[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Trends.be : Beleid

Brouwen we binnenkort ook vlees in Vlaanderen?

Iedereen heeft vandaag wel al gehoord van tofu, falafel en veggieburgers, maar er worden wereldwijd nog heel wat andere vleesvervangers ontwikkeld. Binnenkort ook in Vlaanderen? Wel als het van Flanders' Food afhangt.
 • 25 Mei 2019 om 11:37
Gisteren — 24 Mei 2019Trends.be : Beleid

Familiale ondernemers wagen hun kans in verkiezingen van 26 mei: 'Warme oproep voor meer familiale ondernemers in de politiek'

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus. Familiale ondernemers met een politiek mandaat zijn eerder uitzondering dan regel. Politiek blijkt moeilijk te verzoenen met het ondernemerschap. Vier familiale ondernemers getuigen waarom ze meedingen naar de gunst van de kiezers. "Een land moet in belangrijke mate als een onderneming worden geleid."
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Fiscus vecht meer dan duizend rechtszaken uit vorige eeuw uit

Er zijn nog 1.325 rechtszaken lopende tussen de fiscus en belastingsplichtigen die teruggaan tot voor 2000. Dat bevestigt woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, vrijdag in De Tijd en L'Echo.
 • 24 Mei 2019 om 05:16

Alternatieve regeling voor Arco nooit bij Europa gemeld

De federale regering heeft een alternatief plan dat ze liet uitwerken om de Arco-coöperanten alsnog te vergoeden nooit formeel ingediend bij Europa door de val van de regering. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van een goedgeplaatste bron en mailverkeer dat de krant kon inkijken.
 • 24 Mei 2019 om 05:09
OuderTrends.be : Beleid

'De kiezer behoeft van politici geen dansjes en zeepbellen'

Marianne Thyssen bracht de afgelopen vijf jaar politiek en beleidsvoering zoals het hoort: traag, diepgaand, technisch en saai... maar met resultaat. Dat zegt Trends-redacteur Jef Poortmans.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Marianne Thyssen neemt afscheid van Europa: 'Ik kies ervoor in schoonheid te eindigen'

Eind dit jaar stopt Eurocommissaris Marianne Thyssen met de Europese politiek, na bijna dertig jaar. Velen zwaaien haar lof toe en stellen dat de Belgische christendemocrate er als eerste commissaris in is geslaagd het sociale Europa vorm te geven. Tijd voor een terug- en een vooruitblik met Belgiës machtigste vrouw in Europa.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Overleg tussen fiscus en parket mondt uit in nieuwe wet

Voortaan zal de correctionele rechtbank fiscale zondaars niet alleen straffen, maar ook bepalen hoeveel belasting ze nog moeten betalen. Gevreesd wordt dat de strafrechters complexe fiscale dossiers niet aankunnen.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Bedrijven van zelfstandigen krijgen geen btw-verlaging op elektriciteit in SP.A-voorstel

De btw op elektriciteit verlagen van 21 naar 6 procent. Het is een van de breekpunten van SP.A-voorzitter John Crombez. Toch zal niet iedereen kunnen genieten van de voorgestelde maatregel. Onder meer zelfstandigen en vrije beroepen met professionele energiecontracten vallen in de SP.A-plannen uit de boot.
 • 23 Mei 2019 om 04:58

Van welke Europese landen kan België leren?

Al jaren raakt België in internationale economische hitparades niet uit de middenmoot. Werk, overheids- financiën, energiebeleid, mobiliteit,... tal van vergelijkbare landen presteren een stuk beter, en vaak met minder overheidsuitgaven. Trends ging voor verschillende domeinen na waar België lessen kan trekken uit buitenlandse voorbeelden. Een sociaaleconomische reisgids voor de volgende regeringe...
 • 22 Mei 2019 om 17:00

Certificaat voor digitale vaardigheden in de maak

Agoria gaat samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Actiris en Forem en verschillende IT-ondernemingen tegen volgend jaar een zogenaamd 'digital skills paspoort' ontwikkelen. Dat moet een beeld geven van iemands digitale vaardigheden.
 • 22 Mei 2019 om 15:52

'Goed sociaaleconomisch bestuur? Federaal als het kan, confederaal als het moet'

Als er op federaal niveau geen ernstig beleid meer gevoerd kan worden dat de Vlaamse economie vooruit helpt, en dus ook Brussel en Wallonië, dan moet het zwaartepunt van de besluitvorming nog veel meer verschuiven naar de deelstaten. Dat zegt Trends-hoofdredacteur daan Killemaes.
 • 22 Mei 2019 om 15:00

Europa wil meer transparantie over prijzen in de voedselketen

De Europese Commissie wil meer transparantie over de manier waarop prijzen in de voedingssector tot stand komen. Commissaris voor Landbouw Phil Hogan komt daarom met een voorstel voor nieuwe regels voor de sector om de prijsevolutie bij te houden, van bij de landbouwer tot in het winkelrek.
 • 22 Mei 2019 om 15:00

De Belg en zijn werk: 'De tijd van het almaar stijgende loon is voorbij'

Het loonverschil tussen jonge en oudere werknemers loopt hoog op. Daarom willen veel politieke partijen af van de automatische koppeling tussen loon en anciënniteit. Zorgt de volgende regering voor een knik in uw looncurve?
 • 21 Mei 2019 om 21:00

Premie voor zero-emissievoertuigen met jaar verlengd

De premie voor zero-emissievoertuigen wordt met een jaar verlengd, tot eind 2020. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Energieminister Lydia Peeters. De goedkoopste modellen zullen nog steeds 4.000 euro krijgen.
 • 22 Mei 2019 om 13:52

Jan Jambon (N-VA): 'Een nieuwe communautaire ronde komt er vroeg of laat'

Als de volgende federale regering de rekeningen op orde wil krijgen, moet de werkzaamheidsgraad omhoog, zegt kandidaat-premier Jan Jambon (N-VA). Maar als een linkse ploeg met de PS en Ecolo de sociaaleconomische hervormingen van de regering-Michel wil terugdraaien, dan moet het confederalisme op tafel komen.
 • 22 Mei 2019 om 13:00

De aftrekbaarheid van autokosten is een ingewikkeld kluwen: een overzicht van de regels

Er is de jongste tijd veel te doen geweest over de fiscaliteit van de bedrijfswagens. Dat de regering-Michel al aan de aftrekbaarheid van de autokosten heeft gesleuteld, raakte door dat bredere maatschappelijke debat ietwat ondergesneeuwd.
 • 22 Mei 2019 om 10:00

'Kan geo-engineering het klimaat redden?'

In het klimaatdebat is het einde van mijn geduld al te vaak in zicht. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.
 • 15 Mei 2019 om 21:00

Econoom Wim Moesen: 'Michel deed het niet beter dan Di Rupo'

Heeft de regering-Michel de overheids-financiën op orde gebracht, zoals ze zelf niet ophoudt te beweren? 'De verbetering was homeopathisch', oordeelt de Leuvense econoom Wim Moesen.
 • 21 Mei 2019 om 21:00

'Een brexiteer, zo blijkt, is ondanks alles een hoopvol mens'

Lia van Bekhoven trok naar een rally van Nigel Farage, de leider van de Brexit Partij en sprak met de man: 'Wij zijn voorbodes van grote veranderingen.'
 • 21 Mei 2019 om 16:52

'België kent al twintig jaar lang een pensioencrisis in slow motion'

Als de jongeren niet meer dromen om de welvaart van de toekomst te creëren, is de pensioenverlamming echt algemeen. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney.
 • 21 Mei 2019 om 16:43
❌