[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Sport

Opening vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek – Aalst

Door Johan

Op 19 november 2017 opende de vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek te Aalst. Bij de Aalsterse sportclubs en het stadsbestuur leefde al langer de nood om de atletiekpiste te renoveren, moderniseren en uit te breiden. Dit omwille van een stijgend ledenaantal in de clubs en een gezonde ambitie naar nog betere resultaten bij trainers en hun atleten.

Op basis van ervaringen en onderzoek werd een plan opgesteld voor een nieuwe atletiekpiste. De piste telt nu 8 banen in plaats van 6, wegklapbare hindernissen, een fotofinish, scoreborden, een geluidsinstallatie en LED-verlichting. Maar de piste is vooral uniek in België dankzij de ‘SmarTrack’ tijdsmetingtechnologie. Er werden sensoren in de piste ingebouwd die live data over de prestaties van de atleet (zoals intervaltijden, pasfrequentie- en afstand) verzamelen. Deze technologie geeft trainers en atleten de kans om hun prestaties nauwgezet op te volgen en te analyseren, een techniek die in de topsport reeds veelvuldig wordt gebruikt. Voor de analyse kan men terecht in een apart lokaal.

Naast de atletiekpiste komt er daarom een nieuw hoofdgebouw met lockers, kleedkamers en een polyvalente zaal, een wedstrijdsecretariaat en een ruime berging . Met deze renovatie zet Aalst Sport weer een stap vooruit in de vernieuwing van de Aalsterse sportinfrastructuur.

Het openingsevent
Op zondag 19 november werd de nieuwe atletiekpiste feestelijk ingehuldigd in bijzijn van burgemeester Christoph D’haese, de Schepen van Sport Ilse Uyttersprot en manager SportAG Rien Vanyzere.

Het bericht Opening vernieuwde atletiekpiste in het sportcentrum Osbroek – Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers

Door Johan

Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers in Gent

Tijdens de Marathon van Gent nu zaterdag zakken bijna 7.000 lopers af naar Gent voor de verschillende loopafstanden: marathon (42km) – halve marathon (21km) – 10km – 5km – 2.5km (kinderen) of 1km (kinderen). Dat is een recordopkomst aan lopers in Gent die zaterdag aan de start verschijnt op de Zuiderlaan met aankomst in de Topsporthal. Ook heel wat bekende gezichten trekken de loopschoenen aan. Gentse schepenen Sofie Bracke (10 km), Resul Tapmaz (5 km), Filip Watteeuw (21 km) gemeenteraadslid Guy Reynebeau (marathon), VTM nieuwsanker Freek Braeckman (marathon), Ex-miss België Joke Van de Velde (marathon) en acteur Daan Hugaert (21 km) zijn alvast van de partij.

PROGRAMMA ZATERDAG 28 OKTOBER

10.00 startschot Marathon – Schepen van Sport ,Resul Tapmaz
10.30 startschot 21 km – Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, Filip Watteeuw
12.30 aankomst 1ste man marathonloper
12.35 uitreiking beker en prijs mannen – marathon
12.45 aankomst 1ste man 21 km
12.50 uitreiking beker en prijs mannen – 21 km
13.00 aankomst 1ste vrouw 21 km
13.00 aankomst 1ste vrouw marathonloper
13.05 uitreiking beker en prijs vrouwen – marathon
13.05 uitreiking beker en prijs vrouwen 21 km
13.15 aankomst laatste 21 km marathonloper
14.30 startschot kids 1 km – Schepen van Burgerzaken & Protocol, Sofie Bracke
14.30 startschot kids 2.5 km – Schepen van Burgerzaken & Protocol, Sofie Bracke
14.45 startschot 5 km – Burgemeester Daniël Termont
15.00 aankomst 1ste man 5 km
15.05 uitreiking beker en prijs mannen 5 km
15.05 aankomst 1ste vrouw 5 km
15.10 uitreiking beker en prijs vrouwen 5 km
15.10 startschot 10 km – Schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen en OCMW voorzitter Rudy Coddens
15.40 aankomst 1ste man 10 km
15.40 uitreiking beker en prijs mannen 10 km
15.45 aankomst laatste 5km loper
15.45 aankomst 1ste vrouw 10 km
15.50 uitreiking beker en prijs vrouwen 10 km
16.00 aankomst laatste marathonloper
16.30 aankomst laatste 10km loper
16.30 sluiting finish
17.00 after party met o.a optreden Wim Soetaert, Kono Band

Bij deze marathon ligt de focus niet alleen op de loopprestatie maar ook op de beleving, de natuur en het familiegebeuren. Deelnemers lopen door een landelijk parcours, dwars door de natuur ten westen van Gent. Op diverse plaatsen zijn er bevoorradingsposten en muzikale animatie. Met dit loopevenement wenst de organisatie zich te onderscheiden van de andere.

KWALITEIT VOOROP
Bezieler en gezicht van dit ambitieuze project is Marathonman Stefaan Engels. Stefaan streeft samen met de Stad Gent naar een hoge kwaliteit voor de Marathon van Gent. Hij weet uit ervaring wat een loper verwacht van een loopevenement en legt de lat hoog om organisatorisch alles vlot te laten verlopen. Voor elke deelnemer moet de Marathon van Gent een onvergetelijke dag worden op sportief en recreatief vlak.

GROENE ROUTE
De Marathon van Gent is bewust uit het centrum van Gent gehouden. De route werd accuraat uitgestippeld en loopt overwegend in de natuur, via Mariakerke, Evergem, Belzele, enz. Het parcours zet prachtige natuurgebieden in de kijker zoals het sport- en recreatiepark De Blaarmeersen, De Drie Leien en de Assels, de Vinderhoutse Bossen en het Landschapspark Groene Velden. In samenwerking met Ivago en IVM wordt dit de properste marathon van de wereld. Alle papiertjes, gels, barverpakkingen, bekertjes en flesjes gaan direct in de 168 afvalbakken opgesteld langs de route.

GOEDE DOELEN
De Marathon van Gent gaat ook voluit voor het goede doel. Via de Marathon van Gent worden 42 organisaties en projecten in de kijker gezet. Engels: “Deelnemers lopen voor zichzelf en hun persoonlijk doel, maar kunnen ook een extra bijdrage leveren voor één van onze goede doelen.”

DE BELEVING PRIMEERT
Het sportfeest gaat van start aan de Topsporthal waar atleten en supporters verzamelen, met muziek en commentatoren die enthousiast aftellen tot aan de start. Kinderopvang en -animatie zijn voorzien voor de hele duurtijd. De bewoners langs het parcours worden opgeroepen om met toeters en bellen de sporters aan te moedigen en/of hun straat en voorgevel te versieren.

