[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Opmerkelijk

De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish

Door PVDBD

De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish. Dat dankzij de verkoop van 500 km Frikandellen XXL! Met een stralende glimlach en een cheque in de hand werden De Romeo’s  na 4 maanden corona-quarantaine opnieuw herenigd. “Het afgelopen jaar zijn er in de Belgische frituren zo’n 1,5 miljoen stuks verkocht. Van onze Romeo’s Frikandel XXL, goed voor 500 km worst gingen er omgerekend meer dan 1 meter worst per minuut over de toonbank. In vergelijking met vorig jaar is dat 10% meer. Daardoor kunnen we 1000 euro extra kunnen schenken aan Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen, goed voor een totaalbedrag van €12.500. We willen graag iedereen bedanken die hieraan zijn medewerking heeft verleend. Ook het komende jaar blijven we de trotse ambassadeurs van onze eigen frikandel. We blijven ook geld doneren waarmee de vereniging zoveel mogelijk wensen van kinderen met een levensbedreigende aandoening kan blijven realiseren”, klinkt het bij De Romeo’s.

De Romeo's
(Foto: House Of Entertainment

Indrukwekkende cijfers

De cijfers zijn inderdaad indrukwekkend, want sinds de start van de samenwerking en de lancering van ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ – op Valentijn, 3 jaar geleden – zijn er al meer dan 4 miljoen stuks verkocht, goed voor 1.350 km worsten of de afstand van onze fabriek in Hamont tot Barcelona. De worst krijgt elk jaar meer fans en tijdens de voorbije lockdown-periode was er een opmerkelijke verkoopstijging, die nog steeds aanhoudt. De mensen blijven verzot op 35 cm puur genot”, zegt Maurice de Kroon namens producent Vanreusel. “We willen ook alle Belgische frituristen bedanken voor hun inspanningen, die enorm bijdragen aan dit succesverhaal. Recentelijk is het partnership met De Romeo’s en Make-A-Wish opnieuw verlengd en daar zijn we als bedrijf blij mee en bijzonder trots op”, aldus Paul-Emmanuel Vanreusel.

Hilde Vander Stichele

Algemeen Coördinator van Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen:Wij geloven in de helende kracht van een wens. Als een kind kan geloven dat zijn of haar wens uitkomt, dan kunnen ze ook geloven dat ze beter worden. We zijn heel blij, maar vooral ook dankbaar voor de steun die we krijgen. De centen kunnen we goed gebruiken om het leed te verzachten en nog meer dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te laten uitkomen.

Het bericht De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish verscheen eerst op Belg.be.

Vertellementen aan de haven van Blankenberge

Door PVDBD

Vertellementen aan de haven van Blankenberge.Een wandeling aan de haven, dat heeft iets. En deze zomer, vanaf 27 juni tot 31 augustus komt daar een extra beleving bij: Vertellementen aan de haven. Het project bestaat uit twee luiken: enerzijds een verhalenwandeling. Daarbij staan langs de Havenstraat en de Barcadère (tot aan het gebouw van de VBZR) zeven verhalenkasten die je aandacht trekken met een sfeermuziekje. Anderzijds gaan we in het Leopoldpark de sprookjestoer op.

Blankenberge
(Foto: Belg.be-PVDBD)

Geen evenement

Daphné Dummery, burgemeester: “Voor alle duidelijkheid, dit project is geen evenement. Als stad organiseren we geen evenementen meer tot eind augustus. Maar we willen de inwoner, tweedeverblijver, bezoeker en toerist wel iets unieks kunnen aanbieden in Blankenberge. Deze verhalenwandeling kadert in een ruimer perspectief. Om de toestroom aan bezoekers deze zomer te kanaliseren, delen we de stad op in diverse belevingszones. Enerzijds het stadscentrum, dat we voornamelijk moeten ontlasten om het veilig te houden. Daarom zorgen we in het westen van onze stad voor een verhalenwandeling aan dé toeristische trekpleister, de jachthaven. Aan de oostelijke zone promoten we het onthaasten, ontstressen en de rust, ideaal met de Fonteintjes en het Zeebos in de aanbieding”.

verhalenwandeling

De verhalenwandeling is zodanig gebouwd dat je met één druk op de ‘magische’ knop luistert naar verhalen van Duizend-en-één-nacht, Tijl Uilenspiegel, Baron von Münchhausen, Gullivers reizen, Jantje en zijn oma, Vlaamse volkslegenden en Griekse mythologie. Elke kast vertelt een verhaal, dat wekelijks verandert, telkens op een andere dag. Reden om terug te komen dus! De kasten zijn 210 cm hoog, 130 cm breed en 80 cm diep en bij elke nieuwe vertelling komt een nieuwe tekening op de kast. Speciale effecten zorgen voor een extra verrassing. Tof is dat de verhalen voor alle leeftijden zijn. Jantje en zijn oma is vooral voor kleuters, de Vlaamse volkslegenden spreken ook volwassenen aan.

Leopoldpark

In het Leopoldpark gaan we meer de sprookjestoer op. Negen verhaalpalen met voetdrukknop activeren een tafereeltje met audio. Een klein magisch kastje dus, van 20 x 20 cm. Hier telkens een kort verhaaltje (gemiddeld 3 minuten), zodat mensen niet te lang op één plaats blijven. Een muziekje in het park zorgt voor de betoverende sfeer. Ga zeker ook op zoek naar de sprookjesattributen die her en der verspreid staan! En maak er misschien een spelletje van… wie herkent het snelst over welk sprookje het gaat?

Vertellementen aan de haven is er voor jong en oud en is gratis.

Info: www.blankenberge.be/vertellementenaandehaven

Het bericht Vertellementen aan de haven van Blankenberge verscheen eerst op Belg.be.

Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren

Door PVDBD

Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren in 2de Instagram Live-sessie ‘Hoe is ‘t?’ Sam De Bruyn host 2e Live-sessie van Rode Neuzen Dag op woensdag 17 juni om 17u00. Vorige week trapte Julie Van den Steen de eerste Instagram Live-sessie ‘Hoe is ’t?’ af. Een initiatief van Rode Neuzen Dag en de Vlaamse Overheid. Daarin wordt geluisterd naar wat er nu écht in het hoofd van jongeren omgaat. Woensdag 17 juni is het om 17u00 aan Qmusic-dj Sam De Bruyn om jongeren een stem te geven.

Tijdens deze live-sessie krijgen jongeren ook uitzonderlijk de kans om hun vragen rechtstreeks te stellen aan Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid. En dat is nodig, want jongeren hadden de afgelopen periode vaak het gevoel dat er niet naar hen geluisterd werd, en dat ze geen inspraak hadden. Uit de reacties van de eerste Live-sessie viel ook op dat jongeren zich onbegrepen en overweldigd voelen. En dat mede door de recente gebeurtenissen in Amerika en de rest van de wereld. Daarom ligt in de tweede sessie de focus nog meer op inspraak van jongeren.

Sam De Bruyn: “Het is de eerste keer dat jongeren de kans krijgen om op deze manier in interactie te gaan met een minister en écht al hun vragen op hem af te vuren. In Nederland en Noorwegen hebben ze jongeren deze kans ook al gegeven, en daar bleek dat dit soort van initiatieven er écht voor zorgen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Dus we vinden het zalig dat we op deze manier de kloof wat kunnen dichten. Verder blijven we natuurlijk open staan voor alle verhalen en vragen die jongeren met ons willen delen. Want: practice what you preach. We willen écht alle ruimte laten aan jongeren en écht naar hen luisteren.” 

