[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Metro : must read

Ben jij geen procrastinator, maar een precrastinator? Dit doe je eraan

Door Camille Van Puymbroeck

Procrastinatie of uitstelgedrag is een welbekend fenomeen. Alles uitstellen tot het laatste moment klinkt misschien niet zo positief, maar je hebt tenminste tijd om de dingen te laten bezinken. Precrastinators doen het tegenovergestelde. Zij doen alles meteen en liefst ook zo snel mogelijk. En dat is helaas niet zo goed.

Ben je zelf een precrastinator, dan herken je je gedrag waarschijnlijk meteen. Tijd is voor jou geen mogelijkheid, maar een gegeven dat je moet verslaan. Hoe sneller je je taken af hebt, hoe beter.

Precrastinatie

De term precrastinatie kwam voor het eerst aan bod in ‘Knowing Hands: The Cognitive Psychology of Manual Control’, een boek van David Rosenbaum. Hij legt daarin ook uit wat het woord voor hem precies betekent: “De term was bedoeld als antoniem voor procrastinatie, waarbij mensen de tendens hebben om alles uit te stellen, hoewel ze het ook meteen zouden kunnen doen. Precrastinatie betekent dat je iets liever te vroeg doet, zelfs als je er beter even mee zou kunnen wachten.” Tijdens zijn onderzoek viel het Rosenbaum bijvoorbeeld op dat sommige mensen liever aan het begin van hun vakantie shoppen dan aan het einde, zelfs als dat betekent dat ze er hun hele reis mee moeten zeulen.

Geen goede eigenschap

De verklaring voor het fenomeen is wellicht niet zo ingewikkeld. Door iets meteen te doen, hoeven we er niet langer aan te denken, wat zorgt voor minder stress. Maar dat betekent in de praktijk vaak dat we dingen of niet goed doen, of er meer energie aan besteden dan nodig. Zeker op het werk is precrastinatie geen al te goede eigenschap, vooral voor jezelf. Als je tegen de middag al je taken al hebt afgewerkt, betekent dat meestal dat je je daarna verveelt of dat je baas je nog meer taken geeft. Je krijgt op een dag in dat geval heel veel gedaan, maar toch ben je niet voldaan omdat je de indruk hebt dat je nog meer extra taken had kunnen doen.

Dit kan je eraan doen

Om ervoor te zorgen dat je minder gaat procrastineren, kan je verschillende dingen doen. Bekijk ten eerste je lijstje met taken voor die dag en denk na over wat belangrijker is en wat meer tijd vergt. Kijk ook eens naar de volgorde waarin je meestal werkt. Misschien werkt het voor jou wel beter om eerst kleine, snelle, onbenullige dingen te doen en dan pas de grote taken aan te pakken. Dan ligt er al minder op je bord en kan je je tijd ook beter inschatten.

Het bericht Ben jij geen procrastinator, maar een precrastinator? Dit doe je eraan verscheen eerst op Metro.Madame Tussauds in Amsterdam onthult beeld hipster Rembrandt

Door Karsten Quix

“Hoe zou Rembrandt eruit hebben gezien als hij nu had geleefd?”, is blijkbaar een vraag die menig Nederlander zich weleens stelt. Daarom heeft het museum Madame Tussauds een wassen beeld van de bekende kunstschilder onthuld, in een modern jasje.

Madame Tussauds maakte het wassen beeld omdat de schilder exact 350 jaar geleden om het leven kwam. “Bij de creatie en totstandkoming van het beeld hebben we onze eigen interpretatie gebruikt”, zegt een woordvoerder van Madame Tussauds. De hippe versie van Rembrandt van Rijn komt naast zijn originele beeld te staan en blijft tot eind augustus in het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum.

Hipster

Het moderne wassen beeld is volgens het museum wat hipper dan de traditionele schilder. De barokschilder heeft een knot in zijn haar, een gebloemd bloesje, een grote zwarte bril en een tatoeage op zijn hand van zijn grote liefde Saskia.

Wikimedia Commons – Zelfportret Rembrandt

Het bericht Madame Tussauds in Amsterdam onthult beeld hipster Rembrandt verscheen eerst op Metro.


AHA. Daarvoor dient die gleuf onderaan je koffiemok

Door Camille Van Puymbroeck

Koffie is onze beste vriend is de beste vriend van zij die last hebben van een ochtendhumeur. Wijzelf hebben daarom een hele collectie koffiemokken in huis, groot en klein, naargelang de behoefte. Maar is het je al ooit opgevallen dat er een gleufje aan de onderkant zit?

