[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Politiek

Speeltuintjes, verouderd, onveilig in Aalst

Door Johan

N-VA hekelt de slechte staat van Aalsterse speeltuintjes

Ook deze zomervakantie zullen Aalsterse kinderen gebruik maken van speeltuintjes die vuil, verouderd, onveilig en onaangenaam zijn. N-VA-gemeenteraadsleden Caroline De Meerleer en David Coppens manen schepen van Jeugd Iwein De Koninck aan tot actie. “Er is al sinds februari een visienota klaar, maar daar hebben de kinderen niets aan. Veel speeltoestellen hebben nu dringend een opfrisbeurt nodig”.

Bij het begin van de zomervakantie liggen verschillende Aalsterse speeltuintjes er slecht bij. N-VA-gemeenteraadsleden Caroline De Meerleer en David Coppens gingen een kijkje nemen naar de speeltuintjes aan het zwembadpark, sporthal Ten Rozen en de Rapenstraat. De toestand van de speeltuigen is soms ernstig. Hout is her en der afgebroken en metaal is op verschillende plekken verroest, zodat kinderen zich makkelijk kunnen kwetsen. “Er dreigt opnieuw een zomer voorbij te gaan waarin de Aalsterse kinderen onvoldoende gebruik kunnen maken van goed onderhouden publieke speeltuintjes”, zeggen Caroline en David.

De toestand van de publieke speeltuintjes is de afgelopen jaren achteruitgegaan en de huidige aanpak duurt te lang. Zo is er al sinds februari een visienota klaar die gebaseerd is op de studie ‘Kindvriendelijke publieke ruimte’ van Kind & Samenleving. De Dienst Jeugd is nog altijd bezig om de visienota te vertalen naar een concreet actieplan. “Het gaat te traag”, zeggen Caroline en David. “We krijgen van bezorgde ouders heel wat klachten over speeltuintjes die vuil, verouderd, onaangenaam en onveilig zijn”.

De N-VA-gemeenteraadsleden vragen schepen van Jeugd Iwein De Koninck om snelle actie. Een grondige opfrisbeurt kan een enorm verschil maken voor de kinderen. Eerder drongen De Meerleer en Coppens met succes aan op de vernieuwing van de speeltuigen in het Koningin Astridpark, beter bekend als ’t Klein Parkske. Ze hopen dat hun oproep ook deze keer gehoord zal worden door de schepen.

Het bericht Speeltuintjes, verouderd, onveilig in Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Jong N-VA wil betaalde feestdag op 11 juli

Door Johan

vlaamse leeuw foto pixabayJong N-VA wil betaalde feestdag op 11 juli

Jong N-VA vraagt om van 11 juli een officiële, betaalde feestdag te maken. Op de Vlaamse feestdag moeten de meeste werknemers gewoon werken. Daar moet volgens de jongeren van N-VA verandering in komen. “11 juli kan pas echt een feestdag zijn als alle Vlamingen kunnen genieten van de vele festiviteiten” zegt voorzitter Tomas Roggeman. Dat er de avond voordien door het WK ook al veel te beleven valt, is mooi meegenomen.

In tegenstelling tot de Belgische feestdag, krijgen werknemers geen betaalde dag vrij op de feestdagen van de Gemeenschappen. Daar moet volgens de jongeren van N-VA verandering in komen, zodat iedereen kan genieten van de talrijke evenementen. “Heel wat gemeenten, buurtcomités, verenigingen enzovoort organiseren evenementen in het kader van Vlaanderen Feest. Maar praktisch is dat niet: ofwel moeten ze noodgedwongen uitwijken naar het weekend, ofwel komen vele mensen niet opdagen omdat ze moeten werken.”

De invoering van een extra betaalde feestdag is mogelijk zonder de werkgevers op te zadelen met extra kosten. Door een nieuwe feestdag in te voeren, maar de eerste feestdag die in een weekend valt niet te compenseren, kunnen alle werknemers vrijaf krijgen op de feestdag van hun gemeenschap.

Ook Vlaams volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn steunt voluit de oproep van Jong N-VA. “Nu zijn het enkel ambtenaren van de Vlaamse Overheid, de gemeenten en werknemers van sommige banken op 11 juli van een vrije dag genieten. Laat ons snel werk maken van een vrije dag voor alle Vlamingen. Niets is immers zo prettig als samen feest vieren.”

Het bericht Jong N-VA wil betaalde feestdag op 11 juli verscheen eerst op Belg.be.

Gentse Schepen Decruynaere weigert zich voor gemeenteraad te verantwoorden

Door Johan

hoofddoek

Schepen Decruynaere weigert zich voor gemeenteraad te verantwoorden voor hoofddoek-débâcle – Spelregels gemeenteraad niet gerespecteerd

Gisteren diende N-VA een dwingend verzoek in om een extra vergadering van de gemeenteraadscommissie onderwijs samen te roepen over de démarche van schepen Decruynaere (Groen) om hoofddoeken toe te laten in de middelbare stadsscholen, en dit zonder de gemeenteraad daarover in te lichten. Vandaag heeft haar partijgenote en voorzitter van de commissie Zeneb Bensafia besloten om dit verzoek niet in te willigen, geheel tegen het reglement van de gemeenteraad in.

De regels zijn nochtans duidelijk. Artikel 38 zegt ondubbelzinnig: “Op verzoek van zeven raadsleden, waarvan minstens vier deel uitmaken van de betrokken commissie, is de voorzitter van de algemene commissie verplicht om de commissie samen te roepen op de aangewezen dag en het aangewezen uur en met de voorgestelde agenda. Daartoe bezorgen deze raadsleden hun verzoek en voorstel tot agenda aan de stadssecretaris, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de commissie.” De N-VA-fractie telt 8 raadsleden, waarvan er 4 lid zijn van de commissie onderwijs.

Fractievoorzitter Elke Sleurs: “Dat commissievoorzitter Bensafia haar groene collega op deze manier de hand boven het hoofd houdt, is ongehoord. Dit is een loopje nemen met de verkozenen van de Gentse bevolking. Groen, dat altijd de mond vol heeft over co-creatie en participatie, kan zelfs de gewone regels van de lokale democratie niet respecteren. Ik roep collega Bensafia en ook de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Termont, publiekelijk op om deze ondemocratische beslissing te herroepen. Desnoods volgt er een klacht bij de gouverneur.”

Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “Dit is het absolute dieptepunt voor schepen Decruynaere. Via collega Bensafia weigeren om zich te komen verantwoorden voor een kwestie die de nationale publieke opinie de voorbije dagen beroerde, is een echt zwaktebod. Tot twee keer toe probeert de schepen nu al de gemeenteraad te ontlopen. Ik kan niet anders dan zeggen dat dit getuigt van minachting voor de raadsleden.”

Inhoudelijk is N-VA zoals bekend geen voorstander van een verplichting om hoofddoeken op scholen toe te laten. N-VA wil in de eerste plaats de vrijheid van meisjes waarborgen om geen hoofddoek te moeten dragen. Met N-VA willen we de echte problemen aanpakken: minder jongeren die geen diploma halen en een betere doorstroming van leerlingen naar het hoger onderwijs, met name ook van jongeren met een migratieachtergrond.

Het bericht Gentse Schepen Decruynaere weigert zich voor gemeenteraad te verantwoorden verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Geraardsbergen – lijst lokale verkiezingen 2018

Door Johan

nva geraardsbergen

N-VA Geraardsbergen maakt de lijst bekend voor de lokale verkiezingen

Op de ledenvergadering van 26 juni 2018 werd de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 goedgekeurd. De volledige lijst (31 plaatsen) is vlot samengesteld en bevat een mooie mix van alle geledingen van de maatschappij en deelgemeenten van Geraardsbergen.

De ploeg wordt getrokken door het lijsttrekkersduo Johan Piron (1) en Ilse Roggeman (2). Huidig fractieleider in de gemeenteraad Johan Piron (Viane) is jurist en management consultant en was professor aan de Business School van de Universiteit van Zuid-Afrika. Ilse Roggeman (centrum) is gemeenteraadslid, secretaris van het arrondissementeel bestuur en werkzaam in het OCZ Sint-Vincentius te Viane.

De lijst wordt aangevuld met Steven De Boe (Ophasselt), Caroline Tondeleir (Nieuwenhove), Bart De Muynck (Viane), Elmire Borremans (Nederboelare), Gabriël Schaut (Viane), Joeri Vos (Nederboelare), Marjolein Van De Sompel (Viane), Werner De Nooze (centrum), Myrèse Sauvage (Viane), Patrick Coone (Overboelare), Erik Leirens (Schendelbeke), Melanie Vander Poorten (Goeferdinge), Erwin De Mulder (Ophasselt), Rita Pauwels (centrum), Léonce Wets-Legrand (Zandbergen), Christel Walraevens (centrum), Xerxes De Bièvre (centrum), Lucia De Backer ( Zarlardinge), Nancy Vos (centrum), Dimitri Verbeken (centrum), Luc Swartebroeckx (Viane) en Krista Ogiers (Overboelare).