(Foto: DPG Media)

Wouter Beke: “Als papa van 3 kinderen van 16, 14 en 9 jaar heb ik van heel dichtbij meegemaakt wat voor een impact de voorbije periode op kinderen en jongeren gehad heeft. Maar het blijft toch schrikken van alle verhalen en cijfers die binnenkomen. Heel wat jongeren hebben het echt moeilijk. Dat bewijst opnieuw hoe belangrijk het is om mentaal welzijn en het zoeken van hulp bespreekbaar te maken. En dat we tegelijkertijd ook écht voldoende oog moeten blijven hebben voor de veranderde wereld van jongeren. Ineens geen proclamaties of schoolfeesten meer. Ook daar moeten we zeker aandacht voor hebben. Wie weet komen we woensdag samen wel tot een idee?  Ik ben sowieso heel benieuwd naar de vragen die ik ga voorgeschoteld krijgen. We gaan voor een heel open dialoog zonder topics uit de weg te gaan.”

Wouter Beke
(Foto: DPG Media)

Op woensdag sluit ook TikTokster Sarah Bossuwé aan bij de Instagram Live-sessie. Zij zal  haar persoonlijk verhaal delen over hoe zij de voorbije weken in haar kot heeft doorgebracht en hoe zij omgaat met onzekerheden en angst. Daarnaast is Psychologe Birsen Taspinar standby om heel concrete vragen van jongeren te beantwoorden en tips mee te geven.

Sarah Bossuwé: “De voorbije periode was voor niemand gemakkelijk. Tijdens mijn online danslessen en via TikTok en andere social media bleef ik wel in contact met jongeren en voelde ik hoe hard ze soms struggelden met alles. Hun vrienden niet kunnen zien, hun sport niet kunnen uitoefenen zoals ze gewoon zijn.  Ik vind het heel belangrijk dat we hier samen open over kunnen praten, dus ik kijk heel erg uit naar deze Instagram Live!” 

Het bericht Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren verscheen eerst op Belg.be.

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Door PVDBD

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Yvan Guilini (Winter Memories)doorbreekt na 25 jaar de stilte de stilte. De 74-jarige Yvan Guilini heeft opnieuw de smaak te pakken. “’Mélancolie’ is de voorbode van mijn nieuw album dat in het najaar verschijnt!”. Slechts een paar noten volstaan om ‘Winter Memories’, de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini, te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank. Met zijn eigen sound, een mix van Jazz en Klassiek, draaide ‘The King of Hammond’ nog een tijdje succesvol mee. Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z’n instrumenten verkocht en de deuren van z’n studio achter zich dichttrok.

Componeren

Carolina, zijn enige dochter, bleef bij hem aandringen. “Ik heb het nooit kunnen en willen begrijpen waarom het ineens gedaan was. Ik heb altijd gezegd: “papa, jij hebt zo’n talent. Ga je dat nu werkelijk laten liggen en daar niets meer mee doen?”. “Lange tijd vielen mijn woorden in dovemans oren, tot ik op een gegeven moment zag dat hij weer goesting begon te krijgen om muziek te maken. Toen ik hem 3 jaar geleden een synthesizer gaf, was hij zo blij als een klein kind. Ik zag hem herleven en de voorbije 2 jaar heeft hij alles weer opgebouwd. Hij is ook terug beginnen componeren. ‘Mélancolie’ is de eerste single die uitkomt op mijn platenlabel en in het najaar volgt zijn album. Wie kan zeggen dat hij op z’n 74ste een comeback maakt? Voor hem is het menens, want hij droomt er hardop van om straks opnieuw te kunnen gaan optreden. Zo groot is zijn goesting en drive!”.

Yvan Guilini

Yvan Guilini is een rasechte West-Vlaming. Hij werd in Brugge geboren, maar ondertussen woont hij al bijna 7 jaar in het mooie Wenduine. Z’n verzorgde handen verraden op geen enkel moment dat hij al 25 jaar meedraait in de afbraaksector. “Ik werk in onderaanneming en net als bij de meeste zelfstandigen, zijn mijn dagen te kort, zeker nu ik de passie voor muziek weer heb ontdekt.” Op z’n 3de speelde hij reeds piano en 10 jaar later gaf hij al zijn eerste publieke optreden, wat hem aanbiedingen van gevestigde namen in de muziekwereld opleverde. Het was geen brommer of auto, maar wel het legendarische B-3 Hammondorgel dat zijn leven veranderde, toen hij dit voor z’n 18de verjaardag kreeg. Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. ‘The King of Hammond’ werd door de manier en de unieke snelheid waarmee hij de baspedaal bespeelde, een voorbeeld voor velen. “In België heb ik 2 prijzen gekregen voor mijn stijl en muziek. Dat was in 1969, het jaar dat ik terugkwam van mijn wereldtournee. Samen met ‘Dutch Broadcasting Company’ bracht ik dat jaar 2 LP’s uit met populaire Jazzmuziek en traden we op in meer dan 28 landen.”

Comeback

De grote doorbraak van Yvan Guilini kwam in 1976 met zijn wereldhit ‘Winter Memories’. Ook ‘Romantica’, ‘Long Time Ago’ en ‘Jet Fly Me To Japan’ tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen, gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. 8 Jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment. Niemand snapt wat hem bezielde toen hij 25 jaar geleden besloot om ermee te stoppen. “Ik had nood aan frisse lucht en een nieuwe uitdaging, en die vond ik in de afbraakwerken. Jarenlang leefde ik opgesloten, zat ik in de studio’s, de concertzalen of op het vliegtuig en plots was er de buitenlucht, en kon ik met mijn handen werken.

Carolina

Mijn dochter was ontgoocheld toen ik ermee ophield. Ik dacht dat ik er klaar mee was, maar diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek. Carolina bleef aandringen. Als we elkaar zagen begon ze erover te zagen (lacht) en hoe spijtig ze het allemaal vond. Op een gegeven moment zei ze: “Papa, je bent nooit te oud om opnieuw te beginnen. De Guilini’s zijn een sterk geslacht dat  lang meegaat. Kijk naar jouw vader. Die werd 96!” Uiteraard heeft me dat aan het denken gezet en toen ze mij een paar jaar geleden een synthesizer gaf, heb ik die liefde herontdekt.” Op Game Records, het platenlabel van z’n dochter, maakt Yvan Guilini op zijn 74ste eindelijk zijn comeback. “’Winter Love’ kwam 8 jaar geleden uit als fait divers en is niet te vergelijken met de huidige producties. Zijn eerste nieuwe song componeerde hij 3 jaar geleden.

Yvan Guilini

Nostalgie

Maar de laatste 2 jaar – nadat zijn vingers terug soepel werden en hij zijn unieke ‘Hammond-techniek’ weer onder de knie kreeg – is het echt begonnen. Sindsdien is hij niet meer gestopt. Naast zijn legendarische Hammond B-3 heeft hij ondertussen al 4 muziektoestellen staan in zijn studio. ‘Mélancolie’ is meer dan nostalgie. Het is Yvan Guilini op z’n best, met internationale livemuzikanten, waardoor de nieuwe nummers stuk voor stuk grote producties zijn. Op een eigentijdse manier charmeert hij mensen met de typische muziek zoals ze die van hem gewoon zijn. Mijn vader is inderdaad terug op topniveau. Voorlopig combineert hij de muziek met zijn afbraakwerken, maar hij heeft al aangegeven dat hij terug veel goesting heeft om te gaan optreden. Hoe meer volk, hoe liever en niet vergeten dat hij ooit optredens en opnames heeft gedaan met een orkest van 70 man. Hij zou nog ‘ja’ zeggen als ze hem bellen voor ‘The Proms’.”

De nieuwe single ‘Mélancolie’ van Yvan Guilini verschijnt op Game Records en is vanaf nu digitaal beschikbaar. Zijn nieuwe album verschijnt in het najaar.

‘Mélancolie’, de nieuwe single van Yvan Guilini, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte verscheen eerst op Belg.be.

