[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019De Standaard : Biz

SpaceX haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.


 • 25 Mei 2019 om 16:03

‘There's something rotten bij KV Mechelen en Waasland-Beveren’

Bondsprocureur Wagner was in zijn pleidooi keihard voor de ‘maffiapraktijken’ bij de ‘rotte’ clubs KV Mechelen en Waasland-Beveren. Maar degradatie naar eerste amateurklasse? Daar sprak Wagner zich niet over uit.


 • 25 Mei 2019 om 10:44

Kan ik als gepensioneerde nog beroepskosten inbrengen?

* Ik heb gewerkt als zelfstandige tot einde 2017 en ben dan op pensioen gegaan. Kan ik afschrijvingen van beroepslokalen e.a. welke in 2017 nog niet volledig waren afgeschreven nu alsnog inbrengen?
* Ik ben sinds 1/10/2017 gepensioneerd en krijg een ambtenarenpensioen. Ik ben echter deeltijds verder aan het werk bij dezelfde werkgever. Mijn vraag is of ik nog beroepskosten mag aftrekken?

 • 25 Mei 2019 om 06:59
Gisteren — 24 Mei 2019De Standaard : Biz

Nieuw leertraject stoomt jonge talenten klaar voor bouwsector

Bouwbedrijf DCA uit Beerse en de Turnhoutse scholen HT²O en PT²O hebben afgelopen week een charter ondertekend voor een vernieuwend onderwijsproject. Vijftig leerlingen krijgen vanaf volgend schooljaar de kans om kennis te maken met de bouwsector via stages, duaal leren, werfbezoeken en jobdagen.

 • 24 Mei 2019 om 09:46

Klein zetje kan wonderen doen voor nieuwe job

Vorige week vond overal in Vlaanderen de DUOday plaats. Honderden werkzoekenden die - om welke reden dan ook- nood hebben aan ondersteuning bij het vinden van een job, konden een hele dag proeven van de reguliere arbeidsmarkt. Ook in Limburg vormden ze een duo met iemand die dezelfde functie al jaren uitoefent en hen graag wegwijs wou maken in het takenpakket. Een succes, zo leren de getuigenissen.

 • 24 Mei 2019 om 09:43

Terrazzo in de bouw: van vloer tot kunstwerk

Terrazzo (of granito) ken je misschien uit herenhuizen en stadsappartementen. Vooral in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw werd de mix van cement en marmergranulaat populair als vloer- en trapbedekking. Terrazzo is sinds een aantal jaren helemaal terug. Wie er professioneel en creatief mee bezig is, is vaak een twijfelaar tussen bouw, ambacht en kunst. Veeleisend werk is het zeker.

 • 24 Mei 2019 om 09:36

Broer en zus zijn ook op het werk een ideaal duo

Nadat ze allebei hun job verloren, besloten Wim en Evi Hoste om samen een bedrijfje op te richten. De goede verstandhouding die ze als broer en zus al hun hele leven hebben, blijkt van goudwaarde voor hun professionele samenwerking. “Klanten vinden het sympathiek dat wij als familiaal duo ook beroepsmatig de perfecte tandem vormen”, zeggen ze.

 • 24 Mei 2019 om 09:29

Is kinderopvang door de grootouders fiscaal aftrekbaar?

Voor de opvang van de kinderen schakel ik mijn gepensioneerde moeder in. Ik betaal haar daarvoor een vergoeding. Mag ik die kosten ingeven in het vak voor opvang kinderen? Vanaf welk bedrag wordt zij daarop belast?

 • 24 Mei 2019 om 09:00

Is een renovatielening voor een tweede woning fiscaal voordelig?