Bijzonder aandacht gaat ook naar de beleving onderweg. Lopers worden getrakteerd op muzikale animatie, 50 borden met motiverende quotes, een complete bevoorrading met Etixx producten (gels, bars, isotone drank), water, bananen, rozijnen en krijgen een unieke en onvergetelijk aankomst in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille, een finish T-shirt en een waardevolle goodiebag.

AFTER PARTY
Na die grandioze inspanning is er een groot feest vanaf 17u met lekker eten en drinken en verschillende optredens in een oase van licht en geluid in de Topsporthal. De toegang tot de after party en de muzikale optredens zijn volledig gratis.

Ben je ingeschreven? Dan kan je je loopnummer elke dag afhalen in de chalet voor de Topsporthal tussen 16u en 20u. Op vrijdag 27 oktober van 10u tot 21u in de Topsporthal. Tip: haal je loopnummer op voorhand op en vermijd zo wachtrijen op 28 oktober.

Inschrijven kan ook ter plaatse in de Topsporthal aan de Watersportbaan van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober tussen 16u en 20u of via daginschrijving op zaterdag 28 oktober vanaf 8u.

Tot slot nodigen we iedereen uit om op een duurzame manier naar dit evenement te komen, te voet, met de fiets of het met openbaar vervoer.

Het bericht Marathon van Gent verwelkomt bijna 7.000 lopers verscheen eerst op Belg.be.

Jaarlijkse scholencross Ronse

Door Johan

scholencross ronse Vandaag 26/9/2017 vond de jaarlijkse scholencross plaats. Onder een stralende hemel stonden alle leerlingen te popelen om deel te nemen aan deze sportieve activiteit.

“Van klein tot groot kwamen ze aan de beurt tijdens de jaarlijkse scholencross in Ronse, jongens en meisje afzonderlijk om iedereen evenveel kans op een medaille te geven. Je mag bij ons zeker zeggen dat het van klein tot groot is. Waar anderen starten in de tweede kleuterklas, kregen bij ons ook de allerkleinsten de kans om hun beste beentje voor te zetten. De massaal opgekomen ouders zorgden voor extra sfeer. Fier konden telkens drie kinderen het podium bestijgen.”

Meesters Karel en Wesley zorgden voor een prachtige organisatie en tevens een eigen sportieve prestatie. Bij elke loopwedstrijd (18 trajecten) liepen zij twee voor om onze leerlingen te leren hoe je een wedstrijd loopt zonder opgebrand te geraken van bij aanvang. Tevens een woord van dank aan de stad en de sportdienst voor de ondersteuning die we opnieuw mochten ervaren.

“We zijn heel fier op onze sportieve jongeren en hun leerkrachten! Vandaag konden we onze schoolleuze zeker tot leven laten komen: Niet iedereen kan een ster zijn, maar we kunnen ze allen laten schitteren. Dat kon je zo aflezen op de gezichten van onze kinderen, hun leerkrachten, hun ouders en grootouders.” Aldus Henk Dhondt, directeur van de basisschool Glorieux uit Ronse

scholencross ronse

Het bericht Jaarlijkse scholencross Ronse verscheen eerst op Belg.be.

Nieuwe tribune Eendracht Aalst vergund

Door Johan

voetbal aalst

Nieuwe tribune Eendracht Aalst vergund

Het college van burgemeester en schepenen keurde de bouwvergunning voor de nieuwe tribune van Eendracht Aalst goed.

De tribune, die vroeger gebruikt werd door voetbalclub Zulte-Waregem, heeft een oppervlakte van 54m x 7,45m en een hoogte van iets meer dan 8 meter. De overdekte staantribune heeft een capaciteit van 1 200 supporters. De bekendmaking van de vergunning dient nu nog wettelijk 30 dagen uit te hangen. Na 35 dagen, te tellen vanaf de aanplakking van de vergunning aan het Pierre Cornelisstadion, mag de bouw starten. De aankoopprijs voor de tribune bedraagt 90 000 EUR, de stad neemt hiervan de helft voor haar rekening.

Het bericht Nieuwe tribune Eendracht Aalst vergund verscheen eerst op Belg.be.

Binckbank Tour van start in Blankenberge

Door PVDBD

-Blankenberge- Gisteren (woensdag 9 augustus) ging onder massale belangstelling de derde rit van de Binckbank Tour (de vroegere Eneco Tour) van start op de Grote Markt te Blankenberge. Omstreeks 10 uur liep de Grote markt van Blankenberge langzaam maar zeker vol met supporters.  Een half uurtje later tekenden de eerste bussen met renners present. De eerste die de grote markt op reed was de ploeg van Topsport Vlaanderen-Baloise, gevolgd door de tourbus van Astana met in hun kielzog al de andere ploegen en volgwagens.

Een kwartiertje later werden alle ploegen en renners individueel voorgesteld op het podium. Net daarvoor had de presentator van dienst het nog over een weddenschap betreffende het knippen van de lokken van Eddy Planckaert, indien de wereldkampioen (Peter Sagan) deze editie van de Binckbank Tour zou winnen. En zoals het er nu naar uit ziet zou dat wel eens kunnen gebeuren. Telkens dat er Vlaamse renners voorgesteld werden klonk er een luid applaus door de inmiddels duizenden mensen die verzameld waren op de Grote markt.

Zo herkenden we wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, de man van het voorjaar Philippe Gilbert, Belgisch kampioen Olievir Naesen, Greg Van Aevermaet, Stijn De Volder, Tiesj benoot ook de Nederlanders Lars Boom en Tom Dumoulin  mochten delen in de aanmoedigingen van de vele opgekomen supporters. Maar het meeste applaus was weggelegd voor de immer sympathieke wereldkampioen op de weg Peter Sagan. Hij nam zelfs even de tijd om met een paar fans met een beperking op de foto te gaan. Dit gebaar typeert de wereldkampioen ten volle en werd ook door de vele omstaanders enorm gewaardeerd.

Even voor twaalf, vijf voor twaalf om precies te zijn werd het startschot gegeven door de schepen van sport mevrouw Katrien Van Ryssel.
Die had de eer gekregen van burgemeester Ivan de Clerck om in zijn plaats de honneurs van het vertrek waar te nemen. Na het schot trok de hele bende zich langzaam  op gang richting Wenduine en Zuienkerke om 17 km later opnieuw Blankenberge aan te doen voor de eerste tussensprint in de Ijzerstraat. Daarna ging het nog 168 km richting Ardooie waar de derde etappe van de Binckbank Tour zou eindigen.