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona

Door PVDBD

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door corona. Daarom zetten het Lokaal Bestuur Blankenberge en WP Hotels & Events hun schouders onder een project. Dat moet het mogelijk moet maken voor de inwoners, tweedeverblijvers en (meerdaagse) bezoekers om hun strandbed online te reserveren. Schepen van Strandconcessies, Benny Herpoel: “Vanuit de logiessector kregen we het signaal dat er bij hun gasten onzekerheid bestond over beschikbare plaatsen op het strand. Vanuit deze bezorgdheid ontstond het idee bij enkele lokale ondernemers van Blankenberge om een online platform te ontwikkelen.

Bestuur

Het bestuur zet graag mee de schouders onder dit project. Wie deze zomer een verblijf in Blankenberge boekt kan meteen ook een strandbed erbij boeken. Het is een win-win voor iedereen. We bieden de bezoeker zekerheid van een plaatsje op het strand om te zonnebaden. Voor de logiessector is het een extra service die ze kunnen aanbieden aan hun klanten. En ook voor de strandbars biedt het tal van mogelijkheden.”

WP Hotels & Events

Zaakvoerder van WP Hotels & Events Ben Van den Keybus: “Met onze expertise in ticketing voor evenementzalen en de nood die wij voelden bij de hotelgasten, hebben wij de handen in elkaar geslagen met het Lokaal Bestuur van Blankenberge om dit platform te ontwikkelen. Het was voor het hele team een race tegen de klok, maar we zijn trots te kunnen zeggen dat wij vandaag online zijn.” Enerzijds is er het ‘vrije strand’, daar kunnen dagjestoeristen terecht in afgebakende bubbels. Hiervoor hoeft men niet te reserveren. Wie eerst komt heeft plaats. Anderzijds kan je voor een strandbed terecht bij de verschillende strandbars.

On line reserveren

Bezoekers kunnen surfen naar www.strandbars.com. Via dit nieuwe reservatiesysteem van thuis uit een boeking te maken. Om te vermijden dat alles van ver op voorhand volgeboekt zou zijn, worden gedane boekingen niet terugbetaald. Zo worden meteen ook annulaties wegens slecht weer uitgesloten. Om het voor de strandbarhouder van Blankenberge overzichtelijk te houden worden de reservaties telkens de dag voordien om 22 uur afgesloten. Zonnebaders kunnen zich nog steeds de dag zelf ter plaatse aanbieden en in functie van de beschikbaarheid nog een plaatsje bemachtigen. Het boekingsplatform biedt de strandbars van Blankenberge ook de mogelijkheid om extra producten zoals parasols, windzeilen, handdoeken, etc… aan te bieden.

Contact tracing

Daarenboven worden tijdens het boekingsproces de contactgegevens (van de hoofdboeker van de ‘bubbel’) verzameld. Wat ‘contact tracing’ in tijden van corona mogelijk zal maken. Iedereen is het erover eens dat het geen zomer zal zijn zoals vroeger. Wij vragen ons echter af hoe iemand een stoel, parasols, windzeilen, handdoeken, etc kan reserveren als die niet over de moderne communicatiemiddelen beschikt? Heeft het bestuur van Blankenberge daaraan gedacht?

 

 

Het bericht Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona verscheen eerst op Belg.be.

Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz

Door PVDBD

De Hasseltse dj en producer Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz: “Zonder publiek…een vreemde ervaring.”

Geen festivalzomer, maar wel de nieuwe single ‘Sun Goes Down’ en in het najaar volgt nog zijn langverwachte debuutalbum.

De Belgische dj en producer Kenn Colt is als resident één van de smaakmakers in de Hasseltse Club Versuz. Door het coronavirus blijft de danstempel nog tot eind augustus gesloten. “Normaal werd het een topzomer, maar door de maatregelen rond het virus zijn alle dansfeesten en massa-evenementen verboden. Geen nieuwe doortocht op Tomorrowland of spelen op het Hongaarse Balaton Sound. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ik ben gestopt met de rekening te maken van de gesneuvelde opdrachten aldus Kenn Colt.

(Foto: House Of Entertainment)

HalloLimburg

Kenn Colt doorbrak vorige week de kalmte die al geruime tijd heerst over de site van het Hasseltse Park. Met enkele vrienden uit zijn bubbel nam hij in de ingang van Club Versuz 2 dj-sets op voor het TVL-programma #HalloLimburg. “Coronaproof, want uiteraard hielden we rekening met alle voorschriften. Het was een vreemde ervaring, want meestal sta ik binnen te draaien voor een dansende massa die zich komt amuseren. Een ingang zonder volk. Dat voelde in het begin heel onwennig aan, maar ik geef toe, ik heb me goed geamuseerd zegt Kenn . Het resultaat zijn 2 verrassende dj-sets van 2 keer 10 minuten, met een gevarieerde mix waar uiteraard mijn eigen nummers niet konden in ontbreken. In het TVL-programma #HalloLimburg worden de sets 2 maandagen na elkaar uitgezonden.”

Niet schieten

Met meer dan 20 miljoen streams, een massa volgers op zijn sociale media en de support van o.a. Fedde Le Grand, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix e.v.a. behoort Kenn Colt langzaam maar zeker tot de absolute top. “‘Sun Goes Downis een paar weken geleden uitgekomen. Dankzij het mooie weer van de voorbije weken, wordt mijn nieuwe single goed gedraaid en gestreamd. Het klopt dat 80’s icoon Nik Kershaw als originele uitvoerder mee aan de basis ligt. Maar eigenlijk heeft Stijn Coninx mij geïnspireerd, toen ik zijn film ‘Niet schieten’ zag en het nummer hoorde voorbijkomen. Met ‘Sun Goes Down’ heb ik er een eigen, frisse zomerse versie van gemaakt. Meteen ook een prima opwarmer voor mijn debuutalbum dat in het najaar verschijnt.

De nieuwe Kenn Colt-single ‘Sun Goes Down’ is al de 5de release die verschijnt op zijn eigen FEELS LIKE HOME-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

WEBSITE: www.kenncolt.com

INSTAGRAM: www.instagram.com/kenncolt

SPOTIFY: www.kenncolt.com/spotify 

Het bericht Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz verscheen eerst op Belg.be.

UC Belgium investeert ondanks crisis in klanten

Door PVDBD

Evenementenbureau UC Belgium (Heusden-Zolder) investeert ondanks crisis in klanten en schenkt hen desinfectiezuil 

“Ook tijdens deze crisis blijven we oplossingsgericht denken voor onze klanten”

Nu de maatregelen in verband met de huidige coronacrisis stelselmatig versoepelen en de economie heropstart, wordt eens te meer duidelijk dat handhygiëne uiterst belangrijk blijft ter preventie en tegen de verspreiding van virussen. UC Belgium, een Limburgs evenementenbureau dat al meer dan 25 jaar actief is in binnen- en buitenland, wil hun trouwste klanten helpen bij de heropstart door alvast één zorg weg te nemen en schenkt hen een complete desinfectiezuil. Een bewuste investering van het bedrijf tijdens deze crisistijden, die aantoont dat UC Belgium rotsvast gelooft in hun klanten en bij uitbreiding in de ganse Belgische economie. Vandaag leverde Peter Veekmans alvast persoonlijk de zuilen af bij Hyundai Construction Equipment Europe in Tessenderlo en Katoen Natie in Antwerpen. De komende dagen zet Peter zijn tocht langs zijn klanten verder.

(Foto: Peter Veekmans)

“Uiteraard zijn ook wij als evenementenbureau getroffen door deze huidige crisis, maar we willen in deze uiterst moeilijke tijden toch onze klanten centraal blijven zetten. Dat hebben we altijd gedaan en zullen we altijd blijven doen. Zo slagen we erin om tijdens het hele proces rond een evenement zoveel mogelijk zorgen van de klant weg te nemen, door met concrete oplossingen voor de dag te komen. Daarom schenken wij nu aan onze grootste en trouwste klanten een complete desinfectiezuil. Op die manier blijven we trouw aan onze missie om steeds oplossingsgericht voor de klant te denken”, aldus Peter Veekmans, CEO en drijvende kracht achter UC Belgium.

