[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Style

Radiopresentatrice Annelies Moons: 'Ik mis de tijd waarin ik radio kon maken in een joggingbroek'

In deze reeks bevragen we bevlogen ondernemers over carrière en stijl. Deze week: Annelies Moons, radiopresentatrice bij Radio 1 en uitbaatster van het Antwerpse koffiehuis Buchbar. 'Vorig jaar zei ik tegen mijn man: nu kopen we een bosgrond en gaan we in een boomhut wonen.'
 • 16 Oktober 2018 om 14:48

Dit art-nouveaugebouw in Luik werd omgebouwd tot een hippe coworking space

Neem een herenhuis vlakbij het station van Luik-Guillemins. Voeg er een koppel aan toe dat verliefd is op hun stad en een designer die barst van het talent. Het resultaat is Chez Edmond, een betoverende coworkingruimte die op 28 september werd geopend met gipsyjazz op de achtergrond.
 • 4 Oktober 2018 om 12:54

Davy Denduyver zet mensen met zijn kledinglabel aan het praten over hun mentale problemen

Na de dood van zijn vader startte Davy Denduyver zijn eigen kledinglabel op. Wat eerst dienst deed als creatieve uitlaatklep, leerde hem uiteindelijk ook over zijn gevoelens praten. 'Ik ga nooit meer honderd procent gelukkig zijn, en daar heb ik vrede mee genomen.'
 • 27 September 2018 om 10:28

Michael Kors koopt modehuis Versace over voor meer dan 1,8 miljard euro

De nieuwe eigenaar wil het merk Versace laten groeien tot voorbij 2 miljard dollar omzet.
 • 25 September 2018 om 14:27

Moschino beschuldigd van het stelen van ideeën Noorse ontwerpster

De collectie die Moschino dit weekend toonde op de Modeweek in Milaan, zou volgens ontwerpster Edda Gimnes nogal veel inspiratie putten uit haar ontwerpen.
 • 24 September 2018 om 12:47

Drie maal de batterijen opladen in luxe

Drie plaatsen waar je surfen, powerboosten of bergsporten kan combineren met overnachten in een luxe accommodatie.
 • 24 September 2018 om 10:15

In beeld: het werk van overleden architect Robert Venturi

De gelauwerde Amerikaanse architect Robert Venturi, die in 1991 nog de Pritzkerprijs onder de arm mocht nemen, overleed woensdag thuis aan de gevolgen van Alzheimer. Zijn werk druisde resoluut in tegen het in die tijd opkomende modernisme. 'Less is a bore' zei hij daarover. Een overzicht van zijn bekendste werk.
 • 21 September 2018 om 17:57

150 jaar wellness in Spa uitgetest: 'De Britten zijn hun kuuroorden niet voor niets spa's beginnen noemen'

Ter ere van het honderdvijftigjarige bestaan van de thermen van Spa liet onze redacteur zich een dagje verwennen als ware het 1868. 'Je staat niet elke dag halfnaakt voor een vreemde vrouw met een uit de hand gelopen tuinslang.'
 • 21 September 2018 om 16:46

Chef José Pizarro is verliefd op de Catalaanse keuken: 'Eten met een knipoog naar het verleden'

In deze voorpublicatie van zijn kookboek De keuken van Catalonië legt de Spaanse chef-kok José Pizarro uit waarom de regio zijn culinaire hart heeft gestolen. 'Ze hebben hun roots nooit verloochend.'
 • 21 September 2018 om 16:44

Andesregio krijgt langzaamaan meer vrouwelijke leiders: 'Inheemse vrouwen worden strijdbaarder'

Inheemse vrouwen uit de Andes zijn zichtbaarder geworden en hebben meer rechten verworven in de afgelopen decennia, zegt Teresita Antazú, een inheemse leider van de Yanesha in Peru. Maar die strijd kost veel moeite.
 • 21 September 2018 om 16:23

