[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Trump dreigt grens met Mexico te sluiten voor migrantenkaravaan op weg naar VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.


 • 19 Oktober 2018 om 06:32
Gisteren — 18 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”

“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten.


 • 18 Oktober 2018 om 22:48

Vakbonden dreigen nog voor einde van het jaar met nieuwe stakingen bij Ryanair

De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar.


 • 18 Oktober 2018 om 19:00

Ryanair opnieuw onder vuur door foto van personeel dat op grond moet slapen: “In scène gezet”

Een foto van Ryanair-personeel gaat de wereld rond. Ze liggen op de grond te slapen in de luchthaven van het Spaanse Malaga, bij gebrek aan een hotel om in te overnachten, waarop de lagekostenmaatschappij enorm veel kritiek krijgt via sociale media. Ze verontschuldigt zich dan ook.


 • 18 Oktober 2018 om 11:09

Belgische jager nog steeds spoorloos in Canadese wildernis

In de buurt van het Manicouagan Reservoir, in het noorden van de Canadese provincie Québec, is er al een week geen spoor van een Belg.


 • 18 Oktober 2018 om 11:08
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Man verstopt 200.000 euro in bagage

De Nederlandse douane heeft op Eindhoven Airport in de bagage van een 29-jarige man 200.000 euro aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in sportschoenen. De man was op weg naar Malaga. Dat hebben de bevoegde autoriteiten woensdag bekendgemaakt.


 • 17 Oktober 2018 om 20:50

Leerling laat bom ontploffen in school en opent vuur op medestudenten: “De muren waren bedekt met bloed”

Een leerling van een school op de Krim heeft woensdag dood en verderf gezaaid. De achttienjarige liet onder meer een zelfgemaakte nagelbom ontploffen en vuurde met een jachtgeweer op zijn medeleerlingen. Daarbij vielen minstens 19 doden en 55 gewonden, zo melden de lokale ordediensten. Na afloop beroofde de jongeman zichzelf van het leven.


 • 17 Oktober 2018 om 20:39

A12 net over grens urenlang gedeeltelijk afgesloten

Door een ongeval met een vrachtwagen in Nederland was de A12 richting Nederland net over de grens een lange tijd gedeeltelijk afgesloten. Rond 12.25 uur werd één rijstrook vrijgegeven, pas na 16.30 werd de weg volledig vrijgegeven.


 • 17 Oktober 2018 om 16:34

Spanje verbreekt diplomatieke relaties met Vlaanderen na uitlatingen van Jan Peumans: “Wij weten nog van niets”

De vertegenwoordiger van Vlaanderen in Spanje verliest zijn diplomatieke status als gevolg van de uitlatingen van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaamse parlement. Dat schrijft de Spaanse website ‘El Confidencial’. “Wij weten nog van niets”, zegt Peumans.


 • 16 Oktober 2018 om 22:59

Gijzelnemer van Keulen wilde met benzine McDonald's laten ontploffen

De gijzelnemer van het centraal station in Keulen, die maandag door verschillende politiekogels werd getroffen, verkeert na een urenlange operatie niet meer in levensgevaar. Hij moest ter plekke gereanimeerd worden. “Hij ligt nu in een kunstmatige coma”, zei Miriam Brauns, de vicedirecteur van de politie in Keulen. Hij kon nog niet verhoord, maar wel met zekerheid geïdentificeerd worden. De man werd maandag bij de interventie van de politie in de stationsapotheek zwaar gewond. Het gaat om een 55-jarige Syriër met een officieel vluchtelingenstatuut, wiens papieren door de politie werden aangetroffen in de apotheek.


 • 16 Oktober 2018 om 18:13

Barnier wil “tijd nemen” voor Brexit-akkoord “binnen enkele weken”

De Europese Unie zal “de tijd nemen” om met Groot-Brittannië “binnen enkele weken” een akkoord te bereiken over een geordende boedelscheiding. Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier dinsdag gezegd voor aanvang van een beraad met de ministers van Europese Zaken in Luxemburg.