Voor de volledigheid geven we nog even mee dat Peter Sagan zijn tweede overwinning in de wacht sleepte gevolgd door Edward Theuns en als derde De Fransman Rudy Barbier. de Zwitser Stefan Küng blijft voorlopig leider met 5 seconden voorsprong op Peter Sagan.

Meer sfeerfoto’s klik hier:

Het bericht Binckbank Tour van start in Blankenberge verscheen eerst op Belg.be.

Binckbank Tour van start in Blankenberge

Door PVDBD

-Blankenberge- Gisteren (woensdag 9 augustus) ging onder massale belangstelling de derde rit van de Binckbank Tour (de vroegere Eneco Tour) van start op de Grote Markt te Blankenberge. Omstreeks 10 uur liep de Grote markt van Blankenberge langzaam maar zeker vol met supporters.  Een half uurtje later tekenden de eerste bussen met renners present. De eerste die de grote markt op reed was de ploeg van Topsport Vlaanderen-Baloise, gevolgd door de tourbus van Astana met in hun kielzog al de andere ploegen en volgwagens.

Een kwartiertje later werden alle ploegen en renners individueel voorgesteld op het podium. Net daarvoor had de presentator van dienst het nog over een weddenschap betreffende het knippen van de lokken van Eddy Planckaert, indien de wereldkampioen (Peter Sagan) deze editie van de Binckbank Tour zou winnen. En zoals het er nu naar uit ziet zou dat wel eens kunnen gebeuren. Telkens dat er Vlaamse renners voorgesteld werden klonk er een luid applaus door de inmiddels duizenden mensen die verzameld waren op de Grote markt.

Zo herkenden we wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, de man van het voorjaar Philippe Gilbert, Belgisch kampioen Olievir Naesen, Greg Van Aevermaet, Stijn De Volder, Tiesj benoot ook de Nederlanders Lars Boom en Tom Dumoulin  mochten delen in de aanmoedigingen van de vele opgekomen supporters. Maar het meeste applaus was weggelegd voor de immer sympathieke wereldkampioen op de weg Peter Sagan. Hij nam zelfs even de tijd om met een paar fans met een beperking op de foto te gaan. Dit gebaar typeert de wereldkampioen ten volle en werd ook door de vele omstaanders enorm gewaardeerd.

Even voor twaalf, vijf voor twaalf om precies te zijn werd het startschot gegeven door de schepen van sport mevrouw Katrien Van Ryssel.
Die had de eer gekregen van burgemeester Ivan de Clerck om in zijn plaats de honneurs van het vertrek waar te nemen. Na het schot trok de hele bende zich langzaam  op gang richting Wenduine en Zuienkerke om 17 km later opnieuw Blankenberge aan te doen voor de eerste tussensprint in de Ijzerstraat. Daarna ging het nog 168 km richting Ardooie waar de derde etappe van de Binckbank Tour zou eindigen.

Voor de volledigheid geven we nog even mee dat Peter Sagan zijn tweede overwinning in de wacht sleepte gevolgd door Edward Theuns en als derde De Fransman Rudy Barbier. de Zwitser Stefan Küng blijft voorlopig leider met 5 seconden voorsprong op Peter Sagan.

Meer sfeerfoto’s klik hier:

Het bericht Binckbank Tour van start in Blankenberge verscheen eerst op Belg.be.

Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes

Door Johan

Vanaf zondag trainen de tumblers van de Koninklijke Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes!

De voorbije jaren kende het tumblingteam van Aalst de traditie om jaarlijks een stage te volgen in Great Britain bij toptrainers in Andover. Niet alleen de kennis van de coaches, de verandering van omgeving, maar ook de goeie accommodatie trok hoofdtrainster Natalie De Neef aan om telkens een week naar het buitenland te trekken in de zomer. “Nu we sinds vorige winter in eigen stad zo’n top accommodatie hebben voor onze sport, is het veel logischer om de beste trainers naar Aalst te brengen.”

Het is de eerste keer dat een Britse coach in de turnzaal van het multifunctioneel sportcomplex Schotte zal coachen. “Een nieuwe ervaring voor onze gymnasten. We kijken er vol ongeduld naar uit.

We hebben ook niet de minste uitgenodigd: Michael Barnes is 34 jaar oud en was tot voor kort een topgymnast. In 2009 haalde hij zilver op de World Games! Dat de Aalsterse gymnasten én trainers heel wat zullen leren, staat vast. Om zowel het verblijf als de coaching te kunnen betalen, organiseerde het team eind vorig jaar een geldinzamelactie. “Het is zeer belangrijk dat we deze zomer goed trainen met onze competitiegymnasten, in het najaar vaardigt de club immers drie miniemen af voor de World Age Group Competitions in Sofia (Bulgarije) – dit is het jeugd WK tumbling. We zijn heel erg fier om maar liefst drie jongeren vanuit Aalst te mogen sturen om België te vertegenwoordigen!” menen de trainers van de club.

Het bericht Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes verscheen eerst op Belg.be.

Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes

Door Johan

Vanaf zondag trainen de tumblers van de Koninklijke Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes!

De voorbije jaren kende het tumblingteam van Aalst de traditie om jaarlijks een stage te volgen in Great Britain bij toptrainers in Andover. Niet alleen de kennis van de coaches, de verandering van omgeving, maar ook de goeie accommodatie trok hoofdtrainster Natalie De Neef aan om telkens een week naar het buitenland te trekken in de zomer. “Nu we sinds vorige winter in eigen stad zo’n top accommodatie hebben voor onze sport, is het veel logischer om de beste trainers naar Aalst te brengen.”

Het is de eerste keer dat een Britse coach in de turnzaal van het multifunctioneel sportcomplex Schotte zal coachen. “Een nieuwe ervaring voor onze gymnasten. We kijken er vol ongeduld naar uit.

We hebben ook niet de minste uitgenodigd: Michael Barnes is 34 jaar oud en was tot voor kort een topgymnast. In 2009 haalde hij zilver op de World Games! Dat de Aalsterse gymnasten én trainers heel wat zullen leren, staat vast. Om zowel het verblijf als de coaching te kunnen betalen, organiseerde het team eind vorig jaar een geldinzamelactie. “Het is zeer belangrijk dat we deze zomer goed trainen met onze competitiegymnasten, in het najaar vaardigt de club immers drie miniemen af voor de World Age Group Competitions in Sofia (Bulgarije) – dit is het jeugd WK tumbling. We zijn heel erg fier om maar liefst drie jongeren vanuit Aalst te mogen sturen om België te vertegenwoordigen!” menen de trainers van de club.