Eerlijk, de eerste keer dat wij dit zagen, dachten we gewoon dat onze mok een beetje stuk was. Maar uit nader onderzoek bleek het toch echt wel de bedoeling dat die gleuf – of dat gaatje, het is maar hoe je het ziet – er zat. Raar.

Drainage

Maar eigenlijk ook niet. Het blijkt immers dat die zogenaamde gleuf dienst doet als drainage wanneer je je mok op z’n kop in de vaatwasser zet. Wie een vaatwasser heeft, weet vast wel hoe irritant die plassen water zijn die zich verzamelen in de holle onderkant van glazen, mokken, kommetjes… Maar dankzij de simpele toevoeging van een drainagegleuf is er niks aan de hand. Je mok komt zo, droog en wel, uit de vaatwasser.

Het bericht AHA. Daarvoor dient die gleuf onderaan je koffiemok verscheen eerst op Metro.Je kan nu overnachten in het huis van Monet

Door Camille Van Puymbroeck

Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Dan kan je vanaf nu terecht in het Maison Bleue, oftewel het huis van de beroemde Franse schilder Monet. Het stulpje staat sinds kort op Airbnb zodat iedereen kan genieten van een idyllisch weekendje in Frankrijk.

Kunstfanaten kunnen hun hart ophalen in de nieuwe Airbnb. Het Maison Bleue ligt in Giverny, vlakbij Parijs, en was van 1883 tot 1926 de thuisbasis van Claude Monet.

Inspiratiebron

Het huis werd in 2016 nog gerenoveerd en is een mengeling van authentieke  elementen en moderne toevoegingen. Ondanks de renovatie is het voor echte fans niet moeilijk om zich voor te stellen hoe het leven van de schilder hier zo’n honderd jaar geleden verliep. Het huis ligt bovendien te midden van een grote tuin zodat je helemaal kan opgaan in de rust. In de omgeving vind je verschillende landschappen terug die dienden als inspiratiebron voor de kunstwerken van Monet.

Het huis biedt plaats aan zes personen en kost 300 euro per nacht. Niet goedkoop, maar de moeite waard als je een echte Monet-fan bent. Reserveer wel op tijd, want de interesse is groot!

Het bericht Je kan nu overnachten in het huis van Monet verscheen eerst op Metro.


Waarom je meer van je partner dan van je kinderen moet houden

Door Camille Van Puymbroeck

De liefde voor je partner is groot, maar eens er kinderen zijn, komen zijn op de eerste plaats. Logisch toch, aangezien het gaat om je eigen vlees en bloed? Wel, eigenlijk is het beter om meer te houden van je partner dan van je kinderen. Een woordje uitleg is hier wel op z’n plaats.

Je partner liever zien dan je kinderen, het heeft veel weg van een taboe. Wie doet dat nu? Maar volgens Belinda Luscombe, auteur van het boek ‘Marriageology: The Art and Science of Staying Together’, doet het wonderen voor je relatie.

School vs. universiteit

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je kinderen plots laat vallen (letterlijk én figuurlijk). Die neiging die je voelt om alles voor hen te doen, is niet meer dan natuurlijk. En zeker wanneer ze klein zijn, hebben ze je ook echt nodig. Ze zijn nog niet zelfstandig en zonder jou redden ze het niet. Volgens Luscombe is het een beetje zoals naar school gaan: je hebt nu eenmaal geen keuze. Maar je partner, die heeft je in principe helemaal niet nodig. Hij of zij is volwassen en redt zich perfect zelf, zonder dat je naar hem of haar moet omkijken. Daarom is liefde voor je partner volgens Luscombe zoals studeren aan de universiteit. Het is niet verplicht, maar het is een bewuste keuze.

Verliefde ouders, blije kinderen

Allemaal goed en wel, maar waarom zou je dan concreet meer van je partner moeten houden dan van je kinderen, terwijl dat alleen maar meer moeite vraagt? Daar zijn een aantal heel goede redenen voor. Ten eerste varen ook je kinderen wel bij ouders die elkaar echt graag zien. Ze voelen zich veiliger en gelukkiger. Bovendien toon je hen hoe mensen liefdevol met elkaar moeten omgaan. Kom je niet goed overeen met je partner, dan is de kans groot dat je je frustratie uit op je kroost. Bovendien denken kinderen vaak dat zij de oorzaak van het probleem zijn. Een studie uit 2014 bij 40.000 Britse huishoudens wees uit dat pubers met verliefde ouders zich het best in hun vel voelen.

Helaas vinden steeds meer mensen kinderen belangrijker voor een gelukkig leven dan een goede relatie. Dat geldt wellicht op korte termijn, maar na enkele jaren is de pret voorbij. Je ooit zo lieftallige peuter verandert in een puber die liefst zo weinig mogelijk contact met je heeft. Vervolgens gaat je kroost uit huis en antwoorden je kinderen niet meer op je berichten. Daar zit je dan, op je 50ste, langs je partner met wie je al die jaren amper hebt gesproken.