“Wij geloven in de Belgische economie en zeker in onze klanten, daarom blijven wij ook in hen investeren. In plaats van ons nu te heroriënteren, zoals vele anderen in onze sector, blijven wij als UC Belgium dus bij onze corebusiness; onvergetelijke evenementen en concepten creëren voor onze klanten. Ook al heeft deze crisis ervoor gezorgd dat heel wat evenementen uitgesteld of geannuleerd zijn, toch zullen wij daarop blijven focussen!”, besluit een strijdvaardige Peter Veekmans.

Het bericht UC Belgium investeert ondanks crisis in klanten verscheen eerst op Belg.be.

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden

Door PVDBD

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden: “Gelukkig is hij vervangbaar”. 

Pech blijft de zanger van ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Annemarie’ achtervolgen.

Pech blijft de Nederlandse zanger René Karst achtervolgen. In het voorjaar werd de zanger van ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Annemarie’ keihard getroffen door het coronavirus, inclusief een hospitalisatie en herstel. Vorige week werd de slaap van het gezin Karst abrupt onderbroken. “Mijn vrouw schrok wakker van een explosie die ze buiten had gehoord. Het gebeurde dinsdagnacht. Het was iets na twee.

Ze sprak over een harde plof. Half slapend trok ze de gordijnen open en vervolgens zag ze dat onze wagen op de oprit stond te branden. We hebben meteen de brandweer gebeld en in afwachting van hun komst, trokken we naar buiten. Mijn dochter had hem nog volgetankt, dus stel je voor dat hij ontplofte. We waren allemaal meteen wakker. Opnames van de uitslaande brand deelde ik op mijn sociale media in de hoop dat er misschien getuigen zijn die iets verdacht hebben gezien. Ze mogen ons altijd een seintje geven, ook anoniem.

(Foto: House Of Entertainment)

Het onderzoek loopt nog, maar René heeft een sterk vermoeden dat ze het slachtoffer werden van een brandstichter. “Ik denk niet dat er iemand mij of mijn gezin iets persoonlijk wil aandoen, maar dat die persoon het eerder heeft gemunt op duurdere wagens. Met de auto is het klaar. Die is niet meer te herstellen. Uiteraard is dat niet prettig, anderzijds zijn we gewoon opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Leuk is het niet, maar een wagen is gelukkig wel nog vervangbaar.

René Karst probeert het incident ondertussen te vergeten door zich te focussen op de promotie van zijn nieuwe single ‘Annemarie’. “In de Lage Landen zijn ze enthousiast. Ment heeft de clip in hoge rotatie staan én heel wat radiostations en Vlaamse fans stuurden mij al felicitatieberichten. ‘Annemarie’ combineert het beste van 2 werelden. Het is een feestelijk liedje met een radiovriendelijk karakter en daardoor de ideale opvolger van ‘Atje voor de sfeer’. Ik kijk er nu al naar uit om het in Vlaanderen te komen promoten. We zijn in aantocht.

(Foto: House Of Entertainmet)

Het bericht Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden verscheen eerst op Belg.be.

Tramsite Schepdaal heropent op donderdag 21 mei

Door PVDBD

Tramsite Schepdaal heropent

Op donderdag 21 mei, u leest het goed! Door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei is het vanaf morgen 18 mei mogelijk om de musea in ons land te heropenen. Zo ook het de Tramsite van Schepdaal een deelgemeente van Dilbeek. Het trammuseum van Dilbeek is het bekendste museum in de streek dat opnieuw zijn deuren zal openen. De eerste gebouwen in Schepdaal dateren van 1888, ten tijde van koning Leopold II. De stelplaats paste volledig in de strategie van Belgische Buurtspoorwegen (NMVB) om de regio’s die door de treinen niet werden bereikt, bereikbaar te maken. Schepdaal lag op de 23 kilometer lange tramlijn die Brussel met Ninove verbond.

Een unieke collectie rijtuigen

In 1993 werd de tramsite van Schepdaal officieel beschermd, samen met haar unieke collectie tramrijtuigen. Schepdaal kan trots zijn op haar collectie: uit elke belangrijke periode van de geschiedenis van de buurtspoorwegen zijn een aantal rijtuigen bewaard. De collectie omvat drie stoomtrams van meer dan een eeuw oud en de allereerste elektrische tram in het land, uit 1894 . Het unieke koninklijke tramrijtuig van Leopold II dateert uit 1896. Eind jaren negentig ging het museum dicht en begonnen de restauratiewerken. Vandaag kan je de tramsite opnieuw op regelmatige basis bezoeken. Ondertussen wordt de site nog steeds verder gerestaureerd en opgewaardeerd.

Practisch

Bezoekers dienen hun bezoek te reserveren via mail (trammuseumschepdaal @gmail.com)  of telefonisch tussen 9u en 18 via 0474 38 77 61 (7 dagen op 7) . Vermeld zeker de datum, tijd en het aantal personen. Betalen gebeurt zoveel mogelijk digitaal. Indien dit niet mogelijk is, kan er uitzonderlijk met gepast cash geld betaald worden. Verder werd er een bewegwijzering voorzien met rood-witte linten die de bezoekers moeten volgen om mekaar niet te kruisen. Aan de ingang werd een automatische gel verdeler aangebracht om de handen voor het bezoek te ontsmetten. Een mondmasker is niet verplicht maar de veilige afstand (1,5 m) moet gerespecteerd worden. Wij gingen alvast afgelopen zaterdag (16 mei) al een kijkje nemen hoe men het museum tijdens Corona veilig ging openen en daar werden we ook te woord gestaan door Pascal Mathieu, één van de bezielers van dit unieke museum.

Bezoek ook de webstek: www.tramsiteschepdaal.be

Het bericht Tramsite Schepdaal heropent op donderdag 21 mei verscheen eerst op Belg.be.

Vrijdag 15 mei opent De Kleur van Hier en Nu

Door PVDBD

Vrijdag 15 mei opent De Kleur van Hier en Nu
een biologisch veld waar je zelf je boeket bloemen kan plukken

Op vrijdag 15 mei zal het veld van De Kleur van Hier en Nu
terug open gaan voor het publiek. Iedereen kan dan zelf een boeket komen plukken in de rust en de prachtvan de natuur. De bloemen worden biologisch gekweekt, wat betekent dat er geen pesticides, insecticiden en kunstmestworden gebruikt. Deze teeltmethode, samen met het korte keten en lokale aanbod, zorgen ervoor dat deecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk is.“
De interesse voor lokale biologische bloemen is groot,” zegt Katarine Bouckaert, de bloemenboerin van het veld.

Omdat we massaal in ons kot moesten blijven,kon het veld niet opengaan bij de start van het plukseizoen. Als alternatief bood ik aan om boeketten aan huis te leveren binnen een straal van 5 km van het
veld zolang de Corona-maatregelen gelden. Iedereen was de voorbije weken blijkbaar op zoek naar een lokaal aanbod want de vraag was zo groot dat het veld elke week leeggeplukt was. Ik kreeg het telkens warm in mijn hart van de mooie berichtjes op de wenskaartjes en van de blije reacties van de ontvangers van de boeketten. Dit compenseerde ruimschoots de vele uren rondrijden in de wagen.”
Vanaf nu zal het veld elke vrijdagnamiddag van 13u tot 18u30 open zijn voor het publiek.

(Foto: Katarine Bouckaert)

Je plukt dan ter plaatse je boeket en betaalt meteen met geld, met een gekregen kadobon of met een abonnement. Bij het eerste bezoek krijg je uitleg over hoe het systeem werkt. Gekleurde stokken duiden aan welke bloemen je al dan niet mag plukken. Je brengt je eigen schaar mee en eventueel een emmertje om je boeket in te vervoeren. Het veld ligt volop in het groen op 500m van het treinstation van Sint-Martens-Bodegem, op 400m van een bushalte en langs een mooie fietsroute.

