[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Buitenland

De dood van prinses Diana was geen ongeval, zeggen ooggetuigen

Het is al meer dan twintig jaar geleden, maar toch wordt er nog veel gespeculeerd over de dood van prinses Diana. Zij kwam om het leven bij een autocrash in Parijs op 31 augustus 1997. Een ongeluk, zo oordeelde de rechtbank vele jaren later. Maar daar zijn enkele ooggetuigen nog steeds niet van overtuigd: de dood van prinses Diana was moord, zeggen ze.


 • 25 Mei 2019 om 14:27

Nederlandse overleefde als enige vliegtuigcrash en moest acht dagen overleven in Vietnamese jungle

Het moest een romantische uitstap worden voor Annette Herfkens en haar verloofde Willem van der Pas uit Nederland. Maar het werd een horrorverhaal dat slechts een van de twee nu nog kan navertellen. Dat doet ze in een nieuwe podcast ‘Extremes’ van de digitale mediaorganisatie Vice.


 • 25 Mei 2019 om 13:44

Minstens 13 gewonden bij explosie in Lyon: politie verspreidt foto van verdachte

Bij een explosie in een voetgangerszone in de zuidoost-Franse Lyon zijn zeker tien mensen (licht)gewond geraakt, zo meldt de plaatselijke prefectuur. De politie is met man en macht op zoek naar de verdachte. De Franse president Emmanuel Macron heeft het over een “aanslag”. De politie heeft intussen een foto verspreid van de dader.


 • 25 Mei 2019 om 09:40

Zes Belgische IS-vrouwen via mensensmokkelaars ontsnapt uit Syrisch kamp

Zes vrouwen van Belgische IS-strijders zijn recent uit het Koerdische kamp Al Hol ontsnapt via mensensmokkelaars. Dat zegt Heidi De Pauw van Child Focus. Professor Gerrit Loots, die de situatie in de kampen van nabij opvolgt, bevestigt dat een aantal Belgische IS-vrouwen het kamp heeft verlaten. Dat schrijft Apache vrijdagavond op zijn website.


 • 24 Mei 2019 om 19:15

Rechter houdt plannen van Trump voor bouw muur aan grens met Mexico voorlopig tegen

Een federaal rechter in Californië heeft de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico, voorlopig een halt toegeroepen.


 • 25 Mei 2019 om 08:29

Rotterdam heeft eerste drijvende boerderij ter wereld: koeien melken op het water

Het was voor iedereen spannend toen de eerste 32 koeien vorige week via de loopplank aan boord gingen. Na meer dan twee jaar voorbereiding is de Floating Farm in het Rotterdamse havengebied nu officieel in gebruik. “We willen de stadsmensen dichter bij de landbouw brengen”, zegt boer Albert Boersen (27), die speciaal voor dit project van Friesland naar Rotterdam verhuisde. Nog voor de officiële opening krijgen we een rondleiding aan boord.


 • 25 Mei 2019 om 05:00
Gisteren — 24 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Buitenland

File op de Mount Everest: zeven doden

Zeven mensen zijn afgelopen week omgekomen op de Mount Everest. Honderden klimmers moesten uren aanschuiven in vriestemperaturen en een dodelijke hoogte.


 • 24 Mei 2019 om 13:51

Theresa May in tranen bij aankondiging vertrek als Brits premier: “Ik heb het echt geprobeerd”

Theresa May stapt op als Brits premier. Dat heeft ze vrijdagmiddag aangekondigd. Ze blijft eerste minister tot er een nieuwe leider gekozen is, ten laatste op 7 juni. “Ik heb het echt geprobeerd”, aldus een geëmotioneerde May.


 • 24 Mei 2019 om 11:58

Turkse artsen maken in Antwerpen reclame voor esthetische ingrepen in Istanboel

Turkse artsen zijn vandaag en dit weekend in Antwerpen om uitleg te geven over schoonheidsoperaties in hun kliniek. Medisch toerisme wordt almaar populairder. Maar de plastische chirurgen hier waarschuwen voor de risico’s en noemen de Turkse ‘consultaties’ onwettig.


 • 24 Mei 2019 om 11:30

Niet-Britten mogen plots niet stemmen bij Europese verkiezingen in VK

Veel niet-Britse burgers konden donderdag niet stemmen bij de Europese verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Veel Europeanen kregen daar plots te horen dat ze extra formulieren nodig hadden, maar daarvan was niemand op de hoogte. De verontwaardiging op sociale media is groot, de hashtag #DeniedMyVote (vrij vertaald: “Mijn stem afgepakt”) is trending op Twitter.