Legenestsyndroom

Voor de meeste koppels verandert het ouderschap al snel van een gezamenlijk project naar het enige wat hen nog samen houdt. Ze maken geen tijd voor elkaar, spenderen al hun tijd in hun kinderen en weten niet wat de ander bezighoudt – met uitzondering van een hoop vuile luiers. Experten schrijven het hoge aantal echtscheidingen bij vijftigers en zestigers dan ook toe aan het legenestsyndroom. De kinderen zijn weg en hetzelfde geldt voor de bestaansreden van het koppel. Na al die jaren voor de kinderen gezorgd te hebben, kunnen ze niet meer met z’n tweeën op restaurant gaan en een interessant gesprek voeren. Ze weten zelfs niet meer wanneer ze voor het laatst tijd voor elkaar hebben gemaakt.

Wil je en jezelf en je kinderen gelukkig maken? Zorg er dan voor dat je je relatie met je partner onderhoudt. Zorg ervoor dat je kinderen niet altijd en overal op de eerste plaats komen. Maak tijd voor elkaar en praat. Zie kinderen als jullie grote gezamenlijke project, maar zorg ervoor dat je ook daarbuiten nog dingen samen doet. En probeer, hoe moeilijk het ook mag lijken, ervoor te zorgen dat je je partner liever ziet dan je kinderen.

Het bericht Waarom je meer van je partner dan van je kinderen moet houden verscheen eerst op Metro.VIDEO. Gehandicapt gordeldier krijgt eigen rolstoel

Door Karsten Quix

Een schattige gordeldierbaby, die bijna uithongerde in het wild nadat hij verlamd raakte aan de achterpoten, heeft een nieuwe kans gekregen. Dierenartsen in Brazilië hebben een geïmproviseerde rolstoel voor hem gemaakt.

Het vijf maanden oude gordeldier, genaamd Bolinha, kreeg een rolstoel cadeau zodat hij weer kan rondwandelen. De dokters gebruikten een paar speelgoedwielen die ze onder het lichaampje van het gordeldier bevestigden. Het innovatieve apparaat is ontworpen om de gehandicapte benen van het kleine gepantserde beestje te ondersteunen.

Autosnelweg

Met zijn nieuwe kar kan het zoogdier nu zelfstandig in het stof rondscharrelen en naar voedsel zoeken. Een automobilist vond Bolinha afgelopen december op een autosnelweg in  Espirito Santo in het zuiden van Brazilië. Het leed aan ondervoeding en verschillende ziektes die de verlamming leken te veroorzaken. Ondertussen is hij aan de betere hand.

Het bericht VIDEO. Gehandicapt gordeldier krijgt eigen rolstoel verscheen eerst op Metro.Dit kopje koffie van 75 dollar is het duurste ter wereld

Door Karsten Quix

De kwaliteit van koffie is vaak doorslaggevend bij het overwinnen van een zware ochtend. Dat denken ze in Californië ook, want daar leggen ze met veel plezier 75 dollar, of een kleine 70 euro, neer voor een kopje zwart goud van de beste kwaliteit. 

De koffiebarketen Klatch Coffee wist als één van de enige de koffie te bemachtigen. Ze bood het exclusieve kopje met de Elida Natural Geisha 803-koffie aan in filialen in Zuid-Californië en San Francisco. Het getal verwijst naar de prijs die Klatch Coffee neerlegde per pond (ongeveer een halve kilogram) bonen. Het bedrijf beschrijft de koffie als een zeldzame soort arabica uit Panama, met een florale, theeachtige smaak en met noten van jasmijn en bessen.

Oscars

Naast de voortreffelijke kwaliteit is de koffie zo duur omdat die de jaarlijkse wedstrijd van beste koffie uit Panama hebben gewonnen. Die koffiecompetitie kan je volgens mede-eigenaar van de keten Bo Thiara vergelijken met de Oscars in de filmwereld. Hij betaalde er omgerekend 1.575 euro per kilo voor. Dat is een nieuw record, waardoor de koffie de duurste ter wereld is.

Uitverkocht

Er werd in totaal maar 45 kilo van het goedje geveild. Het merendeel daarvan ging naar Japan, China en Taiwan. Klatch Coffee was de enige uit Noord-Amerika die wat van het zwarte goud kon binnenhalen. Het bedrijf kocht zo’n 4,5 kilo, genoeg voor ongeveer 80 kopjes. In de filialen geraakte de koffie in een mum van tijd uitverkocht.

