[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

Hoelang mogen kinderen gamen en welke grenzen moet je bewaken?

Door Johan

Hoelang mogen kinderen gamen en welke grenzen moet je bewaken

Hoelang mogen kinderen gamen en welke grenzen moet je bewaken?

Recent organiseerde de Gezinsbond nog een voordracht over gamende kinderen. Gamende kinderen zitten soms te lang voor hun beeldscherm gekluisterd, krijgen er soms geweld te zien en kunnen er zelf het slachtoffer worden van cyberpesten. Ouders doen er goed aan om de speel- en rusttijden te bewaken en na te gaan of games al dan niet geschikt zijn voor hun kind.

Beeldschermtijd beperken

Voortdurend naar een beeldscherm kijken is ongezond. Niet alleen gaan de ogen er snel op achteruit, maar bovendien kan het ook voor slaapproblemen, rugklachten en nekklachten zorgen. En wanneer je voor een beeldscherm zit, beweeg je niet, wat net voor een jong kind heel belangrijk is. Daarom is het in de eerste plaats de taak om de beeldschermtijd per dag te beperken. Dat gaat dan niet alleen over gamen, maar bijvoorbeeld ook over het tv-kijken of het appen.

Onthoud vooral dat de cijfers best wel tegenvallen. Kinderen tussen vier en acht jaar mogen maximaal éér uur per dag voor een televisiescherm spenderen. Vanaf acht jaar geldt een maximum van anderhalf uur per dag. En vanaf het twaalfde levensjaar kan je zelfs al twee tot drie uur per dag naar een beeldscherm staren. Dat geldt ook voor volwassenen.

Speel- en rusttijden

Niet alleen mogen kinderen per dag niet te veel naar een beeldscherm kijken, bovendien is het voor jonge kinderen ook geen goed idee om langdurig naar een beeldscherm te staren. Voor kinderen jonger dan zes jaar geldt dat ze nooit langer dan 15 minuten aaneensluitend naar een beeldscherm mogen kijken. Voor kinderen tussen zes en acht jaar geldt een maximum van 30 minuten per keer. Langere gamesessies zijn voor deze leeftijdsgroepen dus sowieso uit den boze. Jullie kunnen perfect even samen gamen, maar dan is het weer tijd voor de kleurboeken of om te ravotten in de tuin.

Niet alle games zijn geschikt voor kinderen

Natuurlijk is het wel prettig als je een hoertje kan oppikken in een gestolen wagen om ze vervolgens levenloos in een donker steegje achter te laten, maar je snapt best wel dat niet meteen is wat je je achtjarige moet voorschotelen. Een goede indicator is de PEGI-leeftijdsclassificatie. Op de gamehoesjes is steeds met symbolen weergegeven wat er in het spel aan bod komt. Vaak gaat het dan over seks, drugs, grof taalgebruik of zelfs gokken. Op basis hiervan wordt vervolgens weergegeven vanaf welke leeftijd het spel geschikt is. Dit geeft enkel een indicatie op het vlak van de geschiktheid van het gebeuren, maar niet over de benodigde vaardigheden of de moeilijkheidsgraad van het spel.

Bovendien blijft het natuurlijk gaan om een indicatie. Zo kan je Fortnite volgens de PEGI-leeftijdsclassificatie reeds spelen vanaf 12 jaar. Toch waarschuwen ze er bij Technika10 voor om het spel niet te laten spelen door kinderen die nog op de lagere school zitten. Uiteindelijk komt er vrij veel geweld aan bod en is het toch de bedoeling om 99% van de spelers uit te schakelen. Daarnaast is het spelletje extreem verslavend en dat is dan weer iets waar de PEGI-leeftijdsclassificatie geen rekening mee houdt. Bekijk daarom zelf altijd even enkele beelden van het spelletje, probeer het eventueel zelf uit en lees wat andere ouders erover te vertellen hebben alvorens je het aan je kind voorschotelt.

 

Het bericht Hoelang mogen kinderen gamen en welke grenzen moet je bewaken? verscheen eerst op Belg.be.

Blankenberge herdenkt ingetogen de bevrijding

Door Carine.S

Blankenberge herdenkt ingetogen de bevrijding, nu 75 jaar geleden. Op zaterdag 12 september om 11 h. werd in heel beperkte kring de Bevrijding van de stad herdacht.  Omwille van corona kon deze plechtigheid niet uitgebreid gevierd worden. Dus waren enkel de burgemeester en het schepencollege, samen met een aantal genodigden aanwezig.

76 Jaar geleden

Op 9 september was het precies 76 jaar geleden dat Blankenberge door het Canadese regiment XII th Manitoba Dragoons werd bevrijd. Dit gebeurde onder het bevel van luitenant Eric James. Het college van burgemeester en schepenen alsook een paar verenigingen legden bloemen neer aan het huldemonument op het Manitobaplein. Het plein waar de herdenking doorging heeft ook als eerbetoon aan dit regiment zijn naam te danken.

Mini uitgave

Ook een dametje wiens familielid daar sneuvelde was – naar jaarlijkse traditie – paraat.
Burgemeester Daphné Dumery hield een korte toespraak waarin ze betreurde dat het een mini-uitgave was van de mooie jaarlijkse traditie. Die zou normaal gezien ook muzikaal omlijst wordt door de fanfare. Desalniettemin wees ze op het belang van deze respectvolle herdenking om de herinnering levend te houden aan de vele jonge soldaten die sneuvelden om Blankenberge te bevrijden. Ze sloot de toespraak af met de belofte dat het volgend jaar dubbel feest wordt (laat ons hopen) met “andere bubbels” dan die waar we momenteel mee geconfronteerd worden.

Boek

Naar aanleiding van deze 76ste verjaardag stelde stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester een boek samen. Deze uitgave met 208 pagina’s en 90 illustraties beschrijft de bevrijding van Blankenberge. Het kreeg de titel titel  “Blankenberge tijdens WOII” (bezetting, bevrijding en herdenking). Daarin vertelt hij het verhaal van Blankenberge tijdens deze duistere dagen, die hij een beetje vergelijkt met de lockdown tijdens deze coronacrisis.
Het boek is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme en Standaardboekhandel Blankenberge en kost 19,99 euro.

Voor meer info:  

Toerisme Blankenberge

Hoogstraat 28370 Blankenberge Tel. +32 (0)50 636 620 

toerisme@blankenberge.be

 Voor meer foto’s klik hier

 

Het bericht Blankenberge herdenkt ingetogen de bevrijding verscheen eerst op Belg.be.

Bert Gabriëls gaat weer lachen met het nieuws

Door PVDBD

Bert Gabriëls gaat weer lachen met het nieuws: “Coronaproof, over showbizz, sport en politiek, en het gaat vooruit!” De mensen hebben duidelijk goesting, want we spelen de #Eindejaars2 meer dan vorig jaar!”

Bert Gabriëls eidejaarsconference 2

officiële première

Na de laaiend enthousiaste reacties van het publiek en de recensenten, is stand-up comedian Bert Gabriëls zich volop aan het voorbereiden op zijn 2de eindejaarsconference. “Ik ben bezig met de afwerking van de laatste juridische dossiers, want de komende weken focus ik mij op mijn actualiteitsconference. Ik start in Nederland met ‘Is er nog iets gebeurd? ’, een voorstelling die er normaal in het voorjaar had moeten plaatsvinden. Eind oktober switch ik en starten we in Borgerhout met de try-outs van de #Eindejaars2. De officiële première is voorzien op 27 november in De Grote Post in Oostende.

Antwerpse Arenbergschouwburg

De feestelijke voorstelling, inclusief radio- en tv-opnames, is op 2de kerstdag voorzien in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Ik ben aangenaam verrast dat de belangstelling bij het publiek zo groot is, want er staan al bijna 40 voorstellingen op het programma. Da’s een pak meer dan vorig jaar, wat wil zeggen dat de mensen duidelijk nood hebben aan humor. Ze hebben goesting om te lachen, dat merk ik de laatste weken ook tijdens mijn eindemaandsconferences die behoorlijk vol zitten.

coronaproof

De man die tegenwoordig alom aanwezig is als hoofdrolspeler in een reclamecampagne voor goedkoper internet en telefonie is blij dat hij weer fulltime kan spelen. “Het is dankzij de inspanningen van de theaters dat je op al die plekken in Vlaanderen coronaproof kan komen meelachen met het nieuws. Het wordt opnieuw een gevarieerde show. Het was een uitzonderlijk jaar.

