[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Nieuws

‘November 89’ spraakmakende musical over het leven achter de Berlijnse Muur

Door PVDBD

The Singing Factory presenteert met ‘November 89’
spraakmakende musical over het leven achter de Berlijnse Muur

Na het overweldigende succes van ‘Magdalena’, een pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’, brengt productiehuis The Singing Factory met ‘November 89’ een geheel nieuwe en wederom spraakmakende musicalcreatie van dezelfde makers.

‘November 89’ werpt, 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur, een unieke blik op het leven achter de Muur, op vriendschappen en families die verwoest worden en keuzes die je maakt in tijden van onrust. Sam Verhoeven (Lelies, MUERTO, Magdalena,…) verzorgt de muziek en de zeer getalenteerde Wanne Synnave (22 jaar, Mechelen) tekent net als bij ‘Magdalena’ voor het script en de liedteksten. Leading lady van de Vlaamse musical Anne Mie Gils (Jesus Christ Superstar, Daens, Elisabeth, Fame, De Muze van Rubens, Sunset Boulevard,…regisseert de nieuwe productie.

(Van links naar rechts: Anne Mie Gils, Wannes Verhoeven,en Wanne Synnave)

Maar liefst 44 jongeren van het jongerenkoor Youforia (15 – 25 jaar), die u ook aan het werk kon zien tijdens het afgelopen seizoen van Belgium’s Got Talent, krijgen na hun glansprestatie in ‘Magdalena’ opnieuw de kans om te schitteren en ervaring op te doen. Hoofdrollen zijn er voor Aaron Blommaert (16 jaar, Aalst), Tuur Verelst (16, Vorselaar), Remi De Smet (17, Zwijnaarde), Lotte Heuten (16, Boom), Hanne Verstraeten (18, Oud-Heverlee), Emma Vanthielen (16, Nijlen) en Ryan Joostens (18, Mechelen). Zij krijgen in de hoofdcast de nodige professionele ondersteuning en ervaring naast zich met Maike Boerdam (Big & Betsy, De Rozenoorlog, Annie, Miss Saigon, Evita, Marry Poppins,…), Sébastien De Smet (Suske en Wiske, War Horse, Piaf, Rocky Horror Show,…) en Saïn Vantomme (Rapunzel,  Songs for the Fallen, Rocky Horror Show, Next To Normal,…)

‘November 89’ gaat in première op 9 november 2019 in het Zuiderpershuis te Antwerpen, dag op dag 30 jaar na de val van de muur, en zal daar te zien zijn tot en met 24 november 2019. Tickets en info: www.singingfactory.be

Het verhaal 
In ‘November 89’ maken we kennis met het gezin van Arend Holtz, dat in Oost-Berlijn woont op het moment dat de Berlijnse Muur wordt gezet. Het gezin moet omgaan met een veranderende wereld en de nieuwe regels die daarbij horen. Zonen Arend (Aaron Blommaert) en Klaus (Tuur Verelst) gaan naar de Humboldt-Universiteit, waar de sociale onrust groeit en iedereen keuzes moet maken. Keuzes die levensbepalend zijn.

Cast
Arend (volwassen): Sébastien De Smet
Moeder Holtz: Maike Boerdam
Helene: Saïn Vantomme
Arend (jong): Aaron Blommaert 
Klaus
: Tuur Verelst
Max: Remi De Smet
Lisa: Lotte Heuten
Johanna: Hanne Verstraeten
Emily: Emma Vanthielen
Lenard: Ryan Joostens

Ensemble: Aäron Francis, Aaron Van Goethem, Amber Van den Eede, Amélie Van Herpe, Anne-Sophie Metselaar, Antje De Rop, Bibi De Gruyter, Ebe Mogyoros, Eline Schoofs, Esse Synnave, Florian Vanhees, Frank De Reu, Frauke Wille, Jamie Sou, Jens Goossens, Jonas Steppe, Quinten Rasking, Julie Rochtus,  Kjenta Beda, Kyara Cabooter, Lene Heuten, Liesbeth Houtain, Mats Proost, Maud Verstraeten, Nele Van Mechelen, Nino Ameye, Pim De Jonghe, Quito Vanroose, Quinten Rasking, Rune Wittouck, Sander Maris, Sem Reyns, Silke De Busser, Silke Van Hoegaerden, Nele Van Loon, Ylenia Mele, Zowy Van Lierop

Crew
Script en liedteksten: Wanne Synnave
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Anne Mie Gils
Choreo: Matthew Michel
Arrangementen: Thomas Vanhauwaert
Muzikale leiding: Tinne De Groot en Ronny Plovie

Met zeskoppige liveband!

Praktisch
‘November ’89’
Speeldata:
Vrijdag 8 november 2019 – 20:00
Zaterdag 9 november 2019 – 20:00 (Première)
Zondag 10 november 2019 – 15:00
Maandag 11 november 2019 – 15:00
Vrijdag 15 november 2019 – 20:00
Zaterdag 16 november 2019 – 20:00
Zondag 17 november 2019 – 15:00
Vrijdag 22 november 2019 – 20:00
Zaterdag 23 november 2019 – 20:00
Zondag 24 november 2019 – 15:00

Locatie: Zuiderpershuis – Timmerwerfstraat 40 – 2000 Antwerpen
(ingang: hoek Timmerwerfstraat/Waalsekaai)
Parking: Gedempte Zuiderdokken (gratis)

Tickets en info: www.singingfactory.be

Het bericht ‘November 89’ spraakmakende musical over het leven achter de Berlijnse Muur verscheen eerst op Belg.be.

Hoofdcast gloednieuwe sprookjesmusical bekend!

Door PVDBD

Gene Thomas wordt Tovenaar, Yanni Bourguignon en Rosanne Pits pakken eerste hoofdrollen als druivenplukker Flynn en Prinses Rosanna in ‘De Prinses en de Toverspiegel’

Herfst- en kerstvakantie
Gent – Antwerpen – Hasselt – Oostende
Na de successen van ‘Roodkapje’ en ‘Hans & Grietje’ presenteert Music Hall met ‘De Prinses en de Toverspiegel’ komend seizoen opnieuw een interactieve sprookjesmusical voor jong én oud in de herfst- en kerstvakantie. Het zal een heel bijzonder avontuur worden, iets wat je nooit eerder kon beleven, niet in het minst omdat het een compleet nieuw verhaal is, ontsproten uit het sprookjesbrein van regisseur Brigitte Derks en op muziek van Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen.

De Toverspiegel
v.l.n.r: Gene Thomas, Rosanne Pits, Yanni Bourguignon
(c: Luk Monsaert)

Dat de hilarische kibbelende konijnen met West-Vlaamse tongval Whoppie en Floppie (Charline Catrysse en Michaël Zanders) na hun felgesmaakte doortochten in ‘Roodkapje’ en ‘Hans en Grietje’ terugkeren, werd tot groot jolijt van het publiek reeds bekendgemaakt, maar nu kennen we ook de rest van de superleuke hoofdcast. Zo mag zanger en creatieve duizendpoot Gene Thomas (46, Sint-Joost-ten-Node) na eerdere musicalrollen als bultenaar Quasimodo in ‘Notre Dame de Paris’ (2009) en bokser Marcel Cerdan in ‘Piaf, de Musical’ (2015), in ‘De Prinses en de Toverspiegel’ zijn kunsten vertonen als Tovenaar. Yanni Bourguignon (21, Wolvertem) – bij het grote publiek vooral bekend als Cédric in de VTM-soap ‘Familie’ – en Rosanne Pits (21, Schijndel (NL)) pakken als druivenplukker Flynn en Prinses Rosanna dan weer hun eerste hoofdrollen in een professionele musicalproductie.

De Toverspiegel
(Foto: Music Hall)

In de beste sprookjes heb je het gevoel dat alles kan gebeuren en dat is ook in deze sprookjesmusical het geval. ‘De Prinses en de Toverspiegel’ neemt je mee op een magische reis vol humor, magie, vrolijke meezingers en aanstekelijke dansjes. Ook de ouders worden niet vergeten, want er werden vele dubbele bodems en subtiele verwijzingen met een knipoog in het verhaal verstopt.
Na het vallen van het doek is het trouwens nog niet gedaan met de fun, want dan kunnen de kinderen nog glunderend op de foto tijdens een meet & greet met de sprookjesfiguren!

