[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Showbizz

Nina Butera lanceert clip van nieuwe single ‘Terug bij mij’

Door PVDBD

 

Nina ButeraNina Butera lanceert clip van nieuwe single ‘Terug bij mij’

“Ik denk dat mijn vader trots zou zijn op het nummer en de bijhorende clip” 
– Christophe Severs –

Op 9 april 2019 overleed Belgisch muziekicoon Paul Severs. Ook voor de jonge zangeres Nina Butera, die op de voet gevolgd en enorm gesteund werd door Paul, kwam het aan als een mokerslag. Nina werkt al een tijd samen met de zoon van Paul, Christophe Severs, die haar muzikale carrière begeleidt. Nina en Christophe zochten en vonden een uitlaatklep voor hun gedeelde pijn in het nummer ‘Terug bij mij’. Deze song werd al een tijdje geleden geschreven door Christophe, samen met Niko Westelinck. Destijds werd het liedje geschreven rond het verlies van een liefde. Christophe paste de tekst aan, omdat hij door het plotse overlijden van zijn vader geconfronteerd werd met de moeilijkste periode uit zijn leven.

De single ‘Terug bij mij’, een prachtig eerbetoon aan Paul Severs, werd onlangs uitgebracht en nu is ook de bijhorende clip klaar!

Bekijk HIER de clip!

Het bericht Nina Butera lanceert clip van nieuwe single ‘Terug bij mij’ verscheen eerst op Belg.be.

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE

Door PVDBD

OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS
SUMMER EDITION IN KOKSIJDE

(Foto: PSE)
(Foto: PSE)

35 kaarsjes

Night of the Proms blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. Dat wordt niet alleen dit najaar gevierd in het Antwerpse Sportpaleis, maar ook deze zomer al met een allereerste Vlaamse openluchteditie in Koksijde. De show aan de kust is meteen de 1000e sinds de start van het succesvolle concept. Ondertussen werden al meer dan 4000 tickets verkocht voor het concert in Koksijde. Eén van die artiesten is Milow, die vorig najaar furore maakte op de Night of the Proms-shows in Antwerpen, Rotterdam en diverse Duitse steden.

Milow

De Belgische singer-songwriter won tussen 2007 en 2012 maar liefst 12 MIA’s. Een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. De internationale doorbraak volgde met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen behaalde in diverse Europese hitlijsten. Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. Bekendste hits zijn ‘You And Me’,  ‘Little In The Middle’, ‘Fortune Cookie’ (een duet met Emma Bale) en uit zijn album ‘Modern Heart’ werd ‘Howling at the Moon’ de grootste hit.

Bekijk hier de video van ‘Lay Your Worry Down’, live op Night of the Proms in duet met John Miles:

Ook singer-songwriter Milow komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles en Regi, donderdag 1 augustus mee op het podium. En dat van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.

In oktober 2018 was Milow helemaal terug met de nieuwe single ‘Lay Your Worry Down’, voorbode van het zesde studioalbum ‘Lean Into Me’, dat in de loop van dit jaar uitkomt. Hij vertolkte het op indrukwekkende wijze samen met John Miles tijdens de Night of the Proms-tournee van 2018.

Tickets
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch: 

Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notpwww.notp.com/belgie
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

Het bericht OOK MILOW OP NIGHT OF THE PROMS IN KOKSIJDE verscheen eerst op Belg.be.

Disney on ice te gast in Antwerpen

Door PVDBD

-Antwerpen Vrijdag 15 februari 2019- De show Disney on ice “durf te dromen is sinds gisteren te gast in Antwerpen. Lang voor aanvang stonden ouders met kinderen al voor de Lotto-arena te wachten tot de deuren zouden open gaan. Wie een blik wierp op de deuren van de Arena zag dadelijk de gekleurde Disney affiches hangen. Disney on ice “durf te dromen” stond er in grote letters te lezen. Ook aan de kledij van de kinderen kon je zien dat er iets speciaals aan de hand was. Vele meisjes waren verkleed als prinses, terwijl de jongens er uit zagen als stoere prinsen.

Première

Het was de première van Disney on ice “durf te dromen. Een half uur voor de show ging beginnen gingen voor de vele wachtende kinderen en hun ouders de deuren open. Binnen in de Lotto-Arena hing dezelfde magische sprookjesachtige sfeer. de vele kraampjes met Disney attributen deden gouden zaken. En na de nodige popcorn te hebben gekocht ging het richting zaal waar een mooie ijspiste stond opgesteld. een toren met trappen dat moest het decor voorstellen. De ene keer werd het gebruikt als kasteel de andere keer was het dan weer een boot.

Het begin

een 10-tal minuten na 19u begon dan eindelijk de show Disney on ice “durf te dromen”. Eerst was het Tinkerbel die het talrijke publiek mocht begroeten. Daarna was het de beurt aan Mickey en Minnie Mouse in hoogst eigen persoon die de ouders maar vooral de kinderen welkom heetten. En dan werd de ijspiste volledig ingenomen door een wervelend spektakel. Door de vlotte bewegingen van de schaatsers zou je haast vergeten dat alles zich op het ijs afspeelt. Het avontuur lonkt wanneer de moed van Disney’s grootste avonturiers op de proef gesteld wordt in Disney On Ice – Durf te dromen. 

Het verhaal

Voor het eerst in Europa nemen de onbevreesde Vaiana en Maui, de beste halfgod aller tijden, je mee op een doldwaas avontuur op zoek naar het gestolen hart van Te Fiti, live op het ijs. Je laat je helemaal meeslepen in Rapunzels spannende zoektocht naar de zwevende lichtjes. Reis mee met Anna, Elsa en Olaf naar het bergachtige Arendelle en herbeleef hoe de liefde tussen de zusjes hun koninkrijk van de ondergang redt. Herontdek de kracht, moed en zachtaardigheid waarmee Jasmine, Ariël, Doornroosje, Belle en Assepoester generatie na generatie weten te betoveren. Halsbrekende sprongen, adembenemende schaatskunsten en je dierbare Disney-vrienden maken van Disney On Ice ” durf te dromen een onvergetelijke gezinsuitstap”.

Meer foto’s klik hier

Disney on ice “durf te dromen is nog te bekijken op:

DATA

TIJDEN

15.02.2019 19:00 (NL)
16.02.2019 10:30 (NL)14:30 (NL), (uitverkocht) 18:00 (NL)
17.02.2019 10:30 (NL)14:30 (NL)18:00 (NL)

TICKET INFORMATIE

Voor shows in Antwerpen, neem voor meer informatie contact op met:

0703 45 345

Groepsboekingen:

info@gracialive.be

Ook onze Franstalige inwoners worden niet vergeten en deze kunnen terecht in Vorst-Nationaal (Brussel) op volgende data:

wo 20.02.2019 

Deuren – 14:00
Aanvang – 15:00

vr 22.02.2019

Deuren – 18:00
Aanvang – 19:00

za 23.02.2019

Deuren – 09:30
Aanvang – 10:30

za 23.02.2019

Deuren – 13:30
Aanvang – 14:30

za 23.02.2019

Deuren – 17:00
Aanvang – 18:00

zo 24.02.2019 
Deuren – 09:30

Aanvang – 10:30

zo 24.02.2019 

Deuren – 13:30
Aanvang – 14:30

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Het bericht Disney on ice te gast in Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

balletvoorstelling Sleeping Beauty strijkt neer in Antwerpen

Door PVDBD

Sprookjesachtige balletvoorstelling ‘Sleeping Beauty’
strijkt neer in Stadsschouwburg Antwerpen
9 – 10 – 11 – 12 mei 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen 

(Foto: Music Hall)

Het ballet ‘Sleeping Beauty’, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tchaikovksy, is een prachtig voorbeeld van het klassieke ballet aan het einde van de 19de eeuw. Het groeide uit tot één van de allerbekendste balletten en staat nog steeds op het repertoire van alle toonaangevende gezelschappen. ‘Sleeping Beauty’ laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. De schitterende decors en kostuums, samen met het onverwoestbare verhaal, zorgen voor een onvergetelijk spektakel voor de hele familie.

