[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

'Drie netwerken geven niet automatisch concurrentie'

De Belgische toezichthouders op de telecom- en de teledistributiemarkten hebben hun voorstel van marktregulering naar de Europese Commissie gestuurd. Luc Hindryckx is CEO van ECTA, de belangenorganisatie van de niet-dominante operatoren, en de voormalige voorzitter van de toezichthouder BIPT. Wat vindt hij van de Belgische voorstellen?
 • 16 Mei 2018 om 11:06

Leuvense chipontwikkelaar AnSem komt in Indiase handen

De Indiase outsourcer van onderzoek & ontwikkeling Cyient koopt AnSem, een van de oudste Leuvense chipontwerpers.
 • 27 April 2018 om 18:25

Amerikaanse rechter: Uber-chauffeurs zijn geen werknemers

Voor het eerst heeft een Amerikaanse rechter beslist dat chauffeurs van Uber geen werknemers zijn. Dat is een meevaller voor het bedrijf.
 • 13 April 2018 om 10:11

'Hoe graag willen we omschakelen naar een digitale maatschappij?'

Een voldoende digitale geletterdheid om niet alleen schriftelijk, maar ook elektronisch te kunnen communiceren moet anno 2018 een basisbetrachting worden voor de hele bevolking. Dat zegt Hans Graux, advocaat timelex en expert juridische implicaties van informatiesystemen.
 • 4 April 2018 om 15:23

Small Teaser koppelt bloggers, lezers en adverteerders

De advertentie-inkomsten die vroeger naar de traditionele mediabedrijven gingen, worden steeds meer ingepalmd door multinationals zoals Google en Facebook. De zoektocht naar nieuwe zakenmodellen is in volle gang. Small Teaser is een veelbelovend Belgisch bedrijf dat inzet op advertentietechnologie.
 • 30 Maart 2018 om 17:48

'Een digitaks is pervers'

De Europese Commissie stelde vorige week voor een tijdelijke belasting van 3 procent te heffen op de omzet van 120 vooral Amerikaanse internetbedrijven, zoals Google en Facebook. Die zogenoemde digitaks kan 5 miljard euro opbrengen. We vroegen een reactie aan Isabel Verlinden, het hoofd van de afdeling Transfer Pricing van PwC en een specialist in deze materie.
 • 28 Maart 2018 om 14:51

Al 167 miljoen euro durfkapitaal naar e-gezondheidszorg

Hoe staat het met de digitalisering van de gezondheidszorg? ING België en Startups.be onderzochten het en zagen dat het met de financiering van start-ups in die sector wel goed zit. Zo vloeide al 167 miljoen euro durfkapitaal naar e-gezondheidszorg. Klanten vinden is voor start-ups in e-health een grotere kopzorg.
 • 28 Maart 2018 om 10:42

Undercover brengt alle polissen in één app

Welke verzekeringen hebt u ook alweer lopen en in welke mate is schade gedekt? Als het van UnderCover afhangt, behoort die vraag binnenkort tot het verleden.
 • 24 Maart 2018 om 09:26

Tegengif voor fake nieuws: 'Je kunt iedereen opvoeden'

De relevantie van informatie is bijna altijd: wat verwacht ik en wat krijg ik? Fake nieuws speelt daar handig op in. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School
 • 21 Maart 2018 om 15:05

'Facebook is niet bang genoeg'

Facebook doet veel te weinig om zijn twee miljard gebruikers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 20 Maart 2018 om 11:13

'We leven in het Wilde Westen van de digitaledata-economie'

Het hart van de data-economie is maar een millimeter verwijderd van dataroof. Dat kan niet blijven duren, zegt directeur van de denktank Itinera Marc De Vos.
 • 19 Maart 2018 om 17:38

Airshaper lanceert virtuele windtunnel

Ingenieurs en designers die bewegende toepassingen zoals auto's, drones of helmen ontwerpen, moeten rekening houden met de luchtweerstand. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op AirShaper: een virtuele windtunnel die vertelt hoe gestroomlijnd hun concepten zijn.
 • 17 Maart 2018 om 22:08

Diamantjuwelen voor generatie Y: Baunat gaat online concurrentie aan met Cartier en Tiffany

Vanuit het hart van de Antwerpse diamantwereld steekt Baunat prestigieuze, wereldberoemde kwaliteitsmerken als Cartier en Tiffany naar de kroon. Baunat biedt dezelfde juwelen voor de helft of een derde van de prijs aan, met denk aan zijn zakenmodel.
 • 17 Maart 2018 om 22:06

Waarom Spotify de muziekstreaming domineert

Waarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
 • 16 Maart 2018 om 13:57

Luc Van den hove (imec): 'Wij hebben geen enkele indicatie van onethisch gedrag door Huawei'

Op het Mobile World Congres in Barcelona klonken verdachtmakingen aan het adres van de Chinese telecomfabrikanten. Ze zouden te veel invloed hebben op de ontwikkeling van 5G, het communicatiesysteem van de volgende generatie. Heel België communiceert mobiel via Chinese radioapparatuur. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, zegt Luc Van den hove, de CEO van imec.
 • 13 Maart 2018 om 14:40

THEO Technologies: 'We zorgen ervoor dat onze klanten geld kunnen verdienen'

Meer dan een miljard video's per maand worden tegenwoordig afgespeeld met de videospeler van THEO Technologies. Dankzij klanten als CNN, KPN en Swisscom verwachten de Leuvenaren dit jaar hun personeelsbestand uit te breiden tot zeventig werknemers. Tweeënhalf jaar geleden waren er drie.
 • 9 Maart 2018 om 18:53

'Als we grote e-commercespelers willen binnenhalen, moeten we onze strategie drastisch veranderen'

Hoewel ons land net weer naast een gigantisch distributiecentrum greep, ditmaal van Zalando, heeft het nochtans alle troeven in handen om een topspeler te worden in distributie. Dat zegt Christophe Wuyts, Head of Industrial Agency bij Group Hugo Ceusters-SCMS.
 • 7 Maart 2018 om 12:00

Telecomoperatoren proberen Netflix & co te counteren

Meer eigen producties, meer sport, een eigen zender. De telecomoperatoren weren zich als een duivel in een wijwatervat, nu de Vlaamse tv-kijker Netflix, HBO en Amazon heeft ontdekt. Eén zaak is zeker: het kost allemaal veel geld.
 • 7 Maart 2018 om 10:55

'Zet nu in op de logistiek van de toekomst'

In plaats van te jammeren over een strijd die we niet kunnen winnen, moet logistiek Vlaanderen inzetten op de eigen sterktes. Dat zegt Trends-redacteur Kurt De Cat.
 • 6 Maart 2018 om 15:01

Apps promoten duaal leren

Syntra Vlaanderen wil dat meer leerlingen afstuderen via het duaal leren, een combinatie van leren op school en leren op de werkvloer. Daarom riep het Vlaams agentschap mee IdeaalDuaal in het leven: een wedstrijd om apps en software te bedenken die duaal leren toegankelijker maken.
 • 28 Februari 2018 om 18:37
❌