[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Januari 2019Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Belgische CEO's pessimistischer door brexit en uitblijven van klimaatbeleid

Belgische CEO's zijn dit jaar pessimistischer dan in 2018. Dat blijkt uit de CEO Survey van consultancybureau PwC, die maandag is voorgesteld op het Wereld Economisch Forum in Davos.
 • 21 Januari 2019 om 21:23

Google krijgt GDPR-boete van 50 miljoen euro in Frankrijk

Google is in Frankrijk veroordeeld tot een recordboete van 50 miljoen euro. De Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL nam, als eerste Europese privacywaakhond, die stap omdat Google zijn gebruikers onvoldoende informatie geeft over hun persoonlijke gegevens en dus de GDPR-wetgeving overtreden heeft.
 • 21 Januari 2019 om 17:15

KBC verlaagt groeiprognoses Belgische economie

Door de toenemende internationale onzekerheid en het verhoogd risico op een ontwrichtende brexit verwacht KBC dat de Belgische economie zowel dit als volgend jaar afkoelt.
 • 21 Januari 2019 om 16:23

Ierland wijst tijdelijke noodoplossing voor brexit van de hand

Ierland wil geen beperking in de tijd van de vangnetoplossing die is uitgedokterd om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te vermijden. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney maandag nogmaals onderstreept in een reactie op een suggestie van zijn Poolse collega Jacek Czaputowicz.
 • 21 Januari 2019 om 14:52

'Stel dinsdag niet-dringende verplaatsingen uit'

Omdat er dinsdag sneeuwval verwacht wordt in ons land, raadt mobiliteitsorganisatie VAB automobilisten aan om niet-dringende verplaatsingen uit te stellen. De sneeuw dreigt zowel de ochtend- als avondspits in de war te sturen.
 • 21 Januari 2019 om 12:33

IMF knipt weer in groeiprognoses wereldeconomie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de groeiprognoses voor de wereldeconomie opnieuw neerwaarts bijgesteld.
 • 21 Januari 2019 om 14:59

Consumentenvertrouwen op laagste niveau sinds 2016

Het vertrouwen van de Belgische consument is in januari opnieuw gedaald, voor de derde maand op rij. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête door de Nationale Bank.
 • 21 Januari 2019 om 14:23

Banca Problema raakt niet opgelost: komt er een nieuwe bankencrisis?

De Europese Centrale Bank heeft de Italiaanse Banca Carige onder voorlopig bewind geplaatst. Tien jaar na de financiële crisis zitten sommige Europese financiële instellingen nog altijd in de problemen. Gelukkig hoeven we ons over de Belgische banken weinig zorgen te maken.
 • 21 Januari 2019 om 13:54

Ryanair grijpt in na winstwaarschuwing: mogelijk vliegroutes schrappen en minder personeel aanwerven

Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair kondigt maatregelen aan, nadat het bedrijf af te rekenen krijgt met een tweede winstwaarschuwing in vier maanden tijd.
 • 21 Januari 2019 om 13:32

Problemen bij Bpost: informaticasysteem raakt niet opgestart

Alle kantoren van Bpost kampen sinds maandagochtend met technische problemen. Het informaticasysteem Poststation raakt niet opgestart.
 • 21 Januari 2019 om 13:14

Overheidsschuld eurozone daalt licht

De schuldenberg van de landen van de eurozone is in het derde kwartaal van vorig jaar wat minder hoog in vergelijking met een kwartaal eerder, blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.
 • 21 Januari 2019 om 11:21

Zeven op de tien Belgen gebruiken wagen om naar het werk te gaan

De Belg blijft verknocht aan zijn auto. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Indiville bij 1.007 Belgen in opdracht van auto- en tweewielerfederatie Febiac, naar aanleiding van het 97ste Autosalon.
 • 21 Januari 2019 om 09:16

KBC koopt voor 1,4 miljard euro schulden terug

Bank-verzekeraar KBC krijgt van de Europese Centrale Bank (ECB) de toestemming om op 19 maart 1,4 miljard euro schuldeffecten terug te kopen. Dat meldt de bank maandagmorgen.
 • 21 Januari 2019 om 09:20

Oxfam stelt onrechtvaardig belastingbeleid aan de kaak

De rijken worden nog steeds rijker, de armen armer. Dat blijkt uit een rapport over economische ongelijkheid van Oxfam, dat aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos oproept tot eerlijke belastingen.
 • 21 Januari 2019 om 00:29
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

Drugs op het werk worden een probleem

In de bedrijfswereld wordt veel naar drugs, medicijnen en alcohol gegrepen. De grens tussen de privé- en de werksfeer kan erg vaag zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor het gebruik en de problemen worden vaak ad hoc opgelost.
 • 20 Januari 2019 om 13:27

Julien De Wilde stopt binnenkort als voorzitter van Agfa-Gevaert: 'Agfa wordt geen bad bank'

Voor Julien De Wilde (75), de voormalige CEO van Bekaert en Alcatel-Bell, nadert het professionele einde met rasse schreden. Over enkele maanden stopt hij als voorzitter van Agfa-Gevaert, net nu de beeldvormingsgroep wordt opgesplitst.
 • 18 Januari 2019 om 22:29

Algoritmes verdringen menselijke beslissingen op de beurzen

De luwte op de financiële markten ebt weg en beleggers zien steeds meer beursschokken. Zit de groei van de algoritmisch gedreven beurshandel daar voor iets tussen?
 • 19 Januari 2019 om 09:28

Vaak maandenlange wachttijd voor schuldbemiddelaars van OCMW

Wie met schulden zit en een schuldbemiddelaar van het OCMW wil, moet daar soms lang op wachten.
 • 19 Januari 2019 om 04:21

Audi wil dit jaar 2500 e-trons verkopen in België

De Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes lieten vorig jaar van hun pluimen op de Belgische markt. Maar ze verwachten dit jaar weer groei. En vooral: het langverwachte offensief tegen Tesla krijgt volop vaart. 'Wij mikken op een verkoop van 2500 Audi's e-tron in België', zegt Denis Gorteman, de CEO van D'Ieteren Auto, de invoerder van Audi in België.
 • 18 Januari 2019 om 16:14

Volvo Car Gent verdubbelt productiecapaciteit voor succesmodel XC40

De verkoop van de Volvo XC40, de SUV die Volvo Car Gent bouwt, loopt als een trein. De fabriek kan de vraag amper volgen, en verdubbelt daarom de productiecapaciteit. "Mijn eerste indruk van Gent is heel positief", zegt de nieuwe fabrieksdirecteur Stefan Fesser in zijn eerste interview.
 • 18 Januari 2019 om 15:22
❌