Powerpoint van Wilmès

met stilstaande vliegtuigen en vliegende parasols, ons dagelijks gepruts met de lockdown, de staycation en de mondmaskers, en natuurlijk de Powerpoint van Wilmès en de pullekes van Marc Van Ranst. Maar ook Wout van Aert, pater Damiaan en alle helden van de zorg speelden natuurlijk een hoofdrol dit jaar. De Amerikaanse verkiezingen en Donald Trump zijn een onderwerp, net als de verhalen van sommige BV’s én uiteraard blikken we terug op de regeringsonderhandelingen, want als je daarmee lacht, gaat het plots wél “vooruit”. Achter de mondmaskers kan er goed gelachen worden”, zegt Bert Gabriëls geamuseerd.

Meer info over Bert Gabriëls vind je op www.bertgabriels.be. Je kan je op zijn site ook inschrijven op zijn gratis nieuwsbrief, waardoor je op de hoogte blijft van zijn activiteiten.

Je kan Bert Gabriëls ook volgen op Facebook en Instagram.

Bert Gabriëls eidejaarsconference 2

Het bericht Bert Gabriëls gaat weer lachen met het nieuws verscheen eerst op Belg.be.

Nick & Simon krijgen complimenten van Paul Simon

Door PVDBD

Nick & Simon krijgen complimenten van Paul Simon. Vrijdag verscheen de nieuwe single ‘Oostenwind’, tevens de voorbode van het nieuwe album ‘NSG’, wat staat voor ‘Nick & Simon & Garfunkel’. In het spoor van Paul Simon & Art Gartfunkel nam het populaire Nederlandse duo 12 nieuwe Nederlandstalige liedjes op die de sfeer van dat andere, iconische duo uitademt. Het album verschijnt in november, maar ondertussen kregen Nick & Simon deze week onverwachte complimenten van de legendarische Paul Simon.

Nick & Simon Oostenwind

Woody Harrelson

In juli gaven wij een optreden in Brielle, waar de bekende Amerikaanse acteur Woody Harrelson te gast was, samen met zijn Nederlandse buurman. Beiden wonen op Hawaï, maar Woody was voor een familiebezoek van zijn vriend even meegekomen naar Nederland. Tijdens dat bewuste optreden brachten we ook nummers uit het Simon & Garfunkel-repertoire, waaronder ‘Homeward Bound’. Dat laatste werd door Harrelsons buurman gefilmd’, zegt Simon. Na het optreden nodigde Woody het duo uit aan z’n tafel. “Tussen de lijntjes van ons gesprek zei hij dat Paul Simon één van z’n beste vrienden is en dat hij het filmpje van ons optreden zeker naar hem zou doorsturen. Ik vond het een beetje onwerkelijk”, zei Nick.

Paul Simon

Groot was de verbazing toen Nick & Simon, via Woody Harrelson, een videoboodschap kregen van Paul Simon.Ik zag een video van jullie en dat klonk erg goed”, zei de singer-songwriter enthousiast. “Ik wist echt niet was ons overkwam”, zegt Nick. “Dat hij ons heeft horen zingen en het echt vond klinken als Simon & Garfunkel, dat is niet te bevatten”, zegt Simon.

Verrast

Ook hun goede vriend Kees Tol, waarmee ze het succesvolle televisieprogramma ‘Nick, Simon & Kees: Homeward Bound’ maakten en op Amerikaanse bodem op zoek gingen naar de roots van hun muzikale idolen, was verrast. “Nou, op die manier is de cirkel rond. Ongelofelijk”, reageerde hij toen hij de videoboodschap van Paul Simon te zien kreeg.

De nieuwe Nick & Simon-single ‘Oostenwind’ is vanaf nu digitaal beschikbaar. In november verschijnt ‘NSG’, hét album met 12 gloednieuwe Nick & Simon-nummers geïnspireerd op de muziek van Simon & Garfunkel.

De releases verschijnen op het Warner Music-label.

Het bericht Nick & Simon krijgen complimenten van Paul Simon verscheen eerst op Belg.be.

Mathias Vergels is Misschien een Betere man geworden

Door PVDBD

Mathias Vergels is Misschien een Betere man geworden. In april werd ik 28 en mensen zeggen wel eens: ‘hoe ouder je wordt, hoe beter’, dus misschien ben ik de voorbije jaren dan toch een betere man geworden”, zegt zanger-acteur Mathias Vergels breed glimlachend. Uit zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ verscheen  vrijdag zijn nieuwe single ‘Betere man’, met een videoclip die hij opnam in de prachtige omgeving van de Lembeekse Malakofftoren. “De bandshots zijn een ludieke knipoog naar The Beatles, maar meer moet je daar niet achter zoeken.

Hoes Mathias Vergels Beter Man

Drukke Festivalzomer

Normaal was dit het moment waarop Mathias Vergels kon terugblikken op zijn drukste festivalzomer en de doortochten op de Druivenfeesten en Suikerrock, maar buiten de meer dan geslaagde passage in het voorprogramma van De Kreuners en enkele losse, akoestische optredens met zijn kameraad, muzikant en songwriter Manu Huylebroeck, strooide corona roet in het eten. “Net als iedereen dacht en hoopte ik dat het virus sneller zou gepasseerd zijn. In het begin was het balen en was ik er niet goed van toen ik zag hoe al die optredens werden verplaatst en doorgeschoven naar volgend jaar. Ondertussen kan ik er al beter mee leven, maar ik hoop om toch weer snel op het podium te kunnen staan met mijn bandje. Man, dat spelen voor een publiek, ik heb dat ontzettend gemist. Binnen ‘de muziek’ is dat nog steeds één van de dingen die ik het liefst doe. Net omdat ik het zo leuk vind, verlies ik vaak de tijd uit het oog en durft de bis wel al eens wat langer duren (lacht).

Beder doen

Net als ‘Wij alleen’, een nummer dat samen met ‘Helena’, ‘2’ en ‘1 keer voor altijd’ terug te vinden is op zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’, schreef hij mee aan ‘Betere man’, samen met Ingrid Mank, Manu Huylebroeck en Joes Brandts. “Het draait inderdaad om verontschuldigingen en de belofte om het beter te doen. Mannen en excuses, het is een kunst. Laten we zeggen dat er heel wat dingen in de tekst staan waarmee ik mij kan identificeren (lacht). En naar mijn kameraden toe is het een welgemeende sorry voor de telefoon die ik weer niet heb gehoord (lacht).”  “Of ik zelf een betere man ben geworden?

Vader worden

Goh, mijn leven is net zoals bij iedereen sterk geëvolueerd. Zelf vader worden had een enorme impact op mij. Ik voel mij ontzettend verantwoordelijk voor mijn zoontje Emile. Die kleine is mijn alles en hij zorgde er ook voor dat de band met mijn vader sterker is geworden. Ondanks de corona-miserie ben ik al bij al gelukkig. Ik heb een dak boven mijn hoofd, ik mag elke dag doen wat ik graag doe en ik ben omringd met allemaal mensen die mij gère zien. Genoeg argumenten en ingrediënten om een betere man te worden. Reken maar!”

De nieuwe single ‘Betere man’ van Mathias Vergels is terug te vinden op het album ‘Waar is Mathi?’. De single is  digitaal beschikbaar op het H.K.M-label.

 

 

 

Het bericht Mathias Vergels is Misschien een Betere man geworden verscheen eerst op Belg.be.

vanHaren wil 43 ex-Brantanowinkels heropennen vanaf 1 feb 2021

Door Johan

schoenen brantano

vanHaren wil 43 ex-Brantanowinkels heropennen vanaf 1 feb 2021. Onzekere tijden voor ex werknemers Brantano. Worden ze mee overgenomen of niet

vanHaren bouwt haar nieuwe 43 winkels om

Vanaf 1 februari 2021 zijn heropeningen gepland

Waalwijk, 4 september 2020 – De Nederlandse schoenenketen vanHaren bevestigt vandaag opnieuw dat het 43 winkels van Brantano zal overnemen. Deze winkels worden omgebouwd tot vanHaren filialen. Het bedrijf doet haar uiterste best om zoveel mogelijk personeelsleden van Brantano een baan te bieden. vanHaren neemt de komende periode ruim de tijd om nieuwe medewerkers mee te nemen in de werkwijze en cultuur van het bedrijf.

