[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Hans Leybaert debuteert met zijn levenswerk Unifiedpost op de beurs: boerenverstand en veel risico

Na twintig jaar ploeteren tekent Hans Leybaert met Unifiedpost voor een onverhoopt succesvol debuut op de Brusselse beurs. Wellicht scharen ook gewone beleggers zich massaal achter zijn visie op een geautomatiseerde administratie. "In 2020 begint het decennium van de echte digitalisering."
 • 22 September 2020 om 09:30

FinCEN Files: federaal parket onderzoekt Venezuela-dossier

De FinCEN Files onthullen hoe banken hielpen bij het wegsluizen van overheidsgeld uit Venezuela. Ook het federaal parket onderzoekt een Venezuela-dossier, vernamen Knack, De Tijd en Le Soir.
 • 22 September 2020 om 04:30
Gisteren — 21 September 2020Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Hoe de Europese batterijenmarkt zich voorbereidt op de doorbraak van de elektrische wagen

De elektrische wagen staat op het punt de Europese wegen te veroveren, en dus moet de batterijproductie volgen. De verwachtingen zijn groot: tegen 2025 zou een omzet van 250 miljard euro mogelijk zijn. Dat vergt gigantische investeringen en slechts een paar grote groepen kunnen die aan. Maar ook enkele Belgische topbedrijven kunnen een graantje meepikken.
 • 16 September 2020 om 21:00

FinCEN Files: honderden Britse postbusbedrijven leiden naar een tandarts in België

Zijn handtekening prijkt op de jaarrekeningen van 385 Britse postbusbedrijven die opduiken in de gelekte geheime Amerikaanse witwasmeldingen, de FinCEN Files. Stroman of slachtoffer? Knack klopte aan bij de mysterieuze Belgische tandarts Ali M.
 • 21 September 2020 om 15:58

Antwerpse kmo Blue Moon maakt bedrijfsevent digitaal

De coronacrisis hakt stevig in op de evenementensector. Het Antwerpse audiovisuele bedrijf Blue Moon probeert nieuwe inkomsten aan te boren door te investeren in onlinestudio's om bedrijfsevents te streamen. "Met die nieuwe business willen we versterkt uit de crisis komen", zeggen de zaakvoerders.
 • 16 September 2020 om 21:00

Lachaert en Rousseau blijven preformateurs: volg in dit overzicht de laatste ontwikkelingen

Een nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
 • 21 September 2020 om 12:16

Febelfin: 'Banken zijn fundamentele schakel in strijd tegen witwassen'

Bankenfederatie Febelfin reageert op het recent financieel onderzoek - de zogenaamde FinCEN Files - , dat aantoont hoe banken wereldwijd er niet in slagen om witwassen van crimineel geld te stoppen.
 • 21 September 2020 om 15:41

Hoe berekent u hoeveel alimentatie u moet betalen?

Alimentatie is vaak een discussiepunt bij ex-partners met kinderen. Het helpt niet dat er geen standaardformule bestaat, om het onderhoudsgeld te berekenen. Een nieuwe tool brengt wat meer klaarheid.
 • 17 September 2020 om 12:10

SP.A stelt veto tegen Bouchez; Lachaert lost MR (nog) niet

Het partijbureau van SP.A heeft beslist om niet langer met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in zee te gaan. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert lijkt van plan om voort te doen.
 • 21 September 2020 om 11:55

Journalist Lander Deweer over de economie van de stilte: 'Stilte is het nieuwe goud'

Noem een stofzuiger een stille stofzuiger, en hij wordt plots dubbel zo duur. Die economische logica zal er volgens Lander Deweer mee voor zorgen dat de samenleving binnenkort opnieuw stiller wordt. Tot het zover is, kost lawaai ons wel nog handenvol geld.
 • 16 September 2020 om 21:00