Het bericht Dit kopje koffie van 75 dollar is het duurste ter wereld verscheen eerst op Metro.Gisteren — 24 Mei 2019Metro : must read

VIDEO. Fotograaf wacht uren op ijsvogel, die dan op zijn hoofd neerstrijkt

Door Karsten Quix

“Kijk naar het vogeltje!” Een Zweedse fotograaf lag urenlang op de loer om een ​​duikende ijsvogel te spotten. Maar het kleurrijke beestje had daar precies geen zin in, dus streek hij maar neer op het hoofd van de 43-jarige man.

Natuurfotograaf Nicolas Reusen camoufleerde zich en wachtte de hele dag geduldig op de schuchtere ijsvogel. Hij wou op beeld vastleggen hoe het beestje naar vis duikt in een nabijgelegen riviertje. Maar dat ging niet helemaal volgens plan, want het vogeltje streek neer op het hoofd van de fotograaf.

Goede vrienden

De pechvogel kon het moment filmen, wat minstens evengoed is als een foto. Nicolas maakte de foto’s nabij Barcelona. “Ik volg dit exemplaar al ongeveer vier maanden”, vertelt hij. Ondertussen zijn ze blijkbaar al goede vrienden geworden.

Het bericht VIDEO. Fotograaf wacht uren op ijsvogel, die dan op zijn hoofd neerstrijkt verscheen eerst op Metro.Miniserie ‘Chernobyl’ is best gewaardeerde van het moment

Door Karsten Quix

Probeer je de leegte van ‘Game of Thrones’ te vullen nu de epische serie van HBO is afgelopen? Je hoeft niet eens van kanaal te veranderen, want daarop is nu de de nieuwe gerenommeerde dramareeks ‘Chernobyl’ te zien.

De eerste drie afleveringen zijn nog maar net uit, maar de vijfdelige miniserie prijkt al bovenaan de lijst met best beoordeelde televisieseries op de Internet Movie Database. De HBO-serie doet het daarmee beter dan gevestigde topseries als ‘Breaking Bad’, ‘Game of Thrones’ en ‘Planet Earth 2’.

‘Chernobyl’ onderzoekt de nasleep van ’s werelds grootste nucleaire ramp. Daarbij kwamen naar schatting 4.000 tot 90.000 mensen om het leven. Daarnaast zijn er nog tot op de dag van vandaag gebieden in Oost-Europa zwaar worden beïnvloed door radioactieve straling.

Doofpot

Regisseur Craig Mazin brengt 33 jaar na de ramp het verhaal van het gewone volk en die van de waarheid. De serie zet onschuldige slachtoffers en medewerkers in contrast met de Sovjetautoriteiten, die alles proberen te minimaliseren en in de doofpot te stoppen. De spannende dramareeks is niet altijd voor gevoelige kijkers, maar wel historisch correct. Onder andere acteurs Jared Harris, Emily Watson en Stellans Skarsgård spelen een belangrijke rol.

Het bericht Miniserie ‘Chernobyl’ is best gewaardeerde van het moment verscheen eerst op Metro.


Grote bijenzwerm verhindert Duitser om huis te verlaten

Door Silke Vandenbroeck

In Duitsland heeft een man de hulp van de politie ingeroepen omdat hij zijn huis niet uit geraakte wegens een grote bijenzwerm in de voortuin. Nadat een imker erin slaagde om de insecten te vangen, kon de man alsnog zijn huis verlaten. Dat meldt de Duitse politie vrijdag.

In Bergheim, een stad nabij Keulen, hadden bijen donderdag in nauwelijks 45 minuten tijd een nest zo groot als een autoband gemaakt. Dat deden de diertjes in de voortuin van een huis en de 43-jarige bewoner, die zijn zoontje moest ophalen, durfde zijn huis niet uit. Hij riep dan maar de hulp in van de politie.

Imker

De agenten kwamen ter plaatse, maakten een foto van de situatie en riepen op hun beurt de hulp in van een imker. Uiteindelijk kwam een imker ter plaatse en die slaagde er in om de zwerm bijen te vangen en te verplaatsen. De bewoner kon alsnog zijn zoontje in de kleuterschool ophalen, mits enige vertraging.

Het bericht Grote bijenzwerm verhindert Duitser om huis te verlaten verscheen eerst op Metro.


“Weinstein bereikt akkoord met slachtoffers ter waarde van 44 miljoen dollar”

Door Silke Vandenbroeck

Voormalig filmregisseur Harvey Weinstein heeft een akkoord bereikt met verschillende vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag, ter waarde van 44 miljoen dollar (39 miljoen euro). Dat meldt de krant Wall Street Journal.

