[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018Trends.be : Finance

Fed verhoogt rente en stelt groeiprognoses opwaarts bij

De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag zoals verwacht met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. Ook verwacht de Fed meer economische groei dan bij een eerdere prognose.
 • 21 Maart 2018 om 18:59
OuderTrends.be : Finance

Mario Draghi (ECB) spreekt toch al over hogere rentes

Op een belangrijke conferentie voor ECB-watchers zei Mario Draghi dat de rente maar heel geleidelijk zal worden verhoogd. Critici vinden dat hij daarmee al voor zijn opvolger spreekt. Maar dat hij überhaupt al over hogere rentes praat, is op zich al nieuws.
 • 15 Maart 2018 om 14:44

Europa lanceert actieplan voor groene financiële sector

De Europese Commissie heeft een nieuw actieplan voor de financiële sector voorgesteld. Die moet duurzamer worden en de honderden miljarden genereren die nodig zijn om de klimaatdoelstellingen te halen.
 • 9 Maart 2018 om 13:56

'Trump dreigt economie en beurzen te vergiftigen'

Bij een overdosis inflatie is het recente beurstumult een generale repetitie voor de Grote Correctie. Dat zegt Daan Killemaes, hoofdredacteur van Trends.
 • 21 Februari 2018 om 13:17

'Een op de tien witte kassa's niet geactiveerd'

Bij zowat vijfduizend controles het voorbije jaar in horecazaken met een witte kassa, bleek twaalf procent in overtreding. De kassa was er niet geactiveerd zoals het hoort, meldt de FOD Financiën.
 • 15 Februari 2018 om 13:44

'Hoe het Nirwana voor beleggers verdampt'

Als de reservecapaciteit in de economie is opgebruikt, vergroot de kans op een inflatie die hoger is dan de groei van het bbp. Dit kan een probleem worden, zegt Joachim Fels, hoofdeconoom van vermogensbeheerder PIMCO.
 • 14 Februari 2018 om 17:01

Duitse economie groeit iets minder snel

De Duitse economie blijft goed op dreef, maar is in het vierde kwartaal wel minder snel gegroeid dan de voorgaande periode.
 • 14 Februari 2018 om 13:51

'De F-35 is goed voor onze begroting'

De besparingen bij het Belgische leger werken de Amerikanen danig op de zenuwen. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 13 Februari 2018 om 14:08

Museum van de Nationale Bank heropent op nieuwe locatie

Leren hoe ons geld is geëvolueerd door de eeuwen heen. Primitieve betaalmiddelen zoals reusachtige stenen en exotische verengordels bekijken. Je kennis over de euro testen, of zelf centraal bankier spelen. Het kan allemaal in het vernieuwde Museum van de Nationale Bank van België.
 • 10 Februari 2018 om 13:49

'Er schijnt licht aan het einde van de tunnel voor de spaarder die een hogere rente wil'

In een wereld die nog altijd te veel spaart, zal koopkrachtwinst voor spaarders een beperkt en tijdelijk fenomeen blijven. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 7 Februari 2018 om 11:46

'De Amerikaanse belastinghervorming heeft geen zin'

Met de aangekondigde belastinghervorming heeft VS-president Trump zijn eerste verkiezingsbelofte ingelost, maar volgens Ingo Mainert, CIO Multi Asset Europe bij Allianz Global Investors, is die zinloos.
 • 5 Februari 2018 om 14:52

'Trump zit aan ons begrotingstoetje'

Het is een doodzonde dat ook deze regering niet beter gebruikmaakt van de goede conjunctuur en van de rentebonus. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 24 Januari 2018 om 14:25

Dit zijn de gevolgen van de nieuwe Europese betalingsrichtlijn PSD2

De nieuwe Europese betalingsrichtlijn PSD2 kondigt een grote strijd aan tussen banken onderling, tussen banken en technologiebedrijven, en tussen banken en andere dienstverleners. De inzet: de betalingsgegevens van de klant.
 • 22 Januari 2018 om 11:13

'Lange economische zomer op komst'

De beurshausse rust mogelijk op bredere en stabielere fundamenten dan goedkoop geld en een gunstige conjunctuur. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 17 Januari 2018 om 13:33

KBC-marktenstrateeg Piet Lammens: 'De markten zijn compleet scheefgetrokken'

KBC-marktenstrateeg Piet Lammens, de Frank Deboosere van de financiële markten, gaat op welverdiende rust. Hij maakte de crisis vanaf de eerste rij mee en hij is er nog altijd niet gerust in. "Wat als plots het besef doordringt dat de markten veel te duur zijn?"
 • 12 Januari 2018 om 10:22

'Drie redenen waarom de wereldeconomie piekt in 2018'

Wat kan een combinatie van synchrone wereldgroei, extra Amerikaanse investeringen, en een afbouw van de monetaire stimulus door de belangrijkste centrale banken teweegbrengen? Joachim Fels en Andrew Balls van vermogensbeheerder zien voor dit jaar drie ontwikkelingen.
 • 9 Januari 2018 om 11:25

'De olieprijs blijft bij machte de Euroboom te kraken of te maken'

Ook in deze tijden van de doorbraak van de elektrische auto en groene energie blijft de olieprijs bij machte de Euroboom te kraken of te maken. De olieprijs is de joker van 2018. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 5 Januari 2018 om 15:10

'Op een sociaal kerkhof bouw je geen economie'

Ann Gaublomme, de directeur van Verso, strijdt voor het economische aanzien van de social-profitsector. "Ons aandeel in de economie wordt belangrijker. Alleen schijnen veel te weinig mensen dat te beseffen."
 • 5 Januari 2018 om 11:08

'Beleggers moeten in 2018 meer rekening houden met politieke risico's'

De politiek heeft in 2017 weinig invloed gehad op de aandelenmarkten. De centrale banken en de verbrede energiesector hebben bijgedragen tot een stabiele omgeving. Toch kunnen de opmars van het populisme en de onzekerheid over de economische groei in 2018 nieuwe uitdagingen stellen. Dat zegt Lucy O'Carroll, hoofdeconoom bij Aberdeen Standard Investments.
 • 3 Januari 2018 om 16:59

'Laattijdige betalingen tasten economisch weefsel aan'

Het gevolg van laattijdige betalingen, is dat onze kmo's geconfronteerd worden met een gebrek aan liquiditeit, zelf betalingen uitstellen, waardoor uiteindelijk een uitstelketen ontstaat, die het hele economische weefsel aantast. Dat zegt N-VA-Kamerlid Johan Klaps.
 • 28 December 2017 om 11:56
❌