[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Belg.be : Showbizz

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label

Door PVDBD

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label. 2020 is gestart met een nog nooit geziene onzekerheid. Ons dagelijks leven werd overhoop gegooid en we moesten ons aanpassen aan de huidige situatie. Veranderen is vooruitgaan, moet Dennis Cartier gedacht hebben. Met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ duikt hij de popwereld in. “Ik blijf natuurlijk wel trouw aan het house-genre waarmee je Dennis Cartier associeert. Ik maakte dit nummer al even geleden en vond het nu tijd om het uit te brengen. Met dit nummer wil ik mensen geruststellen. Ik wil laten zien dat we steeds het leven met een positieve blik moeten bekijken. Als iedereen dat zou doen, zouden we volgens mij in een mooiere wereld leven”, zegt Dennis Cartier.

2 jaar geleden

Het idee voor ‘Don’t Let Go’ is 2 jaar geleden al ontstaan. Ik zat in de auto toen ik plots een leuke melodie in mijn hoofd begon te neuriën. Die heb ik natuurlijk meteen opgenomen op mijn smartphone. Wanneer ik thuiskwam, ben ik mijn studio ingedoken en heb ik de productie verder uitgewerkt. Volgens mijn visie, kan je in groep altijd meer bereiken dan alleen. Daarom heb ik singersongwriter en goede Amerikaanse vriend Bryant Powell gevraagd om de tekst te schrijven. Daarnaast heb ik ook een gitarist ingeschakeld om wat gitaarlijnen in te spelen. Het is een hoopvol nummer geworden, met positieve teksten. Als perfectionist heeft het echter heel wat bloed, zweet en tranen gekost om de plaat af te werken. Er zijn namelijk 31 versies van het nummer! Het finale resultaat is volgens mij heel erg geslaagd, hopelijk vindt het publiek dat ook”, lacht Dennis.

Innovatie

Dennis Cartier houdt van vernieuwing. Dat bewees hij al met zijn vorige release ‘On Board’. Hij maakte gebruik van 8D-technologie. Bij een 8D-versie van een lied lijkt het alsof de luisteraar in het midden van het publiek staat tijdens een concert. Ook met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ wilt Dennis Cartier zichzelf heruitvinden. “Ik hou heel erg van mijn huidige house-genre. Ik neem dus geen afscheid van clubmuziek. In de toekomst wil ik beide wegen bewandelen. Er staat namelijk al een nieuw clubnummer klaar om in augustus op het label van Fedde Le Grand te releasen. ‘Don’t Let Go’ is anders dan de clubmuziek die ik normaal gezien uitbreng. Door de lockdown vielen heel wat boekingen weg, waardoor ik veel meer vrije tijd kreeg. Daarom leek het me een goed idee om net nu die commerciële single af te werken en uit te brengen.”

Eigen label

“De tijd was ook gekomen om mijn eigen label op te richten. Ik droomde er al heel lang van. Als controlefreak, heb ik alles graag zelf in handen en sta ik dus ook mee aan het stuur. In eerste instantie wil ik mijn eigen muziek releasen, maar op lange termijn zijn zeker ook andere artiesten welkom op Cartierecordings!”, zegt Dennis Cartier.

‘Don’t Let Go’, de nieuwe single van Dennis Cartier, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

 

Het bericht Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label verscheen eerst op Belg.be.

OuderBelg.be : Showbizz

Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise

Door PVDBD

Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise. Vandaag wordt in Vlaanderen fase 4 van de exitstrategie uitgerold. (trouw)Feesten en evenementen – weliswaar met beperkingen – worden opnieuw toegestaan. Vanaf volgende maand kunnen we ook terug met z’n allen naar de kermis. In navolging van de openingsdans, bedacht zanger Alwin met de ‘1,5 meter polonaise’ een creatieve oplossing. Daardoor kan er terug de polonaise gedanst worden. “We hebben het getest en conform de regels kan je geheel corona-proof een polonaise houden. Het is wennen, maar anderzijds biedt het mogelijkheden en zorgt het voor de broodnodige sfeer en gezelligheid”, zegt Alwin enthousiast.

Alwin
(Foto: Buzzardmusic.be)

2de Nummer

Iedereen zoekt zijn of haar weg om een gepaste invulling te kunnen geven aan vanzelfsprekende dingen. Klanten ontvangen, uit eten gaan of een feestje vieren. Geen (trouw)feestjes zonder polonaise, ook al mag je buiten de openingsdans nog niet echt dansen. “Uiteraard moeten we er alles aan blijven doen om de virusverspreiding in te dammen. Een openingsdans is toegestaan, maar het is wachten op het echte dansfeest. Dat gemis probeer ik op te vangen met mijn nieuwe single, de ‘1,5 meter polonaise’. Met de 15 personen in jouw bubbel is hij toegestaan en op een trouwfeest is het een veilig alternatief om als 2de nummer te spelen, na de openingsdans. Met een stevige knipoog zorgt dit vrolijke, aanstekelijke nummer zonder twijfel voor een brede glimlach op de gezichten van de feestvierende Vlamingen en Nederlanders.”

1,5 meter polonaise

Voor Alwin is de release van de ‘1,5 meter polonaise’ een nieuw hoogtepunt in zijn carrière: “De gevolgen van het coronavirus zorgen voor het ‘nieuwe normaal. Daar wil ik op een positieve manier een draai aan geven. Samen met tekstschrijver Pascal de Vormer en producer Joris van Dijk ontstond het idee. Dat werd al snel uitgewerkt tot de single ‘1,5 meter polonaise’. Ik ben overrompeld door de massaal positieve reacties die ik tot nu toe kreeg op de single. Vooral een teken dat de Vlamingen en Nederlanders er klaar voor zijn. Natuurlijk moeten we wel rekening blijven houden met de regels en dus ook de social distancing, want het virus is nog niet verdwenen. Elke kans op een mogelijke besmetting moeten we vermijden. Ik weet zeker dat ook de Vlamingen klaar zijn voor veilige (bubbel)feestjes en de 1,5 meter polonaise.”

‘1,5 meter polonaise’, de nieuwe single van Alwin, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise verscheen eerst op Belg.be.

Piet Piraat en Samson & Marie ook naar Puurs

Door PVDBD

Piet Piraat en Samson en Marie ook naar Puurs. Piet Piraat en Samson & Marie worden ook toegevoegd aan line-up pop-up concerten. “We hebben ook aan de allerkleinsten gedacht en mogen jong en oud op zondag 12 juli om 14u00 en 18u00 in het Studio 100 Pop-Up Theater verwelkomen op de ‘Piet Piraat en Samson & Marie Zomeroptredens’, zegt Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment, organisator van alle pop-up concerten in Puurs.

Studio 100-figuren

We zijn zeer trots en heel blij dat we ook deze populaire Studio 100-figuren mogen toevoegen aan onze line-up. Het wordt een superleuk optreden, bestaande uit twee delen. In het eerste deel neemt Piet Piraat je mee op een avontuurlijke, muzikale tocht doorheen zijn leukste liedjes.  Aansluitend nemen Samson & Marie het over. Naast hun meezinger ‘Samson & Marie’ en de nieuwste single ‘Grote rode luchtballon’, passeren ook de grootste Samson-hits de revue. En dat na de wissel van baasje, de release van hun 2de single én de aankondiging van een nieuwe tv-serie op Ketnet. Op 12 juli zal het dan ook de eerste keer zijn dat Ze alleen optreden voor publiek. Iets om enorm naar uit te kijken”, besluit Pieter Ramboer.

Piet Piraat en Samson & Marie

Normaal zit hij op zijn schip ‘De Scheve Schuit’ en schuimt de piratenkapitein met zijn vreemde bemanning de grote wateren af op zoek naar avontuur. Maar op zondag 12 juli houdt Piet Piraat halt in het Studio 100 Pop-Up Theater voor 2 optredens. De allerkleinsten zullen vanuit hun gezellige bubbel van 2 of 4 personen, voluit kunnen meezingen met zijn aanstekelijke piratenliedjes. Wanneer alle stemmen gesmeerd zijn, wordt Piet Piraat op het podium afgelost door Samson & Marie. Die zullen naast hun eigen leuke liedjes, natuurlijk ook de grootste Samson-hits brengen.

Piet Piraat en Marie&Samson

Nieuw Baasje

Eind vorig jaar werd Marie Verhulst officieel voorgesteld als het nieuwe baasje van Samson, een taak die ze na 30 jaar overneemt van haar vader Gert. Eind december 2020 is het duo opnieuw te gast tijdens de afscheidsshows van ‘Samson & Gert’, maar ondertussen lanceerden Samson & Marie al hun 2de single ‘Grote rode luchtballon’, zijn er in september 2020 gloednieuwe afleveringen van de tv-serie op Ketnet en kan je op zondag 12 juli in de gezellige bubbelsetting van het Studio 100 Pop-Up Theater komen kijken naar hun eerste optredens.