Ook jong geweld is goed vertegenwoordigd met Sarah-Amilia Derijst (Nederboelare), Sarah De Mulder (Ophasselt), Valérie Spijker (Nieuwenhove), Mathias De Smet (Grimminge), Maxime Andries (Grimminge) en Sybren Verhoeven (Goeferdinge).

De lijst wordt geduwd door Filip Schotte (Zarlardinge) . Filip is zelfstandig krediet- en verzekeringsmakelaar en daarnaast ook zeer actief in het socio-culturele leven.
N-VA Geraardsbergen is ervan overtuigd met deze gemotiveerd ploeg een goed resultaat te kunnen behalen in oktober 2018.

Het bericht N-VA Geraardsbergen – lijst lokale verkiezingen 2018 verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Haaltert – Volledige kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

Door Johan

nva haaltert 2018Op woensdag 20/6 heeft de algemene ledenvergadering van N-VA Haaltert de volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 met een grote meerderheid goedgekeurd.

De lijst, getrokken door zetelend burgemeester Veerle Baeyens, wordt gevormd door 12 vrouwen en 13 mannen, gespreid over de verschillende deelgemeenten en uit alle geledingen van onze samenleving.

Haaltert levert 10 kandidaten, Denderhoutem 8, Kerksken 4, Heldergem 2 en Terjoden 1. Hans Sonck, de man met het meeste aantal politiek-actieve jaren op de teller duwt. Een aantal mensen hebben al wat jaren ervaring achter de kiezen, anderen zijn nieuw in de politiek maar daarom niet minder gedreven. Zij hebben elk hun interesses en specialiteiten, maar ze zullen zich stuk voor stuk inzetten voor een veilig Haaltert in een welvarend Vlaanderen.

Hieronder vindt u de lijstvolgorde zoals die door de ledenvergadering werd goedgekeurd.

1 Veerle Baeyens
Haaltert

2 Laurent Volckaert
Denderhoutem

3 Paulette Looze
Haaltert

4 Bart Welleman
Kerksken

5 Cyriel de Schutter
Haaltert

6 Hilde Baetens
Kerksken

7 Vincent Van Impe
Kerksken

8 Mark Beelaert
Haaltert

9 Tom Sorgeloos
Denderhoutem

10 Sabine De Coninck
Denderhoutem

11 Karin Gees
Kerksken

12 Marino Verbeken
Denderhoutem

13 Luc De Neef
Haaltert

14 Dieter Allaer
Haaltert

15 Filip Temmerman
Terjoden

16 Nico Roelandt
Heldergem

17 Ingrid Clerens
Haaltert

18 Mariette Dhaenens
Haaltert

19 Anja Sonck
Denderhoutem

20 Carolien Allemant
Haaltert

21 Sabrina De Weghe
Haaltert

22 Mirèn Eynatten
Denderhoutem

23 Gaby Cooreman
Heldergem

24 Stefaan Staels
Denderhoutem

25 Hans Sonck
Denderhoutem

Het bericht N-VA Haaltert – Volledige kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 verscheen eerst op Belg.be.

CDenV Haaltert trekt met 19 nieuwe gezichten naar de verkiezingen

Door Johan

cdenv haaltert 2018

CD&V Haaltert trekt met 19 nieuwe gezichten naar de verkiezingen.

“Een bewuste keuze voor verjonging en vernieuwing met stuk voor stuk kandidaten die mensen verbinden en die tot oplossingen willen komen voor de uitdagingen waar Haaltert voor staat,” zegt lijsttrekker Phaedra Van Keymolen. “We hebben gemerkt dat ons verhaal aanslaat, ook bij jongeren.”

Alle 25 plaatsen ingevuld

De 3 uittredende gemeenteraadsleden Phaedra Van Keymolen, Bart Ottoy en Nancy Van Landuyt staan bovenaan de modellijst die nog ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het partijbestuur en de leden. Lijstduwer Daniël Vandendriessche was al bekend. Juf Maria Stockman is samen met fervent fietser en bestuurslid van de Fietsersbond Hans Cieters en radio PROS-DJ Gaston (Stonzy) Yserbijt opnieuw kandidaat.

JongCD&V

Met haar 17 jaar (ze wordt in augustus 18) is Evelien Vagenende uit Kerksken de jongste. Samen met rechtenstudente Gloria Uwineza (20 jaar) en oud-bondsleider van KSA Atom Tom Verbeke (25 jaar) vertolken zij de stem van de jongste kiezers.
Ook 6 (prille) dertigers bevolken de CD&V-lijst: afdelingsvoorzitter Steven De Schrijver; CM-consulente in de kantoren Haaltert en Ninove en oud-KSA’er Thalia Matthys; Dymphna De Schrijver dochter van Johan en Marie-Rose De Schrijver; Kevin Grauwels raadgever op het kabinet van minister Schauvliege; bezige bij en voorzitster van het oudercomité van Basisschool Molenveld Leen Piens en Darie De Saedeleer die in de politieke voetsporen van haar vader Julien (ere-schepen in Denderleeuw) treedt.

Nieuwkomers

Andere enthousiaste nieuwkomers zijn: ex-volleyballer en jarenlang voorzitter van volleybalclub Jartazi Koen Van Den Eynde; Heldergemnaar en actief als chauffeur in het transport Lodewijk Langenberg; kleuterjuf op den Ekent en dochter van Omer Kristien Van Cromphaut; actief bij de gezinsbond in Kerksken en solidariteitskoor dwarsbalk Ingrid Moens; ex-voetballer en -jeugdtrainer en coördinator BIN Ede Jürgen Buyl en Steven Borloo die uit een actief CD&V-nest komt. Bart Van Impe, organisator van de parkingconcerten en medeoprichter van Kèsken Zwingt, is al jaren penningmeester van de partij maar stelt zich nu voor het eerst kandidaat.

Levenswijsheid

Oud-schooldirecteur van de Sint-Aloysiusbasisschool in Denderhoutem Rik De Bodt en Monique Debbaut actief in Femma Kerksken en vrijwilliger in rusthuis Sint-Anna vormen samen met lijstduwer Daniël Vandendriessche en Maria Stockman een sterke vertegenwoordiging van actieve 60’ers.
De weg vooruit
“In Haaltert is een krachtig en sterk bestuur nodig met figuren die vertrouwen geven en aan wie je de gemeente mag en kán toevertrouwen. Wij hébben die mensen op onze kieslijst en staan met onze ploeg klaar om beleidsverantwoordelijkheid op te nemen,” spreekt lijsttrekker Phaedra Van Keymolen haar vertrouwen uit. “Al onze kandidaten hebben een maatschappelijk en/of gemeentelijk engagement, ieder met zijn of haar eigen accenten. Met deze ploeg willen we de weg vooruit gaan. De weg vooruit naar een Haaltert waar iedereen mee is.”

Het bericht CDenV Haaltert trekt met 19 nieuwe gezichten naar de verkiezingen verscheen eerst op Belg.be.

Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag

Door Johan

vld vrouwen aalst moederdagDe Moederdagactie van de Open Vld vrouwen uit Aalst bleef niet onopgemerkt. Tijdens de zaterdagmarkt hielden de Open Vld Vrouwen van Aalst een geslaagde moederdagactie!
Alle vrouwen kregen een lippenbalsem en deze kleine attentie werd ten zeerste gewaardeerd! Voor de mannen en de kindjes waren er snoepjes vertelt Joke De Swaef Gemeenteraadslid voor Open Vld. Ook gewezen Burgemeester Anny De Maght was van de partij!

Het bericht Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag verscheen eerst op Belg.be.

Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie

Door PVDBD

 

-Dilbeek 12 mei 2018- Met de jaarlijkse actie op de boerenmarkt, waarbij de dames een roos overhandigd kregen ter gelegenheid van moederdag heeft N-VA Dilbeek officieel de précampagne voor de gemeente- en provincieraadsraadsverkiezingen op gang geschoten. Omstreeks 10u vanochtend verzamelden enkele N-VA kandidaten voor de gemeente- en Provincieraadsverkiezingen op de boerenmarkt. Daar kregen alle moeders een mooie gele roos overhandigd naar aanleiding van moederdag morgen (13 mei) met daarop de tekst:”Voor de liefste mama”. Dat deze actie door veel Dilbeekse moeders gewaardeerd werd konden we horen aan de gesprekken tussen de mensen onderling. Zelfs franstalige moeders die uiteraard ook een roos kregen dankten de mensen van N-VA in het Nederlands.