Het bericht Turnkring Aalst een week onder begeleiding van Brits toptrainer Michael Barnes verscheen eerst op Belg.be.

Transcontinental Race voor de derde maal in Geraardsbergen

Door Johan

Indrukwekkende Transcontinental Race start voor de derde maal op rij in Geraardsbergen

Voor het derde jaar op rij start de Transcontinental Race in Geraardsbergen, de stad die dankzij zijn wielermonument de Muur en zijn fietsvriendelijk imago internationale uitstraling geniet.

In de vijfde editie van deze ultrarace doorheen Europa starten dit jaar bijna 400 moedige fietsers uit wel 32 verschillende landen. Een kleine 300 deelnemers waagt zich solo aan dit avontuur, maar ook een 50-tal duo’s vangen de tocht aan.

In de Transcontinental Race stopt de klok nooit: de deelnemers zijn op zichzelf aangewezen voor het vinden van eten, het al dan niet kiezen voor een rustmoment en het zoeken naar een geschikte slaapplaats. Naast vier verplichte controlepunten is er geen vastgelegd parcours. De deelnemers zoeken, plannen en rijden hun eigen weg. Meer dan 4000 km zal worden afgelegd in een tweetal weken. De deelnemers fietsen van de Muur in Geraardsbergen naar het sprookjeskasteel Lichtenstein in Duitsland. Ze zetten hun route verder over de indrukwekkende 1775 meter hoge berg Monte Grappa in Italië, langs het berggebied de Hoge Tatra op de grens van Slowakije en Polen. Vervolgens passeren ze langs 1 van de meest spectaculaire wegen ter wereld, de Transfagarasan in Roemenië, om te eindigen in het prachtige Meteora in Griekenland.

Geraardsbergen verwelkomt de renners op donderdag 27 juli om 16.30 uur met een optreden van Be Naked langs de Kaai bij Pasta Al Dente. Ook op vrijdag is dit dé ontmoetingsplaats voor de renners, waar iedereen welkom is op het tof terras.

Op vrijdag 28 juli verzamelen de deelnemers zich vanaf 20 uur op de Markt, waarna om 22 uur het eigenlijke startschot gegeven wordt. De racers doen een plaatselijke ronde doorheen het centrum vooraleer ze over de Muur en Kapelmuur rijden. Dit geeft de toeschouwers en supporters de tijd om in optocht en met brandende fakkels naar de top van de Oudenberg te stappen. Na een laatste toejuiching start daar het echte avontuur voor hen. Iedereen is welkom op de Markt om van dit spectaculaire evenement te genieten en de deelnemers met welverdiende aanmoedigingen uit te wuiven.

Het bericht Transcontinental Race voor de derde maal in Geraardsbergen verscheen eerst op Belg.be.

Transcontinental Race voor de derde maal in Geraardsbergen

Door Johan

Indrukwekkende Transcontinental Race start voor de derde maal op rij in Geraardsbergen

Voor het derde jaar op rij start de Transcontinental Race in Geraardsbergen, de stad die dankzij zijn wielermonument de Muur en zijn fietsvriendelijk imago internationale uitstraling geniet.

In de vijfde editie van deze ultrarace doorheen Europa starten dit jaar bijna 400 moedige fietsers uit wel 32 verschillende landen. Een kleine 300 deelnemers waagt zich solo aan dit avontuur, maar ook een 50-tal duo’s vangen de tocht aan.

In de Transcontinental Race stopt de klok nooit: de deelnemers zijn op zichzelf aangewezen voor het vinden van eten, het al dan niet kiezen voor een rustmoment en het zoeken naar een geschikte slaapplaats. Naast vier verplichte controlepunten is er geen vastgelegd parcours. De deelnemers zoeken, plannen en rijden hun eigen weg. Meer dan 4000 km zal worden afgelegd in een tweetal weken. De deelnemers fietsen van de Muur in Geraardsbergen naar het sprookjeskasteel Lichtenstein in Duitsland. Ze zetten hun route verder over de indrukwekkende 1775 meter hoge berg Monte Grappa in Italië, langs het berggebied de Hoge Tatra op de grens van Slowakije en Polen. Vervolgens passeren ze langs 1 van de meest spectaculaire wegen ter wereld, de Transfagarasan in Roemenië, om te eindigen in het prachtige Meteora in Griekenland.

Geraardsbergen verwelkomt de renners op donderdag 27 juli om 16.30 uur met een optreden van Be Naked langs de Kaai bij Pasta Al Dente. Ook op vrijdag is dit dé ontmoetingsplaats voor de renners, waar iedereen welkom is op het tof terras.

Op vrijdag 28 juli verzamelen de deelnemers zich vanaf 20 uur op de Markt, waarna om 22 uur het eigenlijke startschot gegeven wordt. De racers doen een plaatselijke ronde doorheen het centrum vooraleer ze over de Muur en Kapelmuur rijden. Dit geeft de toeschouwers en supporters de tijd om in optocht en met brandende fakkels naar de top van de Oudenberg te stappen. Na een laatste toejuiching start daar het echte avontuur voor hen. Iedereen is welkom op de Markt om van dit spectaculaire evenement te genieten en de deelnemers met welverdiende aanmoedigingen uit te wuiven.

Het bericht Transcontinental Race voor de derde maal in Geraardsbergen verscheen eerst op Belg.be.

Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu

Door Johan

Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu

In het sport- en recreatiepark Blaarmeersen vindt de derde editie van het Loopfestival Gent plaats op zondag 3 september 2017. Van 14 tot 18 uur staan uiteenlopende loopactiviteiten, in een festivalsfeer, op het programma. Inschrijven kan vanaf nu.

Tijdens het Loopfestival krijgen deelnemers de kans om te proeven van tal van uiteenlopende loopdisciplines – de ene al wat uitdagender dan de andere. Het aanbod gaat van trailrunning, op het water lopen of freerunning tot een kidsrun. Zowel de geoefende loper, de nieuwsgierige sportieveling, jong en oud en wie minder sportief is aangelegd, kan er terecht.
Loop mee!

Kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar kunnen deelnemen aan de 400 meter. De 800 meter is er voor het vierde tot en met het zesde leerjaar. Voor volwassenen staan een 5 en 10 kilometer loop op het programma. Het parcours loopt over onverharde wegen in het bos en langs de vijver van de prachtige groenoase van de Blaarmeersen.