FinCen Files halen aandeel van ING onderuit

Het aandeel ING is maandag op de beurzen van Brussel en Amsterdam onderuit gegaan na berichten dat de Poolse dochter van de bank haar klanten jarenlang zou hebben geholpen om dubieus geld vanuit Rusland weg te sluizen.
 • 21 September 2020 om 10:59

FinCEN Files onthullen hoe banken 2000 miljard dollar verdacht geld de wereld rondstuurden

Banken hebben meer dan 2000 miljard dollar aan verdachte transacties de wereld rondgestuurd. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ). Het is gebaseerd op een lek van ruim 2100 witwasmeldingen die voornamelijk tussen 2011 en 2017 zijn ingediend bij de Amerikaanse antiwitwascel FinCEN.
 • 20 September 2020 om 19:00
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

'Daar is de beursganggekte weer'

'De kans dat bedrijven bij een beursgang meteen een grote sprong maken, zoals Nyxoah, wordt groter. Het is gevaar is dat beleggers hun huiswerk niet meer maken.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
 • 18 September 2020 om 14:26

Bart De Smet (CEO Ageas): 'Elke verzekeraar, zelfs de grootste, kan worden overgenomen'

De beurskoers is relatief laag, de dividendenstroom blijft op peil, het puin van het Fortis-debacle is grotendeels geruimd en het aandeelhouderschap is versnipperd. Het mag geen verrassing heten dat de verzekeraar Ageas een gewilde overnameprooi wordt. Bart De Smet, de architect van de groep, geeft tekst en uitleg.
 • 16 September 2020 om 21:00

De balans van de week: daar komt het volgende kibbelkabinet

De preformateursnota die de basis moet vormen van het Vivaldi-regeerakkoord vermijdt gevoelige ingrepen, maar bevat tegelijk enkele utopische doelstellingen. Dat is de perfecte cocktail om van de volgende federale regering opnieuw een kibbelkabinet te maken.
 • 18 September 2020 om 15:41

'Daar is de beursganggekte weer'

'De kans dat bedrijven bij een beursgang meteen een grote sprong maken, zoals Nyxoah, wordt groter. Het is gevaar is dat beleggers hun huiswerk niet meer maken.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
 • 18 September 2020 om 14:26

'Joe Biden is geen ramp voor Wall Street'

'Het is voor beleggers wel essentieel dat de Senaat in Republikeinse handen blijft. Een volledig Democratisch Congres zouden hen de stuipen op het lijf jagen', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
 • 18 September 2020 om 12:35

Heylen Warehouses bouwt logistieke campus in Gentse haven

In volle coronacrisis bouwt Heylen Warehouses zijn grootste project in België: een logistieke hub van 150.000 vierkante meter op een terrein in de Gentse haven. De Kempense vastgoedontwikkelaar ziet daar potentieel voor de e-commercelogistiek in België. En ook de brexit biedt kansen.
 • 16 September 2020 om 21:00

Trends laat zich oplichten: een rondleiding in de wereld van frauduleuze webshops (Video)

De hoeken van ons huis netjes stofzuigen, het blijkt een helse opgave. Maar geen nood, op YouTube stikt het van de reclame voor producten die die klus klaren. Geldklopperij allicht, maar ik laat me voor één keer vangen, want ik wil weten wie die oplichters zijn. Ik kom terecht in een netwerk van webshops die een Schotse postbus delen met een schimmig bedrijfje uit Belize en eisen dat je hun prulle...
 • 16 September 2020 om 21:00

Aandeel snurkbedrijf schiet bij opening meteen 20 procent hoger (video)

Het aandeel van het Belgische gezondheidstechnologiebedrijf Nyxoah is vrijdag, bij de beursintroductie in Brussel, geopend op 20,36 euro. Dat is 20 procent meer dan de introductieprijs van 17 euro. Na een half uur handel werd zelfs al 29 procent koerswinst opgetekend.
 • 18 September 2020 om 10:00
❌