Omstreeks 11.45u werd de succesvolle actie stopgezet, om deze morgen verder te zetten aan de Delhaize van Groot-Bijgaarden en aan huisje Mostinckx van Bodegem. Ondertussen dat de N-VA mensen op de boerenmarkt de rozen aan het uitdelen waren werden ook de eerste précampagneborden geplaatst. Met een viertal ploegen bestaande uit drie personen en het nodige materiaal werden de belangrijkste invalswegen van Dilbeek voorzien van een 30-tal grote borden. Op deze borden zijn nog geen kandidaten te zien wel een collage van foto’s van voorbije Dilbeekse activiteiten, uitgevoerde werken en realisaties met daarop de slogan #wewerkenverder. Dit om aan te geven dat het huidige bestuur niettegenstaande nu zetelend  in een minderheid toch doorwerkt, en zeker niet zinnens is bij de pakken te blijven zitten. Ook voor de volgende legislatuur hopen ze de begonnen werken verder te kunnen afwerken.

Om zeker geen borden mee te hoeven plaatsen had schepen Stijn Quaghebeur het zo geregeld dat hij stipt om 12 uur op het gemeentehuis van Dilbeek het ja-woord zou geven aan zijn Ellen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Willy Segers en schepen Bernadette Van Coillie. Het was deze laatste die het paar in de echt mocht verbinden als schepen van burgerlijke stand. Na de huwelijksplechtigheid werd er nog een glaasje op gedronken met familie en vrienden  aangeboden door de gemeente Dilbeek. Ook de mensen die de borden aan het plaatsen waren kwamen even langs om Stijn en Ellen persoonlijk te feliciteren. Om hem eraan te herinneren dat er nog veel werk op hem lag te wachten hadden ze nog twee niet geplaatste borden meegebracht.

We willen langs deze weg Stijn en Ellen van harte feliciteren met hun huwelijk en hen heel veel liefde en geluk toewensen.

voor meer foto’s van de moederdagactie en het plaatsen van de borden klik hier

Het bericht Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie verscheen eerst op Belg.be.

Sam Van de Putte lijsttrekker sp.a Aalst

Door Johan

sam van de putteVandaag stelde sp.a Aalst Sam Van de Putte (33 jaar) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van de Putte zetelt sinds 2007 in de Aalsterse gemeenteraad.

De partij deed dat op het domein van Hof Den Tuitelaar, in deelgemeente Meldert. “Ook de deelgemeenten verdienen voldoende aandacht” zegt sp.a voorzitter Walter De Rijck. De locatie is niet lukraak gekozen: “Het is de bedoeling dat hier ook een zorgvoorziening komt voor kinderen met autisme. Voor sp.a is zorgzekerheid een belangrijk aandachtspunt”.

Walter De Rijck schetst het engagement van de voorgestelde lijsttrekker: “Sam begon al vroeg in de kindergemeenteraad van de stad. Nadien werd hij nog actief binnen de Aalsterse en de Vlaamse Jeugdraad. Daarnaast nam hij ook engagementen op binnen Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse Scholierenkoepel en Unicef waarvoor hij in 2002 deelnam aan een Speciale Zitting van de VN over kinderrechten in New York. Ook op politiek vak draait Sam al even mee. Sinds 2004 neemt hij voor sp.a deel aan de verkiezingen en ondertussen vertegenwoordigt hij al 12 jaar de Aalstenaar in de gemeenteraad”.

Onder de slogan “Samen Aalst Maken” wordt sp.a de GPS voor Aalst: “Groen, Progressief en Sociaal. Een stad zonder armoede met betaalbaar wonen, kwaliteitsvolle zorg, een plek voor elk kind in de kinderopvang en in de scholen, een betere mobiliteit en een gezonder leefmilieu zijn onze GPS voor de toekomst van Aalst. Samen met alle Aalstenaars realiseren we een groene, progressieve en vooral een sociale agenda” zegt lijsttrekker Sam Van de Putte.

De uitdagingen voor Aalst groeien. Het aantal inwoners stijgt tegen 2030 naar 92 000. De nieuwe lijsttrekker Sam Van de Putte somde de uitdagingen en oplossingen op:

  • Er zijn 4.000 nieuwe woningen nodig om iedereen een warme thuis te geven maar er staan nu al ruim 1200 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning, met een wachttijd van 7 jaar. sp.a wil dat de stad oude woningen opkoopt, isoleert en renoveert om de inwoners van de toekomst een thuis te geven in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen.
  • a Aalst wil ook meer investeren in extra kinderopvang. Aalsterse gezinnen moeten het redden met 4% minder kinderopvang dan het Vlaamse gemiddelde. Het kan niet de bedoeling zijn dat ouders al voor de geboorte gaan kamperen voor een inschrijving bij de onthaalouder of de crèche. Ook daarna moeten we voor alle kinderen een plek op school en vakantieopvang garanderen.
  • a Aalst wil krachtige keuzes in het mobiliteisbeleid en wil het openbaar vervoer beter uitbouwen.
  • De partij pleit ook voor meer groen op onze pleinen en in de straten. Minder naar de dokter lopen, gewoon door te kiezen voor geschikte planten en bomen die onze lucht gezonder maken, dat is voor sp.a Aalst een aandachtspunt.
  • Voor zorgbehoevende ouderen wil sp.a Aalst de onderhoudsplicht afschaffen en ervoor zorgen dat mensen niet meer dan hun pensioen moeten betalen voor een verblijf in een woonzorgcentrum.

 

Het bericht Sam Van de Putte lijsttrekker sp.a Aalst verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart

Door PVDBD

-Schepdaal 13 februari 2018- Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis van start te gaan met het “Hartveilig” project. Dit houd in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel te kunnen bedienen. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord, bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang hun beste tijd hadden gehad (deze dateren van begin de jaren zeventig).

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponsoren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsoring en daar was het tenslotte om te doen. “Ik had de moed bijna opgegeven” zo gaat Paul verder, toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. Het was Luc Van Lee de plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek die me liet weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring maar dat hij dat niet alleen kon beslissen.

Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop, en beloofde het voor te leggen op een volgende bestuursvergadering. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter! We laten Luc even zelf aan het woord:” Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zouden sponsoren”. We sponsoren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponsoren advertenties. Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponsoren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als partij ook eens anders in beeld gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat V-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor een opleiding, ook schonken ze twee trainer AED’s aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag Van De Dilbekenaar schonken ze nog een 700-tal sleutelhangers kiss of life. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft.

(sleutelhanger “kiss of life”)

Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub 51 een AED toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle Sponsors en schenkers nog eens van harte danken.

(AED geschonken door Club 51)

Mensen die ook iets willen sponsoren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be

Het bericht N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart verscheen eerst op Belg.be.

Warm welkom voor Jambon in Ternat

Door PVDBD

-Ternat 26 januari 2018- Jan Jambon was gisteren de spreker van dienst op de nieuwjaarsreceptie van verschillende N-VA- afdelingen uit de streek. Op initiatief van Agnes Delcourt N-VA bestuurslid in Ternat, werd dit jaar besloten om de traditionele nieuwjaarsreceptie samen te houden. Naast Ternat waren nog Affligem, Dilbeek en Lennik bereid gevonden deel te nemen aan het voorgestelde initiatief. Als spreker werd samen besloten dat het Jan Jambon zou worden, als locatie het nieuwe gemeentehuis van Ternat. Omstreeks 17u waren er reeds een aantal vrijwilligers van deze afdelingen aanwezig om de zaal klaar te zetten.

(drukdoende N-VA boodschappen zakjes aan het plooien)

Iets voor 19u druppelden langzaam maar zeker de eerste genodigden binnen, zij kregen voor de gelegenheid een glaasje Cava of fruitsap aangeboden door de N-VA-afdelingen. Ook een geschenkje voor nieuwjaar in de vorm van een handig opvouwbaar boodschappentasje werd overhandigd aan de binnenkomers. Zo rond de klok van 19u was de zaal van het gemeentehuis al behoorlijk vol gestroomd met leden en geïnteresseerden. Ook een ruime delegatie van CD&V Ternat behoorden tot de toehoorders. Omstreeks 20u nam Willy Segers, burgemeester van Dilbeek, het woord om te zeggen dat Jan Jambon net was geland in en op weg was richting Ternat. Daarom werd van de nood een deugd gemaakt en werden de broodjes reeds aangesproken.

