[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 24 Mei 2018Trends.be : Finance

'Italiaanse schuld is houdbaar'

Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. "Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker."
 • 24 Mei 2018 om 16:44
OuderTrends.be : Finance

Digitaal woonkrediet voorlopig geen schot in de roos

Hello bank!, de digitale jongerenbank van BNP Paribas Fortis, gaat online geautomatiseerd beleggen aan zijn klanten aanbieden. Het digitale woonkrediet lijkt voorlopig geen schot in de roos.
 • 18 Mei 2018 om 15:49

De Amerikaanse rente klimt boven 3 procent: 'Tijd om dichter bij de uitgang te dansen'

De Amerikaanse rente rukt stevig op. Zolang het goed gaat met de economie, hoeft dat geen ravage aan te richten op de markten. Toch is voorzichtigheid geboden.
 • 2 Mei 2018 om 17:19

'De EU is een budgettaire dwerg'

De lidstaten hechten weinig belang aan een slagkrachtig Europa. Dat zegt Trends-redacteur Jozef Vangelder.
 • 26 April 2018 om 16:00

ECB sleutelt (nog) niet aan monetair beleid

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft nog geen besluit genomen over wat er gaat gebeuren met haar omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier.
 • 26 April 2018 om 15:25

'Sven Gatz verenigt cultuur en kapitaal'

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz waardeert creatievelingen eerder als entrepreneur dan als profiteur. Terecht. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.
 • 20 April 2018 om 12:01

'België heeft te weinig ongelijkheid van succes en merite'

België heeft te weinig goede ongelijkheid van succes en merite kennen, en te veel slechte gelijkheid van nivellering en uitsluiting. Dat zegt Marc De Vos, directeur van denktank Itinera.
 • 19 April 2018 om 15:36

Gezocht: slimme jachteigenaars

Een kinderdroom, omgezet in een businessplan. De voormalige mijnwerker Matty Zadnikar mikt met SeaNet op de groeiende markt van mede-eigenaarschap voor luxejachten.
 • 10 April 2018 om 17:58

Waar is dat Europese beursfeestje?

De lekkere cocktail van een sterke economie en extreem lage rente is zo 2017. Dit jaar smaakt anders. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 5 April 2018 om 11:56

'Pensioenstrijders ondergraven het systeem dat ze willen behouden'

"Wanneer gaan we beseffen dat de echte vraag niet is of de pensioenfactuur betaalbaar is, maar welke samenleving we aan de jongere generaties willen nalaten?" Dat vraagt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera, zich af.
 • 5 April 2018 om 11:28

'Financiële tussenpersonen zijn nog lang niet over en out'

'We zijn nog niet meteen af van alle tussenpersonen in de distributieketen; de indirecte verkoopkanalen gaan nog wel een tijdje mee', zo schrijft Frie Pétré, CEO van de Brusselse start-up Howaboutsales in reactie op aankondigingen van BNP Paribas Fortis en KBC, die beslisten om versneld bankkantoren te sluiten.
 • 29 Maart 2018 om 16:15

Inflatie op laagste peil in twee jaar

De inflatie is in maart gedaald naar 1,39 procent. Dat is het laagste peil sinds februari 2016, blijkt uit cijfers van Statbel, de algemene directie statistiek.
 • 29 Maart 2018 om 12:26

Goedkopere elektriciteit levert duizenden banen op

Als de regering de Belgische elektriciteitsprijzen met 10 procent verlaagt, dan levert dat minstens 12.000 banen en 550 miljoen euro aan investeringen per jaar op. Dat concluderen het onderzoekscentrum Vives en de KU Leuven op basis van onderzoek in tien landen, in opdracht van de federatie van Belgische industriële energieverbruikers Febeliec.
 • 27 Maart 2018 om 15:50

Fed verhoogt rente en stelt groeiprognoses opwaarts bij

De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag zoals verwacht met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. Ook verwacht de Fed meer economische groei dan bij een eerdere prognose.
 • 21 Maart 2018 om 18:59

Mario Draghi (ECB) spreekt toch al over hogere rentes

Op een belangrijke conferentie voor ECB-watchers zei Mario Draghi dat de rente maar heel geleidelijk zal worden verhoogd. Critici vinden dat hij daarmee al voor zijn opvolger spreekt. Maar dat hij überhaupt al over hogere rentes praat, is op zich al nieuws.
 • 15 Maart 2018 om 14:44

Europa lanceert actieplan voor groene financiële sector

De Europese Commissie heeft een nieuw actieplan voor de financiële sector voorgesteld. Die moet duurzamer worden en de honderden miljarden genereren die nodig zijn om de klimaatdoelstellingen te halen.
 • 9 Maart 2018 om 13:56

'Trump dreigt economie en beurzen te vergiftigen'

Bij een overdosis inflatie is het recente beurstumult een generale repetitie voor de Grote Correctie. Dat zegt Daan Killemaes, hoofdredacteur van Trends.
 • 21 Februari 2018 om 13:17

'Een op de tien witte kassa's niet geactiveerd'

Bij zowat vijfduizend controles het voorbije jaar in horecazaken met een witte kassa, bleek twaalf procent in overtreding. De kassa was er niet geactiveerd zoals het hoort, meldt de FOD Financiën.
 • 15 Februari 2018 om 13:44

'Hoe het Nirwana voor beleggers verdampt'

Als de reservecapaciteit in de economie is opgebruikt, vergroot de kans op een inflatie die hoger is dan de groei van het bbp. Dit kan een probleem worden, zegt Joachim Fels, hoofdeconoom van vermogensbeheerder PIMCO.
 • 14 Februari 2018 om 17:01

Duitse economie groeit iets minder snel

De Duitse economie blijft goed op dreef, maar is in het vierde kwartaal wel minder snel gegroeid dan de voorgaande periode.
 • 14 Februari 2018 om 13:51
❌