[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

DJ Ward speelt voor het 10de jaar op rij op Tomorrowland.

Door PVDBD

Kortessemse (DJ) Ward Houbrechts speelt dit weekend voor het 10de jaar op rij op Tomorrowland.

Foto: (c) DJ Ward – DJ Peter – Philip Dirix

Dit en volgend weekend kan je in Boom op De Schorre terecht voor de 15de editie van het uitverkochte Tomorrowland, goed voor 400.000 bezoekers. Nu zaterdag komt de uit Kortessem afkomstige DJ Ward Houbrechts voor het 10de jaar op rij in actie op het bekendste festival ter wereld: “De eerste keer was 25 juli 2009 en tot op heden heb ik op elke editie gespeeld. Ja, dat is een enorm voorrecht en voor een deel ook de verdienste van onze succesvolle ‘I love the 90’s – The party’-stage, die ik al sinds dag 1 mag hosten. Het eerste jaar stonden we in een mega tent die te klein was en het jaar nadien kregen we niet alleen een giga stage, maar toen stond ook het reuzenrad op de achtergrond. Die avond zat er in mijn dj-set ook een hele vuurwerkshow verwerkt. Dat zijn momenten uit mijn carrière die ik niet snel zal vergeten en die ik later nog zal vertellen aan mijn kinderen en kleinkinderen, puur kippenvel. Ik weet niet of het aan mij lag, maar het eerste jaar dat ik er stond verdubbelde het aantal totale bezoekers van 50.000 naar 90.000”, zegt DJ Ward lachend. “Dat waren de beginjaren, maar toen voelde je al dat dit festival iets groots zou worden. We moeten er echt fier op zijn dat Tomorrowland een Belgisch product is. Dit jaar was ik er inderdaad ook bij op de eerste wintereditie én ik speelde ook al op ‘Tomorrowland Invited’ op de Brusselse Grote Markt en nabij het Antwerpse MAS.”

Kortessem

Voor Ward wordt zaterdag bijzonder, want dan deelt hij het podium met Philip Dirix, de man achter DJ Peter Project (‘2 New York) en Starfighter, het project waarmee hij vooral in Duitsland een dikke hit scoorde: ‘Apache’. “Philip en ik zijn beiden afkomstig uit Kortessem, een goede voedingsbodem voor dj’s blijkbaar, want ook Murdock aka Hans Machiels is een Kortessemenaar. Philip is een oude jeugdvriend van mijn ouders, ze zaten samen nog in het jeugdatelier: Op Zolder. Mijn pa vertelt nog regelmatig over hoe Philip toen al de plaatjes draaide voor de bende. Ikzelf heb hem leren kennen toen hij dj was in een lokale discotheek. Ik was toen al onder de indruk van zijn creatieve manier van werken, die altijd resulteerde in een bomvolle dansvloer. Hij plaagde het publiek en ik vond dat geweldig, zeker omdat hij ook heel breed ging in zijn muziekkeuzes. Voor mij is hij nog steeds een inspirator en we delen inderdaad beiden de passie voor muziek, het deejayen pur sang én het entertainen van een publiek. Schrijf maar op dat die twee Kortessemenaren er zaterdag op Tomorrowland een dik feestje van gaan maken. Alle remmen los (lacht).

Can You Feel It?

DJ Ward weet nog goed de eerste plaat die hij op het Boomse festival speelde: “‘Can You Feel It van CLS,  uit 1999. Ik was stomverbaasd hoeveel volk er aan het begin van de dag al voor het podium stond, die nota bene allemaal begonnen mee te zingen vanaf de eerste noot. Het is traditie geworden dat het feest op onze stage vroeg begint. Ik neem altijd de eerste uren voor mijn rekening, om s avonds te eindigen met een knalsetje. Wat er zo bijzonder is aan vroeg starten? De sfeer die je lekker kan opbouwen met het publiek. Allemaal verschillende nationaliteiten die voor het podium verbroederen en dansen op de muziek. Zalig. Ik raad iedereen aan om nu zaterdag weer vroeg af te zakken naar de I Love The 90’s-stage voor het eerste stevige danske van de dag.

Backstage

Naast ‘Kan jij aan tickets geraken?’ – neen – is ‘Hoe is het backstage op Tomorrowland?’ één van de meest gestelde vragen die DJ Ward de voorbije jaren kreeg voorgeschoteld: “Net als het festival is de artiestenarea tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt. Je wordt er door de organisatie in de watten gelegd en gewaardeerd als dj-artiest. Er was ooit een editie waar er gezorgd werd voor kinderopvang voor de artiesten die hun familie meebrachten naar het festival. Echt zot. Het meest bijzondere vind ik de ontmoetingen met de collega-djs. Ik heb al kunnen babbelen met o.a. Martin Solveig, Hardwell en Armin Van Buren. Allemaal grote jongens, maar de sfeer is er erg relaxed en amicaal”.

Dansen op de dj-booth

Je mag DJ Ward gerust een trendzetter noemen, want hij was de eerste deejay die zijn eigen ‘crowdtunnel’ creëerde op Tomorrowland. “Ik vraag om in het midden de dansvloer open te laten gaan. Een beetje zoals Mozes doortocht door de Rode Zee (lacht). Dan moeten de mensen in het midden de armen in elkaar slaan en een brug vormen. Ik loop er dan onderdoor met mijn camera, wat bijzondere beelden oplevert. Geloof me, dat is spectaculair en iedereen vindt het leuk om mee te doen. Eén keer was de tunnel zo lang dat ik via de backstage terug naar mijn draaitafel ben gespurt voor de muziek was afgelopen. Kijk, in mijn ogen is een dj ook een beetje een artiest die geen schrik mag hebben om zichzelf zoveel mogelijk te smijten en te laten gaan. Het werkt aanstekelijk als mensen zien dat jij je amuseert, want dan doen ze spontaan mee.

Dj Ward en Philip aka dj Starfighter spelen nu zaterdag 20 juli op het ‘I love the 90’s – The party’- podium op Tomorrowland.

Het bericht DJ Ward speelt voor het 10de jaar op rij op Tomorrowland. verscheen eerst op Belg.be.

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie

Door PVDBD

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie, ‘Soloartiest’ en ‘Doorbraak’

Het duurde even voor de 26-jarige Mathias Vergels zijn weg vond in de muziekwereld, maar ruim twee jaar na de release van ‘Margherita’ en ‘Hotel Mama’, zorgt ‘Helena’ voor zijn eerste hit. “De tweede eigenlijk, want ‘Wij alleen’ was ook goed voor een top 10-notering in de Vlaamse Ultratop 50”, zegt Mathias.

Frisse Nederlandstalige popsongs die voorzien zijn van een gelaagde toegankelijkheid, dat is wat ik het liefste schrijf en zing, en wat mijn publiek apprecieert. Hans Kusters, de man die Clouseau ontdekte en nog heel wat artiesten heeft grootgemaakt, gaf mij de kans om een album op te nemen. Dat album verschijnt in het najaar en dat ben ik aan het opnemen met de Fondenberg Brothers, die instaan voor de productie en perfect aanvoelen hoe ik wil klinken.

