[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018De Standaard : Buitenland

Brits parlement stemt in januari over Brexitakkoord

Het Britse parlement zal tussen 7 en 21 januari stemmen over het Brexitakkoord van Theresa May. De stemming moest eigenlijk dinsdag doorgaan, maar het werd uitgesteld omdat de Britse premier Theresa May niet genoeg steun kreeg binnen haar parlement.


 • 13 December 2018 om 17:33

Politie doorzocht wijk Straatsburg waar schutter verdween

Twee dagen na de aanslag in Straatsburg was er donderdag een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, waar de schutter dinsdag verdween. De politieoperatie is ondertussen afgelopen.


 • 13 December 2018 om 18:54

Canadezen slachtoffer van machtsspel tussen Peking en Washington

Twee Canadezen dreigen de dupe te worden van het machtsspel tussen Peking en Washington. Ze werden door Peking opgepakt na de arrestatie van de topvrouw van Huawei, China’s nationale trots, door de Canadese justitie.


 • 13 December 2018 om 15:19

Wandelaars staan vlakbij krater bij vulkaanuitbarsting

In Guatemala barstte eind vorige maand de Volcan de Fuego of Vuurvulkaan uit. Een groepje wandelaars stond wel heel dicht bij de krater op het moment van de uitbarsting.

 • 13 December 2018 om 14:08

Paus ontslaat ‘nummer drie van Vaticaan’ na aantijgingen van kindermisbruik

De van kindermisbruik betichte Australische kardinaal George Pell maakt geen deel meer uit van ‘de kring van negen kardinalen’, de hoogste adviesraad van de paus. Ook een Chileense aartsbisschop-emeritus die is verwikkeld in een seksschandaal moest opstappen.


 • 13 December 2018 om 12:13

Kosmonauten onderzoeken mysterieus gat in ISS

In augustus bleek plots dat er een gat in het Internationaal Ruimtestation zat. Het gat van twee millimeter veroorzaakte een klein drukverlies in het ISS. Niemand weet echter hoe het gat daar gekomen is.

 • 13 December 2018 om 11:33

Palestijn schiet twee mensen dood bij Joodse nederzetting op Westelijke Jordaanoever

Een Palestijnse man heeft donderdag twee mensen doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever, vlakbij de Joodse nederzetting Ofra. Er raakten ook twee mensen gewond.


 • 13 December 2018 om 11:24

Poetin: ‘Bij ons geen Parijse toestanden, waarbij activisten alles in brand steken’

Als de Russische ordediensten activisten oppakken, dan doen ze dat ‘in het belang van de hele bevolking’. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin.


 • 13 December 2018 om 11:21

Dertien doden bij overstromingen in Vietnam

In Vietnam zijn bij overstromingen minstens dertien mensen om het leven gekomen. Eén persoon wordt nog vermist.


 • 13 December 2018 om 09:18

Hongaren protesteren opnieuw tegen ‘slavenwet’

Zo’n 2.000 Hongaren hebben woensdagavond voor het parlementsgebouw in Budapest geprotesteerd tegen een hervorming van de arbeidswet, die het mogelijk maakt dat werknemers jaarlijks 400 uren overwerk presteren. Critici spreken van een ‘slavenwet’.


 • 13 December 2018 om 08:30

Actievoerder gele hesjes omgekomen na aanrijding

In Avignon is in de nacht van woensdag op donderdag een actievoerder van de gele hesjes om het leven gekomen nadat hij op een rotonde in de buurt van een afrit van de snelweg A7 door een vrachtwagen was aangereden.


 • 13 December 2018 om 07:42

Zeker zeven doden en 46 gewonden bij treinongeval in Turkije

In de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag zeker zeven mensen omgekomen bij een ongeval met een hogesnelheidstrein. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond.


 • 13 December 2018 om 08:05

Pentagon noemt nieuw militair offensief van Turkije in Syrië onaanvaardbaar

Het Amerikaanse ministerie van Defensie stuurde woensdag een waarschuwing naar Turkije. Dat land had eerder op de dag aangekondigd een nieuw militair offensief te plannen in Noord-Syrië, tegen de Koerden. Zo’n unilateraal optreden is onaanvaardbaar, aldus het Pentagon.


 • 13 December 2018 om 04:19

‘Tweede Canadees opgepakt door China’

Volgens de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystia Freeland, is er na de arrestatie van een Canadese ex-diplomaat in China, nog een andere landgenoot in het land opgepakt en ondervraagd. De spanningen tussen Canada en China lopen op sinds de arrestatie van de financieel directeur van het Chinese concern Huawei in Canada.


 • 13 December 2018 om 04:16
Gisteren — 12 December 2018De Standaard : Buitenland

Een pyrrusoverwinning voor 'premier met ballen van staal'

De Britse premier Theresa May heeft een vertrouwensstemming overleefd, maar haar Brexit-deal met Europa blijft even hard in gevaar.


 • 12 December 2018 om 22:14

Franse politie lanceert oproep met foto in de hoop dader schietpartij Straatsburg te vinden

De Franse gerechtelijke politie heeft een oproep gelanceerd naar ieder die meer informatie heeft over de vermoedelijke dader van de schietpartij in Straatsburg, de 29-jarige Chérif Chekatt.


 • 12 December 2018 om 20:51

Rome geeft toe in begrotingsstrijd met Europa

Italië doet toegevingen in zijn begrotingsstrijd met de Europese Commissie. Het tekort voor 2019 zal 2,04 procent bedragen, en niet de aanvankelijk voorziene 2,4 procent.


 • 12 December 2018 om 19:49

VS beschuldigen China van cyberaanval op hotelgroep Marriott

De Verenigde Staten hebben China er woensdag van beschuldigd een cyberaanval uitgevoerd te hebben op hoteluitbater Marriott International. Daarbij zijn gegevens van mogelijk 500 miljoen hotelbezoekers op straat beland.


 • 12 December 2018 om 19:28

May overleeft de vertrouwensstemming: 'Verder werken aan Brexit'

Leden van de Conservatieve Partij brachten hun stem uit voor een vertrouwensstemming over de Britse premier Theresa May. Ze overleefde de stemming en blijft zo premier. Ze zegt te willen luisteren naar de critici, maar verder te zullen werken aan de Brexit.

 • 12 December 2018 om 23:01

Michael Cohen, ex-advocaat van Trump, veroordeeld tot drie jaar cel

Michael Cohen is woensdag door een rechter in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Dat meldden Amerikaanse media.


 • 12 December 2018 om 18:31
❌