[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019De Standaard : Buitenland

Tienduizenden Puerto Ricanen eisen ontslag gouverneur na homofobe en beledigende chats

In Puerto Rico zijn maandag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag te eisen van gouverneur Ricardo Rosselló, nadat die in het oog van de storm terechtkwam door homofobe en beledigende opmerkingen die hij maakte in een private chatgroep.


 • 22 Juli 2019 om 22:57

Drugsbaron El Chapo in beroep tegen levenslange celstraf

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot een levenslange celstraf. Dat blijkt uit een document dat maandag werd gepubliceerd.


 • 22 Juli 2019 om 21:26

IJsland onthult gedenkteken voor eerste gesmolten gletsjer

IJsland gaat een herdenkingsteken onthullen voor de Okjökull, de eerste gletsjer van het eiland die door de klimaatopwarming geen gletsjer meer is. Nog een vierhonderdtal andere gletsjers is bedreigd.


 • 22 Juli 2019 om 20:56

Verenigd Koninkrijk wil Europese beschermingsmissie in Perzische Golf

Het Verenigd Koninkrijk wil een door Europa geleide maritieme beschermingsmissie op poten zetten om vrachtschepen op een veilige manier door de straat van Hormoes te laten varen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt gezegd, nadat zaterdag in de Perzische Golf een Britse olietanker werd onderschept door Iran.


 • 22 Juli 2019 om 20:43

Minstens 43 doden bij ‘grootste bloedbad sinds start offensief’ in Syrië

Bij luchtaanvallen in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib zijn minstens 43 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Russische gevechtsvliegtuigen zouden onder meer een markt in de stad Maaret al-Numann hebben gebombardeerd. Rusland ontkent echter elke betrokkenheid.


 • 22 Juli 2019 om 19:10

Congolese minister van Volksgezondheid stapt op door ebolacrisis

De Congolese minister van Volksgezondheid is maandag opgestapt, nadat president Félix Tshisekedi zaterdag had aangekondigd dat hij voortaan zelf verantwoordelijk is voor de coördinatie van de strijd tegen de ebola-epidemie. Oly Ilunga had zich eerder verzet tegen de uitrol van een nieuw experimenteel ebolavaccin van het Belgische Janssen Pharma­ceutica.


 • 22 Juli 2019 om 17:56

Israël sloopt Palestijnse gebouwen bij omheining Oost-Jeruzalem

De hoogste rechter in Israël heeft beslist dat enkele gebouwen te dicht bij de scheidingsmuur staan, daarom is het land begonnen met de sloop ervan. Europa vraagt om een stopzetting van de werkzaamheden.


 • 22 Juli 2019 om 17:14

Avontuurlijke kajakkers verkennen oud scheepswrak

Een avontuurlijk koppel trok met de kajak naar Lake Michigan in de Verenigde Staten om een oud scheepswrak te verkennen. Het achtergelaten schip dateert uit 1922. Bovenstaande beelden tonen wat er nog van overblijft.

 • 22 Juli 2019 om 16:55

VS en Venezuela beschuldigen elkaar bij conflict in internationaal luchtruim

Het Amerikaanse leger zegt dat een van hun verkenningsvliegtuigen afgelopen vrijdag agressief benaderd is door een gevechtsvliegtuig van Venezuela. Het is de zoveelste uiting van vijandigheid tussen beide landen. Bekijk de onderschepping in de video hierboven.


 • 22 Juli 2019 om 16:45

Amerikanen verbazen zich over fenomeen dropping

Kinderen worden ’s nachts alleen in een bos achtergelaten, en moeten zelf hun weg naar hun huis of kampeerplek terugvinden. Het klinkt voor Amerikanen als een barbaars ritueel, maar voor ons is het een fijne activiteit van de jeugdvereniging: dropping.


 • 22 Juli 2019 om 14:32

Hongkong in shock na gewapend geweld tegen betogers

In Hongkong vond zondag opnieuw een massaprotest plaats tegen de regering. Na het protest werd de stad omstreeks 22.30 uur opgeschrikt door een gewelddadige bende die betogers aanviel in de metro van Yuen Long.


 • 22 Juli 2019 om 14:22

De vreemdste fratsen van Boris Johnson

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Boris Johnson dinsdag aangeduid als de opvolger van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk. De flamboyante Johnson is geen onbesproken figuur. Een bloemlezing van zijn meest opvallende fratsen.

 • 22 Juli 2019 om 14:02

De meest memorabele momenten van Boris Johnson

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Boris Johnson dinsdag aangeduid als de opvolger van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk. De flamboyante Johnson is geen onbesproken figuur. Een bloemlezing van zijn meest opvallende fratsen.


 • 22 Juli 2019 om 13:53

Johnson: ‘Als maanlanding kan, dan brexit-deal ook’

De Britse kandidaat-premier Boris Johnson blijft erbij dat een Brexit mét akkoord tegen 31 oktober kan lukken. Dat schrijft hij maandag in zijn wekelijkse column in The Telegraph.


 • 22 Juli 2019 om 12:21

Vermiste onderzeeër na halve eeuw teruggevonden

Het wrak van de Franse onderzeeër La Minerve, die verdween in 1968 met 52 mannen aan boord, is teruggevonden voor de kust van Toulon, in het zuidoosten van Frankrijk.


 • 22 Juli 2019 om 12:19

Inktvis blijft half uur lang aan duiker plakken

Deze duiker had vorige maand alle moeite om een inktvis van zijn lichaam los te maken. Een half uur lang hield het dier vol. Uiteindelijk, na verschillende pogingen van de duiker, liet de inktvis los.

 • 22 Juli 2019 om 12:01

Trump ontkent dat Iran Amerikaanse spionnen arresteerde

De Iraanse autoriteiten hebben maandag aangekondigd zeventien spionnen van de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst CIA te hebben opgepakt. Meerdere onder hen zouden ter dood veroordeeld zijn. De Amerikaanse president Donald Trump noemt alle berichten over gearresteerde CIA-agenten echter 'volledig fout'.


 • 22 Juli 2019 om 16:12

Minstens twee Belgen omgekomen bij auto-ongeval in Spanje

Een zwaar ongeval in Alicante in Spanje heeft het leven gekost aan vier personen. Spaanse bronnen spreken over een Belgische man van twintig en een baby van één jaar. Dat bevestigt de Guardia Civil van Alicante aan 'Het Nieuwsblad'. Ook een 62-jarige Nederlander kwam daarbij om het leven.

 • 22 Juli 2019 om 12:14

Drie zwemmers verdronken in Nederlandse Noordzee

Aan de Nederlandse kust nabij Den Haag zijn zondag drie zwemmers overleden. Het gaat om een 40-jarige Duitser en twee Polen, van 31 en 23 jaar oud. Ze overleden ondanks reanimatiepogingen.


 • 22 Juli 2019 om 11:33

Duizenden Nieuw-Zeelanders ruilen wapens voor vergoeding

De politie van Nieuw-Zeeland heeft het voorbije weekend meer dan 2.000 semi-automatische wapens ontvangen. De meeste wapens van dit type zijn verboden na de aanslag op twee moskeeën in Christchurch in maart.


 • 22 Juli 2019 om 07:46
❌