[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Showbizz

15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT

Door PVDBD

MERKSEM – Vijftien jaar geleden werd Natalia tweede in de finale van de eerste Idool-reeks op vtm. Onze Vlaamse souldiva viert die verjaardag met haar vele fans tijdens het feestelijke ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena.

Op 9 mei 2003 wordt de 22-jarige Natalia Druyts met een miniem puntenverschil tweede bij de allereerste Vlaamse versie van Idool op vtm. Ze sleept een platencontract in de wacht en brengt enkele weken later haar debuutsingle ’Without You’ uit. Hiermee wint ze de TOTZ-trofee. Haar debuutalbum ‘This Time’ verschijnt begin november 2003 en kent dankzij hits als ‘I’ve Only Begun To Fight’ en ‘I Want You Back’ een indrukwekkende verkoop. Dat Natalia meteen op een grote schare fans kan rekenen, blijkt ook tijdens haar vele live-optredens. Overal waar ze komt zijn zalen uitverkocht en lopen pleinen vol om het nieuwe Vlaamse zangtalent te horen en te zien.

Ook voor de organisatoren van Night of the Proms is het overduidelijk dat Natalia alles in haar mars heeft om razendsnel uit te groeien tot een topartieste die zich met wereldsterren kan meten. Een half jaar na de Idool-finale nodigen ze de jonge zangeres uit de Kempen uit als één van de verrassingsgasten op hun druk bijgewoonde evenement in het Antwerpse Sportpaleis. Natalia gaat die zaal later nog verschillende keren plat spelen, wanneer dezelfde organisator, PSE-Belgium, haar voor een eigen show met enkele wereldartiesten samenbrengt. Begin 2006 vult ‘Natalia meets The Pointer Sisters’ zomaar even 10 Sportpaleizen. Twee jaar later zijn er 6 concerten van ‘Natalia meets En Vogue feat. Shaggy’ en begin 2011 staat Natalia 6 keer aan de zijde van Anastacia. Het grootste podium van het land betreedt ze ook nog als gaste tijdens het concert van Lionel Richie in 2012 en dat van The Jacksons in 2013.

Vijftien jaar na haar ontdekking organiseert PSE-Belgium ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena. Natalia zal er samen met haar vele fans terugblikken op 15 jaar muziekcarrière tijdens een show waarin ze al haar grote hits de revue laat passeren. Dat het een spetterend, prikkelend en vurig concert vol girlpower zal worden hoeft na 15 jaar niet meer te worden gezegd.
15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT op vrijdag 2 november om 20.00 uur in de Lotto Arena. Kaarten kosten 22,90, 32,98 en 44,18 euro en zijn te koop vanaf woensdag 16 mei om 10.00 uur via www.lotto-arena.be en www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.).

Het bericht 15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop

Door PVDBD

Voor de Oost-Vlaamse zangeres Lindsay was het al een feestweek, met zondag haar uitverkochte jubileumconcert ’10 Jaar Lindsay’ in Geraardsbergen en als kers op de taart knalt ze met haar nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de officiële Vlaamse Ultratop albumlijst.Mijn derde nummer één-album, na mijn debuut-cd ‘De mooiste dag’ in 2009 en ‘Het beste en meer – 5 zomers lang’ in 2012. Dank je wel aan de vele fans die mij al die jaren steunden en blijven steunen, tijdens de optredens, maar ook als ik een nieuw album uitbreng. De verzamelaar ’10 Jaar Lindsay’ valt duidelijk in de smaak, want zowel de reguliere als de luxe versie, die beiden ook vijf nieuwe liedjes bevatten, vliegt over de toonbank. Ik ben ongelofelijk trots op dit album, zeker op de gelimiteerde luxeversie die bestaat uit een prachtige booklet met exclusief fotomateriaal uit mijn persoonlijk archief.

Lindsay blijft één van de succesvolste Vlaamse artiesten, want naast haar drie nummer één-albums scoorde de zangeres de voorbije tien jaar ook nog eens acht nummer één-hits in de Vlaamse Ultratop 50, verkocht ze meer dan 100.000 cd’s én werden vijf van haar acht uitgebrachte albums goud. Met haar nieuwe single ‘Ware liefde’ staat Lindsay deze week op 32 in De Vlaamse Ultratop 50.

In de releaseweek komt Lindsay met haar nieuwe cd ’10 Jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de Vlaamse Ultratop. Lindsay neemt de koppositie over van Frans Bauer en doet het nog beter dan de nieuwe releases van o.a. Anne-Marie, Post Malone en haar grote voorbeeld Helene Fisher.

Het album ’10 Jaar Lindsay’ is uitgebracht op het Top Act Music-label van Universal Music.

www.infolindsay.be

Het bericht Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop verscheen eerst op Belg.be.

Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest

Door PVDBD

(foto: House Of Entertainment)

Vorig jaar dachten we dat ze aan het plafond zaten met 50.000 bezoekers in de verschillende dorpen en steden, maar 2018 wordt voor het Vlaams Muziekfeest nog straffer, dankzij de samenwerking met House of Entertainment. Ze beginnen 29 juni in Mol en eindigen 13 shows later, op 15 september in Begijnendijk. Ze doorkruisen de Vlaamse steden en gemeenten, en we verrassen het publiek met 6 topartiesten per show. Voor het eerst zijn ook Willy Sommers, Luc Steeno, Gene Thomas, John Terra en Christoff van de partij op het Vlaams Muziekfeest, een volksfeest dat we deze zomer opnieuw gratis aanbieden aan het publiek”, zegt organisator en Kempenaar Mario Verbeek enthousiast. Meer info over het Vlaams Muziekfeest 2018 vind je op de website www.vlaamsmuziekfeest.be

In de zomermaanden is niets zo gezellig als in je eigen dorp of stad genieten van een frisse pint, een lekkere hotdog of hamburger en verbroederen met mensen die net als jij genieten van de optredens van Vlaamse artiesten. “Het is de perfecte omschrijving van wat wij de mensen die naar het Vlaams Muziekfeest komen aanbieden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren, blijft ons volksfeest ook dit jaar weer een gratis gebeuren. Elke editie van het Vlaams Muziekfeest is goed voor zes verrassende topartiesten en dit jaar hebben we, voor de 6de editie, de medewerking van 15 absolute kleppers: Christoff, John Terra, Willy Sommers, Luc Steeno en Gene Thomas zijn er voor het eerst bij. Lindsay, Swoop, Johan Veugelers, Dennie Damaro, Rene Redley, Gino Verano, Gilles Simoens, Yves Segers en Sasha & Davy vervolledigen de line-up.


De aftrap van het Vlaams Muziekfeest wordt gegeven op 29 juni in Mol. Daarna trekken we naar Tienen (1/7), Dendermonde (5/7), Lokeren (7/7), Turnhout (8/7), Deinze (15/7), Brasschaat (29/7), Weelde (5/8), Kalmthout (14/8), Oudenaarde (24/8), Zwijndrecht (1/9) en Turnhout (2/9). Afsluiten doen we op 15 september in Begijnendijk met de 13de voorstelling. Vorig jaar bereikten we 50.000 bezoekers en dachten we dat het niet meer beter kon, maar als ik zie hoeveel positieve energie het Vlaams Muziekfeest nu al teweeg brengt bij iedereen die betrokken is bij het verhaal, dan weet ik zeker dat we deze zomer geschiedenis gaan schrijven en nog meer blije mensen gaan ontmoeten in de dorpen en de steden die we bezoeken”, besluit Mario Verbeek.

Alle data en info over het Vlaams Muziekfeest vind je op www.vlaamsmuziekfeest.be

Het bericht Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay viert 10 jarig jubileum in Geraardsbergen

Door PVDBD

-Geraardsbergen 29 april 2018- Met een verjaardagsconcert in Geraardsbergen én de lancering van de unieke verzamelaar ’10 jaar Lindsay’, vierde de Oost-Vlaamse zangeres Lindsay het voorbije weekend haar 10de verjaardag als soloartieste. In de uitverkochte concertzaal De Doos trakteerde Schlagerprinses Lindsay haar fans op haar grootste hits én een aantal nieuwe liedjes, waaronder ‘Kleine prinses’, ‘Een verlangen te groot’ en haar huidige single ‘b’. Het mooiste moment van de middag was toen Schlagerkoningin Laura Lynn, na afloop van hun duet ‘Kalispera Griekenland’, Lindsay trakteerde op een speciale award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd’s in Vlaanderen de voorbije 10 jaar. “Wauw. Dank je wel Vlaanderen voor jullie steun. Dit is echt een prachtig geschenk”, zei Lindsay overdonderd.