Eigen Optredens

“Door de coronacrisis waren onze shows in Plopsaland en al onze optredens op verschillende zomerfestivals weggevallen of verplaatst naar volgend jaar. We zijn dan ook heel blij dat deze intieme concerten in het Pop-Up Theater nu aangekondigd worden. Het zijn meteen de eerste eigen optredens van Samson en mij, naast mijn passage in de Afscheidsshows van Samson & Gert. Ik zal waarschijnlijk een beetje zenuwachtig zijn, maar ik weet zeker dat wanneer ik in de vertrouwde ogen van Samson kijk, mij dat onmiddellijk gaat geruststellen. We gaan er samen met het publiek een zomerse knal op geven.”
– Marie Verhulst –

Vanaf vandaag om 10u00 kan je op www.popupconcerten.be tickets kopen voor de ‘Piet Piraat en Samson & Marie Zomeroptredens’ van zondag 12 juli in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Wees snel, want de capaciteit per show is beperkt tot 200 mensen.

Tickets zijn per bubbel van 2 of 4 personen beschikbaar en kosten €34,50 per stuk.

Deze concerten worden georganiseerd door House of Entertainment.
Een complete lijst van alle pop-up concerten vind je op www.popupconcerten.be

 

Het bericht Piet Piraat en Samson & Marie ook naar Puurs verscheen eerst op Belg.be.

House of Entertainment pakt uit in Studio 100 Pop-Up Theater

Door PVDBD

House of Entertainment pakt zwaar uit in Studio 100 Pop-Up Theater. Na de eerdere aankondiging van Natalia & Jef Neve, The Starlings, Willy Sommers, Nick & Simon, Christoff, Belle Perez, De Romeo’s, Lindsay & Herbert, Glennis Grace en Dana Winner die eerder al bekend waren. voegt concertorganisator House of Entertainment met Snelle (5 juli om 14u, 18u en 21u), Hooverphonic (16 juli om 18u en 21u) en Clouseau (20 en 21 juli, telkens om 18u en 21u) nog 3 absolute toppers toe. De concerten zijn voorzien in juli 2020. Deze gaan door in een intieme, gezellige concertzaal omgebouwde Studio 100 Pop-Up Theater. De ticketverkoop voor deze extra concerten start vandaag via www.popupconcerten.be.

Pieter Ramboer

  “We zijn zeer trots dat we Clouseau, Hooverphonic en Snelle in juli mogen ontvangen in het Studio 100 Pop-Up Theater”. Zo zegt Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment. We hadden al een zeer sterke line-up en die oogt met de toevoeging van deze kleppers alleen nog maar indrukwekkender. We willen de mensen een onvergetelijke ervaring bezorgen. Dat door hen unieke concerten aan te bieden met de strafste artiesten van de Lage Landen. We ontvangen publiek, artiesten en medewerkers met respect voor alle opgelegde maatregelen. Op algemene vraag van het publiek, hebben we voor alle pop-up concerten extra bubbels van 2 personen voorzien, want die blijken – een beetje tegen onze verwachtingen in – populairder dan de bubbels van 4″, besluit Pieter Ramboer.

Snelle

De voorbije maanden scoorde de Nederlandse sensatie Snelle met ‘Reünie’. De duetsingle met Marco Borsato ‘Lippenstift’ en het heerlijke ‘Smoorverliefd’ zorgde ook in Vlaanderen voor hit na hit. Zijn album ’24’ is een voltreffer en na zijn uitverkochte concert in het Leuvense Depot, zorgde hij voor een spectaculaire stunt. In minder dan 24 uur tijd werd de Antwerpse Lotto Arena uitverkocht. Wie geen kaartjes kon bemachtigen voor één van deze concerten, krijgt een nieuwe en unieke kans, want op zondag 5 juli speelt Snelle maar liefst 3 exclusieve concerten (14u – 18u – 21u) in het Studio 100 Pop-Up Theater. “Het wordt bijzonder, ook voor mij, want spelen voor slechts 200 mensen heb ik nog niet zo vaak gedaan. Iedereen zal alleszins kunnen genieten van een unieke concertbeleving”, zegt Snelle enthousiast.

Clouseau

Een goeie drie jaar na ‘Clouseau Danst’ is Clouseau helemaal terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat, genaamd ‘Tweesprong’. Het is een bijzonder eerlijk en emotioneel album geworden. Koen en Kris denken oprecht dat ze nog nooit zò’n verzameling straffe songs op één album hebben gehad. En dat zeggen ze niet omdat dat vaak het klassieke promopraatje is : je vòelt gewoon dat ze écht trots zijn op hun nieuwe album! Op 20 en 21 juli kan je in het Studio 100 Pop-up Theater gaan genieten van de uitmuntende ‘Tweesprong’-concerten van Clouseau en dat telkens om 18u en 21u.

Volledige line-up (tot op heden in verkoop): www.popupconcerten.be

Het bericht House of Entertainment pakt uit in Studio 100 Pop-Up Theater verscheen eerst op Belg.be.

De Romeo’s zullen donderdag geld schenken geld aan Make-A-Wish

Door PVDBD

De Romeo’s zullen donderdag geld schenken aan Make-A-Wish. Door het coronavirus hebben ze elkaar de voorbije 4 maanden niet meer fysiek gezien. Via WhatsApp en ook telefonisch hadden ze wel dagelijks contact. Gelukkig komt aan die situatie donderdagmiddag een einde. Want dan zijn De Romeo’s te gast bij Make-A-Wish Belgium – Vlaanderen.

De Romeo,s
(Foto: House Of Entertainment)

Make a wish

In 2017 lanceerden De Romeo’s  met Vanreusel in de Belgische frituren De Romeo’s Frikandel XXL. Sinds maart 2018 wordt een deel van de opbrengst afgestaan aan Make-A-Wish. Vorig jaar reikten De Romeo’s en Vanreusel in Parijs een cheque uit van €11.500. De Franse hoofdstad ligt namelijk op 460 kilometer van de Hamontse Vanreusel fabriek. Laat deze afstand nu net gelijk zijn aan het aantal kilometers Frikandel XXL dat in dat jaar werd verkocht.

Opnieuw Optreden

Dankzij de nodige maatregelen kunnen De Romeo’s opnieuw samenkomen. Het is fijn dat we zelfs in volle coronatijd opnieuw geld mogen overhandigen. We kijken er erg naar uit om volgende maand weer te kunnen optreden. Maar het is fijn om mekaar eindelijk bij deze gelegenheid terug te zien. 

Het bericht De Romeo’s zullen donderdag geld schenken geld aan Make-A-Wish verscheen eerst op Belg.be.

Nordin De Moor wordt Willy Wonka

Door PVDBD

Nordin De Moor wordt ‘Willy Wonka’ in ‘Charlie and the Chocolate Factory’.
Na ‘MAMMA MIA!’ en ‘The Sound of Music’ pakt Deep Bridge vanaf december 2021 opnieuw uit met een eigen Vlaamse versie van een internationale titel. Over anderhalf jaar opent Willy Wonka’s mysterieuze chocoladefabriek de deuren in de Antwerpse Stadsschouwburg. Na Broadway en West End kan je er terecht voor de Vlaamse versie van de Roald Dahl-klassieker Charlie and the Chocolate Factory’.

Willy Wonka

De eigenzinnige, kleurrijke Willy Wonka wordt gespeeld door Nordin De Moor.Na zijn glansrol 4 jaar geleden in de musical ‘Chaplin’, is Nordin klaar voor Willy Wonka. Een rol die hem op het lijf geschreven is en waar hij gegarandeerd opnieuw mee zal verbazen”.  Het verhaal van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Het boek werd verfilmd met Gene Wilder en recenter Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. De musical speelde eerder op de Londense West End en Broadway.

spectaculaire nieuwe musical

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze fabriek. En dit alleen maar voor enkele gelukkigen. De jonge Charlie Bucket en vier andere gouden ticketwinnaars gaan op een onvergetelijke reis in de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Een chocolade tuin, een leger van eekhoorns en de eigenaardige Oompa-Loompas moet je zelf gezien hebben voordat je het gelooft. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een spectaculaire nieuwe musical boordevol zoete traktaties.

verrassende familievoorstellingen

Nordin is een vaste waarde in de Deep Bridge producties. Hij speelde Brad Majors in de ‘Rocky Horror Show’ en Patsy in ‘Spamalot‘. Met zijn vertolking van Thomas Andrews in ‘Titanic’ op het Donkmeer, kon hij opnieuw rekenen op lovende kritieken. In de spektakelmusicals van Studio 100 heeft hij een vaste stek in het ensemble. Met zijn rol als Willy Wonka stapt hij nu door de grote poort naar binnen, in wat één van de meest verrassende familievoorstellingen van 2021 belooft te worden.