Het akkoord, dat nog ondertekend moet worden, zou betrekking hebben op alle civiele rechtszaken die werden aangespannen tegen de voormalige Hollywoodmagnaat, waaronder die in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Ook de procedure die de procureur van New York Eric Schneiderman opstartte om ervoor te zorgen dat de slachtoffers een voldoende hoge schadevergoeding zouden krijgen, is opgenomen in het akkoord. Schneiderman moest zelf trouwens opstappen omdat hij beschuldigd wordt van ongewenste intimiteiten.

Angelina Jolie

Weinstein moet in september wel nog voor de rechtbank verschijnen in verband met beschuldigingen van vermoedelijk seksueel geweld. Hij werd vorig jaar in verdenking gesteld van een verkrachting in 2013 en van het dwingen van een vrouw tot orale seks in 2006.

Meer dan 80 vrouwen hebben Weinstein beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag, onder hen ook beroemdheden als Ashley Judd, Angelina Jolie en Salma Hayek. De regisseur ontkent alle beschuldigingen.

Het bericht “Weinstein bereikt akkoord met slachtoffers ter waarde van 44 miljoen dollar” verscheen eerst op Metro.


‘Anorexia’-been blijkt optische illusie

Door Maren Vanhouche

Een Italiaans modehuis heeft wat kritiek uitgelokt met een foto van een nieuw paar schoenen. Het model dat met de ballerina’s poseert, zou een extreem magere kuit hebben. Maar schijn bedriegt.

Het Italiaanse modemerk Mansur Gavriel heeft zijn schoenencollectie onbedoeld heel wat media-aandacht bezorgd. Toen het bedrijf op Instagram een foto deelde van hun nieuwe lamsleren ballerina’s, regende het boze kritieken in de commentaren. Het was weliswaar niet het paar schoenen dat zorgde voor de woede, maar wel de anorectische kuit van het model.

(Lees verder onder de foto.)

 

View this post on Instagram

 

MG Ballerinas in White lambskin ❤ #mansurgavriel

A post shared by Mansur Gavriel (@mansurgavriel) on

Optische illusie

“Verwijder deze foto. Jullie promoten een ongezond lichaamsbeeld”, reageerde een volger op de reclameprent. Velen dachten dat het om een foutgelopen photoshopincident ging, maar niets bleek minder waar. Wie de foto onder de loep neemt, ziet dat het om een optische illusie gaat. Het model draagt een beige jurk die dezelfde tint heeft als de achtergrond en er bijgevolg volledig in opgaat. Bovendien knielt het model waardoor het lijkt alsof een deel van haar kuit volledig wordt weggeknipt. Hoewel sommigen wezen op het gezichtsbedrog, bleef de kritiek aanhouden. “Waarom hebben ze niet voor een jurk in een contrasterende kleur gekozen? Ik krijg hier nachtmerries van”, schreef iemand. Mansur Gavriel zal alleszins niet treuren om de hevige reacties. Slechte reclame is per slot van rekening ook reclame.

Het bericht ‘Anorexia’-been blijkt optische illusie verscheen eerst op Metro.The New York Times tipt Angèle als beloftevolle artiest

Door Maren Vanhouche

De Brusselse popster Angèle prijkt als eerste Belg ooit in het prestigieuze lijstje van The New York Times met de vijftien meest beloftevolle Europese artiesten. “Ze is misschien wel de grootste ster van de Franstalige pop”, schrijft de krant.

Het is een primeur voor ons land én de Brusselse Angèle. De Amerikaanse kwaliteitskrant The New York Times heeft de 23-jarige popzangeres opgenomen in zijn lijstje van de vijftien meest beloftevolle artiesten van Europa. Zelfs Stromae, die de afgelopen jaren internationaal nochtans veel furore maakte, heeft de lijst nooit gehaald. De Brusselse wordt onder meer opgehemeld “als misschien wel de grootste ster van de Franstalige pop”. De krant merkt op dat ze mede dankzij haar samenwerkingen met de controversiële rapper Damso en haar grote broer Roméo Elvis een eigen carrière wist uit te bouwen. Hoewel haar invloed nu veel verder reikt dan enkel het hiphopmilieu.

Feminisme

De krant vermeldt haar hit ‘Tout Oublier’, maar zoomt voornamelijk in op haar recente single ‘Balance Ton Quoi’. “Het amusante, ietwat bekkige liedje is de Franstalige equivalent van de hashtag #MeToo. De song maakt van seksime een verrassend thema voor een pophit. Sindsdien wordt Angèle gevraagd voor talrijke feministische organisaties”, schrijft The New York Times. De Brusselse liet de krant weten dat haar single geen politiek statement is. “Het is gewoon de waarheid. Als vrouw kan je niet veilig over straat lopen en word je altijd minder serieus genomen dan een man”, verklaarde de zangeres. “Daarbij, ik ben blank, blond en gepriviligeerd. Anderen hebben het moeilijker dan ik.”

