[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderZDNet.be : Technologie

[Partnerinfo] Het verschil tussen AR, MR en VR en de meerwaarde van de Hololens

Door Michaël Aussems

 

Met AR tracht men in feite de kloof tussen de digitale en de analoge wereld deels te overbruggen, o.a. door het mogelijk te maken digitale 3D-modellen in de reële ruimte af te beelden. U ziet m.a.w. de animaties in uw gezichtsveld verschijnen, in uw reële omgeving. Die animaties of hologrammen kunnen alles zijn: van een menselijk lichaam tot het schaalmodel van een appartementsblok die nog gebouwd moet worden. Als u een AR-bril op hebt, voelt het aan alsof u de objecten kan aanraken én u er door kan lopen zonder dat de objecten zich verplaatsen.

 

Verschillende technologiebedrijven experimenteren met AR in de vorm van een bril of een applicatie. De HoloLens ziet eruit als een grote bril met ingebouwde computer, en beschikt over een camerasysteem dat lengte, breedte en diepte waarneemt. Je kan het toestel besturen met een aantal gebaren, gesproken commando’s en oogbewegingen.

 

De medische sector is zeker klaar om AR technologie te implementeren. Dat bewezen we tijdens het INHOVA-project (Intro-Operative Hololens Visual Assistance), waar we hebben samengewerkt met een onderzoeksteam van de VUB en UZ Brussel. Dokter Johnny Duerinck is alvast overtuigd van de Hololens: “Het zal het opereren ergonomischer maken. We hoeven niet altijd een pointer te gebruiken en zien de anatomie doorheen de patiënt voor dat we een incisie hebben gedaan.” zegt hij. Ook verschillende design- en ontwerpteams kunnen gebaat zijn met AR technologie. Ford gebruikt de HoloLens bijvoorbeeld al bij het ontwerpen van nieuwe wagens, maar ook architect- en bouwbedrijven kunnen dankzij Augmented Reality interactieve- en schaalbare ontwerpen maken van hun modellen. Ikea heeft recent nog een AR applicatie op de markt gebracht waarbij je je woonkamer kan inrichten. Ook in de retail en E-commerce is er dus zeker ruimte voor Augmented Reality. Bij onderhouds- en herstellingwerken kan de HoloLens een geweldig hulpmiddel zijn. Een technieker heeft beide handen vrij, en kan in zijn gezichtsveld verschillende holografische elementen oproepen.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op smartbiz.be

The post [Partnerinfo] Het verschil tussen AR, MR en VR en de meerwaarde van de Hololens appeared first on ZDNet.be.

Stellar Data Recovery ziet vraag naar Bitcoin data recovery sterk toenemen

Door Dries Cludts

Sinds de enorme waardevermeerdering van bitcoins neemt de vraag naar data recovery van bitcoins een hoge vlucht. Dat is althans de observatie van Stellar Data Recovery, marktleider wereldwijd in data recovery software en diensten.

Het bedrijf, met kantoor in Brussel, meldt een sterke toename van de vraag naar data recovery van de cryptomunt sinds de recente spectaculaire koersstijging. De bitcoin is dit jaar in waarde gestegen van 950 euro naar 15.000 euro. Voor veel mensen is het nu interessant geworden om een forensische data recovery dienst in te schakelen om verloren cryptomunten terug te laten halen.

Tussen 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen

Data recovery is het weer ‘terughalen’ in een forensisch data recovery lab van verloren data van opslagmedia zoals harde schijven, usb-sticks en smartphones. Kees Jan Meerman, managing director van Stellar Data Recovery Europa: “De gedupeerden die zich bij ons melden zijn meestal hun digitale portemonnee, de wallet, kwijt. In het centrale data recovery lab halen wij de wallet weer terug van de hardware. Dat kan van een harde schijf zijn maar ook van een telefoon of een usb-stick.”

Naar verschillende schattingen zijn er tot op heden tussen de 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen. Een deel daarvan is door hardware of software falen verloren gegaan. Andere oorzaken zijn diefstal of hacks. Het deel dat door hardware of software falen verloren is gegaan kan in principe met forensische data recovery technieken teruggehaald worden. Als de koersstijging van de cryptomunt doorzet dan zal de vraag naar bitcoin data recovery nog flink gaan toenemen” aldus Meerman.

