[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

Tramsite Schepdaal zoekt vrijwilligers

Door PVDBD

Je hoeft niet zoals Roger op tram of trein gewerkt te hebben…Niet ver van de Tramsite wonen is zeker een voordeel Vrijwilliger zijn kan dienen voor alle taken die nodig zijn om een museumsite – erfgoedsite open te houden:onthaal en toezicht, onderhoud van gebouwen en collectie, meehelpen om tentoonstellingsprojecten uit te bouwen, helpen bij evenementen, helpen bij verkoop van boeken, souvenirs, streekproducten, …administratieve opdrachten,, enz…enz…dus voor elk wat wils…

Er is dus geen bijzondere kennis vereist, maar elkeen heeft zijn bagage aan ervaring en vaardigheden…De tijd dat U kan vrijmaken op de dagen dat we zullen plannen om open te zijn, of tussendoor voor het voortdurende presentabel houden van de site , kan vrij besproken worden…Uiteraard zullen we niet meer open zijn, dan dat we mensen hebben om dit te realiseren…Roger Stouthuyzen is z’on vrijwilliger. We laten Roger zelf aan het woord;

Roger Stouthuyzen was vroeger treinmachinist en gebruikt zijn expertise nu als vrijwilliger op de tramsite van Schepdaal.

(Foto: Herita)

HET ZIT IN DE FAMILIE

Bij Roger zit de liefde voor de spoorwegen in zijn stamboom. Zijn grootvader werkte aan de trams in Antwerpen en ook zijn twee ooms hadden een baan aan het spoor. “Je kan je wel voorstellen waar de gesprekken aan tafel over gingen,” zegt hij lachend. Zijn opa achterna, werkte Roger jarenlang met hart en ziel als stielman aan de typische Antwerpse trams. Tot hij de kans kreeg om zijn grote droom waar te maken: treinmachinist worden.

DE SITE TOT LEVEN BRENGEN

Toen Roger op pensioen ging, was de interesse voor techniek en de spoorwegen nog lang niet gedoofd. Hij kwam terecht bij de Tramsite in Schepdaal, waar hij zijn technische voorkennis als vrijwilliger goed kan gebruiken. Zo kregen ze bijvoorbeeld een oude Mazouttram terug aan de praat.

(Foto: Herita)

Maar hij brengt de site ook graag tot leven wanneer de poorten open zijn voor het publiek. Op die dagen leeft Roger zich uit met wat hij zelf ‘vertellingskes’ noemt: de pétite histoire van de Tramsite. “Vroeger moesten de mensen om 12 uur ’s nachts te voet vertrekken naar Brussel om aardbeien te gaan verkopen. Later deden ze het met een hondenkar en daarna met paard en kar. Maar de tram? Dat was een échte revolutie.”

BESCHERMEN EN VERZAMELEN

Roger probeert het rijdend erfgoed ook op andere manieren te beschermen. Zo scande hij thuis maar liefst 3000 bladzijden in van het oude magazine ‘Onze Buurtspoorwegen’, om te voorkomen dat ze verloren zouden gaan.

(Foto: Herita)

Daarnaast houdt Roger er ook een mooie persoonlijke collectie op na met uitgeknipte artikeltjes over de spoorwegen per streek én zelfs een boek over het spoor in Israël met een bijzonder verhaal… “Dat boek kon ik niet zomaar bestellen. Gelukkig werkt mijn broer aan de VUB, waar hij een collega heeft die naar Israël moest. Zij heeft daar in het spoorwegmuseum mijn boek gekocht en zo is het uiteindelijk toch nog in mijn boekenkast terechtgekomen.”

MACHINIST IN HART EN ZIEL

Elke week is Roger te vinden op de tramsite, als het nodig is zelfs twee keer per week. De reis van Hoboken naar Schepdaal maakt hij, natuurlijk, met het openbaar vervoer. Maar wanneer hij naar huis gaat, neemt hij een andere route dan ’s ochtends. Hij verklaart met een lachje waarom: “’s Avonds neem ik de trein in Brussel-Zuid. Dan zijn er nog veel meer zitplaatsen vrij, omdat we Brussel-Centraal en Brussel-Noord nog voorbij moeten. Een machinist moet altijd zijn plan trekken, hè!”

ZELF VRIJWILLIGER WORDEN

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Roger?  “Wie geïnteresseerd is om mee te werken aan het openstellen van de tramsite kan meer informatie krijgen via de vzw Buurtspoorwegmuseum: p.mathieu@telenet.be. Ook op de officiële Facebookpagina ‘Trammuseum Tramsite Schepdaal’ kan je terecht.
Op een paar dagen na de oproep op Ring TV werden al eerste reacties ontvangen van mensen zoals U, beste lezer (Ternat, Meise, Dilbeek, Schepdaal, Roosdaal, Brussel, en daarbuiten) en we zijn nog maar pas begonnen met onze oproepen…We hebben iedereen nodig!

Het bericht Tramsite Schepdaal zoekt vrijwilligers verscheen eerst op Belg.be.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke

Door PVDBD

-Middelkerke 11 augustus 2018- Niet minder dan 15.000 nostalgische toeschouwers vonden zaterdag de weg naar het festivalpark van Middelkerke waar de 5de editie van het Nostalgie Beach festival zou plaats vinden. toen wij Middelkerke binnen kwamen gereden konden we vaststellen dat bijna al de parkeerplaatsen kort tegen het festivalpark al waren ingenomen. Het Nostalgie Beach Festival ging zijn 5de editie in met een volle weide en een lading topartiesten op het podium.

Ook voor deze editie koos Nostalgie voor de formule van classics in zomerse setting op het festivalpark van Middelkerke. De line-up weerspiegelde dan ook perfect de hits die je dagelijks mag verwachten op Nostalgie. Dit jaar deed het festival een extra inspanning voor de beleving van de bezoekers met onder andere een uitgebreide foodcourt en beeldschermen aan het podium. De sfeer was optimaal dankzij de stralende zon boven de festivalweide en de enthousiaste massa die op de been was. Coco Jr. XL opende het festival met een show vol hits. Niet alleen die van The Dinky Toys, maar ook zijn covers uit Liefde Voor Muziek én een fel gesmaakte ‘I Need Never Get Old’. De perfecte start voor een zonnige festivaldag!

De volgende in het rijtje was Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, hij speelde als het ware een thuismatch: hij woont slechts een tiental kilometer van het festivalterrein. Nummers als ‘Word Up’, ‘This One’s For You’ en ‘I’m Your Sacrifice’ zorgden vroeg in de namiddag voor een hoogtepunt. Hier en daar zag je al menige toeschouwer zich laten verleiden tot een danspasje op de tonen van zijn muziek. Daarna was het aan de beurt aan Alphaville en Technotronic. De Alphaville classics ‘Big In Japan’ en ‘Forever Young’ bewezen hun tijdloze klasse. Technotronic, mét originele zangeres Ya Kid K, deed de wei daveren met ‘Pump Up The Jam’. Persoonlijk vonden we dit optreden minder geslaagd, maar dit is wel een eigen mening en zal zeker door menige fan worden tegengesproken.

De beats maakten daarna plaats voor de groovy vibes van 10cc. Nummers als ‘The Things  We Do For Love’, ‘Dreadlock Holiday’ en ‘I’m Not In Love’ werden luidkeels meegezongen. 10cc slaagde erin om af en toe de weide in vuur en vlam te zetten, maar ook om de vele opgekomen festivalgangers stil en ingetogen te krijgen. Het was de tweede passage van deze groep in vijf jaar tijd en we konden zelf vaststellen dan ze nog niks aan populariteit ingeboet hebben.

Helemaal anders was het met het optreden van de Kreuners die daarna kwamen en de wei in vuur en vlam zetten. Eén voor één passeerden hun hits de revue: ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’, ‘Layla’, ‘Zij Heeft Stijl’, luid meegezongen door de grote massa aanwezigen. De Kreuners bewezen daarmee dat ze nog steeds tot één van de meest populaire groepen van Vlaanderen horen en dat ze terug zijn van nooit weggeweest. De meest opvallende figuur op het podium was bassist Jan Van Eyken die zomaar eventjes 80kg aan lichaamsgewicht verloren is.

De voorlaatste van de optredende artiesten was niemand minder dan de Jamaicaan Jimmy cliff. Met zijn ska-en  reggeamuziek wist hij ook de talrijk opgekomen Nostalgie bezoekers tot dansen en meezingen aan te zetten. nummers als daar zijn:” Wonderful world beautiful people, Many rivers to cross, Sunshine in the music, maar vooral Reggae night werden talrijk meegezongen. In 2010 werd Jimmy Cliff als tweede reggae-artiest na Bob Marley toegelaten tot de Rock & Roll Hall of Fame. In 2012 kwam na een stilte van 7 jaar “Rebirth” uit. Het album kreeg lovende recensies en bracht Cliff terug naar zijn roots: live opgenomen ska en reggae nummers. Hij ontving er op zondag 10 februari 2013 in het Staples Center en het Nokia Theater in Los Angeles voor het beste Reggae Album zelfs een Grammy Award voor.

Dit jaar mocht de ska groep Madness het Nostalgie Beach festival afsluiten, en dat deden ze met verve. ze begonnen hun optreden met Our House uit 1982. Daarna schalden al hun andere hits nog door de boxen tot grote tevredenheid van het publiek. Omstreeks 00.35 werd deze vijfde editie van het nostalgie beach festival afgesloten en keerden alle festivalgangers moe maar tevreden terug naar huis. Afspraak bij leven en welzijn volgend jaar voor de zesde editie, wij kijken er nu al naar uit.

 

Voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht 15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke verscheen eerst op Belg.be.

