[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Belg.be : Nieuws

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label

Door PVDBD

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label. 2020 is gestart met een nog nooit geziene onzekerheid. Ons dagelijks leven werd overhoop gegooid en we moesten ons aanpassen aan de huidige situatie. Veranderen is vooruitgaan, moet Dennis Cartier gedacht hebben. Met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ duikt hij de popwereld in. “Ik blijf natuurlijk wel trouw aan het house-genre waarmee je Dennis Cartier associeert. Ik maakte dit nummer al even geleden en vond het nu tijd om het uit te brengen. Met dit nummer wil ik mensen geruststellen. Ik wil laten zien dat we steeds het leven met een positieve blik moeten bekijken. Als iedereen dat zou doen, zouden we volgens mij in een mooiere wereld leven”, zegt Dennis Cartier.

2 jaar geleden

Het idee voor ‘Don’t Let Go’ is 2 jaar geleden al ontstaan. Ik zat in de auto toen ik plots een leuke melodie in mijn hoofd begon te neuriën. Die heb ik natuurlijk meteen opgenomen op mijn smartphone. Wanneer ik thuiskwam, ben ik mijn studio ingedoken en heb ik de productie verder uitgewerkt. Volgens mijn visie, kan je in groep altijd meer bereiken dan alleen. Daarom heb ik singersongwriter en goede Amerikaanse vriend Bryant Powell gevraagd om de tekst te schrijven. Daarnaast heb ik ook een gitarist ingeschakeld om wat gitaarlijnen in te spelen. Het is een hoopvol nummer geworden, met positieve teksten. Als perfectionist heeft het echter heel wat bloed, zweet en tranen gekost om de plaat af te werken. Er zijn namelijk 31 versies van het nummer! Het finale resultaat is volgens mij heel erg geslaagd, hopelijk vindt het publiek dat ook”, lacht Dennis.

Innovatie

Dennis Cartier houdt van vernieuwing. Dat bewees hij al met zijn vorige release ‘On Board’. Hij maakte gebruik van 8D-technologie. Bij een 8D-versie van een lied lijkt het alsof de luisteraar in het midden van het publiek staat tijdens een concert. Ook met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ wilt Dennis Cartier zichzelf heruitvinden. “Ik hou heel erg van mijn huidige house-genre. Ik neem dus geen afscheid van clubmuziek. In de toekomst wil ik beide wegen bewandelen. Er staat namelijk al een nieuw clubnummer klaar om in augustus op het label van Fedde Le Grand te releasen. ‘Don’t Let Go’ is anders dan de clubmuziek die ik normaal gezien uitbreng. Door de lockdown vielen heel wat boekingen weg, waardoor ik veel meer vrije tijd kreeg. Daarom leek het me een goed idee om net nu die commerciële single af te werken en uit te brengen.”

Eigen label

“De tijd was ook gekomen om mijn eigen label op te richten. Ik droomde er al heel lang van. Als controlefreak, heb ik alles graag zelf in handen en sta ik dus ook mee aan het stuur. In eerste instantie wil ik mijn eigen muziek releasen, maar op lange termijn zijn zeker ook andere artiesten welkom op Cartierecordings!”, zegt Dennis Cartier.

‘Don’t Let Go’, de nieuwe single van Dennis Cartier, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

 

Het bericht Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label verscheen eerst op Belg.be.

OuderBelg.be : Nieuws

Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise

Door PVDBD

Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise. Vandaag wordt in Vlaanderen fase 4 van de exitstrategie uitgerold. (trouw)Feesten en evenementen – weliswaar met beperkingen – worden opnieuw toegestaan. Vanaf volgende maand kunnen we ook terug met z’n allen naar de kermis. In navolging van de openingsdans, bedacht zanger Alwin met de ‘1,5 meter polonaise’ een creatieve oplossing. Daardoor kan er terug de polonaise gedanst worden. “We hebben het getest en conform de regels kan je geheel corona-proof een polonaise houden. Het is wennen, maar anderzijds biedt het mogelijkheden en zorgt het voor de broodnodige sfeer en gezelligheid”, zegt Alwin enthousiast.

Alwin
(Foto: Buzzardmusic.be)

2de Nummer

Iedereen zoekt zijn of haar weg om een gepaste invulling te kunnen geven aan vanzelfsprekende dingen. Klanten ontvangen, uit eten gaan of een feestje vieren. Geen (trouw)feestjes zonder polonaise, ook al mag je buiten de openingsdans nog niet echt dansen. “Uiteraard moeten we er alles aan blijven doen om de virusverspreiding in te dammen. Een openingsdans is toegestaan, maar het is wachten op het echte dansfeest. Dat gemis probeer ik op te vangen met mijn nieuwe single, de ‘1,5 meter polonaise’. Met de 15 personen in jouw bubbel is hij toegestaan en op een trouwfeest is het een veilig alternatief om als 2de nummer te spelen, na de openingsdans. Met een stevige knipoog zorgt dit vrolijke, aanstekelijke nummer zonder twijfel voor een brede glimlach op de gezichten van de feestvierende Vlamingen en Nederlanders.”

1,5 meter polonaise

Voor Alwin is de release van de ‘1,5 meter polonaise’ een nieuw hoogtepunt in zijn carrière: “De gevolgen van het coronavirus zorgen voor het ‘nieuwe normaal. Daar wil ik op een positieve manier een draai aan geven. Samen met tekstschrijver Pascal de Vormer en producer Joris van Dijk ontstond het idee. Dat werd al snel uitgewerkt tot de single ‘1,5 meter polonaise’. Ik ben overrompeld door de massaal positieve reacties die ik tot nu toe kreeg op de single. Vooral een teken dat de Vlamingen en Nederlanders er klaar voor zijn. Natuurlijk moeten we wel rekening blijven houden met de regels en dus ook de social distancing, want het virus is nog niet verdwenen. Elke kans op een mogelijke besmetting moeten we vermijden. Ik weet zeker dat ook de Vlamingen klaar zijn voor veilige (bubbel)feestjes en de 1,5 meter polonaise.”

‘1,5 meter polonaise’, de nieuwe single van Alwin, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

 

Het bericht Alwin lanceert de veilige 1,5 meter polonaise verscheen eerst op Belg.be.

Piet Piraat en Samson & Marie ook naar Puurs

Door PVDBD

Piet Piraat en Samson en Marie ook naar Puurs. Piet Piraat en Samson & Marie worden ook toegevoegd aan line-up pop-up concerten. “We hebben ook aan de allerkleinsten gedacht en mogen jong en oud op zondag 12 juli om 14u00 en 18u00 in het Studio 100 Pop-Up Theater verwelkomen op de ‘Piet Piraat en Samson & Marie Zomeroptredens’, zegt Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment, organisator van alle pop-up concerten in Puurs.

Studio 100-figuren

We zijn zeer trots en heel blij dat we ook deze populaire Studio 100-figuren mogen toevoegen aan onze line-up. Het wordt een superleuk optreden, bestaande uit twee delen. In het eerste deel neemt Piet Piraat je mee op een avontuurlijke, muzikale tocht doorheen zijn leukste liedjes.  Aansluitend nemen Samson & Marie het over. Naast hun meezinger ‘Samson & Marie’ en de nieuwste single ‘Grote rode luchtballon’, passeren ook de grootste Samson-hits de revue. En dat na de wissel van baasje, de release van hun 2de single én de aankondiging van een nieuwe tv-serie op Ketnet. Op 12 juli zal het dan ook de eerste keer zijn dat Ze alleen optreden voor publiek. Iets om enorm naar uit te kijken”, besluit Pieter Ramboer.

Piet Piraat en Samson & Marie

Normaal zit hij op zijn schip ‘De Scheve Schuit’ en schuimt de piratenkapitein met zijn vreemde bemanning de grote wateren af op zoek naar avontuur. Maar op zondag 12 juli houdt Piet Piraat halt in het Studio 100 Pop-Up Theater voor 2 optredens. De allerkleinsten zullen vanuit hun gezellige bubbel van 2 of 4 personen, voluit kunnen meezingen met zijn aanstekelijke piratenliedjes. Wanneer alle stemmen gesmeerd zijn, wordt Piet Piraat op het podium afgelost door Samson & Marie. Die zullen naast hun eigen leuke liedjes, natuurlijk ook de grootste Samson-hits brengen.

