[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

7e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende

Door PVDBD

-Oostende- vrijdag 5 oktober 2018 – afgelopen vrijdag had de zevende editie van de Internationale taptoe van België in de Versluys Dôme te Oostende plaats. Het begon allemaal zeven jaar geleden in het Sportpaleis te Antwerpen, maar toen daar geen plaats meer was werd er uitgeweken naar de sporthal van Lommel. dat begon met een weekend. Maar door het overdonderend succes werd er besloten om buiten Lommel nog een ander locatie te zoeken en dat werd de Versluysdôme te oostende, gelegen net voor de Versluysarena (thuisbasis van Basketbalcub Oostende) en het stadion van KV Oostende.

De Internationale taptoe is dus dit jaar voor de vierde keer te gast in Oostende. Aan het decor werd sinds vorig jaar niets veranderd, nog steeds waant men zich op een groot plein met in de achtergrond vijf huisjes zo van de Brusselse Grote markt weggeplukt. Met één bulderend kanonschot werd de zevende editie van de internationale taptoe Van België op gang geschoten. Niettegenstaande de toeschouwers verwittigd werden dan dit kon gebeuren, verschoot menige aanwezige zich een ongeluk.

En dan begon de eigenlijke taptoe met verschillende, ook buitenlandse militaire kapellen. Een streling voor het oor en oog. De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is 1 van de 4 orkesten van de Koninklijke Landmacht van Nederland. Het fanfarekorps is in 1986 als tamboerkorps opgericht in Breda. Het orkest bestaat geheel uit reservisten en telt, wanneer alle functieplaatsen bezet zijn, 50 muzikanten. De uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. De dirigent van de FKNR is Alfred Willering. Majoor Theo van Deelen is commandant van de FKNR.

Ook de klanken van de doedelzakken van Massed Pipes and Drums bestaande uit een 120-tal pipers werd door het talrijk opgekomen publiek fel gesmaakt. een hele arena die zich vult met doedelzakkenmuziek is een moment dat iedereen zal bijblijven. Ook de thuisspelende formatie Willen is kunnen kon rekenen op een welgemeend applaus. We kunnen de hele show eigenlijk samenvatten als volgt: “Een unieke muzikale ervaring voor het hele gezin met meer dan 500 artiesten, spectaculaire choreografieën en onvergetelijke muzikale emoties”. Dat dit evenement mede door de medewerking van talrijke onbaatzuchtige vrijwilligers tot een topevenement uitgegroeid is mogen we zeker niet vergeten. Via deze weg willen we dan ook deze talrijke vrijwilligers een welverdiende pluim op hun hoed steken.

De beste Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten uit de hele wereld nemen u mee op een special reis. Een muzikaal gevarieerde voorstelling voor een breed publiek. Veel van onze deelnemers behoren tot de besten in de wereld en hebben al deelgenomen aan soortgelijke evenementen zoals o.a. de Edinburgh Tattoo. De Internationale Taptoe Belgie is tegenwoordig hèt erkende ‘TATTOO’-evenement in de BENELUX. Er zijn nog 4 shows voorzien namelijk morgen om 15u en om 20u in Oostende en volgende week zater- en zondag14 en 15 oktober in Lommel. En voor mensen die er volgend jaar zeker willen bijzijn kaarten zijn vanaf nu al te verkrijgen meer informatie vindt je hieronder:

Dascottelei 126/12
B-2100 Antwerpen (Deurne)

GSM België: +32 (0)470 08 79 29
GSM Nederland: +31 (0)654 643572

E-mail: info@i-t-b.be

 

 

 

 

Het bericht 7e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende verscheen eerst op Belg.be.

Boekvoorstelling over spionerende monniken en ontsnappingslijnen 1940-1943

Door Johan

grenzeloos verzet16/10/2018 – Vandaag werd het boek “Grenzeloos verzet. Over spionerende monniken, ontsnappingslijnen en het Hannibalspiel, 1940-1943” voorgesteld in het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (Cegesoma) te Brussel in aanwezigheid van de auteur Paul De Jongh.

Dit boek is een unieke gevalstudie van het verzet in de Tweede Wereldoorlog aan beide kanten van de Belgisch-Nederlandse grens.

Op 9 oktober 1943 werden negen leden van het Belgische en Nederlandse verzet in Rhijnauwen (bij Utrecht) gefusilleerd. Onder hen waren twee monniken van de abdij van Val-Dieu : Hugo Jacobs uit Antwerpen en Stephanus Muhren uit Bergen op Zoom. Met deze twee paters als rode draad wordt het verhaal van de spionagegroepen en van ontsnappingslijnen haarfijn gereconstrueerd. Paul De Jongh brengt de organisatie van de verzetsgroepen haarfijn in kaart. Hij legt hun gedurfde activiteiten over grenzen en taalgrenzen bloot: spionage, evacuatieroutes voor piloten, hulp aan Joden… De auteur gaat na hoe de Duitse contraspionage de groepen infiltreert vanuit Groningen en Luik. De afloop is dramatisch.

Wat was de houding van de kerk in deze zaak? Welke rol speelde de Duitse abt van Val-Dieu? Waarom ging pater Hugo in het verzet, terwijl zijn broer collaboreerde met de Duitsers? Was er een geheime radiozender in Val-Dieu? Hoe werden de gearresteerden in de gevangenissen van Maastricht, Kamp Haaren en Utrecht behandeld? Hoe verliepen de zitting van het krijgsgerecht en de uiteindelijke executie?

Paul De Jongh is geassocieerd onderzoeker aan het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CegeSoma) te Brussel.

Met voorwoord door dr. Koen Aerts (UGent, Wetensch. leiding van “De kinderen van de collaboratie” (Canvas)) www.brepols.net – www.harveymillerpublishers.com

Het bericht Boekvoorstelling over spionerende monniken en ontsnappingslijnen 1940-1943 verscheen eerst op Belg.be.

Nederlandse radio-dj schrijft nieuwe Jan Smit

Door PVDBD

Nederlandse radio-dj schrijft nieuwe Jan Smit-single ‘Ik zie’

DOWNLOAD HIER HET HOESJE

De populaire Nederlandse radiopresentator-drummer Edwin Evers is van vele markten thuis. Hij bracht in het verleden al eens een duet uit met Glennis Grace en toen hij van Jan Smit de vraag kreeg om een liedje te schrijven voor zijn concept-album ‘Met andere woorden’, twijfelde hij geen seconde. ‘Meestal schrijf ik de liedjes, maar deze keer heb ik de rollen omgekeerd. Edwin zag het zitten om iets te schrijven wat bij mij past en samen met mijn vriend-producer Thomas Tol, hebben we ‘Ik zie opgenomen’, een liedje dat dankzij de radio en mijn fans, de weg vindt naar het brede publiek.”

(Foto: House Of Entertainment)

Vorige week startte Jan Smit zijn nieuwe theatertournee ‘Jan Smit Live in Vlaanderen’ en daarmee komt de populaire zanger volgend jaar naar Vlaanderen. Op 27 september staat Jan in Capitole Gent, op 4 oktober in Kursaal Oostende, op 25 oktober in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Op www.ticketkopen.eu bestel je tickets voor deze concerten.De nieuwe Jan Smit-single ‘Ik zie’ is verschenen op het Vosound-label en digitaal beschikbaar, via iTunes, Spotify e.a.
Bekijk hier de videoclip van Jan Smit haar nieuwe single ‘Ik zie’.

Hier kan je Jan z’n single ‘Ik zie’ digitaal aankopen op iTunes.

Het bericht Nederlandse radio-dj schrijft nieuwe Jan Smit verscheen eerst op Belg.be.

Kleine prinses, nieuwe Single van Lindsey

Door PVDBD

Vorig jaar werd Lindsay’s geluk compleet, toen ze mama werd van haar dochtertje ‘Lisa-Marie’. Op haar recente verzamel-cd ’10 Jaar Lindsay’ staan er vijf nieuwe liedjes. Twee daarvan hebben een sterke link met haar moederschap: ‘Een verlangen te groot’, waar Lindsay zingt over hoe lastig het was om zwanger te geraken en ‘Kleine prinses’. Die laatste is meteen ook de nieuwste single van Lindsay, met een tekst van collega Mieke: “’Kleine prinses’ gaat niet alleen over onze dochter, maar over het universele gevoel van blijdschap wanneer je mama wordt van een dochter of zoon. Maakt niet uit, het zijn allemaal prinsen en prinsessen, want we zien onze oogappels allemaal even graag. Mieke schreef een warme, herkenbare tekst. Met regisseur Benjamin L De Mulder nam ik twee weken geleden de videoclip op in het Aalsterse stadspark. We waren onder de indruk dat er zoveel mama’s tijd vrijmaakten om met hun kinderen mee te figureren. Voor mij én mijn fans is ‘Kleine prinses’ één van de mooiste liedjes die ik opnam, terug te vinden op mijn verzamelaar. Ik ben blij dat ik met dit liedje mijn jubileumjaar ’10 Jaar Lindsay’ afsluit.”

(Foto: House Of Entertainment)

Dit najaar heeft Lindsay een drukke agenda. Tijdens de eindejaarsdagen trekt ze met Christoff mee op kersttournee door Vlaanderen.