Goedgekeurd

“Nordin is een klasbak. We hebben al vaak samengewerkt en keer op keer is dat een plezier geweest. Of Nordin nu een plaats in het ensemble inneemt of een hoofdrol, dat is altijd met veel goesting en vakmanschap. Naast een fijn mens is Nordin een natuurtalent. We zijn blij dat hij deze rol ziet zitten en meteen toehapte zodra deze titel bij ons ter sprake kwam. De erfgenamen van Roald Dahl, die toekijken op deze productie, hebben hem onmiddellijk goedgekeurd”, klinkt het bij Deep Bridge.

Roald Dahl

Dit wordt voor mij veruit de lekkerste show die ik ooit gedaan zal hebben”, zegt  Nordin De MoorAls chocoholic zal geen enkele chocoladereep in deze voorstelling veilig zijn voor mij en dat is een belofte! Dankbaar om deze unieke kans, maar ook omdat ik een eigen twist mag geven aan Willy Wonka, het geweldige personage uit het unieke brein van Roald Dahl. Een kleurrijk avontuur staat er mij en het publiek te wachten, want dit is een musical die je moet gezien hebben én voor het eerst in een Vlaamse uitvoering. Ik kijk er nu al naar uit!

kinderrollen

Ondertussen wordt er bij Deep Bridge verder gepuzzeld aan de cast. “De kinderrollen van Veruca Salt, Mike Teevee en Charlie Bucket worden – net als op de Londense West End – door kinderen gespeeld. Heel binnenkort lanceren we die audities. De zoektocht wordt bijzonder. ” aldus de productie.

De Vlaamse versie van ‘Charlie and the Chocolate Factory’, met Nordin De Moor als Willy Wonka, speelt vanaf december 2021 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Info en tickets vind je op www.deepbridge.be

Het bericht Nordin De Moor wordt Willy Wonka verscheen eerst op Belg.be.

Poot & Vijverman lanceren hun oorwurm ‘Laat me gerust’

Door PVDBD

Poot & Vijverman lanceren hun catchy pop/kleinkunst oorwurm ‘Laat me gerust’. We denken het allemaal, maar zeggen het nooit omdat het soms hard kan overkomen. Zeker in het digitale tijdperk, waarin onze smartphone voortdurend geluidjes maakt. En dit omdat er in de vele WhatsApp-groepen waar we allemaal inzitten veel wordt afgekletst en gezeverd. Wij zien iedereen graag in onze omgeving, maar soms willen we ook eens wat tijd voor onszelf. Met een vette knipoog, ludiek en humoristisch, is dat wat we bezingen in onze nieuwe single ‘Laat me gerust’”. Zo zeggen (Kristof) Poot & (Koen) Vijverman. “We kennen elkaar ondertussen al meer dan 20 jaar. We weten wat we aan elkaar hebben en er is ook de wetenschap dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. We zijn recht voor de raap, daarom dat het tussen ons ook net zo goed aanvoelt”, zegt Kristof Poot.

Humor

Na ‘Leef het’ en ‘Midden jaren 80’ gooit het duo Poot & Vijverman het met de nieuwe single ‘Laat me gerust’ over een andere boeg. “Nederlandstalige pop/kleinkunst met veel humor, waardoor het breed toegankelijk is. Het nummer klinkt fantastisch, althans dat vinden wij toch (lacht), maar ook als we mogen verdergaan op de eerste reacties van anderen, dan zou deze oorwurm het wel eens ver kunnen schoppen”, vult Koen Vijverman aan.

Cabaretgroep

Met hun prettig gestoorde cabaretgroep ‘Sale-ami’ stonden ze 10 jaar geleden al samen op de podia. “Toen voelden we al dat er meer in zat, maar door de drukte rond onze professionele ambities hadden we steeds minder avonden vrij en was die muzikale continuiteit een uitdaging”, zegt Kristof Poot. Als televisiemaker-producer was en is hij betrokken bij succesvolle tv-programma’s zoals ‘Boer zkt vrouw’, ‘Stukken van mensen’, ‘Help, mijn is een klusser’, e.v.a.. Als professioneel acteur en tv-maker was Koen Vijverman betrokken bij o.a. ‘Familie’, ‘Coppers’, Zone Stad’ e.v.a..

Televisie

“We hebben elkaar in het tv-wereldje leren kennen. Daar ligt de basis van onze vriendschap en daar hebben we ook al verschillende keren vlekkeloos samengewerkt. Voorlopig vinden we het beiden fijn om ‘Poot & Vijverman’ te combineren met onze andere activiteiten. Als ik wist dat er genoeg brood op de plank kwam, zou ik voor de muziek kiezen. Alhoewel ik na al die jaren nog steeds met veel passie en goesting televisie maak. Ik weet zeker dat ik het snel zou missen, dus doe ik voorlopig de combinatie”, zegt Koen Vijverman.

3de single

“Ik ben blij dat we na ‘Sale-ami’ met ‘Poot & Vijverman’ de draad weer hebben opgepakt. Ondertussen is ‘Laat me gerust ‘ de 3de single die we uitbrengen en telkens proberen we met nieuwe nummers een paar stappen vooruit te zetten, en ons publiek te verbreden. Het muzikale DNA van Poot & Vijverman bestaat uit de combinatie van muziek en humor. We kunnen onszelf goed relativeren en we doen dat ook met de situaties waar we in zitten. Van zodra het mocht, hebben Koen en ik elkaar tijdens de quarantaine toegelaten in elkaars persoonlijke bubbel. Zo konden we verder werken aan nieuwe nummers”, zegt Kristof Poot.

Collegas

Net als heel wat van hun collega’s, missen Poot & Vijverman hun publiek. Koen: “We waren goed op dreef, maar door corona zijn er ook bij ons heel wat optredens voor de komende weken en maanden afgezegd. We kregen ondertussen wel aanvragen voor privé-optredens. In principe zou dat moeten lukken, want we zijn rasentertainers die graag babbelen met de mensen. Het maakt ons niet zoveel uit of we mogen spelen voor 20, 200, 2000 of 20.000 mensen en meer. Een privéfeest, een theaterzaal of een concertweide, het is voor ons allemaal gelijk. Zolang wij de mensen maar een toffe avond kunnen bezorgen.

continuiteit

Het belangrijkste is nu onze muzikale continuiteit en die is er, want de opvolger voor ‘Laat me gerust’ staat al klaar. Met de uitbouw van ons eigen repertoire dromen we al luidop van eigen theatertournee, maar dat is nog even toekomstmuziek. Eerst gaan we keihard promotie maken voor onze nieuwe single. Een zomerhit? Wie weet (lacht). We willen vooral dat mensen zich afvragen wie wij zijn als ze onze muziek horen passeren en dat ze op de sociale media ons opzoeken en gaan volgen. Dat zou vet zijn!”

‘Laat me gerust’, de nieuwe single van Poot & Vijverman, kan u HIER pré-saven op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Poot & Vijverman lanceren hun oorwurm ‘Laat me gerust’ verscheen eerst op Belg.be.

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’!

Door PVDBD

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! Leuvenaar Tchiah Ommar was 18 toen hij deelnam aan ‘The Voice’. De doorbraak bij het grote publiek realiseerde de man met Koerdische roots na z’n deelname aan de talentenjacht ‘MNM Rising Star’. Uit meer dan 800 inschrijvingen stroomde hij door naar de finale, waar hij nipt de duimen moest leggen voor Olivia Trappeniers (OT). Uit de samenwerking met DJ Lester Williams ontstond zijn debuutsingle ‘SSID’. Een song die ondertussen de kaap van de meer dan 1 miljoen streams heeft overschreden. Het doet iets wanneer je als artiest op je pad geconfronteerd wordt met jouw muziek. Of die nu voorbijkomt op de radio, door dj’s wordt gespeeld of meegezongen wanneer mensen je al joggend voorbijlopen. Echt waar, dat heb ik al eens meegemaakt, ik blijf het bijzonder vinden”, zegt Hunter Falls.

Amerikaans getint

Met ‘Starshine’ legt Hunter Falls de lat weer een stukje hoger. “Het gaat over dromen en de wetenschap dat we allemaal ons lot in eigen handen hebben. Het is een Amerikaans getinte funky popsong die lekker in het gehoor ligt. Als ik hem zing is het voor mij geen optie om stil te blijven staan. Productioneel en inhoudelijk zijn het alleen maar ‘good vibes’, die ik graag deel met het publiek. Als singer-songwriter kost het mij niet veel moeite om songs te componeren. Voor mij is het eigenlijk een continu ‘on going’ proces waarin ik ben verwikkeld.