Omstreeks 20.45u was het zover en stapte de grote (letterlijk) Jan Jambon de zaal binnen. Het was federaal parlementslid Kristien Van Vaerenbergh die hem mocht welkom heten en ook de taak van moderator op zich nam. Zelf stelde ze hem een aantal vragen die vooraf voorbereid waren. Nadien was het de beurt aan de zaal om een paar vragen op jan af te vuren. Deze vragen waren zeer uitleenopend en gingen van wat zijn taak inhield als minister maar evenzeer hoe hij zich buiten zijn drukke bezigheden nog kon ontspannen? Op dat laatste antwoordde Jan dat tijd doorbrengen met zijn kleinzoon Felix zijn beste ontspanning was.

Na zijn heldere antwoord op de vragen was het natuurlijk tijd voor de verplichte fotosessie. Omdat Jan nog naar Brasschaat moest en net terug kwam van Sofia werd het beperkt tot enkele foto’s met de verschillende afdelingsbesturen. Voor individuele foto’s had Jan Jambon echter geen tijd tot ontgoocheling van velen. Maar dat het een leerrijke avond was geweest daar was iedereen het mee eens. Omstreeks 22.30u besloten we naar huis te gaan, maar toen kwam er nog een onaangekondigde verassing.

De slagboom van de parking waar we geparkeerd stonden, weigerde alle dienst en wou ons niet doorlaten. Wat er ook geprobeerd werd er was geen beweging in te krijgen. We besloten dan ook en dat dankzij mijn wielsleutel om hem gedeeltelijk te ontmantelen. Omstreeks 23.30u kon eindelijk iedereen de parking af richting thuis. Dat we  gegijzeld werden door een slagboom die dienst weigerde, zal een verhaal zijn dat nog heel lang zal meegaan! in ieder geval een receptie om nooit te vergeten.

voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

Het bericht Warm welkom voor Jambon in Ternat verscheen eerst op Belg.be.

Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend

Door Johan

Lijstduwer voor CD&V in Haaltert bekend.

Het partijbestuur van CD&V heeft met unanimiteit Daniël Vandendriessche uit Denderhoutem verkozen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Daniël is 62 jaar, gehuwd met Magda Adriaens, vader van 3 zonen (Hans, Wim en Gert-Jan) en trotse grootvader van 5 kleinkinderen. Beroepshalve is hij eerste-auditeur-revisor bij het Rekenhof waar hij eind april met pensioen gaat.

Daniël is geen onbekende in de Haaltertse politiek. Hij nam in 1994 als voorzitter van de toenmalige CVP-sectie van Denderhoutem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was meteen verkozen. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2000 maar stapte toen, omwille van meningsverschillen met de toenmalige partijleiding, uit de politiek. Daniël bleef wel sterk sociaal geëngageerd en is tot op heden één van de drijvende krachten achter de parochiale zaal Hand in Hand.

Vandendriessche: “Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan toen men mij vroeg om de CD&V-lijst te duwen maar het kriebelde wel: engagement zit mij in het bloed en de politieke microbe heeft mij altijd gebeten. Ik besef ook dat er mensen nodig zijn die hun nek durven uitsteken. Er waait nu een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij mee achter deze ploeg scharen.”

Fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen maakt zich sterk dat ze “de beste lijst ooit” kan voorleggen: “voor mij symboliseert de kandidatuur van Daniël mee de nieuwe start die we met CD&V in Haaltert nemen. We moeten positief vooruit met onze gemeente en daar hebben we, naast een goed programma, ook sterke figuren voor nodig want op 14 oktober gaat het over lokale thema’s en lokale mensen. Wij stappen naar de kiezer met een sterk team voor een gelukkig Haaltert. Ik ben enorm blij en fier dat Daniël met zijn kennis en ervaring daar mee deel wil van uitmaken.”

Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 27 januari worden, in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke, nog heel wat (nieuwe) namen op de lijst bekendgemaakt.

Haaltert Daniel Vandendriessche

Het bericht Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend verscheen eerst op Belg.be.

Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO

Door PVDBD

-Dilbeek 19 januari 2018- De nieuwjaarsreceptie van de adviesraad lokale economie Dilbeek wist zowat 180 Dilbeekse ondernemers te verzamelen rond het thema “Lange termijn-visie op ondernemen in Dilbeek”. De voorzitter, Willy Kempeneer schetste het ondernemingskader en deed een oproep tot creatie van ruimte voor ondernemen in Dilbeek. Daarop konden de partijen op 3 vragen antwoorden onder deskundige begeleiding van moderator Michaël Van Droogenbroeck. Iedere partij kreeg drie minuten om een vraag te beantwoorden. Om die tijd een beetje aangenaam te maken verscheen er op het scherm een treintje, een fietser en een loper die van links naar rechts gingen en telkens 1 minuut voorstelden.

Jef Vanderoost voor CD&V kwam met voorstellen voor het versterken van kernen en wijken met kansen voor lokale handelaars. Spa, bij monde van Karina Peeters legde de nadruk op bereikbaarheid van de centra per fiets en te voet. Anneleen Van den Houte voor N-VA had het over een nieuw project met bvb wonen in het centrum, waardoor de handelaars makkelijk te bereiken zijn. En Luc Deleu voor Lvb-VLD wil volgende legislatuur een Masterplan, waarbij bijvoorbeeld meer handelsruimte én parkeerruimte in de Dilbeekse kern zou gecreëerd worden, bovendien werd gesteld dat hij geen reden ziet om belastingen te verhogen.

UF wint zeker en vast de prijs voor de meest idiote oplossing want zij vonden dat de handelaars verkoopkansen missen door het Franstaligen-onvriendelijk beleid van het bestuur. Daarom stelden zij voor om de borden “Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn” te verwijderen. Afsluitend werd de trekking gedaan van de Eindejaarsactie van de Dilbeekse handelaars aangesloten bij DUO met als hoofdprijs de reis naar de Caraïben. De identiteit van de winnaar houden we voorlopig op vraag van DUO nog even geheim. De overige winnaars zijn binnenkort terug te vinden op de website van DUO-Dilbeek. Na deze trekking werden de aanwezigen vergast op een natje en een droogje, en konden ze nog even wat netwerken met andere ondernemers uit Dilbeek. Wij wensen alle Dilbeekse ondernemers een schitterend 2018 toe en wie weet? Tot volgend jaar.

Meer foto’s klik hier

Het bericht Politiek debat als nieuwjaarsreceptie DUO verscheen eerst op Belg.be.

Succesvolle Nieuwjaarsreceptie CDenV Dilbeek

Door PVDBD

Dilbeek 18 januari 2018- De CD&V afdeling Dilbeek hield vanavond hun traditionele nieuwjaarsreceptie in het kasteel De Viron, anders gezegd het gemeentehuis. Het was Jan Margot, voorzitter van CD&V Dilbeek die vrijwillig de taak van portier op zich nam en iedereen begroette. En het mag gezegd worden, Jan deed het met stijl. De dames werden door hem bedacht met drie kussen, de heren kregen een stevige handdruk. Omstreeks 20.10u nam dezelfde Jan het woord om iedereen welkom te heten en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

De eerste spreker die Jan mocht aankondigen was schepen en toekomstig lijsttrekker Jef Vanderoost. Nadat Jef op zijn beurt iedereen een gelukkig nieuwjaar had gewenst stak hij van wal met de talrijke verwezenlijkingen die CD&V samen met de huidige coalitie al  had verwezenlijkt. Denken we maar zo ging Jef verder aan de masterplannen voor Keperenberg en Caerenbergveld, het parochiekerkenplan, de herinrichting van de dorpskern in Kapelle,… Paradoxaal genoeg zorgt onze openheid die we invoerden bij projecten vaak ook voor hevige reacties van inwoners. Die door desinformatie op het verkeerde been worden gezet. Of door kwatongen die niet tevreden zijn dat hun persoonlijke idee en persoonlijke belang niet primeert.

Ook de perikelen door de overloop van Jos Crabbe raakte hij even aan: Het kiezersbedrog dat ons de meerderheid kostte in de gemeenteraad heeft onze gemeente en de geloofwaardigheid van het lokale politiek geen goed gedaan. De belangen van enkele dik gevulde portefeuilles kregen na enkele jaren van ommekeer weer de bovenhand. Duurzame toekomstprojecten werden afgeknot. Maar onze ploeg is ondanks alles hard blijven doorwerken en is blijven strijden net zoals zovele CD&V en CVP-mandatarissen dat voor ons hebben gedaan.

Afronden deed hij met te zeggen dat hij fier was om samen met Elke Zelderloo als tandem de lijst van CD&V Dilbeek te mogen trekken. We willen samen de trekkers zijn van een groep die als één ploeg naar de verkiezingen trekt met ons toekomstplan voor Dilbeek. Ons Dilbeeks Wij-verhaal, onze Dilbeekse weg vooruit. De weg vooruit naar een Dilbeek waar iedereen mee is. hij sloot af met te zeggen dat iedereen daarvoor moest samenwerken. De volgende maanden werken we voort aan onze inhoudelijke speerpunten voor de volgende legislatuur en brengen we de ploeg bij elkaar die dit moet realiseren. We rijken de hand naar iedereen die dit verhaal mee wil schrijven of ondersteunen. En met uw steun, maken we van 2018 een fantastisch jaar: niet enkel voor onszelf maar vooral voor onze gemeente.

