[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018E-Business : Trends.be

Tegengif voor fake nieuws: 'Je kunt iedereen opvoeden'

De relevantie van informatie is bijna altijd: wat verwacht ik en wat krijg ik? Fake nieuws speelt daar handig op in. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School
 • 21 Maart 2018 om 15:05
OuderE-Business : Trends.be

'Facebook is niet bang genoeg'

Facebook doet veel te weinig om zijn twee miljard gebruikers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 20 Maart 2018 om 11:13

'We leven in het Wilde Westen van de digitaledata-economie'

Het hart van de data-economie is maar een millimeter verwijderd van dataroof. Dat kan niet blijven duren, zegt directeur van de denktank Itinera Marc De Vos.
 • 19 Maart 2018 om 17:38

Airshaper lanceert virtuele windtunnel

Ingenieurs en designers die bewegende toepassingen zoals auto's, drones of helmen ontwerpen, moeten rekening houden met de luchtweerstand. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op AirShaper: een virtuele windtunnel die vertelt hoe gestroomlijnd hun concepten zijn.
 • 17 Maart 2018 om 22:08

Diamantjuwelen voor generatie Y: Baunat gaat online concurrentie aan met Cartier en Tiffany

Vanuit het hart van de Antwerpse diamantwereld steekt Baunat prestigieuze, wereldberoemde kwaliteitsmerken als Cartier en Tiffany naar de kroon. Baunat biedt dezelfde juwelen voor de helft of een derde van de prijs aan, met denk aan zijn zakenmodel.
 • 17 Maart 2018 om 22:06

Waarom Spotify de muziekstreaming domineert

Waarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
 • 16 Maart 2018 om 13:57

Luc Van den hove (imec): 'Wij hebben geen enkele indicatie van onethisch gedrag door Huawei'

Op het Mobile World Congres in Barcelona klonken verdachtmakingen aan het adres van de Chinese telecomfabrikanten. Ze zouden te veel invloed hebben op de ontwikkeling van 5G, het communicatiesysteem van de volgende generatie. Heel België communiceert mobiel via Chinese radioapparatuur. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, zegt Luc Van den hove, de CEO van imec.
 • 13 Maart 2018 om 14:40

THEO Technologies: 'We zorgen ervoor dat onze klanten geld kunnen verdienen'

Meer dan een miljard video's per maand worden tegenwoordig afgespeeld met de videospeler van THEO Technologies. Dankzij klanten als CNN, KPN en Swisscom verwachten de Leuvenaren dit jaar hun personeelsbestand uit te breiden tot zeventig werknemers. Tweeënhalf jaar geleden waren er drie.
 • 9 Maart 2018 om 18:53

'Als we grote e-commercespelers willen binnenhalen, moeten we onze strategie drastisch veranderen'

Hoewel ons land net weer naast een gigantisch distributiecentrum greep, ditmaal van Zalando, heeft het nochtans alle troeven in handen om een topspeler te worden in distributie. Dat zegt Christophe Wuyts, Head of Industrial Agency bij Group Hugo Ceusters-SCMS.
 • 7 Maart 2018 om 12:00

Telecomoperatoren proberen Netflix & co te counteren

Meer eigen producties, meer sport, een eigen zender. De telecomoperatoren weren zich als een duivel in een wijwatervat, nu de Vlaamse tv-kijker Netflix, HBO en Amazon heeft ontdekt. Eén zaak is zeker: het kost allemaal veel geld.
 • 7 Maart 2018 om 10:55

'Zet nu in op de logistiek van de toekomst'

In plaats van te jammeren over een strijd die we niet kunnen winnen, moet logistiek Vlaanderen inzetten op de eigen sterktes. Dat zegt Trends-redacteur Kurt De Cat.
 • 6 Maart 2018 om 15:01

Apps promoten duaal leren

Syntra Vlaanderen wil dat meer leerlingen afstuderen via het duaal leren, een combinatie van leren op school en leren op de werkvloer. Daarom riep het Vlaams agentschap mee IdeaalDuaal in het leven: een wedstrijd om apps en software te bedenken die duaal leren toegankelijker maken.
 • 28 Februari 2018 om 18:37

'Dwangsommen tegen Facebook zijn nodig'

In plaats van een oprecht gewetensonderzoek te doen negeert Facebook zijn verantwoordelijkheid door persoonlijke gegevens te laten misbruiken. Daarom zijn dwangsommen nodig. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 20 Februari 2018 om 12:57

Wordt toegevoegde realiteit de vierde grote IT-revolutie? Vier experts leggen uit waarom de doorbraak nakend is

's Werelds grootste technologiebedrijven investeren miljoenen in hard- en software voor toegevoegde realiteit. Vier experts leggen uit waarom de doorbraak nu echt nakend is.
 • 19 Februari 2018 om 14:08

Onlineplatform Intuo speelt in op een nieuw hr-beleid

Intuo zag zijn omzet vorig jaar bijna verdrievoudigen en wil in 2018 daarop voortbouwen. Het onlineplatform voor de coaching van medewerkers versnelt zijn internationale expansie en opent zijn eerste buitenlandse kantoor in Nederland.
 • 15 Februari 2018 om 16:31

Jurgen Ingels stapt in onlineveilinghuis

Jurgen Ingels stapt niet enkel als investeerder in het onlineveilinghuis Vavato, hij helpt ook met de ontwikkeling van de software die nodig is voor de internationale expansie.
 • 15 Februari 2018 om 11:01

'Het is absoluut noodzakelijk dat talent kan fladderen van bedrijf naar bedrijf in de digitale economie'

Een onderbelichte, maar heel belangrijke factor in het buitengewone succes van Silicon Valley is de extreme arbeidsmobiliteit. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 9 Februari 2018 om 11:54

'Veel Belgische bedrijven onderschatten digitale revolutie'

Dat zegt Georges Lieben, CEO van Internet of Things-bedrijf Bagaar, in Z-Talk Goossens.
 • 9 Februari 2018 om 13:00

Michaël Trabbia (CEO Orange): 'Groothandelsprijs kabel kan naar 10 euro per maand'

Met een foto van een jongetje in Zorro-tenue illustreerde Orange bij de presentatie van de jaarresultaten zijn ambitie om de klant te bevrijden van het juk van het Belgische duopolie. CEO Michaël Trabbia rekent op hulp van de regulator om zijn vaste diensten rendabel te krijgen.
 • 7 Februari 2018 om 13:47

'Nu gemiddeld tien chips van Melexis in elke nieuwe auto'

Ondanks de zwakke dollar haalde de chipontwikkelaar Melexis een 11 procent hogere omzet en een 22 procent hogere bedrijfswinst in het vierde kwartaal. De groei gaat ook in 2018 door. In april betaalt Melexis nog eens 80 cent dividend.
 • 7 Februari 2018 om 17:06
❌