[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Beleid

Dit zijn de gevolgen van de vergrijzingstsunami voor economie en begroting

De vergrijzingstsunami zwelt aan. Het wordt alle hens aan dek om te vermijden dat we erdoor worden overspoeld.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Ex-medewerker van Crombez en Vande Lanotte wil SP.A-voorzitter worden

Hannes De Reu (33), voormalig directeur netwerk en beweging van de SP.A, wil partijvoorzitter worden. Dat berichten verschillende kranten vrijdag. 'Ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen', klinkt het.
 • 23 Augustus 2019 om 07:08

'Een sterk, autocratisch gezag gaat niet altijd gepaard met brutale onderdrukking'

Als we aan 'autocraten' denken, maken we een typisch westelijke fout. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Belgische ondernemers in Hongkong: 'Niemand weet hoe dit zal aflopen'

Ondanks de gespannen toestand is het zakelijke leven in Hongkong niet stilgevallen, zeggen Belgen ter plaatse. Maar de onzekerheid weegt.
 • 22 Augustus 2019 om 17:51

Waarom Hongkong van cruciaal belang blijft voor China

De manier waarop de Communistische Partij reageert op de betogingen in Hongkong zal de toekomst van het financiële hart van Azië bepalen. Eén ding lijkt zeker: Hongkong zal nooit nog hetzelfde zijn.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Duik in de cijfers: deze drie conclusies uit de studie naar verkiezingsuitgaven zijn aan uw aandacht ontsnapt

KU-Leuven onderzoeksgroep Vives nam de uitgaven van de partijen tijdens de afgelopen campagne onder de loep. Zo blijkt dat de Vlaams Belangers hun duurste campagne ooit voerden. Knack vond nog drie opvallende conclusies.
 • 22 Augustus 2019 om 11:38

Federale onderhandelingen liggen zo goed als stil: 'Reynders rijdt vooral voor zichzelf'

Terwijl de Vlaamse onderhandelaars volop werken aan een regeerakkoord, is het muisstil op federaal vlak. Inhoudelijk zou er amper iets bewegen. Informateur Didier Reynders (MR) zou die luwte gebruiken om Eurocommissaris te worden.
 • 22 Augustus 2019 om 05:06

N-VA werkt aan veel strenger integratiebeleid

Dat blijkt uit een ontwerpnota die de Vlaamse onderhandelaars vandaag bespreken en die De Morgen kon inkijken. Meer dan ooit ligt de klemtoon op zelfredzaamheid voor nieuwkomers. Via een verplichte test moet voor N-VA ook de kennis van de Vlaamse canon aangetoond worden.
 • 22 Augustus 2019 om 04:34

Trump verdedigt handelsoorlog met China: 'Ik ben de uitverkorene'

'Ik ben de uitverkorene.' Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie.
 • 22 Augustus 2019 om 03:30

Hoe de volgende Vlaamse regering 120.000 nieuwe jobs kan creëren

De volgende Vlaamse regering wil een steile ambitie waarmaken: 120.000 extra banen creëren en de Vlaamse werkzaamheidsgraad op 80 procent brengen. Om daarin te slagen, zijn forse maatregelen nodig.
 • 21 Augustus 2019 om 15:30

Waar is de jobkorting gebleven?

Het kan niet dat bedrijven hun groei gefnuikt zien door personeelstekorten, terwijl het talent van veel Vlamingen op arbeidsleeftijd onbenut blijft. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 21 Augustus 2019 om 12:00

Bart Maddens over de formatie: 'Er is een ijzeren logica richting Paars-Groen'

Een paars-groene federale regering staat niet op één in de wedkantoren, maar er valt best een gokje te wagen. Al komt zo'n regering er niet voor het einde van het jaar, noch zonder 'blamage', CD&V en een blauwe premier. 'Paars-Groen met CD&V: zo'n regering kan zich buigen over dé grote thema's van deze tijd. Dat is toch wat anders dan terugkeren in de tijd, wat De Wever doet met zijn startnota?'
 • 20 Augustus 2019 om 21:00

'In Hongkong offert een generatie zich op en het Westen kijkt toe'

Een land dat staat voor vrijheid kan internationaal niet leiden als het niet opkomt voor vrijheid. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney.
 • 20 Augustus 2019 om 19:19

CEO Carrie Lam is de tjeef van Hongkong

Carrie Lam, de politieke leidster van Hongkong, is een vat vol tegenstrijdigheden. Politiek heeft haar dat geen windeieren gelegd. Maar bij de bevolking van Hongkong heeft haar dat enkele weinig flatterende bijnamen opgeleverd.
 • 20 Augustus 2019 om 12:48

Philippe Muyters (N-VA) kondigt einde ministerschap aan

Het lag wat in de lijn der verwachtingen, maar Philippe Muyters (N-VA) kondigt dinsdag zelf aan dat hij stopt als minister. Na tien jaar acht hij de tijd rijp om nog iets anders te gaan doen.
 • 20 Augustus 2019 om 09:34

Controversiële Moderne Monetaire Theorie uitgelegd: 'Druk geld bij om de wereld te redden'

Stephanie Kelton is de nieuwe intellectuele superster van de Amerikaanse linkerzijde. Ze is ervan overtuigd dat de wereld alleen gered kan worden als overheden meer schulden maken. 'Het probleem is niet het geld.'
 • 20 Augustus 2019 om 09:40

Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor vlaktaks en vergroening van fiscaliteit

Meer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen voor een beter beleid, waaronder een radicale hervorming van de fiscaliteit.
 • 20 Augustus 2019 om 04:37

Merkel herdenkt samen met Orban val IJzeren Gordijn

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag Hongarije bedankt voor de rol die het land dertig jaar geleden speelde bij het neerhalen van het zogenaamde 'IJzeren Gordijn' tussen Oost- en West-Europa. De Hongaarse eerste minister Viktor Orban en Merkel hadden hun meningsverschillen over migratie opzijgeschoven om deel te nemen aan de herdenking van de 'pan-Europese picknick' in de Hongaarse...
 • 19 Augustus 2019 om 16:08

'De klimaatopwarming beheren, is even belangrijk als ze te bestrijden.'

Voor wie niet verlamd is door klimaatangst, is de realiteit van de klimaatverandering een buitenkans. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney.
 • 14 Augustus 2019 om 21:00

Handelsrestricties tussen Amerikaanse bedrijven en Huawei opnieuw uitgesteld

Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei wordt opnieuw met negentig dagen uitgesteld. Dat schrijft Reuters en wordt bevestigd door de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross in een interview met Fox.
 • 19 Augustus 2019 om 14:22
❌