[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018De Standaard : Biz

De Croo: ‘Er is geen lijst’

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad. ‘In mijn ogen bestaat er geen lijst.’

 • 25 Mei 2018 om 10:38

‘Vriendschappen op werkvloer helpen om te gaan met stijgende werkdruk’

Dat de hoge werkdruk zwaar weegt op verpleegkundigen, verscheen afgelopen week nog uitvoerig in de media. Maar samen patiënten verzorgen, creëert een hechte band. Dat blijkt uit een onderzoek dat het medische rekruteringskantoor Express Medical met de steun van twee grote ziekenhuizen, waaronder GZA in Antwerpen, liet uitvoeren. Negen op de tien verpleegkundigen zijn tevreden over hun relatie met collega’s.

 • 25 Mei 2018 om 10:24

Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vrijdag twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren.

 • 25 Mei 2018 om 09:53

GDPR: Facebook en Google beschuldigd van ‘gedwongen toestemming’

Google en Facebook ‘dwingen’ hun gebruikers om in te stemmen met nieuwe gebruiksvoorwaarden. Volgens privacy-waakhond Noyb.eu is dat strijdig met de GDPR-wetgeving, die vandaag van kracht wordt.


 • 25 Mei 2018 om 09:27

Riante villa kopen? In deze straat staan er negen te koop

In een straat in Schilde staan maar liefst negen riante villa’s te koop, een uitzonderlijk aantal voor één straat.

 • 25 Mei 2018 om 07:43

Moet een bewindvoerder belastingen betalen op ontvangen vergoedingen?

Naast mijn werknemerspensioen ontvang ik maandelijks een vergoeding als bewindvoerder van mijn gehandicapte zus. Hoe moet ik die aangeven en hoe wordt die belast?
 • 25 Mei 2018 om 07:00

Samsung moet 539 miljoen dollar betalen aan Apple

Na een juridische strijd over patenten van in totaal zeven jaar, moet de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung 539 miljoen dollar (460 miljoen euro) betalen aan zijn Amerikaanse concurrent Apple voor het kopiëren van het design van de iPhone. Dat heeft een federale rechtbank in San José, in de Amerikaanse staat Californië beslist.


 • 25 Mei 2018 om 06:47
Gisteren — 24 Mei 2018De Standaard : Biz

Musk: ‘Niemand gelooft jullie nog’

In navolging van Trump valt ook Tesla-baas Elon Musk de ‘hypocriete’ media aan. Hij wil ‘een geloofwaardigheidsscore’ voor journalisten invoeren.


 • 24 Mei 2018 om 17:38

Mijn beroep, zwaar beroep

Kleuterjuf, zeeloods, luchtverkeersleider, treinbestuurder, politieagent, brandweerman, verpleegster. Totaal uiteenlopende maar wel allemaal ‘zware’ beroepen. Met recht op vervroegd pensioen. Als de regering het eens raakt, tenminste.


 • 24 Mei 2018 om 16:48

Rabobank verhoogt spaarrente: een trendbreuk?

Rabobank.be gaat op 1 juni zijn getrouwheidspremie op spaarrekeningen met 0,05 procent verhogen. Een trendbreuk?


 • 24 Mei 2018 om 11:03

Jan Palfijn ziekenhuis mikt op meer welzijn

'Was beweging een pil, dan zou elke dokter hem voorschrijven', kopte de Britse krant The Guardian begin deze maand. Hard nodig, nu de werkdruk in de zorgsector collectief de pan uitrijst. Het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn heeft alvast zijn locatie mee voor meer beweging: tussen de Watersportbaan en de sportcampus GUSB, met zicht op het hoofdkwartier van Sport Vlaanderen en recreatiedomein de Blaarmeersen. 'Fysiek welzijn vangt mee de stress op de werkvloer op.' Wat doet Jan Palfijn nog meer?

 • 24 Mei 2018 om 11:02

Ikea roept fietsen terug

De Zweedse meubelwinkelketen Ikea roept wereldwijd Sladda-fietsen terug wegens problemen met de aandrijfriem. Die kan plots breken, waardoor de fietser kan vallen.


 • 24 Mei 2018 om 09:09

Open VLD en N-VA op de rem over akkoord zware beroepen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) mag dan wel groen licht krijgen van twee vakbonden over de zware beroepen bij de overheid, de federale regering heeft hij nog niet mee. Open VLD en N-VA temperen de hoerastemming.


 • 24 Mei 2018 om 08:52

‘Groot deel onderwijsjobs wordt zwaar beroep’

De vakbonden en de overheid hebben na een marathononderhandeling een akkoord bereikt over wie bij de overheid een zwaar beroep heeft.


 • 24 Mei 2018 om 06:30

Snelgroeiend Uber weet verliezen te beperken

Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft zijn verliezen in het eerste kwartaal met bijna de helft teruggebracht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging bovendien flink omhoog. De onderneming die volgend jaar naar de beurs wil, waarschuwde evenwel voorlopig nog niet winstgevend te worden.


 • 24 Mei 2018 om 00:56
OuderDe Standaard : Biz

Consensus over zware beroepen bij overheid: deze beroepen staan zeker op de lijst

Er is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen die overheid een zwaar beroep uitoefent. Vrijdag wordt het protocolakkoord voorgelegd aan het kernkabinet. Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) spreekt van 'een belangrijke stap'.


 • 23 Mei 2018 om 20:36

Renteverhoging moet Turkse muntcrisis stoppen

Beleggers vluchten massaal uit de Turkse lira. Om de duikvlucht van de Turkse munt te stoppen, verhoogt de centrale bank scherp de rente.


 • 23 Mei 2018 om 18:46

Oxfam: ‘Fiscale transparantie van multinationals is cruciaal’

Oxfam-Solidariteit heeft bijna 14.000 handtekeningen van Belgen verzameld voor meer transparantie van multinationals. De handtekeningen werden woensdag overhandigd aan minister van Economie Kris Peeters (CD&V). ‘Ons belastingsysteem staat vandaag ten dienste van een kleine minderheid.’


 • 23 Mei 2018 om 18:24

‘Deutsche Bank overweegt bijna een op de tien banen te schrappen’

Deutsche Bank overweegt om tot 10.000 banen te schrappen, of bijna een tiende van het personeelsbestand. Dat bericht de Wall Street Journal. Vooral de divisie investeringsbankieren zou worden getroffen. De Duitse bank wilde woensdag geen commentaar geven op het bericht.


 • 23 Mei 2018 om 17:11

Problemen met elektronisch betalen opgelost

Er waren woensdag problemen met het elektronisch betaalverkeer, maar intussen is de situatie opnieuw genormaliseerd. Dat bevestigt Wordline, het bedrijf dat het betalingsverkeer regelt.

 • 23 Mei 2018 om 16:56
❌