Lopen in ballen op het water

Trail-, en freerunning blijven dé looptrends van dit moment en kunnen niet ontbreken. Het jonge volkje kan naar hartenlust genieten van klimmen op de gekste obstakels of lopen in ballen op het water. De opwarming gebeurt onder de deskundige leiding van Looptraining Gent. De hele tijd door kan je ook terecht in het festivaldorp voor muziek, animatie, hapjes en drankjes.
Praktisch

Schrijf op voorhand in via:

Loopfestival Blaarmeersen Gent – Inschrijven…. Bezoek website

Aanmelden de dag zelf vanaf 13 uur om borstnummer en tijdsregistratiechip in ontvangst te nemen. Deelname is volledig gratis.

#lopeningent

De organisatie van het Loopfestival kadert in #lopeningent, een meerjarig project in samenwerking met alle Gentse verenigingen met een loop- en joggingsaanbod, dat het lopen stimuleert.

Het bericht Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu verscheen eerst op Belg.be.

Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu

Door Johan

Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu

In het sport- en recreatiepark Blaarmeersen vindt de derde editie van het Loopfestival Gent plaats op zondag 3 september 2017. Van 14 tot 18 uur staan uiteenlopende loopactiviteiten, in een festivalsfeer, op het programma. Inschrijven kan vanaf nu.

Tijdens het Loopfestival krijgen deelnemers de kans om te proeven van tal van uiteenlopende loopdisciplines – de ene al wat uitdagender dan de andere. Het aanbod gaat van trailrunning, op het water lopen of freerunning tot een kidsrun. Zowel de geoefende loper, de nieuwsgierige sportieveling, jong en oud en wie minder sportief is aangelegd, kan er terecht.
Loop mee!

Kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar kunnen deelnemen aan de 400 meter. De 800 meter is er voor het vierde tot en met het zesde leerjaar. Voor volwassenen staan een 5 en 10 kilometer loop op het programma. Het parcours loopt over onverharde wegen in het bos en langs de vijver van de prachtige groenoase van de Blaarmeersen.

Lopen in ballen op het water

Trail-, en freerunning blijven dé looptrends van dit moment en kunnen niet ontbreken. Het jonge volkje kan naar hartenlust genieten van klimmen op de gekste obstakels of lopen in ballen op het water. De opwarming gebeurt onder de deskundige leiding van Looptraining Gent. De hele tijd door kan je ook terecht in het festivaldorp voor muziek, animatie, hapjes en drankjes.
Praktisch

Schrijf op voorhand in via:

Loopfestival Blaarmeersen Gent – Inschrijven…. Bezoek website

Aanmelden de dag zelf vanaf 13 uur om borstnummer en tijdsregistratiechip in ontvangst te nemen. Deelname is volledig gratis.

#lopeningent

De organisatie van het Loopfestival kadert in #lopeningent, een meerjarig project in samenwerking met alle Gentse verenigingen met een loop- en joggingsaanbod, dat het lopen stimuleert.

Het bericht Inschrijven voor Loopfestival Gent kan vanaf nu verscheen eerst op Belg.be.

zwemcursus Gent

Door Johan

Inschrijving Gentse zwemcursus voor nieuwe deelnemers enkel mogelijk via testdag

In september 2017 starten de halfjaarlijkse sportcursussen van de Stad Gent. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 17 juni 2017. Bij de start van een nieuwe cursusreeks zwemmen voor kinderen merkt de Sportdienst dat nieuwe deelnemers vaak niet in het juiste niveau ingeschreven zijn. Om dat te verhelpen wordt een testdag georganiseerd voorafgaand aan de inschrijving.

Verplichte testdag voor:

Kinderen die geboren zijn tussen 01/01/2006 en 31/12/2012 en nog GEEN zwemles volgden bij Sportdienst Gent.

Voor nieuwe deelnemers zwemmen die geboren zijn voor 31 december 2012 is inschrijven voor een zwemcursus enkel mogelijk via de testdag. Deze vindt plaats op woensdag 28 juni 2017 in zwembad Rooigem tussen 13.45 en 17.30 uur (het juiste testuur wordt later meegedeeld).

Praktisch

 • Inschrijven voor de testdag is verplicht en kan vanaf 17 juni 2017 voor Gentenaars en vanaf maandag 19 juni 2017 voor niet-Gentenaars
 • De volgorde van inschrijving voor de testdag is ook de volgorde voor het toewijzen van de nog beschikbare plaatsen. Dit gebeurt onmiddellijk na het testmoment op woensdag 28 juni in zwembad Rooigem (VOL is VOL). Deelname aan de testles is geen garantie op een effectief plaatsje.
 • Indien er geen effectieve plaats meer vrij is, komt u op de wachtlijst (die is enkel geldig voor de cursusreeks september 2017 – januari 2018).
 • De testdag is gratis.
 • De Sportdienst zorgt voor voldoende fun tijdens het testmoment.
 • Tijdens het testmoment moeten de kinderen onder begeleiding zijn van één volwassene (+ 18 jaar).

Geen testdag voor:

Kinderen die geboren zijn tussen 01/01/2013 en 31/08/2016 (Eendje – Zeepaardje – Pinguïn).

Praktisch:

 • Inschrijven op leeftijd voor niveau Eendje, Zeepaardje of Pinguïn.
 • Inschrijven kan vanaf zaterdag 17 juni 2017 (voor Gentenaars) en vanaf maandag 19 juni 2017 (voor niet-Gentenaars).

Inschrijven testdag en cursussen

De inschrijvingen voor de testdag en alle andere cursussen starten voor Gentenaars op zaterdag 17 juni 2017 om 9 uur, voor niet-Gentenaars op maandag 19 juni 2017 om 9 uur.

Hoe inschrijven?

 • Via de website https://stad.gent/sport2/sportcursussen
 • Telefonisch op 09 266 80 00 van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur
 • Ter plaatse in het Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12 uur en op woensdag ook van 13.30 tot 17 uur
 • Via e-mail naar sportdienst@stad.gent. Opgelet! e-mails worden niet prioritair behandeld.

Programma

Het programma staat op  https://stad.gent/sport2/sportcursussen. Kijk bij jeugd > cursussen halfjaarlijks september.

Start zwemcursussen september 2017

De eerste les van de volgende cursusreeks start op zaterdag 9 september 2017.

Het bericht zwemcursus Gent verscheen eerst op Belg.be.

zwemcursus Gent

Door Johan

Inschrijving Gentse zwemcursus voor nieuwe deelnemers enkel mogelijk via testdag

In september 2017 starten de halfjaarlijkse sportcursussen van de Stad Gent. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 17 juni 2017. Bij de start van een nieuwe cursusreeks zwemmen voor kinderen merkt de Sportdienst dat nieuwe deelnemers vaak niet in het juiste niveau ingeschreven zijn. Om dat te verhelpen wordt een testdag georganiseerd voorafgaand aan de inschrijving.

