[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

Sterilisatie katten – Gratis waardebonnen in Haaltert

Door Johan

Gratis waardebonnen voor sterilisatie katten in Haaltert

Vanaf 1 september zijn er weer 50 kattenbonnen t.w.v. 25 euro verkrijgbaar voor de sterilisatie van katten. Met deze bonnen kunnen katteneigenaars terecht bij een dierenarts naar keuze om de kat te laten steriliseren of castreren.

Verplicht

Dankzij de bonnen worden ongewenste nestjes kittens vermeden. Maar het is ook verplicht om kittens te castreren of steriliseren voor ze 5 maanden oud zijn en voor ze verkocht of weggeven worden. Daarom biedt de gemeente 50 waardebonnen aan voor haar inwoners.

Zolang de voorraad strekt

De bon kan afgehaald worden bij de dienst Leefmilieu in het gemeentehuis, op vertoon van de identiteitskaart. Per gezin is er maximaal één bon voorzien. Waardebonnen worden gratis meegegeven zolang de voorraad strekt.

Castratie en sterilisatie

Sinds 1 april 2018 moeten kittens gesteriliseerd of gecastreerd worden voor ze 5 maanden oud zijn in Vlaanderen. Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn. Elke kat moet worden gecastreerd of gesteriliseerd vóór ze verkocht of weggegeven wordt. Uitzonderingen op de castratieverplichting zijn ​katten die naar een erkende fokker (met HK-nummer) gaan. katten die voor het buitenland bestemd zijn.

Kattenclub Belgie – www.kattenclub.be
Op zoek naar namen voor katten
Dierenbenodigdheden – voor al uw kattenspullen www.bopets.eu

Het bericht Sterilisatie katten – Gratis waardebonnen in Haaltert verscheen eerst op Belg.be.

RONAN KEATING EN 10CC KOMEN NAAR NIGHT OF THE PROMS

Door PVDBD

RONAN KEATING EN 10CC KOMEN NAAR NIGHT OF THE PROMS IN ANTWERPEN

ANTWERPEN – Ook Ronan Keating en 10cc maken dit jaar hun opwachting op de 35e editie van Night of the Proms in het Sportpaleis. Zij voegen zich op 22 en 23 november bij de eerder aangekondigde artiesten Maxi Jazz (Faithless), Natalie Choquette, John Miles en zanger-presentator Bart Peeters.

Ronan Keating maakte, na zijn debuut als lid van de succesgroep Boyzone, vanaf 1999 solo furore met hits als ‘When You Say Nothing At All’, ‘Life Is A Rollercoaster’ en ‘If Tomorrow Never Comes’. De 42-jarige Ier met zijn onmiskenbare stem zit ondertussen 26 jaar in het vak en kan terugblikken op heel wat successen en hoogtepunten. Zo trad hij oa. op met Elton John in Madison Square Garden, was hij gastheer van het Eurovisie Songfestival en de MTV Awards en stond hij in de opnamestudio met Yusuf Islam (Cat Stevens) voor het duet ‘Father And Son’ en met Burt Bacharach voor het album ‘When Ronan met Burt’.
Keating is momenteel terug aan het toeren met Boyzone naar aanleiding van hun 25e verjaardag. Die wordt gevierd met het nieuwe en laatste album ‘Thank You & Goodnight’ en een uitgebreide afscheidstournee. Na een Duitse tournee met Night of the Proms in 2016 en een Poolse in 2017 komt Ronan Keating nu ook met zijn grootste hits naar Antwerpen.
When you say nothing at all:

Het Britse 10cc is één van de meest inventieve en invloedrijke bands uit de popgeschiedenis en één van de weinige acts die gedurende vijf decennia in gelijke mate commercieel en creatief succes heeft geboekt. Megahits als ‘Donna’, ‘The Wallstreet Shuffle’, ‘I’m Not In Love’ en ‘Dreadlock Holiday’ groeiden uit tot evergreens, mee door hun tongue-in-cheek teksten en catchy refreinen. Ze leverden frontman Graham Gouldman de status van één van ’s werelds beste songwriters op, wat hij in 2014 bekroond zag met zijn introductie in de Songwriter’s Hall of Fame in Amerika. Meer dan verdiend, als je weet dat o.a. ook ‘No Milk Today’ van Herman’s Hermits en ‘Bus Stop’ van The Hollies van zijn hand zijn.

10cc verkocht in bijna een halve eeuw meer dan dertig miljoen platen. Hun laatste album, ‘Mirror Mirror’, dateert alweer van 1995, maar op de podia zijn ze nog altijd ‘alive and kicking’. Dat zullen Graham Gouldman en zijn bandleden ook op deze feesteditie van Night of the Proms demonstreren, wanneer zij samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra alle registers opentrekken.
I’m not in love:

35 jaar Night of the Proms
In het Antwerps Sportpaleis wordt in november 35 jaar Night of the Proms gevierd. Night of the Proms is een muziekfestival dat sinds 1985 jaarlijks georganiseerd wordt in België. Klassieke muziek wordt hierbij gecombineerd met hedendaagse muziek, onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur.
Praktisch
Datum: vrijdag 22 & zaterdag 23 november 2019
Plaats: Sportpaleis Antwerpen
Met Ronan Keating, 10cc, Maxi Jazz (van Faithless), John Miles, Natalie Choquette, Bart Peeters, het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. Alexandra Arrieche en koor Fine Fleur.
Tickets: € 29, € 34, € 48 en € 61 via www.notp.com /belgie en www.sportpaleis.be .
Interessante kortingen voor groepen vanaf 20 personen via groepen@sportpaleisgroup.be
VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Het bericht RONAN KEATING EN 10CC KOMEN NAAR NIGHT OF THE PROMS verscheen eerst op Belg.be.

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow

Door PVDBD

-Blankenberge 16 augustus 2019- De revueshow imagination in het Witte Paard te Blankenberge hadden we reeds bezocht op de premiére-avond 19 juli (https://www.belg.be/61574/nieuws/geslaagde-premiere-immagination-en-staande-ovatie-voor-overgebleven-strangers/). Deze keer was het de beurt aan de variétéshow “Ambiance aan zee” van en met Jacky Lafon. We zagen Jacky weer schitteren in de typetjes die ze opnieuw schitterend neerzette. Zo zagen we Jacky o.a als dame met een parkeerprobleem, als prostitué, als Wiske Spriet de verkoopster van de Boule de Berlin enz…

Maar ook muzikaal was het helemaal af dankzij de medewerking van Laura Lynn, Luc Steno, Matthias Lens en Frank van Erum! Bij sommige sketches was deze laatste de aangever en dat deed hij op een schitterende wijze, alhoewel zijn zangkwaliteiten ook niet mogen onderschat worden. Maar de man die het publiek het meeste meesleep met zijn sublieme accordeonmuziek was Matthias Lens. Met meezingers zoals daar zijn “de lichtjes van de schelde, het kleine café aan de haven” en nog anderen wist hij de hele zaal te laten meezingen. Uiteraard werd Laura Lynn weer duizend maal bedrogen, en speelde de patron van Luc Steno weer op zijn accordeon.

Onder het motto het oog wil ook wat doet Jacky beroep op het Witte Paard showballet bestaande uit:”Eveline Delameilleure, Nicolette Bazeley, Ellie Birchall en Madi Beck”. Deze dames kan je aan het werk zien als o.a cowgirls en Can Can dansers. Maar ook tussen en tijdens de verschillende nummers komen ze regelmatig de cast versterken met hun professionele danspassen. De internationale act in het tweede gedeelte sloeg iedereen met verbazing. Menig man zou zich een vrouw wensen die zich zo snel kan verkleden als de dame van het Italiaanse Duo J & J of Joe en Jesahe. Wij hebben een dame nog nooit zo snel van kleding zien wisselen als Jesahe.

Naar het einde toe gaf Jacky nog een imitatie weg van Edith Piaff. ze vertolkte twee nummers van haar met name “Non, je ne regrette rien en Mylord”. Daarna volgde nog een laatste samenzang met alle artiesten dansend begeleid door het witte Paard Showballet. Dat de mensen de show van jacky wisten te smaken bewezen ze door alle artiesten te belonen met een staande ovatie. En dan ging het doek onherroepelijk dicht en zat “Ambiace aan zee” erop. Wie houdt van Humor, meezingers en een onvergetelijke sfeer is deze variétéshow zeker een aanrader!

