[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

'Beleggers mogen de schaamteloosheid van de CEO van WeWork niet belonen'

Kantoorverhuurder WeWork blinkt uit in hebzucht, hoogmoed en uitzichtloosheid op winst, zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 21 Augustus 2019 om 17:30

'EU bekijkt digitale munt libra van Facebook'

De Europese Unie is bezig met onderzoek naar de digitale munt libra van Facebook. Volgens persbureau Bloomberg hebben mededingingsautoriteiten van de EU vragenlijsten opgesteld over mogelijke concurrentieverstoring door de libra.
 • 21 Augustus 2019 om 10:12

Dit zijn de gevolgen van geoblocking voor Belgische webshops

Geoblocking werd een halfjaar gelden verboden in de Europese Unie. Welke uitdagingen brengt de verordening mee voor Belgische onlinehandelaars?
 • 13 Augustus 2019 om 12:00

'Proximus en Telenet schieten zichzelf in de voet'

De dominante telecomoperatoren hebben er het meeste belang bij vaart te zetten achter een beter netwerk. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 7 Augustus 2019 om 21:00

Facebook linkt chatdiensten aan elkaar

Facebook maakt werk van zijn plannen om de verschillende platformen van het bedrijf, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger, op technisch vlak samen te brengen. Het is begonnen met het linken van de chatdiensten in Instagram en Facebook Messenger.
 • 8 Augustus 2019 om 09:10

Google stopt tijdelijk met beluisteren van opnames van zijn spraakassistent in Europa

Google stopt voor drie maanden met het beluisteren van opnames die zijn spraakassistent in Europa maakt. Dat bevestigt het bedrijf. De Gegevensbeschermingsautoriteit van Hamburg is een onderzoek begonnen naar de praktijk.
 • 1 Augustus 2019 om 16:03

Neem deze smartphone-apps mee op vakantie

Vertrekt u binnenkort op reis, of maakt u geregeld zakenreizen? Met de juiste smartphone-apps op zak worden uw trips een stuk aangenamer.
 • 26 Juli 2019 om 15:40

Mobiele data zijn duur in België

Ons veranderde gsm-gebruik maakt de zoektocht naar het goedkoopste abonnement nog moeilijker dan voor vast internet. Data zijn vandaag even belangrijk als bellen en sms'en.
 • 24 Juli 2019 om 21:00

'Voor telecomoperatoren zijn de Belgen te loyaal en te royaal'

De overheid kan niet in haar eentje voor meer concurrentie in de telecomsector en lagere prijzen zorgen. De consumenten moeten sneller van operator veranderen. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 24 Juli 2019 om 21:00

Hogere veilingprijzen kunnen 5G-impasse oplossen

Er is een nieuwe oplossing in de maak voor de politieke conflicten over de invoering van het 5G-netwerk voor mobiel surfen in België. Naast een nieuwe studie van de telecomregulator BIPT wordt overwogen telecomoperatoren meer te laten betalen aan de overheid bij de veiling van de nieuwe radiofrequenties. Het is nog niet duidelijk of de telecomfactuur daardoor hoger zal uitvallen.
 • 25 Juli 2019 om 13:04

Microsoft zet LinkedIn in de cloud

Het professionele sociale netwerk LinkedIn gaat zijn infrastructuur verhuizen naar Microsoft Azure. Het netwerk, dat een dochterbedrijf is van Microsoft, trekt voor het eerst sinds zijn acquisitie naar de publieke cloud.
 • 24 Juli 2019 om 19:51

Amerikaanse justitie start kartelonderzoek tegen techgiganten

Het Amerikaanse ministerie van Justitie begint een kartelonderzoek naar grote technologiebedrijven in de Verenigde Staten. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen en werd niet lang daarna bevestigd door het ministerie. Het zou gaan om grote namen als Amazon, Google-moeder Alphabet, Apple en Facebook.
 • 24 Juli 2019 om 09:45

Mathijs De Wit (Newion): 'Belgische start-ups moeten niet meer onderdoen voor de Nederlandse'

Collibra is de eerste Belgische techbelofte met een waardering van een miljard dollar, een zogenoemde unicorn. Het Nederlandse fonds Newion profiteert mee van dat succes omdat het al heel vroeg in de dataspecialist investeerde. Mathijs De Wit, partner bij Newion, ziet niet direct een ander Belgisch softwarebedrijf in de voetsporen van Collibra treden, maar hij prijst het hoge niveau van de Belgisc...
 • 10 Juli 2019 om 21:00

Waarom we mogen hopen op goedkoper internet

De Belgische telecomwaakhond is van plan de prijs voor vast internet te drukken. De kabeloperatoren zullen minder mogen aanrekenen voor het gebruik van hun netwerk door derden, waardoor de concurrentie beter kan spelen en de prijzen voor de consument hopelijk ook naar beneden gaan.
 • 10 Juli 2019 om 16:17

'We moeten hackers een gezicht geven'

Zoals hoge cholesterol een sluipende doder is voor hartpatiënten, is cybercrime een stille killer voor het Belgische bedrijfsleven. Dat zegt Jeremy d'Hondt, Underwriter Cyber Risks bij verzekeraar Hiscox.
 • 10 Juli 2019 om 15:18

Dit zijn de vijf geniale zetten van de Aziatische techreus WeChat

De app WeChat, ontwikkeld door het Chinese conglomeraat Tencent, is een echt Zwitsers zakmes. Het is voor veel ondernemers een bron van inspiratie geworden.
 • 26 Juni 2019 om 21:00

GBL wil klantendienst Webhelp overnemen

De Belgische investeringsmaatschappij GBL staat op het punt om een meerderheidsbelang te nemen in het Franse Webhelp, marktleider in klantendiensten.
 • 9 Juli 2019 om 11:30

EU-Hof legt België dwangsom op omdat Brussel richtlijn over snel internet niet omzet

België moet de Europese Commissie een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen zolang het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een richtlijn niet heeft omgezet die de uitrol van snel internet moet vergemakkelijken en stimuleren. Dat staat maandag in een nieuw arrest van het Europees Hof van Justitie. Brussel heeft één specifieke paragraaf van de richtlijn nog niet omgezet, omdat het ervan overtuigd is da...
 • 8 Juli 2019 om 15:14

Europese Centrale Bank niet gerust op plannen van Facebook

Financiële toezichthouders moeten flink aan de bak om regelgeving te maken voor grote techbedrijven als Facebook die zich in de financiële wereld willen wagen. Dat zei bestuurder Benoît Coeuré van de Europese Centrale Bank (ECB) zondag in de Zuid-Franse plaats Aix-en-Provence.
 • 7 Juli 2019 om 15:53

Hoeveel kost eindeloos streamen, downloaden en uploaden?

De smartphone dient niet meer alleen om te bellen, maar ook om te surfen op het internet, muziek te beluisteren, video's te bekijken en contacten te onderhouden op sociale media. De ene na de andere operator speelt in op het schier oneindige gebruik van het hebbeding via een abonnement zonder datalimiet.
 • 26 Juni 2019 om 21:00
❌