[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

Leerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen

Door Johan

Leerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen

Leerlingen uit het basisonderwijs in Geraardsbergen kregen door de stad Geraardsbergen deze week een workshop “De eerlijke fabriek” aangeboden.

“De kinderen mochten zelf een textielfabriek ontwerpen. Als jonge ondernemers bedachten ze creatieve ideeën en ontdekten dat winst niet de enige drijfveer kan zijn. Aandacht voor het milieu en de mensen zijn ook belangrijk. Door in de huid van een ondernemer te kruipen ontdekten ze het verhaal achter de schone kleren campagne” laat schepen van internationale solidariteit Fernand Van Trimpont weten.

De workshops werden gegeven door Djapo, een educatieve organisatie die kinderen keuzes wil leren maken voor een duurzamere wereld en die vaardigheden als filosoferen, creatief denken, systeemdenken en actiegericht werken combineert met duurzaamheidsthema’s zoals water, klimaat, handel en afval. Kinderen werken zo mee aan hun recht op een fijn leven op een gezonde planeet.

Dit jaar waren leerlingen van het Sint-Catharinacollege Moerbeke en Basisschool Hunnegem aan de beurt.

Het bericht Leerlingen krijgen les over eerlijke handel in Geraardsbergen verscheen eerst op Belg.be.

Naar het Schlagerfestival gaan en winnen? Het kan.

Door PVDBD
Het Schlagerfestival trakteert met Ingeborg, Willy Sommers, Sam Gooris en De Romeo’s!

Het Schlagerfestival zit in de laatste rechte lijn naar haar 13de editie, die plaatsvindt op 23, 24, 25 en 31 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De affiche ziet er weer veelbelovend uit, met Schlagerfestival-debutanten Umberto Tozzi, Cocojr. (The Dinky Toys), Ingeborg en Margriet Hermans, maar ook met De Romeo’s, Willy Sommers, Bart Kaëll, Swoop, Sam Gooris, Ryan Ricks, Christoff en gastheer/presentator Kürt Rogiers. “Het Schlagerfestival trakteert, omdat we dankbaar zijn voor 13 mooie edities en ons trouw publiek. De komende weken kan je meespelen via de vernieuwde website van het festival, om unieke momenten te beleven met Ingeborg, Willy Sommers, De Romeo’s of Sam Gooris. Wie tickets heeft gekocht of wie nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, kan meespelen. Alle info vind je op www.hetschlagerfestival.be”, klinkt het bij organisatoren Medialaan en PSE.

Stel je voor dat Willy Sommers voor jou iemand in de bloemetjes zet, of Ingeborg je persoonlijk ontvangt in haar centrum ‘De evolutie’, toelichting geeft bij Yoga, bewustzijn en dankbaarheid tijdens een exclusieve sessie. Of wat zou jij ervan vinden om een unieke avond te beleven met Sam Gooris, of De Romeo’s maar dan wel op een aparte manier? Met deze unieke belevenissen trakteert Het Schlagerfestival 2018. “Uit dankbaarheid en dankzij onze artiesten, kunnen wij onze Schlagerfestival-fans al een unieke beleving geven voor de start van ons festival. Wie tickets kocht voor het festival of wie de komende weken nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, maakt kans om één van de unieke ervaringen te winnen. Alle info over de wedstrijd vind je op onze vernieuwde website, www.hetschlagerfestival.be/trakteert. Nog voor de start van de 13de editie van Het Schlagerfestival, maak je kans op een unieke beleving. Zeker meedoen!”, zegt Flor Boey namens medeorganisator PSE Belgium.

Voor tickets en info over Het Schlagerfestival, surf naar www.hetschlagerfestival.be of bel 070/345.345 (Max. €0,30/Min) voor telefonische reservaties.

Het Schlagerfestival 2018 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het bericht Naar het Schlagerfestival gaan en winnen? Het kan. verscheen eerst op Belg.be.

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis

Door PVDBD

-Antwerpen zaterdag 10 maart 2018- Jan Smit kon afgelopen zaterdag terugkijken op een geslaagd jubileumconcert.Een droom die uitkomt, zeker als je hem meemaakt met 13.000 enthousiaste fans, collega’s en gastartiesten”, zei hij na afloop van het meer dan geslaagde ‘Jan & Alleman’-concert. Jan begon zijn jubileumconcert met het nummer “Als hij de zee op gaat”. Gevolgd door het nummer waar hij in Vlaanderen als 11-jarige mee doorbrak “Ik zing dit lied voor jou alleen” dat luidkeels meegebruld werd door 13.000 aanwezigen in het sportpaleis.

Aan het begin van het derde nummer kreeg Jan plots iemand in het vizier dat lustig aan het bellen was met het thuisfront. Gelukkig behield Jan zijn koelbloedigheid en gebaarde zelfs naar zijn muzikanten om de muziek even te stoppen zodat de dame in kwestie niet gestoord werd in haar gesprek. Op dat moment werd ze zelfs getoond op het grote scherm op het podium voor het ganse sportpaleis. Maar daar trok ze zich niks van aan en keuvelde rustig verder. Tot Jan besliste er toch een einde aan te maken, een roffeltje aan de drummer vroeg en samen met 13.000 man van 10 naar negen aftelde. Op de nul had ze het begrepen en haakte ze eindelijk in. Ze voelde zich heel interessant maar snapte niet dat ze zich hopeloos belachelijk had gemaakt, en weinig respect toonde voor de artiest die op het podium stond.

Het concert ging verder en de vele liedjes van zijn gouden en platina albums werden letterlijk door ‘Jan en Alleman’ meegezongen tijdens dit concert. Het eerste kippenvelmoment kwam er toen Jan ‘Jij bent daar’ in duet zong met Steracteur Sterartiest-revelatie Ianthe Tavernier. “Prachtig hoe onze stemmen blenden. Dit was genieten”, zei Ianthe na afloop. André Hazes zorgde voor toffe chemie, toen hij samen met Jan ‘Recht uit m’n hart’ zong en aansluitend de massa inpakte met ‘Leef’.

Tijdens het eerste concertgedeelte zong Jan ‘Cupido’, ‘Stilte in de storm’, ‘Laura’ en in duet met Lindsay ‘De glimlach van een kind’. Voor de Oost-Vlaamse was het officieel haar eerste optreden sinds ze eind vorig jaar mama werd. Haar dochter Lisa-Marie genoot backstage mee van mama’s eerste optreden in het Sportpaleis bij nonkel Jan. Regelmatig ontstond er een polonaise bij de verschillende liedjes die de mensen meezongen, dat het om een feestje ging was nu wel echt duidelijk!

