[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderE-Business : Trends.be

Drie Belgische webshops met een vernieuwende aanpak

Online winkelen verdringt het etalage kijken, en dan hebben we het echt niet alleen over Amazon en Zalando. Het moderne winkelen spreidt zich intussen uit naar de boetiek-next-door. Deze drie Belgische onlineshops gingen ervoor.
 • 16 Mei 2019 om 09:09

'Er zal een probleem ontstaan als mensen robots proberen bij te sturen'

Hoe meer acties wij toevertrouwen aan robots, hoe frequenter het goed fout kan lopen. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School
 • 8 Mei 2019 om 21:00

Marketingprofessor Karen Nelson-Field: 'Tv-reclame blijft sterker dan spots op Facebook en YouTube'

De reclamespot op tv is al vele malen doodverklaard, maar grootschalig onderzoek onderstreept de efficiëntie ervan. "Wie een reclame op tv ziet, is aandachtiger en koopt sneller", zegt de Australische marketingprofessor Karen Nelson-Field.
 • 8 Mei 2019 om 21:00

Steeds minder mensen vullen personenbelasting nog in op papier

Jaar na jaar daalt het aantal mensen dat de personenbelasting nog op papier invult. Steeds meer belastingplichtigen krijgen een voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte in de bus, zo blijkt uit cijfers die minister van Financiën Alexander De Croo en de federale overheidsdienst Financiën donderdag hebben vrijgegeven.
 • 2 Mei 2019 om 15:20

De missie van Too Good To Go: app als wapen tegen voedselverspilling

Too Good To Go, een app om voedselverspilling te bestrijden, verovert Europa razendsnel. Maar daar stopt het lang niet, zegt CEO Mette Lykke. "Het potentieel is enorm."
 • 24 April 2019 om 21:00

De e-fietsstart-up Cowboy plaatst demarrage naar het buitenland

Na eerder 10 miljoen euro te hebben opgehaald om de verkoop in het buitenland aan te zwengelen, kondigt Cowboy aan dat het zijn slimme elektrische fiets gaat commercialiseren in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hoe trek je naar drie markten tegelijk?
 • 26 April 2019 om 11:07

Ondanks spionagerisico: Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië

De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
 • 24 April 2019 om 04:31

Rémi de Montgolfier (Ericsson Belux) over de impasse rond 5G: 'We wachten op de politiek'

De pas aangestelde topman van Ericsson Belux, Rémi de Montgolfier, ziet veel groeikansen in België. Maar de lokale dochter van de Zweedse gigant in telecominfrastructuur wacht net zoals de telecomoperatoren op een oplossing voor het 5G-netwerk voor sneller mobiel internet.
 • 10 April 2019 om 21:00

Hans Bourlon blikt vooruit: onlineporno - het jaar 2071

In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, met veel fantasie enkele decennia vooruit. Deze week: hoogtechnologische contactlenzen nemen de plaats in van de smartphone.
 • 27 Februari 2019 om 21:00

Veiligheid grootste kopzorg voor internet of things

Het 'internet of things' - via een netwerk verbonden machines en sensoren - wordt alom getipt als een groeimarkt. Veel Belgische bedrijven zijn bezig met zulke projecten, maar ze verwachten niet dat die snel en massaal op de markt gaan komen.
 • 20 Februari 2019 om 12:57

Europees Commissaris Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen: 'We mogen de trein van 5G niet missen'

De Europese Unie maakt er een prioriteit van de lidstaten klaar te stomen voor de digitale transformatie. Europees Commissaris voor Digitale Economie Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen breken een lans voor meer digitale vaardigheden en meer ambitie, ook voor 5G.
 • 13 Februari 2019 om 21:00

Leuvense techbelofte Datacamp gehackt

De Leuvende techbelofte Datacamp laat in een mail aan haar gebruikers weten dat ze gehackt is en dat hackers aan hun gegevens zijn geraakt. Hackers zouden de gegevens bemachtigd hebben van 700.000 gebruikers van het onlineleerplatform. Hun wachtwoorden zijn ondertussen gereset.
 • 13 Februari 2019 om 10:33

Hoe moet het nu verder met 5G in België?

Federaal minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) vindt geen akkoord met de deelstaten over de uitrol van het supersnelle mobiele 5G-internet. Een alternatief met tijdelijke licenties en een verlenging van de bestaande regelingen wordt nu gelanceerd, maar het is de vraag of dat juridisch mogelijk is en of dat politiek te verteren is.
 • 6 Februari 2019 om 17:08

Pridiktiv lanceert een app voor het rusthuis: 'Met onze app kunnen zorgkundigen focussen op zorg'

De Gentse start-up Pridiktiv ontwikkelt software voor de rusthuissector. De onderneming mikt internationaal met haar toepassing om de administratieve rompslomp in de zorg te verkleinen.
 • 23 Januari 2019 om 21:00

Handelaars kunnen transactiekosten vermijden in nieuwe betaalapp Payconiq by Bancontact

Payconiq by Bancontact, de nieuwe eengermaakte betaalapp, laat een achterdeurtje open waardoor handelaars de transactiekosten bij een betaling kunnen vermijden.
 • 24 Januari 2019 om 18:04

Robots zijn geen rebellen

Het grootste trainingscentrum voor robotchirurgie in Europa bevindt zich in Melle. Robo-adviseurs zijn de toekomst van vermogensbeheer. Nieuwsanker is een bedreigde job, want je kan de Chinese robot nauwelijks nog onderscheiden van de echte. De robots komen eraan.
 • 9 Januari 2019 om 21:00

Belgische MIT-professor Pattie Maes: 'Het is mogelijk België op de wereldkaart te zetten met technologie, maar het kost geld'

Pattie Maes geldt al bijna dertig jaar als een wereldautoriteit in artificiële intelligentie en de relatie tussen mens en machine. De naar Boston uitgeweken professor werd onlangs gelauwerd met de Insead Innovator Prize en adviseert de federale overheid over artificiële intelligentie.
 • 2 Januari 2019 om 21:00

'Het wordt tijd om artificiële intelligentie aan banden te leggen'

De robots staan nog niet aan onze poorten, maar het wordt toch tijd om artificiële intelligentie aan banden te leggen. Dat zegt Tom Standage, adjunct-directeur van The Economist.
 • 19 December 2018 om 21:00

Niemand houdt nog van techgiganten

De meest acute bedreiging voor de big tech zijn antitrustzaken.
 • 19 December 2018 om 21:00

'Indien we een duurzame en onafhankelijke pers willen, moeten we het naburig recht ondersteunen'

In een open brief richt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta en voorzitter van de European Magazine Media Association, zich in naam van Europese uitgevers tot de Europese regeringen: 'Wij vragen u de creatie van een naburig recht te ondersteunen zoals het door het Europees Parlement is goedgekeurd.'
 • 29 November 2018 om 04:51
❌