[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Belg.be : Nieuws

Scrooge in Premiére in de Stadsschouwburg van Antwerpen

Door PVDBD

–Zondag 9 december- Afgelopen zondag ging Scrooge in premiére in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Na de Musical Oliver twist precies 8 jaar geleden met een glansrol van Peter Van den Begin als “Fagin” wilden we  A Christmas Carol van Charles Dickens brengen in onze theaters in Antwerpen en Gent aldus producer Geert Allaert. Voor Srooge de musical werd enkel het verhaal van Dickens behouden, voor de rest is alles nieuw. De Vlaamse productie zal niet alleen te zien zijn bij ons, maar volgend jaar ook in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Het jaar nadien zelfs in Londen.

Music Hall bestaat dit jaar 30 jaar en deze eindejaarsmusical moest dan ook een verjaardagsproductie van formaat worden. Het verhaal van Scrooge of A Christmas Carol is door iedere film- of theaterliefhebber gekend.
Dat vertelt het verhaal van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge die door de gebeurtenissen uit zijn verleden een bloedhekel heeft aan Kerstmis. Op kerstavond krijgt hij echter bezoek van zijn net overleden partner Marley, deze kondigt hem het bezoek aan van drie geesten. Die geesten zullen hem elk apart vanaf 1u om het uur komen bezoeken. 

(Marley komt Srooge op de hoogte brengen van het bezoek van 3 geesten)

De eerste die bij Scrooge op bezoek komt is zijn  overleden vrouw Emily. Emily neemt Scrooge mee naar het verleden. De gebeurtenissen betreffen zijn vader (die zelfs met Kerstmis Scrooge eenzaam op de kostschool liet zitten), het verlies van zijn grote liefde Emily door teveel aandacht voor de zaken en de dood van zijn zus, de enige persoon die hem liefde en aandacht schonk. Emily toont dat Srooge zijn begeerte naar geld toen al groter was dan lief te hebben. Niet langer in staat de pijnlijke herinneringen te verdragen en met een steeds sterker worden gevoel van spijt, smeekt hij de geest hem naar huis te laten gaan. Terug in zijn kamer is het weer 12 uur.

(De eerste geest Emily)

Om 1 uur ‘s nachts (wederom) verschijnt de tweede geest (Fezziwig) die zichzelf ‘Geest van Huidig Kerstmis’ noemt. Deze geest toont hem het karige kerstfeest van de familie Cratchit, het goede karakter van de kreupele zoon, Tiny Tim, en de mogelijke vroege dood van deze jongen. Dit vooruitzicht zet Scrooge echt aan het denken en hij toont medelijden. Ze bezoeken ook neef Fred waar een vrolijk kerstfeest wordt gevierd met en spel waarbij een persoon geraden moet worden met alleen ja/nee vragen. Fred heeft uiteraard Ebenezer Scrooge in gedachten en door de vragen wordt diens karakter bloot gelegd.  Na dit bezoek keert Scrooge weer terug naar zijn kamer en staat de klok wederom op 12 uur.

De derde, zwijgende geest, de ‘Geest van Toekomstig Kerstmis’, komt net na middernacht. Hij confronteert Scrooge met zijn eigen dood: een groepje mensen heeft het over de zojuist overleden “oude schraper” en spullen uit diens huis worden verkocht en daarbij blijkt hoe zeer zijn dood de mensen koud laat. Scrooge herkent niet dat het om hem zelf gaat. Ze bezoeken ook het huis van de Cratchits die kerstmis vieren zonder Tiny Tim. Als Scrooge de geest smeekt te vertellen wie de “oude schraper” is, toont de geest hem zijn eigen grafsteen. Srooge besluit zijn leven te beteren.

Hij is de drie geesten dankbaar hem tot inkeer te brengen. Hij geeft weer om Kerstmis en alle mensen om zich heen. Hij laat Tiny Tim opereren op zijn kosten. Hij behandeld hem later alsof het zijn eigen zoon was. Hij biedt royale giften en behandelt zijn medemensen in tegenstelling tot vroeger met vriendelijkheid, vrijgevigheid en warmte. Het is de eerste rol van Waar Borgmans, maar de man zet een schitterende Srooge neer. Ook zijn inprovisatie in het laatste deel is typisch Warre en werd door het publiek zeer gewaardeerd. Een staande ovatie van het publiek na de voorstelling was het bewijs dat deze hadden genoten van de musical. Zeker en vast een aanrader om in de kerstvakantie met gans de familie te gaan bekijken.

Meer foto’s klik hier

Scrooge, The Musical is te zien vanaf december 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen en in januari 2019 in Capitole Gent.

Tickets en info: www.musichall.be.

 

  Het bericht Scrooge in Premiére in de Stadsschouwburg van Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

  OuderBelg.be : Nieuws

  Waarom de N-VA zich verzet tegen het migratiepact van Marrakesh

  Door PVDBD

  asielaanvraag

  Het verzet van de N-VA tegen het VN-migratiepact is een kwestie van principe. Wie beslist over onze democratie? Wie heeft het laatste woord in ons migratiebeleid? De N-VA is van oordeel dat we met het migratiepact een belangrijk deel van onze soevereiniteit uit handen geven. Daarom willen we niet dat de Belgische regering in Marrakesh haar steun betuigt aan dit pact.

  Wat is het VN Migratiepact?

  Officieel het Global Compact for Migration. Het pact is een intentieverklaring over hoe de lidstaten van de Verenigde Naties moeten omgaan met migratie. U kunt de tekst hier downloaden.

  Wat zijn de bezwaren van de N-VA?

  De N-VA kan de inhoud van het migratiepact niet aanvaarden omdat hij ingaat tegen het migratiebeleid dat wij voorstaan.

  • Het pact maakt onvoldoende onderscheid tussen legale en illegale migratie.
  • Het wil een versoepeling van de toegang tot gezinshereniging.
  • Het wil een basis aan sociale voorzieningen voor illegale migranten.
  • Het bemoeilijkt de detentie en de terugkeer van illegalen.
  Het VN-migratiepact is niet-bindend. Waarom steunt de N-VA het dan niet?

  Met het VN-migratiepact geven we zelfbeschikking over ons migratiebeleid uit handen aan een onverkozen internationale bureaucratie. Rechtsgeleerden waarschuwen: het gevaar bestaat dat activisten en ngo’s het pact zullen gebruiken om het via rechtspraak toch dwingend te maken, gezien het als ‘zacht recht’ kan worden ingeroepen voor Belgische rechtbanken. Daarenboven bevat het pact een opvolgmechanisme, waarbij de VN de naleving van het pact door ons land gaat controleren. Zoveel soevereiniteit wil de N-VA niet uit handen geven. Ons huis van de democratie staat in Brussel, niet in Marrakesh, New York of Straatsburg

  Wat zeggen de andere landen?

  Twee van de drie continenten die migranten opvangen, hebben al afgehaakt. De Verenigde Staten en Australië doen niet mee. Alleen Europa doet nog mee als ontvangend continent en dat nog slechts voor de helft. Oostenrijk, Italië, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Letland en Bulgarije doen niet mee. Niemand verplicht ons land dus om te gaan. Afhaken brengt geen internationale smet met zich mee.

  Is de N-VA tegen migratie?

  Neen. De N-VA wil van migratie een positief verhaal maken. Daartoe wil de N-VA een gereguleerd migratiebeleid dat gericht is op arbeid, met duidelijke voorwaarden, verstrengde gezinshereniging, geen directe toegang tot onze sociale zekerheid en geen illegaliteit. Wij willen de migratie naar ons land onder controle brengen en aansturen, zodat ze rekening houdt met onze culturele, economische en sociale draagkracht en onze samenleving versterkt in plaats van verzwakt.

  Conclusie

  De N-VA wil de democratische controle over ons migratiebeleid weer versterken. Dit migratiepact staat haaks op wat de bevolking wil, en staat haaks op het beleid dat we willen voeren. Dat is voor ons een kwestie van principe. Daarom verzet de N-VA zich tegen het VN-migratiepact.

  Het bericht Waarom de N-VA zich verzet tegen het migratiepact van Marrakesh verscheen eerst op Belg.be.

  Bart Peeters geeft extra concert in de Lotto Arena

  Door PVDBD

  BART PEETERS GECHARMEERD DOOR TICKET TSUNAMI
  EXTRA CONCERT IN LOTTO ARENA!

  Afgelopen woensdag ging de ticketverkoop van start voor de twee aangekondigde concerten van Bart Peeters – Deluxe in Lotto Arena op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019. Na 10 minuten waren er al 8.000 tickets verkocht.

