[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderMetro : must read

Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend

Door Janne Vandevelde

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Geen nood, want met deze tips zal je je niet vervelen!

JazzWood

24/8

JazzWood moet zowat het gezelligste jazzfestival ter wereld zijn. Diep in het Chartreuzebos in Holsbeek verstoppen zich een paar topmuzikanten, en wie ze vindt mag tussen de bomen meegenieten van hun prachtige deuntjes. Het Bert Joris Quartet maakt mooie trompetklanken, het Kristen Cornwell Trio brengt een ode aan de essentie van de blues en het Stefan Bracaval Qu4rtet improviseert erop los. Wie wil kan bovendien vlak voor het festival aanschuiven voor een poëziewandeling op het domein.

Foto Agenstchap Natuur en Bos

jazzwood.be

Fiesta Latina

23/8 – 25/8

Het Latijns-Amerikaanse festival Fiesta Latina neemt dit weekend het Ter Kamerenbos over voor zijn 15de editie. Op het meest ‘caliente’ festival van de hoofdstad krijg je naast opzwepende muziek heel wat lekkernijen en spectaculaire demonstraties, zoals Mexicaans worstelen, voorgeschoteld. Zelf je dansbenen losgooien kan op de Reggaeton Party of tijdens een workshop bachata, zumba, reggae of Cubaanse dans. En de limbo is natuurlijk ook een optie.

Foto L. Cheffert

fiesta-latina.be

Cultuurmarkt van Vlaanderen

25/8

De Cultuurmarkt van Vlaanderen laat je alvast eens proeven van het nieuwe cultuurseizoen. Snuister tussen de infostandjes of geniet van gratis theater, muziek, literatuur of circus op heel wat plekken, want de Cultuurmarkt palmt zowat alle straten en pleinen van de Antwerpse binnenstad in. Zo moet je voor theater op de Groenplaats zijn, is de Grote Markt de place to be voor muziekliefhebbers en vind je op de Meir alles over musea en literatuur. Kinderen laten zich leiden door de Vliegroute, die de weg wijst naar de allerleukste activiteiten voor families.

cultuurmarkt.be

CIRK!

23/8 – 25/8

Tijdens CIRK! loop je overal in Aalst circusacrobaten en straatartiesten tegen het lijf. Het circusfestival verspreidt zich in de pleinen en straten van de stad en presenteert er een brede mix aan voorstellingen: van indrukwekkende spektakels tot intieme voorstellingen, van grote gezelschappen tot solo-optredens en van grappen en grollen tot kippenvelmomenten. Laat je verrassen door metershoge luchtacrobatie, jongleerders op een bedje van modder of een mysterieuze knuffelmachine. En de echte durvers, die gaan tijdens een spannende workshop zélf in de trapeze hangen.

Foto M. Zondervan

cirk.aalst.be

Verboden boven de 18

24/8 – 29/9

S.M.A.K. Gent presenteert voor de elfde en laatste keer het reizende tentoonstellingsconcept ‘Verboden boven de 18’. Alleen kinderen en jongeren tussen vijf en achttien jaar oud mogen de zaal betreden: ze krijgen er een reeks litho’s van bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld te zien. De kinderen mogen vertellen wat ze ervan vinden, en kunnen de werken zelfs kopen voor een zacht prijsje. Voor grote mensen is de tentoonstelling verboden terrein, maar ter gelegenheid van de laatste editie worden er ook enkele werken van Belgische kunstenaars getoond aan volwassenen.

smak.be

 

Het bericht Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend verscheen eerst op Metro.


“Wrak van de Titanic zal binnen enkele decennia volledig verdwenen zijn”

Door Aaron Verbrugghe

Bij een recente duikexpeditie naar het wrak van Titanic is gebleken dat het schip langzaam maar zeker door de zee wordt opgegeten. Bacteriën doen zich te goed aan het staal, waardoor grote delen al verdwenen zijn. 

Voor het eerst in 14 jaar heeft een internationaal duikteam de site onderzocht. De expeditie werd gefilmd en die beelden tonen aan hoe de toestand van het wrak er verder op achteruitgaat. “Titanic keert terug naar de natuur”, zegt Parks Stephenson, een Titanic-historicus die deel uitmaakte van de expeditie, aan de BBC. Hij zei dat het schokkend was om te zien hoeveel al weg is, zoals het bad van de kapitein. “Het hele dekhuis aan die kant stort in en neemt de luxehutten met zich mee.”

De boeg van de Titanic, gefilmd door Discovery Channel in 1994.

In twee gescheurd

De Titanic liep tijdens haar doop en meteen ook finale duik 107 jaar geleden al bijzonder zware averij op. Het schip brak, zoals prachtig geïllustreerd in de gelijknamige film uit 1997, in tweeën en de achtersteven implodeerde bij het zinken volledig. Bij vorige duikexcursies werd dan ook vooral de voorsteven onderzocht, omdat dat deel min of meer intact bleef. Beide wrakstukken liggen overigens op 600 meter van elkaar verspreid op de zeebodem.