Samenwerking

Wat ik fijn vind zijn de samenwerkingen. Ik vind het fijn om geïnspireerd te worden door verschillende producers. Een studio-sessie is voor mij een feest. We beginnen meestal wat te jammen, het moment waarop iedereen zijn of haar ideeën in de groep gooit. Daarna wordt het concreter en boetseren we een nummer tot een amalgaan, gestructureerd geheel. Voor mij zijn de gelaagdheid, maar ook de authenticiteit van een song belangrijk. “ik had meteen door dat ‘Starshine’ jouw nieuwe single was. Ik herkende jouw stijl en het internationale karakter”, zei een vriend tegen mij een paar dagen geleden. Mooie complimenten, die inderdaad heel motiverend werken.” 

Streams

Deelnemen aan een talentenjacht is voor Hunter Falls momenteel geen prioriteit en staat voorlopig ook niet meer op het lijstje. “Ik ben blij dat ik destijds die kansen heb gekregen, waardoor er ook heel wat nieuwe deuren voor mij werden geopend. Op dit moment ga ik voluit voor mijn nieuwe single ‘Starshine’. Ook al is er de sociale media, waar ik zelf natuurlijk ook actief op aanwezig ben, ik merk dat je vandaag als artiest harder moet werken om mensen te overtuigen wanneer je met iets vernieuwend afkomt. Dat vraagt inderdaad veel energie, moed, doorzettingsvermogen en geduld, maar dat zijn allemaal zaken die mij goed liggen. De streams blijven stijgen, net als de volgers op Facebook, Instagram en TikTok. Heerlijk!”

‘Starshine’, de nieuwe single van Hunter Falls, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! verscheen eerst op Belg.be.

Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’

Door PVDBD

Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’: “Nooit gedacht dat ik zo productief zou zijn!” Na het succes van ‘Anybody’ en ‘Made 2 Move’, twee clubtracks die massaal werden gedraaid en gestreamd. Nu pakt de Limburgse dj- en producer Peter Luts deze zomer uit met ‘Hold On To The Light’. Door de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus, zijn er tot eind augustus geen massa-evenementen en blijven ook de discotheken gesloten. “In het voorjaar stonden we nog op de podia en was ik volop aan het spelen. Toen kwam de lockdown. Surrealistisch, behalve als ik naar mijn agenda kijk die ondertussen net zo leeg is geworden als bij mijn collega-dj’s. Jammer, maar we blijven positief en productief.

Peter Luts
(Foto: House Of Entertainment)

nieuwe muziek

Ik had nooit gedacht dat het maken van die nieuwe muziek mij zoveel plezier, energie én een creatieve boost zou geven. De ideeën rollen eruit en het toffe is dat de muziek ook aanslaat. ‘Made 2 Move’, mijn vorige single, was in eerste instantie een clubtrack. In gedachten had ik er al een kruis over gemaakt toen we in volle coronacrisis met gesloten clubs en discotheken het nummer uitbrachten, maar kijk. Fitness-instructeurs, TikTokkers en vastgoedmakelaars pikten de song op, net als de radiozenders en mijn dj-collega’s, waardoor het massaal werd gestreamd.

Peter Luts

nieuwe single

Met zijn nieuwe single ‘Hold On To The Light’ trekt Peter Luts opnieuw de brede, mainstream kaart. “Ik vind het zalig om positive vibes en een goed gevoel met mensen te kunnen delen. Of dat nu met muziek is of achter de draaitafels, dat is mij om het even. Na ‘One Of These Nights’ werkte ik voor mijn nieuw single opnieuw samen met Forêt, die de zang voor haar rekening neemt. Haar stem past perfect bij wat ik zelf omschrijf als een eigentijdse, easy-cheasy en lekker in het oor liggende song (lacht). De summervibes van Ibiza en de zweverige Trance-feel hebben me geïnspireerd.

Hold On To The Light’ van Peter Luts en Forêt verschijnt op het Be Yourself-label en  is vanaf deze week digitaal beschikbaar. “De reacties zijn zo positief en uiteenlopend, dat we niet konden kiezen en beslist hebben om zowel de ‘radio’ als de ‘remote’-edit als nieuwe single te promoten. Een dubbele promorelease en daarom zijn beide versies ook digitaal beschikbaar.”, zegt Peter Luts enthousiast.

Het bericht Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’ verscheen eerst op Belg.be.

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Door PVDBD

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Yvan Guilini (Winter Memories)doorbreekt na 25 jaar de stilte de stilte. De 74-jarige Yvan Guilini heeft opnieuw de smaak te pakken. “’Mélancolie’ is de voorbode van mijn nieuw album dat in het najaar verschijnt!”. Slechts een paar noten volstaan om ‘Winter Memories’, de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini, te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank. Met zijn eigen sound, een mix van Jazz en Klassiek, draaide ‘The King of Hammond’ nog een tijdje succesvol mee. Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z’n instrumenten verkocht en de deuren van z’n studio achter zich dichttrok.

Componeren

Carolina, zijn enige dochter, bleef bij hem aandringen. “Ik heb het nooit kunnen en willen begrijpen waarom het ineens gedaan was. Ik heb altijd gezegd: “papa, jij hebt zo’n talent. Ga je dat nu werkelijk laten liggen en daar niets meer mee doen?”. “Lange tijd vielen mijn woorden in dovemans oren, tot ik op een gegeven moment zag dat hij weer goesting begon te krijgen om muziek te maken. Toen ik hem 3 jaar geleden een synthesizer gaf, was hij zo blij als een klein kind. Ik zag hem herleven en de voorbije 2 jaar heeft hij alles weer opgebouwd. Hij is ook terug beginnen componeren. ‘Mélancolie’ is de eerste single die uitkomt op mijn platenlabel en in het najaar volgt zijn album. Wie kan zeggen dat hij op z’n 74ste een comeback maakt? Voor hem is het menens, want hij droomt er hardop van om straks opnieuw te kunnen gaan optreden. Zo groot is zijn goesting en drive!”.

Yvan Guilini

Yvan Guilini is een rasechte West-Vlaming. Hij werd in Brugge geboren, maar ondertussen woont hij al bijna 7 jaar in het mooie Wenduine. Z’n verzorgde handen verraden op geen enkel moment dat hij al 25 jaar meedraait in de afbraaksector. “Ik werk in onderaanneming en net als bij de meeste zelfstandigen, zijn mijn dagen te kort, zeker nu ik de passie voor muziek weer heb ontdekt.” Op z’n 3de speelde hij reeds piano en 10 jaar later gaf hij al zijn eerste publieke optreden, wat hem aanbiedingen van gevestigde namen in de muziekwereld opleverde. Het was geen brommer of auto, maar wel het legendarische B-3 Hammondorgel dat zijn leven veranderde, toen hij dit voor z’n 18de verjaardag kreeg. Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. ‘The King of Hammond’ werd door de manier en de unieke snelheid waarmee hij de baspedaal bespeelde, een voorbeeld voor velen. “In België heb ik 2 prijzen gekregen voor mijn stijl en muziek. Dat was in 1969, het jaar dat ik terugkwam van mijn wereldtournee. Samen met ‘Dutch Broadcasting Company’ bracht ik dat jaar 2 LP’s uit met populaire Jazzmuziek en traden we op in meer dan 28 landen.”

Comeback

De grote doorbraak van Yvan Guilini kwam in 1976 met zijn wereldhit ‘Winter Memories’. Ook ‘Romantica’, ‘Long Time Ago’ en ‘Jet Fly Me To Japan’ tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen, gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. 8 Jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment. Niemand snapt wat hem bezielde toen hij 25 jaar geleden besloot om ermee te stoppen. “Ik had nood aan frisse lucht en een nieuwe uitdaging, en die vond ik in de afbraakwerken. Jarenlang leefde ik opgesloten, zat ik in de studio’s, de concertzalen of op het vliegtuig en plots was er de buitenlucht, en kon ik met mijn handen werken.

Carolina

Mijn dochter was ontgoocheld toen ik ermee ophield. Ik dacht dat ik er klaar mee was, maar diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek. Carolina bleef aandringen. Als we elkaar zagen begon ze erover te zagen (lacht) en hoe spijtig ze het allemaal vond. Op een gegeven moment zei ze: “Papa, je bent nooit te oud om opnieuw te beginnen. De Guilini’s zijn een sterk geslacht dat  lang meegaat. Kijk naar jouw vader. Die werd 96!” Uiteraard heeft me dat aan het denken gezet en toen ze mij een paar jaar geleden een synthesizer gaf, heb ik die liefde herontdekt.” Op Game Records, het platenlabel van z’n dochter, maakt Yvan Guilini op zijn 74ste eindelijk zijn comeback. “’Winter Love’ kwam 8 jaar geleden uit als fait divers en is niet te vergelijken met de huidige producties. Zijn eerste nieuwe song componeerde hij 3 jaar geleden.