Disney viert 90 jaar in Oostende

Door PVDBD

-Oostende 10 augustus 218- Terwijl het zandsculptuur festival verleden jaar nog in het teken stond van sprookjes, word dit jaar de nadruk gelegd op de films en dit naar aanleiding van 90 jaar Walt Disney. Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand. Deze zomer met de nieuwste Disney, Pixar, Marvel en Star Wars figuren in de hoofdrollen, en alle gekende Disney klassiekers. Ontdek deze uitzonderlijk tentoonstelling vol emoties en avontuur, en beleef de magie van de 90ste verjaardag van Mickey Mouse op het Groot Strand van Oostende, nog elke dag tot en met 30 september 2018.Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende.De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoel toegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Reken op één uur voor uw bezoek. Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort. Volgend jaar willen die titel terug verdienen en daarom hebben we nu al extra zand bijgekocht”, aldus organisator Alexander Deman. Het festival is nu 1,5 voetbalveld groot. Er werden 240 vrachtwagens met Ardens kleizand aangevoerd voor de 150 personages van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel die in Oostende te bezichtigen zijn.De afbeeldingen zijn allemaal tussen de 2 en 6 meter groot. De beelden werden in de voorbije maand juli gemaakt.  Je herkent onder andere De Hulk, Doornroosje, Tarzan, Spiderman en vele anderen. Ondanks de goede zorgen en de keuze van het zand die moet zorgen voor zo weinig mogelijk schade aan de kunstwerken, zagen we toch al verschillende taferelen die al dan niet “licht” beschadigd waren (Zie foto hieronder). Maar dit moet je zeker niet weerhouden tot een bezoek aan het zandsculptuur festival in Oostende. Ook aan de jongsten werd gedacht. Zowel aan het begin als aan het einde van het wandelparcours staat een gratis toegankelijk springkasteel en trampoline. Voor iedereen een uitstap die meer dan de moeite loont, allen daarheen dus nog tot en met 30 september te bezoeken.

meer foto’s klik hier

Praktische info:

 • Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk.
 • Het festival is gelegen op het Groot Strand van Oostende.
 • Het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 km.
 • Reken op minimum één uur voor uw bezoek.
 • Honden aan de leiband zijn toegelaten.
 • Het nemen van foto en video voor privégebruik is toegelaten.
 • Het festivalterrein bedraagt 10.000 m².

ickets zijn te koop aan de kassa van het festival, u hoeft niet te reserveren :

 • Ticket Volwassene: € 12,00
 • Ticket Student (op vertoon van de studentenkaart): € 10,00
 • Ticket Senior ouder dan 65 jaar (op vertoon van identiteitskaart): € 10,00
 • Ticket Persoon met een beperking (op vertoon van de invaliditeitskaart): € 10,00
 • Ticket Kind 4 – 11 jaar: € 8,00
 • Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang

Het groepstarief geldt vanaf 10 betalende personen :

 • Ticket Volwassene: € 10,00
 • Ticket Student (op vertoon van de studentenkaart): € 8,00
 • Ticket Senior ouder dan 65 jaar (op vertoon van identiteitskaart): € 8,00
 • Ticket Persoon met een beperking (op vertoon van de invaliditeitskaart): € 8,00
 • Ticket Kind 4 – 11 jaar: € 6,00
 • Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang

Tickets zijn enkel te koop aan de kassa van het festival:

 • Aan de kassa van het festival kan je contant betalen, met een bankkaart of met een kredietkaart.
 • Visa, Mastercard, Carte Bleue, Bancontact & Maestro.
 • Tickets zijn niet op datum en geldig voor een bezoek tot en met 30 september 2018.
 • Tickets worden niet verzonden per post.
 • De Sport & Culture Pass®, de sport -en cultuurcheques van Sodexo, met geldigheidsdatum tot eind 2018, worden aanvaard als betaalmiddel.
 • De Ticket Sport & Culture, de sport -en cultuurcheques van Edenred, met geldigheidsdatum tot eind 2018, worden aanvaard als betaalmiddel.
 • Inwoners van Oostende genieten 50 % korting!

 

 

 

Het bericht Disney viert 90 jaar in Oostende verscheen eerst op Belg.be.

Bob Savenberg nieuwe managing director House Of entertainment

Door PVDBD

Vanaf 1 september wordt Bob Savenberg de nieuwe managing director van het management-, marketing-, organisatie- en communicatiebedrijf House of Entertainment. Bob volgt Pieter Ramboer op, die intern doorschuift als CEO.
“Ik heb ongelooflijk veel zin om mijn kennis en ervaring te delen met de ploeg van House of Entertainment. De laatste jaren heb ik veel gesprekken gehad met artiesten, en blijkt dat er meer dan ooit nood is aan professionele en vooral eerlijke begeleiding. Ik stond verstomd van de verhalen over managers die moeilijk bereikbaar zijn, of zo goed als geen langetermijnplan hebben. Een paar gesprekken met de leiding van House of Entertainment en een blik op hun track record, hebben me vrij snel doen besluiten dat dit een bedrijf is met ervaren mensen die een geweldige drive en spirit uitstralen, iets wat ik de voorbije jaren heb gemist. Ook hun goede contacten in Nederland en Duitsland zijn een grote troef”, zegt Bob Savenberg, die Mathias Vergels en Staf Coppens meebrengt.

(Foto: House Of Entertainment)

“First things first: We gaan nu heel snel het boekingskantoor uitbreiden en de managementpoot verder ontplooien. Ook de opening van een extra unit in het Brusselse staat op de planning.”

– Bob Savenberg – “The right man in the right place”, zo omschrijft CEO en mede-eigenaar Pieter Ramboer het aantrekken van Bob Savenberg.Pieter Ramboer: House of Entertainment ontstond in november 2017 na het samensmelten van onze diverse activiteiten en dit is een logische stap in de verdere groei. Op jaarbasis organiseert onze eigen productieafdeling een 100-tal events (o.a. I love the 90’s – The Party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis,…) goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten en organisatoren kunnen bij ons terecht voor de volledige omkadering op maat van hun wensen en met onze marketing- en communicatieafdeling, zijn we voor commerciële merken de ideale bruggenbouwer naar de entertainmentwereld.

Samen met Bob gaan we de bestaande verhalen verder uitdiepen en willen we als bedrijf groeien. Zijn komst betekent een verruiming van onze House of Entertainment-activiteiten. Dankzij zijn ervaring, zijn kennis en het netwerk dat hij meebrengt, is hij een enorme meerwaarde voor ons bedrijf. Als managing director zal hij, samen met de eigenaars, ons enthousiaste team verder laten groeien en House of Entertainment mee laten evolueren als allround speler op de Belgische entertainmentmarkt. De portefeuille van House of Entertainment wordt met het aantrekken van Bob Savenberg meteen versterkt: Naast o.a. De Romeo’s, Lindsay, Gene Thomas en DJ’s Robert Falcon en Ward, worden Mathias Vergels en Staf Coppens hieraan toegevoegd. We zijn ervan overtuigd dat binnenkort nog namen zullen volgen.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten van House of Entertainment, kan u terecht op de website www.houseofentertainment.be

Bob Savenberg
De 56-jarige Savenberg begon zijn carrière als drummer bij Clouseau. Als artiest was zijn solocarrière succesvol en scoorde hij samen met Stef Bos een nummer één-hit met ‘Breek de stilte’. Bob werd in 1996 manager van de popgroep Vanda Vanda en richtte zijn eigen managementkantoor Stageplan op. Vijf jaar later verkocht hij dit aan Sony Music Live Entertainment. Hij deed dit om zich beter te kunnen focussen op zijn managementactiviteiten als manager van o.a. Natalia, Staf Coppens en Katja Retsin. Bob was ook één jaar manager bij Starway Entertainment, dat onderdeel was van Medialaan. De laatste jaren was Bob als manager eerder actief in de schaduw, maar toch kiest hij er nu terug bewust voor om als managing director aan de slag te gaan bij House of Entertainment.

Het bericht Bob Savenberg nieuwe managing director House Of entertainment verscheen eerst op Belg.be.

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose

Door PVDBD

(Foto: House of Entertainment)

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose en genieten van Sam Gooris, Sergio en verraste Willy Sommers.

Met 12.000 waren de passanten die vrijdagavond langskwamen op de 2de editie van ‘Leive Vloms’, het Leuvense schlagerfestival dat plaatsvond op de Oude Markt. “Ondanks de tropische temperaturen en de aanhoudende hitte, was het publiek bij de start van de ‘Leivese Schlager Top 20’ massaal aanwezig. ‘Sweet Caroline’ van Christoff was er boenk op. De Krikke en DJ Kurt Frederickx hadden het publiek van in het begin mee voor een onvergetelijke avond”, zegt medeorganisator Erik De Rop namens de vzw Oude Markt Leuven. Na twintig minuten opwarming, was de New Bis Band klaar om Sam Gooris te begeleiden. Met zijn turbo ‘Laat het gras maar groeien’-grasmasjien, zijn ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’, had hij de Oude Markt in zijn binnenzak. In de coulissen zagen Kelly Pfaff en de kinderen dat het goed was.

Sergio

(Foto: House of Entertainment)

Voor de Lubbeekse zanger Sergio was ‘Leive Vloms’ bijna een thuismatch, maar muzikaal was het een uitdaging: “Voor dit festival heb ik mijn setlist wat aangepast. Naast mijn eigen nummers, zoals ‘Alleen bij jou’ en ‘Ik ben de Sergio’, heb ik een repertoire van meezingers samengesteld en dat is enorm aangeslagen bij het publiek.” Sergio walste over de Oude Markt, deed ei zo na een salto en beëindigde zijn optreden met een fenomenale luchtsprong.