 • 16 Oktober 2018 om 16:48

Ban Ki-moon: “Generaties lang spijt als we niets doen aan klimaatverandering”

De wereld moet nu in actie komen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dat heeft oud-VN-chef Ban Ki-moon gezegd in de Ridderzaal in Den Haag, bij de presentatie van een nieuwe internationale klimaatcommissie. Die moet landen helpen met aanpassingen, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld droogtes en zeespiegelstijgingen.


 • 16 Oktober 2018 om 16:36

Energieminister Marghem tekent samenwerkingsakkoord met Duitsland om stroomtekort op te lossen

Energieminister Marie Christine Marghem (MR) ondertekent dinsdag in Berlijn een samenwerkingsakkoord met haar Duitse ambtsgenoot Peter Altmaier (CDU). Bedoeling is mogelijke stroomtekorten deze winter in ons land te helpen vermijden. Dat bevestigt de woordvoerster van de minister.


 • 16 Oktober 2018 om 10:38

“Nachtwacht” van Rembrandt wordt voor oog van publiek gerestaureerd

“De Nachtwacht” van Rembrandt wordt vanaf juli volgend jaar gerestaureerd. Dat heeft het Rijksmuseum in Amsterdam dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie, zo bericht de Nederlandse openbare omroep NOS.


 • 16 Oktober 2018 om 08:41

Medeoprichter Microsoft overleden aan kanker

Medeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij was 65 jaar oud, meldt zijn huidige bedrijf Vulcan Inc. namens de familie. Allen overleed in zijn geboortestad Seattle.


 • 16 Oktober 2018 om 06:46

New York blikt terug op eerste weekend zonder schietpartij sinds 1993

New York heeft voor het eerst in 25 jaar een weekend zonder schietpartij beleefd. Dat meldt de New Yorkse politie, de NYPD, maandag.


 • 16 Oktober 2018 om 06:44

Na Dieselgate: politie valt nu ook binnen bij Opel

De Duitse politie is gisteren binnengevallen bij autobouwer Opel. Die wordt ervan verdacht te sjoemelen met de uitstootnormen van dieselwagens. Wellicht worden 100.000 voertuigen teruggeroepen. “Al onze wagens voldoen nochtans aan de geldende normen”, verdedigt het bedrijf zich. Het is nog niet duidelijk of ook gefraudeerd werd met wagens op de Belgische markt.


 • 16 Oktober 2018 om 03:00

Zware nederlaag CSU in Beieren heeft ook gevolgen voor Merkel

“Bitter … maar geen verrassing.” In de Duitse deelstaat Beieren haalde de Beierse CSU haar slechtste verkiezingsresultaat in meer dan zestig jaar. En de andere regeringspartij SPD zag haar stemmen meer dan gehalveerd. De pijnlijke regionale nederlaag laat zich voelen tot in Merkels regering. Toch moet iemand de verantwoordelijkheid nemen.


 • 16 Oktober 2018 om 03:00

Heldendaad op snelweg: automobilisten brengen onwel geworden chauffeur tot stilstand

Door kordaat ingrijpen hebben automobilisten op de snelweg bij Amsterdam een mogelijk ernstig ongeval weten te voorkomen. Een man raakte maandagochtend al rijdend in zijn auto onwel, waarna andere weggebruikers hem tot stilstand wisten te krijgen met gebruik van hun voertuigen.


 • 15 Oktober 2018 om 18:38

Pizzaclub beslist over lot May: premier krijgt haar Brexitgezinde ministers niet meer mee

Ze zijn een groep ministers die hard voor de Brexit zijn, ze komen geregeld samen om hun violen te stemmen en wanneer ze dat doen, bestellen ze pizza. En als ze in hun vergadering vanavond besluiten dat ze de nieuwste Brexitplannen van Theresa May zo slecht vinden dat ze moet opstappen als minister, dan heeft de premier er meteen ook gelegen.


 • 15 Oktober 2018 om 10:21
❌