  Artiest én organisatoren waren overdonderd door de belangstelling.  De drukte op de websites van de zaal en ticketverkoper was vergelijkbaar met die van de grootste concerten in het Sportpaleis.  Inmiddels werd ook een wachtlijst geopend die opvallend druk gesolliciteerd wordt.

  ‘Ik heb nog nooit eerder opgetreden in een arena en wist dus niet waaraan me te verwachten.  De overdonderende belangstelling en reacties zorgen voor zoveel warmte dat het bijna misdadig zou zijn om de mensen die naast een ticket grepen teleur te stellen.  We zijn dus blij dat we een extra concert kunnen aankondigen op woensdag 27 november 2019’ aldus Bart Peeters. ‘Eén en ander zorgt natuurlijk ook voor extra gezonde druk, want ik voel nu al dat de verwachtingen van de ticketkopers zeer hoog zijn.  We zullen in de uitwerking van de concerten dus nog een tandje bijsteken en zorgen voor een onvergetelijk Deluxe feest.’

  De ticketverkoop voor dit extra concert start op woensdag 12 december om 10u via Tele Ticket Service. Voor de shows van vrijdag 29 en zaterdag 30 november zijn er nog een beperkt aantal plaatsen in verkoop.

  Bart koos voor de Lotto Arena omdat de zaal voor hem de juiste combinatie is tussen enerzijds een formaat voor echte ambiance en anderzijds een hoge graad van gezelligheid voor veel intimiteit. 2019 zal vanaf nu doorgaan als het jaar waarin Bart Peeters voor het eerst een reeks avondvullende concerten op arenaschaal zal brengen.

  BART PEETERS DELUXE in de Lotto Arena op woensdag 27, vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 om 20 uur. Kaarten kosten €22,90, €32,98, €44,18 en €55,38 via www.lotto-arena.be.

  Het bericht Bart Peeters geeft extra concert in de Lotto Arena verscheen eerst op Belg.be.

  Glennis Grace eert Whitney Houston met groots concert in Lotto Arena Antwerpen

  Door PVDBD

  Glennis Grace eert Whitney Houston
  met groots concert in Lotto Arena Antwerpen

  ‘America’s Got Talent’-finaliste brengt fenomenale
  Whitney-tribute op 26 oktober 2019 in België

  Op zaterdag 26 oktober 2019 staat de Nederlandse superster Glennis Grace in de Lotto Arena in Antwerpen met een fenomenaal eerbetoon aan haar idool en grote voorbeeld Whitney Houston. Tijdens het afgelopen seizoen van ‘America’s Got Talent’ maakte de wereld kennis met de grenzeloze zangcapaciteiten van Glennis Grace. Ze blies er de jury, het publiek en de miljoenen tv-kijkers een eerste keer omver met haar indrukwekkende versie van de Whitney-classic ‘Run To You’ en de toon was meteen letterlijk gezet. De ravissante Nederlandse stootte later zelfs helemaal door tot in de finale. Op zaterdag 26 oktober 2019 mag Lotto Arena Antwerpen zich opmaken voor dit unieke vocale geweld. In de bijzondere ode ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’ brengt Glennis een variatie aan tijdloze pareltjes en onvervalste wereldhits van deze legendarische artieste. Tickets voor ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’ zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de officiële ticketsites ticketkopen.eu en whitneytribute.be.

  Glennis kondigde haar komst naar België zelf aan
  Bekijk HIER

  Glennis Grace over de show: “Whitney Houston heeft een ongekend aantal hits op haar naam staan. Ik wil mensen heel graag meenemen naar vervlogen tijden door haar klassiekers opnieuw te zingen. Er zitten echt zoveel pareltjes tussen die nog een keer gehoord mogen worden.”

  De show ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’, die de zangeres in oktober dit jaar voor het eerst in Amsterdam gaf, was daar binnen de twee dagen uitverkocht. Uit de enthousiaste reacties van het 11.000-koppige publiek en de lovende recensies na afloop, blijkt dat de muziek van Whitney Houston de mensen nog altijd in vervoering brengt. Glennis Grace werd door pers en publiek geroemd om haar stemgeluid en bezieling:

  (Foto: House Of Entertainment)

  “Ik was gekomen voor een avond Whitney Houston liedjes. Maar dit was anders, want wat jij vanavond gaf, was je ziel. Ik heb werkelijk nog nooit zoiets meegemaakt. Om zo te stappen in iemand anders huid, die tot leven te wekken en ook nog eens jezelf te blijven.
  Buitenaards goed!”

  Jandino Asporaat
  Nederlandse stand-upcomedian, acteur, televisiepresentator & producer.

  “Wat een concert! Iedere noot was raak.”
  Humberto Tan
  Nederlandse radio- en televisiepresentator

  “Het was echt niet normaal hoe goed. Glennis zingt gewoon zo verschrikkelijk buitenaards goed. Ik vond het echt niet normaal!
  Ronald Molendijk
  Presentator, RTL Boulevard
  Door de aanhoudende vraag uit binnen- en buitenland, brengt Glennis Grace de show in 2019 ook naar de Lotto Arena in Antwerpen. Eerder dat jaar staat ze ook in Ahoy Rotterdam.

  (Foto: House Of Entertainment)

  “We zijn héél blij dat we deze show naar Vlaanderen kunnen halen”, zegt Kris Bloemen namens medeorganisator House Of Entertainment. “Glennis is absolute wereldklasse, dat wisten wij al langer en dankzij ‘America’s Got Talent’ weet nu ook de ganse wereld het. Glennis Grace die live de grootste hits en mooiste pareltjes van Whitney Houston brengt, dat wordt van begin tot einde genieten voor het publiek in de Lotto Arena!”
  Tickets voor de show op zaterdag 26 oktober 2019 in Lotto Arena Antwerpen, zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via ticketkopen.eu en whitneytribute.be.

  Dit concert is een organisatie van DEMP Entertainment, G Note en House Of Entertainment

   

  Het bericht Glennis Grace eert Whitney Houston met groots concert in Lotto Arena Antwerpen verscheen eerst op Belg.be.

  MOOSE Bar brengt Anton aus Tirol naar het Sportpaleis!

  Door PVDBD

  MOOSE Bar XXL’ – Zaterdag 16/02 – Sportpaleis Antwerpen

  De MOOSE Bars draaien op volle toeren! Hasselt, Gent, Kortrijk, Mechelen en Leuven gaan elke week ‘loss’ op de vrolijkste en gekste après-ski muziek in de authentieke en hypergezellige MOOSE Bars. Het succes is zo groot dat de Hasseltse Club Versuz, de initiatiefnemer achter de vijf bars, voor een unieke uitdaging gaat; het organiseren van de grootste après-ski party van het land. Hiervoor hebben ze hun oog laten vallen op niets kleiner dan het Antwerps Sportpaleis! De Oostenrijkse DJ Ötzi, de man achter dé après-ski hit‘Anton aus Tirol’ en de ‘happy-hardcore’ dj Paul Elstak maken alvast hun opwachting.

  Op zaterdag 16 februari wordt ’s lands grootste concertzaal omgetoverd tot ’s lands grootste après-ski party met ‘MOOSE Bar XXL’. De ingrediënten blijven dezelfde als in de bars: aangepaste decoratie, vrolijke après-ski muziek, halve liters bier en schnaps geserveerd door jongens en meisjes gekleed in authentieke Lederhosen en Dirndls. Maar niet alleen het personeel, ook de bezoekers mogen zich helemaal laten gaan en in de authentieke Beiers/Oostenrijkse klederdracht opdagen, of waarom niet…in ski outfit. Met maar liefst drie centrale bars op het middenplein en 150 lopende meter aan bars wordt het Sportpaleis een heuse ‘après-ski stube’. Net als bij de MOOSE Bars geldt ook voor deze XXL editie maar één regel: hoe meer plezier, hoe beter!

  (Foto: House Of Entertainment)

  DJ Ötzi en Paul Elstak bij de eerste bevestigde artiesten
  Voor de muzikale invulling zorgen tal van MOOSE Bar resident dj’s en live optredens van nationale én internationale (ambiance) artiesten. Van die laatste maakt de organisatie alvast de komst van de Oostenrijkse DJ Ötzi en de Nederlandse DJ Paul Elstak bekend.