Yvan Guilini

Nostalgie

Maar de laatste 2 jaar – nadat zijn vingers terug soepel werden en hij zijn unieke ‘Hammond-techniek’ weer onder de knie kreeg – is het echt begonnen. Sindsdien is hij niet meer gestopt. Naast zijn legendarische Hammond B-3 heeft hij ondertussen al 4 muziektoestellen staan in zijn studio. ‘Mélancolie’ is meer dan nostalgie. Het is Yvan Guilini op z’n best, met internationale livemuzikanten, waardoor de nieuwe nummers stuk voor stuk grote producties zijn. Op een eigentijdse manier charmeert hij mensen met de typische muziek zoals ze die van hem gewoon zijn. Mijn vader is inderdaad terug op topniveau. Voorlopig combineert hij de muziek met zijn afbraakwerken, maar hij heeft al aangegeven dat hij terug veel goesting heeft om te gaan optreden. Hoe meer volk, hoe liever en niet vergeten dat hij ooit optredens en opnames heeft gedaan met een orkest van 70 man. Hij zou nog ‘ja’ zeggen als ze hem bellen voor ‘The Proms’.”

De nieuwe single ‘Mélancolie’ van Yvan Guilini verschijnt op Game Records en is vanaf nu digitaal beschikbaar. Zijn nieuwe album verschijnt in het najaar.

‘Mélancolie’, de nieuwe single van Yvan Guilini, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte verscheen eerst op Belg.be.

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen

Door PVDBD

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen door Belgische band Uncle Phil

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen, door coronatijd. Maar we zijn stilaan terug op weg naar het normale leven. De terrasjes kunnen opnieuw gevuld worden en de zonneschijn krijgen we er gratis bij. “We’re dancing like in a dolce vita” zou Ryan Paris zeggen. Woorden waarmee hij in 1983 één van de grootste zomerhits aller tijden scoorde. ‘Dolce Vita‘, zijn nummer dat het klein geluk verheerlijkt is vandaag, 37 jaar later, meer dan ooit relevant. En dat dacht de Belgische band Uncle Phil ook. De terugkeer van ʼt schoon leven is dan ook het ideale moment om een hedendaagse remix van deze Italo Disco hit uit de jaren 80 op de wereld los te laten.

Uncle Phil

De zomerse vibe van toen, de sound van vandaag

Uncle Phil, de band die met hun bewerking van ‘Crazy in Love’ van Beyoncé en Jay-Z meer dan 100.000 streams behaalde op Spotify, haalde deze keer de 80’s-classic door de blender. Het resultaat van Uncle Phil is een frisse combinatie van dance en funk, waaraan de juiste dosis Ibiza-beats werden toegevoegd. “Het eindresultaat van onze dance/funk-versie van ‘Dolce Vita’ ligt in lijn met de sound die we normaal live brengen. Nu we even niet kunnen gaan optreden, proberen we op deze manier een beetje party naar de mensen te brengen.

Een dansje in je bubbel kan geen kwaad, toch? Het is even doorbijten, maar we zitten allemaal in dezelfde storm die we nu eenmaal moeten trotseren. In onze band proberen we steeds van alles het beste te maken. We zijn dan ook optimistisch en geloven in het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’. Die positieve boodschap willen we ook met onze nieuwe single brengen. Ooit was het voor ons een doel om een eigen nummer uit te brengen. Nu we deze mijlpaal behaalden, kunnen we verder dromen. Graag willen we eens een show in het buitenland spelen. Een optreden in een hippe beachbar in Ibiza past perfect in dat plaatje”, zegt een glimlachende Tina Schoutens, zangeres bij Uncle Phil.

Videoclip

Ook voor de clip werden kosten noch moeite gespaard. De geanimeerde clip van de hand van Cinema 4D artiest Peter Serruys (@mr_eightyone), toont het verhaal van een speelgoedflamingo die een speelgoedhond probeert te versieren door de moves van een echte balletdanseres te imiteren. Op het einde van de clip vliegen de figuren terug de wijde wereld in. Toevallig is dat alleszins niet.

‘Dolce Vita’, de nieuwe single van Uncle Phil, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht 80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen verscheen eerst op Belg.be.

Jan Wuytens met nieuwe single ‘Kom dan bij mij’

Door PVDBD

Jan Wuytens verrast met nieuwe, vurige single ‘Kom dan bij mij’

Na het succes van ‘Ik droom van jou’, een vergeten pareltje van Paul Severs, slaan zanger Jan Wuytens en producer Christophe Severs opnieuw de muzikale handen in elkaar. Het duo behoudt de ingrediënten van het geslaagde en gesmaakte muziekrecept, en stopte ‘Kom dan bij mij’, een song die Christophe in 1997 schreef en die voor z’n vader ook een hitje werd, in een nieuw en hedendaags jasje.

“Het resultaat is verbluffend: een sterk arrangement en een catchy melodie die in je hoofd blijft zitten. Daarnaast werd het nummer opgenomen in Hallround Studios. Een state-of-the-art studio die haar naam blijft opbouwen en waar er met professioneel materiaal wordt gewerkt. Met Paul Severs deelde ik inderdaad nog het podium. Van zijn zoon Christophe was hij toen al de grootste supporter. Hij sprak me regelmatig aan over zijn studio en hij had toen al door dat die jongen het als songwriter-producer helemaal zou gaan maken.

Hoes-Jan-Wuytens-Kom-Dan-Bij-Mi

‘Ik droom van jou’ was de eerste single die ik met Christophe opnam en waar ik mee doorbrak bij het grote publiek. Dat nummer opende inderdaad heel wat deuren. Paul zei altijd: “Jullie twee samen, dat gaat vonken geven’, en hij heeft gelijk gekregen. Wij zitten inderdaad op dezelfde golflengte. Een grote luxe die nog heel wat toekomstmogelijkheden biedt, want we zijn al volop bezig met nieuwe plannen te maken”, zegt de breed glimlachende Jan Wuytens.

Producer Christophe, die momenteel een hit scoort met ‘Van vooraf aan’’. Deze duetsingle van Nina Butera en White Bird, is opnieuw erg enthousiast over de samenwerking met Jan Wuytens. “Jan weet wat hij wil en da’s inderdaad een groot voordeel. Ik wilde terug een mooi contrast maken tussen de moderne, actuele en eigentijdse muziek. Die combineerden we met Jan z’n klassieke stem. Die combinatie zorgt voor het nieuwe jasje dat we aan ‘Kom dan bij mij’ hebben gegeven.”

‘Kom dan bij mij’, de nieuwe single van Jan Wuytens, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Jan Wuytens met nieuwe single ‘Kom dan bij mij’ verscheen eerst op Belg.be.

Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz

Door PVDBD

De Hasseltse dj en producer Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz: “Zonder publiek…een vreemde ervaring.”

Geen festivalzomer, maar wel de nieuwe single ‘Sun Goes Down’ en in het najaar volgt nog zijn langverwachte debuutalbum.

De Belgische dj en producer Kenn Colt is als resident één van de smaakmakers in de Hasseltse Club Versuz. Door het coronavirus blijft de danstempel nog tot eind augustus gesloten. “Normaal werd het een topzomer, maar door de maatregelen rond het virus zijn alle dansfeesten en massa-evenementen verboden. Geen nieuwe doortocht op Tomorrowland of spelen op het Hongaarse Balaton Sound. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ik ben gestopt met de rekening te maken van de gesneuvelde opdrachten aldus Kenn Colt.

(Foto: House Of Entertainment)

HalloLimburg

Kenn Colt doorbrak vorige week de kalmte die al geruime tijd heerst over de site van het Hasseltse Park. Met enkele vrienden uit zijn bubbel nam hij in de ingang van Club Versuz 2 dj-sets op voor het TVL-programma #HalloLimburg. “Coronaproof, want uiteraard hielden we rekening met alle voorschriften. Het was een vreemde ervaring, want meestal sta ik binnen te draaien voor een dansende massa die zich komt amuseren. Een ingang zonder volk. Dat voelde in het begin heel onwennig aan, maar ik geef toe, ik heb me goed geamuseerd zegt Kenn . Het resultaat zijn 2 verrassende dj-sets van 2 keer 10 minuten, met een gevarieerde mix waar uiteraard mijn eigen nummers niet konden in ontbreken. In het TVL-programma #HalloLimburg worden de sets 2 maandagen na elkaar uitgezonden.”

