[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDeRedactie.be : Politiek

Ook Vlaams Parlement vervroegd samen over fipronil

Door deredactie.be - Vrt

De parlementsleden willen met minister van Landbouw Joke Schauvliege overleggen over de fipronil-crisis tijdens een uitzonderlijke zitting.

 • 9 Augustus 2017 om 15:39

Ook Louis Tobback combineert twee inkomens

Door deredactie.be - Vrt

Louis Tobback (SP.A) combineert zijn inkomen als Leuvens burgemeester met een parlementair pensioen. Wettelijk niets mis mee, maar wel lastig voor zijn voorzitter John Crombez, die vorige week erg kritisch was voor Geert Bourgeois (N-VA) net omdat Bourgeois twee inkomens combineert.

 • 9 Augustus 2017 om 08:43

Ook N-VA'er Brecht Vermeulen aanwezig op viering Chinees leger

Door deredactie.be - Vrt

Vermeulen zegt dat hij niet op de hoogte was dat prins Laurent er aanwezig was zonder toestemming van de regering. Intussen is het gissen naar de sanctie van Laurent.

 • 8 Augustus 2017 om 12:36

Kamervoorzitter akkoord met samenkomst commissie over Fipronilcrisis

Door deredactie.be - Vrt

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) geeft zijn fiat om de commissie Economie en Landbouw in hoogdringendheid samen te roepen.

 • 6 Augustus 2017 om 17:30

Van Overtveldt verdedigt zomerakkoord tegen kritiek multinationals

Door deredactie.be - Vrt

In De Tijd formuleren multinationals kritiek op de geplande fiscale hervormingen van de regering-Michel. Maar volgens Van Overtveldt zitten er ook voor grotere ondernemingen en multinationals maatregelen in het akkoord.

 • 5 Augustus 2017 om 12:48

Zuhal Demir wil af van de Turkse nationaliteit

Door deredactie.be - Vrt

Demir heeft een brief gestuurd naar het Turks consulaat om de vraag in te dienen om afstand te doen van haar Turkse nationaliteit. De kloof met Turkije is te groot geworden, zegt ze.

 • 4 Augustus 2017 om 21:35

Beweging.net: blij "met elke stap" richting oplossing Arco-spaarders

Door deredactie.be - Vrt

De regering gaat de 800.000 Arco-coöperanten vergoeden met een fonds van 600 miljoen euro. Deminor vindt het positief dat de oplossing voornamelijk bij Belfius gezocht zal worden.

 • 26 Juli 2017 om 20:55

MR en CDH zetten formatiegesprekken ook morgen voort

Door deredactie.be - Vrt

Afgelopen weekend was al te horen dat de gesprekken tussen CDH en MR "ver gevorderd" waren. Maar de twee partijen nemen vandaag en morgen verder de tijd om het akkoord af te werken.

 • 24 Juli 2017 om 19:04

"Homans laat 160.000 gezinnen in de steek, schandalig voor een minister van Armoedebestrijding"

Door deredactie.be - Vrt

Groen vindt het pas goedgekeurde huurdecreet, waarbij de huurwaarborg wordt opgetrokken van 2 naar 3 maanden, onaanvaardbaar. SP.A heeft het over "zinloos pestgedrag".

 • 15 Juli 2017 om 10:00

Reynders ontmoette Franse advocate over Bemba, niet over dossier-Chodiev

Door deredactie.be - Vrt

Vicepremier Didier Reynders heeft in 2012 Armand De Decker en Catherine Degoul ontmoet, maar dat had niets te maken met het dossier rond de Oezbeeks-Belgische miljardair Patokh Chodiev. Dat heeft de liberale minister verklaard in de onderzoekscommissie Kazachgate.

 • 14 Juli 2017 om 15:51

Anti-Marc Couckelijst bij gemeenteraadsverkiezingen Durbuy

Door deredactie.be - Vrt

De vzw "Pays de Durbuy" trekt volgende jaar met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De organisatie is tegen park Adventure Valley van ondernemer Marc Coucke.

 • 13 Juli 2017 om 22:48

Jong VLD roept Geert Versnick op om alle mandaten op te geven

Door deredactie.be - Vrt

Versnick kondigde maandag aan dat hij vroeger dan gepland stopt als gedeputeerde, na berichten over hoge hotelkosten en duurdere vliegtuigtickets voor tussenstops in Bangkok.

 • 12 Juli 2017 om 20:17

Vuye en Wouters niet onder de indruk van oproep voor nieuwe staatshervorming

Door deredactie.be - Vrt

Ex-N-VA'ers Hendrik Vuye en Veerle Wouters zijn niet onder de indruk van de speech van minister-president Bourgeois. Aan de vooravond van 11 juli had hij het over de oproep voor een zevende staatshervorming, maar de N-VA staat geïsoleerd, aldus Vuye en Wouters.

 • 11 Juli 2017 om 15:24

Ecolo voert druk op om akkoorden te sluiten over openbaar bestuur

Door deredactie.be - Vrt

MR, CDH en Ecolo zitten vandaag opnieuw samen om verder te praten over openbaar bestuur. Ecolo voert de druk op, want de drie partijen zaten vorige week al samen zonder vooruitgang te boeken.

 • 11 Juli 2017 om 11:52

Groen: "Regering-Bourgeois mismeestert nieuwe Vlaamse bevoegdheden"

Door deredactie.be - Vrt

Oppositiepartij Groen vraagt dat Vlaams minister-president Geert Bourgeois aan de slag gaat met de bevoegdheden die na de zesde staatshervorming werden overgedragen, alvorens er nieuwe bevoegdheden bij te vragen.

 • 11 Juli 2017 om 11:14

Topministers hebben koppen opnieuw bijeen gestoken over begroting

Door deredactie.be - Vrt

De topminister van de regering-Michel zijn op zoek naar 4,3 miljard euro. Rond 20.30 was de vergadering voorbij. De oppositiepartij SP.A vreest dat de gewone burger opnieuw de factuur zal betalen.

 • 9 Juli 2017 om 17:27

Van Overtveldt na begrotingstegenvaller: "Niet raken aan taxshift"

Door deredactie.be - Vrt

Dat houdt de minister van Financiën vol nadat bekend is geworden dat de federale regering voor volgend jaar nog 4,3 miljard moet vinden.

 • 8 Juli 2017 om 14:13

Magnette: "Ik zal nooit zeggen dat Di Rupo hét probleem is"

Door deredactie.be - Vrt

Waals minister-president Paul Magnette (PS) blijft achter partijvoorzitter Elio Di Rupo staan. "Ik ga Di Rupo niet in alle omstandigheden verdedigen, maar ik zal ook nooit zeggen dat hij hét probleem is", zegt hij in interview in De Standaard en Le Soir. "Ik ben geen putschist."

 • 8 Juli 2017 om 09:53

Homans legde communicatie diversiteitsambtenaar aan banden

Door deredactie.be - Vrt

De minister is daarmee ingegaan tegen het spreekrecht en de kritische rol die de ambtenaar had. Dat zegt de Vlaamse Ombudsdienst in een rapport.

 • 7 Juli 2017 om 13:55

Brusselse regering voert mystery­calls in

Door deredactie.be - Vrt

Brussel voert praktijktesten in om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Een gelijkaardig initiatief op federaal niveau stuit op verdeeldheid bij de regeringspartijen.

 • 6 Juli 2017 om 17:13
❌