[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Metro : must read

Victoria Beckham laat liefdestattoo verwijderen

Door Tanne Somers

Victoria Beckham is op de rode loper van de ‘British Fashion Awards’ verschenen zonder tattoo (lees: eerbetoon aan echtgenoot David Beckham) op haar rug. De ‘Spice Girl’ zou de tekst succesvol hebben laten weglaseren. 

De 44-jarige zangeres droeg een lange zwarte jurk met open rug. Waar vroeger een tattoo stond, waren nu slechts enkele vage letters te zien. “Ik ben geliefd en mijn geliefde is van mij”, luidde de oorspronkelijke tekst in het Hebreeuws. Beckham liet weten dat ze al sinds 2015 bezig was met lasersessies omdat ze zich “schaamde over de tattoo”.

Problemen? 

Hoewel de ‘Spice Girl’ van de tekening af wilde, is ze haar man nog niet beu gezien. Het koppel verscheen samen op de rode loper en werd dezelfde avond hand in hand gespot op weg naar de afterparty.

Het bericht Victoria Beckham laat liefdestattoo verwijderen verscheen eerst op Metro.


Australiërs vragen bomen massaal om levensproblemen op te lossen

Door Xavier

Een project van de Australische stad Melbourne om de gezondheid van bomen te monitoren is gekaapt door grapjassen. Het stadsbestuur had 70.000 bomen een eigen e-mailadres gegeven zodat mensen iets konden melden over hun conditie, maar de adressen worden vooral gebruikt om liefdesbrieven over te maken of oplossingen te vragen voor existentiële vraagstukken.

De Australiërs zijn altijd wel te vinden voor een goede mop. Dat heeft het stadsbestuur van Melbourne aan de lijve ondervonden. Het gaf een tijdje geleden 70.000 bomen elk een e-mailadres, zodat mensen iets konden laten weten als de bomen ziek werden. Maar grapjassen zagen hun kans schoon om de flora liefdesbrieven te bezorgen of hen een antwoord te vragen op levensbepalende kwesties.

“Doe je schors voor me af”

Sinds de start van het project werden er al 4.000 e-mails verstuurd van over heel de wereld. De nieuwswebsite ABC News lijstte een aantal van de grappigste inzendingen op. “Babe, I am sorry that you’re so sick. Can I climb you one last time? Strip down that bark for me baby, it’ll make you feel better”, schreef een bezorgde boomfan.

De volgende e-mail was een vraag voor ‘een vriend’: “Dear English Oak, I have chosen to write to you given your proximity to the Shrine of Remembrance and that your status is ‘unknown’. I write about a friend of mine … someone who has reached an intersection in life. To the outside world he has control, but within it can feel like a labyrinth with too many possible pathways, all without much clarity or light. How can I help him during this time of decision and indecision? Thank you wise old tree.”

Als je zelf met een prangende vraag zit, kan je op de map van Urban Forest Visual een boom uitkiezen die volgens jou heel wijs en verstandig overkomt.

Het bericht Australiërs vragen bomen massaal om levensproblemen op te lossen verscheen eerst op Metro.VIDEO. Fietser waarschuwt bellende chauffeur, en dan gebeurt dit

Door Koen De Nef

Een geïrriteerde fietser zag onlangs hoe een chauffeur achter het stuur aan het bellen was. Hij wees hem op de gevaren daarvan, maar die gaf daar geen gehoor aan. Tot het spreekwoord ‘wie niet horen wil, moet voelen’ zich ermee kwam bemoeien.

David Brennan fietste vorige maand op de A739 tussen Bearsden en Glasgow. Op videobeelden vanop zijn helm is te zien hoe een autobestuurder die aan het telefoneren is hem passeert.

Hardleers

David maakt hem duidelijk dat bellen achter het stuur niet mag en bovendien levensgevaarlijk is. “Het zijn mensen zoals jij die mensen zoals ik om het leven brengen”, klinkt het onder meer.

De bestuurder wuift zijn kritiek weg en rijdt verder. Even later heeft de koppigaard prijs.

Het bericht VIDEO. Fietser waarschuwt bellende chauffeur, en dan gebeurt dit verscheen eerst op Metro.


‘Foute Vrienden’-acteur heeft een relatie met ex-Ketnetwrapster

Door Tanne Somers

‘Foute Vriend’ Jeron Dewulf heeft een nieuwe liefde gevonden. De acteur is samen met ex-Ketnetwrapster An Jordens. Het paar maakte hun relatie bekend op sociale media.

