[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Gazet van Antwerpen : Buitenland

Componist Ennio Morricone overleden op 91-jarige leeftijd

Ennio Morricone, de Italiaanse componist, onder andere bekend van de muziek van de films ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Once Upon a time in the West’, is overleden. Hij stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij werd er opgenomen na een val waarbij hij zijn dijbeen brak. De componist werd 91 jaar.


 • 6 Juli 2020 om 08:57

Kanye West wil president worden, maar is dat realistisch? Amerika-expert: “Het kan zeker”

Kanye West wil president van de Verenigde Staten worden. Dat kondigde hij zaterdag aan op Twitter. Of hij het serieus meent of het louter om een publiciteitsstunt gaat, is niet helemaal duidelijk. Amerika-expert Koen Petersen denkt dat hij een heel kleine kans heeft.


 • 6 Juli 2020 om 05:00
Gisteren — 5 Juli 2020Gazet van Antwerpen : Buitenland

Spanje krijgt oranje reisadvies na lockdown in Catalonië

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast, nadat de Catalaanse stad Lerida en haar omgeving zaterdag in lockdown werden geplaatst. Spanje staat nu bij de landen waarvoor het reisadvies op oranje staat, wat betekent dat er voorwaarden verbonden kunnen zijn aan reizen naar het land.


 • 5 Juli 2020 om 06:58

Donald Trump claimt “overwinning” op coronavirus: “De vlammen zijn gedoofd”

De cijfers over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus zijn er nog niet onder controle, maar toch claimt de Amerikaanse president Donald Trump dat het virus is overwonnen. Dat zei hij zaterdagavond naar aanleiding van de festiviteiten van Independence Day. In zijn toespraak had hij ook heel wat aandacht voor de protesten die nu al weken in zijn land woedden. “Net zoals we de nazi’s verslagen hebben, zijn we nu radicaal links aan het bestrijden”, zei de president.


 • 5 Juli 2020 om 06:06
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Blijf thuis en laat je testen, is advies van De Block aan Belgen die terugkeren uit getroffen regio in Catalonië: “Verplichten kan niet”

Belgen die onlangs in Catalonië waren, gaan best in quarantaine en laten zich testen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block na een oproep van viroloog Marc Van Ranst, nu een Catalaanse provincie een nieuwe lockdown heeft afgekondigd na een corona-uitbraak. “Maar er is geen wettelijke basis om zo’n quarantaine op te leggen”, zegt De Block.


 • 4 Juli 2020 om 15:36

Topambtenaar Jean Castex nieuwe premier van Frankrijk

Het Elysée kondigde vrijdagmiddag topambtenaar Jean Castex aan als nieuwe premier van Frankrijk. Vanmorgen gaven de voormalige premier Édouard Philippe en zijn hele regering hun ontslag.


 • 3 Juli 2020 om 09:55

Onderzoeker UAntwerpen begeleidt geboorte van dochter in Nigeria via telefoon

Vanuit Marokko telefonisch je vrouw in Nigeria assisteren tijdens de bevalling. Onderzoeker Usman Dankoly (30) is die ervaring sinds vorig weekend rijker. De Nigeriaanse masterstudent aan de Universiteit Antwerpen zit er al vier maanden in complete lockdown. “Ik heb het al zwaar gehad. Maar het gekir van mijn pasgeboren dochter horen, relativeert alles meteen.”


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Politie kraakt “onkraakbaar” chatkanaal van georganiseerde misdaad: “Goudmijn aan informatie”

De Franse en Nederlandse politiediensten hebben de georganiseerde misdaad een enorme klap toegebracht door Encrochat, een onkraakbaar gewaande chat-applicatie, te kraken. Daardoor konden speurders maandenlang meeluisteren hoe drugsdeals werden opgezet, hoe wapens werden verscheept en hoe huurmoorden werden beraamd. Dankzij het hacken van Encrochat werden honderden arrestaties verricht, tientallen huurmoorden verijdeld, een twintigtal drugslaboratoria ontmanteld en tonnen cocaïne onderschept.


 • 3 Juli 2020 om 03:00

Honderden olifanten vallen plots mysterieus dood: overheid Botswana staat voor raadsel

Een mysterieuze ziekte of vergiftiging heeft in niet eens twee maanden tijd minstens 350 olifanten in Botswana gedood. Sommige dieren vielen in de buurt van waterputten ter plekke dood, andere liepen nog een tijd in cirkels rond. Het is de grootste sterfte ooit onder de olifantenpopulatie, die zo al onder druk staat. De oorzaak blijft onbekend. Gevreesd wordt dat een nieuwe ziekte woedt, die mogelijk ook een probleem kan worden voor de mens.


 • 2 Juli 2020 om 21:36

Recordaantal nieuwe besmettingen met coronavirus in VS, Trump maakt bocht over mondmaskers

In de Verenigde Staten zijn de voorbije 24 uur 52.898 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een nieuw recordaantal. In totaal zijn er nu al zo’n 2,7 miljoen besmettingen geteld in het land. President Donald Trump, die niets moest weten van mondmaskers, begint nu een bocht te maken. Mocht hij in een situatie terechtkomen waarbij hij geen afstand kan houden van mensen, zou hij een mondmasker dragen. Dat zei hij in een interview met Fox Business.


