[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Trends.be : Beleid

'Om aantrekkelijk te blijven, zijn de Europese belastingparadijzen een wedren naar beneden begonnen'

De Nederlandse premier Mark Rutte liep vorige week een blauwtje toen hij zijn gecontesteerde plannen moest intrekken voor de afschaffing van een belastingvoordeel voor grote bedrijven. Professor financiële geografie Ewald Engelen legt uit waarom we ook in België dit dossier nauwgezet moeten opvolgen.
 • 18 Oktober 2018 om 16:05
OuderTrends.be : Beleid

'Onze ziekenhuizen zijn structureel kwetsbaar, terwijl de vooruitgang versnelt'

We rijden ons vast in een zorgmodel van de 20ste eeuw, terwijl de 21ste eeuw door de gezondheidsconsument wordt getrokken. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University en visiting fellow bij de denktank Itinera.
 • 17 Oktober 2018 om 15:57

Stephanie Kelly (Aberdeen Standard) over de brexitonderhandelingen: 'De kans op een deal is 80 procent'

Volgens Stephanie Kelly, een Ierse politiek analiste van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investment, sluiten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk een akkoord dat toelaat om verder over de toekomstige relaties te onderhandelen.
 • 16 Oktober 2018 om 17:24

'Als de VS liegen over gehackte Chinese chips, spelen ze een zeer gevaarlijk spel'

De VS zijn nu misschien niet uit op een militaire clash, maar ze spelen met leugens over gehackte computerchips een zeer gevaarlijk spel. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 10 Oktober 2018 om 16:17

Mark Pecqueur (docent autotechnologie) over strengere CO2-uitstootnormen voor auto's: 'We moeten uit de fossiele brandstoffen'

De Europese milieuministers zijn overeengekomen dat nieuwe auto's 35 procent minder CO2 mogen uitstoten tegen 2030. "Dat is ambitieus, maar niet onmogelijk", zegt Mark Pecqueur, docent en onderzoeker Voertuigentechnologie aan de Hogeschool Thomas More.
 • 10 Oktober 2018 om 15:14

'Voer een CO2-taks in'

De uitstoot van broeikasgassen verminderen zou de voornaamste bekommernis van een klimaat- en energiebeleid moeten zijn. Dat zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.
 • 10 Oktober 2018 om 12:49

'Zet het bedrag van de ecocheques netto op de loonbrief van de werknemer'

Laat ons administratieve eenvoud maar opnieuw héél hoog op de agenda van de volgende regeringen zetten. Dat zegt Daniëlle Vanwesenbeeck, general manager van Mastermail en Vlaams Parlementslid voor Open VLD.
 • 8 Oktober 2018 om 14:18

'Nieuw uitstel voor de kernuitstap wordt steeds waarschijnlijker'

De kans dat het Energiepact slechts overeind blijft tot de volgende verkiezingen, is levensgroot. Dat zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.
 • 4 Oktober 2018 om 16:45

Verkiezingen 2018: mobiliteit is een zorg voor iedereen

De haperende mobiliteit draait om meer dan alleen maar verstopte verkeersaders. Net zo goed hangt ze samen met de algemene volksgezondheid en met de logistieke knoop waarin onze economie dreigt te verzanden. Maar wat vermag een schepen van Mobiliteit zoal om de mobiliteit te verbeteren?
 • 3 Oktober 2018 om 19:12

Europees Parlement stemt voor snellere transitie naar elektrische auto

Het Europese Parlement heeft vandaag (woensdag) gestemd voor een uitstootvermindering van 20 procent voor nieuwe auto's en bestelwagens tegen 2025 en 40 procent tegen 2030.
 • 3 Oktober 2018 om 17:08

'Werkende mensen moeten meer in de watten gelegd worden'

Professor arbeidseconomie Stijn Baert reageert op professor Wim Van Lancker die in een interview met Knack stelt dat er 'nu al een groot financieel verschil tussen werken en werkloosheid' bestaat. Volgens professor Stijn Baert mag dat verschil groter worden om het aantal werklozen en inactieven te doen afnemen en bestaat er een eenvoudig recept voor: 'Ervoor zorgen dat werken meer loont.'
 • 3 Oktober 2018 om 14:02

De bewaarengel van Italië: Giovanni Tria is tegen wil en dank minister van Financiën

Giovanni Tria offerde zijn geloofwaardigheid op, maar blijft in de Italiaanse regering zitten. Iemand moet op het land letten. Al kan het moment van de minister van Financiën nog komen.
 • 2 Oktober 2018 om 14:19

De Argentijnse economie is ziek: 'Het geld van het IMF wordt verbrast om de peso te ondersteunen'

Met de zware devaluatie van de Argentijnse munt in augustus is het duidelijk geworden dat de partij van president Mauricio Macri, Cambiemos, haar krediet heeft opgebruikt. En dat de Amerikaanse dollar de enige echte munt blijft in het Zuid-Amerikaanse land.
 • 1 Oktober 2018 om 14:35

'Uitbreiding UHasselt moet kunnen'

Zolang de kwaliteit van de opleidingen goed is, is er dus weinig aan te merken op een uitbreiding van het Limburgse universitaire aanbod. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.
 • 28 September 2018 om 11:46

'Werkloosheidsuitkering verhogen is slecht idee'

Hoe kan de VDAB werklozen activeren als ze weten dat ze in de toekomst meer geld krijgen? , vraagt Trends-redacteur Alain Mouton zich af.
 • 27 September 2018 om 12:30

'Een werkloosheidsverzekering is een verhaal van rechten en plichten'

De werkloosheidsverzekering is, als onderdeel van onze sociale zekerheid, een verhaal van rechten en plichten, van solidariteit en verzekering, van collectieve maar ook van eigen verantwoordelijkheid. Dat zeg Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeversorganisatie VBO.
 • 26 September 2018 om 12:01

'De vraag of de kerncentrales moeten sluiten, hangt af van de prioriteiten die de regering stelt'

Willen we zo snel mogelijk naar een systeem met 100 procent hernieuwbare energie? Dan is de sluiting van het nucleaire productiepark zonder meer een optie. Dat zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.
 • 24 September 2018 om 14:46

Sommige lokale besturen bezitten een aanzienlijk patrimonium: 'Het vermogen kan als investeringshefboom dienen'

De financiële toestand van lokale besturen verplicht hen anders te denken over hun vermogen en het beheer ervan. Meer wisselwerking met het bedrijfsleven kan een antwoord bieden.
 • 24 September 2018 om 12:26

Econoom Ive Marx: 'Geen groei betekent vooral stilstand'

In een open brief roepen 238 academici op om niet langer economische groei na te streven. "Tegen mensen zonder behoorlijke woning kun je toch niet zeggen: wij hebben voldoende, dus nu is er geen groei meer nodig", reageert Ive Marx, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen
 • 21 September 2018 om 12:09

'De financiële crisis was meer dan hebzuchtige bankiers en profiterende Grieken'

'De populaire voorstellingswijze is niet noodzakelijk verkeerd, maar vertelt niet het volledige verhaal. Ook de gewone bouwheer, spaarder of investeerder was verblind door hoge rendementen.' Dat zegt Geert Janssens, hoofdeconoom bij ETION, het forum voor geëngageerd ondernemen.
 • 20 September 2018 om 13:43
❌