Daarna was het opnieuw de beurt aan Jan Margot om de gast van de avond voor te stellen, niemand minder dan Europees commissaris Marianne Thyssen. Marianne had het uiteraard over Europa en hoe goed het daar wel gaat. Iedereen was al op het graf van de EU aan het dansen zei ze maar we zijn sterker en meer verbonden dan ooit zo ging ze verder. Ook raakte ze de Brexit aan en vond dat dat niet goed was niet voor de Britten maar ook zeker niet voor Europa. Haar toegekende bevoegdheid sociale zaken daar was zij ook enorm blij mee niet tegenstaande sommigen zeiden is het dat maar.

Nee Marianne voelt zich goed in haar vel met haar toegekende bevoegdheid en gaf een voorbeeld van een realisatie van haar. Het stoppen van de sociale dumping. Iedereen die nu in een land dat lid is van de EU moet er aan dezelfde voorwaarden werken en hetzelfde verdienen als in dat land van toepassing is. Ook wat sociale zekerheid betreft ging ze verder. Ze vertelde er terloops nog bij dat ze heel wat tegenwind kreeg voor haar voorstel. Zo stond ze helemaal alleen in Krakow tegen een aantal dissidenten en tegenstanders maar toch haalde ze haar slag thuis. 22 van de 27 lidstaten steunden tenslotte haar voorstel.

Ook haalde ze nog even het probleem van de vluchtelingen aan en zei dat Europa daar nog meer initiatief moest voor nemen om meer vluchtelingen op te nemen. Daarvoor gaf ze voorbeelden van de omliggende landen in die regio en hoeveel vluchtelingen die mensen opnamen. Tegelijkertijd gaf ze ook toe dat Europa niet alle vluchtelingen kon opnemen. Marianne wist ook nog te vertellen dat er nog heel wat andere maatregelen in de pijplijn zaten om Europa te verbeteren. Tenslotte zei ze nogmaals dat CD&V niet kiest voor links, ook niet voor rechts maar de weg vooruit! Marianne werd voor haar komst en toespraak beloond met mooie Orchideeën.

Na deze nationale CD&V slogan sloot ze af en werd iedereen nog beloond met lekkere oliebollen. Onder het verorberen van deze lekkernij konden de aanwezigen nog rustig een praatje maken met vrienden en kennissen. Naar onze mening gaat er nog één bijzondere erkenning naar één man voor uithoudingsvermogen. Namelijk naar kandidaat gemeenteraadslid Gino Roesems die al de toespraken live op facebook doorstuurde. Ik denk dat deze man na een uur blij was dat het erop zat. En nu aftellen naar de verkiezingen van oktober 2018.

Voor meer foto’s klik hier

Het bericht Succesvolle Nieuwjaarsreceptie CDenV Dilbeek verscheen eerst op Belg.be.

Europees Parlement zal debat starten over Catalonie

Door Johan

Catalonie

Europees Parlement steunt eindelijk eis N-VA voor debat over Catalonië

Het Europees Parlement zal deze week dan toch debatteren over het gewelddadig optreden van de Spaanse politie tijdens het Catalaans onafhankelijkheidsreferendum. Dat werd bij de opening van de maandelijkse zitting in Straatsburg beslist. De N-VA is al lang vragende partij voor dit debat. Zeker nu de beenharde houding van de Spaanse politie gisteren voor bijna 900 gewonden zorgde in Catalonië. “De N-VA-positie is alvast duidelijk: neen aan het Spaanse geweld, neen aan de Europese Commissie die de Spaanse regering steunt in haar ondemocratische aanpak die indruist tegen onze Europese waarden. Geweld kan nooit worden getolereerd, en dus per definitie ook niet wanneer er sprake is van geweld tegen onschuldige burgers binnen de grenzen van de Europese Unie. Het escalerende Spaanse geweld had eigenlijk al veel langer op de agenda van het Europees Parlement moeten staan.”

Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt, die bij de start van de plenaire vergadering de N-VA vertegenwoordigde, is tevreden dat er nu eindelijk een parlementair debat over Catalonië mogelijk is. De andere drie N-VA-Europarlementsleden, Mark Demesmaeker, Helga Stevens en Sander Loones, zijn sinds het afgelopen weekend in Catalonië en aanschouwden de gewelddadige Spaanse repressie van dichtbij.

Anneleen Van Bossuyt: “Natuurlijk steunt de N-VA een debat over Catalonië. Het is vooral een schande dat de Europese burgers er zo lang hebben op moeten wachten, terwijl de escalatie al weken en maanden zichtbaar was. Niemand kan zeggen dat hij verbaasd was door het Spaanse geweld. De EU heeft aan haar democratische plichten verzaakt en heeft haar eigen draagvlak serieus aangetast.”

Mark Demesmaeker: “Maandenlang weigerde de Commissie om op te roepen tot dialoog tussen Madrid en Barcelona, wat de kiemen van dit conflict alleen maar versterkte. In andere landen is de Commissie er als de kippen bij om de Europese waarden te verdedigen, en terecht. Maar tegenover Spanje bleef ze jarenlang muisstil. Is dat misschien omdat Commissievoorzitter Juncker en Spaans premier Rajoy deel uitmaken van dezelfde christendemocratische fractie? Dat zou een onverdedigbaar staaltje vriendjespolitiek zijn met honderden gewonden tot gevolg. Ik ben verbolgen.”

Sander Loones: “Alsof het maandenlange stilzwijgen van Juncker & co nog niet genoeg was, bewierookt ze vandaag ‘het leiderschap van premier Rajoy in het beheersen van dit moeilijk proces’. De Europese Commissie gooit bloemetjes naar een leider die gemaskerde en zwaarbewapende stoottroepen zijn eigen bevolking laat aanvallen. Het leiderschap van Rajoy stoelt op wapenstokken en rubberkogels. Wat een Europese lidstaat onwaardig is, krijgt steunbetuigingen vanuit het Berlaymont-gebouw. Commissievoorzitter Juncker moet zijn conclusies trekken en opstappen, zoveel is duidelijk. En er moet werk gemaakt worden van correcte en ernstige internationale bemiddeling.”

Helga Stevens: “Ik hoop op een sterk signaal van het Europees Parlement in dit Catalonië-debat: Neen aan dit onverdedigbare geweld. En laat er geen twijfel over bestaan: wie denkt zoete broodjes te kunnen bakken met deze Spaanse premier Rajoy, wie dit nu nog een ‘interne Spaanse kwestie’ noemt, bewijst Europa trouwens ook geen dienst. En die kan voortaan elke morele hoogdravendheid best achterwege laten.”

Het bericht Europees Parlement zal debat starten over Catalonie verscheen eerst op Belg.be.

Reactie Van Theo Francken – Ik begrijp het niet meer

Door Johan
Theo Francken
Theo Francken

Reactie Van Theo Francken: “Ik begrijp het niet meer. Neen, nu kan ik echt niet meer volgen.

We doen alles om een tweede Calais te vermijden. Geen chaos in onze hoofdstad. De PS-burgemeester van Brussel, Philippe Close laat zijn politie constructief meewerken. Ook de Brusselse MR geeft haar volle steun. Het probleem wordt stap voor stap opgelost. Het Noordtrein- en busstation zijn terug volledig bereikbaar en netjes en de buurtkinderen kunnen terug in hun Maximiliaanpark spelen.

We zijn er bijna en nu stelt de Minister-President van het Brussels Gewest Vervoort, óók van de PS, een opvanggebouw ter beschikking voor een migratiehub te creëren. Een migratieHUB!? Een HUB nog wel, het woord zegt genoeg, een HUB naar de UK. De burgemeester van Calais springt een gat in de lucht.

Als de PS dan toch liever een tweede Calais wenst omdat dat haar electoraal beter uitkomt, dat ze het dan gewoon zegt. Al druist dit signaal volgens mij regelrecht in tegen de visie van de Stad Brussel.

Weet je wie hier de dupe van is?
De truckchauffeurs internationaal transport. Ze worden al maanden ‘s nachts belaagd op de snelwegparkings langs de E40 door groepjes migranten die willen inklimmen. We hebben een aantal parkings zelfs (tijdelijk) moeten sluiten. Veel van hen sliepen overdag in het Noordstation. Ze zullen de migratieopvanghub met plezier gebruiken om uit te rusten van hun nachtelijke inklimpogingen.

