[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlating

Het boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’


 • 23 Augustus 2019 om 10:59

Israël bombardeert wapendepot in Irak

Israël heeft minstens één luchtaanval uitgevoerd op een doelwit in Irak. Het zou gaan om een wapenopslagplaats ten noorden van Bagdad, die volgens sommige bronnen door Iran wordt gebruikt om wapens naar Syrië over te brengen. Dat meldt de New York Times donderdag.


 • 23 Augustus 2019 om 09:16

Medewerker Brits consulaat in Hongkong opgepakt wegens “bezoek aan prostituees”

De medewerker van het Brits consulaat in Hongkong die begin augustus in China verdween, werd opgepakt omdat “hij beroep heeft gedaan op prostituees”. Dat meldt de Chinese pers. De familie van de man verwerpt de beschuldiging en zegt dat het om een verzonnen verhaal gaat.


 • 23 Augustus 2019 om 09:07

Twee speleologen geblokkeerd in Pools gebergte: lichaam gevonden, zoekactie naar collega gaat verder

In Polen is het lichaam gevonden van een van de twee speleologen die in een kloof in het Tatrasgebergte kwamen vast te zitten, nadat ze door plots opstijgend water verrast werden. Dat hebben Poolse media donderdag gemeld.


 • 23 Augustus 2019 om 08:45

Vier gewonden bij schietpartij in buurt van politiekantoor in Los Angeles

Bij een schietpartij in de buurt van een politiekantoor in Los Angeles zijn donderdagnamiddag plaatselijke tijd vier mensen gewond geraakt. De politie is op zoek naar een mannelijke en een vrouwelijke verdachte.


 • 23 Augustus 2019 om 08:44

Vrijwilligers brengen speurhonden naar Bryon Bay in zoektocht naar Théo Hayez

Vrijwilligers die samenwerken met de familie van Théo Hayez, de jonge Belg die sinds 31 mei vermist is in Australië, hebben speurhonden naar Bryon Bay gebracht. Dat meldt de krant The Australian.


 • 23 Augustus 2019 om 08:39

De plek waar 80 jaar geleden een duivels naziplan geboren werd

Michelangelo, Rembrandt, Botticelli, Renoir… Duizenden werken van de grootste kunstenaars uit onze geschiedenis verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de grond. Sommige stukken vond men nog altijd niet terug. Een Oostenrijkse zoutmijn was voor de nazi’s dé plek om kunstschatten te bewaren. Het begin van een heuse thriller, met een hoofdrol voor een schaap uit Gent en een beest uit Linz.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Vlaming die beschuldigd werd van moordpoging op vriendin weer vrij

De Oost-Vlaamse ondernemer Filip D.R. (55) die in Italië beschuldigd werd van de moordpoging op zijn vriendin, is na drie nachten in de cel weer vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat.


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Franse chirurg misbruikt kinderen nadat hij ze geopereerd heeft

Een 68-jarige chirurg is de spilfiguur in het grootste pedofilieschandaal dat Frankrijk ooit gekend heeft. Op basis van zijn eigen dagboeken wordt Joël Le Scouarnec ervan verdacht de laatste dertig jaar 200 tot 250 minderjarigen misbruikt te hebben. Hij vergreep zich zelfs aan kinderen in de ontwaakkamer van het ziekenhuis, nadat hij ze eerst geopereerd had.


 • 23 Augustus 2019 om 08:30

Ook Bolivia en Paraguay worden geteisterd door bosbranden

Naast Brazilië worden ook Bolivia en Paraguay geconfronteerd met zware bosbranden. Er is al onherstelbare schade aangericht aan de flora en fauna in beide landen, zeggen milieudeskundigen.


 • 22 Augustus 2019 om 22:04

Portugal is “bereid” om 35 migranten van Ocean Viking op te nemen

Portugal heeft donderdag bekendgemaakt dat het “bereid” is om 35 opvarende migranten op te nemen van het migrantenreddingsschip de Ocean Viking.