Nadien hadden we nog een gesprek met Jacky en daar konden we vernemen dat ze reeds in december begint met de voorbereidingen van haar volgende show. Iedereen die met haar werkt moet zich goed voelen en hoeft geen dingen te doen die hem/haar niet liggen. De sfeer tussen de medewerkers is zowel voor als achter de schermen optimaal en men kan zelfs spreken van een kleine familie. Ook is ze de eigenaars van het witte Paard enorm dankbaar voor de geboden kans. Dat ze met haar show de volledige vrijheid krijgt is ook heel belangrijk voor haar. Voorts zijn er nog drie zaken heel belangrijk in de show namelijk: “sfeer, gezelligheid en humor”.

Iedereen moet zich kunnen vermaken en met een goed gevoel naar huis gaan, dan is mijn opzet geslaagd gaat ze verder. Om dat doel te bereiken kan ze beroep doen op regisseur Jos Dom (tevens regisseur van imagination) en productieleider Ben Van Den Keybus. Het moeilijkste voor haar is het aanleren van de Choreagrafie maar daarvoor kan ze beroep doen op Choregrafe Camilla Bevans. Voor de kostuums zorgt kleedster Elvira van Bavinckhove. Wij bedanken Jacky voor het gesprek en wensen haar nog veel succes toe met haar show, en hopen er volgend jaar opnieuw te mogen bijzijn. Je kan “Ambiance aan zee” in het Witte Paard nog gaan bekijken tot 8 september 2019.

Voor meer foto’s klik hier

tickets en info:

HET WITTE PAARD

Vissersstraat 53
8370 Blankenberge

+32 50 41 11 00

info@witte-paard.be

 

 

 

Het bericht Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow verscheen eerst op Belg.be.

Lokale bakkersvrouw opent Wieze Oktoberfeesten 2019!

Door PVDBD

Mayke Vanes deelt op vrijdag 18 oktober het podium met o.a. Yves Segers, Jean-Marie Pfaff, Die Verdammte Spielerei en Eveline Cannoot

“Ik zal de bakkerij wat vroeger moeten sluiten op 18 oktober,
want ik word bij de buren verwacht”
 

Na de zeer succesvolle herlancering van de legendarische Wieze Oktoberfeesten vorig jaar, worden de deuren van de Oktoberhallen in Wieze op 18 en 19 oktober 2019 opnieuw wagenwijd opengezet voor wat ongetwijfeld weer twee memorabele, muzikale avonden zullen worden. Het recept blijft onveranderd: een unieke en vriendschappelijke sfeer, Dirndls, Lederhosen, Bratwursten, pure ambiance, folklore, natuurlijk véééél Wieze Festbier en een ijzersterke, gevarieerde line-up. Zo mogen ze in Wieze op vrijdag 18 oktober o.a. Yves Segers, Die Verdammte Spielerei, De Aalsterse Gilles, Eveline CannootAlpenFever, Jean-Marie Pfaff en Johan Veugelers op het podium verwachten, maar de eer om de Wieze Oktoberfeesten 2019 die dag te openen, is weggelegd voor een lokale artieste.


Mayke Vanes realiseert droom en opent Wieze Oktoberfeesten 2019
In het dagelijkse leven staat bakkersvrouw Marijke Van Eessen als uitbaatster tussen de broden en het gebak van bakkerij De Wiezebakker in Wieze, maar in haar vrije tijd timmert ze als Mayke Vanes enthousiast aan een carrière als solozangeres. Ze brengt zowel eigen Nederlandstalige nummers, covers, Franse chanson als zelfs rock-’n-roll en disco. Mayke treedt al verschillende jaren op, maar de Wieze Oktoberfeesten mogen openen is van een andere orde en echt een droom die uitkomt voor haar.
“Ik ben enorm vereerd dat ik de Wieze Oktoberfeesten mag openen dit jaar”, zegt Mayke Vanes. Mijn man en ik baten nu al meer dan 3,5 jaar ‘De Wiezebakker’, letterlijk naast de Oktoberhallen, uit en ik voel me dan ook stilaan een echte Wiezenaar. Toen ik hoorde en zag wat een feest het daar vorig jaar was, en van vele mensen in de bakkerij de verhalen over de legendarische Wieze Oktoberfeesten van vroeger hoorde, hoopte ik echt om er ook eens te kunnen staan. Ik zal de bakkerij wel wat vroeger moeten sluiten op vrijdag 18 oktober, want ik word al in de namiddag bij de buren van de Oktoberhallen verwacht voor de soundcheck”, besluit Mayke met de glimlach.

De Wieze Oktoberfeesten 2019 vinden plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 in de Oktoberhallen te Wieze, met o.a. Dennie Christian, Yves Segers, Danny Fabry, Die Verdammte Spielerei, AlpenFever, Aalsterse Gilles, Eveline Cannoot, Die DJ’s Aus den Bergen, Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Het bericht Lokale bakkersvrouw opent Wieze Oktoberfeesten 2019! verscheen eerst op Belg.be.

Blankenberge opnieuw wielergek

Door PVDBD

-Blankenberge 13 augustus 2019- Deze ochtend was het weer zover, naar jaarlijkse traditie ontving Blankenberge voor de derde keer de start van de Binckbank tour. Tot voor een paar jaar gold nog steeds de naam van Ronde Van België. Het officiële vertrek op de grote markt van Blankenberge was voorzien om 12.30u. Maar reeds vanaf 11u stonden al dichte drommen mensen te wachten om een glimp van het wielercirkus te kunnen beleven. Ook het aankomen van de ploegbussen en het klaarzetten van de fietsen door de mecaniciens was voor velen een heel gebeuren.

Maarten Tjallingi en Eddy Planckaert waren uiteraard ook in Blankenberge de gastheren van de Binckbank tour. Vooral Eddy is nog steeds heel populair bij het Vlaamse publiek en ging dan ook telkens breed glimlachend met iedereen die er om vroeg  op de foto. Iedereen probeerde op de grote markt van Blankenberge een glimp van zijn of haar idool op te vangen. Alle grote namen passeerden de revue; Jurgen Roelandts, Greg Van Avermaet, Jasper stuyven, Zdenek Stybar, Philip Gilbert, Oliver Naesen… zovele bekende en minder bekenden kwamen de aanwezigheidslijst op het podium tekenen.

Toen de Lotto-Soudal ploeg op het podium verscheen werd er even een ingetogen moment van stilte gehouden ter ere van de pas overleden Bjorg Lambrecht. Deze jonge beloftevolle wielrenner die vorige week overleed ten gevolge van een zware val in de Ronde Van Polen zou ‘s anderendaags in Knesselare ten grave worden gedragen. Op dat moment kon je bijna een muis horen lopen, nadien werd de stilte doorbroken door een luid applaus van het talrijk opgekomen publiek. Daarna ging de ploegenvoorstelling gewoon verder en werd er nog Happy Birthday gezongen voor twee renners die op 13 augustus jarig zijn.

Zo gingen we langzaam maar zeker richting 12.30u, het vooropgestelde uur van vertrek in Blankenberge. Het was Blankenbergs burgemeester Daphné Dummery die ietwat met een bang hart het startpistool mocht hanteren en stipt om 12.30u het schot loste waarop gans de wielermeute zich op gang trok voor de tweede rit die zou eindigen in Ardooie en waar de Ier Sam Bennett zijn tweede overwinning op rij zou behalen. Benieuwd wie de eindwinnaar zal worden maar dat weten we pas op zondag.

Voor meer foto’s klik hier

 

 

Het bericht Blankenberge opnieuw wielergek verscheen eerst op Belg.be.

ZOMERTOURNEE 2019 // GAIA sluit Herr Seele op in kooi

Door PVDBD

Blankenberge, 14 augustus 2019 – Vandaag hield GAIA halt op de Zeedijk in Blankenberge. Het bezoek kadert in de jaarlijkse zomertournee waarbij de organisatie neerstrijkt in 12 steden. Dit jaar staat de campagne ‘Stop de kooien’ centraal binnen de tournee, een Europees burgerinitiatief met als doel een verbod op kooien in de veehouderij. Ambassadeur Herr Seele liet zich publiekelijk opsluiten in een kooi en toonde zo zijn medeleven met de 300 miljoen landbouwdieren die jaarlijks achter Europese tralies opgesloten zitten.