Na een paar duetten met Christoff, begon Lindsay haar solocarrière officieel in 2008 met de debuutsingle ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’. Het werd een nummer één-hit, net als haar debuutcd ‘De mooiste dag’. De voorbije tien jaar scoorde Lindsay 8 nummer één-hits in De Vlaamse Ultratop 50 en vijf van de acht uitgebrachte albums hebben inmiddels ook de gouden status bereikt. “Tien jaar geleden was het met de nodige twijfel en knikkende knieën, maar ik ben blij dat ik gesprongen ben en dat ik nog steeds geniet van de optredens, het applaus en de waardering van het publiek”, zegt Lindsay enthousiast.

(toen haar man en dochtertje op het podium verschenen hield ze het niet helemaal droog)

Het nieuwe Lindsay album ’10 jaar Lindsay’  verscheen dit weekend fysiek en digitaal op het Top Act Music-label van Universal Music. De komende weken gaat Lindsay promotie maken voor haar nieuwe verzamelaar, die naast haar grootste hits,  ook 5 nieuwe liedjes bevat.

Voor meer foto’s klik hier

Meer info over Lindsay vind je op www.infolindsay.be

Het bericht Lindsay viert 10 jarig jubileum in Geraardsbergen verscheen eerst op Belg.be.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove

Door PVDBD

-Zaterdag 28 april 2018- Ninove- Met de ambianceversie van de Vlaamse klassieker ‘Ik zit in een cafeetje’ begon tien jaar geleden de carrière van de ravissante en veelkleurige blonde zangeres Jettie Pallettie. Met haar drie albums vol meezingers als ‘Hey knul’ en ‘Feest in de tent’, én 120 optredens per jaar in Vlaanderen, bevestigt Jettie Pallettie haar status van koningin van de kroegen en fetisj van iedere feesttent. “Ik heb het bij jullie enorm naar mijn zin. Ik word hier letterlijk op handen gedragen”, zei Jettie op de receptie van haar 10-jarig jubileumconcert, dat zaterdagavond plaatsvond in een bomvolle Cloë Hal in Ninove.

Kers op de taart was de lancering van haar 4de cd ‘Pinten & Patatten’, waar ze de voorbije maanden meer dan 600 uur voor in de studio zat. “Er staan ondertussen 37.500 verschillende mapjes op mijn computer met de muziek van het nieuwe album ‘Pinten & Patatten’. Dat zijn 150.000 ouderwetse floppy disks. Naast de titelsong staan er nog 15 nieuwe liedjes op, waaronder de meezingers ‘Ronny’, ‘Lieve schat’, mijn nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ en de bonustrack ‘Alles voor de fans’, het duet dat ik met Sam Gooris heb opgenomen.” Tijdens het aansnijden van haar verjaardagstaart kreeg Jettie het bezoek van Buurtpolitie-acteur Andy Peelman, die openlijk bekende fan te zijn van Jettie Pallettie. “Jettie is vermist of Jettie komt ons politiekantoor bij de Buurtpolitie op stelten zetten. Dat zou nog een goed idee zijn voor scenaristen en ze is altijd welkom. Met Jettie in huis weet je dat het plezant is. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doet en hoe ze ook nu weer een nieuwe cd in elkaar heeft gestoken. Een aanrader.” Het nieuwe Jettie Pallettie-album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf nu fysiek en digitaal te koop in Vlaanderen.

In een grijs glitterpak op de melodie van ‘Ik spring weer vrolijk in het rond’, kwam Jettie Pallettie zaterdagavond in de Ninoofse Cloë Hal binnenwandelen om haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen aan pers en genodigden. “Lieve mensen, voor mij is het een bijzonder moment om samen met jullie én mijn fans, mijn tiende verjaardag te vieren in Vlaanderen. Op vraag van een journalist, heb ik berekend dat ik 24.000 km per jaar rij en dat ik de voorbije 10 jaar 500 uur of 2,5 week non-stop voor de spiegel heb gestaan, om te zien of ik er goed uitzag voor ik het podium opging. Er goed uitzien heeft niets te maken met ijdelheid, wel met jezelf verzorgen. Ik vind dat het publiek een topartiest verdient op het podium. Ik investeer in mijn carrière, niet alleen door nieuwe albums te maken, maar ook door voldoende te rusten. Geloof me, dat is nodig als je als artiest wil slagen en zeker als je zo’n drukke agenda hebt als ik”, zei Jettie enthousiast.

Tijdens de albumpresentatie én het concert, kwam Jettie nog even terug op de eerste editie van het Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen. “Mijn Facebookpagina werd overspoeld met filmpjes, maar eerlijk is eerlijk: Wim Baillieu was de snelste en Annelies Lobbe de origineelste. Ik had nooit gedacht dat er zoveel reactie zou komen op mijn oproep. Er zijn mensen die zich al hebben aangemeld voor de komende editie. Serieus”, zei Jettie al lachend.

Sven Nys wenste Jettie in een filmpje veel succes met haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ en Buurtpolitie-acteur Andy Peelman deed hetzelfde op het podium, toen hij het eerste exemplaar van de cd mocht overhandigen aan de zangeres. “Jettie, je weet dat ik je geweldig vind en ik tijdens onze eerste ontmoeting een soort van starcrush had. Ik wist niet wat ik tegen u moest zeggen, omdat ik met grote ogen en bewondering kijk naar hoe jij op het podium de mensen entertaint in de zaal. Ik vind dat geweldig. Wat je doet, doe je met hart en ziel. Dat hoor je ook weer op je nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’. Proficiat met je 10de verjaardag en veel succes met je verdere carrière.

Het nieuwe Jettie Pallettie album ‘Pinten & Patatten’ is verschenen op het JP Productions label en is nu overal te koop, fysiek en digitaal. Ook de nieuwe single ‘ Cafeetje 3.0’ is terug te vinden op de cd.

Meer foto’s klik hier

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl

Het bericht Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove verscheen eerst op Belg.be.

Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’?

Door PVDBD

In de Cloë Hal in Ninove vindt zaterdag 28 april 2018 de eerste editie plaats van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. “Het is de bedoeling om binnen de minuut zoveel mogelijk patatten te schillen met een dunschiller. Dat lijkt eenvoudig, maar geloof me daar is behoorlijk wat techniek, behendigheid en training voor nodig”, zegt initiatiefneemster Jettie Pallettie. “Naast de eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares de oorkonde van ‘De Gouden Patat’ en een exemplaar van mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’, die ik na het kampioenschap voorstel tijdens mijn jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’. De laureaat mag tien mensen meebrengen naar het feestje én we geven ook nog prijzen aan de snelste en de origineelste schiller, of schilster. Meedoen aan het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’ is eenvoudig: je stuurt een filmpje van 1 minuut waarin jij je aardappelschilkunsten laat zien. Dat stuur je via mijn Facebookpagina of per mail naar info@jp-productions.nl. Willy Sommers en Filip D’Haeze van Swoop hebben al een filmpje ingestuurd. Voor Willy was het de eerste keer dat hij zelf patatten heeft geschild. Ik heb hem moeten uitleggen hoe zo’n dunschiller werkt. Hilarisch!

(Foto: House Of Entertainment)

Na ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters en Bellen’ laat Jettie Pallettie, de konigin van de kroegen en de fetisj van iedere feesttent, weer van zich horen met ‘Pinten & Patatten’, een gloednieuwe cd die ze op 28 april voorstelt tijdens haar jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’ in de Cloë Hal in Ninove. “Ik heb 16 nieuwe ambianceliedjes opgenomen voor mijn fans. Ook ‘Alles voor de fans’, een duet met Sam Gooris, staat op de cd, net als ‘Cafeetje 3.0’, een nieuwe versie van ‘Ik zit in een cafeetje’, het nummer waarmee het voor Jettie Pallettie allemaal begon.

