[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Januari 2019DeRedactie.be : Politiek

André Flahaut ( PS) vraagt respect voor uitslag van Congolese verkiezingen

Door VRT NWS

André Flahaut heeft opgeroepen om respect te hebben voor de uitslag van de verkiezingen in Congo. Dat heeft de minister van staat maandagavond bekendgemaakt.

 • 22 Januari 2019 om 01:07

Bert Anciaux trekt SP.A-lijst voor Vlaams Parlement in Brussel

Door VRT NWS

Voor de verkiezingen van mei trekt Pascal Smet de SP.A-lijst voor het Brussels Gewest, met ondervoorzitter van het parlement Fouad Ahidar op de derde plaats. Bert Anciaux trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Dat heeft het gewestbestuur van de SP.A Brussel maandagavond bekendgemaakt.

 • 21 Januari 2019 om 23:54
Gisteren — 21 Januari 2019DeRedactie.be : Politiek

Open VLD wil verschil maken met klimaat, samenleving en economie als prioriteiten en pleit voor "betrouwbaar bestuur"

Door VRT NWS

Klimaat, samenleving en economie. Dat zijn de drie prioriteiten waarmee Open Vld het verschil wil maken. En als het van partijvoorzitter Gwendolyn Rutten afhangt, valt orde op zaken stellen op migratie daar ook onder. "Regels zijn regels, voor iedereen. Al we de voordeur sluiten, kan het niet dat iemand vip-tickets verkoopt aan de achterdeur. We hebben opnieuw een betrouwbaar bestuur nodig", aldus Rutten.

 • 21 Januari 2019 om 19:54

Ben Weyts (N-VA) over Waze: “Apps moeten niet altijd de snelste weg tonen, maar ook algemeen belang dienen”

Door VRT NWS

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts  (N-VA) wil dat navigatie-apps zoals Waze niet altijd de snelste weg aanbieden. Als het van de minister afhangt, sturen de apps sluipverkeer niet langer langs landwegels, scholen of door villawijken. Om dat te vermijden, stelt Weyts zijn hoop in Europees overleg met de app-bouwers, dat twee jaar geleden is opgestart.

 • 21 Januari 2019 om 18:26

Burgemeesters vragen inwoners om meer respect: "Op Facebook zie je agressie die er vroeger niet was"

Door VRT NWS

Bijna de helft van de burgemeesters en OCMW-voorzitters werd al geconfronteerd met agressie, vooral verbaal en op sociale media, zo blijkt uit een bevraging van de  Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). "Vroeger kwam men op het stadhuis als men iets te zeggen had. Nu smijt men gewoon alles op Facebook.” 

 • 21 Januari 2019 om 16:10

Bart De Wever (N-VA) over visa: "Is dit nu het schandaal van de eeuw? Het is een bijzaak"

Door VRT NWS

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt de reacties op de mogelijke malversaties met humanitaire visa "compleet buiten elke proportie". Hij noemt de kritiek op voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken "electoraal van bedoeling". "Is dit nu het schandaal van de eeuw", vraagt De Wever zich af.  Volgens hem is de redding van de christenen via humanitaire visa de hoofdzaak.

 • 21 Januari 2019 om 15:56

Wit konijn bij de N-VA in Antwerpen: Michael Freilich kandidaat op Kamerlijst

Door VRT NWS

Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, krijgt de vijfde plaats op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. De lijst wordt getrokken door oud-minister Jan Jambon en geduwd door Kamerfractieleider Peter De Roover.

 • 21 Januari 2019 om 12:39

Kathleen Van Brempt trekt SP.A-lijst Europese verkiezingen

Door VRT NWS

Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt zal de Europese SP.A-lijst trekken voor de verkiezingen van 26 mei. Dat heeft de SP.A bekendgemaakt . Op plaats 2 staat Jan Cornillie, de voormalige politiek directeur van de partij, op 3 Vlaams Parlementslid Tine Soens.

 • 21 Januari 2019 om 12:19

"N-VA, Open VLD en CD&V zijn een scheidend koppel van drie waarvan de ex-partners stevig ruziën" 

Door VRT NWS

Het voorbije weekend bleef de zaak rond de fraude met humanitaire visa de gemoederen in de politiek beroeren. Iedereen vraagt meer duidelijkheid, op een andere manier. De relatie tussen de voormalige Vlaamse coalitiepartners in de regering Michel I zit op een dieptepunt. 

 • 21 Januari 2019 om 09:38

Gwendolyn Rutten: "Mensen­handelaars zijn tot in hart democratie geraakt, Francken moet calimero-hoed niet opzetten"

Door VRT NWS

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is bijzonder scherp voor voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), nu blijkt dat er met tussenpersonen is gewerkt om humanitaire visa uit te reiken. "Mensenhandelaars en -smokkelaars zijn tot in het hart van onze democratie geraakt. Daar word ik bijzonder kwaad van." CD&V-voorzitter Wouter Beke vult aan: "Elke dag komen er nieuwe verklaringen van Francken. Hij moet uitleg geven in het parlement."