‘De Prinses en de Toverspiegel’ is tijdens de herfst- en kerstvakantie te zien in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende.  Tickets & info: www.musichall.be
Het verhaal

Er was eens een prinses met een magische toverspiegel. Elke dag gebruikte de prinses deze spiegel om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots verdwijnt. Een behoorlijk slechte timing, want de 18de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden.

Hoe weet ze nu welke keuze ze moet maken? Ze besluit het paleis te verlaten en op zoek te gaan naar een tovenaar met een glazen bol, in de hoop dat hij haar de toekomst kan laten zien zodat ze zeker de juiste prins uitkiest. Onderweg beleeft ze de spannendste avonturen en maakt ze nieuwe vrienden, waaronder het hilarische West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie. Zal ze de tovenaar kunnen vinden? Hoe ziet haar toekomst eruit? En die van het koninkrijk? Hadden we nu maar een glazen bol…of een toverspiegel misschien?

Rosanne Pits
De Nederlandse Rosanne Pits studeerde dit jaar af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze de opleiding musicaltheater volgde. Afgelopen seizoen liep ze nog gewoon stage bij de sprookjesmusical ‘Hans & Grietje’, waarin ze het ‘hulpje van de heks’, de ‘moeder van Grietje’ en ‘Assepoester’ mocht spelen. Rosanne maakte echter zo’n indruk op de makers, het publiek en iedereen bij Music Hall, dat ze nu voluit haar kans krijgt als Prinses Rosanna in de hoofdcast van ‘De Prinses en de Toverspiegel’, waarmee ze meteen bewijst dat sprookjes wel degelijk bestaan!

Praktisch 
‘De Prinses en de Toverspiegel’

HERFSTVAKANTIE
Capitole Gent

Zaterdag 26 oktober 2019 – 14u (avant-première)
Stadsschouwburg Antwerpen
Zondag 27 oktober 2019 – 15u (première)
Maandag 28 oktober 2019 – 14u
Dinsdag 29 oktober 2019 – 14u

KERSTVAKANTIE
Ethias Theater Hasselt
Zondag 22 december 2019 – 14u
Capitole Gent
Maandag 23 december 2019 – 14u
Maandag 30 december 2019 – 14u
Kursaal Oostende
Donderdag 26 december 2019 – 14u

Duur voorstelling: ± 80 minuten zonder pauze
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Tickets & info: www.musichall.be

Het bericht Hoofdcast gloednieuwe sprookjesmusical bekend! verscheen eerst op Belg.be.

Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografie

Door PVDBD

Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografieof fotografie over de gemeentelijke grenzen heen

Het Fotografencollectief De Pajot, de Lennikse fotoclub is niet aan zijn proefstuk toe. Deze kleine, maar fervente vriendenkring is sedert jaren een vaste culturele waarde gedurende de Jaarmarkt. En dat zal in 2019 niet anders zijn.

Maar er is meer. De vereniging bestaat 10 jaar en bij die gelegenheid organiseert zij in samenwerking met de provinciale koepelorganisatie VBF (Vlaams-Brabantse Fotokringen vzw) een grote fototentoonstelling, waaraan behalve De Pajot, 18 fotoclubs uit onze provincie deelnemen.

Hoe verknocht het Fotografencollectief ook is aan de Lennikse eigenheid, omwille van de beschikbare zaalfaciliteiten en de omvang van de tentoonstelling, bleek de dichtst bij zijnde mogelijkheid De Cam in Gooik te zijn. Zelfs de Cultuurschuur blijkt nipt te voldoen qua oppervlakte om de bijna 120 foto’s op een ordentelijke manier te exposeren.

Omdat het Fotografencollectief De Pajot vasthoudt aan het jaarlijkse clubsalon tijdens de Jaarmarkt van 23 november 2019 in de Schepenbank en ook om uit het vaarwater te blijven van andere culturele verenigingen, gaat het provinciaal fotosalon door van 31 mei tot en met 2 juni 2019.

Deze manifestatie is een must voor elke liefhebber van beeldende kunst !

Het bericht Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografie verscheen eerst op Belg.be.

woonzorgcentrum Quietas@Armonea : ”2019 km wandelen in mei” !

Door PVDBD

Een nieuwe uitdaging voor woonzorgcentrum Quietas@Armonea : ”2019 km wandelen in mei” !

Binnen de groep Armonea is voor alle woonzorgcentra de maand mei uitgeroepen tot wandelmaand. De bedoeling is om gedurende die maand zoveel mogelijk bewoners op verschillende tijdstippen aan het wandelen te krijgen. Het thema van de wandelmaand is “walk & talk”, omdat ook het “sociale”, het “praten” tijdens de wandelingen heel belangrijk is.

Foto: Quietas@Armonea 2018
Foto: Quietas@Armonea 2018

En net zoals met de kaartjesactie , waarbij de directeur het personeel uitdaagde om 2019 wenskaarten te laten toe komen bij Quietas@Armonea, worden ook nu de bewoners en het personeel op Fata Morgana-achtige wijze uitgedaagd. Als er in de maand mei door de bewoners, hun begeleiders en andere sympathisanten minstens 2019 km worden afgelegd,  dan trakteert de directeur op dinsdag 4 juni 2019 om 14u op een Comedy optreden door het Brusselse duo “Big Bazaar”. Alle deelnemers zijn ook uitgenodigd !

Om deze 2019 km te realiseren, ging het personeel naarstig aan het werk en organiseerde al heel wat verschillende wandelingen voor de bewoners, hun familie en vrienden. Op dinsdag 28 mei 2019 om 14u pakken zij het tijdens de slotwandeling heel groot aan. Die dag wordt er met alle bewoners gewandeld, ook de minder mobiele en de bewoners met dementie.

Hiervoor is Quietas op zoek naar vrijwilligers die de bewoners willen begeleiden of hun rolstoel willen duwen tijdens de wandeling. Ook alle wandelliefhebbers zijn welkom, want elke km telt !

 Contactpersoon :

Chantale De Weerdt

0495/24.02.71

Het bericht woonzorgcentrum Quietas@Armonea : ”2019 km wandelen in mei” ! verscheen eerst op Belg.be.

Minderheidsregering minacht het parlement en de kiezer

Door PVDBD

-Peter De Roover 17 mei 2019-  De minderheidsrestregering keurde deze morgen een lijst goed met grondwetsartikels die tijdens de volgende legislatuur herzien kunnen worden. Van de gemeenschappelijke lijst van Kamer en Senaat werden niet minder dan 36 artikels geschrapt zodat er ‘geen risico is op communautaire en institutionele blokkeringen’. “Het is hallucinant hoe sterk de minderheidsregering hier ingaat tegen de volksvertegenwoordigers, zelfs van de eigen partijen”, zegt Peter De Roover, fractievoorzitter van de N-VA in de Kamer.

Peter De Roover
Peter De Roover

De Roover stelt dat het ernstige politiek-deontologische vragen oproept dat een regering in lopende zaken meerderheden in Kamer en Senaat nog kan blokkeren. Er worden immers voor 5 jaar een heel aantal hervormingen tegengehouden. Premier Michel gaf aan dat de regering zich baseerde op de lijst van 2014, nog goedgekeurd door de regering Di Rupo. “Men hecht dus meer belang aan een meerderheid na de verkiezingen van 2010 dan aan de kamers die werden verkozen in 2014. Bovendien kan de kiezer zich in 2019 niet meer voluit uitspreken over een aantal belangrijke thema’s. Onbegrijpelijk dat CD&V- en Open VLD-ministers hierin zijn meegegaan.” Zegt De Roover

“Voor het Marrakesh-pact was een draagvlak in het parlement belangrijker dan een akkoord in een regering in volle werking, voor de Grondwet doet het parlement er plots niet meer toe voor de restregering in lopende zaken.” Aldus De Roover

Uit de lijst werden zelfs artikels geschrapt die in de Kamer nog op steun van CD&V, Open VLD én MR konden rekenen, zoals bijvoorbeeld artikel 48 met betrekking tot de geloofsbrieven. “Wat daar communautair of institutioneel gevaarlijk aan is, is mij helemaal een raadsel. Bovendien is het stuitend dat er over ‘risico’s’ wordt gesproken voor hervormingen die toch een twee derde meerderheid nodig hebben”, besluit De Roover nog.