 • 2 Juli 2020 om 08:13

Mark Zuckerberg verwacht dat adverteerders snel zullen terugkeren naar Facebook: “We buigen niet onder druk”

Mark Zuckerberg lijkt zich nog geen grote zorgen te maken om het groeiend aantal bedrijven dat advertentiecampagnes stopzet op Facebook. De topman van de socialenetwerksite denkt dat de adverteerders “snel genoeg terugkomen” en dat de gemiste inkomsten slechts “een paar procent van de omzet vertegenwoordigen”. Dat zei hij vorige week tijdens een interne vergadering, zo klapten medewerkers uit de biecht. Volgens een woordvoerder van Facebook wijzigt het bedrijf zijn beleid niet onder druk, maar gebaseerd op principes.


 • 2 Juli 2020 om 08:04

Auto’s en appartementen te winnen aan stembureaus: geen truc gaat voor Poetin te ver om nieuwe ‘tsaar’ te worden

Vladimir Poetin (67) kan nog zestien jaar president van Rusland blijven, of toch als de voorlopige cijfers die wezen op een ruime overwinning in een referendum over een nieuwe grondwet woensdag bewaarheid worden. 36 jaar in het Kremlin, daarmee zou Poetin zelfs beter doen dan Jozef Stalin. “Sommige mensen kunnen de macht nu eenmaal niet loslaten”, zegt Ruslandkenner Mordechai de Haas.


 • 1 Juli 2020 om 22:57

Walhalla Luxemburg (1). Gratis openbaar vervoer, maar vooral: béter openbaar vervoer

In het Groothertogdom Luxemburg zijn trein, tram en bus voor iedereen gratis. Ook voor toeristen. De regering wil het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk maken en de ellenlange files verkleinen. Maar tegelijk zijn diesel en benzine er nog steeds spotgoedkoop, waardoor autorijden wordt gestimuleerd. Hoe vallen die twee te rijmen? En is het veilig om te fietsen in Luxemburg? Gazet van Antwerpen trok naar de hoofdstad van het piepkleine land en zoekt in drie reportages naar antwoorden.


 • 1 Juli 2020 om 10:30

Commissie buigt zich over Congo én Rwanda en Burundi

Woensdag zet de Kamer al een reeks experten aan het werk die tegen september al een eerste rapport moeten klaar hebben over ons koloniaal verleden in Congo. Met als centrale vraag: moet België zijn excuses aanbieden voor wat daar allemaal is aangericht? Opvallend is overigens dat de bijzondere commissie die in september in de slag gaat niet alleen Congo onder de loep gaat nemen, maar ook de gewezen mandaatgebieden Rwanda en Burundi.


 • 1 Juli 2020 om 05:00

Wat als er naast spijt ook excuses zouden volgen voor Congo? “Als koning Filip zich excuseert is België failliet”

Spijt, een parlementaire commissie, excuses aan het Congolese volk en dan, allicht onvermijdelijk na een resem klachten vanuit Congo, officiële herstelbetalingen. In die volgorde. Dat de economische schade voor de Congolezen, los van de menselijke, in de vele miljarden loopt, daarover bestaat geen discussie. “Maar onze reële schuld daadwerkelijk aflossen, wordt meteen ook ons faillissement, zegt professor internationaal recht Jan Wouters (KULeuven).


 • 1 Juli 2020 om 05:00

Steven Van Gucht over nieuw virus in China: “Een ernstige kandidaat voor pandemie, één om in het oog te houden”

De coronapandemie is nog in volle gang, maar vanuit China komen al waarschuwingssignalen over een volgend virus. Het gaat om een varkensgriep die gemakkelijk blijkt over te springen naar mensen. “Een ernstige kandidaat om een toekomstig pandemievirus te zijn”, zegt viroloog Steven Van Gucht. De volgende lockdown staat nog niet voor de deur, maar de Wereldgezondheidsorganisatie zal ‘G4’ wellicht snel toevoegen aan een officiële lijst.


 • 1 Juli 2020 om 05:00

Gemeente Elsene verontschuldigt zich voor taalfouten op gedenkplaat voor 60 jaar onafhankelijk Congo: ‘We betreuren deze situatie’

Op de gedenkplaat die voor de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo aan het gemeentehuis in Elsene is onthuld, staan verscheidene taalfouten. De gemeente Elsene heeft zich daarvoor verontschuldigd en belooft tegen het einde van de week een nieuwe plaat op te hangen. Zonder fouten.

LEES OOK


 • 1 Juli 2020 om 05:00

EU opent grenzen voor 15 landen: VS niet, China wel

De Europese Unie gaat vanaf 1 juli haar buitengrenzen opnieuw openen voor de inwoners van vijftien landen die de coronapandemie even goed of beter onder controle hebben dan Europa. Dat hebben de lidstaten dinsdag bevestigd via een schriftelijke procedure. Chinezen zijn welkom op voorwaarde dat het land ook Europese reizigers toelaat, Amerikanen en Russen krijgen nog geen toegang.


 • 30 Juni 2020 om 16:51

Experts analyseren historische spijtbetuiging: “Deze brief is nog meer gericht aan de Belgische samenleving dan aan Congo”

Excuses heeft koning Filip nog niet aangeboden aan Congo . Maar experts zijn het wel allemaal eens dat hij een moedige en historische stap zette. Om de gruwel van ons koloniaal verleden te erkennen en om onze Belgische samenleving daarvan bewust te maken.


 • 30 Juni 2020 om 14:32

Iran vaardigt internationaal arrestatiebevel uit tegen Donald Trump

Iran heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen niemand minder dan Donald Trump. Ze willen de Amerikaanse president, en ook andere Amerikaanse functionarissen, vervolgen voor zijn vermeende betrokkenheid bij de dood van Qassem Soleimani, de Iraanse generaal die omkwam bij een luchtaanval.


 • 29 Juni 2020 om 14:04
❌