In de EU brengen meer dan 300 miljoen dieren hun hele leven, of een groot deel daarvan, door in kooien. Zeugen liggen vast tussen stalen stangen in zogenaamde kraamhokken waarin amper plaats is voor normaal zorggedrag. Konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien. Piepjonge kalfjes worden apart opgesloten. Legkippen zitten nog steeds opgesloten in kooien en eenden en ganzen worden in kooien opgesloten om onder dwang gevoederd te worden voor de productie van foie gras. Kooien zijn wreed. Een leven in een kooi is geen dierwaardig bestaan. “Gereduceerd tot een vlees- en broedmachine leiden deze voelende wezens een leven zonder waardigheid”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Dieren in kooien lijden ernstig: ze hebben amper ruimte om te bewegen en kunnen er hun natuurlijke gedrag niet in vertonen noch ontplooien.”

Cage fighter Herr Seele
Geconfronteerd met dit ernstig dierenleed werkt GAIA samen met een netwerk van meer dan 130 organisaties om zo via een Europees Burgerinitiatief een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij te bekomen. ‘End the cage age’ of ‘Stop de kooien’ vormt het thema van de zomertournee van GAIA dit jaar. Doel: zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen en mensen blijven sensibiliseren. “Aangezien het objectief van 1 miljoen handtekeningen onlangs al werd bereikt, hebben we de lat hoger gelegd. Ons doel is nu om in Europees verband liefst al tegen het einde van deze zomer 1,3 miljoen handtekeningen te verzamelen om zo onze eis kracht bij te zetten”, zegt Vandenbosch. De vrijwilligers van GAIA spraken voorbijgangers aan, informeerden hen en verzamelden handtekeningen voor de petitie.

Herr Seele steunt de campagne van GAIA en liet zich in Blankenberge opsluiten in een kooi op mensenmaat om zo aandacht te vragen voor de miljoenen landbouwdieren die achter tralies leven. Hij is onze ‘cage fighter’. Herr Seele: “We zijn de dieren veel verschuldigd. Ze opsluiten in een kooi zodat ze zich niet eens kunnen omdraaien en zich ter plaatse moeten ontlasten? Het is een schande.”

(Foto: Gaia)

Het bericht ZOMERTOURNEE 2019 // GAIA sluit Herr Seele op in kooi verscheen eerst op Belg.be.

Music Hall Classics presenteert Verdi’s Nabucco’ in Antwerpen, Gent en Brugge

Door PVDBD

Music Hall Classics presenteert Verdi’s operaklassieker ‘Nabucco’ in Antwerpen, Gent en Brugge.

Music Hall Classics presenteert in oktober 2019 Giuseppe Verdi’s meest opgevoerde opera ‘Nabucco’ in Stadsschouwburg Antwerpen (12/10), Capitole Gent (13/10) en Concertgebouw Brugge (17/10). Het Bijbels drama ‘Nabucco’, dat door thema’s als macht, religie, vrijheidshunkering en liefde een verhaal van alle tijden is, wordt in het Italiaans gebracht, in een gloednieuwe enscenering van Vasiliy Vovkun, met futuristische decors van Tadey Rindzak, kostuums van Sergey Vasilyev en internationale operasterren op de top van hun kunnen. Tickets & info ‘Nabucco’: www.musichall.be

Grootmeester Giuseppe Verdi zocht voor deze Italiaanse operaklassieker zijn inspiratie in de Bijbelse geschiedenis. Het was zijn eerste grote succes en naar eigen zeggen het echte begin van zijn carrière. Het ‘Slavenkoor’ uit deze opera is tevens een van de allerbekendste operamelodieën uit de geschiedenis.

De opera heeft een grote rol gespeeld in het nationalisme van het Italiaanse volk. Elke voorstelling creëerde een gevoel van samenhorigheid en eenheid onder de Italianen. Va’ pensiero, de beroemdste passage, groeide zelfs uit tot een waar symbool. In dit lied treuren de Israëlieten in Babylonisch gevangenschap over hun vaderland. En het is met deze onderdrukte bevolking dat Verdi’s landgenoten zich toen identificeerden tegenover de Habsburgerse heersers. Nog steeds fungeert deze melodie als het officieuze tweede Italiaanse volkslied. Het is een lied waarin één gemeenschappelijke stem van de mensen spreekt, een natie, een gemeenschap.

Het verhaal
Zaccaria, de leider van de Hebreeërs en de Babylonische koning Nabucco zijn elkaars tegenpolen, zowel op politiek als religieus vlak. De eerste spreekt zijn volk moed in en voelt zich gesteund door God, de laatste gedraagt zich als een waar despoot en waant zich God.

Nabucco, de opera, toont een strijd tussen het onderdrukte Joodse volk en de machtige Babylonische dynastie. Een strijd tussen recht en tiranesk gedrag, tussen hoop en vrees. Maar de opera gaat over meer dan enkel over een breed conflict tussen ideologiëen. Er komen ook diverse persoonlijke drama’s aan bod. Wanneer zowel Nabucco’s dochter als adoptiedochter verliefd blijken te zijn op de prins van het andere kamp, laaien de emoties hoog op. Maar ook de inkeer en boetedoening van een door God’s bliksem gestrafte Nabucco, geeft hoop dat iedereen ‘verlost’ kan  worden.

Nabucco is een Bijbels drama, doorweven met universele raakpunten. Thema’s als macht, religie, vrijheidshunkering en de helende kracht van liefde komen aan bod waardoor het een verhaal is van alle tijden.

Creatives
Componist: Giuseppe Verdi
Producent: Geert Allaert
Dramaturg: Jean-François D’hondt
Regie: Vasiliy Vovkun
Decor: Tadey Rindzak
Kostuums: Sergey Vasilyev
Dirigent: Igor Tchernetsky
Orkest & Koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus
Resident Director: Brigitte Derks

Praktisch 
‘Nabucco’
Stadsschouwburg Antwerpen
Zaterdag 12 oktober 2019 – 20u
Capitole Gent
Zondag 13 oktober 2019 – 15u
Concertgebouw Brugge
Donderdag 17 oktober 2019 – 20u

Italiaans gezongen, Nederlandstalige boventiteling
Duur voorstelling: ± 2u50min (inclusief pauze)
Tickets & info: www.musichall.be

 

Het bericht Music Hall Classics presenteert Verdi’s Nabucco’ in Antwerpen, Gent en Brugge verscheen eerst op Belg.be.

Antwerpse hiphopper Namelous pakt uit met nieuwe single ‘Trappe, trappe, trappe’

Door PVDBD

Antwerpse hiphopper Namelous pakt uit met nieuwe single ‘Trappe, trappe, trappe’

In zijn vorige single ‘Zever, gezever’ bekeek Namelous de politieke wereld in België met een kritische blik. Nu gooit hij het over een lichtere boeg. Als MC De Wielertoerist, een alter ego, brengt hij het nummer ‘Trappe, trappe, trappe’ uit. Het liedje lijkt wel een ode aan de typisch Vlaamse wielertoerist, waarin zelfs Eddy Merckx, Tom Boonen, Stan Ockers en Rik Van Looy de revue passeren. Neem zeker even de tijd om de bijhorende videoclip te bekijken.

’Trappe, trappe, trappe’ staat op Namelous’ nieuwe album: ‘Onderweg’.
Het album werd uitgebracht op het label ‘Namelous Productions’.

(Foto: Namelous production)

‘Trappe, trappe, trappe’, de nieuwe single van Namelous & MC De Wielertoerist, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Antwerpse hiphopper Namelous pakt uit met nieuwe single ‘Trappe, trappe, trappe’ verscheen eerst op Belg.be.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach

Door PVDBD

-Middelkerke 10 augustus 2019- Het Nostalgie Beach Festival streek zaterdag weer neer in Sportpark de Krokodiel.  “Elk jaar voelen we dat het festival groeit aldus sales manager Vincent Vinck. Met onze radiozender zijn we zelfs de sterkste groeier in onze doelgroep van 30- tot 54-jarigen. Dit succes hebben we mede te danken aan de realisatie van het Nostalgie Beach Festival, dat nu al voor de zesde keer plaatsvindt.” Met toppers als Clouseau en Status Quo” was het niet verwonderlijk dat de voorverkoop liep als een trein.  In voorverkoop werd de 13.000, het aantal van verleden jaar vlotjes overschreden.

