[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

Alweer ernstige betaalpanne, de maat is vol

Door Johan

UNIZO verontwaardigd over alweer ernstige betaalpanne: “De maat is vol!”

Vanmiddag tussen 15u00 en 16u34 werd het elektronisch betalingsverkeer in winkels ernstig verstoord door een vrijwel algemene panne, waarvan de oorzaak nog niet helemaal duidelijk is. Betalingen met zowel debet- als kredietkaarten bleken niet mogelijk. UNIZO reageert verontwaardigd op deze zoveelste ernstige panne van het elektronische betaalverkeer.

“Deze storing zorgde andermaal voor grote economische schade en ongemakken, in de eerste plaats voor onze handelaars en hun klanten”, zegt Lieven Cloots van de UNIZO-studiedienst. “Zo kan het niet langer. Als de betrokken stakeholders écht de ambitie hebben om het elektronisch betalen verder te stimuleren, zullen ze veel meer nog dan nu moeten investeren in de stabiliteit, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het betaalnetwerk. We roepen hen dan ook op om hoogdringend en vooral samen werk te maken die broodnodige stabiele infrastructuur.”

UNIZO meet intussen de schade op met haar leden en sluit schadeclaims en eventuele compensatie-eisen niet uit.”

Het bericht Alweer ernstige betaalpanne, de maat is vol verscheen eerst op Belg.be.

Stad Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen

Door Johan

vizit namenOp maandag 28 mei starten de stad Namen, de toeristische dienst VISIT NAMEN en Christophe Deborsu hun charmeoffensief in Gent. De populaire Waalse hoofdstad wil bewijzen dat ze haar titel van “meest gewaardeerde Waalse stad onder Vlamingen” wel degelijk verdient!

Een ludieke actie in het Gentse stadscentrum.

Met het uitdelen van de overheerlijke aardbeien uit Wépion speelt de stad haar culinaire troeven uit. Een wedstrijd waarin een exclusief weekend in Namen wordt verloot, moet de Vlaming finaal over de streep trekken.

Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen…

Volgens studies is Namen de meest populaire stad onder Vlamingen. Dit jaar start de stad een heus charmeoffensief om nog meer Vlaamse toeristen te verleiden tot een bezoekje. Er wordt ingezet op o.a. de verbetering van de ontvangst in het Nederlands en de organisatie van een Vlaams weekend op 29-30 juni en 1 juli.

Vertoning van de promotiefilm over Namen, met Christophe Deborsu

Rond 11:15 wordt de promotiefilm van de campagne 2018 in première uitgezonden in Vlaanderen. Deze film zet de vele toeristische troeven van Namen (de citadel, de charme van het stadscentrum en de status van waterstad) in de verf en zal gedurende het toeristisch seizoen via social media worden uitgezonden.

Aardbeien uitdelen in Gent

Tussen 13.00 en 15.00 uur zullen de inwoners van Namen, vergezeld van een folklore-groep (de ‘molons’), de “pousse-pousse” fietsen en bekende Namurois, Christophe Deborsu, heerlijke aardbeien uit Wépion op straat uitdelen en de Gentse bevolking uitnodigen om deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze eind juni een exclusief weekend in Namen kunnen winnen.

Het bericht Stad Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen verscheen eerst op Belg.be.

Luc Caals maakt WK lied voor het goede doel

Door PVDBD

-Schoten 15 mei 2018- Nadat Damso aan de deur werd gezet door de voetbalbond om het  het enige officiële WK lied te mogen maken, sprongen verschillende artiesten in het vrijgekomen gat. Want de voetbalbond had verklaard dit jaar geen officieel WK lied op de markt te brengen. Steve Tielens de gekende zanger uit boom was de eerste die het probeerde met zijn lied:”Come on Belgium”. De tweede die in het vrijgekomen gat dook was Nathalia met haar nummer:”Hear that sound” (Tunatembea) dat is Swahili voor:” we wandelen samen”. De derde die ook hoopt dat zijn lied door de supporters van de Rode duivels zou worden meegezongen is Pat Krimson. Het nummer komt pas uit op 1 juni en zal als titel krijgen:”Davai” een woord uit het Russisch wat zoveel betekent als “komaan alles geven”.

De vierde die het probeert is de altijd goedlachse sympathieke Schotense komiel Luc Caals. Op zijn beurt probeert Luc Caals een graantje mee te pikken van de voetbalgekte. Het grote verschil met de drie anderen is dat Luc dit niet doet voor zichzelf maar dat de verkoop integraal word geschonken aan “vzw Hartekinderen”. Dat is een vzw die mensen met een hartafwijking ondersteunt. Vandaar dat hij ook hoopt dat de voetbalbond dit nummer zou promoten. Het nummer “hé feest je mee” werd geschreven door Toon Daems en ingezongen door Luc.

Hier kan je al een fragment van het nummer van Luc beluisteren. Wil je het nummer kopen en daarmee ook de vzw steunen dat stort je als de bliksem 5€ op BE11 833397038848 met vermelding hé feest je mee. vermeld zeker ook je e-mail adres want dat hebben ze nodig om het lied door te sturen. samen met Luc hopen we alvast dat het lied massaal zal aangekocht worden en dit alles ten voordele van vzw Hartekinderen. Luc toont hiermee alvast dat zijn hart op de juiste plaats zit.(Foto: JAA, GVA.BE)

Het bericht Luc Caals maakt WK lied voor het goede doel verscheen eerst op Belg.be.

Nieuw wetsvoorstel zal 6 000 extra bloedzakjes opleveren

Door Johan

bloed geven pixabay

Wetsvoorstel N-VA zal Rode Kruis minstens 6 000 extra bloedzakjes opleveren

Vandaag treedt het wetsvoorstel van Kamerlid Valerie Van Peel waardoor ook patiënten met hemochromatose (stofwisselingsziekte waarbij de opname van ijzer in de darm niet goed kan worden gereguleerd, hetgeen soms leidt tot ijzerstapeling in organen wat na lange tijd soms ernstige symptomen kan veroorzaken) voortaan bloed mogen geven, in werking. Dat zou het Rode Kruis naar schatting in één klap minstens zesduizend extra bloedzakjes per jaar opleveren. “Daarmee zetten wij opnieuw een belangrijke stap om onze bloedvoorraad te verzekeren”, zegt Van Peel. Niet alleen de N-VA, ook het Rode Kruis zelf was al jaren vragende partij voor zo’n wetswijziging.