De betrokken winkels gaan dicht op 1 oktober van dit jaar en heropenen, als vanHaren filialen, geleidelijk vanaf 1 februari 2021. Die tijd heeft vanHaren nodig om de winkels de typische ‘look and feel’ te geven en het personeel op een professionele manier op te leiden in overeenstemming met de normen en waarden van het bedrijf.

Constructieve samenwerking sociale partners

Het is vanHaren menens met België. Het managementteam neemt de komende weken weer contact op met de sociale partners om de volgende stappen van de herstart te bespreken. De integratie van de nieuwe personeelsleden, hun opleiding, en ‘training on the job’ zullen hierbij op de agenda staan. vanHaren vertrouwt erop dat de gesprekken met de sociale partners constructief en sereen kunnen verlopen. De schoenenketen vindt een positieve houding belangrijk in de zakenwereld, en dit zal het bedrijf helpen om van de meer dan 40 winkels die het overneemt en de hiermee gemoeide investering, een succes te maken.

Het bedrijf beseft dat het voor de werknemers van Brantano een zware periode is, na een al erg zwaar en onzeker voorjaar. Samen met de sociale partners zullen ze er alles aan doen om zo zorgvuldig mogelijk de beste oplossingen uit te werken.

Werknemer centraal

vanHaren geniet een ijzersterke reputatie als het op personeelstevredenheid aankomt. Zo werden ze enkele keren verkozen tot beste werkgever in Nederland. Die traditie wil de schoenenketen ook in België verderzetten. Het bedrijf investeert dan ook meteen in een opleidingsprogramma van haar nieuwe mensen in België, om hun overgang naar het bedrijf zo aangenaam mogelijk te maken.

vanHaren zal tijdens de opleiding luisteren naar de vragen en bezorgdheden van de nieuwe personeelsleden, hen de bedrijfscultuur bijbrengen en trainen op technische en commerciële vaardigheden.

Het bericht vanHaren wil 43 ex-Brantanowinkels heropennen vanaf 1 feb 2021 verscheen eerst op Belg.be.

Hunter Falls legt zijn hart bloot in nieuwe single Feel Good

Door PVDBD

Hunter Falls legt zijn hart bloot in nieuwe single Feel Good. Singer-songwriter Hunter Falls legt zijn hart bloot in nieuwe single ‘Feel Good’. Tijdens de lockdown heeft de 25-jarige singer-songwriter Hunter Falls allesbehalve stilgezeten. Hij schreef een reeks steengoede nummers die hij nu wilt uitbrengen. De eerste single daaruit was ‘Starshine’. Hunter Falls gaat nu verder met commerciële pop met een Amerikaanse tint en stelt zijn nieuwe single ‘Feel Good’ voor.

Hoes-Hunter-Falls-feel-Good

Bucketlist

Hunter Falls kijkt eerst nog even tevreden terug naar de vorige single. “Op het moment van de release is alles heel spannend, omdat elk nummer een nieuw begin is. Het maakt me altijd benieuwd om te zien waar de muziek mij brengt. Maar ook met een flinke portie doorzettingsvermogen is het soms wel eens een stress-momentje. Ik heb dan ook het geluk om te kunnen samenwerken met mijn manager, iemand die ik al 17 jaar ken. We begrijpen elkaar goed, waardoor we sneller knopen kunnen doorhakken. Mijn vorige single ‘Starshine’ werd opgenomen in verschillende playlists van nationale radio’s. Dit was voor mezelf zeker iets wat op de ‘bucketlist’ stond! De steun die ik kreeg van mijn omgeving was ongelofelijk. Het deed deugd om te zien hoeveel mensen er in mij geloven. Om eerlijk te zijn, heeft dat mij misschien zelfs nog het meeste gedreven om het beste van mezelf te geven bij deze release”, zegt Hunter Falls.

Uitlaatklep

“De nieuwe single ‘Feel Good’ gaat in essentie over jezelf beter willen voelen. Ik had nogal een moeilijke jeugd. Daardoor werd ik gedwongen om onder verschillende soorten paraplu’s te schuilen voor het onweer, bij wijze van spreken. Ik geloof dat er in ons allemaal ook de drang naar die ‘Feel Good’ zit. Ik heb het nummer geschreven voor mezelf, zodat ik mijn hart kan luchten. Het is niet altijd gemakkelijk om mijn gedachtes bloot te leggen, maar songwriting is voor mij een echte uitlaatklep. Ik schrijf over mijn leven, mijn gevoelens en hoe ik over verschillende dingen denk. Met deze single wil ik vooral verbinding voelen met mijn fans. Ik heb zoveel steun gekregen van iedereen en wilde graag iets terugdoen. Daarom heb ik besloten om als bedankje een ‘Dinner in the Sky’ weg te geven. De fans kunnen meer informatie terugvinden op mijn social media kanalen”, zegt Hunter Falls met de knipoog.

Songwriting

“Tijdens de lockdown had ik veel tijd om te schrijven, maar dat doe ik eigenlijk op elk moment van de dag. Als ik ’s nachts in bed lig en een melodie begin te neurieën, sta ik op om het deuntje op te nemen. Momenteel is het iets drukker door alle releases die er nog aankomen, maar ook nu begin ik spontaan melodieën te zingen doorheen de dag. Dat is voor mij een indicatie dat het tijd is om weer in de studio te kruipen!

Toen ik 16 jaar was, schreef ik mijn eerste song. Mensen uit mijn omgeving vonden het best wel goed en die bevestiging motiveerde mij om er verder mee te gaan. Naast mijn eigen project ‘Hunter Falls’, schrijf ik ook nummers voor andere artiesten. Het is altijd fijn om samen te werken, omdat je dan op kunstwerkjes stuit die je normaal nooit alleen zou maken! Als je me zou vragen wat mijn ultieme droom is als songwriter, dan heb ik me altijd al afgevraagd hoe het zou klinken als ik een nummer zou maken met Sia. Ik vind haar ongelofelijk getalenteerd en zou eens willen meemaken hoe de magie van het songwriten in haar hoofd voor vuurwerk zorgt”, besluit Hunter Falls.

‘Feel Good’, de nieuwe single van Hunter Falls, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Hunter Falls legt zijn hart bloot in nieuwe single Feel Good verscheen eerst op Belg.be.

The Musical Academy vakantiekampen lokten bijna 300 jongeren

Door PVDBD

The Musical Academy vakantiekampen lokten bijna 300 jongeren. Ondanks de gesloten theaterzalen was dit in de zomermaanden een voltreffer. Samen zingen, dansen, spelen én plezier maken. En dat met bijzondere aandacht voor het groepsgevoel! Dat is het opzet van The Musical Academy. Een dans- en musicalopleiding voor jongeren en jongvolwassenen tussen 8 en 25 jaar. Deze werd opgericht door musicalproducent Deep Bridge. Gekend van o.a MAMMA MIA!, Rocky Horror Show, Charlie and the Chocolate Factory, ‘The Sound of Music, e.v.a. De belangstelling was groot.

(Foto: Deep Bridge)

Nieuw academiejaar

Met een feestelijk ontbijt start op 3 oktober een nieuw academiejaar. Het enthousiasme is overweldigend. We zijn van 40 leerlingen in de jaaropleiding doorgegroeid naar 280. Dit jaar start ook een opleiding ‘dans’ onder leiding van Thalisa Mintiens. Alle richtingen zitten vol. In januari komt er een nieuw instapmoment. Maar ook daar al een aanzienlijke wachtlijst”, aldus Grietkin Deroo, coördinator van de opleiding. Naast de jaaropleiding organiseert The Musical Academy ook vakantiekampen en masterclasses.

Coronaproof

Door de coronamaatregelen werden alle theater- en musicalproducties verplaatst. Doch de belangstelling voor musical bij jongeren en jongvolwassenen blijft groeien. Het bewijs zijn de vakantiekampen die The Musical Academy in juli en augustus organiseerde. “Wat begon met 2 stageweken en 40 deelnemers is gegroeid naar 9 weken en bijna 300 deelnemers. De vakantiekampen werden volledig coronaproof georganiseerd. En dat met respect voor de bubbels van 50. Alle kampen zijn feilloos verlopen, zonder enige besmetting. Het toont nog maar ’s aan dat ook onze sector perfect veilig dingen kan organiseren.