Verplichte testdag voor:

Kinderen die geboren zijn tussen 01/01/2006 en 31/12/2012 en nog GEEN zwemles volgden bij Sportdienst Gent.

Voor nieuwe deelnemers zwemmen die geboren zijn voor 31 december 2012 is inschrijven voor een zwemcursus enkel mogelijk via de testdag. Deze vindt plaats op woensdag 28 juni 2017 in zwembad Rooigem tussen 13.45 en 17.30 uur (het juiste testuur wordt later meegedeeld).

Praktisch

 • Inschrijven voor de testdag is verplicht en kan vanaf 17 juni 2017 voor Gentenaars en vanaf maandag 19 juni 2017 voor niet-Gentenaars
 • De volgorde van inschrijving voor de testdag is ook de volgorde voor het toewijzen van de nog beschikbare plaatsen. Dit gebeurt onmiddellijk na het testmoment op woensdag 28 juni in zwembad Rooigem (VOL is VOL). Deelname aan de testles is geen garantie op een effectief plaatsje.
 • Indien er geen effectieve plaats meer vrij is, komt u op de wachtlijst (die is enkel geldig voor de cursusreeks september 2017 – januari 2018).
 • De testdag is gratis.
 • De Sportdienst zorgt voor voldoende fun tijdens het testmoment.
 • Tijdens het testmoment moeten de kinderen onder begeleiding zijn van één volwassene (+ 18 jaar).

Geen testdag voor:

Kinderen die geboren zijn tussen 01/01/2013 en 31/08/2016 (Eendje – Zeepaardje – Pinguïn).

Praktisch:

 • Inschrijven op leeftijd voor niveau Eendje, Zeepaardje of Pinguïn.
 • Inschrijven kan vanaf zaterdag 17 juni 2017 (voor Gentenaars) en vanaf maandag 19 juni 2017 (voor niet-Gentenaars).

Inschrijven testdag en cursussen

De inschrijvingen voor de testdag en alle andere cursussen starten voor Gentenaars op zaterdag 17 juni 2017 om 9 uur, voor niet-Gentenaars op maandag 19 juni 2017 om 9 uur.

Hoe inschrijven?

 • Via de website https://stad.gent/sport2/sportcursussen
 • Telefonisch op 09 266 80 00 van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur
 • Ter plaatse in het Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12 uur en op woensdag ook van 13.30 tot 17 uur
 • Via e-mail naar sportdienst@stad.gent. Opgelet! e-mails worden niet prioritair behandeld.

Programma

Het programma staat op  https://stad.gent/sport2/sportcursussen. Kijk bij jeugd > cursussen halfjaarlijks september.

Start zwemcursussen september 2017

De eerste les van de volgende cursusreeks start op zaterdag 9 september 2017.

Het bericht zwemcursus Gent verscheen eerst op Belg.be.

KAA Gent verder in zee met Napoleon Games

Door Johan

KAA Gent verder in zee met Napoleon Games

Zopas beslisten KAA Gent en Napoleon Games hun partnership te verlengen met twee jaar. Het contract loopt hierdoor tot 30 juni 2019.

Minstens tot dan blijft het logo van Napoleon Games achteraan op de clubtenues pronken.

Robuuste partnerships zoals die met Napoleon Games stellen KAA Gent in staat haar grote sportieve ambities waar te maken. Als sterk merk draagt KAA Gent ook bij tot het vergroten van de naamsbekendheid van Napoleon Games.

Last but not least stellen partnerships als die met Napoleon Games KAA Gent in staat om stelselmatig de financiële draagkracht van onze communitywerking Voetbal in de Stad te vergroten wat op zijn beurt bijdraagt tot de sterkte van het Gentse communitywerk.

KAA Gent en Napoleon Games zijn dan ook verheugd met de verderzetting van de samenwerking die voor beide partners een échte win-win situatie oplevert.

KAA Gent dankt zijn partner Napoleon Games voor het vertrouwen en kijkt uit naar onze verdere samenwerking.

Het bericht KAA Gent verder in zee met Napoleon Games verscheen eerst op Belg.be.

KAA Gent verder in zee met Napoleon Games

Door Johan

KAA Gent verder in zee met Napoleon Games

Zopas beslisten KAA Gent en Napoleon Games hun partnership te verlengen met twee jaar. Het contract loopt hierdoor tot 30 juni 2019.

Minstens tot dan blijft het logo van Napoleon Games achteraan op de clubtenues pronken.

Robuuste partnerships zoals die met Napoleon Games stellen KAA Gent in staat haar grote sportieve ambities waar te maken. Als sterk merk draagt KAA Gent ook bij tot het vergroten van de naamsbekendheid van Napoleon Games.

Last but not least stellen partnerships als die met Napoleon Games KAA Gent in staat om stelselmatig de financiële draagkracht van onze communitywerking Voetbal in de Stad te vergroten wat op zijn beurt bijdraagt tot de sterkte van het Gentse communitywerk.

KAA Gent en Napoleon Games zijn dan ook verheugd met de verderzetting van de samenwerking die voor beide partners een échte win-win situatie oplevert.

KAA Gent dankt zijn partner Napoleon Games voor het vertrouwen en kijkt uit naar onze verdere samenwerking.

Het bericht KAA Gent verder in zee met Napoleon Games verscheen eerst op Belg.be.

Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes

Door PVDBD

Dilbeek- “Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes” zal menige lezer de wenkbrauwen doen fronsen. Inderdaad zonder een woordje uitleg zou iedereen dit doen. Maar het gaat over het Dilbeeks zwembad Dilkom dat voortaan het eerste Chloorarme zwembad van Vlaanderen mag genoemd worden. Inderdaad in Dilkom is het voortaan gedaan met de rode ogen, de kleren die verschrikkelijk ruiken naar de Chloor, zelfs de ingang van het zwembad ruikt nog amper naar Chloor.

Dilkom is er zelfs in geslaagd de VLAREM wetgeving aan te passen (kleurt buiten de lijntjes) omwille van het unieke project dat nu al een jaar loopt om de chloor in een openbaar zwembad te reduceren tot bijna niets. In normale openbare zwembaden zit gemiddeld 1 milligram chloor per liter water en dat moet ook zo zijn volgens de VLAREM wetgeving. In Dilkom is dat sinds een jaar tussen de 0,25 a 0,30 milligram. Dit strookt niet met de huidige wetgeving dus kreeg Dilkom een uitzondering voor twee jaar.