Foto: Music Hall)

Met het klassieke meesterwerk ‘Sleeping Beauty’ bedient Music Hall Classics de balletliefhebbers op hun wenken, want de ‘Sleeping Beauty’ die in mei 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen wordt gepresenteerd, is er één zoals het hoort: met topdansers in een sprookjesachtige enscenering.

Op 9, 10, 11 en 12 mei 2019 strijkt de sprookjesachtige balletvoorstelling ‘Sleeping Beauty’ neer in Stadsschouwburg Antwerpen, en kan het publiek komen ontdekken of de slapende prinses ook in deze versie ontwaakt door de liefdeskus van haar prins. Tickets & info: www.30jaarmusichall.be 

Het verhaal

Gebaseerd op het sprookje ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora. Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikant.

Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken. Bekijk de trailer hier

Praktisch

‘Sleeping Beauty’
Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 9 mei 2019 – 20u00
Vrijdag 10 mei 2019 – 20u00
Zaterdag 11 mei 2019 – 20u00
Zondag 12 mei 2019 – 15u00
Tickets & info: www.30jaarmusichall.be 

Muziek – Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Choreografie – Jean-Guillaume Bart naar Marius Petipa
Libretto – Ivan Vsevolojski, Marius Petipa naar Charles Perrault
Compagnie – Yacobson Ballet
Scenografie en kostuums – Olga Shaishmelashvili
Orkest – Music Hall Classical Orchestra
Choreografie/stage adaptatie – Brigitte Derks
Dramaturgie/spelregie – Jean François D’Hondt

Het bericht balletvoorstelling Sleeping Beauty strijkt neer in Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

Scabs gitarist Willy Willy overleden

Door Johan

WillyWilly

Scabs gitarist Willy Willy overleden

Scabs gitarist Willy Willy is woensdagavond 13 februari 2019 thuis overleden aan kanker in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden.

Hij nam vorige week nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst op de MIA’s.

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14 uur in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst en is toegankelijk voor het publiek.

Het bericht Scabs gitarist Willy Willy overleden verscheen eerst op Belg.be.

The Best Of Musicals In Concert

Door PVDBD

Indrukwekkende cast serveert spervuur aan hits uit de grootste musicalklassiekers in ‘The Best Of Musicals – In Concert’ 

Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder, Mozart-revelatie Ruben Van keer en verrassingen Sandra Kim en Chris Van Tongelen en Charlotte Campion schitteren in ’30 jaar Music Hall’-jubileumeditie met 20-koppig live orkest!

Sandra Kim en Chris Van Tongelen keren terug naar musicalroots!

Alsof dat nog niet genoeg kwaliteit op het podium is, keren ook 2 andere powerstemmen voor deze ‘The Best Of Musicals – In Concert’ terug naar hun musicalroots. Niemand minder dan onze Eurovisiesongfestival-trots Sandra Kim, die 20 jaar geleden de rol van Eponine speelde in de Music Hall-versie van ‘Les Misérables’, zal het publiek verbluffen met haar onwaarschijnlijke zangkwaliteiten en ook ‘Romeo’ Chris Van Tongelen, tevens uitvoerend producent van ‘The Best Of Musicals’, trekt voor de gelegenheid nog eens zijn musicaljasje aan!

Cast

Een dergelijke lijst aan absolute topmusicals, vraagt natuurlijk om een verzameling uitzonderlijke stemmen en die krijgt het publiek dan ook. Belgische musicaliconen Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Deborah De Ridder en Mozart-revelatie Ruben Van keer, delen het podium met Marleen van der Loo, Nordin De Moor, Elke Buyle, Jervin Weckx, Christophe Coenegrachts, Sofie De Schryver, Reuben De Boel, Frank Beurskens, Nadja Hlavaj, Pieter-Jan De Paepe, Marco Aurelio Carmantini en  Charlotte Campion.

Eindfebruari en beginmaart2019 keert ‘The Best of Musicals’ dan ook terug naar Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent met een ‘in concert’-jubileumeditie, die helemaal in het teken staat van ’30 jaar Music Hall’. Dé ideale gelegenheid om alle onvergetelijke shows die Music Hall de voorbije decennia aan het publiek mocht voorstellen, nog eens de revue te laten passeren. Speciaal voor deze gelegenheid, wordt de indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Ann Van den Broeck, Sofie De Schryver, Deborah De Ridder, Ruben Van keer, Sandra Kim en Chris Van Tongelen, ondersteund door een 20-koppig live orkest. Mamma Mia! Here we go again…

Vorig seizoen bracht Music Hall met ‘The Best Of Musicals’ een wervelend spektakel op de planken, waarin een ensemble met de strafste musicalstemmen, de grootste hits uit de bekendste en meest geliefde musicals bracht. Deze eerste editie werd een waanzinnig succes en schreeuwde om een vervolg.

Programma
Nieuwkomers in het programma zijn onder meer hits uit ‘Tanz der Vampire’, ‘Annie’, ‘Oliver’, ‘The Wizard of Oz’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Chicago’, ‘The Sound of Music’, ‘Romeo & Julia’, ‘Chaplin’ én ‘Mozart!’. Maar natuurlijk wordt er ook weer gretig geput uit het hit-arsenaal van de musicals die in de vorige editie aan bod kwamen. U mag zich dus ook opmaken voor onvergetelijke songs uit ‘Les Misérables’, ‘The Phantom of the Opera’, ‘Cats’, ‘Evita’ en ‘Mamma Mia!’.

‘The Best of Musicals – In Concert’ staat op 28 februari en 1 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en blaast op 2 maart ook in Capitole Gent het dak er helemaal af! Tickets & info: www.musichall.be 
 

Mis dit ultieme musicalconcert niet! 

 

 

 

 

Het bericht The Best Of Musicals In Concert verscheen eerst op Belg.be.

Cavalluna komt terug naar het Sportpaleis met ‘Legend of the Desert’

Door PVDBD

CAVALLUNA KOMT TERUG NAAR Op zaterdag 29 februari & zondag 1 maart 2020 in Antwerpen. HET SPORTPALEIS MET ‘LEGEND OF THE DESERT’

Bereidt u zich voor op ‘Legend of the Desert’

De nieuwe show met de titel “CAVALLUNA – Legend of the Dessert” neemt u mee op een adembenemende reis! Het mystieke verhaal van de show draai om de prinses van een stam uit de woestijn, die een onvoorstelbare opdracht krijgt. Ze moet het mysterie van de legendarische Amazones van de Elementen ontrafelen om haar volk en de hele wereld te behoeden voor een groot gevaar. Zal ze er op tijd in slagen de eeuwenoude missie te volbrengen en alles te redden waaraan zij zo gehecht is?