‘Helena’ ontstond tijdens een schrijfsessie met Manu Huylebroeck en Lukas Sabbe. Ik weet niet goed hoe ik het juist moet omschrijven, maar toen de song klaar was, vulde een speelse blijheid de ruimte. We waren alle drie aan het glimlachen en instinctief voelden we dat het juist zat. Dat gevoel werd meteen bevestigd door mijn manager Bob (Savenberg) die ons enthousiast opbelde. “Mannen, dit is het”, en ik moet zeggen dat hij gelijk heeft gekregen, want ‘Helena’ is ondertussen één van de meest gedraaide songs op de radio.     

we staan ermee op 4 in De Vlaamse Ultratop 50 en na mijn doortocht in ‘Vlaanderen Feest’, zijn we nu ook nog genomineerd voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’. Ja, dat is gek. Ik ben echt even moeten gaan zitten om het allemaal te beseffen. En die nominaties zijn niet alleen mijn verdienste, maar ook die van het team mensen dat mij dagdagelijks omringt, ‘Helena’ is samen met ‘Wij alleen’ de perfecte blauwdruk van hoe mijn debuutcd gaat klinken.

Dat is voor het najaar, want eerst gaan we zieltjes winnen en hopen dat er veel mensen zijn die dadelijk stemmen voor ‘Helena’. De nominatie op zich is al een overwinning, maar ik zeg niet neen om Zomerhit te winnen, integendeel”, zegt Mathias Vergels lachend.
Mathias Vergels is met ‘Helena’ één van de 10 genomineerden voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’.. Vanaf vandaag kan je stemmen via www.radio2.be

Het bericht Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie verscheen eerst op Belg.be.

Kat Kerkhofs gaat door als DJ KitKat

Door PVDBD

Na haar felgesmaakte debuut op Werchter:
Kat Kerkhofs gaat door als DJ KitKat

Katrin (Kat) Kerkhofs, die al bewees van zowat alle markten in de entertainmentwereld thuis te zijn, maakte tijdens de afgelopen editie van Rock Werchter – totaal onverwacht – een wel zeer opgemerkt debuut als dj. Kat en manlief Dries Mertens kroonden zich er als DJ KitKat en MC Ciro tot dé sterren van de dag met een bom van een dj-set aan The Brewery. De feestende massa ging een half uur lang uit z’n plaat op heerlijke mixen van o.a. Backstreet Boys, LMFAO, Steve Aoki, Sam Gooris, Genuwine, Sigma en Spice Girls.

Foto: House Of Entertainment)

Urban, dance, R&B, stevige rock, Vlaamse klassiekers…de sets van DJ KitKat zijn duidelijk even veelzijdig, bruisend en pure party als de dame zelf!  “Ik doe niet aan hokjesdenken, dus ook niet in de muziek. Alles kan en mag in mijn sets, als de mensen zich maar amuseren!”
– Kat Kerkhofs –

Na haar geslaagde debuut op Werchter, heeft Kat de smaak duidelijk te pakken en gaat ze door als DJ KitKat. Vanaf heden kan u de knapperige DJ KitKat dan ook exclusief boeken bij allround entertainmentbedrijf House Of Entertainment, dat ook haar management verzorgt.

c: Rock Werchter/AB InBev

Het bericht Kat Kerkhofs gaat door als DJ KitKat verscheen eerst op Belg.be.

De Jakobsladder De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden

Door PVDBD

De Jakobsladder’ is geïnspireerd op de vijftigste verjaardag van de maandlanding dit jaar. Het verhaal begint dus in het jaar 1969, waar tijdens die bewuste nacht van 21 op 22 juli het leven van een kleine jongen compleet overhoopgegooid wordt. Vijftig jaar later weet hij nog steeds niet wat er toen precies gebeurd is. Daarom stapt hij naar The Vandiesel Company.

The Vandiesel Company is een supranationaal team dat door verschillende overheden ingehuurd wordt om kritieke situaties en problemen op te lossen waarvoor officieel geen leger- of politie-eenheid kan of mag worden ingezet. Het team bestaat uit drie vrouwen en vijf mannen. De teamleden zijn van verschillende nationaliteiten en hebben allen een andere achtergrond. De zin voor avontuur, onverschrokkenheid, inventiviteit en het gevoel voor humor zijn kenmerken die elk lid van de Vandiesel Company intrinsiek in zich heeft.

Voor zijn nieuwste Vlaamse thriller werkte auteur Dirk Vanderlinden samen met vier sterke vrouwen. Een eerdere samenwerking met Alexandra De Poorter en Britt Claes van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel was de inspiratiebron voor het begin van dit verhaal. Hun gedrevenheid en openheid over hun werk en over het museum leidden tot een boeiende verhaallijn met de twee dames in de hoofdrol.

Ook Katja Borgerhoff van De Warande in Brussel droeg een stevig steentje bij aan het boek. Haar werkomgeving is dé ontmoetingsplek voor Vlamingen in Brussel en was dus de ideale locatie om een deel van de ontknoping van het verhaal te laten plaatsvinden. Ten slotte kon Dirk Vanderlinden ook deze keer rekenen op partner in crime Beatrijs Vermaercke. Als researcher en redactrice was ze van bij het begin betrokken bij het uitdenken van de verhaallijnen. Zij zorgde mee voor de vrouwelijke toets en een gezonde portie girlpower in het boek.

Auteur Dirk Vanderlinden woont al enkele jaren in Herfelingen en gebruikt Brussel, het Pajottenland en Zennevallei als inspiratiebron voor zijn boeken. Hij schreef al zeven thrillers over The Vandiesel Company, een club van acht personages met hoofdkwartier in de Brusselse Marollen. Van daaruit vertrekken alle avonturen naar de rest van Europa en uiteindelijk komt alles ook weer samen in Brussel. De internationale dimensie in combinatie met de prachtige lokale taferelen van het Brusselse leven geeft de thrillers een unieke plaats in het Vlaamse boekenlandschap.

21 juli 1969. De hele wereld kijkt naar tv-beelden van de eerste man op de maan. Meteen daarna duiken er complottheorieën op over de echtheid van die beelden. 2019, vijftig jaar later. In het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis te Brussel gebeuren vreemde dingen. The Vandiesel Company wordt ingezet omdat discretie een must is. Tegelijkertijd ontdekt een man dat zijn vader (een cameraman bij de toenmalige BRT) in 1969, tijdens de nacht van de maanlanding, in mysterieuze omstandigheden ‘overleden’ is in Bath.

Intussen krijgt The Vandiesel Company versterking. Odile, een gewiekste Française, probeert zich zo snel mogelijk in te werken. Maar de leden van de Company maken het haar niet gemakkelijk. Vertrouwen moet je namelijk verdienen. The Vandiesel Company reist van Brussel naar Bath en komt er terecht bij de kathedraal. Is de Jakobsladder enkel een godsdienstig symbool of schuilt er meer achter?

Praktische info

Auteur: Dirk Vanderlinden

Researcher/redactrice: Beatrijs Vermaercke

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Aantal bladzijden: 352

Publicatiedatum: 17 juni 2019

Het bericht De Jakobsladder De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden verscheen eerst op Belg.be.

