[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

'Indien we een duurzame en onafhankelijke pers willen, moeten we het naburig recht ondersteunen'

In een open brief richt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta en voorzitter van de European Magazine Media Association, zich in naam van Europese uitgevers tot de Europese regeringen: 'Wij vragen u de creatie van een naburig recht te ondersteunen zoals het door het Europees Parlement is goedgekeurd.'
 • 28 November 2018 om 18:34

Wist u dat? Sociale media minderen helpt tegen depressie en eenzaamheid

Dat er een verband bestaat tussen het gebruik van sociale media en mentale problemen als depressie en eenzaamheid, was al langer geweten.
 • 12 November 2018 om 16:17

Wist u dat?

Op de website www.whopaid99cents.com kunt u voor 99 cent te weten komen wie voor u ook al 99 cent heeft betaald.
 • 17 Oktober 2018 om 18:46

Sentimentsanalyse meet populariteit van politici: Bart De Wever in poleposition

Kan sentimentsanalyse via de sociale media een alternatief bieden om verkiezingsresultaten te voorspellen?
 • 12 Oktober 2018 om 19:08

'Flanders Silicon Valley, mag het?'

Tussen de 200 miljard euro op onze spaarrekeningen en de 20 miljoen euro durfkapitaal voor een groeibedrijf staat een dikke muur met kleine deuren. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 3 Oktober 2018 om 17:28

Blockchain evolueert van hype naar realisme: 'Disruptieve technologie heeft tijd nodig om aanvaard te raken'

Net nu de blockchainhype voorbij is, komen belangrijke toepassingen online. De invoering vergt een andere manier van denken.
 • 24 Augustus 2018 om 11:49

'De Alibaba's van deze wereld duwen ons plat'

Als bedrijven willen weten hoe ze hun klanten het beste bedienen in het tijdperk 3.0, moeten ze beter met hen communiceren. Bedrijven in het oosten, zoals Alibaba, geven het voorbeeld.
 • 17 Augustus 2018 om 19:32

TripAdvisor: de impact van de grootste toeristische website ter wereld

TripAdvisor is het grootste reisportaal geworden. De gepubliceerde beoordelingen worden almaar belangrijker voor de restaurants, de hotels en de toeristische attracties. Maar het succes vertaalt zich niet meteen in inkomsten.
 • 17 Augustus 2018 om 19:27

'Google en co offeren reputatie op'

Met elk schandaal groeit het maatschappelijke draagvlak om grote techbedrijven hard aan te pakken. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 17 Augustus 2018 om 18:11

Banken zijn op zoek naar digitale inkomsten

Digitale dienstverlening heeft de kosten voor de banken naar beneden gebracht, maar nieuwe inkomsten blijven voorlopig uit. "Een gepersonaliseerd aanbod moet dat mogelijk maken", zegt Peter Adams, partner en managing director van BCG Brussel.
 • 16 Augustus 2018 om 15:16

Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter'

Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. "Het is consolideren of geconsolideerd worden", zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
 • 14 Augustus 2018 om 18:57

'Verbod op doorrekenen transactiekosten elektronisch betalen is goed voor iedereen'

Elektronisch betalen wordt gestimuleerd, de samenleving en de handel worden veiliger en comfortabeler. Dat zegt Sam Arckens, CCO bij CCV, leverancier van betaaloplossingen voor handelaren in België.
 • 9 Augustus 2018 om 13:19

Guillaume Boutin (chief consumer market officer Proximus): 'We moeten de jongeren verrassen'

Guillaume Boutin wil Proximus een moderner imago aanmeten. De nummer twee van de telecomoperator lanceert met Epic een dienst op de maat van de millennials. "Bij alles wat we doen, moet gelden: mobile first en digital first."
 • 30 Juli 2018 om 15:50

Vier Belgische CEO's op Twitter: 'Het pijnlijkste voorbeeld van hoe het niet moet, is Donald Trump'

Amerikaanse bedrijfsleiders en beïnvloeders kennen Twitter al langer als een efficiënt en krachtig communicatiekanaal. In ons land sturen CEO's minder vaak tweets. Een handvol believers getuigt.
 • 25 Juli 2018 om 18:00

Vier tips om een pc efficiënter te doen werken

Na een of twee jaar intensief gebruik wordt een laptop trager en minder performant. Als u deze tips volgt, bent u na uw vakantie helemaal klaar om snel te werken.
 • 20 Juli 2018 om 16:41

Gentse start-up Thingit zoekt nieuwe markten voor bestaande technologie

Bij innovatie denken de meesten spontaan aan het lanceren van nieuwe producten op bekende markten. Maar het omgekeerde kan ook. De Gentse start-up Thingit helpt bedrijven nieuwe markten te zoeken voor hun bestaande technologie.
 • 16 Juli 2018 om 15:54

Proximus vernauwt samenwerking met Microsoft via Codit-overname

Proximus neemt het Gentse IT-bedrijf Codit over voor een onbekend bedrag. Codit integreert gegevensstromen met behulp van Microsoft-technologie. Onder meer Brussels Airlines en Swiss Re zijn klanten.
 • 13 Juli 2018 om 17:49

Geen auto meer nodig in Antwerpen dankzij Finse app

De Antwerpenaars kunnen straks hun filegevoelige auto inruilen voor een app waarmee ze al hun verplaatsingen kunnen plannen, boeken en betalen. De Whim-app van het Finse technologiebedrijf MaaS Global werkt al in Helsinki en Birmingham. "De mensen vinden het geweldig", zegt CEO Sampo Hietanen.
 • 10 Juli 2018 om 12:26

'Machinelearning kan ziektes uitroeien'

Mobiele apparaatjes voor de gezondheidszorg. Dat is de business van de Belgisch-Amerikaanse technologiestart-up Byteflies. De medeoprichter en CEO Hans Danneels is vastbesloten the next big thing op de markt te brengen.
 • 9 Juli 2018 om 17:37

België moet beter inspelen op artificiële intelligentie

Het onderzoek naar artificiële intelligentie vordert gestaag. Toch dringt de tijd voor België om optimaal van de technologie te kunnen profiteren, klonk het unaniem bij het openingspanel van de Trends Summer University.
 • 9 Juli 2018 om 12:25
❌