Piet Piraat en Marie&Samson

Nieuw Baasje

Eind vorig jaar werd Marie Verhulst officieel voorgesteld als het nieuwe baasje van Samson, een taak die ze na 30 jaar overneemt van haar vader Gert. Eind december 2020 is het duo opnieuw te gast tijdens de afscheidsshows van ‘Samson & Gert’, maar ondertussen lanceerden Samson & Marie al hun 2de single ‘Grote rode luchtballon’, zijn er in september 2020 gloednieuwe afleveringen van de tv-serie op Ketnet en kan je op zondag 12 juli in de gezellige bubbelsetting van het Studio 100 Pop-Up Theater komen kijken naar hun eerste optredens.

Eigen Optredens

“Door de coronacrisis waren onze shows in Plopsaland en al onze optredens op verschillende zomerfestivals weggevallen of verplaatst naar volgend jaar. We zijn dan ook heel blij dat deze intieme concerten in het Pop-Up Theater nu aangekondigd worden. Het zijn meteen de eerste eigen optredens van Samson en mij, naast mijn passage in de Afscheidsshows van Samson & Gert. Ik zal waarschijnlijk een beetje zenuwachtig zijn, maar ik weet zeker dat wanneer ik in de vertrouwde ogen van Samson kijk, mij dat onmiddellijk gaat geruststellen. We gaan er samen met het publiek een zomerse knal op geven.”
– Marie Verhulst –

Vanaf vandaag om 10u00 kan je op www.popupconcerten.be tickets kopen voor de ‘Piet Piraat en Samson & Marie Zomeroptredens’ van zondag 12 juli in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Wees snel, want de capaciteit per show is beperkt tot 200 mensen.

Tickets zijn per bubbel van 2 of 4 personen beschikbaar en kosten €34,50 per stuk.

Deze concerten worden georganiseerd door House of Entertainment.
Een complete lijst van alle pop-up concerten vind je op www.popupconcerten.be

 

Het bericht Piet Piraat en Samson & Marie ook naar Puurs verscheen eerst op Belg.be.

De verhaalellementen aan de jachthaven gisteren ingewandeld

Door PVDBD

De verhaalellementen aan de jachthaven werden gisteren ingewandeld door Blankenbergs burgemeester Daphné Dumery. Omstreeks 16u werd er gestart op de hoek van de Franchommelaan en de Leopoldstraat. Samen met een deel van het college en enkele geïnteresseerden werden de verschillende verhaalellementen bezocht.

Vertelellementen Blankenberge 2020

Leopoldpark

De wandeling loopt dwars door het Leopoldpark waar verschillende (sprookjes) taferelen opgesteld staan. Bij elk tafereel staat een plaatje op een houten paal met de naam van het verhaal. Onderaan de paal staat een zwarte drukknop die de bezoekers met hun voet kunnen indrukken, om zo het verhaal te kunnen beluisteren. De meeste uitgebeelde sprookjes en verhalen zullen de kinderen zeker niet onbekend in de oren klinken. Doorheen het parcours hoor je sprookjesachtige muziek weerklinken, wat ons dadelijk aan de Efteling doet denken. Ook ‘s avonds als het donker is raden we aan nog even door het park te kuieren. ‘s Avonds zijn er namelijk vlinders en andere dingen tussen de bloemen die oplichten, wat uiteraard een feeëriek schouwspel tot gevolg heeft.

Vertelellementen Blankenberge 2020
(Een deel van het schepencollege bij één van de taferelen)

Jachthaven

Na het parcours door het Leopoldpark begint het opnieuw. Want rondom de oude jachthaven staan er nog meer verhaalellementen opgesteld. De grote kasten zijn helemaal beschilderd in het teken van 75 jaar Suske en Wiske. Maar net als in het leopoldpark is er weer de steeds weerkerende zwarte knop die met de voet kan ingedrukt worden. ditmaal geen sprookjes maar echte verhalen en sommige zelfs in het teken van Blankenberge. Een opmerkelijke die onze aandacht trok was de kast met als titel:”Jantje bij oma” Daar kon je letterlijk ruiken dat oma wafels aan het bakken was voor jantje.

Vertelellementen Blankenberge 2020

Andere verhalen

De grote kasten worden iedere week vervangen, zodat je wekelijks andere verhalen zal kunnen beluisteren. Het sprookjesbos in het Leopoldpark en de wandeling langs de oude jachthaven is zeker een aanrader. Maar let op want om 20u vallen alle verhalen stil. Niettegenstaande deze rare coronavakantie slaagt het Blankenbergs bestuur er toch in de talrijke vakantiegangers te verrassen. Tenslotte vermelden we nog twee attracties waar je nog kan van genieten. Aan de vuurtoren staat namelijk een reuzenrad opgesteld en ook kan je er vanaf 1 juli terecht  voor “De Mol Aan zee” en dat in samenwerking met VT4. Wie nog geen vakantieplannen heeft weet waarheen!

Vertelellementen Blankenberge 2020

Voor meer foto’s klik hier

Voor meer info klik hier

Het bericht De verhaalellementen aan de jachthaven gisteren ingewandeld verscheen eerst op Belg.be.

De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish

Door PVDBD

De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish. Dat dankzij de verkoop van 500 km Frikandellen XXL! Met een stralende glimlach en een cheque in de hand werden De Romeo’s  na 4 maanden corona-quarantaine opnieuw herenigd. “Het afgelopen jaar zijn er in de Belgische frituren zo’n 1,5 miljoen stuks verkocht. Van onze Romeo’s Frikandel XXL, goed voor 500 km worst gingen er omgerekend meer dan 1 meter worst per minuut over de toonbank. In vergelijking met vorig jaar is dat 10% meer. Daardoor kunnen we 1000 euro extra kunnen schenken aan Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen, goed voor een totaalbedrag van €12.500. We willen graag iedereen bedanken die hieraan zijn medewerking heeft verleend. Ook het komende jaar blijven we de trotse ambassadeurs van onze eigen frikandel. We blijven ook geld doneren waarmee de vereniging zoveel mogelijk wensen van kinderen met een levensbedreigende aandoening kan blijven realiseren”, klinkt het bij De Romeo’s.

De Romeo's
(Foto: House Of Entertainment

Indrukwekkende cijfers

De cijfers zijn inderdaad indrukwekkend, want sinds de start van de samenwerking en de lancering van ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ – op Valentijn, 3 jaar geleden – zijn er al meer dan 4 miljoen stuks verkocht, goed voor 1.350 km worsten of de afstand van onze fabriek in Hamont tot Barcelona. De worst krijgt elk jaar meer fans en tijdens de voorbije lockdown-periode was er een opmerkelijke verkoopstijging, die nog steeds aanhoudt. De mensen blijven verzot op 35 cm puur genot”, zegt Maurice de Kroon namens producent Vanreusel. “We willen ook alle Belgische frituristen bedanken voor hun inspanningen, die enorm bijdragen aan dit succesverhaal. Recentelijk is het partnership met De Romeo’s en Make-A-Wish opnieuw verlengd en daar zijn we als bedrijf blij mee en bijzonder trots op”, aldus Paul-Emmanuel Vanreusel.

Hilde Vander Stichele

Algemeen Coördinator van Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen:Wij geloven in de helende kracht van een wens. Als een kind kan geloven dat zijn of haar wens uitkomt, dan kunnen ze ook geloven dat ze beter worden. We zijn heel blij, maar vooral ook dankbaar voor de steun die we krijgen. De centen kunnen we goed gebruiken om het leed te verzachten en nog meer dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te laten uitkomen.

Het bericht De Romeo’s schenken €12.500 aan Make-A-Wish verscheen eerst op Belg.be.

House of Entertainment pakt uit in Studio 100 Pop-Up Theater

Door PVDBD

House of Entertainment pakt zwaar uit in Studio 100 Pop-Up Theater. Na de eerdere aankondiging van Natalia & Jef Neve, The Starlings, Willy Sommers, Nick & Simon, Christoff, Belle Perez, De Romeo’s, Lindsay & Herbert, Glennis Grace en Dana Winner die eerder al bekend waren. voegt concertorganisator House of Entertainment met Snelle (5 juli om 14u, 18u en 21u), Hooverphonic (16 juli om 18u en 21u) en Clouseau (20 en 21 juli, telkens om 18u en 21u) nog 3 absolute toppers toe. De concerten zijn voorzien in juli 2020. Deze gaan door in een intieme, gezellige concertzaal omgebouwde Studio 100 Pop-Up Theater. De ticketverkoop voor deze extra concerten start vandaag via www.popupconcerten.be.