Erfelijke hemochromatose of ijzerstapeling is een ziekte waarbij het lichaam te veel ijzer uit de voeding opneemt. Van de naar schatting 60.000 patiënten in België die lijden aan de ziekte, zijn er momenteel meer dan 1500 die regelmatig aderlatingen ondergaan om het ijzergehalte in hun organen en bloed te normaliseren. “Hun bloed bevat in de beginperiode van die behandeling meer ijzer, maar is verder normaal”, stelt Van Peel. “Zodra die patiënten zich in de onderhoudsfase van hun behandeling bevinden, is hun bloed perfect bruikbaar om te doneren.” Toch werden zij geweigerd als bloeddonor. Bloed doneren na een medische aderlating heette immers niet altruïstisch te zijn en was zogenaamd strijdig met de wetgeving. Duizenden perfect bruikbare bloedzakjes belandden daardoor jaarlijks in de vuilnisbak, vaak tot ergernis van de patiënten zelf.

Onverantwoorde verspilling

“Daar komt nu verandering in”, zegt Van Peel. Hemochromatosepatiënten die verder gezond zijn, zullen na een aderlating kunnen kiezen om hun bloed te doneren of te laten vernietigen als biologisch afval. Als extra controle volgt de huisarts de donaties mee op. “Een behandeling kan dan wel verplicht zijn, de donatie achteraf is duidelijk een vrije keuze”, meent Van Peel. “Ik ben zeer tevreden dat mijn collega’s in het parlement die redenering hebben willen volgen. In tijden van tekorten was het weggooien van nuttig en gezond bloed ethisch niet te verantwoorden.”

Het bericht Nieuw wetsvoorstel zal 6 000 extra bloedzakjes opleveren verscheen eerst op Belg.be.

The Michael Jackson Tribute op 9 juni 2019 in Antwerpse Stadsschouwburg.

Door PVDBD

25 juni 2009 is het antwoord op de populaire quizvraag ‘wanneer overleed Michael Jackson’. Op 50-jarige leeftijd nam de wereld afscheid van The King of Pop, die zijn status verdiende met een gigantische collectie wereldhits, goed voor tussen de 300 en 400 miljoen verkochte albums wereldwijd. Het talent van Michael was al duidelijk toen hij op jonge leeftijd deel uitmaakte van The Jackson 5, een band die hij vormde met zijn broers. ‘I Want You Back’ , ‘ABC’ en ‘Can You Feel It’ werden Jackson 5-klassiekers. Voor Michael was het de ideale springplank om in 1972 met het gevoelige ‘Ben’ zijn eerste nummer één-hit te scoren. Diana Ross kon Michael nog even strikken voor The Wiz Stars en de monsterhit ‘A Brand New Day’, maar daarna schreef hij vooral zijn eigen muziekgeschiedenis. “Michael Jackson is tijdloze popmuziek die tien jaar na zijn dood verder leeft.

De excentrieke Jackson had niet alleen oor voor muziek, door zijn looks en legendarische dansmoves was hij een uitzonderlijk begenadigd en compleet artiest. Volgend jaar, op 9 juni 2019, een paar dagen voor zijn 10de overlijdensverjaardag, staat A Tribute To Michael Jackson in de Antwerpse Stadsschouwburg. Deze internationale productie werd in Groot-Britanië bewierookt door Michael Jackson-fans en bedolven onder positieve recensies. Op de sociale media sparen de bezoekers na afloop van de show alvast hun lof niet en reageren laaiend enthousiast: “Elke Michael Jackson-fan moet dit gezien hebben! Kippenvel!

Jackson-hits (‘Beat It’, ‘Thriller’, ‘Bad’, ‘Billy Jean’,…) worden uitgevoerd door een geweldige band en dansers, met vooraan de fantastisch dansende en zingende Michael Jackson-vertolker ‘Ben’ (Ben Bowman)! “A Tribute To Michael Jackson is een muzikale reis doorheen 30 jaar repertoire van The King of Pop, met bijzondere aandacht voor The Jackson 5”, klinkt het bij organisator House of Entertainment.

Op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) bestel je jouw tickets voor ‘The Michael Jackson Tribute’, dat plaatsvindt op 9 juni 2019 in de Antwerpse Stadsschouwburg.

‘The Michael Jackson Tribute’ wordt georganiseerd door House of Entertainment.

(Foto: House Of Entertainment)

 

 

Het bericht The Michael Jackson Tribute op 9 juni 2019 in Antwerpse Stadsschouwburg. verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay, De Romeo’s en primeur voor Get Ready! op Festival van de Ambiance

Door PVDBD

Met een straatlengte voorsprong is Get Ready! de populairste Vlaamse boysband van de jaren negentig. Get Ready! treedt sinds vorig jaar weer op in z’n originele bezetting, met Koen, JM, Glenn en Jimmy, brengt terug nieuwe nummers uit en geniet nog steeds een immense populariteit. Zaterdag 1 december kunnen de boys, na 20 jaar, eindelijk hun blinde concertvlek wissen, want dan staan ze voor het eerst op het podium van ’t Kuipke in Gent. Get Ready! is één van de blikvangers op de 8ste  editie van het Festival van de Ambiance. Naast hun komst, voegt organisator House of Entertainment ook Lindsay en De Romeo’s toe aan de line-up. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Sergio, Swoop en Willy Sommers op 1 december van de partij zullen zijn. Festivaltickets bestel je op www.festivalvandeambiance.be

(Foto: House Of Entertainment)

De geschiedenis van Get Ready! begint in 1995, wanneer Koen, JM, Glenn en Jimmy bij elkaar komen en besluiten om als boysband muziek te gaan maken. Met ‘Diep’, ‘Laat’, ‘Marjolein’ en ‘Vuur’ zorgde Get Ready! voor een weergaloos debuut. Stuk voor stuk werden de singles superhits en stuwden de liedjes de populariteit van de boys naar een in Vlaanderen nooit eerder gezien hoogtepunt. Midden jaren negentig was de Get Ready!-mania in Vlaanderen compleet, met gillende fans en massahysterie tijdens de optredens. De fans van het eerste uur zijn hun idolen trouw gebleven en hebben hun onvoorwaardelijke liefde doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen, met als gevolg dat Get Ready! in de originele bezetting nog steeds één van de hotste acts is in Vlaanderen. “Wij zeggen vaak in interviews dat we overal al op het podium hebben gestaan, maar dat is niet helemaal waar. Eén van de blinde vlekken op onze concertkaart is ’t Kuipke in Gent. We hebben een sterke band met Gent, want vorig jaar hebben we er ons eerste reünie-optreden gegeven, maar in ’t Kuipke hebben we nog niet gespeeld en daar komt na 20 jaar eindelijk verandering in. Op 1 december zijn we erbij op het Festival van de Ambiance, het grootste indoor ambiancefeest van Gent en omstreken. Heerlijk!”, zegt Koen van Get Ready!