Halomonas titanicae

Eerder was al duidelijk geworden dat het wrak van de Titanic snel tekenen van achteruitgang vertoont. De bacterie die daarvoor verantwoordelijk was, kreeg de naam halomonas titanicae. “Het micro-organisme doet zich te goed aan al het ijzer van de Titanic, waardoor poreuze roestformaties ontstaan die uiteindelijk als poeder uiteenvallen”, zegt Clare Fitzsimmons, een wetenschapper op de expeditie.

Andere factoren die het verval van de Titanic beïnvloeden, zijn erosie door het zoute water en sterke zeestromingen. De Titanic bevindt zich op bijna 4 km onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan, zo’n 600 km voor de kust van Canada. Wetenschappers geloven dat er binnen enkele decennia helemaal niets meer van het schip zal overblijven.

Het bericht “Wrak van de Titanic zal binnen enkele decennia volledig verdwenen zijn” verscheen eerst op Metro.VIDEO. Makers van ‘The Simpsons’ halen Trump door de mangel

Door Aaron Verbrugghe

De makers van ‘The Simpsons’ hebben opnieuw stevig de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. In een parodie op ‘West Wing Story’ worden de vier Congresleden die volgens hem “terug naar hun land moeten” opgevoerd. Het filmpje werd op YouTube geplaatst.

Trump wordt in het clipje toegezongen door ‘The Squad’, bestaande uit Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar en Rashida Tlaib. Zelf zingt hij ook wat tekst, ondermeer “dat ze maar niet in Amerika moeten zijn”. De dames reageren met: “je neus zit in de kont van Poetin”.

Aan het einde van de video verschijnen alle Democratische kandidaten, die menen de juiste persoon te zijn om het op te nemen tegen Trump in 2020. Hoewel het filmpje grappig bedoeld is, denkt een aantal Trump aanhangers daar heel anders over.

Reacties van Trump-aanhangers

Bij de reacties onder de video wordt uitgehaald naar Matt Groening, een van de bedenkers van The Simpsons. Hij zou goede vrienden zijn geweest met Jeffrey Epstein, die onlangs zelfmoord pleegde in zijn New Yorkse gevangeniscel nadat hij van zedendelicten met minderjarige meisjes werd beschuldigd. Volgers vragen zich in de commentaarsectie hardop af “of er al onderzoek is gedaan naar de bezoekjes van Groening aan Epstein’s ‘Lolita eiland'”.

Het bericht VIDEO. Makers van ‘The Simpsons’ halen Trump door de mangel verscheen eerst op Metro.BIZAR. Duitse stad looft miljoen euro uit voor bewijs dat ze niet bestaat

Door Quentin Soenens

De Duitse stad Bielefeld is sinds mensenheugenis het onderwerp van een satirische samenzweringstheorie op het internet die beweert dat de plaats helemaal niet bestaat. De autoriteiten van Bielefeld spelen daar nu op in: ze loven één miljoen euro uit aan de persoon die sluitend bewijs kan leveren voor de theorie.

De stad, die 329.782 inwoners telt en zo’n 330 kilometer ten westen van Berlijn gelegen is (of niet?), deelt mee dat er “geen grenzen zijn aan de creativiteit” van de kandidaten, maar dat enkel onweerlegbaar bewijs in aanmerking komt voor de geldprijs.

Internetfenomeen

De idee dat Bielefeld niet zou bestaan ontsproot uit de hersenpan van computerexpert Achim Held, die de theorie in 1994 lanceerde om de draak te steken met andere samenzweringstheorieën.

Sindsdien begon de theorie een eigen leven te leiden in cyberspace. Het internetfenomeen nam zelfs zulke grote proporties aan, dat de stad ernaar verwees in zijn marketing. Zelfs Duits bondskanselier Angela Merkel trok het bestaan van Bielefeld eens gekscherend in twijfel.

Het bericht BIZAR. Duitse stad looft miljoen euro uit voor bewijs dat ze niet bestaat verscheen eerst op Metro.


BIZAR. Valse agent houdt échte agenten tegen en valt door de mand

Door Quentin Soenens

De 25-jarige Valiery Portlock wou vorige week politie spelen toen hij in Hicksville, in de Amerikaanse deelstaat New York, met sirene en zwaailichten een bestelwagen naar de kant dwong. Groot was zijn verbazing toen de inzittenden zichzelf identificeerden als detectives van het lokale politiekorps.

