[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Trends.be : Financieel en economisch nieuws

TSMA-winnaar Bart Temmerman over de MuseumPass: 'In plaats van nieuwe klanten te werven, moesten we bestaande klanten proberen te behouden'

Bart Temmerman (publiq) en Stijn Vander Plaetse (toen nog Telenet Business) waren vorig jaar de eerste Nederlandstalige winnaars van de Trends Sales & Marketing Awards (TSMA). De zoektocht naar hun opvolgers is gestart. "Onze waardepropositie voor de MuseumPass was: ga naar het museum zo vaak je wil. Die viel door covid-19 ineens helemaal weg."
 • 3 Juli 2020 om 15:23

Hans Van Bylen (ex-CEO Henkel) is bestuurder bij Etex

De voormalige CEO van het Duitse beursgenoteerde Henkel heeft sinds enkele maanden mandaten in belangrijke Belgische ondernemingen. Hans Van Bylen is, naast de voorzitter bij de beursgenoteerde luierfabrikant Ontex, nu ook bestuurder bij de familiale multinational in bouwmaterialen Etex. "Mijn inbreng is eenvoudig: ervaring, kennis, netwerk en vaardigheden", meldt Van Bylen aan Trends.
 • 3 Juli 2020 om 13:55

Akkoord bij KBC over werkzekerheid tot eind 2021

Bij KBC hebben de directie en de vakbonden ACV Puls en BBTK een akkoord bereikt over een nieuwe cao tewerkstelling tot eind 2021.
 • 3 Juli 2020 om 15:26

De balans: Arizona-coalitie is economische kamikaze

De ego's van verschillende partijvoorzitters maken de vorming van een Arizona-coalitie een schier onmogelijke opdracht. En dat is wellicht geen slechte zaak. Om een regering zonder de PS op de been te krijgen zullen de vroegere Zweedse coalitiepartijen een zware prijs moeten betalen: een sociaal-economisch beleid dat gelijk staat aan verder ontsporende overheidsfinanciën en dat de concurrentiekrac...
 • 3 Juli 2020 om 14:07

Mobiliteit na de coronapandemie: 'Of er een draagvlak voor rekeningrijden is, doet niet ter zake'

De fiets lijkt in de mobiliteit de grote winnaar te worden na de coronacrisis. Het openbaar vervoer is de verliezer. En er gaan stemmen op om de almacht van koning auto verder in te perken.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

'De dominantie van techgiganten op de beurs is groter dan ooit'

'De grote techbedrijven zijn het eerste halfjaar gemiddeld met 23 procent gestegen, Amazon zelfs met 40 procent', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
 • 3 Juli 2020 om 09:26

Formatie: Coens wil pas herbeginnen wanneer vertrouwen met Bouchez hersteld is

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil vandaag nog een gesprek met zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez om het vertrouwen te herstellen na de spanningen rond het voorstel om de abortuswetgeving te versoepelen.
 • 3 Juli 2020 om 08:31
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

Tom Hautekiet wordt CEO haven Zeebrugge

De raad van bestuur heeft Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO van de haven van Zeebrugge.
 • 2 Juli 2020 om 18:32

Alexander De Croo: 'Je maakt de wereld nooit duurzaam met overheidsgeld alleen'

Financieel rendement is dubbel zoveel waard als het ook de wereld vooruit helpt. De Belgische overheid en bedrijfswereld verzamelen 50 miljoen euro voor duurzame investeringen in de Afrikaanse en de Aziatische privésector. "Investeren is beter dan schenken", zegt bezieler Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking. "Je ziet je inleg pas terug als die echt het verschil heeft gemaakt....
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Nederlandse brouwer verslikt zich in overname van Brouwerij Palm

De Nederlandse brouwer Swinkels Family Brewers, beter bekend onder de naam Bavaria, leed vorig jaar verlies door de overname van de Belgische Brouwerij Palm. De Nederlanders boekten een forse minderwaarde op de Belgen. Toch blijft de Nederlandse CEO Peer Swinkels er gerust in. "Ondanks de afwaardering geloven wij meer dan ooit in de kracht van onze Belgische merken."
 • 2 Juli 2020 om 11:34