Profesionals

Uniek aan The Musical Academy is dat wordt gewerkt rond het materiaal van een grote musicalproductie. Gedurende 5 dagen krijgen de leerlingen een stoomcursus van professionals uit het vak: Mark Tijsmans, Floris Devooght, Laurenz Hoorelbeke, Kenny Verelst, Aaron De Veene, Helle Van der Heyden, Oonagh Jacobs, Thalisa Mintiens, Margriet Middel, Baptiste Vuylsteke, Jasmine Jaspers en Matthew Michel. Daarnaast waren er verrassingsontmoetingen van o.a. Ianthe Tavernier, Ilse La Monaca, Michiel De Meyer en Nordin De Moor. Iedereen bouwde mee op naar het wekelijkse toonmoment op vrijdag. Door corona zonder publiek, maar dat hebben we opgevangen door elk slotmoment op te nemen. Na afloop kreeg iedereen een videolink die hij of zij kon delen”, zegt Grietkin Deroo.

Hechte groep

Het is heel fijn om in deze bizarre tijden toch nog creatief bezig te zijn”, zegt docent Floris Devooght. “De combinatie van ons werk doen en de microbe doorgeven aan jongeren is fantastisch. Je ziet hen openbloeien en elke dag met een brede glimlach naar huis gaan. Dat motiveert mij enorm. Het is verbazingwekkend en het ontroert mij als ik zie hoe ze op zo’n korte tijd een hechte groep worden.

Positief signaal

Jonge mensen vinden het belangrijk om een positief signaal te krijgen, ook al zijn er momenteel erg weinig voorstellingen. Het is een wisselwerking. Na bijna een half jaar inactiviteit binnen de sector is het fijn dat er op deze manier toch mogelijkheden zijn voor musicalacteurs die anders op het podium schitteren. Heel wat jongeren kregen tijdens deze kampen de musicalsmaak te pakken en hebben zich inmiddels ingeschreven bij de jaaropleiding. Daar kunnen ze verder groeien en misschien op een dag zelfs meespelen in één van de Deep Bridge-producties”, klinkt het bij de producent.

Het bericht The Musical Academy vakantiekampen lokten bijna 300 jongeren verscheen eerst op Belg.be.

De Sint-Amanduskerk te Uitkerke krijgt opnieuw een windhaan

Door PVDBD

De Sint-Amanduskerk te Uitkerke krijgt opnieuw een windhaan. Op zaterdag 5 september a.s. worden met de herplaatsing van de windhaan op de torenspits van de kerk van Uitkerke – Blankenberge, de herstelwerken afgesloten. Daarmee zal de kerkfabriek de werken officieel als beëindigd kunnen beschouwen. Het kruis van de 48 m hoge toren van de kerk van Uitkerke werd noodgedwongen op 27 september 2018 verwijderd. Tijdens de voorgaande winter had de Sint-Niklaas storm er voor gezorgd dat de spits niet meer helemaal recht stond.

(binnenzicht van de kerk)

Waterinsijpeling

Daarop werd besloten het ijzeren kruis van 9,50 m met windhaan te verwijderen. Daarbij werd de spits tijdelijk waterdicht gemaakt. Het herstel werd in de lente van dit jaar aangevat. Bij het ontmantelen van de spits bleek de schade veel groter dan eerst gedacht. Waterinsijpeling zorgde ervoor dat de boom die de spitsconstructie draagt over een lengte van 6 m enorm beschadigd was en totaal vernieuwd moest worden. Tevens waren de 8 dakkapellen van de kerk aan vervanging toe.

Omvangrijke werken

De firma Bosch bouwde een stalen werkplatform boven op de toren om die omvangrijke werken te kunnen uitvoeren. Een geheel nieuwe houten spits werd opgebouwd. Het kruis met nieuwe ijzeren langsarmen werd net voor de zomer opnieuw bevestigd. De houten delen werden behandeld tegen de beruchte boktor (houtkever), zodat die beestjes voor geen nieuwe beschadigingen kunnen zorgen. De totale kostprijs voor het herstel van de spits van de kerk bedraagt €103.723,62. De verzekering voorzag een tussenkomst van €30.238,-.

Nieuwe vergulde windhaan

De rest van de kosten, zijnde €73.485,62 , werden volledig gedragen door de kerkfabriek zelf. Om aan het nodige geld te geraken werd een stukje landbouwgrond verkocht. De haan zelf wordt officieel op zaterdag 4 september omstreeks 11u opnieuw bovenop de spits geplaatst. dit zal gebeuren door leden van de kerkfabriek en E.H. Luc Vantyghem, pastoor van de parochie. Daarmee zullen alle Uitkerkenaars, na bijna 2 jaar afwezigheid, dankzij de nieuw vergulde windhaan kunnen zien vanwaar de wind komt. Het voltallige kerkfabriek Sint-Amandus hoopt u massaal te mogen begroeten op deze heugelijke gebeurtenis. Na 5 september volgt hier nog een update.

Op de foto: Lieven Vergauwen (secretaris) Eric Vercruyce (lid en fier poserend met de haan) en aannemer Ruben Bosch uit Torhout

Eindelijk zover!

Op zaterdag 5 september was het eindelijk zover. Een tachtigtal inwoners volgden gespannen vanop de grond het terugplaatsen van de vernieuwde vergulde haan. Omstreeks 11.10u keek de windhaan opnieuw vanop zijn vertrouwde plek over Uitkerke. Het terugplaatsen werd gedaan door de aannemer Ruben Bosch. Daarna mocht de pers naar boven om dit gebeuren met enkele prachtige foto’s voor de toekomst vast te leggen. En de haan? Die kijkt vanaf nu terug over Uitkerke en geeft opnieuw aan vanwaar de wind komt. Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd op een kleine receptie door de voorzitter en de leden van het kerkfabriek.

Nog een weetje: De nieuwe windhaan moest gemanipuleerd worden met handschoenen omdat door het zweet van de handen de kans bestond dat het goud er zou vanaf komen.

meer foto’s klik hier

 

 

 

Het bericht De Sint-Amanduskerk te Uitkerke krijgt opnieuw een windhaan verscheen eerst op Belg.be.

Jens Deltour met eerste single Leef je leven

Door PVDBD

Jens Deltour met eerste single Leef je leven. De 25-jarige charmezanger Jens Deltour uit Wevelgem en hoefsmid brengt vandaag zijn eerste nummer uit sinds de nationale lockdown, getiteld ‘Leef Je Leven’. “Als ik mezelf zou moeten omschrijven, zou ik zeggen ‘feestmaker in hart en ziel’. Zo kennen de mensen mij en dat wil ik ook uitstralen met mijn nummers. Ik sta al 7 jaar op de planken en begin elke dag met de glimlach”, zegt een enthousiaste Jens Deltour.

Jens Deltour

Leef je leven

“Ik ben heel blij met de release van mijn nummer ‘Leef je leven’. Met dit liedje wil ik de mensen  herinneren aan de avonden vol entertainment en plezier, zoals we ze vroeger beleefden. Mijn publiek en ik samen. Wanneer ik ga optreden is dat met 1 duidelijk doel. Namelijk om de mensen een onvergetelijke avond te bezorgen. Met ‘Leef je leven’ probeer ik mijn doel te vertalen met woorden. Het is een echte meezinger, waarop ik niet kan blijven stilstaan, maar dat is natuurlijk ook een beetje mijn persoonlijkheid. Voor mij is de avond pas geslaagd wanneer ik iedereen zie bewegen en dansen”.

Nieuw avontuur

Jens zijn zangcarrière begon op een ludieke manier. “Tijdens het verjaardagsfeestje van een goede vriend werd een schlagernummer gespeeld. Ik zag een micro liggen en begon mee te zingen met het refrein. Ik merkte dat de zaal in enkele ogenblikken gevuld was met publiek én een flinke portie ambiance. Ik vond het enorm plezant en vanaf toen had ik de microbe te pakken. Vanaf dan wist ik dat ik mijn nieuwe hobby had gevonden en dat ik aan de start stond van een nieuw avontuur. Naast mijn zangcarrière ben ik actief in de bouwsector én ben ik hoefsmid. Ik vind het belangrijk om met een lach en vol goesting te kunnen starten aan de dag. Tijdens het verzorgen van de hoeven van de paarden of wanneer ik in de graafmachine zit, zal je me heel vaak horen zingen”, zegt Jens.

