[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Augustus 2018De Standaard : Buitenland

Gewezen campagneleider Trump veroordeeld wegens oplichting en belastingontduiking

Paul Manafort, Trumps gewezen campagneleider, werd dinsdagavond schuldig gevonden aan acht aanklachten wegens oplichting en belastingontduiking. De veroordeling sterkt speciaal aanklager Mueller in zijn onderzoek naar de president.

 • 21 Augustus 2018 om 22:48

Voormalige advocaat Donald Trump pleit schuldig aan betalen zwijggeld en fraude

Michael Cohen, de voormalige advocaat van Donald Trump, heeft dinsdagavond schuldig gepleit aan bankfraude en het schenden van federale campagneregels. Cohen had daarover een akkoord bereikt met zijn aanklagers. De uitspraak volgt op 12 december.

 • 21 Augustus 2018 om 23:14

Spaanse ‘wolf pack’ weggejaagd uit openbaar zwembad

Enkele leden van het befaamde ‘wolf pack’, een groep van vijf Spaanse mannen die dit jaar werd veroordeeld voor seksueel misbruik, zijn tijdens een bezoek aan een openbaar zwembad in Spanje weggejaagd door woedende badgasten.


 • 21 Augustus 2018 om 19:04

Asia Argento ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft dinsdag ‘elke seksuele betrekking’ met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. The New York Times schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) had gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.


 • 21 Augustus 2018 om 18:05

Sterkste ijs aan Noordpool breekt voor het eerst: ‘Schrikwekkend’

Het oudste en dikste zee-ijs nabij de Noordpool is beginnen te scheuren, waardoor water zichtbaar wordt dat anders zelfs in de zomer bevroren is. Het is de eerste keer dat zoiets wordt waargenomen, en dat baart wetenschappers zorgen.


 • 21 Augustus 2018 om 16:23

Melania Trump waarschuwt voor ‘destructieve’ kant van sociale media

De Amerikaanse first lady Melania Trump waarschuwde maandag voor de gevaren van sociale media tijdens een conferentie over cyberpesten. Haar echtgenoot viel diezelfde dag voormalig CIA-directeur John Brennan aan op Twitter.


 • 21 Augustus 2018 om 16:23

Verenigde Staten wijzen ex-nazikampbewaker uit naar Duitsland

Een voormalige nazikampbewaker die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten leefde, is naar Duitsland uitgewezen. Daar is hij dinsdag aangekomen, zo melden Duitse en Amerikaanse autoriteiten.


 • 21 Augustus 2018 om 15:14

Al elf doden door stortvloed in Zuid-Italiaanse kloof

De dodentol na de plotse stortvloed in een bergkloof in Zuid-Italië is opgelopen tot elf. Een man die maandagavond gered werd, stierf in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen.


 • 21 Augustus 2018 om 11:30

Marokko voert militaire dienstplicht opnieuw in

Na het parlement heeft ook de Marokkaanse koning Mohammed de herinvoering van de dienstplicht goedgekeurd. De Marokkaanse regering wil zo iets doen aan de hoge werkloosheid, maar critici zien er ook een straf in na de protesten. Het is onduidelijk of de dienstplicht ook geldt voor Belgische Marokkanen.


 • 21 Augustus 2018 om 11:16

Russische hackers viseren republikeinse organisaties

Hackers die banden hebben met de Russische overheid hebben geprobeerd om gebruikersinformatie te stelen bij conservatieve groeperingen die zich inzetten voor online veiligheid. De poging werd echter afgeblokt door technologiegigant Microsoft, die meteen waarschuwt voor nieuwe pogingen om de Amerikaanse verkiezingen te manipuleren


 • 21 Augustus 2018 om 09:37

Ebola maakt opnieuw dodelijke slachtoffers in Congo

De jongste ebola-epidemie heeft al 55 doden geëist in het oosten van Congo. De overheid voerde intussen drie maanden lang gratis zorg in. Er is grote ongerustheid, omdat het virus nu opduikt in een dichtbevolkt gebied.


 • 21 Augustus 2018 om 07:13

Italië laat opvarenden reddingsschip niet uitstappen

Na verschillende dagen ronddobberen in de Middellandse Zee is een schip van de Italiaanse kustwacht met 177 op zee geredde personen aan boord in het Siciliaanse Catania mogen aanmeren. Maar de opvarenden mogen het schip niet verlaten.


 • 21 Augustus 2018 om 07:01
OuderDe Standaard : Buitenland

Toegang tot woningen onder brug opgeschort wegens krakend geluid

Meerdere woningen die zich onder de ingestorte snelwegbrug in Genua bevinden, zijn niet meer toegankelijk, zo heeft de brandweer meegedeeld. De beslissing werd genomen toen in het oostelijk gedeelte van de nog rechtstaande constructie gekraak gehoord werd. Ook de opruimingswerken in dat gebied werden stopgezet. Op andere plaatsen wordt er wel nog voortgewerkt.


 • 20 Augustus 2018 om 22:15

Hooggeplaatste ex-ambtenaren keren zich tegen Trump

177 voormalige medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en van het Pentagon hebben hun naam toegevoegd aan een open brief die erg kritisch is voor de recente beslissing van president Donald Trump om de veiligheidsmachtiging in te trekken van voormalig CIA-directeur John Brennan.


 • 20 Augustus 2018 om 20:58

Doden en gewonden na een reeks aanvallen tegen de politie in Tsjetsjenië

In de Russische opstandige regio Tsjetsjenië hebben gewapende mannen op verschillende plaatsen politieagenten aangevallen. Vier van de vijf aanvallers werden doodgeschoten, deelde waarnemend president Ramzan Kadyrov mee. Vijf politieagenten liepen verwondingen op, meldde het persbureau Interfax.


 • 20 Augustus 2018 om 17:01

Nieuwe premier Pakistan geeft het ‘goede voorbeeld’: hij gaat kleiner wonen en verkoopt zijn wagenpark

De nieuwe Pakistaanse premier Imran Khan verkoopt zijn gepantserde wagens, stuurt honderden huisbedienden de laan uit en ruilt zijn ambtelijke woonst in voor een kleiner huis. Zo wil hij het goede voorbeeld geven aan de bevolking.


 • 20 Augustus 2018 om 16:33

Amerikaans gerecht onderzoekt of ex-advocaat Trump voor 20 miljoen dollar fraudeerde

Het Amerikaanse gerecht onderzoekt of Michael Cohen, de ex-advocaat van president Donald Trump, voor een bedrag van 20 miljoen dollar aan bank- en fiscale fraude heeft gepleegd met zijn taxibedrijf. Dat meldt de krant The New York Times.


 • 20 Augustus 2018 om 16:26

Nieuwe beelden tonen hoe man op het nippertje ontnapt aan instortende brug in Genua

De Italiaanse politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van het moment dat de brug in Genua instortte. Daarop is te zien hoe een man die wil schuilen voor de regen op het nippertje ontsnapt aan de vallende brokstukken. In totaal kwamen 43 mensen om bij de ramp.

 • 20 Augustus 2018 om 16:08

‘Dramatische stijging van mazelen’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt een recordaantal gevallen van mazelen vast in Europa en roept op tot actie.


 • 20 Augustus 2018 om 15:52

Ratten belagen Franse politici

Na de straten van Parijs worden nu ook Franse politici geteisterd door muizen en ratten. ‘De staatssecretaris wordt in zijn dagelijkse werk omringd door knaagdiertjes.’


 • 20 Augustus 2018 om 15:20
❌