Een niet al te briljante pechvogel; zo zou je Portlock kunnen omschrijven. Zich valselijk als agent voordoen is op zich al strafbaar, voertuigen naar de kant halen voor een controle is een extra misdrijf. Als de inzittenden van dat voertuig ook nog eens échte agenten blijken te zijn, heb je het pas echt vlaggen.

Spookrijden

Toen de detectives de wagen van Portlock naderden, zwaaiden ze met hun politiebadge. Portlock moest toen geweten hebben hoe laat het was, want hij begon prompt te spookrijden en scheurde richting de autosnelweg. Zijn vluchtpoging mocht niet baten: een snelwegpatrouille kon de man even later naar de kant dwingen en hij werd gearresteerd.

Hij wordt beschuldigd van het zich voordoen als agent en roekeloos gedrag.

Het bericht BIZAR. Valse agent houdt échte agenten tegen en valt door de mand verscheen eerst op Metro.Vrouw van 85 samen met 5 senioren opgepakt voor seks in openbaar

Door Xavier

Een vrouw van 85 jaar is in de Amerikaanse staat Connecticut opgepakt voor onzedelijk gedrag op een openbare plaats. Samen met de vrouw nam de politie nog 5 andere mensen van 62 tot 82 jaar oud mee. 

De politie van Connecticut heeft tijdens een surveillance-operatie een opmerkelijk gezelschap moeten arresteren. De agenten hielden een plaats in het oog waarvan ze vermoedden dat mensen er afspraken om seks te hebben. Zo stootten ze op Joyce Butler en haar mannelijk gezelschap van vijf vrienden die daar onzedelijk gedrag tentoon spreidde. Pittig detail: Joyce is 85 jaar oud.

De rest van de groep was niet veel jonger. De leeftijd van haar metgezellen varieerde van 62 tot 82 jaar. Een van de mannen was trouwens haar man, Richard Butler. Volgens de New York Post werd heel de groep opgepakt voor verstoring van de openbare orde en twee personen kregen een extra klacht voor openbare zedenschennis.

Het bericht Vrouw van 85 samen met 5 senioren opgepakt voor seks in openbaar verscheen eerst op Metro.BIZAR. Mysterieuze ballon van horrorclown Pennywise jaagt agenten stuipen op het lijf

Door Quentin Soenens

“We all float down here. You’ll float, too.” Wie bekend is met ‘It’, het horrorverhaal van Stephen King en de gelijknamige films, weet dat dit de lijfspreuk is van Pennywise, een boosaardige clown die in de fictiewereld vaak gespot wordt met ballonnen in de hand en kinderen terroriseert. Dit spookte door het hoofd van Renee Jensen, toen ze vorig weekend een Pennywise-ballon in haar tuin zag landen.

Jensen was vorige week zaterdag van de zonnestralen aan het genieten in haar tuin in Harrington Park, in de Amerikaanse deelstaat New Jersey, toen ze plots iets spotte nabij de zijpoort. Het voorwerp hing in de lucht en landde pal in haar tuin. Toen ze dichter kwam om een kijkje te nemen, deinsde ze terug.

Het was Pennywise, de horrorclown uit de boeken van bestsellerauteur Stephen King. Hoewel een cartooneske versie was de figuur desalniettemin angstaanjagend. Zijn mond zat onder het valse bloed en op zijn voorhoofd stonden een paar mysterieuze opschriften gekrabbeld. “Het leek op een soort occulte satanische schrijfsels”, vertelt de vrouw aan NJ Advance Media.

Rode ballonnen

Jensen had het boek van King gelezen en moest onmiddellijk aan de bekende zin van Pennywise denken: “We all float down here. You’ll float, too.” of “Alles hier beneden zweeft. Jij zult ook zweven.” Ook het bekende beeld van de clown met de rode ballonnen in de hand zoefde door haar hoofd. In de trailer van ‘It Chapter Two‘, de sequel op de horrorfilm uit 2017, is te zien hoe Pennywise in de lucht zweeft door zich vast te klampen aan rode ballonnen. Jensen had die trailer gezien.

De 42-jarige vrouw bleef echter nuchter: ze vroeg zich af of de ballon diende als promostunt, of of het werk was van een flauwe grappenmaker. Dat ze redelijk afgelegen langs een landweggetje woont, droeg bij tot het mysterie. “Als je ziet hoeveel bomen ons huis omringen, is het wel heel bizar dat de ballon geen enkele boom geraakt heeft”, zegt ze. “Het slaat nergens op. Het landde perfect nabij onze poort.”

Vervloekt

Jensen besloot om de landing van de clown te delen op Facebook. Ze overwoog om de politie te bellen, maar volgens haar vriend zou ze niet serieus genomen worden. Reacties op sociale media trokken haar uiteindelijk over de streep. Twee agenten van het lokale politiekorps kwamen langs. “Ze wilden de ballon met geen vinger aanraken”, vertelt Jensen. “Ze waren doodsbang. Het was zo grappig.”

