[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 24 Mei 2019Trends.be : Finance

De NBB toont haar kunstcollectie: 'Kunst is een gevaarlijke belegging'

De Nationale Bank van België heeft de voorbije decennia een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst aangelegd. Die wordt eindelijk getoond aan het grote publiek. "Onze collectie is een reflectie over de staat van de kunst in ons land."
 • 22 Mei 2019 om 21:00
OuderTrends.be : Finance

Ook CD&V wil belastingvermindering voor kinderopvang

CD&V pakt tijdens de gezinsdag uit met het tienpuntenplan voor gezinnen. Net als de Open VLD wil de partij het bedrag voor kinderopvang dat in aanmerking komt voor belastingvermindering optrekken.
 • 18 Mei 2019 om 15:20

'Wie zal de pensioenen betalen?'

De voorzitter van de grootste politiek partij, Bart Dewever, heeft voor nogal wat reacties gezorgd met zijn uitspraak om de pensioenleeftijd tegen 2070 op te trekken naar 70 jaar. Maar hoe staat het vandaag met het pensioendossier? Professor Herman Matthijs maakt een budgettaire analyse in tien punten.
 • 18 Mei 2019 om 11:00

Luc Vandergoten (Cash2All): 'Cash zal nog minstens tien jaar de dienst uitmaken'

De banken hebben de voorbije jaren op grote schaal kantoren gesloten. Daardoor zijn er almaar meer Belgische gemeenten die het zonder geldautomaat moeten stellen. Vaak tot grote frustratie van hun klanten en van de lokale kleinhandelaars. Het Belgische IT-bedrijf Contraste Consulting, met Luc Vandergoten als general manager, kaart het probleem aan en dokterde een oplossing uit.
 • 14 Mei 2019 om 18:05

Inflatie daalt tot 2 procent

De inflatie in België is in het eerste kwartaal van het jaar gedaald tegenover het laatste kwartaal vorig jaar. Ook het verschil met de buurlanden is kleiner geworden. De prijzen voor elektriciteit en aardgas blijven evenwel stijgen, blijkt uit cijfers van het Prijzenobservatorium.
 • 13 Mei 2019 om 10:57

Escalatie handelsconflict VS en China duwt beurzen in het rood

De dreigende tweets van Donald Trump over nieuwe importtarieven op Chinese goederen brengen onrust op de financiële markten.
 • 6 Mei 2019 om 12:10

Escalatie handelsconflict VS en China duwt beurzen in het rood

De dreigende tweets van Donald Trump over nieuwe importtarieven op Chinese goederen brengen onrust op de financiële markten.
 • 6 Mei 2019 om 12:10

Budget voor geneesmiddelen werd vorig jaar met bijna 400 miljoen euro overschreden

Het budget voor geneesmiddelen is in 2018 met 392 miljoen euro overschreden. Dat is bijna de helft meer dan een jaar voordien. Op vier jaar tijd werd werd meer dan één miljard euro meer uitgegeven dan begroot. 'Vooral de nieuwe, vaak peperdure geneesmiddelen zorgen voor een ontsporing van het budget. En dat terwijl de klinische meerwaarde vaak onzeker is', zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
 • 30 April 2019 om 10:33

Eurolanden belonen Griekse hervormingen met miljard euro

De eurolanden zetten het licht op groen voor de vrijmaking van bijna één miljard euro voor Griekenland. Dat hebben de ministers van Financiën beslist op een informele bijeenkomst in Boekarest.
 • 5 April 2019 om 14:58

Belgische Staat in beroep na vernietiging aanslag 1 miljoen euro in belastingzaak De Gucht

In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, die van de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg de vernietiging hadden bekomen van een bijkomende belastingaanslag van ongeveer 1 miljoen euro, is de Belgische Staat in beroep gegaan tegen dat vonnis.
 • 5 April 2019 om 11:01

Samsung rekent op laagste winst in twee jaar

Samsung koerst af op zijn laagste kwartaalresultaat in iets meer dan twee jaar. Het concern heeft naar eigen zeggen last van dalende chipprijzen en een afnemende vraag naar displaypanelen. Ook neemt de concurrentie op het vlak van smartphones verder toe.
 • 5 April 2019 om 09:10

Uitvinder van maaltijdcheques diversifieert met de mobility-kaart

Edenred, de uitvinder van de maaltijdcheques, blijft vernieuwen. Met de lancering van een mobiliteitskaart hoopt de marktleider te blijven groeien in de mature Belgische markt.
 • 20 Maart 2019 om 21:00

Duitse tienjaarsrente onder nul

De Duitse tienjaarsrente is vrijdagmorgen even onder nul gedaald.
 • 22 Maart 2019 om 12:21

Beleggen is hard werken: vijf tips van beursexpert Jan Longeval

De abonnees van Trends maakten iets meer dan een jaar geleden kennis met de scherpe pen van Jan Longeval, toen hij zijn eerste column voor Trends schreef. Vanaf 29 maart is zijn eerste boek God dobbelt niet op de beurs te koop. Wij mochten het al lezen.
 • 20 Maart 2019 om 21:00

Consumentenvertrouwen neemt licht toe

Het vertrouwen van de consument is in maart licht gestegen, na vier maanden van dalend vertrouwen. Dat blijkt woendag uit de consumentenenquête van de Nationale Bank van België.
 • 20 Maart 2019 om 16:22

Deutsche Bank en Commerzbank spreken over mogelijke fusie

Deutsche Bank en Commerzbank gaan gesprekken opstarten over een mogelijke fusie. Dat heeft het Duitse persbureau DPA vernomen uit bankierskringen en wordt bevestigd door de banken. Er wordt al maanden gespeculeerd over een samengaan tussen beide banken.
 • 17 Maart 2019 om 12:32

Febelfin-topman Karel Van Eetvelt: 'De kredietverstrekking is door het plafond aan het schieten'

De ongebreidelde kredietgroei tegen ultralage marges houdt een risico voor de banken in. Daarom moet de toezichthouder ingrijpen, desnoods tegen de politiek in, zegt Febelfin-CEO Karel Van Eetvelt. 'Als politici de consument achterna lopen, weet je dat het fout afloopt.'
 • 6 Maart 2019 om 21:00

Waarom diesel heeft afgedaan in België

België stond lang bekend als hét dieselland. Nergens in Europa reden procentueel meer diesels dan hier. Dat is in snel tempo veranderd. Vooral de particulier laat het afweten, door de schandalen en de onduidelijke wetgeving. Het milieu wordt er daarom niet beter van, want vooral benzinewagens vervangen de diesels.
 • 27 Februari 2019 om 15:00

Europese lidstaten nemen dan toch nieuwe zwarte lijst van belastingparadijzen aan

De 28 Europese lidstaten hebben dinsdag een nieuwe 'zwarte' lijst goedgekeurd van landen die ze beschouwen als belastingparadijzen. Op de lijst staan voortaan vijftien landen. Daarbij ook de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan de 'naming and shaming' op het laatste moment nog tegengehouden dreigde te worden.
 • 12 Maart 2019 om 12:26

Wetsontwerp op kansspelen lokt gemengde reacties uit: te veel of net te weinig controle?

Onrust in de kansspelensector. De Kamercommissie Justitie heeft gestemd over een nieuw wetsontwerp dat het gokken regelt. De Nationale Loterij denkt dat de spelers te weinig beschermd worden, de wedkantoren hebben dan weer felle kritiek op de uitbreiding van de identiteitscontroles.
 • 6 Maart 2019 om 21:00
❌