Met meer dan 120 optredens per jaar, is Jettie Pallettie één van de succesvolste artiesten op de Vlaamse podia. “Omdat Vlaanderen mijn tweede thuis is, vind ik het fijn om bij jullie als eerste mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen, gecombineerd met de eerste editie van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. Zaterdag 28 april houden we ons feestje in de Cloë Hal in Ninove. Na de albumpresentatie en het kampioenschap, wordt het feest compleet en vier ik mijn 10de verjaardag als artieste met een uniek jubileumconcert, samen met gastartiesten Yves Segers, Willy Sommers, Filip D’Haeze, Dimitri Vantomme en De Deurzakkers. Het wordt een stevig feestje, waar je nu de laatste tickets voor kan bestellen via info@jp-productions.nl. Wees snel, want vol is vol.

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl

Het bericht Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’? verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay roept de hulp in van haar fans: “Wat is mijn ultieme single?”

Door PVDBD

Voor Lindsay is 2018 een feestjaar, want de Oost-Vlaamse zangeres viert met een jubileumconcert en het nieuwe verzamelalbum ’10 jaar Lindsay” haar 10-jarige carrière. Op zondag 29 april geeft ze om 16.00 uur de aftrap van haar concert en speelt ze met haar live band in concertzaal De Doos in Geraardsbergen. De laatste tickets zijn nu te koop op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Op vrijdag 27 april verschijnt het verzamelalbum ’10 jaar Lindsay’ in een standard jewelcase versie met 18 nummers (inclusief 5 nieuwe liedjes) en in een luxe versie (in beperkte oplage) , inclusief een booklet met uniek fotomateriaal en 24 nummers. “Maar ik zou graag eens willen weten wat mijn fans en mijn publiek het ultieme Lindsay-nummer vinden? Da’s de vraag die journalisten mij de voorbije tien jaar het meest hebben gesteld in interviews”, zegt de zangeres. Je kan Lindsay helpen door te stemmen voor haar ultieme Lindsay-song op https://form.jotformeu.com/80944491384364 Op 29 april, tijdens haar verjaardagsconcert, verklapt Lindsay welk liedje het uiteindelijk is geworden.

(Foto: House Of Entertainment)

Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’ was het eerste liedje dat Lindsay als soloartieste uitbracht, tien jaar geleden. Haar debuutsingle werd een nummer één-hit, net als haar eerste full cd, die in een recordtempo werd bekroond met goud. De voorbije tien jaar werd Lindsay een vaste waarde in de showbizz met 5 gouden albums, talrijke nummer één-hits en een resem muzikale prijzen en onderscheidingen. “Die 10 jaar zijn voorbijgevlogen en da’s een goed teken, want dat wil zeggen dat ik mij goed heb geamuseerd. 10 jaar Lindsay is voor mij een mooie aanleiding voor een jubileumconcert en dat geef ik zondag 29 april om 16.00 uur in De Doos in Geraardsbergen. Samen met de muzikanten speel ik bijna alle nummers van mijn nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’. Universal Music brengt hem uit in 2 versies: In jewelcase met 18 songs en de luxe-editie die bestaat uit 24 nummers, hardcover en een exclusief 24 blz. booklet met foto’s uit het privé-archief. Op beide versies staan er ook 5 nieuwe nummers, waaronder ‘Een verlangen te groot’, geschreven door Jan Smit en mezelf, en opgedragen aan onze dochter Lisa-Marie én ‘Ware liefde’, mijn huidige, nieuwe single”, zegt Lindsay.

Ultieme Lindsay-song?

Maar wat is nu de ultieme Lindsay-song? Met welk liedje gaat Lindsay voorlopig de onsterfelijkheid in? “Awel, dat is de vraag die ik stel aan mijn fans en mijn publiek. Ik ben heel benieuwd wat voor hen het mooiste nummer is dat ik tot nu toe heb opgenomen. Ik heb die vraag al tientallen keren gekregen in interviews, dus ik ben heel benieuwd wat mijn fans vinden. Ik zie de antwoorden graag toekomen op https://form.jotformeu.com/80944491384364”.

Het album ’10 jaar Lindsay’ verschijnt 27 april 2018 op het Top Act/Universal Music De laatste tickets voor Lindsay haar jubileumconcert bestel je nu op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Het bericht Lindsay roept de hulp in van haar fans: “Wat is mijn ultieme single?” verscheen eerst op Belg.be.

Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt

Door PVDBD

Vandaag mag ik er eindelijk aan beginnen”, zegt de Duitse superster Semino Rossi. Op z’n 55ste is hij klaar voor zijn nieuwe, Europese ‘Ein Teil von Mir’-tournee. De komende 6 weken geeft hij 30 concerten, die morgenavond beginnen in de Duitse Esperantohalle van Fulda. Op 18 mei staat Semino met zijn gezelschap in de Hasseltse Ethias Arena en voor dat concert bestel je op www.ticketkopen.eu de allerlaatste tickets. Met de start van de tournee, verschijnt er vandaag ook een nieuwe single van Semino Rossi, getiteld ‘Königin des Sommers’, eveneens terug te vinden op het recentste succesalbum ‘Ein Teil von Mir’.

(Foto: House Of Entertainment)

Laat de zomer maar beginnen, want Semino Rossi is er klaar voor, zeker met zijn ‘Königin des Sommers’. Uwe Busse schreef de tekst en Thorsten Brötzmann verzorgde de productie van deze hartverwarmende meezinger. “Ik ben het volledig met je eens dat dit nummer een zomerhit is. Het is zo herkenbaar dat het in je hoofd blijft zitten, waardoor je het direct meezingt”, zegt Semino. “Centraal staat de liefde voor de vrouw. Vrouwen weten oprechte complimenten te appreciëren. Of je het zegt met een gedicht of zingt in een lied, zolang het maar woorden zijn die recht uit je hart komen, want dat is het belangrijkste. ‘Königin des Sommers’ gaat over de liefde en waardering voor vrouwen, die in de zomermaanden een extra dimensie krijgt.

Het nieuwe Semino Rossi-album ‘Ein Teil von Mir’ heeft de Oostenrijkse charmezanger met Argentijnse roots geen windeieren gelegd. Het album stond op 1 in de Oostenrijkse charts, op 2 in de Zwitserse, 4 in de Duitse hitlijst én ook in België is de cd een bestseller, goed voor een top-10 notering. “Voor dit album werkte ik samen met een nieuw team dat mij goeie vibes gaf. Moderne Schlager met veel power, da’s de beste omschrijving voor het nieuwe album en het effect is dat ik met mijn muziek een nieuw publiek bereik: jonge mensen die houden van mijn liedjes en die zich amuseren op mijn concerten. Geweldig.

De nieuwe Semino Rossi-single ‘Königin des Sommers’ verschijnt vrijdag 14 april op het Sony-label en is terug te vinden op het album ‘Ein Teil von Mir’. Semino Rossi staat met zijn Europese ‘Ein Teil von Mir-‘tournee op vrijdag 18 mei 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De laatste tickets bestel je op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

(Foto: House Of Entertainment)

Königin des Sommers‘ van Semino Rossi is nu te koop op iTunes of via streaming beschikbaar op Spotify.

Het bericht Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt verscheen eerst op Belg.be.

Anneke van Hooff geeft zich bloot

Door PVDBD

Anneke van Hooff, bekend van 2000s Dance formatie “TLD” (samen met Regi) maar ook van “De Grietjes” is terug van weggeweest. Ze gaat voor het eerst in haar carrière solo en doet dit in het Nederlands met haar nieuwe single ‘Ik schreeuw het uit’!

Voor de videoclip van ‘Ik schreeuw het uit’ trok Anneke naar het prachtige Brugge en zijn omgeving. Brugge staat vooral symbool voor het ‘oude’ en analoge. Omdat er tegenwoordig vooral gecommuniceerd wordt via de computer en smartphone wou Anneke dit contrast op een toffe manier verwerken in haar videoclip. Hoogstaande technologie tegenover het authentieke Brugge. Net als op het hoesje van de single, geeft Anneke zich ook in deze clip even ‘bloot’. Het symboliseert een nieuw begin, een nieuwe start in het leven! “Ik hoop dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen bij het kijken naar mijn clip. Het was echt de bedoeling om een ‘feel good’ clip te maken. Geen toeters en bellen maar zo puur mogelijk. En natuurlijk mag meezingen uit volle borst ook!” zegt Anneke enthousiast.