Het bericht Minderheidsregering minacht het parlement en de kiezer verscheen eerst op Belg.be.

De Parkies houden met Kate Ryan, Cocojr., Tom Helsen en Belle Perez een ‘Liefde voor Muziek’-rëunie

Door PVDBD

 

De Parkies houden met Kate Ryan, Cocojr., Tom Helsen en Belle Perez een ‘Liefde voor Muziek’-rëunie

In 15 verschillende steden (o.a. Vilvoorde, Waregem, Sint-Niklaas, Kapellen én nieuwkomer Beringen). Daar  kan je van de eerste van juli tot de voorlaatste van augustus terecht voor de 29ste editie van ‘De Engie Parkies’. Het kleinste, grootste gratis festival van België is klaar om opnieuw 250.000 bezoekers te verwelkomen. Organisator vzw DIVERS: “Op onze 108 concertpodia, inclusief 2 XL-edities in Knokke-Heist en Kapellen, verwelkomen we topartiesten en houden we zowaar een ‘Liefde voor Muziek’-reünie, want wij strikten Tom Helsen, Kate Ryan, Belle Perez en Cocojr.

Belle Perez
Foto: House Of Entertainment

Voor Tom is het de eerste keer dat hij met zijn band deelneemt aan ons festival. Een debutant die viel voor de charmes van ons festival, namelijk de combinatie van unieke locaties, veel mensen en een massa gezelligheid. Belle Perez kiest met ‘Fiesta Perez’ voor een feestuitvoering van haar grootste hits. Cocojr. bouwt verder op die tropische latino sfeer en Kate Ryan rolt haar succesvolle ’80 Was Machtig’-concertconcept uit op onze Parkies. De komende weken voegen we nog 14 namen toe aan onze affiche, die allemaal met hun muzikanten de pannen van het Parkies-dak gaan spelen op diverse locaties in Vlaanderen. Hou onze website en Facebook  goed in de gaten”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

Het bericht De Parkies houden met Kate Ryan, Cocojr., Tom Helsen en Belle Perez een ‘Liefde voor Muziek’-rëunie verscheen eerst op Belg.be.

31 mei, 1 en 2 juni afspraak voor 2de editie van het Antwerp Wine Festival

Door PVDBD

Levensgenieters en wijnliefhebbers verzamelen 31 mei, 1 en 2 juni op het Steenplein voor 2de editie van Antwerp Wine Festival

Toegang tot prestigieus wijn-event is gratis!

Antwer Wine Festival
Antwer Wine Festival

Vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kan je op het Antwerpse Steenplein terecht voor de 2de editie van het prestigieuze Antwerp Wine Festival. “Het grootste wijnfestival van België wordt gratis en blijft met 12 wijnlanden, 18 foodtrucks, muziekbands en een massa randanimatie en entertainment groeien”, zegt Bjorn Swennen van de organiserende Hapgroup. 

Ben je een levensgenieter of heb je als expert of lover een passie voor wijnen, dan ben je op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni van harte welkom op de 2de editie van het Antwerp Wine Festival, dat plaatsvindt op het Antwerpse Steenplein.Drie dagen kan je hier jouw zintuigen laten prikkelen, proeven, ruiken, beleven. Een unieke ervaring opdoen met de verschillende wijnen uit 12 wijnlanden. Onze adembenemende locatie van 5000m2 wordt omgetoverd tot een dromerig walhalla, waarin je individueel met je persoonlijk wijnpaspoort op ontdekking kan gaan. 

Genieten
Onder de wijnranken wandel je straks het Steenplein op, gelegen langs de Antwerpse Schelde en omringd met een natuurlijk dak dankzij de vele bomen. Hier begint jouw wereldreis langs de prachtige décors. Het éne moment zit je tussen de Venetiaanse gondels en vijf minuten later geniet je van het afwisselende Zuid-Afrikaanse landschap. Vervolgens schuif je door naar de Franse steegjes voor een goed glas Franse wijn. De hipste foodtrucks van België zorgen voor gerechten die perfect passen bij de beste wijnen uit België, Portugal, Argentinië, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Nieuw-Zeeland, Italië, Australië, Californië, Zuid-Afrika,…

Antwer Wine Festival
Foto: Antwerp Wine Festival

Hapgroup-organisator Bjorn Swennen: “Chardonnay of Chauvignon? Droge, zoete, rode of witte wijn? Op Antwerp Wine Festival vind je het allemaal en op onze website ontdek je een mooie staalkaart van wat we dit jaar te bieden hebben. We zijn bezig met een systeem te ontwikkelen waardoor je dit jaar ook die heerlijke, unieke wijnen kan aankopen om thuis na te genieten. Door de samenwerking met HAP, het grootste foodtruck festival van België, zijn er 18 top foodtrucks aanwezig op ons festival, die uitermate lekkere gerechten serveren, waaronder de populaire ‘Chevy Chicken’, ‘Vuurtoren’ en ‘Bulgurbowl’. Het geheel wordt 3 dagen overgoten met een entertainment-sausje: livebands, workshops en masterclasses. Op het Antwerp Wine Festival vind je voor elk wat wils én dit jaar is de toegang gratis.

De 2de editie van het Antwerp Wine Festival vindt plaats op het Steenplein en loopt in samenwerking met o.a. de Belgische wijnimporteurs Global Wineries, Kaapwijnen De Leeuw import, Schenk wijnen en de Nederlandse importeur Poot Agenturen. Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is het festival open van 12.00 uur tot middernacht en zondag 2 juni kan je er terecht van 12.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Meer info vind je op www.antwerpwinefestival.eu

Het bericht 31 mei, 1 en 2 juni afspraak voor 2de editie van het Antwerp Wine Festival verscheen eerst op Belg.be.

Dilbeekse markt krijgt onverwachts bezoek van N-VA kandidaten

Door PVDBD

-Dilbeek 15 mei 2019- Wie deze morgen de wekelijkse markt van Dilbeek bezocht zal ongetwijfeld de ogen hebben moeten uitwrijven. Een aantal nationale bekende kandidaten die op de verkiezingslijsten van N-VA staan bezochten de markt. Je kon gerust spreken van een gele golf die de markt overspoelde. Overal werden ze vriendelijk onthaald en werd er zelfs tijd uitgetrokken voor een praatje en een selfie met één van de kandidaten. Wij herkenden o.a Ex staatssecretaris Theo Francken, minister Johan Van Overtveldt, Darya Safai, Assita Kanko, Lorin Parijs, Kristien Van Vaerenbergh, Mark De Mesmaecker e.a. Ook de plaatselijke kandidaten Willy Segers en Stijn Quagebeur alsook schepenen Anneleen Van Den Houte, Diane Van Hove en gemeenteraadslid Jan Erckelbout samen met enkele plaatselijke bestuursleden waren present.

N-VA

Voor enkele sfeerfoto’s klik hier

Het bericht Dilbeekse markt krijgt onverwachts bezoek van N-VA kandidaten verscheen eerst op Belg.be.

Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’

Door PVDBD

Twee populaire Nederlandse topartiesten die samen het gaspedaal induwen en ‘Plankgas’ vooruit vliegen. Dat is wat Snelle & Frenna vandaag realiseren met hun nieuwe single. Hun ‘bommetje’ verscheen simultaan in Nederland en Vlaanderen, en wees maar zeker dat ‘Plankgas’ snel zal doorcijferen in streaming en op YouTube (450.000+). Snelle heeft ervaring, want met zijn EP ‘Beetje bij beetje’, die gesteund werd door o.a. Boef en Enzo Knol, scoorde hij in mum van tijd 27 miljoen streams. Via Instagram contacteerde hij de gigantisch populaire Frenna, onderdeel van de rapformatie Strictly Family Bussiness (SFB). 00000deze is succesvol met o.a. Ronnie Flex (‘Drank & drugs’), Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey, die een samenwerking meteen zag zitten. ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna verscheen vrijdag digitaal op het ROQ ’N Rolla Music-label. Het is de opvolger van Snelle zijn solo single ‘Scars’ die inmiddels de platina status behaalde in Nederland.