In juni 2004 hebben wij een woonkrediet voor 40.000 euro gesloten, dit om een tweede woning te kopen. Sindsdien hebben wij de kapitaalaflossingen en rente steeds ingevuld in de rubrieken 1358/2358 en 1146. In februari 2018 hebben wij een renovatielening gesloten voor dit huis. Gedurende anderhalf jaar betalen we dus twee leningen tegelijk af. Kan ik voor deze periode beide kapitaal- en rente bedragen samen aangeven?
 • 24 Mei 2019 om 07:00
OuderDe Standaard : Biz

Reclame voor online kansspelen op tv verboden

De televisie-uitzendingen die reclame bevatten voor online kansspelen mogen vanaf 1 juni 2019 niet langer uitgezonden worden. De maatregel maakt deel uit van een reeks beperkingen in het kansspelbeleid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).


 • 23 Mei 2019 om 19:41

Musk gaat eerste commerciële tunnel graven in Las Vegas

Boring Company, het bedrijf van Tesla-miljardair Elon Tusk dat tunnels graaft, heeft een contract in de wacht gesleept in Las Vegas. Het gaat om het eerste commerciële contract voor Boring.


 • 23 Mei 2019 om 17:46

Audi stopt met sportwagens TT en R8

De sportwagenmodellen TT en R8 van de Duitse luxewagenbouwer Audi worden uitgefaseerd. Dat heeft topman Bram Schot bekendgemaakt.


 • 23 Mei 2019 om 16:54

Peter Vandermeersch verhuist dan toch niet naar Parijs

Peter Vandermeersch wordt dan toch geen correspondent voor het NRC Handelsblad in Parijs. Hij gaat in Ierland de transformatie van INM mee begeleiden.


 • 23 Mei 2019 om 16:06

Kentucky Fried Chicken opent dit jaar nog drie restaurants in Vlaanderen

In Vlaanderen openen dit jaar nog drie restaurants van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC). De primeur is voor het shoppingcentrum Wijnegem.


 • 23 Mei 2019 om 15:46

Hoe Huawei uitgestoten wordt

Steeds meer bedrijven geven navolging aan de Amerikaanse boycot van de Chinese telecomgigant Huawei.


 • 23 Mei 2019 om 11:41

Medialaan en De Persgroep Publishing heten voortaan DPG Media

Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan (VTM, Q-Music) en De Persgroep Publishing (Humo, Het Laatste Nieuws, De Morgen) samen vormen, heet voortaan DPG Media. Dat heeft ceo Christian Van Thillo donderdag bekendgemaakt.


 • 23 Mei 2019 om 10:54

De job van barista: als koffie je passie is

Een sommelier van koffie. Zo zou je de job van een barista kunnen samenvatten. Hoe hip is die job in werkelijkheid? Die vraag stelden we aan Jens Crabbé, barista en oprichter van MOK Speciality Coffee Roastery & Bar, met koffiebars in Leuven en Brussel.

 • 23 Mei 2019 om 09:22

Hoe bepaal ik de huurwaarde van mijn buitenlandse vakantiewoning?

Wij hebben een vakantiewoning in Duitsland. Tussen beide landen is een wederzijds akkoord om geen tweemaal belastingen te betalen. Toch dien ik een bruto huuropbrengst aan te geven, alhoewel ik die woning niet verhuur. Welk bedrag geef ik in bij de code 1130? Mag ik daarbij ook plaatselijke taksen in rekening brengen?

 • 23 Mei 2019 om 08:00

Huawei-filiaal in Gent op zwarte lijst Amerikaanse overheid

Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft een lijst opgesteld van 68 bedrijven die banden hebben met de Chinese telecomgigant Huawei. Een van die bedrijven is het Gentse Huawei Technologies Research & Development NV, in 2010 opgericht als spin-off van het Leuvense Imec en in 2013 overgekocht door de Chinezen. Dat schrijft L’Echo.


 • 23 Mei 2019 om 06:58

Panasonic schort leveringen aan Huawei op

De Japanse elektronicagigant Panasonic heeft donderdag aangekondigd dat het de levering van sommige componenten aan de Chinese groep Huawei opschort. De maatregel is een gevolg van de beslissing van Washington om Huawei op een zwarte lijst te zetten omdat het bedrijf zich in opdracht van Peking schuldig zou maken aan spionage.


 • 23 Mei 2019 om 04:57
❌