  • DJ Ötzi is de man achter de hit Anton aus Tirol’. Uitgebracht in 1999, maar nog steeds het meest iconische après-ski nummer aller tijden! In de jaren daarna volgden wereldwijde hits alsHey Baby’ en Ein Stern’. Deze laatste werd in België bekend door de versie van Christoff dat op zijn beurt een hit werd in de, voor het programma Liefde voor Muziek herwerkte versie van Stan Van Samang.
  • DJ Paul Elstak is bekend voor zijn ‘happy-hardcore’. In 1995 en 1996 beheerste hij de Nederlandse en Belgische hitlijsten met nummers als Luv U More’ en Rainbow in the Sky. In 2010 schreef hij de soundtrack voor de Nederlandse film ‘New Kids: Turbo!’ en in 2016 maakte hij een opmerkelijke comeback in de hitlijsten met het nummer ‘Kind van de Duivel’ dat hij maakte met Jebroer en Dr.Phunk.

  De namen van de andere artiesten worden de komende weken bekendgemaakt via de sociale media van MOOSE Bar.

  Bustransfers naar het Sportpaleis
  Wie het de avond zelf veilig wil houden kan gebruik maken van één van de bustransfers die worden ingelegd vanaf elke stad met een MOOSE Bar; Hasselt, Gent, Kortrijk, Mechelen en Leuven. Alle praktische informatie rond opstapplaatsen en uren kan je terugvinden op de website www.moosebar.com . De Moose bars in deze steden blijven die avond gesloten.

  Praktisch:
  Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via:
  https://www.moosebar.com/
  www.sportpaleis.be
  www.versuz.be
  En in de MOOSE Bars en in Versuz

  Ticketprijzen (alle kosten inbegrepen):
  €39,- regular ticket
  €59,- regular ticket incl. bustransfer vanuit Kortrijk, Hasselt, Mechelen, Gent of Leuven;
  €149,- VIP ticket

  Locatie: Sportpaleis Antwerpen
  Deuren open: 19u30 – Einde: 5u

  Het bericht MOOSE Bar brengt Anton aus Tirol naar het Sportpaleis! verscheen eerst op Belg.be.

  Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult

  Door PVDBD

  Wim Coryn, bekend van “de aftiteling”, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult

  Met dank aan o.a. zijn warme presentatiestem en zijn voice-over bijdragen als tv-commentator, heeft de Antwerpse ondernemer Wim Coryn al jaren een goedgevulde en groeiende Wikipedia-pagina. Na succesvolle doortochten als marketing-, productmanager en directeur bij de gerenommeerde platenlabels Arcade, Polygram (Universal) en Sony Music, stapte Coryn over naar BMG Publishing en beëindigde hij zijn vaste loopbaan bij The Entertainment Group (Marco Borsato). In december 2009 besloot Wim Coryn, na een carrière van 15 jaar in de muziekbusiness, zijn eigen bedrijf op te starten: Wild Cherry Consult.

  Pionierswerk
  Toen Wim begon stond het clearen (regelen) van muziekrechten nog in z’n kinderschoenen. Het was een niche-activiteit: “Voor mij was het als ondernemer een sprong in het duister, omdat er in België (Vlaanderen, Wallonië én Brussel) tien jaar geleden nog niemand mee bezig was. Het succes van de Belgische film heeft bijgedragen aan de succesvolle uitbouw van mijn activiteiten. Hetzelfde positieve effect ervaar ik nu bij de tv-series.  Ook daar wordt er geïnvesteerd in kwaliteit, waardoor ze scoren in binnen- en buitenland. Toen ik met Wild Cherry Consult begon deden we inderdaad pionierswerk”, zegt Wim Coryn.
  (Foto: House Of Entertainment)

  Internationaal
  De voorbije 10 jaar is Wild Cherry Consult uitgegroeid tot een internationaal, intermediair bedrijf met de focus op service en advies voor filmmaatschappijen, tv- en productiehuizen, reclamebureau’s, tv-zenders en muziekuitgeverijen, omtrent het muziekgebruik en het beheer van auteursrechten. In vaktermen heet dat ‘Music Consult’ of ‘Music Supervisor’, of “u kent Wim Coryn van de aftiteling”, zoals voormalig Cinevox-journalist Kurt Vandemaele het ooit eens omschreef.
  “U kent Wim Coryn van de aftiteling”

  Sinds de opstart werkte Wild Cherry Consult als Music Supervisor of regelaar van de muziekrechten mee aan meer dan 100 films, tv-series en documentaires in binnen- en buitenland. Bekende succestitels zijn o.a. ‘Patser’, ‘Black’, ‘Gooische vrouwen’, ‘Pasolini’, ‘Tabula Rasa’, ‘Gevoel voor tumor’, e.v.a. De volledige lijst vind je op de website van het bedrijf.

  Regi Penxten
  Vanuit Wild Cherry Consult is Wim Coryn ook betrokken bij het beheer van muziekrechten (Publishing). Wim: “Van bij de start hebben we onze schouders gezet onder TousEnsemble Publishing, de Belgische muziekuitgeverij van Rexi Penxten, CNR Records en Cloud 9. De uitgeverij beheert de rechten van heel wat Belgische artiesten: Regi, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Channel Zero, De Romeo’s e.v.a. We vertegenwoordigen ook buitenlandse artiesten, auteurs en componisten. In het huidige muzieklandschap is het een groeiende activiteit die een grote dossierkennis vraagt en engagement, omdat het een materie is die binnen de sector wordt omschreven als ‘moeilijk’ en ‘niet altijd duidelijk’”.

  Uitdagingen
  Gezond ambitieus kijkt Wim Coryn naar de toekomst: “Door de wijziging van exploitaties, tegenwoordig worden er meer tv-series verkocht aan buitenlandse zenders, staan de muziekrechten steeds meer onder druk. Video On Demand-platformen en vooral spelers als Netflix en Amazon Prime zorgen voor extra uitdagingen. Voor de mensen waarmee we samenwerken blijven we op zoek gaan naar correcte informatie, realistische en betaalbare oplossingen. Door de complexiteit van onze activiteiten word ik regelmatig uitgenodigd voor lezingen op filmfestivals, bij creatieve instellingen of bedrijven die actief zijn in de tv- en filmsector. Het blijvend vertrouwen dat we krijgen van de mensen waarmee we samenwerken, en waarvoor ik hen wil bedanken, is voor ons de beste brandstof en motivatie om er de komende tien jaar opnieuw keihard voor te gaan!

  Links:
  Web – www.wildcherryconsult.be 
  IMDB – http://www.imdb.me/wimcoryn

  Het bericht Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult verscheen eerst op Belg.be.

  Hasseltse spellenspeciaalzaak Oberonn organiseert maandag een ‘Winterland spelmiddag’:

  Door PVDBD

  Hasseltse spellenspeciaalzaak Oberonn organiseert maandag een ‘Winterland spelmiddag’: “Boardgames blijven aan populariteit winnen”.

   maandag 10 december kan je in de Hasseltse spellenspeciaalzaak Oberonn kan u gratis deelnemen aan de ‘Winterland spelmiddag’. Tussen 14.00 en 15.00 krijg je de kans om al spelend kennis te maken met het in Hasselt ontwikkelde boardgame ‘Mandrago’. Je kan uitzoeken of ‘Manthattan’, ‘Catan’, ‘Patchwork’ en ‘Carcassonne’ van de populaire producent 999 Games iets voor jou zijn. Ook ‘Codenames’, ‘Qin & Hanamikoji’ van White Goblin Games en ‘Planet’ van Blue Orange Games kunnen maandag uitgeprobeerd worden door het grote publiek. Oberonn zaakvoerder Arjaan Bruyndonx: “Wij stimuleren spellen die je met twee of meer kan spelen, in kleine of grote gezinnen, in de jeugdbeweging of met een groep vrienden en vriendinnen.”

  (Foto: House Of Entertainment)

  De voorbije jaren groeide de Hasseltse spellenspeciaalzaak Oberonn uit tot een referentie. De speelruimte is nog steeds een ontmoetingsruimte waar je met andere spelfanaten je favoriete spel kan spelen. De Oberonn-spellenkasten puilen uit van de demospellen die je gratis kan spelen in de winkel. “En op woensdag- of donderdagavond ontdekken we regelmatig nieuwe speltitels samen met onze klanten”, zegt eigenaar Arjaan Bruyndonx.

  (Foto: House Of Entertainment)

  Naast het spellenaanbod, bestaat de ‘Oberonn’-succesformule verder uit een goede bereikbaarheid, late openingsuren en maximale ondersteuning, met persoonlijk advies bij het uitzoeken van nieuwe spellen.