Voor Jan ‘Mijn gitaar’ inzette, kwam Gert Verhulst het podium opgelopen met een gouden award. “Je nieuwe jubileum-cd ‘Jan & Alleman’ is al meer dan 10.000 keer verkocht en daarvoor mag ik je deze gouden plaat overhandigen. Proficiat!” Jan nam het edelmetaal dankbaar in ontvangst en terwijl de fans en de pers druk bezig waren met foto’s te maken, verscheen onaangekondigd de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever op het podium: “Jan Smit, ik heb de eer om je deze uitzonderlijke carrièreprijs uit te reiken, want de voorbije 20 jaar heb jij meer dan 500.000 cd’s verkocht.” Voor Jan verder ging met zijn concert vroeg burgemeester de Wever nog een selfie te maken met hem, een uitnodiging waar Jan spontaan op inging.

Na De Romeo’s en K3 waarmee hij samen banger hart zong, bouwde het feestgevoel zich verder op toen Jan zijn KLUBBB3-collega en vriend Christoff verwelkomde. Samen zongen ze het toepasselijke ‘‘Echte vrienden’. Vervolgens knalde Christoff met ‘Sweet Caroline’ en eindigde met ‘Het leven danst sirtaki’. De meester zette op het einde van het ‘Jan & Alleman’-concert de kroon op het werk en bracht samen met zijn live band ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Als de nacht verdwijnt’ als perfecte afsluiter. De 13.000 fans waren unaniem, lovend: “Het was fantastisch. Een unieke avond. Blij dat we erbij waren!” Iedereen kreeg nog als presentje bij het buitengaan de CD “Jan en Alleman” een gebaar dat duidelijk op prijs gesteld werd.

Jan Smit: “Ik heb enorm genoten van mijn jubileumjaar in Vlaanderen, met als afsluiter dit unieke concert in het Sportpaleis. Een ervaring, voor herhaling vatbaar, maar dat is voor later. Momenteel ben ik bezig aan een nieuwe cd en in 2019 maak ik een nieuwe theatertournee door Vlaanderen. Een rondje dichtbij de fans, wat ik overigens heerlijk vind.

Jan Smit, Live in Vlaanderen’ start 27 september 2019 in de Gentse Capitole.

4 Oktober 2019 staat Jan in Kursaal Oostende, 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets reserveer je nu online op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ is een organisatie van House of Entertainment.

meer foto’s KLIK HIER

 

Het bericht Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis verscheen eerst op Belg.be.

Jonge Nederlandse trompettist Rik Mol opnieuw op Schlagerfestival

Door PVDBD

Zes jaar geleden stond de jonge Nederlandse trompettist Rik Mol op 1 in de Vlaamse albumcharts met zijn easylistening album ‘Ryan Ricks’.  Het hoogtepunt van zijn succesvolle doortocht in Vlaanderen waren zonder meer de optredens op Het Schlagerfestival 2012. Na 6 jaar stilte maakt Ryan Ricks zich anno 2018 op voor de release van zijn langverwachte nieuwe album ‘C’est la vie’ en is de cirkel rond, want hij werd ook uitgenodigd op Het Schlagerfestival 2018. “Ik vind het heerlijk dat ik met mijn feel good songs op trompet voor een extra feestelijke sfeer mag zorgen in de Hasseltse Ethias Arena”, zegt Ryan.

(Copyright © 2017  House of Entertainment)

Rik Mol is één van Nederlands jongste en meest succesvolle trompettisten. Hij begon al op zijn achtste met spelen. Al snel werd zijn bijzonder talent opgemerkt en werd hij toegelaten tot de opleiding voor jonge muzikanten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn klassieke opleiding, volgde Rik privélessen bij Maurice André, Theo Mertens en Wynton Marsalis. Als jonge trompettist speelde hij vaak ’s avonds in jazzclubs en won hij allerlei prijzen.

Maar ook easylistening en populaire muziek konden Rik bekoren, en na een succesvolle samenwerking met Frans Bauer, ontstond het idee om onder de naam Ryan Ricks een album op te nemen. Dat album kwam in januari 2012 uit en werd al snel een onverhoopt groot succes in Vlaanderen, waar het de 1ste plaats van de Ultratop albumcharts haalde. Ook in Nederland haalde Ryan Ricks de hitparade en er volgden concerten in heel wat Europese landen.

Toen het album op 1 kwam in Vlaanderen, was ik zelf aan het toeren in Azië”, herinnert Rik zich. “Ik was dan ook in de wolken dat ik enkele weken later een uitnodiging kreeg om op het Schlagerfestival in Hasselt te spelen. Dat was meteen mijn eerste kennismaking met een groot Vlaams publiek en ik werd er met open armen ontvangen.
Toch zou het bijna 6 jaar duren alvorens er een 2deRyan Ricks album zou verschijnen.

Door perikelen met mijn voormalige entourage kon ik niet eerder onder de naam Ryan Ricks nieuw werk uitbrengen”, zegt Rik. “Dat was knap vervelend, want Ryan Ricks is toch een beetje mijn kindje. Maar half vorig jaar kreeg ik groen licht om weer als Ryan Ricks aan de slag te gaan en het resultaat, het nieuwe album komt er in maart aan. Hier heb ik zo naar uitgekeken.

Tot zijn grote vreugde kreeg Rik ook opnieuw een uitnodiging voor Het Schlagerfestival 2018 waardoor hij zijn nieuwe werk kan voorstellen aan het Vlaamse publiek: “Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw ben uitgenodigd op één van de
mooiste en grootste muziekfestivals in Vlaanderen. Ik begon mijn carrière op Het Schlagerfestival-podium in de Hasseltse Ethias Arena en ik ben blij dat ik er straks terugkeer met nieuw werk. Voor mij is daarmee de cirkel rond
”, zegt Rik.

De voorbije jaren heeft Rik als trompettist natuurlijk niet stilgezeten. Hij speelde samen met o.m. Gregory Porter, Steve Lukather, Michael Bolton, Chaka Khan, Armin van Buuren, Candy Dulfer, Basement Jaxx en vele, vele anderen. In september 2017 tekende hij een internationaal platencontract bij Universal Music. Rik Mol woont samen met model en voormalig Miss Nederland Miranda Slabber. Samen hebben ze een dochter en een zoon.