Willy Sommers

(Foto: House of Entertainment)

Als nieuwe nummer één van de ‘Leivese Schlager Top 20’ schalde Will Tura door de boxen met ‘Mooi, ’t leven is mooi’ en daarna was het tijd voor de absolute topact van de avond: Willy Sommers. Vorig jaar stond Willy op één in de lijst met zijn evergreen ‘Laat de zon in je hart’, het liedje waarmee hij zijn set opende. “Ik heb overal in Vlaanderen al op het podium gestaan. Op de Leuvense Oude Markt heb ik al eens een gastoptreden gedaan, maar vanavond was het de allereerste keer in mijn carrière dat ik met de New Bis Band een volledig soloconcert heb gegeven. Het was fantastisch. De mensen deden onmiddellijk mee. ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Een wonder van een vrouw’, het ging erin als zoete koek”, zei de Vlaams-Brabander. Sommers werd verrast toen zijn collega-artieste Wendy Van Wanten op het podium kwam gelopen met een verjaardagstaart. “Willy, volgende week word je 66 en ik wil jou vandaag al feliciteren met deze taart”, zei de Oostendse. Na de kussen volgde nog het nummer één duet ‘Kijk eens diep in mijn ogen’ en het Leuvense publiek genoot zichtbaar. “’Leive Vloms’ is fantastisch. Heen en terug is het een autorit van vier uur. Wij wonen in Kortrijk, maar voor het tweede jaar op rij hebben we ons hier geweldig geamuseerd”, zei de familie Bastiaans.

MS

(Foto: House of Entertainment)

Ik wil iedereen bedanken die meewerkte aan de tweede editie. De voorbije maanden is er keihard gewerkt en hebben we mensen gesensibiliseerd om een vrije bijdrage te doen van €3. Veel mensen gaven een briefje van vijf euro, waardoor de tonnen lichter wogen, maar beter gevuld zijn dan vorig jaar en dat doet ons een groot plezier”, zei medeorganisator en MS-patiënt Jan Heremans. Net als vorig jaar schenkt ‘Leive Vloms’ de opbrengsten aan het MS Centrum uit Melsbroek, dat de centen goed kan gebruiken voor verder wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. “Tijdens de jaarmarkt van Leuven Kermis maken we opnieuw het bedrag bekend dat we hebben opgehaald”, zegt Erik De Rop. “Na deze bevestiging dat de mensen hhttp://www.leivevloms.beouden van ‘Leive Vloms’, zijn we ons publiek een derde editie verschuldigd. Vrijdag 2 augustus 2019 mag je al in potlood opschrijven in je agenda”, voegt hij er enthousiast aan toe.

(Foto: House of Entertainment)

Meer info over ‘Leive Vloms’ vind je op de website www.leivevloms.be en de Facebookpagina van de Leuvense Oude Markt.

Het bericht Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose verscheen eerst op Belg.be.

Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

‘Leive Vloms’ haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt: “Het festival blijft gratis, maar we willen €3 per passant ophalen voor MS!”(Foto: House Of Entertainment)

Op de Leuvense Oude Markt wordt momenteel alles in gereedheid gebracht voor vrijdag, want dan vindt de 2de editie plaats van ‘Leive Vloms’. Als nieuwkomer op de zomerkalender gooide het festival hoge ogen en waren de optredens van Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s goed voor een paar duizenden bezoekers. De schlager- en ambiancesfeer leverde niet alleen mooie plaatjes en een massa belangstellenden op, er werd ook nog eens €13.000 opgehaald voor de strijd tegen en het onderzoek naar Multiple Sclerose. “De weergoden zijn ons gunstig gezind, het wordt mooi weer en dus hopen wij op meer gulle passanten die bereid zijn om hun steentje bij te dragen voor MS. De optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers met de New Bis Band zijn gratis, maar het zou fijn zijn als we €3 per passant kunnen ophalen. Mensen mogen hun euro’s doneren in de tonnen op de Grote Markt, Naamsestraat en Parijsstraat. De mensen mogen verkleed komen naar ‘Leive Vloms’, graag zelfs, en wie zin heeft kan boa’s, slingers en feestartikelen kopen op de Oude Markt. Ook die inkomsten storten we door naar het MS fonds voor wetenschappelijk onderzoek”, zegt Erik De Rop, medeorganisator en voorzitter van de vzw Oude Markt.

Extra inspanningen(Foto: House Of Entertainment)

‘Leive Vloms’ levert dit jaar opnieuw extra inspanningen voor mensen met een beperking. Vooraan is er een ‘minder mobiele zone’ die plaats biedt aan 45 mensen, omringd met maximum 2 begeleiders. “Ook het MS Centrum Melsbroek én de Leuvense zorg werkt mee met 16 vrijwillige zorgverstrekkers. Dat gaat van kiné’s tot ervaren zorgkundigen die vrijdagavond paraat staan. In de zone is er ook een bar met persoonlijke bediening voorzien, waardoor iedereen optimaal kan genieten van het festival. Let op: Je moet je vooraf registreren en doe het snel, want de plaatsen zijn beperkt”, zegt medeorganisator, MS-patiënt en campagnegezicht Jan Heremans, die doorverwijst naar de website van het festival voor alle praktische info.

Ongeneselijk

(Foto: House Of Entertainment)

MS is een zenuwaandoening en treft 1 op 1000 mensen. In België zijn er 10.000 à 12.000 mensen die met de ziekte dagdagelijks worden geconfronteerd. Het kan iedereen overkomen en voorlopig kan de ziekte niet worden genezen, omdat we niet weten op welke plaats het misloopt. Mensen van twintig, dertig jaar of ouder worden plots geconfronteerd met een ziekte die een enorme impact heeft op hun leven. We zijn blij dat Jan (Heremans) niet bij de pakken is blijven zitten en met ‘Leive Vloms’ de aandacht vestigt op MS. Wij kunnen de centen goed gebruiken voor verder wetenschappelijk onderzoek en nieuwe toestellen die het leven van de patiënten vergemakkelijken”, zegt hoofdgeneesheer Tom Meurrens, namens het MS Centrum van Melsbroek.

Willy Sommers eerste keer

Vrijdagavond warmt De Krikke om 19.00 uur de Oude Markt op met de ‘Leive Vloms Top 20’. Om 20.00 uur is het aan de New Bis Band. Zij begeleiden Sergio, Sam Gooris en Willy Sommers, voor wie het zijn eerste doortocht wordt op de Leuvense Oude Markt.

Samen met het stadsbestuur, de vzw Oude Markt en de talrijke vrijwilligers, zijn we klaar voor de 2de editie van ‘Leive Vloms’. De oproepfilmpjes van Luc Appermont, Bart Kaëll en een hilarische Bart Peeters, hebben enorm gewerkt op de sociale media en zijn goed voor meer dan 100.000 views. Sam Gooris die met Luc Ponsaerts en Leuvense mistessen Vloms leerde is ook hard gegaan en gretig gedeeld. De voorbije dagen ben ik ontzettend vaak aangesproken over ‘Leive Vloms’. Het valt mij op dat iedereen, maar dan ook echt iedereen goesting heeft en verlangt naar het schlagerfeest van het jaar. Wel, vrijdag ontvangen wij iedereen met open armen.”, zegt Erik De Rop. (Foto: House Of Entertainment)

Alle info over ‘Leive Vloms’ vind je op www.leivevloms.be

Het bericht Leive Vloms haalt Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers vrijdag naar de Leuvense Oude Markt verscheen eerst op Belg.be.

Cookies And Cream trakteert 300.000 festivalgangers

Door PVDBD

Cookies And Cream trakteert 300.000 festivalgangers op 3 ‘Engie Parkies XL’-concerten

“Het grootste kleinste festival van Vlaanderen.” 

Met 300.000 bezoekers, verspreid over 110 concerten op 15 verschillende locaties en met 16 verschillende artiesten, zijn de Engie Parkies de voorbije jaren uitgegroeid tot ‘het grootste, kleinste festival van Vlaanderen’. Niet in oppervlakte, maar wel in bezoekersaantallen kan het festival de vergelijking met Rock Werchter en Pukkelpop doorstaan. “Ons kleinschalig gebeuren blijft jaar na jaar groeien en daarom introduceren we dit concertseizoen drie unieke ‘Engie Parkies XL’-concerten met Cookies And Cream. Het eerste is op 6 augustus in Knokke-Heist. Op 15 augustus staan we in Maasmechelen en 16 augustus eindigen we in Kappelen. Net als de andere Engie Parkies-concerten, zijn ook de XL-versies gratis.” Alle info vind je op www.engieparkies.be.(Foto: House Of Entertainment)

Cookies And Cream 
De Engie Parkies spelen de gezelligheid en het vrijblijvende karakter uit, ondersteund met een sterke line-up. Die is een combinatie van ronkende namen (o.a. Paul Michiels, Gene Thomas, Cocorr.) en opkomend muzikaal talent (o.a. Mathias Vergels, Frimout, Uncle Phil). De meest opvallende artiesten zijn Cookies And Cream, een live band en dj collectief die een massa volk meebrengt, waardoor ‘het grootste, kleinste festival van Vlaanderen’ regelmatig uit haar voegen barst. “Mensen hebben het ervoor over om te zoeken naar een parkeerplaats, want achteraf krijgen ze een fantastisch optreden dat nog lang nazindert. Dankzij Cookies And Cream zijn onze ogen opengegaan en hebben we beslist om met hen drie ‘Engie Parkies XL’-concerten te organiseren. Een grote locatie wil zeggen dat we uitpakken met een grote productie. Op de drie plekken is er meer ruimte voor de mensen die op tijd zijn. In afwachting van de band, kunnen ze terecht bij één van de vele drankstanden. Ook al zijn het gratis optredens, toch moet je op tijd komen, want vol is vol”, klinkt het bij de organisatie.