  In samenwerking met Winterland Hasselt, is ‘Oberonn’ aanstaande maandag 10 december tussen 14.00 en 15.00 uur uitzonderlijk geopend in het kader van het programma ‘Winterland in beweging”. Arjaan: “Fijn dat we deze productie kunnen opzetten. We hebben 48 zitplaatsen in de zaak, en de plekjes zijn beperkt als je er maandag bij wil zijn. Wil je zeker zijn van een plekje, registreer je dan snel via info@oberonn.be

  Meer info over Oberonn vind je op hun website, www.oberonn.be

  Combineer je bezoek aan Winterland Hasselt met langslopen bij Oberonn voor al je kerstaankopen, je kan er een gigantisch aanbod aan spellen en originele geschenken vinden. Tot zondag 6 januari kan je bijna dagelijks terecht op Winterland Hasselt en bij Oberonn. De grootste outdoor winterhappening van ons land is gratis toegankelijk voor het publiek.

  Het bericht Hasseltse spellenspeciaalzaak Oberonn organiseert maandag een ‘Winterland spelmiddag’: verscheen eerst op Belg.be.

  Hasselt claimt vrijdag de nationale intocht van De Kerstman

  Door PVDBD

  Antwerpen verwelkomt Sinterklaas, Hasselt De Kerstman. Vandaag vrijdag 7 december, organiseert de Limburgse provinciehoofdstad voor het eerst een grootse, nationale verwelkoming. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht in de Hasseltse binnenstad, die eindigt op Winterland Hasselt. Tussendoor stopt het gezelschap op de Hasseltse Grote Markt om samen met de burgemeester de 15 meter hoge kerstboom en de kerstverlichting te ontsteken. Zoals de traditie het wil, zit De Kerstman in een arrenslee die wordt voorafgegaan door enkele praalwagens. Naast de Koninklijke Harmonie Hasselt  is ook de ijskoningin met haar lichtgevend kleed, gemaakt uit 1200 Led-lichtjes, een blikvanger. Er werken in totaal meer dan 150 figuranten mee aan de nationale intocht van De Kerstman. De Kerstman krijgt na een bezoek aan zijn ‘Schatkamer van De Kerstman’, officieel de sleutels overhandigd van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman.

  (Foto: House Of Entertainment)

  Al jaren is de authentieke kopie van zijn huis in Rovaniemi (inclusief een postkamer, slaapkamer, badkamer en woonkamer) een voltreffer op Winterland Hasselt. Het huis blijft net als Winterland uiteraard gratis toegankelijk voor het publiek”, zegt Maurice Schoenmaeckers (Winterland Hasselt) die samen met het Hasseltse stadsbestuur de nationale intocht van De Kerstman organiseert.

  Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: “We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars, het stadsbestuur, Winterland Hasselt en de lokale bevolking, claimt Hasselt De Kerstman met een groots volksfeest.

  Meer info vind. je op www.winterland.be

  Het bericht Hasselt claimt vrijdag de nationale intocht van De Kerstman verscheen eerst op Belg.be.

  MASSALE BELANGSTELLING VOOR BART PEETERS IN LOTTO ARENA

  Door PVDBD

  (Foto: Sportpaleis.be)

  MASSALE BELANGSTELLING VOOR CONCERTEN BART PEETERS IN LOTTO ARENA

  Deze ochtend om 10u ging de ticketverkoop van start voor de twee aangekondigde concerten van Bart Peeters in Lotto Arena op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019. Op slechts 10 minuten waren er al 8000 tickets verkocht. Er zijn nog slechts enkele plaatsen per show in verkoop.

  Zijn theatertournees zorgen keer op keer voor volle zalen, en nu dus ook zijn eerste arenashows in Lotto Arena.

  De organisatie bekijkt momenteel de mogelijkheid om een extra show toe te voegen. Er is een wachtlijst opgestart via deze link. “We raden de mensen aan om zich hierop in te schrijven. Van zodra er plaatsen vrijkomen (bv. geannuleerde tickets) of er een extra show in verkoop gaat, worden de mensen op deze wachtlijst als eerste gecontacteerd.”

  Bart koos voor de Lotto Arena omdat ze groot genoeg is voor echte ambiance en gezellig genoeg voor echte intimiteit. 2019 zal vanaf nu doorgaan als het jaar waarin Bart Peeters voor het eerst een avondvullende show op arenaschaal zal brengen.

  Het bericht MASSALE BELANGSTELLING VOOR BART PEETERS IN LOTTO ARENA verscheen eerst op Belg.be.

  Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

  Door Johan

  asielaanvraag

  Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen

  Sinds 22 november hanteert ons land een limiet van 50 asielaanvragen per dag. De voorbije weken kregen dan ook een dertig à veertig mensen per dag te horen dat ze geen asiel mochten aanvragen en moeten terugkomen. Sommigen onder hen moesten al tot tien keer terugkomen. Gisteren werden maar een twintigtal mensen binnengelaten bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Vandaag werd de deur gesloten voor een dertigtal mensen.

  Doordat de overheid verhindert om asiel aan te vragen, hebben ze ook geen recht op opvang en belanden ze op straat. Onder hen ook niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, gezinnen met kinderen en zieken.

  ‘Dat is onmenselijk, onaanvaardbaar én onwettelijk. Daarom stappen wij met een zevental ngo’s naar de rechter. We eisen dat ons land onmiddellijk de onwettige limiet op de asielaanvragen opheft. We verwachten de uitspraak binnenkort,’ zeggen de ngo’s.

  De zeven organisaties die naar de rechter trekken zijn CIRÉ, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, La lique des droits de l’Homme, NANSEN vzw, La Platforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés, Dokters Van de Wereld en Artsen Zonder Grenzen.

  De situatie op het terrein wordt elke dag meer schrijnend. Eind vorige week maakte de Kinderrechtencommissaris nog bekend dat al meer dan 200 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op straat gezet werden. Er is te weinig opvang voorzien voor hen. En het winterplan van Fedasil dat normaal start op 1 november, ging dit jaar nog niet van start. Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen zijn kinderen en jongeren op de vlucht die hier alleen zijn zonder ouders of voogd. Ons land zet dus doelbewust kinderen en jongeren op straat en stelt hen bloot aan mogelijke uitbuiting en gevaarlijke situaties tijdens de nacht.

  Daarbovenop is de Dienst Vreemdelingenzaken, waar mensen asiel moeten aanvragen, net verhuisd naar het Klein Kasteeltje in Brussel. Deze verhuis brengt heel veel chaos mee. Gisterenmorgen gingen de deuren maar een tiental minuten open. Het monitoringteam van Vluchtelingenwerk Vlaanderen zag dat een twintigtal mensen binnen mocht. Van een selectie op basis van kwetsbaarheid was geen sprake meer. Daardoor bleven vrouwen en kinderen, waaronder een baby van twee maanden, achter.

  Het bericht Organisaties trekken naar Raad van State tegen limiet asielaanvragen verscheen eerst op Belg.be.

  Sint op bezoek in Westrand

  Door PVDBD

  -Dilbeek- De Sint op bezoek in Westrand dat betekent feest voor de mensen van de derde leeftijd. En ja hoor omstreeks 13.30u kwamen de eerste toeschouwers langzaam maar zeker de schouwburgzaal van Westrand binnen gesijpeld. Stipt om 14u kwamen Steven Demesmaeker en Diane Van Hove (schepen 3e leeftijd) de mensen begroeten en gaf Steven al een voorsmaakje voor het programma in 2019 en de traditionele meireis. Dan ging het doek omhoog en verscheen de immer charmante Connie Neefs op het podium. Zij heette al meteen de talrijk opgekomen toeschouwers welkom met twee liedjes:”Goede Middag” en “Wij zijn allen meer dan 40”.

  Dan kondigde Connie het jonge geweld aan in de vorm van het prachtige showballet “Showcase”. Zij openden met wervelende danspassen met als thema Marine Chique. Eén van de nummers die we herkenden was het thema van The Love Boat. Na het showballet kwam plots de Sint binnen gestapt enkel vergezeld van een accordeonist. de Sint was een beetje teleurgesteld omdat hij niet meer met zijn zwarte piet kon komen. De reden was simpel hij kon geen keuze maken want zo ging hij verder ik heb nu roetveegpieten, rode pieten, blauwe pieten, regenboogpieten enz…Hij kon niet kiezen dus had hij zwarte piet maar thuis gelaten. Daarom vroeg hij Connie om hem te helpen om de pakjes uit te delen.

  was het aan Chelsy. Deze zangeres die we nog kennen van haar deelname aan Eurosong, u weet wel de voorselecties om een liedje te kiezen voor het Eurovisiesongfestival. Zij werd in deze wedstrijd tweede na Lisa Del Bo en “Liefde is een schouwspel”. Chelsy begon haar optreden met “een ster” bekend van Christoff en later ook nog van Stan Van Samang. Zij bracht ook nog een nummer als hommage aan de onlangs overleden Rita Deneve met “De allereerste keer”. Het eerste deel werd afgesloten door Carry Goossens (Oscar Crucke van F.C De Kampioenen) en zijn kompaan Johnny Swijgers die hem mee begeleide op Guitar en viool.