Sfeermaker

“Ook ik word getroffen door de crisis, net zoals de volledige cultuur- en evenementensector. Het is volgens mij een slag in het gezicht. Als sfeermaker haal ik veel voldoening uit het zingen en brengen van plezier. Het is dan ook zeer jammer dat de crisis hier een stokje voor steekt. Ik hoop dat, wanneer de regering het weer zou toelaten, ik mijn optredens snel kan hervatten om opnieuw de polonaise te dansen met het publiek. Ik sta dan ook de popelen om mijn volgende sfeermakers op hen af te vuren, want ook ik heb niet stilgezeten tijdens de lockdown. Natuurlijk ligt alle focus eerst op ‘Leef je leven’, maar men kan nog veel muziek van mij verwachten!”, besluit Jens met een energieke knipoog.

‘Leef je leven’, de nieuwe single van Jens Deltour, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Jens Deltour met eerste single Leef je leven verscheen eerst op Belg.be.

Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over

Door PVDBD

Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over. Sfeer en gezelligheid, dat is waar muziek vandaag de dag om draait. De akoestische gitaar is helemaal terug. De harde beats die uit de draaitafels komen, zijn even van de radio verdwenen. Maar volgens de Belgische band zijn dancetracks meer dan enkel wat beats en dat willen ze  bewijzen met hun herwerking van Hot Right Now van DJ Fresh.

Uncle Phil

beats en synthesizers

Het originele, opzwepende, pompende Drum & Bass-nummer van DJ Fresh wordt vervangen. en dat door een melodieuze, akoestische, zomerse feelgood vibe. Uncle Phil brengt de pure song die verborgen zit onder de beats en de synthesizers naar voor. Het eindresultaat is een pareltje met evenveel Ibiza vibe als het origineel. Alleen sluit deze versie eerder aan bij een cocktail op een verlaten strandje, in plaats van in een overvolle discotheek, wat toch nog even niet toegelaten is.

Minder beats, meer Uncle Phil

Uncle Phil, die recent met hun herwerking van de 80’s-klassieker Dolce Vita een plaats in de Ultratip wisten te bemachten en op Spotify meer dan 100.000 streams behaalden, slaat met deze herwerking een ander pad in. “De 80’s-hit Dolce Vita hebben we net meer laten pompen om een jonger publiek kennis te laten maken met de de hits uit de 80’s. Met deze herwerking van ‘Hot Right Now’ doen we het omgekeerde. Generaties die geen fan zijn van dance muziek en dat vooral ‘boenkeboenkemuziek’ vinden, laten we nu kennismaken met de mooie nummers die verborgen zitten onder al dat computergeweld”, zegt drummer Jelle, die op het idee kwam om dit nummer te herwerken. “We hebben het arrangement wat aangepast en de harmonie helemaal anders opgebouwd, om die laidback, akoestische feel te geven.”

20.000 streams

We zijn in de eerste plaats een coverband. Voor ons was het een logische keuze om een cover te herwerken. Soms kriebelt het wel eens om zelf in de pen te kruipen, maar eigen geschreven nummers staan nog niet op de planning. Al zeggen we natuurlijk nooit nooit. ‘Hot Right Now’ is uitgekomen op 14 augustus en haalde binnen 14 dagen al meer dan 20.000 streams. Ook met ons vorige nummer ‘Dolce Vita’ haalden we na 3 maanden al meer dan 100.000 streams. Dat zijn voor ons ongelooflijke cijfers. We zijn dan ook meer dan gemotiveerd om herwerkte covers te blijven uitbrengen. Onze shows zijn verplaatst naar 2021. Het zou fantastisch zijn mocht iedereen onze versie van ‘Hot Right Now’ tegen dan meezingen! Wie weet worden onze moeders wel fan van DJ Fresh”, zegt een lachende Tina Schoutens, zangeres bij Uncle Phil.

Het bericht Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over verscheen eerst op Belg.be.

Danny De Roover en Thaisa spreken Vlaanderen moed in met nieuwe single

Door PVDBD

Danny De Roover en Thaisa spreken Vlaanderen moed in met nieuwe single. Danny De Roover en dochter Thaisa brengen samen een nieuwe single om Vlaanderen een hart onder de riem te steken. Met hun single ‘Alles komt goed, alles wordt beter’ brengen ze opnieuw een nummer met een positieve boodschap. “Met dit liedje willen we onze fans een flinke portie moed inspreken in deze bijzondere tijden”, begint een hoopvolle Danny De Roover. “We laten het publiek graag kennismaken met onze prachtige duetsingle”.

Creatief Uitleven

“Het zou momenteel echter te euforisch zijn om te zeggen dat alles super gaat. Deze periode is heftig voor iedereen. Ook wij als artiesten worden heel zwaar getroffen, maar puur professioneel gezien, hebben zowel mijn dochter als ik nog andere activiteiten naast het zingen en optreden, waar we ons ook creatief in kunnen uitleven. Ook op persoonlijk vlak mogen we zeker niet klagen, al begint het wel door te wegen. Maar we zijn gezond en hebben geen nabije geliefden of vrienden moeten afgeven, daarvoor zijn we enorm dankbaar”, zegt Danny.

-Danny-De-Roover-Thaisa
(Foto: Buzzard.be)

Hoopvolle blik richting de toekomst

“Momenteel gaat het goed met ons”, zegt Thaisa. “Met de nieuwe single hebben we een nieuwe uitdaging waar we ons samen achter kunnen zetten en dat doet deugd. De nieuwe single werd geschreven door goede vriend Steve Tielens en geproduceerd door Peter Keereman. De lyrics zijn zeer actueel, gezien de huidige problematiek”. “De single benadrukt de hoopvolle blik richting de toekomst. Iedereen wordt in deze tijd massaal overspoeld door negatieve berichtgeving, maar mensen hebben nood aan positieve verhalen en perspectief om opnieuw te kunnen leven en vooral om te kunnen dromen”, gaat Danny verder.

Groeiproces

Muziek brengt mensen dichter bij elkaar. Dat geldt ook voor Danny en Thaisa. “Door onze sterke band zijn we heel nauw betrokken bij elkaars ideeën en projecten. Een nieuwe song is altijd een groeiproces. In dit proces rijpte het idee om Thaisa mee te nemen in dit verhaal en om dit samen te brengen. Al snel kregen we heel wat positieve reacties. De combinatie van onze stemmen tilt het nummer naar een hoger niveau zeggen onze trouwe fans. In het verleden stonden we al vaak samen op het podium, maar nu maakten we voor het eerst samen een single met bijhorende videoclip. De positieve energie die vrijkwam tijdens de opname van de clip op het strand, heeft ons een enorme energieboost gegeven”, zegt een tevreden Danny De Roover.

Zwaarst getroffen

“De cultuur- en eventsector is één van de zwaarst getroffen sectoren. De bezorgdheid van de regering is uiteraard begrijpelijk. Ik denk echter dat het perfect mogelijk is om een evenement te organiseren én je daarbij te houden aan alle maatregelen, zodat wij de fans een gezellige namiddag of avond vol amusement kunnen bezorgen. Ik blijf het jammer vinden dat er geen rekening gehouden wordt met de manier waarop iets georganiseerd wordt”, besluit Thaisa.

‘Alles komt goed alles wordt beter’, de nieuwe single van Danny De Roover en Thaisa, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Danny De Roover en Thaisa spreken Vlaanderen moed in met nieuwe single verscheen eerst op Belg.be.

Sammy-yo lanceert nieuwe single ‘Enough’

Door PVDBD

Sammy-yo lanceert nieuwe single ‘Enough’. Geboren en getogen in een klein kunstenaarsdorpje in Noord-Holland genaamd Bergen, was het een logische stap voor de in Antwerpen wonende Sammy-yo om van creativiteit haar broodwinning te maken. Naast schilderijen maken en een job in de marketing, schrijft ze ook haar eigen nummers. Met haar nieuw nummer ‘Enough’ vertelt Sammy-yo over de builen en bulten in het leven.