Robert Falcon klaar voor waanzinnig Tomorrowland

Door PVDBD

Robert Falcon (24 – Lier) klaar voor waanzinnig
Tomorrowland-drieluik

Voor het derde jaar op rij mag de 24-jarige dj/producer Robert Falcon uit Lier (Koningshooikt) zich opmaken om te schitteren op Tomorrowland en deze keer mag hij z’n borst zelfs 3 keer natmaken. Zo mag de getalenteerde Falcon op donderdag 18 juli achter de draaitafels kruipen op één van de Tomorrowland Party Flights vanuit het buitenland naar Brussel en een week later, op 25 juli, wordt Robert verwacht voor een set op ‘The Gathering’. Deze gigantische kick-off party in de DreamVille van Tomorrowland zet jaarlijks de toon voor een spetterend feestweekend in Boom en mag telkens zo’n 30.0000 feestvierders ontvangen. Dé apotheose van zijn waanzinnige Tomorrowland-drieluik, volgt voor Robert Falcon op vrijdag 26 juli, wanneer hij een set mag spelen op de V-Sessisons vs Freakshow-stage in de Garden of Madness, na de Mainstage zowat de grootste stage op het wereldberoemde dancefestival.

(Foto: House Of Entertainment)

“Het is dan wel al mijn derde keer op rij, maar Tomorrowland blijft toch het allerhoogste en zéér speciaal. Draaien in de Garden of Madness wordt een fantastische ervaring, want daar staat altijd een immense massa volk. Ik kijk ook bijzonder uit naar mijn set van komende donderdag op één van de Tomorrowland Party Flights. Ik heb nog nooit op een vliegtuig gedraaid en weet echt niet wat ik ervan moet verwachten. Ik ben alleszins enorm dankbaar voor al de kansen die ik krijg van de organisatie en zal mijn uiterste best doen om hun vertrouwen niet te beschamen”, aldus Robert Falcon.

Het bericht Robert Falcon klaar voor waanzinnig Tomorrowland verscheen eerst op Belg.be.

16e Vijverfestival Dilbeek groot succes

Door PVDBD

-Dilbeek 13 juli 2019-Het gratis Vijverfestival in en rond het gemeentelijk park van Dilbeek staat al jaren aan de top met een uitgebreid programma waarop voor elk familielid aan zijn trekken komt. Dat bewees ook de op vrijdagavond geprogrammeerde Gunter Neefs op het Pattatenveld. Met groot succes want jaar na jaar zakken rond de tienduizend festivalgangers af naar het centrum van Dilbeek en dat was afgelopen vrijdag en zaterdag weer te merken. Van heinde en ver kwam men weer afgezakt naar het inmiddels heel bekende vijverfestival.

Met topbands als De Mens, Freaky Age of Ertebrekers werd een programma samengesteld dat mocht gezien worden. Toen zaterdag “De Mens” op het podium verscheen was er nog amper een plekje vrij op het groot dalend grasveld voor het gemeentehuis. zij begonnen met het nummer ergens onderweg. Daarna ging het er wel wat heviger aan toe met “en in Gent” waarbij het publiek helemaal uit de bol ging. Echt gevaarlijk werd het bij het inzetten van het bisnummer “Irene”. Een paar toeschouwers kregen het zo warm dat ze zowaar verkoeling gingen zoeken in de vijver voor het podium. Gelukkig bleef het enkel bij deze vier.

Iets na 12 uur ‘s nachts mochten de Ertenbrekers als laatste groep het 16e vijverfestival afsluiten. Filip Kauwlier vertelde ons even voor hij het podium opstapte dat hij het publiek ging inpakken met zijn sensuele bewegingen. Van die sensuele bewegingen hebben we eerlijk gezegd niet veel gemerkt. De sfeer daarentegen die was top dat bewees het talrijk opgekomen publiek meermaals door mee te dansen op de nummers van de groep. Omstreeks kwart over één zat het 16e vijverfestival erop en keerden de vele festivalgangers moe maar tevreden terug.

Het vijverfestival draagt al jaren ecologie hoog in het vaandel, dit was deze editie niet anders. Nieuw waren naast de herbruikbare drinkbekers, nu ook de herbruikbare eetbakjes. Wel was het voor vele festivalgangers verwarrend dat ze de eetbakjes konden terugbrengen, maar de bekers niet. Daar moet zeker nog wat op gevonden worden en de organisatie kennende zullen ze daar wel nog werk van maken. Maar zoals steeds zal het vijverfestival de komende weken zeker nog door de organisatoren geëvalueerd worden en waar nodig zullen er uiteraard verbeteringen aangebracht worden.

Vijverfestival Dilbeek 2019
(achter de schermen: Frank Van, der Linden met fan)

We liepen ook nog even langs bij het Rode kruis. Daar wist de verantwoordelijke ons mee te delen dat ze maar een 20-tal interventies hadden gehad gedurende de twee dagen dat het festival duurde. Op onze mail naar de vervanger van de woordvoerster van de Dilbeeks politie kregen we tot op heden nog geen antwoord. Dus we veronderstellen dan ook dat bij hen het vijverfestival incidentloos is verlopen. Vermelden we nog even dat niettegenstaande het vele volk er toch minder afval werd achtergelaten op de festivalweide. En nu is het voor velen terug aftellen naar de 17e editie in 2020, bij leven en welzijn zijn we er dan uiteraard terug bij.

voor meer foto’s klik hier

 

 

 

 

 

 

Het bericht 16e Vijverfestival Dilbeek groot succes verscheen eerst op Belg.be.

Dirk Nyberg met debuutsingle ‘We zijn weg’!

Door PVDBD

Dirk Nyberg gaat vol voor muzikale droom met debuutsingle ‘We zijn weg’!

“Ik heb er tot mijn 51ste mee gewacht, maar ben er nu helemaal klaar voor!”

Eind april vond in zaal Thierbrau te Torhout de finale plaats van de zangwedstrijd ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment’. Winnaar van de eerste editie van deze nieuwe zoektocht naar zangtalent in Vlaanderen, werd de 51-jarige Dirk Nyberg uit Edegem. Naast de eeuwige eer als eerste laureaat, kreeg de winnaar ook de kans om een eigen single op te nemen in Studio LDG te Herenthout. Die kans liet Dirk natuurlijk niet liggen en nu presenteert hij met trots zijn debuutsingle ‘We zijn weg’.


