[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018De Standaard : Biz

Horeca reageert op ‘verschrikkelijk probleem’ van Overpoort

‘Wij pleiten zelf voor maatregelen, al jaren. Maar meer repressie en nog meer agenten zullen dit niet oplossen.’ Zo reageert de horeca in de Overpoort op incidenten in de buurt.


 • 21 Maart 2018 om 19:13

Europa tergt Trump met ‘Google-taks’ van 5 miljard

De Commissie zet door en wil een omzetbelasting heffen van 3 procent op grote internetbedrijven als Google en Facebook. Ondanks de oplopende spanningen in de handelsrelatie met Trump.


 • 21 Maart 2018 om 15:27

Colruyt start boodschappenapp

Colruyt lanceert Apporto, een app waarmee mensen voor elkaar boodschappen kunnen doen. Dat heeft het supermarktbedrijf woensdag bekendgemaakt. Gebruikers zullen elkaar ook kunnen quoteren.


 • 21 Maart 2018 om 15:17

Directeur Maltese bank gearresteerd in VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben de Iraanse directeur van de Maltese Pilatus Bank op verdenking van omzeiling van de Amerikaanse sancties tegen Iran gearresteerd.


 • 21 Maart 2018 om 15:17

Cash for car of mobiliteitsbudget? Begin maar te rekenen

Is cash voor car iets voor u? Of bent u beter af met een mobiliteitsvergoeding? De regels zijn zo complex dat iedereen zijn eigen berekening moet (laten) maken. Als voorproefje geven we de belangrijkste verschillen voor uw portemonnee.


 • 21 Maart 2018 om 15:03

Weg vertraging: banken gaan geld overschrijven binnen enkele seconden

ING start als eerste grootbank met flitsbetalingen, waarbij overschrijvingen dezelfde dag op de rekening van de begunstigde staat. De rest volgt vanaf november 2018.


 • 21 Maart 2018 om 14:14

Coucke betaalt zichzelf terug bij KV Oostende

Marc Coucke knipt de banden met KV Oostende nog meer door. Hij verhoogde het kapitaal van de voetbalclub om zichzelf terug te betalen.


 • 21 Maart 2018 om 13:47

Essers zoekt alternatieven voor Genk

Het Limburgse transportbedrijf H. Essers is teleurgesteld dat het zijn vestiging in Genk-Noord niet kan uitbreiden en kijkt naar andere sites.


 • 21 Maart 2018 om 10:05

Zorgbedrijf Antwerpen biedt jobs in nieuwe projecten

Meer dan 250 zorg- & welzijnsorganisaties en scholen zetten zondag de deuren open tijdens een nieuwe editie van de Dag van de Zorg. Voor wie in de sector aan de slag wil, was het een uitgelezen kans om de job- en carrièremogelijkheden te ontdekken en kennis te maken met een eventuele toekomstige werkplek.

 • 21 Maart 2018 om 10:04

Fiscus wisselt massaal info uit over vermogen

België heeft ruim een miljoen inlichtingen over belastingplichtigen uitgewisseld met andere landen. In eigen land is die transparantie er niet.

 • 21 Maart 2018 om 06:32
OuderDe Standaard : Biz

Lidl stopt met verkoop plastic zakken aan kassa

De Duitse supermarktketen Lidl, die ruim 300 filialen telt in België, stopt na de zomer met de verkoop van niet-duurzame plastic draagtassen in zijn Belgische vestigingen.


 • 20 Maart 2018 om 19:26

Fientje De Maeyer, verpleegkundige bij Kind & Gezin, met de fiets door Brussel

De voorbije drie jaar trok Fientje De Maeyer als verpleegkundige bij Kind & Gezin door Brussel. De verhalen die ze achter de gevels van de huizen ontdekte, hebben haar alvast één ding geleerd: “Perfecte ouders bestaan niet en dat is maar goed ook.”

 • 20 Maart 2018 om 10:06

Hoe word je een ‘beste werkplek’ zoals Schoenen Torfs?

Schoenen Torfs en softwarebedrijf EASI zijn door hun eigen medewerkers uitgeroepen tot ‘Best Workplace’. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Great Place to Work Institute Belgium. Bedrijven als Torfs en Easi staan al enkele jaren hoog in de eindrangschikking. Maar bovenal doen steeds meer Belgische bedrijven het beter als werkplek.

 • 20 Maart 2018 om 09:52

Facebook-directeur stapt op omwille van fake news

Een topman van Facebook verlaat het bedrijf na onenigheid over hoe het platform met fake news moet omgaan.


 • 20 Maart 2018 om 09:32

Crowdfunding daalt voor het eerst

Het aantal crowdfundingsprojecten is vorig jaar zo goed als verdubbeld, maar voor het eerst daalde het ingezamelde bedrag.

 • 20 Maart 2018 om 07:03

Beleggers dumpen Facebook na schandaal rond datalek

Het aandeel van Facebook heeft maandag een stevige klap gekregen, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers had verzameld zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot ruim 8 procent.


 • 19 Maart 2018 om 17:44

Ducarme weigert verslag FAVV zonder goedkeuring parket vrij te geven

Het ongenoegen bij de parlementsleden is groot omdat ze het rapport dat het FAVV voor minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) heeft opgesteld nog niet kunnen inkijken. Ducarme vreest dat het vrijgeven van het rapport mogelijk voor procedurefouten zou zorgen.

 • 19 Maart 2018 om 13:07

Hoge Raad voor Justitie kritisch over Engelstalige handelsrechtbank

De Hoge Raad voor Justitie (HRJ) heeft serieuze bedenkingen bij de plannen van de regering om in Brussel een Engelstalige handelsrechtbank in het leven te roepen. Het wetsontwerp garandeert onvoldoende de onafhankelijkheid van het nieuwe orgaan, vindt de HRJ.


 • 19 Maart 2018 om 12:35

FAVV zette wél druk op justitie

Het Voedselagentschap (FAVV) heeft het gerecht wél meteen ingelicht over de fraude door vleesbedrijf Veviba en het heeft ook de druk opgevoerd bij het parket om spoed achter de zaak te zetten. Dat blijkt uit het FAVV-rapport waar de Kamerleden al sinds vrijdag op wachten en dat 'De Tijd' kon inzien.


 • 19 Maart 2018 om 08:14

‘Supermarkten promoten nu al duurzame consumptie’

Supermarktketens Delhaize, Colruyt en Carrefour zeggen dat zij nu al samenwerken met ngo’s om meer duurzame consumptie te promoten. Dat zeggen zij naar aanleiding van een bericht in De Standaard.


 • 19 Maart 2018 om 14:36
❌