Pieter Ramboer

  “We zijn zeer trots dat we Clouseau, Hooverphonic en Snelle in juli mogen ontvangen in het Studio 100 Pop-Up Theater”. Zo zegt Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment. We hadden al een zeer sterke line-up en die oogt met de toevoeging van deze kleppers alleen nog maar indrukwekkender. We willen de mensen een onvergetelijke ervaring bezorgen. Dat door hen unieke concerten aan te bieden met de strafste artiesten van de Lage Landen. We ontvangen publiek, artiesten en medewerkers met respect voor alle opgelegde maatregelen. Op algemene vraag van het publiek, hebben we voor alle pop-up concerten extra bubbels van 2 personen voorzien, want die blijken – een beetje tegen onze verwachtingen in – populairder dan de bubbels van 4″, besluit Pieter Ramboer.

Snelle

De voorbije maanden scoorde de Nederlandse sensatie Snelle met ‘Reünie’. De duetsingle met Marco Borsato ‘Lippenstift’ en het heerlijke ‘Smoorverliefd’ zorgde ook in Vlaanderen voor hit na hit. Zijn album ’24’ is een voltreffer en na zijn uitverkochte concert in het Leuvense Depot, zorgde hij voor een spectaculaire stunt. In minder dan 24 uur tijd werd de Antwerpse Lotto Arena uitverkocht. Wie geen kaartjes kon bemachtigen voor één van deze concerten, krijgt een nieuwe en unieke kans, want op zondag 5 juli speelt Snelle maar liefst 3 exclusieve concerten (14u – 18u – 21u) in het Studio 100 Pop-Up Theater. “Het wordt bijzonder, ook voor mij, want spelen voor slechts 200 mensen heb ik nog niet zo vaak gedaan. Iedereen zal alleszins kunnen genieten van een unieke concertbeleving”, zegt Snelle enthousiast.

Clouseau

Een goeie drie jaar na ‘Clouseau Danst’ is Clouseau helemaal terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat, genaamd ‘Tweesprong’. Het is een bijzonder eerlijk en emotioneel album geworden. Koen en Kris denken oprecht dat ze nog nooit zò’n verzameling straffe songs op één album hebben gehad. En dat zeggen ze niet omdat dat vaak het klassieke promopraatje is : je vòelt gewoon dat ze écht trots zijn op hun nieuwe album! Op 20 en 21 juli kan je in het Studio 100 Pop-up Theater gaan genieten van de uitmuntende ‘Tweesprong’-concerten van Clouseau en dat telkens om 18u en 21u.

Volledige line-up (tot op heden in verkoop): www.popupconcerten.be

Het bericht House of Entertainment pakt uit in Studio 100 Pop-Up Theater verscheen eerst op Belg.be.

De Romeo’s zullen donderdag geld schenken geld aan Make-A-Wish

Door PVDBD

De Romeo’s zullen donderdag geld schenken aan Make-A-Wish. Door het coronavirus hebben ze elkaar de voorbije 4 maanden niet meer fysiek gezien. Via WhatsApp en ook telefonisch hadden ze wel dagelijks contact. Gelukkig komt aan die situatie donderdagmiddag een einde. Want dan zijn De Romeo’s te gast bij Make-A-Wish Belgium – Vlaanderen.

De Romeo,s
(Foto: House Of Entertainment)

Make a wish

In 2017 lanceerden De Romeo’s  met Vanreusel in de Belgische frituren De Romeo’s Frikandel XXL. Sinds maart 2018 wordt een deel van de opbrengst afgestaan aan Make-A-Wish. Vorig jaar reikten De Romeo’s en Vanreusel in Parijs een cheque uit van €11.500. De Franse hoofdstad ligt namelijk op 460 kilometer van de Hamontse Vanreusel fabriek. Laat deze afstand nu net gelijk zijn aan het aantal kilometers Frikandel XXL dat in dat jaar werd verkocht.

Opnieuw Optreden

Dankzij de nodige maatregelen kunnen De Romeo’s opnieuw samenkomen. Het is fijn dat we zelfs in volle coronatijd opnieuw geld mogen overhandigen. We kijken er erg naar uit om volgende maand weer te kunnen optreden. Maar het is fijn om mekaar eindelijk bij deze gelegenheid terug te zien. 

Het bericht De Romeo’s zullen donderdag geld schenken geld aan Make-A-Wish verscheen eerst op Belg.be.

Nordin De Moor wordt Willy Wonka

Door PVDBD

Nordin De Moor wordt ‘Willy Wonka’ in ‘Charlie and the Chocolate Factory’.
Na ‘MAMMA MIA!’ en ‘The Sound of Music’ pakt Deep Bridge vanaf december 2021 opnieuw uit met een eigen Vlaamse versie van een internationale titel. Over anderhalf jaar opent Willy Wonka’s mysterieuze chocoladefabriek de deuren in de Antwerpse Stadsschouwburg. Na Broadway en West End kan je er terecht voor de Vlaamse versie van de Roald Dahl-klassieker Charlie and the Chocolate Factory’.

Willy Wonka

De eigenzinnige, kleurrijke Willy Wonka wordt gespeeld door Nordin De Moor.Na zijn glansrol 4 jaar geleden in de musical ‘Chaplin’, is Nordin klaar voor Willy Wonka. Een rol die hem op het lijf geschreven is en waar hij gegarandeerd opnieuw mee zal verbazen”.  Het verhaal van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Het boek werd verfilmd met Gene Wilder en recenter Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. De musical speelde eerder op de Londense West End en Broadway.

spectaculaire nieuwe musical

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze fabriek. En dit alleen maar voor enkele gelukkigen. De jonge Charlie Bucket en vier andere gouden ticketwinnaars gaan op een onvergetelijke reis in de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Een chocolade tuin, een leger van eekhoorns en de eigenaardige Oompa-Loompas moet je zelf gezien hebben voordat je het gelooft. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een spectaculaire nieuwe musical boordevol zoete traktaties.

verrassende familievoorstellingen

Nordin is een vaste waarde in de Deep Bridge producties. Hij speelde Brad Majors in de ‘Rocky Horror Show’ en Patsy in ‘Spamalot‘. Met zijn vertolking van Thomas Andrews in ‘Titanic’ op het Donkmeer, kon hij opnieuw rekenen op lovende kritieken. In de spektakelmusicals van Studio 100 heeft hij een vaste stek in het ensemble. Met zijn rol als Willy Wonka stapt hij nu door de grote poort naar binnen, in wat één van de meest verrassende familievoorstellingen van 2021 belooft te worden.

Goedgekeurd

“Nordin is een klasbak. We hebben al vaak samengewerkt en keer op keer is dat een plezier geweest. Of Nordin nu een plaats in het ensemble inneemt of een hoofdrol, dat is altijd met veel goesting en vakmanschap. Naast een fijn mens is Nordin een natuurtalent. We zijn blij dat hij deze rol ziet zitten en meteen toehapte zodra deze titel bij ons ter sprake kwam. De erfgenamen van Roald Dahl, die toekijken op deze productie, hebben hem onmiddellijk goedgekeurd”, klinkt het bij Deep Bridge.

Roald Dahl

Dit wordt voor mij veruit de lekkerste show die ik ooit gedaan zal hebben”, zegt  Nordin De MoorAls chocoholic zal geen enkele chocoladereep in deze voorstelling veilig zijn voor mij en dat is een belofte! Dankbaar om deze unieke kans, maar ook omdat ik een eigen twist mag geven aan Willy Wonka, het geweldige personage uit het unieke brein van Roald Dahl. Een kleurrijk avontuur staat er mij en het publiek te wachten, want dit is een musical die je moet gezien hebben én voor het eerst in een Vlaamse uitvoering. Ik kijk er nu al naar uit!

kinderrollen

Ondertussen wordt er bij Deep Bridge verder gepuzzeld aan de cast. “De kinderrollen van Veruca Salt, Mike Teevee en Charlie Bucket worden – net als op de Londense West End – door kinderen gespeeld. Heel binnenkort lanceren we die audities. De zoektocht wordt bijzonder. ” aldus de productie.

De Vlaamse versie van ‘Charlie and the Chocolate Factory’, met Nordin De Moor als Willy Wonka, speelt vanaf december 2021 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Info en tickets vind je op www.deepbridge.be

Het bericht Nordin De Moor wordt Willy Wonka verscheen eerst op Belg.be.

Tijd voor nieuwe schoenen?

Door Johan

schoenenTijd voor nieuwe schoenen? Koop je schoenen online!

Een nieuw paar schoenen komt natuurlijk altijd van pas, maar helaas heb je niet altijd de tijd om de stad in te gaan en een nieuw paar schoenen te kopen. Het kost namelijk altijd even tijd om nieuwe schoenen te vinden en je hebt er natuurlijk ook niet altijd zin in om helemaal naar de stad te gaan. Gelukkig kan je tegenwoordig erg makkelijk online schoenen kopen. Zo hoef je niet meer van de bank af en kan je makkelijk schoenen uitzoeken online. Maar waar moet je op letten?