Drie fijne kloosters om te overnachten in Frankrijk, Spanje en Italië

De Benedictijner monniken staan bekend om hun gastvrijheid. Iedere gast wordt door hen onthaald alsof ze Jezus zelf op bezoek krijgen. Drie Benedictijner kloosters waar je de nacht kan doorbrengen.
 • 21 September 2018 om 16:22

Hoe de brug tussen Zweden en Denemarken een hele stad beïnvloedde

Het majestueuze silhouet van de Øresundsbron (de Øresundbrug) oefent een onweerstaanbare charme uit, maar beïnvloedde ook het leven van de inwoners van Malmö. 'De brug gaf de economie een stevige boost, waardoor de stad kon uitgroeien tot de meest creatieve en meest multiculturele plek van Zweden.'
 • 20 September 2018 om 16:33

Grindr start campagne om discriminatie op datingapp tegen te gaan

'No blacks' of 'no asians': racisme op de datingapp Grindr was de voorbije jaren zo alomtegenwoordig dat er nu een campagne van start gaat die dat racisme aankaart.
 • 19 September 2018 om 08:15

Luxeboetiek Twinfever opent de deuren in Antwerpen

De modeboetiek Twinfever heeft na de soft launch eerder deze week officieel de deuren geopend in het centrum van Antwerpen. De tweelingzussen Ester en Hadassa Dekoning willen met hun nieuwe zaak een eigen universum creëren waar klanten terecht kunnen voor service op maat.
 • 13 September 2018 om 17:48

Actrice Rooney Mara volgt Audrey Hepburn op als gezicht van iconisch parfum

Met het parfum L'Interdit werd de legendarische vriendschap tussen couturier Hubert de Givenchy en actrice Audrey Hepburn op fles gezet. Nu krijgt de geur een nieuwe versie en een nieuw gezicht: actrice Rooney Mara. Trends Style sprak met haar in New York.
 • 13 September 2018 om 14:13

Na de Nike-rel: waarom steeds meer modemerken zich politiek uitspreken

De recentste reclamecampagne van Nike deed de gemoederen kolken op sociale media. Schoenen werden verbrand en het regende venijnige reacties op Twitter. Rest ons de vraag: wat is de rol van modelabels in een politiek verdeelde wereld?
 • 12 September 2018 om 17:37

Tweeling Ester en Hadassa (28) startten samen een boetiek: 'Retail is detail'

De modewereld is geen voor de hand liggende sector, met zware concurrentie en veel onzekerheid. Wie waagt het vandaag nog om een boetiek op te richten? Zussen Ester en Hadassa Dekoning openden eind augustus met Twinfever, een multimerkenboetiek waar je ook een glas kunt drinken.
 • 29 Augustus 2018 om 11:52

Eerste Belgische Mannenfestival: 'Waarom zou een man altijd alles alleen moeten doen?'

Afgelopen weekend vond het eerste Belgische Mannenfestival plaats. Het sluit aan bij een trend: steeds meer mannen voelen behoefte met elkaar in gesprek te gaan over mannelijkheid. 'Mannen die zich goed in hun vel voelen: daar worden ook vrouwen, en de hele maatschappij, beter van.'
 • 10 September 2018 om 14:56

Waarom u Napels een kans moet geven: 'De stad is te lang afgeschilderd als vuil en gevaarlijk'

'Met zijn rijke historische en natuurlijke erfgoed verdient Napels het om zonder vooroordelen te worden verkend en ontdekt.' Wij gidsen je langs de mooiste (en lekkerste) plekken van de underdog van Italië.
 • 6 September 2018 om 15:27

De ondernemende vrouwen van morgen: 'Er is een gebrek aan rolmodellen'

Met tientallen, honderden, zelfs duizenden zijn ze, de vrouwen die de stap naar het ondernemerschap hebben gezet. Maar hoewel ze de helft van de actieve bevolking uitmaken, vertegenwoordigen vrouwen slechts een derde van de zelfstandigen. Dit fenomeen is niet typisch Belgisch, maar wordt in de hele Europese Unie geconstateerd. Tijd om even stil te staan bij dit maatschappelijk verschijnsel.
 • 6 September 2018 om 15:10
❌