Snelle & Frenne
Snelle & Frenna

Eén Instagram-berichtje van Snelle volstond om Frenna mee aan boord te krijgen. “Toen ik ‘Plankgas’ maakte, merkte ik bij het luisteren dat er duidelijk invloeden van Pon Road in het nummer zaten, een track die ik altijd supertof vond. Ik wilde het dan ook niet uitbrengen zonder zijn zegen. Via een DM op Instagram heb ik hem toen het nummer gestuurd, waarop hij reageerde dat hij zelf wel een verse erop wilde doen. Dat was helemaal top”, zegt Snelle, die het ook in België erg goed doet. “Ik stond op 22 maart nog in Antwerpen op het podium en daar werden de nummers uit mijn EP ‘Beetje bij beetje’ goed onthaald. België houdt ook van mijn hard lines, melodieuze zanglijntjes met een hoog meezinggehalte.”.

Frenna

Dat hij onderdeel is van de formatie Strictly Family Business (SFB) volstaat om de sterrenstatus van Frenna weer te geven. Zijn eerste soloproject ‘Geen oog dichtgedaan’ was een schot in de roos met de hitsingle ‘My Love’. Frenna werkte inmiddels samen met o.a. Ronny Flex, Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey. Met Lil Kleine bracht hij de megahit ‘Verleden tijd’ uit en binnen de 24 uur brak zijn remake van de Abel-klassieker ‘Onderweg’ het Spotify-record als ‘meest gestreamde track’. Met het nummer stond hij een aantal weken op nummer 1 in de Nederlandse Single Top 100. In november verscheen ‘Francis’, zijn langverwachte album dat inmiddels de platina status bereikte. Begin dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en kreeg zijn album een Edison Pop Award voor ‘HipHop album van het jaar’.

De single ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna is gesneden koek voor wie houdt van een moderne, originele, melodieuze sound. Dit nummer hoort thuis in de playlisten van alle radiostations en zal moeiteloos z’n weg vinden in de stream-, chart- en Shazam-lijsten.

Het bericht Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’ verscheen eerst op Belg.be.

Nieuwe Single voor Gene Thomas

Door PVDBD

Gene Thomas:”Het idee ontstond tijdens het douchen

Soleil soleil’ leverde Gene Thomas vorig jaar een dikke hit op. Maandenlang werd zijn single gedraaid op zowat alle radio’s, wat hem een Zomerhit-nominatie opleverde. Met zijn nieuwe single ‘Je ne pense plus qu’à toi’ gaat Gene voor een herhaling van zijn succesverhaal. “Het idee ontstond tijdens het douchen. In ben er letterlijk uitgesprongen en in de badkamer heb ik de tekst en melodie ingezongen op mijn smartphone. Eerst in het Frans en later heeft Stefaan Fernande dan voor een 95 % Nederlandstalige tekst gezorgd. De titel ‘Je ne pense plus qu’à toi’ is Franstalig gebleven omdat Stefaan niets beter kon vinden. “Gene, ik vind niets beters om die titel te verwoorden. Hou dat maar zo”, en ik ben hem daarin gevolgd.

Hoes Gene Thomas
Gene Thomas

‘Je ne pense plus qu’à toi’ vertelt het verhaal van iemand die in de metro zit, daar een madam tegenkomt en na het kruisen van hun paden haar niet meer uit zijn hoofd kan zetten. “Geïnspireerd op James Blunt zijn ‘Beautiful’, maar dan in mijn Brussel, want ik ben in Sint-Joost-ten-Node geboren. Ik heb daar een groot deel van mijn jeugd doorgebracht en als wij spraken over ’t stad’, dan ging dat over De Nieuwstraat en Den Eldorado, de cinéma die nu omgedoopt is tot UGC. Ik ben tweetalig opgevoed en opgegroeid met de gedubte tekenfilms op RTL-TVI. Op een Franse camping brachten wij met ons gezin de vakantie door”, zegt Gene met een nostalgische, hartverwarmende blik.

Funky
In het verleden werkte Gene voor zijn muzikale producties samen met zijn vorig jaar overleden vriend-producer Wim Claes. “Het was en is een uitdaging om alles zelf te doen, maar het is gelukt en ik ben ongelofelijk blij met het resultaat. Een gloednieuwe single, met een verrassende mix van dance vibes, funky grooves en een toffe beat. Binnenkort draaien we de video en als je mij een beetje kent, weet je dat het iets speciaals gaat worden. Het scenario zit in mijn hoofd, nu nog de uitwerking”, zegt de selfmade-artiest die klaar is voor een drukke zomer. “Solo, met mijn live band en met de Vlaanderen Boven Band, worden het mooie maanden. Het enige wat ontbreekt zijn warmere temperaturen en een stevige portie zon, maar ik ben er zeker van dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen. Let maar op!”

‘Je ne pense plus qu’à toi’ van Gene Thomas verscheen vrijdag 10 mei digitaal op het Gene-ius-label, dat verdeeld wordt door Buzzard. https://hoe.lnk.to/JeNePensePlusQuAToi

 

Het bericht Nieuwe Single voor Gene Thomas verscheen eerst op Belg.be.

Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen

Door PVDBD

Openhartige Lindsay: “Lisa-Marie kwam er dankzij ivf en na 2 miskramen”

Op het prachtige kasteeldomein De Cellen stelde Lindsay zaterdagmiddag haar boek ‘Mama worden’ voor, de weg naar geluk via ivf’. Het was een geëmotioneerde zangeres die onder het goedkeurende oog van de Oostkampse burgemeester Jan de Keyser het eerste boekexemplaar in ontvangst mocht nemen. Raf Willems, CEO van Willems Uitgevers: “’Mama worden’ is het meest universele thema ter wereld dat er bestaat en als dat niet lukt, dan brengt dat heel wat met zich mee. Ik was de allereerste die Lindsay haar geheime dagboeken mocht lezen en ik had een krop in de keel. We kennen allemaal de vrolijke, immer goedlachse Lindsay, maar dan lees je het verdriet van een mens. Hoe jij dat beschrijft in jouw dagboek en hoe je dat jaren hebt volgehouden zonder dat iemand het wist, geeft aan dat jij een sterke persoonlijkheid bent.

Lindsay

Openhartiger kan niet, want er is geen enkel taboe uit de weg gegaan. Er is geen pijn verzwegen en op het einde is er de emotie van vreugde die in alle hevigheid losbarst. Ik hou van een dichterlijke overdrijving, dat is eigen aan een uitgever, maar toch is dat niet van toepassing als ik zeg dat dit één van de belangrijkste boeken is van deze tijd. Waarom? Omdat het een mooie combinatie is van Lindsay haar getuigenis en de columns van professor De Vos van het UZ Brussel, een autoriteit in Europa op het gebied van vruchtbaarheid. Over dit onderwerp zijn er heel wat ingewikkelde boeken geschreven voor en door wetenschappers, maar het persoonlijke verhaal van Lindsay, recht uit haar hart, kenden we nog niet.”

Lindsay

Lindsay: Ik zal nooit onder stoelen of banken steken dat Lisa-Marie er gekomen is dankzij in-vitrofertilisatie (ivf). Ik ben de professor en zijn team eeuwig dankbaar voor het geluk dat wij hebben gekregen met onze dochter. Dit boek was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen ik zag met hoeveel mensen we op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen op de vruchtbaarheidsafdeling van het UZ Brussel zaten te wachten, heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen. Ik wil de mensen die met ivf bezig zijn een hart onder de riem steken en kracht geven, en als ik met dit boek nog maar één iemand kan helpen om sneller de stap te zetten, dan is mijn missie geslaagd.

