[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019E-Business : Trends.be

Mathijs De Wit (Newion): 'Belgische start-ups moeten niet meer onderdoen voor de Nederlandse'

Collibra is de eerste Belgische techbelofte met een waardering van een miljard dollar, een zogenoemde unicorn. Het Nederlandse fonds Newion profiteert mee van dat succes omdat het al heel vroeg in de dataspecialist investeerde. Mathijs De Wit, partner bij Newion, ziet niet direct een ander Belgisch softwarebedrijf in de voetsporen van Collibra treden, maar hij prijst het hoge niveau van de Belgisc...
 • 10 Juli 2019 om 21:00
OuderE-Business : Trends.be

Waarom we mogen hopen op goedkoper internet

De Belgische telecomwaakhond is van plan de prijs voor vast internet te drukken. De kabeloperatoren zullen minder mogen aanrekenen voor het gebruik van hun netwerk door derden, waardoor de concurrentie beter kan spelen en de prijzen voor de consument hopelijk ook naar beneden gaan.
 • 10 Juli 2019 om 16:17

'We moeten hackers een gezicht geven'

Zoals hoge cholesterol een sluipende doder is voor hartpatiënten, is cybercrime een stille killer voor het Belgische bedrijfsleven. Dat zegt Jeremy d'Hondt, Underwriter Cyber Risks bij verzekeraar Hiscox.
 • 10 Juli 2019 om 15:18

Dit zijn de vijf geniale zetten van de Aziatische techreus WeChat

De app WeChat, ontwikkeld door het Chinese conglomeraat Tencent, is een echt Zwitsers zakmes. Het is voor veel ondernemers een bron van inspiratie geworden.
 • 26 Juni 2019 om 21:00

GBL wil klantendienst Webhelp overnemen

De Belgische investeringsmaatschappij GBL staat op het punt om een meerderheidsbelang te nemen in het Franse Webhelp, marktleider in klantendiensten.
 • 9 Juli 2019 om 11:30

EU-Hof legt België dwangsom op omdat Brussel richtlijn over snel internet niet omzet

België moet de Europese Commissie een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen zolang het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een richtlijn niet heeft omgezet die de uitrol van snel internet moet vergemakkelijken en stimuleren. Dat staat maandag in een nieuw arrest van het Europees Hof van Justitie. Brussel heeft één specifieke paragraaf van de richtlijn nog niet omgezet, omdat het ervan overtuigd is da...
 • 8 Juli 2019 om 15:14

Europese Centrale Bank niet gerust op plannen van Facebook

Financiële toezichthouders moeten flink aan de bak om regelgeving te maken voor grote techbedrijven als Facebook die zich in de financiële wereld willen wagen. Dat zei bestuurder Benoît Coeuré van de Europese Centrale Bank (ECB) zondag in de Zuid-Franse plaats Aix-en-Provence.
 • 7 Juli 2019 om 15:53

Hoeveel kost eindeloos streamen, downloaden en uploaden?

De smartphone dient niet meer alleen om te bellen, maar ook om te surfen op het internet, muziek te beluisteren, video's te bekijken en contacten te onderhouden op sociale media. De ene na de andere operator speelt in op het schier oneindige gebruik van het hebbeding via een abonnement zonder datalimiet.
 • 26 Juni 2019 om 21:00

Vaste telefonie en sms'en steeds minder populair

Het gebruik van vaste telefonie en sms neemt verder af in België en bedraagt nog maar een derde van het gebruik van mobiele telefonie. Dat blijkt uit het jaarlijks statistisch verslag van de elektronische communicatiesector van de BIPT, de regulator van de Belgische post- en telecommunicatiesector.
 • 28 Juni 2019 om 14:41

Belg doet kwart van zijn e-commerce in West-Europa

Belgische consumenten gaven het afgelopen jaar zo'n 2,2 miljard euro uit in West-Europa. Luxemburgers kopen het meest over de grens, Nederlanders het minst.
 • 21 Juni 2019 om 06:00

'E-mailkiller' Slack trekt vandaag naar de beurs: wat moet u weten?

Het Amerikaanse bedrijf achter het zakelijke chatplatform Slack wordt vandaag voor de eerste keer genoteerd aan de New York Stock Exchange. Niets te vroeg, want de concurrentie is ondertussen hard.
 • 20 Juni 2019 om 10:40

Bol.com levert voortaan ook op zondag

Wie in Vlaanderen of Brussel woont kan voortaan ook op zondag of op dezelfde dag een pakket laten leveren van Bol.com. De Nederlandse e-commerce gigant werkt daarvoor samen met Bpost.
 • 19 Juni 2019 om 11:02

De adembenemende snelheid van Chinese innovatie: 'Binnenkort betalen Chinezen met hun gezicht'

Chinese bedrijven als Huawei, Baidu en Tencent investeren zo massaal in innovatie dat ze nu al een voorsprong hebben in belangrijke technologieën zoals 5G en AI. 'We mogen niet de fout maken ons af te keren van China', waarschuwt ondernemer Pascal Coppens in het boek China's New Normal.
 • 4 Juni 2019 om 21:00

PayPal investeert in Zweeds bankplatform

Het Zweedse Tink krijgt tien miljoen euro van online betaalgigant PayPal. Het betalingsbedrijf zal zo ook toegang krijgen tot de technologie van de Zweden.
 • 4 Juni 2019 om 10:13

'We hebben een dominante minister van AI nodig die met de vuisten op tafel slaat'

De technologie boezemt angst in. Maar als we afwachten, komen we er bekaaid af. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 29 Mei 2019 om 21:00

Toepassingen voor blockchain komen moeizaam op gang

De hype rond blockchain heeft plaatsgemaakt voor realiteitszin. De technologie achter de bitcoin en andere cryptomunten botst op obstakels. Maar de meest uiteenlopende sectoren werken voort aan toepassingen. Want blockchain kan voor meer efficiëntie en meer controle zorgen.
 • 29 Mei 2019 om 21:00

Jonathan Berte (CEO Robovision) over de ontwikkeling van AI: 'Een select clubje kan zeer veel geld verdienen'

De snelle ontwikkeling van artificiële intelligentie (AI) dreigt de ongelijkheid in de wereld te vergroten. Jonathan Berte, de CEO van Robovision, hoopt dat de software zoals die van zijn bedrijf de technologie kan democratiseren. "We werken aan een downloadwinkel, zoals die nu al bestaat voor mobiele apps, maar dan voor data en modellen voor AI."
 • 29 Mei 2019 om 21:00

Google Assistent wordt uitgerold in België

Google start vandaag met de uitrol van een Belgische versie van zijn Assistent. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op een persconferentie. De digitale assistent is al beschikbaar in onze buurlanden maar krijgt nu Belgische 'actions'.
 • 28 Mei 2019 om 10:18

Drie Belgische webshops met een vernieuwende aanpak

Online winkelen verdringt het etalage kijken, en dan hebben we het echt niet alleen over Amazon en Zalando. Het moderne winkelen spreidt zich intussen uit naar de boetiek-next-door. Deze drie Belgische onlineshops gingen ervoor.
 • 16 Mei 2019 om 09:09

'Er zal een probleem ontstaan als mensen robots proberen bij te sturen'

Hoe meer acties wij toevertrouwen aan robots, hoe frequenter het goed fout kan lopen. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School
 • 8 Mei 2019 om 21:00
❌