[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

Leuvense techbelofte Datacamp gehackt

De Leuvende techbelofte Datacamp laat in een mail aan haar gebruikers weten dat ze gehackt is en dat hackers aan hun gegevens zijn geraakt. Hackers zouden de gegevens bemachtigd hebben van 700.000 gebruikers van het onlineleerplatform. Hun wachtwoorden zijn ondertussen gereset.
 • 13 Februari 2019 om 13:56

Hoe moet het nu verder met 5G in België?

Federaal minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) vindt geen akkoord met de deelstaten over de uitrol van het supersnelle mobiele 5G-internet. Een alternatief met tijdelijke licenties en een verlenging van de bestaande regelingen wordt nu gelanceerd, maar het is de vraag of dat juridisch mogelijk is en of dat politiek te verteren is.
 • 6 Februari 2019 om 16:08

Pridiktiv lanceert een app voor het rusthuis: 'Met onze app kunnen zorgkundigen focussen op zorg'

De Gentse start-up Pridiktiv ontwikkelt software voor de rusthuissector. De onderneming mikt internationaal met haar toepassing om de administratieve rompslomp in de zorg te verkleinen.
 • 28 Januari 2019 om 14:28

Handelaars kunnen transactiekosten vermijden in nieuwe betaalapp Payconiq by Bancontact

Payconiq by Bancontact, de nieuwe eengermaakte betaalapp, laat een achterdeurtje open waardoor handelaars de transactiekosten bij een betaling kunnen vermijden.
 • 24 Januari 2019 om 18:06

Robots zijn geen rebellen

Het grootste trainingscentrum voor robotchirurgie in Europa bevindt zich in Melle. Robo-adviseurs zijn de toekomst van vermogensbeheer. Nieuwsanker is een bedreigde job, want je kan de Chinese robot nauwelijks nog onderscheiden van de echte. De robots komen eraan.
 • 12 Januari 2019 om 20:55

'Het wordt tijd om artificiële intelligentie aan banden te leggen'

De robots staan nog niet aan onze poorten, maar het wordt toch tijd om artificiële intelligentie aan banden te leggen. Dat zegt Tom Standage, adjunct-directeur van The Economist.
 • 27 December 2018 om 12:57

Niemand houdt nog van techgiganten

De meest acute bedreiging voor de big tech zijn antitrustzaken.
 • 24 December 2018 om 09:37

'Indien we een duurzame en onafhankelijke pers willen, moeten we het naburig recht ondersteunen'

In een open brief richt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta en voorzitter van de European Magazine Media Association, zich in naam van Europese uitgevers tot de Europese regeringen: 'Wij vragen u de creatie van een naburig recht te ondersteunen zoals het door het Europees Parlement is goedgekeurd.'
 • 28 November 2018 om 18:34

Wist u dat? Sociale media minderen helpt tegen depressie en eenzaamheid

Dat er een verband bestaat tussen het gebruik van sociale media en mentale problemen als depressie en eenzaamheid, was al langer geweten.
 • 12 November 2018 om 16:17

Wist u dat?

Op de website www.whopaid99cents.com kunt u voor 99 cent te weten komen wie voor u ook al 99 cent heeft betaald.
 • 17 Oktober 2018 om 18:46

Sentimentsanalyse meet populariteit van politici: Bart De Wever in poleposition

Kan sentimentsanalyse via de sociale media een alternatief bieden om verkiezingsresultaten te voorspellen?
 • 12 Oktober 2018 om 19:08

'Flanders Silicon Valley, mag het?'

Tussen de 200 miljard euro op onze spaarrekeningen en de 20 miljoen euro durfkapitaal voor een groeibedrijf staat een dikke muur met kleine deuren. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 3 Oktober 2018 om 17:28

Blockchain evolueert van hype naar realisme: 'Disruptieve technologie heeft tijd nodig om aanvaard te raken'

Net nu de blockchainhype voorbij is, komen belangrijke toepassingen online. De invoering vergt een andere manier van denken.
 • 24 Augustus 2018 om 11:49

'De Alibaba's van deze wereld duwen ons plat'

Als bedrijven willen weten hoe ze hun klanten het beste bedienen in het tijdperk 3.0, moeten ze beter met hen communiceren. Bedrijven in het oosten, zoals Alibaba, geven het voorbeeld.
 • 17 Augustus 2018 om 19:32

TripAdvisor: de impact van de grootste toeristische website ter wereld

TripAdvisor is het grootste reisportaal geworden. De gepubliceerde beoordelingen worden almaar belangrijker voor de restaurants, de hotels en de toeristische attracties. Maar het succes vertaalt zich niet meteen in inkomsten.
 • 17 Augustus 2018 om 19:27

'Google en co offeren reputatie op'

Met elk schandaal groeit het maatschappelijke draagvlak om grote techbedrijven hard aan te pakken. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 17 Augustus 2018 om 18:11

Banken zijn op zoek naar digitale inkomsten

Digitale dienstverlening heeft de kosten voor de banken naar beneden gebracht, maar nieuwe inkomsten blijven voorlopig uit. "Een gepersonaliseerd aanbod moet dat mogelijk maken", zegt Peter Adams, partner en managing director van BCG Brussel.
 • 16 Augustus 2018 om 15:16

Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter'

Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. "Het is consolideren of geconsolideerd worden", zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
 • 14 Augustus 2018 om 18:57

'Verbod op doorrekenen transactiekosten elektronisch betalen is goed voor iedereen'

Elektronisch betalen wordt gestimuleerd, de samenleving en de handel worden veiliger en comfortabeler. Dat zegt Sam Arckens, CCO bij CCV, leverancier van betaaloplossingen voor handelaren in België.
 • 9 Augustus 2018 om 13:19

Guillaume Boutin (chief consumer market officer Proximus): 'We moeten de jongeren verrassen'

Guillaume Boutin wil Proximus een moderner imago aanmeten. De nummer twee van de telecomoperator lanceert met Epic een dienst op de maat van de millennials. "Bij alles wat we doen, moet gelden: mobile first en digital first."
 • 30 Juli 2018 om 15:50
❌