“CAVALLUNA – Legend of the Dessert” zal met een fantastische symbiose van paardrijkunst, acrobatiek, dans en muziek de toeschouwers in heel Europa in haar ban brengen. 

Van de makers van ‘Companions of Light’ en ‘World of Fantasy’

Achter CAVALLUNA schuilt alles wat sinds 2003 meer dan 7,5 miljoen toeschouwers in heel Europa heeft ontroerd en geboeid. Reeds met ‘Companions of Light’ en ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ overtuigde creatief directeur en regisseur Klaus Hillebrecht met beelden van een prachtige show, een grandioze vertolking en een onmiskenbare soundtrack.

Met de nieuwe show “CAVALLUNA – Legend of the Dessert” wil de Emmy-genomineerde componist de eerdere successen een geslaagd vervolg geven en het spektakel met de mooiste paardenrassen van Europa in een compleet nieuwe dimensie laten stralen. De droomachtige scènes gaan vergezeld van adembenemende showelementen waarin mens en dier in totale harmonie met elkaar samenwerken en de fantastische geschiedenis tot leven brengen. Of het nu om gewaagd stuntrijden gaat, elegante dressuur of betoverende vrijheid. De populaire sterren – onder wie voor het eerst de paardentrainer Kenzie Dysli – zullen jarenlange fans net zo goed dolenthousiast maken, als bezoekers die de show voor het eerst zien.

“CAVALLUNA – Legend of the Dessert” zal met een fantastische symbiose van paardrijkunst, acrobatiek, dans en muziek de toeschouwers in heel Europa in haar ban brengen. 

Zaterdag 29 februari 2020 – 15u & 20u
Zondag 1 maart 2020 – 15u
Sportpaleis Antwerpen
Info & tickets: www.sportpaleis.be 

Het bericht Cavalluna komt terug naar het Sportpaleis met ‘Legend of the Desert’ verscheen eerst op Belg.be.

Kate Ryan flitste Nieuwhuys terug naar de jaren 80

Door PVDBD

Kate Ryan flitste Hoegaardse Nieuwhuys terug naar de jaren 80

Noem Kate Ryan gerust een goed draaiende carrièreartieste die weet hoe ze de massa moet bespelen. De toon voor een geslaagde avond wordt meteen gezet als Kate opent met Fleetwood Mac’s ‘Everywhere’. Na de introductie van haar band, trekt ze de lijn verder met ‘Eternal Flame’ (The Bangles), ‘Forever Young’ (Alphaville), het dansbare ‘All Night Long’, ‘Dancing On The Ceiling’ (Lionel Richie) en Whitney Houston’s onverwoestbare ‘I Wanna Dance With Somebody’. Nog voor de pauze werd er stevig gedanst in Hoegaarden. En dat dankzij het repertoire van Madonna, Chaka Khan, Paul Young en Gloria Estefan.

(Foto: House Of Entertainment)

Dinsdagavond gaf Kate Ryan het Hoegaardse ’t Nieuwhuys een voorsmaakje van haar nieuwe concerttournee ’80 Was Machtig’, die zaterdagavond officieel start in Casino-Kursaal Oostende. In navolging van o.a. Gabriel Rios en Selah Sue, was het de beurt aan de Kempense om het massaal opgekomen try-out publiek in ’t Nieuwhuys te bespelen. Kate kon de recente verbouwingen van eigenaars Mieke en Jan bijzonder waarderen. “Het lijkt alsof ik met mijn bandje in een kleine versie van de AB (Ancienne Belgique) in Brussel sta, met het publiek voor en boven mij. Zalig!”

Eigen hits

In het 2de deel bewijst Kate Ryan de sterke band die ze heeft met de jaren 80 en brengt ze haar grootste hits: ‘Voyage, Voyage’, ‘Ella Elle L’a’, ‘Libertine’, ‘La Promesse’ (The Promise You Made, Cock Robin) en ‘Désenchantée’. “Ik heb mij geweldig geamuseerd en we zijn hier ook bijzonder goed gesoigneerd, én culinair verwend! Een betere opwarming voor mijn concert van zaterdag en de start van mijn nieuwe concerttournee kon ik me niet wensen. Ik ben blij dat ik dit plekje, deze mooie concertzaal heb ontdekt. Schrijf maar op dat we nog eens terugkomen”, zegt Kate Ryan geamuseerd.

Kijk hier alvast naar een voorsmaakje van haar optreden in Oostende:

Het bericht Kate Ryan flitste Nieuwhuys terug naar de jaren 80 verscheen eerst op Belg.be.


Steve Ryckier viert 50j Elvis in Las Vegas met optreden en Memphisreis

Door PVDBD

Steve Ryckier

-Blankenberge 13 februari- Steve Ryckier bekend Elvis imitator viert 50 jaar Elvisin Las Vegas. Dit met zijn nieuwe show:”Viva Las Vegas -50 years  Elvis. Dat unieke optreden zal doorgaan in Het Witte Paard de showtempel bij uitstek in de vissersstraat 53 Blankenberge. En dat op 21 september 2019. Deze herdenking van 50 jaar Elvis in Las Vegas bestaat niet alleen uit een show, maar ook uit een unieke fanreis naar Amerika.

De show

De hoogtepunten uit de ‘Hilton Las Vegas shows’ keren terug tot leven In ‘Het Witte Paard’ te Blankenberge. Steve Ryckier kruipt in de huid van de ‘King’. Samen met de ‘Rico Zoroh Band’ de ‘Elverettes’ en de ‘Vegas showgirls’ brengt hij een een grootse ‘Elvis Las Vegas act’. Omdat het thema ‘Las Vegas’ is, brengen we een volledig nieuw ongezien spektakel. Tijdens de shows krijgen we naast de fantastische muziek, nog eens 2 international variété acts er bovenop. Wie Steve Ryckier kent weet dat het het een avond vol verrassingen wordt, maar vooral veel ambiance!

(Foto: Steve Ryckier)

Een decor bestaande uit een 4K LED wall maken deel uit van het concert. Bijgestaan door de ‘Rico Zoroh Band’ en de 4 backing zangeressen ‘The Elverettes’, brengt Steve Ryckier de vele ‘ballads’ en ‘rock ‘n roll’ songs tot gestalte. Steve heeft een jarenlange ervaring met zijn ‘tribute shows’ en houdt de ‘Elvis’ illusie in leven. Hij bracht ondertussen zijn ‘tribute to the king’, ‘flashback Elvis’, ‘Elvis Extravaganza’ op verschillende plaatsen. Zelfs tot in de VS. Hij werd in 2010 publieksprijswinnaar in Tupelo (geboorteplaats van Elvis).Ook trad trad hij o.a. op met de originele bandleden van Elvis. Vorig jaar speelde hij voor een uitverkochte zaal in ‘Het Witte Paard’.