(Foto: House Of Entertainment)

Het Festival van de Ambiance blijft verrassen én we blijven vooral ook de kaart trekken van de populaire artiesten. De aankondigingen van Sergio, Swoop en Willy Sommers legden ons geen windeieren en werden enthousiast onthaald door onze trouwe bezoekers. Aan de line-up voegen we nu Get Ready!, de iconische, populaire boysband. Ook De Romeo’s en Lindsay hebben toegezegd en zijn op 1 december opnieuw van de partij op ons festival”, zegt Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment.
Wie Get Ready! op 1 december 2018 op het Festival van de Ambiance eindelijk eens aan het werk wil zien in ’t Kuipke Gent, samen met De Romeo’s, Lindsay, Sergio, Swoop en Willy Sommers, kan vandaag nog z’n tickets bestellen op www.festivalvandeambiance.be of telefonisch op 070.345.345 (Max. €0,30/Min).

Meer info vind je op www.festivalvandeambiance.be

Het Festival van de Ambiance is een organisatie van House of Entertainment.

(Foto: House Of Entertainment)

 

 

Het bericht Lindsay, De Romeo’s en primeur voor Get Ready! op Festival van de Ambiance verscheen eerst op Belg.be.

15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT

Door PVDBD

MERKSEM – Vijftien jaar geleden werd Natalia tweede in de finale van de eerste Idool-reeks op vtm. Onze Vlaamse souldiva viert die verjaardag met haar vele fans tijdens het feestelijke ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena.

Op 9 mei 2003 wordt de 22-jarige Natalia Druyts met een miniem puntenverschil tweede bij de allereerste Vlaamse versie van Idool op vtm. Ze sleept een platencontract in de wacht en brengt enkele weken later haar debuutsingle ’Without You’ uit. Hiermee wint ze de TOTZ-trofee. Haar debuutalbum ‘This Time’ verschijnt begin november 2003 en kent dankzij hits als ‘I’ve Only Begun To Fight’ en ‘I Want You Back’ een indrukwekkende verkoop. Dat Natalia meteen op een grote schare fans kan rekenen, blijkt ook tijdens haar vele live-optredens. Overal waar ze komt zijn zalen uitverkocht en lopen pleinen vol om het nieuwe Vlaamse zangtalent te horen en te zien.

Ook voor de organisatoren van Night of the Proms is het overduidelijk dat Natalia alles in haar mars heeft om razendsnel uit te groeien tot een topartieste die zich met wereldsterren kan meten. Een half jaar na de Idool-finale nodigen ze de jonge zangeres uit de Kempen uit als één van de verrassingsgasten op hun druk bijgewoonde evenement in het Antwerpse Sportpaleis. Natalia gaat die zaal later nog verschillende keren plat spelen, wanneer dezelfde organisator, PSE-Belgium, haar voor een eigen show met enkele wereldartiesten samenbrengt. Begin 2006 vult ‘Natalia meets The Pointer Sisters’ zomaar even 10 Sportpaleizen. Twee jaar later zijn er 6 concerten van ‘Natalia meets En Vogue feat. Shaggy’ en begin 2011 staat Natalia 6 keer aan de zijde van Anastacia. Het grootste podium van het land betreedt ze ook nog als gaste tijdens het concert van Lionel Richie in 2012 en dat van The Jacksons in 2013.

Vijftien jaar na haar ontdekking organiseert PSE-Belgium ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena. Natalia zal er samen met haar vele fans terugblikken op 15 jaar muziekcarrière tijdens een show waarin ze al haar grote hits de revue laat passeren. Dat het een spetterend, prikkelend en vurig concert vol girlpower zal worden hoeft na 15 jaar niet meer te worden gezegd.
15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT op vrijdag 2 november om 20.00 uur in de Lotto Arena. Kaarten kosten 22,90, 32,98 en 44,18 euro en zijn te koop vanaf woensdag 16 mei om 10.00 uur via www.lotto-arena.be en www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.).

Het bericht 15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT verscheen eerst op Belg.be.

Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte

Door Johan

GAIA dient klacht in tegen wrede boer en zoon die jonge stier zwaar mishandelden

Brussel, 16 mei 2018 – Dierenrechtenorganisatie GAIA dient klacht in bij het parket van Dendermonde tegen de boer uit de Neerstraat in Appelterre en zijn meerderjarige zoon die deze week een jonge stier zwaar mishandelden. Volgens getuigen bond de boer de stier achter zijn tractor. Toen het dier niet meer verder wou, diende zijn zoon het dier harde stokslagen toe waarna de boer de stier vervolgens 300 à 400 meter verder sleepte. De stier liet een bloedspoor na en zou open wonden opgelopen hebben. De aanwezige getuigen vroegen meermaals aan de boer om op te houden wat hem alleen nog kwader maakte. Een van de getuigen trok naar de politie die even later samen met een dierenarts het meterslange bloedspoor kwam opmeten. “Het gaat hier om ontoelaatbare wreedheden, die niet straffeloos mogen gebeuren,” onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Daarom heeft GAIA besloten een strafklacht in te dienen tegen beide daders.

“Dat de boer een dier mishandelt dat hij onder zijn hoede heeft, is verwerpelijk maar dat ook zijn zoon zich aan wreedheden te buiten gaat, is uitermate zorgwekkend. Het spreekwoord ‘Zo vader, zo zoon’ spreekt in dit geval boekdelen”, zegt Michel Vandenbosch.

Zes maanden cel

Zowel vader als zoon riskeren zes maanden cel, een verbod om nog dieren te houden en een boete van 16.000 euro. Meester Anthony Godfroid, de advocaat van GAIA, is vastberaden. “Met volle overtuiging zal ik GAIA in deze zaak bijstaan. De correctionele rechtbank kan aan deze mishandelaars een verbod opleggen om nog dieren te houden. Dat lijkt mij in deze zaak niet meer dan terecht.”

GAIA vraagt iedereen die beelden of foto’s heeft van het voorval, contact op te nemen met GAIA via info@gaia.be of 02/245 29 50.

Het bericht Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte verscheen eerst op Belg.be.