Niet schieten

Met meer dan 20 miljoen streams, een massa volgers op zijn sociale media en de support van o.a. Fedde Le Grand, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix e.v.a. behoort Kenn Colt langzaam maar zeker tot de absolute top. “‘Sun Goes Downis een paar weken geleden uitgekomen. Dankzij het mooie weer van de voorbije weken, wordt mijn nieuwe single goed gedraaid en gestreamd. Het klopt dat 80’s icoon Nik Kershaw als originele uitvoerder mee aan de basis ligt. Maar eigenlijk heeft Stijn Coninx mij geïnspireerd, toen ik zijn film ‘Niet schieten’ zag en het nummer hoorde voorbijkomen. Met ‘Sun Goes Down’ heb ik er een eigen, frisse zomerse versie van gemaakt. Meteen ook een prima opwarmer voor mijn debuutalbum dat in het najaar verschijnt.

De nieuwe Kenn Colt-single ‘Sun Goes Down’ is al de 5de release die verschijnt op zijn eigen FEELS LIKE HOME-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

WEBSITE: www.kenncolt.com

INSTAGRAM: www.instagram.com/kenncolt

SPOTIFY: www.kenncolt.com/spotify 

Het bericht Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz verscheen eerst op Belg.be.

Feest oe fit met de Snollebollekes

Door PVDBD

‘Feest oe fit’ met Snollebollekes in 2 keer 1,5 minuut!

Fitness

Nu de coronamaatregelen versoepelen wordt het tijd dat we ook weer gaan feesten. Met ‘Feest oe fit’ trekt Snollebollekes de kaart van fitness op anderhalve meter. “Dit is voor de mensen die last hebben van coronakilo’s, maar het is ook voor de sportievelingen en de studenten die met een topconditie dadelijk hun examens willen afleggen. Fitness op anderhalve meter binnen anderhalve minuut en ik heb er 2 versies van gemaakt, inclusief 2 videoclips waarin ik duidelijk uitleg hoe je op een veilige manier moet bewegen. Het herhaaldelijk intens afspelen, meezingen en bewegen, dragen bij tot een betere conditie en een positief resultaat. Ge bent fit veur da ge ’t wit!”, zegt Rob Kemps aka Snollebollekes.

Geen dokter

Ik ben geen dokter, dus ik zeg niet dat dit alleen dé oplossing is voor wie last heeft van overgewicht. Maar bewegen helpt wel als je kilo’s wil verliezen of streeft naar een goede conditie en gezondheid. Dat is wat we met ‘Feest oe fit’ nastreven. We willen zoveel mogelijk mensen in de Lage Landen met Snollebollekes het plezier van fitnessen laten ontdekken”, zegt Rob enthousiast.

Jacques Brel

Het Snollebollekes-succes neemt ondertussen buitensporige proporties aan en vertaalt zich in uitverkochte stadionconcerten. Goed voor (honderd)duizenden bezoekers die moeiteloos meezingen en plezier maken op de gouden en platina hits. “Buiten de tent afbreken, kan ik eigenlijk niets”, zegt de 34-jarige frontman Rob Kemps, die half maart het boek ‘Randverschijnselen’ uitbracht, waarin hij o.a. terugblikt op de ontstaansgeschiedenis van Snollebollekes, maar vooral ook praat over zijn voorliefde voor het Franse chanson en sfeervolle begraafplaatsen. “Ik wil geen Brel-muziek maken, maar ik vind zijn muziek het allerbeste wat er bestaat. Brel heeft alles. Ik was 16 toen ik naar hem ben beginnen luisteren.

Brel had de kracht om over alles een nummer te maken. ‘Jacques Brel – Live Olympia 1961’ is voor mij het beste live album aller tijden. Ik heb trouwens een tijdje in Frankrijk gewoond en er les gevolgd. Door mijn buitengewone voorliefde voor geschiedenis, kon je mij destijds vaak terugvinden op het grootste kerkhof van Parijs, Père-Lachaise. Tussen de meer dan 70.000 graven weet ik waar Jim Morrison ligt, Chopin, Edith Piaf en Yves Montand. Er was een tijd dat ik er ’s morgens bij de ingang stond en zag hoe toeristen stonden te sukkelen met het grondplan. Op basis van een vrije gift, bood ik me aan om hen te gidsen. Ja, dat was een mooie tijd.”

De nieuwe Snollebollekes ‘Feest oe fit’ zijn nu digitaal beschikbaar.

Bezoek onze Facebookpagina en Instagram

Het bericht Feest oe fit met de Snollebollekes verscheen eerst op Belg.be.

Mathias Vergels scoort zijn 4de Top 10-hit

Door PVDBD

Mathias Vergels scoort zijn 4de Top 10-hit

 “Ik heb mezelf de voorbije weken vooral beter leren kennen!”

Voor zanger-acteur Mathias Vergels waren de voorbije maanden een rollercoaster van emoties. Na de lancering van zijn Nederlandstalige debuutalbum ‘Waar is Mathi ? begin dit jaar, waren Mathias en zijn band klaar voor een drukke festivalzomer, maar toen kwam het coronavirus. De winkels en horeca gingen dicht, het sociale leven viel stil en ineens zat ‘Lowieke’ uit ‘Thuis’ letterlijk thuis. “Die sluitingen, het leek op het scenario van een rampenfilm. Als iemand het mij vooraf had gezegd, dan zou ik het niet geloofd hebben. Surrealistisch, tot je plots in je zetel zit en beseft dat het menens is.

(Foto: House Of Entertainment)

Bricoleren

Last van coronakilo’s heeft de populaire zanger niet. Integendeel zelfs, de quarantaine had op hem eerder een positieve invloed. “Ik heb het sporten herontdekt. Ik ben opnieuw geometrische figuren beginnen tekenen en heb leren klussen. Nooit gedacht dat het mij nog zou overkomen, maar ik vind het plotseling plezant als ik aan mijn huis kan bricoleren. Ik heb ook nog eens het geluk dat mijn broer metser is, dus dat helpt als er dingen worden afgebroken, verplaatst en weer opgebouwd (lacht). Ik heb mezelf de voorbije weken inderdaad beter leren kennen.

Vlaamse Ultratop 50

Mijn huidige single ‘2’ (Zo mag het verdergaan) ondertussen goed is voor mijn 4de top 10-notering in de Vlaamse Ultratop 50. In De Vlaamse Top 20 van Ment sta ik er deze week zelfs mee op nummer 1. Ik zou het te gek vinden als we met dit liedje opnieuw genomineerd zouden worden voor Radio 2 Zomerhit. Ik ben trouwens iedereen dankbaar die mijn muziek koopt, streamt of speelt.”‘Waar is Mathi?’’ is nog steeds fysiek en digitaal beschikbaar.

 

 

Het bericht Mathias Vergels scoort zijn 4de Top 10-hit verscheen eerst op Belg.be.

Lil Kleine en Ronnie Flex gaan deze zomer voor ‘Vandaan’.

Door PVDBD

Na ‘Drank & drugs’ en ‘Loterij’ gaan Lil Kleine en Ronnie Flex deze zomer voor ‘Vandaan’.

Na hun gezamenlijke doorbraak met ‘Drank & drugs’ (2015) is niet alleen de onvoorwaardelijke vriendschap tussen Lil Kleine en Ronnie Flex overeind gebleven, het duo blijft ook lekker samen muziek maken. Dat het werkt, bewezen ze 3 jaar geleden toen ze met ‘Loterij’ (2017)  een dikke hit scoorden. De succestrein van Lil Kleine is nooit tot stilstand gekomen, integendeel. Uit zijn recent verschenen album ‘Jongen Van De Straat’, inmiddels goed voor meer dan 100 miljoen streams en bekroond met meervoudig goud en platina, verschijnt er nu ‘Vandaan’, een lekker bouncy nummer dat snel in je hoofd blijft zitten.

(Foto: House Of Entertainment)

Toen ‘Jongen Van De Straat’ uitkwam stond ‘Vandaan’ meteen al hoog in de streaminglijsten in de Lage Landen. Ook al zat hij met zijn vrouw en zoontje tijdens de lockdown vast in Dubai, het belette Lil Kleine niet om promotie te maken voor zijn nieuwste cd. Wist je dat hij in Nederland momenteel de artiest is die erin slaagde om het meeste albumstreams binnen de 24 uur te scoren?

Optreden 

Ondertussen heeft Lil Kleine een manier gevonden om vanaf morgen tot en met zondag coronaproof en goedgekeurde optredens te verzorgen tijdens ‘The Copacabana’, een Dinner & Dance-evenement dat in de Amsterdamse Club Nova plaatsvindt. Elke avond krijgen 30 gasten de kans om te genieten van een 4-gangen dinner, drank en een optreden waarbij Lil Kleine de anderhalve meter afstandsregel garandeert. Reserveren is helaas niet meer mogelijk, want in een recordtempo waren alle plekken uitverkocht.