De reis

Op 29 april 2019 vertrekt Steve met zijn fans voor een 7 daagse reis naar de geboorteplaats van Elvis. Tupelo Mississippi en Memphis staan op het programma. Een super fanreis waar je nog kan voor intekenen tot overmorgen. Deze reis loopt in samenwerking met het Affligems reisbureau “Rantours”. Voor meer inlichtingen:

info@rantour.be

Bellestraat 98
1790 Affligem  tel: 053/66 68 94

Het bericht Steve Ryckier viert 50j Elvis in Las Vegas met optreden en Memphisreis verscheen eerst op Belg.be.

De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut!

Door PVDBD

De Smurfen zijn klaar voor hun Vlaams musicaldebuut!

‘De Smurfen, de Musical’ komt na succesvolle wereldtournee 
eindelijk thuis in maart 2019!

(Foto: Trend media)

Slechts 1 week te zien in Vlaanderen!
Antwerpen – Gent – Hasselt – Oostende

De Smurfen – De Musical

‘De Smurfen, de Musical’ is een grootse, internationale productie vol muziek, dans en spanning, die over de hele wereld reeds voor uitverkochte zalen zorgde. Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin, Potige en Muzieksmurf, ze doen allemaal mee in dit vrolijke avontuur. Wees er snel bij, want ‘De Smurfen, de Musical’ is slechts 1 week te zien in Vlaanderen…en blauw hoort bij jou!!!

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend Media)

60 jaar De Smurfen

Ze hebben er meer dan 60 jaar op moeten wachten. Maar binnen enkele weken is het zover, dan maken De Smurfen hun musicaldebuut in Vlaanderen! De populaire blauwe wezentjes van Peyo schitterden de voorbije maanden wereldwijd in hun eerste musical. Maar tot op heden stonden ze met ‘De Smurfen, de Musical’ nog niet op de planken in hun vaderland.

De Smurfen(Foto De Smurfen: Trend media)

Daar komt spoedig verandering in, want er werd hard gewerkt aan de Nederlandstalige versie van deze bijzondere musical voor het hele gezin. Op 2 maart kunnen jong en oud naar Ethias Theater Hasselt smurfen voor ‘De Smurfen, de Musical’. Op 3 maart naar Capitole Gent, op 4 maart wordt er gesmurft in Kursaal Oostende. Tenslotte een een laatste keer op 6 maart in Stadsschouwburg Antwerpen.

Het verhaal

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken…of dat allemaal goed afloopt, kan u met jong en oud komen ontdekken!

Facts & figures ‘De Smurfen, de Musical’
– Waar: Istanbul, Parijs, Dublin, Macau, Caïro, Dubai, Koeweit, Hong Kong, Singapore, Thailand, Maleisië, Saudi-Arabië, Abu Dhabi, Bahrein, Polen (8 steden), Roemenië, Nederland (18 steden)
– 7 talen: Engels, Frans, Thais, Arabisch, Pools, Mandarijns, Nederlands
Aantal toeschouwers: meer dan 250.000

Praktische info
‘De Smurfen, de Musical’ – 2019
Zaterdag 2 maart – 13u30 – Ethias Theater Hasselt
Zondag 3 maart – 13u30 – Capitole Gent
Maandag 4 maart – 13u30 – Kursaal Oostende
Woensdag 6 maart – 13u30 – Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info ‘De Smurfen, de Musical’www.desmurfendemusical.be

Het bericht De Smurfen zijn klaar voor musicaldebuut! verscheen eerst op Belg.be.

Ik droom van jou nieuwe single voor Jan Wuytens

Door PVDBD

“Ik droom van jou”, een pracht van een single voor Jan Wuytens

“Dé perfecte blend tussen klassiek en pop!”

“Het nummer wou ik al lang herwerken, want het is echt een meesterwerk van mijn papa. Iedereen kent hem van zijn meezingers, maar dit nummer uit zijn rijk repertoire is tot op heden minder bekend gebleven. Tijd om daar verandering in te brengen! Het nummer klonk in 1976 al groots en had dus een grootse stem nodig en net dat vond ik terug bij Jan”, glundert Christophe.

“Mijn nieuwe single, ‘Ik droom van jou’, is één van die vergeten parels van Paul Severs”, vertelt Jan. “En wie kan dat nummer beter heruitvinden dan zijn zoon Christophe Severs. Ik ontmoette Christophe in diens Hallround Studios, waar hij me een aantal ideeën liet horen van hoe hij het nummer wou arrangeren. Zonder dat we elkaar hadden ontmoet, speelde hij op de piano wat ook ik in gedachten had. Modern maar toch trouw aan het klassieke genre. Van een klik gesproken!”, zegt Jan enthousiast.

(Foto: Boep.be)

Jan Wuytens is al lang geen onbekende meer in het Vlaamse muzieklandschap. Na een geslaagd duet-album met Wendy Van Wanten, kiest de West-Vlaming nu voor een solo single in de Vlaamse pop. De symfonische begeleiding, in een modern jasje gestoken, ondersteunen perfect zijn klassieke stem in zijn nieuwe single “Ik droom van jou”.

Jan staat al te poppelen om zijn nieuw nummer ook live te kunnen brengen, want naast zanger is hij ook pianist en heeft hij ook zijn eigen live band. In totaal schommelt hij tussen de 200 à 300 optredens op een jaar. Dus opportuniteiten bij de vleet om het nummer aan de man te brengen.

Bekijk hier de videoclip van ‘Ik droom van jou’:

‘Ik droom van jou’, de nieuwe single van Jan Wuytens kan u beluisteren op Spotify en downloaden op iTunes!

Volg Jan Wuytens HIER op Facebook en bekijk HIER zijn website.

Het bericht Ik droom van jou nieuwe single voor Jan Wuytens verscheen eerst op Belg.be.

Django Wagner op single – Het is weer weekend

Door PVDBD

Django Wagner pakt uit met “Het is weer weekend”

Twee en een half jaar geleden tekende Django Wagner voor de release van zijn zesde studioalbum ‘Emoties’. Opvallend genoeg is nu gekozen om een albumtrack hiervan op single uit te brengen. Het liedje ‘Het Is weer weekend’ staat in zowel de reguliere- als de Sinti-versie (zigeuner versie) op het album ‘Emoties’.

(Foto Django Wagner: Boep.be)

“Dit is zonder twijfel één van mijn meest opvallende liedjes ooit zegt Django. Pure zigeunermuziek, bijzonder opzwepend, uiteraard gewapend met het zo kenmerkende gipsy temperament en uitgevoerd samen met het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando. Het is verrassend en best gewaagd dat dit feestliedje tóch nog op single verschijnt, maar we wilden het jaar 2019 swingend inzetten en hoe kan dat nu beter dan met ‘Het is weer weekend'”, zegt Django enthousiast.

Bekijk de clip van Django hier:

Het bericht Django Wagner op single – Het is weer weekend verscheen eerst op Belg.be.

Cliché lanceren debuutsingle ‘Goeie gast

Door PVDBD

Positieve hiphoppers van Cliché
lanceren debuutsingle ‘Goeie gast’

“Wij zijn even Belgisch als stoofvlees met frietjes!”

(Foto: House Of Entertainment)

Hun ambitie is naar eigen zeggen niet de nieuwe “knuffel-allochtonen” van Vlaanderen’ te worden, want ze zijn even Belgisch als stoofvlees met frietjes, maar ze willen wel een positief alternatief zijn voor de ietwat cliché rappers en hiphoppers die negatieve, vaak voor bepaalde doelgroepen ook denigrerende boodschappen en/of een grof taalgebruik hanteren in hun muziek.