Onkostenvergoeding van vrijwillige ambulanciers en vrijwillige brandweerlui wordt gelijkgesteld

Door Johan

Onkostenvergoeding van vrijwillige ambulanciers en vrijwillige brandweerlui wordt gelijkgesteld

Meer dan 750.000 vrijwilligers zetten zich in Vlaanderen dagelijks, of op momenten waarop ze zich vrij kunnen maken, in voor de samenleving. De meesten onder hen doen dit onbezoldigd, uit vrije wil voor hun organisatie, hun buurt, hun goed doel, evenement, .. Sommige vrijwilligers krijgen een onkostenvergoeding van de organisatie, deze is beperkt tot €34,03/per dag én €1.361,23/per jaar. Op deze regelgeving werd een uitzondering voorzien voor vrijwillige brandweerlui. Deze vrijwillige brandweerlui kunnen een vergoeding ontvangen die tot 4.460 EUR wordt vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen.

Dit geldt ook voor vrijwilligers die als ambulanciers bij de brandweer of bij de civiele bescherming werken. De vrijstelling geldt echter niet voor ambulanciers die bij een private ambulancedienst of bij een ambulancedienst van een ziekenhuis als vrijwilliger bijspringen. Uit een mondelinge vraag van CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri blijkt dat de minister van Financiën een wetsontwerp klaar heeft om deze discriminatie weg te werken. Een goede zaak volgens Lanjri, aangezien ambulanciers immers hetzelfde werk doen, dezelfde opleiding genoten en aan dezelfde regels onderworpen zijn. “Waarom zou er dan een onderscheid moeten gemaakt worden tussen een ambulancier die als vrijwilliger werkt voor de brandweer en een ambulancier die als vrijwilliger werkt voor een andere ambulancedienst”, klinkt het.

brandweer

Lanjri dringt al sinds 2015 aan bij de minister van Financiën om deze situatie recht te trekken. Sinds eind 2017 worden hulpverleners-ambulanciers en brandweerlui sociaalrechtelijk op dezelfde manier behandeld, het bleef echter wachten op een gelijke behandeling op fiscaal vlak. “Geen moment te vroeg.”, vervolgt Lanjri. Volgens het Antwerps parlementslid haken sommige hulpverlener-ambulanciers halverwege het jaar af, omdat ze hun fiscaal plafond hebben bereikten. “De permanentie van de ambulancediensten komt hierdoor in het gedrang.”, zegt de Antwerpse politica.

Het is immers duidelijk dat we alle ambulanciers op dezelfde manier moeten behandelen, onafhankelijk van de organisatie waarin ze actief zijn. De taken en verplichtingen binnen de dringende geneeskundige hulpverlening, zijn immers dezelfde voor alle ambulanciers. Het is dus te gek voor woorden dat deze discriminatie nog zou blijven bestaan”, besluit Nahima Lanjri.

Het bericht Onkostenvergoeding van vrijwillige ambulanciers en vrijwillige brandweerlui wordt gelijkgesteld verscheen eerst op Belg.be.

Kunstgras is het ultieme symptoom van de Homo Perfectus

Door Johan

kunstgras

Kunstgras, het ultieme symptoom van de Homo Perfectus

België was very amused met het verzoek aan Koning Filip om een deel van zijn grasvelden te vervangen door bloemenweiden. Velen waren opgelucht om te lezen dat er een minder arbeidsintensief alternatief is voor het perfect gazon. Al kreeg ik enkele reacties of statements: leg toch gewoon kunstgras. Ik vertelde net op het VTM-journaal het belang van biodiversiteit, de bloemetjes en de bijtjes, en dan dit? Al neem ik het hen absoluut niet kwalijk, we kunnen slechts meningen vormen op basis van de informatie die we toegestuurd krijgen. Wel, hier is de informatie dan: kunstgras = bad idea.

Madame, je kent haar wel, heeft een nette tuin met perfect gazon, zoals het hoort, en enkele hortensia’s. Naast een nette tuin heeft ze ook een nette auto die telkens weer bespat wordt, ramen die telkens weer vuil worden. Wanneer ’s ochtends haar automatische rolluiken omhooggaan en ze naar buiten kijkt, wordt het haar soms te veel. Ze stormt op haar hoge hakjes het gazon op en start haar privé-holocaust: ze vergast en vergiftigt de ongewenste maar onschuldige bloempjes met haar spuitbus. De volgende ochtend gaat het rolluik omhoog, met een glimlach op het gezicht wacht ze geduldig af….

Een inzinking. Madame kan het niet meer aan. Woedend bestelt ze kunstgras, enkele weken later komt de aannemer en daar komt het: de ideale, perfecte, plastiek grasmat. Madame is nog nooit zo gelukkig geweest, ondanks een streep door haar rekening en het feit dat de mat maar een 15-tal jaar meegaat.

Aangezien ze altijd hakjes draagt heeft ze ‘s zomers geen last van oververhitte voeten wanneer ze haar bloedhete plastiek gazon betreedt. Haar leven draait goed, tot de herfst er is. Die irritante bomen van de buren verliezen naalden en bladen die terechtkomen op haar kunstgrasveld, en tot haar grote frustratie blijven de naalden zitten, niettegenstaande ze iedere dag haar nieuw gazon veegt en besproeit tegen mos en onkruid. Om de haverklap moet ze een dure reinigingsfirma laten komen om het veld te reinigen. Inmiddels heeft ze klacht ingediend tegen de bomen van de buren.

Madame, je kent haar wel, is een metafoor voor de “ontwikkelde” wereld. Wil Madame zo zijn? Neen. Ze moet zo zijn, ze wordt gedwongen tot perfectie. Het is dat of ze gaat kapot aan zelfhaat en wordt uitgesloten door de gemeenschap. We gaan tot het uiterste in ons controlefreakisme. Het is om bij de huilen hoeveel energie verloren gaat in het nastreven van faux-idealen. Het gaat ten koste van onszelf maar tenslotte ook van de medemens en de natuur. Het is een verloren strijd, leer houden van het onverwachte, de charmante chaos. Zelfs al zit je veilig in je steriele indoor-tuin met kunstgras, plastieken bomen en bloemen, telegeleide vlinders en vogels, dan heb je nog altijd de kans dat een hommel goedendag komt zeggen, of een orkaan je dak eraf blaast.

Er is geen plaats voor kunstgras in een duurzame toekomst met minder plastiek en een circulaire economie. Echte mannen maaien misschien niet, maar hebben zeker geen kunstgras.

Eco-entrepreneur Louis De Jaeger heeft na vijf jaar de wereld rond te reizen Commensalist opgericht om mensen te adviseren duurzamere tuinen aan te leggen en geeft hierover lezingen. www.Commensalist.com

Het bericht Kunstgras is het ultieme symptoom van de Homo Perfectus verscheen eerst op Belg.be.

Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in Gent

Door Johan

Op vrijdag 18 mei om 20u staat de Ierse singer songwriter Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in de Clemenspoort in Gent.

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ is de artiesten naam van David Donegan.

Daithi kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Al op vrij jonge leeftijd speelde hij in de lokale folkband van zijn ouders. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic rock band ‘Sans Souci’, waarmee hij op Europese festivals speelde en op tour ging in het Midden- Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame. Hij won diverse talentenjachten en muziekcompetities. Eind jaren 90 lonkte het vasteland en verruilde Daithi Ierland voor het Europese vasteland. Als thuisbasis koos hij Gent. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL.

Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een lichte politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen

Het bericht Daithi Rua met mooie liedjes en fijne verhalen op het podium in Gent verscheen eerst op Belg.be.

Feest voor kinderen met interesse in programmeren

Door Johan

Feest voor kinderen met interesse in programmeren

Vandaag, 12 mei 2018, is het feest in de wereld voor kinderen met interesse in programmeren. Scratch Day is een wereldwijd netwerk van bijeenkomsten waar kinderen samen komen om te programmeren en hun creaties te delen met elkaar en andere fans in de online gemeenschap. Wereldwijd zijn er vandaag 861 evenementen waarvan eentje in Vlaanderen: Aalst. Coderdojo en CodeScool (hogeschool Odisee) slaan de handen in elkaar waardoor een 80-tal kinderen en hun ouders hun ervaringen kunnen delen in hogeschool Odisee.

Programmeren is essentieel

“Scratch is een programmeertaal en helpt jonge mensen in het creatief leren denken, systematisch redeneren, samenwerken en essentiële vaardigheden opdoen voor het leven in de 21ste eeuw”, zegt Jo De Pelsmaker van Coderdojo. “Het kunnen programmeren van computerprogramma’s is een belangrijke vaardigheid in de hedendaagse samenleving. Scratch is speciaal ontworpen voor 8- tot 16-jarigen, maar wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden. Miljoenen mensen maken Scratch-projecten in verschillende omgevingen, waaronder scholen, bibliotheken, gemeenschapscentra en ook gewoon van thuis uit. We zijn blij dat we die enthousiastelingen vandaag kunnen samenbrengen in Aalst”.

Programmeerfestival

“We hebben het evenement opgevat als een festivalletje waarbij er in totaal twintig opstellingen zijn waarbij kinderen en jongeren op een speelse manier de mogelijkheden van coderen en programmeren leren kennen, legt Geert Callebaut van Odisee uit. Zo zijn er onder andere dansende robots, een echte arcade uit de jaren ’80 waarbij de kinderen zelf het spel kunnen programmeren en een automatisch sluitend kippenhok. Het is een plezier om zoveel kinderen en jongeren hier vandaag hun passie te zien beleven. Dat ze elkaar daarbij ook vooruithelpen bij uitdagingen, maakt het voor ons alleen maar mooier om te organiseren. Ik merk dat programmeren stilaan een hype wordt bij de jeugd!”, vertelt Geert enthousiast.

“Onze oudste zoon heeft ons ook aangestoken”

“Wij zijn Astertechnics, een Fablab uit Geraardsbergen. Toen we hoorden dat er in Aalst een Scratch event was, waren we er als de kippen bij om ons in te schrijven. We organiseren zelf ook workshops en kampen rond 3d-printen, programmeren, techniek, maar ook bijvoorbeeld lasercutten”, zegt Patricia Vanslambrouck. “Onze oudste zoon, Aster, ging naar een Fablab in Drongen en heeft daardoor ook bij ons de microbe aangewakkerd. We willen kinderen en jongeren op een zeer leuke en creatieve manier laten kennismaken met technologie en wetenschap. We willen daarmee complementair zijn aan het onderwijs. Kinderen ontdekken en ontplooien zo hun talenten waardoor ze later ook een geschikte studierichting kunnen kiezen”, weet Patricia.

Scratch?

Scratch is de gratis codeeromgeving voor kinderen. Scratch is een project van de Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab. Het wordt gratis verspreid. Scratch krijgt steun van onder andere: National Science Foundation, Scratch Foundation, Siegel Family Endowment, Google, LEGO Foundation, Intel, Cartoon Network, Lemann Foundation, MacArthur Foundation.

Meer informatie vind je op https://day.scratch.mit.edu/

 

Het bericht Feest voor kinderen met interesse in programmeren verscheen eerst op Belg.be.

Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag

Door Johan

vld vrouwen aalst moederdagDe Moederdagactie van de Open Vld vrouwen uit Aalst bleef niet onopgemerkt. Tijdens de zaterdagmarkt hielden de Open Vld Vrouwen van Aalst een geslaagde moederdagactie!
Alle vrouwen kregen een lippenbalsem en deze kleine attentie werd ten zeerste gewaardeerd! Voor de mannen en de kindjes waren er snoepjes vertelt Joke De Swaef Gemeenteraadslid voor Open Vld. Ook gewezen Burgemeester Anny De Maght was van de partij!

Het bericht Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag verscheen eerst op Belg.be.

Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie

Door PVDBD

 

-Dilbeek 12 mei 2018- Met de jaarlijkse actie op de boerenmarkt, waarbij de dames een roos overhandigd kregen ter gelegenheid van moederdag heeft N-VA Dilbeek officieel de précampagne voor de gemeente- en provincieraadsraadsverkiezingen op gang geschoten. Omstreeks 10u vanochtend verzamelden enkele N-VA kandidaten voor de gemeente- en Provincieraadsverkiezingen op de boerenmarkt. Daar kregen alle moeders een mooie gele roos overhandigd naar aanleiding van moederdag morgen (13 mei) met daarop de tekst:”Voor de liefste mama”. Dat deze actie door veel Dilbeekse moeders gewaardeerd werd konden we horen aan de gesprekken tussen de mensen onderling. Zelfs franstalige moeders die uiteraard ook een roos kregen dankten de mensen van N-VA in het Nederlands.

Omstreeks 11.45u werd de succesvolle actie stopgezet, om deze morgen verder te zetten aan de Delhaize van Groot-Bijgaarden en aan huisje Mostinckx van Bodegem. Ondertussen dat de N-VA mensen op de boerenmarkt de rozen aan het uitdelen waren werden ook de eerste précampagneborden geplaatst. Met een viertal ploegen bestaande uit drie personen en het nodige materiaal werden de belangrijkste invalswegen van Dilbeek voorzien van een 30-tal grote borden. Op deze borden zijn nog geen kandidaten te zien wel een collage van foto’s van voorbije Dilbeekse activiteiten, uitgevoerde werken en realisaties met daarop de slogan #wewerkenverder. Dit om aan te geven dat het huidige bestuur niettegenstaande nu zetelend  in een minderheid toch doorwerkt, en zeker niet zinnens is bij de pakken te blijven zitten. Ook voor de volgende legislatuur hopen ze de begonnen werken verder te kunnen afwerken.