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, zaterdagen 24 en 31, en zondag 25 maart in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Jonge Nederlandse trompettist Rik Mol opnieuw op Schlagerfestival verscheen eerst op Belg.be.

Shopping 1 Genk trakteert zondag op 2Fabiola

Door PVDBD

Nog geen plannen voor dit weekend, dan kan je in Shopping 1 in Genk terecht voor de Fashion Days. Op zaterdag 10 en zondag 11 maart geniet je er van de nieuwste collecties, leuke kortingen, gratis beauty en make-up workshops, kids grime en een leuke design wedstrijd.

Op de koopzondag, 11 maart is Shopping 1 in Genk geopend van 13.30 tot 18.00 uur. Het geweldige feestje wordt afgesloten met een spetterend, gratis optreden van 2Fabiola, op het centrale plein aan de roltrap. Op de Facebookpagina van de shopping maak je kans om een meet-and-greet te winnen met Patje en Loredana.

Wie komt geniet ook van 90 minuten gratis parkeren. Shopping 1 in Genk is zaterdag geopend tot 19.00 uur.

Meer info over de Fashion Days en het gratis optreden van 2Fabiola vind je op www.shopping1.be

Het bericht Shopping 1 Genk trakteert zondag op 2Fabiola verscheen eerst op Belg.be.

1.000.000 verkochte Romeo’s frikandellen XXL in 2017

Door PVDBD
(Copyright © 2017  House of Entertainment)

Op vrijdagochtend, 23 februari 2018 kregen De Romeo’s in de Antwerpse haven, in de iconische frituur The Club, een bijzondere award van snackproducent Vanreusel, voor de verkoop van meer dan 1 miljoen stuks van ‘De Romeo’s Frikandel XXL het voorbije jaar’. Ook het komende jaar promoten Vanreusel en De Romeo’s hun frikandel, maar dit keer doen ze dat in samenwerking met Make-A-Wish®. De organisatie zet zich al jaren in voor zieke kindjes en probeert zoveel mogelijk hun dromen waar te maken. “We gaan voor meer dan 400 km aan Frikandel XXL. In lengte is dat een afstand vanuit Hamont naar Parijs, Hamburg of Londen. De actie start begin maart in alle frituren en loopt gedurende één jaar. We verrekenen elke centimer van elke verkochte ‘Romeo’s Frikandel XXL’ en geven daar een bedrag voor aan Make-A-Wish. Het komende jaar leveren De Romeo’s nog een extra inspanning, want de band viert zijn 15-jarig bestaan”, zegt Maurice de Kroon, marketingmanger bij Vanreusel.

De Romeo’s zijn nog steeds één van de meeste succesvolle bands in Vlaanderen. Dat succes vertaalt zich niet alleen in de optredens en de platenverkoop, ook in de Belgische frituren zijn De Romeo’s een hit, dankzij de 35 centimeter lange, licht gekruide ‘Romeo’s Frikandel XXL’. “Het is werkelijk ongelofelijk dat er op één jaar tijd meer dan 1 miljoen worsten verkocht zijn. Ik moet zeggen, de mensen blijven hem lekker vinden, want wij krijgen wekelijks nog berichten via onze sociale media van mensen die een foto sturen met onze worst. We hoopten dat hij zou aanslaan. De uitlevering was met 300.000 stuks bijzonder. Eind juni kregen we van Vanreusel een award voor 500.000 verkochte frikandellen. Vandaag zitten we over het miljoen”, zegt Chris Van Tongelen, én het houdt niet op, want ook het komende jaar zetten De Romeo’s en Vanreusel hun samenwerking verder. “Wie vanaf maart een ‘Romeo’s Frikandel XXL’ koopt, steunt Make-A-Wish®. Elke centimeter verkochte frikandellen brengen we in kaart en verrekenen we met een donatie aan deze verening. “Make-A-Wishis vaak een groot lichtpunt voor zieke kindjes. Wij hebben alledrie kinderen en we kunnen ons niet voorstellen dat ze morgen te maken zouden hebben met een levensbedreigende ziekte. Op zo’n moment ben je blij dat Make-A-Wish de dromen van je kinderen waarmaakt. Hun pijn wordt daardoor verlicht en daar werken wij met De Romeo’s én Vanreusel graag aan mee. Ik zou iedereen willen aansporen om zoveel mogelijk ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ te bestellen in de frituur, of waar je hem kan consumeren, want hoe meer je hem eet, hoe meer kinderen er blij gemaakt kunnen worden door Make-A-Wish”, zegt Gunther Levi.
(Copyright © 2017  House of Entertainment)

‘De Romeo’s Frikandel XXL’ is een product van Vanreusel en wordt verspreid over duizenden frituren in gans België. Wie van 1 maart 2018 tot 1 maart 2019 een frikandel koopt, steunt Make-A-Wish® . Meer info over de actie vind je op de website, www.deromeos.be

Het bericht 1.000.000 verkochte Romeo’s frikandellen XXL in 2017 verscheen eerst op Belg.be.

Vlamingen houden duidelijk van Jan Smidt

Door PVDBD
Jan Smit: “Ongelofelijk, maar 12.000 mensen hebben al concertkaarten gekocht voor mijn eerste Sportpaleis-concert op 10 maart en dan moet het volksfeest nog beginnen!”

Voor zanger Jan Smit wordt zaterdag 10 maart een nieuwe mijlpaal in zijn rijk gevulde carrière want die dag staat hij voor het eerst, met zijn live band in het Antwerpse Sportpaleis om er zijn 20-jaar carrière te vieren in Vlaanderen. “Als kind droomde ik er al van om één keer te kunnen optreden in de bekendste concertzaal van Vlaanderen. Bryan Adams, Robbie Williams, Adèle en zo kan ik nog een tijdje doorgaan met ronkende namen op te sommen die allemaal hebben gespeeld in het Sportpaleis en binnenkort, op 10 maart is het mijn beurt.

Het eerste ticket kreeg ik van Sven Nys die mij ermee verraste tijdens een uitverkocht concert in de Hasseltse Ethias Arena. Je hoopt dat je fans en je publiek er net als jij zin in hebben, maar dat er nu al meer dan 12.000 tickets verkocht zijn voor het ‘Jan & AllemanSportpaleisconcert overtreft alles. Hier kon ik alleen maar van dromen en dan moet het volksfeest nog beginnen. Mijn bandje is er klaar voor, ik ben er klaar voor en ook de gastartiesten K3, André Hazes, Ianthe Tavernier, Christoff, De Romeo’s én Lindsay hebben er ongelofelijk veel zin in. Voor Lindsay wordt het bijzonder want het is haar eerste officiële optreden na haar zwangerschapsverlof en dat vind ik helemaal geweldig”, zegt Jan Smit enthousiast.