Vlaanderen is met Cliché een nieuw, ambitieus en kleurrijk muzikaal trio rijker. Ondanks dat hun groepsnaam het tegenovergestelde doet vermoeden, zijn de heren allesbehalve alledaags. Cliché wordt gevormd door Soufiane, Nawfel en Issam, 3 geboren en getogen Belgen met Maghrebijnse roots. Deze ‘goeie gasten’ en creatieve duizendpoten willen met hun muziek zaadjes ‘good vibe’ en positiviteit planten, aan de verbroedering van onze samenleving werken, een glimlach op het gezicht van de mensen toveren, samengevat: van de wereld een iets leukere plaats maken…dus toch cliché??

Hun debuutsingle ‘Goeie gast’ (met heerlijk geanimeerde clip!) is meteen de perfecte blauwdruk van wat we van Cliché mogen verwachten: catchy, leuke tunes en positieve, Nederlandstalige teksten, die inspelen op de actualiteit en de leefwereld van jongeren.

Bekijk hier de cip van “Goeie Gast”

(Animated by Jangojim

We stellen de goeie gasten van Cliché ook graag nog even kort aan u voor:

Soufiane Amrani (30 jaar – Borgerhout)

Foto: House Of Entertainment)

Soufiane is geboren en getogen in Antwerpen. Hij is sociaal zeer geëngageerd en ook politiek actief in de koekenstad. Zijn leven veranderde toen hij op 10-jarige leeftijd een keyboard kreeg van een vriend van zijn vader. Hij leerde zichzelf spelen en begon later met computerprogramma’s muziek te maken. Op 18-jarige leeftijd mocht hij zijn eerste platencontract tekenen bij Mostiko Records, het label waar ook Regi bij zat en dat op dat moment ook de gebroeders Thivaios (Dimitri Vegas & Like Mike) onder hun vleugels nam. Hij mocht optreden op Tomorrowland, Laundry Day, de Lotto Arena en Summerfestival. Op productioneel vlak maakte hij tracks voor Kate Ryan, remixen voor Dimitri Vegas & Like MikeLazy Jay, Partysquad en nog vele andere. Na 10 jaar Dj’en was die uitdaging gedoofd en ging hij op zoek naar andere creatieve uitlaatkleppen.

Nawfel Bardad-Daidj (29 jaar – Wilrijk)

(Foto: House Of Entertainment)

Nawfel is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Adil Bakkal in de vrt-soapserie ’Thuis’. Hij speelde ook één van de hoofdrollen in de komediereeks ‘Bergica’ op digitale televisiezender Acht en eerder had hij gastrollen in onder andere ‘Crimi Clowns’ en ‘Zone Stad’. Voor zijn rol in ‘Thuis’ gaf hij 2 jaar Nederlandse les in Franstalige middelbare scholen in Brussel, zelfs in 5 ASO, terwijl hij zelf nooit in 5 ASO heeft gezeten. Toen dacht hij, ALLES KAN!

Issam Dakka (30 jaar – Deurne)

(Foto: House Of Entertainment)

Issam Dakka is sinds zijn 12 jaar bezeten van poëzie en acteert net als Nawfel. Zo was hij onlangs nog te zien in ‘Professor T’. Zijn vader is al 13 jaar verlamd door de spierziekte ALS en Issam staat dag en nacht klaar voor hem. Twee jaar geleden stopte Issam met zijn acteeropleiding op het conservatorium om voor zijn papa te kunnen zorgen. Hoog tijd om Issam te bedanken dacht zijn zus en dus liet ze het VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’ hem onlangs verrassen op de Cosplay Conventie (Issam is zot van strips en superhelden). Filmpje Issam Dakka bekijk hier

Nawfel en Soufiane kennen mekaar al langer via gemeenschappelijke creatieve vrienden uit Antwerpen. Begin 2018 kwamen Nawfel en Soufiane op het idee om samen muziek te maken. Even later ontmoetten ze Issam op de releaseparty van de film ‘Patser’ in de Carré. Sindsdien zijn de 3 onafscheidelijk en gaan ze vol voor hun muzikale avontuur!

‘Goeie gast’, de debuutsingle van Cliché, kan u HIER beluisteren op Spotify en is HIER verkrijgbaar op iTunes!

Het bericht Cliché lanceren debuutsingle ‘Goeie gast verscheen eerst op Belg.be.

Kate Ryan strikt Paul Michiels

Door PVDBD

Kate Ryan strikt Paul Michiels voor haar ’80 Was Machtig’-concert.

Ze reisde bijna de ganse wereld af, stond op de grootste concertpodia en heeft haar muren bedekt met een veelvoud aan gouden- en platina cd’s, maar toch is Kate Ryan gezond nerveus als ze vooruitblikt naar 16 februari. Dan staat ze met haar ’80 Was Machtig’-concert in het Oostendse Casino-Kursaal. “De muziek heb ik van thuis meegekregen. De jaren tachtig zijn meer dan een aaneenschakeling van nostalgische herinneringen. Wham! Prince, Michael Jackson, dat zijn wereldartiesten met een pak tijdloze klassiekers. Het is voor mij een uitdaging om hun liedjes een Kate Ryan-touch te geven, zonder dat ik raak aan hun ziel of herkenbaarheid.

(Foto: House Of Entertainment)

Deze voormiddag was Kate Ryan bij De Radio 2-Madammen met een dubbele primeur. Naast de akoestische versie van haar nieuwe single  ‘Gold’, een duet dat ze opnam met wereldproducer Sam Feldt, verklapte ze aan Cathérine Van Doorne dat Paul Michiels op 16 februari meedoet. “Ik moet altijd even naar adem happen als ik hem zie, want het blijft een impressionante mens met een geweldig stemgeluid. Als die zijn keel openzet, krijg ik kippenvel.  Wist je dat ‘The Way To You Heart’ van Soulsister één van de lp’s is die ik gekocht heb. Vroeger ging ik met mijn ouders elke maandag naar de muziekwinkel. Dan mocht ik een vinyl of cassette kiezen, en toen koos ik al voor Paul zijn muziek. De komende dagen repeteren we ons duet, maar de titel is nog een exclusieve verrassing voor wie naar het concert komt. Op de setlist van mijn ’80 Was Machtig’-concert staan inderdaad ‘Voyage Voyage,’ ‘Ella Elle L’a’’ en ‘Désenchantée’, maar ook veel jaren tachtig-materiaal dat ik voor het eerst ga zingen”, zegt een enthousiaste Kate Ryan.

(Foto: House Of Entertainment)

Tickets voor het ’80 Was Machtig’-concert van Kate Ryan, met special guest Paul Michiels, op zaterdag 16 februari in het Oostendse Casino-Kursaal, bestel je op www.80wasmachtig.be

Het bericht Kate Ryan strikt Paul Michiels verscheen eerst op Belg.be.