(Foto: House Of Entertainment)

De altijd weer spraakmakende Lil Kleine domineert nog steeds de hitparades in de Lage Landen, die een perfecte weergave zijn van zijn populariteit. Met ‘Vandaan’ kan de zomer nu echt beginnen en wees gerust dat je deze heerlijke schijf meteen toevoegt aan je playlist om hem vervolgens op auto-repeat af te spelen.

Vandaan’ van Lil Kleine en Ronnie Flex verscheen op het Top Notch / Universal Music-label en is digitaal beschikbaar.

Je vindt het nummer ook terug op Lil Kleine’s album ‘Jongen Van De Straat’.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Lil-Kleine-409339582456268/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lilkleine/

Het bericht Lil Kleine en Ronnie Flex gaan deze zomer voor ‘Vandaan’. verscheen eerst op Belg.be.

Met ‘Loetsebolleke’ zorgt Biezebaaze voor een verrassend antwoord

Door PVDBD

Met ‘Loetsebolleke’ zorgt Biezebaaze 17 jaar na datum voor een verrassend antwoord: “‘k oa ’t nuunt nie meuge vroage”

Singer-songwriter Kurt Burgelman maakte tijdens de corona-quarantaine 60 nieuwe nummers

”Plots zaten we met producers Guus Fluit en Wouter Van Belle (Axelle Red, Noordkaap) in de studio, omdat ze zo overdonderd waren door onze stunt!”

“Scheetse, loetse, bolleke, zoetse, lieveke, schatse, boterkoekske, wilde mee maa trouwen oastemblieft?”, zo klonk de smeekbede van de Gentse rockband Biezebaaze 17 jaar geleden. “Of we nu in Antwerpen, Limburg of Zeeuws-Vlaanderen spelen, zodra we hem inzetten zingt iedereen mee met ‘Loetsebollekezoetse’. Het was inderdaad een monsterhit, waarmee we doorbraken bij het grote publiek. Daarna hebben we nog 2 albums uitgebracht die goed hebben verkocht, maar nooit de massamedia hebben gehaald. Onze trouwe fans zijn ons blijven steunen en komen nog steeds in groten getale naar de optredens”, zegt zanger Kurt Burgelman.

Stunt 

In afwachting van meer nieuws zit Kurt, net als zijn collega’s, nog steeds thuis. De lockdown stimuleerde zijn creativiteit in die mate dat het de aandacht trok van producers Guus Fluit en Wouter Van Belle (Axelle Red, Noordkaap): “Sinds het begin van de coronacrisis deelde ik dagelijks via de sociale media een nieuw liedje. In het begin deed ik het om top of mind te blijven, in de hoop dat de mensen het zich nog zouden herinneren wanneer ze straks weer artiesten boeken voor hun (bedrijfs)feesten en concerten. De reacties waren waanzinning. Door de massale likes en shares haalden sommige nummers alleen al op Facebook meer dan 100.000 views.

Ondertussen zit ik aan bijna 60 nieuwe nummers, inclusief bewerkingen van bestaande en het was verrassend genoeg de ‘Loetsebolleke’ (k oa ’t nuunt nie meuge vroage) die de aandacht trok van Guus en Wouter. Het antwoord op de vraag: ‘Wil je met mij trouwen, alstublieft’ klinkt 17 jaar later als ‘Ja, ik was beter niet met haar getrouwd’. Wat je hoort is geen cover of remake, maar effectief een nieuwe, antwoord-single. Eigenlijk is het mannenpraat. Toogpraat, maar dan in ’t sappig Gents, de wereldtaal die men ondertussen in gans Vlaanderen weet te appreciëren. Net als de 1ste versie, is ook deze ‘Loetsebolleke’ een fictief verzonnen verhaal met een vleugje humor. Je gaat er inderdaad spontaan van glimlachen (lacht).”

Gentse Feesten

Door het coronavirus kijkt Kurt uit op een lege agenda en volgende maand zijn er ook geen Gentse Feesten. “Dit jaar stond ik 4 keer solo op de Groentemarkt, met Biezebaaze op het Sint-Baafsplein en met Partie Party stond ik er ook nog een paar keer geprogrammeerd. Het klopt dat ik er soms meer moet afzeggen dan dat ik er kan spelen. Maar dat is niet mijn grote verdienste, maar de feesten staan wel symbool voor mijn zomer. Hoe het voelt? Hetzelfde als wanneer je tegen carnavalisten zegt dat hun carnaval niet doorgaat. Bij de Gentenaars komt het hard binnen.

Als je het puur economisch bekijkt en je leeft zoals ik van de muziek, dan moet je tussen maart en september je buffer maken. De rest van het jaar spelen wij ook, maar niet zo frequent als in het voorjaar en de zomer. Het zal goed nadenken zijn over hoe we dit te boven komen en hoe we de meubelen nog kunnen redden. Pas op, we blijven optimistisch en creatief. Ik ben heel blij dat we met Biezebaaze de kans krijgen om een nieuwe single uit te brengen. ‘Loetsebolleke’ (‘k oa ’t nuunt nie meuge vroage) is inderdaad een ideaal medicijn om met een brede glimlach de voorbije zware weken door te spoelen.”

De nieuwe single ‘Loetsebolleke’ (‘k oa ’t nuunt nie meuge vroage)’ van Biezebaaze is vanaf vrijdag 5 juni digitaal beschikbaar en verschijnt op het Petrol label.

Het bericht Met ‘Loetsebolleke’ zorgt Biezebaaze voor een verrassend antwoord verscheen eerst op Belg.be.

Jo Vally met veel ‘Zomer in men straat’

Door PVDBD

Jo Vally zorgt ook op de mindere dagen voor veel ‘Zomer in men straat’

Op zijn 61ste neemt hij zelf de regie en touwtjes in handen.

Als er nog iemand blij is dat de lockdown voorbij is en de coronamaatregelen worden afgebouwd en versoepeld, dan is het wel Jo Vally. Ook voor de populaire zanger uit het Vlaams-Brabantse Meise waren de voorbije weken niet gemakkelijk. “De eerste dagen was er gelatenheid, maar ik ben er vrij snel in geslaagd om de knop om te draaien. In volle coronatijd ben ik gestart met een wekelijks thuisconcert en daar lag ook de basis voor het coronalied ‘De liefde woont in mij’, een emotionele ballade die massaal werd aangevraagd door mijn fans.

Nu de zomer om het hoekje loert, is het voor de fervente wielertoerist Jo Vally het ideale moment om een tandje bij te steken en uit te pakken met de verrassende zomersingle ‘Zomer in men straat.’ “Samen met Piet Van den Heuvel (Scooter, Bart Peeters) en Roel de Ruijter, heb ik het Pop-Country getinte nummer geschreven, en in hun studio opgenomen. De kans bestaat dat we in de zomermaanden toch nog naar onze buurlanden op vakantie mogen, maar ik las in de krant dat meer dan de helft van de Vlamingen dit jaar in eigen land blijft.

Wel, ik beloof dat ik op de mindere dagen met dit frisse, lekker klinkende en positieve nummer voor extra veel zomer ga zorgen. Wat mij vooral opvalt is dat mensen meer dan vroeger spontaan een goedendag zeggen als ze elkaar tegenkomen. Ik vind dat schitterend en ik hoop dat we dat ook na de coronatijd gaan aanhouden. Dat warme signaal hebben we verwerkt in ‘Zomer in men straat’. Wie de afstandsregels respecteert, kan nog steeds op een veilige manier een praatje slaan met de buren.”

Jo Vally is vooral blij dat het menselijke contact weer op gang komt. “De opnames van deze single hebben mij veel deugd gedaan. Er hing een geweldige sfeer en chemie in de studio, en dat komt omdat ik al een tijdje zelf de regie en touwtjes in handen heb. Met de hulp van enkele mensen lukt het mij prima om nieuwe muziek te schrijven. De show ‘Mijn levenswerk’ staat in de stijgers. Zodra het duidelijk wordt wanneer we terug kunnen gaan spelen, kijken we naar nieuwe data.”

In november wordt hij voor de 5de keer opa, maar eerst wil Jo Vally scoren met ‘Zomer in men straat’. “Ik heb het vorige week aan enkele vrienden laten horen en ik vond het een geweldig compliment toen die het vergeleken met Johnny Cash zijn ‘Ring of Fire’.”

Jo Vally zijn nieuwste single ‘Zomer in men straat’ is vanaf vrijdag 5 juni overal digitaal beschikbaar en verschijnt op het C & R (Caroline Records) label.

Het bericht Jo Vally met veel ‘Zomer in men straat’ verscheen eerst op Belg.be.