Concertorganisator House of Entertainment laat weten dat de laatste kaarten te koop zijn. “De productie was uitgetekend op 10.000 tickets. We hebben de marge wat verruimd, zitten nu aan 12.000. Er zijn nog tickets te koop, goede plaatsen maar dan moet je snel handelen en beslissen voor het is uitverkocht”, zegt Kris Bloemen.

Tickets voor het ‘Jan & Alleman’-concert van Jan Smit, op zaterdag 10 maart om 20.00 uur in het Antwerps Sportpaleis kan je reserven op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het concert is een organisatie van House of Entertainment.

Het bericht Vlamingen houden duidelijk van Jan Smidt verscheen eerst op Belg.be.

Veel sfeer op 81e Vlaams Nationaal Zangfeest

Door PVDBD

-Antwerpen 4 maart 2018- Veel sfeer op het 81e Vlaams Nationaal Zangfeest afgelopen zondag in de Lotto-arena te Antwerpen. Toen we omstreeks 14u de arena betraden was men reeds aan het voorprogramma bezig. Traditioneel krijgt de jeugd de kans om zich te tonen. Dit jaar waren dat de muziekkapellen van Chiro, KSA en VNJ die zich mochten tonen terwijl de verschillende prominenten plaats namen. Zo herkenden we Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, Kamervoorzitter Siegfried Bracke, de oud-en nieuwe voorzitter van het VVB Guido Moons en Bart De Valck. Ook een prominente plaats werd voorbehouden voor de ex-burgemeester Van Lennik Willy de Waele en Dilbekenaar Marc Gabriëls.

Op de tribune herkenden we o.a VB voorzitter Tom van Grieken samen met federaal parlementslid Barbara Pas. Minister Ben Weyts en een 20-tal Vlaamse-en federale parlementsleden van N-VA tekenden present. De partijvoorzitter van N-VA Bart De Wever liet dit jaar verstek gaan. In de toespraak van ANZ voorzitter Stoffelen ging het vooral over de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd, maar ook de onteigeningen van de Zuid-Afrikaanse Boeren werd door de voorzitter aangehaald. de culturele verbondenheid tussen Vlaanderen en Zuid-afrika werd benadrukt door een optreden van de Zuid-Afrikaanse zangeres op dit zangfeest.

Maar ook de eigen Vlaamse strijd voor onafhankelijkheid werd niet vergeten. Ook Brussels politicus Van Hengel kreeg zijn deel. De voorzitter vroeg zich luidop af of we mogen verwachten dat Vlaamse polititci zich alleen maar verkiesbaar stellen op Vlaamse lijsten? of moeten we het normaal vinden dat ze zich omwille van het smeer kandidaat stellen op een  voor Vlaanderen vijandige P.S lijst? Hij herhaalde ook de eis om zowel in Brusselse ziekenhuizen als verzorgingscentra in het Nederlands geholpen te worden. Uiteraard werden de transfers naar Wallonië en de (mislukte) fusie van de Brusselse politiezones nog eens aangehaald.

Even werd het stil toen de beelden van het geweld tegen de Catalanen op groot scherm werd vertoond met veel boe geroep tot gevolg. Dat boegeroep werd nog luider toen onrechtstreeks verwezen werd naar Euro-Commissaris Marianne Thyssen en in uitbreiding de ganse CD&V die dit geweld in Europa weigeren af te keuren. Om de verbondenheid tussen Vlaanderen en Catalonië nogmaals te benadrukken werd er een omhaling gedaan ten voordele van Catalanen die momenteel in de gevangenis zitten en niet over voldoende middelen beschikken om hun proces te bekostigen. Voorzitter Stoffelen mag een Cheque richting Catalonië sturen van 7596,76€ een maar dan welkom geschenk voor deze Catalanen.

Natuurlijk zoals traditioneel op ieder zangfeest is er ook de samenzang en de verschillende muzikale acts. Naast de Zuid-Afrikaanse zangeres Corlea Botha was er ook nog een fel gesmaakt optreden van de Brusselse en Vlaamse zanger Gene Thomas. Het zangfeest wil duidelijk afstappen van het oudbollige en serveerde voor elk wat wils. Zo waren er de liedjes van volkskunstgroep Tantris. Zelfs de moderne danspasjes van de dansformatie Are U Famous werden door de ouderen gesmaakt. Zij brachten eigen danscreaties en gaven extra kleur aan een aantal liederen.

Dit alles werd in goede banen geleid door de nieuwe regisseur Wilfried Haesen. Traditioneel werd er afgesloten met het samen zingen van de Vlaamse Leeuw door het publiek. Dit samen met het  Mannenkoor Gaudeamus, De Netezonen, Vrouwenkoor Nele, Die Cierlycke en leden uit koren van Sint-Antonius-Zoersel, Wijnegem en Berlaar vormen samen het zangfeestkoor. Koor en orkest staan onder leiding van de dirigenten Simon De Paepe, Peter Leys en Danny Van Uffel.

(De nieuwe regisseur Wilfried Haesen)

meer foto’s klik hier

Het bericht Veel sfeer op 81e Vlaams Nationaal Zangfeest verscheen eerst op Belg.be.

Gezonghen Mes opnieuw naar Heldergem

Door Johan

Herhaling wegens succes – Gezonghen Mes opnieuw naar Heldergem tijdens dorpscafé op 4 maart

Na het succes van het vorige jaren en op vraag van vele Heldergemnaren zakt de vrolijke bende van de Gezonghen mes opnieuw af naar Heldergem. De gezonghen mes is een muzikaal concept van een twintig a 30 muzikanten uit de Denderstreek, die elke eerste zondag van de maand op het uur van de 11-urenmis, bij elkaar komen om muziek te maken.

Oorspronkelijk gebeurde dit in café Den Belleman in Ninove, maar sinds een jaar zijn ze ‘on tour’ en kiezen ze nagenoeg elke maand een andere locatie. ‘We komen hier graag terug’ zegt initiatiefnemer en accordeonist Geert Van Snick,. ‘Vorig jaar werden we hier bijzonder goed ontvangen, en het opgekomen publiek was enthousiast’.