De stand-upcomedian is vooral bekend van het programma ‘Foute Vrienden’, waarin hij samen met Begijn le Bleu, Thomas Smith en Steven Goegebeur mensen beetneemt met een verborgen camera. Daarnaast is hij te zien in ‘Advocaat van de Duivel’ op de zender 2BE. Ook Jordens werkt in de televisiewereld. Zij was tot 2005 Ketnetwrapster, presenteerde daarna op Vitaya en Vijf en heeft nu een job bij productiehuis Hotel Hungaria.

Verliefd

Het koppel maakte hun relatie bekend op sociale media. Dewulf postte een foto op Instagram waarop het stel te zien is op het strand. “Zij heeft ja gezegd #opeenwandeling”, grapt de acteur. “Ze heeft mij officieel aan de haak geslagen. Ik ben een gelukkige man.”

Het bericht ‘Foute Vrienden’-acteur heeft een relatie met ex-Ketnetwrapster verscheen eerst op Metro.


Taylor Swift zet gezichtsherkenning in om stalkers op te sporen

Door Koen De Nef

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft tijdens een optreden gebruikgemaakt van gezichtsherkenning om te controleren of er fans van de ‘zwarte lijst’ aanwezig waren.

In mei trad Taylor Swift op in Rose’s Bowl in Californië. De duizenden bezoekers wisten niet dat ze toen met camera’s en speciale software in het oog gehouden werden. Het gezichtsherkenningssysteem zat verborgen in een kiosk waarin beelden werden getoond van repetities van de 29-jarige zangeres.

Die beelden werden doorgestuurd naar een controlecentrum in Nashville, zo’n 3.000 kilometer verder. Daar werden de toeschouwers gescreend en vergeleken met foto’s van honderden bekende stalkers van de zangeres.

Zangeres doodgeschoten

Dergelijke controles tijdens concerten zijn volstrekt legaal in Amerika en kunnen handig van pas komen. Twee jaar geleden werd de Amerikaanse zangeres Christina Grimmie doodgeschoten na haar concert in het Plaza Live Theater van Orlando. De dader was de 27-jarige Kevin James Loibl, een geobsedeerde fan van de zangeres. Hij pleegde meteen na de feiten zelfdoding.

Het bericht Taylor Swift zet gezichtsherkenning in om stalkers op te sporen verscheen eerst op Metro.


IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up

Door Camille Van Puymbroeck

Givenchy heeft genderneutrale make-up gelanceerd. De lijn kreeg de naam ‘Mister’ en bestaat voorlopig uit vier producten. Het modehuis kwam eerder ook al met genderneutrale kledij.

‘Genderneutraal’ is tegenwoordig een populaire term. Steeds meer merken komen met unisex collecties, die als zoete broodjes over de toonbank gaan. Givenchy’s ‘Mister’ bestaat uit een transparante wenkbrauwgel, een concealer, een corrigerende gel en een matterende stick. De prijzen schommelen tussen 25 en 40 euro.

IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up

Het bericht IN BEELD. Givenchy lanceert genderneutrale make-up verscheen eerst op Metro.


Nog twee ‘Temptation Island’-deelnemers bekend

Door Koen De Nef

Het is weer uitkijken naar het nieuwe seizoen van ‘Temptation Island’. Eén naam kenden we al, maar nu werden er weer twee nieuwe verleid(st)ers bekendgemaakt.

De opnames voor het ondertussen al elfde seizoen van ‘Temptation Island’ zijn volop aan de gang. Dat presentatoren Annelien Coorevits en Rick Brandsteder alweer van de partij zullen zijn, wisten we al. Maar nu kennen we ook twee nieuwe deelnemers.

De eerste nieuwe naam van ‘Temptation Island 2019’ is de Vlaamse schone Emma de Busscher, die werkzaam is in de horeca. Emma is bevriend met ex-‘Temptation’-verleider Tijs en ook met Marvin, die in het verleden al deelnam aan het populaire VIJF-programma met zijn toenmalige vriendin Louise.

View this post on Instagram

Stay on the sunny side of life☀

A post shared by Ems ✨ (@emmadebusscher) on

 

Nummer twee is Jietse Strubbe, een jongeman uit Blankenberge die met ‘2Young’ een eigen kledinglijn heeft die zich voornamelijk richt op jongeren tussen 15 en 25 jaar. Hij is bevriend met Joshua, die het hoofd van Megan op hol bracht in het laatste seizoen.