Bitcoin Data Recovery kan aangevraagd worden via de website van Stellar. Prijzen voor deze dienst variëren van 750 euro tot 2.295 euro (excl. BTW) afhankelijk van het service level. De dienst werkt op no cure-no pay basis.

The post Stellar Data Recovery ziet vraag naar Bitcoin data recovery sterk toenemen appeared first on ZDNet.be.

“The Next Step” met Teamleader

Door Teamleader

In september 2017 deed Teamleader een grootschalig onderzoek bij Europese kmo’s. Daaruit bleek dat veel ondernemers te weinig tijd overhouden om na te denken over de toekomst van hun bedrijf. Ondernemers zijn er zich echter wel van bewust dat een volgende stap zetten een grote impact heeft op hun bedrijf. Teamleader wil hen opnieuw de kans bieden om even stil te staan bij hun volgende stap.

Daarom vroeg Teamleader aan 3 van zijn klanten, Wonky, Redmatters en Around Media, om na te denken over de toekomst. De ambitie is groot: ze dromen van internationaal groeien, nieuwe producten lanceren en grotere projecten aantrekken.

 

 

Benieuwd hoe jij tijd kan maken voor jouw volgende stap?

The post “The Next Step” met Teamleader appeared first on ZDNet.be.

Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic?

Door Dries Cludts

Michiel Vandendriessche, Managing Partner van Craftworkz aan het woord 

Machine Learning

“Machine learning betekent, in mensentaal uitgelegd, dat een computer of algoritme zaken kan onthouden door naar voorbeelden te kijken. Stel je even voor dat een algoritme veel foto’s toont van honden (je geeft die manueel het label ‘hond’) dan gaat die zelf leren hoe een hond eruit ziet. Laat je een random foto zien van een hond dan gaat die je kunnen zeggen dat dit een hond is. De programmeur moet dit niet in een code uitschrijven wat een foto van een hond is. Het systeem gaat dit zelf leren.  In een klassiek computerprogramma moet je alle logica van dat programma wél zelf programmeren. Voor machine learning zijn er heel wat business toepassingen: herkennen van objecten, herkennen van gezichten, herkennen van emoties, vinden van patronen, aanraden van producten, omzetten van spraak naar tekst, interpreteren van natuurlijke taal, structureren van data… Als ik mijn smartphone neem, herkent die eerst en vooral mijn gezicht via machine learning, als ik dan naar beneden swipe zie ik ‘voorgestelde apps’ via machine learning, als ik begin te tippen stelt die woorden voor via machine learning. Als ik de camera-app open, herkent die gezichten en past die kleuren aan via machine learning en als ik tegen Siri praat kan die niet alleen mijn spraak omzetten naar tekst, maar ook zelfs de tekst interpreteren en op een juiste manier antwoorden, allemaal via machine learning.”

AI + Chatbots = Magic

“Vroeger werden chatbots met klassieke methoden geprogrammeerd, zonder AI of machine learning. Men probeerde de regeltjes rond natuurlijke taal in code te vervatten en zo een computersysteem natuurlijke taal te laten interpreteren. Een goed voorbeeld is de bekende psychotherapeut-chatbot ELIZA, ontwikkeld in de jaren 60 aan MIT university, die op een niet-zo-intelligente manier speelt met de keywords in zinnen van gebruikers om zo telkens nieuwe vragen te stellen zonder ooit echt tot een oplossing te komen. Nu moeten we die logica van natuurlijke taal niet meer zelf in code proberen te schrijven. In plaats daarvan voeden we een algoritme met voorbeeldzinnetjes en hun bijhorende interpretatie en zo leert het systeem zelf hoe het uitdrukkingen van gebruikers moet interpreteren en kan het zo op de juiste manier antwoorden. Deze AI maken chatbots veel intelligenter én krachtiger.”

The post Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? appeared first on ZDNet.be.

Maak gebruik van mesh-wifi dankzij AVM FRITZ!-technologie

Door Dries Cludts

Allereerst is het belangrijk om te weten: wat is mesh? Bij een mesh-netwerk zijn de WiFi toegangspunten in staat om onderling met elkaar te communiceren, waardoor als het ware een spinnenweb aan verbindingen wordt gevormd. Hierdoor verbinden apparaten zich altijd met het sterkste WiFi toegangspunt. De gebruiker heeft hier geen omkijken naar omdat alle toegangspunten met dezelfde naam werken.