De dorpsraad laat niets aan het toeval over om ook van deze editie een succes te maken. De affiches en de flyers gingen al van deur tot deur, en men voorziet zowel streekbieren (waaronder het eigen Koesjbroekenbier) als lokale specialiteiten (boterhammen met vlaai en kop)

Er wordt gespeeld in het Heldergemse Ontmoetingscentrum ‘De Fransman’ (Heldergemstraat 136 Heldegem) op zondag 4 maart vanaf 11 uur. Uiteraard is de toegang gratis, en wie een instrument bespeelt, kan zelfs meedoen.

Info william.minnaert@gmail.com of 0477 20 47 73

William Minnaert

De dorpsraad Heldergem is een a-politieke vereniging die zich inzet om de leefbaarheid van dit dorp te vergroten en de bewoners dichter bij elkaar te brengen. Zij komen samen elke derde maandag van de maand en hebben een eigen facebookpagina ‘dorp Heldergem’

Het bericht Gezonghen Mes opnieuw naar Heldergem verscheen eerst op Belg.be.

Aalst – Yogalessen voor beginners

Door Johan
pixabay
Foto – pixabay

Aalst – Yogalessen voor beginners

Yoga Vedanta Aalst vzw, gesticht in 1962 organiseert gewoontegetrouw in maart weer Yogalessen voor beginners. Ze beginnen met een vrijblijvende uiteenzetting.

Deze vindt plaats op woensdag 28 februari om 20 uur in het Yogalokaal, Volksverheffingstraat 95 te Aalst, waar ook de lessen worden gegeven. Daarna is er mogelijkheid tot inschrijving door betaling van het lidmaatschap (70 euro per jaar), dat recht geeft op een wekelijkse les en het maandblad.

De lessen beginnen al de dag nadien en de week nadien. Er is keuze uit maandag 18u45, dinsdag 18u30, woensdag 20u30, donderdag 19u of vrijdag 14 uur.

Je hoeft er niet jong en lenig voor te zijn. Er is immers geen competitie mee gemoeid, maar mensen leren er tot rust te komen. De Yogahoudingen zijn heel doeltreffend en ze verbeteren in korte tijd de gezondheid van lichaam en geest. Men leert er omgaan met stress en ook hoe men op een totaal andere, bevrijdende wijze aan zichzelf moet leren denken. Yoga is een ervaringsgerichte wetenschap.

Informatie: jozef.kiekens@telenet.be; GSM 0498 109032.

Website: www.yoga-vedanta-aalst.be

Jozef Kiekens, voorzitter van Yoga Vedanta Aalst vzw

Het bericht Aalst – Yogalessen voor beginners verscheen eerst op Belg.be.

Stad Aalst geeft startschot voor fietsdeelsysteem

Door Johan

Stad Aalst geeft startschot voor Aalsters fietsdeelsysteem

Op maandag 19 februari keurde het Aalsterse schepencollege het voorstel goed om een marktverkenning voor een fietsdeelsysteem op te starten.

Deelfietsen – een netwerk van publiek toegankelijke fietsen die je voor een enkel ritje kan huren – bestaan al langer dan vandaag. Free floating fietsdeelsystemen zijn de meeste recente variant. Ze bieden een belangrijk voordeel tegenover de klassieke deelfietsen. “Je moet de fiets niet langer terugbrengen naar een vaste standplaats. Wil je bijvoorbeeld van het station naar de Zoutstraat fietsen, dan kan je de fiets eenvoudigweg op straat ophalen en stallen. Via een app zie je waar in je buurt zo’n fiets gestald is,” vertelt schepen van mobiliteit Dylan Casaer.

Dit type deelfietsen is hierdoor een pak handiger in gebruik dan de meer traditionele systemen, waarbij je de deelfiets naar een vaste standplaats moet brengen.

Steden zoals Leuven, Mechelen, Kortrijk en Antwerpen experimenteren momenteel al met een netwerk van free floating fietsen. “We houden al even contact met deze steden,” gaat Casaer verder, “zodat we kunnen leren uit hun ervaringen.”

Nu zet de stad een volgende stap in het project en vergelijkt verschillende aanbieders, op zoek naar het meest interessante systeem voor Aalst. De stad zal niet alleen rekening houden met de prijs van het project, maar ook met o.a. de kwaliteit van de fietsen, de impact op het publieke domein en de bijkomende service van de aanbieder.

“We zijn op zoek naar een zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk systeem, zodat zoveel mogelijk mensen geneigd zijn om voor korte afstanden op de (deel)fiets te springen. Studenten, bijvoorbeeld, die van het station naar hun kot of naar de les willen fietsen. Maar ook wie snel even een kleine boodschap wil doen, gebruikt binnenkort hopelijk een Aalsterse deelfiets,” zo droomt Casaer luidop.

Het bericht Stad Aalst geeft startschot voor fietsdeelsysteem verscheen eerst op Belg.be.

Paaseierenzoektocht in Ronse

Door Johan

Paaseierenzoektocht in Ronse

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseren de Kadetten Ronse opnieuw een paaseierenzoektocht-spel voor alle kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. Een jaarlijkse traditie dat smaakt naar meer. Dit alles gaat door in het Jeugdcentrum, Grote Marijve 133. Vergeet je kinderen zeker niet in te schrijven voor een namiddag vol spelplezier.

“Graag nodigen wij alle kinderen van Ronse en omstreken uit om samen met ons het grote paaseierenzoektocht-spel te komen spelen op zaterdag 24 maart 2018. Onze paashazen van dienst zullen de kinderen entertainen van 14u30 – 17u. ”

De dag zelf kan je de kinderen aanmelden tussen 14u en 14u30. Ouders kunnen tijdens dit gebeuren geniet van een drankje in onze bar en kennis maken met onze jeugdwerking.

Inschrijven kan via info@kadettenronse.be of telefonisch 0499/63.64.48 (Aurelie Rommens).

Het bericht Paaseierenzoektocht in Ronse verscheen eerst op Belg.be.

Hartverwarmende N-VA actie op koude Valentijnsochtend

Door PVDBD

Dilbeek 14 februari 2018- Een hartverwarmende actie op deze koude woensdagochtend werd op touw gezet door N-VA Dilbeek. Omstreeks 6.45u trotseerden de leden en mandatarissen van N-VA Dilbeek de ochtendlijke vrieskou. Op de perrons van de stations Sint-Martens-Bodegem, Dilbeek en Groot-Bijgaarden deelden ze met gulle hand chocolaatjes uit met de tekst “een hart voor Dilbeek”. De actie past in het kader van Valentijn de dag van de verliefden. Sommige treinreizigers konden deze actie wel smaken, anderen hadden dan weer een reden om de aangeboden kleine attentie niet aan te nemen.