Instagram / @jietsestrubbe

 

De allereerste naam die eerder al bekend raakte, was Kimberley Herman. De 21-jarige brunette werkt als serveerster in Club Roxy in Antwerpen en houdt van fitness.

Instagram / @kimberlyherman_

Het bericht Nog twee ‘Temptation Island’-deelnemers bekend verscheen eerst op Metro.


5 verrassende effecten van suiker op je lichaam

Door Camille Van Puymbroeck

Suiker, suiker, suiker. Waarom zijn de leukste dingen in het leven altijd slecht voor je? Suiker is een drug als een ander en sommige bijwerkingen kennen we allemaal. Het is slecht voor je tanden, voor je gewicht… Maar suiker is slecht voor nog zoveel meer.

1. Het is slecht voor je humeur

Je lichaam heeft doorheen de dag nood aan een stabiele toevoer van glucose in de vorm van koolhydraten. Kies je voor snelle suikers, dan ga je van suikeroverdosis naar een -tekort en weer terug. Wat dan weer leidt tot moeheid. Kies liever voor complexe koolhydraten zoals meergranenbrood en volle rijst. Je suikerlevels blijven op pijl en je vermijdt onnodige vermoeidheid.

2. Huidveroudering

Wat je eet heeft een invloed op je lichaam, dat weten we allemaal. Je huid is je grootste orgaan en heeft dus ook baat bij een evenwichtige voeding. Volgens dokter Nicholas Perricone, dermatoloog, zorgt suiker voor een snellere huidveroudering. De stof veroorzaakt namelijk een voortdurende ontsteking doorheen je lichaam. “Suikermoleculen binden zich aan collageen, een proces dat we ‘glycatie’ noemen in onze huid. Die glycatie breekt collageen af, wat dan weer zorgt voor ontstekingen en uiteindelijk voor rimpels.” Het gaat hier wel maar om een theorie die tot nog toe niet bewezen is.

3. Slechte vertering

Natuurlijke suikers gaan hand in hand met vezels, vitamines, mineralen en water. Daarom is fruit bijvoorbeeld belangrijk voor onze algemene gezondheid en voor het evenwicht in onze spijsvertering. Geraffineerde suiker daarentegen bezit weinig tot geen voedingsstoffen of vezels. Daardoor kan je spijsvertering uit balans geraken en kan je niet meer op toilet. Wat dan weer zorgt voor een opgeblazen gevoel.

4. Schimmelinfecties

Candida is een schimmel die van nature in je lichaam aanwezig is. Deze is eveneens verantwoordelijk voor de meeste schimmelinfecties. Door een slecht dieet dat rijk is aan suikers en geraffineerde koolhydraten, voedt je de candida echter. Heb je veel last van vervelende schimmelinfecties? Probeer dan eens om minder suiker te eten.

5. Hongergevoel

Snelle suikers verteren snel en worden snel opgenomen door je bloed, wat zorgt voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Ze stillen je honger slechts voor korte tijd en bovendien zullen de diepe dalen in je bloedsuikerspiegel zorgen voor een vergroot hongergevoel.

Het bericht 5 verrassende effecten van suiker op je lichaam verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Zo verbaasd reageren mensen als je hen een Apple Watch geeft

Door Koen De Nef

Af en toe is iets te mooi om waar te zijn, maar in dit geval krijgen wildvreemde mensen écht een gratis Apple Watch in hun handen geduwd. En dan is het niet meer dan normaal dat de verstomming toeslaat.

BigDawsTv is een YouTube-pranker die originele, maar vaak gênante, moppen uithaalt met wildvreemde mensen. Zo kookt hij weleens in een bibliotheek, gooit hij zijn smartphone kapot als hij afgewezen wordt door een wildvreemde dame, en neemt hij selfies met willekeurige mensen op straat.

Sprakeloos

Deze keer is hij in een extreem gulle bui en geeft hij Apple Watches weg aan enkele gelukzakken. Die geloven hun eigen ogen niet. “Je maakt een grapje”, “Ik kan dit niet aannemen omdat het te gek is” of “Oh my God”, … De meest verbijsterde reacties passeren de revue. En maar logisch ook, want als je er zelf een koopt, ben je minstens 429 euro kwijt.

Het bericht VIDEO. Zo verbaasd reageren mensen als je hen een Apple Watch geeft verscheen eerst op Metro.


