[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Style

Waarom eilanden ons gelukkig maken

Ibiza, Corsica, Malta, IJsland, Madeira, ... Vraag aan vrienden of familieleden waar ze deze zomer op reis zijn geweest, en de kans is groot dat er een eiland tussenzit. Meer dan op het vasteland ervaar je hier een gevoel van rust en bezinning. En de schaal met verse zeevruchten is nooit veraf.
 • 19 Augustus 2019 om 17:30

Bijna 278.000 reizigers hoppen met vliegtuig tussen Brussel en Amsterdam

In 2018 hebben bijna 278.000 mensen het vliegtuig genomen tussen Brussel en Amsterdam. Dat komt overeen met ongeveer 760 mensen per dag die op zo'n vlucht van vaak minder dan een half uur springen. Het aantal reizigers lag ook 8,4 procent hoger dan in 2017, hoewel dergelijke korte vluchten regelmatig onder vuur komen te liggen omwille van hun klimaatimpact.
 • 19 Augustus 2019 om 15:34

Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar'

In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
 • 20 Augustus 2019 om 16:09

IJsland verklaart voor het eerst gletsjer officieel dood

IJsland heeft voor het eerst een gletsjer in het land "dood" verklaard. Dat gebeurde zondag met een ceremonie die door premier Katrin Jakobsdottir werd bijgewoond.
 • 19 Augustus 2019 om 11:17

Op citytrip in eigen land: de leukste adresjes in Leuven

Voor een vakantiegevoel hoef je niet altijd de grens over te steken: ook dicht bij huis valt er nog heel wat te ontdekken. In deze reeks nemen we je wekelijks mee op citytrip in eigen land. Deze week: tien leuke adresjes in Leuven.
 • 17 Augustus 2019 om 15:02

Antwerpse De Koninck-bier wordt officieel Bolleke gedoopt

Het uit Antwerpen afkomstige biertje De Koninck, van de gelijknamige brouwerij, verandert van naam. "Bolleke", de bijnaam van de populaire gistdrank, wordt vanaf vrijdag ook de officiële benaming.
 • 13 Augustus 2019 om 20:21

Maison Margiela in Brussel sluit de deuren

De Maison Margiela-boetiek in Brussel moet na zeventien jaar de boeken sluiten. De aanslagen, de gewijzigde voetgangerszone in het stadscentrum en de toenemend druk van de e-commerce deden het merk de das om. De Brusselse winkel opende in 2002 en was het allereerste Maison Margiela-filiaal wereldwijd.
 • 13 Augustus 2019 om 19:58

Gouden tip van een insider: ontdek de verborgen hoek van Parijs

Citytrip naar Parijs gepland? Verlaat de platgetreden Champs Élysées en kies voor een veel authentiekere route. In het dertiende arrondissement lopen amper toeristen rond, terwijl deze buurt bruist als nooit tevoren. De verborgen hotspot van Parijs vermengt grootstedelijke allure met schilderachtige charme.
 • 13 Augustus 2019 om 17:46

24 uur op stap met echte Luikenaars: zes verborgen parels die u moet ontdekken

Pierre Stassart is geboren en getogen in Luik. Daar ging hij ook altijd op stap. 'Ik vertrouw op mijn intuïtie om leuke adresjes te spotten. Als die blijkt te kloppen, neem ik er mijn vrienden mee naartoe. Door vaak naar een plek terug te keren, word ik een vaste klant en leer ik de uitbater en het personeel kennen.'
 • 14 Augustus 2019 om 13:39

Pop-upwinkel Ikea opent in hartje Leuven

De Zweedse meubelgigant Ikea opent een nieuw winkelconcept in Leuven. Vanaf september zal op de Bondgenotenlaan een zogenaamde pop-upwinkel huizen. De keten wil op die manier een alternatieve winkelervaring aanbieden aan de klanten.
 • 14 Augustus 2019 om 09:45

Chef-kok Nick Bril van The Jane: 'Ik verwerk mijn vakanties in mijn gerechten'

