[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Style

Metaaldesigner Chanel Kapitanj: 'Met mijn werk kan ik me op een andere manier uitdrukken dan met woorden'

Een evenwicht vinden tussen werken en stijlvol leven: in deze rubriek vragen we ondernemers hoe zij dat klaarspelen. Deze week brachten we een bezoek aan het atelier van Chanel Kapitanj, ontwerpster en metaalbewerkster.
 • 25 Juni 2020 om 12:07

Iedereen front row: Antwerpse Modeacademie organiseert digitaal eindejaarsdefilé

Terwijl verschillende universiteiten en hogescholen hun proclamaties schrappen door het coronavirus, besloot de Antwerpse Modeacademie haar jaarlijkse eindejaarsdefilé toch te laten doorgaan, zij het in een aangepaste, digitale vorm. 'Hier waren we zelfs voor de crisis al over aan het nadenken', vertelt opleidingshoofd Walter Van Beirendonck.
 • 15 Juni 2020 om 10:51

'Carchitecture': een trip langs iconische huizen en de unieke auto's die erbij passen

Hoewel architectuur en auto's in theorie mijlenver uit elkaar liggen, zijn de inspiratiebronnen van hun designers vaak gelijkaardig. Thijs Demeulemeester, Bert Voet en Thomas De Bruyne bundelden foto's voor architectuur- en autoliefhebbers. Ontdek hier een voorsmaakje van de publicatie.
 • 15 Juni 2020 om 11:51

Gauthier Lagae van ondergoedlabel Le Slibard: 'Positief of negatief: feedback helpt je altijd vooruit'

Een evenwicht vinden tussen werken en stijlvol leven: in deze rubriek vragen we ondernemers hoe zij het klaarspelen. Deze week geeft Gauthier Lagae, mede-oprichter van het ethisch verantwoorde ondergoedlabel Le Slibard, zich bloot.
 • 11 Juni 2020 om 14:26

Kunst in coronatijden: Belgische artiesten exposeren online op Zero Budget

Een van de sectoren die het hardst getroffen wordt door de coronacrisis, is de cultuursector. Instagramaccount Zero Budget geeft kunstenaars carte blache om te exposeren in een virtuele galerij.
 • 28 Mei 2020 om 15:11

Modeontwerpster Élise Viste van MaisonÉlise: 'Ik maak mijn stuks alleen op bestelling, ook voor de boetieks'

Na haar studies aan La Cambre trok Élise Viste naar Londen, waar ze ervaring opdeed bij bekende modeontwerpers. Intussen is ze teruggekeerd naar België, en runt ze haar eigen merk MaisonÉlise, een label dat de steun krijgt van onder meer Tiany Kiriloff.
 • 20 Mei 2020 om 13:15

Fietshandelaars zien tot 50 procent meer omzet in eerste week na heropening

Wie tijdens de lockdown de geneugten van het fietsen herontdekt heeft, mag zich haasten om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Gespecialiseerde handelaars zagen tot 50 procent meer omzet sinds de heropening van hun winkels.
 • 19 Mei 2020 om 11:57

De wereld na corona: overleeft de mode 2020?

Voor de modesector is 2020 zo goed als verloren: de zomercollecties liggen stof te vergaren in gesloten winkels en voor de wintercollecties is de situatie nog onduidelijk. In september worden, normaal gezien, de collecties voor de zomer van volgend jaar voorgesteld. Of dat lukt, is koffiedik kijken.
 • 12 Mei 2020 om 21:00

Guillaume Duchesne, oprichter Occhiolino: 'Door de strijd om de laagste prijs is de kwaliteit van olijfolie bij veel fabrikanten gedaald'

In deze rubriek bevragen we bevlogen ondernemers over hoe ze omgaan met carrière en stijl. Deze week snuiven we - zonder ook maar één voet over de grens te zetten - een zweempje Puglia op bij Guillaume Duchesne. De jonge ondernemer richtte Occhiolino op, een nieuw merk olijfolie. 'Ik hou van de rush. Onder druk werk ik sneller.'
 • 13 Mei 2020 om 16:31