De agenten raadden de vrouw aan om het ding te vernietigen, wat ze ook deed. Ze verbrandde de ballon met behulp van enkele kranten. Diezelfde nacht sliep ze met een mes en deed ze haar slaapkamerdeur op slot, want ze was er toch niet gerust in. “Ik vroeg me af of ik vervloekt werd”, klinkt het. “Ik ben blij dat mijn kinderen niet thuis waren.”

Het bericht BIZAR. Mysterieuze ballon van horrorclown Pennywise jaagt agenten stuipen op het lijf verscheen eerst op Metro.BIZAR. Foto van vis met twee monden gaat viraal

Door Quentin Soenens

Een vrouw heeft vrijdag in de wateren van New York de vangst van haar leven gedaan: ze haalde een vis met twee monden boven. Ze liet het dier weer te water, maar niet voor enkele beelden te schieten van het bizarre schepsel. Die foto’s verspreiden zich nu als een lopend vuurtje in cyberspace.

Debbie Geddes ving de gemuteerde vis vorige vrijdag, toen ze op Lake Champlain in de Amerikaanse deelstaat New York aan het vissen was met haar echtgenoot. “Ik kon mijn ogen niet geloven”, vertelde ze aan Fox News. “Twee monden! En toch was de vis kerngezond!”

7000 keer gedeeld

Debbie en haar man lieten de vis weer los maar maakten eerst enkele foto’s, die ze later op de Facebookpagina van het lokale vissersteam Knotty Boys Fishing zouden posten. De beelden werden al zo’n 7000 keer gedeeld en opgepikt door nationale en internationale media.

In de duizenden commentaren op de foto wordt gespeculeerd over de oorzaak van de mutatie: “Als bioloog denk ik aan een embryonale misvorming”, klinkt het. “Het is geen tweekoppige forel, maar een oude wonde! Waarschijnlijk werd het dier eerder al eens gevangen en toegetakeld”, suggereert een ander. “Champy’s kroost?”, werpt nog iemand op, verwijzend naar een mythologisch watermonster dat in Lake Champlain zou leven.

Het bericht BIZAR. Foto van vis met twee monden gaat viraal verscheen eerst op Metro.


Aantal dagelijkse rokers blijft al drie jaar stabiel

Door Silke Vandenbroeck

De afgelopen drie jaar is het aantal dagelijkse rokers in ons land blijven schommelen rond de 17 à 18%. Dat blijkt uit de rookenquête van Stichting tegen Kanker. De organisatie vindt dat er dringend werk gemaakt moet worden van een aantal bijkomende antitabaksmaatregelen.

De ambitie van een rookvrije generatie moet ook in het volgende regeerakkoord worden opgenomen en er moet een antitabaksplan worden uitgewerkt. Zeven op de tien bevraagde Belgen steunt zo’n plan. Het beeld van de Belgische roker is de afgelopen jaren dus redelijk stabiel gebleven: meer mannen dan vrouwen, meer in de leeftijdscategorie van 45- tot 64-jarigen, meer in de lagere middenklasse.

Preventie

De tabakspreventiemaatregelen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) dragen de goedkeuring van grote delen van de bevolking. Zo stemt 90% in met roken in de auto te verbieden als er minderjarigen meerijden en is 79% het eens met een hogere minimumleeftijd, 18 jaar, voor de verkoop van tabaksproducten.

Totaalverbod tabaksreclame

Maar het mag nog verder gaan: 69% wil een totaalverbod op tabaksreclame, en 62% van de bevraagden vindt dat tabaksartikelen niet zichtbaar in de winkel getoond mogen worden. Ook vindt 57% dat de prijs van roltabak mag worden opgetrokken tot het prijsniveau van sigaretten, en 56% vindt dat sigaretten duurder mogen worden. Uit de enquête blijkt, weinig verrassend, dat het vooral niet-rokers en ex-rokers zijn die uitgesproken positief staan tegenover overheidsinterventies. Voor de rookenquête werden 3.100 Belgen van 15 jaar en ouder online bevraagd door onderzoeksbureau Ipsos.

Het bericht Aantal dagelijkse rokers blijft al drie jaar stabiel verscheen eerst op Metro.


YouTube-ster PewDiePie stapt in huwelijksbootje

Door Xavier

De bekende YouTuber PewDiePie is getrouwd. Dat heeft Felix Kjellberg, zoals hij echt heet, laten weten via sociale media. PewDiePie is met bijna 100 miljoen abonnees een van de grootste sterren van het internet.

Goed nieuws ten huize PewDiePie. Het YouTubefenomeen is in het huwelijksbootje getreden met zijn vriendin de Italiaanse Marzia Bisognin. Bisognin en Felix Kjellberg, zoals de vlogger in het echt heet, trouwden in Brighton, waar het koppel ook woont.