(Copyright © 2018 Boep.be)

‘Ik schreeuw het uit’, de nieuwe single van Anneke van Hooff kan u HIER beluisteren op Spotify en HIER downloaden op iTunes!

Volg Anneke van Hooff HIER op Facebook.
Meer info via www.annekevanhooff.be

Het bericht Anneke van Hooff geeft zich bloot verscheen eerst op Belg.be.

Belgian Quo Band zoekt frontman

Door Johan

Belgian Quo Band Belgian Quo Band staat al 10 jaar op het podium met muziek van Status Quo, maar doet geen optredens dit jaar?

Is het “vet van de soep”?

Nee, absoluut niet, we zijn ook niet aan het rentenieren of zo (bulderlach), maar we hebben de afgelopen jaren zeer intensief opgetreden en het was tijd voor een kleine pauze. We hadden ook een soort van “farewell-tour” kunnen aankondigen om vervolgens een jaar later terug te komen langs de grote poort voor een come-back, maar dat noem ik “fan-bedrog” en daar doen wij niet aan mee. We willen gewoon even rust nemen en tijd maken voor ons privé-leven. Tijdens de zomer van 2017 deden wij in juli en augstus maar liefst 18(!!!) optredens naast onze normale fulltime job, dat is een moordend tempo.

Maar jullie zijn dus op zoek naar een nieuwe frontman, zat er een haar in de boter?

Er zat zeker geen haar in de boter, het is allemaal in een goede verstandhouding verlopen, maar ik had het daarnet al over ons drukke concert-schema en dat leek voor onze frontman niet langer haalbaar, ook naar zijn gezondheid toe. Hij heeft beslist om ook zijn andere muzikale activiteiten stop te zetten en zich te concentreren op andere zaken in zijn leven. Heel jammer, want hij was echt super: hij had de looks van Francis Rossi, de stem, de moves, … Kortom: hij was de ideale man voor een Status Quo tribute band en we zijn hem dan ook dankbaar dat we met hem mochten werken.

Aan welke kwaliteiten moet zo iemand voldoen? Wat zoeken jullie juist?

Wel, in de eerste plaats moet het een grote liefhebber zijn van de muziek van Status Quo, maar dat is uiteraard niet genoeg. We zoeken iemand die de muziek door en door kent (of wil leren kennen), die zowel kan zingen als solo’s spelen, maar die ook een zeer grote honger heeft naar het podium en naar perfectie. We doen gemiddeld 30 optredens per jaar in binnen- en buitenland, soms zijn we ook enkele dagen weg van huis hiervoor. Natuurlijk hopen we ook iemand te vinden waarmee het dan op persoonlijk vlak een beetje klikt, we willen echt iemand vinden voor lange termijn. Als die persoon dan ook nog eens uiterlijk lijkt op Francis Rossi (frontman van Status Quo, is dat mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste!.

Doen jullie een soort auditie of hoe gaan jullie dit aanpakken?

We vragen iedereen om een kort mailtje te sturen naar info@belgianquoband.be en zichzelf even voor te stellen (ervaring, ambitie, …..). Daarna maken we een selectie en duiken we de repetitieruimte in om te checken of live ook een klik is. Er staan geen optredens op de agenda voor 2018, dat hebben we bewust gedaan, maar voor 2019 staan er nu al wat contracten vast.

Wat zijn de plannen voor Belgian Quo Band in 2019?

Dat is natuurlijk nog ver, maar we zijn hier zeker en vast al mee bezig: naast een mooie reeks concerten werken we er vooral aan om verder te groeien buiten de Benelux. In Vlaanderen en Nederland zijn we al zeer goed gekend, maar we willen verder groeien. Duitsland volgt ook wel wat betreft bekendheid, maar we willen toch werk maken van iets meer internationale shows. Er zijn ook wat ruwe plannen voor een spectaculaire stunt, maar dat is nog niet helemaal rond.

Contactgegevens:
Website: www.belgianquoband.be
Mail: info@belgianquoband.be

Het bericht Belgian Quo Band zoekt frontman verscheen eerst op Belg.be.

Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’

Door PVDBD

Ik zit in een cafeetje” was tien jaar geleden voldoende voor Jettie Pallettie om door te breken bij het grote publiek. Haar 10de verjaardag viert Jettie, de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, op zaterdag 28 april in stijl, in de Chloë Hal van Ninove. “Het wordt één groot feest, want die avond stel ik mijn nieuwe cd voor: ‘Pinten & Patatten’. Dit zijn twee dingen die ik altijd tegenkom als ik onderweg ben in het Vlaamse land. Overal waar Jettie op het podium staat vloeit het bier rijkelijk en hoor je hoe ze achter de toog de lege flesjes bier in de bakken verzamelen. In Vlaanderen zeggen ze ‘frieten’, wij noemen het ‘patat’, lekker dun of dik geschild. Volgens mij zijn er in Vlaanderen meer frituren dan dat er bakkers en beenhouwers zijn”, zegt Jettie lachend.
Na het succes van haar verzamel-cd ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters & Bellen’, pakt Jettie haar 10de verjaardag stevig aan met een exclusief jubileumconcert, maar ook met een gloednieuwe cd. “De voorbije maanden was ik druk bezig in de studio met de opnames van een spiksplinternieuw album. Het ware lange dagen, maar ik ben super tevreden met het resultaat. Jettie Pallettie, dat zijn herkenbare meezingers, volkse ambianceliedjes met gevoel en de nodige knipogen in de teksten. Het is een rijkelijk album geworden, met liedjes die even goed smaken als een verse portie friet met mayonaise en een koud pintje.”

Voor de nieuwe Jettie Pallettie-cd ‘Pinten & Patatten’ verschijnt op zaterdag 28 april 2018, is er nu al een nieuwe single. “‘Ik zit in een cafeetje‘ is een klassieker. Het is het liedje waarmee het voor mij allemaal begon. Het lijflied van Jettie Pallettie, dat na tien jaar toe was aan een nieuwe versie. Muzikaal klinkt deze ‘Cafeetje 3.0′ voller, steviger en dat vinden de dj’s leuk, want in Vlaanderen wordt hij in de volkskroegen en cafés goed gedraaid. De reacties zijn super en dat het feest is, zie je ook in de videoclip die een paar weken geleden gedraaid werd.”

Voor meer info over Jettie Pallettie haar nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’, het album ‘Pinten & Patatten’ en haar jubileumconcert op 28 april 2018 in de Chloë Hal te Ninove, surf naar www.jettiepallettie.nl
De nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ is vanaf vandaag digitaal te koop en te beluisteren via streaming. Het album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf 28 april 2018 fysiek en digitaal te koop en beschikbaar via streaming.

Het bericht Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ verscheen eerst op Belg.be.

Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival

Door PVDBD

Met het Replay Festival, op zaterdag 28 april 2018 in het Herentalse Netepark, gaat het nieuwe festivalseizoen officieel van start. Headliners op de drie volwaardig overdekte stages zijn o.a. Kenn Colt, Nore en Pure, Coone, Billy Kenny, Yolotanker en Lowriderz. Een herkansing op het festival is er ook voor Boef, nadat hij begin dit jaar een optreden in Vlaanderen moest afbreken wegens technische problemen. Boef komt naar Herentals met een nieuwe nummer één YouTube-hit, want zijn actuele single ‘Sofiane’ verpulvert YouTube- en Spotify-records en is inmiddels goed voor drie miljoen views en meer dan 680.000 streams. “Het Daydream festival is vertrokken naar het buitenland, waardoor het Replay Festival de openingsplaats heeft ingenomen op de festivalkalender. Dat zorgt voor extra belangstelling, ook uit het buitenland, want dankzij onze brede programmatie verwelkomen we deze maand niet alleen Belgische bezoekers, maar ook Nederlanders, Duitsers, Fransen én Spanjaarden zijn op 28 april op de afspraak”, zegt festivalorganistor Jelte. Als je zeker wil zijn van je tickets en je plek op het Replay Festival, dan bestel je best vandaag nog je kaarten op www.replayfestival.be
(Foto; House Of Entertainment)
We zitten op kruissnelheid en hebben nu al 30 % meer tickets in de voorverkoop gedraaid als het voorbije jaar. De winter is eindelijk voorbij en de mensen zijn blij dat ze weer kunnen genieten van frisse buitenlucht en goeie muziek, twee zaken die wij aanbieden. Overdekt, want ook als het regent gaan alle optredens door, maar staan de artiesten en ons publiek droog. Daar hebben we opnieuw voor gezorgd”, zegt Jelte.