Twee maanden lang vertellen interessante mensen ons over hun zomerwensen en -plannen. Vandaag: Nick Bril, de Nederlandse chef-kok van tweesterrenrestaurant The Jane en de nieuwe Antwerpse hotspot August.
 • 12 Augustus 2019 om 17:37

Acht creatieve oplossingen om overtoerisme leefbaar te houden

Een limiet zetten op het aantal hotels, de toeristentaks verdubbelen, tropische eilanden sluiten voor bezoekers of cruiseschepen verbieden. De meeste maatregelen tegen overtoerisme klinken eerder repressief. Nochtans hoeft de oplossing niet zo hard te zijn, zo bewijzen deze acht inspirerende steden.
 • 10 Augustus 2019 om 16:03

Dit diertje duikt na een eeuw weer op in België

De rosevleugelsprinkhaan is na een eeuw afwezigheid weer opgedoken in ons land. Dat meldt Natuurpunt. Eind juli werden in een zandgroeve in de provincie Luxemburg verschillende exemplaren opgemerkt, wat duidt op de vorming van een kleine populatie.
 • 9 Augustus 2019 om 15:28

Hittegolven doen koraal in recordtijd afsterven

De opwarming van het zeewater door hittegolven vormt een veel grotere bedreiging voor koraalriffen dan eerder gedacht. Dat blijkt uit nieuw internationaal onderzoek.
 • 9 Augustus 2019 om 14:41

100 jaar Aperol Spritz: van soldatendrank tot Instagramwaardige cocktail

Fan van de verfrissende en vrolijk oranje cocktail? U bent niet alleen: vandaag staat Aperol Spritz op de negende plaats op de lijst van 's werelds best verkochte cocktails én viert het z'n honderdste verjaardag. Tijd om het drankje even van naderbij te bestuderen.
 • 12 Augustus 2019 om 11:20

Op citytrip in eigen land: uitwaaien in Oostende

Voor een vakantiegevoel hoef je niet altijd de grens over te steken: ook dicht bij huis valt er nog heel wat te ontdekken. In deze reeks nemen we je wekelijks mee op citytrip in eigen land. Deze week: zes opvallende adresjes in Oostende.
 • 9 Augustus 2019 om 14:36

Ik ga op reis en ik neem mee: handige beautyproducten voor onderweg

Van zonnecrème op het vliegtuig tot hydraterende crème: met deze inpaktips voor cosmetica slaag je met glans voor de bagagecontrole en keert je huid ongeschonden terug uit vakantie.
 • 9 Augustus 2019 om 11:55

Van studentengrap tot reisimperium: hoe het duo achter Route du Soleil van reizen hun beroep maakte

Wat ooit begon als een studentengrap, groeide uit tot een reisonderneming met steile ambities. Charles en Simon richtten als studenten de liftwedstrijd 'Route du Soleil' op, doken nadien het bedrijfsleven in, om uiteindelijk toch hun lucratieve loonbriefjes te versnipperen. Ze besloten gewoon zelf touroperator te worden.
 • 9 Augustus 2019 om 11:27

Urbexen voor beginners: 'Een verlaten gebouw betreden is nooit zonder risico's'

'In elke wijk schuilt wel een verhaal. Je moet gewoon goed rondkijken', menen Bart Vanacker en Reinout Bossuyt. Als fervent urbexers vullen zijn hun weekends met de zoektocht naar de schoonheid van verborgen gebouwen in verval.
 • 7 Augustus 2019 om 14:44

In beeld: de ontwapenende kattenfoto's van Walter Chandoha

Onder de hashtag catsofinstagram vind je tegenwoordig een wildgroei aan schattige kattenfoto's, maar Walter Chandoha is zonder twijfel de grondlegger van het genre. De gerenommeerd fotograaf verdiepte zich in de kunst van de kattenfoto tot vlak voor zijn dood begin dit jaar. In het koffietafelboek 'Cats' bundelt Taschen nu zijn beste beelden.
 • 8 Augustus 2019 om 16:13
❌