“We zijn getrouwd! Gelukkiger kan ik niet zijn. Ik ben een gelukzak dat ik mijn leven mag delen met deze fantastische vrouw”, liet de Zweed weten op zijn sociale media. Die boodschap ging ook gepaard met heel schattige foto’s. De twee tortelduifjes leerden elkaar acht jaar geleden kennen.

 

View this post on Instagram

 

We are married!!! I’m the happiest I can be ♥ I’m so lucky to share my life with this amazing woman.

A post shared by PewDiePie (@pewdiepie) on

Populair maar omstreden

Het kanaal van PewDiePie op YouTube heeft 99 miljoen volgers en zijn video’s bereiken miljarden mensen. Kjellberg raakte bekend door commentaar te geven op zijn gamesessies en die online te zetten. Tegenwoordig houdt hij zich ook met heel wat anderen zaken bezig. Die leggen hem geen windeieren, want het zakenmagazine Forbes nam hem enkele jaren op in het lijstje van grootverdieners.

PewDiePie is ook omstreden. Zijn moppen worden soms omschreven als racistisch en antisemitisch. De dader van de schietpartij in het Nieuw-Zeelandse Christchurch streamde de aanslag live op Facebook en riep daarin mensen onder andere op om de video’s van PewDiePie te bekijken.

Het bericht YouTube-ster PewDiePie stapt in huwelijksbootje verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Nieuw-Zeelandse kamervoorzitter geeft baby de fles tijdens zitting

Door Aaron Verbrugghe

Trevor Mallard, de voorzitter van het parlement van Nieuw-Zeeland heeft voor een primeur gezorgd door een baby de fles te geven tijdens een zitting. De kleine spruit is de zoon van Tamati Coffey, een homoseksueel Labour-parlementslid en voormalig televisiepresentator.

Coffey vertelde wat een trotse vaders ze waren en hoe ze zich “verwonderden over het wonder van het leven”. Hun kind werd vorige maand geboren met behulp van een draagmoeder.

De kamervoorzitter merkte op: ‘Normaal gesproken wordt de stoel van de president alleen gebruikt door de president, maar vandaag is er een VIP bij mij.”

Positive reacties

De andere leden feliciteerden Coffey voor het meenemen van de baby naar het huis. “Het is geweldig om een ​​baby in huis te hebben, en het is prachtig,” tweeted Green Party MP Gareth Hughes. Zijn partijcollega Golriz Ghahraman voegde eraan toe: “Wie moet dit vandaag zien? Wij allemaal, dat is wie! “.

Who needs to see this today? Every single last one of us, that’s who. Here’s a brand new papa holding his new born in our House of Representatives right now 😭❤ pic.twitter.com/NU00SHfKFT

— Golriz Ghahraman (@golrizghahraman) 21 août 2019


De premier van het land, Jacinda Ardern, had vorig jaar een baby en werd de tweede gekozen wereldleider die tijdens haar ambtstermijn beviel. Afgelopen september nam ze haar kleindochter mee naar de jaarlijkse bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. “Ik combineer mijn rollen als moeder en ook als leider en het is heel goed mogelijk om beide te doen,” zei ze destijds.

Het bericht VIDEO. Nieuw-Zeelandse kamervoorzitter geeft baby de fles tijdens zitting verscheen eerst op Metro.Quentin Tarantino verwacht op 56-jarige leeftijd zijn eerste kind

Door Aaron Verbrugghe

Veel reden tot vrolijkheid ten huize Quentin Tarantino. Zijn nieuwste film gaat hard in de zalen en nu blijkt er ook een kleine spruit op komst, zo meldt People. De 56-jarige cultregisseur en zijn 35-jarige vrouw Daniela Pick laten in een verklaring weten “enorm blij te zijn met de komst van de baby”.

Tarantino en Pick ontmoetten elkaar in 2009, toen de regisseur promotie deed voor zijn film ‘Inglourious Basterds’. In 2017 verloofden ze zich, nadat ze een jaar officieel samen waren. In november 2018 trouwde het stel tijdens een intieme ceremonie in Los Angeles.

“Te druk met werk”

Voor Tarantino was dit zijn eerste serieuze verbintenis, omdat hij daarvoor naar eigen zeggen “altijd te druk was met werk”. Vlak voor hun huwelijk had hij net de opnames van de film ‘Once Upon A Time In Hollywood’ afgerond.

Het bericht Quentin Tarantino verwacht op 56-jarige leeftijd zijn eerste kind verscheen eerst op Metro.VIDEO. Camera in huis filmt ‘geest van jongetje en hondje’ die door kamer lopen

Door Koen De Nef

Op griezelige videobeelden lijken de geesten van een jongetje en een hondje door een huis te wandelen. De man die er woont zette de video online om advies te vragen.

