[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 24 Mei 2018Trends.be : Beleid

'Zorgen dat de schilderijen droog hangen, is niet hetzelfde als een museumbeleid voeren'

Als we echt willen dat grote aantallen buitenlandse bezoekers in Brussel en Vlaanderen naar Vlaamse meesters komen kijken, moeten de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel met hun rijke collecties een nieuwe dynamiek vinden. Dat zegt Trends-redacteur Wim Ver Elst.
 • 24 Mei 2018 om 16:15

België heeft zich nooit kapot bespaard

De Belgische overheidsuitgaven zijn de voorbije jaren nooit gedaald. Ze stijgen gewoon minder snel dan vroeger, leert een Voka-studie. Opvallend: de door de Europese Commissie vooropgestelde maximale stijging van de netto-uitgaven werd deze regeerperiode bijna elk jaar overschreden.
 • 24 Mei 2018 om 11:58
OuderTrends.be : Beleid

Private investeerders cruciaal in strijd tegen klimaatverandering

Twee jaar na het klimaatakkoord van Parijs blijft de zoektocht naar financiering voor klimaatactie nog steeds een uitdaging. Publiek-private samenwerking moet daar verandering in brengen.
 • 23 Mei 2018 om 16:00

'Een kosten-batenanalyse van migratie is meer dan welkom'

In Nederland voert het Centraal Planbureau regelmatig studies uit over de kosten en baten van migratie. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 23 Mei 2018 om 14:16

'Gooi Duitsland uit de euro'

Het Duitse begrotingsvoorstel is ronduit anti-Europees. Duitsland gedraagt zich als een olifant in een porseleinwinkel. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
 • 17 Mei 2018 om 17:15

Als de barbaren Rome veroveren: 'De klokt tikt voor Italië'

De conjuncturele opleving bleek in Italië onvoldoende om de barbaren op afstand te houden. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 16 Mei 2018 om 14:28

'De pensioenhervorming moet dringend worden voortgezet'

'De vakbonden betogen vandaag tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel. De pensioenhervormingen die de centrumrechtse coalitie heeft doorgevoerd, zijn nochtans niet indrukwekkend. Om het stelsel betaalbaar en billijk te houden, dringen vier maatregelen zich op.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 16 Mei 2018 om 10:59

'Karl Marx is een gevaarlijke verleider voor onze tijd'

"Dat menselijke waardigheid, arbeid en persoonlijke eigendom onlosmakelijk verbonden zijn, is een eeuwige les voor de hele mensheid", zegt Marc De Vos, de directeur van de denktank Itinera.
 • 14 Mei 2018 om 16:38

Chinese economie zet zich schrap voor hobbelig parcours

De handelsoorlog met de Verenigde Staten en de strijd tegen de nationale schuldenberg werpen een schaduw op de toekomst.
 • 14 Mei 2018 om 16:09

Vijftig jaar na mei '68: een nieuwe sociale opstand dreigt

Er is een meedogenloze dynamiek aan de gang die werknemers verplettert en stembusopstanden à la Trump, brexit en Beppe Grillo teweegbrengt, waarschuwt de Franse econoom Patrick Artus.
 • 12 Mei 2018 om 09:07

Re-integratietrajecten langdurig zieken: waar blijft de truc met de wortel?

'De ziektecijfers in ons land zijn problematisch, en er moet aan oplossingen gewerkt worden. De nadruk ligt echter voortdurend op beboeten en bestraffen. Over belonen wordt met geen woord gerept.' Dat zegt Diane De Winter, General Manager bij Activar, een specialist in het uitwerken en beheren van verzuimbeleid.
 • 11 Mei 2018 om 10:43

'Onze scholen zijn geen hellholes'

Een leek zou bijna denken dat onze scholen hellholes zijn. Het tegendeel is waar. Dat zegt Tamara Stojakovic, vorig jaar verkozen tot beste leerkracht Nederlands van de Lage Landen.
 • 9 Mei 2018 om 16:21

'Regering-Michel hoeft nog niet te panikeren'

Als de oppositie wijst naar de relatief magere groeicijfers, klaagt ze eigenlijk het slechte beleid van het verleden aan. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 8 Mei 2018 om 17:02

'De toekomst van gezondheidszorg ligt niet in bureaucratie maar in technologie'

Het debat over de toekomst van de gezondheidszorg wordt bekeken door de bril van het verleden. Dat zegt Marc De Vos, directeur van denktank Itinera.
 • 7 Mei 2018 om 14:02

De regentenraad: een relict van het Belgique à papa

Op 22 mei wijst de algemene vergadering van de Nationale Bank zes nieuwe regenten aan. De regentenraad is een plaats voor de uitwisseling van cruciale sociaaleconomische informatie en voor netwerking. De benoemingen van de regenten veroorzaken weleens controverse, zoals de voordracht van Cédric Frère, de kleinzoon van Albert Frère.
 • 4 Mei 2018 om 11:11

'Collectieve arbeidsduurvermindering is één van de belangrijkste syndicale eisen'

Dat zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van ABVV Vlaanderen, in Z-Talk Goossens.
 • 30 April 2018 om 19:11

'De regentenraad is er zich nog altijd niet van bewust dat België een federaal land is'

'Een instelling die er zich na bijna vijftig jaar staatshervormingen nog altijd niet van bewust is dat België een federaal land is, wordt het beste afgevoerd.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 30 April 2018 om 17:46

Twee economen vertalen de codetaal van de ECB: 'Wel schrammen, geen littekens'

Na een verrassend sterk jaar rijzen nieuwe vragen over de Europese economie. Draait ze op volle toeren, of op halve kracht? Is de klap van de crisis verteerd, of is het herstel nog maar pas ingezet? Het antwoord op die vragen is cruciaal voor de Europese Centrale Bank.
 • 28 April 2018 om 10:11

Podcast: Hoe zit het nu met die handelsoorlog?

Het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan de Amerikaanse president Donald Trump leverde mooie plaatjes op. We zagen de staatsmannen poseren met een gouden schop en hun elegante vrouwen op de achtergrond. Maar zette die oversteek van Macron naar de Verenigde Staten ook zoden aan de dijk?
 • 27 April 2018 om 17:48
❌