[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Beleid

'Bijberoep beperken in tijd? Ik dacht het niet'

Grete Remen wil het zelfstandig statuut in bijberoep beperken in tijd. Danielle Vanwesenbeeck, Vlaams parlementslid voor Open Vld en ondernemer, vindt dat geen goed idee.
 • 17 Augustus 2018 om 15:52

Landbouweconoom Erik Mathijs: 'Subsidies voor boeren geven verkeerd signaal'

De droogte zorgt voor lagere landbouwopbrengsten. In Vlaanderen krijgen boeren vervroegd subsidies uitbetaald, in Duitsland vraagt de lokale boerenbond 1 miljard euro subsidies. "Een verkeerd signaal", vindt landbouweconoom Erik Mathijs (KU Leuven).
 • 17 Augustus 2018 om 14:50

De economie volgens Erdogan: 'Boycot de iPhone'

Terwijl Turkije kampt met een financiële crisis, lijkt president Erdogan het tij niet te kunnen keren. Hoe raakte het land in de problemen, en is de huidige president wel de geschikte persoon om Turkije op het rechte pad te krijgen?
 • 17 Augustus 2018 om 11:50

'Ons arbeidsmarktbeleid verdient beter dan hele leugens en halve waarheden'

Er is tijdens de huidige regeringsperiode wel degelijk al heel wat werk verzet om de stringente, vaak afremmende tewerkstellingsreglementering flexibeler en moderner te maken. Dat zegt Wim Van der Donckt, federaal parlementslid N-VA.
 • 16 Augustus 2018 om 15:39

Griekse begroting moet nog 42 jaar in de pas lopen

Griekenland moet na acht jaar weer op eigen benen staan. Europa haalt het noodinfuus eraf, maar blijft het land nauwlettend in de gaten houden. Tot 2060 moet de Griekse begroting primaire overschotten boeken die volgens economen onhaalbaar zijn. Is de volgende Griekse crisis al in de maak?
 • 14 Augustus 2018 om 18:01

'De factuur van de crisis loopt nog altijd op'

De nog altijd open wonde van de crisis is het geknakte groeipotentieel van de westerse economie. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 14 Augustus 2018 om 13:04

Moet het Belgische notariaat veranderen? 'In Engeland verkoop je een kasteel op een bierkaartje als je wil'

Het Belgische notariaat is een restant van het napoleontische regime, maar hoe is het gesteld in onze buurlanden? Bart Van Opstal, notaris in Oostende en kenner van het internationale notariaat, legt het uit.
 • 14 Augustus 2018 om 10:57

'Filosofie van het zomerakkoord zit volledig scheef'

De regering volhardt in haar scheef en onrechtvaardig beleid. Zij blijft keihard voor gewone mensen met tegenspoed en poeslief voor gefortuneerden die niets tekort komen. Dat zegt Dominic Van Oosterwyck, secretaris bij de vakbond LBC-NVK (ACV).
 • 13 Augustus 2018 om 18:10

Turkije treedt in actie tegen 'provocatieve tweets' over koersval lira

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken onderneemt juridische stappen tegen posts op social media die erop gericht zouden zijn de economie van het land schade te berokkenen.
 • 13 Augustus 2018 om 12:05

Turkse minister van Financiën Berat Albayrak kan de kapitaalmarkten niet overtuigen

Als je je postje te danken hebt aan je schoonvader, krijg je het respect niet cadeau. Dat is het onfortuinlijke lot van Berat Albayrak, de minister van Financiën van Turkije.
 • 13 Augustus 2018 om 11:24

'Waarom Donald Trump echt gevaarlijk is'

Als iemand zo lang en zo succesvol een type kan spelen, dan is er meer dan rook. Dan zie je smeulende as. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.
 • 13 Augustus 2018 om 10:56

'CO2-taks is efficiënter dan zomerakkoord'

"Technologie van hogerhand opleggen is zelden een goed idee", zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.
 • 9 Augustus 2018 om 16:42

Stef Proost (KU Leuven): 'We gebruiken te weinig elektriciteit'

Te veel doelstellingen, te veel normen en te weinig onderbouwd. Het energie- en klimaathoofdstuk van het Vlaamse zomerakkoord is geen hoogvlieger.
 • 9 Augustus 2018 om 15:04

'We hebben geen behoefte aan paarse begrotingstrucs'

De tactieken vertonen sterke gelijkenissen met die van de paarse jaren. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 8 Augustus 2018 om 19:08

'Handelsoorlog is ook 'made in China''

Invoertarieven zijn een slecht idee, maar onze technologie cadeau doen aan China is een nog slechter idee. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 7 Augustus 2018 om 12:40

Britse centrale bank vreest harde brexit

De Britse centrale bank is bezorgd over de mogelijkheid van een harde brexit.
 • 3 Augustus 2018 om 18:09

'De Europese wetgeving voor verzekeraars is niet enkel gebrekkig, maar ook gevaarlijk'

In haar doctoraatscriptie met als titel 'A Critical Legal Study of the Ideology behind Solvency II' neemt de VUB-onderzoekster Kristina Loguinova de regelgeving voor de verzekeringssector onder de loep. Hoewel die regelgeving is opgesteld en uitgerold na de crisis van 2008, is er volgens Loguinova niets geleerd uit die periode.
 • 3 Augustus 2018 om 10:42

Regering-Trump dreigt met nog hogere invoerheffingen op Chinese goederen

De regering-Trump heeft woensdag gedreigd met hoge invoerheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Daarmee zou de handelsoorlog tussen de twee landen verder escaleren.
 • 2 Augustus 2018 om 00:20

'De boerkini is geen mensenrecht'

Tussen vrouwenbesnijdenis en de boerkini bestaat slechts een verschil van gradatie, niet van principe. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.
 • 1 Augustus 2018 om 11:44

Marc Noppen (CEO UZ Brussel): 'We hebben de grenzen van ons zorgsysteem bereikt'

Hoe moet de zorg van de toekomst eruitzien? En wat is de plaats van het ziekenhuis? Op die vragen zochten onderzoekers van de VUB en het UZ Brussel een antwoord via het digitale dialoogplatform ZORG2030. "Gewoon voortdoen zoals we bezig zijn, is geen optie", besluit Marc Noppen, de CEO van UZ Brussel.
 • 30 Juli 2018 om 18:50
❌