‘We zijn weg’ is een sfeervolle, Nederlandstalige bewerking van ‘On dirait’, een nummer van de Franse zanger Amir Haddad. Dirk leerde dit liedje kennen in de zomer van 2016 en het zou nooit meer uit zijn hoofd verdwijnen. De keuze voor zijn debuutsingle was dus snel gemaakt en Dirk schreef een Nederlandstalige tekst die perfect aanleunt bij het sentiment van het origineel. De vrolijke melodie werd behouden en zal zich samen met het catchy refrein als een zomerse oorwurm tussen uw trommelvliezen nestelen. Een mooi debuut in de Vlaamse muziekwereld voor Dirk Nyberg, die met veel ‘goesting’ aan dit nieuwe avontuur begint.
“Ik vond het belangrijk dat de zomerse, vrolijke sfeer van het originele nummer behouden bleef, maar wou in de tekst wel een boodschap steken. Als consultant in human resources, kom ik de laatste tijd opvallend vaak in contact met mensen die op het randje van een burn-out leven, stress hebben van het werk en overspannen zijn omdat ze altijd en overal bereikbaar zijn. Aan hen wil ik meegeven: het leven is inderdaad soms zwaar en iedereen is tegenwoordig ook gehaast, constant bezig met de smartphone, maar…LAAT HET LOS! De zon zal vanzelf weer gaan schijnen en de mensen gaan meer lachen. Hopelijk kan ‘We zijn weg’ een zetje in de goede richting geven en alvast wat plezier en ontspanning brengen voor de mensen”, aldus Dirk Nyberg

We zijn weg, de nieuwe single van Dirk Nyberg, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Dirk Nyberg met debuutsingle ‘We zijn weg’! verscheen eerst op Belg.be.

Bert Gabriëls fileert de eindemaands-actualiteit op De Parkies

Door PVDBD

Stand-up comedian Bert Gabriëls fileert de #Eindemaands-actualiteit op De Parkies: “Met dank aan ex-Vlaams parlementsvoorzitter ‘Suske’, Kris Van Dijck!

Bert Gabriëls
Foto: (c) Johannes Vande Voorde

 Voor wie houdt van muziek en gezelligheid zijn er in juli en augustus De Parkies. Op meer dan 15 locaties in Vlaanderen kan je gedurende 7 weken terecht op het kleinste, grootste festival van België, dat met zijn 108 gratis concerten dit jaar opnieuw mikt op meer dan 250.000 bezoekers. De festivals brengen een mix van gevestigde waarden en nieuwkomers: Guy Swinnen, De Mens, Belle Perez, maar ook nieuwkomer Metejoor en Parkies-debutant Willy Sommers vormen de line-up van meer dan 20 artiesten, die met hun liveband kleur geven aan het festival. Bijzonder worden De Parkies van woensdag 31 juli in Blankenberge en donderdag 1 augustus in Beringen, want dan worden de ’80 was machtig’-concerten van Kate Ryan voorafgegaan door stand-up comedian Bert Gabriëls.

Actualiteit
Humor en muziek, het is een match ‘made in heaven’”, zegt Parkies-organisator Jeffrey Vanhaeren. “In volle voorbereiding op zijn eindejaarsconference strikten we Bert Gabriëls, bekend van het tv-programma ‘Zonde van de zendtijd’ en de theatertournee ‘De gelukzoeker’. Sinds begin dit jaar warmt hij het publiek op met zijn #Eindemaands-conferences, waarin hij op een eigenzinnige manier terugblikt op de actualiteit. Op de laatste dag van juli en de eerste van augustus verlaat hij zijn comfortzone en trakteert hij ons publiek op een snedig setje. Een absolute aanrader voor wie met zijn neus in het nieuws hangt, want gegarandeerd wordt er gelachen.

Suske
Begin dit jaar ben ik begonnen met mijn #Eindemaands. Dat zijn korte try-out voorstellingen van ongeveer 40 minuten met een terugblik op de actualiteit. Je wil niet weten hoeveel kranten, nieuws en duiding ik dagelijks verslind. Het is de moeite (lacht). Met het stilvallen van de regeringsonderhandelingen, de ministers en het parlement dat dadelijk ook op vakantie vertrekt, vreesde ik even de befaamde komkomkommertijd, maar gelukkig zorgde ‘Suske’ en ex-Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck voor een sterke inbreng”, zegt Gabriëls lachend.

Na zijn succesvolle eindemaandsconference rond bekende Vlaamse ‘witte konijnen’, in aanloop naar de recentste parlementsverkiezingen, zijn de openluchtvoorstellingen op De Parkies voor Bert Gabriëls een nieuwe uitdaging: “Ik ben heel benieuwd hoe het Kate Ryan-publiek straks reageert op mijn mopjes. Voor mij is het een mooie testcase en een visitekaartje voor de eindejaarsconferences. Die starten begin december, met als hoogtepunt mijn #Eindejaars, op 27 december in de Antwerpse Arenbergschouwburg.

Bert Gabriëls speelt zijn #Eindemaands op De Parkies-concerten van woensdag 31 juli in het Park De Craene in Blankenberge en op donderdag 1 augustus in het Beringse Park van Beverlo, voorafgaand aan de ’80 was machtig’-concerten van Kate Ryan.

Meer info over De Parkies vind je op www.engieparkies.be 

Meer info over Bert Gabriëls zijn #Eindejaars vind je op www.bertgabriels.be

Het bericht Bert Gabriëls fileert de eindemaands-actualiteit op De Parkies verscheen eerst op Belg.be.

‘Sterk genoeg’ van Natasja Poels is een feestnummer

Door PVDBD

‘Sterk genoeg’ van Natasja Poels is een feestnummer
met een sterke, inhoudelijke tekst

DEURNE (NL) – Natasja Poels vindt het heerlijk om mensen te vermaken, maar wil ook mensen met de tekst en haar stem raken. Daarom heeft ze voor ‘Sterk genoeg’ gekozen. Een gezellig feestnummer: “Maar wel een feestnummer met inhoudelijke, rakende tekst”, aldus de Brabantse zangeres.

De tekst van haar nieuwe single ‘Sterk genoeg’ heeft Natasja Poels zelf geschreven. Dat er een feestnummer moest komen, was duidelijk, maar de tekst moest inhoud hebben. Producer Edwin van Hoevelaak gaf haar de vrije hand en vertrouwde haar dit toe. “Op enkele stukjes na, als ik er even niet uitkwam, schoot Edwin me te hulp”, onthult Natasja.

De tekst gaat over hoe ze zelf in het leven staat. Proberen de angsten zoveel mogelijk aan de kant te gooien, maar ook met veel liefde. Natasja: “Vol uit liefde te leven, een zin uit het refrein, vind ik heel belangrijk want als je uit liefde leeft en denkt, ken je geen haat en jaloezie, en dat maakt je vrij en het leven zoveel mooier. Deze boodschap wil ik graag overbrengen.”

Met rake teksten en het overbrengen van emotie, heeft de zangeres al veel ervaring. Ze zingt vaak liedjes van Helene Fischer, maar begin dit jaar scoorde ze ook met haar versie van ‘Trots op jou’. Deze single zong ze voor het eerst tijdens de opening van het vernieuwende Bruidshuis van haar zus; Koonings the Weddingpalace (bekend van ‘Say Yes to the Dress’). Na de vele reacties werd ‘Trots op jou’ ook officieel uitgebracht, met de steun van Wesly Bronkhorst. De opvolger hiervan is nu uit: ‘Sterk genoeg’.

Sterk genoeg, de nieuwe single van Natasja, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht ‘Sterk genoeg’ van Natasja Poels is een feestnummer verscheen eerst op Belg.be.

