[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018De Standaard : Buitenland

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor MH17

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014.


 • 25 Mei 2018 om 10:41

Bom ontploft in druk Canadees restaurant: minstens vijftien gewonden

Twee verdachten hebben donderdagavond rond 22.30 uur (plaatselijke tijd) een bom doen afgaan in een restaurant in het Canadese Mississauga. Minstens vijftien mensen raakten gewond, zo meldt de lokale politie.


 • 25 Mei 2018 om 08:23

‘Contactman’ aanslagen Parijs opgepakt

Het Belgische gerecht heeft twee nieuwe verdachten opgepakt in verband met de aanslagen van Parijs op 13 november 2015.


 • 25 Mei 2018 om 07:16

'Bombardementen op wapendepots in Syrië'

In Syrië zijn donderdagavond bombardementen uitgevoerd op wapendepots van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah in de buurt van de Syrische luchtmachtbasis in al-Dabaah, in het westen van het gouvernement Homs. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens de Britse ngo werden de luchtaanvallen ‘waarschijnlijk’ uitgevoerd door Israël.


 • 25 Mei 2018 om 05:21

Maduro zal gevangenen die protesteerden tegen regering vrijlaten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft donderdag aangekondigd dat hij de actievoerders die werden opgepakt tijdens antiregeringsprotesten, zal vrijlaten. Daarmee wil hij 'zijn beleid van 'vrede en verzoening in de verf zetten'.


 • 25 Mei 2018 om 05:14

Twee doden en ruim vijftig gewonden bij nieuwe betogingen in Nicaragua

In Nicaragua zijn woensdag minstens twee doden en 54 gewonden gevallen bij confrontaties tussen antiregeringsbetogers en aanhangers van president Daniel Ortega. Het geweld laait zo weer op, daags na het afspringen van de dialoog tussen de protestleiders en middenveldorganisaties en de regering.


 • 25 Mei 2018 om 04:49

Zeven doden bij aanslag met bomauto in Benghazi

Bij de ontploffing van een bomauto in de Libische havenstad Benghazi zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zeven mensen omgekomen. Minstens 22 andere mensen raakten gewond, zo melden lokale media.


 • 25 Mei 2018 om 03:49
Gisteren — 24 Mei 2018De Standaard : Buitenland

‘Weinstein geeft zich vrijdag aan bij autoriteiten in New York’

De voormalige Hollywoodproducent Harvey Weinstein zal zich vrijdag aangeven bij de autoriteiten in New York. Dat meldt The New York Times op basis van twee bronnen bij het gerecht. Meer dan 70 vrouwen beschuldigen de man van grensoverschrijdend gedrag, onder meer verkrachting. Weinsteins advocaat weigerde donderdag nog elke commentaar.


 • 24 Mei 2018 om 22:36

Zuid-Koreaanse president is 'bijzonder onthutst'

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vindt het erg jammer dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd.


 • 24 Mei 2018 om 17:25

Voormalig schatbewaarder van Partido Popular krijgt 33 jaar cel

De voormalige schatbewaarder van de Spaanse Partido Popular, Luis Barcenas, moet 33 jaar de cel in en krijgt een boete van 44 miljoen euro na een corruptieschandaal. Het brein achter de corruptiezaak moet 51 jaar naar de cel.


 • 24 Mei 2018 om 16:10

Noord-Korea wil nog steeds in dialoog gaan met VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump. 'Extreem betreurenswaardig' en 'niet naar wens van de wereld', reageert de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan.


 • 25 Mei 2018 om 02:18

Kim pikt vergelijking met Kadhafi niet

De ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un op 12 juni gaat niet door. Dat is in grote mate het gevolg van felle uitspraken van topmedewerkers van de Amerikaanse president.


 • 24 Mei 2018 om 15:19

Moskou blijft verantwoordelijkheid neerhalen MH17 ontkennen

Moskou blijft erbij: er waren geen Russische soldaten betrokken waren bij het neerhalen van vlucht MH17.


 • 24 Mei 2018 om 12:08

Spaanse ex-diplomaten richten pijlen op Jambon

Vijftig Spaanse oud-diplomaten, van wie verschillende een link hebben met de Spaanse koning, hebben een kwade brief geschreven aan de Belgische ambassadeur in Madrid, Marc Calcoen. Vooral minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Brusselse procureur des Konings Jean-Marc Meilleur moeten het ontgelden, schrijven Het Laatste Nieuws en de kranten van Sudpresse donderdag.


 • 24 Mei 2018 om 07:38

VN heffen sancties tegen Noord-Koreaanse diplomaten tijdelijk op

Het Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft woensdag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven, zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Niettemin spreekt de Noord-Koreaanse viceminister donderdag opnieuw dreigende taal.


 • 24 Mei 2018 om 07:22

Duizenden vrouwen verkracht door de soldaten die hen ‘redden’

Duizenden vrouwen en meisjes die het barbaarse bewind van de gewapende groep Boko Haram hebben overleefd, zijn nadien verder misbruikt door de Nigeriaanse veiligheidsdiensten die beweren hen te hebben gered. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport ‘They Betrayed Us’, dat donderdag gepubliceerd is.


 • 24 Mei 2018 om 05:56

Minstens 4 doden en 16 gewonden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

Bij een aanslag in Bagdad zijn donderdagochtend minstens vier mensen omgekomen. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op aan de ingang van een park, zo melden de lokale autoriteiten. Zestien mensen raakten gewond. De aanval is nog niet opgeëist.


 • 24 Mei 2018 om 05:31

Trumps schoonzoon heeft opnieuw toegang tot uiterst geheime informatie

Jared Kushner, de 37-jarige schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een permanente, volwaardige veiligheidsmachtiging gekregen. Dat berichtten media in de Verenigde Staten woensdag.


 • 24 Mei 2018 om 05:17

Minstens 4 doden en 16 gewonden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

Bij een aanslag in Bagdad zijn donderdagochtend minstens vier mensen omgekomen. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op aan de ingang van een park, zo melden de lokale autoriteiten. Zestien mensen raakten gewond. De aanval is nog niet opgeëist.


 • 24 Mei 2018 om 05:31

Trumps schoonzoon heeft opnieuw toegang tot uiterst geheime informatie

Jared Kushner, de 37-jarige schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een permanente, volwaardige veiligheidsmachtiging gekregen. Dat berichtten media in de Verenigde Staten woensdag.


 • 24 Mei 2018 om 05:17
❌