“Iedereen heeft momenteel behoefte om in de natuur te zijn. Ik krijg dagelijks bezoek van wandelaars en fietsers op het veld die gewoon eens komen kijken. Zij zijn altijd welkom om te genieten van de kleurenpracht
en van de biodiversiteit op het veld. Met wat geluk kunnen ze zelfs een Koekoek horen roepen. Bloemen plukken kan natuurlijk alleen op vrijdagnamiddag en mits het respecteren van de geldende Coronamaatregelen,”
zegt Katarine Bouckaert.

Over Katarine Bouckaert

Katarine is handelsingenieur van opleiding. Na een carrière van 27 jaar in de IT-sector koos ze voor een carrièreswitch. ‘Ik vroeg me af of ik tot mijn pensioen hetzelfde wilde doen. En dat was niet het geval. Ik wilde iets doen waarbij ik iets kan bijdragen aan het milieu, opdat mijn kinderen ook goede kansen krijgen voor een mooie toekomst.’ Tuinieren deed ze altijd al graag, dus besloot ze – nadat ze een geschikte grond gevonden had – de tweejarige Landwijzeropleiding voor biologische landbouw te volgen en startte ze in 2019 met het veld van De Kleur van Hier en Nu.

Meer informatie is te krijgen bij: Katarine Bouckaert van De Kleur van Hier en Nu

Oosthoekstraat 11 www.dekleurvanhierennu.be/1700 Sint-Martens-Bodegem www.facebook.com/dekleurvanhierennu/Tel: +32 478 54 18 94
Email: info@dekleurvanhierennu.be
www.instagram.com/katarinebouckaert/

 

Het bericht Vrijdag 15 mei opent De Kleur van Hier en Nu verscheen eerst op Belg.be.

Whoppie en Floppie lanceert eerste hoorspel!

Door PVDBD

Populair West-Vlaams konijnenduo ‘Whoppie en Floppie’ lanceert eerste hoorspel!

‘Koekje van eigen deeg!’ voor jong en oud!

Whoppie en Floppie, de hilarische, kibbelende konijnen met West-Vlaamse tongval die uitgroeiden tot absolute publiekslievelingen van jong en oud in de sprookjesmusicals ‘Roodkapje’, ‘Hans en Grietje’ en ‘De Prinses en de Toverspiegel’ van Music Hall, zijn enthousiast. Het vrolijke konijnenduo maakte samen, maar wel elk vanuit het eigen (konijnen)kot, een heus hoorspel en lanceert daarvan nu de eerste aflevering ‘Koekje van eigen deeg!’, waarin ze de luisteraars via de digitale wereld meenemen op avontuur naar hun sprookjesbos. Daar valt immers altijd wat te beleven, ook in deze coronatijd.

(Foto: Music Hall)

Floppie vindt een doosje, maar dat interesseert Whoppie niet. Of toch wel? Want wat zit er in het doosje? Luister en ontdek het snel! Ben je ook nieuwsgierig? Neem dan snel je hoofdtelefoon, tablet, iPhone of andere luisterapparatuur en surf snel naar hun podcast!
Bezoek regelmatig de Whoppie en Floppie-podcast, want nieuwe afleveringen volgen snel!

Veel luisterplezier!

https://open.spotify.com/episode/6nig3Ok4PDhAPPWKrI4wMf

https://anchor.fm/music-hall/episodes/Whoppie-en-Floppie—Koekje-van-eigen-deeg-ecaus7/a-a1rfeb5

Whoppie: Charline Catrysse
Floppie: Michaël Zanders
Tekst: Michaël Zanders
Muziek/liedtekst: Paul Vermeulen – Chris Van Tongelen – Brigitte Derks
Naar het idee van de sprookjesmusicals van Brigitte Derks – Music Hall
Foto: Luk Monsaert

* Deze opnames hielden rekening met alle Corona-maatregelen.

Het bericht Whoppie en Floppie lanceert eerste hoorspel! verscheen eerst op Belg.be.

Els de Schepper bedacht in deze coronatijden een creatieve oplossing voor nek-en rugprobleem

Door PVDBD

Els de Schepper bedacht in deze coronatijden zelf een creatieve oplossing voor haar geblokkeerde nek en rug: “Wie niet groot is, moet slim zijn!”

Dikke pech voor Els de Schepper, want de creatieve duizendpoot kampt momenteel met een blokkering in haar nek en rug, en in deze coronatijden is dat bijzonder lastig. “Ik heb naar de osteopaat gebeld, maar wegens de maatregelen kan ik niet langskomen. Hij zei: “doe er wat zalf aan, dat zal het wel verzachten”, maar da’s moeilijk, want het zit bovenaan en ik kan er dus nauwelijks aan. Vermits ik alleen woon, kan ik ook niemand vragen om mij te komen insmeren, want dat mag niet en mijn hond gaat het ook niet kunnen of willen doen.

Het is geen pretje om nu met zo’n probleem te zitten en te moeten rondlopen met die pijn. Maar, wie niet groot is, moet slim zijn en dus heb ik een oplossing bedacht die heeft geholpen en die ik graag deel met mensen die in een gelijkaardige situatie zitten zoals ik. Het is inderdaad nu geen pretje voor mensen die alleen thuiszitten en met kwaaltjes worden geconfronteerd, maar je moet het positief bekijken en zoals je kan zien, zijn er voor de meeste problemen toch een oplossing te vinden. Doordat ik mezelf nu toch kan insmeren, trekt de pijn langzaam weg. Hoera! Het helpt”, zegt Els de Schepper enthousiast.

 

 

Het bericht Els de Schepper bedacht in deze coronatijden een creatieve oplossing voor nek-en rugprobleem verscheen eerst op Belg.be.

9 Ministers van gezondheid is ongezond

Door Johan

coronavirus

9 MINISTERS VAN GEZONDHEID IS ONGEZOND

De bestrijding van het coronavirus in België gebeurt op een chaotische wijze. De reden daarvoor ligt voor de hand: de hallucinante bevoegdheidsversnippering in de gezondheidszorgen die een resultaat is van het waanzinnige taalfederalisme. Dit federalisme is het gevaarlijkste virus in ons land.

Grosso modo is de Belgische staat bevoegd voor de gezondheidszorgen. Maar in de preventieve gezondheidszorgen zijn het in principe de gemeenschappen die bevoegd zijn. Daarop bestaan uitzonderingen, zoals de bestrijding van pandemieën (een nationale bevoegdheid).

Zo telt België op papier liefst elf ( ! ) ministers, die allemaal bevoegd zijn voor de gezondheidszorgen. In de praktijk bestaat er een gedeeltelijke samensmelting van ministeriële mandaten op het vlak van gezondheidszorgen van de GGC en de gemeenschappelijke gemeenschapscommissies te Brussel. Zo wordt het aantal van elf tot negen herleid. Het gaat momenteel om de volgende ministers (!):

– Maggie De Block – “federale” Staat

– Wouter Beke – “Vlaamse” gemeenschap

– Christie Morreale – “Waals” gewest

– Valérie Glatigny – ‘’Franse’’ gemeenschap

– Bénédicte Linard – “Franse” gemeenschap

– Barbara Trachte – ‘’Franse’’ gemeenschapscommissie

– Alain Maron – Gemeenschappelijke gemeenschapscommissie en “Franse” gemeenschapscommissie

– Elke Van den Brandt – Gemeenschappelijke gemeenschapscommissie en “Vlaamse” gemeenschapscommissie

– Antonios Antoniadis – Duitstalige gemeenschap

Dat geeft aanleiding tot absurde toestanden.

