[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Januari 2019De Standaard : Beroemd en Bizar

Donald Trump en John Travolta genomineerd voor ‘slechtste acteur’

De Amerikaanse president Donald Trump en John Travolta zijn genomineerd voor de Razzie Awards, de prijzen voor slechtste films.


 • 21 Januari 2019 om 11:57

Schooldirecteur vindt opmerkelijke manier om zijn leerlingen te motiveren

Elke ochtend doet deze directeur een ochtendroutine samen met zijn leerlingen. De school was de saaie ochtendgymnastiek beu en vond er niets beter op de leerlingen te motiveren met een leuk dansje. In geen tijd gaan deze beelden intussen de wereld rond.

 • 21 Januari 2019 om 12:20

Boo, de hond met 17 miljoen volgers, is dood

Hondje Boo is op twaalfjarige leeftijd in zijn slaap overleden. Dat hebben zijn baasjes dit weekend laten weten aan zijn ruim 17 miljoen volgers op Instagram.

 • 21 Januari 2019 om 05:00
OuderDe Standaard : Beroemd en Bizar

Planeet Saturnus is ouder dan zijn ringen

Wetenschappers hebben ontdekt dat de primaire ringen van Saturnus veel minder oud zijn dan de planeet zelf. Via zwaartekracht hebben ze de massa van de ringen kunnen inschatten. Zo hebben ze de ouderdom van de drie hoofdringen bepaald.

 • 20 Januari 2019 om 14:16

Politie geeft prins Philip (97) standje over rijden zonder gordel

Prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth II, heeft zich moeten verantwoorden bij de politie, nadat hij achter het stuur had plaatsgenomen zonder veiligheidsgordel.


 • 20 Januari 2019 om 07:53

Cambodja wil niet dat u nog langer uw toiletbril versiert met afbeeldingen van Angkor Wat

Cambodja heeft de e-commercegigant Amazon opgeroepen om niet langer toiletbeschermers, badmatten en andere accessoires voor de badkamer te verkopen met illustraties van de Cambodjaanse vlag en het tempelcomplex Angkor Wat. De producten ‘beschadigen de reputatie van het land’.


 • 18 Januari 2019 om 11:01

Meghan wordt 'fat lady' genoemd, maar kan erom lachen

Meghan Markle bezocht woensdag een dierenwelzijnsorganisatie in Londen. Ze ontmoette er een paar bejaarde vrouwen. Een van hen had duidelijk het hart op de tong.

 • 17 Januari 2019 om 13:27

'Ideale Wereld'-woordvoerder reageert op Europese plaats Bourgeois: 'Opdracht luidt: 8.000 euro verdienen en niet te veel doen'

Antwerps burgemeester Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden, terwijl Geert Bourgeois voor de N-VA Europees lijsttrekker wordt. In de 'Ideale Wereld' reageert zijn woordvoerder op de nieuwe uitdaging.

 • 16 Januari 2019 om 08:44

'Anger room' is groot succes bij gefrustreerde zielen

Iedereen kent het gevoel: soms wil je gewoon iets kapot slaan. Voor die gefrustreerde momenten is er in Peking een oplossing: een anger room. Voor een prijsje kan je naar hartelust kapot slaan wat je maar wil.

 • 14 Januari 2019 om 11:36

Foto van ei verpulvert Instagram-record Kylie Jenner

Een foto van een ei heeft het record van meeste likes op Instagram gebroken. De vorige recordhouder was Kylie Jenner.


 • 14 Januari 2019 om 09:26

België heeft een nieuw prinsje

Ons land is weer een prinsje rijker. Prins Edouard de Ligne de la Trémoille, telg van een van de oudste Belgische adellijke geslachten, is vader geworden van een zoontje.


 • 14 Januari 2019 om 08:14

Kunstenaar verliest kameel door vuurwerk

Hij wil niemand het plezier afnemen, benadrukt hij. Want hij is ‘de eerste die van tijd tot tijd graag eens een feestje houdt’. Maar sinds nieuwjaarsvuurwerk het leven heeft gekost aan zijn kameel, vindt kunstenaar Koen Vanmechelen dat de tijd rijp is voor maatregelen.


 • 10 Januari 2019 om 10:42

Man onderkoeld nadat hij urenlang op granaat ligt

Twee en een half uur heeft een man uit Venlo op een granaat gelegen om te voorkomen dat hij zou ontploffen.


 • 10 Januari 2019 om 07:21

Jan Peumans 'photobombt' Vlaamse regering tijdens groepsfoto

Lydia Peeters werd woensdag de nieuwe minister van Energie in de Vlaamse regering voor Open VLD. Het was echter parlementsvoorzitter Jan Peumans die tijdens het nemen van een nieuwe groepsfoto met de aandacht ging lopen.

 • 9 Januari 2019 om 18:21

Is een van de bekendste Leuvense beelden fout geplaatst?

Staat het beeld van Fiere Margriet op de Leuvense Dijleterrassen wel correct zoals in de legende? Alleszins niet volgens de wetten van de fysica. Of zit er een fout in het beeld?


 • 9 Januari 2019 om 13:40

Virtuele assistent niet akkoord met wat over haar gezegd wordt tijdens presentatie

De virtuele assistent Alexa ging maandag niet akkoord met wat er gezegd werd op het podium van de CES-beurs. Toen een topman van Qualcomm een nieuw wagenplatform voorstelde, greep Alexa in. De zaal lag plat van het lachen, zoals uit bovenstaande beelden blijkt.

 • 8 Januari 2019 om 16:56

Koninklijke familie bezoekt Egyptische piramides

Koning Filip en koningin Mathilde hebben met hun gezin een bezoek gebracht aan de piramides van Gizeh in Egypte.


 • 6 Januari 2019 om 15:09

Is dit de domste fietsdief ooit?

Een Amerikaanse man wilde eind 2018 een fiets stelen, maar koos de verkeerde locatie om zijn slag te slaan. Al na enkele tientallen seconden werd de man op heterdaad betrapt en gearresteerd.

 • 3 Januari 2019 om 16:29

Jacht acht jaar na redding zeilmeisje teruggevonden

Het zeiljacht waarmee de Amerikaanse tiener Abby Sunderland de wereld wou rondvaren is na bijna negen jaar teruggevonden. Na een storm moest ze in 2010 gered worden.


 • 3 Januari 2019 om 14:01

Amerikaans leger excuseert zich voor tweet op oudjaar

Het US Strategic Command, de militaire eenheid die de nucleaire wapens controleert, heeft zich geëxcuseerd voor een nieuwjaarsboodschap die het op Twitter plaatste. De post stelde onder meer dat het leger ‘indien nodig klaar was om een bom te droppen’.


 • 2 Januari 2019 om 08:58
❌