Lindsay

Crash
In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay voor het eerst over haar 2 miskramen en hoe ze op een gegeven moment, tijdens tv-opnames, crashte: “Micha Marah had mij uitgenodigd bij Ment voor opnames. Meestal kon ik de knop omzetten, waardoor ik de lachende Lindsay bleef. Ik draag niet graag een masker om verdriet te verbergen en hoe langer het duurt, hoe lastiger ik het heb om er tegen te vechten. Bij Micha zat een astrologe en ik stelde haar de vraag: “Zou ik ooit een kindje krijgen?” Zij trok de vossenkaart en vertelde me dat het heel moeilijk zal blijven gaan en ze kon er geen antwoord op geven dat het ooit zou lukken. Toen knakte er iets, had ik mezelf niet meer onder controle en was ik blij dat Micha er was om mij op te vangen.

Lindsay

Kwetsbaar
Het is uniek dat iemand die toch kwetsbaar is in haar verlangen naar een kind, toch zo open is, hoe zwaar het ook is”, zegt professor Michel De Vos van het UZ Brussel, die met zijn team de columns schreef in ‘Mama worden’. “In België is een goede vorm van ondersteuning en terugbetaling, maar er haken nog heel veel mensen af. Koppels stoppen na twee behandelingen omdat het lichamelijk en fysiek zwaar is. We vinden het mooi dat Lindsay erover wil schrijven en vertellen. Vruchtbaarheid en een kinderwens zijn fundamentele zaken bij de mens en het publiek heeft inderdaad nood aan meer informatie.

Lindsay

Naast de getuigenis van Lindsay en de columns van professor De Vos, vind je in ‘Mama worden’ ook de getuigenis van voormalig Miss België Virginie Claes, die eveneens mama werd dankzij ivf. De opbrengsten van het boek gaan naar ‘Vriend voor nieuw leven’, een fonds dat verder wetenschappelijk vruchtbaarheidsonderzoek ondersteund en financiert.

‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’ van Lindsay is een uitgave van Willems Uitgevers en is overal te koop.

Lindsay

 

Het bericht Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen verscheen eerst op Belg.be.

Mathias Vergels gaat ook voor ‘Helena’.

Door PVDBD

Mathias Vergels gaat ook voor ‘Helena’.

Met goedkeuring van zijn vrouw Julie en hun zoontje Emile, mag zanger-acteur Mathias Vergels de komende weken ook voluit energie stoppen in ‘Helena’, zijn gloednieuwe single die aanstaande vrijdag 3 mei verschijnt. Sinds de release van ‘Wij alleen’ heeft de muzikale carrière van Lowie uit de één-soap ‘Thuis’ een hoge vlucht genomen. “’Wij alleen’ heeft voor mij het pad geëffend en mij duidelijk gemaakt dat Nederlandstalige popmuziek écht mijn ding is. Toen mijn platenbaas Hans Kusters van H.K.M. mij belde met het nieuws dat we met deze single top-10 stonden in De Vlaamse Ultratop 50, werd ik stil en was ik geëmotioneerd. Het is een lange zoektocht geweest naar mijn eigen muzikale identiteit, maar omringd door mijn muzikanten, boezemvriend Manu en een topteam in de studio (The Fondenberg Brothers), heb ik die gevonden.”

Mathias Vergels Helena
(Foto: House Of Entertainment)

Helena
Mathias Vergels zijn ‘Helena’ ontstond tijdens een schrijfsessie met Manu Huylebroeck en Lukas Sabbe. “De good vibes op onze schrijfplek werkten inspirerend en zorgden voor het ontstaan van deze song. We hadden alle drie een goed gevoel en dat werd bevestigd door iedereen binnen ons team. We trekken opnieuw de Nederpop-kaart, want ‘Helena’ is een catchy song die blijft plakken”, zegt Mathias Vergels enthousiast.

Druk
Met de release van zijn nieuwe single ‘Helena’ start voor Mathias Vergels een behoorlijk drukke zomer. “Mijn agenda is goed gevuld met heel wat toffe optredens. Ik kijk daar enorm naar uit, want ik geniet ervan om op het podium te staan en de mensen te entertainen met mijn bandje. Het is gek hoe mensen uitkijken naar het ‘Wij alleen’-moment. Echt waar, naar het einde van het optreden staat het in de setlist en je merkt dat de mensen echt wachten op het moment dat ze kunnen meezingen met dat liedje. Maf, maar wel geweldig. Ik ben er zeker van dat het met ‘Helena’ straks dezelfde weg zal opgaan, want dat liedje vraagt om meegezongen te worden”, zegt een lachende Mathias Vergels.

Vrijdag 3 mei verschijnt ‘Helena’ van Mathias Vergels digitaal op het H.K.M.-label. De single is opnieuw voorzien van een toffe videoclip.

https://hkmrecords.lnk.to/helena-mathiasvergels

Het bericht Mathias Vergels gaat ook voor ‘Helena’. verscheen eerst op Belg.be.

Cookies And Cream breekt door in Nederland

Door PVDBD

Cookies And Cream breekt door in Nederland: “Op Koningsdag speelden we in Breda voor 15.000 Nederlanders. Geweldig!”

Zaterdagavond was Cookies And Cream afsluiter in Breda op het Oranjeparkfestival, waar meer dan 15.000 uitbundige Nederlanders Koningsdag kwamen vieren. Dat de Belgische band nu ook in NL doorbreekt is te danken aan de samenwerking met Friedly Fire, het boekingskantoor van o.a ‘Liefde voor Muziek’-artieste Ilse DeLange, Merol en Suzan & Freek, het duo dat ook bij ons een grote hit scoort met ‘Als het avond is’. Als organisator is Friendly Fire ook betrokken bij festivals, waaronder het populaire ‘Best Kept Secret Festival’.

Unieke mix
We volgen Cookies And Cream al een tijdje, ze zijn natuurlijk een gevestigde waarde als festival act in België”, zegt Katja Keersmaekers, Head of Bookings bij Friendly Fire. “Ze waren al actief in NL op eigen kracht en dat wekte toch onze interesse, er is duidelijk een markt voor hen hier. We moesten dus niet lang nadenken om hun exclusief te gaan vertegenwoordigen. De act staat helemaal op punt en ze brengen iets dat uniek is: een mix van rock, house, soul en zelfs Rick Astley (lacht) in een live bezetting mét een dj erbij. Geweldig!

Cookies And Cream
Foto: House Of Entertainment)

We treden al een paar jaar op in Nederland en verkochten er zelfs ook al een paar keer een concertzaal (Mezz Breda sic.) uit, maar dit is wel heel erg spannend! Met Friendly Fire aan onze kant kunnen we hopelijk helemaal doorbreken in Nederland”, zegt Domien van Cookies And Cream.

Veelbelovend
De agenda in NL ziet er alvast veelbelovend uit, met geboekte shows op festivals als Grauwrock (met NL top-act Racoon), Bevrijdingsfestival Zeeland (met oa Kraak & Smaak), Solar Weekend Festival (met oa Bizzey, Kraantje Pappie, De Jeugd van Tegenwoordig e.v.a.). “Het gaat de laatste maanden internationaal wel erg hard voor ons”, zegt David van Cookies And Cream. “We waren in het paasweekend nog in Dubai voor een optreden en er staan – naast onze Benelux-concerten – shows op de agenda in Frankrijk, Spanje, Griekenland, UK en opnieuw Abu Dhabi op het einde van het jaar.” We werken al jaren hard aan ons project en het is heel bijzonder dat we zien dat het ook internationaal resultaat oplevert. Dat we dit soort avonturen samen als groep mogen meemaken, hadden we een paar jaar geleden niet kunnen denken.”

Het optreden op Koningsdag was niet hun eerste kennismaking met dit grootse volksfeest. “We hebben in het verleden ook al opgetreden op deze nationale viering. De Nederlanders gaan hier echt helemaal los en dat was er in Breda ook aan te merken. We mochten het groots opgezette festival afsluiten en het was een uitbundig feest.

