[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

Starter van de week: Dorst Technology wil de horeca digitaliseren

Een digitale menukaart waar klanten in restaurants en café's contactloos kunnen bestellen en betalen. Met dat concept wil de man achter Bakkersonline nu ook de horeca veroveren.
 • 12 Juni 2020 om 09:17

Meer Belgen shoppen online, maar we geven minder uit

De invloed van de coronacrisis op de online uitgaven van de Belgen was in het eerste kwartaal van 2020 duidelijk merkbaar. Het aantal online shoppers steeg wel, maar het totale aantal online uitgaven daalde met 8 procent naar 2,7 miljard euro.
 • 11 Juni 2020 om 11:57

'Elke wolk heeft een zilveren techrandje'

Het grote verschil in de strijd tegen covid-19 maak je met een cocktail van technologie, innovatie en flexibiliteit. Dat zegt Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade (FIT).
 • 10 Juni 2020 om 17:30

Sanitairgroothandel Van Marcke lanceert eigen contact tracing-app

Sanitairgroothandel Van Marcke wil niet langer wachten tot de overheid al dan niet met een app komt om mogelijke coronabesmettingen te traceren. 'Voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers hebben we dan maar een eigen app ontwikkeld', zegt CEO Caroline Van Marcke.
 • 29 Mei 2020 om 11:22

Frankrijk: dit jaar digitaks, ongeacht internationaal akkoord

Frankrijk zal dit jaar nog een belasting invoeren die grote, vooral Amerikaanse, techgiganten beter zal belasten. In een internationaal akkoord als het kan, of zonder als het moet.
 • 15 Mei 2020 om 09:18

Tips voor een geslaagd webinar

De uitnodigingen voor webinars stromen vlot de mailboxen binnen. Veel bedrijven gebruiken zo'n onlinepresentatie als alternatief voor een klassiek evenement. Zo'n webinar neem je het best niet te lichtzinnig op.
 • 29 April 2020 om 21:00

'Wie zich het beste aanpast, zal overleven'

Het succes van onze eerste Belgische unicorn Collibra valt deels terug te brengen tot de crisis van 2008. Dat zegt Fredrik Tibau, expert Digital Innovation & Growth bij Agoria.
 • 29 April 2020 om 21:00

Gentse start-up Deliverect haalt meer dan 16 miljoen op

Deliverect haalt 16,25 miljoen euro op in een nieuwe Series B kapitaalronde. Dat geld moet dienen voor een verdere internationale expansie van hun beheersoftware voor thuislevering van maaltijden.
 • 29 April 2020 om 10:29

Virtuele identiteitskaart itsme wint vertrouwen

Na een moeilijke start is itsme uitgegroeid tot een succesvolle tool waarmee al ruim anderhalf miljoen Belgen zich via hun smartphone aanmelden bij digitale overheids- en bankdiensten.
 • 15 April 2020 om 21:00

Online platform VerBONden bundelt handelaars die nu verkopen en later leveren

Handelaars kreunen onder de maatregelen die het nieuwe coronavirus met zich meebrengt. Wie een paar euro's op overschot heeft, kan zijn favoriete zaak nu gemakkelijk steunen en later dubbel en dik genieten van de aankoop.
 • 1 April 2020 om 11:01

Proximus lanceert 5G in 30-tal gemeentes en versnelt investering in glasvezel

Proximus start woensdag als eerste operator in België met 5G, met een initieel bereik in meer dan 30 gemeenten. Daarnaast drijft het telecombedrijf de investeringen rond glasvezel verder op.
 • 31 Maart 2020 om 08:32

'Nieuwe technologie nodig om toekomstige crisissen te beheren'

Er was een wereld voor het coronavirus, en er komt een wereld na het coronavirus. België heeft drastische maatregelen genomen en de regering heeft haar handen vol. Daarna zal het erop aankomen snel de wereld weer op gang te brengen. Daarom is het belangrijk dat 5G op de radar blijft.
 • 20 Maart 2020 om 11:57

WhatsApp rondt de kaap van 2 miljard gebruikers

De populaire berichtenapp WhatsApp telt sinds woensdag twee miljard gebruikers. Dat is ongeveer een kwart van alle mensen op aarde. WhatsApp bereikte in februari 2016 de grens van 1 miljard gebruikers.
 • 12 Februari 2020 om 15:46

'Beleggers mogen de schaamteloosheid van de CEO van WeWork niet belonen'

Kantoorverhuurder WeWork blinkt uit in hebzucht, hoogmoed en uitzichtloosheid op winst, zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 21 Augustus 2019 om 17:30

'EU bekijkt digitale munt libra van Facebook'

De Europese Unie is bezig met onderzoek naar de digitale munt libra van Facebook. Volgens persbureau Bloomberg hebben mededingingsautoriteiten van de EU vragenlijsten opgesteld over mogelijke concurrentieverstoring door de libra.
 • 21 Augustus 2019 om 10:12

Dit zijn de gevolgen van geoblocking voor Belgische webshops

Geoblocking werd een halfjaar gelden verboden in de Europese Unie. Welke uitdagingen brengt de verordening mee voor Belgische onlinehandelaars?
 • 13 Augustus 2019 om 12:00

'Proximus en Telenet schieten zichzelf in de voet'

De dominante telecomoperatoren hebben er het meeste belang bij vaart te zetten achter een beter netwerk. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 7 Augustus 2019 om 21:00

Facebook linkt chatdiensten aan elkaar

Facebook maakt werk van zijn plannen om de verschillende platformen van het bedrijf, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger, op technisch vlak samen te brengen. Het is begonnen met het linken van de chatdiensten in Instagram en Facebook Messenger.
 • 8 Augustus 2019 om 09:10

Google stopt tijdelijk met beluisteren van opnames van zijn spraakassistent in Europa

Google stopt voor drie maanden met het beluisteren van opnames die zijn spraakassistent in Europa maakt. Dat bevestigt het bedrijf. De Gegevensbeschermingsautoriteit van Hamburg is een onderzoek begonnen naar de praktijk.
 • 1 Augustus 2019 om 16:03

Neem deze smartphone-apps mee op vakantie

Vertrekt u binnenkort op reis, of maakt u geregeld zakenreizen? Met de juiste smartphone-apps op zak worden uw trips een stuk aangenamer.
 • 26 Juli 2019 om 15:40
❌