Om zeker geen borden mee te hoeven plaatsen had schepen Stijn Quaghebeur het zo geregeld dat hij stipt om 12 uur op het gemeentehuis van Dilbeek het ja-woord zou geven aan zijn Ellen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Willy Segers en schepen Bernadette Van Coillie. Het was deze laatste die het paar in de echt mocht verbinden als schepen van burgerlijke stand. Na de huwelijksplechtigheid werd er nog een glaasje op gedronken met familie en vrienden  aangeboden door de gemeente Dilbeek. Ook de mensen die de borden aan het plaatsen waren kwamen even langs om Stijn en Ellen persoonlijk te feliciteren. Om hem eraan te herinneren dat er nog veel werk op hem lag te wachten hadden ze nog twee niet geplaatste borden meegebracht.

We willen langs deze weg Stijn en Ellen van harte feliciteren met hun huwelijk en hen heel veel liefde en geluk toewensen.

voor meer foto’s van de moederdagactie en het plaatsen van de borden klik hier

Het bericht Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie verscheen eerst op Belg.be.

Producer van London Grammer en Birdy gaat in zee met Brusselse Ozya

Door PVDBD

Krijgen we na Stromae opnieuw een vrouw die het internationaal waarmaakt? De Brusselse Mariana Tootsie is goed op weg om te scoren met haar debuutsingle ‘Would You Remember me’, die ze uitbracht onder haar artiestennaam Ozya. In muziekmiddens wordt Tootsie nu al omschreven als the next big thing, maar de singer-songwriter met Grieks bloed blijft nuchter, met haar twee voetjes op de grond ook, al trok ze met haar Facebookbericht onmiddellijk de aandacht van wereldproducer Tim Bran. Die vond de ‘Would You Remember Me’-demo in zijn Messenger en contacteerde Mariana onmiddellijk en rechtstreeks, omdat hij graag zelf haar liedje wou producen. “Een paar weken later zaten we met z’n allen in de studio en het resultaat is buitengewoon”, zegt Wilfried Brits, haar manager-ontdekker. Als het gaat over muzikaal talent, dan weet Brits waarover hij praat: Hij is de man die o.a. Vaya Con Dios, Blue Blot en Admiral Freebee grootmaakte. Hij zit ook mee achter het succes van de Belgische rockband Jackle Bow en met Ozya ontdekt hij opnieuw een ruwe diamant met internationale uitstraling.

(Foto: House Of Entertainment)

Op haar 15de begon Mariana Tootsie met zingen en gitaar spelen, samen met haar broer die haar van bij het begin steunde. Op de aloude manier leerde ze autodidact het vak, door enkele dagen per week jazz en blues te zingen in bars en clubs. Daarna reisde ze, geïnspireerd door Ella Fitzgerald, Nina Simone, Ray Charles en Etta James, de planeet rond met diverse bands. Zowel op het podium als in de studio werkte ze samen met gereputeerde muzikanten als Manu Katché, Eric Legnini, Richard Bona, Nicolas Fiszman en Ivan Paduart. 

Mariana werkte op regelmatige basis met filmmuziekcomponisten Evgueni en Sacha Galperine. Ze leende haar stem meer dan eens aan de filmindustrie. Heel recent zong ze lead in de opener van de soundtrack van ‘The Hunger Games’ van Gary Ross.

Parallel aan het tribuutproject voor icoon Etta James, waarin Tootsie zong met een negenkoppige band, bracht ze in 2014 ‘Dance in the Fire’ uit, een EP met invloeden uit blues en pop.

Na haar deelname aan ‘The Voice France’ in 2015, keerde ze terug naar haar wortels, naar haar jarenlange medestander, broer Alexis Arakis, gitarist, componist en arrangeur. Zo knoopte ze weer aan met de dromen van haar tienerjaren, toen ze luisterde naar Jeff Buckley, Portishead, PJ Harvey en Annie Lennox.

In 2016 was ze finaliste in ‘The International Songwriting Competition’, de belangrijke Amerikaanse songschrijfwedstrijd, waar ze de negende plaats verwierf met haar song ‘Something More’ in de categorie ‘Blues’, en dat op 19.000 kandidaten uit de hele wereld.

In 2017 zond ze via Facebook een demo naar producer Tim Bran (London Grammar, The Verve, Birdy, enzovoort) Bran nam bijna ogenblikkelijk contact op voor een samenwerking. De eerste single, ‘Would You Remember Me’ van Ozya komt hieruit voort. “Het is het begin, want achter de schermen zijn we bezig met een album dat we komend voorjaar releasen. ‘Woud You Remember me’ is een mid-tempo ballade, toegankelijk, radiovriendelijk en vooral een weergave van het indrukwekkende stembereik van Mariana. Dat wordt wel eens vergeleken met dat van Adèle en mensen schrikken als ik zeg dat ‘Would you remember me’ van Ozya een Belgisch verhaal is. Geloof me: Ozya heeft een mooie toekomst, zeker als ik zie hoe gedreven ze bezig is aan nieuwe nummers voor haar komende cd”, zegt Wilfried Brits.

De debuutsingle ‘Would You Remember Me’ van Ozya is verschenen op het Kerua-label en digitaal te koop of te beluisteren (via streaming) op iTunes of Spotify.

Voor meer info over Ozya, check haar Facebookpagina.

Het bericht Producer van London Grammer en Birdy gaat in zee met Brusselse Ozya verscheen eerst op Belg.be.

speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen

Door PVDBD

Joke Devynck en Jeron Dewulf spelen hoofdrol in interactieve speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen.
Daggedeelte van Bilzen Mysteries opent deze zomer de deuren!

