[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019Trends.be : Beleid

Duik in de cijfers: deze vier conclusies uit het onderzoek naar kiezersvertrouwen zijn aan uw aandacht ontsnapt

Onderzoek van verschillende Belgische universiteiten toont aan dat het vertrouwen in de politiek verder is gezakt. Vlaams Belang wist de ontevreden kiezer het best aan zich te binden in Vlaanderen, PTB deed dat in Wallonië. Knack vond nog enkele opvallende conclusies.
 • 22 Juli 2019 om 11:20

'EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen'

Volgens de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, is de Europese Unie bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen om een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen.
 • 22 Juli 2019 om 10:40

MR: 'Charles Michel is niet van plan om te cumuleren'

Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir. 'De interne electorale kalender zal gerespecteerd worden' om een nieuwe partijvoorzitter aan te duiden, luidt het in een officiële reactie van MR.
 • 22 Juli 2019 om 09:30

Vertrouwen in politiek gedaald op tien jaar tijd

Het vertrouwen in de politieke partijen, in de politici en in het federaal parlement ging er tussen 2009 en 2019 gestaag op achteruit. En dat had invloed op het stemgedrag van de kiezers. Dat blijkt voor het eerst uit een ­bevraging door een team van onderzoekers van de VUB, de ULB en KU Leuven, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.
 • 22 Juli 2019 om 06:50

May zit maandag meeting van nationale veiligheidsraad voor vanwege tankercrisis

De Britse premier Theresa May zit maandag een nieuwe vergadering van de Britse nationale veiligheidsraad (Cobra) voor over de inbeslagname van een Britse tanker door Iran. May zal naar alle verwachting updates over de situatie ontvangen van verschillende ministers en functionarissen.
 • 22 Juli 2019 om 01:06
OuderTrends.be : Beleid

Di Rupo sluit onderhandelingen met N-VA niet langer uit

PS-voorzitter Elio Di Rupo is in verband met de federale regeringsvorming bereid om rond de tafel te gaan zitten met de N-VA, als er een uitnodiging komt vanwege de informateurs. Dat verklaarde hij zondag aan de Franstalige zender RTBF, daags nadat koning Filip de regeringsonderhandelaars tot spoed aanmaande.
 • 21 Juli 2019 om 22:35

Boris Johnson lijkt op weg naar Downing Street 10

Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het haalt van concurrent Jeremy Hunt.
 • 21 Juli 2019 om 05:55

Frank De Winne: 'De ruimte mag geen Far West worden'

Frank De Winne was, na Dirk Frimout, de tweede Belg in de ruimte en werd daarna de eerste Europese bevelhebber van het International Space Station (ISS). Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van het Europese astronautenkorps EAC in Keulen. Van daaruit blijft hij pleiten voor meer internationale samenwerking en een ditmaal wél bindende Ruimtewet. 'De verkenning van de ruimte is geen wedstrijdje.'
 • 19 Juli 2019 om 16:41

Trump haalt weer uit naar de Fed: 'We betalen te hoge rentetarieven'

De Amerikaanse president Donald Trump bekritiseert opnieuw het monetaire beleid van de Federal Reserve (Fed).
 • 19 Juli 2019 om 18:25

'Brussel, toon dat je ambitie hebt om een wereldstad te zijn'

Brussel heeft het potentieel om te wedijveren met wereldsteden zoals Londen, Parijs of Kopenhagen. Nu de nieuwe Brusselse regering gevormd is, wordt het tijd dat mijn stad dat potentieel in realiteit omzet. Dat zegt Koen Cypers, businessmanager bij het pr-bureau Bereal en inwoner van Sint-Pieters-Woluwe.
 • 19 Juli 2019 om 14:23

'De pensioenen blijven betaalbaar, maar niet door de uitdaging die op ons afkomt te minimaliseren'

Bart Van Craeynest waarschuwt voor misplaatst optimisme na het rapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing. 'De pensioenen overeind houden, zal niet lukken door met minder mensen minder lang te gaan werken.'
 • 19 Juli 2019 om 10:00

Recessie in Verenigd Koninkrijk bij brexit zonder akkoord

Het Verenigd Koninkrijk krijgt te maken met een recessie indien het tot een brexit zonder akkoord met de Europese Unie komt. Dat heeft het Office for Budget Responsibility (OBR) donderdag aangekondigd in zijn economische vooruitzichten.
 • 18 Juli 2019 om 13:33

Waarom de Brusselse saga een diepere malaise binnen Open VLD blootlegt

De goedkeuring van het Brussels regeerakkoord is uitgemond in een eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Open VLD Brussel. Maar achter die hoofdstedelijke boksmatch schuilt een groter onbehagen bij de Vlaamse liberalen.
 • 18 Juli 2019 om 14:26

PS verliest meteen een verkozene in Brussel

PS-parlementslid Nadia El Yousfi heeft beslist om voortaan als onafhankelijke in het Brussel Parlement te zetelen. Dat liet ze in een brief aan het parlement weten, zo kondigde de nieuwe parlementsvoorzitter Rachid Madrane aan, meteen nadat hij op de voorzittersstoel had plaatsgenomen.
 • 18 Juli 2019 om 13:51

Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd (Open VLD): 'We moeten oppositiekuur minstens overwegen'

Francesco Vanderjeugd, de eerste uitdager van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, vreest dat zijn partij overhaast in een Vlaamse en federale regering zal stappen. 'We moeten er niet gewoon bij zijn om erbij te zijn.' Ook pleit hij ervoor om de voorzittersverkiezingen, gepland voor maart, te vervroegen.
 • 18 Juli 2019 om 05:00

Belgen nog altijd bij de hoogst belaste werknemers in Europa (rapport)

De lasten zijn gezakt, maar in Europese context zijn Belgische werknemers hoog belast zonder dat overheidsdiensten navenant goed zijn.
 • 18 Juli 2019 om 01:37

VBO: 'Eén maatregel volstaat niet om de files weg te werken'

Een meerderheid van de werkgevers wil een mobiliteitsbudget invoeren, zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstengroep Acerta. Maar enkel die maatregel zal niet volstaan om de files in ons land weg te werken, waarschuwt werkgeversorganisatie VBO.
 • 17 Juli 2019 om 18:37

'De maanlanding was plat protectionisme en niet zo populair'

We kijken met een veel te nostalgische blik naar de landing van de Apollo 11-astronauten op de maan vijftig jaar geleden. Een meerderheid van de Amerikanen vond net dat de maanlandingen te veel kostte en te weinig opbracht. Ook president John Kennedy werd pas een voorstander van het Apollo-programma uit angst voor massale ontslagen in de luchtvaartindustrie, zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 17 Juli 2019 om 12:29

Nieuwe Brusselse regering: wat betekent de gewaagde keuze van Open VLD voor de andere formaties?

De knoop is dan toch doorgehakt. Na een nachtelijke marathon kan de regering-Vervoort III van start gaan. Opvallend: de Vlaamse liberalen zijn moederziel alleen in een links-progressieve ploeg. Toch houdt de partij (voorlopig) de rangen gesloten.
 • 17 Juli 2019 om 11:21

Voka verhoogt druk op N-VA: 'Dringend met PS praten'

Voka-topman Hans Maertens roept de Vlaamse partijen op om de touwtjes in handen te nemen voor de Vlaamse en federale formatie. Dat doet hij in een opiniestuk in De Tijd. 'Onze Vlaamse ondernemers worden stilaan ongerust en ongeduldig', klinkt het. Maertens roept de N-VA op om 'dringend' samen te zitten met de PS.
 • 17 Juli 2019 om 09:22
❌