[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Trends.be : Beleid

'Uitkering voor coronaverlof lager dan voor ouderschapsverlof voor Vlaamse ouders'

De federale bonus wordt tenietgedaan omdat de zogenaamde aanmoedigingspremie die je normaal krijgt bij ouderschapsverlof, geschrapt werd door de Vlaamse overheid. Minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) verdedigt die beslissing.
 • 6 Juli 2020 om 07:25
OuderTrends.be : Beleid

Muylle dreigt met boetes tegen dure energiecontracten

Minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle dreigt met boetes voor energieleveranciers die hun klanten opzadelen met te dure contracten. Dat meldt de VRT.
 • 3 Juli 2020 om 15:30

De balans: Arizona-coalitie is economische kamikaze

De ego's van verschillende partijvoorzitters maken de vorming van een Arizona-coalitie een schier onmogelijke opdracht. En dat is wellicht geen slechte zaak. Om een regering zonder de PS op de been te krijgen zullen de vroegere Zweedse coalitiepartijen een zware prijs moeten betalen: een sociaal-economisch beleid dat gelijk staat aan verder ontsporende overheidsfinanciën en dat de concurrentiekrac...
 • 3 Juli 2020 om 14:07

Mobiliteit na de coronapandemie: 'Of er een draagvlak voor rekeningrijden is, doet niet ter zake'

De fiets lijkt in de mobiliteit de grote winnaar te worden na de coronacrisis. Het openbaar vervoer is de verliezer. En er gaan stemmen op om de almacht van koning auto verder in te perken.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

'Premier gelooft niet in opdracht drie koningen': Wilmès verbaast SP.A met relanceplannen

De SP.A is not amused met de aankondiging van premier Sophie Wilmès om de relance met haar minderheidsregering te zullen voorbereiden. Een nieuwe opdoffer voor de formatiepoging van de 'drie koningen'.
 • 3 Juli 2020 om 10:40

Alexander De Croo: 'Je maakt de wereld nooit duurzaam met overheidsgeld alleen'

Financieel rendement is dubbel zoveel waard als het ook de wereld vooruit helpt. De Belgische overheid en bedrijfswereld verzamelen 50 miljoen euro voor duurzame investeringen in de Afrikaanse en de Aziatische privésector. "Investeren is beter dan schenken", zegt bezieler Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking. "Je ziet je inleg pas terug als die echt het verschil heeft gemaakt....
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Politieke ontdooiing rond 5G in de maak

Er lijkt een opening te komen tussen Vlaanderen en het Federale niveau rond 5G. Vlaanderen zou bereid zijn om de veiling te laten plaatsvinden en pas achteraf de inkomsten te verdelen.
 • 2 Juli 2020 om 10:31

'Verplicht dat verdomde mondmasker toch gewoon'

'Mondmaskers verplichten in winkels zorgt voor duidelijkheid, wijst iedereen op de ernst van de situatie, en zal meer dan een steentje bijdragen om onze economie draaiende te houden', zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.
 • 2 Juli 2020 om 09:04

Nationale Bank bereid om banken meer ademruimte te geven

De Nationale Bank is bereid een kapitaalbuffer voor vastgoedrisico's vrij te geven, zodat de banken voor 2,1 miljard euro ademruimte krijgen om kredietverliezen op te vangen. Dat moet voorkomen dat ze op de kredietrem gaan staan.
 • 1 Juli 2020 om 13:12

Stijn Van Hove (BBI): 'Er heerst een gevoel van straffeloosheid voor fiscale fraude in Brussel'

De strijd tegen de fiscale fraude opdrijven, is een van de klassieke recepten om meer inkomsten voor de overheid te genereren. Wij vroegen Stijn Van Hove, adviseur-generaal van de Gentse BBI, of er nog veel sap uit die citroen kan worden geperst. Hij spreekt uit eigen naam.
 • 30 Juni 2020 om 10:30

Anton van Zantbeek (Rivus): 'Eerst Belgische vermogens kennen, en dan beboeten of belasten'

Steven Vanden Berghe, de voorzitter van de rulingdienst van de federale overheidsdienst Financiën, stelt dat weliswaar de inkomsten uit zwarte vermogens werden geregulariseerd, maar dat het onderliggende kapitaal meestal nog strafrechtelijk kan worden aangepakt. Voorts wenst hij dat de banken meer gegevens uitwisselen over de vermogens die op Belgische bankrekeningen staan. Fiscaal advocaat Anton ...
 • 29 Juni 2020 om 16:08

'Zet de begrotingssluizen niet te wijd open'

'Economische groei is de enige kandidaat om de crisis en de vergrijzing te betalen met een glimlach', zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 29 Juni 2020 om 16:21

Ook zelfstandigen ouder dan 65 kunnen genieten van overbruggingsrecht

Zelfstandigen van 65 jaar of ouder die nog werken kunnen ook genieten van het overbruggingsrecht, zo blijkt volgens La Dernière Heure uit een rondzendbrief van bevoegd minister Denis Ducarme (MR).
 • 29 Juni 2020 om 05:24

'Verdwaald tussen geld, goud en god'

Telkens als de mens wordt geconfronteerd met de grenzen van zijn weerbaarheid, bekruipt hem een gevoel van onbehagen en angst. Dat zegt advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen Jean-Pierre Blumberg.
 • 24 Juni 2020 om 21:00

VBO: 'Economisch herstel kan tot 2,5 jaar duren'

Volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) stevent het Belgische bbp dit jaar af op een krimp met 8,3 procent. Het kan bovendien tot 2,5 jaar duren voor de economische activiteit opnieuw op het niveau van 2019 staat, blijkt uit de halfjaarlijkse rondvraag die de werkgeversorganisatie deed bij de verschillende sectoren.
 • 26 Juni 2020 om 15:18

De balans: sleutels voor het relancebeleid liggen klaar

Een federale regering die een economisch relancebeleid uittekent, is nog veraf en komt er misschien nooit. Ondertussen hebben economen de maatregelen op tafel gelegd die ons doen aansluiten bij de economische trendgroei uit het precoronatijdperk.
 • 26 Juni 2020 om 11:52

'Focus op de laagverdieners'

Belgen met een laagbetaalde baan dreigen in de langdurige werkloosheid of inactiviteit terecht te komen. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 24 Juni 2020 om 21:00

Digitaal is nog niet normaal in hoger onderwijs

Ruim de helft van de studenten in het hoger onderwijs is geen fan van onlinelessen. Terwijl 42 procent van de docenten de jongste maanden heeft besloten dat ze in de toekomst hun lessen juist willen aanpassen met een onlineluik. Die resultaten blijken uit een enquête van de uitgeverij Acco.
 • 25 Juni 2020 om 14:55

ECB maakt geld beschikbaar voor niet-eurolanden

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt geld beschikbaar voor centrale banken van niet-eurolanden. Die leenfaciliteit moet voorkomen dat er liquiditeitsstress ontstaat als gevolg van de coronapandemie
 • 25 Juni 2020 om 13:38

'Het is met de nieuwe zoals met de oude Koude Oorlog'

Het is niet ondenkbaar dat de eerste helft van de 21ste eeuw zal lijken op de tweede helft van de 20ste eeuw. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University In Sydney.
 • 24 Juni 2020 om 21:00
❌