[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Immo

Kadastraal inkomen of jaarlijkse schatting vastgoed: 'Jaarlijkse aanpassing is rechtvaardiger'

Als de gemeentebelasting zich zou baseren op een schatting van de reële waarde van woningen in plaats van op het kadastraal inkomen, dan zouden steden als Antwerpen, Brussel en Knokke-Heist meer geld binnenhalen. In 109 gemeenten zouden de inkomsten dalen, blijkt uit een studie van ING.
 • 12 Februari 2019 om 13:56

Koning auto verliest zijn kasteel: de mobiliteitsshift verandert ook ons vastgoed

Het verkeer staat stil, maar in het vastgoed beweegt er van alles. Parkeerplaatsen voor auto's maken plaats voor ruime fietsstallingen. Parkeerbouwen vervellen tot mobiliteitshubs. En kantoren op stationslocaties zijn nu ook populair bij de erg autoafhankelijke consultants.
 • 12 Februari 2019 om 10:55

Bouwgroep Viabuild richt de blik op het buitenland: 'Afrika is de markt van de toekomst'

De infrastructuurbouwer Viabuild werkte ruim vijftig jaar enkel voor overheden in eigen land, maar verruimt nu zijn actieradius. Intussen haalt de groep een kwart van haar omzet uit privéprojecten en is ze klaar om de grenzen over te steken.
 • 10 Februari 2019 om 08:09

Aanbod op Vlaamse kantoormarkt wordt krap

Na een behoorlijk 2018 kan 2019 weleens overgangsjaar worden voor de Vlaamse kantoormarkt. Want het aanbod van nieuwe, interessant gelegen kantoorruimte droogt op.
 • 24 Januari 2019 om 16:17

Woningen fors duurder in 2018

De gemiddelde woningprijs in ons land is het voorbije jaar met 4,7 procent gestegen. Op de appartementenmarkt is de prijsklim veel minder uitgesproken. Vooral jonge mensen waren erg actief op de vastgoedmarkt.
 • 22 Januari 2019 om 18:00

ING: 'Woningprijzen blijven dit jaar stabiel'

'De woningmarkt zit in een rustig vaarwater en dat hebben het liefste zo', zegt Steven Trypsteen, de vastgoedmarktspecialist van ING.
 • 17 Januari 2019 om 23:59

Wat is de invloed van architectuur op de waarde van vastgoed?

Kan de architectuur de waarde van een vastgoedproject verhogen? Velen denken van wel. Toch is daar in de praktijk maar weinig van te merken. En dat ligt aan enkele hardnekkige culturele en financiële remmingen.
 • 15 Januari 2019 om 11:05

Woningprijzen blijven stabiel

De prijs van de woningen blijft stabiel, maar een rentestijging en economische malaise kunnen een domper op het optimisme zetten.
 • 2 Januari 2019 om 10:29

Professioneel vastgoed als alternatief voor een beleggingsappartement

Is het tijd voor meer diversiteit in uw vastgoedportefeuille? Dan biedt de markt van het professionele vastgoed kansen. Maar voor particuliere beleggers is de hoge instapprijs een moeilijk te nemen hindernis.
 • 24 December 2018 om 16:31

Verstandig vastgoed schenken: waar moet u aan denken?

Wie vastgoed schenkt aan zijn kinderen doet dat doorgaans met voorbehoud van vruchtgebruik. Zo behoudt de schenker de huurinkomsten en een stuk controle. Maar is dat wel voldoende? En welke specifieke modaliteiten bouwt u het beste in voor het geval het pand verkocht wordt?
 • 20 December 2018 om 10:20

Belgisch woningvastgoed: ook in 2019 een veilige haven voor beleggers?

Jaar na jaar bevestigt het Belgische woningvastgoed zijn status van veilige haven. Ook in 2019? De vastgoedmakelaar ziet geen rode knipperlichten. De vastgoedeconoom wijst op het remmend effect van een rentestijging. De hoogleraar waarschuwt voor het aanzienlijke prijsrisico van een belegging in vastgoed.
 • 17 December 2018 om 15:08

Geen enkel groot vastgoedproject ontsnapt nog aan beroepsprocedure bij Raad van State

De meeste grote vastgoedprojecten krijgen af te rekenen met een beroep dat bij de Raad van State is ingediend. En dat heeft meerdere gevolgen: onrechtmatige klachten, vertragingen en schikkingen. De verliezen kunnen oplopen tot honderdduizenden euro's.
 • 11 December 2018 om 18:39

Uw vastgoedmakelaar digitaliseert

Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. De vastgoedmakelaars werken ook aan een tool die discriminatie op huurmarkt moet bemoeilijken.
 • 30 November 2018 om 13:39

In Brussel overspoelen investeerders de vastgoedmarkt

We zien in Brussel een forse daling van het aantal eigenaren die zelf in hun woning wonen. Die situatie zal de vastgoedmarkt ingrijpend veranderen. Investeerders moeten rekening houden met leegstand.
 • 30 November 2018 om 11:44

Antwerpse woningmarkt schippert tussen overaanbod en oververhitting

Antwerpen groeit in de hoogte en in de breedte. Projectontwikkelaars doen er hun ding van Linkeroever tot over de Ring, en van Nieuw Zuid tot voorbij Het Eilandje. Met nieuwe woontorens en -wijken spelen ze in op de verwachte bevolkingstoename in de Scheldestad. Maar er klinkt ook kritiek. "Er wordt in Antwerpen te veel en verkeerd gebouwd."
 • 27 November 2018 om 11:33

Johan Milliau (logistieke groep Bleckmann): 'De helft van onze omzet komt uit e-commerce, en het wordt nog mooier.'

Groeien en bloeien met e-commerce, het kan ook in België. De logistieke dienstverlener Bleckmann, gespecialiseerd in de distributie van mode- en lifestyle-artikelen, bewijst het.
 • 23 November 2018 om 13:30

Polderboer Aertssen wordt bouwgigant

Polderboer Marcel Aertssen moest het veld ruimen voor de Antwerpse haven. Hij begon een bedrijfje, dat zestig jaar later een wereldbedrijf in transport, grond- en afbraakwerken is, met een kwart miljard euro omzet.
 • 23 November 2018 om 13:47

Zannier hotels bouwt vanuit Gent aan een internationaal imperium

Vanuit Gent bouwt een telg van de Franse textielfamilie Zannier aan een internationale hotelgroep. Een die niet bestaat uit zo goed als identieke hotels, maar net inzet op unieke etablissementen, die tot in de details aangepast zijn aan hun omgeving.
 • 22 November 2018 om 16:31

VT-Invest bouwt appartementsblok met gemeenschappelijk zeezicht

De commercialisering van de appartementsblok The One in Blankenberge, een project van het Aalterse ontwikkelingsbedrijf VT-Invest Group, draait op kruissnelheid.
 • 16 November 2018 om 09:14

Brussel neemt leidersplaats winkelvastgoed over van Antwerpen

Na de werken kan Brussel volgend jaar weer zijn toppositie innemen als Belgische winkelstad. Dat blijkt op de Mapic-winkelvastgoedbeurs in Cannes. Dat kan echter maar tijdelijk zijn.
 • 15 November 2018 om 14:56
❌