Migratiehub = méér onveiligheid op snelwegparkings E40 door inklimmers.

Truckchauffeurs internationaal transport hebben geen rechten volgens de socialisten. Het is ver gekomen met de ‘partij van de kleine werkman.’

Want ja, ook de Sp.a zit met Pascal Smet in de Brusselse Gewestregering. En de Open VLD (Guy Vanhengel) en de CD&V (Bianca Debaets). Zijn die daar allemaal zo maar mee akkoord?

Deel als je het eens bent en geef een duidelijk signaal: ‘Géén Calais in onze hoofdstad!’

Bedankt.”

Het bericht Reactie Van Theo Francken – Ik begrijp het niet meer verscheen eerst op Belg.be.

Veerle Baeyens lijsttrekker voor N-VA Groot-Haaltert

Door Johan
Veerle Baeyens lijsttrekker voor N-VA Groot-Haaltert
Veerle Baeyens lijsttrekker voor N-VA Groot-Haaltert

N-VA Haaltert gaat voor verruiming met Veerle Baeyens als lijsttrekker voor N-VA Groot-Haaltert

Op de algemene ledenvergadering van woensdag 27 september 2017 hebben de leden van de N-VA afdeling Haaltert met een grote meerderheid ingestemd om met een “verruimde” lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Dat betekent dat naast een aantal sterke N-VA leden, ook een aantal geëngageerde, niet-partijgebonden burgers die zich willen inzetten om op een positieve manier aan het gemeentebeleid mee te werken, op de lijst zullen staan.

“De afgelopen maanden is duidelijk gebleken dat heel wat inwoners zich afzetten tegen het negativisme dat de laatste tijd hoogtij vierde binnen onze gemeente en wel degelijk bereid zijn om hun verantwoordelijkheid op te nemen, zonder daarom tot een bepaalde partij te willen toetreden.” Als N-VA Haaltert willen we deze burgers mee kansen en de nodige ondersteuning geven. Vol vertrouwen zetten we onze deuren daarom open voor verkennende gesprekken met competente, enthousiaste, gedreven, constructieve vrouwen en mannen die mee willen werken aan een stabiel, transparant en krachtdadig bestuur. Samen bouwen aan een toekomst voor Haaltert is het doel.”

Over de naam waaronder de partij naar de verkiezingen zal trekken wordt later, met de 25 kandidaten en met de goedkeuring van de algemene ledenvergadering, beslist. Burgemeester Veerle Baeyens werd unaniem als lijsttrekker aangeduid, er werd tevens een kiescomité aangesteld om de voorbereidende werkzaamheden verder in goede banen te leiden.

“Besturen vanuit ons Haalterts DNA, mét participatie van burgers en zo samen kiezen voor verruiming en vooruitgang in het algemeen belang, met deze beslissingen werd alvast de start gegeven voor dit nieuw platform.”

Het bericht Veerle Baeyens lijsttrekker voor N-VA Groot-Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

N-VA familiedag kon rekenen op de zon

Door PVDBD

Wachtebeke zondag 17 september 2017- Terwijl iedereen afgelopen week zijn hart vasthield in verband met het weer op de N-VA familiedag, was het zondag een prima weertje. Het goede weer zorgde ervoor dat tussen de 4 a 5000 N-VA leden de weg vonden naar het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat was de plaats van afspraak voor hun jaarlijkse familiedag.

Het “eilandje” van het provinciaal domein was voor deze gelegenheid volledig ingepalmd door N-VA. Vanop een afstand kon je dat reeds zien door de geel gekleurde welkomstboog en de grote geel-zwarte leeuwenbalonnen die je van ver reeds zag hangen. Je kon er echt niet naast kijken waar de N-VA familiedag  doorging

Iedereen had wel zijn reden om deze dag bij te wonen. De één kwam voor de Romeo’s, de ander dan weer voor Gers Pardoel. Maar de meesten kwamen toch voor de toespraak van hun voorzitter Bart De Wever. En omstreeks 12.30 werd hun geduld beloond en betrad voorzitter De Wever het podium.

Zijn toespraak bevatte één duidelijke boodschap en dat is dat N-VA de communotaire piste niet verlaat maar dat daar voorlopig geen tweederde meerderheid voor te vinden is. Daarom zal de N-VA zich bij de verkiezingen van 2019 vooral toespitsen op Vlaamse identiteit, veiligheid en Welvaart, stuk voor stuk onderwerpen waar de modale Vlaming van wakker ligt. Het is daar dat wij met onze ministers nu al het verschil maken vervolgde hij.

 (De partijtop luistert aandachtig naar de toespraak)

Dan had hij het over de snel-Belgwet  “die de soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld was, met een collectieve regularisatie die werd doorgevoerd bovenop de continue en talloze individuele regularisaties”. De Wever verweet zijn voorgangers ook nog dat ze “geen enkel beleid voerden tegenover radicalisering”  en noemde België “een land van waaruit jihadisten vrijuit mochten vertrekken naar Syrië of zoals in Molenbeek ongestoord hun terroristische plannen konden smeden” en “een land waarin het prille Vlaamse discours rond inburgering nog vaak werd afgedaan als racisme en waarin zelfschaamte werd aangepraat als iemand respect durfde vragen voor onze manier van leven”.

Hij riep ook meermaals op dat als je akkoord ging met deze standpunten dat je dan zeker en vast de rangen van de N-VA moet komen versterken. Verder bedankte hij zijn ministers en staatssecretarissen: “Geert, Liesbeth, Ben en Philippe. Jan, Johan, Steven, Theo, Elke en Zuhal. Bedankt voor het geleverde werk.” Dan kwam hij nog even terug op de uitspraak over Zuhal Demir in De Morgen: “Het is een schande dat een zogenaamde kwaliteitskrant een podium biedt aan mensen die je uitschelden voor Dash-poeder omdat je het hebt waargemaakt als burger van ons land, als Vlaming, als N-VA-lid waar we fier op zijn”.

Hij sloot zijn toespraak af met de volgende woorden:“Kiezen voor de N-VA, is kiezen voor verantwoordelijkheid voor welvaart, veilige thuis en Vlaamse identiteit”. Daarna was het de beurt aan de Romeo’s en ze konden hun optreden niet beter beginnen met: “Vlaanderen feest”. Later op de namiddag was er ook nog eens een optreden voorzien van de Nederlander Gers Pardoel. Omstreeks 18u viel het doek over de N-VA familiedag 2017.

Klik hier voor meer sfeerfoto’s

Toespraak Bart De Wever: “Voor een welvarend, solidair en veilig Vlaanderen”

Beste vrienden en vriendinnen,

Beste familieleden van de N-VA,

Een partijvoorzitter moet van alle markten thuis zijn. Vorig jaar was ik de opwarmer voor K3. Dit jaar doe ik het voorprogramma van de Romeo’s. De weinige dames die nog niet in katzwijm zouden zijn gevallen door mijn verschijning, zullen dus straks nog wel voor de bijl gaan. Maar voor het zo ver is, wil ik kort en krachtig nog eens duidelijk maken waar het voor ons om gaat. In 2014 hebben wij van premier Di Rupo een land in handen gekregen met een deficit van meer dan 12 miljard per jaar, met een negatieve handelsbalans, met een krimpende private tewerkstelling en met groeiende overheidsuitgaven. Een land waarin vragen over de toekomst van de pensioenen werden beantwoord met een Zilverfonds zonder fondsen of met gewauwel over een witboek en een groenboek. Een land dat het putje geworden was van de massa-immigratie naar Europa. Met een snel-Belgwet die de soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld was, met een collectieve regularisatie die werd doorgevoerd bovenop de continue en talloze individuele regularisaties. Een land dat geen enkel beleid voerde tegenover radicalisering. Een land van waaruit jihadisten vrijuit mochten vertrekken naar Syrië of in Molenbeek ongestoord hun terroristische plannen konden smeden. Een land zonder veiligheidscultuur, waarin de politiediensten slecht gestructureerd werden en waarin defensie alleen diende om plat te besparen. Een land waarin het prille Vlaamse discours rond inburgering nog vaak werd afgedaan als racisme en waarin zelfschaamte werd aangepraat als iemand respect durfde vragen voor onze manier van leven.