Bekijk hier de videoclip van Lindsay haar nieuwe single ‘Kleine prinses’:

Hier kan je Lindsay’s ‘Kleine prinses’ digitaal aankopen op iTunes.

Het bericht Kleine prinses, nieuwe Single van Lindsey verscheen eerst op Belg.be.

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend

Door PVDBD

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend

Wie eind maart naar Het Schlagerfestival 2019 gaat in de Hasseltse Ethias Arena, zal ogen tekortkomen, want in het decor en op de gigantische LED-schermen komt een gigantische kermis tot leven, inclusief botsauto’s, achtbanen en draaimolens. Voor het eerst in het 14-jarig bestaan van het festival, kiezen de organisatoren voor een duidelijk thema.

Thema kermis
Het Schlagerfestival is net als de kermis een totaalbeleving voor jong en oud. We spelen in op die warme sfeer van gezelligheid en ambiance door ook extra aandacht te schenken aan de aankleding in de foyer en zaal. Ook voor onze artiesten wordt het iets uniek, want hun optredens worden meegezogen in die extra gelukzalige sfeer van plezier die de kermis met zich meebrengt.” Lode Vereecke (PSE Belgium)

Extra artiesten worden toegevoegd aan de line-up
Met Laura Lynn, Lindsay, Willy Sommers, John Terra en Luc Steeno waren de eerste namen van Het Schlagerfestival 2019 al bekendgemaakt. De organisatie voegt met de lancering van het kermis-thema meteen ook drie straffe artiesten toe aan de line-up: Yves Segers, De Romeo’s en niemand minder dan Vader Abraham.

Vader Abraham is nog steeds de muzikale vader van De Smurfen, want mede dankzij zijn Smurfenlied werden de blauwe poppetjes wereldberoemd. De ontdekker van Mieke en vele andere artiesten scoorde niet alleen monsterhits met De Smurfen, ook zijn ‘’t kleine café aan de haven’ ging miljoenen keren over de toonbank.

(Foto: House Of Entertainment/PSE)

’Waar zijn die handjes?’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zijn net als ‘Café De Zwaan’ en ‘Ik schreeuw het van de daken’ nummers die vaak gedraaid worden op de kermis, waardoor ik geregeld gevraagd word op de feesten van de foorkramers”, zegt Yves Segers. “Ik kijk dan ook enorm uit om mijn nummers te brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt.”

Ze zijn razend populair, worden op handen gedragen door Het Schlagerfestival-publiek en scoorden samen met Laura Lynn met ‘Naar de kermis’ hun eerste Nederlandstalige nummer één-hit. De rekening was snel gemaakt om De Romeo’s terug te vragen voor Het Schlagerfestival. Dit jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en dat feestgeweld brengen ze mee naar Hasselt in 2019.

Opname Tv-spot
Vrijdagavond wordt op Hasselt Kermis de tv-spot gedraaid voor Het Schlagerfestival 2019. “Elk jaar gaan we voor een opvallende campagne die scoort op televisie en online. Onze Schlagerfestival-jekker met artiestenbuttons was een weergaloos succes. Het kermis-thema biedt ons heel wat mogelijkheden. De samenwerking met de stad Hasselt is optimaal en het komt ons goed uit dat we vrijdagavond op Hasselt Kermis, één van de grootste en mooiste kermissen van ons land, de tv-spot kunnen draaien voor ons festival, samen met Luc Steeno, Laura Lynn, Willy Sommers, John Terra, Yves Segers en Chris Van Tongelen. Het wordt een race tegen de klok, want we hebben maar een paar uur tijd om alles in te blikken. Toevallige passanten kunnen trouwens uitgenodigd worden als figurant.” Friedl Teirlinck (Medialaan)

(Foto: House Of Entertainment/PSE)

Het Schlagerfestival is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het Schlagerfestival 2019 vindt plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondagnamiddag 31 maart in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend verscheen eerst op Belg.be.

The Singing Factory (Berchem) presenteert jonge talenten van kidskoor

Door PVDBD

The Singing Factory (Berchem) presenteert jonge talenten van
kidskoor Melodia in swingende popmusical ’13’

(Foto: House Of Entertainment)

Na het succes van hun eerste productie ‘The Wave’ in 2016, presenteerde het jonge productiehuis The Singing Factory uit Berchem vorig seizoen ‘Magdalena’. Deze pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’, werd een schot in de roos en bejubeld door zowel het publiek, als de Belgische én Nederlandse media. Het script en de liedteksten waren van de hand van de getalenteerde Wanne Synnave (21 – Mechelen) en naast o.a. gevestigde waarden An Lauwereins en Dieter Troubleyn, stonden er meer dan 30 leden van Youforia, het jongerenkoor (15 tot 25 jaar) van The Singing Factory, op het podium.

Jong talent een kans geven om zich te ontplooien, dat is waar The Singing Factory voor staat en dus mogen ook de jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) zich dit seizoen opmaken voor een eigen musicalproductie. Vanaf 16 november presenteert The Singing Factory de familiemusical ’13’ in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen. Deze swingende popmusical, oorspronkelijk van de hand van Dan Elish, Robert Horn en Jason Robert Brown, werd naar het Nederlands vertaald door Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO) en zal geregisseerd worden door Wanne Synnave, in een choreografie van Matthew Michel. De hoofdrollen zijn weggelegd voor  Emma Vanthielen (15 – Nijlen), Zion Luts (14 – Kermt), Quito Vanroose (14 – Opdorp), Kato Faure (13 – Deurle), Lotte Heuten (15 – Reet) en Maud Verstraeten (15 – Oud-Heverlee).

Het verhaal
Evan Goldman (Zion Luts) moet vlak voor zijn dertiende verjaardag verhuizen van het bruisende New York City naar Appleton in Indiana, een klein plattelandsdorpje waar hij niemand kent. Hij worstelt er met de scheiding van zijn ouders en maakt er kennis met de niet al te populaire Patrice (Emma Vanthielen) en de ietwat overenthousiaste Archie (Quito Vanroose), die hem wegwijs maken in het leven in Appleton en navigeren doorheen de ingewikkelde sociale kringen van een nieuwe school.

In de voetsporen van Ariana Grande
’13’  de enige Broadway-musical ooit waarvan de cast volledig bestond uit tieners. De productie werd gesloten op 4 januari 2009 na in totaal 105 uitvoeringen op Broadway en betekende het professionele debuut voor zowel Ariana Grande (cheerleader Charlotte) als Elizabeth Gillies (Lucy), die later samen zouden gaan schitteren in de televisieserie ‘Victorious’ en die vooral Ariana Grande lanceerde tot de absolute wereldster die ze nu is. Ook The Singing factory presenteert een volledige tienercast in ’13’, dus wie weet bent u in Schouwburg Luchtbal wel getuige van de geboorte van een nieuwe megaster!

’13’ speelt op vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018 om 20u en op zondag 18 november om 14u30 in Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat 8A – 2030 Antwerpen. Tickets & info: www.singingfactory.be

(Foto: House Of Entertainment)

(Foto: House Of Entertainment)
Cast & Creatives
Regie: Wanne Synnave
Choreografie: Matthew Michel
Vocal Coaching: Lyssa Tejero
Muzikale leiding: Ronny Plovie & Tinne De Groot

Met de jongeren van kidskoor XL Melodia (10 – 15 jaar)
Evan: Zion Luts  (Kermt)
Patrice: Emma Vanthielen  (Nijlen)
Archie: Quito Vanroose  (Opdorp)
Lucy: Maud Verstraeten  (Oud-Heverlee)
Kendra: Kato Faure  (Deurle)
Charlotte: Lotte Heuten. (Reet)
Molly: Emmy Van Kelekom  (Erpe)
Cassie: Nell Moerbeek  (Kapellen)
Malcolm: Ebe Mogyoros  (Melle)
Eddie: Frank De Reu  (Kruibeke)
Simon: Sander Maris  (Bazel)
en vele anderen

Script: Dan Elish & Robert Horn
Muziek & liedteksten: Jason Robert Brown
Nederlandse vertaling: Jeugdtheater Ondersteboven vzw

Het bericht The Singing Factory (Berchem) presenteert jonge talenten van kidskoor verscheen eerst op Belg.be.

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater

Door PVDBD

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater, maar ik moet nu al meer uit m’n pijp komen dan vroeger!”

(Foto: House Of Entertainment))

Morgen is een speciale dag voor zangeres-presentatrice Micha Marah, want de Kempense wordt 65 en dan zou je verwachten dat ze het wat kalmer aan gaat doen. “Neen, want ik doe dit allemaal heel graag. Ik ben op m’n 17de begonnen met ‘Tamboereke’ en als ik terugblik op wat ik allemaal heb mogen doen, is dat vooral een aaneenschakeling van mooie momenten. Acht jaar geleden ben ik gestopt met mijn managementbureau en het klopt dat ik een tijdje geen platen meer heb gemaakt, maar dat was tijdelijk. Ondertussen zing ik weer in het Nederlands en dat bevalt me prima. De radio’s zijn enthousiast. ‘Jij’, ‘Liefdesliedjes’ en ‘Als ik naar hem kijk’ hebben het goed gedaan en worden vaak gedraaid op radio en bij Ment.

