[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Finance

'Wanneer het geld sterft, dooft ook het respect voor de staat uit'

Hyperinflatie is niet enkel een economische crisis, ze ontwricht ook de maatschappij en de menselijke relaties. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
 • 16 Augustus 2018 om 16:43

Bart Cauberghe (Smile Invest): 'Veel geld verdienen is het verkeerde motief'

Bart Cauberghe (40), managing partner bij Smile Invest, is niet van plan binnen afzienbare tijd te rentenieren.
 • 20 Juli 2018 om 18:18

Nationale Bank gaat banken hacken

De Nationale Bank van België (NBB) gaat penetratietesten uitvoeren bij banken en andere financiële instellingen. De geheime pentest, naar Nederlands voorbeeld, moet duidelijk maken of de banken genoeg beveiligd zijn tegen cyberaanvallen van echte criminelen.
 • 17 Juli 2018 om 14:32

'Leve de midlifecrisis'

Miel Horsten, de topman van de leasemaatschappij ALD Automotive, houdt van snelheid en vindt Nepal een van de mooiste plekken ter wereld.
 • 11 Juli 2018 om 15:07

BNP Paribas Fortis behoudt belang in AG Insurance

BNP Paribas Fortis heeft beslist om af te zien van een verkoop van het belang van 25 procent in verzekeringspartner AG Insurance. Dat vernam De Tijd zondag.
 • 1 Juli 2018 om 11:39

Welke juridische stappen kunnen Arco-vennoten nog nemen?

Recente uitspraken van twee partijvoorzitters maakten pijnlijk duidelijk dat de coöperanten van Arcopar, Arcofin en Arcoplus hun boontjes het best niet te week leggen op een tegemoetkoming van de overheid. Als ze een compensatie willen, zullen ze die via de rechtbank moeten afdwingen.
 • 29 Juni 2018 om 18:16

Jean Hilgers (Nationale Bank): 'Een bruuske rentestijging zou de Belgische banken pijn kunnen doen'

Hoe is het met onze banken en verzekeraars gesteld tien jaar na de 'subprimes' en op een moment dat opnieuw crisiswolken samenpakken boven de eurozone? Jean Hilgers, bij de Nationale Bank verantwoordelijk voor het macroprudentiële toezicht en lid van het directiecomité, maakt de gezondheidsbalans van het Belgische financiële systeem op.
 • 25 Juni 2018 om 12:03

ING: 'De rente zal veel langer laag blijven'

"De Europese economie blijft het goed doen, maar spaarders moeten niet hopen op hogere rentes", waarschuwt Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België. De Amerikaanse economie zal volgend jaar omslaan, en dat betekent dat de Europese Centrale Bank de rente niet zal kunnen optrekken.
 • 21 Juni 2018 om 16:07

'De weelde aan vette tv-contracten in sportcompetities is het resultaat van hevige concurrentie'

Ook de techsector is niet vies van monsterdeals om de concurrentie lam te leggen. Dat zegt Trends-redacteur Sijn Fockedey.
 • 18 Juni 2018 om 14:54

Podcast: Twee vrouwen over voetbal (als dat maar goed komt)

Allerhande bedrijven pikken een graantje mee van het succes van de Rode Duivels. Ook de Economiekes zijn niet vies van enig opportunisme. Daarom deze podcast over het grote geld in de voetbalwereld en de centjes die we al dan niet kunnen uitsparen met kortingen en terugbetalingen als België goed scoort op het WK.
 • 15 Juni 2018 om 15:37

Dossier Blackrock: de lobbymachine draait op volle toeren

Behalve een machtige aandeelhouder en adviseur is Blackrock ook een geoefend lobbyist. De vermogensbeheerder is er de jongste vijf jaar in geslaagd het gros van de Europese financiële regels te ontspringen.
 • 11 Juni 2018 om 17:51

'We beleven een wetenschappelijke en intellectuele renaissance'

François Cornélis, voormalig topman van PetroFina en Total, lanceerde drie jaar geleden een fonds voor start-ups in de chemie. Nu is dat Innovation Fund klaar om de buurlanden in te duiken. Maar de Franstalige universiteiten in ons land dreigen de boot te missen.
 • 11 Juni 2018 om 17:15

Dossier Blackrock: hoe (on)gezond is de dubbele rol van adviseur en aandeelhouder?

Blackrock is niet alleen 's werelds grootste vermogensbeheerder, maar ook de favoriete consultant van financiële instellingen, overheden en centrale banken. Dat blijkt uit onderzoek van Investigate Europe en Trends. Maar is het gezond dat 's werelds grootste aandeelhouder toegang krijgt tot zo veel delicate financiële informatie?
 • 8 Juni 2018 om 13:37

'Populisten beramen overval van de eeuw'

Geef politici de controle over het geldbeleid, en miserie in de vorm van inflatie en verarming wordt ons deel. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 30 Mei 2018 om 15:08

'Italiaanse schuld is houdbaar'

Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. "Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker."
 • 24 Mei 2018 om 16:44

Digitaal woonkrediet voorlopig geen schot in de roos

Hello bank!, de digitale jongerenbank van BNP Paribas Fortis, gaat online geautomatiseerd beleggen aan zijn klanten aanbieden. Het digitale woonkrediet lijkt voorlopig geen schot in de roos.
 • 18 Mei 2018 om 15:49

De Amerikaanse rente klimt boven 3 procent: 'Tijd om dichter bij de uitgang te dansen'

De Amerikaanse rente rukt stevig op. Zolang het goed gaat met de economie, hoeft dat geen ravage aan te richten op de markten. Toch is voorzichtigheid geboden.
 • 2 Mei 2018 om 17:19

'De EU is een budgettaire dwerg'

De lidstaten hechten weinig belang aan een slagkrachtig Europa. Dat zegt Trends-redacteur Jozef Vangelder.
 • 26 April 2018 om 16:00

ECB sleutelt (nog) niet aan monetair beleid

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft nog geen besluit genomen over wat er gaat gebeuren met haar omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier.
 • 26 April 2018 om 15:25

'Sven Gatz verenigt cultuur en kapitaal'

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz waardeert creatievelingen eerder als entrepreneur dan als profiteur. Terecht. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.
 • 20 April 2018 om 12:01
❌