[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Metro : must read

Met dit kussen heb je nooit meer last van een slapende arm

Door Koen De Nef

Heerlijk relaxen met je hoofd op je kussen en je arm eronder kan deugd doen, maar soms gebeurt het dat als je wakker wordt, je arm een tijdje nodig heeft om weer tot leven te komen. Wel, dat ‘probleem’ is nu verleden tijd.

Het Amerikaanse koppel Bob en Shirley houden ervan om lepeltje-lepeltje naast elkaar in slaap te vallen terwijl Bob zijn arm onder het hoofdkussen van Shirley houdt. Of andersom. Het gevolg was dat ze vaak met een slapende arm te maken hadden, dus zochten ze naar een oplossing om daar voor eens en voor altijd komaf mee te maken.

Boogvorm

En toen zag de ‘Coodle pillow’ het levenslicht. Het kussen heeft een boogvorm met binnenin vier plastieken ‘ribben’ om de tunnelvorm te behouden. Daar past een arm precies in zodat die nooit meer hoeft te verslappen als jij – of iemand anders – op je arm ligt.

Het kussen is met 58 euro relatief duur, maar het is dan ook een ‘specialleke’. Je kan de ‘Coodle pillow’ HIER bestellen.

Coodlepillow.com

Het bericht Met dit kussen heb je nooit meer last van een slapende arm verscheen eerst op Metro.


IN BEELD. Venetië bezoeken in de winter is een wereld van verschil

Door Koen De Nef

De meeste mensen bezoeken Venetië in de zomer, maar een Nederlandse fotograaf geeft hen ongelijk met deze magische foto’s.

Fotograaf Albert Dros bezocht enkele jaren geleden de ‘Stad van het Water’ in de zomer. Wat hem het meest is bijgebleven van die trip, is de overvloed aan toeristen. Zonde, want zo kon hij niet genieten van de schoonheid van de Italiaanse prachtstad.

Rustgevende leegte

Onlangs deed hij een nieuwe poging, maar deze keer dus bij wintertemperaturen. Groot was zijn verbazing toen hij in een nagenoeg verlaten Venetië belandde. Het is dus duidelijk dat de dertig miljoen toeristen die Venetië jaarlijks aandoen, opteren voor een ander seizoen dan de winter.

De Nederlandse fotograaf kon zijn visuele fantasie de vrije loop laten en dat leverde enkele adembenemende foto’s op. “Tijdens zonsop- en ondergang was er buiten mij niemand te bespeuren op de meest populaire plaatsen, zoals de De Ponte dell’Accademia. Overdag kwam je hier en daar iemand tegen op de bekende pleinen, maar in de wandelgangetjes zag ik amper iemand. Het was heerlijk om zo vrij je ding te kunnen doen”, klinkt het.

Authentiek Venetië

Albert raadt dan ook iedereen aan om Venetië een kans te geven in het winterseizoen. Niet alleen omdat het er dan niet bulkt van de toeristen, maar ook omdat de weersverschillen – van regenachtig over mistig tot blauwe hemel – een charmante en romantische sfeer creëren.

Bovendien krijg je de kans om de normale gang van het stadsleven te gadeslaan. “Ik zag kinderen naar school wandelen in het centrum van de stad en ik kwam lokale verkopers tegen die hun ding deden op straat. Ik leerde kleine cafeetjes kennen die de bewoners me aanbevolen, en restaurants waar ze lokale gerechten aanbieden. Allemaal dingen die ik tijdens mijn trip in de zomer niet kon ervaren door de overdosis aan toeristen”, vertelt hij. En als dat je niet kan overtuigen, doen de veel goedkopere hotelprijzen in het winterseizoen dat misschien wel.

Hieronder enkele magische kiekjes die Albert Dros tijdens zijn wintertrip maakte. Om de volgende foto’s te zien, klik je op het pijltje naar rechts.

Het bericht IN BEELD. Venetië bezoeken in de winter is een wereld van verschil verscheen eerst op Metro.


Deze steen ligt bovenop het water. En het is geen Photoshop!

Door Koen De Nef

Wat kan de natuur toch prachtig zijn. In Siberië heeft een steen zich onder invloed van de weersverschijnselen bovenop een bevroren meer gewerkt.

Het adembenemende tafereel speelde zich af op het Baikalmeer, in het zuiden van Siberië. Het gigantische meer is met zijn 31.500 km² ongeveer even groot als België en daarmee het grootste zoetwaterreservoir ter wereld.

In de zomer schommelt de temperatuur er rond de 14 graden Celsius, in de winter ligt het gemiddelde op -19 graden. Daardoor is het Baikalmeer in de winter volledig bevroren aan de oppervlakte, met een gemiddelde ijsdikte van een meter.

Natuurlijk kunstwerk

De steen in onderstaande foto is op het bevroren water terechtgekomen door de hevige wind. De zon heeft er vervolgens voor gezorgd dat het ijs rond de steen is beginnen smelten.

Maar aangezien de zon niet goed onder de steen geraakt én het net onder de steen kouder blijft dan rond de steen, bevindt hij zich hoger dan de gesmolten ijsoppervlakte. Dat levert een prachtig natuurlijk kunstwerk op.