Joel Nolan kon zijn ogen niet geloven toen hij onlangs de beveiligingsbeelden van zijn huis nakeek. Daarop zijn de schimmen te zien van een jongetje en een hondje die heen en weer lopen van de keuken naar de living. Onverklaarbaar, want de beelden werden ’s nachts gemaakt – op 8 augustus om 00.54u – en er woont noch een jongetje noch een hondje in het huis.

Voorgeschiedenis

De video kreeg heel wat bekijks en ging viraal op Reddit. “Is er onlangs iemand in de familie gestorven”, vroeg iemand. “Niet recent, gelukkig. We zijn de voorgeschiedenis van het huis nagegaan en ook daar was er weinig te vinden dat hiermee te maken zou kunnen hebben”, reageerde Joey.

Anderen zijn ervan overtuigd dat het gewoon een spin is, of een beetje ronddwarrelend stof.

Het bericht VIDEO. Camera in huis filmt ‘geest van jongetje en hondje’ die door kamer lopen verscheen eerst op Metro.


Keanu Reeves verschijnt in nieuwe Matrix-film

Door Quentin Soenens

Twintig jaar na zijn filmdebuut als de ongrijpbare Neo in de sciencefictionfilm ‘The Matrix‘ zal de Canadese acteur Keanu Reeves binnenkort opnieuw te zien zijn in een vierde Matrix-film. Ook Carrie-Anne Moss zal terugkeren als Trinity, zegt filmbaas Toby Emmerich van Warner Bros in het filmblad Deadline.

De regie is opnieuw in handen van Lana Wachowski, bevestigt Emmerich verder. “We zijn heel gelukkig dat Lana terug naar de Matrix keert”, zegt de studiobaas van Warner Bros. “Lana is echt visionair, een creatieve en unieke filmmaakster. We zijn blij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum schrijft, regisseert en produceert.”

Nog geen titel

Reeves’ carrière werd de voorbije jaren nieuw leven ingeblazen met zijn hoofdrol in de ‘John Wick’-films en zijn rollen in ‘Toy Story 4’ en de romcom ‘Always Be My Maybe’. Tegenwoordig maakt de acteur zich op om zijn rol van Theodore “Ted” Logan te hernemen in ‘Bill & Ted Face the Music’.

Een titel voor de vierde Matrix-film is nog niet bekend, maar het staat wel al vast dat de opnames volgend jaar beginnen. De trilogie (‘Matrix‘, ‘Matrix Reloaded’ en ‘Matrix Revolutions’) haalde wereldwijd in totaal 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) op.

Het bericht Keanu Reeves verschijnt in nieuwe Matrix-film verscheen eerst op Metro.Jani stylet Erik Van Looy in nieuw seizoen ‘Zo Man Zo Vrouw’

Door Xavier

Jani Kazaltzis gaat in het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’ bij enkele opvallende mensen over de vloer. Vlaanderens bekendste stylist duikt namelijk in de kleerkasten van presentator Erik Van Looy en actrice Barbara Sarafian.

Het is nog even wachten op het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’. De show waarin Jani Kazaltzis mensen met zeer bedenkelijke kledingsmaak een make-over geeft komt dit najaar op televisie. Gelukkige zijn er wel al enkele details bekend over de nieuwe afleveringen. Zo zal de stylist een bezoekje brengen aan enkele bekende gezichten, meer bepaald Erik Van Looy en Barbara Sarafian.

Foute T-shirts en leder

Van Looy is bekend als regisseur van onder andere ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘De Loft’ en presenteert al eeuwenlang ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Daarin draagt hij steeds nette kostuums, maar de Antwerpenaar geeft toe dat hij zich in het dagelijks leven zo onopvallend mogelijk kleedt. Daarbij horen foute T-shirts en petten, iets waar Jani ongetwijfeld de nodige commentaar op zal hebben.

Barbara Sarafian kende als actrice veel succes met de film ‘Aanrijding in Moscou’, waarin ze een nogal volkse Gentse vrouw speelt. Daarbij hoorden toen nogal saaie kleren, maar in het echte leven durft Sarafian wel eens de grenzen verkennen. Ze bracht al een lijn van hippe truien op de markt, maar grijpt voor haar eigen outfits vaak naar glitter, fluo en leder. Jani zal dus zijn handen vol hebben aan haar. Bekijk hieronder de trailer voor het nieuwe seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’.

Het bericht Jani stylet Erik Van Looy in nieuw seizoen ‘Zo Man Zo Vrouw’ verscheen eerst op Metro.


Famke Louise krijgt straffe rol als actrice: “Een droom die uitkomt”

Door Koen De Nef

De Nederlandse zangeres Famke Louise mag binnenkort meespelen in ‘The Christmas Show’ die dit jaar draait rond het sprookje ‘Doornroosje’. Ze zal te zien zijn als fee.