Cookies and Cream
(Foto: House Of Entertainment)

Geschiedenisboeken
We proberen al een paar jaar Cookies And Cream op onze affiche te krijgen, maar ze waren steeds bezet”, zegt Peter van der Maade, organisator van het Oranjeparkfestival. “Voor deze editie waren we er op tijd bij en daar zijn we heel blij om. Het optreden was alles en meer dan wat we ervan verwacht hadden. Cookies And Cream brengt een unieke, energieke mix van muziekstijlen en hun enthousiasme werkte aanstekelijk voor ons publiek. Na twee dagen feesten en het wat frissere weer, was die energiestoot van de band echt wel wat onze bezoekers nodig hadden. Een optreden van Cookies And Cream is eigenlijk één groot feest, waarvan je wil dat het nooit stopt, dus Koningsnacht 2019 is er ééntje voor de geschiedenisboeken.

Enthousiast
De Nederlandse Oranjeparkfestival-bezoekster Jolanda Smulders was alvast onder de indruk van het eerste Nederlandse Cookies And Cream-optreden: “Wat geweldig om te zien hoe de band zich  ontwikkeld heeft sinds dat ik ze de eerste keer zag. Wat een energie, interactie met het publiek én vooral een top repertoire gebracht door super muzikanten. En het oog wil ook wat natuurlijk, daar hebben ze ook aan gedacht. De jongens zien er leuk uit, met een toffe styling en wat ze op die videoschermen tonen is heel origineel. Ik ben nu nog meer fan en ga zeker kijken waar ik ze binnenkort opnieuw aan het werk kan zien!

Drukke zomer
Of we al veel Belgische data bekend kunnen maken voor deze zomer ? Goh, we mogen nog niet alles verklappen, maar we staan in ieder geval terug als afsluiter op de Gentse Feesten en er staan twee Cookies And Cream XL-events gepland in Knokke en Kapellen”, zegt Domien van Cookies And Cream.

Als je deze zomer Cookies And Cream aan het werk wil zien in Belgie of Nederland, kan je terecht op hun website voor de agenda: www.cookiesandcream.be Je kan hun avonturen ook volgen op Instagram: @cookiesandcreammusic

Het bericht Cookies And Cream breekt door in Nederland verscheen eerst op Belg.be.

Bert Gabriëls helpt partijvoorzitters en tovert ‘witte konijnen’ uit zijn hoed!

Door PVDBD

Bert Gabriëls helpt partijvoorzitters en tovert ‘witte konijnen’ uit zijn hoed!

Rik Torfs, Inge Vervotte, Bob Savenberg, Goedele Liekens en Betty van ‘Big Brother’, het zijn allemaal ‘witte konijnen’, getoverd uit de hoed van de partijvoorzitters. Dat met het oog om veel stemmen te behalen tijdens de verkiezingen. Hoe word je een ‘wit konijn’ en welke bekende, interessante witte konijnen huppelen vrij rond om gevangen te worden? Bert Gabriëls, stand-up comedian en bekend van onder meer ‘Zonde van de Zendtijd’, ‘Advocaat van de Duivel’ en ‘Terug naar Eigen Land’, geeft zondag 19 mei om 20.30 uur antwoord op de vragen tijdens zijn ‘Eindemaands’-conference.

Bert Gabriëls
                                                                    (Foto: House Of Entertainment)

Die gaat door in de Antwerpse Arenbergschouwburg en staat in het teken van de verkiezingen. Bert Gabriëls: “In aanloop naar mijn eindejaarsconference speel ik elke maand een comedy-set over de actualiteit van de voorbije maand. In mei ligt de focus op de federale verkiezingen en één week voor het grote moment (de verkiezingen vinden plaats op zondag 26 mei) nodig ik het publiek, maar ook de politici en vooral de partijvoorzitters uit voor mijn ‘Eindemaands’, die in het teken staat van de ‘witte konijnen’. Men heeft er nog een aantal over het hoofd gezien en die wil ik graag signaleren”, zegt Bert Gabriëls enthousiast.

Bert Gabriëls
                                                          (Foto: House Of Entertainment)

De ‘Eindemaands’ van Bert Gabriëls rond het thema ‘politiek’ en ‘witte konijnen’, vindt plaats op zondag 19 mei om 20.30 uur in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Het is een try-out van Bert in aanloop naar zijn ‘eindejaarsconference’, dus verwacht geen netjes afgewerkte show, maar veel kunst- en vliegwerk. Jasper Posson verzorgt het voorprogramma.

Bestel nu jouw tickets op www.arenbergschouwburg.be

Het bericht Bert Gabriëls helpt partijvoorzitters en tovert ‘witte konijnen’ uit zijn hoed! verscheen eerst op Belg.be.

REGI WARMT OP VOOR FINALE VAN BASKETBALL

Door PVDBD

REGI WARMT OP VOOR FINALE VAN
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE FINAL FOUR

… en Telenet Giants Antwerp hopen erbij te zijn!

(Foto: PSE)
(Foto: PSE)

ANTWERPEN – Telenet Giants Antwerp en basketminnend België tellen af naar vrijdag 3 mei, wanneer in het Sportpaleis de halve finales zullen worden gespeeld van de Basketball Champions League Final Four 2019. Het Antwerpse team zit in de reguliere competitie in een ‘winning mood’ en hoopt op datzelfde elan door te kunnen gaan in de Final Four, mikkend op de finale van zondag 5 mei. DJ Regi zet zich alvast schrap om op te warmen voor een finale met de Giants. Voor deze twee baskethoogdagen zijn maar 1.730 combitickets meer beschikbaar!

Vanaf vrijdag 3 mei wordt in het Sportpaleis basketgeschiedenis geschreven. Voor het eerst plaatste een Belgische basketploeg zich voor de Final Four van de Basketball Champions League. In Antwerpen willen de Telenet Giants Antwerp hetzelfde bereiken als bij vorige Final Four-finales, namelijk dat de beker in de gaststad blijft!

De Antwerpse ploeg heeft dit seizoen iedereen verrast met spectaculair basketbal en schitterende resultaten. Van hun laatste 15 wedstrijden in de reguliere competitie hebben ze er slechts 2 verloren, beide met amper 1 puntje verschil. De voorbije 4 wedstrijden streken ze telkens de winst op zak. Het vertrouwen voor de Final Four is dan ook heel groot. Alles wordt op alles gezet voor wat voor de spelers en zeker voor de Giants als team de twee belangrijkste wedstrijden uit hun carrière worden. Met de steun van zo’n 17.000 uitzinnige fans willen de Giants, als jongste team onder de deelnemers, hun ultieme doel bereiken: de Champions League-beker binnenrijven!

OOK OPTREDEN VAN DJ REGI

Niet alleen de vele Belgische basketfans, maar ook DJ Regi hoopt zich te kunnen voorbereiden op een finale met de Giants. Regi Penxten, die verschillende jaren het Sportpaleis vulde met live-optredens van zijn dance-act Milk Inc. en als dj een fel gewaardeerde gast is op dancefestivals als Tomorrowland, geeft zondag 5 mei een exclusieve dj-set tussen de troostingswedstrijd en de finale. Het wordt een kort maar krachtig optreden rond 17.15 uur, dat zal worden ondersteund door een gigantische licht- en videoshow waar menig artiest alleen maar jaloers op kan zijn. De organiserende Basketball Champions League wil naast 4 topbasketwedstrijden hoogstaand entertainment brengen om dit topsportevenement naar een hoog spektakelniveau te tillen. Daar zullen ook de Oekraïnse Red Foxes als officiële cheerleaders en indrukwekkende breakdance-, popping-, diabolo- en springtouwartiesten toe bijdragen. Een grote inbreng wordt ook verwacht van de vele duizenden supporters om het Sportpaleis tot een kolkende en sfeervolle arena om te toveren. De fanclub van Telenet Giants Antwerp kleedt zich helemaal in het rood en roept alle supporters van de Giants op om hetzelfde te doen.