Sammy Moore is stapelgek op Victoria

Door PVDBD

Sammy Moore, de populaire zanger uit het Vlaamse Rotselaar, viert deze zomer zijn vijftigste verjaardag met een hele bijzondere single: ‘Stapelgek op Victoria’. Een feel good popsong met stevige gitaren. Het nummer is andermaal van het vaste producersteam van Sammy met name Jim Nijs en Patrick Renier.


Met deze nieuwe single, de opvolger voor de Vlaamse Ultratop hits ‘Juf Sarah’ en ‘Ga je mee’, zet Sammy alweer een nieuwe stap in zijn nog relatief prille carrière. Sammy begon pas op z’n 45ste een semiprofessionele carrière in de muziek uit te bouwen. Vanaf zijn debuutsingle kreeg Sammy steun van Radio 2 en algauw had hij een goedgevulde optreden-agenda. Nu heeft Sammy zo’n 100 optredens, leverde met ‘Mijn eigen weg’ zijn tweede album af en toert deze zomer met zijn eigen live band door Vlaanderen.

Op zaterdag 13/07 viert Sammy Moore zijn vijftigste verjaardag met een uniek verjaardagsconcert in De Sportoase in Rotselaar. Daar zullen zijn collega’s Eveline Cannoot, Danny De Roover, Aïssa, Michael Lanzo, Johan Veugelers en Danny Diëgo ook van de partij zijn.

nfo & boekingen: boekingen@sammymoore.be

‘Stapelgek op Victoria’, de nieuwe single van Sammy Moore, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Sammy Moore is stapelgek op Victoria verscheen eerst op Belg.be.

Traditionele huldiging A. De Schepper te Dilbeek

Door PVDBD

-Dilbeek 11 juli 2019- Op de gemeentelijke begraafplaats van Dilbeek werd vandaag omstreeks 11u voor de vierde keer reeds een sobere plechtigheid gehouden ter nagedachtenis van Alfons De Schepper. Maar wie was deze man? We duiken even in de geschiedenis. Begin augustus 1914 gaven talloze jonge Vlaamse mannen enthousiast gehoor aan de koninklijke oproep: “Vlamingen, gedenk de slag der Gulden Sporen!” en gingen zich aanmelden bij het leger om het land te verdedigen.

Ook Zevenekenaar Alfons De Schepper (1893-1958), later ook bekend als kunstschilder. Hij was één van de tien frontsoldaten die begin 1918 omwille van zijn Vlaamsgezindheid tegenover zijn oversten naar de ‘Service d’Arrière’ werd gemuteerd. Hij stond gekend als een stevige flamingant in zijn eenheid, koppig vasthoudend aan het elementaire recht om Nederlands te spreken en in het Nederlands bevolen te worden. dit werd hem uiteraard door zijn oversten niet in dank afgenomen.

Na zijn vrijlating engageerde hij zich bij de Vlaamse Oud-Strijders (VOS). Hij overleed in Dilbeek in 1958 en werd daar begraven tussen de andere oudstrijders. Dankzij V.O.S ( Vlaamse oudstrijders en VVB (Vlaamse Volksbeweging) werd Alfons de schrijver vandaag echt als Vlaamse frontsoldaat gehuldigd door het aanbrengen van een gedenkplaatje met een Vlaamse Leeuw op zijn grafzerk (herinneringskruis) zo zal iedereen voortaan blindelings het graf Van A. De schrijver op de begraafplaats van Dilbeek weten te vinden.

 

Het bericht Traditionele huldiging A. De Schepper te Dilbeek verscheen eerst op Belg.be.

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde’

Door PVDBD

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde’

De 38-jarige multi-instrumentalist en zanger Jan Wuytens uit Passendale doorzwom al heel wat muzikale watertjes. Op 12-jarige leeftijd wordt hij door zijn ouders ingeschreven in de Roeselaarse muziekacademie ‘Adriaen Willaert’, waar hij op geen tijd piano, orgel en accordeon leert spelen. Twee jaar later wordt hij koster-organist in kapel ‘De Ruiter’ in Roeselare, waar voor het eerst zijn fenomale zangtalent ontdekt wordt. Jan ontpopt zich tot zanger-keyboardspeler. Op 26-jarige leeftijd waagt hij zich aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief, want intussen schreef Jan al meer dan 10 eigen nummers, die allemaal prijken op zijn debuutalbum ‘Jij bent veel meer’, dat hij uitbracht in februari 2017.

In januari 2016 komt Jan in contact met Wendy van Wanten op één van zijn live concerten. Wendy hoort Jan het Napolitaanse nummer ‘La Spagnola’ brengen en stelt enthousiast voor om dit samen op te nemen. De samenwerking blijkt een succes en ze beslissen een tweede song in te blikken. Het mooie ‘Amigos Para Siempre’ wordt zelfs de debuutsingle van hun eerste full album samen. Jan stond in een nabij verleden ook op de planken met de betreurde Paul Severs, die rotsvast in hem geloofde. Een ander Vlaams muziekicoon dat volop in Jan gelooft is Danny Fabry. Danny organiseerde de voorbije maanden de talentenjacht ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment’.

Jan schopte het tot de finale van deze wedstrijd, die gehouden werd in zaal Thierbrau in Torhout. Hij won net niet en werd tweede, maar voor Jan betekende dit een enorme stimulans om door te zetten en dat resulteert nu in de single ‘Hemel op aarde’.
‘Hemel op aarde’ is een swingende Nederlandstalige bewerking van ‘You’re Such a Good Looking Woman’, de hitsingle waarmee Joe Dolan het in 1970 tot de top 3 in de Belgische hitlijsten schopte. Of het zo’n vaart zal lopen met deze Nederlandstalige versie, valt af te wachten, maar Jan gaat alleszins vol voor zijn ‘Hemel op aarde’!

Hemel op aarde, de nieuwe single van Jan Wuytens, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde’ verscheen eerst op Belg.be.

Eerste namen bekend voor de Night Of The Proms in Antwerpen

Door PVDBD

EERSTE NAMEN BEKEND VOOR
NIGHT OF THE PROMS IN ANTWERPEN

ANTWERPEN – Hét gezicht van Faithless, Maxi Jazz, komt eind november naar 35 jaar Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis. Dat kondigt kersvers presentator Bart Peeters enthousiast aan in een filmpje dat de organisatie online zette. Mag niet ontbreken op deze feestelijke editie: Mr Proms himself John Miles. En ook de Frans-Canadese sopraan Natalie Choquette – “talk of the Proms” 20 jaar geleden – komt terug. Een gelukkig weerzien voor de velen die in 1999 proefden van haar komische show en een niet te missen ontmoeting met een onwaarschijnlijke ‘Diva’ voor de jongere generatie.

