[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

Dit zijn onze favoriete Belgische aandelen voor de lange termijn

Voor wie de komende weken en maanden op zoek is naar koopwaardige aandelen, stelde Danny Reweghs, Directeur strategie van Inside Beleggen, een lijst samen met Belgische langetermijnfavorieten.
 • 23 Augustus 2019 om 11:23

Dit zijn de gevolgen van de vergrijzingstsunami voor economie en begroting

De vergrijzingstsunami zwelt aan. Het wordt alle hens aan dek om te vermijden dat we erdoor worden overspoeld.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Bruno Colmant wordt de nieuwe CEO van Degroof Petercam

Hoofdeconoom Bruno Colmant volgt Philippe Masset op aan het hoofd van Degroof Petercam. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt. De wissel aan de top komt er na een vertrouwensbreuk tussen Masset en de raad van bestuur van Degroof Petercam.
 • 23 Augustus 2019 om 09:57

Belgische ondernemers in Hongkong: 'Niemand weet hoe dit zal aflopen'

Ondanks de gespannen toestand is het zakelijke leven in Hongkong niet stilgevallen, zeggen Belgen ter plaatse. Maar de onzekerheid weegt.
 • 22 Augustus 2019 om 17:51

Waarom Hongkong van cruciaal belang blijft voor China

De manier waarop de Communistische Partij reageert op de betogingen in Hongkong zal de toekomst van het financiële hart van Azië bepalen. Eén ding lijkt zeker: Hongkong zal nooit nog hetzelfde zijn.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

De nieuwe zijderoute: China, de splijtzwam van de Europese Unie

Het Westen heeft luide kritiek op de gretigheid waarmee de Oost-Europese landen intekenen op de Nieuwe Zijderoute. Daar hekelen ze de hypocrisie. "Wie Chinese investeringen wil zien, moet in West-Europa zijn."
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Sioen wil fabriek in Tielt sluiten

Textielgroep Sioen Industries overweegt om zijn site in Tielt te sluiten en de productie over te hevelen naar de site in Moeskroen. Dat meldt het bedrijf donderdag.
 • 22 Augustus 2019 om 14:16

Parkeerplaatsen worden duurder, maar niet in de steden

De prijzen van parkeerplaatsen aan de kust blijven stijgen. Maar in de grote Vlaamse steden staan de prijzen onder druk.
 • 22 Augustus 2019 om 12:19

Succes 'speed pedelecs' stuwt verkoop bromfietsen fors hoger

De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. Dat is grotendeels te danken aan het succes van de zogenaamde speed pedelecs, meldt de automobiel- en tweewielerfederatie Febiac.
 • 22 Augustus 2019 om 11:27

Negatieve rentes worden normaal: 'Het lijkt wel alsof de obligatiemarkt een soort paniekaanval heeft'

Een investering doen waarmee je gegarandeerd geld verliest, nog niet zo lang geleden was het volslagen waanzinnig idee. Vandaag doet iedereen het op de obligatiemarkten.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Consumentenvertrouwen op laagste peil in bijna drie jaar

Het consumentenvertrouwen in België is in augustus gedaald tot -9, het laagste peil sinds november 2016. Dat meldt de Nationale Bank.
 • 21 Augustus 2019 om 16:30

Hoe de volgende Vlaamse regering 120.000 nieuwe jobs kan creëren

De volgende Vlaamse regering wil een steile ambitie waarmaken: 120.000 extra banen creëren en de Vlaamse werkzaamheidsgraad op 80 procent brengen. Om daarin te slagen, zijn forse maatregelen nodig.
 • 21 Augustus 2019 om 15:30

Robots gaan klanten op weg helpen in Belgische computerwinkels

Elf humanoïde assistenten zullen binnenkort als assistent-verkoper en animator ingezet worden. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan. De eerste robots - volgens de partners een primeur in Europa - worden ingezet in verkoopruimtes van de ketens Auva en Computer Checkpoint.
 • 21 Augustus 2019 om 14:44

Academici leggen 'superslim rekeningrijden' op tafel: 'De files zouden volledig kunnen verdwijnen'

Over het rekeningrijden staat geen woord in de Vlaamse startnota. Het principe dreigt dus niet op de onderhandelingstafel te belanden. Een nieuwe publicatie van de KU Leuven wil daar verandering in brengen. De onderzoekers pleiten voor 'superslim rekeningrijden'. 'Varieer de tolheffing binnen de spitsperiode zelf.'
 • 21 Augustus 2019 om 11:46

Jan Dejonghe (CEO Abriso): 'Plastic is niet het probleem, afval is het probleem'

Met de overname van zijn Italiaanse sectorgenoot Airpack is het West-Vlaamse Abriso uitgegroeid tot de grootste producent van bubbelfolie in Europa. Maar de overnamehonger van CEO Jan Dejonghe is nog niet gestild. Hij richt zijn blik al op Spanje, Portugal en de Baltische landen.
 • 14 Augustus 2019 om 21:00

Paul De Grauwe over mogelijk einde vrij verkeer van personen bij brexit: 'Ramp voor 2 miljoen EU-burgers'

Als er geen akkoord komt over de Brexit, komt er meteen een eind aan het vrij verkeer van personen, zo liet de Britse premier Boris Johnson weten. Is Paul De Grauwe, die in Londen doceert, zijn koffers al aan het pakken?
 • 21 Augustus 2019 om 10:24

Duizenden Belgen met Amerikaanse nationaliteit dreigen zichtrekening te verliezen

Boodschappen betalen met Bancontact in de supermarkt, snel geld afhalen aan een automaat, wat zakgeld overschrijven naar zoon of dochter, voor duizenden Belgen zal het binnenkort niet meer lukken. Door een wet die president Barack Obama nog invoerde, dreigen een hele hoop Belgen met ook de Amerikaanse nationaliteit op 1 januari 2020 zonder bankrekening te vallen.
 • 21 Augustus 2019 om 09:00

Apple investeert 6 miljard dollar in series: de strijd om de comakijker

Apple heeft zijn budget voor originele films en series opgeblazen van 1 miljard tot 6 miljard dollar. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Maar wat betekent dat voor de andere streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video? Een overzicht.
 • 20 Augustus 2019 om 17:19

Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar'

In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
 • 20 Augustus 2019 om 16:09

Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan: regering in lopende zaken

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft dinsdagavond zijn ontslag ingediend bij president Sergio Mattarella. Dat zeggen officiële bronnen. De aftredende regeringsleider moet nu de lopende zaken afhandelen.
 • 20 Augustus 2019 om 16:13
❌