Domien en David van Cookies And Cream: “Toen de organisatoren ons benaderden met het idee van de XL-concerten, waren we direct verkocht, omdat we voelden dat er ruimte was voor een paar grotere Parkies. Knokke-Heist, Maasmechelen en Kappelen zijn drie plekken waar we vorig jaar gespeeld hebben, maar die te klein waren om al het publiek comfortabel te ontvangen. Vorig jaar barstte het uit z’n voegen, dit jaar is er meer plaats voor mensen die op tijd komen. Als je op het Engie Parkies-podium staat, ervaar je als artiest het festivalgevoel en daarom is het zo leuk om er te spelen.” (Foto: House Of Entertainment)

In augustus kan je Cookies And Cream aan het werk zien op de Engie Parkies en de Engie Parkies XL, die plaatsvinden in Knokke-Heist (6 augustus), Maasmechelen (15 augustus) en Kapellen (16 augustus). Alle info vind je op de website, www.cookiesandcream.be of www.engieparkies.be
Data

Engie Parkies XL Knokke-Heist : 6 augustus 2018, Tuin aan CC Scharpoord, Knokke-HeistEngie Parkies XL Maasmechelen: 15 augustus 2018, Koninginnepark MaasmechelenEngie Parkies XL Kapellen: 16 augustus 2018, Gemeentepark Kapellen

Online

www.cookiesandcream.be

instagram.com/wearecookies

facebook.com/cookiesandcreammusic

www.engieparkies.be

facebook.com/engieparkies

instagram.com/engieparkies

Het bericht Cookies And Cream trakteert 300.000 festivalgangers verscheen eerst op Belg.be.

Carrièreartieste Kate RyanEuropese tournee 80 Was Machtig

Door PVDBD

Carrièreartieste Kate Ryan: “Europese tournee, ‘80 Was Machtig’ en een nieuwe single!”

Vrijdag startte de nieuwe Europese tournee van Kate Ryan in het Duitse Kassel, goed voor 13 optredens, inclusief een doortocht op Ibiza en de Antwerp Pride. Op 17 november staat Kate op het podium in het Noorse Oslo en daarna begint ze aan de voorbereidingen voor haar ’80 Was Machtig’-concert, dat 16 februari plaatsvindt in het Kursaal van Oostende. De fans van de Kempense mogen al beginnen watertanden, want in september pakt Kate uit met nieuwe muziek.
(Foto: House Of Entertainment)

Aan enthousiasme en goesting heeft Kate Ryan nog niets ingeboet. De sympathieke zangeres werd deze maand 38 en bruist van de energie bij de start van haar nieuwe, Europese tournee: “De band staat scherp, de dansers ook en het publiek heeft er zin in. Duitsland, Spanje, maar ik kijk even hard uit naar de optredens op de Antwerp Pride, in Ingelmunster en Waregem. Die staan met stip genoteerd in mijn agenda, omdat ik weet dat mijn fans en het publiek mij er telkens enthousiast verwelkomen”, zegt Kate bij een koffie.

Carrièreartiest

In het buitenland wordt Kate Ryan omschreven als een carrièreartiest, een status die ze dankt aan haar hitversies van o.a. ‘Désenchantée’, ‘Voyage Voyage’, ‘Ella Elle l’a’ en niet te vergeten haar Songfestivalhit ‘Je t’adore’. “Ik zou ze eens moeten tellen, maar mijn muren hangen inderdaad goed vol met gouden en platina awards. Ik ben daar heel blij mee, omdat het stuk voor stuk herinneringen zijn aan mooie tijden. Mijn eerste grote hit scoorde ik met ‘Scream For More’ in 2001. Daarna volgde ‘Désenchantée’ en toen was ’t spel vertrokken. In elk Europees land heb ik in de hitparade gestaan, waardoor ik de laatste jaren veel gereisd heb. Ik ben geen nineties-artieste, maar de muziek die wordt daar vaak mee geassocieerd, waardoor ik ook vaak op 90’s-podia sta, meestal luid aangemoedigd door het publiek. Ja, dat is best grappig en het geeft ook  aan hoe mensen mijn muziek percipiëren. Het gaat niet om de jaartallen, maar wel om de muziek en ik heb tot nu toe het geluk gehad een mooie carrière te kunnen uitbouwen, en ik schrijf nog steeds aan het vervolg. In september komt er nieuw materiaal uit. Ik heb de tijd genomen om muziek te maken die aansluit bij het huidige muzieklandschap.

80 Was Machtig
De creatieve Kate Ryan kan je niet in één vakje stoppen, waardoor ze als carrièreartieste schittert met muziek uit de 90’s en 00’s, maar ook uit de jaren tachtig. “Ik ben geboren in 1980 en de muziek van die jaren heeft mij altijd aangetrokken. ‘Désenchantée’ van Mylene Farmer was jaren tachtig, ‘Voyage Voyage’, ‘The Promise You Made’ van Cock Robin die ik verwerkte tot ‘La Promesse’ en mijn recentste singles ‘Wonderful Life’ en ‘Runaway’, gebaseerd op Bronski Beat zijn ‘Small Town Boy’. In originele versie breng ik die met mijn live band tijdens mijn concert ’80 Was Machtig’, dat 16 februari plaatsvindt in het Kursaal van Oostende. Mensen die net als ik houden van de muziek en de sfeer van de jaren tachtig, moeten komen kijken, want alle grote hits passeren de revue: Madonna, Wham!, Prince, Lionel Richie, Michael Jackson, allemaal jaren 80 en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.”

(Foto: House Of Entertainment)

Alle info over het ’80 Was Machtig’-concert van Kate Ryan op 16 februari in Kursaal Oostende, vind je op www.80wasmachtig.be Tickets kan je reserveren op www.ticketmaster.be

Volg Kate Ryan nu op Instagram, @realkateryan

Het bericht Carrièreartieste Kate RyanEuropese tournee 80 Was Machtig verscheen eerst op Belg.be.

Half oogstfeesten Haaltert 2018

Door Johan

half oogstfeesten haaltertEen nog sterkere editie “HALF-OOGSTFEESTEN HAALTERT 2018”

DENDERHOUTEM – Vorig jaar waren de Halfoogstfeesten na 20 jaar terug van weggeweest en meteen bleek dat “Hoeve Schollaert” nog steeds een warme thuis is voor deze breughelfeesten. Met 7.500 bezoekers was deze herlancering een schot in de roos en kon een volgende editie op 18 en 19 augustus as niet uitblijven. Overdonderd en blij gelukkig waren ze, de organisatoren van vzw “Half-Oogstfeesten Haaltert”, met dit overweldigend succes van editie-2017: De liefde voor traditie & folklore alsook het mooie weer bracht mensen weer massaal samen op de feestweide in de Stichelen.

Folklore Aan de traditionele formule mag alvast niets gewijzigd worden, want folklore is het hoofdingrediënt van het Halfoogstfeesten-recept: Oude ambachten worden terug tot leven geroepen dankzij demonstraties van vlegeldorsers, strovlechtsters en kantklossters. Een wandeling op de hoeve leert bovendien meer over houtdraaien, spinnen, boekbinden, weven, sigaren maken… De doorlopende tentoonstelling van landbouwmachines van weleer , oude tractoren & koetsen zorgt voor extra nostalgie. Een terugkeer naar onze voorouders gaat ook samen met het proeven van grootmoeders keuken : De Pannenkoeken, vlaaien, pensen en ovenkoeken met beenham zijn alom geliefd . En op de Half-Oogstfeesten betaal je traditiegetrouw met “de jeton” J Hoeve Schollaert Dankzij de Half-oogstfeesten blijft “Hoeve Schollaert” in de Stichelen te Denderhoutem een begrip in de ruime regio. Tevens is ze dé perfecte locatie voor dit gezellig gebeuren: Op de grote feestweide met drankentent & eetstanden of op het gezellig terras op de binnenkoer worden er tussen de optredens door herinneringen gedeeld. Ook de charme van de intieme wijnbar en de prachtig gerenoveerde bierschuur ontgaat de bezoekers niet. Bovendien wordt de aanpalende schuur de vaste stek voor een kunstgalerij met doorlopende expositie.

Optredens & animatie De organisatoren blijven ijveren voor een programma met optredens van artiesten uit de regio. En ook dit jaar zijn ze daar goed in geslaagd: Zaterdagnamiddag demonstreren turnclub St Paulus uit Haaltert en de country-lindedancers uit Heldergem hun talenten. Om 19.00u zet het gekste wandelorkest, “Die verdammte Spielerei” de feestvreugde in. Enkel “Geena & the lisa’s” moeten die avond wat meer kilometers afleggen voor hun optreden met party-band in de bierschuur. Zondag brengt muziekband “Stampen & dagen” ambiance op de feestweide met hun dialectische country. En wegens groot succes van vorig jaar, mag het levendig blazersensemble, “de Jartellen”, de feestvreugde verderzetten met klassieke meezingers en pophits. Vervolgens zorgt Nico voor een André Hazes-Revival. “Get ready !”, de boysband uit eigen streek, entertaint ’s avonds het publiek in de bierschuur. Verder is er natuurlijk animatie zoals dat op oogstfeesten wordt verwacht: Harmonie Moed & Volharding Denderhoutem, Koninklijke fanfare & drumband Nieuw Leven Aaigem, “Cyriel” (uit “Wittekerke”) met zijn draaiorgel, vendelgroep FLAGO, grenzeloze folkloredans door Selena, de leutigste ganzenfanfare, straatzangers…etc…