Reddit

Het bericht Deze steen ligt bovenop het water. En het is geen Photoshop! verscheen eerst op Metro.


Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar

Door Camille Van Puymbroeck

Is er iemand die nog uit kan aan de modegrillen van de laatste tijd? Het lijkt haast alsof we massaal enkele decennia terug in de tijd willen gaan. Buffalo’s, crop tops, jeans met lage taille en nu ook haarspeldjes. Ons doet het meteen denken aan onze kindertijd, maar volgens de fashionista’s van deze wereld is dat niet per se terecht.

Op de catwalk

Op Instagram heb je het haaraccessoire de laatste tijd waarschijnlijk al zien voorbijkomen. En ook tijdens de modeshows waren ze overal aanwezig. Onder andere Chanel, Versace, Gucci en Alexander Wang stuurden hun modellen ermee de catwalk op. Beetje bij beetje verschijnen ze nu in de winkelrekken zodat ook wij, gewone stervelingen, er eentje kunnen aanschaffen.

Volwassen vrouw of kleuter?

Het is een trend die we maar al te graag aan onze outfit zouden willen toevoegen. Want eerlijk is eerlijk, het is toch wel handig als je haar niet constant voor je ogen valt. En dan is zo’n speldje natuurlijk ideaal. De vraag is alleen: hoe draag je zo’n ding? Je wil er immers niet uitzien als een kleuter, maar als een volwassen vrouw die haar zaakjes en stijl op orde heeft.

Zo draag je het

Op het werk kan je best een haarspeld dragen, maar zorg er dan voor dat de rest van je outfit sober is. Dan kan zo’n accessoire net een beetje vrolijkheid toevoegen. Wil je het liever casual houden? Steek er dan een paar verschillende door elkaar in je kapsel voor een speelse look. Voor een date of een avondje op restaurant kies je dan weer beter voor een wat groter, chiquer exemplaar. Steek ongeveer de helft van je haar naar achteren voor een gekleed effect.

1 of 6
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
Zara
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
Lelet NY via Net-A-Porter
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
Asos Design via Asos
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
Valet via Net-A-Porter
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
& Other Stories
Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar
Pico via De Bijenkorf

Het bericht Herbeleef je kindertijd: steek eens speldjes in je haar verscheen eerst op Metro.Door de pil kunnen vrouwen anderen niet inschatten

Door Camille Van Puymbroeck

De pil is een raar beestje. Wereldwijd zitten zo’n 100 miljoen vrouwen aan het anticonceptiemiddel en toch is er nog weinig geweten over de gevolgen ervan. Wat doet de pil met je gezondheid? En hoe zit het met emoties? Een nieuw onderzoek van de Universität Greifswald schept duidelijkheid.

Complexe emoties

Het onderzoek wordt gevoerd door wetenschappers van de Duitse Universität Greifswald en staat onder leiding van Alexander Lischke. De onderzoekers namen 95 vrouwen onder de loep; 42 van hen namen de pil. “We verwachtten dat de onderlinge verschillen miniem zouden blijken, dus ontwikkelden we een systeem waarbij de deelnemers complexe emoties bij anderen moesten herkennen. Beide groepen hadden geen moeite met voor de hand liggende emoties, maar zij die de pil namen ondervonden moeilijkheden bij de meer complexe.”

Empathie

Ze hadden met name moeite met fierheid, minachting en eigendunk. Onderzoekers wijten dat aan het feit dat de pil invloed heeft op het oestrogeen- en progesterongehalte van de vrouwen. De pil beïnvloedt de hersenen en zorgt ervoor dat zij die het contraceptiemiddel nemen 10% meer moeite ervaren bij het interpreteren van gelaatsuitdrukkingen. En dat heeft dan weer gevolgen voor het vermogen tot empathie. “Meer dan 100 miljoen vrouwen nemen orale anticonceptie, maar toch weten we weinig over de invloed ervan op hun emoties en hun gedrag. Dokters leggen steeds de nadruk op de positieve gevolgen, zoals het plannen van de maandstonden en het verminderen van acné. Maar er zou ook meer nadruk moeten liggen op de negatieve kantjes”, aldus Lischke.

De onderzoekers geven aan dat verder onderzoek nodig is vooraleer er een verandering moet komen in het voorschrijven van de pil. Toch wijst Lischke op het gevaarlijke verband tussen het nemen van de pil en het onderhouden van intieme relaties.

Het bericht Door de pil kunnen vrouwen anderen niet inschatten verscheen eerst op Metro.Zo beantwoord je de vijf meest gestelde sollicitatievragen

Door Camille Van Puymbroeck

Solliciteren zorgt voor heel wat stress. Van “Wat doe ik aan?” tot “Heb ik de job?” en alles daartussen. Vaak komen er tijdens zo’n gesprek ook lastige vragen aan bod. Ze verwachten dat je een slim antwoord geeft terwijl jij zit te bibberen van de spanning. Dit zijn alvast de vijf meest gestelde vragen, inclusief handleiding.