  Na de welgekomen pauze en de traditionele koffie met koeken mocht het ballet “Showcase” het tweede deel openen met the Andrew Sisters. Chelsy en Connie zongen daarna nog twee nummers in duet. Met als laatste nummer “gelukkig zijn” van Wijlen Ann Christie, begeleid zoals steeds door de muzikanten Dirk Peeters en Eric De Vos. Deze twee ras muzikanten behoren zo stilaan tot het meubilair van Westrand en het Sint-Niklaasfeest.

  Het podium werd vervolgens ingenomen door The Great Pretenders die een bloemlezing brachten van o.a Dean Martin, The Platters, The Tokens, The Blue Diamonds, Paul Simon, Al Martino om te besluiten met de Rubettes. Eén van de vijfkoppige groepsleden was Marc Meersman een man die al verschillende keren te gast was op het Dilbeeks Sint-Niklaasfeest. Na het fel gesmaakte optreden van deze heren, zij kregen er zelfs spontaan een staande ovatie voor. Met het gekende “Zo gaan we weer naar huis” als samenzang kwam er een einde aan het Sint-Niklaas feest 2018.

  Mensen die er graag nog bij zijn die kunnen morgen en overmorgen nog terecht vanaf 14u in de schouwburg van Westrand, zeker en vast een aanrader. Vermelden we tenslotte nog dat donderdag (de laatste voorstelling) net als verleden jaar een live streaming zal gebeuren. Dit keer (wegens het succes verleden jaar) zal de live streaming te zien zijn in de drie Itterbeekse zorgcentra. Zo is het ook voor deze mensen mogelijk om mee te genieten van deze prachtige show. Ook al kunnen ze  niet meer lijfelijk in de zaal aanwezig zijn we zijn er vast van overtuigd dat menige bewoner op deze manier ook van de show zal kunnen genieten.

  voor meer foto’s klik hier

   

   

  Het bericht Sint op bezoek in Westrand verscheen eerst op Belg.be.

  Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal

  Door PVDBD

  Christophe Deborsu debuteert in majestueuze opera
  ‘Nabucco’ in Vorst National

  (Foto: Music Hall)

  “Gelukkig voor het publiek zing ik niet in deze opera”

  21 december 2018 – Vorst Nationaal

  Op vrijdag 21 december 2018 brengt Music Hall Classics in Vorst Nationaal Verdi’s meest opgevoerde opera ‘Nabucco’ op de planken. Opvallende en verrassende rol in deze majestueuze arenaversie met voornamelijk internationaal gerenommeerde cast en creatives, is weggelegd voor journalist en tv-gezicht Christophe Deborsu. Deborsu zal in deze ‘Nabucco’, die opgevat is als een ode aan de stille film en zich afspeelt op een filmset, de rol van flamboyante, manipulatieve regisseur op zich nemen. De 53-jarige Christophe Deborsu maakt hiermee niet alleen zijn debuut als acteur in een opera maar verwezenlijkt hiermee ook een al lang opgeborgen jeugddroom om ooit op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal.

  (Foto: Music Hall)

  “Ik vind het een enorme eer dat ze me gevraagd hebben voor deze rol”, aldus Christophe Deborsu. “Ik mag de flamboyante, dictatoriale en manipulatieve regisseur spelen in deze versie van Verdi’s ‘Nabucco’. Blijkbaar vond regisseur Jean-François D’hondt, die me via een gemeenschappelijke kennis contacteerde, dat die karaktertrekken me op het lijf geschreven waren (lacht). De opera ‘ Nabucco’ gaat over machtswellust, liefde en zelfverheerlijking, en die opera en thema’s worden nu geplaatst in de filmwereld. De ganse scène van Vorst Nationaal wordt ingericht als een filmset, een werkvloer waar, zo leert de actualiteit ons helaas nog steeds, machtsspelletjes en -misbruik niet vreemd zijn, en waar de adoratie voor de goden van vroeger, plaats heeft gemaakt voor de adoratie van de goden van de showbizz, zoals bv. de acteurs en de regisseurs. Ik ben wel nerveus voor mijn debuut in een opera, maar ik kijk er vooral enorm naar uit om voor het eerst op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal. Gelukkig voor het publiek is het een “stille” rol en moet ik niet zingen”, besluit de sympathieke Christophe met een knipoog.

  ‘Nabucco’ is een meeslepend meesterwerk, met als ultiem hoogtepunt de wereldberoemde aria ‘Va, pensiero’ van het slavenkoor. Deze nieuwe arenaversie met weelderige kostuums, indrukwekkende effecten en projecties, meer dan tweehonderd zangers, figuranten, muzikanten en medewerkers op de top van hun kunnen, en prachtige decors van de hand van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra, geeft ‘Nabucco’ op prachtige wijze de grandeur die het verdient. Een absolute aanrader voor de liefhebbers!

  (Foto: Music Hall)

  Christophe Deborsu
  Christophe Deborsu werd geboren in Namen in 1965, en volgde rechten aan de KU Leuven. Als journalist begon hij in 1988 bij RTBF. Hij werd vooral bekend door het presenteren van politieke uitzendingen zoals ‘Mise au Point’ en ‘Projet X’. Het is aan zijn micro dat Yves Leterme de Marseillaise zong ipv de Brabançonne. Na een passage bij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ in 2008 en zelfs het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’, tekende hij een contract bij Woestijnvis en werd zo ook een BV. Hij presenteerde mee ‘De Kruitfabriek’ en co-regisseerde ‘De Rechtbank’, beiden op VIER. Christophe Deborsu woont afwisselend in Namen en Schelle, en schrijft succesvolle Nederlandstalige boeken over Wallonië. Hij presenteert momenteel ook het politieke debatprogramma ‘C’est Pas Tous Les Jours Dimanche’ op RTL-TVI.

  Praktisch
  ‘Nabucco’
  21 december 2018 – 20u –  Vorst Nationaal
  Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

  Componist: Giuseppe Verdi
  Regie: Jean-François D’hondt en Brigitte Derks
  Dirigent: Borislav Ivanov
  Scenografie en kostuums: Dan Potra
  Orkest en koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus

  Solisten:
  Ventseslav Anastasov – Nabucco
  Dimitrinka Raycheva – Abigaille
  Sanja Anastasia- Fenena
  Ivaylo Dzhurov – Zaccaria
  Georgi Sultanov – Ismaele
  Geo Chobanov – Gran Sacerdotte
  Hristo Ganevski – Abdalo
  Ilina Mihaylova – Anna

  Een productie van Music Hall TS bvba, gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid

  Het bericht Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal verscheen eerst op Belg.be.

  Hanny-D Zullen we eventjes moeten missen

  Door PVDBD

  Hanny-D deed op 2 december haar laatste optreden voor dit jaar. De zangeres ruilt het podium voor een tijdje  met het ziekenhuis waar zij een operatie moet ondergaan.“Eigenlijk had dit al eerder moeten gebeuren,  maar ik heb het alsmaar moeten uitstellen wegens de drukke muzikale bezigheden”, aldus Hanny-D.

  De duur van haar herstel is nog niet exact gekend maar zal hopelijk niet lang op zich laten wachten,  zodat we haar heel snel terug aan het werk kunnen zien in haar gekende,succesvolle stijl waarmee zij al vele zalen uit de bol liet gaan.

  We zullen Hanny-D tijdens de Kerstperiode echter niet helemaal moeten missen,  want D & V brengt voor de gelegenheid haar opname ‘Merry Christmas’ op de markt.

   

  Het bericht Hanny-D Zullen we eventjes moeten missen verscheen eerst op Belg.be.