Beste vrienden,
Dat land bestaat niet meer. De N-VA vroeg en kreeg een mandaat van de Vlaamse kiezer voor de kracht van Verandering. Vandaag leven wij in een land waar de private tewerkstelling op het hoogste peil ooit is en waar we moeite hebben om de vacatures in Vlaanderen ingevuld te krijgen. Een land met een positieve handelsbalans, een economische groei in Vlaanderen van meer dan twee procent en een Vlaamse export op recordniveau. Een land waarin het overheidsbeslag traag maar gestaag wordt afgebouwd en waarin Vlaanderen zijn begroting al in evenwicht heeft. Een land waarin de nettolonen flink gestegen zijn, de vennootschapsbelasting zal dalen en de koopkracht er op vooruit gaat. Een land waarin eindelijk hervormingen worden doorgevoerd om de sociale zekerheid ook in de toekomst voor iedereen veilig te stellen. Een land met veel strengere regels inzake nationaliteit en regularisatie, een land waar criminele illegalen niet langer worden geregulariseerd maar worden gerepatrieerd. Een land dat nog altijd graag mensen verwelkomt, maar dan wel met zin voor realisme en rechtvaardigheid, en in Vlaanderen met zorg voor inburgering. Een land waar de criminaliteit fors is gedaald en waar dag na dag wordt getimmerd aan de heropbouw van een veiligheidscultuur. Een land waarin onze militairen ook de eigen bevolking helpen beschermen en daarvoor al onze dank en respect iedere dag verdienen. We leven bovendien intussen in een Vlaanderen waarin het onderwijs wordt hervormd zonder de kracht en kwaliteit ervan te verkwanselen, waarin het binnenlands bestuur eindelijk wordt hervormd en versoberd, waarin een recordbedrag wordt geïnvesteerd in sociale woningen, waarin die sociale woningen worden toegewezen aan wie ze echt nodig heeft en waarvoor er ook een taaltest wordt gevraagd. Een Vlaanderen dat ook volop investeert in welzijn, innovatie en mobiliteit – inclusief de Oosterweel-knoop die we na 20 jaar hebben doorgehakt. Een Vlaanderen, ten slotte, dat eindelijk een echt beleid voert rond dierenwelzijn en dat het onverdoofd slachten heeft verboden.

Ja, beste vrienden, we leven vandaag al in een ander land, een beter land: de Verandering werkt. Geert, Liesbeth, Ben en Philippe. Jan, Johan, Steven, Theo, Elke en Zuhal. Bedankt voor het geleverde werk. Het werk was niet gemakkelijk. Het wordt ons bij momenten zelfs van allerlei kanten heel moeilijk gemaakt. We moeten als N-VA’ers continu spitsroeden lopen. Daarom vraag ik u om u niet te laten ontmoedigen. Want we zijn nog maar pas begonnen aan onze tocht. Sociaal-economisch zijn nog heel wat hervormingen nodig om de schulden van het verleden af te bouwen, om onze welvaart verder te laten ontplooien en om onze pensioenen en onze gezondheidszorg ook morgen en overmorgen sociaal en zeker te houden. Op de grote kleurvakbonden hoeven we daarbij niet te rekenen. Die kijken naar de eigen navel, zaaien paniek en staken zonder enig besef van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar helaas is ook elders de moed om de nodige hervormingen te verdedigen soms ver te zoeken. Het zal van ons en van ons alleen afhangen. Wie een welvarend en solidair Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken.

Inzake veiligheid en terreur blijven de uitdagingen groot. Internationale samenwerking en uitwisseling van gegevens uitbouwen tegen terreurnetwerken en de internationale misdaad.

De verdere reorganisatie van onze politiediensten. De heropbouw van onze defensie. Het aanscherpen van onze wetgeving en ook de instrumenten van justitie om daadwerkelijk en snel te kunnen straffen. De strijd tegen drugshandel en de maatschappelijke ontwrichting die ermee gepaard gaat. Het versterken van de greep van lokale bestuurders op hun eigen gemeenten via bestuurlijke handhaving. Ook hier zal het van ons en van ons alleen afhangen. De linkse kerk predikt nu al dagelijks hel en verdoemenis over onze realisaties inzake veiligheid en verkettert alles wat we vragen. Wie een veilig Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken.

En dan is er onze Vlaamse identiteit, onze manier van leven. Ook hier is er nog veel te doen en is de tegenstand buitengewoon fel. Wij geloven in gemeenschapsvorming, dat is de kern van onze ideologie. En wij geloven dat het cement van een moderne gemeenschap het burgerschap is, een burgerschap gebouwd op identiteit. Vlaanderen is een gastvrij land waarin ons burgerschap kan worden verworven en vervolgens gebruikt als een trampoline om alle dromen waar te maken. Zuhal, jij bent er het levende bewijs van. En het is een schande dat een zogenaamde kwaliteitskrant een podium biedt aan mensen die je uitschelden voor Dash-poeder omdat je het hebt waargemaakt als burger van ons land, als Vlaming, als N-VA-lid waar we fier op zijn. De zelfschaamte en het cultuurrelativisme regeren nog altijd in intellectueel Vlaanderen. Wie niet meedoet met het opengrenzenbeleid en het cultiveren van mensen in hun rol van eeuwig slachtoffer, wordt afgedaan als een slechte mens. Wie durft zeggen waar het op staat, wordt met de grond gelijk gemaakt. Welnu, wij laten ons niet intimideren. Wij brengen een heel klare boodschap: wie lid wil worden van een club, moet de spelregels van die club aanvaarden. En die spelregels van ons burgerschap zijn gefundeerd op de normen en waarden van de Verlichting, die onze samenleving steeds dieper inkleuren.

En dus neen. Neen, wij gaan niet terug discussiëren over de gelijkheid van man en vrouw, over de scheiding van Kerk en Staat of over onze burgerlijke rechten en vrijheden. Neen, wij aanvaarden niet meer dat mensen op hun geaardheid worden beoordeeld. Neen, wij aanvaarden niet dat godsdienstige regels zouden voorgaan op burgerlijke regels. Neen, het is geen discriminatie als een overheid neutraliteit oplegt. En neen, wij hebben geen énkel begrip voor gewelddadig extremisme. En ja, wij zijn strak in deze standpunten, precies omdat we geloven dat we alleen op deze manier iederéén vooruit zullen helpen die in Vlaanderen een goede toekomst wil uitbouwen. Wie de Vlaamse identiteit wil omarmen, roep ik op om onze rangen te versterken.

Beste vrienden,
Een welvarend en warm Vlaanderen, een veilig Vlaanderen en een sterke gemeenschap gefundeerd op onze Vlaamse identiteit. Dat is ons streven. En het blijft voor ons een evidentie dat we dit streven slechts volledig kunnen verwezenlijken in een zelfstandig Vlaanderen. Laat daar geen enkele twijfel over bestaan. Iedere kiezer moet weten waar wij voor staan en moet weten dat Vlaanderen het enige instrument is om onze dromen finaal te realiseren. Alleen zelfbestuur zal ons werk veilig stellen. Wie een zelfstandig Vlaanderen wil, roep ik op om onze rangen te versterken.

Vrienden, ik reken op u allemaal. Binnen een jaar staan we voor de lokale verkiezingen en niet veel later voor de Vlaamse, federale en Europese. Gebruik alstublieft elke dag vanaf nu om iedereen te overtuigen van onze boodschap.

Kiezen voor de N-VA, is kiezen voor:

VERANTWOORDELIJKHEID VOOR WELVAART

VEILIGE THUIS

VLAAMSE IDENTITEIT

Het bericht N-VA familiedag kon rekenen op de zon verscheen eerst op Belg.be.

Haaltert onder het schrikbewind

Door Johan

Haaltert onder het schrikbewind.

De laatste in de reeks politieke interviews bij radio Pros is afgerond. Mevrouw Verbestel is er de vuile was komen uitgangen. Uiteraard niet de hare. Wie de Dany Van den Steene had verwacht kwam bedrogen uit. Mevrouw Verbestel had haar partijvoorzitter meegebracht om niks te zeggen. Hij had precies spreekverbod en moest enkel haar handje vasthouden.

Het werd een interview van 30 minuten waarin Mevrouw Verbestel het vooral over onze burgemeester had. Wie te laat had afgestemd zal ongetwijfeld gedacht hebben dat de uitzending over een corrupte ambtenaar , handlanger van een of ander maffiabaas, ging. Maar neen, het ging gewoon over onze burgemeester. Zowat de helft van het interview heeft Mevrouw Verbestel de burgemeester van alles en nog wat beschuldigd. Terecht of niet wie zal het zeggen ?

Grote woorden en forse beschuldigingen werden niet geschuwd.

Voor enige verduidelijking of bewijs had Mevrouw Verbestel niet gezorgd. We moesten het allemaal zomaar geloven. Omdat zij het zegt. Ze had het oa over het naast zich neerleggen van de wet. Nu dit wordt op Haaltert wel meer gedaan. De adviezen van Raad van State (RvS) worden hier ook genegeerd. Er werd ook gesproken over doofpotoperaties. Uiteraard werd hier niks verduidelijkt anders was het geen doofpotoperatie. Intimidatie, of die van  seksuele aard was heeft ze er niet bij gezegd. Laster en eerroof enz.. de ganse afgezaagde  reutemeteut. Echter zonder enige staving of bewijs. Mevrouw Verbestel  zegt het en wij burgers moeten het geloven. De politieke stijl van de vorige eeuw.

