[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Finance

'Denken dat een forse groei-opstoot ons kan helpen is een hersenschim'

Bij een politieke crisis of vluchtgedrag naar pseudo-staatshervormingen zal het een kwestie worden van overleven op zijn Grieks. Dat zegt Jef Vuchelen, professor emeritus economie aan de VUB.
 • 16 Oktober 2018 om 19:44

'Nog meer beursbrokken op komst'

Beleggers beginnen wellicht te beseffen dat de Fed hen nog tegenvoets kan nemen door de beleidsrente meer dan verwacht op te trekken. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 12 Oktober 2018 om 18:20

'Maak de wereld beter, word aandeelhouder'

Uit recent onderzoek blijkt dat duurzaamheid wel degelijk invloed heeft op de beleggingsbeslissingen van fondsbeheerders. Dat zegt Michel Buysschaert, Voorzitter van het Managementcomité bij Van Lanschot België.
 • 12 Oktober 2018 om 14:24

'Nog meer beursbrokken op komst'

Beleggers beginnen wellicht te beseffen dat de Fed hen nog tegenvoets kan nemen door de beleidsrente meer dan verwacht op te trekken. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 12 Oktober 2018 om 13:55

'Tekort aan eurocenten voorbode van einde cashbetalingen'

Waarom zouden we de ongemakken van de eurocentjes nog langer verdragen, als elektronisch betalen duidelijk de toekomst is? Dat vraagt Henri Dewaerheijd, country manager Belux bij Mastercard, zich af.
 • 3 Oktober 2018 om 12:37

'De banksector heeft een publiek krediet aan vertrouwen nodig'

De heilige alliantie van het vertrouwen tussen bankiers, deposanten, schuldeisers, investeerders, regulatoren en het grote publiek werd in 2008 gebroken. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen
 • 20 September 2018 om 16:03

'Begrotingssaneringen gebeuren in België enkel met een stok achter de deur'

'De Vlaamse steden en gemeenten zijn financieel gezond. Dat is een gevolg van de strenge budgettaire regels die de Vlaamse voogdijoverheid heeft opgelegd.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 18 September 2018 om 12:44
 • 14 September 2018 om 15:20

Tien jaar na de financiële crisis: voor welke uitdagingen staat de nieuwe generatie bankiers?

Tien jaar na de financiële crisis ging Trends op de koffie bij de nieuwe generatie bankiers. Zij die de crisis van 2008 vanop het achterplan meemaakten en intussen aan het hoofd van de bank staan. Veertigers en vijftigers die, niet besmet door de erfenis van het verleden, met nieuwe uitdagingen geconfronteerd worden. Maar ook bankiers die de verantwoordelijkheid dragen om niet dezelfde fouten als hun voorgangers te maken, en een nieuwe bedrijfscultuur te introduceren.
 • 14 September 2018 om 15:15

De zomervakantie duurt te lang

Veel ouders hebben het moeilijk hun kinderen tijdens de zomervakantie bezig te houden. Ze zouden willen dat de vakantie korter was. Experts zijn het daarmee eens. Zij beweren dat lange vakanties schadelijk zijn voor kinderen.
 • 29 Augustus 2018 om 18:04

'Militaire macht creëert financiële macht'

Als het geopolitiek echt fout gaat, ben je met je geld beter bij de winnende partij. Dat zegt Jan Longeval, financieel expert en docent aan de Vlerick Business School.
 • 24 Augustus 2018 om 12:11

'Wanneer het geld sterft, dooft ook het respect voor de staat uit'

Hyperinflatie is niet enkel een economische crisis, ze ontwricht ook de maatschappij en de menselijke relaties. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
 • 16 Augustus 2018 om 16:43

Bart Cauberghe (Smile Invest): 'Veel geld verdienen is het verkeerde motief'

Bart Cauberghe (40), managing partner bij Smile Invest, is niet van plan binnen afzienbare tijd te rentenieren.
 • 20 Juli 2018 om 18:18

Nationale Bank gaat banken hacken

De Nationale Bank van België (NBB) gaat penetratietesten uitvoeren bij banken en andere financiële instellingen. De geheime pentest, naar Nederlands voorbeeld, moet duidelijk maken of de banken genoeg beveiligd zijn tegen cyberaanvallen van echte criminelen.
 • 17 Juli 2018 om 14:32

'Leve de midlifecrisis'

Miel Horsten, de topman van de leasemaatschappij ALD Automotive, houdt van snelheid en vindt Nepal een van de mooiste plekken ter wereld.
 • 11 Juli 2018 om 15:07

BNP Paribas Fortis behoudt belang in AG Insurance

BNP Paribas Fortis heeft beslist om af te zien van een verkoop van het belang van 25 procent in verzekeringspartner AG Insurance. Dat vernam De Tijd zondag.
 • 1 Juli 2018 om 11:39

Welke juridische stappen kunnen Arco-vennoten nog nemen?

Recente uitspraken van twee partijvoorzitters maakten pijnlijk duidelijk dat de coöperanten van Arcopar, Arcofin en Arcoplus hun boontjes het best niet te week leggen op een tegemoetkoming van de overheid. Als ze een compensatie willen, zullen ze die via de rechtbank moeten afdwingen.
 • 29 Juni 2018 om 18:16
❌