Ecologisch op de koersfiets: Belgisch label ontwerpt gerecycleerde fietskledij

Het Belgische fietslabel Peloton de Paris heeft een Europese primeur beet. Als eerste heeft het een fietskledinglijn gecreëerd die voor 100 procent uit gerecycleerde stoffen, zoals petflessen, bestaat. 'De vraag naar ecologische sportkledij is groot', zegt zaakvoerder Wendy Janssens.
 • 12 Mei 2020 om 16:18

Alibaba helpt luxemerken met overstock

De Chinese webgigant Alibaba heeft een outlet verkoopplatform voor het luxesegment gelanceerd. Modehuizen kunnen er hun stock verkopen die door de coronacrisis is blijven liggen.
 • 11 Mei 2020 om 16:31

Moeder en zoon maken ambachtelijke melkproducten: 'Mensen zijn echt op zoek naar het gezicht achter hun eten'

Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week: de Melkerhei in Linter.
 • 5 Mei 2020 om 21:00

Zo houdt u het telewerken leuk: 'Een huiskamerconcert met aperitief'

Bedrijven, werkgevers en werknemers spartelen zich moedig door de werkdag vanuit hun eigen woonkamer. Saai hoeft dat telewerken niet te zijn. In deze rubriek verzamelen we de leukste verhalen. Vandaag: Evelyn Willems, People & Culture Director bij Roche Diagnostics Belgium, van farmacieconcern Roche.
 • 1 Mei 2020 om 10:00

Zo houdt u het telewerken leuk: 'Geschenkmanden en "Ik heb nog nooit..." op vrijdag'

Bedrijven, werkgevers en werknemers spartelen zich moedig door de werkdag vanuit hun eigen woonkamer. Saai hoeft dat telewerken niet te zijn. In deze rubriek verzamelen we de leukste verhalen. Vandaag: Eddy Geerkens, Chief Financial Officer bij strategisch dienstverleningsbedrijf Hill+Knowlton Strategies.
 • 30 April 2020 om 10:00

In beeld: dit zijn de designtrends in meubelland

Op de Salone del Mobile is het helaas een jaar wachten, maar de trends in meubelland laten zich ook in tijden van huisarrest opmerken.
 • 29 April 2020 om 15:03

Zo houdt u het telewerken leuk: 'Plaatjes aanvragen op ons eigen radiostation'

Bedrijven, werkgevers en werknemers spartelen zich moedig door de werkdag vanuit hun eigen woonkamer. Saai hoeft dat telewerken niet te zijn. In deze rubriek verzamelen we de leukste verhalen. Vandaag: digital marketeer Lieven De Vos van AUSY, a Randstad company.
 • 29 April 2020 om 10:00

Zo houdt u het telewerken leuk: 'Opdrachten met kunst en boeken'

Bedrijven, werkgevers en werknemers spartelen zich moedig door de werkdag vanuit hun eigen woonkamer. Saai hoeft dat telewerken niet te zijn. In deze rubriek verzamelen we de leukste verhalen. Vandaag: Liesel Verdonck, medewerker publieksontwikkeling bij vrijetijdsonderneming publiq.
 • 28 April 2020 om 10:00

Zo houdt u het telewerken leuk: 'Geanimeerde sportlessen en kookworkshop'

Bedrijven, werkgevers en werknemers spartelen zich moedig door de werkdag vanuit hun eigen woonkamer. Saai hoeft dat telewerken niet te zijn. In deze rubriek verzamelen we de leukste verhalen. Vandaag: consultant Véronique Goethals van strategisch communicatieadviesbureau Akkanto.
 • 27 April 2020 om 11:26

One Such: zo is er maar één (webshop)

Heeft de huidige crisis een impact op onze kledingstijl? En wat zullen de gevolgen zijn voor de modesector? One Such wil een stijlvol en duurzaam antwoord bieden op dat soort vragen. Wij namen een kijkje achter de schermen tijdens de lancering van het platform.
 • 25 April 2020 om 09:46

Modeontwerper Réda Faklani: 'Het is veel spannender om een universelere visie op mode te krijgen'

Veertien jaar geleden verhuisde Réda Faklani van Marokko naar België om mode te studeren. Vandaag is hij een ontwerper die heel conceptueel en ambachtelijk te werk gaat, zoals blijkt uit zijn collectie Eldorado die hij in oktober vorig jaar op de Zavel presenteerde. Wij spraken met hem, geheel in lijn met de regels van de lockdown light: via Instagram Live.
 • 23 April 2020 om 09:51
❌