Julio Iglesias viert verjaardag Antwerps Sportpaleis

Door PVDBD

Ultieme ‘Latin lover’ Julio Iglesias viert dubbele verjaardag met groots afscheidsconcert in Antwerps Sportpaleis

Julio Iglesias; de 75-jarige wereldster komt op 8 juni laatste keer naar België met ’50 Year Anniversary World Tour’

Julio Iglesias, één van de meest invloedrijke performers en ook de bestverkopende Spaanse artiest in de muziekgeschiedenis, staat dit jaar maar liefst 50 jaar op de planken. De ondertussen 75-jarige ultieme ‘Latin lover’ viert dat met een heuse wereldtournee, die hem op 8 juni 2019 ook naar het Antwerps Sportpaleis brengt. Dit wordt zijn laatste grote wereldtournee, dus als je nog één keer wil komen genieten van deze rasartiest en wereldhits als ‘Amor,amor, amor’, ‘Un Canto a Galicia’, ‘To all the girls I’ve loved before’ en ‘Quiereme mucho’, bestel dan zeker tickets voor dit meeslepende, onvergetelijke en historische concert. Tickets & info voor het Belgische  afscheidsconcert van Julio Iglesias, op zaterdag 8 juni in Sportpaleis Antwerpen: www.ticketkopen.eu of +32 (0)70 345 345 (max. €0,30/min)

De ondertussen 75-jarige Julio Iglesias won in 1968 het muziekfestival van Benidorm en twee jaar later werd hij vierde op het Eurovisiesongfestival. Iglesias was niet alleen succesvol in zijn moedertaal, hij nam ook muziek op in o.a. het Frans, Italiaans, Engels en Duits.

Na meer dan 300 miljoen verkochte albums en 5.000 concerten in 600 steden voor meer dan 60 miljoen mensen, heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. ‘Amor, amor, amor’, ‘Un Canto a Galicia’, ‘To all the girls I’ve loved before’, ‘Quiereme mucho’, ‘All of you’, ‘Fragile’, … de lijst met Julio Iglesias-hits is ellenlang.

(Foto: House Of Entertainment)

Iglesias slaagde erin om een ongeëvenaarde muzikale carrière uit te bouwen. Voor zijn live concerten reist hij nog altijd van het ene naar het andere continent. Julio Iglesias zingt recht uit het hart en elk concert van deze elegante gentleman baadt in een aangename romantische en unieke sfeer.

Op zaterdag 8 juni 2019 komt Iglesias met zijn ’50 Year Anniversary World Tour’ langs in Sportpaleis Antwerpen, voor een afscheid in stijl van zijn Belgische fans. Laat ons deze wereldartiest een laatste keer met open armen ontvangen!

Tickets & info ‘Julio Iglesias – 50 Year Anniversary World Tour’www.ticketkopen.eu of +32 (0)70 345 345 (max. €0,30/min)

Het bericht Julio Iglesias viert verjaardag Antwerps Sportpaleis verscheen eerst op Belg.be.

Uitverkocht Sportpaleis voor nieuwjaarsconcert André Rieu

Door PVDBD

-Antwerpen zondag 6 januari 2019- Het nieuwjaarsconcert van André Rieu in het Sportpaleis was afgelopen zondag volledig uitverkocht. Duizenden fans hielden eraan om aanwezig te zijn bij zijn eerste concert op Vlaamse- en bij uitbreiding op Belgische bodem. Het concept van André en zijn Johan Strauss orkest is zowel eenvoudig als subliem; “Klassieke muziek op een makkelijke, speelse, humoristische manier toegankelijk maken voor iedereen”. Hij slaagt er op deze wijze wonderwel in om niet klassieke muziekliefhebbers moeiteloos naar zijn concerten te krijgen.

Iets over 20u gingen de lichten uit en verscheen André alleen op het verlicht podium. Daarna gingen de lichten terug aan en kwamen van alle kanten de muzikanten vrolijk zwaaiend met hun instrumenten richting podium gestapt. Dit onder luid handgeklap van het publiek op de maat van de gespeelde muziek. Eens iedere muzikant zijn plaatsje opgezocht had en André iedereen had welkom geheten kon het nieuwjaarsconcert in Antwerpen beginnen. Na het eerste nummer stelde André een paar medewerkers voor uit zijn orkest die meer dan één muziekinstrument bespeelden.

Supertrots was hij op de aanwezigheid van Frank Steijns één van zijn orkestleden die zelfs de beiaard kon bespelen. Een beiaardier die zit meestal hoog boven in een klokkentoren, waar hij zijn muziek laat galmen over de stad. Dat is natuurlijk een probleem om dergelijk instrument binnen in het Sportpaleis te krijgen. Maar ook daar had André Rieu een oplossing voor gevonden want plots werd er een heuse klokkentoren het podium opgereden met klavier. Weliswaar een klokkentoren in miniatuurversie maar toch groot genoeg om er een complete mini beiaard in onder te brengen (zie foto). 

Frank bracht iedereen in vervoering met zijn uitvoering op beiaard van het nummer:”Concierto de Aranjuez. Daarna ging hij nog een uitdaging aan met Marcel Falize op xylofoon om te weten wie het snelste kon spelen bij het bekende nummer :”Cirkus Renz”. Deze wedstrijd bleef onbeslist want beiden speelden even snel, een streling voor oor en oog. Je kon er maar één conclusie uit trekken en dat was dat beide mannen in hun discipline topmuzikanten mogen genoemd worden. Nadien konden we ook kennismaken met drie tenoren in de personen van Bela mavrak, Gary Benett, Serge Bosch zij verrasten het publiek met o.a het nummer:”Nessun Dorma.

Tussen de vocale nummers door kregen we ook nog instrumentale pareltjes te horen van het volledige orkest. Bij het nummer “The Snow Waltz” kwam er zowaar sneeuw vanuit het dak naar beneden en werden de eerste rijen toeschouwers bedekt onder een dikke laag “sneeuw” hilariteit alom bij de andere sneeuwvrije toeschouwers. De daaropvolgende sopranen Donij Van Doorn, Anna Majchrzak en christina Petrou bewezen andermaal dat ze kunnen zingen. Een echt kippenvel moment kwam eraan toen Teun Raemaekers op sublieme wijze op zijn panfluit het mooie “Lonely Shepherd” vertolkte. 

De pauze moest even verlengd worden door nog laattijdige toeschouwers want André moest zeker zijn dat alle gangen vrij waren. Toen alle stoelen op het middenplein opnieuw bezet waren werd er een wals ingezet, op dat moment traden 150 dansparen op in de vrijgekomen gangen om daar de wals in al zijn glorie te demonstreren. Er waren zelfs rolstoeldansers bij, ook zij droegen op die manier hun steentje bij om het publiek te laten genieten van de Weense wals. De dansparen waren afkomstig uit Nederland, belgië en Duitsland. Het Russisch Trio St. Petersburg nam daarna plaats op het podium en speelden “Poliushko Polie. Met het afsluitende wereldberoemde “Kalinka” zat de sfeer er opnieuw helemaal  in, samen met begeleidend handgeklap en geneurie van het ganse sportpaleis.