Lana Del Rey

De Amerikaanse journalisten vergeleken haar al snel met Lana Del Rey. Muzikaal gaat de vergelijking misschien niet volledig op, maar de krant ziet dus wel potentieel in haar carrière. Zelf beseft de zangeres soms nog steeds niet hoe het allemaal zo snel is kunnen gaan. “Soms kan ik het zelf niet geloven. Twee jaar geleden speelde ik nog iedere donderdagavond in een café in Brussel zonder te weten waar ik muzikaal naartoe wilde. En nu dit”, aldus de zangeres. Plannen om op tournee te gaan in de Verenigde Staten heeft ze momenteel niet. In Frankrijk zal ze deze dit jaar evenwel genoeg aan de bak kunnen. Daar geeft ze 25 concerten waarvan drie in een uitverkochte Zénith-arena in Parijs. Bij ons kan je haar live aan het werk zien op Rock Werchter.

Het bericht The New York Times tipt Angèle als beloftevolle artiest verscheen eerst op Metro.7.500 deelnemers voor de betoging van Global Strike for Future in Brussel

Door Silke Vandenbroeck

Voor de 20ste en voorlopig laatste klimaatmars van Youth for Climate zijn vrijdag 7.500 betogers op straat gekomen in Brussel. Dat cijfer deelt de Brusselse politie mee. De mars staat in het teken van de tweede wereldwijde staking voor het klimaat, de Global Strike for Future.

Bij het vertrek op de Kunstberg werd al duidelijk dat er opnieuw heel wat enthousiasme was in de menigte jongeren. De betogers riepen verschillende slogans, zoals “On est plus chaud que le climat”, “hey hey, ho ho, fossil fuel has got to go» en «waar is dat draagvlak? Hier is dat draagvlak!”.

Creatief

De klimaatjongeren willen zich duidelijk blijven vastbijten in het thema klimaat. De vele borden met slogans die de stoet sieren, maken dat ook vrijdag weer duidelijk. Een bloemlezing van de creativiteit: “de wereld die moet nog een eeuwigheid mee”, “ga met de bus en ik geef u een kus”, “het klimaat verandert, waarom wij niet?”, “plant een bos of wij zijn de klos” of “cool kids saving the hot earth”.

Het bericht 7.500 deelnemers voor de betoging van Global Strike for Future in Brussel verscheen eerst op Metro.


Fans bezorgd om “graatmagere” Anna Kournikova

Door Koen De Nef

De voormalige tennisster Anna Kournikova pronkt deze maand op de cover van Cosmopolitan. Heel wat fans vinden dat de Russische blondine echter fel vermagerd is, en dat baart hen zorgen.

Anna Kournikova bekoorde tussen 1995 en 2003 de tenniswereld. Ze bekroonde haar carrière met twee grandslamtitels op de Australian Open (1999 en 2002). In 2003 moest ze noodgedwongen een punt achter haar carrière zetten wegens rugproblemen.

Billen verdwenen

Deze maand siert de 37-jarige vriendin van Enrique Iglesias de cover van de Russische editie van het lifestylemagazine Cosmopolitan, dat zijn 25-jarige bestaan viert. Behalve de vele positieve reacties, zijn heel wat fans bezorgd over het slanke lichaam van de mama, die anderhalf jaar geleden beviel van een tweeling. “Ze is veel te mager. Ze was veel mooier toen ze op een normaal gewicht zat”, en “Haar billen zijn verdwenen”, klinkt het onder meer op Instagram.

View this post on Instagram

🎈☀🎈

A post shared by 🐾 Anna 🎈Аня (@annakournikova) on

View this post on Instagram

Getting #ready for the #weekend #allblack #peaceout 😂😍😄 ✌🏻

A post shared by 🐾 Anna 🎈Аня (@annakournikova) on

View this post on Instagram

Спасибо мой любимый @cosmopolitan_russia 🎈🎈🎈 ・・・ «Жить без стимула невозможно!» – уверяет героиня нашего коллекционного юбилейного номера Анна Курникова. Специально в честь 25-летия Cosmopolitan в России легендарная теннисистка дала свое первое интервью после рождения детей! О семье, карьере, жизни в Америке и о том, что все возможно, стоит лишь захотеть! Читай в новом Cosmo! #cosmo25 _______________________________________________ Наша классная команда 🎈🎈🎈🎈🎈🎈Photo: Marc Baptiste @marcbaptiste007 @nonamemanagement Style: Danny Santiago @the_danny_santiago Elena Dudina @dudinaelena_cosmo MUA: Davide Calcinai @davidemk Hair styling: Steven Hoeppner @stevenhoeppner Hair color: Laura Zerbolio @lmzcolor Nails: Jessica Mendez @arcayne_beauty Producer : Anastasia Fridman @nastya_fridman Location: EAST, Miami @eastmia earrings: @jacobandco