Kindvriendelijk Een waarschuwing aan de feestende ouders: Vergeet de kinderen niet op te halen in het kinderdorp! Dankzij het springkasteel, pipo-de-Clown en acrobaten Max & Marcel Cyclette zullen de Half-Oogstfeesten ook voor hen weer onvergetelijk worden. Nieuw dit jaar zijn de levensechte kinderboerderij met +/-70 dieren en de nostalgische zweefmolen anno 1920. Demonstraties van (roof)vogels en paardendressuur1 bekoren weer klein & groot. Bovendien start zondag 19/08 vroeg: Vanaf 08.00u stallen de standhouders op de rommelmarkt2 hun hebbedingen uit. Om 11u verwelkomt de pastoor je in de openlucht-eucharistieviering, gevolgd door een fietsen- en hondenwijding. Nadien wordt de sfeer ingezet met het aperitiefconcert om 13.00u. Vanaf dan valt het feest niet meer te stoppen J

half oogstfeesten haaltert

Enthousiast Het onverhoopt succes van vorige editie, maakt de organisatoren alvast dol-enthousiast voor Halfoogst 2018! Zoals gebleken, weten de Haaltenaren en omstreken de gezellige boerenleute op “Hoeve Schollaert” te appreciëren. Het wordt dan ook weer een feest met hen en voor hen; Een feest waar vreugde, vriendschap en gezelligheid centraal staan. Dat dorpsfeest organiseren ware niet mogelijk zonder de medewerking van de talrijke medewerkers en plaatselijke verenigingen die van oneindig veel dank van de organisatie mogen genieten. Dit enthousiasme en deze vlotte samenwerking in het achterhoofd, alsmede het verhelpen van de kinderziektes van vorige editie (extra jetons in omloop, meer jetonstanden, grotere bierstand met koelruimte, uitbreiding van de eetkramen, grotere parkings en betere signalisatie…) verzekert alvast een veelbelovende nog sterkere editie “Halfoogst 2018”.

Live op de radio Wie er niet bij kan zijn, kan het hele feestgebeuren terug volgen via de live uitzendingen van Radio PROSS vanuit hun studio op de feestweide. Voor de gelegenheid zullen zij immers terug op de FMband te horen zijn op evenementenfrequentie 97.7 FM. Maar weet alvast dat de thuisblijven geen optie is!

De organisatoren en medewerkers hopen alvast jullie weer talrijk te mogen verwelkomen op 18 en 19 augustus as.

HALFOOGSTFESTEN DENDERHOUTEM – Stichelen 7 – 9450 Haaltert (Denderhoutem) Za 18 augustus 2018: vanaf 13.00u Zo 19 augustus 2018: vanaf 08.00u GRATIS INKOM

Het bericht Half oogstfeesten Haaltert 2018 verscheen eerst op Belg.be.

Programma Blind Getrouwd kan blijven voortbestaan

Door Johan

huwelijk blind getrouwd foto pixabayKris Peeters: “Programma ‘Blind Getrouwd’ is geen huwelijksbureau en kan blijven voortbestaan”

 

Vice-eersteminister en minister van economie Kris Peeters heeft laten onderzoeken of de programma’s Blind Getrouwd en Mariés au premier regard, de wet op de huwelijksbemiddeling overtreden. Dat blijkt niet het geval.

Kris Peeters: “Nadat het College van Procureurs-Generaal suggereerde dat het programma ‘Blind Getrouwd’ de wetgeving op de huwelijksbemiddeling mogelijks zou overtreden, heb ik mijn diensten de opdracht gegeven om de zaak te onderzoeken. Hun advies is heel duidelijk. De deelnemers betalen geen vergoeding, en dus kan het programma niet worden beschouwd als huwelijksbureau. Het is bovendien helemaal niet de bedoeling van die wetgeving om dergelijke televisieprogramma’s te gaan reguleren.”

Na verschillende parlementaire vragen over de wettelijkheid van de televisieprogramma’s Blind Getrouwd en Mariés au premier regard, vroeg minister van justitie Koen Geens advies aan het College van Procureurs-Generaal. Dat oordeelde op 21 december 2017 dat de rechtsgeldigheid van het huwelijk tussen twee onbekenden niet verzekerd is, al voegde het daar wel aan toe dat het geen prioriteit was om op te treden tegen het programma.

Het College zei dat verder onderzocht moest worden of VTM en RTL zich opstellen als een huwelijksbureau en of ze de regelgeving voor dergelijke bureaus naleven. De bevoegde minister Kris Peeters vroeg daarop aan de FOD Economie om te onderzoeken of het programma onder de wetgeving op de huwelijksbemiddeling valt.

In maart verschaften zowel VTM als RTL meer info over het programma, het match-making proces en de deelnemersovereenkomst.

Huwelijksbemiddeling tegen vergoeding

De wet definieert “huwelijksbemiddeling” als volgt: elke activiteit waarbij tegen vergoeding ontmoetingen tussen personen worden geregeld die rechtstreeks of onrechtstreeks tot een huwelijk of tot een vaste relatie moeten leiden.

Deze definitie stelt eigenlijk drie voorwaarden om van huwelijksbemiddeling te spreken, nl. elke activiteit waarbij:

 • ontmoetingen tussen personen worden geregeld;
 • die leiden tot een huwelijk of vaste relatie en
 • tegen vergoeding plaatsvinden.

Deze drie voorwaarden moet cumulatief vervuld zijn om van huwelijksbemiddeling te kunnen spreken. Gezien het format van het programma wordt in theorie, voor de deelnemers die uiteindelijk aan elkaar gekoppeld worden, aan de eerste twee voorwaarden van de definitie voldaan. Het betreft een activiteit waarbij er een ontmoeting tussen twee personen wordt geregeld, waarbij deze onmiddellijk tijdens deze ontmoeting met elkaar in het huwelijk treden.

Wat betreft de derde voorwaarde, is de vraag of de overdracht van het recht op afbeelding via de deelnemersovereenkomst, kan worden beschouwd als een vergoeding in de zin van de wet. In de definitie zelf wordt deze term niet nader omschreven, maar verder in de wet is er sprake van de “te betalen prijs”. Het koninklijk besluit van 18 november 2005 dat het typecontract vastlegt, spreekt ook van “de betaling van een som”.

Het besluit van de FOD Economie is dat de wetgever de betaling van een geldsom voor ogen heeft gehad. De overdracht van het recht op afbeelding vormt geen dergelijke betaling, zodat de televisieprogramma’s niet onder de toepassing van de wet op de huwelijksbemiddeling vallen.

In haar advies aan minister Peeters stelt de FOD Economie dat: “gelet op het feit dat de deelnemers geen enkele vergoeding betalen aan de organisatoren, dient men te concluderen dat er niet voldaan is aan de derde voorwaarde van de definitie om te kunnen spreken van huwelijksbemiddeling. Beide tv-programma’s vallen niet onder de definitie van huwelijksbemiddeling en bijgevolg ook niet onder het toepassingsgebied van de wet.”

Daarnaast merkt de FOD Economie op dat “het nooit de bedoeling is geweest van de wetgever om dergelijke reality-tv programma’s te regelen en onder te brengen onder het toepassingsgebied van de wet op de huwelijksbemiddeling.”

Kris Peeters: “Met de wet op de huwelijksbemiddeling zorgen we dat huwelijksbureaus zich op een correcte manier opstellen tegenover hun klanten. Zo moet de klant op voorhand weten hoeveel de dienst kost en hoeveel ontmoetingen er geregeld worden. Het leek evident dat een programma als Blind Getrouwd niet onder die wetgeving valt, maar omdat de vraag gesteld werd, heb ik het laten onderzoeken. De conclusie is heel duidelijk dat dit soort televisieprogramma’s geen huwelijksbureaus zijn.”

Wet op de huwelijksbemiddeling

De wet op de huwelijksbemiddeling werd in 1993 in het leven geroepen om een einde te stellen aan de vele wanpraktijken in de sector. De consument werd vaak met aantrekkelijke (valse) profielen en mooie beloftes over vele potentiële kandidaten overtuigd om een duur contract te ondertekenen. Eens de consument had betaald, bleken er plots geen geschikte kandidaten meer te zijn en kreeg de consument geen of onvoldoende kandidaten voorgesteld. Daarnaast was er ook vaak sprake van frauduleuze· praktijken, zoals het in contact brengen met neppartners.

 

Ondanks de beschermingsmaatregelen die voorzien zijn in de wet, bleven er zich problemen voordoen waaronder het correct informeren van de consument over het aantal klanten van het huwelijksbureau en het aantal ontmoetingen dat zou geregeld worden. Om de bescherming van de consument nog te verhogen door hem beter te informeren werd sinds 2015 een typecontract ingevoerd dat elk huwelijksbureau verplicht moet gebruiken.

 

Het bericht Programma Blind Getrouwd kan blijven voortbestaan verscheen eerst op Belg.be.

Bilzen Mysteries trakteert een Moonrise cocktail tijdens de maansverduistering

Door PVDBD

 

-Bilzen 27 juli 2018- Vanavond zie je in ons land vanaf 21.30 uur de langste totale maansverduistering van de eeuw. Gedurende 1 uur en 43 minuten kleurt de ‘bloedmaan’ rood, uitgerekend op het moment dat je in de Landcommanderij van Alden Biesen de Limburgse toeristische attractie ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ kan beleven. “Vanavond trakteren wij onze bezoekers  na afloop van hun wandeling op een extra verfrissende Moonrise cocktail, alcoholvrij, gemaakt op basis van appelsiensap en grenadine. De warmte blijft ’s avonds nog lang hangen, waardoor er heel wat mensen beslissen om eerst in te stappen in ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ voor ze in bed kruipen.

(Foto: House Of Entertainment)

Met een tablet gaan de bezoekers op stap door onze Landcommanderij, ze worden meegezogen in een unieke film van 800 jaar geschiedenis, verteld door Jan Decleir. In ‘Het Verhaal’ heeft de maan een prominente plek in de scène met de dansende nimfen. Wie de maansverduistering morgenavond mist, kan bij ons dus nog herkansen.  Vanaf zonsondergang tot middernacht kan je in de grote vakantie dagelijks op pad gaan met ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’. Vanavond zit al behoorlijk vol, maar snelle beslissers kunnen nog online reserveren en meegenieten van de maansverduistering én na afloop van de Moonrise cocktail”, klinkt het bij Bilzen Mysteries.