Vijf theesoorten die goed zijn voor de gezondheid

Door Tanne Somers

Een warme tas thee kan heerlijk smaken op een koude winterdag. Bovendien kan je het vergelijken met een medicijn in een kopje, want veel theeën hebben verschillende welzijnsvoordelen. Dankzij deze vijf soorten blijf jij zo gezond als een vis!

Kamille 

Kamille wordt al vele jaren beschouwd als een echt volksmedicijn. Het heeft een kalmerende werking en helpt je sneller in slaap vallen. Bovendien zou het menstruatiekrampen tegengaan. Ideaal voor wanneer Dracula’s theezakjes geknapt zijn.

Munt

Deze thee heeft een verfrissende smaak en zorgt ervoor dat je minder moe bent. Het kruid zou ook een relaxerend effect hebben op je spieren, wat je spijsvertering ten goede komt. Bovendien geeft het je geheugen een boost, waardoor je alerter wordt. Inslagen voor tijdens de blok, dus.

Rooibos

Rooibos komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het zit vol antioxidanten die je lichaamscellen beschermen tegen agressieve stoffen. De theesoort bevat ook kleine hoeveelheden magnesium, ijzer en calcium. Super ‘healthy’!

Hibiscus

Dit drankje is gemaakt van de hibiscusplant en smaakt naar veenbessen. Het draagt bij aan een gezonde cholesterol en beschermt de lever. Bovendien heeft het een antibacteriële werking en geeft het je immuunsysteem extra energie. Want voor jou géén griep deze winter.

Gember

Gember wordt al lang gebruikt als middeltje tegen misselijkheid. Het kruid werkt pijnstillend, remt een ontsteking en versnelt het metabolisme. Verder heeft het een pittige smaak, waardoor je zelfs geen suiker in je thee moet doen. Werken aan je gezondheid én slanke lijn? Yes, please.

Het bericht Vijf theesoorten die goed zijn voor de gezondheid verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Ellen DeGeneres neemt selfie met agent en ontsnapt aan boete

Door Tanne Somers

Ellen DeGeneres heeft toegegeven dat ze al twee keer aan een boete is ontsnapt dankzij haar bekende naam. “Soms loont het om beroemd te zijn. Ik bood een selfie aan en mocht gewoon vertrekken”, vertelt in de talkshow van collega Jimmy Kimmel

“Ik rijd soms een beetje te snel”, geeft de presentatrice toe. “Soms zijn de snelheden echt te traag. Ik reed eens 56 kilometer per uur waar ik maar 48 mocht, en werd aan de kant gezet door een politieagent. Hij keek me aan alsof hij me herkende, maar vroeg mijn rijbewijs omdat hij niet zeker was.” Toen haar identiteit bevestigd werd, mocht DeGeneres gewoon vertrekken. “Jij doet veel goede dingen voor de wereld”, zei de agent.

Selfie

“Een andere keer reed ik echt véél te snel”, bekent de Amerikaanse nogmaals. “Maar de agent was laaiend enthousiast toen hij me herkende. “Mijn vrouw houdt van jou!”, riep hij.” De presentatrice bood aan om samen een foto te nemen en ontsnapte zo aan een boete. “Soms loont het om bekend te zijn”, luidt het besluit.

Het bericht VIDEO. Ellen DeGeneres neemt selfie met agent en ontsnapt aan boete verscheen eerst op Metro.Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel

Door Camille Van Puymbroeck

Ken je klassiekers. Dat is blijkbaar het motto van de Belg voor z’n kerstmenu. Super foods, veganistische snacks en andere hippe hapjes houden we voor het nieuwe jaar. Traditie troef tijdens Kerst.

Bubbels en gourmet

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen ondervroeg 217 bakkers en 332 slagers over de kerstige eetgewoontes van de Belg. Fondue- en gourmetschotels zijn nog steeds de populairste opties voor het kerstdiner. Het is niet alleen lekker en toegankelijk, maar ook makkelijk voor de gastvrouw of -heer. Die willen liefst zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen. Kerst vieren we met de familie dus het mag allemaal lekker traditioneel zijn. De meeste oma’s of kleinkinderen staan nu eenmaal niet te springen voor quinoa en insectenburgers.

Kerststronk

Bubbels als aperitief, gourmet als hoofdgerecht. En als dessert kiezen we massaal voor de kerstbûche. VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, liet in november een online enquête uitvoeren door het onderzoeksbureau iVox. Wat blijkt? Zestig procent van de Belgen kiest nog elk jaar voor een gouwe ouwe kerststronk. Jongeren kiezen vaker voor ijs, ouderen geven de voorkeur aan biscuit. Maar we zijn ook niet vies van verandering: zeventig procent zou wel wat meer variatie in smaken en texturen willen zien.