Frontman van Faithless
Maxi Jazz (echte naam Maxwell Fraser), wereldberoemd geworden als frontman van Faithless, is voor het eerst te gast op Night of the Proms. Faithless was één van de allergrootste dance-acts in de jaren ‘90 en veroverde wereldwijd de charts met ‘Insomnia’ (1996), ‘God Is A DJ’ (1998), ‘We Come 1’ (2001) en ‘I Want More (2004)’. De unieke, soulvolle en heldere rapstijl van Maxi Jazz sloot perfect aan bij de buitengewone muziek van zijn kompanen Sister Bliss en Rollo. Faithless bracht in totaal zes studioalbums uit en toerde meer dan tien jaar over de hele wereld. De reputatie van Maxi Jazz als charismatische en innemende frontman zorgde overal voor uitverkochte shows en een blijvende band met zijn fans. Op Night of the Proms brengt Maxi Jazz zijn wereldsuccessen samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur onder leiding van dirigente Alexandra Arrieche.

Eerder was ook al de komst van Bart Peeters als zanger en presentator aangekondigd. Die laatste is overigens in de wolken met de komst van Maxi Jazz. Ik had aan de organisatoren gevraagd of alstublieft Maxi Jazz uitgenodigd kon worden. Die zijn grooves en die zijn beats op een bedje van symfonische rijkdom is iets wat ik wil zien. Daar ben ik ongelooflijk fan van.” aldus Bart Peeters.

Talk of the Proms Natalie Choquette
Wie erbij was in 1999, herinnert het zich nog levendig: die knotsgekke sopraan die aan een tafeltje op het podium een fles wijn ontkurkte, gorgelde in de maat van Puccini’s ‘Nessun Dorma’ en daarna de spaghettislierten in haar keel liet zakken.

De Frans-Canadese Natalie Choquette werd als diplomatendochter geboren in Tokyo. Ze bracht haar jeugdjaren achtereenvolgens in Lima, Peru, Boston, Rome, Montreal en Moskou door. In Italië kreeg ze de liefde voor de opera te pakken. In Rusland verfijnde ze haar eigen zangtalent bij een muzieklerares die verbonden was aan het Stanislavski Theater. De enigszins rebelse Natalie wierp het stijfdeftige van de diplomatenwereld van zich af toen ze in 1993 haar eerste show opzette. Met haar humoristische divapersonage “La Fettucini” verleidde ze zowel critici als publiek. Zes jaar later vielen ook de Night of the Proms-bezoekers in België, Nederland en Duitsland voor haar vocale virtuositeit, haar visuele humor en haar ongelofelijke charme.
“Toen me de vraag werd gesteld of ik na 20 jaar opnieuw wou optreden tijdens Night of the Proms, heb ik geen seconde getwijfeld. Dat was zo’n hemelse ervaring dat ik ze dit jaar met veel plezier opnieuw wil beleven. Al zal het dit keer wel zonder zwangere buik zijn”, grapt de Frans-Canadese diva. “Ik kijk ernaar uit om het Promspubliek opnieuw te mogen verrassen.”

35 jaar Night of the Proms
In het Antwerps Sportpaleis wordt in november 35 jaar Night of the Proms gevierd. Night of the Proms is een muziekfestival dat sinds 1985 jaarlijks georganiseerd wordt in België. Klassieke muziek wordt hierbij gecombineerd met hedendaagse muziek, onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur. Binnen drie weken wordt op donderdag 1 augustus de 1000e editie van Night of the Proms gevierd op het Kerkplein in Koksijde. Deze Summer Edition is ondertussen uitverkocht.
Praktisch
Datum: vrijdag 22 & zaterdag 23 november 2019
Plaats: Sportpaleis Antwerpen
Met o.a. Maxi Jazz (van Faithless), John Miles, Natalie Choquette, Bart Peeters, het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. Alexandra Arrieche en koor Fine Fleur. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.
Tickets: € 29, € 34, € 48 en € 61 via www.notp.com /belgie en www.sportpaleis.be .
Interessante kortingen voor groepen vanaf 20 personen via groepen@sportpaleisgroup.be, VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Het bericht Eerste namen bekend voor de Night Of The Proms in Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden

Door PVDBD

Het 11 juli-optreden van de Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden

vandaag is het 11 juli, de Vlaamse feestdag en die wordt ook in Antwerpen gevierd met optredens. Op de Grote Markt kan je vanaf 19.50u terecht voor de rechtstreekse uitzending van het Eén-programma ‘Vlaanderen Feest’ en aansluitend speelt de Vlaanderen Boven Band van Gene Thomas. Voor deze laatste wordt het een bijzonder optreden, want alle songs worden ondersteund met gebarentaal, waardoor de muziek ook toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

We spelen songs die in Vlaanderen hun roots vinden en hier zijn ontstaan. ‘Ik wil je’ van De Kreuners, ‘Vlaanderen Boven’ van Raymond van het Groenewoud en een K3-medley staat op de speellijst, maar ook ‘The Way To Your Heart’ van Soulsister, ‘Wrong’ van Novastar en ‘On & On’ van X-Session passeren morgenavond de revue. Er komen ook twee gastartiesten langs: Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Maureen. Het tolken van muziek vraagt veel voorbereiding.

De tolken Vlaamse Gebarentaal hebben alle teksten vertaald en aangepast aan het ritme en de muziek van de nummers, en alles ingestudeerd. Een groot werk, met dank aan de VZW Signup voor het engagement. Zo fijn dat we dit kunnen aanbieden”, zegt Gene Thomas. Het optreden van de Vlaanderen Boven Band met doventolken vindt morgenavond plaats op de Antwerpse Grote markt. Het is gratis en het start onmiddellijk na de uitzending van ‘Vlaanderen Feest’.

Het bericht Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden verscheen eerst op Belg.be.

Dilhome te Dilbeek viert 100-jarige Flor

Door PVDBD

Florentine en Maurits: 2 x 100 jaarWoonzorgcentrum Dilhome viert 100-jarige

-Dilbeek 9 juli 2019-

Het is opnieuw feest in woonzorgcentrum Dilhome aan de Baron de Vironlaan in Dilbeek. Iets minder dan een jaar na haar echtgenoot, mag Florentine Gyssels er vandaag 100 kaarsjes uitblazen. Bijna 78 jaar zijn ze gehuwd en ze hebben allebei 100 jaar op de teller. Het zijn cijfers die tot de verbeelding spreken! Uiteraard wordt er bij Orelia Dilhome samen met de familie geklonken op de jarige!

Sinds 1 april 2011 wonen Maurits (in september 101) en Flore (100) in Dilhome. Vandaag zijn man en vrouw allebei 100 jaar oud. Ze ontmoetten elkaar tijdens Spanuit kermis en ze trouwden in Itterbeek op 21 oktober 1941. Samen runden ze de slagerij die ze overnamen van Flores ouders. Flore werkte niet alleen in de winkel, uiteraard nam ze ook de zorg voor de kinderen, de hond en het huishouden op zich. Ze is een lieve en zorgzame moeder, met een zeer zacht karakter. Zij zorgde ervoor dat alles thuis van een leien dakje liep. Af en toe ging ze shoppen, want dat deed ze graag. Helaas laat de gezondheid het vandaag wel al eens afweten, Flore wordt geplaagd door felle hoofdpijn. Maar toch gaat er geen dag voorbij of je ziet Flore en Maurits wandelen in de tuin van het woonzorgcentrum of langs de Baron de Vironlaan. Maurits is zelfs een fervent petanquespeler, de petanquekampioen van Dilhome!

www.orelia.be/dilhome-wzc

Voor meer foto’s klik hier

Het bericht Dilhome te Dilbeek viert 100-jarige Flor verscheen eerst op Belg.be.

Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’

Door PVDBD

Queen of Disco’ Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ dat ze op 28 juli, samen met de rest van haar wereldhits, voorstelt in het Kursaal van Oostende.

(Foto: House Of Entertainment)

Je hebt maar een paar noten nodig van de intro om ‘I Will Survive’ te herkennen en spontaan ‘lalalala’-gewijs mee te zingen met de hit van ‘Queen of Disco’ Gloria Gaynor. Na een lange afwezigheid maakt de 69-jarige Amerikaanse singer-songwriter op zondag 28 juli haar opwachting in het Oostendse Kursaal. “Samen met mijn liveband wordt het een unieke avond aan de Belgische kust. De voorbije maanden waren intens met de opnames en afwerking van mijn gloednieuwe Gospel-cd ‘Testimony’. Begin juni kwam die uit en de reacties zijn overweldigend. De fans hebben tien jaar moeten wachten op nieuwe muziek, maar dat was de tijd die ik nodig had om dit persoonlijke album te kunnen maken. Ik zet mijn ziel open en vertel mijn overlevingsverhaal. Hoe een klein meisje, opgegroeid in een gezin van zeven en opgevoed door een single-mama leerde overleven. We hadden amper geld, maar we hadden elkaar en dat heeft mij gesterkt en geleerd hoe je moet overleven. Dat is de boodschap en de kracht die ik meegeef in mijn muziek en tijdens mijn concerten”, zegt de ravissante wereldartieste die in 1975 doorbrak met ‘Never Can Say Goodbye’

Survive

De grootste en bekendste hit van Gloria Gaynor is zonder meer ‘I Will Survive’, een succes dat 40 jaar geleden toevallig ontstond. “Oorspronkelijk was het de B-kant van ‘Substitute’, maar ik was er zo van overtuigd dat deze song een gigantische kracht had en nog steeds heeft om mensen te inspireren. Ik wou de woorden voelen en de song laten doordringen, en dus vroeg ik aan de songwriters om de tekst uit te schrijven op een papieren zakje. Op een gegeven moment trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg aan een bevriende dj in Studio 54 om het liedje op te zetten, en de rest is geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat ‘I Will Survive’ opgenomen is in de lijst van Amerikaans muzikaal erfgoed. Het is tijdloos en na al die jaren wordt het nog steeds door jong en oud meegezongen. Het staat bij elk concert op mijn setlist. Het nummer gaf mij ook een enorme kracht tijdens mijn echtscheiding. In mijn binnenste heb ik het toen oneindig gezongen.”

Testimony

Eén blik volstaat om te zien dat Gloria Gaynor klaar is voor haar nieuwe Europese tournee. Samen met haar band en met de nodige glitter en glamour, zal ze het publiek bespelen. Naast haar monsterhits zoals ‘Can’t Take My Eyes Of You’ en ‘First Be A Woman’, stelt ze ook nieuw werk voor uit ‘Testimony’, haar nieuwe Gospel-cd. “Disco zegt je hoe je moet overleven, Gospel doet dat ook, maar toont je het concreet. Dat maakt mijn nieuwe plaat zo bijzonder. Je ervaart hoe je moet overleven en hoe ik dat deed. Het is de combinatie van Disco, Gospel en nog enkele muzikale verrassingen, want ik hou ervan om mijn fans en het publiek te entertainen. We kijken uit naar het Belgische concert in Kursaal Oostende. Dat wachten op de luchthavens tussen de vluchten door vind ik minder, maar als je daarna de zeelucht opsnuift, de gastvrijheid en de gezelligheid ontdekt van Oostende, dan maakt dat alles goed. Ja, we kijken met de band ontzettend uit naar zondag 28 juli. Geloof me, het wordt een unieke avond!”
Tickets voor het ‘Testimony’-concert van Gloria Gaynor op zondag 28 juli in het Kursaal van Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be

Het bericht Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ verscheen eerst op Belg.be.

Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’

Door PVDBD

Eén jaar na de opening vonden ruim 8500 speurders de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’:
Deze week is het precies een jaar geleden dat de actieve speurtocht en dagattractie ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ de deuren opende voor het grote publiek, op de Landcommanderij Alden Biesen. “Cijfermatig hebben we in het eerste jaar ruim 8500 mensen over de vloer gehad, waarvan bijna 80% afkomstig is uit de provincie Limburg. Op de 2de plaats staat Antwerpen, onmiddellijk gevolgd door Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. En we kregen ook Waalse en Nederlandse bezoekers over de vloer”, zegt Bilzen Mysteries-coördinatrice Lore Swennen.

Bilzers schepen Guy Swennen, bevoegd voor o.a. cultuur, sport en recreatie is opgetogen: “Wat we vooraf gehoopt hadden en voorspeld, is werkelijkheid geworden, want het ‘moordspel’ trekt in eerste instantie de aandacht van jongeren, bedrijven, groepen en jonge gezinnen. Zij vinden vlotjes de weg om met een tablet mee te speuren met het BBI (Belgian Bureau of Investigation)-team van comissaris Angel (Joke Devynck) en inspecteur Dewolf (Jeron Dewulf). Aan de hand van een tiental opdrachten moet je zo snel mogelijk te weten komen wie er verantwoordelijk was voor de moord. Jongeren vergelijken onze attractie met de populaire Escape Rooms en bedrijven zien het als een mooie aanvulling voor hun teambuildings. Individueel of in groep zo snel mogelijk een mysterie oplossen, valt duidelijk in de smaak. Het vernuftige aan dit spel is dat de naam van wie het gedaan heeft varieert, daardoor blijft het boeiend en word je verplicht om goed op te letten.”

In de zomermaanden kan je dagelijks terecht op Alden Biesen voor ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’. Op weekdagen kan je meespeuren, tussen 09.00 en 15.00 uur. In het weekend en op feestdagen kan het tussen 10.00 en 15.00 uur. Vanaf zonsondergang ben je welkom voor ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’, dat wordt afgesloten met een uniek klank- en lichtspel. “Op onze website vind je meer info, de openingsuren en kan je inderdaad tickets reserveren voor beide attracties. Het is wenselijk om vooraf te reserveren, maar op goed geluk kan je ook proberen om kaartjes te kopen aan de kassa. Bilzen Mysteries biedt beide verhalen aan in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Meer info, www.bilzenmysteries.be

Het bericht Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ verscheen eerst op Belg.be.

1ste FINLEY BAR IN BELGIE OPENT IN BELGIUM PIER BLANKENBERGE

Door PVDBD

 

Belgium Pier Blankenberge pakt tijdens de zomermaanden uit met trendy Rooftop Bar

Tijdens de vakantiemaanden ontpopt zich op het dak van de Belgium Pier in Blankenberge een trendy Rooftop Bar.  Met een spectaculair panoramisch uitzicht en een uitgebreide cocktail- en aperokaart wordt de Finley Rooftop Bar ongetwijfeld een echte hotspot deze zomer. Het panoramisch terras van de Belgium Pier in Blankenberge wordt deze zomer de Finley Rooftop Bar, een zomerbar met een uniek vergezicht aan de Belgische kust. De bar zal elke dag open zijn van 16.00 uur tot middernacht. Iedereen is welkom.