–    Zo riep op 1 maart 2020, toen in België een tweede geval van besmetting met het virus vastgesteld werd, de “federale” minister van Volksgezondheid, Maggie De Block (Open VLD), een persconferentie bijeen te Antwerpen. “Vlaams” minister van Welzijn, Wouter Beke (CD&V), was daarbij aanwezig terwijl de overige ministers er niet waren.

–    Parallel met het Belgisch niveau neemt de “Vlaamse” regering maatregelen tot preventie. Op dat overbodig niveau gaat het initiatief niet alleen uit van de bevoegde minister, maar ook van Hilde Crevits (CD&V), één van de vier ministers van werkgelegenheid in België, én van de separatist Ben Weyts (N-VA), de “Vlaamse” minister van Onderwijs.

–    Op 2 maart 2020 diende ook het Overlegcomité (dat alle bevoegde ministers verenigt) samen te komen, om die chaotische structuur te stroomlijnen.

Het hoeft geen betoog dat de gezondheidszorgen in het algemeen en de bestrijding van pandemieën in het bijzonder, een ernstige aangelegenheid is die alle Belgen tegelijk aanbelangen. Het enige niveau dat hier bevoegd moet zijn – en dat geldt bij uitbreiding voor alles – is de Belgische staat. 9 ministers van gezondheid, dat is echt ongezond !

Bron: unionbelge.be

Het bericht 9 Ministers van gezondheid is ongezond verscheen eerst op Belg.be.

Legend of the Desert

Door PVDBD

Familie’-acteur Jo Hens: “Die stak zijn hand op en die paarden stopten, in volle galop, voor zijn neus!”

Dit weekend kan je in het Antwerpse Sportpaleis gaan kijken naar ‘Legend of the Desert’, een gloednieuwe show van het gerenommeerde paardenspektakel CAVALLUNA. ‘Familie’-acteur Jo Hens werd een paar weken geleden in Berlijn uitgenodigd, inclusief een wandeling achter de schermen van het paardenspektakel en die vond hij indrukwekkend: “Ik vind paarden machtige wezens. Die zijn zo groot, zo machtig, zo gespierd. Paarden zijn mooie, slimme beesten. Vroeger, toen ik een jaar of 10 was, hing mijn slaapkamer vol met posters van paarden. Dat waren mijn lievelingsdieren. Ik ben ooit eens op ponykamp geweest, maar ik kan niet paardrijden.

(Foto: Astrid Steurs)

De nieuwe show van CAVALLUNA heeft al mijn verwachtingen ingelost: je ziet heel veel paarden, prachtige kostuums en schitterende muziek. Wat mij ontroerde was de verbintenis tussen mens en dier. Dat was adembenemend en dat vond ik heel fascinerend. Naast de stunts, de acrobatie en de salto’s, is voor mij het hoogtepunt van de voorstelling het moment van paardenfluisteraar Bartolo. In volle galop komen de paarden op hem afgerend, hij steekt zijn hand in de lucht en op 1 centimeter van zijn gezicht komen ze tot stilstand, blijven ze rustig staan en geven ze elkaar knuffels.

Clip_06_interviewbartolo.mp4

Dat was voor mij het mooiste, vooral als je ziet wat je die dieren allemaal kan aanleren. Voor mij is dat magisch”, zegt Jo Hens enthousiast. “Het is geen magie”, vult Bartolo het gesprek aan. “De paarden leggen hun focus helemaal bij mij. Als ik kalm en rustig ben, en mijn lichaamstaal voor hen duidelijk is, komt alles goed. Alles hangt af van de techniek die we gebruiken met de paarden. Zij respecteren mij als hun leider. Ik ben de alfa en zij respecteren mijn leiderschap en dat is het allerbelangrijkste als je deelneemt aan een paardenshow. ‘Legend of the Desert’ is in 3 woorden: adembenemend, verbluffend en verbazingwekkend. De mensen moeten in Antwerpen komen kijken. Er zijn nog tickets, maar het gaat hard.

CAVALLUNA ‘Legend of the Desert’ staat op 29 februari en 1 maart in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets en info, www.teleticketservice.com of aan de kassa.

Het bericht Legend of the Desert verscheen eerst op Belg.be.

Kinderrechten: België mag niet buigen voor Israëlische druk

Door Johan

Kinderrechten

Vrede vzw is verontwaardigd dat België zich door Israël onder druk laat zetten in de verdediging van kinderrechten.

Ons land heeft zijn voornemen om de NGO Defence for Children International Palestine in open zitting voor de VN-Veiligheidsraad te laten spreken, geannuleerd. Nadat de plaatsvervangende Belgische ambassadeur eerder deze maand tweemaal bij de Israëlische autoriteiten is ontboden, zwicht onze diplomatie voor Israëlische druk.

België is lid van de VN-Veiligheidsraad voor de periode 2019-2020 en neemt deze maand het voorzitterschap ervan waar. Ons land heeft er voor gekozen om voor die gelegenheid de bescherming van kinderen in gewapende conflicten centraal te stellen. In Israël worden de rechten van Palestijnse kinderen op grote schaal geschonden. Daarom dat Defence for Children International Palestine werd uitgenodigd om daarover te getuigen. Palestijnse kinderen krijgen vaak te maken met geweld. Het afgelopen decennium vonden 800 kinderen de dood als gevolg van het gewelddadig optreden van het Israëlische leger, dat er niet voor terugschrikt om geregeld burgerdoelen te viseren. Oorlog, geweld en de nu al 13 jaar durende blokkade is er de oorzaak van dat twee derde van de kinderen in Gaza met ernstige psychosociale problemen kampt. De bezetting en de Israëlische kolonisatie van Palestijns gebied zorgen er voor dat de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg moeilijk verloopt. Kinderen krijgen ook te maken met Israëlische repressie. Veiligheidsdiensten nemen het niet nauw met de rechten van kinderen. Eind december 2019 worden ten minste 186 Palestijnse minderjarigen vastgehouden in Israëlische gevangenissen. Israël beschikt ook over een aparte militaire rechtbank voor kinderen.

De annulering van de getuigenis over de Palestijnse kinderrechten toont nog maar eens hoe de Israëlische bezettingsmacht er telkens met succes in slaagt om kritische stemmen in de hoek van ‘terrorisme’ of ‘antisemitisme’ te plaatsen. De kritiek die Defence for Children International Palestine uit op Israël wordt al jaren door talloze rapporten van de VN (UNICEF) en tal van mensenrechtenorganisaties bevestigd. Israël verzaakt niet alleen aan zijn verplichtingen van bezettingsmacht om de rechten van burgers te beschermen, maar het voert ook een structureel beleid dat mensenrechtenschendingen faciliteert.

Vrede vzw roept de Belgische regering op om consequent te zijn. Als ze beweert kinderrechten als prioritair thema naar voor te schuiven, dan dient ze niet te buigen voor externe druk en mag ze zich niet laten leiden door geopolitieke belangen.  De houding van de Belgische regering is zonder meer laf te noemen.

Bron: Persmededeling Vrede vzw

Het bericht Kinderrechten: België mag niet buigen voor Israëlische druk verscheen eerst op Belg.be.

Sportpaleis-DJ maakt een dance remix van superhit ‘Altijd’

Door PVDBD

Populaire Sportpaleis-DJ maakt een dance remix van Gert Verhulst, Jan Smit en James Cooke hun superhit ‘Altijd’

De Belgische dj/producer Dimitri Wouters die draaide op Summerfestival, Laundry Day, Tomorrowland, in Café Local, de Carré en het Sportpaleis en die scoorde met mashup’s en (bootleg)-remixen van Hardwell vs Bastille, Gotye en Coldplay zorgt nu ook voor een stevige après-ski en Moose Bar-remix van de ‘Altijd’ superhit van Gert Verhulst, Jan Smit en James Cooke. Het nummer ontstond spontaan toen Jan op de boot van Gert en James logeerde als weekgast van hun succesvolle talkshow ‘Gert Late Night’. De oorwurm over onvoorwaardelijke vriendschap scoorde meteen bij de lancering en kwam 7 dagen later op 1 binnen in de Vlaamse Ultratop 50. Ruim 3 maanden later heeft de ‘Altijd’-video meer dan 860.000 YouTube-views en wordt de single nog steeds goed gedraaid.