Naar welk soort schoen ben je op zoek?

Wanneer je online schoenen gaat kopen is het natuurlijk heel belangrijk dat je van tevoren weet naar welk soort schoen je op zoek bent. Ben je op zoek naar nette schoenen, die je kan dragen onder een pak. Ben je op zoek naar sportschoenen? Die je aan kan doen tijdens het hardlopen? Of ben je op zoek naar sneakers die je kan dragen in het dagelijks leven? Er zijn heel veel verschillende soorten schoenen en op schoenen.nl vind je dan ook ontzettend veel verschillende schoenenmerken. Weet daarom van tevoren waar je naar op zoek bent, zodat je gericht kan gaan zoeken.

Op zoek naar een stevige schoen met kwaliteit?

Wanneer je nieuwe schoenen gaat kopen en je moet daar wat meer voor betalen, wil je natuurlijk niet dat de schoenen na een maand al kapot gaan. Je wilt natuurlijk wel dat je schoenen langer meekunnen en je er dus langer van kan gaan genieten.  Er zijn veel merken die een goede kwaliteit bieden en zo ook Timberland schoenen. Timberland staan bekend om hun hoge kwaliteit. De schoenen van Timberland zijn eigenlijk altijd erg stevig en zitten ontzettend comfortabel en dit past dan ook erg goed bij het imago van Timberland. Timberland wil namelijk een sportief outdoor karakter uitstralen. Wanneer je ervoor kiest om Timberland schoenen aan te schaffen weet je in ieder geval zeker dat je ontzettend lang van de schoenen kan gaan genieten. Een ander voordeel van Timberland is dat ze een ontzettend breed assortiment hebben. Of je nou op zoek bent naar schoenen voor je kinderen, voor je man, voor je vrouw of voor heel iemand anders, je kan het er allemaal vinden.

Online schoenen kopen

Wanneer je nieuwe schoenen nodig hebt, is het dus net zo makkelijk om online je schoenen te kopen. Je hoeft namelijk niet meer je huis uit en je kan makkelijk online zoeken naar verschillende soorten schoenen. Wanneer je er nog niet helemaal zeker van bent welke schoenen je nou precies wilt, kan je dat makkelijk vergelijken met elkaar. Bij Schoenen.nl vind je namelijk een heel groot aanbod van schoenen en daardoor kan je makkelijk alle verschillende soorten schoenen bekijken en met elkaar vergelijken. Uiteindelijk komt er altijd één uit die het beste bij jou pas. Deze kan natuurlijk makkelijk besteld worden en word gewoon bij jou thuisbezorgd waar je in alle rust je schoenen kan gaan passen.

Het bericht Tijd voor nieuwe schoenen? verscheen eerst op Belg.be.

Tover je thuis om in een spa

Door Johan

sauna

Om onszelf lekker te verwennen, zijn wij Nederlanders geregeld in de spa te vinden. Af en toe een bezoekje brengen aan de spa of een wellnesscenter heeft een goed effect op onze mentale en fysieke gezondheid. Mede daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een stukje spa in huis te halen, bijvoorbeeld door een hottub kopen. Maar wat zijn nou precies die mentale en fysieke voordelen en hoe creëer je de spa-ervaring bij jou thuis? Ik vertel je er hier meer over.

Geestelijke en lichamelijke voordelen van de spa

Als je een bezoekje brengt aan de spa, zorgt dat ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen. Heb je last van stress of heb je veel aan je hoofd? Even heerlijk naar de sauna, in de hottub en lekkere massage zorgen ervoor dat je je een stuk beter voelt. De spa heeft bovendien een positief effect op de doorbloeding en het reinigt je huid, doordat afvalstoffen je lichaam verlaten. Een hoop positieve bijwerkingen dus!

Zelf een stukje spa in huis halen

Om een complete spa aan huis te laten bouwen gaat misschien wat ver, maar je kunt zeker een aantal elementen ervan in huis halen. Je kunt bijvoorbeeld een jacuzzi of hottub aanschaffen. Daarbij kun je kiezen uit een traditionele of opblaasbare variant. Laatstgenoemde optie wordt tegenwoordig steeds populairder, onder andere omdat deze aantrekkelijk in prijs is en omdat een opblaasbaar bubbelbad minder onderhoud vereist. Daarnaast kun je hem eenvoudig verplaatsen.

Veel mensen plaatsen de jacuzzi of hottub in de tuin. Als je een veranda of tuinhuisje hebt, is het een goed idee om de hottub daar te plaatsen. Zo zit je altijd overdekt. Een tip om het spa-effect te versterken, is om een hoekje in te richten met allerlei wellness-producten. Je kunt denken aan lekkere zachte handdoeken, zeepjes en verschillende aroma’s die je in combinatie met de jacuzzi kunt gebruiken. Met een kaarsjes en een glaasje prosecco maak je het helemaal af!

Het bericht Tover je thuis om in een spa verscheen eerst op Belg.be.

Studio 100 Pop-Up Theater wordt in juli intieme concertzaal

Door PVDBD

Studio 100 Pop-Up Theater wordt in juli intieme concertzaal. House of Entertainment organiseert in juli pop-up concerten. Volgende artiesten zegden reeds toe: The Starlings, Willy Sommers, Natalia & Jef Neve, Christoff, Belle Perez, De Romeo’s, Glennis Grace, Nick & Simon, Lindsay en Dana Winner. “We gaan voor veilig, gezellig en ontvangen zowel de artiesten als het publiek met respect voor alle maatregelen” aldus Pieter Ramboer, CEO House of Entertainment

(Foto: House Of Entertainment)

Onderling Overleg

Toen het duidelijk werd onder welke voorwaarden events tijdens de zomermaanden kunnen plaatsvinden, bleven House of Entertainment (HOE) en Studio 100 allerminst bij de pakken zitten. Studio 100 en House of Entertainment zullen in onderling overleg het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs omtoveren tot een intieme concertzaal. Een volgens de richtlijnen gelimiteerd publiek, zal er ontvangen worden. En dit met respect voor alle opgelegde veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Anja Van Mensel

Wij zijn blij dat we House of Entertainment kunnen verwelkomen in het Studio 100 Pop-Up Theater”, zo zegt Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. “Hun expertise op vlak van programmatie en ons veelzijdig theater, zijn een bijzonder goede match. We verheugen er ons in elk geval op om weer publiek te kunnen ontvangen in ons theater.“

Eventlocatie

“We zijn zeer dankbaar dat we van Studio 100 de toestemming kregen om hun Pop-Up Theater in juli in te zetten en te exploiteren als eventlocatie”. Pieter Ramboer. “Crowd management is eigen aan onze sector en door de beschikbare ruimte, kunnen we er events organiseren die optimaal de opgelegde maatregelen en voorwaarden respecteren. Grote troef is niet alleen het intieme karakter maar zijn ook de technische mogelijkheden van de locatie. Daardoor kunnen we ook een unieke beleving bieden. We hebben samen met Studio 100 hard gewerkt om een volledig coronaproof, haalbaar concept voor live entertainment uit te tekenen.

Perspectief

De ganse sector had dringend nood aan perspectief. We kregen dat, weliswaar met zeer  beperkende voorwaarden. Maar dankzij de inspanningen van zowel Studio 100, de artiesten, managements,  boekingskantoren, toeleveringsbedrijven…zijn deze pop-up concerten alvast mogelijk. Ik wens alle betrokken partijen daarvoor dan ook uitdrukkelijk te bedanken. We kijken verder dan enkel onze eigen artiesten om een zo gevarieerd mogelijk aanbod te kunnen aanbieden.

Pieter Ramboer

Ik denk dat we daar met de mooie namen die we nu al hebben zeker in geslaagd zijn. We kijken verder naar mogelijkheden om extra concerten en artiesten toe te voegen. De plaatsen zijn momenteel door de opgelegde beperkingen zeer beperkt. Ondanks dat kunnen we alleszins eindelijk uitkijken naar veilig, gezellig, welverdiend en broodnodig live entertainment”, besluit Pieter Ramboer.

Het bericht Studio 100 Pop-Up Theater wordt in juli intieme concertzaal verscheen eerst op Belg.be.