Blikvangers

Voor het publiek wordt het op het Replay Festival uitkijken naar de doortocht van Nore en Pure, een band die de voorbije weken nog op het Ultra Music festival stond in Miami. De Zwitserse met Zuid-Afrikaanse roots scoort momenteel een dikke hit met ‘Sphinx’. Andere hoogtepunten zijn de optredens van Billy Kenny, een Amerikaanse-dj die het vaste gezicht is van het beroemde Dirtybird-label. “Vorige maand stond hij nog op ‘Snowbombing’, het grootste Canadese winterfestival. Het is de tweede keer dat hij naar België komt. Eerder stond hij op Tomorrowland en wij konden hem nu strikken voor een exclusieve set. Het is een dj die je moet gehoord en gezien hebben, want hij ontgoochelt nooit”, zegt Jelte. Voor de Belgische Hardstyle-dj Coone deze zomer voor het eerst op de mainstage van Tomorrowland staat, draait hij 28 april op het Replay Festival. “Coone, de grondlegger van de Hardstyle, is van De Kempen, dus ver moet hij niet rijden om tot bij ons te geraken en hij heeft er goesting in, zei hij een paar dagen geleden nog toen ik hem tegen het lijf liep”, zegt festivalorganisator Jelte enthousiast.

Boef

Op het Replay Festival wordt het vooral uitkijken naar healdiner en blikvanger Boef, die zijn comeback maakt op de Vlaamse podia, nadat hij begin dit jaar een optreden moest onderbreken wegens technische problemen. Dat laatste zal in het Herentalse Netepark niet het geval zijn, want het festival staat erom bekend samen te werken met de beste licht- en geluidsbedrijven van België. Boef keert niet met lege handen terug naar ons land, maar wel met een dikke nummer één-hit: ‘Soufiane’. “Vorige week vrijdag kwam de single uit en deze week staat het op nummer één in de You Tube hitlijst met meer dan drie miljoen views en 680.000 streams op Spotify. Boef schrijf hiermee geschiedenis en noteert met ‘Soufiane’, een verwijzing naar zijn echte naam Soufiane Boussaadia, een nieuw persoonlijk record. “We zijn blijven geloven in Boef, toen we hem vastlegden, maar ook toen hij in het oog stond van een ware mediastorm. De cijfers bewijzen zijn populariteit en de enorme steun die hij geniet van zijn fans”, zegt Jelte. “Ons festival groeit in bezoekersaantallen, dankzij Boef, maar ook dankzij de internationale en regionale line-up die wij programmeren. De artiesten zorgen dat wij mensen over de vloer krijgen uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. Regionaal brengen topartiesten Yolotanker (de vaste partner van Gunther D., is van Herentals) én Lowriderz (het duo heeft eveneens Herentalse roots) volk op de been die hen in hun hometown nog eens aan het werk willen zien.
(Foto: House Of Entertainment)

Eten

Niet alleen de muziek en de omgeving, ook eten op het komende Replay Festival wordt een beleving. Jelte: “Dit jaar hebben we de food in eigen beheer, wat wil zeggen dat we een echt, authentiek festivalaanbod hebben op de menukaart. De gerechten worden vers bereid door een chef die backstage met zijn kookteam achter de vuren staat. We geloven in een lekkere portie frieten met stoofvlees, een verse burger, een lekkere kebab of een vers gemaakte hotdog. Kwalitatief, vers voedsel tegen een aanvaardbare festivalprijs, dat is onze missie.”

De laatste uitsmijter die we nog kunnen meegeven, is de circustent die op het Replay Festival opgesteld wordt rond de Dixi wc’s. Een tent waar ReneOpSedee de leukste en meest passende beats zal verzorgen.

Het Replay Festival vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 in het Netepark in Herentals. Tickets en info: www.replayfestival.be/tickets of bij Club Human op de Herentalse Grote Markt.

Het bericht Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival verscheen eerst op Belg.be.

Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende

Door PVDBD

Een verrassing van formaat”, zo omschrijven de talrijke fans van The Hollies het nieuws dat de legendarische band van o.a. ‘The Air That I Breath’, ‘Bus Stop’ en ‘Carrie Ann’ op dinsdag 30 april 2019 een éénmalig concert geeft in het Oostendse Kursaal. “De originele bandleden hebben weer goesting en besloten om tijdens hun nieuwe tournee ook één concert te geven op Belgische bodem. Voor wie hen ooit aan het werk zag, of wie ze ooit eens aan het werk wil zien, is het concert van The Hollies opnieuw een afspraak met de muziekgeschiedenis”, zegt Sofie Vandenbroucke van organisator Concertevents. Tickets voor het concert van The Hollies kunnen vanaf vandaag besteld worden op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660.601 (Max. €0,30/Min). “Je moet snel zijn, want er komt maar één concert en de plaatsen in het Kursaal zijn beperkt.
(Foto: House of Entertainment)
The Hollies zijn één van de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse Pop Invasie van de jaren ’60. Hun stijgende onderscheidende harmonieën, briljant gemaakte liedjes en gecultiveerde muzikaliteit, heeft gezorgd voor de levensduur van één van de meest geliefde groepen sinds The Rock Revolution. Vooral in combinatie met de uitgebreide back catalogus van hits van The Hollies.

De band werd in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot midden van de jaren ’70, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles – in die periode hadden ze 15 top 10-hits in de Lage Landen en 18 top 10-hits in Engeland. Songs zoals ‘Just One Look‘, ‘I’m Alive’, ‘Stop Stop Stop‘, ‘Dear Eloise’ en ‘Listen To Me’, om er een paar te noemen.

In 1968 vertrok Nash uit de groep om zich aan te sluiten bij David Crosby en Stephen Hills, die ook wel bekend staan als Crosby, Stills and Nash. Maar The Hollies bleven doorbreken, niet alleen in Europa, maar overal in de wereld. Hun grootste hits kwamen later, zoals: ‘The Air That I Breathe‘, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’, ‘Bus Stop‘ of ‘Sorry Suzanne‘.

The Hollies stonden ook bekend als echte innovators.  Ze gebruikten ongewone instrumenten bij hun opnames in Abbey Road te London. Instrumenten zoals de banjo, tubular bells, celeste, glockenspiel of zelfs doedelzakken werden gebruikt. Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruikmaakten van driestemmige zang.

Tot op de dag van vandaag toert de band elk jaar door Engeland, Duitsland en Scandinavië. “In België smeken de fans al jaren voor een concert, dus we zijn erg blij dat ze dinsdag 30 april 2019 toegevoegd hebben aan hun agenda”, zegt de West-Vlaamse organisator Concertevents.

The Hollies, ‘A Highway Of Hits’ is een 2 uur durende show, met de originele bandleden en hits zoals ‘The Air That I Breathe’, ‘Just One Look’,’Stop, Stop, Stop’, ‘Long Cool Woman (In A Black Dress)’,’Sandy’, ‘I’m Alive’, ‘Bus Stop’, ‘Carrie Anne’, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’ …en nog veel meer wereldberoemde nummers van een band die doorheen de geschiedenis wereldwijd miljoenen platen verkocht.
(Foto: House Of Entertainment)
Formatie:
Bobby Elliott – Drums en percussie
Tony Hicks – Gitaar en zang
Ray Stiles – Bass en zang
Ian Parker – Keyboard en zang
Steve Laurie – Gitaar en zang
Peter Howarth – Gitaar en zang

Tickets voor The Hollies ‘A Highway Of Hits’ op dinsdag 30 april 2019 in het Kursaal Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660601 (Max. €0,30/Min).

Meer info over de band vind je op http://www.hollies.co.uk/

Het bericht Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende verscheen eerst op Belg.be.

Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90’s

Door PVDBD

I love the 90’s zorgde zaterdagavond in de Hasseltse Ethias Arena opnieuw voor een kleurrijke 11de editie. Blikvangers waren Aqua (‘Barbie Girl’), Right Said Fred (‘I’m Too Sexy), Chesney Hawkes (‘The One and Only’), Cherry Moon Trax en DJ Pat Krimson, die zijn AtmoZ-trukkendoos opende, inclusief steltenlopers. DJ Ward was als Master of Ceremony opnieuw de ‘man van de avond’: “Ik duik elk jaar weer, weken op voorhand, mijn platencollectie in om me voor te bereiden op de party. En platencollectie dat mag je voor de jaren 90 sectie echt letterlijk nemen! Het gaat hem in veel gevallen nog over maxi vinyls en lp’s, die ik dan in een digitale vorm omzet. Het kost me tijd, maar mijn sets moeten er ‘boenk op’ zijn! Als ik de positieve reacties zie van het publiek, weet ik dat het de moeite waard was.” Op 13 april 2019 vindt de nieuwe editie plaats van I love the 90’s en op www.ilovethe90s.be kan je daar nu al tickets voor bestellen.
( foto:c Ymke Dirikx)

Met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 25 jaar én tienduizenden trouwe bezoekers, blijft I love the 90’s de grootste ééndags indoor 90’s-party van Europa, en het festival blijft groeien. “Begin dit jaar verkochten we het 250.000ste ticket aan Peter Claes, die in de toekomst levenslang gratis naar onze party mag komen. We blijven gefocust op de muziek en de sfeer van de jaren negentig en daarmee bereiken we ook de YouTube-generatie, die doorheen de jaren ingestapt is in ons verhaal. Jaarlijks is het een uitdaging om nationale en internationale kleppers op ons podium te hebben, die in de jaren negentig succesvol waren. We blijven slagen in ons opzet, want na Scooter, Five, Hanson en Steps, lukte het ons om dit jaar Aqua en Chesney Hawkes te strikken voor I love the 90’s. De impressionante beelden van onze party en de vele getuigenissen van artiesten die bij ons al te gast waren, werken overtuigend en van die kracht maken we volgend jaar opnieuw gebruik om wederom uit te pakken met een sterke line-up.

Een positieve evolutie is dat de mensen steeds vroeger naar onze party komen”, zegt DJ Ward. “Om acht uur gingen de deuren open en stonden er al een paar duizenden klaar om te komen feesten. Ze weten ondertussen dat de introfilmpjes van de party boordevol 90’s herinneringen zitten. Ik hoor de mensen vanachter mijn discobar soms echt gewoon keihard lachen en genieten in de zaal, zo van: ‘ah ja, dat weet ik nog!’. En die ervaring wil niemand missen. ” Voor ‘The One and Only’ Chesney Hawkes was dat om iets over negen een mooie opsteker. De Britse zanger ziet er nog steeds goed uit, net zoals in de jaren negentig toen hij als posterboy menige slaapkamermuur sierde. Na Chesney kwamen Maxx en de Nederlandse 2 Brothers on the 4th Floor, en vervolgens mocht DJ Ward een paar bezoekers gelukkig maken met enkele exclusieve 90’s spullen. Voor Jochen Leeten uit Tessenderlo werd het een onvergetelijke avond, want hij/zij ging naar huis met een fonkelnieuwe scooter. In de nineties deed de Belgische Eurodance het uitstekend. Natural Born Deejays, Astroline, Absolom en Virtual Zone hadden geen moeite om de aangegroeide massa voor het podium met hun hits te bespelen.

DJ Ward


(Foto c Ymke Dirikx)
En dan was het tijd voor een stevige portie DJ Ward. De Limburgse allround-dj is van editie 1 nauw betrokken bij het succesverhaal van I love the 90’s, “maar het blijft spannend”, zegt hij. “Voor deze party beschik ik over een database van tussen de 5000 en 6000 nummers uit de jaren negentig. Ik beslis instant welke songs ik speel op de party, op basis van de live feedback van het publiek. De ganse avond kijk ik hoe de sfeer is in de zaal en hoe de mensen reageren op de muziek. Dat doe ik altijd als ik draai. Het publiek blijft verjongen, waardoor I love the 90’s blijft groeien, maar de unieke sfeer blijft intact. Ik herinner mij nog hoe ik vorig jaar de mensen zo zot kreeg om een crowdtunnel te maken. Ik kon zo, door die opening, van aan het podium tot aan een toog en terug! En met een fris drankje in de hand, kon ik de volgende vette schijf starten. Dat soort beleving kleurt en typeert de sfeer van onze party”, zegt DJ Ward, die in de coulissen en tussen het publiek de steun kreeg van zijn bijna 88-jarige bomma Irma. “Ik ben vanavond de oudste, maar ook de meest trotse bezoeker, zeker als ik zie wat mijn kleinzoon weer presteert. Chapeau!

Exclusief

Met Right Said Fred en Aqua haalde I love the 90’s opnieuw twee internationale kleppers naar Hasselt en die werden door het publiek bijzonder gesmaakt. Naast ‘I’m Too Sexy’, was het vooral Aqua’s ‘Barbie Girl’ dat luidkeels werd meegezongen. De avond evolueerde en na de hoofdset van DJ Ward, volledig geanimeerd met video, speelden Q-dj’s Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie hun vetste 90’s-schijven. Het publiek zag dat het duo zich kostelijk amuseerde en deed gewillig mee. Met steltenlopers en een massa toeters en bellen, wekte DJ Pat Krimson de unieke AtmoZ-sfeer terug tot leven. “In de jaren negentig was het elk weekend volle bak in Club AtmoZ. In de Ritz, langs de kanaalkom in Hasselt, werd er geschiedenis geschreven. Wij zorgden toen al voor beleving met special acts. De mensen kwamen ogen te kort. Happy Music For Happy People was onze slogan en dat hebben we vanavond op I love the 90’s opnieuw waargemaakt”, zei Patje na afloop. Met DJ Paul Elstak en het Belgische Cherry Moon Trax werd de avond stevig afgesloten. Vooral voor deze laatste was het een prima opwarming voor Tomorrowland. “Fantastisch dat we na onze eerdere doortocht op het I love the 90’s-podium in Boom, deze zomer de kans krijgen om het op de mainstage waar te maken. Ja, das echt heel straf en we zijn daar iedereen, en I love the 90’s in het bijzonder, dankbaar voor, omdat zij ons altijd al gesteund hebben. We staan hier graag en onze Cherry Moon Trax slaan hier goed aan.

Op www.ilovethe90s.be kunnen er vanaf nu tickets worden besteld voor de 12de editie, die plaatsvindt op zaterdag 13 april 2019 in de Hasseltse Ethias Arena.

Het bericht Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90’s verscheen eerst op Belg.be.

Ingeborg en Door de wind op Het Schlagerfestival 2018

Door PVDBD
Met veel ‘Gratitude’ voor de erkenning, zingt Ingeborg
nog één keer ‘Door de wind’ op Het Schlagerfestival 2018.
Umberto Tozzi, Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll, Swoop, Willy Sommers, Kürt Rogiers en Coco Jr. van The Dinky Toys krijgen op Het Schlagerfestival 2018 vrouwelijke versterking van Ingeborg. Met ‘Door de wind’ én met veel ‘Gratitude’ debuteert de West-Vlaamse op vrijdag 23, en zaterdagen 24 en 31 maart, op het podium in de Hasseltse Ethias Arena. Op zondag 25 maart, tijdens de matinee wordt Ingeborg vervangen door Margriet Hermans, die eveneens debuteert op het festival. Snelle beslissers kunnen zich nog verzekeren van tickets op www.hetschlagerfestival.be

Dertig jaar geleden, op haar 22ste , nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. In datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle ‘Verlangen’ en één jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival. Met veel overtuiging bracht ze in Lausanne ‘Door de wind’, een liedje dat haar de 19de plaats opleverde, maar uitgroeide tot een klassieker. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook al tv-presentatrice van de succesprogramma’s Schuif Af!, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date! Sinds 1999 ligt de focus van Ingeborg ook op Yoga en meditatie. Als docente is ze één van de drijvende krachten achter De Evolutie, waar ze regelmatig sessies geeft en mensen begeleidt. Dat laatste doet ze ook achter de schermen bij de VRT-nieuwsdienst, waar ze vorig jaar aan de slag ging. Legendarisch was haar doortocht in het één-programma Van Gils & Gasten, waar ze presentator Lieven Van Gils, Sven Nys en de andere studiogasten meenam in een ‘Gratitude’-momentje. Het was het begin van een nieuwe rollercoaster die Ingeborg dit najaar een plek opleverde in de jury van Steracteur Sterartiest, en de lancering van een nieuw spiritueel album ‘Where The Sky Touches The Sea’ bracht.