 

PRAKTISCH

Vrijdag 3 mei
18.30 uur – Halve finale Segafredo Virtus Bologna (ITA) vs Brose Bamberg (GER)
21.15 uur – Halve finale Iberostar Tenerife (ESP) vs Telenet Giants Antwerp (BEL)

Zondag 5 mei
15.00 uur – Troosting
ca. 17.15 uur – optreden DJ Regi
18.00 uur – Finale

Er worden enkel combitickets aangeboden, geldig voor beide dagen. De basketfans beleven dus zowel de twee wedstrijden van Telenet Giants Antwerp als de twee andere wedstrijden.
MEER INFO
http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2018-2019/basketball-champions-league-final-four

Online kunnen maximaal 10 tickets besteld worden via https://www.teleticketservice.com/tickets/2018-2019/final-four-games-antwerp/Combi.
Meer dan 10 tickets via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.).

Groepen vanaf 20 personen genieten van een mooie korting in de prijscategorieën 1, 2 en 3 via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-packages zijn wel zowel voor vrijdag 3 als voor zondag 5 mei beschikbaar.

VIP 03.05: https://sportpaleis.sportpaleisgroep.be/nl/kalender/2018-2019/basketball-champions-league-final-four/vip#2019-05-03_18-30
VIP 05.05: https://sportpaleis.sportpaleisgroep.be/nl/kalender/2018-2019/basketball-champions-league-final-four/vip#2019-05-05_15-00

Het bericht REGI WARMT OP VOOR FINALE VAN BASKETBALL verscheen eerst op Belg.be.

10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen

Door PVDBD

 

10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen naar Herentalse Netepark


Ondanks de buien en wisselvallige temperaturen, lokt het vrijdagse ‘Afterwork Festival’ en het zaterdagse ‘Replay Festival’ 7000 belangstellenden naar het Herentalse Netepark en daar waren ze bij de organiserende HAP Group best tevreden mee. “Net als de voorbije jaren is alles vlot verlopen. Vrijdag hebben we twee tenten geopend voor ons ‘Afterwork Festival’, meteen onze beste editie. Het festival zit in de lift. We zijn VOKA en de talrijke regionale bedrijven dankbaar dat ze mee duwen aan het verhaal. ‘Het grootste Afterwork Festival van België’, want zo groot zijn we ondertussen geworden, mag rekenen op een ruime publieke belangstelling. De grootste groep bezoekers is tussen de 25 en 30 jaar oud. De dj-sets van o.a. DJ Frank, DJ Ward en Cherry Moon Traxx konden rekenen op een grote belangstelling”, zegt organisator Jelte Lambaerts.

10de Replay Festival
Op zaterdag was het de beurt aan het voornamelijk jonge volkje om zich uit te leven op de vier festivallocaties. De regenhesjes en paraplu’s bleven dicht, want het ‘Replay Festival’ is al jaren een overdekt gebeuren. Ondanks de frissere temperaturen zorgden de artiesten samen met de mensenmassa voor heel wat sfeer en warmte. “Het is het derde jaar op rij dat we komen. Waarom? De gezelligheid, de losse sfeer en de muziek. Het ‘Replay Festival’ valt perfect in onze agenda’s: het is het eerste festival na de winter en voor we starten met studeren voor onze eindexamens”, zeiden Lotte Van den Heuvel en haar Berlaarse vriendinnen.

(Foto: Philippe Wuyts)

Muzikale hoogtepunten van deze 10de editie waren zonder meer de doortochten van Mark With a K, Da Tweekaz en de hotte, vrouwelijke Gentse DJ MANDY. Naast $hirak was het vooral weer uitkijken naar Jebroer. Zijn talrijke jeugdige fans hebben hem al lang vergeven dat hij een paar weken geleden de politie beetnam. Jebroer ging tekeer met ‘Gaan met die banaan’, ‘Kind van de duivel’ en ‘Engeltje’. Elk liedje werd door de enthousiaste massa nagenoeg  tot op de letter meegebruld.

UHasselt
Jelte Lambaerts: “Dankzij de steun van het publiek, de stad én onze partners, kunnen en willen wij deze festivals ook de komende jaren blijven organiseren.” Eén van de opvallende aanwezigen op het festivalterrein was UHasselt. Rector Luc De Schepper: “’UHasselt is een trotse partner van Replay Festival. Een festival met een sterke traditie van goede muziek en een onberispelijke organisatie. Replay en UHasselt zijn verwant door hun warme aanpak en drang naar innovatie. Heel wat van onze UHasselt-studenten zijn trouwens afkomstig uit de Antwerpse Kempen. Replay en UHasselt zijn dus  natuurlijke partners.

De data zijn nog niet bekend, maar volgend jaar komen er nieuwe edities van beide festivals.

Het bericht 10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen verscheen eerst op Belg.be.

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit

Door PVDBD

 

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit

Doorgewinterde muzikanten Nikolaas Debusschere en Gino Claeys sleutelden samen aan een zomerhit. Na jaren samen componeren, optreden en onderzoeken verfijnden ze hun formule voor de perfecte hitsingle. Hun nieuwe nummer ‘Our Story ( Lost & found)’ is daarvan het aanstekelijke bewijs. Met basis in West-Vlaanderen maar ondersteund door de beste internationale professionals bestormen ze nu de hitparades.

(Foto: Buzzard)

Een zomerhit maken, hoe begin je daar aan? Eind jaren 80 publiceerde The KLF al ‘The Manual’, hun handleiding voor het schrijven van nummer 1-hits. Helemaal serieus was die niet, maar wie luistert naar de hitparades merkt al snel dat goed verkopende nummers verdacht veel gemeenschappelijk hebben.

Iets wat ook Nikolaas Debusschere en Gino Claeys niet ontgaan was. In een vorig leven veroverden ze samen al meermaals de playlist van radiostations. Maar één muzikale wens bleef kriebelen. “We droomden van frisse, door elektro gedragen pop,” zegt Nikolaas. “Melodieus maar strak. Liedjes die je dansend uit je luie zetel jagen, maar toch een verrassende diepte hebben. En waarom niet meteen een zomerhit?”

Samen werkten ze onder de naam Douro aan nieuwe songs met een nieuw geluid. Toen de basis klaar was trokken ze ermee naar Stefaan Fernande. Dit songwriting genie achter hits van o.a. Clouseau en Hadise scherpte het nummer nog wat aan, waarna Wunderbar- producer Wouter Vander Veken het nummer zijn typische poppy zomersound gaf. Tot slot ging het nummer naar de Verenigde Staten waar Chris Gehringer – bekend voor de mastering van o.a. Twenty One Pilots, Youngblood, Jason Mraz en Rihanna – het verder onder handen nam. Een top-team in actie!

5Foto: Buzzard)

Douro specialiseert zicht in toegankelijke popmuziek waar je meteen vrolijk van wordt. Hun muziek klinkt als de spiegeling van lage zon op een gouden rivier. Sprankelend en fris als een net geopend blikje frisdrank, maar met de warmte van levenservaring. Frisse pop die zich als een gouden draad in je oren kronkelt. Vrolijk maar doordacht en met een knipoog melancholie.

Het bijzonder catchy nummer ‘Our Story (Lost & found)’ gaat over toeval dat geen toeval is, over ruimte en tijd die plots verdwijnen als bijzondere zielen elkaar aanraken. Jezelf vinden en verliezen terwijl het leven over je heen raast.

‘Our Story (Lost & Found)’ , de nieuwe single van Douro, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit verscheen eerst op Belg.be.

Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal

Door PVDBD

Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal, eigenlijk het kasteeldomein van Groot Bijgaarden. Want vanaf 6 april tot 5 mei opent het domein naar jaarlijkse gewoonte zijn poorten voor Floraliën Brussels. We zijn er nog steeds niet achter gekomen waarom dat eigenlijk Floraliën Brussels heet. Want het is op het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden, wat dan weer op het grondgebied van Dilbeek ligt, wat op zijn beurt behoort tot het Vlaams Gewest of kortweg Vlaanderen en niks met Brussel te maken heeft. Misschien klinkt Brussels internationaler of korter dan Groot-Bijgaarden? feit is dat we veel verschillende talen hoorden spreken tijdens ons bezoek.

Dit gezegd zijnde loont het zeker en vast de moeite het 14 ha grote kasteeldomein te bezoeken. Je kan er bijna alle voorjaarsbloemen bekijken die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen. Eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met het Nederlandse Keukenhof in het klein en in Vlaanderen.