(Foto: House Of Entertainment)

Tickets voor ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ en de dagattractie ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’, bestel je nu via www.bilzenmysteries.be

Het bericht Bilzen Mysteries trakteert een Moonrise cocktail tijdens de maansverduistering verscheen eerst op Belg.be.

Micha Marah, doedelzakspelers en trommelaars op kusttram

Door PVDBD

Dankzij de topische temperaturen, het bouwverlof en onze nationale feestdag, kon je het voorbije weekend op de koppen lopen aan onze Belgische kust. Een massa mensen in beweging en wie koos voor De Kusttram, kreeg op sommige plaatsen extra entertainment dankzij de doedelzakspelers en trommelaars van Music Show Scotland. Samen met Micha Marah verplaatste het gezelschap zich om promotie te maken voor de nieuwe show, die op zaterdag 17 november plaatsvindt in het Antwerpse Sportpaleis. “Mensen reageren onmiddellijk als ze ons in onze tenue’s horen spelen op onze instrumenten. Mensen komen af op de muziek en na afloop vragen ze netjes of ze een foto mogen maken, of een selfie“, zegt Music Show Scotland-bezieler Hans Beerten.

(Foto: House Of Entertainment)

Deelde je de foto’s op Facebook, dan had je de kans om VIP-tickets te winnen voor het Sportpaleis-concert. Aan de tramhalten van Nieuwpoort en Middelkerke stond er in mum van tijd een massa volk, net als in Blankenberge, waar Micha Marah druk gesolliciteerd werd voor foto’s. “Ik vind het ontzettend leuk om mensen enthousiast te maken voor het Sportpaleis. Music Show Scotland nodigde mij uit om een paar nummers te komen zingen op 17 november en daar nodig ik de mensen op mijn beurt graag voor uit. Ik ben in Denemarken gaan kijken en wat zij laten zien en horen is buiten categorie.” In Oostende zorgde Micha met haar gezelschap voor nog een stunt. Na het gezellige oponthoud in de Kapellestraat, wandelde de enthousiaste bende naar het Q-Beach House. Daar werden ze verwelkomd door presentator Toon Smet: “Beste Q-luisteraars, het is de eerste keer dat jullie doedelzakken gaan horen op Qmusic”, wat gevolgd werd met een mini-optreden. Music Show Scotland en Micha Marah eindigden om half acht hun promotour op de avondmarkt van Mariakerke, inclusief een uitgebreide fotosessie met het publiek.
(Foto: House Of Entertainment)
Tickets voor het Sportpaleis-concert van Music Show Scotland op 17 november  met gastartieste Micha Marah, bestel je op www.teleticketservice.com of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Micha Marah, doedelzakspelers en trommelaars op kusttram verscheen eerst op Belg.be.

Micha Marah en Music Show Scotland animeren op kusttram

Door PVDBD

Schrik niet als je morgen De Kusttram neemt in Nieuwpoort, Middelkerke, Blankenberge, Oostende of Mariakerke en botst op de doedelzakspelers van Music Show Scotland, én Micha Marah. Zondag zorgt het fijne gezelschap voor extra entertainment aan onze Belgische kust en warmt het op voor de nieuwe Europese tournee van Music Show Scotland, die op zaterdag 17 november neerstrijkt in het Antwerps Sportpaleis en zaterdag 12 februari in Vorst Nationaal. “De Belgen houden van Music Show Scotland, de grootste pipeshow ter wereld en speciaal voor onze talrijke fans doen we in Antwerpen iets unieks met Micha Marah”, zegt de Nederlandse bezieler Hans Beerten. “In de jaren negentig nam Micha vier albums op met Ierse en Keltische traditionals, muziek die nauw aansluit bij ons repertoire. We hebben onze stoute schoenen aangetrokken en Micha gebeld met de vraag of ze geen zin had om mee te doen tijdens ons Sportpaleisconcert op 17 november, en tot onze blijdschap was ze onmiddellijk gewonnen voor het idee.
Micha Marah: “Ik kende het gezelschap van de YouTube-filmpjes waardoor ik wist dat ze kwaliteit en authenticiteit – twee kernwoorden die ik hoog in het vaandel draag – belangrijk vinden. Daarom heb ik toegezegd en mijn overtuigde ‘ja’ is alleen maar gegroeid toen ik hen aan het werk zag in Denemarken, één van de laatste halten van hun vorige Europese tournee. Ik ben omver geblazen door de manier waarop dit warme gezelschap muziek maakt. Alles klopt: de kostuums, de doedelzakspelers, het indrukwekkende kasteel, maar ook de familiale warmte en gastvrijheid die de familie Beerten en de vele enthousiaste vrijwilligers uitstralen. Ik word in september 65 en dat ik op 17 november in het Sportpaleis sta met dit gezelschap, is nu al één van mijn mooiste verjaardagsgeschenken. Hier had ik alleen maar van kunnen dromen.”Vorige maand stond Micha Marah met de Music Show Scotland op het dak van het Antwerps Sportpaleis en voor de Kempense zangeres met hoogtevrees, was dat best wel spannend. Zondag trekt het gezelschap opnieuw alle aandacht en zorgen ze op De Kusttram met hun doedelzakmuziek voor extra animo. “Zondag wordt speciaal. Om 10.00 uur komen we aan bij de halte ‘Nieuwpoort Stad’. Daarna reizen we door en om 10.45 uur stoppen we bij ‘Middelkerke Casino’. Na een korte middagpauze verplaatsen we ons met De Kusttram richting Blankenberge waar we om 13.27 uur afstappen aan het station. Om 14.53 uur wandelen we door de Kapellestraat, de bekendste winkelstraat van Oostende. Daarna gaat het richting zeedijk en we eindigen om 17.00 uur op de avondmarkt van Mariakerke. Kom je ons tegen, maak je een selfie en deel je die op je Facebookpagina, dan heb je kans om een vip-pakket te winnen voor 4 personen, voor ons concert van 17 november in het Antwerpse Sportpaleis”, zegt Hans Beerten. Micha Marah vervoegt het gezelschap in de namiddag.

Meer info over de nieuwe Europese tournee van Music Show Scotland, vind je op www.musicshowscotland.com Tickets voor het concert van 17 november bestel je op www.teleticketservice.com, of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Micha Marah en Music Show Scotland animeren op kusttram verscheen eerst op Belg.be.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor

Door PVDBD

-Blankenberge vrijdag 20 juli- De premiére van de revueshow D.I.S.C.O. startte zoals steeds later dan aangekondigd. Men zou op de duur nog beginnen denken dat het zo hoort. Maar dit kleine akkefietje is al gauw vergeven en bij de start van deze wervelende show is het nog sneller vergeten. De gevestigde waarden zijn zoals steeds trouw op post. Voor de Vlaamse humor zorgt Nele Goossens met haar alter ego Deborah De Proeist Uit Wortel maar dit keer verhuist naar Peer. Daysy Thys, Patrick Onzia, Vlaamse souldiva Sandrine, Dimitri Verhoeven en natuurlijk voor de tweede maal Elvis-imitator Steve Ryckier sluiten de rij. Dat het niet alleen bij  Elvis blijft bij deze laatste zal later in de show nog duidelijk worden. Zo passeren nog verschillende anderen de revue zoals daar zijn: Edith Piaff met aangepaste outfit en lengte, Willem Vermanderen, La Esterella en ga zo maar door, een streling voor oog en oor alhoewel de meesten toch nog steeds voor de Elvis immitatie gewonnen zijn, ook de dames in ons gezelschap.

De internationale acts zijn ook performers van de bovenste plank en gaan dan ook lopen met een belangrijk deel van de aandacht. Zo hebben we de gratie en de passie van Alexandra & Indra, samen een prachtig kunstwerk in Adagio. Ze combineren hedendaagse dans met acrobatische elementen. Hun gepassioneerde en expressieve performance vertelt het verhaal van een relatie. Ze visualiseren liefde en dromen, nabijheid en scheiding. De bijzondere en opzwepende uitvoering vormt een uniek mix van elegantie, moderne dans, ballet en partneracrobatiek.

De Oekraïense Alla en de Cubaan Reydi zijn niet alleen privé een koppel. Op het podium vormen zij sinds 2014 samen het Duo Reyal. Hun acrobatische act op de Chinese mast vereist de grootste spierkracht. Normaal domineren de mannen in deze discipline, maar Alla geeft deze act een ongekende natuurlijke en vrouwelijke elegantie. Duo Reyal schitterende samen al in verschillende shows zoals o.a. EtCetera Variete, GOP Variete, Apollo Variete, Roncalli Cirus en dinnershows, Bouglione Circus, Europa Park dinnershows en Palazzo dinnershows. Reydi was voorheen vijf jaar lang lid van de Havana Boys (Mambo Number 5). Zij traden met hun ‘Russian Bar’-act op in shows in o.a. Engeland, Frankrijk, Monaco en Amerika.

Alla is sinds 2011 Oekraïense recordhoudster. Ze is in staat om de meeste hoelahoeps gelijktijdig te laten draaien. Sinds 2009 werkt ze als danseres met haar hoelahoep doorheen heel Europa. Ze coacht daarnaast onder andere het Oekraïense Olympische team en geeft les aan de University of  Physical Education and Sport in Oekraïne. Hoe deze dame tekeer gaat met de hoelahoep is gewoon een streling voor het oog en verbergt ons inziens menige uren training. Deze dame is zeker op haar plaats in dit internationale gezelschap deze zomer in het Witte paard.