Sportpaleis

Micha houdt van uitdagingen. “Een tijdje geleden ben ik benaderd door de mensen van Music Show Scotland. Een internationaal gezelschap dat al enkele jaren op wereldtournee is met een fenomenale muziekshow. Ze vroegen of ik geen zin had om op 17 november enkele nummers te komen zingen tijdens hun Sportpaleis-concert. Ik was al overtuigd en toen ik dit voorjaar naar een show ben gaan kijken in Denemarken, wist ik dat dit iets is wat ik heel graag wil doen. De voorbije maanden is er een sterke vriendschap ontstaan met Hans Beerten en de ploeg van Music Show Scotland. We stonden op het dak van het Sportpaleis, we trokken naar zee voor een promotour en we hebben ondertussen ook een gemeenschappelijke single opgenomen: ‘Verloren strijd’. Ik heb de tekst geschreven en hiervoor vond ik inspiratie bij de ‘slag bij Culloden’, die in 1746 plaatvond en waar de Highlandse Clancultuur van Schotland zijn laatste lied zong. Drie weken geleden hebben we op een vroege zondagochtend de videoclip gedraaid in de Ardennen en die ziet er geweldig uit. Mijn vriendinnen dachten zelfs dat hij in Schotland gedraaid werd.”

(Foto: House Of Entertainment)

Dromen

Micha heeft nog geen plannen hoe ze haar verjaardag viert: “Ik ga mij laten verrassen. Vroeg opstaan, een gezond ontbijt en voluit geniet van een heerlijke dag die eindigt met een glaasje bubbels.

Micha denkt op haar 65ste in alle geval nog niet aan stoppen: “Ik moet meer uit mijn pijp komen dan vroeger. Ik merk dat ik minder vlot mee ben met sociale media. Bij mij duurt het allemaal wat langer voor mijn berichtjes op Facebook  staan. Ik ben iemand die alles goed uitzoekt, die daarna even moet wennen aan hoe die dingen werken, maar als het bolt word ik er steeds beter en vlotter in. Het contact met mijn publiek, ook via sociale media, vind ik fijn. Je krijgt direct actie, reactie. Mensen reageren via Facebook op ‘HadieMicha 2.0’, de talkshow die ik elke week op Ment presenteer en wat ik nog steeds ontzettend graag doe. Andere dromen? Ja, een rol in een musical of een theaterstuk. Dat lijkt me geweldig!

(Foto: House Of Entertainment)

Hier kan je Micha volgen op Facebook.

De nieuwe single ‘Verloren strijd’ van Micha Marah en Music Show Scotland is nu digitaal beschikbaar via o.a. Spotify en iTunes.

Tickets voor Music Show Scotland met Micha Marah, op 17 november in het Antwerpse Sportpaleis, kan je nu bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345 345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater verscheen eerst op Belg.be.

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen

Door PVDBD

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen met  ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Parelvissers’, ‘De Notenkraker’ en ‘Aïda’.

Na uitverkochte Elisabethzaal-voorstellingen vorig seizoen, komt het befaamde Charkov City Opera & Ballet in december en januari terug naar de Antwerpse concertzaal. Het gezelschap zorgt voor een primeur, want op 5 januari kan je ook in het Concertgebouw van Brugge terecht voor een namiddagvoorstelling van ‘Het Zwanenmeer’. Een groot orkest begeleidt het uitzonderlijk ballet, de stersolisten en het opera ensemble tijdens ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Notenkraker’, ‘De Parelvissers’ en ‘Aïda’. Charkov City Opera & Ballet behoort tot de absolute wereldtop, met meer dan 150 nagenoeg uitverkochte voorstellingen per jaar.

Bij dit gezelschap, dat in het verleden onderdeel was van één van de oudste theatergezelschappen uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne, zijn meer dan 700 mensen betrokken, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Alles wat je ziet en hoort zijn eigen creaties, gemaakt met een onbeschrijfelijke passie en liefde voor opera en ballet. Tickets voor de 4 topproducties in de Antwerpse Elisabethzaal reserveer je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/790 013 (Max. €0,30/Min). Tickets voor de zaterdagmiddagvoorstelling (15.00 uur) van ‘Het Zwanenmeer’ op 5 januari 2019 in het Brugse Concertgebouw, reserveer je op www.ticketsbrugge.be, of telefonisch op 070/221 212 (Max. €0,30/Min).

De Parelvissers
Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende décors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjesachtige Ceylon, waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede in een zinderende setting. Een unieke enscenering met wonderschone beelden.

   (Foto: House Of Entertainment)

Charkov City Opera & Ballet presenteert ‘De Parelvissers’, op zondag 2 december, om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal. De voorstelling is met groot orkest, onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.
Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

De Notenkraker
Tsjaikovski componeerde de fabuleuze muziek speciaal voor dit ballet. Muziek die door een live orkest wordt gespeeld. Virtuoze danspartijen in een schitterend decor zorgen dat u met het Charkov City Opera & Ballet de donkere dagen van december instant vergeet.

In ‘De Notenkraker’ krijgt Clara Staalboom op kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen. Er is echter één gevaar: de Muizenkoning, een zeer gevreesde vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen beleven Clara en De Notenkraker allemaal spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en ervoor zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

    (Foto: House Of Entertainment)

In de roodfluwelen zetels van de Antwerpse Elisabethzaal, kan je zondag 16 december meegenieten van ‘De Notenkraker’, tijdens de namiddagvoorstelling van 15.00 uur.
Tickets bestel je nu, op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

Het Zwanenmeer
Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio choreografen Pepita en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. “Ballet wordt nooit meer hetzelfde”, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Pepita, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouettés van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

‘Het Zwanenmeer’ is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Zaterdag 5 januari kan je in het Brugse Concertgebouw om 15.00 uur gaan kijken naar ‘Het Zwanenmeer’, uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. De eerste doortocht op West-Vlaamse bodem mag je niet missen, dus reserveer vandaag nog je tickets op www.ticketsbrugge.be, of bel 070/221 212 (Max. €0,30/Min).

  (Foto: House Of Entertainment)

Diezelfde voorstelling staat op zondag 6 januari, om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/790 013 (Max. €0,30/Min).

  (Foto: House Of Entertainment)

Aida
Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera ’Aïda’. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de ’Triomfmars’. Toch is ’Aïda’ een intiem en ontroerend drama.
De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning.

Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, zoals Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. De opera wordt onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team, naar de theaters gebracht.

  (Foto: House Of Entertainment)

Zondag 27 januari kan je om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal meegenieten van ‘Aïda’, de laatste voorstelling van Charkov City Opera & Ballet voor dit seizoen. Jeroen Weirink heeft de muzikale leiding in een regie van Marc Krone.
Tickets bestel je nu, op www.koninginelisabethzaal.be of telefonisch op  070/790 013 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen verscheen eerst op Belg.be.

Wie wint de finale van de Pink Ladies Games

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

Wie neemt het in de finale van de Pink Ladies Games op tegen o.a. Imke Courtois en Elisa Guarraci?

Met 700 deelnemende ploegen het voorbije seizoen, blijven de Pink Ladies Games groeien. En het is nog niet gedaan, want zondag 28 oktober is er de finale op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus van de Vrije Universiteit Brussel. Initiatiefneemster Inge Van Belle: “We mikken op 300 teams van 4 of 5 vrouwen, die het tegen elkaar opnemen in 6 ludieke battles die voornamelijk gericht zijn op teamwerk en communicatie, maar ook een tikkeltje kracht, snelheid en handigheid. De Pink Ladies Games zijn voor alle vrouwen vanaf 16 jaar. Je kan individueel deelnemen of in groep, met vriendinnen, familie, buurvrouwen of collega’s. Als je deelneemt steun je het goede doel, want 50 % van het inschrijvingsgeld wordt geschonken aan de VUB Yamina Krossa Foundation voor borstkankeronderzoek. Op 28 oktober is voormalig Red Flame en voetbalanaliste Imke Courtois van de partij. Zij leidt het Suzuki-team, dat bestaat uit de Limburgse creatieve artieste en voormalig JIM-VJ Elisa Guarraci, model-blogster Pauline Grossen en reisblogster Lesley Van Loon.

(Foto: House Of Entertainment)

Op www.pinkladiesgames.be vind je alle info rond de finale van 28 oktober en kan je jezelf en je team inschrijven.

Actieve evenementen voor vrouwen zijn aan een sterke opmars bezig. Sinds 2016 organiseren we de Pink Ladies Games, ten voordele van borstkankeronderzoek, in de Verenigde Arabische Emiraten. Gezien de massale respons bij de meest diverse bevolkingsgroepen, hebben we dit jaar beslist om ook in België onze Games in het teken te zetten van iets dat past bij onze missie. Die perfecte match hebben we gevonden in het VUB Yamina Krossa fonds  voor borstkankeronderzoek. De helft van het inschrijvingsgeld voor de finale van 28 oktober, storten we door naar het fonds voor wetenschappelijk onderzoek”, aldus Inge Van Belle.