Na de samenzang van de mannelijke tenoren en de vrouwelijke sopranen werd het stilaan tijd om dit fantastisch nieuwjaarsconcert af te sluiten. André werd bedankt voor deze prachtige muzikale avond met een grote bos bloemen, terwijl zijn orkest genoot van een welverdiend glaasje bubbels. Op dat moment viel er geen sneeuw naar beneden maar tientallen ballonnen wat het geheel nog feestelijker maakte. Ook de 150 dansparen kwamen opnieuw het sportpaleis binnen om op hun beurt afscheid te nemen van de enthousiaste toeschouwers. We kunnen besluiten met een citaat van André zelf er mogen muren gebouwd worden of grenzen gesloten, muziek overstijgt alle grenzen”. Daar kunnen we ons na dit prachtig concert alleen maar bij aansluiten. Bedankt André en bij leven en welzijn tot volgend jaar.

voor meer foto’s klik hier

Voor de speeldata van André Rieu kan je terecht op de officiële webstek: https://www.andrerieu.com/nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht Uitverkocht Sportpaleis voor nieuwjaarsconcert André Rieu verscheen eerst op Belg.be.

Paskal en Peter van BLØF schreven nieuwe Jan Smit-single ‘Betere tijden’

Door PVDBD

Paskal en Peter van BLØF schreven nieuwe Jan Smit-single ‘Betere tijden’.
Op oudjaar vierde Jan Smit niet alleen de jaarwisseling, hij mocht ook een verjaardagstaart uitblazen met 33 kaarsjes. Deze verjaardag vierde Jan Smit samen met talrijke fans in het Sportpaleis van Antwerpen in 2018. Op nieuwjaar zorgt hij opnieuw voor een stunt en lanceert hij een nieuwe single, ‘Betere tijden’. Paskal Jakobsen en Peter Slager van de populaire Nederpopband BLØF, bekend van de monsterhit ‘Zoutelande’, schreven de tekst en muziek.

Jan Smit: “’Betere tijden’ vind je inderdaad terug op mijn in september verschenen album ‘Met andere woorden’. Ik heb 12 collega’s gevraagd om voor mij een liedje te schrijven. Naast o.a. Guus Meeuwis en Barry Hay (Golden Earring), werkten ook Paskal en Peter van BLØF mee aan dit grootse project. ‘Betere tijden’ is een mid-tempo nederpop-song die perfect past bij de tijd van het jaar. Hij is radiovriendelijk en je kan hem eindeloos op repeat afspelen, want zo leuk is ie.

(Foto: House of Entertainment)

De nieuwe Jan Smit-single ‘Betere tijden’ is terug te vinden op het album ‘Met andere woorden’ dat digitaal en fysiek beschikbaar is.

(Clip: House Of Entertainment)In het najaar komt Jan Smit met zijn theatertournee ‘Jan Smit Live in Vlaanderen’ naar Gent (27/09. Capitole), Oostende (4/11), Antwerpen (3/11, Stadsschouwburg) en Hasselt (22/11, Ethias Theater). Tickets voor alle voorstellingen, behalve Oostende (https://www.ticketmaster.be/event/jan-smit-tickets/27605) bestel je op www.ticketkopen.euHet bericht Paskal en Peter van BLØF schreven nieuwe Jan Smit-single ‘Betere tijden’ verscheen eerst op Belg.be.

Weihnachtsfest der Volksmusik voor het eerst in Hasselt

Door PVDBD

-Hasselt Zaterdag 22 december- Het Weihnachtsfest der Volksmusik was voor het eerst te gast in het Ethias theater in Hasselt.
Weihnachtsfest der Volksmusik maakt in december opnieuw een kersttournee langs de mooiste theaterzalen van Nederland en kwam voor het eerst ook naar Vlaanderen. Het Ethias theater in Hasselt viel deze eer te beurt om deze prachtige show te mogen ontvangen.

Iets na 20u gaf gastpresentator Wijbrecht Van De Sande de aftrap van het Weihnachtsfest der Volksmusik. In nederland bestaat deze traditie al een hele tijd in tegenstelling tot bij ons, waar dit niet bestaat. Zoals steeds bij iets nieuws is dan ook de vraag:”hoeveel mensen er voor deze eerste editie zouden opdagen”?. toen de show van start ging waren er toch tussen de 400 a 500 toeschouwers komen opdagen. Wat gezien de eerste keer toch al een klein succes mag genoemd worden.

Wijbrecht Van De Sande

De eersten die Wijbrecht mocht aankondigen waren Die Stimmen der Berge. De voormalige leden van de Regensburger Domspatzen en finalisten van de Grand Prix der Volksmusik weten als geen ander hoe kerst muzikaal moet klinken. En dat was ook te merken aan het enthousiasme uit de zaal. De handen gingen vlot op mekaar op het ritme van de muziek.

Die Stimmen der Berge

Daarna was het de beurt aan de presentator Stefan Mross van het pogramma ‘Immer wieder Sonntags’, één van de populairste en meest geliefde muziekprogramma’s van de Duitse televisie. Hij bracht buiten zijn beroemde kerstprogramma ook zijn trompet mee. Wat hij daarop liet horen bezorgde menig toeschouwer kippenvel. Hij vertelde ook zittend vanuit een zetel het verhaal van de vier kaarsen. Weliswaar in het Duits. Wij vertaalden het naar het Nederlands;

Stefan Mross

Ooit waren er vier kaarsen.
De eerste kaars zei: “Mijn naam is Vrede. Maar er is nog steeds oorlog.”En de kaars ging uit. De tweede kaars zei: “Mijn naam is Geloof. Maar de mensen lopen bij mij weg.”En de kaars ging uit. De derde kaars zei: “Mijn naam is Liefde. Maar de  mensen vergeten mij. Ze houden niet meer van elkaar, alleen nog maar van zichzelf.”
En de kaars ging uit.

Een kind liep de kamer in. Hij zag dat drie van de vier kaarsen niet brandden, en hij begon te huilen. De vierde kaars zei: “Kind, huil niet. Maak je geen zorgen. Ik brand nog steeds. We kunnen met mijn vlam de andere kaarsen weer doen branden. Mijn naam is Hoop.” Dit was echt een verhaal volledig in het teken van Kerstmis waar iedereen ademloos naar luisterde en stil van werd.

Voor de ultieme kersfsfeer was je bij de daarop volgende formatie
Zillertal Pur zeker aan het goede adres. het traditionele ‘Anklöpfen’ een traditie in het zillertal. Mannen in traditionele klederdracht gaan van deur tot deur om daar kerstliederen te zingen voor de bewoners. Je kan het een beetje vergelijken met driekoningen zingen bij ons, maar door volwassenen en op kerstdag.

Zillertal Pur

Voor de pauze was het nog de beurt aan de enige vrouwelijke artieste
Melanie Payer, De enige dame uit het gezelschap. Een nieuwe ster in deze muziekbranche. Haar carrière gaat momenteel als een raket in Duitsland en Oostenrijk. Ze was reeds in alle grote televisieshows te gast en vandaag dus in Hasselt. Haar “Ave Maria” bezorgde iedereen voor de tweede keer keer kippenvel. Na de pauze kwamen alle artiesten nog eens terug. Daarna werden ze door Wijbrecht nog éénmaal op het podium geroepen onder daverend applaus en een staande ovatie van de toeschouwers.

Melanie Payer

Het weinachtfestival werd afgesloten met een samenzang van het mooie “Sille Nacht”. Dit wereldberoemde nummer werd trouwens geschreven door een priester uit het Zillertal. Als we één conclusie kunnen trekken van deze avond dan is het wel dat de thuisblijvers ongelijk hadden. Voor diegenen die echt van Volksmusik houden op 14 Maart 2019 komt Stefan Mross met zijn pogramma ‘Immer wieder Sonntags’, dat zal opgenomen worden in het Ethias Theater. En voor zij die er graag hadden bijgeweest op het weinachtfest der Volkmusik die noteren alvast 20 december 2019 in hun agenda. want dan gaat de 2e editie van het Weinachtfest Der Volkmusik door in het Ethias Theater in Hasselt.