  Axel Lane pakt uit met originele versie van ‘I Will Always Love You’

  Door PVDBD

  Axel Lane pakt uit met originele versie van ‘I Will Always Love You’

  (Foto: Boep.be)

  Met het eindejaar in zicht brengt Axel Lane een verrassende versie uit van ‘I Will Always Love You’. De wereldhit werd dan wel geschreven door Dolly Parton in de jaren 70 maar het enorme succes van dit nummer was weggelegd voor de jaren 90 toen Whitney Houston de song coverde voor de film ‘The Bodyguard’. Nadat Universal de versie van Axel hoorde, liet men prompt weten dat hij het mocht uitbrengen in de Benelux. En dat is ook wat Axel Lane vandaag gaat doen. Het is een meer ingetogen versie geworden waar ik zelf de piano inspeel en de productie voorzien werd door Peter Keereman” zegt Axel.

  ‘I Will Always Love You’, de nieuwe single van Axel Lane kan u HIER beluisteren op Spotify en HIER downloaden op iTunes!

  Volg Axel Lane HIER op Facebook.

  Het bericht Axel Lane pakt uit met originele versie van ‘I Will Always Love You’ verscheen eerst op Belg.be.

  Music Hall voorziet nu al 6 extra voorstellingen van  ‘Scrooge

  Door PVDBD

  Attentie: Kerstcadeautjes erg vroeg dit jaar!!

  Music Hall pakt nu al 6 extra voorstellingen van
  familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ uit!

  December 2018 – Stadsschouwburg Antwerpen
  Januari 2019 – Capitole Gent

  Sinterklaas zit nog niet terug op zijn stoomboot richting Spanje, maar dat weerhoudt Music Hall er duidelijk niet van om nu al enkele mooie kerstcadeautjes uit te pakken voor het publiek. Hoewel het nog wachten is tot zondag 9 december op de première van het langverwachte familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’, biedt de Vlaamse producent wegens de enorme vraag naar tickets, nu alvast 6 extra voorstellingen aan!

  Met als vrekkige ‘Ebenezer Scrooge’ de onnavolgbare Warre Borgmans, die hiermee zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft, en een creatief dreamteam bestaande uit Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario en liedteksten), Dirk Brossé (componist) en choreograaf Vanni Viscusi, zijn de verwachtingen dan ook terecht hooggespannen. ‘Scrooge, de Musical’ wordt een grootse, kwalitatief hoogstaande productie, met een live orkest en een 50-koppige cast (27 volwassenen, 23 kinderen).

  Jong en oud kunnen zich nu ook op 22/12 om 15u, 26/12 om 20u, 27/12 om 15u, 28/12 om 20u en 29/12 om 15u in Stadsschouwburg Antwerpen laten onderdompelen in de unieke kerstsfeer tijdens dit indrukwekkende spektakel, of op 5 januari 2019 om 15u in Capitole Gent gaan genieten van de ijzersterke cast, prachtige muziek, tot de verbeelding sprekende decors én vliegende geesten van ’Scrooge, de Musical’! Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

  ‘Scrooge, de Musical’
  ‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en vertelt het verhaal van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge, die door toedoen van drie geesten de ware en liefdevolle betekenis van Kerstmis (her)ontdekt. 175 jaar na de publicatiedatum spreekt het de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

  Music Halls nieuwe familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schreven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen zijn bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

   

  Cast
  Ebenezer Scrooge: Warre Borgmans
  Jonge Scrooge: Korneel Defrancq
  Marley: Leendert De Vis
  Jonge Marley en Cover Fred: Florian Slangen
  Fezziwig: Frank Hoelen
  Fred: Jeroen Logghe
  Bob: Emmanuel Jacobs
  Kleine Tim: Obe Lambert
  Kleine Tim: Dries Van Cauwenbergh
  Kleine Tim: Jayden Van Herk
  Emily: Anouk Rietveld
  Victoria: Charline Catrysse
  Linda: Joke Van Robbroeck

  Ensemble, Cover Marley en Cover Fezziwig – Priester: Tom Buelens
  Ensemble en Cover Linda: Anouk Kalter
  Ensemble en Cover Jonge Marley: Florian Avoux
  Ensemble en Cover Victoria: Marissa Van Der Meer
  Ensemble en Cover Jonge Scrooge: Ronald Jorritsma
  Ensemble en Cover Bob: Sebastiaan Taling

  Ensemble: Bart Aerts, Floris Devooght, Cathy Petit, Charlotte Campion, Elke Buyle, Emelien Raats, loris Devooght

  Kinderkoor
  Koor Blauw: Timo Hertoghs, Luka Vrancken, Storm Aguillère, Josefien Derijcke, Linde De Geest,   Lotte Villays, Fien Embrechts, Anneleen Lambrecht, Ferre Cortebeeck, Phoenix Van Camp

  Koor Rood: Alexander De Winter, William De Winter, Alexine Van Houtteghem, Charlotte De Groof, Amelie Geysen, Cato Faes, Yana Van Mirlo, Helena De Reu, Robbe De Villa, Tristan Stroobants

  Praktisch
  ‘Scrooge, de Musical’
  December 2018 – Stadsschouwburg Antwerpen
  Januari 2019 – Capitole Gent
  Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

  EEN PRODUCTIE VAN MUSIC HALL TS, GEREALISEERD MET DE STEUN VAN DE TAX SHELTER MAATREGEL VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID.

  Het bericht Music Hall voorziet nu al 6 extra voorstellingen van  ‘Scrooge verscheen eerst op Belg.be.

  Extra voorstelling ultiem kerstballet ‘De Notenkraker’

  Door PVDBD

  Wegens groot succes!!

  Extra voorstelling ultiem kerstballet ‘De Notenkraker’
  op 29 december in Capitole Gent

  28, 29 december 2018 – Vorst Nationaal
  29, 30 december 2018 – Capitole Gent
  2, 3 januari 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen

  (Foto: House Of Entertainment)

  Geen eindejaar zonder dé kerstklassieker aller tijden; ‘De Notenkraker’. Dit ultieme kerstballet op muziek van Tchaikovsky zal ook dit jaar weer vele harten verwarmen en doet de balletliefhebbers duidelijk al massaal wegdromen. In die mate zelfs, dat door de enorme vraag naar tickets er een extra voorstelling van ‘De Notenkraker’ wordt voorzien op zaterdag 29 december om 20u30 in Capitole Gent. Een pittige eindejaarsuitdaging die cast en crew moeten volbrengen trouwens, want diezelfde dag staan ze met ‘De Notenkraker’ ook in Vorst Nationaal om 15u.

  Het publiek mag zich alleszins verwachten aan een magisch ballet, waarin dromen en realiteit in elkaar overvloeien, sneeuwvlokjes beginnen dansen en liefde wordt gevonden waar je het niet verwacht. Dit alles in een prachtige klassieke choreografie gedanst door het National Theatre Belgrade.

  Music Hall Classics brengt deze tot de verbeelding sprekende kerstklassieker op 28 en 29 december 2018 in Vorst Nationaal. Op 29 en 30 december kan u het jaar waardig afsluiten door in Capitole Gent te gaan genieten van de prachtige theaterversie, of u kan op 2 en 3 januari 2019 het nieuwe jaar ook mooi inzetten met deze productie in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info ‘De Notenkraker’: www.30jaarmusichall.be

  Het verhaal
  We zijn uitgenodigd op het rijkelijk kerstfeest van de familie Stahlbaum. Clara krijgt er een houten notenkrakerpop die ’s nachts tot leven komt en haar meeneemt op een ongelooflijk avontuur. De Notenkraker verandert in een knappe prins en samen vechten ze met het leger van de Muizenkoning en dansen ze door Snoepgoedland. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

  Praktisch
  ‘De Notenkraker’
  Vorst Nationaal
  Vrijdag 28 december 2018 – 20u00
  Zaterdag 29 december 2018  – 15u00
  Capitole Gent
  Zaterdag 29 december 2018 – 20u30
  Zondag 30 december 2018 – 15u00
  Stadsschouwburg Antwerpen
  Woensdag 2 januari 2019 – 15u00
  Donderdag 3 januari 2019 – 15u00
  Donderdag 3 januari 2019 – 20u00
  Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

  Muziek – Pyotr Ilyich Tchaikovsky
  Originele choreografie – M. Petipa and L. Ivanov
  Vernieuwde choreografie – Konstantin Kostjukov
  Set & kostuums – Angelina Atlagić

  Duur voorstelling:
  Deel 1: 47 minuten
  Pauze: 30 minuten
  Deel 2: 44 minuten

  Het bericht Extra voorstelling ultiem kerstballet ‘De Notenkraker’ verscheen eerst op Belg.be.