(Foto: House Of Entertainment)

Na edities in o.a. Antwerpen, Middelkerke, Mechelen, Roeselare, De Panne, Geel en Leuven, vindt de grote Pink Ladies Games-finale op zondag 28 oktober plaats op de Brusselse Humanities, Sciences & Engineering campus van de Vrije Universiteit Brussel. Tot 22 oktober kunnen vrouwen vanaf 16 jaar zich inschrijven voor een halve dag plezier, individueel of in teamverband.

(Foto: House Of Entertainment)

De Pink Ladies Games zijn als groepsgebeuren ook een perfecte teambuilding voor bedrijven. Suzuki Belgium steunt de Games met de ‘reverse drive battle’ én vaardigt een team onder leiding van kapitein Imke Courtois af. Op 28 oktober brengt zij Elisa Guarraci, Pauline Grossen en Lesley Van Loon mee naar de finale op de Brusselse VUB.
Meer info over de Pink Ladies Games, vind je op www.pinkladiesgames.be

Het bericht Wie wint de finale van de Pink Ladies Games verscheen eerst op Belg.be.

Uitreiking Brevetten EHBO en Dilbeek Hartveilig verklaard

Door PVDBD

-Dilbeek 16 september 2018- Zondag 16 september werden op de site huisje Mostinckx de attesten EHBO uitgereikt aan 8 cursisten. Deze mensen hadden de moed om gedurende 3 maanden telkens op vrijdagavond, 3 uur les te komen volgen om anderen in geval van nood te kunnen helpen. Een prestatie om U tegen te zeggen! het was pr-verantwoordelijke voor Dilbeek Senne De Bie die de cursisten één voor één naar voor riep. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Willy Segers en Provinciaal Rode Kruis voorzitter Pol Casteleyn hun lang verwachte attest. Dat deze mensen stuk voor stuk fier waren op het behaalde resultaat kon je van de stralende gezichten aflezen. Tevens werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de twee lesgeefsters Myriam Vayens en Soad Boubkar letterlijk in de bloemetjes te zetten.

Na het uitreiken van de attesten en het maken van de groepsfoto was het tijd voor nog een andere huldiging. Ook daarvoor was de provinciale voorzitter afgezakt van Scherpenheuvel-Zichem naar het verre Dilbeek. Want de gemeente Dilbeek werd officieel “Hartveilig” verklaard. Dit is een label dat men ontvangt wanneer men als gemeente aan de door het Rode Kruis bepaalde criteria voldoet. Deze criteria zijn o.a minstens 1 AED (Automatische Externe defibrillator) toestel in de gemeente ter beschikking hebben dat 24/24 u bereikbaar is, 10% van het gemeentepersoneel moet opgeleid zijn alsook een deel van de bevolking. Aan al die criteria werd nu door de gemeente Dilbeek voldaan, vandaar dat zij voortaan door het Rode kruis als hartveilige gemeente beschouwd zullen worden. Provinciaal voorzitter Pol Casteleyn mocht dan ook officieel het daarbij horende bord aan de fiere burgemeester overhandigen (zie foto).

Het was na een lange lijdensweg ,de eerste gesprekken met de schepen van welzijn Lies Vereecken en de toenmalige afdelingsvoorzitter van het Rode Kruis dateren reeds van eind 2007, begin 2008. Het bleef uiteindelijk bij één vergadering die heel constructief verliep en de belofte dat er in iedere deelgemeente een AED zou komen. Spijtig genoeg is er van die belofte nooit werk gemaakt en lag het dossier enkel stof te vergaren. Het was pas na het aanstellen van de huidige coalitie en gesprekken met de huidige voorzitter van het plaatselijke Rode kruis (Paul Van den Bosch) dat het dossier terug werd boven gehaald.

In samenwerking met schepen van senioren Diane Van Hove (zie foto), de toen nog schepen van sport (Frank De Dobbeleer) nu vervangen door Anneleen Van den Houte, gemeenteraadslid Katrien Van Lint en burgemeester Willy Segers werd het dossier terug van onder het stof  gehaald. Een spijtig toeval (reanimatie door het Rode Kruis met eigen AED op het Roelandsveld in maart 2016) bracht het in een stroomversnelling. Eindelijk en over alle partijgrenzen heen werd er beslist op het college en de gemeenteraad dat deze toestellen er snel moesten komen. Het resultaat is dat Dilbeek vanaf nu eindelijk “hartveilig” is. Het bereikte resultaat is ook te danken aan de goede samenwerking met de preventie-ambtenaar Cindy Van Bellingen. Ook zij werd daarvoor met een bloemetje bedankt door het Rode Kruis van Dilbeek.

Zo werkt een AED

Dagelijks krijgen 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, slechts 7% overleeft dit. Nochtans is de kans op overleven 70% wanneer het slachtoffer in de eerste 3 à 4 minuten kan worden gereanimeerd. Een Automatische Externe Defibrillator, kortweg AED, biedt hier een oplossing. Het toestel analyseert zelf het hartritme van een slachtoffer en geeft daarna (indien nodig) automatisch één of meerdere elektrische schokken aan het hart. De enige handelingen die je als gebruiker moet doen is de defibrillator openen en de elektroden op de borstkas en onder de tegenoverliggende arm van het slachtoffer kleven. Gedurende het ganse reanimatieproces word je begeleid via auditieve instructies. Enkel bij een hartfalen wordt een schokopdracht gegeven. Een schok toedienen  aan iemand die geen hartstilstand heeft, is dan ook niet mogelijk. Bij elke AED is ook een reanimatiekit toegevoegd, bestaande uit onder andere een schaar, een droog doekje, mondmasker, steriele handschoenenen en een scheermesje.

6 toestellen

In Dilbeek vind je 6 AED- toestellen op volgende locaties:

  • Schepdaal (Markt)
  • Sint-Martens-Bodegem (Solleveld)
  • Dilbeek (Roelandsveld)
  • Dilbeek (Marktplein),
  • Itterbeek (Breugeldal)
  • Groot-Bijgaarden (Sporthal Ten Gaerde)

Gratis opleiding

Het louter gebruiken van een AED vervangt de gewone reanimatie niet. Bij eerste hulp blijven beademing en hartmassage noodzakelijk, naast het gebruik van een defibrillator. Tegelijk blijft er heel wat onwetendheid bestaan omtrent de werking van defibrillatoren. Daarom stapte de gemeente in het project ‘Hartveilige gemeente’ van het Rode Kruis Vlaanderen. De gemeente en de plaatselijke Rode Kruis-afdeling informeerden inwoners en verenigingen uitgebreid en leidden er al heel wat op omtrent het gebruik van de defibrillatoren. Deze specifieke reanimatieopleidingen worden georganiseerd met slechts één doel voor ogen: van Dilbeek  een ‘hartveiligere’ gemeente maken. En daar is Dilbeek reeds goed in geslaagd. Sinds midden 2017 hebben reeds een 400-tal inwoners en werknemers van de gemeente, de cursus gevolgd. Dilbeek mag zich voortaan een hartveilige gemeente noemen.

Meer foto’s klik hier

Er volgen nog gratis opleidingen. Was jij er nog niet bij? Sluit dan aan bij één van de eerstvolgende lesmomenten in Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20, 1700 Sint-Ulriks-Kapelle:

  • Vrijdag 5 oktober om 19 uur
  • Vrijdag 12 oktober om 19 uur
  • Donderdag 18 oktober om 19 uur
  • Vrijdag 26 oktober om 19 uur

Inschrijven kan via voorzitter@dilbeek.rodekruis.be (met vermelding van de datum van de opleiding, je naam en voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum).  Deelnemen kan vanaf de leeftijd van 16 jaar.  Elke deelnemer ontvangt na afloop van de opleiding een aanwezigheidsattest (= GEEN diploma gezien geen examen afgenomen wordt). Inschrijven kan ook op 29 september tijdens de dag Van De Dilbekenaar aan de stand van het Rode kruis. Burgers die niet over e-mail beschikken, kunnen zich inschrijven via de telefoonnummers 0495 18 71 79 of 02 582 28 19 (voorzitter Rode Kruis – afdeling Dilbeek).

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht Uitreiking Brevetten EHBO en Dilbeek Hartveilig verklaard verscheen eerst op Belg.be.

Cocô Locô – het festival van de doden komt naar Antwerpen

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

Cocô Locô – het festival van de doden – komt
31 oktober naar de Antwerpse Waagnatie

“Dit wordt het grootste Halloween-festival van België!”