Poot & Vijverman lanceren hun oorwurm ‘Laat me gerust’

Door PVDBD

Poot & Vijverman lanceren hun catchy pop/kleinkunst oorwurm ‘Laat me gerust’. We denken het allemaal, maar zeggen het nooit omdat het soms hard kan overkomen. Zeker in het digitale tijdperk, waarin onze smartphone voortdurend geluidjes maakt. En dit omdat er in de vele WhatsApp-groepen waar we allemaal inzitten veel wordt afgekletst en gezeverd. Wij zien iedereen graag in onze omgeving, maar soms willen we ook eens wat tijd voor onszelf. Met een vette knipoog, ludiek en humoristisch, is dat wat we bezingen in onze nieuwe single ‘Laat me gerust’”. Zo zeggen (Kristof) Poot & (Koen) Vijverman. “We kennen elkaar ondertussen al meer dan 20 jaar. We weten wat we aan elkaar hebben en er is ook de wetenschap dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. We zijn recht voor de raap, daarom dat het tussen ons ook net zo goed aanvoelt”, zegt Kristof Poot.

Humor

Na ‘Leef het’ en ‘Midden jaren 80’ gooit het duo Poot & Vijverman het met de nieuwe single ‘Laat me gerust’ over een andere boeg. “Nederlandstalige pop/kleinkunst met veel humor, waardoor het breed toegankelijk is. Het nummer klinkt fantastisch, althans dat vinden wij toch (lacht), maar ook als we mogen verdergaan op de eerste reacties van anderen, dan zou deze oorwurm het wel eens ver kunnen schoppen”, vult Koen Vijverman aan.

Cabaretgroep

Met hun prettig gestoorde cabaretgroep ‘Sale-ami’ stonden ze 10 jaar geleden al samen op de podia. “Toen voelden we al dat er meer in zat, maar door de drukte rond onze professionele ambities hadden we steeds minder avonden vrij en was die muzikale continuiteit een uitdaging”, zegt Kristof Poot. Als televisiemaker-producer was en is hij betrokken bij succesvolle tv-programma’s zoals ‘Boer zkt vrouw’, ‘Stukken van mensen’, ‘Help, mijn is een klusser’, e.v.a.. Als professioneel acteur en tv-maker was Koen Vijverman betrokken bij o.a. ‘Familie’, ‘Coppers’, Zone Stad’ e.v.a..

Televisie

“We hebben elkaar in het tv-wereldje leren kennen. Daar ligt de basis van onze vriendschap en daar hebben we ook al verschillende keren vlekkeloos samengewerkt. Voorlopig vinden we het beiden fijn om ‘Poot & Vijverman’ te combineren met onze andere activiteiten. Als ik wist dat er genoeg brood op de plank kwam, zou ik voor de muziek kiezen. Alhoewel ik na al die jaren nog steeds met veel passie en goesting televisie maak. Ik weet zeker dat ik het snel zou missen, dus doe ik voorlopig de combinatie”, zegt Koen Vijverman.

3de single

“Ik ben blij dat we na ‘Sale-ami’ met ‘Poot & Vijverman’ de draad weer hebben opgepakt. Ondertussen is ‘Laat me gerust ‘ de 3de single die we uitbrengen en telkens proberen we met nieuwe nummers een paar stappen vooruit te zetten, en ons publiek te verbreden. Het muzikale DNA van Poot & Vijverman bestaat uit de combinatie van muziek en humor. We kunnen onszelf goed relativeren en we doen dat ook met de situaties waar we in zitten. Van zodra het mocht, hebben Koen en ik elkaar tijdens de quarantaine toegelaten in elkaars persoonlijke bubbel. Zo konden we verder werken aan nieuwe nummers”, zegt Kristof Poot.

Collegas

Net als heel wat van hun collega’s, missen Poot & Vijverman hun publiek. Koen: “We waren goed op dreef, maar door corona zijn er ook bij ons heel wat optredens voor de komende weken en maanden afgezegd. We kregen ondertussen wel aanvragen voor privé-optredens. In principe zou dat moeten lukken, want we zijn rasentertainers die graag babbelen met de mensen. Het maakt ons niet zoveel uit of we mogen spelen voor 20, 200, 2000 of 20.000 mensen en meer. Een privéfeest, een theaterzaal of een concertweide, het is voor ons allemaal gelijk. Zolang wij de mensen maar een toffe avond kunnen bezorgen.

continuiteit

Het belangrijkste is nu onze muzikale continuiteit en die is er, want de opvolger voor ‘Laat me gerust’ staat al klaar. Met de uitbouw van ons eigen repertoire dromen we al luidop van eigen theatertournee, maar dat is nog even toekomstmuziek. Eerst gaan we keihard promotie maken voor onze nieuwe single. Een zomerhit? Wie weet (lacht). We willen vooral dat mensen zich afvragen wie wij zijn als ze onze muziek horen passeren en dat ze op de sociale media ons opzoeken en gaan volgen. Dat zou vet zijn!”

‘Laat me gerust’, de nieuwe single van Poot & Vijverman, kan u HIER pré-saven op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Poot & Vijverman lanceren hun oorwurm ‘Laat me gerust’ verscheen eerst op Belg.be.

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’!

Door PVDBD

Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! Leuvenaar Tchiah Ommar was 18 toen hij deelnam aan ‘The Voice’. De doorbraak bij het grote publiek realiseerde de man met Koerdische roots na z’n deelname aan de talentenjacht ‘MNM Rising Star’. Uit meer dan 800 inschrijvingen stroomde hij door naar de finale, waar hij nipt de duimen moest leggen voor Olivia Trappeniers (OT). Uit de samenwerking met DJ Lester Williams ontstond zijn debuutsingle ‘SSID’. Een song die ondertussen de kaap van de meer dan 1 miljoen streams heeft overschreden. Het doet iets wanneer je als artiest op je pad geconfronteerd wordt met jouw muziek. Of die nu voorbijkomt op de radio, door dj’s wordt gespeeld of meegezongen wanneer mensen je al joggend voorbijlopen. Echt waar, dat heb ik al eens meegemaakt, ik blijf het bijzonder vinden”, zegt Hunter Falls.

Amerikaans getint

Met ‘Starshine’ legt Hunter Falls de lat weer een stukje hoger. “Het gaat over dromen en de wetenschap dat we allemaal ons lot in eigen handen hebben. Het is een Amerikaans getinte funky popsong die lekker in het gehoor ligt. Als ik hem zing is het voor mij geen optie om stil te blijven staan. Productioneel en inhoudelijk zijn het alleen maar ‘good vibes’, die ik graag deel met het publiek. Als singer-songwriter kost het mij niet veel moeite om songs te componeren. Voor mij is het eigenlijk een continu ‘on going’ proces waarin ik ben verwikkeld.

Samenwerking

Wat ik fijn vind zijn de samenwerkingen. Ik vind het fijn om geïnspireerd te worden door verschillende producers. Een studio-sessie is voor mij een feest. We beginnen meestal wat te jammen, het moment waarop iedereen zijn of haar ideeën in de groep gooit. Daarna wordt het concreter en boetseren we een nummer tot een amalgaan, gestructureerd geheel. Voor mij zijn de gelaagdheid, maar ook de authenticiteit van een song belangrijk. “ik had meteen door dat ‘Starshine’ jouw nieuwe single was. Ik herkende jouw stijl en het internationale karakter”, zei een vriend tegen mij een paar dagen geleden. Mooie complimenten, die inderdaad heel motiverend werken.” 

Streams

Deelnemen aan een talentenjacht is voor Hunter Falls momenteel geen prioriteit en staat voorlopig ook niet meer op het lijstje. “Ik ben blij dat ik destijds die kansen heb gekregen, waardoor er ook heel wat nieuwe deuren voor mij werden geopend. Op dit moment ga ik voluit voor mijn nieuwe single ‘Starshine’. Ook al is er de sociale media, waar ik zelf natuurlijk ook actief op aanwezig ben, ik merk dat je vandaag als artiest harder moet werken om mensen te overtuigen wanneer je met iets vernieuwend afkomt. Dat vraagt inderdaad veel energie, moed, doorzettingsvermogen en geduld, maar dat zijn allemaal zaken die mij goed liggen. De streams blijven stijgen, net als de volgers op Facebook, Instagram en TikTok. Heerlijk!”

‘Starshine’, de nieuwe single van Hunter Falls, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Rising star Hunter Falls lanceert nieuwe single ‘Starshine’! verscheen eerst op Belg.be.

Vertellementen aan de haven van Blankenberge

Door PVDBD

Vertellementen aan de haven van Blankenberge.Een wandeling aan de haven, dat heeft iets. En deze zomer, vanaf 27 juni tot 31 augustus komt daar een extra beleving bij: Vertellementen aan de haven. Het project bestaat uit twee luiken: enerzijds een verhalenwandeling. Daarbij staan langs de Havenstraat en de Barcadère (tot aan het gebouw van de VBZR) zeven verhalenkasten die je aandacht trekken met een sfeermuziekje. Anderzijds gaan we in het Leopoldpark de sprookjestoer op.

