[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderSport : Wielrennen

BinckBank Tour houdt voor de 7de keer halt in Aalter

Op donderdag 1 oktober finisht de derde rit van de BinckBank Tour in Aalter. Al voor de 7de keer houdt de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in Nederland en België halt in de Oost-Vlaamse gemeente.

 • 1 Juli 2020 om 14:20

Thibau Nys en Annemarie Worst winnen Slag om Balenberg

In de allereerste Keytrade Bank Slag om Balenberg leverden 11 veldrijders strijd om 'de meest complete crosser'. In de gelegenheidsdriekamp verraste bijna-belofterenner Thibau Nys wereldkampioen Mathieu van der Poel en de vier andere eliterenners. Bij de vrouwen stond er geen maat op Annemarie Worst.

 • 21 Juni 2020 om 18:36

Wie wint de Slag om Balenberg?

De veldrijders bereiden volop het nieuwe seizoen voor en hebben de voorbije weken niet stil gezeten. Zij moesten het ook wel zonder competitie (op de weg) stellen. Hunkerend naar hun eerste wedstrijdprikkels, tekenden 11 toppers present voor de allereerste Keytrade Bank Slag om Balenberg.

 • 16 Juni 2020 om 11:38

Team Remco en Team Ceylin eindwinnaars Virtual Baloise Belgium Tour

Remco Evenepoel en Ceylin Alvarado gaan de geschiedenis in als de eindwinnaars van de eerste Virtual Baloise Belgium Tour. Samen met hun superknechten stelden ze zondag de eindzege veilig.

 • 15 Juni 2020 om 13:32

Team Remco bouwt voorsprong verder uit, Team Jolien zit Team Ceylin op de hielen

In de voorlaatste rit van de Virtual Baloise Belgium Tour heeft het team van Remco Evenpoel zijn voorsprong verder uitgebouwd. Het team van Jolien D'Hoore pakte de dagzege bij de vrouwen en nadert in het algemeen klassement op het team van Ceylin Alvarado.

 • 14 Juni 2020 om 11:37

Team Remco en Team Ceylin winnen tweede rit Virtual Baloise Belgium Tour

In de Virtual Baloise Belgium Tour heeft Team Remco de tweede rit gewonnen, maar Team Oliver blijft op kop in het Baloise Teamklassement. In het Lotto Teamklassement bij de vrouwen staat Team Ceylin stevig aan de leiding. De ploeg van wereldkampioene veldrijden Ceylin Alvarado won na rit 1 ook rit 2.

 • 12 Juni 2020 om 11:49

BinckBank Tour strijkt neer in Zeeland

Zeeland kleurt dit jaar het parcours van één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België: de BinckBank Tour. Op woensdag 30 september vindt de individuele tijdrit van ongeveer 9,4 kilometer plaats in Vlissingen. Een dag later, donderdag 1 oktober, start de derde rit in het Zeeuwse Philippine.

 • 11 Juni 2020 om 14:56

Virtuele Baloise Belgium Tour van start gegaan!

Woensdagochtend zijn naar schatting 2500 mannen en vrouwen onder aanvoering van 12 kopmannen en -vrouwen aan de eerste Virtuele Baloise Belgium Tour begonnen.

 • 10 Juni 2020 om 13:01

Uran krijgt plaatselijke landbouwer niet uit het wiel (VIDEO)

Rigoberto Uran wil in het najaar schitteren. Om niets aan het toeval over te laten kiest hij af en toe voor de tijdritfiets als trainingspartner. Tijdens zo een training kreeg hij plots gezelschap van een plaatselijke landbouwer en die beet zich vast in het wiel van Uran.

 • 9 Juni 2020 om 19:21

Toprenners zoeken meesterknechten... en ook jij kan het worden!

Van 10 tot en met 14 juni vindt de Virtual Baloise Belgium Tour plaats. De 12 kopmannen en -vrouwen zijn stuk voor stuk Belgische en Nederlandse toprenners. Maar zij hebben jullie hulp nodig...

 • 7 Juni 2020 om 21:09

Lefevere huurt volledig hotel af in Italië voor hoogtestage

Deceuninck-Quick Step wil zich optimaal voorbereiden op de mogelijke herstart van het wielerseizoen in augustus. Het team van Patrick Lefevere gaat in juli met heel de ploeg op hoogtestage in Italië.

 • 7 Juni 2020 om 14:59

De topfavoriet voor het BK tijdrijden 2022 is nu al bekend!

Het Oost-Vlaamse Gavere is in 2022 het decor voor het BK tijdrijden. Gavere is niet toevallig de thuisbasis van ... Thomas De Gendt.

 • 6 Juni 2020 om 13:53

Keukeleire genezen van Corona: 'Mijn hart baarde me zorgen'

Jens Keukeleire raakte besmet met het coronavirus, maar lijkt geen blijvende fysieke schade te hebben. Dat laat de renner weten in een reactie aan Sporza.

 • 4 Juni 2020 om 19:54

Van Aert en gravelvrienden meer dan 11 uur in het zadel

Wout Van Aert, Maarten Wynants en Daan Soete hebben zaterdag een trainingstocht van meer dan 11 uur gedaan. Ze reden de 'Dirty Kanzelled', een knipoog naar de 'Dirty Kanza', een legendarische gravelrace in het Amerikaanse Kansas.

 • 31 Mei 2020 om 12:54

Sven Nys ontdekt 'nieuw' talent

Helaas nog geen wielerwedstrijden, dus blijven alle wielrenners maar kilometers malen op training. Ook Sven Nys brengt nog steeds heel wat uurtjes door op de fiets. Tijdens een ritje ontdekte hij zelfs een nieuw talent!

 • 30 Mei 2020 om 14:06

Nagengast zet punt achter carrière door aanhoudend blessureleed

Aanhoudende rugklachten dwingen Fleur Nagengast tot een vroegtijdig einde van haar carrière. Nagengast triomfeerde als belofte in de wereldbeker en werd ook vice-wereldkampioene in het Deense Bogense.

 • 28 Mei 2020 om 13:05

Mont Henri wordt scherprechter op BK veldrijden 2023

In het Park ter Beuken werd maandag in aanwezigheid van burgemeester Filip Anthuenis, schepen van Sport Marjoleine de Ridder en organisator Bram De Brauwer bevestigd dat Lokeren het BK veldrijden van 2023 zal organiseren.

 • 25 Mei 2020 om 23:39

Familie Nys neemt leeuwinnen op sleeptouw

Voor de Telenet Baloise Lions voelde het woensdag als de eerste schooldag...

 • 20 Mei 2020 om 19:59

Porte zet alles op de Tour

De Ronde van Frankrijk is voor Richie Porte dit seizoen het hoofddoel. Dat bevestigt hij op de website van zijn team Trek-Segafredo.

 • 19 Mei 2020 om 13:48

Belgische wielerbond stelt nieuwe datum voor BK voor

De Belgische wielerbond heeft vrijdagmorgen, in overleg met de organiserende gemeentes, steden en organisatiecomités, een voorstel uitgewerkt omtrent de uitgestelde Belgische kampioenschappen.

 • 15 Mei 2020 om 11:42
❌