Geïnspireerd op het Mexicaanse ‘Dia de los Muertos’ (dag van de doden,) ben je op woensdag 31 oktober van harte welkom in de Antwerpse Waagnatie voor de eerste editie van Cocô Locô, Festival of the Dead. “Dit wordt het grootste, meest magische Halloween-festival van België. Een entertainmentbeleving, want wie komt, wordt ondergedompeld in een avond vol verbazingwekkende acrobaten, circusartiesten, trapeze-acts, hippe dj’s en verbluffende live acts. Als twintiger, dertiger of veertiger ben je welkom op onze casual chique party. De batterij van je smartphone gaat razendsnel slinken door de filmpjes, vlogs en Instagram Stories die je kan maken en delen op ons feest. Omschrijf Cocô Locô gerust als de Cirque du Soleil van Halloween. Naast de bekende influencers Celine Van Ouytsel, Jill De Greef en Lotte Feyen, strikten we nog bekende namen en live acts voor ons festival. Kom in stijlvolle kledij en samen met het gereputeerde maquillage bedrijf Browse & Beyond, zorgen wij voor een aangepaste, scary gezichtskleuring”, zeggen Hap Group-organisatoren Bjorn Swennen en Jelte Lambaerts. Tickets voor het Cocô Locô festival bestel je nu op www.cocoloco-festival.be

Overgewaaid uit Amerika en geïnspireerd op de Mexicaanse traditie, wordt Cocô Locô hét Halloween-festival waar je wil inchecken en gespot worden. “We vragen elke bezoeker om gekleed te komen in een door hem of haar gekozen thema of typetje. De dresscode op ons Halloween-festival is casual chique en wie wil, kan zich laten maquilleren door Browse & Beyond, het bedrijf dat de komende jaren meebouwt in ons verhaal”, zegt HAP Group-organisator Bjorn Swennen.

(Foto: House Of Entertainment)

Cocô Locô wordt de ultieme Halloween entertainmentbeleving voor jonge twintigers, hippe dertigers, energieke veertigers en ouder. In een setting vol magische kleuren, word je ondergedompeld in een wereld van steltenlopers, trapeze, tissue acts en vuurspuwers. Wij pakken uit met een kleurrijk spookhuis en naast het beste licht en geluid, hebben we fluo en neon stagedesigns waar onze mensen kunnen doorlopen. Sexy skeletten en knappe doodskoppen lopen door de feestende massa, die danst op commercieel toegankelijke clubmuziek, gemixt door de beste dj’s en afgewisseld met scary live acts. Als je straks goed kijkt, herken je misschien wel Bizzey, Kenn Colt en de Partyshakerz artiesten die voor hun optreden een extreme Halloween make-over ondergaan. Voor ons is het Cocô Locô festival een zoveelste langetermijnverhaal, dat we de komende jaren verder uitbouwen. Op 31 Oktober beginnen we om 21.00 uur en we gaan door tot 06.00 uur ’s morgens. Dan is het Allerheiligen, een feestdag”, zegt Jelte Lambaerts.

Sociale media

De komende 6 weken zet het Cocô Locô festival voluit in op de sociale media: “De Cocô Locô-doelgroep is vergroeid met z’n smartphone en scrolt voortdurend op Instagram, Facebook en YouTube. Daarom hebben we ook influencers Celine Van Ouytsel, Jill De Greef en Lotte Feyen als festivalambassadrices. Naast hun aanwezigheid op het festival, delen ze ook hun voorbereidingen met hun volgers aan de hand van spraakmakende filmpjes en foto’s. En binnenkort zal je merken dat ook Bekend Vlaanderen zich klaarmaakt voor het Cocô Locô festival”, zegt Bjorn Swennen.

Tickets voor Cocô Locô, Festival of the Dead, op woensdag 31 oktober in de Antwerpse Waagnatie, kosten €25 (exclusief reservatiefee) en kunnen besteld worden op
www.cocoloco-festival.be

Het bericht Cocô Locô – het festival van de doden komt naar Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

BBC ZET HAAR 30-JARIG BESTAAN IN MET TRADITIONELE RECEPTIE

Door PVDBD

-Asse 04 september 2018- Naar jaarlijkse gewoonte opent de Brabant Business Club haar werkjaar met een receptie in hun clublokaal Kasteel Waalborre in Asse. Het is voor een 100-tal leden, prominenten en kandidaat-leden een heuglijk weerzien na een deugddoende vakantie. Wij gaan dan ook altijd met plezier in op de uitnodiging om de start van deze sympathieke club bij te wonen. Ieder jaar is het een gezellige bedoening en daar zijn we natuurlijk heel graag bij.

Omstreeks 19.30 uur nam de nieuwe voorzitter, marketeer Benny Caelen het woord. Hij benadrukte dat de BBC niet alleen een businessclub is voor zakenvrienden uit Vlaams-Brabant, maar ook een vriendenclub van harde werkers, echte professionelen. Hij had een warm welkom voor de talrijke genodigden, waarvan hij hoopte éénmaal ze de gezellige sfeer van de BBC hadden opgesnoven, ze ook lid zouden worden van deze vereniging.

Hij citeerde uit het charter van de club : “het bevorderen van de persoonlijke relaties is de basis van onze doelstellingen. Het omgaan met elkaar in een vriendschappelijke sfeer staat centraal. Deze gemoedelijke sfeer creëert een gunstig klimaat om contacten te leggen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.”

Dit leidt automatisch tot zakelijke contacten en afspraken. Hij benadrukte dat wij leven in een wereld van constante verandering, in een disruptieve wereld. Is ons huidig businessmodel nog steeds geldig binnen 2 à 3 jaren ? Met andere woorden : zekerheid bestaat niet meer.

Dan is het geruststellend dat de BBC trouw blijft aan haar initiële betrachtingen. Maar uiteraard evolueert de Brabant Business Club ook mee met haar tijd…. De sleutelwoorden zijn hier continuïteit, vernieuwing en verjonging.  Wij zijn permanent op zoek naar nieuwe leden.

Wat ons programma voor 2018-2019 betreft, is het ons streefdoel een zo gevarieerd mogelijk programma te brengen. Met een mix van interessante sprekers, bedrijfsbezoeken, partneravonden, masterdiners en andere activiteiten met bewezen staat van dienst. Hij stelde summier het jaarprogramma voor.

Dit jaar viert de Club haar 30-jarig bestaan. Dit zal op de gepaste manier gevierd worden volgend jaar in mei 2019. Tot slot nodigde hij iedereen uit om nog gezellig te blijven napraten en kennis te maken bij een hapje en een drankje. En deze raad werd door menigeen opgevolgd, zowel op het terras van de Waalborre als rond de bar.

Wie graag meer informatie wil over de Brabant Business Club of vrijblijvend één of meerdere activiteiten wenst mee te maken, kan contact opnemen met de secretaris Rita Morbée :

rita.morbee@telenet.be of 0475/47.23.77.

Alle zakenvrienden zijn van harte welkom !

meer foto’s klik hier

Programma 1e semester:

Programma 2018-2019
Datum Uur Plaats Activiteit Verantw. best. Info
04 sep 18 18:30 Clublokaal Openingsreceptie BBC-Bestuur Openingsreceptie
11 sep 18 18:30 Clublokaal Algemene vergadering BBC-Bestuur Algemene Vergadering
18 sep 18 16:00 Charlerloi Uitstap Benny Reconversie-initiatieven
25 sep 18 18:30 Clublokaal Clubavond Luc Clubavond
02 okt 18 18:30 Clublokaal Spreker Rita Marc Van Molle Water
09 okt 18 18:30 Clublokaal Lid aan het woord Marc Marc Timmermans
16 okt 18 18:30 Anderlecht Cultuur Willy RSCA
23 okt 18 18:30 ? Masterdinner Herman Philippe Degraef , directeur FEBETRA
30 okt 18 18:30 Clublokaal Clubavond Luc Clubavond
06 nov 18 18:30 Clublokaal Lid aan het woord Thomas Thomas Valkeniers Beleggen in Vastgoed
13 nov 18 15:00 Clublokaal Spreker Achiel Thomas Tindemans Europees Lobbyist
20 nov 18 16:00 Pepingen Bedrijfsbezoek Wim VDH Farm Distillery
27 nov 18 18:30 Clublokaal Clubavond Nieuwe leden + Kristof Van Looy
04 dec 18 18:30 Clublokaal Cultuur Rita Paul Delandtsheer Manke Fil
11 dec 18 18:30 ? Partneravond BBC-Bestuur Partneravond
18 dec 18 18:30 Clublokaal Installatie nieuwe leden BBC-Bestuur Champagne avond
25 dec 18 18:30 Clublokaal Kerstmis geen BBC
01 jan 19 Nieuwjaar geen BBC
08 jan 19 18:30 Clublokaal Nieuwjaarsreceptie Benny Speech vd Voorzitter + warm buffet +  Goochelaar/mentalist
15 jan 19 18:30 Clublokaal Spreker Georges Michaël Aussems hoe AI / Block Chain onze leef en zakenwereld kan veranderen
22 jan 19 18:30 Clublokaal Spreker Benny Willy Borsus
29 jan 19 18:30 Clublokaal Clubavond Clubavond
BBC-Bestuur
Benny Caelen Voorzitter 0495 30 03 61
Georges Spilliaert Ondervoorzitter 475 692 070
Guido Schouteet Past-voorzitter 0475 47 63 66
Rita Morbee Secretaris 0475 47 23 77
Robert Waldeyer Penningmeester 0475 25 99 36
Joris Vanderveken Programma 0474 32 46 00
Willy Roelandts Programma 02 567 05 71
Luc panis Ceremoniemeester 0475 42 44 22
Brabant Business Club vzw – Moeremanslaan 86 1700 Dilbeek RPR Brussel : 441.978.619
Bank Belfius BE77 0682 2222 8542  *  *   Secretariaat: rita.morbee@telenet.be

Het bericht BBC ZET HAAR 30-JARIG BESTAAN IN MET TRADITIONELE RECEPTIE verscheen eerst op Belg.be.