Met het oog op carnaval en de après-ski zorgde Dimitri Wouters voor een stevige dance remix en op de 2-daagse Moose Bar XXL, dat het voorbije weekend plaatsvond in het Antwerpse Sportpaleis, deed die het bijzonder goed. “De stevige, oppompende beat zorgt voor extra power waardoor ‘Altijd’ een dansbaarder karakter krijgt. De structuur van het origineel heb ik behouden, alleen gaan we non-stop door waardoor je lekker kan blijven dansen en meezingen zonder stil te vallen. Da’s vooral de grote nieuwigheid en die wordt ook gesmaakt door de originele uitvoerders die alle 3 hun zegen hebben gegeven. De ‘dance remix’ geeft in elk geval een positieve impuls aan de originele versie, want die stijgt deze week 7 plaatsen in De Vlaamse Ultratop 50. De reacties op de remix zijn heel positief”, zegt Dimitri Wouters enthousiast.

De dance remix van Jan Smit, Gert Verhulst en James Cooke hun ‘Altijd’ is gemaakt door Dimitri Wouters, is nu beschikbaar op alle digitale platformen en verscheen op het VoSound-label van CTM.

Het bericht Sportpaleis-DJ maakt een dance remix van superhit ‘Altijd’ verscheen eerst op Belg.be.

The Sound of Music organiseert tijdens de krokusvakantie audities voor de Von Trapp-kids

Door PVDBD

The Sound of Music organiseert tijdens de krokusvakantie in Hasselt, Antwerpen, Sint-Niklaas, Kortrijk, Gent en Wijnegem audities voor de Von Trapp-kids

Vanaf 6 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’, met in de hoofdrollen o.a. Koen Van Impe (kapitein Von Trapp), Ianthe Tavernier (Maria), Geena Lisa (barones) e.v.a. Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor 7 kinderen en daar gaat producent Deep Bridge, in samenwerking met Albert Hein, tijdens de krokusvakantie naar op zoek, in heel Vlaanderen. “Meer en meer jonge mensen vinden de weg naar het theater en musical kan daarin een belangrijke rol spelen. Het is een vorm die toegankelijk is, speels en op maat van het leven van vandaag. Dat merken we aan het succes van onze musicalstages- en opleidingen, en het enthousiasme van onze jonge bezoekers, in de zaal én op hun social media. We moeten niet doemdenken, kinderen willen spelen, écht spelen, en niet alleen maar op hun schermpjes. Die twee werelden zijn niet gescheiden, beide maken deel uit van wat jonge mensen bezighoudt”, klinkt het bij Deep Bridge.

Met The Musical Academy zet Deep Bridge voluit in op jong talent. “In onze programmatie houden we er niet alleen rekening mee dat iedereen, jong en minder jong, zich in ons aanbod terugvindt, we kiezen ook voor titels waarin jong talent zich kan ontplooien. De opleidingen van The Musical Academy zijn een opstap naar écht spelen in onze voorstellingen. Maar we willen iedereen de kans geven zich te laten zien, ook als je aan de andere kant van het land woont.”

Na het grote succes van de actie rond MAMMA MIA!  vinden Deep Bridge en Albert Heijn mekaar opnieuw voor een samenwerking rond ‘The Sound of Music’. Tijdens de krokusvakantie, gaan we samen op zoek naar de kinderen Von Trapp. “Gedurende een week zal een speciaal uitgeruste auditie-bus het hele land doorkruisen, op zoek naar 3 keer 6 jonge talentjes die in het najaar zullen schitteren op het podium. Wij nemen de praktische organisatie voor onze rekening en zorgen voor een fijne beleving, want deelnemen en je kans wagen is zovéél belangrijker dan winnen. Dat is de boodschap. Ouders moeten niet het hele land doorkruisen om auditie te doen, want de auditie-bus bezoekt met de creatives van Deep Bridge de Vlaamse provincies”, zegt Ann Maes, namens Albert Heijn.

PRAKTISCH
Tijdens de krokusvakantie, met een kick off op woensdagnamiddag 19 februari, komt onze auditiebus naar jou toe. Je zal de auditiebus steeds kunnen vinden op een parking van Albert Heijn. Kinderen die graag auditie willen doen, melden zich vooraf aan op onze site (www.deepbridge.be/doremi), en komen op het aangegeven tijdstip naar de zelf gekozen locatie bij hen in de buurt. In deze eerste ronde wordt gekeken naar de zangkwaliteiten van de jonge auditanten: ze worden gevraagd om mee te zingen met een karaoke-video die in de bus aanwezig is. Na deze ronde volgt een dans- en spelronde in de paasvakantie en op 1 mei, de finale ronde, weten we wie zal meespelen in ‘The Sound of Music’ en is onze cast écht compleet.

WAAR EN WANNEER

De auditie-bus zal op volgende data en locaties te vinden zijn

Woensdag 19 februari               Albert Heijn A’pen Karel Oomsstraat              13.00u – 17.00u
Zaterdag 22 februari                 Albert Heijn A’pen Karel Oomsstraat             11.00u – 15.00u
Maandag 24 februari                 Albert Heijn St. Niklaas                                13.00u – 17.00u
Dinsdag 25 februari                   Albert Heijn Kortrijk                                    11.00u – 15.00u
Woensdag 26 februari               Albert Heijn Kuringen (Hasselt)                     13.00u – 17.00u
Donderdag 27 februari              Albert Heijn Kuringen (Hasselt)                     11.00u – 15.00u
Vrijdag 28 februari                    Albert Heijn Gent Stadion, Ghelamco            11.00u – 15.00u
Zaterdag 29 februari                 Albert Heijn Shopping Center Wijnegem        11.00u – 15.00u

Inschrijven doe je op WWW.DEEPBRIDGE.BE/DOREMI. Daar vind je ook de verschillende nummers uit dewelke je kan kiezen.

Voor vragen kan je terecht op doremi@deepbridge.be

Het bericht The Sound of Music organiseert tijdens de krokusvakantie audities voor de Von Trapp-kids verscheen eerst op Belg.be.

Cavalluna komt terug naar het Sportpaleis met ‘Legend of the Desert’

Door PVDBD

CAVALLUNA KOMT TERUG NAAR Op zaterdag 29 februari & zondag 1 maart 2020 in Antwerpen. HET SPORTPALEIS MET ‘LEGEND OF THE DESERT’

Bereidt u zich voor op ‘Legend of the Desert’

De nieuwe show met de titel “CAVALLUNA – Legend of the Dessert” neemt u mee op een adembenemende reis! Het mystieke verhaal van de show draai om de prinses van een stam uit de woestijn, die een onvoorstelbare opdracht krijgt. Ze moet het mysterie van de legendarische Amazones van de Elementen ontrafelen om haar volk en de hele wereld te behoeden voor een groot gevaar. Zal ze er op tijd in slagen de eeuwenoude missie te volbrengen en alles te redden waaraan zij zo gehecht is?

“CAVALLUNA – Legend of the Dessert” zal met een fantastische symbiose van paardrijkunst, acrobatiek, dans en muziek de toeschouwers in heel Europa in haar ban brengen. 

Van de makers van ‘Companions of Light’ en ‘World of Fantasy’

Achter CAVALLUNA schuilt alles wat sinds 2003 meer dan 7,5 miljoen toeschouwers in heel Europa heeft ontroerd en geboeid. Reeds met ‘Companions of Light’ en ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ overtuigde creatief directeur en regisseur Klaus Hillebrecht met beelden van een prachtige show, een grandioze vertolking en een onmiskenbare soundtrack.

