het toilet moet of iets anders dringends moet doen), etc.).

 • 21 Juni 2010 om 11:15

Nederland 1 én 2 per 5 augustus niet meer analoog! :( [ Welke zender wil je er nog bij hebben? ]

Vanaf 5 augustus 2010 zal de zender Nederland1 en Nederland 2 niet meer analoog worden doorgegeven maar uitsluitend digitaal.

 • 20 Juni 2010 om 14:01

VOD één en canvas [ Interactieve TV, Video on Demand betaal televisie ]

Het zou fijn zijn mocht Numéricable enkele Nederlandstalige VOD aanbieden. Ik begrijp dat Nederlandstaligen een beperkte doelgroep zijn maar de Vlaamse staatszenders één en canvas/ketnet bieden via andere providers ook VOD diensten aan (ooit gemist). Binnen die dienst zijn de recentste journaals gratis te bekijken (dit is ook het geval voor TF1 en RTL via numéricable).
Vooral die laatste optie (het recentste journaal) zou een mooie uitbreiding zijn naar de Nederlandstaligen (én de vele mensen die Nederlands als vreemde taal machtig zijn).

 • 17 Juni 2010 om 12:07

cablebox [ Decoders van NumeriCable voor digitale radio en tv ]

Het functioneren van de cablebox zou nog kunnen verbeterd worden.

Hoewel mijn cablebox ingesteld is op Nederlands, zijn ongeveer de helft van de menu's en opties Franstalig. In Brussel raak je dit wel gewend, maar het zou toch zeer fijn zijn mocht men eens een Nederlandstalige al de menu's en opties laten vertalen.

Ook de "guide" mag wel verbeterd worden. Vele zenders worden er niet in vermeld (Acht, TV Brussel, BBC Entertainment, etc.) en vaak sluipen er fouten in de programma's (ineens krijg je een Franstalige uitleg bij een Nederlandstalig of Engelstalig programma of de uren kloppen niet). Programma's die na 22 uur 's avonds komen, krijg je zelden te zien voor de niet-Franstalige zenders.

Dit alles maakt de "guide" en het opnemen van programma's vrij omslachtig om mee te werken. Meestal ga ik eerst op de guide kijken, omdat het programma dat ik wens op te nemen er niet te vinden is, moet ik naar het menu gaan om handmatig een opname in te stellen, waarvoor je een televisiegids nodig hebt omdat de "guide" ontoereikend is... Mijn ouders beschikken over digitale televisie via Telenet en daar functioneert het systeem van "tv gids" zeer vlot en overzichtelijk, ongeacht in welke taal de zender uitzendt.

 • 17 Juni 2010 om 11:56
❌