[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018De Standaard : Biz

‘Invoering slimme meter moet uitgesteld worden’

Consumentenorganisatie Test Aankoop pleit er opnieuw voor om de invoering van de slimme meter uit te stellen. De oproep komt er na het nieuws dat de software achter de slimme meter vertraging oploopt.


 • 13 December 2018 om 16:05

ECB haalt economische steunwieltjes weg

Het is nu definitief: de ECB verwijdert de steunwieltjes voor de economie van de eurozone. Het herstel kan zich nu op eigen kracht voortzetten, denkt Mario Draghi.


 • 13 December 2018 om 16:04

Wat moet je doen met je spaargeld na zo’n beroerd beursjaar?

Het spaarboekje was afgelopen jaar een van de betere beleggingen. Aandelen presteerden beroerd. ‘Veilige aandelen’ zoals AB InBev en Bpost kregen klappen. Betekent die correctie koopkansen voor 2019? ‘Het gaat eerst nog lager.’

 • 13 December 2018 om 15:09

ECB bevestigt einde opkoopprogramma

Na afloop van deze maand zal de Europese Centrale Bank (ECB) niet langer obligaties aankopen. Dat bevestigde het ECB-bestuur donderdag. De rentetarieven blijven daarbij ongewijzigd, zo blijkt uit het rentebesluit.


 • 13 December 2018 om 14:23

Brussels Airport: 'Kom vrijdag enkel met handbagage'

Na de gele hesjes is het vrijdag aan de rode, blauwe en groene hesjes om op straat te komen. Overal in het land voeren de vakbonden actie tegen de pensioen-, eindeloopbaan- en loonplannen van de regering en de werkgevers. Een overzicht van de verwachte hinder.


 • 13 December 2018 om 15:42

‘Opleiding brandbeveiliging in Washington DC’

Het technische team van de Amerikaanse ambassade telt 48 fulltime medewerkers: elektriciens en HVAC-techniekers, maar ook schilders, behangers, onderhoudspersoneel… hoe ervaren zij deze bijzondere werkomgeving? Facilities Manager Keith Reling vertelt wat je mag verwachten.

 • 13 December 2018 om 09:41

Philips Turnhout schrapt 158 jobs: 'Klap voor personeel, maar veel vacatures in regio'

Bij lampenfabrikant Philips in Turnhout (nu Signify) verdwijnen 109 arbeiders- en 49 bediendenjobs. Dat is donderdagochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad.


 • 13 December 2018 om 09:10

Kinderbijslag: één seconde kan 27.541 euro verschil maken

De nieuwe kinderbijslag creëert grote verschillen tussen gezinnen die net voor of net na 1 januari 2019 een kind krijgen.


 • 13 December 2018 om 05:05
Gisteren — 12 December 2018De Standaard : Biz

Waardetransporten gaan plat net voor groot koopweekend

Er zullen vrijdag geen waardetransporten kunnen doorgaan. De bedrijven zelf hebben alle ritten geschrapt. Dat is te horen bij de socialistische vakbond.


 • 12 December 2018 om 20:14

België is niet aantrekkelijk

Minder dan 1 procent van de mensen uit de Sub-Sahara wil naar België komen. Hoogopgeleiden uit de hele wereld verkiezen ook andere oorden.

 • 12 December 2018 om 05:07

Minder banen geschrapt in 2017

Niet alleen kwamen er de afgelopen jaren meer banen bij, er verdwenen er ook minder. Het aantal schrappingen was in tien jaar niet zo laag.

 • 12 December 2018 om 10:27

VDAB stoomt truckers met arbeidsbeperking klaar voor job

Elvis en Ward behaalden onlangs hun rijbewijs als trucker. Niet ongewoon zou je zeggen, ware het niet dat beiden een arbeidsbeperking hebben. Ward is slechthorend en Elvis kampt met een probleem aan de voet door een zwaar ongeval. Dat weerhoudt de VDAB echter niet om deze mensen op te leiden in knelpuntberoepen.

 • 12 December 2018 om 10:09

Cfo Huawei wordt vrijgelaten op borg

De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding veroorzaakte de voorbije dagen hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.


 • 12 December 2018 om 00:27

Marleen Vaesen wordt topvrouw van lingeriegroep Van de Velde

Marleen Vaesen wordt de nieuwe ceo van de lingeriegroep Van de Velde. Ze volgt Erwin Van Laethem op van wie al na 2 jaar afscheid genomen wordt.


 • 12 December 2018 om 07:44
OuderDe Standaard : Biz

Frans Colruyt stopt als commercieel topman bij Colruyt

Frans Colruyt, neef van ceo Jef Colruyt, treedt terug als commercieel topman bij de gelijknamige supermarktgroep. Dat heeft de retailer bekendgemaakt.


 • 11 December 2018 om 18:55

Akkoord over extra vrije dag in Brusselse private rusthuizen

Vakbonden en werkgevers van de Brusselse private rusthuizen hebben een akkoord bereikt over een extra vrije dag vanaf volgend jaar. Dat heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront dinsdag bekendgemaakt. ‘We hebben steeds gezegd dat met de vrijgemaakte financiering nog een extra verlofdag mogelijk werd, maar de federatie bleef tot nu toe doof voor die eis’, zegt het vakbondsfront.


 • 11 December 2018 om 14:48

Werkgevers vrezen dat economische groei stilvalt

Pieter Timmermans van het VBO vraagt de politici de regeringsdossiers die in de pijplijn zitten, goed te keuren. De jobsdeal, het mobiliteitsbudget en de welvaartsenveloppe moeten er komen. ‘Januari wordt een heel belangrijke maand.’


 • 11 December 2018 om 12:41

Gespecialiseerde profielen creëren een meerwaarde

De krappe arbeidsmarkt en de stijgende nood aan specifieke expertise op het vlak van Human Resources dwingen bedrijven tot creatieve oplossingen. Om de kennis en specialisatie van HR-Freelancers in huis te halen, doen ze steeds vaker beroep op Cantaloupe Interim Management opgericht door Marc Plancke in 2012. “Als HR-Freelancer zag ik het potentieel in de markt om een eigen bedrijf op te richten. Ons streven naar kwaliteit en onze transparante aanpak worden duidelijk geapprecieerd.”

 • 11 December 2018 om 09:55

Klanten dienstencheques discrimineren onbewust op leeftijd

Dienstenchequesbedrijven krijgen vaker te maken met (onbewuste) discriminatie op basis van leeftijd dan van origine. Dat leert een onderzoek via mystery calls.


 • 11 December 2018 om 08:24

Brussels Airlines scoort zwak in milieuranking van vliegmaatschappijen

Met het aantal afgelegde kilometers steeg vorig jaar ook opnieuw de CO2-uitstoot door luchtvaart. Brussels Airlines scoort opvallend slecht.


 • 10 December 2018 om 19:16
❌