Blankenberge
(Foto: Belg.be-PVDBD)

Geen evenement

Daphné Dummery, burgemeester: “Voor alle duidelijkheid, dit project is geen evenement. Als stad organiseren we geen evenementen meer tot eind augustus. Maar we willen de inwoner, tweedeverblijver, bezoeker en toerist wel iets unieks kunnen aanbieden in Blankenberge. Deze verhalenwandeling kadert in een ruimer perspectief. Om de toestroom aan bezoekers deze zomer te kanaliseren, delen we de stad op in diverse belevingszones. Enerzijds het stadscentrum, dat we voornamelijk moeten ontlasten om het veilig te houden. Daarom zorgen we in het westen van onze stad voor een verhalenwandeling aan dé toeristische trekpleister, de jachthaven. Aan de oostelijke zone promoten we het onthaasten, ontstressen en de rust, ideaal met de Fonteintjes en het Zeebos in de aanbieding”.

verhalenwandeling

De verhalenwandeling is zodanig gebouwd dat je met één druk op de ‘magische’ knop luistert naar verhalen van Duizend-en-één-nacht, Tijl Uilenspiegel, Baron von Münchhausen, Gullivers reizen, Jantje en zijn oma, Vlaamse volkslegenden en Griekse mythologie. Elke kast vertelt een verhaal, dat wekelijks verandert, telkens op een andere dag. Reden om terug te komen dus! De kasten zijn 210 cm hoog, 130 cm breed en 80 cm diep en bij elke nieuwe vertelling komt een nieuwe tekening op de kast. Speciale effecten zorgen voor een extra verrassing. Tof is dat de verhalen voor alle leeftijden zijn. Jantje en zijn oma is vooral voor kleuters, de Vlaamse volkslegenden spreken ook volwassenen aan.

Leopoldpark

In het Leopoldpark gaan we meer de sprookjestoer op. Negen verhaalpalen met voetdrukknop activeren een tafereeltje met audio. Een klein magisch kastje dus, van 20 x 20 cm. Hier telkens een kort verhaaltje (gemiddeld 3 minuten), zodat mensen niet te lang op één plaats blijven. Een muziekje in het park zorgt voor de betoverende sfeer. Ga zeker ook op zoek naar de sprookjesattributen die her en der verspreid staan! En maak er misschien een spelletje van… wie herkent het snelst over welk sprookje het gaat?

Vertellementen aan de haven is er voor jong en oud en is gratis.

Info: www.blankenberge.be/vertellementenaandehaven

Het bericht Vertellementen aan de haven van Blankenberge verscheen eerst op Belg.be.

Qmusic verhuist van strand naar park

Door PVDBD

Qmusic verhuist van strand naar park en maakt deze zomer radio vanop de Q-Hotspot. Het Maria Hendrikapark in Oostende wordt vanaf 6 juli de uitvalsbasis van de radiozender. The Summer is here! Deze zomer strijkt Qmusic zoals de voorbije jaren neer in Oostende, maar deze keer op een verrassende plek in de stad. De radiozender zet zes weken lang de Q-Hotspot neer in het Maria Hendrikapark in Oostende. De Qmusic-dj’s maken er vanaf maandag 6 juli, elke dag van 06.00 tot 18.00, radio. De radiozender werkte de voorbije weken intensief samen met de stad Oostende en daaruit kwam het idee van de Q-Hotspot.

(Foto: DPG Media)

Van strand naar groen

“Van het strand naar het groen, we maken ons eigen Hyde Park in Oostende deze zomer. En zo is er meer plaats op het strand voor de zonnekloppers”, lacht Qmusic-dj Vincent Fierens. Vincent maakte vanmorgen samen met Q-collega Sam De Bruyn en burgemeester van Oostende Bart Tommelein de zomerplannen bekend. En dat in de ochtendshow op de plek waar de Q-Hotspot doorgaat. De plaats werd muzikaal ingehuldigd door Q-collega’s Sean Dhondt en Maureen Vanherberghen, die een zomerse medley brachten.

Live radio en film

Naast live radio valt er nog heel wat anders te beleven op de Q-Hotspot. Zo zijn er elke dinsdag Movie Nights in samenwerking met het Filmfestival Oostende. Verschillende topartiesten dompelen de luisteraars elke vrijdag onder in het zomergevoel met live optredens tijdens de Music Nights. Ook maakt iedereen kans op een unieke overnachting in de Q-Bubble. En aangezien de Vlaming de zomer meer dan ooit in eigen land viert, zorgen Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets elke dag voor de tofste apero op verschillende hotspots in Vlaanderen.

Zomerzender

“Qmusic is dé zomerzender en dat is dit jaar niet anders”, zegt Vincent Fierens. “We zitten niet enkel in Oostende met de Q-Hotspot. Ook blazen we de summer-vibes meer dan ooit door heel Vlaanderen. En uiteraard volgen we de nodige richtlijnen. Met Qmusic gaan we tonen dat de zomer meer dan ooit in eigen land is. ”Qmusic gooit deze zomer niet alleen het anker uit in Oostende. De radiozender stuurt ook Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets op pad doorheen Vlaanderen. Om daar de hotspots van de luisteraars te ontdekken en op die locatie elke dag twee uur live radio te maken tijdens het apero moment. “Zonovergoten terrassen, een ongerept plekje in een avontuurlijk bos, bij iemand thuis of een toffe werkplek. We zijn benieuwd naar hoe onze luisteraars hun zomer doorbrengen en welke plaatsen hotspots zijn. Iedereen kan zijn vakantietip delen en zo ontdekken we samen de verborgen parels in ons land”, vertelt Sam.

Een overnachting in de Q-Bubble

Qmusic maakt niet alleen radio vanuit het Maria Hendrikapark in Oostende. De radiozender doet deze zomer ook heel wat luisteraars een unieke beleving in het groen cadeau. Zo kan elke dag één duo in het Maria Hendrikapark overnachten in de Q-Bubble, te midden van de natuur met alles erop en eraan. Om ervoor te zorgen dat niemand iets hoeft te missen van de Q-Hotspot, is er een continue livestream te zien op alle kanalen van Qmusic. Wie niet genoeg kan krijgen van de zomerse sfeer kan vanaf 29 juni ook 24 op 24 luisteren naar ‘Q-Summer’. De digitale zender brengt non-stop de beste zomerplaten en is te beluisteren via Qmusic.be en in de Q-app.

 

Het bericht Qmusic verhuist van strand naar park verscheen eerst op Belg.be.

Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren

Door PVDBD

Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren in 2de Instagram Live-sessie ‘Hoe is ‘t?’ Sam De Bruyn host 2e Live-sessie van Rode Neuzen Dag op woensdag 17 juni om 17u00. Vorige week trapte Julie Van den Steen de eerste Instagram Live-sessie ‘Hoe is ’t?’ af. Een initiatief van Rode Neuzen Dag en de Vlaamse Overheid. Daarin wordt geluisterd naar wat er nu écht in het hoofd van jongeren omgaat. Woensdag 17 juni is het om 17u00 aan Qmusic-dj Sam De Bruyn om jongeren een stem te geven.

Tijdens deze live-sessie krijgen jongeren ook uitzonderlijk de kans om hun vragen rechtstreeks te stellen aan Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid. En dat is nodig, want jongeren hadden de afgelopen periode vaak het gevoel dat er niet naar hen geluisterd werd, en dat ze geen inspraak hadden. Uit de reacties van de eerste Live-sessie viel ook op dat jongeren zich onbegrepen en overweldigd voelen. En dat mede door de recente gebeurtenissen in Amerika en de rest van de wereld. Daarom ligt in de tweede sessie de focus nog meer op inspraak van jongeren.

Sam De Bruyn: “Het is de eerste keer dat jongeren de kans krijgen om op deze manier in interactie te gaan met een minister en écht al hun vragen op hem af te vuren. In Nederland en Noorwegen hebben ze jongeren deze kans ook al gegeven, en daar bleek dat dit soort van initiatieven er écht voor zorgen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Dus we vinden het zalig dat we op deze manier de kloof wat kunnen dichten. Verder blijven we natuurlijk open staan voor alle verhalen en vragen die jongeren met ons willen delen. Want: practice what you preach. We willen écht alle ruimte laten aan jongeren en écht naar hen luisteren.” 