1. Wat spreekt je aan in de functie?

Het belangrijkste hier is om te tonen dat je je huiswerk hebt gedaan. Laat zien dat je wat kent van het bedrijf en de specifieke functie. Vervolgens is het tijd om jezelf te verkopen. Link enkele (geen tientallen) van je sterke punten aan functiegebonden competenties. Zo laat je zien dat je weet waarom je voor de functie solliciteert en dat je selectief bent wat betreft sollicitatiegesprekken. Je toekomstige baas hoeft echt niet te weten dat je je cv ook bij de plaatselijke koffiebar hebt binnengebracht.

2. Waarom verlaat je je huidige job?

Wees eerlijk, maar ga niet je hele levensverhaal vertellen. Overdrijf dus niet met details. Probeer om vooral op de toekomst in plaats van op het verleden te focussen. Leg uit wat je hoopt te bereiken, wat je daarvoor wil doen en waarom deze job daarvoor geschikt is.

3. Wat zijn je sterke en je zwakke punten?

Deze vraag sluit wat aan bij de eerste. Hier kan je echter nog specifieker ingaan op je kwaliteiten, maar probeer ervoor te zorgen dat die jobgerelateerd zijn. Wat betreft zwakke punten kies je best voor een specifiek ding. Wees eerlijk, leg uit waarom je daar moeite mee hebt en wat je doet om het op te lossen. Let er wel op dat dat negatieve kantje niet fataal is voor de job in kwestie.

4. Hoe ga je om met conflicten op de werkvloer?

Diplomatie is hier cruciaal. Ga niet in op eindeloze conflicten tijdens je vorige job want dat speelt niet bepaald in je voordeel. Probeer daarentegen aan een professionele conflictsituatie te denken die je in het verleden hebt opgelost.

5. Hoe zouden je vorige baas en collega’s je omschrijven?

Je nieuwe werknemer kan informatie inwinnen bij je vorige baas, dus liegen is uit den boze. Probeer om enkele van je eigenschappen op te lijsten die je vorige werknemer als positief heeft ervaren. Welke karakteristieken kwamen goed van pas tijdens je vorige job? Wat was jouw bijdrage aan het bedrijf? Focus daarop en probeer zo realistisch en waarheidsgetrouw mogelijk te zijn.

Het bericht Zo beantwoord je de vijf meest gestelde sollicitatievragen verscheen eerst op Metro.Middagdipje op het werk? Zo voorkom je het

Door Chloe Festraets

Ben je na de lunch ook zo vermoeid en minder productief? Dan ben je zeker niet alleen. Toch zijn er enkele tips om na je middagpauze productief te blijven.

Je hebt net gegeten en je productiviteit is ver zoek. Dan zitje in een zogenaamde foodcoma, het vermoeide gevoel na het eten. Ons verteringsproces is erg zwaar voor ons lichaam. Wil je een middagdipje vermijden? Houd dan rekening met de volgende tips.

Ontbijt

Ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Kies best voor een voedzaam ontbijt en probeer snelle koolhydraten te vermijden. Die zorgen voor een piek in de bloedsuikerspiegel, waarna er insuline wordt geproduceerd. Dat beïnvloedt dan weer de productie van slaaphormonen. Vermijd ook overeten, het kost je lichaam namelijk veel energie om al dat voedsel te verteren.

Snack overdag

Om dat overeten te voorkomen eet je beter meerdere kleine maaltijden per dag. Zo zit je minder vaak met een hongergevoel. Probeer uiteraard gezond te snacken. Fruit of noten zijn ideaal, suikers vermijd je liever.

Ga naar buiten

Zorg dat je genoeg buitenlucht binnenkrijgt, die geeft je energie. Bovendien kan een gezellige wandeling met de collega’s tijdens je pauze de spijsvertering bevorderen.

Drink voldoende

Vergeet koffie. Drink voldoende water doorheen de dag. Zet een fles water op je bureau zodat je er regelmatig aan herinnerd wordt.

Plan je dag

Plan al je zware taken in de voormiddag. Indien je na al de bovenstaande tips nog steeds last hebt van een middagdipje, kan je de luchtigere taken houden voor dat moment. Op die manier kan je eten verteren zonder dat je er al te veel last van hebt.

Het bericht Middagdipje op het werk? Zo voorkom je het verscheen eerst op Metro.Chinese vlogger komt om het leven bij sprong van brug

Door Aaron Verbrugghe

Het internet kan niet alleen informatief of entertainend, maar ook dodelijk zijn. Dat ondervond een Chinese vlogger die met een gedurfde sprong van een brug zijn populariteit hoopte op te vijzelen. Hij landde in ondiep water en stierf voor de camera.

De 28-jarige Li nam een duik vanaf een verkeersbrug in de stad Shaoxing, in het oosten van het land. Hij had de diepte van het water echter overschat en viel met zijn hoofd tegen de stenen onder het wateroppervlak.

Kok in het dagelijkse leven

Volgens Chinese media wilde de man, die in het dagelijks leven kok was, beroemd worden door live video’s uit te zenden via de app Kwai. “Hij zei dat hij zijn baan zou opzeggen zodra hij populair genoeg was. Hij wilde zich dan alleen nog toeleggen op live streaming”, aldus de cameraman die de fatale sprong vastlegde.