SEAL VERVOLLEDIGT PROGRAMMA NIGHT OF THE PROMS

Door PVDBD

 

(Foto: Night Of The Proms)

ANTWERPEN – Seal, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience en klassieke gitarist Petrit Çeku worden toegevoegd aan de affiche van de 34e editie van Night of the Proms op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018 in het Antwerpse Sportpaleis. Zij delen het podium met Suzanne Vega, Milow, Pieter Embrechts (als zanger én gastheer) en – uiteraard – John Miles. Ook dit jaar worden de artiesten bijgestaan door o.a. het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche.

Soulzanger Seal
In het begin van de jaren ‘90 brak de Britse soulzanger Seal door als gastzanger op de hit ‘Killer’ van Adamski en met eigen singles ‘Crazy’ en ‘Future Love Paradise’ van zijndebuutalbum ‘Seal’. Latere successen zijn het prachtige ‘Kiss From A Rose’ (titeltrack ‘Batman Forever’ en meer dan 121 miljoen streams op Spotify), ‘Fly Like An Eagle’ en ‘Amazing’. Zijn jongste album ‘Standards’ dateert van november vorig jaar en bevat covers van jazz- en swingklassiekers. Seal verkocht sinds de start van zijn carrière in ’89 meer dan 30 miljoen albums.

“Seal was eerder in 2011 reeds te gast en tweette daar toen dit over: “NOTP is one of the most enjoyable experiences I’ve ever had in my life as musician.” Deze tweet samen met de enorm enthousiaste reacties van het publiek maakten het voor ons een evidente keuze om hem terug naar België te halen toen de kans zich voordeed”, aldus producent Jan Vereecke.

Let’s groove met Earth, Wind & Fire
Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde in 1990, na het uiteenvallen van de groep eind 1983, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s Groove’ en ‘September’ (deze laatste heeft meer dan 347 miljoen streams op Spotify!) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd ‘Boogie Wonderland’ nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Bekijk hier de scène.

Klassieke gitarist Petrit Çeku
Petrit Çeku is een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo en veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals het State Hermitage Orkest van Sint-Petersburg. Hij won al verschillende internationale gitaarcompetities, waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië.

Night of the Proms 2018 in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Kaarten: 29, 34, 47 en 59 euro via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.), www.notp.com en www.sportpaleis.be.

Het bericht SEAL VERVOLLEDIGT PROGRAMMA NIGHT OF THE PROMS verscheen eerst op Belg.be.

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

Legendarische Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar
opnieuw thuis in de Oktoberhallen

Jean-Marie Pfaff in duet met Dennie Christian!

Op 21 en 22 september 2018 vinden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Verwacht u dus aan een ambiancevolle, muzikale avond in een unieke en vriendschappelijke sfeer, kip aan’t spit, dirndls, Bratwursten, special acts…en natuurlijk bier, véééél bier! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

(Foto: House Of Entertainment)

Feest van de vriendschap
De Oktoberfeesten van Wieze dragen een rijke traditie met zich mee en brachten in het verleden een ware volkstoeloop teweeg. Niet in het minst dankzij de toenmalige plaatselijke brouwerij, die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Maar de Oktoberfeesten zijn veel meer dan dat. Niet voor niets worden ze betiteld als ‘Het feest van de vriendschap’, want sinds het ontstaan ervan, draaien de feesten om eenheid, verbondenheid en Gemütlichkeit. Dat deze unieke sfeer en andere mooie tradities gerespecteerd worden, is voor de organisatoren de essentie van de feesten en dat uit zich ook in het gevarieerde programma.

(Foto: House Of Entertainment)

Zo is er o.a het Oberbayernorkest, dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een sfeervol totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque acts, lopen de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem langs, mag huisorkest Die Verdammte Spielerei natuurlijk niet ontbreken, kan je meezingen met de Retronettes, op vrijdag 21 september zingt Eveline Cannoot mee de pannen van het dak, mag je pure ambiance verwachten van zanger/accordeonist Johan Veugelers én is er wel een héél bijzondere special guest…
Jean-Marie zingt!

Wie Oktoberfeest zegt, zegt (naast Wieze) München en wie München zegt, zegt Bayern München en wie Bayern München zegt, zegt….Jean-Marie Pfaff! Jean-Marie verdedigde van 1982 tot en met 1987 het doel van de Beierse voetbalgrootmacht en groeide daar niet enkel uit tot de beste doelman van de wereld, maar maakte er ook de Oktoberfeesten mee vanop de eerste rij in hun Heimat. Jean-Marie kon en mocht dus niet ontbreken op de Wieze Oktoberfeesten 2018. Meer nog, voor deze historische herlancering van de feesten zal hij niet enkel van de unieke sfeer komen genieten, hij kruipt zowaar zelf het podium op om mee het feestje te verzorgen!

U leest het goed, Jean-Marie Pfaff zal de micro ter hand nemen en zijn vocale capaciteiten op het publiek loslaten. El Sympatico zal op 21 en 22 september in duet gaan met niemand minder dan Dennie Christian! Of zijn zangkwaliteiten in de buurt komen van zijn keeperstalent, kan u zelf komen ontdekken tijdens de Wieze Oktoberfeesten 2018

(Foto: House Of Entertainment)

Wieze Festbier
Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! “We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Wieze Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten”, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.”

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Prijzen:
Dagticket €35
Wat zit erin?
– toegang tot het grootste Oktoberfeest van Belgie
– de unieke stenen gelimiteerde bierpot
– een zitplaats aan tafel
– een bandje voor gratis toiletbezoek
– gratis water à volonté!

All-in formule €94,75
Wat zit erin?
Al het bovenstaande van het dagticket, plus:
– een halve kip met patatjes en garnituur
– drank naar believen, aan tafel geserveerd
– extra versnaperingen
– de beste plaatsen, vlak voor het podium

Wieze Oktoberfeesten 2018 op 21 en 22 september in de Oktoberhallen van Wieze. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Universal Music brengt naar aanleiding van de Oktoberfeesten de dubbel-cd ‘Oktoberfest’ uit, een verzamelaar die je meteen in de juiste sfeer brengt! Deze dubbelaar zal vanaf vrijdag 7 september fysiek en digitaal verkrijgbaar zijn.

Over Radar Events
Met events als Radio Modern, Mardi Gras festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern-stage op Tomorrowland, heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zin voor detail, retro glamour en gepassioneerde artiesten die je telkens weer volledig onderdompelen in het thema.
http://www.radarevents.be

Over Brouwerij De Brabandere en Wieze Bier
Brouwerij De Brabandere is sinds 1894 actief in Bavikhove en is bekend van de artisanale Bavik Super Pils en het Kwaremont koersbier. In 2017 nam de brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1986.
www.brouwerijdebrabandere.be
www.wiezebier.be

Het bericht Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen verscheen eerst op Belg.be.

Leive Vloms krijgt een 3de editie en schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose

Door PVDBD

 

(Foto: House Of Entertainment)

“’Leive Vloms’ blijft in alle opzichten groeien. Onze eerste editie was vorig jaar goed voor 10.000 passanten en bijna 13.000 euro, opgehaald door de vele vrijwilligers en doorgestort naar het MS-Centrum van Melsbroek. Met Sam Gooris, Sergio, Willy Sommers en de New Bis Band, lokten we vorige maand 12.000 passanten, die zorgden voor een onvergetelijk volksfeest op de Oude Markt. ‘Leive Vloms’ was gratis, dankzij de steun van de vzw Oude Markt, de cafébazen, het stadsbestuur en de vele vrijwilligers en diensten die mee aan de kar trokken. Net als vorig jaar hebben we ons dit jaar terug ingezet voor de strijd tegen en het onderzoek naar MS (Multiple Sclerose). Vrijblijvend hebben we in de media en in onze campagnes de mensen gevraagd om iets meer te geven en dat is ook gebeurd, want vandaag overhandigen we het MS-Centrum een cheque van 15.349 euro, met dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat”, zei mede-initiatiefnemer Erik De Rop van de VZW Oude Markt Leuven.

(Foto: House Of Entertainment)

De uitgelaten kermissfeer van de Leuvense Jaarmarkt zorgde maandagvoormiddag voor bijzonder blije gezichten op het terras van den ApérO. Jan Heremans, MS-patiënt en medeorganisator van ‘Leive Vloms’, was bijzonder blij dat hij opnieuw een cheque van 15.349 euro mocht overhandigen aan Tom Meurrens, hoofdarts van het MS-Centrum van Melsbroek. “Het schlagerfestival haalt met twee edities bijna 30.000 euro op. Ik vind dat ongelofelijk. Ik word daar stil van, maar ik vind het geweldig dat die centen gebruikt kunnen worden voor verdere studies en wetenschappelijk onderzoek naar MS. Hoe beter men de ziekte in beeld krijgt, hoe beter men op zoek kan gaan naar aangepaste medicatie en behandeling, want genezing zit er voorlopig nog niet in.

