[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Finance

Handelen in het donker: meer dan helft van de Europese aandelen gaat niet via de beurs

Meer dan de helft van de Europese aandelenhandel gaat niet via de beurs. Dat gaat ten koste van de transparantie en prijsvorming, zeggen critici. Maar de vraag naar die buitenbeurshandel is groot. Europese regelgeving probeert krampachtig meer handel naar de beurs te krijgen, zonder succes.
 • 14 Februari 2019 om 09:37

Bank vergeeft stelende werknemer, maar overheid niet

Een werknemer van een Chinese bank wist meer dan 7 miljoen yuan (ruim 1 miljoen dollar) gratis uit bankautomaten van zijn werkgever te stelen dankzij een foutje in de software.
 • 6 Februari 2019 om 18:46

Let op wat je geeft voor Chinees Nieuwjaar

Vandaag begint het Chinese Jaar van het Zwijn. Als u bij uw Chinese buren bent uitgenodigd voor een nieuwjaarsfeestje, kunt u maar beter opletten wat u hun cadeau geeft.
 • 5 Februari 2019 om 18:17

Fed drukt op de pauzeknop en bevriest de Belgische spaarrente

De Amerikaanse centrale bank (Fed) zet haar renteverhogingen voorlopig stop. Dat betekent dat de Belgische spaarder voor 2021 niet meer moet dromen van hogere spaarrentes. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België legt uit waarom.
 • 31 Januari 2019 om 11:09

Is een banklicentie voor NewB wishful thinking of niet?

NewB, het coöperatieve project voor een ethische en duurzame bank, dient officieel een aanvraag voor een banklicentie in. De ECB heeft twaalf maanden om die aanvraag goed of af te keuren. Hoe liggen de kaarten voor NewB?
 • 29 Januari 2019 om 21:27

'Een beter en goedkoper telecomaanbod moet de voorrang krijgen'

Het zou zonde zijn als België begin 2020 de vooropgestelde veiling van nieuwe frequenties voor het snellere mobiele 5G-netwerk niet zou halen. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 15 Januari 2019 om 14:51

De Europese munt wordt twintig jaar

De gemeenschapsmunt wordt twintig jaar in januari 2019. De sceptici betwijfelden dat ze het zo lang zou volhouden. Toch zijn de zorgen over haar toekomst nog niet van de baan.
 • 31 December 2018 om 10:30

Jean-Pierre Van Dijk (Belgische Petroleum Federatie): 'Ik geloof niet in de kilometerheffing'

De Belgische Petroleum Federatie vraagt dat politici diesel en vloeibare brandstoffen niet afschrijven. "Je moet rekening houden met de komst van brandstoffen met een laag koolstofgehalte", oppert secretaris-generaal Jean-Pierre Van Dijk.
 • 26 December 2018 om 14:07

CREG: 'Consument raakt niet wijs uit aanbod energiecontracten'

De energiemarkt en het aanbod van de energieleveranciers wordt voor de consument steeds complexer. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitoringstudie van de kleinhandelsmarkt door de federale energieregulator CREG.
 • 12 December 2018 om 18:38

Belgische grootbanken scoren goed tot zeer goed in digitalisering: KBC is de primus

In digitale klantenervaring scoren de grootbanken in België behoorlijk tot zeer goed. Dat kan ertoe leiden dat ons land minder interessant is voor nieuwe spelers. KBC is de primus inter pares.
 • 11 December 2018 om 15:18

Duurdere elektriciteit stuwt inflatie hoger

De inflatie in België klimt in november verder boven de 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie.
 • 29 November 2018 om 11:23

Studie: koopkracht Belgen stijgt tussen 2014 en 2020 met meer dan 5 procent

De belastingverlagingen die vervat zitten in de taxshift en de verhoging van de uitkeringen hebben de koopkracht van de Belgen aanzienlijk verhoogd. Een studie van drie Leuvense economen leert dat de koopkracht van de Belgen tussen 2014 en 2020 met 5,2 procent zal zijn toegenomen.
 • 29 November 2018 om 10:35

Wist u dat? Hamsteren voor de brexit

De onderhandelingen over de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie lopen op zijn zachtst gezegd stroef.
 • 23 November 2018 om 17:48

Wist u dat? Vertrek uit Tokio en krijg 27.000 dollar

De Japanse regering overweegt een premie van omgerekend 27.000 dollar te geven aan wie buiten Tokio gaat wonen en werken.
 • 22 November 2018 om 19:02

'Wat een zwembad van 90 miljoen zegt over de economie'

De economische opmars van Azië en het groeiende belang van de wereldeconomie lopen parallel met de kunstmarkt, waarin Aziatische kopers een steeds belangrijkere factor worden. Dat zegt Joachim Fels, hoofdeconoom van vermogensbeheerder PIMCO.
 • 22 November 2018 om 17:12

Wist u dat? Rederij voert eigen cryptomunt in voor personeel

Bitcoin mag dan wel aan het crashen zijn, een Japanse rederij blijft in cryptomunten geloven en introduceert zijn eigen digitale munt.
 • 20 November 2018 om 17:49

Beleggersgeld stroomt naar private equity: hoelang blijft de correctie nog uit?

De beurskoersen kregen een pandoering. Maar hoe zit het met de niet-beursgenoteerde aandelen of 'private equity', het speelterrein van de investeringsfondsen? Daar lopen de zaken nog altijd als een trein. De prijzen zijn hoog en de interesse is overweldigend. Maar de twijfel groeit.
 • 20 November 2018 om 08:50

Adrien Kirschfink (Accenture): 'Relatie tussen bank en klant is geen gelukkig huwelijk'

Klanten blijven meer uit gewoonte bij hun bank dan uit overtuiging. 'Het is een liefdeloos huwelijk', zegt Adrien Kirschfink van Accenture. Hij vindt dat financiële instellingen blijk moeten geven van een grotere emotionele betrokkenheid.
 • 6 November 2018 om 12:51

Levensverzekeraars zien nieuwe groeikansen

Na enkele moeilijke jaren zit de verkoop van levensverzekeringen weer in de lift. En de ommekeer zou weleens structureel kunnen zijn. "Wij verwachten veel van nieuwe pensioenproducten, zowel voor particulieren als voor zelfstandigen", zegt Serge Martin, hoofd van AXA Life.
 • 30 Oktober 2018 om 12:40

'Denken dat een forse groei-opstoot ons kan helpen is een hersenschim'

Bij een politieke crisis of vluchtgedrag naar pseudo-staatshervormingen zal het een kwestie worden van overleven op zijn Grieks. Dat zegt Jef Vuchelen, professor emeritus economie aan de VUB.
 • 16 Oktober 2018 om 19:44
❌