[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Voetbal België : Belgie en Internationaal

Topclub fluit Marc Coucke terug

Marc Coucke deed als voorzitter van de Pro League een oproep voor een positieve houding om de scheidsrechters het niet nog lastiger te maken. Die oproep valt niet bij iedereen in goede aarde.

 • 19 Oktober 2018 om 09:50

Louwagie pleitte voor aanpak makelaars

In de zaak Propere Handen draait veel rond de duistere wereld van de makelaars in het voetbal. Matchfixing, witwaspraktijken, gesjoemeld met lonen en transfers, een te grote machtspositie. Er wordt met een beschuldigende vinger naar de clubleiders gekeken. Al was niet iedereen passief.

 • 19 Oktober 2018 om 09:41

Boskamp: quot;Coucke moet nog boterhammetjes etenquot;

De bal gaat terug aan het rollen in de Jupiler Pro League. Een derde van de competitie ligt achter de rug. Anderlecht staat derde, na Racing Genk en Club Brugge. Johan Boskamp kijkt met een strenge blik naar Marc Coucke.

 • 19 Oktober 2018 om 09:27

Ivan Leko kreeg geld uit Cyprus

Er zijn meer details bekend over de betrokkenheid van Ivan Leko in de zaak Propere Handen, het onderzoek naar financieel gesjoemel en matchfixing in het Belgisch voetbal. Leko kreeg in 2015 meerdere betalingen uit Cyprus.

 • 19 Oktober 2018 om 09:08

Propere Handen: Voorzitter KV Mechelen ook verhoord

Johan Timmermans werd donderdagvoormiddag verhoord in de zaak Propere Handen. De voorzitter van KV Mechelen mocht 's middags terug vertrekken. Hij is niet in verdenking gesteld.

 • 19 Oktober 2018 om 07:42

quot;Geen intelligentere speler dan Dries Mertensquot;

Geen Thierry Henry meer bij de Rode Duivels. De voormalige Franse goalgetter gaat zijn kans bij AS Monaco. Zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Dries Mertens is meer dan welkom bij die club.

 • 19 Oktober 2018 om 07:31
Gisteren — 18 Oktober 2018Voetbal België : Belgie en Internationaal

KV Mechelen nog even met interviewverbod

In Operatie Propere Handen slaat KV Mechelen een belabberd figuur. De hoofdaandeelhouder en financieel directeur zitten nog in de cel. De sportief directeur mocht beschikken, onder voorwaarden. Bij Malinwa trachten ze de focus terug te leggen op de sportieve strijd.

 • 18 Oktober 2018 om 23:04

Dure aanwinst Anderlecht kreeg 5 op 10

Anderlecht gooide liefst 8 miljoen euro op tafel om Bubacarr Sanneh weg te kunnen halen bij FC Midtjylland. De centrale verdediger wist de hoge verwachtingen nog niet in te lossen.

 • 18 Oktober 2018 om 23:00

AA Gent twijfelde aan Belgische trainer

De Deen Jess Thorup volgde Yves Vanderhaeghe op bij AA Gent. De Buffalo's toonden ook belangstelling voor Felice Mazzu. Die zag dat avontuur wel zitten en zou zelfs aan zijn stafleden bij Charleroi gevraagd hebben of ze mee wensten te gaan!

 • 18 Oktober 2018 om 21:27

Met twee Rode Duivels naar PSV Eindhoven

Als Tottenham Hotspur wil overwinteren in de Champions League doen ze er goed aan de drie punten mee te pakken bij PSV. Met een nul op zes staan beide ploegen er niet goed voor. Mauricio Pochettino recupereert twee spelers.

 • 18 Oktober 2018 om 20:47

Higuain: quot;Juventus schopte mij eruitquot;

Gonzalo Higuain was de held bij Napoli, tot Juventus hem wist te paaien met een beter contract. De Argentijnse spits lukte in zijn eerste seizoen 24 doelpunten in de Serie A. Vorig seizoen strandde hij op 16 stuks. Er volgde minder prettig nieuws.

 • 18 Oktober 2018 om 20:42

Fans laten KV Mechelen niet vallen: stadion uitverkocht!

KV Mechelen kwam zwaar onder vuur te liggen in de affaire Propere Handen. De twaalfde man blijft achter de ploeg staan. Zondag is Beerschot Wilrijk te gast. De teller staat al op 14.000 toeschouwers!

 • 18 Oktober 2018 om 17:49

Leko: quot;Dat geeft Club Brugge extra prestigequot;

Na de interlandbreak en het tumult rond operatie Propere Handen wordt er vrijdag weer gevoetbald in de Jupiler Pro League. Landskampioen Club Brugge neemt het in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. Ivan Leko blikt vooruit.

 • 18 Oktober 2018 om 17:25

quot;Hij is het uithangbord van de nationale beloftenquot;

Na tien jaar hebben de nationale beloften zich nog eens kunnen kwalificeren voor een groot toernooi. Volgend jaar in juni trekken de troepen van Johan Walem naar het EK. Een speler blonk uit in de ogen van analist Wim De Coninck.

 • 18 Oktober 2018 om 17:17
❌