 • 21 Januari 2019 om 08:13
OuderDeRedactie.be : Politiek

Open VLD en CD&V over uitspraak Jambon dat onbestuurbaarheid goede zaak kan zijn: "Kan tellen voor kandidaat-premier"

Door VRT NWS

Open VLD en CD&V vinden het gevaarlijk dat N-VA na de verkiezingen de mogelijke onbestuurbaarheid wil aangrijpen om het confederalisme erdoor te drukken. Dat hebben Patrick Dewael (Open VLD) en Servais Verherstraeten (CD&V) laten blijken in "De zevende dag". Ze reageren daarmee op de uitspraak van kandidaat-premier Jan Jambon (N-VA) gisteren in De Tijd. Hij zei dat hij het een goede zaak zou vinden, mocht onbestuurbaarheid de trigger zijn om het confederalisme erdoor te krijgen. 

 • 20 Januari 2019 om 15:22

SP.A-voorzitter John Crombez zet  "zekerheid bieden" centraal op nieuwjaarsreceptie

Door VRT NWS

De SP.A wil mensen de zekerheid bieden op een goed pensioen, goede lonen, lagere facturen en betaalbare, tijdige zorg. Dat heeft voorzitter John Crombez gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. De Vlaamse socialisten willen dat de grote vermogens meer bijdragen. "Het is tijd dat de rijken, de machtigen en de multinationals mee betalen", zei Crombez.

 • 20 Januari 2019 om 12:57

Nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang: "2019 wordt jaar van de opstand van gewone Vlaming tegen de politieke elite"

Door VRT NWS

"Terwijl 2018 het jaar was van de renaissance van het Vlaams Belang, wordt 2019 "ons jaar". Net zoals 1302 een opstand was van vrije burgers tegen de adel, zal 2019 de opstand zijn van de gewone Vlaming tegen de politieke elite". Dat was de boodschap van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Brugge voor een 450-tal kaderleden.

 • 20 Januari 2019 om 12:45

Theo Francken (N-VA) blijft Dienst Vreemdelingenzaken tegenspreken: "Gooien alles op een hoopje"

Door VRT NWS

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) blijft de Dienst Vreemdelingenzaken tegenspreken. DVZ had enkele dagen geleden laten weten dat ze minder grondige screenings hadden moeten uitvoeren voor de mensen die op de lijst van het kabinet Francken stonden voor een humanitair visum. Niets van, stelt Francken in "De zevende dag" nu. "Alles wordt op één hoopje gegooid." Volgens huidig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) gooit Theo Francken net alles op een hoop. "Er is een kleine veiligheidscheck gebeurd. Alle andere controles zijn niet gebeurd."

 • 20 Januari 2019 om 12:00

Groen en Ecolo willen een klimaatregering vormen

Door VRT NWS

Groen en Ecolo willen na de verkiezingen van 26 mei een klimaatregering vormen. Dat hebben Meyrem Almaci en Jean-Marc Nollet gezegd op de gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie van beide partijen.  Beide partijen zullen binnen de maand 20 voorstellen indienen voor een solidaire en ecologische omslag.

 • 19 Januari 2019 om 18:45

Jan Jambon (N-VA): "Als onbestuurbaarheid tot confederalisme leidt, is dat een goede zaak"

Door VRT NWS

"Als we 30 procent halen, zijn we in Vlaanderen incontournabel en is het ook moeilijk om federaal zonder ons te regeren", zegt Jan Jambon, kandidaat-premier van de N-VA, in De Tijd. Als dat tot onbestuurbaarheid leidt, is dat maar zo. "Als dat de trigger is voor confederalisme, is dat een goede zaak."

 • 19 Januari 2019 om 11:06

Podcast "De afspraak op vrijdag" met Meyrem Almaci, Isabel Albers en Noël Slangen

Door VRT NWS

In "De afspraak op vrijdag" heeft Ivan De Vadder Groen-voorzitter Meyrem Almaci, hoofdredacteur van De Tijd Isabel Albers en columnist Noël Slangen te gast. Ze hebben het onder meer over de fraude met humanitaire visa en de "klimaatspijbelaars".

 • 19 Januari 2019 om 10:53

PVDA zet zich af tegen blauwgroene motor en met De Wever besturende SP.A

Door VRT NWS

Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA in het Antwerpse Zuiderpershuis heeft de uiterst linkse partij de campagneslogan "Fenomenaal Sociaal" voorgesteld. Nationaal partijvoorzitter Peter Mertens zette PVDA in zijn toespraak af tegen enerzijds de "blauwgroene motor" van Open VLD en Groen die in de maak zou zijn en anderzijds SP.A, die met Bart De Wever (N-VA) in zee ging in Antwerpen en volgens Mertens mogelijk ook door diezelfde De Wever zal worden opgenomen in de Vlaamse regering.

 • 18 Januari 2019 om 22:28

Groen-voorzitter Meyrem Almaci: "Confederalisme van N-VA leidt naar een vlexit"

Door VRT NWS

Het confederalisme dat de N-VA voorstaat is een stap naar het separatisme, een vlexit. Dat zegt de voorzitter van Groen, Meyrem Almaci in "De afspraak op vrijdag".

 • 18 Januari 2019 om 21:49

Theo Francken: "Heb Melikan Kucam niet geconfronteerd om onderzoek niet te doorkruisen"

Door VRT NWS

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ving naar eigen zeggen in oktober vorig jaar voor het eerst een gerucht op over mogelijke fraude met humanitaire visa door Melikan Kucam. Dat verklaart hij in "Terzake". In december hoorde Francken de geruchten opnieuw, zegt hij. Maar hij heeft het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid daar toen niet mee geconfronteerd "om het onderzoek niet te doorkruisen".

 • 18 Januari 2019 om 21:02
❌