(Foto: House Of Entertainment)

Volgende week starten op de historische site van de Landcommanderij Alden Biesen de filmopnames voor de dagattractie van Bilzen Mysteries. Die wordt op 2 juli feestelijk voorgesteld en is één dag later toegankelijk voor het grote publiek. Schepen van toerisme Guy Swennen: “Tijdens de opnames van onze avondattractie heeft er zich op de filmset een fictieve, dramatische gebeurtenis afgespeeld. Het Belgian Bureau of Investigations – kortweg BBI – is belast met het onderzoek. Commissaris Angel en haar assistent, inspecteur Dewolf, roepen de hulp in van onze bezoekers. Hun speurdersinstinct en -talenten worden op de proef gesteld op twaalf plaatsen op het kasteeldomein, waar je kan deelnemen aan interactieve spelopdrachten, gecombineerd met historische informatie over de site. Mensen kunnen zelf bepalen op welk level ze het spel willen spelen, waardoor het toegankelijk is voor het hele gezin. Net als bij de avondattractie word je met een tablet meegezogen in een uniek verhaal begeleid door topacteurs. Na Jan Decleir hebben we nu Joke Devynck en Jeron Dewulf kunnen strikken.”

(Foto: House Of Entertainment)

Met 40 afleveringen als Flikken-inspecteur Tony Dierickx en 56 afleveringen als Vermist-inspecteur Tine Peeters heeft Joke Devynck genoeg bagage om opnieuw een glansrol als lid van een politiekorps op te nemen. Commissaris Angel moet samen met haar BBI-team en inspecteur Dewolf – een rol die wordt neergezet door Foute Vrienden-acteur en stand-upcomedian Jeron Dewulf – achterhalen of stuntman Ulrich tijdens de nachtopnames van Bilzen Mysteries een natuurlijke dood stierf. Frank Anthierens van Alice Events, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en creatie: “De dagattractie ‘Het Complot’ is een interactief, twee uur durend spel, met een historische achtergrond. Het is een perfecte aanvulling op de permanent doorlopende avondattractie waarin Jan Decleir een schitterende Heer van Biesen neerzet. Hij gidst de bezoekers van de Landcommanderij doorheen 800 jaar geschiedenis en trakteert hen aan het einde op een spectaculair klank- en lichtspektakel. Datzelfde ‘wauw’-gevoel werd vertaald in een heel bijzondere dagattractie waarvoor we de beste speurneuzen van het land uitdagen om zo snel mogelijk het raadsel rond een mysterieuze dood te onderzoeken. En dat samen met commissaris Angel, inspecteur Dewolf en hun BBI-team. Het spel wordt ook nu weer gecombineerd met de geschiedenis van de Landcommanderij, die je op de applicatie te zien krijgt en die je nodig hebt om ‘Het Complot’ van Bilzen Mysteries te ontrafelen.”

Burgemeester Frieda Brepoels: “De toevoeging van de dagattractie maakt het Bilzen Mysteries-verhaal compleet. Zo kan je voortaan niet alleen ’s avonds maar ook door de dag de site op een interactieve manier ontdekken. De stad kon deze toeristische attractie op het domein van Alden Biesen realiseren, mede dankzij de SALK-middelen die de Vlaamse regering ons beschikbaar stelde. Vanaf vandaag kan je op de website www.bilzenmysteries.be tickets reserveren voor ‘Het Complot’. Net als de avond- is ook de dagattractie van Bilzen Mysteries een buitenactiviteit met een tablet. Ideaal voor het ganse gezin, een groep vrienden of met collega’s. De speurtocht duurt circa twee uur en vertrekt vanuit het onthaalcentrum. De prijs voor volwassenen is 9 euro en er is een verminderd tarief voor senioren, kinderen en studenten van 7,50 euro. Groepen vanaf 20 personen genieten van een kortingstarief. Op de website kan je natuurlijk ook nog steeds tickets reserveren voor de avondattractie van Bilzen Mysteries, die je vanaf zonsondergang anderhalf uur lang meesleurt in een boeiend verhaal.”

Voor meer informatie en tickets kan u surfen naar www.bilzenmysteries.be

 

Het bericht speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen verscheen eerst op Belg.be.

Bilzen Mysteries

Door PVDBD

Op Hemelvaart, donderdag 10 mei, start het Moederdagweekend op Bilzen Mysteries en trakteert de toeristische topattractie alle vrouwen op een mini-orchidee. “Wie op zoek is naar een origineel moederdaggeschenk, of wie al lang met het idee speelt om Bilzen Mysteries te bezoeken, die moet zeker langskomen tijdens ons verlengde moederdagweekend. Het begint al op donderdagavond 10 mei, Hemelvaart, en het eindigt zondagavond 13 mei. Alle vrouwen die Bilzen Mysteries bezoeken, worden getrakteerd op een mini-orchidee. Voor deze actie werken we samen met de mensen achter het wereldvermaarde Fleuramour-evenement en met Orchids & So, één van de specialisten wat betreft bloemschikken en orchideeën. Zolang de voorraad strekt, trakteren we. Het blijft nog altijd aangewezen om op www.bilzenmysteries.be vooraf je tickets te reserveren”, zegt coördinatrice Lore Swennen.

(Foto: House Of Entertainment)

De toeristische topattractie Bilzen Mysteries blijft het dit voorjaar goed doen, met duizenden bezoekers die tijdens het weekend, vanaf zonsondergang, vlot de weg vinden naar de Landcommanderij Alden Biesen;. “Mensen houden ervan om in te stappen in onze actieve wandelfilm en 1,5 uur op pad te gaan met Jan Decleir, die als De Heer van Biesen een rondleiding geeft in 800 jaar geschiedenis. Het geheel wordt afgesloten met een wervend klank- en lichtspektakel dat een glimlach tovert op de gezichten van jong en oud”, zegt Bilzers Schepen Guy Swennen. Met Pasen werd er succesvol gezocht naar lichtgevende paaseieren en tijdens het moederdagweekend, dat donderdagavond 10 mei (Hemelvaart) begint en eindigt op zondagavond 13 mei, worden alle vrouwen getrakteerd op een mini-orchidee. “Fleuramour – Passion for Flowers geeft internationale uitstraling aan Alden Biesen en daarom vinden we het fijn dat zij met ons willen samenwerken, wat zorgt voor een uniek bloemenboeket dat we al onze vrouwelijke bezoekers kunnen aanbieden, exclusief tijdens het moederdagweekend. Het is ‘zolang de voorraad strekt’, dus adviseren wij graag om vooraf je tickets voor je bezoek online te reserveren via www.bilzenmysteries.be . We doen deze actie ook in samenwerking met Orchids & So, dé bloem- en orchidee-specialisten”, zegt Bilzen Mysteries coördinatrice Lore Swennen.