Het festival werd dit jaar afgetrapt iets later dan voorzien door The Nostalgie All-Stars en dat terwijl de vele toeschouwers nog aan het toestromen waren. Sommige van de nummers werden al luidkeels meegezongen, alhoewel we moeten bekennen dat sommigen op dat moment nog moesten wakker worden. Dat was al helemaal anders bij het optreden van de volgende formatie niemand minder dan Wet Wet Wet. Hun gekende hits werden op dat moment al luidkeels meegezongen. De immer ravissante Nostalgie presentatrice Evy Gruyaert mocht dit jaar de honneurs waarnemen om de verschillende groepen aan te kondigen een opdracht die ze met brio vervulde.

Na de formatie Big Country was het de beurt aan het eerste top moment van de dag. Een oorverdovend applaus en gejoel steeg op toen de gebroeders Wouters het podium betraden en “brandweer” inzetten. Geen enkele festivalganger kon blijven stilstaan bij de verschillende nummers van Clouseau. er werd gedanst en meegezongen dat het een lieve lust was. En natuurlijk mocht “Anne” niet ontbreken. Clouseau geniet momenteel van een sabbatjaar dus was dit optreden voor de fans in Middelkerke mooi meegenomen.

Na Couseau was het de beurt aan Ficher-Z deze formatie heeft amper nog een introductie nodig. al hun bekende nummers passeerden de reveu tot grote vreugde van het talrijk opgekomen festivalpubliek. Met de uit duizenden herkenbare stem van frontman John Watts, bracht het Britse Fischer-Z de hoogdagen van de new wave terug naar Middelkerke. Ook in 2019 klinken hits als ‘So Long’, ‘The Worker’ en ‘Marliese’ nog steeds even fris als vanouds en werden luidkeels meegezongen door de ganse festivalweide.

Met het synth-pop duo Soft Cell werd Marc Almond één van de grootste 80’s iconen uit de geschiedenis. Hun single ‘Tainted Love’ brak in 1981 alle verkooprecords en zit sindsdien in het collectieve geheugen van zowat alle generaties. Intussen verkocht Marc Almond al 30 miljoen verkochte platen, dat zegt iets over zijn muzikale capaciteiten. Van Soft Cell heeft Marc ondertussen definitief afscheid genomen. Maar als geboren showman gaat hij solo verder met zijn ‘Hits and Pieces Tour’. “Say Hello Goodbye”, “Something’s Gotta Hold Of My Heart” zijn maar enkele nummers die hij in Middelkerke ten gehore bracht.

En dan was het tijd voor de tweed top-act van het festival en vol trots kon Evy dan ook de heren van status Quo onder een luid applaus op het podium roepen. Toen Bob Geldof in 1985 Live Aid organiseerde, kon hij maar één band bedenken die als opener meteen de boel in lichterlaaie zou kunnen zetten: Status Quo! Na een carrière van bijna 50 jaar doen ze dat nog steeds overal waar ze komen zo ook in Middelkerke. In 2019 toeren ze door heel Europa, maar in ons land passeerden ze enkel maar bij Nostalgie op het Nostalgie Beach Festival.

Het sluiten van het festival was dit jaar normaal weggelegd  Als vervanger werd dan ook gekozen voor de Britse dansproducent Adamski – echte naam Adam Tinley – van de nummer 1-hit ‘Killer’, die hij samen met Seal maakte in 1990. Adamski bracht het nummer oorspronkelijk instrumentaal uit waardoor Seal een manier vond om zijn demo-tape door te geven aan . Het resultaat was het wereldwijde succes met ‘Killer’. Wereldwijd ging de single miljoenen keren over de toonbank. Sindsdien is Adamski een begrip in de Britse elektronische dansmuziek. Kortom, het ideale slot van het Nostalgie Beach Festival!

Voor Adamski mocht afsluiten was er nog even tijd om de inmiddels jarige Evy Gruyaert in de bloemetjes te zetten. Een kistje wijn met in gouden cijfers een vier en een nul verraadden dadelijk hoe jong ze werd. Door het publiek werd ze vergast op een samenzang van happy birthday. En dan was het de beurt aan Adamski om rond 1 uur het festival 2019 af te sluiten. Normaal was dit voor Maxi Jazz, maar deze kon om gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

Vatten we het Nostalgie Beach festival nog even samen: 15.000 toeschouwers, geen noemenswaardige incidenten, een spatje regen met geregeld stevige windstoten. Veel liters drank en kilo’s maar vooral genieten van bekende groepen en nummers. dus afspraak volgend jaar voor de zevende editie van het Nostalgie Beach festival, wij kijken er alvast naar uit.

voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach verscheen eerst op Belg.be.

Mayken & Mayken Een kijk op Bruegel

Door PVDBD

HET THEATERSTUK VAN HET BRUEGELJAAR

Een theatrale Bruegel-vertelling, met pijpzak en zang, waarin de twee Maykens, Verhulst en Coecke, uit de schaduw treden van hun schoonzoon en echtgenoot om een en ander uit te klaren.
Want wat was er van Pieter Bruegel geworden zonder hen?
Wie bracht hem werkelijk de knepen van ‘t schildersvak bij?
Wie was zijn muze sinds lang voor hij haar huwde?
Ze laten er een ander licht op schijnen, die twee kunstenaressen, op al zijn ondertussen wereldberoemde werk.
Een licht zo verhelderend, geen historicus, geen restaurateur doet het waarachtiger.

Van en met Miet Braem en Patti Verhoeven
muziek: Dré De Schouwer
beeld: Paul Bax
regie: Luc Frans

Auditorium Kunstacademie Dil’arte
Kamerijklaan 50
1700 Dilbeek

 

De voorstellingen gaan door op vrijdag 13 en zaterdag 14 september.

€12/€10 vv, leden Curieus/Masereelfonds

Reservatie tickets door het juiste bedrag over te schrijven op het nummer BE19 0012 0992 1012
Met  vermelding van e-mail/naam en dag


Een organisatie van:

Het bericht Mayken & Mayken Een kijk op Bruegel verscheen eerst op Belg.be.

HELLE VANDERHEYDEN vervoegt de cast van ‘LA CAGE AUX FOLLES’, de musical

Door PVDBD

HELLE VANDERHEYDEN vervoegt de cast van ‘LA CAGE AUX FOLLES’, de musical
– Extra voorstellingen –

Op 16 oktober gaat in Theater Elckerlyc de Broadway musical ‘La Cage Aux Folles’ in première. Koen Crucke en Johny Voners spelen de hoofdrol in deze musicalkomedie naast onder andere Greet Rouffaer, Manou Kersting, Daisy Thys en Matthew Michel.

Lotte Stevens werd eerder aangekondigd als Anne Dindon, maar zij heeft de hoofdrol te pakken in een nieuwe Ketnetreeks, en kan beide projecten niet combineren. Lotte zal worden vervangen door Helle Vanderheyden. Helle speelt momenteel de hoofdrol in Assepoester, en ze zal ook te zien zijn naast Tinne Oltmans in MAMMA MIA!.

(Foto: Double Bridge)

“Dit wordt geweldig! La Cage Aux Folles is zo’n iconische musical: een leuk verhaal, fijne muziek én erg veel humor. Bovendien is de cast zo’n fijne ploeg mensen. Het wordt allemaal erg druk volgend seizoen, maar ik ga me keihard amuseren!” – Helle

HET VERHAAL

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Ze runnen de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges  (Matthew Michel) aankondigt te willen trouwen met de dochter (Helle Vanderheyden) van een conservatieve politicus (Manou Kersting), wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie (Manou Kersting en Daisy Thys) in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

DE VOORSTELLING

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent, ongeacht je geaardheid.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, zijn extra voorstellingen aan de speellijst toegevoegd. Ook op 31 oktober (20u), 1 november (15u), 2 november (20u) en 3 november (15u) kan je naar ‘La Cage Aux Folles’ gaan kijken.

‘La Cage Aux Folles’ speelt vanaf 16 oktober in theater Elckerlyc, Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be

Koen Crucke, Johny Voners en Greet Rouffaer nemen op zaterdag 10 augustus ook deel aan de Antwerp Pride. Zij worden vergezeld door 5 ‘Cagelles’: Floris Devooght, Jens Sauvillier, Jervin Weckx, Laurenz Hoorelbeke en Yannick Dyck.