Val van wolkenkrabber

Li is niet de eerste Chinese filmpjesmaker die het leven laat door een mislukte stunt. De krant South China Morning Post memoreert bijvoorbeeld hoe de populaire vlogger Wu Yongning eind 2017 van een wolkenkrabber viel. Hij filmde zichzelf terwijl hij het gebouw in de stad Hunan beklom.

Het bericht Chinese vlogger komt om het leven bij sprong van brug verscheen eerst op Metro.


OuderMetro : must read

Pendelaar Dries: “Mensen zijn totaal niet rationeel”

Door Janne Vandevelde

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Dries Vaesen, een 22-jarige postgraduaatstudent Belgian Advertising School.

ZICHT

De psychologie van mensen fascineert me. Hoe je bijvoorbeeld bedrogen kan worden door je eigen zicht. Je kan in een oogopslag iets zien, dat er niet echt is, omdat je hersenen het beeld aanvullen. Zoals stereotypering ons beeld van een persoon kan aanvullen. Ik loop stage in behavioural design strategie. Mensen doen altijd zo weinig mogelijk moeite om hun doelen te bereiken. Als je iets ontwerpt moet je het gebruikers dus zo makkelijk mogelijk maken. Mensen zijn niet rationeel, zoals vaak aangenomen wordt.

GEHOOR

Tijdens mijn opleiding communicatiewetenschappen, heb ik stage gelopen bij een platenlabel. Ik wilde heel graag aan de slag in de muziekwereld, maar ik had schrik om mijn passie voor muziek te verliezen door erin te werken. Ik wilde mijn liefde voor muziek daarvan vrijwaren. Daarom heb ik beslist om het als hobby te houden. Door mijn stages heb ik de balans kunnen opmaken. Ik wil graag verder in de richting van wat ik nu doe, zeker als ik mijn passie voor psychologie er nog meer aan kan koppelen.

SMAAK/SPRAAK

Ik vind het heel leuk om uitgebreid te koken, maar jammer genoeg heb ik weinig tijd om dat ook vaak te doen. Ik pendel tussen Gent waar ik stage loop, Antwerpen waar ik studeer en Brussel waar ik woon. Meestal ben ik pas laat thuis. Ik probeer wel gezond te eten. In het weekend bereid ik dan bijvoorbeeld al wat gerechten voor tijdens de week of ik maak soep voor een paar dagen. Ik deel een appartement met twee vrienden, maar het lukt niet altijd om ook samen te eten of te koken. Dat is wel jammer.

REUK

Sommige geuren kunnen me echt tot rust brengen, daar hou ik wel van: eucalyptus bijvoorbeeld. Ik heb ook geurstokjes en wat geurkaarsen die ik ‘s avonds graag aansteek. ‘Black oudh’ is een geur die ik heel graag ruik, een oosters parfum met houtachtige noten. Niet dat ik meteen de kaarsen aansteek als ik thuiskom, maar wel ‘s avonds als ik even niets meer moet doen. Frisgewassen lakens hebben ook zo’n rustgevende geur. Ik slaap dan echt beter. Het is zoiets kleins waar ik echt blij van kan worden.

TAST

Vroeger was ik altijd redelijk afstandelijk als ik nieuwe personen ontmoette. Zelfs bij mensen die ik kende, was er wat afstand. Nu ga ik mensen steeds vaker en ook steeds liever echt begroeten. Ik merkte dat als anderen dat bij mij doen, ik meteen een ander gevoel heb bij die persoon. Dat gevoel wil ik zelf ook teweegbrengen. Dat is iets heel bewust geweest. Nu experimenteer ik wat hoe ver ik daarin kan gaan: geef ik een hand of een kus? Uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit, als je maar iets doet.

ZESDE ZINTUIG

Ik kan heel goed mijn plan trekken, in eender welke situatie. Dat is iets waar ik op hamer voor mezelf. Ik ben ook iemand die altijd dingen opzoekt en gaat nadenken voor ik hulp ga zoeken of begin te panikeren. Die zelfstandigheid is van jongs af aan gegroeid. Op mijn dertiende ging ik voor de eerste keer naar Pukkelpop, met oudere vrienden. In de Boiler Room wist ik even niet wat te doen, ik durfde nog niet echt te dansen. Maar even later doe je gewoon mee. Zo is het leven ook, trek je plan en go with the flow.

Tekst Pieter Lantsoght, Foto Janne Vanhemmens

Het bericht Pendelaar Dries: “Mensen zijn totaal niet rationeel” verscheen eerst op Metro.Een op de drie millennial-koppels leerden elkaar kennen via datingapp

Door Chloe Festraets

Datingapps worden steeds populairder. Dat blijkt uit een enquête van het Millennial Intelligence Center, een samenwerking tussen Newsmonkey en onderzoeksbureau WHY5Research. Een op de drie ondervraagden die in een relatie zitten, hebben elkaar leren kennen via een datingapp. Mannen en vrouwen hebben wel zo hun eigen redenen om de apps te gebruiken.

