[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Trends.be : Financieel en economisch nieuws

SpaceX van Elon Musk haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.
 • 25 Mei 2019 om 14:07

De NBB toont haar kunstcollectie: 'Kunst is een gevaarlijke belegging'

De Nationale Bank van België heeft de voorbije decennia een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst aangelegd. Die wordt eindelijk getoond aan het grote publiek. "Onze collectie is een reflectie over de staat van de kunst in ons land."
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Terugkeer 737 MAX vertraagd nu ook ouder model 737 wordt onderzocht

De terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim loopt wellicht vertraging op. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat ook voorganger 737 in zijn onderzoek naar de veiligheid van de MAX betrekken, zo meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen.
 • 24 Mei 2019 om 23:43
Gisteren — 24 Mei 2019Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Belgische CEO weer wat somberder

Het vertrouwen bij Belgische ondernemers is in mei verder verzwakt, na de al forse daling in april.
 • 24 Mei 2019 om 18:20

Werkloosheid daalt in alle gewesten

Het is van 1980 geleden dat ons land zo weinig werklozen telde, blijkt vrijdag uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Alle gewesten tellen minder werklozen dan een jaar eerder.
 • 24 Mei 2019 om 17:45

Te mooi om waar te zijn? Qatarees project kan Belgische stroombevoorrading verzekeren

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal niet waar. De scepsis in de sector over de plannen van Electricity & Gas Luxemburg is groot. Het bedrijf wil met Qatarees geld 2,5 miljard euro investeren in de bouw van vier gascentrales. De Belgische topman Marc Segers is overtuigd van de slaagkansen.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

NMBS-CEO Dutordoir ontvangt maximale bonus ondanks vertragingen

Hoewel de stiptheid van de treinen en de klantentevredenheid afnemen, kan NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir rekenen op een bonus van 63.746 euro.
 • 24 Mei 2019 om 12:16

Familiale ondernemers wagen hun kans in verkiezingen van 26 mei: 'Warme oproep voor meer familiale ondernemers in de politiek'

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus. Familiale ondernemers met een politiek mandaat zijn eerder uitzondering dan regel. Politiek blijkt moeilijk te verzoenen met het ondernemerschap. Vier familiale ondernemers getuigen waarom ze meedingen naar de gunst van de kiezers. "Een land moet in belangrijke mate als een onderneming worden geleid."
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Theresa May kondigt ontslag aan

Theresa May kondigt haar ontslag aan als partijleider, ze vertrekt op 7 juni. Ze blijft premier tot er een nieuwe leider is gekozen.
 • 24 Mei 2019 om 11:14

'De bitcoin leek op sterven na dood, maar is nu weer aan een dolle rit bezig'

Een van de markantste financiële ontwikkelingen van dit jaar is de verrassende verrijzenis van de bitcoin. Milllennials zien cryptomunten wel zitten als beleggingsalternatief.
 • 24 Mei 2019 om 10:43

CEO Eric Domb: 'Zonder Pairi Daiza ben ik niets'

Pairi Daiza werd al twee jaar op rij verkozen tot beste Europese dierentuin. Maar CEO Eric Domb is nog niet voldaan, bekent hij in een gesprek over zijn toekomstplannen, opvolging, ergernissen en Marc Coucke.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Alternatieve regeling voor Arco nooit bij Europa gemeld

De federale regering heeft een alternatief plan dat ze liet uitwerken om de Arco-coöperanten alsnog te vergoeden nooit formeel ingediend bij Europa door de val van de regering. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van een goedgeplaatste bron en mailverkeer dat de krant kon inkijken.
 • 24 Mei 2019 om 05:09
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

Jo Pauwels (ABB Benelux): 'Als je iets kunt robotiseren, dan doe je dat gewoon'

Het zijn onzekere tijden voor grote industriële conglomeraten zoals het Zweeds-Zwitserse ABB. Toch ziet Jo Pauwels, de Belgische topman van ABB Benelux, nog groeipotentieel. "Wij hebben de technologie in huis om over te stappen van fossiele brandstoffen naar elektrische energie", zegt hij.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Marianne Thyssen neemt afscheid van Europa: 'Ik kies ervoor in schoonheid te eindigen'

Eind dit jaar stopt Eurocommissaris Marianne Thyssen met de Europese politiek, na bijna dertig jaar. Velen zwaaien haar lof toe en stellen dat de Belgische christendemocrate er als eerste commissaris in is geslaagd het sociale Europa vorm te geven. Tijd voor een terug- en een vooruitblik met Belgiës machtigste vrouw in Europa.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Van Walt Disney tot de tabaksindustrie: wie zijn de geldschieters van de Europese politieke partijen?

Naar aanleiding van de Europese verkiezingen bracht Follow The Money, een Nederlands platform voor onderzoeksjournalistiek, in kaart waar Europese partijen hun geld vandaan halen. MoneyTalk kreeg uitleg bij het onderzoek én toegang tot de dataset, waarin u de geldstromen zelf onder de loep kunt nemen.
 • 23 Mei 2019 om 12:38

Overleg tussen fiscus en parket mondt uit in nieuwe wet

Voortaan zal de correctionele rechtbank fiscale zondaars niet alleen straffen, maar ook bepalen hoeveel belasting ze nog moeten betalen. Gevreesd wordt dat de strafrechters complexe fiscale dossiers niet aankunnen.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Van welke Europese landen kan België leren?

Al jaren raakt België in internationale economische hitparades niet uit de middenmoot. Werk, overheids- financiën, energiebeleid, mobiliteit,... tal van vergelijkbare landen presteren een stuk beter, en vaak met minder overheidsuitgaven. Trends ging voor verschillende domeinen na waar België lessen kan trekken uit buitenlandse voorbeelden. Een sociaaleconomische reisgids voor de volgende regeringe...
 • 22 Mei 2019 om 17:00

Jan Jambon (N-VA): 'Een nieuwe communautaire ronde komt er vroeg of laat'

Als de volgende federale regering de rekeningen op orde wil krijgen, moet de werkzaamheidsgraad omhoog, zegt kandidaat-premier Jan Jambon (N-VA). Maar als een linkse ploeg met de PS en Ecolo de sociaaleconomische hervormingen van de regering-Michel wil terugdraaien, dan moet het confederalisme op tafel komen.
 • 22 Mei 2019 om 13:00

May's kansen op een brexitakkoord slinken zienderogen

De toegevingen die de Britse premier Theresa May gisteren/dinsdag aanbood aan het parlement in ruil voor steun voor haar brexitwet, lijken op een koude steen te vallen. Minstens 20 parlementsleden van haar eigen Conservatieve partij die het brexitakkoord van de premier eerder wel steunden, willen dat nu niet meer doen. Ook binnen haar regering en bij de oppositie krijgt May het zwaar te verduren.
 • 22 Mei 2019 om 11:17

De aftrekbaarheid van autokosten is een ingewikkeld kluwen: een overzicht van de regels

Er is de jongste tijd veel te doen geweest over de fiscaliteit van de bedrijfswagens. Dat de regering-Michel al aan de aftrekbaarheid van de autokosten heeft gesleuteld, raakte door dat bredere maatschappelijke debat ietwat ondergesneeuwd.
 • 22 Mei 2019 om 10:00
❌