Belle Perez zingt met ‘De nacht’ nu ook in het Nederlands

Door PVDBD

Belle Perez zingt met ‘De nacht’ nu ook in het Nederlands

“Het virus dwong me creatief te zijn. Ik heb m’n comfortzone moeten verlaten, maar het voelt goed!”

Met ‘Baila Perez’ en de viering van haar 20 jaar carrière had de Spaans-Belgische Belle Perez er net een mooi feestjaar opzitten, toen het coronavirus toesloeg. “De eerste weken heb ik mij geconcentreerd op ons gezin en van die extra tijd gebruikgemaakt voor wat rust en een digitale detox. Na een drukke periode was die rust welgekomen, maar snel begon het weer te kriebelen en miste ik de dagelijkse routine en het plezier van samen muziek maken, repeteren, nummers opnemen en spelen voor een publiek. Net als velen had ik nooit gedacht dat het virus en de maatregelen zo’n impact zouden hebben op ons dagelijks functioneren. Rob Stenders, presentator van het Nederlandse Radio 2-programma ‘De Grote Bonanza’, belde mij op met de vraag of ik duiding wou geven bij een Spaans liedje dat massaal werd aangevraagd door de luisteraars.

Tijdens onze babbel vroeg Rob of ik geen zin had om er zelf een eigen Nederlandstalige versie van te maken. Een paar uur later waren Wouter en ik onze living aan het ombouwen tot een opnamestudio. Met de afstandshulp van producer Marcel Fisser ontstond ‘De nacht’, een liedje dat ik letterlijk midden in de nacht heb ingezongen. De reacties in Nederland en Vlaanderen zijn zo overweldigend, dat we besloten hebben om het nummer ook effectief uit te brengen. Het duurde even, maar vanaf deze week is het digitaal beschikbaar. Belle Perez in het Nederlands. Soms moeten anderen je inderdaad een duwtje geven, waardoor je achteraf nieuwe dingen ontdekt”, zegt de zangeres lachend.

Nederland is al een tijdje in de ban van ‘Una de esas noches sin final, een Spaans nummer van Javier Limón en Inma Cuesta. Het liedje werd er de voorbije weken massaal aangevraagd en heeft dankzij Belle Perez nu ook een Nederlandstalige versie. Belle: “De titel wil zeggen ‘Eén van die nachten zonder einde’. Het is een traditioneel liefdesliedje, gezongen door een vrouw, waardoor het meer kracht krijgt. Noem dit gerust een echte, poëtische ‘ode aan de liefde’. Het verhaal is bewaard, net als het zwoele karakter van het nummer. De authenticiteit is de kracht van dit lied en ik ben blij dat die overeind is gebleven. Buiten in ‘Liefde voor Muziek’ waar ik me er al eens aan waagde, is in het Nederlands zingen nieuw voor mij. Het virus dwong me om creatief te zijn. Voor ‘De nacht’ heb ik mijn comfortzone verlaten, maar het voelt goed. Met dank aan Rob Stenders en zijn luisteraars die het laatste duwtje hebben gegeven (lacht).”

Toekomst

Net als haar collega-artiesten kijkt Belle Perez uit naar het moment dat ze terug op het podium kan staan. “Het is de eerste keer dat we met z’n allen thuis zitten zitten te wachten om weer te gaan spelen. Naast de zorg voor mijn gezin, wordt de tijd goed ingevuld met voorbereidingen rond de nieuwe concerten. Ik heb nu ook de tijd en ruimte om te luisteren naar de nieuwste muziek, waardoor ik extra zin krijg om zelf nieuwe dingen te creëren. Akoestisch of met mijn live band. Op een groot of klein podium. Een theater-, concertzaal of festivalpodium. Voor mij is het allemaal gelijk. Zodra het op een veilige manier kan, sta ik klaar om weer te beginnen en uiteraard krijgt ‘De nacht’ een plekje in mijn setlijst.

De nacht’ van Belle Perez verschijnt op het House of Entertainment-label en is  digitaal beschikbaar.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/BellePerezOfficial/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/realbelleperez/

Het bericht Belle Perez zingt met ‘De nacht’ nu ook in het Nederlands verscheen eerst op Belg.be.

Generation Gap jurylid en zanger Stan Van Samang in een Nederlandstalig jasje

Door PVDBD

Generation Gap jurylid en zanger Stan Van Samang in een Nederlandstalig jasje

‘Liefde voor Muziek’ was een inspiratiebron voor ‘Volg het licht’!

Met hun Nederlandstalige Poprock draait Generation Gap al enkele jaren mee in het live circuit, maar de Truiense band is ambitieus en met ‘eigen muziek’ willen ze graag een stukje meer realiseren. “Het wordt tijd dat we met nieuwe songs ons genre weer van grond krijgen. Clouseau, De Kreuners, 3 Doors Down en Metallica geven ons muzikale inspiratie, net als ‘Liefde voor Muziek’. Een schitterend format, waarbij artiesten uit verschillende genres elkaars muziek bewerken tot iets nieuws. Dat is trouwens exact wat wij gedaan hebben met ‘Volg het licht’. Van Stan Van Samang en zijn schrijvers kregen we de goedkeuring om er een Nederlandstalige Poprock-versie van te maken met een positieve boodschap, want er is altijd wel iemand waar je op kan terugvallen wanneer je het moeilijk hebt en zeker in deze tijden. De song begint akoestisch, maar bouwt rustig op en bloeit op het einde helemaal open. Hij blijft plakken en we hebben hem ook nog een radiovriendelijk karakter meegegeven”, zegt Generation Gap-frontman Marc Mathijs.


Op aanraden van zijn zangcoach Ingrid Mank begon Marc Mathijs 3 jaar geleden wat vrienden te verzamelen voor Generation Gap, een band waarin de 5 leden verschillen in leeftijd, vandaar ook de keuze van de bandnaam. “Uit een vorig leven kende ik al onze toetsenist Steven en gitarist Dorian. Via een oproep op de sociale media werd onze groep compleet en kwamen we in contact met onze bassist Thomas en drummer Joeri. In het lokale Truiense covercircuit hebben we onze eerste stappen gezet, maar het duurde niet lang voor we in Limburg en de rest van Vlaanderen een begrip werden. Na ons 1ste optreden, waar we vlotjes 500 mensen voor het podium kregen, is het balletje gaan rollen. Wat ook heeft bijgedragen aan onze bekendheid was een eerdere doortocht van enkele bandleden in het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’. Dat was onder een andere naam, maar we kregen wel 3 keer ‘ja’ te horen, waar we trouwens nog steeds over worden aangesproken.”

Stan Van Samang

Voor het idee van ‘Volg het licht’, hun eerste Nederlandstalige single, werd Generation Gap geïnspireerd door een combinatie van ‘Liefde voor Muziek’ en Stan Van Samang. “De meeste mensen kennen van artiesten vaak alleen maar hun grootste hits, maar als je verder luistert naar hun repertoire ontdek je vaak pareltjes. ‘Follow The Light’ van Stan is een goed voorbeeld van ijzersterke Poprock. Gecharmeerd door de compositie, was het voor ons een uitdaging om, naast de Nederlandstalige versie, er ook nog een eigen stempel aan toe te voegen, maar daarin zijn we volgens mij echt wel geslaagd. Met ‘Volg het licht’ willen we het genre opwaarderen. De Kreuners en Clouseau zijn er groot mee geworden en met Generation Gap willen we die glorietijden laten herleven”, klinkt het bij de band.

Positief

Met ‘Volg het licht’ legt Generation Gap de klemtoon op de positieve boodschap, waarmee ze een breed publiek willen aanspreken. “Er is steeds iemand die voor jou klaarstaat, ook al denk je soms van niet. Zeker in de periode waarin we nu leven werkt muziek troostend, verbindend en geeft het mensen kracht om door te gaan. Door de vele besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens werd de stad Sint-Truiden de voorbije maanden erg getroffen door het coronavirus. Als band uit Sint-Truiden willen we met onze muziek de mensen een hart onder de riem steken. Door het tijdloze karakter kan je ‘Volg het licht’ op automatische repeat streamen en spelen op de radio. Net als vele collega’s, zijn door het virus alle optredens in de zomermaanden geschrapt en voorlopig konden we ook geen videoclip opnemen zoals we die wilden voor onze nieuwe single. Aan dat laatste wordt hard gewerkt. In juni is hij klaar. Ondertussen blijven we ook nieuwe nummers maken met het oog op een eerste album en als we verder dromen, combineren we die release met een eigen tournee. Toekomstmuziek, maar we zijn doorzetters”, zegt zanger Marc Mathijs.

‘Volg het licht’, de nieuwe single van Generation Gap, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Generation Gap jurylid en zanger Stan Van Samang in een Nederlandstalig jasje verscheen eerst op Belg.be.

❌