  BART PEETERS – DELUXE

  Door PVDBD

  BART PEETERS – DELUXE
  Vrijdag 29 & zaterdag 30 november 2019 in de Lotto Arena

  (Foto: Sportpaleis.be)

  Vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 komt Bart Peeters met een heel eigen “Best of”-programma naar de Lotto Arena. En laat die zaterdag nu net ook de dag zijn waarop hij 60 wordt. Zijn theatertournees zorgen keer op keer voor volle zalen, als gastvedette stond hij heel dikwijls mee op het podium in de grote arena’s, maar nooit eerder bracht Bart Peeters zijn eigen avondvullende arenashow. Daar komt volgend jaar verandering in.

  Bart koos voor de Lotto Arena omdat ze groot genoeg is voor echte ambiance en gezellig genoeg voor echte intimiteit. 2019 zal vanaf nu doorgaan als het jaar waarin Bart Peeters voor het eerst een avondvullende show op arenaschaal zal brengen.

  De tweevoudige “Deluxe”-show in de Lotto Arena wordt er een waarbij Bart zijn grote successen zal brengen. In tegenstelling tot de “Brood Voor Morgenvroeg”-concerten, krijgt de show in Lotto Arena een “grootste hits”-karakter.

  “Uit zijn omvangrijke repertoire een avondvullend programma samenstellen is een luxe. Maar we kunnen Bart natuurlijk niet tot de vroege ochtend laten doorgaan. Daarom wordt het nog een lastige keuze welke nummers wel of niet aan bod zullen komen bij deze terugblik op zijn uitgebreide zangcarrière.” klinkt het bij de organisatie.

  Bart brengt naar goede gewoonte zijn groep “De ideale mannen” mee, verbluffende muziekvirtuozen die alle genres en instrumenten aankunnen.

  Er is ook ruimte voor “speciallekes”.
  Zo hadden Bart en zijn groep onlangs een ontroerende ervaring met het 360-koppige pop-upkoor olv Hans Primusz. Zij komen terug als één van de special guests, in de Lotto Arena is daar plaats voor.

  Bart Peeters kennen we als de man van de vrolijke muziekjes met vlot meezingbare refreinen, al hebben zijn liedjes wel vaker een diepere ondertoon en bevat zijn repertoire ook meer ingetogen nummers. Bart verkent de wereld al spelend met aanstekelijke wereldritmes. Van reggae, ska en samba over bluegrass, gospel en hitsige gipsyjazz tot Franse musette en uitbundige Balkanmuziek. Vandaar dat er ook gekozen werd voor staanplaatsen op het middenplein op beide shows.

  Tijdens ‘Bart Peeters – Deluxe’ geeft het feestvarken het beste van zichzelf aan zijn publiek. Een beetje de omgekeerde wereld dus, want normaal gaan de cadeaus richting jarige en niet andersom.

  Vertel het voort aan iedereen, maar niet in de nabijheid van Bart zelf. Als eeuwig jonge artiest hoeft hij er namelijk niet telkens aan herinnerd te worden dat hij volgend jaar 60 wordt.

  BART PEETERS – DELUXE in de Lotto Arena op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 om 20 uur. Kaarten kosten €22,90, €32,98, €44,18 en €55,38 en zijn te koop vanaf woensdag 5 december om 10 uur via www.lotto-arena.be.

  Het bericht BART PEETERS – DELUXE verscheen eerst op Belg.be.

  Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer

  Door PVDBD

  -Zaterdag 1 december2018- Dat het Gentse festival van de ambiance een voltreffer was hebben wij samen met duizenden anderen zaterdagavond kunnen vaststellen. Het Citadelpark waar het Kuipke gelegen is leek net een mierennest. Vanuit alle richtingen kwamen de toeschouwers naar ‘t Kuipke afgezakt. Waar 14 dagen geleden het festival van het wielrennen doorging (Gentse Zesdaagse), was het nu tijd voor het artistieke festival of het festival van de ambiance. Het was presentator Filip D’Haeze van Swoop die mocht instaan voor de presentatie. Hij mocht het kruim van onze Vlaamse artiesten op het podium verwelkomen. De eerste in het rijtje was Herbert Verhaeghe en zanger-accordeonist Julian Thomasvoor beiden was het ook de eerst keer. Herbert bewees nog meer eens dat hij een goede zanger is die qua stemtimbre mee kan met een Will Tura. Ook Julian Thomas bewees dat hij als nieuwkomer ook thuis hoort op de grootste festivalpodia. Overtuigend entertainde hij de massa.

  (zanger-presentator Filip D’Haeze)

  Buiten de goed vertegenwoordigde Vlaamse artiesten, waren de organisatoren er zelfs in geslaagd één Nederlander op het podium in Gent te krijgen. Niemand minder dan mister “Ticket tot the tropic” Gerard Joling. De meegereisde Nederlandse fans moesten echter nog geduld oefenen tot na het optreden van Sergio en Get Ready. Deze laatsten slaagden erin met vroegere hits als “mijn liefde voor jou is diep” en “Laat” ‘t Kuipke voor de eerste keer te laten meezingen of moeten we zeggen -brullen en dansen. De ambiance zat er al goed in, als opwarmer van Gerard Joling kon dat al tellen. De populaire boysband Get Ready stond voor het eerst in ’t Kuipke op het podium. “We hebben overal al opgetreden, maar nog niet in deze concertzaal. Gek hé, maar wel prachtig om voor zoveel mensen onze hits te kunnen brengen”, klonk het bij de band.

  (Get Ready)

  Daarna was het aan Joling zelf, die uiteraard niet onderdeed voor de artiesten die reeds voor hem optraden. De Nederlandse Topper was zonder meer de blikvanger. Hij staat niet vaak meer op het podium in Vlaanderen, maar aan Vlaamse fans heeft hij nog steeds geen gebrek. Deze laatsten zongen luidkeels mee met Gerard zijn ‘Maak me gek’ en nog een paar van zijn andere hits. Er moet wel eens dringend aan die Nederlandse artiesten gezegd worden dat ze optreden in “Vlaanderen” en niet in België zoals ze steeds opnieuw op het podium verklaren. Want zeg nu eerlijk wie kent er Jan Smit, Gerard Joling of een Rob De Nijs in Wallonië? niemand toch? zelfs onze Vlaamse zangers zijn over de taalgrens niet of nauwelijks gekend. Dus heren presentators werk aan de winkel.

  (Gerard Joling)

  Na de pauze opgeluisterd door dj Ward werd er nog een ambiance tandje hoger geschakeld. Ambiance maker van dienst als eerste na de pauze was de immer sympathieke Christoff. Hij wist als geen ander onmiddellijk de juiste sfeer die er voor de pauze al was terug te brengen, en nog te verhogen met zijn hits als “een ster, zeven zonden, Sweet Caroline. een spontane polonaise liet niet lang op zich wachten.

  Filip D’Haeze en zijn groep Swoop waren de volgende in het rijtje. Met o.a. Speedy Conzales en doe de Swoop wisten zij de ambiance verder te zetten. De meisjes van  Swoop dansten en zongen dat het een lieve lust was. En zanger Filip D’Haeze zong, sprong en rende van de ene naar de andere kant van het podium. een handdoek voor Filip na het optreden was zeker geen overbodige luxe.“Ja, ik doe dit nog altijd ontzettend graag. Zingen is mijn leven en als je ziet hoe de mensen hier staan te genieten, dan besef je dat wij een toffe job hebben als artiest.”  Na het fel gesmaakte optreden van Swoop kroop Filip terug in zijn rol van presentator en kondigde in zijn gekende stijl Willy Sommers aan.

  ” Met vochtige ogen nam Willy Sommers het applaus van het dolenthousiaste Gentse publiek in ontvangst. Zijn naam werd opnieuw luidkeels gescandeerd. Het bezorgde hem een krop in de keel. Voor de dansbeats zorgde 2Fabiola en De Romeo’s mochten de reguliere speeltijd afsluiten. Daarna was het de beurt aan DJ Ward. Die nam de massa nog mee op een 2 uur durend feestje. Tot laat in de nacht werd er nog gezongen en gedanst in ’t Kuipke. De drank vloeide rijkelijk, de sfeer was uitbundig en de massa genoot van deze editie.

  (vier “ambiance” vriendinnen)

  Op zaterdag 30 november 2019 organiseert House of Entertainment terug het ‘Festival van de Ambiance’. Wil je volgens jaar bij zijn dan kan je nu al tickets bestellen, op www.ticketkopen.eu

  Voor meer foto’s klik hier

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het bericht Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer verscheen eerst op Belg.be.