Het is duidelijk dat Mevrouw Verbestel met haar “charmeoffensief” aan het adres van de burgemeester haar politieke vel wil redden : ’t is de schuld van de andere.

De ware reden waarom Mevrouw Verbestel er de stekker heeft uitgetrokken.

Een jaar geleden toen ze haar overstap naar de oppositie heeft gemaakt was dit, zo zei ze toch, omdat ze een droom wou verwezenlijken. In die droom werd zij uiteraard burgemeester en de rest was bijzaak. Nu een jaar later blijkt dat dit allemaal maar voor ’t lachen was. Ze spreekt er niet meer over.

Ze had gedacht dat na haar coup alles na een maand in kannen en kruiken zou zijn maar heeft zich duidelijk misrekend. Dat haar “droom”, en de schade die deze droom aan de gemeente heeft aangericht, haar nu zwaar wordt aangerekend begint ze duidelijk te beseffen. De wind is dus nog maar eens gekeerd en nu krijgen we een totaal andere versie van haar overloopverhaal.

De reden nu (voorlopig) is dat ze toen een leegloop van het gemeentehuis had vastgesteld. Alle gemeentepersoneel verliet  langs deuren en vensters het gemeentehuis. Een gemeente zonder dienstverlening heeft geen reden van bestaan dacht ze en dus heeft ze  de stekker uit de coalitie getrokken. Dat is versie 2.0 van haar ommezwaai. Er komen er waarschijnlijk nog meer.

De reden van het falen van de coalitie ligt  volgens Mevrouw Verbestel bij het autoritaire gedrag van de burgemeester. Ze heeft het over een schrikbewind. Ja zeker : een schrikbewind heerst over onze gemeente. Niet alleen het gemeentepersoneel maar ook burgers beven als ze  Veerle Baeyens zien.

Leegloop en dienstverlening.

Bonifaas is onlangs nog op het gemeentehuis geweest en van een leegloop heeft hij niet veel gemerkt. Wel heeft hij opgemerkt dat vele ambtenaren er zaten te beven. Bonifaas dacht aan een Parkingson epidemie maar dit was het dus niet. Die zaten gewoon te beven van schrik. Gelukkig heeft Bonifaas het woord “burgemeester” niet uitgesproken want anders was zijn dienstverlening ongetwijfeld gaan lopen . Dan zou hij daar gezeten hebben met zijn zelf meegebrachte  schrijfstok en zijn mond halfvol tanden. (Bonifaas is onlangs naar de tandarts geweest).

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen.

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen dat heeft ze duidelijk gezegd. Behalve dan wanneer het over het burgemeesterschap, haar droom van een jaar geleden gaat. Was het niet zo dat ze een schepencollege op basis van voorkeurstemmen wou. Uiteraard was zij dan burgemeester geworden en haar boezemvriend de oppersmurf de klos, want hij is ouder dan 65. Maar we weten ondertussen al dat het allemaal maar voor ’t lachen was.

Ook dacht ze niet aan stemmen toen ze in april  het haar educatieve taak vond om de buitenspeeldag te gaan aflassen wegens “geen budget”. Drie weken later stond ze met glas in de hand op het gemeentehuis tussen 80 nieuwe inwoners van Haaltert. Daar was ineens wel budget voor. Die moesten niet weten dat onze gemeente onbestuurbaar is, kinderen wel. Nieuwe inwoners daar zit muziek in,  dat zijn potentiële  stemmen.  Kinderen die kunnen de boom in.

De Moeder Theresa van de Haalterse politiek.

Van zodra Mevrouw Verbestel verkiezingen ruikt gaat ze in slachtoffermodus. Bij vorige verkiezingen  had de boze wolf haar job afgepakt. Nu gaan we de Moeder Theresa toer op. Zij is diegene die het o zo goed meent, zichzelf opoffert, de vredesapostel. Zij en vooral haar familie zijn het slachtoffer van “de zwarte pers”. Och arme het arme schaap. Toch laat deze Moeder Theresa geen kans voorbijgaan om ferm te gaan natrappen. Politieke tegenstanders dienen er zwarter dan zwarte Piet uit te zien.

De uitspraak van haar leven.

Op het einde van het interview doet ze de uitspraak van haar leven.  Bonifaas citeert :

“Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan moedige, integere beleidsmensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen. Dat moet je dat dan ook uitstralen en niet anderen gaan zwart maken…

Het is zoals Mevrouw Verbestel zelf zegt : de samenleving heeft geen nood aan mensen die elke kans, zoals dit interview, gebruiken om hun politieke tegenstanders zwart te maken.

Ook niet aan windhanen die om de haverklap, naar gelang het persoonlijk goed uitkomt van kant en mening  te veranderen. Die dan, om dit goed te krijgen, de burgers een rad voor de ogen proberen te draaien. Burgers zijn geen domme koeien meer. Kiesvee kan tegenwoordig ook  denken. Kritisch denken….

Bedankt voor het vertrouwen, het lezen van mijn weinig zinvolle onzin en misschien tot ziens.

 

Bonifaas Boni.

Het bericht Haaltert onder het schrikbewind verscheen eerst op Belg.be.

Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Door Johan

HaaltertVijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Radio Pros, de lokale radio uit Haaltert, is met een interessant reeks uitzendingen bezig. Hierin krijgen alle politieke partijen de kans om hun standpunten te komen uitleggen. Je hoeft het met het politieke standpunt niet eens te zijn, toch is het leerrijk er eens naar te luisteren. Bij mevrouw Houtman en Mevrouw Vankeymolen verliep alles sereen en ontspannen. Bij de blauwe smurfen was dat wel iets anders.

Twee weten meer dan één hebben ze daar gedacht en ze stuurden hun twee genieën Coppens en De Smet. Dat hadden ze beter niet gedaan want dan had er misschien maar half zoveel onzin uitgekraamd geweest.

Coppens is een oud gediende van de politiek, 12 jaar OCMW voorzitter en 6 jaar burgemeester. Hij stond bijna op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar daar hebben de vorige verkiezingen anders over beslist. Veel geld aan toeristische inkomsten voor Haaltert zou dit toch niet opgebracht hebben.

Peter De Smet was ook meegekomen voor het geval dat Coppens het liet afweten. Zoals verwacht lieten ze hun politieke meningen de vrije loop. Het is een tirade van beschuldigingen aan het adres van Sp.a en de NV.a geworden. Meer zijn we ondertussen van de smurfen niet gewoon. “Het is de schuld van de anderen”. Dit hebben we in de zomereditie van hun zesmaandelijkse slijkcourant ook al kunnen lezen.

50.000 € een peulschil…
Uit het interview onthouden we dat 50.000 € een peulschil is. Niet dat de Euro in vrije val gekomen is, verre van. Dit is de menig van Meneer Coppens wanneer het over gemeenschapsgeld gaat

Meneer Coppens heeft in zijn politieke carrière ondertussen al een klein fortuin aan de gemeente (bij)verdiend. Wie nu aan dezelfde politieke carrière als meneer Coppens begint zal na achttien jaar minstens 689 502 € bruto verdiend hebben. (de “verloning” is geïndexeerd)

Aan de huidige “verloning” van 38.040 € bruto per jaar voor een OCMW voorzitter en 38.837 € bruto per jaar voor een burgemeester van een gemeente van 18.000 inwoners, zou dit komen op 12 x 38040 = 456.480 en 6 x 38.837 = 233.022 samen 689 502 € bruto. De zitpenningen van de laatste vijf jaar in de gemeenteraad zijn niet meegeteld.
Niet moeilijk dat voor meneer Coppens 50.000 € een peulschil is.

Voor zo’n, om de gemeente toch zeer “bezorgde” inwoner, is 2,78 € inderdaad helemaal niks. (50.000€/18.000 inwoners = 2,78 € ). Een gezin van 4 betaalt nu 11 € voor zijn fratsen.

Bij de vorige verkiezingen werd na 18 jaar de geldkraan plots toe gedraaid. Het is dan ook te begrijpen dat Meneer Coppens er nu wat verbitterd bij loopt.

Bonifaas vindt dat alles wat de blauwe smurfen naar buiten brengen voortaan een gezondheidslabel zou moeten hebben :

Lees of luister met mate het kan de gezondheid schaden.

Bedankt voor het vertrouwen en het lezen van dit keer gene zever. Misschien tot ziens.
Bonifaas Boni.

Het bericht Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

❌