Het bericht HELLE VANDERHEYDEN vervoegt de cast van ‘LA CAGE AUX FOLLES’, de musical verscheen eerst op Belg.be.

Antwerpse zanger Ivann ‘special guest’ op Whitney-tribute van Glennis Grace in de Lotto Arena

Door PVDBD

 

Antwerpse zanger Ivann ‘special guest’ op Whitney-tribute van Nederlandse superster Glennis Grace in de Lotto Arena 

“Het podium van de Lotto Arena mogen delen met Glennis Grace
is een droom die uitkomt”

Op 11 februari 2012 verloor de muziekwereld met Whitney Houston één van de strafste stemmen en absolute iconen uit haar geschiedenis. Whitney, die normaal vandaag (vrijdag 9 augustus) haar 56ste verjaardag zou vieren, is er helaas niet meer, maar gelukkig zijn er haar vele hits en absolute pareltjes, die voor eeuwig haar indrukwekkende muzikale erfenis zullen vormen. Die erfenis wordt ook met grenzeloos respect uitgedragen door de Nederlandse superster en ‘America’s Got Talent’-finaliste Glennis Grace, die met ‘WHITNEY – a tribute by Glennis Grace’ een fenomenaal muzikaal eerbetoon brengt aan haar idool.

Na een reeks uitverkochte concerten in Nederland, komt Glennis op 26 oktober 2019 voor het eerst naar België met haar Whitney-tribute en voor dat concert in de Antwerpse Lotto Arena, nodigde ze met Antwerpenaar Ivann Vermeer ook een verrassende ‘special guest’ uit. Ivann, die al heel wat muzikale watertjes doorzwom, schitterde in mei 2019 als leadzanger in ‘The Edge of Heaven Tour’, een sublieme muzikale hommage aan George Michael, die wegens groot succes zowel nationaal als internationaal hernomen wordt. Na het zien van de beelden van ‘The Edge of Heaven Tour’ en vooral het horen van de vocale kwaliteiten van Ivann, twijfelden Glennis en haar entourage geen moment om Ivann uit te nodigen voor het concert in de Lotto Arena. Ivann mag dus een thuismatch spelen op 26 oktober in de Lotto Arena, waar hij enkele George Michael-classics zal brengen en het podium mag delen met Glennis Grace.

“Dit is een droom die werkelijkheid wordt”, zegt Ivann. Glennis is een uitzonderlijke zangeres, echt wereldklasse en ik ben dan ook enorm vereerd dat ze me gevraagd heeft. Als backing vocalist trad ik al op in grote zalen met o.a. Paul Young, Rob de Nijs en Lionel Richie, maar als leadzanger op het podium van de Lotto Arena mogen staan, in de stad waar ik al jarenlang woon, mét Glennis Grace…dat is toch van een andere orde en heel speciaal voor mij. Ik kijk er enorm naar uit en zal er alles aan doen om het vertrouwen van Glennis en haar team niet te beschamen”, zo besluit een enthousiaste Ivann.

Tickets & info ‘WHITNEY – a tribute by Glennis Grace’ op 26 oktober 2019 in de Lotto Arena te Antwerpen, via de officiële ticketsites ticketkopen.eu en whitneytribute.be  

Ivann 

De 38-jarige Ivann Vermeer, geboren en getogen in Boom en al vele jaren woonachtig in Antwerpen, doorzwom al heel wat muzikale watertjes. Ivann volgde een zang-, dans-, en acteeropleiding aan The Young Artists School in Antwerpen en zette zijn eerste muzikale stappen in de succesvolle kindergroep ‘The Bubbles’. Later groeit hij uit tot een gelauwerd en veelgevraagd backing vocalist en begeleidt gerenommeerde nationale en internationale artiesten. Zo verzorgt hij de achtergrondzang voor o.a. Paul Young, Rob De Nijs, Leo Sayer, The Three Degrees, Lionel Richie en vele anderen.

Een hoogtepunt in Ivann’s muzikale carriere is zonder twijfel zijn deelname aan het VTM-programma X-FACTOR in 2005. Onder begeleiding van zijn muzikale meter Liliane Saint-Pierre en na 11 schitterende liveshows, behaalt Ivann een welverdiende 3de plaats. In 2006 ontvangt hij de award voor ‘Aanstormend Talent 2006’ van de stad Antwerpen en VTM vraagt hem tevens datzelfde jaar om leadzanger te worden bij het dansprogramma ‘Sterren op de Dansvloer’. Gedurende 5 seizoenen toont Ivann er zijn uitzonderlijke vocale capaciteiten en dat hij alle mogelijke muziekgenres beheerst.

Ivann bracht sinds 2014 ook enkele succesvolle Nederlandstalige singles uit, waaronder ‘Ik kan de wereld aan’, ‘Uit het oog, niet uit m’n hart’, ‘Magneet’ en ‘Door jou’.

In mei 2019 schittert Ivann als leadzanger in de sublieme George Michael-tributeshow ’The Edge of Heaven Tour’. De fenomenale show en Ivann’s ijzersterke interpretatie van George Michael, oogstten niets dan lof van pers en publiek. In die mate zelfs dat de show een nationaal en internationaal vervolg krijgt en dat Ivann als George Michael het podium mag delen met de Nederlandse superster Glennis Grace, tijdens haar Whitney-tribute in de Antwerpse Lotto Arena op 26 oktober 2019.

HIER meer info over Glennis Grace

Tickets & info ‘WHITNEY – a tribute by Glennis Grace’ op 26 oktober 2019 in de Lotto Arena te Antwerpen, via de officiële ticketsites ticketkopen.eu en whitneytribute.be 

 

Dit concert is een organisatie van DEMP Entertainment, G Note en House Of Entertainment

 

Het bericht Antwerpse zanger Ivann ‘special guest’ op Whitney-tribute van Glennis Grace in de Lotto Arena verscheen eerst op Belg.be.

Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke

Door PVDBD

Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke, samen met o.a. Henk van Cauwenbergh en Jean Claude Van Damme zijn zoon Nicolas.

(Foto: House Of entertainment)

Charlotte Nollet: “Hij kan van de bucketlist en er is er al eentje verkocht”.

Tot mijn 18de volgde ik kunsthumaniora en toen moest ik kiezen tussen kunst en sport. Ik ben voor dat laatste gegaan, maar doorheen de jaren ben ik blijven schilderen. Ondertussen exposeerde ik al werken in Kuurne, Ingelmunster en Brugge, en sinds begin deze maand hangen er 5 schilderijen in de L’Art Maniac-galerij van Sigurd Tanghe. Die bevindt zich op de zeedijk van Knokke en mijn werken hangen er tot eind september”, zegt Charlotte Nollet. 

De Romeo’s
Met dank aan haar Romeo Gunther Levi kwam Charlotte heel toevallig in contact met de befaamde galerijhouder Sigurd Tanghe. “Gunther en ik keken door de etalage naar het werkstuk dat Sigurd had gemaakt rond filmster Marilyn Monroe. Plots ging de deur open en stond Sigurd’s vrouw Charlene bij ons op de stoep. Ze herkende Gunther, want met De Romeo’s had hij nog opgetreden op haar trouwfeest. We geraakten aan de babbel, ze stelde mij voor aan haar man en voor ik het goed en wel besefte had ik een uitnodiging op zak om mijn kunstwerken te exposeren in hun galerij. Ik werk abstract, met pleisterwerken, pasta en pallet. Er hangen verschillende schilderijen, afkomstig uit verschillende periodes en gemaakt met individuele kleuren en composities. Ik schilder vaak ’s nachts, als het stil is in huis en iedereen slaapt. De werken zijn figuratief en worden voorafgegaan door heel wat schetsen. Ik kan niet schilderen op bestelling of commando, integendeel. Schilderen vraagt rust. Ik zet mijn telefoon uit, ontvang geen mails en focus mij op mijn creaties, wanneer mijn man en kindjes slapen en ik geheel ontspannen niets aan mijn hoofd heb.”