(Foto: DPG Media)

Wouter Beke: “Als papa van 3 kinderen van 16, 14 en 9 jaar heb ik van heel dichtbij meegemaakt wat voor een impact de voorbije periode op kinderen en jongeren gehad heeft. Maar het blijft toch schrikken van alle verhalen en cijfers die binnenkomen. Heel wat jongeren hebben het echt moeilijk. Dat bewijst opnieuw hoe belangrijk het is om mentaal welzijn en het zoeken van hulp bespreekbaar te maken. En dat we tegelijkertijd ook écht voldoende oog moeten blijven hebben voor de veranderde wereld van jongeren. Ineens geen proclamaties of schoolfeesten meer. Ook daar moeten we zeker aandacht voor hebben. Wie weet komen we woensdag samen wel tot een idee?  Ik ben sowieso heel benieuwd naar de vragen die ik ga voorgeschoteld krijgen. We gaan voor een heel open dialoog zonder topics uit de weg te gaan.”

Wouter Beke
(Foto: DPG Media)

Op woensdag sluit ook TikTokster Sarah Bossuwé aan bij de Instagram Live-sessie. Zij zal  haar persoonlijk verhaal delen over hoe zij de voorbije weken in haar kot heeft doorgebracht en hoe zij omgaat met onzekerheden en angst. Daarnaast is Psychologe Birsen Taspinar standby om heel concrete vragen van jongeren te beantwoorden en tips mee te geven.

Sarah Bossuwé: “De voorbije periode was voor niemand gemakkelijk. Tijdens mijn online danslessen en via TikTok en andere social media bleef ik wel in contact met jongeren en voelde ik hoe hard ze soms struggelden met alles. Hun vrienden niet kunnen zien, hun sport niet kunnen uitoefenen zoals ze gewoon zijn.  Ik vind het heel belangrijk dat we hier samen open over kunnen praten, dus ik kijk heel erg uit naar deze Instagram Live!” 

Het bericht Wouter Beke gaat live in dialoog met jongeren verscheen eerst op Belg.be.

Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’

Door PVDBD

Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’: “Nooit gedacht dat ik zo productief zou zijn!” Na het succes van ‘Anybody’ en ‘Made 2 Move’, twee clubtracks die massaal werden gedraaid en gestreamd. Nu pakt de Limburgse dj- en producer Peter Luts deze zomer uit met ‘Hold On To The Light’. Door de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus, zijn er tot eind augustus geen massa-evenementen en blijven ook de discotheken gesloten. “In het voorjaar stonden we nog op de podia en was ik volop aan het spelen. Toen kwam de lockdown. Surrealistisch, behalve als ik naar mijn agenda kijk die ondertussen net zo leeg is geworden als bij mijn collega-dj’s. Jammer, maar we blijven positief en productief.

Peter Luts
(Foto: House Of Entertainment)

nieuwe muziek

Ik had nooit gedacht dat het maken van die nieuwe muziek mij zoveel plezier, energie én een creatieve boost zou geven. De ideeën rollen eruit en het toffe is dat de muziek ook aanslaat. ‘Made 2 Move’, mijn vorige single, was in eerste instantie een clubtrack. In gedachten had ik er al een kruis over gemaakt toen we in volle coronacrisis met gesloten clubs en discotheken het nummer uitbrachten, maar kijk. Fitness-instructeurs, TikTokkers en vastgoedmakelaars pikten de song op, net als de radiozenders en mijn dj-collega’s, waardoor het massaal werd gestreamd.

Peter Luts

nieuwe single

Met zijn nieuwe single ‘Hold On To The Light’ trekt Peter Luts opnieuw de brede, mainstream kaart. “Ik vind het zalig om positive vibes en een goed gevoel met mensen te kunnen delen. Of dat nu met muziek is of achter de draaitafels, dat is mij om het even. Na ‘One Of These Nights’ werkte ik voor mijn nieuw single opnieuw samen met Forêt, die de zang voor haar rekening neemt. Haar stem past perfect bij wat ik zelf omschrijf als een eigentijdse, easy-cheasy en lekker in het oor liggende song (lacht). De summervibes van Ibiza en de zweverige Trance-feel hebben me geïnspireerd.

Hold On To The Light’ van Peter Luts en Forêt verschijnt op het Be Yourself-label en  is vanaf deze week digitaal beschikbaar. “De reacties zijn zo positief en uiteenlopend, dat we niet konden kiezen en beslist hebben om zowel de ‘radio’ als de ‘remote’-edit als nieuwe single te promoten. Een dubbele promorelease en daarom zijn beide versies ook digitaal beschikbaar.”, zegt Peter Luts enthousiast.

Het bericht Peter Luts lanceert ‘Hold On To The Light’ verscheen eerst op Belg.be.

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Door PVDBD

Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte

Yvan Guilini (Winter Memories)doorbreekt na 25 jaar de stilte de stilte. De 74-jarige Yvan Guilini heeft opnieuw de smaak te pakken. “’Mélancolie’ is de voorbode van mijn nieuw album dat in het najaar verschijnt!”. Slechts een paar noten volstaan om ‘Winter Memories’, de tijdloze compositie en evergreen van Yvan Guilini, te herkennen. Voor de instrumentale virtuoos betekende het in 1976 zijn internationale doorbraak. In België alleen al verkocht hij destijds meer dan 100.000 singles en schoven er meer dan 50.000 stuks van het gelijknamige album over de toonbank. Met zijn eigen sound, een mix van Jazz en Klassiek, draaide ‘The King of Hammond’ nog een tijdje succesvol mee. Net als Marva verdween hij 25 jaar geleden in de anonimiteit, toen hij z’n instrumenten verkocht en de deuren van z’n studio achter zich dichttrok.

Componeren

Carolina, zijn enige dochter, bleef bij hem aandringen. “Ik heb het nooit kunnen en willen begrijpen waarom het ineens gedaan was. Ik heb altijd gezegd: “papa, jij hebt zo’n talent. Ga je dat nu werkelijk laten liggen en daar niets meer mee doen?”. “Lange tijd vielen mijn woorden in dovemans oren, tot ik op een gegeven moment zag dat hij weer goesting begon te krijgen om muziek te maken. Toen ik hem 3 jaar geleden een synthesizer gaf, was hij zo blij als een klein kind. Ik zag hem herleven en de voorbije 2 jaar heeft hij alles weer opgebouwd. Hij is ook terug beginnen componeren. ‘Mélancolie’ is de eerste single die uitkomt op mijn platenlabel en in het najaar volgt zijn album. Wie kan zeggen dat hij op z’n 74ste een comeback maakt? Voor hem is het menens, want hij droomt er hardop van om straks opnieuw te kunnen gaan optreden. Zo groot is zijn goesting en drive!”.

Yvan Guilini

Yvan Guilini is een rasechte West-Vlaming. Hij werd in Brugge geboren, maar ondertussen woont hij al bijna 7 jaar in het mooie Wenduine. Z’n verzorgde handen verraden op geen enkel moment dat hij al 25 jaar meedraait in de afbraaksector. “Ik werk in onderaanneming en net als bij de meeste zelfstandigen, zijn mijn dagen te kort, zeker nu ik de passie voor muziek weer heb ontdekt.” Op z’n 3de speelde hij reeds piano en 10 jaar later gaf hij al zijn eerste publieke optreden, wat hem aanbiedingen van gevestigde namen in de muziekwereld opleverde. Het was geen brommer of auto, maar wel het legendarische B-3 Hammondorgel dat zijn leven veranderde, toen hij dit voor z’n 18de verjaardag kreeg. Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. ‘The King of Hammond’ werd door de manier en de unieke snelheid waarmee hij de baspedaal bespeelde, een voorbeeld voor velen. “In België heb ik 2 prijzen gekregen voor mijn stijl en muziek. Dat was in 1969, het jaar dat ik terugkwam van mijn wereldtournee. Samen met ‘Dutch Broadcasting Company’ bracht ik dat jaar 2 LP’s uit met populaire Jazzmuziek en traden we op in meer dan 28 landen.”

Comeback

De grote doorbraak van Yvan Guilini kwam in 1976 met zijn wereldhit ‘Winter Memories’. Ook ‘Romantica’, ‘Long Time Ago’ en ‘Jet Fly Me To Japan’ tikten aan bij het publiek en na zijn succesvolle doortocht op Jazz Bilzen, gaf de BRT hem in 1977 een eigen, wekelijkse radioprogramma. 8 Jaar lang speelde hij op zaterdagochtend voor de razend populaire BRT Top 30 eigen songs en versies van de grootste hits van dat moment. Niemand snapt wat hem bezielde toen hij 25 jaar geleden besloot om ermee te stoppen. “Ik had nood aan frisse lucht en een nieuwe uitdaging, en die vond ik in de afbraakwerken. Jarenlang leefde ik opgesloten, zat ik in de studio’s, de concertzalen of op het vliegtuig en plots was er de buitenlucht, en kon ik met mijn handen werken.