Het bericht Belgen kiezen voor klassieke Kerst aan tafel verscheen eerst op Metro.


Zoveel verdient Mariah Carey elk jaar aan haar kersthit

Door Aaron Verbrugghe

Met de komst van Kerstmis, steekt ook kerstmuziek elk jaar opnieuw de kop op. We worden overdonderd door zeemzoete melodieën, teksten vol liefde en bellen allerhande. Van Wham! naar Michael Bublé tot aan Mariah Carey, alle toppers komen voorbij. En dat levert hen ook geld op.

Daar verdienen de artiesten natuurlijk wel wat aan, maar het daadwerkelijke bedrag dat Mariah Carey elk jaar binnenhaalt met haar ‘All I want for Christmas’, daarvan gaat je kerstmuts toch even omhoog.

450.000 euro per jaar

De Engelse radiozender Channel Five ging op onderzoek en berekende dat het hitje Mariah in het VK alleen al zo’n 450.000 euro per jaar in royalties opleverde. Het staat daarmee op de derde plaats van best verkochte kerstnummer over het Kanaal.

Over gans de wereld bekeken, kwam The Economist tot de conclusie dat Mariah Carey al ruim 60 miljoen euro verdiende aan dat ene liedje.

Wel, het Amerikaanse magazine The Economist ging op onderzoek uit en kwam met de conclusie dat Mariah al ruim 60 miljoen verdiende aan dat ene liedje. Daar kan ze in ieder geval wel wat leuke kerstcadeautjes van kopen.

‘All I Want For Christmas Is You’ werd uitgebracht in 1994. In 2015 volgde een kinderboek gebaseerd op het lied, in 2017 kwam er ook een film. Vele artiesten coverden het nummer ook, waardoor het lied miljoenen views heeft op YouTube.

Andere kerstnummers

Volgens het onderzoek van Channel Five verdienen andere kersthitjes ook aardig wat. Zo brengt ‘White Christmas’ van Bing Crosby elk jaar zo’n 360.000 euro op en ‘Merry Xmas Everybody’ van Slade zo’n één miljoen euro per jaar. En dat in Groot-Brittannië alleen.

We kunnen dus wel concluderen dat als je rijk wil worden, je even een goede kersthit moet schrijven.

Het bericht Zoveel verdient Mariah Carey elk jaar aan haar kersthit verscheen eerst op Metro.


44% van millennials verkiest shoppen boven seks

Door Camille Van Puymbroeck

Millennials blijken nog meer verknocht aan online winkelen dan gedacht. Het Amerikaanse agentschap Max Borges deed een onderzoek bij vrouwelijke millennials en wat blijkt? 44% verkiest online shoppen boven seks.

Amazon

Het agentschap ondervroeg 1.108 mensen tussen de leeftijd van 18 en 34. Dat is namelijk de leeftijdscategorie die het meest actief technologische snufjes koopt op de online winkel Amazon. 44% van de vrouwen gaf aan een goede shopsessie te verkiezen boven een vrijpartij. Lindsay Stuart, vice-presidente zakelijke informatie bij Max Borges, geef duiding in Glamour: “Winkelen bij Amazon is voor velen onder ons een tweede natuur geworden. De webshop is een machtige draaischijf voor online winkelen, vooral wat betreft technologische producten.”

Endorfines tijdens het shoppen

Mensen doen niet voor niets aan ‘retail therapy’ of winkeltherapie. Tijdens het winkelen maakt je lichaam namelijk endorfines aan en dat voelt goed. Solden? Nog beter, je hormonenwinkel komt helemaal in actie. Trouwens, wie heeft er een sekspartner nodig als je online seksspeeltjes kan bestellen? Dubbele pret!

Het bericht 44% van millennials verkiest shoppen boven seks verscheen eerst op Metro.


‘Pizza Palette’: make-up om van te smullen

Door Tanne Somers

Pizzalovers, wees op uw hoede! Het cosmeticabedrijf Glamlite heeft een smakelijk oogschaduwpalet op de markt gebracht. Het ‘Pizza Palette’ bevat achttien hippe kleuren en ziet eruit zoals (ja, je raadt het goed) een pizza. 