Bucketlist
Tot eind augustus kan het publiek komen kijken naar de werken van Charlotte Nollet, die overigens allemaal te koop zijn. “Exposeren in een galerij van dit kaliber stond al jaren op mijn bucketlist. Het is een ongelofelijke eer dat er werken van van mij hangen tussen de kunstwerken van o.a. Henk van Cauwenbergh, Ludo Modelo, Michael Peetermans, galerijhouder Sigurd Tanghe en Jean Claude Van Damme zijn zoon Nicolas. Nooit gedacht dat ik die kans ging krijgen. Dit weekend was er in Knokke de befaamde ‘Nacht van het Zoute’ en na afloop heb ik één werk verkocht. Voor mij is en blijft het een hobby en zijn de werken te koop aan een goede prijs. Er zijn mensen die 200 euro betalen voor een jeansbroek en er zijn er die 50 euro al te veel vinden. Het is nooit mijn bedoeling geweest om fortuinen te verdienen met mijn kunstwerken. Voor mij is dit een hobby en mensen moeten zelf maar bepalen of ze mijn werken leuk vinden of niet. Kunst is nu éénmaal een persoonlijk gegeven”, zegt Charlotte Nollet.

Tot eind september vind je op de zeedijk van Knokke, in de L’Art Maniac-galerij van Sigurd Tanghe, de kunstwerken van Charlotte Nollet. De toegang is gratis en alle kunstwerken zijn er te koop.

Het bericht Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke verscheen eerst op Belg.be.

Christoff, Swoop, DJ Ward, Rene Redley en Jan Smit komen naar het Gentse ‘Festival van de Ambiance’

Door PVDBD

Christoff, Swoop, DJ Ward, Rene Redley en Jan Smit komen op 30 november naar het Gentse ‘Festival van de Ambiance’

Zaterdag 30 november kan je in ’t Kuipke Gent terecht voor de 9de editie van het ‘Festival van de Ambiance’. Na de aankondiging van Lindsay, Willy Sommers, De Romeo’s en de exclusieve doortocht van de razend populaire Nederlandse feestmaker Snollebollekes (‘Links rechts’, ‘De vloer is lava’, ‘Snollebollekes’) voegt concertorganisator House Of Entertainment vandaag Christoff (‘Zeven zonden’), Rene Redley (‘Wat een lekker ding’), Jan Smit (‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Als de morgen is gekomen, Swoop (De Sardienendans) én allround party-DJ Ward toe aan de line-up. Op www.festivalvandeambiance.be bestel je nu jouw tickets.

Elk jaar zijn ze in grote getalen aanwezig en verbroederen ze in ’t Kuipke Gent, de liefhebbers van muziek en ambiance. “Op de tribunes zitten de mensen die komen voor de optredens en op afstand enthousiast staan mee te zingen en te zwaaien. Op het middenplein staan de ambiancemakers. De drankjes binnen handbereik, zodat ze hun dorst kunnen lessen na de zoveelste polonaise en alles gaat er gemoedelijk, gezellig en broederlijk aan toe. Dankzij de bezoekers en artiesten is het ‘Festival van de Ambiance’ de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde. Volgend jaar vieren we onze 10de verjaardag, maar als je de affiche bekijkt van 30 november zou je denken dat we die nu al vieren, want zo straf zijn de namen die we verzamelden”, zegt organisator Kris Bloemen van House Of Entertainment.

Na de aankondigingen van Willy Sommers, De Romeo’s, Lindsay en de exclusieve doortocht van dé ambiancemaker Snollebollekes, worden vandaag ook Christoff en Jan Smit toegevoegd aan de line-up. Met zijn ‘Sweet Caroline’, ‘Zeven zonden’ en nog een rits hits, weet Christoff hoe hij de massa moet bespelen en inpakken. Datzelfde is ook van toepassing voor zijn KLUBBB 3-collega Jan Smit. Met ‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Vrienden voor het leven’ en ‘Als de morgen is gekomen’, zorgt de populaire en sympathieke Volendammer steeds voor onvergetelijke momenten.

Voor Kempenaar Rene Redley is het de eerste keer dat hij op de affiche staat van het ‘Festival van de Ambiance’. “Voor mij wordt dit inderdaad één van de hoogtepunten van het jaar. Gent is een mooie stad en ’t Kuipke is een unieke locatie. Eén keer per jaar wordt hier gekoerst en gefeest. Mijn fans zijn enthousiast en al onderling aan het afspreken om hun vervoer te regelen. Zalig!

Allround-DJ Ward en partyformatie Swoop, bekend van ‘De sardienendans’, ‘Doe de Swoop’, ‘Café aan de haven’ e.v.a., vervolledigen de line-up.

Het 9de ‘Festival van de Ambiance’ vindt plaats op zaterdag 30 november in ’t Kuipke Gent, met optredens van Snollebollekes, Jan Smit, De Romeo’s, Rene Redley, Lindsay, Christoff, Willy Sommers, Swoop en DJ Ward. Tickets en info, www.festivalvandeambiance.be 

Het ‘Festival van de Ambiance’ is een organisatie van House Of Entertainment.

Het bericht Christoff, Swoop, DJ Ward, Rene Redley en Jan Smit komen naar het Gentse ‘Festival van de Ambiance’ verscheen eerst op Belg.be.

Music Hall presenteert magisch sprookje ‘Cinderella’

Door PVDBD

(Foto: Lauren Van Gansen)

Music Hall presenteert magisch sprookje ‘Cinderella’
als Vlaams muzikaal familiespektakel

December 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen
Januari 2020 – Capitole Gent

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets maar op, want Music Hall nodigt het ganse gezin van 19 tot 30 december 2019 uit in Stadsschouwburg Antwerpen en van 2 tot 5 januari 2020 in Capitole Gent, voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende familievoorstelling. ‘Cinderella’ is een Vlaams muzikaal spektakel, waarin 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage. Tickets & info ‘Cinderella’: www.musichall.be

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, niet kent. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie, maar zoals in deze ‘Cinderella’ zag je Assepoester nog nooit.

(Susan Tonnard, Foto:Lauren Van Gansen)

Creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal, met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Wanneer arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarel-stijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck het penseel hanteert. De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen.

(Isabelle Heremans,  Foto: Lauren Van Gansen)

De originele composities van muzieklegende Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie, met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige luchtacrobaten.

Dit alles vormt het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende familievoorstelling.

Vlaams en Nederlands talent in hoofdcast

De hoofdcast van dit gloednieuwe familiespektakel bestaat uit een fijne mix van overwegend Vlaams, maar ook Nederlands (musical)talent. Zowel Isabelle Heremans (25 jaar – Boom, ‘Tiger Lily’ en ‘Mrs. Darling’), Sofie De Schryver (26 jaar – Gent, ‘Tinker Bell’) als Stéphania Casneuf (25 jaar – Londerzeel, ‘Wendy’) pakten afgelopen seizoen hun eerste hoofrollen in een professionele productie en schitterden in februari 2019 in de Music Hall-productie ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’. Het talentvolle trio overtuigde en Music Hall twijfelde dan ook geen seconde om hen te vragen voor de hoofdcast van ‘Cinderella’, waarin Isabelle de rol van de boze stiefmoeder zal vertolken, Sofie in de huid van ‘Emily’ – de mama van Cinderella – zal kruipen en Stéphania als stiefzus ‘Drizella’ voor de nodige onrust zal zorgen.

(Roos van der Waerden, Foto: Lauren Van Gansen)

Er werd in de hoofdcast van ‘Cinderella’ ook een plekje gereserveerd voor een heuse debutant, want voor de 23-jarige Susan Tonnard (geboren en getogen in Gent, woonachtig te Eke) betekent haar rol als valse stiefzus ‘Anastasia’ haar eerste hoofdrol in een professionele productie. Susan zong vroeger al wel mee in het Studio 100 Koor en maakte o.a. deel uit van het ensemble van ‘Spamalot’, maar krijgt nu de kans om zich voluit te bewijzen in de hoofdcast.

