[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020De Standaard : Biz

Restaurants verzetten zich tegen hoge kosten Uber Eats en Deliveroo

Dat Deliveroo en Uber Eats een commissie van dertig procent vragen op elke bestelling, zet kwaad bloed bij restaurants, die door de lockdown afhankelijker geworden zijn van de bezorgdiensten. Ze vragen beschermende maatregelen, minister van Middenstand en Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) bekijkt de zaak.


 • 6 Juli 2020 om 12:00

Japanse techreus laat personeel massaal thuiswerken

De technologiereus Fujitsu, die in Japan zelf 80.000 werknemers telt, wil de kantoorruimte in eigen land in drie jaar tijd halveren. Thuiswerk wordt de norm. Werken op kantoor de uitzondering.


 • 6 Juli 2020 om 09:25

Zo brengt u de aangifte van uw belastingen nog op tijd in orde

Coronatijden of niet, de fiscus verwacht dat uw belastingaangifte ook dit jaar al midden juli binnen is: u hebt nog tot en met de zestiende de tijd. Nog helemaal niet aan begonnen? Geen probleem, met deze tips krijgt u alles snel en efficiënt geregeld.


 • 6 Juli 2020 om 07:55

Rijkste man ter wereld was nog nooit zo rijk

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de ‘Billionaires Index’ van het persagentschap Bloomberg.


 • 6 Juli 2020 om 07:13
OuderDe Standaard : Biz

Argenta schakelt 144 geldautomaten uit na digitale plofkraak

Criminelen hebben op 27 en 28 juni een poging gedaan om te infiltreren op de computer van een geldautomaat van Argenta, in Borsbeek en in Ranst. De Antwerpse spaarbank heeft daarop 144 automaten uitgeschakeld.


 • 4 Juli 2020 om 11:13

FNG zet stichters opzij, Paul Lembrechts nieuwe ceo

De modegroep FNG zet Anja Maes en Manu Bracke opzij, ook de ceo ad interim, Yves Pollé wordt vervangen. De nieuwe directie bestaat uit Paul Lembrechts, ceo ad interim, en de financieel directeur plus de recent benoemde directeur FNG Nederland.

 • 4 Juli 2020 om 08:44

Ex-VRT-baas Paul Lembrechts nieuwe ceo FNG

Ex-VRT-baas Paul Lembrechts wordt de nieuwe ceo ad interim van de modegroep FNG. De oude top, met Anja Maes en Manu Bracke, wordt afgezet. Ook de recent aangestelde ceo ad interim Yves Pollé verdwijnt uit beeld.


 • 4 Juli 2020 om 09:15

Ex-ceo Christina Foerster nieuwe covoorzitter Brussels Airlines

De voormalige ceo van Brussels Airlines zal samen met Jan Smets de raad van bestuur leiden, nadat de vorige covoorzitter, Thorsten Dirks, vorige week zijn vertrek had aangekondigd.


 • 3 Juli 2020 om 16:35

Moet je belastingen betalen voor het uitvoeren van een testament?

Is de vergoeding van 5 procent die men eenmalig ontvangt als testamentuitvoerder belastbaar?


 • 3 Juli 2020 om 07:49

Voorzitter Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital opgepakt in Frankrijk

De Zwitserse vermogensbeheerder Henry Gabay is vorige week in Frankrijk opgepakt in verband met een Duits onderzoek naar fiscale fraude. Gabay is de voorzitter van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital.


 • 3 Juli 2020 om 05:52

OPROEP. Verliest u kansen op het werk door de coronacrisis?

De laatste maanden waren voor heel wat werkende ouders niet eenvoudig. De combinatie van (thuis)werk met zorg voor de kinderen zal wellicht een uitdaging blijven, ook na de vakantie.


 • 3 Juli 2020 om 20:07

Hoe vul ik het kadastraal inkomen van een verkochte woning in op mijn belastingbrief?

Ik verkocht een verhuurde woning in januari 2019. Wat met de aangifte van het geïndexeerde kadastraal inkomen in mijn aangifte, is dit nog volledig ten mijnen laste?


 • 2 Juli 2020 om 09:51

Tesla klopt Toyota als waardevolste automerk

Tesla, de Amerikaanse constructeur van elektrische wagens, heeft de Japanse autobouwer Toyota ingehaald als waardevolste automerk ter wereld. Het aandeel van Tesla steeg gisteren op de beurs van New York met 3,5 procent. Daardoor groeide de beurswaarde van het ­bedrijf tot 207,2 miljard dollar, meer dan Toyota, op dat moment 201,9 miljard dollar waard.


 • 2 Juli 2020 om 06:44

VDAB gaat nu ook tijdelijke werklozen benaderen

De Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB had tot voor kort geen idee welke Vlaming in een systeem van tijdelijke werkloosheid zat. Daar komt verandering in en VDAB gaat hen actief benaderen met onder meer een opleidingsaanbod, zegt minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).


 • 1 Juli 2020 om 17:08

Nationale Bank beducht voor vastgoedcrisis

De Nationale Bank van België (NBB) blijft in haar jaarlijks Financial Stability Report veel aandacht aan de vastgoedmarkt besteden. De covid-19-crisis zet die extra onder druk. Ze hoopt dan ook dat banken hun verantwoordelijkheid nemen om de extra kredietbuffers daadwerkelijk in meer leningen te gaan omzetten.


 • 1 Juli 2020 om 15:43

Steun aan gascentrales mag energiefactuur niet doen stijgen

De Kamercommissie Energie bereikt onder impuls van N-VA en Groen een akkoord om het steunmechanisme voor gascentrales bij te sturen.


 • 1 Juli 2020 om 12:09

Dit verandert er op 1 juli

Op 1 juli zijn er heel wat dingen die veranderen. De sociale energietarieven dalen, de magneetkaart is niet langer bruikbaar in tram of bus en de gedetineerden in ons land mogen hun eigen kledij beginnen dragen. Een overzicht.


 • 1 Juli 2020 om 10:57

Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak

Voormalig Proximus-ceo Dominique Leroy heeft een deal van 107.000 euro gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Dat meldt beurswaakhond FSMA in een persbericht.


 • 1 Juli 2020 om 07:01

Vakbonden boos over uitlekken sluitinglijst Brantano

Bij Brantano is er grote onrust bij het personeel over de winkels die dicht moeten. De bonden zijn boos.


 • 1 Juli 2020 om 09:12

Airbus schrapt 15.000 banen

Het zijn turbulente tijden voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Als antwoord op de coronacrisis verdwijnen tegen de zomer van 2021 wereldwijd 15.000 banen. Het bedrijf heeft geen vestigingen in België.


 • 30 Juni 2020 om 20:02
❌