[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019De Standaard : Biz

Deze twee exclusieve automerken komen op de Belgische markt

Autoliefhebbers met een (heel) diepe portemonnee hebben geluk. Met het Italiaanse Dallara en Pininfarina komen twee nieuwe merken van ­exclusieve wagens op de Belgische markt.


 • 16 Februari 2019 om 13:44

Hackers kapen servers via login thuiswerkers

Hackers verhandelden online tienduizenden gekaapte servers. Ze braken in via de poort waarmee mensen van thuis inloggen op de server van het werk.

 • 16 Februari 2019 om 06:30
OuderDe Standaard : Biz

Omzetgroei taxidienst Uber zwakt fors af

De omzet van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, blijft sterk groeien, maar het tempo zwakt wel flink af. Daarnaast blijft de onderneming rode cijfers schrijven, terwijl wordt gewerkt aan een beursgang in New York.


 • 15 Februari 2019 om 21:11

'Historische cao voor Belgische piloten Ryanair'

De Belgische piloten van Ryanair hebben een voorstel voor collectieve arbeidsovereenkomst aanvaard. Het is de eerste keer dat de Ierse luchtvaartmaatschappij in ons land zo’n akkoord afsluit.


 • 15 Februari 2019 om 15:45

Noorwegen geeft groen licht aan omstreden mijnproject in noordpoolgebied

De Noorse regering heeft de bouw van een kopermijn in het noorden goedgekeurd ondanks protest.


 • 15 Februari 2019 om 13:21

‘Dossierbeheerders zijn meer adviseur geworden’

Voor loonberekening en ondersteuning van de personeelsadministratie in al zijn facetten kunnen werkgevers een beroep doen op een sociaal secretariaat. Daar hebben ze het takenpakket, door de toenemende digitalisering, serieus zien veranderen met als gevolg dat er ook totaal andere profielen nodig zijn.

 • 15 Februari 2019 om 12:53

Sociaal secretariaat: laagdrempelig en supergevarieerd

Een sociaal secretariaat verleent administratieve ondersteuning aan werkgevers, van de bakker om de hoek tot Amazon. Loonadministratie, vakantiedagen, ziekteregeling: ook al lijken ze geknipt om te digitaliseren, toch blijven menselijke kwaliteiten als klantvriendelijkheid hier de basis. Geen computer kan dat vervangen. Als client advisor heb je een job met toekomst beet. Wat mag je verwachten?

 • 15 Februari 2019 om 12:45

Dienstencheques vanaf 1 maart een jaar geldig

Vanaf 1 maart 2019 zullen dienstencheques een jaar lang geldig zijn in plaats van acht maanden. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).


 • 15 Februari 2019 om 11:41

Europese autoverkoop daalt vijfde maand op rij

Er zijn in januari in de Europese Unie net geen 1,2 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is een daling met 4,6 procent in vergelijking met januari vorig jaar. Het is ook de vijfde maand op rij dat de autoverkoop daalt, zo bleek vrijdag uit cijfers van de Europese automobielfederatie ACEA.


 • 15 Februari 2019 om 11:05

Uniek platform voor talent dat voor de camera wil staan

Wie droomt er niet van een carrière als fotomodel, acteur of figurant in een reclamespot? My Mother Agency, een platform dat onlangs werd opgericht door de ex-ceo van Elite Models in New York én door de Limburgse ondernemer Philip Caerts, brengt wereldwijd castingdirecteurs, fotografen, agentschappen en producers samen met getalenteerde mensen van alle maten, gewichten en origines.

 • 15 Februari 2019 om 10:02

Van Eetvelt: 'Maak het mensen moeilijker om te lenen voor een huis'

De Belgische banken geven nog altijd te vlot leningen aan mensen die kwetsbaar zijn, zegt de Nationale Bank vrijdag in haar jaarverslag. Karel Van Eetvelt, de topman van de bankenfederatie Febelfin, dringt aan op forse maatregelen, zei hij in De Ochtend op Radio 1. ‘De zelfregulering binnen de bankensector werkt duidelijk niet voldoende.’


 • 15 Februari 2019 om 08:06

Akkoord bij De Lijn in Limburg: ‘Enorme stap vooruit’

De vakbonden van De Lijn in Limburg zijn zeer tevreden met het akkoord dat donderdag werd bereikt. Ze vonden een overeenkomst met de vervoersmaatschappij over de aanpak van de diensten, de rusttijden en het ziekteverzuim.


 • 14 Februari 2019 om 21:27

Chinese e-wagens dagen ‘nostalgisch’ Europa uit

In de race naar de doorbraak van de elektrische auto lopen de Chinezen allang voorop. Bovendien kloppen ze nu ook aan de poorten van Europa, al blijft het onzeker of ze die kunnen openbeuken. ‘We moeten toch niet te lang de kat uit de boom kijken.’


 • 14 Februari 2019 om 16:22

Multinationals hebben fiscaal cadeau nog niet binnen

Het Belgische fiscale gunstregime voor multinationals is géén illegale staatssteun, zegt het Europese Gerecht In Luxemburg. Het neemt niet weg dat de Europese Commissie nog altijd elk van de bedrijven individueel kan viseren.


 • 14 Februari 2019 om 15:08

Airbus zet productie ’s werelds grootste vliegtuig stop

Airbus trekt tegen 2021 de stekker uit de productie van het A380-model. Ceo Tom Enders heeft het over ‘een pijnlijke beslissing’. Emirates Airlines, de grootste afnemer van het model, gaf de doodsteek. Het bedrijf annuleerde een bestelling van 39 exemplaren.


 • 14 Februari 2019 om 12:34

Job in opmars: influencer relations

“Influencer relations valt niet meer weg te denken uit onze communicatiestrategie”, vertelt Evelyne Raymakers, die bij Lidl instaat voor de relaties met influencers. De doorbraak van sociale media, en met name Instagram, speelt in deze opmars een belangrijke rol. “Vandaag heeft iedereen een stem.”

 • 14 Februari 2019 om 10:08

Europees Hof: ‘Belgisch gunstregime voor multinationals niet illegaal’

Meer dan tien jaar lokten verschillende regeringen multinationals naar België met het systeem van de ‘excess profit rulings’, tot de Commissie het fiscale gunstregime bestempelde als ‘illegale staatssteun‘. Maar nu fluit het Europese Hof van Justitie de Commissie terug en krijgt ons land gelijk.


 • 14 Februari 2019 om 09:42

Busverkeer in Limburg en Vlaams-Brabant blijft sterk verstoord

De buschauffeurs van De Lijn voeren ook donderdag nog actie in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant.


 • 14 Februari 2019 om 07:32

Dan toch Europees akkoord over controversiële hervorming auteursrecht

De onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten zijn erin geslaagd hun onderhandelingen over de hervorming van het auteursrecht richting het digitale tijdperk succesvol af te ronden. Slecht nieuws voor Google, dat heel wat dreigt te moeten betalen.


 • 13 Februari 2019 om 22:02

Unizo: 'Impact nationale staking pak kleiner dan we gedacht hadden'

De vakbonden legden vandaag het land plat om meer loonopslag te eisen. Herbeleef hieronder het verloop van de acties en herlees de reacties op de nationale staking.

 • 13 Februari 2019 om 17:58
❌