A post shared by 🐾 Anna 🎈Аня (@annakournikova) on

Het bericht Fans bezorgd om “graatmagere” Anna Kournikova verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Koe spuit met gericht schot uitwerpselen op gezicht melkveehouder

Door Karsten Quix

Een melkveehouder uit de Verenigde Staten werd onlangs bijna gefusilleerd door de uitwerpselen van een van zijn koeien terwijl hij de stallen schoonveegde. Het hilarische filmpje verscheen onlangs op Twitter en werd meteen een hit. 

De Amerikaan Karter Kilburg uit Iowa was de stallen aan het poetsen toen een schalkse koe besloot een mopje uit te halen. Met een gericht schot besmeurde ze zijn gezicht met loperige uitwerpselen. Hij twitterde het hilarische filmpje en zei dat hij in de vuurlinie stond en “geen schijn van kans maakte”. Daaraan voegde de landbouwer toe dat het een “typische maandag” was en dat hij “dankbaar is dat zijn mond toe was”.

I didn’t even stand a chance. Direct line of fire. Typical Monday… pic.twitter.com/iJpiyu5GxK

— Karter Kilburg 🗯 (@karter_kilburg) 14 mai 2019

Het bericht VIDEO. Koe spuit met gericht schot uitwerpselen op gezicht melkveehouder verscheen eerst op Metro.BIZAR. Braziliaanse adoptiekinderen stellen zichzelf tentoon op catwalk aan kandidaat-ouders

Door Maren Vanhouche

In Brazilië is er opschudding ontstaan over een evenement in een winkelcentrum waarbij kinderen en jongvolwassenen tussen de 4 en 17 jaar zichzelf op een catwalk presenteerden voor hun mogelijke nieuwe adoptieouders. Het ministerie van Vrouwen, Familie en Mensenrechten is niet te spreken over de ‘dierenmarkt’.

Het evenement ‘Adoptie op de Catwalk’ waarbij kinderen zich tentoonstelden aan mogelijke adoptieouders ligt zwaar onder vuur. Tijdens de ‘modeshow’ konden de ouders een keuze maken uit de paraderende kinderen die allemaal tussen de 4 en 17 jaar oud waren. Het optreden vond plaats in het winkelcentrum Pantanal in de Braziliaanse stad Cuiabá dat op zo’n 1.100 kilometer ligt van de hoofdstad Brasília.

Afkeuring

Op sociale media regende het kritieken op de zogenoemde “dierenmarkt”. “Kinderen zijn geen producten” en “hier ontbreekt gezond verstand” zijn slechts enkele uitingen van ongenoegen van het publiek. Ook op politiek niveau bleven de reacties niet uit. Het ministerie van Vrouwen, Familie en Mensenrechten reageerde in een verklaring “met afkeuring” op het evenement. “De staat en de maatschappij hebben de plicht om kinderen en jongvolwassenen te beschermen. De bescherming tegen het blootstellen van hun identiteit en emoties maakt hier deel van uit”, zo stelt het ministerie.

Context

De regionale afdeling van de Braziliaanse Orde van Advocaten, die mede-organisatoren waren van het evenement, probeerde het voorval te kaderen in een verklaring. “Het was nooit de bedoeling om kinderen te presenteren voor adoptie. Het idee was om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid om een familie te stichten door middel van adoptie”, aldus de Orde. “Geen van de kinderen werd verplicht om deel te nemen en de meesten waren net blij met de kans om mee te doen. Het evenement had ook de goedkeuring van de Kinderbescherming.” In Brazilië staan in totaal 9.524 kinderen opgegeven voor adoptie. Lang niet genoeg voor de 45.991 ouders die graag een een kindje willen adopteren.

Het bericht BIZAR. Braziliaanse adoptiekinderen stellen zichzelf tentoon op catwalk aan kandidaat-ouders verscheen eerst op Metro.IN BEELD. Python eet nog grotere python, maar braakt die dan terug uit

Door Karsten Quix
Een 4 meter lange python in West-Australië heeft een soortgenoot opgegeten die nog net iets groter was dan hem. Maar die maaltijd lag duidelijk op z’n maag, dus braakte de slang z’n lunch daarna weer uit. Het leverde deze opmerkelijke beelden op. 