Vrijdag 2 augustus 2019 vindt de derde editie plaats van ‘Leive Vloms’. Namen van artiesten zijn er nog niet bekend, maar de organisatie belooft minimaal één vrouwelijke artieste en het festival blijft ook gekoppeld aan het goede doel. “De centen die we krijgen zijn welgekomen en we vinden het fijn dat de organisatoren nu al hun engagement hebben gegeven om ook in 2019 geld in te zamelen voor MS”, zegt hoofdgeneesheer Tom Meurrens.

Erik De Rop: “Ik wil iedereen die zich heeft ingezet en meegewerkt heeft aan ‘Leive Vloms’ bedanken. De tweede editie was een voltreffer, dankzij alle mensen voor en achter de schermen, de cafébazen, het stadsbestuur en de dienst toegankelijkheid waardoor ook minder mobielen de kans kregen om het festival bij te wonen, Jan en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. We behouden onze succesformule, die we muzikaal wat verbreden, maar met de focus op volks, populair, toegankelijk en feestelijk, want dat zijn de kernwoorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan ‘Leive Vloms’. We hebben met de ganse ploeg nu al goesting in de volgende editie, maar eerst klinken we op de voorbije. Santé!

Het bericht Leive Vloms krijgt een 3de editie en schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose verscheen eerst op Belg.be.

Cavalluna komt met nieuw World of Fantasy naar het Antwerps Sportpaleis en Vorst Nationaal.

Door PVDBD

Cavalluna komt met nieuw, adembenemend paardenspektakel World of Fantasy naar het Antwerps Sportpaleis en Vorst Nationaal.

(Foto: House Of Entertainment)

Met een adembenemende nieuwe show én een nieuwe naam, gaat Apassionata World GmbH op Europese Tournee. CAVALLUNA is de nieuwe merknaam voor de organisatie, die blijft streven naar een hogere kwaliteit en ontwikkeling van het showformat rond het wereldberoemde paardenspektakel. De nieuwe, grensverleggende show ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ komt met een Nederlandstalige show op zaterdag 2 en zondag 3 februari naar het Antwerps Sportpaleis. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart kan je de Franstalige versie gaan bekijken in Vorst Nationaal. Tickets voor ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ bestel je op www.teleticketservice.com of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Ga mee op een onvergetelijke reis met ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’, waarin de jonge Tahin een wereld ontdekt voorbij de realiteit. Een wereld waarin zijn innigste wensen en fantasieën werkelijkheid worden. Tussen betoverde droomwouden en fantastische wezens, maakt hij kennis met de mooie Naia, die hem meeneemt op een reis door haar wonderbaarlijke thuisland. De uitdagingen zijn groot en de opdrachten zijn moeilijk wanneer Tahin de bloedmooie Naia wil meenemen naar zijn dagdagelijks leven. Hij moet het noodlot vertrouwen als hij wil dat zijn wensen uitkomen. Slaagt Tahin in zijn opdracht en lukt het hem om het geluk te vinden, bengelend tussen twee werelden? Je krijgt het antwoord in de nieuwe paardenshow, die nog straffer is dan zijn voorgangers.

Nieuwe dimensie

Met ‘APASSIONATA – Companions of Light’ oogstte creatief directeur en regisseur Klaus Hillebrecht wereldwijd succes en bezorgde hij 100.000 toeschouwers een onvergetelijke avond met een prachtige show, grandioze vertolkingen en een beklijvende soundtrack. De show werd herhaaldelijk bestempeld als ‘de beste sinds jaren’, wat zorgde voor uitverkochte voorstellingen in zowat alle Europese grootsteden, inclusief Antwerpen. Met de nieuwe show ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ gaat de voor een Emmy genomineerde componist nog een stap verder en maakt hij, met de mooiste Europese paardenrassen, een weergaloos vervolg. De paarden stralen in een compleet nieuwe dimensie en vertolken mee het beklijvende liefdesverhaal van Tahin en Naia. Dit is dé paardenshow waar mens en dier samensmelten, en een fantastische liefdesgeschiedenis tot leven brengen.

Vanaf oktober tot juni 2019 trekt ‘CAVALLUNA – World of Fantasy’ op Europese tournee met een symbiose van paardrijkunst, acrobatiek, dans en muziek. Zaterdag 2 en zondag 3 februari kan je naar de Nederlanstalige show gaan kijken in het Antwerpse Sportpaleis. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart, kan je voor de Franstalige voorstellingen terecht in Vorst Nationaal. Tickets bestel je nu op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Over de producent

Apassionata World GmbH staat garant voor magische ontmoetingen tussen mens en paard. Uit een traditie van 15 jaar met succesvolle shows voor de hele familie, ontstonden de populaire Europa-tournees en het SHOWPALAST MÜNCHEN met het rondom gelegen EQUILALAND.

Met jaarlijks rond de 450.000 enthousiaste toeschouwers, bereikte de onderneming als organisator van de succesvolle shows “APASSIONATA – Companions of Light”, “APASSIONATA – Cinema of Dreams”, en “APASSIONATA – In de Ban van de Spiegel”, een mijlpaal in de entertainmentindustrie. Deze traditie zet de show “CAVALLUNA – World of Fantasy” zonder onderbreking voort.

De programma’s van Apassionata World GmbH zijn als totaal kunstwerk ronduit betoverend, vol fascinerende details die elke bezoeker afzonderlijk op zijn of haar eigen wijze beleeft. De variatie tussen meeslepende actie, perfecte harmonie en grappige momenten vol verrassingen, raakt jong en oud en houdt het publiek in heel Europa in zijn ban.

Het bericht Cavalluna komt met nieuw World of Fantasy naar het Antwerps Sportpaleis en Vorst Nationaal. verscheen eerst op Belg.be.

Music Hall Classics brengt prachtige balletten in seizoen 2018 – 2019

Door PVDBD

Geen nieuw seizoen zonder een keur aan prachtige balletten op het programma van Music Hall Classics. Met een grootse en vernieuwende opvoering van ‘De Notenkraker’, een spectaculaire en moderne interpretatie van de tijdloze klassieker ‘Romeo & Julia’, het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz dat terugkeert met hun nieuwe productie ‘Marie-Antoinette’, en het klassieke meesterwerk ‘Sleeping Beauty’ in een sprookjesachtige enscenering, worden alleszins de balletliefhebbers op hun wenken bediend.
Bekijk HIER de trailer voor het
balletaanbod van seizoen ’18 – ’19

(Foto: Music Hall)

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

2018 – 2019

(Foto: Music Hall)

Geen eindejaar zonder ‘De Notenkraker’, het klassieke ballet van Pjotr Iljitsj Tchaikovksy. De internationaal gelauwerde choreograaf en regisseur Martino Müller maakte er een vernieuwende voorstelling van, met respect voor de traditie en de geest van het originele ballet. Het resultaat is ongezien groots en magisch. Martino keert met deze gloednieuwe Notenkraker terug naar de oorsprong en essentie van het ballet: Een spel van realiteit en fantasie. Hij vertaalt het feeërieke verhaal in een groots spektakel, met kleurrijke, warme decors en kostuums, indrukwekkende choreografieën uitgevoerd door topdansers, en tal van poëtische momenten. Kortom: een verrukkelijk familiespektakel!

Vrijdag 28 december 2018 – 20u00 – Vorst Nationaal
Zaterdag 29 december 2018  – 15u00 – Vorst Nationaal

Woensdag 2 januari 2019 – 15u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 3 januari 2019 – 15u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 3 januari 2019 – 20u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
(Foto: Music hall)

Music Hall Classics brengt samen met Ballet du Grand Théâtre de Genève en een live symfonisch orkest, de wereldberoemde romantische tragedie ‘Romeo & Julia’ van William Shakespeare. In dit moderne dansspektakel wordt het bekendste liefdesverhaal allertijden, over een onmogelijke maar intense liefde, in een nieuw, buitengewoon jasje gestoken, op de muziek van Sergei Prokofiev. Al komt niet de volledige partituur van Prokofiev aan bod in deze creatie. De choreografie concentreert zich eerder op essentiële verhaalmomenten uit de tragedie, met als bedoeling via dans rechtstreeks het hart en de ziel van de toeschouwers te raken.

Zaterdag 19 januari 2019 – 20u00 – Capitole Gent
Zondag 20 januari 2019 – 15u00 – Capitole Gent
(Foto: Music Hall)

Geruggesteund door het succes en de vele positieve reacties op ‘Beauty and the Beast’ afgelopen seizoen, keert het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz in maart 2019 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen met een nieuw ballet. Dit seizoen is het verhaal van Marie-Antoinette, echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, aan de beurt. Naast haar veelbesproken dure smaak die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, had Marie-Antoinette ook een uitgesproken voorliefde voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, heeft choreograaf Thierry Malandain een wervelende productie uitgewerkt voor zijn 22-koppig ballet, op muziek van Joseph Haydn, die in Antwerpen gebracht zal worden door het Belgische symfonische orkest ‘La Passione’. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere ballet met een moderne twist.

Zaterdag 23 maart 2019 – 20u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Zondag 24 maart 2019 – 15u00 – Stadsschouwburg Antwerpen

(Foto: Music Hall)

Het ballet ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tchaikovksy, is een prachtig voorbeeld van het klassieke ballet aan het einde van de 19de eeuw. Het groeide uit tot één van de allerbekendste balletten, en staat nog steeds op het repertoire van alle toonaangevende gezelschappen. ‘Sleeping Beauty’ laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. De schitterende decors en kostuums, samen met het onverwoestbare verhaal, zorgen voor een onvergetelijk spektakel voor de hele familie. De ‘Sleeping Beauty’ die Music Hall Classics presenteert, is er één zoals het hoort: Met topdansers in een sprookjesachtige enscenering.