Zelfs de bestuurders en de treinbegeleiders werden niet overgeslagen en namen met veel plezier het aangeboden chocolaatje aan. Tussen twee treinen in werd er soms tijd genomen om te poseren voor een Selfie. Sommige mensen namen de tijd om een praatje te maken en anderen moesten lopen om nog tijdig hun trein te kunnen nemen. zo rond de klok van 9u werd de actie stopgezet en keerden de mensen van N-VA  verkleumd maar tevreden naar huis terug.

mer foto’s klik hier

Het bericht Hartverwarmende N-VA actie op koude Valentijnsochtend verscheen eerst op Belg.be.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart

Door PVDBD

-Schepdaal 13 februari 2018- Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis van start te gaan met het “Hartveilig” project. Dit houd in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel te kunnen bedienen. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord, bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang hun beste tijd hadden gehad (deze dateren van begin de jaren zeventig).

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponsoren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsoring en daar was het tenslotte om te doen. “Ik had de moed bijna opgegeven” zo gaat Paul verder, toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. Het was Luc Van Lee de plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek die me liet weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring maar dat hij dat niet alleen kon beslissen.

Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop, en beloofde het voor te leggen op een volgende bestuursvergadering. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter! We laten Luc even zelf aan het woord:” Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zouden sponsoren”. We sponsoren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponsoren advertenties. Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponsoren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als partij ook eens anders in beeld gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat V-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor een opleiding, ook schonken ze twee trainer AED’s aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag Van De Dilbekenaar schonken ze nog een 700-tal sleutelhangers kiss of life. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft.

(sleutelhanger “kiss of life”)

Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub 51 een AED toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle Sponsors en schenkers nog eens van harte danken.

(AED geschonken door Club 51)

Mensen die ook iets willen sponsoren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be

Het bericht N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart verscheen eerst op Belg.be.

Ingeborg en Door de wind op Het Schlagerfestival 2018

Door PVDBD
Met veel ‘Gratitude’ voor de erkenning, zingt Ingeborg
nog één keer ‘Door de wind’ op Het Schlagerfestival 2018.
Umberto Tozzi, Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll, Swoop, Willy Sommers, Kürt Rogiers en Coco Jr. van The Dinky Toys krijgen op Het Schlagerfestival 2018 vrouwelijke versterking van Ingeborg. Met ‘Door de wind’ én met veel ‘Gratitude’ debuteert de West-Vlaamse op vrijdag 23, en zaterdagen 24 en 31 maart, op het podium in de Hasseltse Ethias Arena. Op zondag 25 maart, tijdens de matinee wordt Ingeborg vervangen door Margriet Hermans, die eveneens debuteert op het festival. Snelle beslissers kunnen zich nog verzekeren van tickets op www.hetschlagerfestival.be

Dertig jaar geleden, op haar 22ste , nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. In datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle ‘Verlangen’ en één jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival. Met veel overtuiging bracht ze in Lausanne ‘Door de wind’, een liedje dat haar de 19de plaats opleverde, maar uitgroeide tot een klassieker. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook al tv-presentatrice van de succesprogramma’s Schuif Af!, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date! Sinds 1999 ligt de focus van Ingeborg ook op Yoga en meditatie. Als docente is ze één van de drijvende krachten achter De Evolutie, waar ze regelmatig sessies geeft en mensen begeleidt. Dat laatste doet ze ook achter de schermen bij de VRT-nieuwsdienst, waar ze vorig jaar aan de slag ging. Legendarisch was haar doortocht in het één-programma Van Gils & Gasten, waar ze presentator Lieven Van Gils, Sven Nys en de andere studiogasten meenam in een ‘Gratitude’-momentje. Het was het begin van een nieuwe rollercoaster die Ingeborg dit najaar een plek opleverde in de jury van Steracteur Sterartiest, en de lancering van een nieuw spiritueel album ‘Where The Sky Touches The Sea’ bracht.

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt en deelt met iedereen die verbonden is aan haar ‘Evolutie’-wereld. Uitzonderlijk, maar omdat de organisatoren het haar zo lief hebben gevraagd, komt Ingeborg op vrijdag 23 en zaterdagen 24 en 31 maart, naar Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena.Ze staat al jaren op ons verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om haar ook effectief te strikken voor ons festival, waar ze met onze liveband dat heerlijke ‘Door de wind’ brengt en verder nog kiest uit ‘Als dat gebeurt’, ‘Ga niet weg’ of ‘Zo dichtbij’, om te eindigen met een heerlijk ‘Gratitude’-momentje. Ingeborg heeft er ontzettend veel zin in en wij zijn dolblij dat we die schitterende West-Vlaamse artieste voor de eerste keer mogen verwelkomen op Het Schlagerfestival. Zondag 25 maart hebben we een middagvoorstelling waar Ingeborg niet bij kan zijn, maar als alternatief pakken we daar ook uit met een vrouwelijke Schlagerfestival-debutante, Margriet Hermans. Ook zij kan kiezen uit een mooi hitrepertoire dat bestaat uit o.a. ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laisse rouler le bon temps, Jaqueline’ en ‘Niets houdt me tegen’”, klinkt het bij de festivalorganisatoren.

 (foto’s: House of entertainment)

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, zaterdagen 24 en 31, en zondag 25 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be

 

Het bericht Ingeborg en Door de wind op Het Schlagerfestival 2018 verscheen eerst op Belg.be.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek

Door PVDBD

-Dilbeek 4 februari 2018- Vandaag waren we te gast bij de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek, naar aanleiding van hun nieuwjaarsreceptie. Toen we het kasteeldomein La Motte wilden oprijden stond er al onmiddellijk iemand van de geloofsgemeenschap klaar om ons een parking aan te wijzen waar we zonder problemen onze wagen konden achter laten. bij het uitstappen werd ik overal vriendelijk begroet en werd mij een gelukkig nieuwjaar gewenst door een aantal leden die buiten hadden post gevat en me begeleiden naar de ingang.

