[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Trends.be : Finance

Vrij aanvullend pensioen heeft weinig succes

Ruim een jaar nadat de formule gelanceerd werd, hebben amper enkele honderden werknemers beslist een vrij aanvullend pensioen op te bouwen.
 • 6 Juli 2020 om 10:30
Gisteren — 5 Juli 2020Trends.be : Finance

'Rijkste mens op aarde was nooit zo rijk'

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de 'Billionaires Index' van het persagentschap Bloomberg.
 • 5 Juli 2020 om 10:11
OuderTrends.be : Finance

'Wie de beurs gebruikt als een casino, zal vlug leren dat het huis altijd wint'

Sparen is niet hetzelfde als beleggen en beleggen is niet hetzelfde als gokken. Gokken is inzetten op de korte termijn, beleggen is inzetten op de lange termijn. Dat zegt Jan Longeval, eigenaar van Kounselor Consulting bv en adjunct-professor aan de Vlerick Business School.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Opnieuw minder bemande KBC-kantoren

KBC gaat weer snoeien in zijn kantorennetwerk. De komende maanden zullen in totaal 54 van de 382 bemande kantoren verdwijnen.
 • 30 Juni 2020 om 15:50

Trends Podcast met Georgette Boele: alles over beleggen in goud

In deze aflevering praat Georgette Boele ons bij over de ontwikkelingen op de goudbeleggingsmarkt. Als specialiste in edelmetalen en valuta bij ABN AMRO is zij daar geknipte persoon voor.
 • 30 Juni 2020 om 09:00

Crelan maakt werk van ECB-opmerkingen

De coöperatieve bank Crelan wil tegen begin oktober een antwoord klaar hebben op de opmerkingen die de ECB formuleerde in verband met het overnamedossier van AXA Bank.
 • 29 Juni 2020 om 16:13

Alcohol goedkoper, brandstof duurder: inflatie licht gestegen in juni

De inflatie is in juni licht gestegen, en bedraagt nu 0,60 procent. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. Terwijl alcohol goedkoper werd, is tanken duurder geworden.
 • 29 Juni 2020 om 13:00

Heeft de klimaatverandering invloed op uw brandverzekering?

De klimaatopwarming leidt tot extremere weersomstandigheden. In zijn recent jaarverslag kaart de Ombudsman van de Verzekeringen de gevolgen voor de brandverzekering aan. Hij vraagt ook om bepaalde dekkingen te herbekijken.
 • 22 Juni 2020 om 11:58

Fintech Wirecard geeft toe dat zoekgeraakte 1,9 miljard euro wellicht 'niet bestaat'

De Duitse leverancier van betaaldiensten Wirecard, opgeschrikt door een financieel schandaal, heeft toegegeven dat 1,9 miljard euro die ingeschreven staat in de balans 'heel waarschijnlijk niet bestaat'. Dat zou zijn gebleken uit bijkomende controles.
 • 22 Juni 2020 om 11:08

Consumentenvertrouwen neemt opnieuw toe

Het herstel van het vertrouwen van de consument zet door in juni. Voor de tweede maand op rij stijgt het vertrouwen licht, na een dieptepunt in april. Dat blijkt vrijdag uit de consumentenenquête van de Nationale Bank.
 • 19 Juni 2020 om 16:18

'Europese beurzen goedkoop, Amerikaanse niet'

'Bijna alle Europese beurzen zitten onder de gemiddelde koers-boekwaardeverhouding. Gezien de grote onzekerheid is dat begrijpelijk', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
 • 19 Juni 2020 om 09:19

Aantal ondernemers die digitaal boekhouden meer dan verdubbeld

Meer dan twee keer zoveel ondernemers hebben in mei hun documenten via een digitaal systeem aan hun boekhouder of accountant geleverd, in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gegevens van Wolters Kluwer Tax & Accounting België. De belangrijkste reden voor de digitale overstap is de coronacrisis.
 • 17 Juni 2020 om 11:11

Loonkosten stijgen in België minder snel dan Europees gemiddelde

In het eerste kwartaal zijn de loonkosten in de eurozone met 3,4 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. België deed beter en beperkte de toename van de loonkosten tot 1,6 procent, blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
 • 16 Juni 2020 om 15:48

Vliegen naar het buitenland? Dit zijn de rechten en plichten van toeristen in tijden van pandemie

De zomervakantie begint over twee weken. Velen vragen zich af of een geplande reis naar het buitenland kan doorgaan. Anderen vragen zich af of ze nog wel op reis willen. En nog anderen vragen zich of ze nu een reis moeten boeken of beter nog even afwachten.
 • 16 Juni 2020 om 15:00

Nederland verwacht zes procent krimp

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 6 procent door de coronacrisis.
 • 16 Juni 2020 om 08:13

'Vandaag heb je zelfs niet meer het recht om een belastingaangifte in te dienen'

Vroeger had je aangifteplicht, nu heb je zelfs niet meer het recht om een aangifte in te dienen, zegt Jef Wellens, fiscalist bij Wolters Kluwer.
 • 10 Juni 2020 om 21:00

Moederbedrijf TikTok wil bankdiensten gaan aanbieden

Het Chinese ByteDance, het moederbedrijf van de populaire videoapp TikTok, wil in Singapore bankdiensten gaan aanbieden. Volgens bronnen van de Britse krant Financial Times voert ByteDance daarover gesprekken met oprichters van de Singaporese OCBC Bank.
 • 15 Juni 2020 om 12:25

'Een lagere telecomfactuur betekent een structurele verhoging van onze koopkracht'

Als het niet anders kan, moet de netbeheerder Fluvius de markt maar openbreken. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 10 Juni 2020 om 21:00

Olivier Leleux, de verdediger van de kleine belegger

Toen Olivier Leleux in 1991 in het familiebedrijf stapte, waren er 330 onafhankelijke beursvennootschappen. Vandaag zijn er nog zes, inclusief Leleux Associated Brokers, dat in twee jaar tijd twee concurrenten kon inlijven. De broker houdt stand in een moeilijke sector door te groeien.
 • 10 Juni 2020 om 17:00

Benzine en diesel worden duurder

Benzine en diesel tanken wordt dinsdag duurder, net als huisbrandolie inslaan. Dat meldt de FOD Economie - Algemene Directie Energie maandag.
 • 8 Juni 2020 om 13:42
❌