[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019De Standaard : Buitenland

Virungapark in Congo opnieuw geopend voor toeristen

Het Virungapark, het oudste nationaal park van Afrika, is na ongeveer negen maanden opnieuw geopend voor toeristen. Het natuurpark in het oosten van Congo had in mei vorig jaar de deuren gesloten vanwege de onveiligheid in de regio.


 • 16 Februari 2019 om 21:54

Grote betoging in Barcelona tegen proces Catalaanse separatisten

Zowat 200.000 mensen zijn zaterdag in Barcelona op straat gekomen om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen twaalf Catalaanse onafhankelijkheidsleiders. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Een van de sprekers op de betoging had het zelfs over een opkomst van 500.000 mensen.


 • 16 Februari 2019 om 20:09

Meer dan 40.000 gele hesjes op straat in Frankrijk

Het is al de veertiende zaterdag op rij dat de gilets jaunes de straat opgaan in Frankrijk. Het protest heeft in heel Frankrijk nog 41.500 mensen op straat gekregen, waarvan 4.000 in hoofdstad Parijs.


 • 16 Februari 2019 om 20:23

Belg zwaargewond na aanval op straat in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Mayrhofen is vrijdagavond laat een 29-jarige Belg zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op straat was aangevallen. Dat meldt de politie van de regio Tirol.


 • 16 Februari 2019 om 16:49

Rellen bij betoging tegen regering in Albanië

In de Albanese hoofdstad Tirana zijn rellen uitgebroken tijdens een betoging tegen de regering. De politie gebruikte traangas en het waterkanon om duizenden betogers weg te houden van het kantoor van premier Edi Rama, zo meldt de lokale zender Klan TV.


 • 16 Februari 2019 om 16:08

‘Binnen enkele dagen is IS overwonnen’

De overwinning op terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië zal ‘binnen enkele dagen’ aangekondigd worden. Dat heeft een commandant van de Arabisch-Koerdische coalitie zaterdag verklaard.


 • 16 Februari 2019 om 13:35

Vulkaan barst derde keer in twee maand tijd uit

In Mexico is donderdagavond de Popocatépetl opnieuw uitgebarsten. Dat is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Hij barstte ook midden december en eind januari uit.

 • 16 Februari 2019 om 13:23

Vaticaan zet omstreden Amerikaanse kardinaal McCarrick uit ambt

Het Vaticaan heeft de gewezen Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick uit al zijn rechten als priester gezet. McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Hij verliest zijn klerikale status.


 • 16 Februari 2019 om 10:22

Knappe ijsgrot lijkt wel van een andere planeet te komen

Drie avonturiers hebben enkele ijsgrotten bezocht in een vallei van de Roseggletsjer in Zwitserland. De grotten zien eruit alsof ze van een andere planeet komen. Golfachtige patronen en diepblauw ijs kwamen tevoorschijn toen het zonlicht door een gat in het plafond scheen.

 • 16 Februari 2019 om 09:00

Grote vuurbal boven Nederland en Vlaanderen

Boven grote delen van Nederland en Vlaanderen hebben tientallen mensen gisteravond iets na negen uur een enorme vuurbal gezien. Niets ongewoons evenwel.


 • 16 Februari 2019 om 07:47

Nigeria stelt verkiezingen in extremis uit

Nigeria heeft de presidents- en parlementsverkiezingen die vandaag hadden moeten plaatsvinden, in extremis een week uitgesteld. De nationale kiescommissie roept logistieke problemen in.


 • 16 Februari 2019 om 07:08
OuderDe Standaard : Buitenland

Schietpartij nabij Chicago: vijf burgers dood

Bij een schietpartij aan een bedrijf in het stadje Aurora, in de buurt van de Amerikaanse grootstad Chicago, zijn vijf burgers omgekomen. De schutter zelf kwam later om het leven bij een vuurgevecht met de politie.


 • 16 Februari 2019 om 00:40

Colin Kaepernick schikt rechtszaak tegen NFL

Colin Kaepernick, voormalig quarterback van de San Francisco 49’ers, heeft ingestemd tot een schikking in de rechtszaak die hij had aangespannen tegen de National Football League voor samenzwering.


 • 15 Februari 2019 om 22:04

Gewezen Republikeinse gouverneur wil Trump uitdagen

Bill Weld, een gewezen Amerikaanse gouverneur, wil zich kandidaat stellen bij de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen van 2020. Hij zou daarmee als eerste officieel de strijd aangaan tegen Donald Trump. Weld beschrijft de huidige president als ‘bullebak van het schoolplein’.


 • 15 Februari 2019 om 20:26

Trump: ‘Ik verdien de Nobelprijs voor de Vrede’

Op de persconferentie waar hij de afkondiging van de noodtoestand uitriep, liet de Amerikaanse president Donald Trump zich ook ontvallen waarom hij de Nobelprijs voor de Vrede verdient. ‘Ik heb veel mensen gered.’


 • 15 Februari 2019 om 20:00

Acht werknemers mijnbedrijf gearresteerd voor dodelijke dambreuk

Acht werknemers van de Braziliaanse mijngroep Vale zijn vrijdag in voorlopige hechtenis genomen in verband met de ‘honderden’ gevallen van ‘doodslag’ bij de breuk van een dam van Vale eind januari in Brumadinho.


 • 15 Februari 2019 om 19:11

Arend bevrijd van grote ijsbal

In de Amerikaanse staat Michigan kon een Amerikaanse zeearend niet meer vliegen omdat er zich een ijsbal had gevormd op zijn staart. De roofvogel werd al snel opgemerkt en verlost uit zijn lijden. Dat blijkt uit bovenstaande beelden.

 • 15 Februari 2019 om 18:30

Familie Franco heeft vijftien dagen om nieuwe begraafplaats te kiezen

De opgraving van het stoffelijk overschot van de Spaanse dictator Francisco Franco is binnenkort een feit. De Spaanse regering heeft de familie van de overleden dictator vijftien dagen de tijd gegeven om een nieuwe begraafplek te zoeken, verklaarde minister van Justitie Dolores Delgado.


 • 15 Februari 2019 om 17:53

Poetin loopt blessure op tijdens judopartij met Olympisch kampioen

De Russische president Vladimir Poetin heeft een blessure opgelopen tijdens een judotraining in Sotsji. De president nam het even op tegen Olympisch kampioen Moedranov, maar dat zal Poetin zich nog een tijdje beklagen.

 • 15 Februari 2019 om 17:05

Russische autoriteiten houden prominente Amerikaanse investeerder vast

De Russische autoriteiten hebben de prominente Amerikaanse investeerder Michael Calvey opgepakt.


 • 15 Februari 2019 om 17:01
❌