Pieter Bruegel de oude (1525-1569)

Dit jaar wordt ook het Breugheljaar in het evenement niet vergeten. Ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van zijn overlijden (1569) brengen we een hulde aan deze grote kunstenaar. Tijdens Floralia Brussels worden een 20-tal reproducties van zijn meest bekende werken tentoongesteld in het park, de serre, de kapel en de Donjon. Ze zijn ze te bewonderen in originele afmetingen en de kaders worden gedecoreerd met bloemen of groen door bekende bloemsierkunstenaars.
Bloemsierkunsteraars: Natallia SakalovaEls VuylstekeChantale Van DammeWout KnutsRino VleugelsAnita SampermansYvonne ScheenloopChris (Net Even Anders) en Tania Huyghe.

Parabel der blinden op achtergrond kerkje van Sint-Anna-Pede

voor meer foto’s klik hier

Wil je dit evenement één dezer dagen nog gaan bezoeken (de tijd dringt) dan volgen hier nog enkele practica:

Data :

Van 6 april tot 5 mei 2019

Openingsuren :

Van 10u00 tot 18u00. De kassa’s sluiten om 17u30.
Toegangsprijzen :

Volwassenen € 14,00
Senioren (65 +) en gehandicapten, studenten € 12,00
Kinderen (6-14 jaar) € 5,00
Jonger dan 6 jaar gratis
Groepen > 20 personen € 12,00 pp
Passe-Partout (Abonnement) € 20,00

Voorzieningen :

Het park van Groot-Bijgaarden is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

HONDEN ZIJN TOEGELATEN:
Honden aan de leiband is verplicht. We rekenen erop dat de baasjes zorg dragen voor hun viervoeters zodat ze geen sporen in het park achterlaten.

Indoor tentoonstelling

In de gerenoveerde serre van 1000m2 is een binnentuin te bezichtigen waarin vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en sierplanten. Elke vrijdag verandert het thema en de bloemstukken worden vernieuwd . Als u onze top arrangeurs Jaap en Kees aan het werk wilt zien met het verversen van 10 000 snijbloemen in meer dan 150 verschillende bloemstukken, kom op vrijdag!

Concept

Deze bloemenexpo is gerealiseerd dankzij de medewerking van belangrijke producenten en exporteurs van bloembollen en planten uit Nederland en België.

 

Het bericht Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay stelt haar (dag)boek ‘Mama worden’ voor in haar kinderkleding pop-up

Door PVDBD

Lindsay stelt haar (dag)boek ‘Mama worden’ voor in haar kinderkleding pop-up

Op het idyllische kasteeldomein De Cellen, gelegen aan de afrit Oostkamp, vindt op zaterdag 4 mei de boekpresentatie plaats van zangeres Lindsay. In ‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf‘ blikt de zangeres terug op haar kinderwens. Via natuurlijke weg kon die niet in vervulling gaan, net zoals bij duizenden andere vrouwen in ons land die geconfronteerd werden/worden met de problematiek van onvruchtbaarheid. Aan ivf of in-vitrofertilisatie kleeft een taboe en bestaat een gebrek aan informatie.

In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay openhartig over haar twijfel, hoop, verdriet en vreugde bij de talrijke pogingen om moeder te worden. Toen Lisa-Marie eindelijk ter wereld kwam, wisten Lindsay en  Kris met hun vreugde geen blijf. De ondertitel ‘De weg naar geluk via ivf’ is een verwijzing naar het traject dat Lindsay en haar partner hebben afgelegd, samen met het UZ Brussel en het team van professor Michel De Vos. In ‘Mama worden’ beschrijft de professor in columns de stand van zaken rond vruchtbaarheid in Vlaanderen en legt hij de betekenis van ivf uit.

Lindsey
(Foto: House Of Entertainment)

Pop-up kinderkleding
Lindsay nodigt op 4 mei haar fans en het publiek uit voor de boekpresentatie van ‘Mama worden’, én om een bezoekje te brengen aan haar pop-up kinderkledingwinkel. “Lisa-Marie is ondertussen 16 maanden, wat wil zeggen dat heel wat baby- en kinderkleertjes voor haar te klein zijn geworden. Die bieden we te koop aan in mijn pop-up store, én de opbrengsten worden doorgestort naar ‘Vriend voor een nieuw leven’ wat ondersteund wordt door het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde. Met die centen worden vruchtbaarheidsonderzoeken en andere projecten verder gefinancierd. Ook een deel van de boekopbrengsten worden doorgestort naar dit fonds. Als ik op deze manier de problematiek onder de aandacht kan brengen én verder onderzoek en behandeling voor lotgenoten kan ondersteunen, is mijn missie geslaagd”, zegt Lindsay.

Het is de tweede keer dat Lindsay een pop-up winkeltje opent. In augustus 2015 was Lindsay de eerste Vlaamse zangeres die haar eigen pop-up store opende. Lindsay schreef niet alleen geschiedenis, ook de verkoop van haar outfits én haar nieuwe, gouden album ‘Dichterbij’ werd een overrompelend succes. Zaterdag 4 mei hoopt de zangeres opnieuw veel volk te mogen verwelkomen in haar pop-up store op Kasteeldomein De Cellen, waar ze leuke, exclusieve kinderkleertjes en babyspullen van haar dochter Lisa-Marie aanbiedt.

Lindsay’s (dag)boek ‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’ verschijnt op 4 mei bij Willems Uitgevers.

Lindsay opent op zaterdag 4 mei, tussen 15.30 en 17.00 uur haar pop-up kinderkledingwinkel op het Oostkampse Kasteeldomein De Cellen (gelegen aan de afrit van de E40, Kapellestraat 113).

Het bericht Lindsay stelt haar (dag)boek ‘Mama worden’ voor in haar kinderkleding pop-up verscheen eerst op Belg.be.

Het Schlagerfestival verrast Christoff met grote verjaardagstaart

Door PVDBD

Het Schlagerfestival verrast Christoff met grote verjaardagstaart

Na de recordcijfers van afgelopen editie (bijna 50 000 bezoekers!), maakt Het Schlagerfestival zich klaar voor 15 jaar Het Schlagerfestival in 2020 en dat op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart. Het belooft een speciale editie te worden. Eerder werd bekendgemaakt dat Raymond van het Groenewoud (‘Meisjes’, ‘Vlaanderen Boven’, ‘Cha Cha Cha’) zal debuteren op Het Schlagerfestival en dat het podium voor het eerst in het midden van de Hasseltse Ethias Arena zal staan.

Zonet is een andere klepper aan de line-up toegevoegd. Niemand minder dan Christoff zal volgend jaar weer van de partij zijn. De schlagerkoning gaf dit jaar verstek wegens de drukte rond zijn internationaal succesvolle KLUBBB3-project, “maar volgend jaar ben ik er weer bij, want deze jubileumeditie wil ik voor geen geld ter wereld missen”, zegt Christoff enthousiast.

(Foto: House Of Entertainment/Pse)

Christoff is één van de smaakmakers op ons festival, dus we zijn blij dat we hem volgend jaar op ons verjaardagsfeest opnieuw mogen verwelkomen. Hoe populair en geliefd hij wel is, blijkt uit de vele mails en reacties op onze Facebookpagina van mensen die hem dit jaar gemist hebben. Iedereen zal opnieuw kunnen meezingen met zijn vele hits, en met Christoff erbij weet je dat de komende editie weer een topfeestje wordt. Reken maar!”, zegt Friedl Teirlinck namens medeorganisator Medialaan.

Naar aanleiding van de 15de verjaardag in 2020 trakteerde Het Schlagerfestival Christoff op een fruitige verjaardagstaart. Wie tickets koopt voor aanstaande dinsdag 30 april, wordt door de organisatoren bovendien getrakteerd op een vroegboekkorting. Ook voor groepen zijn er speciale voorwaarden.

Meer informatie www.schlagerfestival.be of via via 070/345.345 (max. €0,30/min).

Het Schlagerfestival 2020 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het bericht Het Schlagerfestival verrast Christoff met grote verjaardagstaart verscheen eerst op Belg.be.

❌