(Susan Tonnard en Stéphania Casneuf, Foto: Lauren Van Gansen)

Naast al dat jonge, talentvolle, vrouwelijke Vlaamse geweld, ook 2 Nederlandse toppers. Roos van der Waerden (31 jaar – Eindhoven) neemt als ‘Ella/Cinderella’ de hoofdrol voor haar rekening. Roos is zeker geen onbekende voor Music Hall en bij het publiek, want ze vertolkte o.a. de rol van ‘Wendy’ in de internationale Music Hall-productie ‘Peter Pan, The Never Ending Story’. Ook Sacha Setubun (27 jaar -Oss) maakte als ‘Lost Boy’ deel uit van de cast van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’, was ook te zien in o.a. ‘Dreamgirls’ en mocht de voorbije drie jaar aantreden in de Nederlandse musicalsensatie ‘The Lion King’. Sacha mag zich in ‘Cinderella’ helemaal uitleven als ‘Lord Chamberlain’.

Wie in de huid van de Prins zal mogen kruipen en wie de rol van de vader van Cinderella zal vertolken, wordt later bekendgemaakt.

 

Praktisch
‘Cinderella’
Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 19 december – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 20 december 2019 – 20u (première)
Zaterdag 21 december 2019 – 20u
Zondag 22 december 2019 – 15u
Maandag 23 december 2019 – 15u
Donderdag 26 december 2019 – 15u
Vrijdag 27 december 2019 – 15u
Zaterdag 28 december 2019 – 20u
Zondag 29 december 2019 – 15u
Maandag 30 december 2019 – 15u

Capitole Gent
Donderdag 2 januari 2020 – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 3 januari 2020 – 20u
Zaterdag 3 januari 2020 – 15u
Zondag 4 januari 2020 – 15u

Nederlandstalig gesproken
Geschikt voor de ganse familie

Tickets & info: www.musichall.be

Het bericht Music Hall presenteert magisch sprookje ‘Cinderella’ verscheen eerst op Belg.be.

Haar 6de top-3 album én opnieuw een nummer 1 in de Belgische lijst

Door PVDBD

Haar 6de top-3 album én opnieuw een nummer 1 in de Belgische lijst!

Lindsay en haar duetpartners verslaan Rammstein en #LikeMe in de charts.

Ze was de eerste artieste in de Benelux met haar eigen pop-up store. Ze verkocht meer dan 100.000 cd’s, scoorde gouden en platina-albums, nummer 1-hits én verrast nu met haar eerste duetten-cd, want één week na de lancering komt ze met ‘Samen’ vanuit het niets op 2 binnen in de officiële Ultratop-albumlijst. Een knalprestatie, want de populaire blondine versloeg o.a. Rammstein, Billy Elish, Angèle en Bruce Springsteen. “Het scheelde niet veel met de nummer 1 Ed Sheeran. Net als ik, heeft hij een album uitgebracht waarvoor hij samenwerkte met collega-artiesten.

Lidsay

Ik ben ontzettend blij met de reacties op ‘Samen’, mijn 9de album en het eerste dat bestaat uit duetten die ik opnam met o.a. Ianthe Tavernier, Christoff, René Froger, Jan Smit, De Romeo’s, Laura Lynn e.v.a. De eerste single ‘Pak maar m’n hand’, een duet met Lissa Lewis, is enkele weken na de release al doorgestegen richting de top 15. Woensdag ben ik met Lissa trouwens te gast in Nieuwpoort en brengen we onze single in het populaire Radio 2-programma Plage Préférée met Kim Debrie. Iedereen is er welkom om mee te toasten op onze single en het succes van ‘Samen’, mijn 6de top 3-album en ik ben daar uiteraard bijzonder trots op”, zegt Lindsay enthousiast.

Het bericht Haar 6de top-3 album én opnieuw een nummer 1 in de Belgische lijst verscheen eerst op Belg.be.

3de editie ‘Leive Vloms’ breekt records en bereikt meer dan 12.000 passanten

Door PVDBD

3de editie ‘Leive Vloms’ breekt records en bereikt meer dan 12.000 passanten. Jarige Bart Kaëll wordt verrast door Luc Appermont en de Oude Markt trakteert Paul Severs op een oorverdovend applaus.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van ‘Leive Vloms’ dat we in de vooravond te maken hadden met wisselvallig weer, maar ’s avond bleef het droog, waardoor we meer dan 12.000 passanten mochten verwelkomen op de Leuvense Oude Markt. Een record, want het was hier de drukste avond van de zomer. Dit was een topeditie, dat merkten we na afloop aan de massa positieve reacties die onze bezoekers hebben achtergelaten en gedeeld via de sociale media. We zijn een gratis festival, maar het fijne is dat onze bezoekers de moeite doen om centen te geven voor de strijd tegen MS (Multiple Sclerose). Samen met Jan Heremans en de mensen van het MS Centrum Melsbroek, blijven we ons inzetten om het verhaal onder de aandacht te brengen en er is nog steeds heel veel geld nodig voor onderzoek”, zegt medeorganisator Erik De Rop namens VZW Oude Markt.

Rond 16.00 uur hing er al een gezellige drukte op de Leuvense Oude Markt en waren de eerste fans van Bart Kaëll al aanwezig. “Het wordt een bijzondere avond, want onzen Bart is jarig en ik ben er zeker van dat ze dat hier speciaal gaan vieren”, zegt de Vilvoordse superfan Ingrid Renet enthousiast. Haar geduld wordt nog een tijdje op de proef gesteld, want eerst was het de beurt aan dj’s Tom Van Oosterwyck, Kurt Frederickx en volksentertainer ‘Krikke’ om de massa op te warmen met de ‘Leive Vloms top 20’. De Oude Markt was al goed gevuld toen Marc Pinte om half acht de New Bis Band mocht voorstellen. Aansluitend begon de set van Mama’s Jasje en zanger Peter Van Laet heeft aan populariteit duidelijk nog niet moeten inboeten.

Een revival is veel gezegd, want ik ben eigenlijk nooit gestopt met muziek maken. Mijn laatste album doet het goed, maar vooral de optredens zijn waanzin. Vorige week stond ik nog op Suikerrock en vanavond mag ik openen op deze iconische plek, want in het verleden heb ik hier al een paar keer mogen optreden. Ik vind het geweldig om, tussen de terrassen, op de langste toog ter wereld mijn ding te mogen doen. Mensen zingen luidkeels mee met ‘Zo ver weg’, ‘Teken van leven’ en ‘Als de dag van toen’. Bijzonder was voor mij ‘Ik ben verliefd op jou’, een nummer dat ik opgedragen heb aan Paul Severs. In mijn carrière ben ik Paul regelmatig tegen het lijf gelopen. Dat was echt een fantastische mens, die helaas te vroeg gestorven is. Ja, ik had kippenvel en dat kwam door het applaus van het publiek. Ik werd er zelfs een beetje emotioneel van.

Het feesttempo ging de hoogte in toen Wim Soutaer en Charles Van Domburg op het podium verschenen. Samen met de liveband speelden ze alleen maar hits, met als uitschieters ‘Allemaal’ én hun versie van de André Hazes-klassieker ‘Leef’. “De voorbije weken hebben we ons in aanloop naar ‘Leive Vloms’ geweldig geamuseerd met grappige filmpjes die op de sociale media gretig werden bekeken en gedeeld. We kozen voor ‘Zeg ‘ns meisje’ als eerbetoon aan Paul Severs, omdat het één van zijn grootste successen is en ook perfect paste in onze setlijst”, zegt Wim Soutaer na afloop van het optreden.

Kippenvel
Alvorens Bart Kaëll zijn verjaardag mocht vieren, werd het even heel stil op de Oude Markt toen Nina Butera met haar producer en gitarist Christophe Severs op het podium verscheen. “Elke dag mis ik mijn vader en stel ik me de vraag hoe hij de dingen zou aanpakken. Hij was niet alleen mijn papa, maar ook mijn mentor die mij voluit steunde in de dingen die ik deed. Dat verdriet en gemis heb ik van me afgeschreven in ‘Terug bij mij’, een nummer dat de nieuwe single is van Nina Butera, een artieste die mijn vader ook altijd heeft gesteund. Het was een emotionele, maar mooie avond. Het eerbetoon van de collega-artiesten aan mijn vader heeft mij geraakt, net als het applaus en de waardering van het publiek. Kippenvel. Prachtig”, zei een geëmotioneerde Christophe Severs.