Bedoeling is dat mits regelmatige evaluaties van het water van Dilkom, na de proefperiode van twee jaar dit systeem meer en meer in openbare zwembaden zou geïnstalleerd worden. De lagere dosis chloor in het water wordt bereikt door een combinatie van twee chemische processen en UV-desinfectie. Dat is gezonder voor de zwemmers en het milieu, want door de verbeterde luchtkwaliteit kan er bespaard worden op ventilatie- en verwarmingskosten en ook de urine (waar zoveel om te doen is) gaat er echt wel uit zegt Jan Van Den Bulcke Zaakvoerder Oxytronix en producent van het systeem.

(U.V. installatie)

Dat werd volmondig beaamt door stef Desmet huidig directeur van het zwembad die voegde er ook aan toe dat deze installatie op alle huidige installaties kan geplaatst worden. Schepen van sport Anneleen Van den Houte voegde er nog aan toe dat dit troef meer is om meer Dilbeekse zwemmers naar het zwembad te krijgen. Hier kan een gezin nog rustig komen zwemmen met kinderen en zelfs baby’s omdat de allergische reacties op chloor zo goed als uitgesloten zijn.


(Anneleen, stef en jan)

Om dit kracht bij te zetten is er tijdens de paasvakantie een vermindering voorzien voor iedereen die het nieuwe zwembadwater wil komen uittesten. Ook zullen regelmatig de speelmatten op het water worden uitgerold zodat ook de kinderen naar hartelust kunnen ravotten. vergeten we tenslotte niet de gratis aquagim te vermelden die iedere vrijdagavond gratis kan gevolgd worden (enkel toegang is te betalen) en nu reeds een gigantisch succes is. Redenen te over dus om zo spoedig mogelijk dilkom een bezoek te brengen. Meer inlichtingen kan je vinden op hun facebookpagina of hun webstek: www.dilkom.be

Het bericht Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes verscheen eerst op Belg.be.

Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes

Door PVDBD

Dilbeek- “Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes” zal menige lezer de wenkbrauwen doen fronsen. Inderdaad zonder een woordje uitleg zou iedereen dit doen. Maar het gaat over het Dilbeeks zwembad Dilkom dat voortaan het eerste Chloorarme zwembad van Vlaanderen mag genoemd worden. Inderdaad in Dilkom is het voortaan gedaan met de rode ogen, de kleren die verschrikkelijk ruiken naar de Chloor, zelfs de ingang van het zwembad ruikt nog amper naar Chloor.

Dilkom is er zelfs in geslaagd de VLAREM wetgeving aan te passen (kleurt buiten de lijntjes) omwille van het unieke project dat nu al een jaar loopt om de chloor in een openbaar zwembad te reduceren tot bijna niets. In normale openbare zwembaden zit gemiddeld 1 milligram chloor per liter water en dat moet ook zo zijn volgens de VLAREM wetgeving. In Dilkom is dat sinds een jaar tussen de 0,25 a 0,30 milligram. Dit strookt niet met de huidige wetgeving dus kreeg Dilkom een uitzondering voor twee jaar.

Bedoeling is dat mits regelmatige evaluaties van het water van Dilkom, na de proefperiode van twee jaar dit systeem meer en meer in openbare zwembaden zou geïnstalleerd worden. De lagere dosis chloor in het water wordt bereikt door een combinatie van twee chemische processen en UV-desinfectie. Dat is gezonder voor de zwemmers en het milieu, want door de verbeterde luchtkwaliteit kan er bespaard worden op ventilatie- en verwarmingskosten en ook de urine (waar zoveel om te doen is) gaat er echt wel uit zegt Jan Van Den Bulcke Zaakvoerder Oxytronix en producent van het systeem.

(U.V. installatie)

Dat werd volmondig beaamt door stef Desmet huidig directeur van het zwembad die voegde er ook aan toe dat deze installatie op alle huidige installaties kan geplaatst worden. Schepen van sport Anneleen Van den Houte voegde er nog aan toe dat dit troef meer is om meer Dilbeekse zwemmers naar het zwembad te krijgen. Hier kan een gezin nog rustig komen zwemmen met kinderen en zelfs baby’s omdat de allergische reacties op chloor zo goed als uitgesloten zijn.


(Anneleen, stef en jan)

Om dit kracht bij te zetten is er tijdens de paasvakantie een vermindering voorzien voor iedereen die het nieuwe zwembadwater wil komen uittesten. Ook zullen regelmatig de speelmatten op het water worden uitgerold zodat ook de kinderen naar hartelust kunnen ravotten. vergeten we tenslotte niet de gratis aquagim te vermelden die iedere vrijdagavond gratis kan gevolgd worden (enkel toegang is te betalen) en nu reeds een gigantisch succes is. Redenen te over dus om zo spoedig mogelijk dilkom een bezoek te brengen. Meer inlichtingen kan je vinden op hun facebookpagina of hun webstek: www.dilkom.be

Het bericht Dilbeeks zwembad kleurt buiten de lijntjes verscheen eerst op Belg.be.

Autosalon van start in Brussel

Door PVDBD

-Brussel- Het autosalon van Brussel dat afgelopen vrijdag van start ging mag zich verheugen in een talrijke opkomst. Eigenlijk is het nu het salon van moto’s, auto’s, bedrijfsvoertuigen en lichte vracht, het eigenlijke “kleine salon”. Toch wordt er een record aantal bezoekers verwacht op dit 95e autosalon. Het was minister van werk Peeters die op een persconferentie mocht aankondigen dat de kopers veel meer rechten zouden krijgen dan nu het geval is. Als er bvb software geplaatst word in een wagen dan moet de koper daarvan op de hoogte gesteld worden.

Of als de wagen om de één of andere reden teruggeroepen word dan mag dat de consument geen euro kosten. Dit en nog veel meer zit vervat in de ondertekening van de overeenkomst tussen FEBIAC, de Automobiel- en Tweewielerfederatie voor België en Luxemburg, de diensten van Vice-Eerste minister en Minister van Werk, Economie en Consumenten, Kris Peeters en met de FOD Economie.
(overeenkomst net getekend)

Joost Kaesemans woordvoerder van het salon die we na deze persconferentie tegen het lijf liepen wist ons nog te vertellen dat ze voor dit autosalon hoopten op een 400.000 bezoekers. We zijn nu een week verder en het ziet er nu al naar uit dat het getal ongetwijfeld zal gehaald worden. Met nog drie dagen te gaan en vanavond de nocturne hopen ze het aantal ruimschoots te halen.
(Joost Kaesemens, woordvoerder van het salon)

Er zijn ook al een aantal nieuwe technische snufjes te bekijken zoals daar zijn: fileassistent dit is een alternatieve snelheidregelaar die automatisch afremt op je voorganger. Apple Carplay en android auto: Deze technologie zorgt ervoor dat je het scherm van je smartphone kan kopiëren naar het scherm van je auto en zo je smartphone kan bedienen met de knoppen van je wagen. Het staat nog niet helemaal op punt en dit zouden we ook afraden wegens “afleiding”
(zelfs een elkrische bestelwagen werd voorgesteld)

Ook de lichten hebben een metamorfose ondergaan er zijn nu full-led lichten en lichten met lasertechnologie. Deze laatste passen de lichtstraal zodanig aan het zicht zonder je tegenliggers te verblinden. Dat zijn een paar van de nieuwe technologieën dat je op het salon kan vinden, uiteraard met een passend prijskaartje en niet te vinden op de goedkopere modellen.