Het product heeft niet alleen de vorm van een pizza maar is ook, net zoals de Italiaanse lekkernij, opgedeeld in verschillende stukjes. De oogschaduwkleuren zijn vernoemd naar de ingrediënten. Ben jij een pepperonilover? Dan ga je voor een look met rode tinten. Hou je van pikant? Dan eet je waarschijnlijk graag jalapeños, en kies je best voor glitter en glamour make-up.

Het bericht ‘Pizza Palette’: make-up om van te smullen verscheen eerst op Metro.


Kerstcadeaus met een hart

Door Janne Vandevelde

Door de overvloed aan diners, vrolijke liedjes en kerstmarkten met bijbehorende jenevers vergeten we soms dat Kerstmis niet het feest van de bourgondiër, maar van de vrede is. Je kan nochtans jouw geluk delen met mensen (en dieren) die het minder goed hebben dankzij deze vier goede doelen.

door Janne Vandevelde

Oxfam pakt uit

Wat geef je aan je tante die al alles heeft? Een geitje bijvoorbeeld? Niet voor haarzelf, maar voor een gezin in een derdewereldland dat de melk goed kan gebruiken. Zo kan je met dit snoezige cadeau levens redden en je tante houdt er een leuke wenskaart aan over. De geschenkpakketten gaan van een groentetuin voor 6 euro tot een irrigatiesysteem voor 1.500 euro.

www.oxfampaktuit.be – vanaf 6 euro

HappyPack van Unicef

Foto Unicef

Ook bij Unicef kan je geschenkpakketten weggeven die kinderen in nood helpen. Schoolmateriaal, vaccins, voetballen… voor jou zijn ze vanzelfsprekend, maar voor kinderen in ontwikkelingsgebieden of vluchtelingenkampen zijn ze van onschatbare waarde.

www.unicef.be – vanaf 5 euro

Geef je cadeaugeld aan Rikolto

Foto Rikolto (c) Jimmy Kets

Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, wil je helpen je cadeaugeld nuttig te besteden. Samen met de organisatie ontwerp je een uitnodiging voor je gasten met een link naar je eigen sponsorpagina. Daar kunnen ze geld storten en zo zorgen voor een toekomst waarin boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun voedsel.

www.rikolto.be

Adopteer een dier met WWF

Foto Unsplash

Ben je een dierenvriend en wil je deze kerstperiode een bedreigde diersoort redden? Dan weet WWF raad. Adopteer een dolfijn, tijger, panda of gorilla. Je hoeft geen plaats te ruimen in je appartementje voor deze wilde dieren, maar dankzij jouw maandelijkse bijdrage kan WWF deze dieren beschermen.

www.wwf.be/adopt

 

Het bericht Kerstcadeaus met een hart verscheen eerst op Metro.Gisteren — 12 December 2018Metro : must read

VIDEO. 105-jarige bowlt nog steeds de pannen van het dak

Door Aaron Verbrugghe

Een Amerikaanse man die al meer dan 90 jaar bowlt, is nog lang niet uitgespeeld. Op de gezegende leeftijd van 105, probeert hij naar eigen zeggen nog steeds zijn spel te verbeteren. 

Tom Pisano is elke maandag en woensdag op de bowlingbaan te vinden in Rochester, in het noorden van de staat New York. Volgens de eigenaar Brad Larson komt Pisano ook nog een paar keer per week langs om extra games te spelen.

“Onder de indruk”

Larson zegt dat Pisano gemiddeld rond 135 punten per spel maakt, maar de eeuweling blijft spreken over het verbeteren van die score. Pisano wordt vandaag 105 en viert zijn verjaardag met zijn vrienden langs de bowlingbaan.

Mede-bowler en vriend Dick Browne, die al vijftien jaar met Pisano speelt, zegt dat hij zich voortdurend verwondert over alles wat de kranige bejaarde allemaal doet.

Pisano, wiens vrouw ook meer dan 100 jaar oud is, zegt dat bowlen hem jong houdt. Op de vraag wat het geheim van een lang leven is, antwoordde hij: “De Heer zorgt voor mij.”

Het bericht VIDEO. 105-jarige bowlt nog steeds de pannen van het dak verscheen eerst op Metro.


We googelden dit jaar het vaakst naar ‘WK 2018’

Door Xavier

De meest populaire zoekterm op Google dit jaar in ons land was ‘WK 2018’. Dat blijkt uit de ‘Google Year in Search’, dat de meest trending zoekopdrachten in ons land in 2018 oplijst. Staan onder meer ook in de top tien: Avicii en de verkiezingen.