Met de nieuwe show “CAVALLUNA – Legend of the Dessert” wil de Emmy-genomineerde componist de eerdere successen een geslaagd vervolg geven en het spektakel met de mooiste paardenrassen van Europa in een compleet nieuwe dimensie laten stralen. De droomachtige scènes gaan vergezeld van adembenemende showelementen waarin mens en dier in totale harmonie met elkaar samenwerken en de fantastische geschiedenis tot leven brengen. Of het nu om gewaagd stuntrijden gaat, elegante dressuur of betoverende vrijheid. De populaire sterren – onder wie voor het eerst de paardentrainer Kenzie Dysli – zullen jarenlange fans net zo goed dolenthousiast maken, als bezoekers die de show voor het eerst zien.

“CAVALLUNA – Legend of the Dessert” zal met een fantastische symbiose van paardrijkunst, acrobatiek, dans en muziek de toeschouwers in heel Europa in haar ban brengen. 

Zaterdag 29 februari 2020 – 15u & 20u
Zondag 1 maart 2020 – 15u
Sportpaleis Antwerpen
Info & tickets: www.sportpaleis.be 

Het bericht Cavalluna komt terug naar het Sportpaleis met ‘Legend of the Desert’ verscheen eerst op Belg.be.

Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Door Johan

HaaltertVijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Radio Pros, de lokale radio uit Haaltert, is met een interessant reeks uitzendingen bezig. Hierin krijgen alle politieke partijen de kans om hun standpunten te komen uitleggen. Je hoeft het met het politieke standpunt niet eens te zijn, toch is het leerrijk er eens naar te luisteren. Bij mevrouw Houtman en Mevrouw Vankeymolen verliep alles sereen en ontspannen. Bij de blauwe smurfen was dat wel iets anders.

Twee weten meer dan één hebben ze daar gedacht en ze stuurden hun twee genieën Coppens en De Smet. Dat hadden ze beter niet gedaan want dan had er misschien maar half zoveel onzin uitgekraamd geweest.

Coppens is een oud gediende van de politiek, 12 jaar OCMW voorzitter en 6 jaar burgemeester. Hij stond bijna op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar daar hebben de vorige verkiezingen anders over beslist. Veel geld aan toeristische inkomsten voor Haaltert zou dit toch niet opgebracht hebben.

Peter De Smet was ook meegekomen voor het geval dat Coppens het liet afweten. Zoals verwacht lieten ze hun politieke meningen de vrije loop. Het is een tirade van beschuldigingen aan het adres van Sp.a en de NV.a geworden. Meer zijn we ondertussen van de smurfen niet gewoon. “Het is de schuld van de anderen”. Dit hebben we in de zomereditie van hun zesmaandelijkse slijkcourant ook al kunnen lezen.

50.000 € een peulschil…
Uit het interview onthouden we dat 50.000 € een peulschil is. Niet dat de Euro in vrije val gekomen is, verre van. Dit is de menig van Meneer Coppens wanneer het over gemeenschapsgeld gaat

Meneer Coppens heeft in zijn politieke carrière ondertussen al een klein fortuin aan de gemeente (bij)verdiend. Wie nu aan dezelfde politieke carrière als meneer Coppens begint zal na achttien jaar minstens 689 502 € bruto verdiend hebben. (de “verloning” is geïndexeerd)

Aan de huidige “verloning” van 38.040 € bruto per jaar voor een OCMW voorzitter en 38.837 € bruto per jaar voor een burgemeester van een gemeente van 18.000 inwoners, zou dit komen op 12 x 38040 = 456.480 en 6 x 38.837 = 233.022 samen 689 502 € bruto. De zitpenningen van de laatste vijf jaar in de gemeenteraad zijn niet meegeteld.
Niet moeilijk dat voor meneer Coppens 50.000 € een peulschil is.

Voor zo’n, om de gemeente toch zeer “bezorgde” inwoner, is 2,78 € inderdaad helemaal niks. (50.000€/18.000 inwoners = 2,78 € ). Een gezin van 4 betaalt nu 11 € voor zijn fratsen.

Bij de vorige verkiezingen werd na 18 jaar de geldkraan plots toe gedraaid. Het is dan ook te begrijpen dat Meneer Coppens er nu wat verbitterd bij loopt.

Bonifaas vindt dat alles wat de blauwe smurfen naar buiten brengen voortaan een gezondheidslabel zou moeten hebben :

Lees of luister met mate het kan de gezondheid schaden.

Bedankt voor het vertrouwen en het lezen van dit keer gene zever. Misschien tot ziens.
Bonifaas Boni.

Het bericht Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Door Johan

HaaltertVijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Radio Pros, de lokale radio uit Haaltert, is met een interessant reeks uitzendingen bezig. Hierin krijgen alle politieke partijen de kans om hun standpunten te komen uitleggen. Je hoeft het met het politieke standpunt niet eens te zijn, toch is het leerrijk er eens naar te luisteren. Bij mevrouw Houtman en Mevrouw Vankeymolen verliep alles sereen en ontspannen. Bij de blauwe smurfen was dat wel iets anders.

Twee weten meer dan één hebben ze daar gedacht en ze stuurden hun twee genieën Coppens en De Smet. Dat hadden ze beter niet gedaan want dan had er misschien maar half zoveel onzin uitgekraamd geweest.

Coppens is een oud gediende van de politiek, 12 jaar OCMW voorzitter en 6 jaar burgemeester. Hij stond bijna op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar daar hebben de vorige verkiezingen anders over beslist. Veel geld aan toeristische inkomsten voor Haaltert zou dit toch niet opgebracht hebben.

Peter De Smet was ook meegekomen voor het geval dat Coppens het liet afweten. Zoals verwacht lieten ze hun politieke meningen de vrije loop. Het is een tirade van beschuldigingen aan het adres van Sp.a en de NV.a geworden. Meer zijn we ondertussen van de smurfen niet gewoon. “Het is de schuld van de anderen”. Dit hebben we in de zomereditie van hun zesmaandelijkse slijkcourant ook al kunnen lezen.

50.000 € een peulschil…
Uit het interview onthouden we dat 50.000 € een peulschil is. Niet dat de Euro in vrije val gekomen is, verre van. Dit is de menig van Meneer Coppens wanneer het over gemeenschapsgeld gaat

Meneer Coppens heeft in zijn politieke carrière ondertussen al een klein fortuin aan de gemeente (bij)verdiend. Wie nu aan dezelfde politieke carrière als meneer Coppens begint zal na achttien jaar minstens 689 502 € bruto verdiend hebben. (de “verloning” is geïndexeerd)

Aan de huidige “verloning” van 38.040 € bruto per jaar voor een OCMW voorzitter en 38.837 € bruto per jaar voor een burgemeester van een gemeente van 18.000 inwoners, zou dit komen op 12 x 38040 = 456.480 en 6 x 38.837 = 233.022 samen 689 502 € bruto. De zitpenningen van de laatste vijf jaar in de gemeenteraad zijn niet meegeteld.
Niet moeilijk dat voor meneer Coppens 50.000 € een peulschil is.

Voor zo’n, om de gemeente toch zeer “bezorgde” inwoner, is 2,78 € inderdaad helemaal niks. (50.000€/18.000 inwoners = 2,78 € ). Een gezin van 4 betaalt nu 11 € voor zijn fratsen.

Bij de vorige verkiezingen werd na 18 jaar de geldkraan plots toe gedraaid. Het is dan ook te begrijpen dat Meneer Coppens er nu wat verbitterd bij loopt.

Bonifaas vindt dat alles wat de blauwe smurfen naar buiten brengen voortaan een gezondheidslabel zou moeten hebben :

Lees of luister met mate het kan de gezondheid schaden.

Bedankt voor het vertrouwen en het lezen van dit keer gene zever. Misschien tot ziens.
Bonifaas Boni.

Het bericht Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

❌