Carolina

Mijn dochter was ontgoocheld toen ik ermee ophield. Ik dacht dat ik er klaar mee was, maar diep vanbinnen smeulde er nog steeds veel liefde voor de muziek. Carolina bleef aandringen. Als we elkaar zagen begon ze erover te zagen (lacht) en hoe spijtig ze het allemaal vond. Op een gegeven moment zei ze: “Papa, je bent nooit te oud om opnieuw te beginnen. De Guilini’s zijn een sterk geslacht dat  lang meegaat. Kijk naar jouw vader. Die werd 96!” Uiteraard heeft me dat aan het denken gezet en toen ze mij een paar jaar geleden een synthesizer gaf, heb ik die liefde herontdekt.” Op Game Records, het platenlabel van z’n dochter, maakt Yvan Guilini op zijn 74ste eindelijk zijn comeback. “’Winter Love’ kwam 8 jaar geleden uit als fait divers en is niet te vergelijken met de huidige producties. Zijn eerste nieuwe song componeerde hij 3 jaar geleden.

Yvan Guilini

Nostalgie

Maar de laatste 2 jaar – nadat zijn vingers terug soepel werden en hij zijn unieke ‘Hammond-techniek’ weer onder de knie kreeg – is het echt begonnen. Sindsdien is hij niet meer gestopt. Naast zijn legendarische Hammond B-3 heeft hij ondertussen al 4 muziektoestellen staan in zijn studio. ‘Mélancolie’ is meer dan nostalgie. Het is Yvan Guilini op z’n best, met internationale livemuzikanten, waardoor de nieuwe nummers stuk voor stuk grote producties zijn. Op een eigentijdse manier charmeert hij mensen met de typische muziek zoals ze die van hem gewoon zijn. Mijn vader is inderdaad terug op topniveau. Voorlopig combineert hij de muziek met zijn afbraakwerken, maar hij heeft al aangegeven dat hij terug veel goesting heeft om te gaan optreden. Hoe meer volk, hoe liever en niet vergeten dat hij ooit optredens en opnames heeft gedaan met een orkest van 70 man. Hij zou nog ‘ja’ zeggen als ze hem bellen voor ‘The Proms’.”

De nieuwe single ‘Mélancolie’ van Yvan Guilini verschijnt op Game Records en is vanaf nu digitaal beschikbaar. Zijn nieuwe album verschijnt in het najaar.

‘Mélancolie’, de nieuwe single van Yvan Guilini, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht Yvan Guilini (Winter memories)doorbreekt na 25 jaar eindelijk de stilte verscheen eerst op Belg.be.

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona

Door PVDBD

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door corona. Daarom zetten het Lokaal Bestuur Blankenberge en WP Hotels & Events hun schouders onder een project. Dat moet het mogelijk moet maken voor de inwoners, tweedeverblijvers en (meerdaagse) bezoekers om hun strandbed online te reserveren. Schepen van Strandconcessies, Benny Herpoel: “Vanuit de logiessector kregen we het signaal dat er bij hun gasten onzekerheid bestond over beschikbare plaatsen op het strand. Vanuit deze bezorgdheid ontstond het idee bij enkele lokale ondernemers van Blankenberge om een online platform te ontwikkelen.

Bestuur

Het bestuur zet graag mee de schouders onder dit project. Wie deze zomer een verblijf in Blankenberge boekt kan meteen ook een strandbed erbij boeken. Het is een win-win voor iedereen. We bieden de bezoeker zekerheid van een plaatsje op het strand om te zonnebaden. Voor de logiessector is het een extra service die ze kunnen aanbieden aan hun klanten. En ook voor de strandbars biedt het tal van mogelijkheden.”

WP Hotels & Events

Zaakvoerder van WP Hotels & Events Ben Van den Keybus: “Met onze expertise in ticketing voor evenementzalen en de nood die wij voelden bij de hotelgasten, hebben wij de handen in elkaar geslagen met het Lokaal Bestuur van Blankenberge om dit platform te ontwikkelen. Het was voor het hele team een race tegen de klok, maar we zijn trots te kunnen zeggen dat wij vandaag online zijn.” Enerzijds is er het ‘vrije strand’, daar kunnen dagjestoeristen terecht in afgebakende bubbels. Hiervoor hoeft men niet te reserveren. Wie eerst komt heeft plaats. Anderzijds kan je voor een strandbed terecht bij de verschillende strandbars.

On line reserveren

Bezoekers kunnen surfen naar www.strandbars.com. Via dit nieuwe reservatiesysteem van thuis uit een boeking te maken. Om te vermijden dat alles van ver op voorhand volgeboekt zou zijn, worden gedane boekingen niet terugbetaald. Zo worden meteen ook annulaties wegens slecht weer uitgesloten. Om het voor de strandbarhouder van Blankenberge overzichtelijk te houden worden de reservaties telkens de dag voordien om 22 uur afgesloten. Zonnebaders kunnen zich nog steeds de dag zelf ter plaatse aanbieden en in functie van de beschikbaarheid nog een plaatsje bemachtigen. Het boekingsplatform biedt de strandbars van Blankenberge ook de mogelijkheid om extra producten zoals parasols, windzeilen, handdoeken, etc… aan te bieden.

Contact tracing

Daarenboven worden tijdens het boekingsproces de contactgegevens (van de hoofdboeker van de ‘bubbel’) verzameld. Wat ‘contact tracing’ in tijden van corona mogelijk zal maken. Iedereen is het erover eens dat het geen zomer zal zijn zoals vroeger. Wij vragen ons echter af hoe iemand een stoel, parasols, windzeilen, handdoeken, etc kan reserveren als die niet over de moderne communicatiemiddelen beschikt? Heeft het bestuur van Blankenberge daaraan gedacht?

 

 

Het bericht Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona verscheen eerst op Belg.be.

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen

Door PVDBD

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen door Belgische band Uncle Phil

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen, door coronatijd. Maar we zijn stilaan terug op weg naar het normale leven. De terrasjes kunnen opnieuw gevuld worden en de zonneschijn krijgen we er gratis bij. “We’re dancing like in a dolce vita” zou Ryan Paris zeggen. Woorden waarmee hij in 1983 één van de grootste zomerhits aller tijden scoorde. ‘Dolce Vita‘, zijn nummer dat het klein geluk verheerlijkt is vandaag, 37 jaar later, meer dan ooit relevant. En dat dacht de Belgische band Uncle Phil ook. De terugkeer van ʼt schoon leven is dan ook het ideale moment om een hedendaagse remix van deze Italo Disco hit uit de jaren 80 op de wereld los te laten.

Uncle Phil

De zomerse vibe van toen, de sound van vandaag

Uncle Phil, de band die met hun bewerking van ‘Crazy in Love’ van Beyoncé en Jay-Z meer dan 100.000 streams behaalde op Spotify, haalde deze keer de 80’s-classic door de blender. Het resultaat van Uncle Phil is een frisse combinatie van dance en funk, waaraan de juiste dosis Ibiza-beats werden toegevoegd. “Het eindresultaat van onze dance/funk-versie van ‘Dolce Vita’ ligt in lijn met de sound die we normaal live brengen. Nu we even niet kunnen gaan optreden, proberen we op deze manier een beetje party naar de mensen te brengen.

Een dansje in je bubbel kan geen kwaad, toch? Het is even doorbijten, maar we zitten allemaal in dezelfde storm die we nu eenmaal moeten trotseren. In onze band proberen we steeds van alles het beste te maken. We zijn dan ook optimistisch en geloven in het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’. Die positieve boodschap willen we ook met onze nieuwe single brengen. Ooit was het voor ons een doel om een eigen nummer uit te brengen. Nu we deze mijlpaal behaalden, kunnen we verder dromen. Graag willen we eens een show in het buitenland spelen. Een optreden in een hippe beachbar in Ibiza past perfect in dat plaatje”, zegt een glimlachende Tina Schoutens, zangeres bij Uncle Phil.

Videoclip

Ook voor de clip werden kosten noch moeite gespaard. De geanimeerde clip van de hand van Cinema 4D artiest Peter Serruys (@mr_eightyone), toont het verhaal van een speelgoedflamingo die een speelgoedhond probeert te versieren door de moves van een echte balletdanseres te imiteren. Op het einde van de clip vliegen de figuren terug de wijde wereld in. Toevallig is dat alleszins niet.

‘Dolce Vita’, de nieuwe single van Uncle Phil, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Het bericht 80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen verscheen eerst op Belg.be.

❌