  Johan Veugelers, Sasha & Davy en Lindsay staan op 3 mei op de ‘Schlagerhei’

  Door PVDBD

  (Foto: House Of Entertainment)

  Op de Dophei van Pijpelheide, een kerkdorp van Booischot, deelgemeente van Heist-op-den-Berg en gelegen op de scheidingslijn Zuiderkempen – Hageland, organiseren de AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide op vrijdag 3 mei de eerste editie van de ‘Schlagerhei’. “Iets nieuws”, zegt woordvoerder en medeorganisator Koen Rymenants, “maar we weten dat er in onze regio een massa liefhebbers zijn van schlager- en volksmuziek. Het publiek zit of staat in onze overdekte tent en we hebben voor onze eerste editie meteen een sterke affiche samengesteld. Onze Dj-presentator Kurt Frederickx mag Rene Redley verwelkomen, zanger-accordeonist Johan Veugelers, Sasha & Davy, Filip D’Haeze en Lindsay. Voor rolstoelgebruikers, hun begeleiders en mensen met een beperking, is er een aparte zone. Zitplaatsen kosten in voorverkoop €15. Feestelijke staanplaatsen kosten €10 en een VIP-ticket betaal je €40. AKABE Albatros, een gemengde scoutsgroep voor jongeren met een beperking, en de Gidsen van Pijpelheide, storten de opbrengsten van de ‘Schlagerhei’ door naar hun ‘Steun voor steen’-project waarmee ze de verdere uitbouw van hun bijlokalen financieren. Vanaf 1 december kan je online tickets bestellen op www.schlagerhei.be of via een aantal regionale verkooppunten.

  (Foto: Jan Liekens)

  Op de Dophei, hun toekomstig festivalterrein, hebben AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide, in aanwezigheid van enkele leden, de verzamelde pers en de Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers, officieel de affiche voorgesteld van de ‘Schlagerhei 2019’, dat plaatsvindt op vrijdag 3 mei. “In het najaar zijn er de schlagerfestivals in o.a. Haacht en Baal – Tremelo, in het voorjaar openen wij in de regio Zuiderkempen – Hageland het nieuwe festivalseizoen met de ‘Schlagerhei’. De tent en infrastructuur worden optimaal gebruikt, met op vrijdag ons schlagerfeest en zondag de jaarlijkse moto- en fietstocht, die beiden in het teken staan van onze ‘Steun voor steen’-actie”, zegt Koen Rymenants.

  Line-up
  De Kempense schlager- en ambiancemaker Rene Redley, bekend van de meezinger ‘Wat een lekker ding’, bijt op 3 mei de spits af. Daarna is het de beurt aan de in Aarschot wonende zanger-accordeonist Johan Veugelers: “Ik vind het altijd geweldig als ik in mijn buurt mag optreden. Mensen die lekker uit de bol gaan met mijn ‘Vlaamse nachten’ of mijn ode ‘Aan alle mooie meiden’. Heerlijk!

  Naast zijn bijdrage aan De Romeo’s, vormt Davy Gilles ook nog een succesvol duo met zijn vrouw, Sasha Rosen. Het ‘In The Jukebox’-album van Sasha & Davy was het voorbije jaar een voltreffer.
  Op het podium brengen zij een perfecte mix van Engelstalige sixties klassiekers, aangevuld met o.a. ‘Mamma Maria’, ‘Wonderkind’ en hun actuele hit ‘Zonde van tijd’.

  Zanger-presentator Filip D’Haeze nam in 1991 zijn eerste single op als Phil Dean. Het was het begin van een succesvolle carrière, waarin hij bekend werd als frontman van Enzo, Matiz en de partyband Swoop. Op de ‘Schlagerhei’ staat de zanger en Ment-presentator Filip D’Haeze solo zijn mannetje en brengt hij zijn meezingers ‘Te Quiero’, ‘Nina Bonnita’ en veel meer.

  Op het ‘Schlagerhei’-podium worden de mannelijke artiesten en het koppel netjes afgelost door Lindsay. De Oost-Vlaamse zangeres vierde dit jaar haar 10-jarig bestaan met een nummer 1-verzamelaar en een award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd’s in Vlaanderen. “Het is mooi dat we in het eerste jaar van ons festival één van de leading ladies van de Vlaamse showbizz konden strikken. Met ‘Bella Romantica’ gaat het publiek mee met haar wiegen, maar als ze haar grootste hits inzet (‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, ‘Ik lig nog steeds van jou te dromen’, ‘Ga met me mee’), vliegt het dak van onze tent er spreekwoordelijk af”, zegt Koen Rymenants.

  Praktische info:
  De ‘Schlagerhei’ vindt in de overdekte tent plaats, op vrijdag 3 mei, op de Dophei van Pijpelheide (Heist-op-den-Berg). Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor de optredens van Rene Redley, Johan Veugelers, Sasha & Davy, Filip D’Haeze en Lindsay. DJ-presentator Kurt Frederickx zorgt voor de omkadering. In voorverkoop kosten zitplaatsen €15, ambiance staanplaatsen €10 en VIP-tickets €40. De organisatie voorziet aangepaste plaatsen voor rolstoelgebruikers met hun begeleider en voor mensen met een beperking. Bedrijven die interesse hebben voor sponsoring, kunnen contact opnemen met de organisatie. Zaterdag 1 december start de ticketverkoop online via www.schlagerhei.be en via enkele lokale voorverkooppunten.

  De ‘Schlagerhei 2019’ is een organisatie van AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide.

  (Foto: House Of Entertainment)

  Het bericht Johan Veugelers, Sasha & Davy en Lindsay staan op 3 mei op de ‘Schlagerhei’ verscheen eerst op Belg.be.

  Limburgse Ine Tiolants (22) in finale MNM Rising Star

  Door PVDBD

  “Ik wist zelfs niet dat ik ingeschreven was”

  Deze ochtend werden tijdens ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op radiozender MNM de 3 finalisten van de talentenwedstrijd ‘MNM Rising Star’ bekendgemaakt. Vorig jaar werd de eerste editie van deze zoektocht naar “hét strafste muzikale talent in Vlaanderen” gewonnen door de toen 20-jarige Olivia Trappeniers uit Deurne. Olivia wist ondertussen onder haar artiestennaam OT met ‘You Have a Heart’ al een dikke hit te scoren samen met Regi.

  (Foto: House Of Entertainment)

  Eén van de 3 kanshebbers om in de voetsporen van OT te treden is de 22-jarige Ine Tiolants uit Alken. Ine wist de vakjury te overtuigen met haar aangrijpende versie van ‘A Million Dreams’ van P!nk. Ine, die in het verleden reeds te gast was bij radiozenders als Q-music, MNM, Joe en Studio Brussel om haar eigenzinnige covers te brengen, en onlangs ook op eigen kracht een eerste single ‘The Odds’ uitbracht, werd vorige week door haar moeder met een smoesje naar MNM gelokt, want ze had zelf geen idee dat ze ingeschreven was voor ‘MNM Rising Star’.

  Bekijk en beluister HIER ‘A Million Dreams’ van Ine Tiolants

  “Ik ben héél blij dat ik het tot in de finale geschopt heb”, aldus Ine Tiolants. “Ik werd ingeschreven voor ‘MNM Rising Star’ door Greet (Lens), een vriendin van mijn mama (Wendy Motmans). Greet wist dat ik mezelf niet zou inschrijven, omdat ik niet zo ben voor ‘wedstrijden’. Ik hou niet echt van competitie en doe eigenlijk liefst gewoon rustig mijn ding. Vorige week vroeg mama plots of ik samen met haar en Greet wou gaan shoppen in Brussel. Voorafgaand zouden we eerst een rondleiding op de VRT krijgen. Ik mee natuurlijk en voor ik het wist duwden ze me de studio van MNM binnen, waar alles klaar stond. Ze hebben dat goed gespeeld moet ik zeggen (lacht). Het zou natuurlijk fantastisch zijn om deze wedstrijd te kunnen winnen, maar ook als ik niet tot ‘MNM Rising Star’ wordt verkozen, blijf ik zingen, muziek maken en nummers schrijven, want dat is gewoon mijn leven”, zo besluit Ine.
  Of ze de talentenwedstrijd wint, hangt nu af van het publiek, dat tot vrijdag 30 november kan stemmen via mnm.be of via de MNM-app. De winnaar of winnares wordt vrijdag bekendgemaakt tijdens ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’.

  Het bericht Limburgse Ine Tiolants (22) in finale MNM Rising Star verscheen eerst op Belg.be.

  ❌