In de zaal zelf was het al een gezellige drukte en waren verschillende genodigden aan het genieten van een lekkere koffie. Het duurde niet lang of ook ik was aan het genieten van een lekker bakje troost. Buiten de leden van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap, zag ik ook nog bekende en minder bekende Dilbekenaren aan de tafels zitten. Na even kennis gemaakt te hebben begon de eigenlijke receptie met eerst en vooral een gebed voor Allah. Daarna begonnen een paar toespraken de verschillende sprekers werden voorgesteld door de plaatselijke Imam.

De eerste die het woord nam was dhr. Idrees Ahmad, voorzitter van de Ahmadiyya gemeenschap en hij zei enkele woorden van hun huidige wereldwijde spirituele leider, Hazrat Mirza Masroor Ahmad.“Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” Aldus de voorzitter. De volgende spreker in het rijtje was burgemeester Willy Segers.

Hij had het onder meer over de goede samenwerking tussen de gemeenschap en de gemeente zo haalde hij een paar voorbeelden aan zoals het mee opruimen van zwerfvuil in de Dilbeekse straten. ook de boomplanting voor de vrede werd door de burgemeester vermeld. de deelname van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap aan de “dag van de Dilbekenaar” werd door de burgemeester aangehaald als teken van integratie in de Dilbeekse gemeenschap. De veroordeling van de aanslagen door de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek vond hij ook bewonderenswaardig

De Dilbeekse priester Adlin Vankerken had het ook over de goede verstandhoudig tueen hem en de geloofsgemeenschap. Hij vond de toenadering tussen beiden ieder vanuit zijn eigen geloof een meerwaarde voor beide gemeenschappen. Ook het jaarlijks schenken van bloemen voor zijn kerk waardeerde de kerkherder ten zeerstedaarna werden we nog vergast op een kort filmpje over de afgelopen activiteiten van deze gemeenschap.

Nadien werd er door de Imam opgeroepen om te bidden tot Allah of God ieder volgens eigen religie, dit gebeurde individueel en in stilte. Na het gebed werd iedere aanwezige uitgenodigd tot de maaltijd. Mede dankzij deze receptie kregen we een ander beeld over de islam. En zoals deze mensen zelf zeggen: “Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” voorwaar een mooie boodschap.

 

Het bericht Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek verscheen eerst op Belg.be.

Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt

Door PVDBD

Ianthe Tavernier haalde de halve finale van Steracteur Sterartiest net niet tegen Tinne, waardoor ze niet nog meer centen kon inzamelen voor Doof Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse Dovenorganisaties. Wat niet in dovemansoren is gevallen, zijn haar uitmuntende zangprestaties. De razend populaire Jan Smit was de voorbije weken zo onder de indruk van haar passages in Steracteur Sterartiest, dat hij besloot om haar uit te nodigen voor zijn jubileumconcert 20 jaar Jan Smit.

(foto Upstars)

Dat jubileumconcert gaat door op zaterdag 10 maart 2018 in het Antwerps Sportpaleis. “Ianthe, zo’n mooie stem als jij, die heb ik er graag bij. Ik hoop op een ja”, vroeg Jan oprecht. De sociale media én de Jan Smit-fans deden hun best, waardoor de boodschap vlotjes aankwam bij Ianthe. Tijdens een interview met Radio 2, zei het Buurtpolitie-gezicht dat ze vereerd was en dat ze graag te gast wil zijn bij Jan in het Sportpaleis. “Jan is een supertoffe kerel. Met De Grietjes heb ik hem een paar keer ontmoet backstage en het klikt enorm.

Ik ben gecharmeerd door de moeite die Jan deed. Hij maakte niet alleen een filmpje, hij steunde en volgde mij ook overduidelijk in mijn Steracteur Sterartiest-avontuur en dat deed mij een groot plezier. Optreden in het Sportpaleis, het podium delen met Jan Smit en zijn gasten André Hazes, Christoff en K3, zijn dingen waar je als kind van droomt en waarvan je hoopt dat zoiets je op een dag ook mag overkomen. “Op 10 maart is het zover en daar kijk ik enorm naar uit aldus Ianthe”.Naast Ianthe Tavernier, zijn ook André Hazes, Christoff zus Lindsey en K3 te gast op het concert.Dat wordt een concert om alvast naar uit te kijken.

Tickets voor het jubileum-concert van Jan Smit, ‘Jan & Alleman’, op zaterdag 10 maart in het Antwerpse Sportpaleis, kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt verscheen eerst op Belg.be.

Christoph DHaese lijsttrekker voor N-VA Aalst

Door Johan

N-VA WIL HUIDIG BELEID VERDERZETTEN IN AALST

Christoph D’Haese is op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Groot-Aalst in zaal Cimorné voorgesteld als lijsttrekker en dus als kandidaat-burgemeester. Een verrassing is dit niet. De burgervader heeft er duidelijk zin in en wil er graag nog eens zes jaar bij doen.

“Niemand kan ontkennen dat we met de N-VA als leidende politieke formatie een eind hebben kunnen maken aan de eindeloze politieke blokkeringen in deze stad”, zegt D’Haese. “De voorbije jaren hebben we samen met onze partners in de meerderheid deze stad doen herleven. Vroeger werd er met Aalst gelachen. Nu komt men van elders kijken hoe wij het doen. Maar het werk is nog niet af: met de N-VA willen we het huidige beleid verderzetten”.

Op de rest van de lijst is het nog even wachten. “Ik zie bij sommige partijen groeiende verkiezingskoorts, maar de verkiezingen zijn pas binnen negen maanden,” zegt D’Haese, “Ik roep alle collega’s op om rustig verder te werken. Er is nog tijd genoeg voor de campagne”.

Binnen N-VA Groot-Aalst werden de voorbije maanden werkgroepen opgestart om mee het programma te schrijven. “Wij zijn nu met de inhoud bezig en niet zozeer met de poppetjes,” bevestigt afdelingsvoorzitter Guy Van der Streeck. “Er zullen nieuwe kandidaten op de lijst staan, maar als voorzitter moet ik ook vaststellen dat we met onze huidige 5 leden in het schepencollege, 10 gemeenteraadsleden en 3 leden in de OCMW-raad al een heel sterke basis hebben voor onze lijst. Er is ruimte voor nieuwe mensen, maar als N-VA moeten we niet krampachtig op zoek naar verruimingskandidaten, witte konijnen of politieke avonturiers.”