Leuk nieuws voor Famke Louise! De 20-jarige zangeres van onder meer ‘Vroom’ en ‘Op Me Monnie’ timmert nu ook stevig aan een carrière als actrice, en die zal een serieuze boost krijgen door haar nieuwste rol. Famke mag immers Fee Fresh spelen, een van de komische feeën in de speciale kerstversie van ‘Doornroosje’.

‘Famke Louise’-fee

De populaire zangeres was helemaal in de wolken met het nieuws. “Om een van de feeën te spelen in mijn favoriete sprookje is een droom die uitkomt! Wie zal ik komen opzoeken in z’n dromen?”, schrijft ze op Instagram.

Famke beweert zichzelf te herkennen in het personage. “Mijn personage wil er altijd goed uitzien. Daar komt het eigenlijk op neer. Het karakter is best wel gebaseerd op mij. We hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Ik ga proberen om heel erg mijzelf erin te leggen. Het moet echt een ‘Famke Louise’-fee worden. Misschien zelfs met chains om mijn nek”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

Liefde en saamhorigheid

De vijfde editie van ‘The Christmas Show’ is gebaseerd op het verhaal van ‘Doornroosje’, maar werd door bedenkers Carlo Boszhard en Maurice Wijnen omgetoverd tot een kerstverhaal. “Het gaat over een meisje dat wakker gekust wordt door de liefde van haar leven. Lukt het om na honderd jaar slaap met kerst haar droomprins te vinden? Dat past perfect bij de kerstgedachte. Het gaat om liefde en saamhorigheid. En met het decor, kostuums en kerstmuziek zoals ‘Silent Night’ maken we er een echt kerstspektakel van”, aldus Boszhard, die het verhaal aan elkaar zal praten. De rol van ‘Doornroosje’ wordt vertolkt door Celinde Schoenmaker.

De vijfde editie van ‘The Christmas Show’ vindt plaats op 21 en 22 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

Het bericht Famke Louise krijgt straffe rol als actrice: “Een droom die uitkomt” verscheen eerst op Metro.


Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest

Door Aaron Verbrugghe

Leen Dendievel en Udo Mechels hebben wel kaas gegeten van geheimzinnigheid. Nadat ze elkaar een jaar geleden het jawoord gaven, hebben ze nu in het grootste geheim hun trouwfeest gegeven. En dat ondanks een rist BV’s op de gastenlijst. 

De trouwpartij was naar verluidt heel intiem, met alles erop en eraan. De 35-jarige ‘Thuis’-actrice en 43-jarige zanger nodigden ook heel wat BV’s uit, waaronder Karen Damen, Silvy De Bie en Kris Wauter. Allemaal kregen ze instructies om te zwijgen, wat zelf in dit Instagram-tijdperk is gelukt.

“De Ware Liefde”

Het koppel is niet aan hun proefstuk toe, want exact een jaar geleden onthulde Leen Dendievel in het Eén-programma ‘Het zomert’ uit het niets dat zij en Udo in het huwelijksbootje waren gestapt. Ver weg van alle fans en camera’s, in hun tuin. “Ik ben de vrouw van mijn man geworden”, zei de ‘Thuis’-actrice toen. “We wilden het bescheiden houden, met weinig mensen. Een feest volgt nog.”

Leen en Udo zijn al 5,5 jaar samen. In de zomer van 2017 vroeg de voormalige winnaar van ‘X-Factor’ haar ten huwelijk. “Ik ben nooit op zoek gegaan naar de liefde. Ik was 30 toen ik Udo leerde kennen. Eens je de ware liefde gevonden hebt, doe je daar alles voor”, aldus Dendievel in een eerder interview.

Het bericht Leen Dendievel en Udo geven in het grootste geheim huwelijksfeest verscheen eerst op Metro.Transporteconomen pleiten voor “superslimme kilometerheffing”

Door Aaron Verbrugghe

Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. “Er is bewijs dat het werkt.” 

Het systeem gaat een stapje verder dan het klassieke rekeningrijden, want veel fijnmaziger. Grosso modo werkt het zo: wie op een bepaald tijdstip op het werk wil zijn, betaalt daarvoor. Op drukke momenten betaal je meer, op autoluwere momenten minder. Bedoeling is om dat heel fijn te sturen; de tarieven kunnen iedere vijftien of zelfs vijf minuten veranderen.

Touring ziet de zogenaamde “superslimme kilometerheffing” als een van de mogelijke maatregelen voor de oplossing van het fileprobleem, maar vindt wel dat de totale factuur van de automobilist niet verder mag oplopen door die heffing. De mobiliteitsorganisatie pleit ook voor sociale correcties en roept de politici op om werk te maken van een groter draagvlak voor de kilometerheffing.