De enquête toont ook aan dat swipen en liken niet zinloos is. Uit de bevraging van 768 respondenten tussen 16 en 40 jaar blijkt dat één op de drie koppels elkaar leerden kennen via een datingapp. Verder had ook twee derde van alle ondervraagden (ongeacht hun huidige relatiestatus) ooit een datingapp op z’n smartphone. Bij een op drie is dat nog steeds het geval.

Verschil tussen vrouwen en mannen

Maar waarom gebruiken zo veel millennials datingapps? Dat is lang niet enkel om een lief te vinden. Zo blijkt uit de resultaten van de enquête ook duidelijk dat veel millennials datingapps gebruiken voor de fun of uit nieuwsgierigheid. Opvallend genoeg zijn de beweegredenen van mannen en vrouwen sterk uiteenlopend.

Vooral heel wat vrouwelijke respondenten (63 procent) geven aan dat ze datingapps gebruiken voor het plezier. Ook bij mannen is dat een belangrijke reden om de apps te gebruiken. Toch ligt het percentage bij hen een stuk lager: 49 procent. Vrouwen gaven bovendien opvallend vaker aan dat ze “uit interesse” op datingapps zitten (51 procent). Ze willen zien hoe de apps werken en wie er zoal op zit.

Mannen blijken een duidelijker doel voor ogen te hebben. 35 procent van de ondervraagde mannen wil wel eens een nachtje van bil en 63 procent is op zoek naar een partner. Daarentegen is slechts 10 procent van de vrouwen op zoek naar een onenightstand en zoekt 49 procent naar een serieuze vlam. Een opvallend verschil waar je zelf conclusies uit mag trekken…

Het bericht Een op de drie millennial-koppels leerden elkaar kennen via datingapp verscheen eerst op Metro.Familie overleden dictator heeft 15 dagen om nieuwe begraafplaats te kiezen

Door Aaron Verbrugghe

De opgraving van het stoffelijk overschot van de Spaanse dictator Francisco Franco is binnenkort een feit. De Spaanse regering heeft de familie van de overleden dictator vijftien dagen de tijd gegeven om een nieuwe begraafplek te zoeken, verklaarde minister van Justitie Dolores Delgado.

Nadat het Spaanse parlement vorig jaar groen licht had gegeven voor de opgraving, stelde de familie van Franco dat de overblijfselen konden verhuizen naar de Almudena kathedraal in het centrum van Madrid. Dat werd door de regering echter resoluut geweigerd uit vrees dat de religieuze site zou uitgroeien tot een bedevaartsoord voor aanhangers van Franco en zijn fascistisch beleid.

Pedro Sanchez

Premier Pedro Sanchez had van bij zijn aantreden van de herbegrafenis van Franco één van zijn belangrijkste strijdpunten gemaakt. De monumentale grafsite van de dictator bevindt zich al meer dan vier decennia in de Vallei van de Gevallenen in de Sierra de Guadarrama, een veertigtal kilometer ten noordwesten van Madrid. Het mausoleum is tot op vandaag een bedevaartsoord voor sympathisanten van Franco en rechtsextremisten.

Dat was de regerende socialisten een doorn in het oog. Veel conservatieve politici en ook de familie van Franco hadden zich echter tegen de plannen van de regering-Sanchez uitgesproken, onder andere omdat het “oude wonden zou openrijten”.

Jarenlang gebakkelei

In Spanje wordt al decennialang geruzied over het mausoleum, dat vanaf 1940 in negentien jaar tijd door 20.000 Republikeinse dwangarbeiders uit de rotsen werd gehouwen. Naast Franco liggen bijna 40.000 strijders en soldaten begraven, die aan beide zijden tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) zijn gevallen.

Het bericht Familie overleden dictator heeft 15 dagen om nieuwe begraafplaats te kiezen verscheen eerst op Metro.Release nieuw album Ryan Adams uitgesteld na #metoo-aantijging

Door Aaron Verbrugghe
Universal, de platenmaatschappij van de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams, heeft de release van zijn nieuwe album uitgesteld. Dat doet het bedrijf nadat bekend werd dat zeven vrouwen hem hebben beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag.

 

De release van de plaat ‘Big Colors’ zou 19 april zijn. Er stonden nog twee platen van de artiest gepland voor dit jaar. Ook hebben drie bedrijven die apparatuur met de naam van Adams erop maken, de banden met hem verbroken en gezegd dat zijn naam van hun producten zal worden verwijderd.

#MeToo

Mandy Moore is een van de zeven vrouwen die donderdag tegenover The New York Times een boekje opendeed over Adams. Volgens Moore zou de 44-jarige acteur, met wie ze van 2009 tot 2016 getrouwd was, haar mentaal misbruikt hebben. “Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel”, aldus Moore.

Meisje van 13

Behalve Moore beschuldigen een aantal andere vrouwen hem van seksueel machtsmisbruik. Jonge talenten die hogerop wilden komen dienden voor Adams’ hulp seksuele diensten terug te geven. Weigerden ze dit, dan stopte hij met zijn hulp. Een vrouw was destijds nog maar een meisje van 13, toen Ryan haar begon te ‘helpen’.