(Foto: Belgium Pier.be)

Een uitgebreide drankenkaart wordt aangevuld met een selectie overheerlijke tapas. De ideale combinatie dus voor een avondje uit of als achterafje. In een loungy sfeer is het er fijn vertoeven en geniet men er vanop de eerste rij van een spectaculair uitzicht op de zee, het strand en de stad. Bij regenweer biedt de bar binnen met de grote glaspartijen een geweldig alternatief.Op regelmatige tijdstippen worden thema-avonden georganiseerd, waardoor er altijd iets te beleven valt.

Ook wie op zoek is naar een origineel concept voor een zomerhappening kan kiezen uit verschillende formules vanaf 20 personen. Zo kan een barbecue of tapasreceptie makkelijk geregeld worden. Genieten van een adembenemend uitzicht op zee in een ongedwongen sfeer en nippend aan een cocktail? Dat kan deze zomer enkel en alleen op het dak van Belgium Pier in de Finley Rooftop Bar.

Finley
(Foto: Belgium pie.ber)

 

Website: www.finley-rooftop-bar.belgiumpier.be

Het bericht 1ste FINLEY BAR IN BELGIE OPENT IN BELGIUM PIER BLANKENBERGE verscheen eerst op Belg.be.

Daalman bouwt verder aan muzikale ‘Toekomst’

Door PVDBD

Daalman, het alter ego van de 42-jarige Davy Macquoi uit Laakdal, kon je voor het eerst in 2015 horen in de hoedanigheid van Nederlandstalige singer-songwriter. Na enkele jaren ‘onder de radar’ – zo titelde hij ook zijn EP uit 2017 – ging hij aan de slag met de producers van o.a. Tourist LeMC en Bart Peeters. Met hen werkt hij momenteel aan een full album. Gestaag dropt hij daaruit nieuwe songs, die je meteen herkent aan zijn typische melancholische sound. Daalman wil zijn fans graag vervoeren.

Met zijn nummers ‘Geen Nacht Alleen’ (2018) en ‘Vleugels’ (2019), die het goed deden op de radio en ook de Vlaamse Ultratop 50 haalden, slaagde hij in zijn opzet en vond hij voor het eerst de weg naar een breder publiek. Met zijn nieuwe single ‘Toekomst’ wil Daalman graag verder bouwen aan zijn missie. Hij schreef het lied samen met Youssef Chellak, die o.a. grote Tourist-hits als ‘Koning Liefde’, ‘Horizon’ en ‘Spiegel’ (met Raymond van het Groenewoud) op zijn conto heeft.

Het resultaat is een integere, beklijvende en productioneel hoogstaande Nederlandstalige song. Toekomst, de nieuwe single van Daalman, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Daalman bouwt verder aan muzikale ‘Toekomst’ verscheen eerst op Belg.be.

van 14 tot en met 17 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende Annie, de Musical

Door PVDBD

Wie treedt in de voetsporen van Laura Tesoro, Pommelien Thijs (#LikeMe) en Deborah de Ridder en wordt ‘Annie’?

Tomorrow! Tomorrow! Meer bepaald van 14 tot en met 17 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende de avonturen van het dappere weesmeisje Annie op de planken. Daarna gaat de Vlaamse versie van deze gekoesterde Broadway-klassieker voor jong en oud naar Capitole Gent (20 – 24 november 2019) en Stadsschouwburg Antwerpen (18 februari – 1 maart 2020).

Geen ‘Annie, de Musical’ zonder Annie natuurlijk en dus werd er op zoek gegaan naar jong talent om deze prachtige rol in te vullen, talent dat op die manier in de voetsporen zal treden van o.a. Laura Tesoro (2008-2009), Pommelien Thijs (Caro in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, 2012-2013) en Deborah de Ridder (1992 – 1993), die in eerdere musicalversies in de huid van het roodharige weesmeisje mochten kruipen.

Na zeer spannende audities, werd de knoop doorgehakt over welke 2 meisjes afwisselend de rol van Annie zullen vertolken.

Josefien Derijcke – 12 jaar – Kalmthout (Antwerpen)

Josefien Derijcke
(Foto: Music hall)

– Josefien zong in juni 2015 mee in het kinderkoor van ‘Colors of the world’ in Vorst Nationaal o.l.v. Hans Primuz.

 Ze werd topfinaliste in The Voice Kids (seizoen 2, 2015) bij team Natalia. Via deze link haar memorabele Blind Audition: https://www.youtube.com/watch?v=Q7eddEp2dAk&list=PLkimZI9IRFMg54uIvjljyMDzeDOCfODYu

– Josefien zong bij de ‘Glitterparty’s’ in Hoogstraten twee keer in het voorprogramma van K3 (zomer en winter editie)

 Josefien zong in 2017 mee in het kinderkoortje (drie kindjes) bij de opnames van de liedjes voor het Ketnet-programma ‘Kaatjes Kameraadjes’. 

– Ze was kind-figurant bij de voorstellingen van ‘Aïda’ (Music Hall) in Stadsschouwburg Antwerpen en Vorst Nationaal (2017)

– Josefien zong/acteerde voor een reclamespotje van Proximus ‘Tomorrow’ uit ‘Annie’

– Josefien speelde in december 2018/januari 2019 mee in ‘Scrooge, de musical’ van Music Hall in het kinderkoor/ensemble. Ze vertolkte er ook de rol in van de zus van Tiny Tim.

– In februari 2019 maakte Josefien deel uit van het kinderkoor in ‘The Best of Musicals’ (Music Hall)

– Voor Josefien is de rol van ‘Annie’ meteen haar eerste hoofdrol in een professionele musicalproductie

Chaya Van Mol – 12 jaar – Ittre (Waals-Brabant)

Chaya Van Mol
(Foto: Music Hall)

– Chaya deed tijdens het voorbije seizoen van ‘The Voice kids’ mee aan de Blind Auditions. Hoewel ze het net niet haalde, kijkt ze terecht tevreden en met trots terug op die ervaring.

– In december 2018 schitterde Chaya in het kinderkoor van de grootse opera ‘La Bohème’ in Vorst Nationaal.

– Chaya maakte een enorme indruk tijdens de audities voor ‘Annie’ en krijgt, ondanks haar beperkte ervaring, voluit de kans van Music Hall met deze eerste en meteen tot de verbeelding sprekende hoofdrol.

Hier het filmpje van afgelopen zaterdag 29 juni, wanneer Josefien en Chaya te horen kregen dat ze de hoofdrol in ‘Annie, de Musical’ te pakken hadden: https://we.tl/t-K1UTA4knT1 . In dit filmpje ook enkele beelden van tijdens de audities + op het einde ook de Josefien en Chaya die het nummer ‘Morgen’ zingen.

 

 

Het bericht van 14 tot en met 17 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende Annie, de Musical verscheen eerst op Belg.be.

❌