“Daarnaast willen we ook dat het opgehaalde bedrag volledig in mobiliteitsoplossingen wordt geïnvesteerd, zoals een optimalisering van de weginfrastructuur en een beter openbaar vervoer”, zegt woordvoerder Danny Smagghe. “Dat kan ook bijdragen tot een afname van de files.”

Invoering niet voor morgen

Momenteel lijkt een snelle invoering van het systeem erg twijfelachtig. In de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen wordt er niet over een kilometerheffing gesproken. “Maar niets sluit uit dat dit vroeg of laat weer op tafel komt, als de geesten rijpen en als er door de politici werk wordt gemaakt van een draagvlak bij de bevolking.”

Het bericht Transporteconomen pleiten voor “superslimme kilometerheffing” verscheen eerst op Metro.Callboy Rik Verheye werkt voor Woestijnvis aan West-Vlaamse reeks

Door Xavier

Rik Verheye, bekend van Callboys, werkt samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter (De Ideale Wereld en Neveneffecten) voor Woestijnvis aan een nieuwe fictiereeks die zich in West-Vlaanderen zal afspelen. Dat zegt Verheye aan Krant van West-Vlaanderen.

De eerste versie van het scenario is klaar. “Jan Eelen en Jonas Geirnaert onderwerpen het ook nog eens aan hun expertise”, aldus Verheye. “De cast en crew liggen vast en als alles goed gaat, draaien we volgend voorjaar. Wie er allemaal in meedoet, ga ik nog niet verklappen, maar je mag wel al weten dat ik zelf een van de hoofdrollen voor mijn rekening neem.”

“En de reeks is in het West-Vlaams, jawel! Dat is echt de max. Het klopt ook geografisch helemaal met het verhaal. Ik hou enorm van dialect. Dat brengt een authenticiteit met zich mee, die zo’n verhaal alleen maar ten goede komt.” Waarover de reeks zal gaan en wanneer ze op het scherm komt, wordt later bekendgemaakt.

De neef van Jay Vleugels

Ondertussen kijkt Vlaanderen halsreikend uit naar het tweede seizoen van ‘Callboys’, dat op donderdag 5 september van start gaat. Daarin speelt Verheye Jeremy Vleugels, de neef van escorte Jay Vleugels die op het einde van het vorige seizoen om het leven kwam. Als we de trailer mogen geloven, staat de hitsige bende weer heel wat spektakel te wachten. Bekijk hieronder de trailer van het nieuwe seizoen.

Het bericht Callboy Rik Verheye werkt voor Woestijnvis aan West-Vlaamse reeks verscheen eerst op Metro.Hilarisch! Mannen proberen naakte vrouw online te versieren, maar beseffen niet dat het een schilderij is

Door Koen De Nef

Een vrouw versieren is één ding, maar een schilderij het hof maken? Dat gaat toch een paar bruggen te ver. En toch…

In 1875 creëerde William-Adolphe Bouguereau het prachtige schilderij ‘After The Bath’. Het beeldt een naakte vrouw af die op een rots leunt na gebaad te hebben in het water. Het kunstwerk werd gedeeld in de Facebookgroep ‘World Paintings’, waar het – terecht – bewonderd werd door kunstfanaten.

Kleren van lijf scheuren

Facebook is echter voor iedereen en grappig genoeg zaten er ook heel wat mannen tussen die dachten dat het om een echte vrouw ging die poseerde. De Britse journaliste Kitty Wenham deelde op Twitter enkele hilarische commentaren van bronstige heren. “Hoe gaat het, mooie vrouw? Ik vind je leuk, ik hou van je, ik wil je, dag en nacht. Kom alstublieft naar Bangladesh”, reageert iemand.

“Wat een mooie borsten. Ik zou je kleren zo graag van je lijf willen scheuren”, schrijft iemand anders. Sommigen vragen zelfs of ze zich wil toevoegen op hun WhatsApp.

Geen lafaard

Uiteraard werd er heel wat afgelachen met de tweet, die intussen meer dan 220.000 keer geliket en 42.000 keer geretweet werd. Sommigen komen wel heel geestig uit de hoek. “In tegenstelling tot deze ‘mannen’ versier ik mensen in levenden lijve, in kunstgalerijen. Ik ben dan ook geen lafaard”, knipoogt iemand.

Twitter / @kittywenham
Facebook / World Paintings
Facebook / World Paintings

men hitting on a painting pic.twitter.com/QW9BUpeYP5

— Kitty Wenham (@kittywenham) August 19, 2019

Het bericht Hilarisch! Mannen proberen naakte vrouw online te versieren, maar beseffen niet dat het een schilderij is verscheen eerst op Metro.


❌