Het bericht Release nieuw album Ryan Adams uitgesteld na #metoo-aantijging verscheen eerst op Metro.


Dress me London

Door Bruno Coppens

In Londen mag je de gekste dingen aantrekken en niemand die blikt of bloost. De eclectische stad en zijn stijliconen stellen ons ook nooit teleur. Denk aan Princess Diana en haar off-duty looks of aan de trendsettende outfits van Alexa Chung. Van high street tot vintage tot effortlessly cool… in Londen zie je werkelijk alles.
afrodite trevlopoulos @eyefrodite

Tip:
Heb je nood aan fresh inspiration? Hou dan het Instagramaccount @londonfashionweek in de gaten. De 69ste editie van LFW is vandaag van start gegaan en streetstyle fotografen klikken enkel voor de best geklede gasten.

Look1

Ruitjesjurk

Ginger
179,95 euro

Sneakers

Sandro
295 euro

BRAVE rugzak

Matt&Nat 
119,95 euro

Look2

Jeansbroek

Levi’s
119,95 euro

Handtas

HVSIK
69 euro

Top

Miss Selfridge 
28 euro

Sneakers

Ellesse 
110 euro

Look3

Blazer

mBym 
119,95 euro

Broek

mBym 
99,95 euro

Mini handtas

Missguided
15 euro

Laars

Dr. Martens 
205 euro

Look4

Enkellaars

Topshop 
125 euro

Oversized trui

Topshop Boutique 
80 euro

Hoedje

IVY REVEL 
13 euro

Rok

Monki 
35 euro

Het bericht Dress me London verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Zo verraste Kanye West zijn vrouw Kim Kardashian op valentijn

Door Chloe Festraets

Rapper Kanye West heeft alles uit de kast (en zijn portemonnee) gehaald om zijn vrouw Kim Kardashian te verrassen voor valentijn. Hij huurde namelijk saxofonist Kenny G in om bij hen thuis een serenade te komen spelen.

In de video die Kim deelde op haar Twitter-profiel zie je hoe de muzikant in een kamer stond gevuld met witte en rode rozen. Terwijl Kanye zijn vrouw de kamer in leidde,  speelde Kenny G een romantische serenade.

“De award voor beste echtgenoot gaat naar de mijne. Meest attente cadeau ooit”, schreef Kim op Twitter. De rapper pakt graag uit als het op cadeaus aankomt. In 2014 gaf hij de Kardashian-telg  duizend rozen na afloop van een concert op Valentijnsdag. Drie jaar later vierde hij de liefde met een muur van witte orchideeën.

NO BIG DEAL KENNY G IN MY LIVING ROOM!!! Happy Valentines Day 💋💋💋 pic.twitter.com/A1GD0UlEwu

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 14 février 2019

somewhere over the rainbow 🌈 pic.twitter.com/setzbsuGgI

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 14 février 2019

Best husband award goes to mine 🙋🏻‍♀️!!!! Most thoughtful gifts ever!!!! pic.twitter.com/X3g1iwXeJE

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 14 février 2019

Het bericht VIDEO. Zo verraste Kanye West zijn vrouw Kim Kardashian op valentijn verscheen eerst op Metro.


“Ik brak in bij mijn ex om mijn naaktfoto van zijn telefoon te wissen”

Door Koen De Nef

Een 30-jarige Australische vrouw heeft in een column toegegeven dat ze bij haar ex thuis inbrak om haar naaktfoto van zijn telefoon te halen. De dame had schrik dat hij verkeerde dingen zou doen met het kiekje.

Jana Hocking schrijft regelmatig columns voor de Australische website Whimn. In haar meest recente schrijfsel blikt ze terug op een memorabele avond van enkele jaren geleden.

Stiekem door het venster

Jana had net een punt achter haar relatie gezet, maar ze wist dat haar ex nog een naaktfoto van haar had waarop haar blote borsten te zien waren. Omdat haar ex het einde van hun relatie niet goed verteerd had, vreesde ze dat hij de bewuste foto uit wraak zou delen met de wereld. Dus besloot ze om iets te doen wat ze nooit van zichzelf verwacht had dat ze het zou doen.

Ze reed op een avond naar zijn huis en wachtte tot het laat genoeg was zodat hij zeker aan het slapen zou zijn. Ze kroop het venster van zijn kamer binnen, nam zijn telefoon en zocht de bewuste foto. Vervolgens verwijderde ze het kiekje en maakte ze zich uit de voeten.

Zwak moment

Haar gewaagde actie zette haar aan het denken. “Moeten vrouwen zoveel doorstaan om zichzelf te beschermen tegen het internet? Natuurlijk wilde ik niet dat mijn naaktfoto ooit door iemand anders gezien zou worden, maar daar stond ik niet bij stil toen ik hem de foto stuurde. Wat we delen met iemand op een moment dat – laten we eerlijk zijn – de hormonen de pan uit swingen, kan een enorme impact hebben op ons leven. Ik heb jammer genoeg meer dan genoeg expliciete foto’s van vrouwen gezien op de telefoon van enkele mannelijke vrienden. En ik ben er zeker van dat die vrouwen dat nooit gewild zouden hebben”, vertelt ze.

