[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Standaard : Buitenland

Brandt de Amazone echt zo fel?

Nieuwsberichten over een grote toename in het aantal Amazonebranden lijken te berusten op een misverstand.


 • 23 Augustus 2019 om 12:22

‘Prins Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in woning Epstein’

Prins Andrew, Duke of York, zou een voetmassage gekregen hebben van een Russische vrouw in het appartement van Jeffrey Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov


 • 23 Augustus 2019 om 11:19

Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlating

Het boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’


 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Johnson zet voet op tafel bij bezoek aan Macron

Donderdag bracht de Britse premier Boris Johnson een bezoek aan de Franse president Macron om de Brexit te bespreken. Plots zette Johnson zijn voet op een klein tafeltje, zoals u in de video hierboven ziet.

 • 23 Augustus 2019 om 10:26

Peuter ondervoed door strikt dieet, ouders niet naar cel

De Australische ouders die hun kind negentien maanden lang strikt veganistisch opvoedden tot de peuter ondervoed raakte, moeten niet naar de cel. De rechter gaf hen wel een veeg uit de pan.


 • 23 Augustus 2019 om 07:47

Eén van de twee geblokkeerde speleologen dood teruggevonden in Polen

In Polen is het lichaam gevonden van een van de twee speleologen die in een kloof in het Tatrasgebergte kwamen vast te zitten, nadat ze door plots opstijgend water verrast werden. Dat hebben Poolse media donderdag gemeld.


 • 23 Augustus 2019 om 07:04

Bosbranden Amazonegebied ‘internationale crisis’ vindt Macron, Bolsonaro verwijt hem 'kolonialistische mentaliteit'

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdagavond gezegd dat de branden in het Amazonegebied een ‘internationale crisis’ vormen. Hij wil dat de G7-landen die dit weekend bijeenkomen in het Franse Biarritz daarover een spoedoverleg houden. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro spreekt van een 'intern probleem' en verwijt Macron een 'kolonialistische mentaliteit'.


 • 23 Augustus 2019 om 06:48

Indonesië legt internet plat in Papoea om protest kop in te drukken

Indonesië heeft het internet platgelegd in de provincies Papoea en West-Papoea, in een poging om er de onrusten te beteugelen. Die onrust ontstond door de manier waarop Papoeaanse studenten op het hoofdeiland Java behandeld worden.


 • 22 Augustus 2019 om 21:42

Migrantenschip Ocean Viking bijna zonder voedsel

De Ocean Viking, een reddingsschip dat migranten oppikt in de Middellandse Zee en al twee weken vastzit tussen Italië en Malta, dreigt zonder voedsel te geraken. Dat heeft de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) donderdag gezegd.


 • 22 Augustus 2019 om 21:14

Italiaanse president geeft partijen meer tijd voor vorming nieuwe regering

De Italiaanse president Sergio Mattarella geeft de politieke partijen in zijn land nog wat meer tijd om te onderhandelen over een nieuwe regering.


 • 22 Augustus 2019 om 20:58

Parlementsvoorzitter geeft baby flesje tijdens debat

Het was een opmerkelijk moment, woensdagmiddag in het Nieuw-Zeelandse parlement, toen voorzitter Trevor Mallard plots een baby de fles gaf terwijl hij een debat leidde. Het ging om de baby van parlementslid Tamati Coffey, die net terug was uit vaderschapsverlof en zijn pasgeboren zoon had meegenomen naar het halfrond.

 • 22 Augustus 2019 om 18:35

Dreigt ‘dieback’ voor Amazonewoud? ‘Boomsoorten gaan kapot, ook in België’

Beelden van de door bosbranden in rook gehulde Braziliaanse stad Sao Paulo hebben de ontbossing van het Amazonewoud weer op de agenda gezet. Experts waarschuwen dat de ‘dieback’ dreigt voor de belangrijkste long van onze planeet. Wat is dat, die bossterfte, en hoeveel zorgen moeten we ons maken?


 • 22 Augustus 2019 om 17:44

Voortvluchtig maffialid geklist tijdens vakantie op Sicilië

Francesco Riitano, een voortvluchtig lid van de maffiaorganisatie ‘Ndrangheta, is woensdagavond geklist op Sicilië. Hij was met vakantie op het eiland. De politie verraste hem terwijl hij zat te eten met zijn gezin. Dat heeft de Italiaanse politie donderdag laten weten.


 • 22 Augustus 2019 om 16:06

Satellietbeelden tonen enorme bosbranden in Amazonewoud

Dit jaar alleen al waren er 75.336 bosbranden in het Braziliaanse deel van het Amazonewoud, een record. De laatste weken was het vuur zelfs te zien op satellietbeelden van de Nasa. In de video hierboven kan u zien hoe de vele bosbranden er vanuit de ruimte uitzien.

 • 22 Augustus 2019 om 15:08

Israëlisch leger vuurt schoten af op burgervliegtuig

Israëlische soldaten op de Golanhoogte hebben woensdagavond een Israëlisch burgervliegtuig onder vuur genomen. Ze dachten dat het ging om een vijandig vliegtuig dat vanuit Syrië het luchtruim was geïnfiltreerd. Er vielen geen gewonden.


 • 22 Augustus 2019 om 14:30

Syriër krijgt 9,5 jaar cel voor neersteken Duitser in Chemnitz

Alaa S., de 24-jarige Syriër die in augustus vorig jaar een Duitser ombracht bij een steekpartij in Chemnitz, moet 9,5 jaar de cel in. De steekpartij leidde vorig jaar tot betogingen en geweld tegen migranten in de stad.

 • 22 Augustus 2019 om 14:26

Van pedofilie beschuldigde Franse chirurg hield dagboek bij over meer dan 200 kinderen

In Frankrijk zijn er nieuwe ontwikkelingen in een zaak van een 68-jarige chirurg die ervan beschuldigd wordt minderjarigen te hebben aangerand. De lokale krant 'La Charente libre' maakte bekend dat bij de man thuis een dagboek werd gevonden waarin de namen van meer dan 200 kinderen werden teruggevonden. Het is voorlopig onduidelijk of de feiten die de verdachte beschrijft echt gebeurd zijn, of het om fantasieën gaat.

 • 22 Augustus 2019 om 13:59

Merkel en Macron verhogen druk op Johnson

De Britse premier moet zo snel mogelijk de contouren schetsen van de oplossing die hij in gedachte heeft voor de Ierse grens. Dat was de boodschap van Merkel en Macron aan Boris Johnson. Het goede nieuws is dat beide partijen nog altijd de hoop hebben uitgesproken dat de uitstap van het VK uit de EU op een ordelijke manier gaat verlopen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:44

Trump: 'Ik ben de uitverkorene'

De Amerikaanse president Donald Trump staat niet bepaald bekend om zijn bescheidenheid. Toen hij woensdag uitlegde waarom hij een handelsoorlog met China voert, overtrof hij zichzelf door zich de 'uitverkorene' te noemen. Bekijk het in de video hierboven.

 • 22 Augustus 2019 om 11:58

Spaanse politie betrapt man op heterdaad die 550 vrouwen onder rok filmde

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een man van 53 opgepakt die stiekem vrouwen onder hun rok filmde. De dader werd op heterdaad betrapt in de metro, hij heeft meer dan 550 slachtoffers gemaakt en zeker 280 video's op pornosites had geplaatst.

 • 22 Augustus 2019 om 11:06
❌