[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Standaard : Biz

Werkonderbreking bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is er sprake van een werkonderbreking. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie over de gang van zaken.


 • 23 Augustus 2019 om 10:29

Belgen met Amerikaanse nationaliteit dreigen bankrekening te verliezen

Vanaf 1 januari 2020 dreigen banken de rekeningen af te sluiten van duizenden Belgen die ook de Amerikaanse nationaliteit hebben. Dat is het gevolg van strengere regels voor belastingontduiking in de VS.


 • 23 Augustus 2019 om 09:26

Werkonderbreking bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is er sprake van een werkonderbreking. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie over de gang van zaken.

 • 23 Augustus 2019 om 09:07

Topman Degroof Petercam stapt op door vertrouwenscrisis

Terwijl Bank Degroof Petercam onder hoge tijdsdruk staat om inzake toezichtsystemen intern orde op zaken te stellen, stapt zijn topman Philippe Masset op. Er is sprake van een vertrouwenscrisis. Die crisis is het gevolg van de antiwitwas-problemen bij Bank Degroof Petercam


 • 23 Augustus 2019 om 12:48

Een koningin als collega: bijenkasten op hoofdkantoor Aquafin

Op het dak van het hoofdkantoor van waterzuiveraar Aquafin staan bijenkasten. De honing die eruit voortkomt en onder de collega’s wordt verkocht, blijkt even populair als inkomtickets voor Tomorrowland. “De wereld van de bij is ongelofelijk boeiend”, vindt An De Wit, milieucoördinator én imker.

 • 23 Augustus 2019 om 08:26

Nieuwe online academie helpt werknemers op digitale snelweg

Omdat de digitale trein in rotvaart doorheen de bedrijfswereld dendert, moeten alle werknemers hun competenties op het vlak van internettoepassingen en andere software bijspijkeren. De jonge Limburgse onderneming Umital heeft - om daarbij te helpen - een online academie opgericht. “Het doel is om iedereen ‘futureproof’ te maken”, zeggen Eline Grouwels en Elke Struys van Umital.

 • 22 Augustus 2019 om 16:30

'Vrouwen zijn bescheidener en staan daarom minder in de kijker'

Britt Van Namen, 30 en interieurarchitecte, richtte in 2014 haar eigen ontwerpbureau op. Deze zomer levert ze haar zestigste project op. Ze heeft een fulltime medewerker aan boord en werkt sinds een jaar vanuit haar nieuwe kantoor in Turnhout. Door haar verhaal te doen, hoopt ze meer ondernemende vrouwen te stimuleren.

 • 23 Augustus 2019 om 08:18

Erkenning nieuwe benzine in laatste fase: tanken we weldra goedkoper?

Het erkenningsdossier voor E85 - benzine op basis van bio-ethanol - zit in zijn laatste fase. Als de nieuwe minister van Financiën, amper accijnzen heft, tanken we straks net zoals in Frankrijk veel goedkoper. En milieuvriendelijker.


 • 22 Augustus 2019 om 22:07

Slecht voor de economie, goed voor het klimaat?

In tijden van economische terugval gaat de uitstoot van broeikasgassen achteruit. Goed voor het klimaat. Maar economisch barre tijden doen ook de aandacht voor het klimaat slabakken.


 • 22 Augustus 2019 om 15:27

Zonder voetbal en met supplementjes, doet Kinepolis het opnieuw beter

Kinepolis heeft in het tweede kwartaal het slappe eerste kwartaal goed gemaakt. Dat er in het afgelopen kwartaal geen wereldbeker voetbal was tegenover juni vorig jaar hielp. Dat de bioscoopkijker van zijn filmavond een snoepavond maakt, legt de groep geen windeieren.


 • 22 Augustus 2019 om 09:40

Meer dan 15.000 Belgen verdienen onbelast bij

Werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden mogen jaarlijks tot 6.000 euro onbelast bijverdienen. Op één jaar tijd deden 14.723 Belgen al 27.404 keer een activiteit via het verenigingswerk, terwijl 526 Belgen 8.620 prestaties leverden als occasionele dienstverlening tussen particulieren. Over deze periode is 30,5 miljoen euro onbelast bijverdiend.

 • 22 Augustus 2019 om 09:37

Ruim half miljoen Belgen krijgt deze maand al afrekening van belastingen

De FOD Financiën verzendt de komende dagen een eerste pakket van belastingberekeningen, of zogenaamde aanslagbiljetten. Tegen het einde van deze maand zullen er dat in totaal 536.135 zijn.


 • 22 Augustus 2019 om 09:17

De Wever ontkent duurdere autobelasting: ‘Paniekzaaierij’

N-VA-voorzitter Bart De Wever ontkent uitdrukkelijk dat duurdere autobelastingen op de Vlaamse onderhandelingstafel liggen.


 • 21 Augustus 2019 om 20:31

Slachthuis Qualibeef, voorheen Veviba, failliet verklaard

De ondernemingsrechtbank van Luik, afdeling Neufchâteau, heeft dinsdag het bedrijf Qualibeef uit Bastenaken, het vroegere Veviba, failliet verklaard. Dat meldt RTBF woensdag. Veviba kwam zowat een jaar geleden in het oog van de storm terecht na een schandaal rond vervalste etiketten op het vlees.


 • 21 Augustus 2019 om 17:15

Fiscus verstuurt eerste 500.000 belastingaanslagen

De fiscus stuurt nog deze maand de eerste golf van 500.000 aanslagbiljetten de deur uit. De kleine helft moet bijbetalen.


 • 21 Augustus 2019 om 16:22

Rabobank zegt ‘neen’ tegen profvoetbal

De Nederlandse krant NRC kreeg een intern bericht in handen waarin staat dat Rabobank geen profes­sionele voetbalclubs meer als nieuwe klant wil accepteren. En dat vanwege de ‘verhoogde tot onacceptabele risico’s op witwassen, corruptie, fraude en andere misstanden’.

 • 21 Augustus 2019 om 15:19

Febiac: autobelasting dreigt fors duurder te worden door nota-De Wever

Als de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever wordt aangegeven, stijgt volgens sectorfederatie Febiac de factuur voor de automobilist. De N-VA ontkent.


 • 21 Augustus 2019 om 14:07

Langerlo is voorbij, maar BTK blijft geloven in vier gascentrales

Het verhaal van het bedrijf BTK, dat vier gascentrales in ons land wil bouwen, kreeg steeds meer barsten. Toch blijft de ambitie onverkort. ‘We hebben het misschien verkeerd ingeschat.’


 • 21 Augustus 2019 om 13:12

Werknemer wil meer diversiteit op werkvloer

Volgens werknemers moeten bedrijven kandidaten met meer verschillende achtergronden aantrekken. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Diversiteit & Inclusie-survey van rekruteringsexpert Hays. Maar liefst 22,9% van de bevraagden vindt dat organisaties vooral op het aanwerven van andere etniciteiten moeten focussen, meer nog dan op het werven van vrouwen.

 • 21 Augustus 2019 om 10:17

Rijke Denen moeten binnenkort rente betalen op hun spaargeld

De Deense Jyske Bank gaat later dit jaar een negatieve spaarrente hanteren voor vermogende spaarders.


 • 20 Augustus 2019 om 19:20
❌