Donderdag 9 mei 2019 – 20u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Vrijdag 10 mei 2019 – 20u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Zaterdag 11 mei 2019 – 20u00 – Stadsschouwburg Antwerpen
Zondag 12 mei 2019 – 15u00 – Stadsschouwburg Antwerpen

 

Het bericht Music Hall Classics brengt prachtige balletten in seizoen 2018 – 2019 verscheen eerst op Belg.be.

Openstelling Tramsite Schepdaal vanaf 9 Sep 2018

Door PVDBD

– Schepdaal- Op zondag 9 september viert Open Monumentendag zijn dertigste verjaardag. Dit is ook een belangrijke datum voor de Tramsite Schepdaal (Dilbeek) daar deze na een lange sluitingsperiode terug een Open Monument wordt. De opeenvolgende omvangrijke restauratiefasen van de beschermde buurttramstelplaats uit 1887 lieten immers enkel geleide bezoeken toe.

(foto: vzw Buurtspoorwegmuseum)

Vanaf 9 september zal dit pareltje uit de Belle Epoque terug te bezoeken zijn elke donderdag- en zondagnamiddag, en ’s winters op afspraak. Op een eerste oproep voor lokale vrijwilligers werd immers enthousiast gereageerd en een gemotiveerde groep is zich aan het vormen. Er zijn echter nog meer mensen met een hart voor dit erfgoed nodig! Deze openstelling was ook een “must” voor Herita/Open Monumenten om Vlaamse subsidies voor verdere renovaties te bekomen, die ondertussen goedgekeurd werden. Door de tand des tijds is er immers nog veel werk op de site.

(foto: vzw Buurtspoorwegmuseum)

Een van de aanraders om zondag te bezoeken: na de loodsen van de rijtuigen is nu de loods voor de stoomtrams terug in zijn originele staat hersteld, met de terugkeer van de rookopeningen in het dak die zorgden dat ze dag en nacht onder druk gehouden konden worden om geen tijd te verliezen bij de eerste ritten om 03u30 ’s morgens!De vzw Buurtspoorwegmuseum plant in te staan voor de publiekswerking van de Tramsite en wil een groot publiek bereiken, van jong en oud, scholen en senioren, mobiel erfgoed-fanaten uit binnen- en buitenland,…alsook evenementen organiseren en delen van de site verhuren.

(foto: vzw Buurtspoorwegmuseum)

Het gaat hier immers om het allereerste trammuseum van België (1962) dat een prachtige collectie uit het paarden-, stoom-, diesel- en elektrisch tijdperk herbergt alsook alle 19de eeuwse installaties voor de uitbating van de eerste buurtspoorweglijn in de geschiedenis van de hoofdstad. Naast een feestelijke 9 september, is de site eveneens gratis open op zondag 16 september tijdens “Schepdaal Feest!”, met een gratis hapje en drankje.

(foto: vzw Buurtspoorwegmuseum)

Alle informatie op www.tramsiteschepdaal.be en Facebook “Trammuseum Tramsite Schepdaal”. Informatie voor kandidaat-vrijwilligers via p.mathieu@telenet.be.Zie ook deze prachtige video: www.youtube.com/watch?v=UHGBCwYYQBg

 

 

Het bericht Openstelling Tramsite Schepdaal vanaf 9 Sep 2018 verscheen eerst op Belg.be.

Isabelle Beernaert brengt ode aan Le Temps Perdu

Door PVDBD

(Foto: House Of Entertainment)

Vanaf 18 november

Isabelle Beernaert brengt ode aan het alledaagse leven in dansvoorstelling ‘Le Temps Perdu’

“Tout le temps qui passe ne se rattrape guère, tout le temps perdu ne se rattrape plus.
Wat blijft is wat altijd is geweest en altijd zal zijn.
Verloren tijd die niet moet worden gezocht, omdat het in het verleden ligt, omdat het voorbij is.”
Na het enorme succes in Vlaanderen en Nederland van haar acht voorgaande theaterproducties, keert gelauwerd choreografe Isabelle Beernaert in haar nieuwe dansvoorstelling ‘Le Temps Perdu’ terug naar de essentie. In ‘Le Temps Perdu’ brengt Isabelle een ode aan het alledaagse leven en laat ze door de ogen van vier koppels de rijkdom van het kleine, het ‘vanzelfsprekende ‘ zien. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal en komen tot uiting in de danstechniek en puurheid van de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen . Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in ‘Le Temps Perdu’ het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen/zien/horen tot uiting komen… een zintuigelijke beleving. ‘Le Temps Perdu’ zal vanaf 18 november 2018 te zien zijn in Gent, Antwerpen, Genk, Oostende, Vilvoorde, Zaventem en Brugge. Tickets & info: www.isabellebeernaert.com 

 

Vier fases in de liefde, vier coupletten, vier duetten.
De jaren verstrijken en ieder seizoen heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. In ‘Le Temps Perdu’ laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd, om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd, het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn.

Geen moment is verloren.
Stop met vechten tegen de feiten van het leven, omarm elk seizoen. De ijzige kou en zware storm maakt dat je de stralende zon des te meer kunt waarderen. Door de seizoenen heen ontstaat groei. De ademhaling, de rustmomenten, de overgangen, zijn de essentie van ons bestaan. Door de seizoenen heen.

Echtheid in beweging.
Na 8 danstheater-voorstellingen keert Beernaert terug naar de essentie. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal, wat uiting krijgt door de dans en de puurheid in de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen. Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in ‘Le Temps Perdu’  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen/zien/horen.
“Hoe treurig waren de vervlogen jaren omdat ik zonder jou dagen en maanden zag komen en gaan.” 

(Foto: House Of Entertainment)

Praktisch
‘Le Temps Perdu’

November 2018
18 november 2018 – Capitole Gent
21 november 2018 – Stadsschouwburg Antwerpen
22 november 2018 – C-Mine Genk
25 november 2018 – Kursaal Oostende
Januari 2019
12 januari 2019 – CC Het Bolwerk Vilvoorde
29 januari 2019 – C-Mine Genk
Februari 2019
24 februari 2019 – Capitole Gent
28 februari 2019 – CC De Factorij Zaventem
Maart 2019
3 maart 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen
9 maart 2019 – Concertgebouw Brugge

Tickets & info: www.isabellebeernaert.com

Het bericht Isabelle Beernaert brengt ode aan Le Temps Perdu verscheen eerst op Belg.be.

Andy Peelman in zee met House of Entertainment!

Door PVDBD

           Bob Savenberg – Andy Peelman
c Ymke Dirikx

De kogel is door de kerk: Vanaf 1 september verzorgt House of Entertainment het management en de algemene carrièrebegeleiding van Andy Peelman (De Buurtpolitie). Kersvers Managing Director Bob Savenberg, zal binnen het bedrijf de functie als manager van Andy opnemen. “Ik had gezworen om geen manager te nemen, maar de babbels met Bob, zijn enthousiasme en dat van het voltallige House of Entertainment-team, overtuigden mij om er voluit voor te gaan”, zegt Andy Peelman. Naast zijn medewerking aan het 10de seizoen van ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’, is Andy ook te zien op VTMKZOOM en werkt hij in alle stilte aan een nieuw programma voor vtm.

Bob Savenberg, managing director van House of Entertainment: “Andy is een ontzettend harde werker. Hij is sympathiek, veelzijdig en – dat is voor mij het belangrijkste – hij denkt mee op lange termijn, een belangrijke reden waarom ik graag met hem wil samenwerken. De mensen hebben hem graag. Hij staat dicht bij zijn publiek en dat gaan we zo houden, maar ondertussen kijken we samen naar nieuwe mogelijkheden: Als acteur, presentator of Brand Ambassador liggen er voor hem nog heel wat kansen.”

Pieter Ramboer, CEO: “Nog voor hij start op 1 september, bewijst Bob al zijn meerwaarde voor House Of Entertainment. We zijn blij om Andy bij ons te verwelkomen. De komende weken rollen we ons boekingsverhaal verder uit en voegen we naast Andy Peelman, waarschijnlijk nog nieuwe namen toe aan onze huidige portefeuille. Hou ons in de gaten!
House Of Entertainment is een full service marketing-, communicatie-, organisatie- en managementbureau, dat ontstond in 2017. Op jaarbasis organiseert de eigen productieafdeling een 100-tal events (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis), goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten en organisatoren kunnen bij het bedrijf terecht voor de volledige omkadering op maat van hun wensen. De marketing- en communicatieafdeling is voor commerciële merken de ideale bruggenbouwer naar de entertainmentwereld. Dit najaar rolt House of Entertainment zijn eigen boekingsafdeling uit waarmee het bedrijf verder evolueert als allround speler op de Belgische entertainmentmarkt.

Het bericht Andy Peelman in zee met House of Entertainment! verscheen eerst op Belg.be.

❌