Maar de man die het meeste lachsalvo’s en oeis en ais teweeg brengt is toch de Rus Vladimir Georgievsky en zijn hilarische trampoline-act. Hoe die man erin slaagt zich op- en van de trampoline te laten vallen zonder zich pijn te doen is niet alleen een compleet raadsel voor velen maar dwingt ook enorm veel respect af voor deze man. In 2015 werden hij en zijn alter ego Professor Wacko wereldberoemd door zijn deelname aan Britain’s got Talent. Zijn auditie voor de jury werd ondertussen al meer dan 12 miljoen keer online bekeken. Sindsdien nam hij nog deel aan Czechia Slovakia’s Got Talent (2016), Keep it in the family (RTL Duitsland, 2017) en Best of the Best (Russia 1, 2018).  

Wie gaat voor humor en acrobatie zit zeker goed bij het duo Farello. Ze kregen bekendheid als trio met een optreden op televisie in 1983. Na hun deelname aan de International Variety Competition in Stuttgart vond er een belangrijke partnerwisseling plaats. Sinds 1991 werken Ralf en Jacqueline Marschan (Frau Schmidt) intensief samen. Duo Farello werd geboren.. Duo Farello werd geboren. Door het continue perfectioneren en verbeteren van hun act, werd het duo steeds meer gesmaakt door het publiek. De geestige karakterrol van de schoonmaakster mevrouw Schmidt zorgt er sinds 1999 voor dat Duo Farello vooral bekend staat voor de unieke combinatie van humor en acrobatie. Het succes van de act ontging ook Prins Rainer van Monaco niet: hij nodigde hen in 2003 uit voor ’s werelds grootste circusfestival in Monte Carlo. Daar wonnen ze uiteindelijk de felbegeerde Special Price GdZ.

En tenslotte moeten we het ook hebben over de hoofdact dit jaar namelijk Ottowan. Deze kon me in tegenstelling tot verleden jaar de Gibson Brothers maar matig boeien. Als je zelf het publiek moet vragen om recht te staan om de sfeer er in te brengen dan wil dat zeggen dat je optreden niet goed zit. Daarna zelf de zaal intrekken zodat de achterste rijen naar een leeg podium zitten te staren is ook niet van die aard om sfeer op te roepen. Niettegenstaande de hoofdact die wat tegenvalt is deze show toch de moeite waard om te gaan bekijken. Zoals ieder jaar is de productie in handen van Ben Van de Keybus, voor de regie tekent zoals steeds Jos Dom en Patrick De Smedt staat in voor de muzikale omlijsting van het live-orkest. Nathalie De Bruyn neemt de Choregrafie voor haar rekeing terwijl de prachtige kostuums ontworpen en gemaakt werden door Elvira Van Bavinckhove.

De show loopt nog tot 3 september in het Witte paard te Blankenberge voor meer info:

Voor meer foto’s klik hier

 

 

Het bericht Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor verscheen eerst op Belg.be.

Robert Falcon (Lier) ook op gigantische kick-off party

Door PVDBD

Robert Falcon (Lier) ook op gigantische kick-off party ‘The Gathering’ tijdens 2de Tomorrowland-weekend!

23-jarige DJ/producer enige Belg op ‘Musical Freedom’-stage van Tiësto
én deelt podium met o.a. Henri PFR, Bonzai All Stars en Regi op ‘The Gathering’
(Foto: House Of Entertainment)

Robert Falcon is helemaal klaar voor Tomorrowland 2018! Op vrijdag 20 juli mag hij als enige Belg de beats doen knallen op de ‘Musical Freedom’-stage die gehost wordt door  Tiësto – en naast de Nederlandse wereldster ook kleppers als Oliver Heldens en Mike Williams ontvangt – maar daar eindigt het Tomorrowland 2018-sprookje van de 23-jarige Lierenaar niet. Robert kreeg van de organisatie namelijk te horen dat hij zich ook mag opmaken voor het tweede Tomorrowland-weekend en op donderdag 26 juli verwacht wordt voor een set op ‘The Gathering’. Deze gigantische kick-off party in de DreamVille van Tomorrowland zet telkens de toon voor een spetterend feestweekend en mocht vorig jaar zo’n 30.000 feestvierders uit meer dan 100 verschillende landen ontvangen. Falcon deelt op 26 juli het The Gathering-podium met o.a. Henri PFR, Bonzai All Stars en Regi.
“Dat ik net als vorig jaar opnieuw op Tomorrowland mag staan en Tiësto me bovendien als enige Belg op zijn stage programmeerde, was natuurlijk al meer dan fantastisch, maar dat ik nu ook op ‘The Gathering’ mag spelen in de DreamVille, maakt het gewoon helemaal ‘AF’! Ik zag de voorbije jaren de waanzinnige beelden van de party en het lijkt me ongelooflijk om mee het startschot voor een onvergetelijk Tomorrowland-weekend te kunnen geven. Ik kan niet wachten!”, besluit een enthousiaste Robert Falcon.

Volg Robert Falcon op Facebook @RobertFalconOfficial

Het bericht Robert Falcon (Lier) ook op gigantische kick-off party verscheen eerst op Belg.be.

Gaan de Russen onze gemeenteraadsverkiezingen sturen ?

Door Johan

rusland pixabay

Veli Yüksel (CD&V): “We moeten zeker zijn dat verkiezingen in België vrij en eerlijk verlopen zonder buitenlandse beïnvloeding.”

Is ons land voldoende voorbereid op buitenlandse inmenging bij de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan? Daarover ondervroeg Veli Yüksel (CD&V) vanmiddag minister Koen Geens in de commissie Justitie.

Eerder deze week bleek dat sinds de aanslagen van 22 maart ook in België “trollen” aanwezig zijn geweest op sociale media. Die plaatsten islamofobe hashtags (zoals “islamkills”) op massaal gekopieerde tweets. “De berichten werden verstuurd vanuit de Russische stad Sint-Petersburg en is een onmiskenbaar bewijs van hoe bepaalde landen proberen ons debat te sturen,” zegt Kamerlid Veli Yüksel (CD&V).

Minister Geens (CD&V) stelde dat er niet meteen reden is tot ongerustheid. “Er is geen inmenging op sociale media vanuit Rusland vastgesteld door de Staatsveiligheid,” zei hij. “Er werden ook geen accounts gesloten. Maar dat wil niet zeggen dat er geen dreiging is”.

Yüksel stelde al vaker vragen over cyberdreiging, met name over de werking van het Centrum voor Cybersecurity dat nog maar drie jaar bestaat. “Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober en de parlementsverkiezingen van 2019 voor de deur, moeten we extra waakzaam zijn,” zegt Yüksel. Hij verwijst naar de waarschuwing voor de Russische inmenging in onze verkiezingen die afscheidnemend voorzitter van het Comité I, Guy Rapaille, vorige maand nog meegaf in een interview.

Sinds kort beschikken de Belgische Staatsveiligheid, de militaire veiligheidsdienst (ADIV) en de Federale Politie over nieuwe software die hen moet toestaan om het internet en sociale media efficiënter af te speuren. Het was twee jaar wachten op die nieuwe tool, die in totaal 20 miljoen euro kostte. “Stilaan dringt door dat cyber een domein is dat onze aandacht verdient,” zegt Yüksel. Onlangs nam hij nog deel aan een zitting van de NAVO parlementaire assemblee in Warschau, die zich onder meer boog over de Russische inmenging in onze westerse democratieën.

“De problematiek is des te relevanter in het licht van de ontmoeting die de Amerikaanse president Donald Trump deze week in Helsinki had met de Russische president Vladimir Poetin,” voegt Yüksel er nog aan toe. “We moeten zeker zijn dat verkiezingen in ons land vrij en eerlijk verlopen, zonder beïnvloeding vanuit het buitenland,” aldus nog het parlementslid. “Ons maatschappelijk debat is al gepolariseerd genoeg, we moeten waakzaam zijn dat het niet verder afglijdt”, besluit Yüksel.

Het bericht Gaan de Russen onze gemeenteraadsverkiezingen sturen ? verscheen eerst op Belg.be.

Ere-vicaris en kanunnik Luk De Geest overleden

Door Johan
© Bisdom Gent, foto: Maîtrise
© Bisdom Gent, foto: Maîtrise

ere-vicaris en kanunnik Luk De Geest overleden (70)

In de vroege morgen van woensdag 18 juli is ere-vicaris en kanunnik Luk De Geest overleden in het UZ in Gent.

Luk De Geest (°Oudenaarde, 30 augustus 1947) was gedurende 25 jaar verantwoordelijk in het bisdom Gent voor alle initiatieven voor zieken, armen, mensen met een beperking, vluchtelingen, gevangenen en al wie kwetsbaar is en in nood. In de Kerk wordt dat de diaconie of de caritas genoemd. Ook ruimer dan het eigen bisdom had hij op dit terrein belangrijke verantwoordelijkheden: hij was tot vorig jaar voorzitter van Caritas Vlaanderen, stond mee aan de oorsprong van Kerkwerk Multicultureel Samenleven (het huidige ORBIT) en aan de wieg van KRAS, het netwerk van armoedebestrijdingsdiensten in het Gentse stadsweefsel. Sedert juni 2017 was hij voorzitter van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede.

In september 2017 benoemde bisschop Luc Van Looy hem tot rector van het bedevaartsoord in Oostakker. Hij was ook verantwoordelijk voor de diocesane bedevaarten.