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt en deelt met iedereen die verbonden is aan haar ‘Evolutie’-wereld. Uitzonderlijk, maar omdat de organisatoren het haar zo lief hebben gevraagd, komt Ingeborg op vrijdag 23 en zaterdagen 24 en 31 maart, naar Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena.Ze staat al jaren op ons verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om haar ook effectief te strikken voor ons festival, waar ze met onze liveband dat heerlijke ‘Door de wind’ brengt en verder nog kiest uit ‘Als dat gebeurt’, ‘Ga niet weg’ of ‘Zo dichtbij’, om te eindigen met een heerlijk ‘Gratitude’-momentje. Ingeborg heeft er ontzettend veel zin in en wij zijn dolblij dat we die schitterende West-Vlaamse artieste voor de eerste keer mogen verwelkomen op Het Schlagerfestival. Zondag 25 maart hebben we een middagvoorstelling waar Ingeborg niet bij kan zijn, maar als alternatief pakken we daar ook uit met een vrouwelijke Schlagerfestival-debutante, Margriet Hermans. Ook zij kan kiezen uit een mooi hitrepertoire dat bestaat uit o.a. ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laisse rouler le bon temps, Jaqueline’ en ‘Niets houdt me tegen’”, klinkt het bij de festivalorganisatoren.

 (foto’s: House of entertainment)

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, zaterdagen 24 en 31, en zondag 25 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be

 

Het bericht Ingeborg en Door de wind op Het Schlagerfestival 2018 verscheen eerst op Belg.be.

Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt

Door PVDBD

Ianthe Tavernier haalde de halve finale van Steracteur Sterartiest net niet tegen Tinne, waardoor ze niet nog meer centen kon inzamelen voor Doof Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse Dovenorganisaties. Wat niet in dovemansoren is gevallen, zijn haar uitmuntende zangprestaties. De razend populaire Jan Smit was de voorbije weken zo onder de indruk van haar passages in Steracteur Sterartiest, dat hij besloot om haar uit te nodigen voor zijn jubileumconcert 20 jaar Jan Smit.

(foto Upstars)

Dat jubileumconcert gaat door op zaterdag 10 maart 2018 in het Antwerps Sportpaleis. “Ianthe, zo’n mooie stem als jij, die heb ik er graag bij. Ik hoop op een ja”, vroeg Jan oprecht. De sociale media én de Jan Smit-fans deden hun best, waardoor de boodschap vlotjes aankwam bij Ianthe. Tijdens een interview met Radio 2, zei het Buurtpolitie-gezicht dat ze vereerd was en dat ze graag te gast wil zijn bij Jan in het Sportpaleis. “Jan is een supertoffe kerel. Met De Grietjes heb ik hem een paar keer ontmoet backstage en het klikt enorm.

Ik ben gecharmeerd door de moeite die Jan deed. Hij maakte niet alleen een filmpje, hij steunde en volgde mij ook overduidelijk in mijn Steracteur Sterartiest-avontuur en dat deed mij een groot plezier. Optreden in het Sportpaleis, het podium delen met Jan Smit en zijn gasten André Hazes, Christoff en K3, zijn dingen waar je als kind van droomt en waarvan je hoopt dat zoiets je op een dag ook mag overkomen. “Op 10 maart is het zover en daar kijk ik enorm naar uit aldus Ianthe”.Naast Ianthe Tavernier, zijn ook André Hazes, Christoff zus Lindsey en K3 te gast op het concert.Dat wordt een concert om alvast naar uit te kijken.

Tickets voor het jubileum-concert van Jan Smit, ‘Jan & Alleman’, op zaterdag 10 maart in het Antwerpse Sportpaleis, kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt verscheen eerst op Belg.be.

Het Witte Paard stelt D.I.S.C.O 2018 zomershow voor

Door PVDBD
Blankenberge, 21 december 2017– Dit jaar gaat het Witte paard terug naar de tijd van disco en halen we alles uit de kast om Het Witte Paard te laten swingen. Ze presenteren een verbluffende cocktail van gevarieerde en tijdloze muziek, hilarische sketches, sensuele dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums.

Nele Goossens (Chris & Co, Dobus, De Vaginamonologen, …) maakt voor de tiende keer haar opwachting als gastvrouw in de zomerrevue. Aan haar zijde vinden we dit jaar Patrick Onzia (Familie, Studio 100, Echt Antwaarps Teater, …), een vertrouwd gezicht in Blankenberge. Souldiva Sandrine en allrounder Dimitri Verhoeven (’14-’18, Oliver, …) zijn opnieuw van de partij. Ook de fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys (Thuis, Amika, Droge Voeding Kassa 4, …) kunnen in D.I.S.C.O. 2018 niet ontbreken. Steve Ryckier (Elvis Tribute) en Nathalie De Bruyn, choreografe van Het Witte Paard showballet (Kickx N Moves), vervolledigen de affiche.

De headliner dit jaar is Ottawan, een Franse discogroep met hits in de jaren 80. De groep scoorde een nummer 1-hit met het nummer “D.I.S.C.O.”. Daarna volgde “Hands Up (Give Me Your Heart)”, dat de tweede positie haalde in de hitlijsten. Deze single, waarvan de tekst geschreven werd door de Vlaamse tekstschrijfster Nelly Byl, werd ook bekend als het promoliedje van de luxereisorganisatie Club Med.

Voor het derde jaar op rij tekent Jos Dom (Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) voor de regie. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Voor de dans kunnen we dit jaar opnieuw rekenen op de Vegas Showgirls, onder leiding van Camilla Keutel. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

D.I.S.C.O. loopt van vrijdag 13 juli tot en met maandag 3 september 2018.
Voor meer info, tickets en arrangementen met showdiner en/of overnachting, kunt u terecht op de website www.witte-paard.be of contacteer je Het Witte Paard op 050/41 11 00 – info@witte-paard.be.

 

Het bericht Het Witte Paard stelt D.I.S.C.O 2018 zomershow voor verscheen eerst op Belg.be.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms

Door PVDBD

 

-Antwerpen 22-11-2017- Na Hasselt en de Ethias Arena, was het gisteren aan het Sportpaleis van Antwerpen om de 33e editie van Te Night Of The proms te ontvangen. Ongeveer 7000 toeschouwers mocht Kobe Ilsen gisteren welkom heten in de grootste muziektempel van Antwerpen. De ingrediënten voor een prachtige muzikale avond waren opnieuw aanwezig. Het koor Fine Fleur, de ravissante Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, de band Night Of The Proms  Backbone en het achtergrondkoor Pretty Vanillas.

De grootste verassing kwam van het Night Of The proms orkest want zij gaan voortaan door het leven als Antwerp Philarmonic Orchestra kortweg APO. Maar ondanks deze naamsverandering blijven ze wel het huisorkest van The Night of The Proms. En net zoals ieder jaar begeleiden ze ook dit jaar een schare van nationale en internationale artiesten. De eerste in het rijtje van nationale artiesten was Johannes Genard voor velen gekend als de frontman van “School Is Cool” met nummers als “The World Is Gonna End Tonight en Trophy Wall” mocht hij de zaal als eerste opwarmen.

Na APO met “Cyber Conductor” was het de beurt aan onze eigen Isabella A met eerst het Franse “Envoûte-moi maar ook Blank en Zwart passeerde de revue. Isabelle zou ook nog eens terugkeren in het tweede gedeelte evenals Johannes. De naam Ellie Delvaux zal u weinig zeggen maar Blanche des te meer. Zij was ook te gast op deze editie en wist zowaar het publiek te vergasten op enkele woorden Nederlands waarvoor ons respect.Na het intermezzo van APO en het “cartoonfestival” was het vooral uitkijken naar de 16 jarige Amerikaanse Emily Bear en haar virtuoos pianospel.

Hoog gezeten en zwevend over het publiek met piano en al, maakte ze haar entree met het bondnummer “Skyfall”. Zij veroverde onmiddellijk de harten van het Sportpaleisharten met haar verschijning en haar ontwapende glimlach. Deze jonge dame zou ook nog eens terugkeren in het tweede deel met een compositie van Rachmaninov. Daarna begeleide ze John Miles nog eens toen die “All By Myself” ten beste gaf. Natuurlijk mocht het bekende lijflied van The Night Of The Proms “Music” niet ontbreken. Eerst op piano begeleid door Emily Bear maar na zijn guitar solo nam hijzelf terug plaats achter de piano om het vervolg van “Music” af te werken.