EMAsphere versnelt met nieuwe ronde van 2,5 miljoen euro

EMAsphere ontwikkelde een platform waarmee bedrijven hun bedrijfsstructuur digitaliseren, zodat managers betere beslissingen kunnen nemen. De Waalse scale-up, met een kantoor in Gent, haalt vers kapitaal op bij privé-investeerders en bij fondsen als het Waalse Sambrinvest en het Luxemburgse Dedicated. In oktober 2018 haalde het bedrijf ook al 4,5 miljoen euro op.
 • 2 Juli 2020 om 11:20

Trends Podcast met Hilde Van Keer (UGent) over het grootste experiment aller tijden met afstandsonderwijs

Professor Hilde Van Keer is hoofddocent en coördinator van de onderzoeksgroep Taal, leren en innoveren binnen de vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent. Ze wil graag samen met ons reflecteren over het afgelopen academiejaar en hoe het onderwijs van de toekomst eruit moet zien.
 • 2 Juli 2020 om 08:02

Alessandro Mazzocchetti (Odoo) over 'Deal of The Year': 'De operatie waar elke CFO van droomt'

Het Waalse softwarebedrijf Odoo herschikte eind vorig jaar zijn aandeelhoudersstructuur met de intrede van een Amerikaans fonds. Het management en de andere aandeelhouders bleven in het kapitaal. De operatie, die Odoo waardeert op 400 miljoen euro, krijgt de trofee Deal of the Year.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Trends CFO of the Year Nicolas De Clercq (Kinepolis): 'Ik draai nooit rond de pot'

De 48-jarige Oost-Vlaming Nicolas De Clercq bouwde Kinepolis als CFO mee uit tot een wereldspeler in de bioscoopsector. Voor die prestatie, zijn visie op en zijn aanpak van finance en zijn sterke communicatie werd hij uitgeroepen tot Trends CFO of the Year 2020.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Nicolas De Clercq (Kinepolis) is Trends CFO of the Year

De 48-jarige Oost-Vlaming Nicolas De Clercq bouwde als CFO Kinepolis mee uit tot een wereldspeler in de bioscoopsector. Voor die prestatie, zijn visie op en aanpak van finance en zijn sterke communicatie werd De Clercq uitgeroepen tot Trends CFO of the Year 2020.
 • 2 Juli 2020 om 00:30

Beleggen in vergrijzing: wat verandert na corona?

Covid-19 heeft de vergrijzing als beleggingsthema niet onderuitgehaald. Maar senioren zullen mogelijk wel twee keer nadenken voor ze nog geld uitgeven aan cruises, concerten of een kamer in een woon-zorgcentrum.
 • 17 Juni 2020 om 21:00

Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak: vervolging afgekocht voor ruim 107.000 euro

Voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy heeft een deal gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Ze zou de mogelijke vervolging afkopen voor een bedrag van net geen 108.000 euro. Dat melden L'Echo en De Tijd woensdag.
 • 1 Juli 2020 om 04:47

Jean Deboutte (Agentschap van de Schuld): 'We hadden erger verwacht'

Iedereen maakt zich zorgen over de oplopende staatsschuld tijdens de coronacrisis, behalve de beleggers die de schulden in handen hebben. Jean Deboutte van het Federaal Agentschap van de Schuld is er gerust op.
 • 30 Juni 2020 om 21:00

Nationale Bank bereid om banken meer ademruimte te geven

De Nationale Bank is bereid een kapitaalbuffer voor vastgoedrisico's vrij te geven, zodat de banken voor 2,1 miljard euro ademruimte krijgen om kredietverliezen op te vangen. Dat moet voorkomen dat ze op de kredietrem gaan staan.
 • 1 Juli 2020 om 13:12

Infrastructuurinvesteerder TINC stapt in Datacenter United

Het beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC neemt een meerderheidsparticipatie in Datacenter United, via een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro. Oprichters Friso Haringsma en Ogy Smet willen met het kapitaal de Belgische uitbater van datacenters verder laten groeien, eventueel via overnames.
 • 1 Juli 2020 om 08:00
❌