 • 24 Mei 2019 om 10:15

SpaceX lanceert eerste reeks satellieten voor snel internet

Het Californische ruimtevaartbedrijf SpaceX is gestart met de uitbouw van een globaal netwerk voor snel internet. Het bedrijf heeft de eerste zestig satellieten gelanceerd van de toekomstige constellatie ‘Starlink’, die in totaal uit zo’n 12.000 satellieten zou kunnen bestaan.


 • 24 Mei 2019 om 09:57

“Facebook onderzoekt eigen cryptomunt”

Facebook werkt in het geheim aan een eigen digitale munt die zowel op het internet als in het echte leven te gebruiken is. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van personen die vertrouwd zijn met het project. De Amerikaanse techreus zou er al ruim een jaar aan werken, waarbij het contact legde met verschillende bedrijven die handelen in cryptomunten en met handelsplatformen.


 • 24 Mei 2019 om 09:47

Amerikaanse soldaat die in België begraven lag na 74 jaar alsnog geïdentificeerd

De stoffelijke resten van een 24-jarige Amerikaanse soldaat die in 1945 in België om het leven kwam, zijn 74 jaar later toch nog geïdentificeerd.


 • 24 Mei 2019 om 09:45

“Harvey Weinstein koopt burgerlijk proces af”

Filmproducent Harvey Weinstein heeft een akkoord gesloten met verschillende vermeende slachtoffers en schuldeisers die rechtszaken tegen hem hadden aangespannen. Door 44 miljoen dollar (ongeveer 39,3 miljoen euro) te betalen, koopt Weinstein zo alle burgerlijke rechtszaken tegen hem af. Dat meldt de Wall Street Journal.


 • 24 Mei 2019 om 08:27

Britse media: “Theresa May kondigt vandaag datum van vertrek aan”

De Britse premier Theresa May zou vrijdag een tijdschema voor haar vertrek aankondigen. Dat melden de Britse media. May krijgt, ook binnen haar eigen kabinet, steeds meer kritiek op haar Brexit-plannen.


 • 24 Mei 2019 om 07:47

Taiwan voltrekt eerste homohuwelijken in Azië

De eerste homohuwelijken in Azië zijn vrijdag geregistreerd in Taiwan nadat het parlement vorige week het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde.


 • 24 Mei 2019 om 07:22

Ploeg van Sky News aangevallen door regeringstroepen in Syrië

De Britse nieuwszender Sky News heeft donderdag bevestigd dat een van zijn ploegen “opzettelijk” is aangevallen door het Syrische regime, met hulp van Russische strijdkrachten. Het incident deed zich voor in de provincie Idlib, het laatste bastion van jihadisten in het noordwesten van het land.


 • 24 Mei 2019 om 07:22

Drie dagen van nationale rouw na bloedbad en moord op Frans-Spaanse non in Centraal-Afrika

De president van de Centraal-Afrikaanse Republiek Faustin-Archange Touadéra heeft donderdag drie dagen van nationale rouw aangekondigd, als eerbetoon aan de slachtoffers van een bloedbad in het westen van het land, en aan een vermoorde Spaanse non.


 • 24 Mei 2019 om 07:20

Washington kondigt 17 nieuwe aanklachten aan tegen Julian Assange

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag zeventien nieuwe aanklachten tegen WikliLeaks-oprichter Julian Assange aangekondigd op grond van de antispionagewetten. De Australiër is al aangeklaagd wegens hacking.


 • 24 Mei 2019 om 07:18

Guy Verhofstadt: “N-VA staat absoluut aan de foute kant van de geschiedenis”

In de donderspeeches van politici die een afkeer hebben van Europa is er één naam die altijd terugkomt: Guy Verhofstadt. De Belgische ex-premier, leider van de liberale fractie in het Europees Parlement, is zowat uitgegroeid tot hun ultieme schrikbeeld. Verhofstadt vernedert de Britten, vindt opper-Brexiteer Nigel Farage. Hij wil zelfs de nationale legers afschaffen, roept de Nederlander Thierry Baudet. Dat belooft nog veel vuurwerk, nu de eurosceptische partijen vooral door de groei van de Lega Nord in Italië tot een derde van het Europees Parlement dreigen in te palmen. Hoe kijkt Verhofstadt hiertegenaan?


 • 24 Mei 2019 om 05:00
❌