De N-VA wil inhoudelijke accenten leggen. “We zullen aan de Aalsterse kiezer een ambitieus programma voor de komende zes jaar voorleggen,” zegt Christoph D’Haese. “Daarbij willen we sterk de nadruk leggen op veiligheid en identiteit. We willen dat de Aalstenaars zich thuis blijven voelen in hun stad, ook al liggen we op 26 kilometer van Brussel. Tegelijk engageren we ons om de belastingen niet te verhogen. We werken verder aan een efficiëntere overheid, zodat er genoeg middelen overblijven om een sterk investeringsritme aan te houden. Daarbij denken we aan een nieuwe veiligheidskazerne voor politie en brandweer, een nieuw zwembad en de ontwikkeling van de Pupillensite met onder meer een nieuw museum. Vanzelfsprekend zullen ook de projecten op de Tragelsite verder worden ontwikkeld.

Het bericht Christoph DHaese lijsttrekker voor N-VA Aalst verscheen eerst op Belg.be.

Warm welkom voor Jambon in Ternat

Door PVDBD

-Ternat 26 januari 2018- Jan Jambon was gisteren de spreker van dienst op de nieuwjaarsreceptie van verschillende N-VA- afdelingen uit de streek. Op initiatief van Agnes Delcourt N-VA bestuurslid in Ternat, werd dit jaar besloten om de traditionele nieuwjaarsreceptie samen te houden. Naast Ternat waren nog Affligem, Dilbeek en Lennik bereid gevonden deel te nemen aan het voorgestelde initiatief. Als spreker werd samen besloten dat het Jan Jambon zou worden, als locatie het nieuwe gemeentehuis van Ternat. Omstreeks 17u waren er reeds een aantal vrijwilligers van deze afdelingen aanwezig om de zaal klaar te zetten.

(drukdoende N-VA boodschappen zakjes aan het plooien)

Iets voor 19u druppelden langzaam maar zeker de eerste genodigden binnen, zij kregen voor de gelegenheid een glaasje Cava of fruitsap aangeboden door de N-VA-afdelingen. Ook een geschenkje voor nieuwjaar in de vorm van een handig opvouwbaar boodschappentasje werd overhandigd aan de binnenkomers. Zo rond de klok van 19u was de zaal van het gemeentehuis al behoorlijk vol gestroomd met leden en geïnteresseerden. Ook een ruime delegatie van CD&V Ternat behoorden tot de toehoorders. Omstreeks 20u nam Willy Segers, burgemeester van Dilbeek, het woord om te zeggen dat Jan Jambon net was geland in en op weg was richting Ternat. Daarom werd van de nood een deugd gemaakt en werden de broodjes reeds aangesproken.

Omstreeks 20.45u was het zover en stapte de grote (letterlijk) Jan Jambon de zaal binnen. Het was federaal parlementslid Kristien Van Vaerenbergh die hem mocht welkom heten en ook de taak van moderator op zich nam. Zelf stelde ze hem een aantal vragen die vooraf voorbereid waren. Nadien was het de beurt aan de zaal om een paar vragen op jan af te vuren. Deze vragen waren zeer uitleenopend en gingen van wat zijn taak inhield als minister maar evenzeer hoe hij zich buiten zijn drukke bezigheden nog kon ontspannen? Op dat laatste antwoordde Jan dat tijd doorbrengen met zijn kleinzoon Felix zijn beste ontspanning was.

Na zijn heldere antwoord op de vragen was het natuurlijk tijd voor de verplichte fotosessie. Omdat Jan nog naar Brasschaat moest en net terug kwam van Sofia werd het beperkt tot enkele foto’s met de verschillende afdelingsbesturen. Voor individuele foto’s had Jan Jambon echter geen tijd tot ontgoocheling van velen. Maar dat het een leerrijke avond was geweest daar was iedereen het mee eens. Omstreeks 22.30u besloten we naar huis te gaan, maar toen kwam er nog een onaangekondigde verassing.

De slagboom van de parking waar we geparkeerd stonden, weigerde alle dienst en wou ons niet doorlaten. Wat er ook geprobeerd werd er was geen beweging in te krijgen. We besloten dan ook en dat dankzij mijn wielsleutel om hem gedeeltelijk te ontmantelen. Omstreeks 23.30u kon eindelijk iedereen de parking af richting thuis. Dat we  gegijzeld werden door een slagboom die dienst weigerde, zal een verhaal zijn dat nog heel lang zal meegaan! in ieder geval een receptie om nooit te vergeten.

voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

Het bericht Warm welkom voor Jambon in Ternat verscheen eerst op Belg.be.

Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend

Door Johan

Lijstduwer voor CD&V in Haaltert bekend.

Het partijbestuur van CD&V heeft met unanimiteit Daniël Vandendriessche uit Denderhoutem verkozen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Daniël is 62 jaar, gehuwd met Magda Adriaens, vader van 3 zonen (Hans, Wim en Gert-Jan) en trotse grootvader van 5 kleinkinderen. Beroepshalve is hij eerste-auditeur-revisor bij het Rekenhof waar hij eind april met pensioen gaat.

Daniël is geen onbekende in de Haaltertse politiek. Hij nam in 1994 als voorzitter van de toenmalige CVP-sectie van Denderhoutem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was meteen verkozen. Hij bleef gemeenteraadslid tot 2000 maar stapte toen, omwille van meningsverschillen met de toenmalige partijleiding, uit de politiek. Daniël bleef wel sterk sociaal geëngageerd en is tot op heden één van de drijvende krachten achter de parochiale zaal Hand in Hand.

Vandendriessche: “Ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan toen men mij vroeg om de CD&V-lijst te duwen maar het kriebelde wel: engagement zit mij in het bloed en de politieke microbe heeft mij altijd gebeten. Ik besef ook dat er mensen nodig zijn die hun nek durven uitsteken. Er waait nu een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij mee achter deze ploeg scharen.”

Fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen maakt zich sterk dat ze “de beste lijst ooit” kan voorleggen: “voor mij symboliseert de kandidatuur van Daniël mee de nieuwe start die we met CD&V in Haaltert nemen. We moeten positief vooruit met onze gemeente en daar hebben we, naast een goed programma, ook sterke figuren voor nodig want op 14 oktober gaat het over lokale thema’s en lokale mensen. Wij stappen naar de kiezer met een sterk team voor een gelukkig Haaltert. Ik ben enorm blij en fier dat Daniël met zijn kennis en ervaring daar mee deel wil van uitmaken.”

Op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 27 januari worden, in aanwezigheid van nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke, nog heel wat (nieuwe) namen op de lijst bekendgemaakt.

Haaltert Daniel Vandendriessche

Het bericht Lijstduwer voor CDenV in Haaltert bekend verscheen eerst op Belg.be.

❌