[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018Trends.be : Beleid

'Belgische economie heeft ambitiehandicap'

Hoeveel potentiële multinationals zijn in de Vlaamse klei blijven steken? Je wil het niet weten. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 21 Maart 2018 om 11:13

België wisselde miljoen belastinginlichtingen uit met buitenland

België heeft ruim een miljoen inlichtingen over belastingplichtigen uitgewisseld met andere landen.
 • 21 Maart 2018 om 03:45
OuderTrends.be : Beleid

'Het model van anciënniteitsverloning is aan een herziening toe'

'De anciënniteitsverloning doet de loonkost systematisch stijgen zonder dat daar een evenredige toename van de productiviteit tegenover staat. Dat weegt op de concurrentiepositie van onze bedrijven, maar ook op de tewerkstellingskansen van werknemers.' Dat zegt Bart Buysse, directeur-generaal van het VBO.
 • 20 Maart 2018 om 14:21

'Onbegrijpelijk dat heel wat grote Belgische bedrijven géén China-strategie hebben'

De technologische opgang van China lijkt nog amper te stuiten. Dat houdt voor ons bedrijfsleven zowel kansen als bedreigingen in, maar opmerkelijk genoeg hebben heel wat grote Belgische bedrijven géén China-strategie. "Even onbegrijpelijk als onrustwekkend", vinden China-experts Wim Buyens (Barco) en Filip Caeldries (TIAS).
 • 20 Maart 2018 om 10:56

Miel Horsten (voorzitter Renta): 'Stop met de bedrijfswagens aan te vallen'

Voor Miel Horsten, de voorzitter van Renta, de federatie van de autoverhuurders, is het mobiliteitsbudget een stap in de goede richting. Hij roept de beleidsmakers op snel duidelijkheid te verschaffen over de regels.
 • 20 Maart 2018 om 10:00

'Wat de 'pensioenkrant' van de vakbonden niet schrijft: Enkel langer werken maakt pensioenen betaalbaar'

Met het verdelen van een 'pensioenkrant' willen de vakbonden de bevolking naar eigen zeggen 'informeren over het pensioengeknoei van de regering." Hun stelling dat de pensioenen in België te laag zijn klopt. Maar de syndicale oplossing, namelijk nieuwe en hogere belastingen snijdt geen hout. De pensioenen zijn enkel betaalbaar door langer te werken. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 19 Maart 2018 om 15:55

'Verlos onze economie van haar betonstrop'

De zo geroemde Belgische arbeidsproductiviteit stijgt al twintig jaar minder snel dan in de buurlanden. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 15 Maart 2018 om 10:14

'Zware beroepen bestaan niet'

Focus op een beleid dat aan het einde van de loopbaan voor aangepast werk zorgt, zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 13 Maart 2018 om 14:03

'President Trump, ken uw geschiedenis'

De Amerikaanse president probeert iedereen uit elkaar te spelen vanuit de gedachte dat de VS hun recht van de sterkste kunnen laten gelden. Het ergste is dat de VS dat desastreuze pad al eens eerder hebben bewandeld, oordeelt VBO-topman Pieter Timmermans.
 • 12 Maart 2018 om 11:30

'De overheid mag geen volledige werkgelegenheid organiseren'

Volledige werkgelegenheid met overheidsgarantie is het verkeerde politieke debat op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.
 • 12 Maart 2018 om 11:03

'De poging van Bush om een invoertarief op staal te bekomen moet een les zijn voor Trump'

De Amerikaanse president Trump oogst met zijn invoerheffing op staal kritiek vanuit zijn eigen partij en van bondgenoten. William Hauk, hoogleraar Economie aan de University of South-Carolina en expert in invoerheffingen, legt uit waarom heffingen politiek zo riskant zijn, en waarom Trump de gok toch waagt.
 • 9 Maart 2018 om 15:43

'De schop onder de kont die Zalando uitdeelt, is hopelijk een wake-upcall voor onze regering'

De Duitse e-commercegigant Zalando lijkt niet in ons land te zullen investeren in een nieuw distributiecentrum. Een nieuwe klap voor de Belgische e-commercesector. Maar een echte verrassing is dat toch allerminst? Dat zegt Olivier Lanckriet, CEO Connect Plus Group
 • 9 Maart 2018 om 10:43

Chris De Groof (Electabel): 'Over energie heeft iedereen een mening'

Chris De Groof, directeur-generaal strategie, regulering en duurzame ontwikkeling van Electrabel, neemt na vier decennia afscheid. Hij maakte alle grote stormen in de sector mee. "Het gebrek aan kennis en competentie, dat stoort me soms wel."
 • 6 Maart 2018 om 15:53

'Europa, toon Trump ook de andere kaak'

China dumpt misschien producten op de internationale markten, de VS dumpen een slecht beleid. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 6 Maart 2018 om 12:56

'De waarden waarop de Europese samenleving steunt, zijn in de verdrukking'

Waar is het Europa dat, bij gratie van de Europese Unie, nog tot de wereldkampioen van de soft power werd gekroond? De wereld is veranderd. In die nieuwe wereld is zachte macht gewoon geen macht meer. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera en doceert aan de UGent.
 • 5 Maart 2018 om 16:18

'Advocaten, deurwaarders en justitie moeten meer samenwerken om schulden te vermijden'

Advocaat Paul Cools pleit voor een omslag richting duurzaamheid in de schuldsector: 'Elke sector heeft naast zijn economische belangen ook een sociale verantwoordelijkheid.'
 • 1 Maart 2018 om 11:47

'De wet-Renault spoort niet met een open en moderne arbeidsmarkt'

De wet-Renault bestaat twintig jaar. Meer dan reden genoeg om ze een grondige opknapbeurt te geven. Dat zegt Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad.
 • 1 Maart 2018 om 10:30

'Idealiter is de schoolkeuze irrelevant, omdat alle scholen goed onderwijs moeten garanderen'

'Iedere partij schermt met de kwaliteit van het onderwijs, maar die dekt niet voor iedereen dezelfde lading. Voor de ene mogen goede scholen zich elitair profileren, terwijl de andere juist vindt dat kansarme kinderen overal een plek moeten krijgen.' Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.
 • 27 Februari 2018 om 16:18

Nieuwe ondersteuning energieopslag stuit op hevige kritiek

In de transitie naar een energiesysteem met meer hernieuwbare energie is opslag van elektriciteit een must. Een voorstel van de federale energieregulator CREG om die opslag te ondersteunen, stuit op heel wat weerstand. "Een maatregel geschreven op maat van Electrabel." "Volkomen buiten proportie."
 • 27 Februari 2018 om 14:15

'Brussel mag stilaan onder curatele'

Het netwerk van vzw's in Brussel blijft een alibi voor vriendjespolitiek. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 25 Februari 2018 om 12:23
❌