[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Zware beroepen: 'Er is geen lijst'

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd bij aanvang van de ministerraad. 'In mijn ogen bestaat er geen lijst'.
 • 25 Mei 2018 om 10:23

Françoise Chombar is de ICT Personality of the Year 2018

Data News heeft zijn Data News Awards for Excellence uitgereikt in een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector. De CEO van Melexis, Françoise Chombar mag zich vanaf nu ICT Personality of the Year 2018 noemen.
 • 24 Mei 2018 om 13:41

Peter De Wilde (topman Toerisme Vlaanderen): 'Wij zijn professionele positievelingen'

De Vlaamse Meesters schieten niet op volle kracht uit de startblokken. Toch is Peter De Wilde, de topman van Toerisme Vlaanderen, ervan overtuigd dat de volgende tweeënhalf jaar 3 miljoen mensen in Vlaanderen naar Vlaamse kunst komen kijken.
 • 24 Mei 2018 om 11:42

De Lijn plaatst eerste grote elektrische busbestelling

VDL Bus Roeselare rijft een prestigieuze bestelling van zes volledig elektrische bussen voor De Lijn binnen. Na een klein proefproject in Brugge is het de eerste grote elektrische bestelling die De Lijn plaatst, zo meldt De Tijd vrijdag.
 • 25 Mei 2018 om 04:18
Gisteren — 24 Mei 2018Trends.be : Financieel en economisch nieuws

Eva Van Driessche naar Roularta

Eva Van Driessche (39) versterkt de hoofdredactie van de afdeling magazines van Roularta Media Group. Eva neemt na goedkeuring van de overname van de titels van Sanoma door de Belgische Mededingingsautoriteit de functie op van brandmanager bij Flair.
 • 24 Mei 2018 om 17:35

Belgische ondernemer iets somberder in mei

Het ondernemersvertrouwen in België is in mei licht afgenomen, bllijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
 • 24 Mei 2018 om 17:45

'Italiaanse schuld is houdbaar'

Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. "Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker."
 • 24 Mei 2018 om 16:44

7.000 banen op de tocht bij Deutsche Bank

Deutsche Bank zet het mes in het personeelsbestand.
 • 24 Mei 2018 om 16:24

Trump annuleert ontmoeting met Kim en waarschuwt dat 'leger klaarstaat'

De top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, voor 12 juni gepland in Singapore, gaat niet door. 'Deze gemiste kans is echt een spijtig moment in de geschiedenis'.
 • 24 Mei 2018 om 19:23

'Geef jonge werkers een serieus project waarin ze moeten samenwerken in plaats van een onlinetraining'

Patty McCord werkte als hr-manager met zowel start-ups als grote bedrijven zoals Netflix. In haar pas verschenen boek 'Krachtig' geeft ze advies over hoe je een succesvolle bedrijfscultuur creëert. Trends biedt u een passage aan.
 • 24 Mei 2018 om 15:36

Wie staat op de lijst van zware beroepen?

Het wordt nog een hele klus. Voor de vakbonden is de lijst van zware beroepen immers te nemen of te laten, maar binnen de regering wordt voorbehoud aangetekend. Maar wie staat er nu eigenlijk op?
 • 24 Mei 2018 om 14:20

Volvo krikt productie op na bestelling van 80.000 Gentse SUV's

Volvo zal de productie van de XC40, die in Gent wordt gebouwd, opkrikken na een order van 80.000 wagens.
 • 24 Mei 2018 om 14:20

Van goedkope apparaten tot de huurprijs: wat moet u doen om goed te verhuren?

Onbetaalde huur en beschadigingen zijn de grootste zorgen voor eigenaars. Meer en meer verhuurders zijn bang dat ze met slechte huurders te maken krijgen.
 • 24 Mei 2018 om 11:35

Dit zijn de zeven Best Managed Companies

Wat kunnen bedrijven leren van de zeven bedrijven die het nieuwe kwaliteitslabel Best Managed Companies in de wacht hebben gesleept? "Ze laten innovatie stromen door hun hele bedrijf."
 • 24 Mei 2018 om 11:07

België heeft zich nooit kapot bespaard

De Belgische overheidsuitgaven zijn de voorbije jaren nooit gedaald. Ze stijgen gewoon minder snel dan vroeger, leert een Voka-studie. Opvallend: de door de Europese Commissie vooropgestelde maximale stijging van de netto-uitgaven werd deze regeerperiode bijna elk jaar overschreden.
 • 24 Mei 2018 om 11:58

Van Quickenborne: 'Goedkeuring lijst met zware beroepen is voorbarig'

Een goedkeuring van de lijst met zware beroepen is voorbarig, zegt Van Quickenborne. 'Lijsten met zware functies in de publieke én private sector moeten samen worden vastgelegd.'
 • 24 Mei 2018 om 09:04

Snelgroeiend Uber brengt verliezen flink terug

Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft zijn verliezen in het eerste kwartaal met bijna de helft teruggebracht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging bovendien weer flink omhoog.
 • 24 Mei 2018 om 00:36
OuderTrends.be : Financieel en economisch nieuws

Jan Smets (NBB): 'Brexit en Amerikaans protectionisme uitdagingen voor Belgische havens'

'De Brexit en het Amerikaans protectionisme zullen op korte termijn de belangrijkste uitdagingen worden voor onze Belgische havens.' Dat heeft NBB-gouverneur Jan Smets woensdag gezegd in Brugge bij de voorstelling van het rapport over het economisch belang van de Belgische havens.
 • 24 Mei 2018 om 10:52

ECB: Kandidaat-eurolanden voldoen niet aan eisen

De eurozone blijft vooralsnog bestaan uit negentien landen. Andere EU-lidstaten die de euro nu of later willen invoeren, voldoen niet aan de daarvoor gestelde vereisten. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd na uitgebreid onderzoek.
 • 24 Mei 2018 om 12:24

Politieke nieuweling Giuseppe Conte krijgt mandaat om Italiaanse regering te vormen

Giuseppe Conte, die maandag door de Vijfsterrenbeweging en Lega werd voorgedragen als premier, heeft van president Sergio Mattarella een mandaat gekregen om een regering te vormen.
 • 23 Mei 2018 om 19:53
❌