Geen herkenbare details

Met haar boodschap bedoelt ze niet dat vrouwen nooit meer een sexy foto naar hun vriendje mogen sturen, maar ze benadrukt de risico’s die daarmee gepaard gaan. “Uit een onderzoek van het Kinsey Institute is gebleken dat 23% van de mensen tussen 21 en 75 aangaven dat ze naaktfoto’s van hun vriend of vriendin gedeeld hebben met meer dan drie verschillende vrienden. Uiteraard moet een sexy foto naar je vriendje kunnen, maar mijn raad is dat je geen herkenbare details op de foto toont, zoals je gezicht of juwelen”, klinkt het.

Het bericht “Ik brak in bij mijn ex om mijn naaktfoto van zijn telefoon te wissen” verscheen eerst op Metro.


Vanaf nu loop je nooit meer verloren met Google Maps

Door Camille Van Puymbroeck

Google Maps is voor velen van ons de redder in nood. Dankzij de handige app hoeven we er niet langer reusachtige kaarten of andere onhandigheden bij te halen. Verloren lopen doen we desondanks allemaal wel nog eens, maar dat is binnenkort verleden tijd.

Augmented reality

Google kondigde het nieuwtje al aan in 2018: er zou een augmented reality-optie worden toegevoegd aan de app. Dat betekent concreet dat je smartphone gebruik maakt van je camera om je de weg te wijzen. Het enige wat je moet doen is je telefoon voor je houden en dan verschijnen er op de ene helft van het scherm live pijltjes die je tonen waar je naartoe moet. De andere helft blijft voorbehouden voor de ‘normale’ kaart. Dat betekent dat je nog minder reden hebt om te laat te komen “omdat je de weg kwijt was”.

Ongelukken vermijden

Een aantal uitverkorenen hebben nu al de kans gekregen om de nieuwigheid uit te testen. Onder andere David Pierce van ‘The Wall Street Journal’ mocht vrijuit z’n mening geven. “Het is alsof Google je in het echte leven een weg toont die niemand anders ziet. Al is het wel niet de bedoeling dat de augmented reality-functie de gewone manier van navigeren volledig overneemt”, aldus Pierce. Om ongelukken te vermijden, verdwijnt de live kaart na enkele minuten van het scherm. Kwestie van niet urenlang zonder opkijken op je telefoon te staren.

Remember that AR Google Maps thing from last year? It’s coming, and I tried it out — and wrote about how the way we navigate the world is changing in big ways https://t.co/6p8D02NwfE pic.twitter.com/IFvINGfdkB

— David Pierce (@pierce) February 10, 2019

Het bericht Vanaf nu loop je nooit meer verloren met Google Maps verscheen eerst op Metro.IN BEELD. Miley Cyrus onthult romantische huwelijksfoto’s

Door Chloe Festraets

Ter ere van Valentijnsdag heeft Miley Cyrus nog meer zoetsappige foto’s van haar bruiloft met Liam Hemsworth gedeeld op Instagram. Het stel trouwde drie maanden geleden, maar heeft al zo’n tien jaar een knipperlichtrelatie.

Vrienden van het koppel plaatsten in december al video’s en foto’s waarop een huwelijkstaart te zien was. Er hingen ook ballonnen waarop ‘Mr. en Mrs’ te lezen stond. Dit was genoeg bewijs voor veel fans, maar het stel bevestigde het nieuws pas drie dagen later door middel van een paar foto’s op Instagram.

(Lees verder onder foto.)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le


Aangezien hun drie maanden-jubileum toevallig op Valentijnsdag valt, besloot Miley om wat extra’s aan haar fans te tonen. Op de fotoreeks zien we drie kiekjes van het stel tijdens de ceremonie thuis en drie foto’s van Miley in een trouwjurk, inclusief boeket. “Dankjewel dat je altijd naar beneden buigt om met me te knuffelen… Ik beloof je dat ik altijd op mijn tenen zal staan om je halfweg tegemoet te komen! Ik hou van je, Valentijn!”, aldus Miley.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Thank you for always bending down to hug me … I promise I will always meet you in the middle on my tippiest toes! I love you Valentine! @liamhemsworth

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

My Valentine every single day ❤ @liamhemsworth

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

L❤VE YOU Valentine @liamhemsworth

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Miley Cyrus (@mileycyrus) le

Het bericht IN BEELD. Miley Cyrus onthult romantische huwelijksfoto’s verscheen eerst op Metro.


Spaanse premier kondigt nieuwe verkiezingen aan

Door Aaron Verbrugghe

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zoals verwacht vervroegde verkiezingen uitgeschreven voor het land. Eerder deze week kreeg de sociaaldemocraat de begroting niet door het kabinet heen.

De vervroegde verkiezingen zullen op 28 april plaatsvinden.

In een toespraak wees Sánchez erop dat de regering “hard heeft gewerkt” in de afgelopen maanden. De sociaaldemocratische minderheidsregering van Sánchez is nog maar acht maanden op de been.