Nina Butera

Luc Appermont 
En dan was het tijd voor de jarige Bart Kaëll, die zijn 59ste verjaardag vierde op de Leuvense Oude Markt. “Ik heb hier wel eens gestaan voor een gastoptreden, maar het is volgens mij echt de eerste keer dat ik hier met zo’n grote liveband mag optreden, op mijn verjaardag dan nog. Geweldig. Ik ben vandaag al goed verwend met attenties en cadeautjes en dat doet deugd”, zei hij met glunderende oogjes. Bart eerde Paul Severs met ‘Geen wonder dat ik ween’ en had ook zijn eigen grote hits ‘Zeil je voor het eerst’, ‘Mooi weer vandaag’ en ‘1000 terrassen in Rome’ op de setlist staan. Hij schrok toen hij op het podium een verjaardagstaart in ontvangst mocht nemen uit handen van bekend Leuvenaar Luc Ponsaerts.

Bart Kaëll
(Foto: Marc Torbeyns)

Hij was niet alleen met de taart, Luc had ook Bart’s echtgenoot Luc Appermont meegebracht. Een primeur, want het was de eerste keer dat Luc op de Leuvense Oude Markt stond als zanger. Hij bracht solo ‘De banaantjes’ van Tony Corsari en vervolgens zong hij met Bart het duet ‘Avond’. Bart eindigde met ‘Hallo goeiemorgen’ en het publiek ging compleet uit het dak toen hij afscheid nam met ‘De Marie-Louise’. De lichten van het podium gingen uit, maar het publiek bleef nog geruime tijd hangen en zorgde voor een geslaagde afterparty die zich afspeelde op de terrassen en in de cafés op en rond de Oude Markt.

Het bericht 3de editie ‘Leive Vloms’ breekt records en bereikt meer dan 12.000 passanten verscheen eerst op Belg.be.

Sammy More nog steeds stapelgek op victoria

Door PVDBD

Sammy Moore, de populaire zanger uit het Vlaamse Rotselaar, viert deze zomer zijn vijftigste verjaardag met een hele bijzondere single: ‘Stapelgek op Victoria’. Een feel good popsong met stevige gitaren. Het nummer is andermaal van het vaste producersteam van Sammy met name Jim Nijs en Patrick Renier.

Met deze nieuwe single, de opvolger voor de Vlaamse Ultratop hits ‘Juf Sarah’ en ‘Ga je mee’, zet Sammy alweer een nieuwe stap in zijn nog relatief prille carrière. Sammy begon pas op z’n 45ste een semiprofessionele carrière in de muziek uit te bouwen. Vanaf zijn debuutsingle kreeg Sammy steun van Radio 2 en algauw had hij een goedgevulde optreden-agenda. Nu heeft Sammy zo’n 100 optredens, leverde met ‘Mijn eigen weg’ zijn tweede album af en toert deze zomer met zijn eigen live band door Vlaanderen.

Het bericht Sammy More nog steeds stapelgek op victoria verscheen eerst op Belg.be.

Leive Vloms viert vanavond de verjaardag van Bart Kaëll (59), eert Paul Severs en zamelt.

Door PVDBD

3de editie Leive Vloms viert vanavond de verjaardag van Bart Kaëll (59), eert Paul Severs en zamelt geld in voor MS.

Op de Leuvense Oude Markt kan je vanavond terecht voor de 3de editie van ‘Leive Vloms’. Vanaf 19.00 uur ben je er welkom voor de countdown van de ‘Leive Vloms top 20’ en de optredens van Wim Soutaer & Charles Van Domburg, Mama’s Jasje en Bart Kaëll, die vandaag zijn 59ste verjaardag viert. “Net als de voorbije jaren hebben we weer een straffe affiche in elkaar gestoken, met artiesten die stuk voor stuk meezingers brengen, samen met de New Bis Band. Wie ons kent, weet dat we de verjaardag van Bart niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, zegt medeorganisator Erik De Rop namens de VZW Oude Markt.

Multiple Sclerose

‘Leive Vloms’ is gratis,  maar voorafgaand en tijdens de optredens worden er door de vrijwilligers van het MS Centrum Melsbroek centen opgehaald voor de strijd tegen en het onderzoek naar Multiple Sclerose. Een ploeg van ROB TV trok deze week nog naar het centrum en belichtte er de taak van muziektherapeute Beatrijs De Klerck. “Een medicijn is er nog niet gevonden, vandaar dat we zoveel mogelijk centen proberen op te halen voor het onderzoek”, zegt MS-patiënt en mede-initiatiefnemer Jan Heremans.

(Foto: House Of Entertainment)

Paul Severs

‘Leive Vloms’ brengt vanavond een warm eerbetoon aan Paul Severs. “Normaal zou Paul op ons podium staan, maar helaas hebben we dit jaar, veel te vroeg, van hem afscheid moeten nemen. Als eerbetoon zingen alle artiesten een nummer van Paul en hebben we ook zijn muzikale oogappel Nina Butera te gast, die samen met zijn zoon Christophe een nummer brengt op het podium. Morgenavond wordt dat kippenvel op de Oude Markt”, zegt Erik De Rop.

Alle info over ‘Leive Vloms’ vind je op www.leivevloms.be

Het bericht Leive Vloms viert vanavond de verjaardag van Bart Kaëll (59), eert Paul Severs en zamelt. verscheen eerst op Belg.be.

Extra theatervoorstellingen voor populaire Nick Jr.-serie PAW Patrol Live!

Door PVDBD

PAW Patrol Live! scoort: “De kids, papa’s en mama’s vinden “De Grote Race” geweldig!”

Het is grote vakantie, niet alleen voor de schoolgaande jeugd, maar ook voor de allerkleinsten die samen met hun ouders en grootouders enorm uitkijken naar PAW Patrol Live! “De Grote Race”. De internationale theatershow, afgeleid van het populaire Nick Jr.-programma, gooit hoge ogen bij het jonge volkje dat zich geweldig amuseert tijdens “De Grote Race”. Dit weekend vond de première plaats in Rotterdam en na afloop waren de bezoekers unaniem lovend: “We hebben ons geweldig geamuseerd. Dit is echt een leuk uitje voor het ganse gezin, want niet alleen de kleinsten vinden het tof, wij vonden het heerlijk”, klonk het bij een aantal bezoekers enthousiast. Op 20 augustus kan je naar PAW Patrol Live! “De Grote Race” gaan kijken in het Hasseltse Ethias Theater.

Op 22 augustus speelt de show in het Oostendse Kursaal. Op 24 en 25 augustus is Capitole Gent aan de beurt en de laatste voorstellingen kan je op 30 en 31 augustus, en nu ook op 1 september, meepakken in de Antwerpse Stadsschouwburg. “Omdat de vraag naar tickets zo groot is, hebben we in overleg met de productie besloten om extra voorstellingen toe te voegen aan de agenda, alleen raden we iedereen aan om niet te lang te wachten als je nog kaartjes wil bestellen voor dé theatersensatie van de zomer”, klinkt het bij Deep Bridge, dat samen met Van Hoorne Entertainment deze productie naar Vlaanderen haalt.

Het verhaal van PAW Patrol Live! “De Grote Race” begint op de dag dat “De Grote Race” is aangebroken in de Avonturenbaai. Het wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway en Humdinger. Terwijl de sluwe Humdinger klaar staat om te starten, blijkt Goodway plotseling spoorloos verdwenen te zijn. Ryder roept de hulp in van zijn PAW Patrol-vriendjes Marshall, Chase, Skye, Rubble, Rocky, Zuma en Everest, maar kunnen de zeven pups burgemeester Goodway nog tijdig vinden?

(Foto: Wim Lanser)

Educatief-ontspannend 
Geen klus te groot, geen pup te klein, want deze unieke voorstelling zit boordevol avontuurlijke actie, energieke liedjes en hilarische humor, geschikt voor het ganse gezin, inclusief opa en oma. Met deze voorstelling leren we de allerkleinsten kennismaken met het live-theater. Net als in de tv-serie, heeft de theatervoorstelling een educatief karakter, want belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en problemen oplossen, komen aan bod door het teamwerk en de unieke vaardigheden van de zeven pups. Na de show kunnen de kleine theaterbezoekers op de foto gaan met enkele PAW Patrol-helden en zo hebben ze meteen een blijvende herinnering.

Tickets voor PAW Patrol Live! “De Grote Race” in Hasselt, Oostende, Gent en Antwerpen, kan je bestellen op www.pawpatrol-live.be.

Het bericht Extra theatervoorstellingen voor populaire Nick Jr.-serie PAW Patrol Live! verscheen eerst op Belg.be.

❌