Sammy-Yo
(Foto: House Of Entertainment)

Zelfexpressie

“Toen ik opgroeide, kwam ik er al snel achter wat ik wilde doen in mijn leven. Ik was altijd druk bezig met zelfexpressie in de creatieve sector. Ik begon met zingen en schrijven. Nadien kwam daar nog kunst maken bij, een niet-alledaags beroep. Maar ik slaagde er toch in om er gedeeltelijk mijn broodwinning van te maken. Muziek is altijd al een uitlaatklep geweest. Ik heb hard moeten knokken voor waar ik nu sta, en we zijn er nog niet. In mijn leven kreeg ik heel wat klappen te verduren, zoals mensen die je dromen proberen tegen te houden. Ik bewees hen echter mijn gelijk wanneer mijn eerste nummer nationale airplay kreeg in 2014. Het was veelbelovend maar desondanks voelde ik dat ik er eerst moest achter komen wie ik zelf ben”.

Gevoel

“De innerlijke strijd begon. Maar nadat de strijd met mijn eigen onrust gewonnen was, besloot ik om toch verder te gaan in hetgeen waar ik goed in ben en wat ik ook heel graag doe en dat is nummers schrijven. Mijn nieuwe single, getiteld ‘Enough’, gaat over mijn verhouding met de liefde, een soort push & pull-relatie. Hoe alles zo mooi kan zijn, maar de volgende dag zo donker en bitter. Ik denk dat veel mensen er zichzelf in kunnen herkennen, aangezien dat nu eenmaal het leven is. Het is belangrijk om tegenslagen te accepteren en die ‘bumpy road’ over te steken. Het is niet echt mijn bedoeling om een boodschap over te brengen in een nummer, althans daar ligt de focus niet op tijdens het schrijven. Mensen interpreteren het zoals ze zelf willen. Voor mij is muziek een expressie van mijn gevoel.” zegt een zelfzekere Sammy-yo.

Toekomstplannen

“De huidige situatie heeft natuurlijk de boel op zijn kop gezet, zeker ook in de sectoren waarin ik actief ben. Toch geloof ik dat er altijd een weg is om nieuwe kansen te creëren. We kunnen hier heel veel uit leren. Ik wil mezelf opnieuw blijven uitvinden en mezelf uitdagen om creatief uit de hoek te komen. Tijdens de lockdown had ik veel meer tijd om muziek te schrijven en kunst te maken. Mijn toekomstplannen zijn nogal ambitieus. Mijn eigen, trouwe fanbase opbouwen is nu de belangrijkste uitdaging. Ik ben niet mainstream, mensen krijgen de pure Sammy-Yo te zien, wie ik ben en wat ik breng”, besluit Sammy-yo.

Het bericht Sammy-yo lanceert nieuwe single ‘Enough’ verscheen eerst op Belg.be.

vanHaren neemt deel Brantano in België over

Door Johan

schoenen brantano

vanHaren neemt deel Brantano in België over

Waalwijk, 24 augustus 2020 – vanHaren neemt per 1 oktober 43 Brantano-winkels in België over. De schoenenketen zet hiermee een belangrijke stap in haar ambities op de Belgische markt. Na de opening van 16 winkels in de afgelopen drie jaar is dit een grote sprong voorwaarts in de uitbreiding van het winkelnetwerk in België. De directie van vanHaren is zeer verheugd met deze aankoop.

vanHaren is in Nederland al ruim 90 jaar een leidende formule in de schoenenbranche. Hier kan het hele gezin terecht voor schoenen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Met een on-trend eigen collectie, de verkoop van bekende sportmerken en een hoog service level is vanHaren echt onderscheidend. Met de overname van de 40 Brantano-winkels wordt deze succesformule in België verder uitgebreid.

vanHaren draagt als familiebedrijf menselijk kapitaal hoog in het vaandel. De komende weken wordt zorgvuldig onderzocht welke betrokken Brantano-medewerkers in de vanHaren organisatie geïntegreerd kunnen worden.

De details van de overname worden in de komende periode verder uitgewerkt.

vanHaren is op de Nederlandse markt actief met 143 winkels en is onderdeel van de DEICHMANN-groep; marktleider in de Duitse en Europese schoenendetailhandel. DEICHMANN SE, werd opgericht in 1913 en is nog steeds voor 100 procent eigendom van de oprichtersfamilie. Het bedrijf is marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd. Met ongeveer 43.000 medewerkers exploiteert het meer dan 4.200 winkels en 40 online winkels.

Het bericht vanHaren neemt deel Brantano in België over verscheen eerst op Belg.be.

Zanger Jeffrey Heesen en rapper Brace vinden elkaar

Door PVDBD

Zanger Jeffrey Heesen en rapper Brace vinden elkaar in de zomerhit ‘Van mij alleen’. Trending op TikTok en 1 miljoen YouTube-views. Een paar scrolls op TikTok volstaan om het zoveelste ‘Van mij alleen’-filmpje tegen te komen waarin er, solo of in duo-vorm, heerlijk wordt meegelipt met de zomerse hitsingle van het Nederlandse duo Jeffrey Heesen en Brace. “De song hebben we al een tijdje geleden geschreven, samen met Waylon van der Heijden, maar het was vooral wachten op het mooie, tropische zomerweer. Dat is er ondertussen volop en dat merken we aan de streams en de views. Deze week overschrijden we de kaap van de 1 miljoen YouTube-views. We hadden inderdaad nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”, zegt Ossenaar Jeffrey Heesen. Zanger Jeffrey Heesen en rapper Brace vinden elkaar indit nummer

Zonnig Karakter

Opmerkelijk aan deze samenwerking is de combinatie van twee verschillende muzikale werelden die elkaar vonden. “Ik had hem vooraf gegoogeld, waardoor ik het ijs meteen kon breken toen we elkaar in de studio voor het eerst ontmoetten. De sfeer zat meteen goed. Het klikte en nauwelijks een paar uur later was ‘Van mij alleen’ opgenomen. Het zonnige karakter zit in de muziek. Zodra de song begint, voel je al meteen de energie die het nummer uitstraalt. Het tropische karakter zorgt dat je meteen zin krijgt om op het strand te zijn”, zegt de voormalige The Voice of Holland-deelnemer Brace.

Vlaanderen

Na Nederland, maken Jeffrey Heesen en Brace met ‘Van mij alleen’ nu ook de oversteek richting Vlaanderen. “Via onze sociale media kregen we al vaker de vraag of eerder de suggestie dat ons nummer ook iets zou zijn voor Vlaanderen. Met de steun van ons platenlabel maken we daar nu graag werk van. We hopen uiteraard dat we ‘Van mij alleen’ binnenkort ook eens samen kunnen brengen op een podium voor een groot publiek. Dat zou de kers op de taart zijn, ook al beseffen we dat ditt in coronatijden niet evident is”, zegt Jeffrey Heesen.

De duetsingle ‘Van mij alleen’ van Jeffrey Heesen en Brace verscheen op het Berk Music-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar. 

Het bericht Zanger Jeffrey Heesen en rapper Brace vinden elkaar verscheen eerst op Belg.be.

De lustige velodroom viert 750 jaar Blankenberge

Door PVDBD

De lustige velodroom viert 750 jaar Blankenberge. Naar aanleiding van 750 jaar Blankenberge vatte de huidige eigenaar van de lustige velodroom Thierry Monbaliu het plan op om een nieuwe gekke fiets te bouwen. Thierry vond de viering van 750 jaar Blankenberge HET moment om met zijn project van start te gaan. Thierry zocht contact met het stadsbestuur en die zagen het project wel zitten. De lustige velodroom is onlosmakelijk verbonden met Blankenberge. Als je iets ziet van of over Blankenberge zie je steeds opnieuw als blikvangers De Pier en de Lustige velodroom.

87 jaar

Ook op oude postkaarten en filmpjes zie je telkens dezelfde twee bezienswaardigheden terugkeren. Inmiddels bestaat deze houten wielerpiste zelf al 87 jaar en is qua uitzicht nauwelijks veranderd. Vele toeristen die nu al heel wat ouder zijn geworden herinneren zich zeker en vast de toertjes nog die ze als kind hebben gereden. Ook menig volwassene liet zich toen al eens verleiden tot een paar toertjes met een gekke fiets op deze piste. En dat tot groot jolijt van de toeschouwers die rondom de velodroom en op de dijk stonden opgesteld. Wie herinnert zich niet de vele lachsalvo’s van toeschouwers toen de fietsen niet wilden doen wat de berijder wou.