Het lukte de premier woensdag niet om voldoende steun voor het begrotingsvoorstel te krijgen. Zijn minderheidsregering had steun nodig van de Catalanen, maar die bleef uit nadat de partijen er niet uit kwamen bij de onderhandelingen.

Zo wilden de separatisten een rechtsgeldig referendum over de onafhankelijkheid, maar dit wilde Sánchez niet toezeggen.

191 stemmen tegen begrotingsvoorstel

Dit resulteerde in 191 stemmen tegen het begrotingsvoorstel en 158 stemmen voor. Een van de parlementsleden onthield zich woensdag van stemming.

Na de stemming kondigde de premier een bijeenkomst met het gehele kabinet op vrijdag aan. Er werd toen al door meerdere bronnen dicht bij de regering gemeld dat de vervroegde verkiezingen uitgeschreven zouden worden.

Derde keer in vier jaar tijd

De partij van Sánchez, PSOE, heeft maar 84 van de 350 zetels in handen. De Partido Popular (PP) heeft 137 zetels en is daarmee dus nog de grootste partij van Spanje.

Een maand na de parlementsverkiezingen mogen de Spanjaarden weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de regionale verkiezingen.

Het is al de derde keer in krap vier jaar tijd dat de parlementsverkiezingen in Spanje plaatsvinden.

Het bericht Spaanse premier kondigt nieuwe verkiezingen aan verscheen eerst op Metro.Moeder springt voor zoontje om pijl van kruisboog te onderscheppen

Door Koen De Nef

Een Amerikaanse moeder heeft haar leven op het spel gezet om haar 14-jarige zoon te redden. Een pijl uit een kruisboog was voor hem bedoeld, maar de moeder sprong ervoor en kreeg de pijl in het aangezicht. Ze kan het verhaal gelukkig navertellen.

Janet Partain woont in Arkansas en merkte onlangs dat er een ongewenste bezoeker in haar huis was geweest. Ze wist meteen dat het om een oude bekende ging, ene Joseph Avellino. Die was net vrijgekomen uit de gevangenis, maar de twee kenden elkaar al een tijdje.

Leven van zoon gered

Janet besloot maandag om naar het huis van Joseph te rijden en hem met de diefstal te confronteren. De 34-jarige moeder nam haar 14-jarige zoon en twee neefjes mee.

Toen ze arriveerde aan het huis van Joseph, maakte ze hem duidelijk dat ze niet wilde dat hij nog op haar eigendom kwam. “Ik ga jullie allemaal neerschieten”, reageerde de 34-jarige man dreigend. Vervolgens richtte hij zijn kruisboog op het zoontje van Janet, die hem uit de weg duwde en de pijl in het aangezicht kreeg.

Heldin

Toch bleef de moedige vrouw overeind en slaagde ze erin om naar het ziekenhuis te rijden. Daar werd ze meteen behandeld en buiten enkele hechtingen aan haar kaak, houdt ze gelukkig niet te veel over aan het levensgevaarlijke tafereel.

De vrouw werd als heldin gelauwerd op Facebook. “Als ik zeg dat ik een kogel of wat dan ook opvang voor mijn kinderen, meen ik dat. En dat heb ik gedaan”, reageerde ze onder meer.

Facebook / Janet Partain

Het bericht Moeder springt voor zoontje om pijl van kruisboog te onderscheppen verscheen eerst op Metro.


Katy Perry en Orlando Bloom hebben heuglijk nieuws

Door Camille Van Puymbroeck

Tortelduifjes Katy Perry en Orlando Bloom deelden zonet heuglijk nieuws op Instagram. De twee hebben al sinds 2016 een tumultueuze knipperlichtrelatie. Het leek zelfs even alsof ze er definitief een punt achter zouden zetten, maar niets is minder waar. De zangeres en acteur zullen Valentijnsdag 2019 alvast nooit vergeten.

Full bloom

Katy Perry was de eerste om het nieuws te delen op Instagram. Op de foto zien we haar en Bloom, met in het midden een joekel van een ring. ‘Full bloom’ luidt het bijschrift. Fans weten al meteen hoe laat het is, maar een officiële bevestiging laat nog even op zich wachten. Wanneer haar moeder, Marry Hudson, niet veel later een post op Facebook zwiert met als boodschap “kijk eens wie er zich verloofden op valentijn”, is er geen twijfel meer mogelijk. Intussen postte ook Orlando Bloom de foto op Instagram.

View this post on Instagram

full bloom

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden

Noch voor Perry, noch voor Bloom is het hun eerste huwelijk. De zangeres was eerder getrouwd met de Britse komiek Russell Brand. Ook de acteur stapte eerder al in het huwelijksbootje en wel met het Australische model Miranda Kerr, met wie hij ook een zoontje heeft. Wanneer het huwelijk tussen Bloom en Perry plaatsvindt, is (uiteraard) nog niet duidelijk.

Het bericht Katy Perry en Orlando Bloom hebben heuglijk nieuws verscheen eerst op Metro.❌