Tenslotte vinden we ook paleis 12 een aanrader daar krijg je regelmatig een show te zien van waaghalzen op de moto. Maar ook het parcours dat uitgestippeld is om met een wagen en onder begeleiding van een ervaren bestuurder te ontdekken loont zeker en vast de moeite. Bij de Trial Tour zie je en kan je aan de lijve ondervinden tot wat moderne wagens van tegenwoordig in staat zijn.

Mensen die nog naar het 95e autosalon willen moeten zich wel beginnen haasten. Vanavond is er nog een nocturne en blijft het salon open tot 22u, morgen en overmorgen kan je nog terecht van 10u tot 19u. Om de toegangscontrole zot vlot mogelijk te laten verlopen, raadt organisator FEBIAC aan om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Wie toch een tas bij zich heeft, zal deze moeten laten controleren.

Het is bovendien een goed idee om je toegangsticket vooraf via het online platform aan te schaffen (https://tickets.brussels-expo.be/). Tickets die je online koopt zijn goedkoper dan aan de kassa’s ter plaatse, en je verliest geen tijd bij het binnenkomen. Voor de liefhebbers van dromen mits een meerprijs van 7€ kan je vandaag naar je droomauto gaan kijken. Deze wagens kan je kopen vanaf een paar honderdduizend  tot een paar miljoen euro. Zondagavond sluit het 95e autosalon zijn deuren en zullen we weten hoeveel bezoekers er over de vloer kwamen.


(De laatste instructies worden meegedeeld)

Meer foto’s klik hier:

Het bericht Autosalon van start in Brussel verscheen eerst op Belg.be.

Autosalon van start in Brussel

Door PVDBD

-Brussel- Het autosalon van Brussel dat afgelopen vrijdag van start ging mag zich verheugen in een talrijke opkomst. Eigenlijk is het nu het salon van moto’s, auto’s, bedrijfsvoertuigen en lichte vracht, het eigenlijke “kleine salon”. Toch wordt er een record aantal bezoekers verwacht op dit 95e autosalon. Het was minister van werk Peeters die op een persconferentie mocht aankondigen dat de kopers veel meer rechten zouden krijgen dan nu het geval is. Als er bvb software geplaatst word in een wagen dan moet de koper daarvan op de hoogte gesteld worden.

Of als de wagen om de één of andere reden teruggeroepen word dan mag dat de consument geen euro kosten. Dit en nog veel meer zit vervat in de ondertekening van de overeenkomst tussen FEBIAC, de Automobiel- en Tweewielerfederatie voor België en Luxemburg, de diensten van Vice-Eerste minister en Minister van Werk, Economie en Consumenten, Kris Peeters en met de FOD Economie.
(overeenkomst net getekend)

Joost Kaesemans woordvoerder van het salon die we na deze persconferentie tegen het lijf liepen wist ons nog te vertellen dat ze voor dit autosalon hoopten op een 400.000 bezoekers. We zijn nu een week verder en het ziet er nu al naar uit dat het getal ongetwijfeld zal gehaald worden. Met nog drie dagen te gaan en vanavond de nocturne hopen ze het aantal ruimschoots te halen.
(Joost Kaesemens, woordvoerder van het salon)

Er zijn ook al een aantal nieuwe technische snufjes te bekijken zoals daar zijn: fileassistent dit is een alternatieve snelheidregelaar die automatisch afremt op je voorganger. Apple Carplay en android auto: Deze technologie zorgt ervoor dat je het scherm van je smartphone kan kopiëren naar het scherm van je auto en zo je smartphone kan bedienen met de knoppen van je wagen. Het staat nog niet helemaal op punt en dit zouden we ook afraden wegens “afleiding”
(zelfs een elkrische bestelwagen werd voorgesteld)

Ook de lichten hebben een metamorfose ondergaan er zijn nu full-led lichten en lichten met lasertechnologie. Deze laatste passen de lichtstraal zodanig aan het zicht zonder je tegenliggers te verblinden. Dat zijn een paar van de nieuwe technologieën dat je op het salon kan vinden, uiteraard met een passend prijskaartje en niet te vinden op de goedkopere modellen.

Tenslotte vinden we ook paleis 12 een aanrader daar krijg je regelmatig een show te zien van waaghalzen op de moto. Maar ook het parcours dat uitgestippeld is om met een wagen en onder begeleiding van een ervaren bestuurder te ontdekken loont zeker en vast de moeite. Bij de Trial Tour zie je en kan je aan de lijve ondervinden tot wat moderne wagens van tegenwoordig in staat zijn.

Mensen die nog naar het 95e autosalon willen moeten zich wel beginnen haasten. Vanavond is er nog een nocturne en blijft het salon open tot 22u, morgen en overmorgen kan je nog terecht van 10u tot 19u. Om de toegangscontrole zot vlot mogelijk te laten verlopen, raadt organisator FEBIAC aan om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Wie toch een tas bij zich heeft, zal deze moeten laten controleren.

Het is bovendien een goed idee om je toegangsticket vooraf via het online platform aan te schaffen (https://tickets.brussels-expo.be/). Tickets die je online koopt zijn goedkoper dan aan de kassa’s ter plaatse, en je verliest geen tijd bij het binnenkomen. Voor de liefhebbers van dromen mits een meerprijs van 7€ kan je vandaag naar je droomauto gaan kijken. Deze wagens kan je kopen vanaf een paar honderdduizend  tot een paar miljoen euro. Zondagavond sluit het 95e autosalon zijn deuren en zullen we weten hoeveel bezoekers er over de vloer kwamen.


(De laatste instructies worden meegedeeld)

Meer foto’s klik hier:

Het bericht Autosalon van start in Brussel verscheen eerst op Belg.be.

❌