Geloof dat concreet wordt

Kanunnik Luk De Geest stond bekend voor zijn onvermoeibare werkkracht in dienst van de Kerk en de samenleving. Geloof moest handen en voeten krijgen, vond hij. Zijn engagement vertrok vanuit een grote verontwaardiging voor onrecht in de samenleving. In zijn dankwoord bij zijn afscheid als vicaris op 6 oktober 2017, benadrukte hij dat hij slechts “een dienaar was van zovelen die zich in de hitte van de strijd tegen oorlog, armoede en ziekte concreet inzetten voor de mens in nood.” De kracht om dit te blijven doen vond hij in zijn geloof. Hij had nog vele plannen, maar de ziekte bleek even onverwacht als genadeloos.

Bisschop Luc Van Looy is vandaag in Lourdes-Frankrijk met de diocesane bedevaart die Luk De Geest jarenlang leidde. Hij bracht vanuit Lourdes zijn medeleven over aan de familie:

“Het bisdom Gent en de Kerk in Vlaanderen verliezen met Luk De Geest een bijzonder verdienstelijk en gedreven kerkmens. Het vicariaat dat hij vijfentwintig jaar lang leidde met veel energie en initiatief, maakt de liefde van de Kerk voor mensen in nood concreet. Zovele initiatieven zette hij op de kaart. Ze blijven van groot belang omdat ze de Kerk in de wereld zetten. Alle deelnemers aan de diocesane bedevaart in Lourdes voelen zich diep met hem en zijn familie verbonden. Met een groot hart en met aandacht voor iedereen heeft hij de bedevaarten zovele jaren geleid. Moge hij nu met Maria bij de Heer zijn.”

De uitvaartliturgie vindt plaats in de Sint-Baafskathedraal op vrijdag 27 juli om 10.30u.

Een uitgebreider curriculum en een portret van kanunnik Luk De Geest vind je op de Kerknet-site: www.bisdomgent.be

Het bericht Ere-vicaris en kanunnik Luk De Geest overleden verscheen eerst op Belg.be.

Ben Weyts en Bianca Debaets pakken roetfilterfraude aan

Door Johan

Spitstechnologie in de strijd tegen Roetfilterfraude

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Brussels staatsecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets hebben een staaltje spitstechnologie gedemonstreerd in de strijd tegen roetfilterfraude. Het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren samen in prototypes van de nieuwste en meest nauwkeurige meettoestellen die momenteel ontwikkeld worden: de zogenaamde PN- en PM-toestellen. “We testen spitstechnologie uit in de praktijk”, zegt Weyts. “We worden zo internationaal de voortrekkers in de strijd tegen roetfilterfraude”.

Er rijden in dit land heel wat auto’s rond zonder roetfilter of met een roetfilter die niet meer werkt. Malafide chauffeurs lopen maar zelden tegen de lamp, omdat de bestaande controlemethodes ontoereikend of onnauwkeurig zijn.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, Brussels staatsecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets en Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antoni0 zetten nu spitstechnologie in om roetfilterfraude toch op het spoor te komen. Het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten en investeren samen € 339.950 : middelen die ter beschikking worden gesteld van GOCA (de koepel van de centra voor rijkeuring). Dankzij die investering kan er in elk van de 3 gewesten in minstens 1 keuringscentrum geëxperimenteerd worden met prototypes van de meest nauwkeurige meettoestellen die momenteel ontwikkeld worden. Het gaat om toestellen die tot nu toe enkel in labo-omstandigheden getest werden. Om de haalbaarheid, duurzaamheid en nauwkeurigheid van deze nieuwe toestellen en de meetprocedure te kennen, moet er nu getest worden gedurende een langere periode en in reële werkomstandigheden.

Concreet gaat het om PN-meters (die stofdeeltjes tellen) of PM-meters (die de hoeveelheid fijnstof meten) die moeten detecteren of een roetfilter verwijderd is. Uit uitgebreid onderzoek van GOCA is gebleken dat enkel dit soort toestellen in staat zijn om roetfilterfraude efficiënt te bestrijden. Alternatieve methodes – zoals (verbeterde) opaciteitsmeters, infrarood warmtebeeldcamera, een toestel om de zwartheid van rookgassen te meten of een EOBD–toestel – blijken veel minder effectief.

Er zullen nu in de verschillende keuringscentra metingen gebeuren met verschillende merken van meters, zodat duidelijk wordt welke meetapparaten in de praktijk de beste en meest betrouwbare resultaten opleveren. Binnen een half jaar moeten er in totaal 10.000 voertuigen gecontroleerd worden. Na een evaluatie kunnen de gewesten de meest geschikte toestellen dan in grotere getallen aankopen en ter beschikking stellen van de verschillende keuringscentra.

Het bericht Ben Weyts en Bianca Debaets pakken roetfilterfraude aan verscheen eerst op Belg.be.

Blauwalgen waargenomen in Evergem

Door Johan
zwemmen en spelen met je hond
Zwemmen en spelen met je hond -Foto Pixabay

Blauwalgen waargenomen in Evergem, het gemeentebestuur roept op om contact met gesloten waterlopen vermijden

Op vrijdag 13 juli 2018 werd blauwalg vastgesteld in de vijver in de Reigerstraat (Ertvelde). Daarom roept het gemeentebestuur op om gesloten waterlopen (vijvers) te vermijden. Wie in contact komt met blauwalgen, kan last krijgen van irritaties, hoofdpijn of misselijkheid.

Wie in aanraking komt met blauwalgen of die bij het zwemmen binnenkrijgt, kan last krijgen van irritaties aan de ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Spoel je in ieder geval grondig af onder de douche en neem bij klachten contact op met je huisarts.

Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Meren en vijvers

Houd ook in de gaten of het water wel geschikt is om in te zwemmen. Juist in heel warme periodes heb je in stilstaand water zoals vijvers en sloten vaak last van blauwalg. Dit is zeer giftig, je hond kan hier goed ziek van worden en in sommige gevallen is het zelfs dodelijk.

Wat zijn blauwalgen?

Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen of wieren. Het zijn bacteriën. Een andere naam ervoor is cyanobacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten en het warm is, kan dat een blauwalgenbloei veroorzaken. Tijdens een bloei kunnen de vele blauwalgen een drijflaag vormen. Omdat de onderkant van de drijflaag afsterft, komen gifstoffen (toxines) in het water terecht. Niet alle blauwalgen maken toxines aan. Als het water een vreemde kleur heeft of als er een stinkende laag met algenbrij op het water ligt, ga dan niet zwemmen en geef dit door aan de waterbeheerder.
(bron zwemwater.nl)

Het bericht Blauwalgen waargenomen in Evergem verscheen eerst op Belg.be.

meervoudig X-Game medaillewinnaar

Door PVDBD

Hij was er niet gerust in, maar aangemoedigd door 25.000 aanwezig fans en 3,4 miljoen kijkers, kroop meervoudig X-Game medaillewinnaar en freestyle motorcross-held Travis Pastrana zondagnacht op de moto om drie stunts van Evel Knievel, de grootste Amerikaanse stuntman ooit, te evenaren en verbeteren. Travis verzamelde met zijn team, inclusief weerspecialisten en een uitgebreide medische staf, rond de werelberoemde Caesars Palace fonteinen in Las Vegas. Travis’ uitdaging was bijzonder groot, want hij deed alle stunts op een gelijkaardige moto (Indian Scout FTR750)  waar Evel Knievel in de jaren zeventig en tachtig wereldgeschiedenis mee schreef. Onder het goedkeurende oog van Knievels zoon, familie en nabestaanden, sprong Travis over 52 auto’s, 16 grijze lijnbussen en de wereldberoemde Caesars Palace Fontein. Vooral deze laatste sprong over de waterfontein was bijzonder omdat Evel Knievel er vijftig jaar geleden fataal crashte. Nadat hij als eerste stuntrijder erin slaagde om een backflip uit te voeren op het water van de Londense Thames, schrijft Pastrana nieuwe stuntgeschiedenis door als eerste motorcrosser drie Evel Knievel-stunts op drie uur tijd te evenaren en te verbeteren. “Een groter eerbetoon voor het werk van mijn vader bestaat er niet”, zij Knievels zoon na afloop.

Foto c Roland Hermans

Vol bewondering reageert sportjournalist Ruben Van Gucht vanuit Moskou, waar hij de Rode Duivels volgt op het wereldkampioenschap voetbal. “Tussen de voetbalgekte door nam ik even de tijd om op YouTube te kijken naar de recordpoging van Travis en als je ziet hoe zelfzeker hij over die auto’s en bussen springt, met als climax nog over de hoge Caesars Palace fontein, dan kan je alleen maar bewondering hebben. Dit vraagt veel moed en opperste concentratie. Er mag niets mis gaan, of het loopt fataal af en je carrière is voorbij. Travis bewijst nog maar eens dat hij een grote sportman is die houdt van kicks en risico’s. Wij ontmoeten elkaar op 9 december, want dan ben ik op de laatste ‘You Got This’-show van de nieuwe, Europese Nitro Circus Live tour te gast. Als opwarming ga ik voor enkele freestyle bmx-stunts. Het ziet er allemaal makkelijk uit, maar ik heb ondertussen begrepen dat ik mij hierop best goed voorbereid. Zodra ik terug ben uit Rusland, na het wk, ga ik mij erop concentreren. Je krijgt niet elke dag de kans en uitnodiging om te gast te zijn in het Sportpaleis, en zeker niet in Nitro Circus Live, nog steeds de grootste live action show ter wereld”, zegt Van Gucht met een brede glimlach.

Op zondag 9 december 2018 om 16.00 uur start de laatste voorstelling van de nieuwe Europse Nitro Circus Live ‘You Got This’-tour in het Antwerpse Sportpaleis. Travis Pastrana en een sterk team van live action sport-helden is present, net als sportjournalist-presentator Ruben Van Gucht, die een exclusieve bmx-demonstratie geeft. Tickets en info vind je op www.nitrocircus.com

Het bericht meervoudig X-Game medaillewinnaar verscheen eerst op Belg.be.

❌