Meer foto’s klik hier

Het bericht Weihnachtsfest der Volksmusik voor het eerst in Hasselt verscheen eerst op Belg.be.

Kate Ryan steunde ‘De Warmste Week’

Door PVDBD

Kate Ryan steunde ‘De Warmste Week’ met Mechelse Thomas More-studenten en maakt zich met een internationale release klaar voor 2019! 

(Foto: House Of Entertainment)

Wat een stem en wat een optreden, kippenvel”, hoorde je gisterenavond in Mechelen veelvuldig na het akoestische optreden van Kate Ryan. Na haar succesvolle doortocht eerder op De Leuvense Kerstmarkt, stond Kate met pianist Hervé Martens op het podium bij de studenten media-opleidingen van Thomas More Mechelen. In het kader van ‘De Warmste Week’ organiseerden de Mechelse studenten en docenten op Campus De Ham hun ‘More for Life’, verbonden aan de vzw Prinses Harte.

(Foto: House Of Entertainment)

De vzw werd opgericht ter nagedachtenis van de 6-jarige Harte Muyldermans, die enkele jaren geleden de strijd tegen een hersentumor verloor. Haar ouders zagen het belang in van een aangename omgeving voor kinderen die langdurig verblijven in het ziekenhuis. Hierdoor is het idee ontstaan om themadozen te maken voor de patiëntjes, een initiatief dat ‘More for Life’ ondersteunt. Naast de aanwezigheid van Studio Brussel-presentator Bouba Kalala, dance-battles en verschillende dj-sets, was één van de hoogtepunten van de actie het akoestische optreden van Kate Ryan.

De Kempense lokte heel wat belangstellenden voor haar uitgeklede set. “Na Leuven is het de tweede keer akoestisch deze week  en ik vind het geweldig dat ik met mijn muziek dit initiatief kan ondersteunen. Ik bracht mijn grootste hits, maar ook nummers uit de jaren 80 als opwarmer voor ’80 Was machtig’, het concert waarmee ik op 16 februari in het Kursaal van Oostende sta. En in primeur was er vanavond ook een akoestische versie te horen van mijn nieuwe single, ‘Gold’. Die komt in januari uit en dat wordt een internationale release.

(Foto: House Of Entertainment)

Ik moet nog even zwijgen, maar ik strikte voor ‘Gold’ een wereldproducer. Een straf verhaal, maar dat is voor na de feestdagen. De single verschijnt internationaal, op vrijdag 18 januari. Begin januari neem ik een paar dagen vrij, want als je naar mijn agenda kijkt, zie je dat hij weer meer dan goedgevuld is voor 2019. De nieuwe single, ’80 Was machtig’ en de vele optredens, gaan ervoor zorgen dat volgend jaar opnieuw onvergetelijk wordt. Ik heb er zin in!”

De Thomas More-studenten verzameld hebben voor hun ‘More for Life’-actie bijna 2000 euro verzameld.
Tickets voor het Kate Ryan ’80 Was machtig’-concert, op zaterdag 16 februari in het Kursaal van Oostende, kan je bestellen op www.80wasmachtig.be
Volg Kate Ryan op Facebook, Instagram en www.kateryan.beHet bericht Kate Ryan steunde ‘De Warmste Week’ verscheen eerst op Belg.be.

Music Hall presenteert familiespektakel Peter Pan’

Door PVDBD

Music Hall presenteert gloednieuw en betoverend familiespektakel ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’
in Stadsschouwburg Antwerpen

(Foto: Ernest Mandap-Music Hall)

Nederlandstalig gesproken – Engelstalige liedjes

20 t/m 24 februari 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen Van 20 tot en met 24 februari 2019 brengt Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen het tijdloze verhaal van Peter Pan – ‘de jongen die niet wilde opgroeien’ – op de planken in een gloednieuwe, betoverende theaterversie. ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ is een familiespektakel waarin de allernieuwste technologieën, de moderne choreografie, acrobaten, beatboxers en streetdancers, hand in hand samengaan met oeroude theatermagie. Een internationale cast, ontelbare verrassingen en magische beelden zorgen voor een onvergetelijke theaterervaring. Net als Peter Pan zelf, zal je dit Neverland nooit meer willen verlaten! Tickets & info: www.30jaarmusichall.be  

‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ bevat alle bekende elementen waardoor iedereen nog steeds zo veel van dit verhaal houdt. Maar deze voorstelling voegt er nog verschillende lagen aan toe. Dat is het werk van het voortreffelijke creatieve team, met regisseur/dramaturg Lulu Aertgeerts, regisseur/choreograaf Martino Müller en muzikaal leider Matt Dunkley. Speciaal voor dit magische avontuur componeert Matt Dunkley gloednieuwe muziek voor symfonisch orkest en popensemble, die perfect past bij deze fantasierijke voorstelling vol dromerige taferelen en avonturen. Dankzij de heldere muzikale vertelling, de schitterende kostuums en het imponerende decor van ontwerper Dan Potra, met onwaarschijnlijke videomapping-projecties, kom je ogen en oren tekort.

Het verhaal

Een doodgewoon huis in Londen, waarin de familie Darling woont, krijgt op een nacht het bezoek van Peter Pan, een jongen die kan vliegen en nooit wil opgroeien. Als hij opgeschrikt wordt door de hond Nana, vliegt Peter verschrikt weer weg en vergeet zo zijn schaduw. Hij keert terug om hem op te halen, maar wordt ontdekt door de kinderen Wendy, Michael en John. Hij nodigt ze uit om mee te gaan naar het magische Neverland, waar hij woont. Maar hoe geraken ze daar? Met de hulp van het feetje Tinkelbel leren ze vliegen en na een wilde vlucht boven Londen, landen ze in Neverland. 


(Foto: Ernest Mandap-Music Hall)

Daar maken ze kennis met de meest diverse bewoners: de Verloren Jongens, indianen, zeemeerminnen… maar ook met Peters aartsvijanden: Kapitein Haak en zijn piratenbende. Samen met de Verloren Jongens willen Peter, Wendy, Michael en John eens en voorgoed komaf maken met Haak. Maar de kapitein laat zich niet zomaar kisten. De dingen worden er trouwens niet eenvoudiger op als Wendy romantische gevoelens voor Peter begint te krijgen, en een stikjaloerse Tinkelbel daar niet mee opgezet is…

Praktisch

‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ 

Stadsschouwburg Antwerpen 
Woensdag 20 februari 2019 – 20u00 (avant-première)
Donderdag 21 februari 2019 – 20u00 (avant-première)
Vrijdag 22 februari 2019 – 20u00 (première)
Zaterdag 23 februari 2019 – 20u00
Zondag 24 februari 2019 – 14u30 
Nederlandstalig gesproken – Engelstalige liedjes
Tickets & info: www.30jaarmusichall.be 

Een productie van Music Hall TS bvba, gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid

Het bericht Music Hall presenteert familiespektakel Peter Pan’ verscheen eerst op Belg.be.

❌