Meer dan 70 fietsen

Thierry, die als kleine jongen al met vader Louis meewerkte, nam in 1990 de velodroom over. Volgens aloude bekende familietraditie breidt Thierry de collectie gekke fietsen uit. Hij bouwde ondermeer de ’lambadafiets’, de meest spectaculaire van de meer dan 70 fietsen. Hij liet ook een hangar optrekken om de attractie veilig te bewaren. Tijdens de winter is de Velodroom immers afgebroken en is er heel wat onderhoud nodig aan de vele fietsen en de ’houten piste’. En nu naar aanleiding van de viering van 750 jaar Blankenberge werd op dinsdag 4 augustus.

Gratis

Het was Blankenbergs burgemeester Daphné Dummery die de nieuwe fietst “alle seizoenen” mocht uitproberen. Maar na een 10-tal meter gaf ze er reeds de brui aan. Schepen Herpoel deed het beter en hield het een volledige toer uit. Maar de overwinning was voor Fleur die twee hele toeren op de piste reed, terwijl de genodigden genoten van een natje en een droogje. De nieuwe fiets “alle seizoenen” zoals wij hem doopten is voorzien van een paraplu wat maakt dat hij voor alle weer geschikt is. Normaal mocht iedere Blankenbergenaar gratis een toertje op de lustige velodroom komen rijden, maar door de  coronapandemie wordt dit uitgesteld  tot een latere datum.

Voor meer inlichtingen over de lustige velodroom klik hier

 

 

 

 

 

Het bericht De lustige velodroom viert 750 jaar Blankenberge verscheen eerst op Belg.be.

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen

Door PVDBD

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen. Zomer in O.: Dinsdag speelt hij 2 keer in het Amfitheater van De Grote Post. Stand-up comedian Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen:“Ik hoop dat de Oostendse burgervader komt kijken. Hij is welkom!”

5foto: House Of entertainment)

Eindemaandsconference

Na zijn geslaagde eerste #Eindejaarsconference was stand-up comedian Bert Gabriëls klaar voor een goedgevuld voorjaar, inclusief een tournee langs de Nederlandse theaterzalen, maar net als bij zijn collega’s stak het coronavirus daar een stokje voor en werd Bert verplicht om zich wat terug te plooien. Hij vulde de sociale media met druk bekeken en gedeelde eindeweeksfilmpjes, en ging weer tijdelijk aan de slag als jurist. Ondertussen klaart de hemel op voor de man die in Vlaanderen wereldberoemd werd dankzij het Canvas-programma ‘Zonde van de zendtijd’. Bert is klaar om het publiek opnieuw te laten lachen. Dat doet hij aanstaande dinsdag 2 keer, wanneer hij met zijn #Eindemaandsconference te gast is in het Amfitheater van De Grote Post voor ‘Zomer in O.

Eindejaarsconference

Toch wat gezonde stress, want het is van 18 maart geleden dat ik nog eens deftig op een podium heb gestaan voor een groot publiek. Ik maak graag filmpjes, maar dat kan je niet vergelijken met stand-up comedy. Je ziet en voelt onmiddellijk aan de reacties of iets werkt of niet, want in eerste instantie speel je voor de lach van het publiek. Het applaus is fijn, maar eerder bijkomstig”, zegt Bert Gabriëls, die na het succes en de lovende reacties na de vorige editie, in het najaar opnieuw de baan op gaat met zijn2de #Eindejaarsconference.

Coronaproof

In die zin is het optreden van dinsdag een goede testcase. Coronaproof en met mondmasker kan iedereen in zijn of haar bubbel eens goed komen lachen. Dat helpt niet alleen tegen de verzuring, maar het is ook een prima uitlaatklep om wat stoom af te laten en bepaalde dingen te relativeren. Ik en mijn directe omgeving zijn tot nu toe nog gespaard gebleven, maar ik ken mensen die besmet zijn geraakt met corona. Uit respect voor hen en voor alle slachtoffers, lach ik niet met corona, maar wel met sommige maatregelen en de manier waarop die werden gecommuniceerd. Ook in Oostende is er de voorbije weken heel wat gebeurd: denk maar aan de strandreservaties of het beruchte strandpasje dat de burgemeester er op een gegeven moment wou invoeren. De problemen rond het overvolle station zijn nog steeds vers en brandend actueel.

Volledig coronaproof

Die vragen om verduidelijking. Ik zou het fijn vinden mocht burgemeester Bart Tommelein langslopen. Net als iedereen, is hij dinsdag van harte welkom op een voorstelling die de actualiteit van de voorbije maand fileert en ik zou hem graag persoonlijk bedanken, omdat de aangepaste culturele evenementen in zijn stad nog steeds kunnen plaatsvinden. Net als tijdens de #Eindejaars, wordt het een gevarieerde voorstelling waarin ik ook aandacht heb voor sportjournalistiek, showbizz en nog veel meer. In deze rare tijden krijgt het publiek dinsdag de kans om nog eens te komen lachen. Volledig coronaproof speel ik om 18u00 en 20u00.

Tickets en info vind je op https://www.zomerino.be/agenda/120/Bert_Gabriels/Eindemaands_Conference/
Meer info over Bert Gabriëls vind je op www.bertgabriels.be. Je kan je op zijn site ook inschrijven op zijn gratis nieuwsbrief, waardoor je op de hoogte blijft van zijn activiteiten.

Het bericht Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen verscheen eerst op Belg.be.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

Door PVDBD

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle: “De perfecte remedie om mijn liefdesverdriet en de coronastress even te vergeten!” “Het zijn al zware dagen geweest en het ziet er niet meteen naar uit dat het snel rustiger wordt”, zegt de bijna 28-jarige ambulancier Gert Paredis uit Bree. Vanuit Genk, waar hij in eerste instantie belast was met secundair vervoer en voornamelijk ziekenhuisoverbrengingen, groeide hij door in het Ambuce-team waardoor hij ondertussen al enkele jaren werkzaam is in Hoboken op de afdeling 112.

(Foto: House Of Entertainment)

Liefdesverdriet

Ik ben inderdaad één van de weinige Limburgers die na de avondklok ook nog in Antwerpen en regio actief mag zijn”, zegt hij glimlachend. Corona hakte er bij hem diep in, net als het liefdesverdriet dat hem vorig jaar overkwam. “Muziek is mijn uitlaatklep. Als dj heb ik gespeeld op de Beachparty in Heerenlaak, het Sint-Maartensvuur in Beek-Bree, in Versuz en Noxx. Door corona liggen die activiteiten stil, maar van de tijd maak ik nu dankbaar gebruik om de eerste DJ Gerrit-single uit te brengen. ‘Only You’ is een originele, mainstream popsong die gaat over mijn relatiebreuk en waarmee ik deze voor een stuk ook wil verwerken.

Ambulancier

Mijn job als ambulancier op zich is niet zwaar, maar wel de omstandigheden”, begint Gert Paredis opnieuw het gesprek. “Wij hebben een goede uurregeling op het werk, maar het dragen van zo’n immens beschermend pak, inclusief masker, handschoenen en verplichte lange broek, maken het bij tropische temperaturen loodzwaar. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal vraagt onze job opperste alertheid en concentratie. Je moet als ambulancier altijd gefocust klaarstaan voor de opdracht.

(Foto: House Of entertainment)

fantastisch team

Samen met de stijgende coronabesmettingen, zijn ook de Covid-19 ziekenhuisopnames in onze regio toegenomen. Maar dat is niet het enige wat wij doen, want op de 112 komen alle noodoproepen binnen. Zo zijn we ook betrokken bij verkeersongevallen, reanimaties e.a. Het is stresserend, maar we zijn hier met een fantastisch team van allemaal fijne collega’s, waar ik mij als Limburger ondertussen al helemaal thuis voel.

