[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018De Standaard : Buitenland

Fourniret geconfronteerd met ex-vrouw

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret wordt vrijdag bij de onderzoeksrechter met zijn vroegere echtgenote Monique Olivier geconfronteerd. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De confrontatie zou kaderen in het onderzoek naar een nog onopgeloste verdwijning.


 • 19 Oktober 2018 om 08:24

Trump dreigt grens te sluiten voor migrantenkaravaan en schuift schuld in schoenen van Democraten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.


 • 19 Oktober 2018 om 04:42

Trump: ‘Lijkt erop dat Khashoggi gedood is’

‘Het lijkt er zeker op’ dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi gedood werd. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst. ‘Dat is heel jammer.’ Volgens Turkse regeringsbronnen zoekt de politie vrijdag in een bos in de buurt van Istanbul naar de resten van de journalist.


 • 19 Oktober 2018 om 05:24
Gisteren — 18 Oktober 2018De Standaard : Buitenland

De schoonmaak van de oceaan is begonnen: eerste installatie compleet

‘We zijn klaar om met de opkuis te beginnen’, tweet The Ocean Cleanup, een initiatief van de jonge Nederlander Boyan Slat. Hij wil het plasticafval in de Stille Oceaan opruimen.


 • 18 Oktober 2018 om 18:13

Meer dan 100.000 vinylplaten te koop in Parijs

Het Walhalla voor liefhebbers van vinylplaten, dat is Paris Loves Vinyl dat aan zijn vijfde editie toe is.


 • 18 Oktober 2018 om 17:37

Nepslachtoffer Bataclan moet de cel in

Alexandra Damien verdiende goed geld aan haar verzonnen verhaal dat ze gewond was geraakt bij de aanslagen in Parijs, op 13 november 2015. Ze kreeg zes maanden effectieve gevangenisstraf.


 • 18 Oktober 2018 om 16:38

Naar een pakje van 10 euro: Nederland neemt verregaande maatregelen tegen sigaret

De roker wordt definitief een paria in Nederland. Met een pakket aan verregaande maatregelen wordt voorgesorteerd op een volledig rookvrije generatie, meldt de krant De Telegraaf. Met rookruimtes zal het gedaan zijn, ook buiten.


 • 18 Oktober 2018 om 14:59

Japanse kerselaars nu al in bloei door tyfoon

Op vele plaatsen in Japan staan de kerselaars in bloei, een fenomeen dat normaal pas in het voorjaar te zien is. De schuldige is het extreme weer de voorbije weken.


 • 18 Oktober 2018 om 12:57

Voormalige ceo Amerikaanse turnbond opgepakt in omvangrijke misbruikzaak

De voormalige ceo van de Amerikaanse turnbond, USA Gymnastics, is woensdag gearresteerd omdat hij geknoeid zou hebben met bewijsmateriaal in de megazaak rond het jarenlange misbruik door teamarts Larry Nassar.


 • 18 Oktober 2018 om 09:39

Noorwegen excuseert zich bij ‘moffenmeiden’

Noorwegen heeft woensdag officieel zijn excuses aangeboden bij de Noorse vrouwen die tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog een relatie hadden met Duitse soldaten. De vrouwen, in de volksmond ‘moffenmeiden’ genoemd, kregen in de periode na de oorlog vaak te maken met represailles.


 • 18 Oktober 2018 om 08:08

Verenigde Staten geven Saudi's meer tijd in zaak vermoorde journalist

Hooggeplaatste leden van de Saudische koninklijke familie houden een conclaaf naar aanleiding van de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Dat schrijft Le Figaro. De Verenigde Staten willen Saudi-Arabië 'enkele dagen extra' tijd geven om uitleg te verschaffen over de verdwijning. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

 • 18 Oktober 2018 om 21:07
OuderDe Standaard : Buitenland

'May sprak op toon van iemand die akkoord wil bereiken'

De Britse eerste minister Theresa May heeft tijdens haar tussenkomst op de Europese top geen nieuwe elementen aangedragen die tot een doorbraak in de Brexit-onderhandelingen zouden kunnen leiden. Dat heeft Antonio Tajani, de voorzitter van het Europees Parlement gezegd.


 • 17 Oktober 2018 om 21:45

Man verstopt 200.000 euro in bagage

De Nederlandse douane heeft op Eindhoven Airport in de bagage van een 29-jarige man 200.000 euro aan contant geld gevonden.


 • 17 Oktober 2018 om 20:39

Drankindustrie lobbyt in Brussel om maatregelen tegen plastic soep uit te stellen

Een uitgelekte brief die de drankindustrie vorige week stuurde naar het Europees Parlement toont aan dat Coca-Cola, Danone, Nestlé en PepsiCo hopen dat maatregelen die plastic afval moeten tegengaan, op de lange baan worden geschoven.


 • 17 Oktober 2018 om 17:42

Zware explosie op school op Krim, 'geen terrorisme' volgens Russische overheid

Op het Oekraïense schiereiland de Krim zijn zeker 13 doden en 50 gewonden gevallen nadat een explosief op een middelbare school was ontploft. Het Kremlin ging eerst uit van terrorisme, maar dat blijkt nu volgens de onderzoekscommissie niet het geval te zijn.

 • 17 Oktober 2018 om 16:12

May als voorgerecht en daarna bijna ultieme kans op soepele Brexit

Om 18.30 uur moet de Britse premier Theresa May op een speciaal werkdiner in Brussel de 27 andere Europese leiders proberen te overtuigen dat een redelijk akkoord over de uittreding van haar land uit de EU alsnog haalbaar is. De vergadering start onder een slecht gesternte.


 • 17 Oktober 2018 om 15:16

Rivier spoelt brug helemaal weg bij zware overstromingen

Het centrum van de Amerikaanse staat Texas kampt met hevige overstromingen. Door de extreme regenval staan de rivieren in de buurt een pak hoger dan normaal. De Llano-rivier staat zelfs zo hoog dat hij een brug helemaal van de kaart heeft geveegd.

 • 17 Oktober 2018 om 15:05

Cannabis voortaan ook legaal in Canada

Het Noord-Amerikaanse land Canada is na Uruguay het tweede dat recreatief cannabisgebruik legaliseert. Gebruikers mogen voortaan tot dertig gram van de drugs bezitten.


 • 17 Oktober 2018 om 14:50

Een op drie chemicaliën volgt EU-wetgeving niet

Toont Europa zijn tanden aan de chemiesector? Het voerde een strenge wet over de risico’s van chemische stoffen in, maar kan die nauwelijks afdwingen. ‘We hebben jaren gezwoegd om één van de beste wetten te maken, maar we hebben het slechtste toezicht ter wereld.’


 • 17 Oktober 2018 om 13:36

‘Saudische kroonprins betrokken bij dood journalist’

De druk op Saudi-Arabië om schuld te bekennen in de zaak rond de vermiste journalist Jamal Khashoggi wordt steeds groter. Volgens The New York Times zijn medewerkers van de Saudische kroonprins Bin Salman betrokken bij de verdwijning. President Donald Trump stuurde Mike Pompeo naar Riyad en Ankara in een poging de situatie te ontmijnen.


 • 17 Oktober 2018 om 13:08
❌