“De overzichten van trending zoekopdrachten laten goed zien wat een land het afgelopen jaar bezighield”, zegt Michiel Sallaets, Communications Manager Google Benelux. “2018 was het jaar van voetbal, verkiezingen en verandering.”

Voetbal en verkiezingen

2018 was het jaar waarin De Rode Duivels het land in vervoering brachten met de beste Belgische prestatie ooit op een wereldkampioenschap voetbal. De meest populaire zoekterm dit jaar was dan ook ‘WK 2018’. Onder de Rode Duivels zelf haalt Eden Hazard  het van zijn voetbalcollega’s Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne.

Daarnaast laten ook de lokale verkiezingen hun invloed gelden op de lijsten van Year in Search. Verkiezingen 2018/ Elections 2018 staat op een zesde plaats in de top tien en ook bij de Google-zoekvragen die beginnen met ‘hoe’ is dat merkbaar. ‘Hoe moet je elektronisch stemmen? En tot hoe laat kan dat?’, vroegen heel wat Belgen zich af. Dat antwoord is overigens al jaren hetzelfde: van 8 tot 15 uur voor elektronisch stemmen en van 8 tot 13 uur voor stemmen op papier.

Staan voorts nog in de top tien: HDS (2), Facebook connectie (3), Match coupe de monde (4), Avicii (5), Tour de France (7), Vlaanderen Kiest (8), WK-kalender (9) en VRT NWS (10). Dat HDS in de top 10 verschijnt is opvallend, want de illegale videostreamingwebsite werd midden november plots opgedoekt. De website was vooral in Franstalig België populair.

Slijm en spelen

Ook slijm (en hoe je het maakt) blijft ongezien populair, net als het meest trending game: Fortnite. Meer te weten komen over de waarde van een auto blijft eveneens een populaire vraag. Ook gestorven beroemdheden scoren opnieuw hoog in de Year in Search-lijsten: Avicii (overleden op 20 april), Stan Lee (12 november), Charles Aznavour (1 oktober), France Gall (7 januari) en Stephen Hawking (14 maart). Ten slotte blijft ook realitytelevisie ons mateloos boeien: ‘Temptation Island’ blijft het populairste programma op Google, gevolgd door ‘De Mol’, ‘Dancing with the stars’, ‘Goedele On Top’ en ‘Gent West’.

Het bericht We googelden dit jaar het vaakst naar ‘WK 2018’ verscheen eerst op Metro.Hoe datingapps symbool staan voor de wegwerpcultuur

Door Camille Van Puymbroeck

Het is moeilijk om nog een vrijgezel te vinden die niet op een datingapp zit. Tinder is de grote klassieker, maar er bestaan duizend-en-een alternatieven. ‘Swipen’ is tegenwoordig even normaal als een pizza in de oven steken. Een one night stand vind je binnen de vijf minuten en je gooit hem of haar even snel weer weg.

Seksapps

Laten we het niet mooier maken dan het is: datingapps zijn in de praktijk vaak seksapps. Romantiek heeft lang geleden plaatsgemaakt voor onverbloemde goesting. “Ik ben geil”, “Zin in seks?” en “Netflix en chill vanavond?” moeten je blijkbaar in de stemming brengen. We doen zelfs niet meer alsof. De geilheid druipt ervan af en daar lijken we vrede mee te hebben.

Vuilnisdaten

‘Vuilnisdaten’ of ‘trash dating’ wordt het fenomeen genoemd. Je zin in seks wordt op de apps even makkelijk gestild als een plotse craving naar M&M’s. En de restjes gooi je achteraf net zo makkelijk weer weg. Na een nachtje heb je immers nog geen emotionele band met iemand gevormd en we maken het onszelf liefst niet te moeilijk. Uit een studie van het Franse Ifop blijkt dat 57% van de mannen en 39% van de vrouwen op datingapps louter op seks uit zijn.

Binge dating

Catherine Lejealle, sociologe aan het IFC in Parijs, geeft in Glamour wat meer informatie. “Net zoals binge drinking en bine watching, probeert binge dating een verlangen naar overvloed te stillen. Kwantiteit wordt belangrijker dan kwaliteit in een maatschappij die draait rond sociale media. FOMO (Fear Of Missing Out) is een wijdverspreid gegeven dat symbool staat voor onze samenleving. We willen niets missen, stilstaan voelt als achteruitgaan. Liefst delen we onze ‘overwinningen’ met de buitenwereld en hoe meer, hoe beter natuurlijk. Velen zitten daarom op meerdere datingapps tegelijk, omdat het allemaal nog niet snel genoeg gaat.”