“We zagen de python ’s ochtends bij ons huis”, schreef het Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park uit Australië in een Facebookpost. “We verhuisden de grote rakker, zodat die onze kuikens niet zou opeten. Maar het was duidelijk dat de slang iets stevigs had gegeten (geen kuikens, die hadden we geteld) en we staken haar in een zak”, gaat het verder.

Restjes

“Toen we haar er weer uitlieten, begon de slang te braken en zagen we plots een staart! Het gebeurde allemaal erg snel en de hongerige python ging er alweer vandoor, veilig en wel. Helaas zonder lunch, maar hopelijk kreeg hij nog iets anders te pakken. De restjes zijn voor de vogels”, aldus de post. Amanda Jongedyk uit Wyndham in West-Australië maakte de foto’s van het absurde gebeuren.

1 of 26
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park
Facebook / Parry Creek Farm Tourist Resort and Caravan Park

Het bericht IN BEELD. Python eet nog grotere python, maar braakt die dan terug uit verscheen eerst op Metro.Koerier vergeet 3,5 miljoen euro aan juwelen voor Rita Ora in vliegtuig

Door Maren Vanhouche

Een vergeetachtige koerier heeft juwelen ter waarde van 3,5 miljoen laten liggen op het vliegtuig. De sieraden waren bestemd voor Rita Ora die ze zou dragen op het filmfestival van Cannes. De zangeres is momenteel bezig aan een wereldtournee.

Wat je ook meemaakt op een slechte dag, het verbleekt zonder twijfel bij de nachtmerrie die Rita Ora’s koerier heeft beleefd. De zangeres vertrouwde haar juwelen toe aan een medewerkster om ze over te vliegen naar het filmfestival van Cannes waar Ora een snelle tussenstop maakte tijdens haar wereldtournee. De vrouw stapte op het vliegtuig in de Londense luchthaven van Luton, maar vergat haar handbagage, sieraden inclusief, mee te nemen bij aankomst in Nice. Toen ze haar fout besefte, was het te laat. Het vliegtuig was al terug op weg naar het Verenigd Koninkrijk.

Diefstal

In Luton haalde de politie de juwelen op en werden ze via een vlucht vanop de luchthaven van Heathrow terug naar Frankrijk gestuurd. Het is niet duidelijk of de sieraden Ora op tijd bereikten. De ‘Let You Love Me’-zangeres verscheen op de rode loper van het Magnum-event in Cannes met een schitterende halsketting, maar het is niet zeker of het om de bijoux in kwestie gaat. In vergelijking met enkele vorige edities mag Ora dankbaar zijn dat het incident relatief goed afliep. Enkele dagen voor de opening van het filmfestival in 2015 stalen dieven juwelen ter waarde van 23,2 miljoen euro in een boetiek van Cartier. Twee jaar eerder ging een groep rovers aan de haal met een buit van 187 miljoen euro in het Carlton hotel. De daders werden nooit gevat.

Het bericht Koerier vergeet 3,5 miljoen euro aan juwelen voor Rita Ora in vliegtuig verscheen eerst op Metro.SpaceX schiet eerste satellieten voor snel internet de lucht in

Door Karsten Quix

Het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft de eerste zestig satellieten gelanceerd voor hun nieuwe project ‘Starlink’. Daarmee willen het Californishce bedrijf een globaal netwerk uitbouwen dat overal ter wereld snel internet kan bieden. 

SpaceX wil vanuit de ruimte een breedbandinternet lanceren dat over de hele planeet gebruikt kan worden. De lancering was oorspronkelijk vorige week voorzien, maar werd uitgesteld omwille van het weer en technische problemen. Maar een Falcon-9 raket schoot de eerste zestig satellieten donderdagavond dan toch de ruimte in. Uiteindelijk zal ‘Starlink’ uit een geheel van 12.000 satellieten bestaan.

De satellieten komen op ongeveer 550 kilometer hoogte in de atmosfeer. Dat is hoger dan het ISS, maar wel lager dan de meeste andere satellieten. Dit zou de internetsnelheid moeten bevorderen. Elke satelliet van Starlink weegt zo’n 227 kilogram.

Concurrentie

Maar ze zijn niet alleen met hun ambitieus project en krijgen concurrentie van bijvoorbeeld de start-up OneWeb of het Kuiper-project van Amazon. Topman Elon Musk verwacht dat vanaf ongeveer 800 satellieten het ‘Starlink’ netwerk operationeel kan worden. Daarvoor zijn dus nog een twaalftal gelijkaardige lanceringen nodig.

Het bericht SpaceX schiet eerste satellieten voor snel internet de lucht in verscheen eerst op Metro.❌