[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Immo

Uw vastgoedmakelaar digitaliseert

Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. De vastgoedmakelaars werken ook aan een tool die discriminatie op huurmarkt moet bemoeilijken.
 • 30 November 2018 om 13:39

In Brussel overspoelen investeerders de vastgoedmarkt

We zien in Brussel een forse daling van het aantal eigenaren die zelf in hun woning wonen. Die situatie zal de vastgoedmarkt ingrijpend veranderen. Investeerders moeten rekening houden met leegstand.
 • 30 November 2018 om 11:44

Antwerpse woningmarkt schippert tussen overaanbod en oververhitting

Antwerpen groeit in de hoogte en in de breedte. Projectontwikkelaars doen er hun ding van Linkeroever tot over de Ring, en van Nieuw Zuid tot voorbij Het Eilandje. Met nieuwe woontorens en -wijken spelen ze in op de verwachte bevolkingstoename in de Scheldestad. Maar er klinkt ook kritiek. "Er wordt in Antwerpen te veel en verkeerd gebouwd."
 • 27 November 2018 om 11:33

Johan Milliau (logistieke groep Bleckmann): 'De helft van onze omzet komt uit e-commerce, en het wordt nog mooier.'

Groeien en bloeien met e-commerce, het kan ook in België. De logistieke dienstverlener Bleckmann, gespecialiseerd in de distributie van mode- en lifestyle-artikelen, bewijst het.
 • 23 November 2018 om 13:30

Polderboer Aertssen wordt bouwgigant

Polderboer Marcel Aertssen moest het veld ruimen voor de Antwerpse haven. Hij begon een bedrijfje, dat zestig jaar later een wereldbedrijf in transport, grond- en afbraakwerken is, met een kwart miljard euro omzet.
 • 23 November 2018 om 13:47

Zannier hotels bouwt vanuit Gent aan een internationaal imperium

Vanuit Gent bouwt een telg van de Franse textielfamilie Zannier aan een internationale hotelgroep. Een die niet bestaat uit zo goed als identieke hotels, maar net inzet op unieke etablissementen, die tot in de details aangepast zijn aan hun omgeving.
 • 22 November 2018 om 16:31

VT-Invest bouwt appartementsblok met gemeenschappelijk zeezicht

De commercialisering van de appartementsblok The One in Blankenberge, een project van het Aalterse ontwikkelingsbedrijf VT-Invest Group, draait op kruissnelheid.
 • 16 November 2018 om 09:14

Brussel neemt leidersplaats winkelvastgoed over van Antwerpen

Na de werken kan Brussel volgend jaar weer zijn toppositie innemen als Belgische winkelstad. Dat blijkt op de Mapic-winkelvastgoedbeurs in Cannes. Dat kan echter maar tijdelijk zijn.
 • 15 November 2018 om 14:56

'Paniek over winkelvastgoed is onterecht'

Ondanks de opmars van de e-commerce heeft het winkelvastgoed in de steden nog een mooie toekomst. Dat was te horen op de MAPIC-vastgoedbeurs in Cannes.
 • 14 November 2018 om 16:07

Klassieke retail houdt stand volgens investeerders in winkelvastgoed

De met zijn smartphone gewapende consument doet de machtsverhoudingen in de retailsector kantelen. Maar de investeerders in winkelvastgoed Jan De Nys en Anneleen Desmyter hebben er vertrouwen in dat de klassieke retail stand zal houden. Met de hulp van big data en vooral met aantrekkelijke fysieke winkelpunten.
 • 19 November 2018 om 15:09

Voormalige chocoladefabriek Rosmeulen in Tongeren wordt wooncomplex

In Nerem wordt de voormalige chocoladefabriek omgetoverd tot een woonproject. De chocoladegeur mag dan al lang verdwenen zijn, de magie van het industriële erfgoed blijft intact.
 • 2 November 2018 om 14:32

Antwerpse start-up SweepBright haalt vers kapitaal op voor buitenlandse groei

De Antwerpse start-up SweepBright kondigt een nieuwe kapitaalronde van 2,3 miljoen euro aan, nadat het in april vorig jaar al 1,5 miljoen zaaikapitaal heeft losgeweekt. Het wil in 2019 naar een omzet van een miljoen euro groeien.
 • 26 Oktober 2018 om 15:13

Antwerpen staat weer op de kaart als kantoorstad

De projectontwikkelaars willen de Antwerpse kantoormarkt naar een hoger niveau tillen. Maar dat lukt alleen als ook de huurprijzen volgen, klinkt het.
 • 26 Oktober 2018 om 11:51

Markt van logistiek vastgoed slabakt in België en piekt in de buurlanden

De markt van het logistieke vastgoed boomt, maar dan vooral in onze buurlanden. Makelaars en ontwikkelaars laken het wispelturige vergunningsbeleid in ons land. "We krijgen het niet meer uitgelegd aan onze buitenlandse klanten."
 • 19 Oktober 2018 om 15:05

Gyproc herpositioneert zich als aanbieder van bouwoplossingen: 'Bouwen wordt assembleren'

"De Belgische bouwsector staat voor grote uitdagingen", klinkt het bij Gyproc. De Belgische producent van gipskartonplaten wapent zich daartegen met een nieuwe productlijn en sleutelt aan zijn marktpositionering.
 • 11 Oktober 2018 om 11:29

Vastgoed schenken zit in de lift

Het Waals Gewest heeft de belasting op schenkingen van vastgoed verlaagd. Het volgt het voorbeeld van Vlaanderen en Brussel. De notarissen voorspellen dat schenkingen van onroerende goederen de komende maanden weer erg op gang zullen komen.
 • 10 Oktober 2018 om 14:08

'Geef privésector grotere rol in sociale woningbouw'

Sociale woningbouw moet veel meer in samenwerking met de privésector gebeuren. De privésector staat alvast klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen, stelt Nicolas Bearelle, CEO van de projectontwikkelaar Revive, partner van Inclusio.
 • 10 Oktober 2018 om 10:55

'Frauduleuze faillissementen verzieken onze economie'

Oorspronkelijk was een faillissement bedoeld als bescherming voor de schuldeisers. Tegenwoordig wordt het echter misbruikt om frauduleus failliet te gaan. Dat zegt Patrick Vandenberghe, voorzitter ACV bouw, industrie & energie.
 • 5 Oktober 2018 om 12:20

Nieuwe kantoorgebouwen almaar duurzamer: milieucertificaten zijn big business

Wie een kantoorgebouw, een winkelcentrum of een wooncomplex snel verkocht of verhuurd wil krijgen, kan niet anders dan rekening te houden met duurzaamheid. De ontwikkelaars doen dan ook almaar harder hun best om een milieucertificering te pakken te krijgen, het liefst nog een internationaal keurmerk.
 • 5 Oktober 2018 om 11:33

Ingenieursbureau Ingenium viert vijftigste verjaardag: 'De bouwsector verandert drastisch'

Het Brugse familiale ingenieursbureau Ingenium is vijftig jaar oud. De ploeg van CEO Nicolas Vyncke helpt architecten comfortabele, duurzame en veilige gebouwen te bedenken en te concipiëren. Maar de sector verandert snel. "Wat vandaag is, kan morgen al voorbijgestreefd zijn."
 • 4 Oktober 2018 om 18:40
❌