Wegwerpmaatschappij

Dat is nochtans verbazingwekkend, want door de moderne technologie gaat alles al aan een sneltreintempo. De ‘grenzen’ om te communiceren lijken onbestaande, zeker in vergelijking met vroeger. De tijden dat je dagenlang moest wachten op een match op een of andere datingsite, zijn al lang voorbij. Op enkele minuten is het klusje geklaard: openingszin, antwoord en date. Wanneer iemand daar tegenin probeert te gaan, zorgt dat voor onbegrip. Ben je niet op zoek naar een one night stand? Wil je niet zomaar seks met de eerst de beste? Veel kans dat je je even overbodig zal voelen als een wegwerpservet. Sommigen kiezen er daarom expliciet voor om af te stappen van de datingapps en terug te keren naar de klassieke methodes.

Angsten

Maar waarom die schijnbaar onstilbare drang naar ontmoetingen van bedenkelijke kwaliteit? Er heerst een algemene angst voor echtheid. Datingapps voelen veilig aan want de kans op een gebroken hart is klein. De regels liggen min of meer vast en niemand moet de eerste stap wagen. Achter je scherm zit je veilig en zolang je dates beperkt blijven tot een vluggertje, moet je die moeizaam opgebouwde muur rond je hart niet afbreken. Seks is immers heel wat minder intiem dan een relatie. Of is dat toch geworden. Het middel bepaalt het doel en als je op Tinder zit met een serieuze relatie als doel, wordt je scheef bekeken.

Liefdesverhaal

Volgens Catherine Lejealle is er echter nog hoop voor de Tinder-generatie. “Uiteindelijk droomt iedereen van de liefde. Die overromantische liefdesverhalen in de films zijn misschien klef, maar wel iets waar iedereen op hoopt. Apps zijn eigenlijk niet meer dan een bewijs voor onze verlatingsangst, voor onze desillusies. Een manier om gebroken harten tegen te gaan.” De vele Tinder-relaties en zelfs -baby’s bewijzen dat niet iedereen voorstander is van het vuilnisdaten. En dat niet iedereen bang is om z’n gevoelig hartje prijs te geven.

Het bericht Hoe datingapps symbool staan voor de wegwerpcultuur verscheen eerst op Metro.


Reportage over onderwijs voor Roma wint Belgodyssee

Door Xavier

Kevin Van den Panhuyzen heeft op het Koninklijk Paleis de Belgodyssee-prijs van Metro in de wacht gesleept. De jonge journalist werd bekroond voor zijn artikel over de onderwijskansen van Romakinderen.

Belgodyssee is een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L’Avenir. Zestien kandidaat-journalisten uit de verschillende gemeenschappen van ons land werkten in duo een reportage uit, waarvan de vruchten de voorbije weken in Metro verschenen.

Tijdens de veertiende editie gingen de jongeren aan de slag met de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, die dit jaar zeventig jaar bestaat. Kevin Van den Panhuyzen, een de 26-jarige student journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel, boog zich over het recht op onderwijs in artikel 26. Hij legde zijn oor te luister bij een jonge Romastudente en bij een bemiddelaar van het integratiecentrum Foyer.

Als journalist én fotograaf, is Van den Panhuyzen van verschillende markten thuis. “Zowel mijn pen als mijn camera beschouw ik als tools om verhalen te vertellen. Blijkbaar is dat goed gelukt”, glimlachte de twintiger uit Leuven. Hij won een tablet en een betaalde stage op de Metro-redactie.

Vrije tijd voor gedetineerden

De prijs van VRT ging naar Dries Hiroux (KU Leuven), met een reportage over het recht op vrije tijd voor gedetineerden. Laura Jadot, die zich voor de RTBF verdiepte in de inclusie van kinderen met een beperking in de jeugdbeweging, sleepte de andere hoofdprijs in de wacht. Voor L’Avenir werd Ambre Ciselet (IHECS) in de bloemetjes gezet. Zij werkte in duo met Van den Panhuyzen.

Alice Elliott (Université St. Louis) en Alexandre Heddebaut (IHECS) kregen een speciale vermelding voor hun uitstekende samenwerking, die resulteerde in een reportage over pleegzorg. Tot slot blonken Laura Clays (VUB) en Julien Covolo (ULG) uit in het gebruik van sociale media, met hun werk over gezinshereniging.

Het bericht Reportage over onderwijs voor Roma wint Belgodyssee verscheen eerst op Metro.❌