Het grootste voordeel is het feit dat WiFi-bereik op deze manier drastisch wordt uitgebreid. WiFi-toegangspunten kunnen worden verbonden via een netwerkkabel, stroomkabel (powerline) of via WiFi (Repeater). Je kiest eenvoudigweg de verbinding die in jouw geval het beste past. Door de router, toegangspunten, repeaters en powerline WiFi adapters tactisch te plaatsen, kan je een groot oppervlak creëren waar je draadloos met het internet kan verbinden.

Wat de mesh-technologie nog interessant maakt, is het feit dat het erg gebruiksvriendelijk is. De initiële configuratie wordt gedaan met één druk op de knop. Eenmaal je dat achter de rug hebt, kan je gebruik maken van een app om je netwerk te beheren. Wanneer je doorheen je huis loopt met je smartphone zal er bovendien automatisch met het mesh-toegangspunt worden verbonden die het dichtst bij jou in de buurt is. Op deze manier behoud je te allen tijde een optimale internetverbinding.

Jammer genoeg betaal je voor een gemiddelde mesh-router een stuk meer dan voor een klassiek toestel. Het zal daarom niet voor iedereen opportuun zijn om een mesh-toestel te kopen. AVM pakt het anders aan door geen nieuwe toestellen uit te brengen die mesh ondersteunen, maar zijn eigen toestellen een upgrade te geven. Door middel van een firmware upgrade worden de AVM FRITZ!Box 7490 en 7590 ineens mesh-routers. Voor veel andere FRITZ!Boxen plant AVM in 2018 ook een mesh update.

Een router die mesh-functionaliteit krijgt via een update is bijzonder, maar AVM gaat nog een stap verder en schakelt zijn FRITZ!WLAN WiFi-repeaters en FRITZ!Powerline-adapters ook in om de meshdekking te vergroten. Zo kan je eenvoudig extra ruimtes van WiFi voorzien, zonder dat je moet investeren in dure extra mesh-apparaten.

Mesh betekent dat elk toestel band-steering ondersteunt waardoor de router automatisch bepaalt per toestel welke frequentie het beste werkt: 2,4 GHz of 5 GHz. Beamforming zorgt er dan weer voor dat antennes hun bereik specifiek op jou kunnen richten voor hogere snelheden. Crossband repeating tenslotte zorgt er dan weer voor dat de snelste frequentieband wordt gebruikt zodat je geen verlies in prestaties merkt. Al deze functies gebeuren achter de schermen in de FRITZ!OS-firmware.

Wie zijn AVM FRITZ!Box 7490 of 7590 graag wil upgraden, moet voorlopig met de béta-software aan de slag om mesh te ontgrendelen. Je kan meer info over de installatie in het FRITZ! Lab vinden. Je krijgt zelfs een mooie grafische weergave van de mesh-opstelling in huis met alle hardware, zodat je goed kan zien wat waar actief is.

The post Maak gebruik van mesh-wifi dankzij AVM FRITZ!-technologie appeared first on ZDNet.be.

3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen

Door Redactie Smart Business

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op smartbiz.be

The post 3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen appeared first on ZDNet.be.

Alle nummers van Clickx, PC Magazine en Shoot 2017 op 1 USB-stick

Door Redactie ZDNet

Ontbreken er nummers van het afgelopen jaar in je collectie? Wil je graag een digitale versie van je favoriete magazines om op je computer of tablet te kunnen raadplegen? We bieden het volledige jaararchief 2017 van Clickx, PC Magazine en Shoot aan op één USB-stick.

Bestel nu het volledige jaararchief van 2017 op USB-stick voor 14,95 euro. Dat is 16x Clickx, 9x PC Magazine, en 8x Shoot. Dit complete naslagwerk bevat alle nummers en artikels van het afgelopen jaar in een overzichtelijke digitale omgeving. Je krijgt er bovendien de SanDisk Ultra 16GB USB-stick (ter waarde van 12 euro) gratis bij!

Ook leuk als kerstcadeau: Bestel je vóór of op 17 december? Dan wordt de stick nog vóór Kerstmis gratis thuisbezorgd!

The post Alle nummers van Clickx, PC Magazine en Shoot 2017 op 1 USB-stick appeared first on ZDNet.be.

Belg bestelt steeds vaker via smartphone

Door Redactie Twinkle

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op twinkle.be

The post Belg bestelt steeds vaker via smartphone appeared first on ZDNet.be.

❌