Melanie C beter bekend als Mel C van de Spice Girls mocht het eerste gedeelte afsluiten.Na de pauze en de Nederlandse Leona was het uitkijken naar Thomas Van Der Veken en de uitvoering van een deel van het pianoconcerto van Edvard Grieg. Om alles nog wat spannender te maken werd zijn hartslag live getoond aan de toeschouwers. In het begin was die 175 om daarna te zakken naar 157. Maar we kunnen met een gerust hart zeggen samen met alle aanwezigen dat Thomas het er schitterend vanaf bracht. Speciale gast Gers Pardoel zong zijn nummer “Zo Bijzonder” en daarna nam hij gans het Sportpaleis nog eens mee op zijn fiets.

De Britse Josse Stone mcht deze 33e editie afsluiten en bracht onder andere “Son Of A Preacher Man, Right To Be Wrong en andere”. Zij sloot af met een boeket zonnebloemen die ze één voor één uitdeelde of gooide richting publiek. Nog éénmaal verzamelden alle artiesten op het podium. Onder het zingen van “Sweet Dreams”  kwam er onherroepelijk een einde aan deze mooie muzikale avond in het Sportpaleis. Maar mensen die deze Night Of The Proms nog willen meemaken hebben nog twee kansen deze avond en morgenavond en dan zit deze 33e editie er definitief op.

Nog een paar redenen om deze editie zeker mee te maken:

  • Onze nationale artiesten zijn in de meerderheid

  • De dames zijn de meerderen van de heren

  • De jonge  Emily Bear en het virtuoos pianospel

Tickets:

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be

 

 

Het bericht Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms verscheen eerst op Belg.be.

NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE

Door PVDBD

(foto N O T P)

-Antwerpen- Zopas raakte bekend dat ook Blanche zal optreden op de komende editie van Night of the Proms. Dat kondigde de zangeres zelf aan in de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Op de concerten in Antwerpen en Hasselt zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest. Blanche vervoegt de line-up met andere vrouwelijke toptalenten zoals Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de Amerikaanse pianiste Emily Bear. Volgende week wordt de laatste artiest bekendgemaakt.

De Belgische Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Belgique’, waarin ze opviel met covers van Adele, Radiohead en Beyonce. Een jaar later brak ze ook door in Vlaanderen en Europa dankzij haar prestatie op het Eurovisiesongfestival. Met ‘City Lights’, een nummer dat ze samen met Pierre Dumoulin schreef, wist ze in Kiev de 4e plaats te veroveren. De song werd een regelrechte hit en kampeerde maar liefst 25 weken in de Vlaamse Ultratop, waarvan 2 op nummer 1.

De prestatie van Blanche op het Eurovisiesongfestival trok ook de aandacht van de componist James Newton Howard, die wereldberoemd is van composities voor meer dan 120 films, waaronder ‘The Hunger Games’, ‘The Dark Knight’ en ‘Pretty Woman’. Zo mocht Blanche eerder deze maand met hem een versie brengen van ‘The Hanging Three’, in Van Gils en Gasten op één.

Piano in de spotlight, Belgisch en vrouwelijk talent centraal

Het Britse soulfenomeen Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, en de populaire Isabelle A werden reeds toegevoegd aan de line-up. En met de beloftevolle pianiste Emily Bear en de ‘stresstest’ van Thomas Vanderveken staat de piano centraler dan ooit op Night of the Proms. Binnen het centrale thema van dit jaar, ‘Contrast’, worden ook de vaste waarden zoals John Miles, het koor, orkest en band dichter bij het publiek gebracht.

Night of the Proms 2017, in Ethias Arena Hasselt op woensdag 22 november om 20.30 uur, in Sportpaleis Antwerpen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com/belgie. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroup.be.

Het bericht NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE verscheen eerst op Belg.be.

Oostende twee dagen in de ban van internationale taptoe

Door PVDBD

-Oostende 6 oktober- Afgelopen vrijdagavond was het verzamelen geblazen in de Versluysdôme te Oostende voor de internationale Belgische taptoe. Deze internationale taptoe doet voor de derde maal op rij Oostende aan. De plaats van afspraak voor deze taptoe was de Versluysdôme, gelegen net voor de Versluysarena (thuisbasis van Basketbalcub Oostende) en het stadion van KV Oostende.

We waren ruim op tijd vertrokken zodat we bijna rechtover de deur parking hadden gevonden. Gelukkig hadden we op dat moment onze accreditaties al op zak zodanig dat we nog ruim alle tijd hadden om nog ergens iets te gaan eten. Toen we na het eten ons terug begaven naar de plaats van gebeuren stonden reeds een paar honderden toeschouwers aan te schuiven om binnen te raken.

Nadat we eindelijk ons plaatsje gevonden hadden en tijd hadden om rond te kijken waren we wel even onder de indruk van deze imposante locatie en het talrijk opgekomen publiek dat zat te wachten op de start van de internationale taptoe van België. Het decor waren de afbeeldingen van vijf huisjes die zo weggeplukt leken van onze Grote markt te Brussel. Het enige minpunt was de lamp die telkens een andere groep zich aandiende recht in onze lens scheen. Maar als de toegangsdeur dan dicht ging was ook dat probleem opgelost.

Met twee harde ontploffingen waarbij menig toeschouwer bijna in het plafond hing van het verschieten werd de derde editie van deze taptoe letterlijk op gang geschoten. Het was De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht die mocht openen onder leiding van Kapitein kapelmeester Matty-Cillissen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht werd opgericht in 1946. Aanvankelijk onder de naam Muziekkapel van Brussel, werd ze in 1947 officieel erkend onder haar huidige naam. Deze elite-eenheid van de Belgische defensie bestaat uit een symfonisch blaasorkest van 60 streng geselecteerde professionele musici en is doorheen de geschiedenis dankzij een aantal illustere dirigenten uitgegroeid tot een team dat momenteel tot de absolute wereldtop behoort.

Ondertussen dat deze mensen de mooiste deuntjes ten beste gaven werden ze ondersteund door de mannelijke en vrouwelijke dansers  van Compania de Tenochtitlan Mexica. Samengevat een wervelend spektakel voor oog en oor wat door de toeschouwers enorm gewaardeerd werd. En zeggen dat dit nog maar het begin was, onze aandacht was gewekt en we waren al benieuwd naar wat we nog zouden te zien krijgen.

In zijn geheel eigen stijl stelde Carl Huybrechts al de andere deelnemers voor. Zo konden we o.a kennis maken met de Massed Pipes and Drums die met hun pipes zowat de hele zaal kippenvel bezorgde. Dit optreden deed ons helemaal terug denken aan de Music Scotland Show. De mensen van deze band kregen nagenoeg iedere toeschouwer stil door de ontroerende klanken uit hun doedelzakken.

Maar onze spciale aandacht ging toch naar de Italiaanse formatie Fanfare Bersaglieri Italy. Menig toeschouwer zat met open mond naar dit spektakel te kijken. Het unieke aan deze formatie is dat ze spelen en lopen te gelijk. Lopen is al niet makkelijk laat staan spelen wel deze mannen doen beiden gelijk, ze spelen en lopen dat het een lieve lust is.

Omstreeks 00.00u zat de zesde editie (de derde in Oostende) erop. Maar Carl Huybrechts had nog een presentje achter de hand en dat was dat in 2018 in Oostende een derde dag voor deze taptoe zal worden voorzien. Daarna was het nog éénmaal de beurt aan Kapitein kapelmeester Matty-Cillissen om alle deelnemers samen te dirigeren een taak dat hij met verve vervulde. Daarna zat de eerste dag van editie 2017 er onherroepelijk op.

Mensen die deze taptoe alsnog willen zien en beleven moeten zich haasten. Er zijn nog twee voorstellingen voorzien en dit morgenavond (Zat 14 oktober) en zondgavond (15 oktober) om 20u in de Soeverein Arena (Sportveldenstraat 10, Lommel). Voor meer inlichtingen kan u terrecht op http://www.i-t-b.be/services/kaarten/ Wij kijken alvast uit naar de editie 2018.

 

Het bericht Oostende twee dagen in de ban van internationale taptoe verscheen eerst op Belg.be.

❌