Ambitie

Naast fitness en af en toe wakeboarden, laadt Gert vooral stoom af wanneer hij achter de draaitafels staat, maar door de coronamaatregelen liggen die activiteiten voorlopig stil. “Ik heb het geluk dat ik nog een voltijdse job heb die ik ook nog combineer met het verhuren van licht en geluid. Momenteel zijn er geen feesten of fuiven, en met pijn aan het hart zie ik hoe mijn collega’s er alles aan doen om in deze vreemde tijden het hoofd boven water te houden. Ik word bijna dagelijks geconfronteerd met de impact van het coronavirus.

(Foto: House Of Entrtainment)

internationale dj-tour

Dat heeft me ook doen inzien dat je soms de dingen zelf in handen moet pakken om nieuwe stappen te zetten. Als je wil dat de dingen organisch groeien, moet je durven investeren en springen. Als dj speel ik voornamelijk in Noord-Limburg, maar ik wil graag gans Vlaanderen bereiken. Het einddoel? Voor de meeste dj’s is dat spelen op ‘Tomorrowland’. Ik zou zeker geen ‘neen’ zeggen, maar ik denk dat ik nog meer plezier zou halen, mochten er op termijn de mogelijkheid zijn om een internationale dj-tour uit te rollen op verschillende vakantiebestemmingen.”

Only You

Voor Gert was het een pijnlijke liefdesbreuk die aan de basis lag van ‘Only You’, zijn debuutsingle die hij uitbrengt als DJ Gerrit. Toen mijn ex-partner het een jaar geleden uitmaakte, was dat de doorslag voor dit persoonlijke nummer. Met de hulp van een professioneel team, is de mainstream, catchy popsong ontstaan. We hebben er in de studio hard aan gewerkt en ik ben ontzettend trots op het resultaat. Die relatiebreuk is nog steeds pijnlijk voor me. Ik lig daar nog wakker van, maar toch geeft de muziek mij de rust om er even niet aan te moeten denken. Het werkt inderdaad therapeutisch en ik zou het helemaal niet erg vinden als het nummer straks wordt opgepikt door de radio’s en massaal wordt gespeeld en gestreamd.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

klinkt internationaal

Het is een radiovriendelijke song, met voor mij een persoonlijk karakter, maar een universeel, herkenbaar thema. Een liefdesbreuk verwerken is niet evident, maar als deze muziek daarbij kan helpen, is mijn missie meer dan geslaagd. De mensen aan wie ik het nummer al heb laten horen, reageren enthousiast. ‘”Amai, dat klinkt internationaal”, kreeg ik al enkele keren te horen. Een mooi compliment en dat was ook de bedoeling. Net als bij alles wat ik doe, moet het plaatje kloppen. Wie weet waait ‘Only You’ ook nog over naar het buitenland, maar laat ons eerst maar in eigen land beginnen.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

DJ Gerrit zijn debuutsingle ‘Only You’ verscheen op zijn Gerrit Records-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

Meer info:

https://www.facebook.com/official.djgerrit/

https://www.instagram.com/official.djgerrit/

Het bericht Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle verscheen eerst op Belg.be.

Gunther Levi, na een stilte van 20 jaar, met nieuw soloproject

Door PVDBD

Gunther Levi, na een stilte van 20 jaar, met nieuw soloproject. “Ik zat er al 10 jaar mee in mijn hoofd, maar nooit was er tijd om er iets mee te doen. Tot het coronavirus kwam en ik plotseling geconfronteerd werd met een lege agenda. Normaal zouden wij met De Romeo’s weer een topzomer beleven, maar het virus besliste daar anders over. Laat het duidelijk zijn: ik stop niet met De Romeo’s. Zij staan nog altijd op de eerste plaats. Trouwens, ik had nooit gedacht dat ik het nog zou zeggen, maar door hen ben ik er wel achter gekomen hoe erg ik het allemaal mis.

(Foto: House Of Entertainment)

Kleine Feestjes En Evenementen

Die paar optredens die we met De Romeo’s de voorbije weken hebben gedaan, deden zo’n deugd en hebben mij doen inzien dat naast het acteren ook het zingen één van de dingen is die ik niet kan missen. Met mijn nieuwe soloprojectje ’60, 70, 80’ richt ik mij vooral op de kleine feestjes en evenementen, die hopelijk snel weer kunnen plaatsvinden. De mensen die mij boeken, kunnen de muziek kiezen uit 1 van deze 3 decennia, of een mix. Het was tijdrovend, maar ik heb mij ondertussen al geweldig geamuseerd met het selecteren van de nummers. Ik zing alleen maar covers: Wham, U2, Elvis Presley, Tom Jones, Creedence Clearwater Revival, Cliff Richard,..noem maar op. Gunther Levi, na een stilte van 20 jaar, met nieuw soloproject

20 Jaar Geleden

Iedereen kan in de bubbel of achter de mondmaskers meezingen, want het zijn alleen maar nummers die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Ja, ik vind het best spannend, want het is al meer dan 20 jaar geleden dat ik nog eens solo op het podium heb gestaan. Een nieuwe uitdaging, maar ik zie het eerder als een extra aanvulling. De muziek van de jaren ’60 en ’70 heeft mij altijd geïnteresseerd en aangetrokken en met die van de jaren ’80 ben ik zelf voor een groot stuk opgegroeid. Ik kijk er dus echt naar uit om met dit repertoire, coronaproof, de mensen te entertainen. Ik heb er nu al zin in!

Optredens vinden plaats conform de recentste coronamaatregelen.

Voor meer info, mail guntherlevi@proximus.be of raadpleeg een erkend boekingskantoor.

Het bericht Gunther Levi, na een stilte van 20 jaar, met nieuw soloproject verscheen eerst op Belg.be.

Michel Van den Brande en Dennie Damaro met tweede duetsingle

Door PVDBD

Michel Van den Brande en Dennie Damaro met tweede duetsingle. Stellingbouwer en Kontrimo-baas Michel Van den Brande (59) uit Temse en schlagerzanger Dennie Damaro (49) uit Wuustwezel brengen opnieuw een rasechte ambiancesingle uit. De opvolger van hun debuutsingle ‘Ik breng geen bloemen voor je mee’ uit 2016 is getiteld ‘2 glazen bier’. Dennie schreef tekst en muziek en producer David Vervoort, vooral bekend van ‘Dos Cervezas’ van Tom Waes, stond opnieuw in voor de productie.

Media

Voor Michel, die in de media o.a. bekend is van het tv-programma ‘The Sky Is The Limit’ (VIER). Dit is zijn tweede  ervaring in de Vlaamse showbizz als zanger. Voor zijn collega Dennie Damaro is dit niet het geval, want Dennie zit al meer dan 30 jaar in het vak en scoorde al meerdere top 10-hits. Dennie is naast zanger vooral liedjesschrijver, artiestenpromotor en heeft een eigen cd-label en boekingskantoor.

gemeenschappelijke vriend

Het was hun gemeenschappelijke vriend en journalist Pascal Van Nuffel die beide heren 5 jaar geleden bij elkaar bracht. Met hun eerste single ‘Ik breng geen bloemen voor je mee’ scoorden ze in 2016 al een nationale meezinghit en stonden 9 weken in de Vlaamse Ultratop 50. Het plan om samen nog een single op te nemen, vloeide vanzelfsprekend voort uit dit succes.

Steun Aan Horeca

In deze voor iedereen, maar zeker ook voor de horeca, moeilijke tijden is volgens Michel en Dennie een vrolijke noot meer dan welkom. Beiden zijn volkse figuren en overal waar ze verschijnen moet er gezongen worden, en is er volop ambiance. Met hun nieuwe single ‘2 glazen bier’ hebben ze opnieuw een voltreffer die goed in het gehoor ligt en die iedereen snel kan meezingen. Of deze nieuwe samenwerking een nummer 1-hit gaat opleveren, valt nog af te wachten, maar dat er minstens nog 2 duetten van Michel Van den Brande & Dennie Damaro gaan volgen, kunnen we nu alvast verklappen!

De single ‘2 glazen bier’ is vanaf vandaag HIER beschikbaar voor streaming en download, is ook fysiek verkrijgbaar en wordt ondersteund door een professionele videoclip. Michel en Dennie zullen, wanneer deze opnieuw kunnen doorgaan, ook een beperkt aantal optredens samen afwerken.

Het bericht Michel Van den Brande en Dennie Damaro met tweede duetsingle verscheen eerst op Belg.be.

❌