 

Bilzen Mysteries is tijdens het moederdagweekend uitzonderlijk geopend op donderdag 10 mei. Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei kan je, vanaf zonsondergang, Bilzen Myteries beleven op de prachtige

Het bericht Bilzen Mysteries verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop

Door PVDBD

Voor de Oost-Vlaamse zangeres Lindsay was het al een feestweek, met zondag haar uitverkochte jubileumconcert ’10 Jaar Lindsay’ in Geraardsbergen en als kers op de taart knalt ze met haar nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de officiële Vlaamse Ultratop albumlijst.Mijn derde nummer één-album, na mijn debuut-cd ‘De mooiste dag’ in 2009 en ‘Het beste en meer – 5 zomers lang’ in 2012. Dank je wel aan de vele fans die mij al die jaren steunden en blijven steunen, tijdens de optredens, maar ook als ik een nieuw album uitbreng. De verzamelaar ’10 Jaar Lindsay’ valt duidelijk in de smaak, want zowel de reguliere als de luxe versie, die beiden ook vijf nieuwe liedjes bevatten, vliegt over de toonbank. Ik ben ongelofelijk trots op dit album, zeker op de gelimiteerde luxeversie die bestaat uit een prachtige booklet met exclusief fotomateriaal uit mijn persoonlijk archief.

Lindsay blijft één van de succesvolste Vlaamse artiesten, want naast haar drie nummer één-albums scoorde de zangeres de voorbije tien jaar ook nog eens acht nummer één-hits in de Vlaamse Ultratop 50, verkocht ze meer dan 100.000 cd’s én werden vijf van haar acht uitgebrachte albums goud. Met haar nieuwe single ‘Ware liefde’ staat Lindsay deze week op 32 in De Vlaamse Ultratop 50.

In de releaseweek komt Lindsay met haar nieuwe cd ’10 Jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de Vlaamse Ultratop. Lindsay neemt de koppositie over van Frans Bauer en doet het nog beter dan de nieuwe releases van o.a. Anne-Marie, Post Malone en haar grote voorbeeld Helene Fisher.

Het album ’10 Jaar Lindsay’ is uitgebracht op het Top Act Music-label van Universal Music.

www.infolindsay.be

Het bericht Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop verscheen eerst op Belg.be.

Huurhuis in Geraardsbergen na enkele maanden een ravage

Door Johan

Geraardsbergen – Bewoner laat huurhuis na zes maand achter als een vuilnisbelt. De bewoner nam het niet zo nauw met de hygiëne.

De eigenaars van de woning konden hun ogen niet geloven nadat ze hun verhuurde woning terug uit handen kregen van de huurder. Na een procedure van meer dan zes maand troffen de eigenaars hun woning aan als een stort en hondentoilet.

De eigenaars zijn radeloos, overal ligt er hondenpoep en vuilnis op de grond. De vloer ligt bezaaid met rommel, afval, oude kleren, vodden, hondenpoep en urine. “Ik moet uitkijken waar ik mijn voeten zet” zegt de eigenaar. De laminaat moet er volledig uit want de urine is volledig in de laminaat getrokken. Nadien zullen we de woning volledig moeten ontsmetten om deze terug bewoonbaar te maken.

Van de huurder hebben we enkel de eerste maand huur ontvangen, nadien reageerde hij niet meer en deed of hij alsof hij niet thuis was. Er zat niets op dan naar het vredegerecht te stappen en de uitzettingsprocedure volgen.

Met behulp van een advocaat en een deurwaarder is de huurder dan samen met zijn hond moeten vertrekken. Het wordt niet evident om alles op te ruimen. “Dit zal ons veel geld kosten en ik vraag mij af op wie ik die kosten ga verhalen.”

Het bericht Huurhuis in Geraardsbergen na enkele maanden een ravage verscheen eerst op Belg.be.

Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest

Door Tim

(foto: House Of Entertainment)

Vorig jaar dachten we dat ze aan het plafond zaten met 50.000 bezoekers in de verschillende dorpen en steden, maar 2018 wordt voor het Vlaams Muziekfeest nog straffer, dankzij de samenwerking met House of Entertainment. Ze beginnen 29 juni in Mol en eindigen 13 shows later, op 15 september in Begijnendijk. Ze doorkruisen de Vlaamse steden en gemeenten, en we verrassen het publiek met 6 topartiesten per show. Voor het eerst zijn ook Willy Sommers, Luc Steeno, Gene Thomas, John Terra en Christoff van de partij op het Vlaams Muziekfeest, een volksfeest dat we deze zomer opnieuw gratis aanbieden aan het publiek”, zegt organisator en Kempenaar Mario Verbeek enthousiast. Meer info over het Vlaams Muziekfeest 2018 vind je op de website www.vlaamsmuziekfeest.be

In de zomermaanden is niets zo gezellig als in je eigen dorp of stad genieten van een frisse pint, een lekkere hotdog of hamburger en verbroederen met mensen die net als jij genieten van de optredens van Vlaamse artiesten. “Het is de perfecte omschrijving van wat wij de mensen die naar het Vlaams Muziekfeest komen aanbieden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren, blijft ons volksfeest ook dit jaar weer een gratis gebeuren. Elke editie van het Vlaams Muziekfeest is goed voor zes verrassende topartiesten en dit jaar hebben we, voor de 6de editie, de medewerking van 15 absolute kleppers: Christoff, John Terra, Willy Sommers, Luc Steeno en Gene Thomas zijn er voor het eerst bij. Lindsay, Swoop, Johan Veugelers, Dennie Damaro, Rene Redley, Gino Verano, Gilles Simoens, Yves Segers en Sasha & Davy vervolledigen de line-up.


De aftrap van het Vlaams Muziekfeest wordt gegeven op 29 juni in Mol. Daarna trekken we naar Tienen (1/7), Dendermonde (5/7), Lokeren (7/7), Turnhout (8/7), Deinze (15/7), Brasschaat (29/7), Weelde (5/8), Kalmthout (14/8), Oudenaarde (24/8), Zwijndrecht (1/9) en Turnhout (2/9). Afsluiten doen we op 15 september in Begijnendijk met de 13de voorstelling. Vorig jaar bereikten we 50.000 bezoekers en dachten we dat het niet meer beter kon, maar als ik zie hoeveel positieve energie het Vlaams Muziekfeest nu al teweeg brengt bij iedereen die betrokken is bij het verhaal, dan weet ik zeker dat we deze zomer geschiedenis gaan schrijven en nog meer blije mensen gaan ontmoeten in de dorpen en de steden die we bezoeken”, besluit Mario Verbeek.

Alle data en info over het Vlaams Muziekfeest vind je op www.vlaamsmuziekfeest.be

Het bericht Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest verscheen eerst op Belg.be.

❌