 • 22 Augustus 2019 om 20:52

Meisje (1,5) overleden nadat ze door dronken ouders werd achtergelaten in ziekenhuis

Een meisje van 1,5 jaar oud is overleden in het ziekenhuis nadat ze daar door haar ouders werd achtergelaten. De moeder en de vader hadden in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt, en waren ’s nachts uit het ziekenhuis weggevlucht. Hun zwaargewonde kinderen lieten ze achter.


 • 22 Augustus 2019 om 20:24

Man op heterdaad betrapt die 500 vrouwen onder de rok filmde

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een man op heterdaad betrapt terwijl hij onder de rok van een vrouw filmde. En het was lang niet de eerste keer dat hij dat deed. Na zijn arrestatie ontdekte de politie dat de man maar liefst 283 filmpjes op pornowebsites had geplaatst.


 • 22 Augustus 2019 om 19:30

Honderd landen stemmen voor de bescherming van giraffen

Ongeveer honderd landen hebben donderdag in Genève gestemd om de internationale handel in giraffen te reguleren om zo dit grote zoogdier te beschermen. Giraffen staan nu te boek als een “bedreigde diersoort”. Het besluit zal worden toegevoegd aan het Cites, een internationale overeenkomst over de handel in dieren en planten.


 • 22 Augustus 2019 om 18:28

Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in Frankrijk

Het Kremlin heeft uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten van de zogenaamde gele hesjes voor het Russische publiek in het volledige tegendeel verdraaid. Op de website van het Kremlin was donderdag in het Russisch te lezen en te horen dat Macron bij zijn ontmoeting met president Vladimir Poetin aan de Franse Riviera had gezegd, dat de gele hesjes niet aan de verkiezingen hadden kunnen deelnemen. “Ze konden dat niet vrij doen”, luidde het in het Russisch. Donderdagnamiddag was de schriftelijke versie al aangepast.


 • 22 Augustus 2019 om 16:13

Doden en tiental gewonden door hevig onweer in Polen

Een zeer hevig onweer heeft donderdag in het Tatragebergte doden en een tiental gewonden tot gevolg gehad. Dat hebben lokale hulpdiensten in het zuiden van Polen gemeld.


 • 22 Augustus 2019 om 16:10

‘Te oude’ prostituees belanden in België

U ziet ze niet, maar volgens de federale politie zijn ze hier sinds kort massaal aan de slag: jonge sekswerkers uit China. Het zou gaan om honderden vrouwen. Ze tippelen niet op straat, werken niet in bars, maar opereren in de luwte, meestal in onze grote steden. Gemiddeld zijn ze 25 jaar oud, en China uitgezonden wegens “te oud”. Het gerecht opende intussen al een tiental dossiers.


 • 22 Augustus 2019 om 11:00

Dode bij brand op cruiseschip in Sint-Petersburg

Bij een brand op een cruiseschip in de Russische havenstad Sint-Petersburg is een dode gevallen. Het gaat om een mechanicus. De brand was uitgebroken in zijn cabine in de nacht van woensdag op donderdag. Dat melden Russische media op gezag van de autoriteiten.


 • 22 Augustus 2019 om 10:46

Israëlisch leger schiet per ongeluk op burgervliegtuig

Israëlische soldaten op de Golanhoogte hebben woensdagavond een Israëlisch burgervliegtuig onder vuur genomen. Ze dachten dat het ging om een vijandig vliegtuig dat vanuit Syrië het luchtruim was geïnfiltreerd. Er vielen geen gewonden.


 • 22 Augustus 2019 om 09:57

Negen doden bij modderstromen in China

Negen mensen hebben het leven verloren in een aantal modderstromen in een bergregio in China. Vijfendertig anderen zijn als vermist opgegeven, aldus de lokale autoriteiten.


 • 22 Augustus 2019 om 09:50
❌