[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Verenigde Staten wijzen 95-jarige nazikampbewaker het land uit

Een voormalige nazikamp­bewaker die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten leefde, is naar Duitsland uitgewezen.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Sp.a-politica’s klagen corruptie aan bij Bulgaarse politie: “Reizigers werd soms tot 300 euro smeergeld gevraagd”

De Bulgaarse regering treedt op tegen corrupte douanebeambten en politiemensen. Dit is een gevolg van ruim tweehonderd klachten die de Europese parlementsleden Kathleen Van Brempt (sp.a), Kati Piri (Nederlandse PVDA) en Vlaams parlementslid Güler Turan (sp.a) verzamelden.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Dodental stortvloed Italië loopt op: “Ze konden geen kant meer op”

“Een muur van water kwam op ons af. Het was de hel”, zo vertelt een geëmotioneerde Nederlandse toerist die ternauwernood de ramp in de feeërieke bergkloof van Raganello in Zuid-Italië overleefde. Door plotse hevige regenval trok een verwoestende, twee meter hoge stortvloed door de nauwe rivierbedding. Al zeker elf mensen zijn omgekomen in het wassende water.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00
Gisteren — 21 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Brengen schuldbekentenissen ex-advocaat Trump de president in nauwe schoentjes?

Michael Cohen (51), de ex-advocaat van Donald Trump, heeft een schuldbekentenis afgelegd tegenover de procureur in Manhattan. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Zo zou hij onder meer toegegeven dat hij betrokken was in verschillende fiscale vehikels, dat hij campagnegelden heeft misbruikt en vrouwen heeft omgekocht. Zijn verklaringen kunnen de Amerikaanse president alvast in nauwe schoentjes brengen.


 • 21 Augustus 2018 om 22:40

Zweeds gevechtsvliegtuig gecrasht na botsing met vlucht vogels

Een Zweeds gevechtsvliegtuig is dinsdag in Ronneby neergestort nadat het in een vlucht grote vogels was terechtgekomen. De piloot kon zich redden met zijn schietstoel, aldus de hulpdiensten. Na de botsing op een hoogte van rond de 1.000 meter in het zuiden van Zweden had hij de controle over zijn toestel kwijtgespeeld, waarna hij gebruikmaakte van zijn schietstoel. Hij werd uit het toestel gekatapulteerd en zweefde met zijn valscherm veilig naar beneden. Het vliegtuig stortte enkele kilometers verder te pletter in een bos en veroorzaakte een brand.


 • 21 Augustus 2018 om 18:45

Asia Argento ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft dinsdag ‘elke seksuele betrekking’ met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. The New York Times schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) had gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.


 • 21 Augustus 2018 om 18:05

Omstaanders redden familie en hond uit zinkende wagen

In een haven aan de kust van Californië (VS) hebben omstaanders een familie en hun hond uit een zinkende wagen gered. De wagen reed door een hek en liep snel vol met water, maar zowel redders als omstaanders doken in het water om ze eruit te helpen. Gelukkig raakte niemand gewond.


 • 21 Augustus 2018 om 17:20

VS deporteren ex-bewaker van concentratiekamp (95): “Nazi’s zullen geen rust kennen op Amerikaanse bodem”

Jakiw Palij, een voormalige nazikampbewaker die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten leefde, is uit de VS naar Duitsland gedeporteerd. Dat meldt het Witte Huis. De in Polen geboren man is vandaag 95 jaar oud en werkte in 1941 als SS-assistent in het werkkamp Trawniki, waar ruim 6.000 Joden werden uitgeroeid.


 • 21 Augustus 2018 om 15:37

Britse NHS waarschuwt voor tekort aan medicijnen als er geen Brexit-akkoord komt

Indien er geen brexit-deal komt, riskeert in de Britse ziekenhuizen een tekort aan medicatie. Daarvoor hebben de diensten binnen de Britse gezondheidsdienst NHS (National Health Service) gewaarschuwd in een brief die de Britse krant The Times te pakken kreeg.


 • 21 Augustus 2018 om 10:21

Marokko voert militaire dienstplicht weer in

Marokko gaat de militaire dienstplicht weer invoeren. Dat heeft de regering maandag beslist. Jongeren tussen 19 en 25 jaar zullen verplicht opnieuw één jaar moeten dienen. Bedoeling is “de integratie van jongeren in het beroeps- en sociale leven” te verbeteren, zo luidt het in een persbericht van het Marokkaanse koninklijk paleis.


 • 21 Augustus 2018 om 09:56

Opnieuw Russische poging tot inmenging in Amerikaanse verkiezingen: Microsoft ontdekt zes valse websites

Een groep die gelinkt wordt aan de Russische overheid heeft valse versies gemaakt van zes websites (waaronder die van de Amerikaanse Senaat) met als doel de tussentijdse Amerikaanse parlementsverkiezingen te beïnvloeden. Dat heeft softwarebedrijf Microsoft, dat de websites ontdekte en ontmantelde, bekendgemaakt.


 • 21 Augustus 2018 om 09:54

Moslims vieren vandaag wereldwijd Offerfeest

Moslims van over de hele wereld vieren vandaag/dinsdag - traditioneel op de derde dag van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka - het Offerfeest. In Vlaanderen worden drie tijdelijke slachtvloeren ingericht waar enkel verdoofd mag worden geslacht, in Brussel zijn er geen.


 • 21 Augustus 2018 om 06:11

Elfstedenzwemmer staakt de strijd

Een enorm schuldgevoel, omdat hij kanker overleefde en niet iedereen dat geluk had. Dat motiveerde oud-zwemmer Maarten van der Weijden om de Elfstedentocht al zwemmend af te leggen. Een helse onderneming om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Zijn missie eindigde in het ziekenhuis, maar Nederland is wel een volksheld rijker.


 • 21 Augustus 2018 om 04:00

‘Wolf of Wall Street’ krijgt Antwerps maatpak

Op zijn vijftiende belandde Tommaso Bordoni (27) op straat. Vandaag staat hij klaar om de wereld te veroveren met zijn eigen maatpakkenlijn. ‘Wolf of Wall Street’ Jordan Belfort liet hem alvast naar Amerika overvliegen voor een kostuum op maat.


 • 21 Augustus 2018 om 04:00

Griekenland staat na acht jaar financieel weer op eigen benen, maar nog veel te vroeg om de sirtaki te dansen

Griekenland is sinds gisteren officieel verlost van het Europese financiële infuus waaraan het acht jaar hing. “Een historische dag”, klinkt het in Brussel. Al is er voor de gewone Griek bitter weinig reden om de sirtaki te dansen.


 • 21 Augustus 2018 om 04:00
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Kan Musk zijn rekeningen nog wel betalen? “Leveranciers Tesla maken zich zorgen”

De leveranciers van elektrische autobouwer Tesla maken zich zorgen of het bedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’ maandag op basis van een enquête onder de bedrijven die zaken doen met het Amerikaanse merk. Van de 22 respondenten gaven 18 bedrijven aan Tesla te zien als “financieel risico”.


 • 20 Augustus 2018 om 22:55

Zeker 11 mensen omgekomen door stortvloed in Zuid-Italiaanse kloof

Elf wandelaars zijn tijdens een excursie in een kloof in het nationaal park van Polino in het Zuid-Italiaanse Calabrië om het leven gekomen. Een woordvoerster van de civiele bescherming sprak maandag aanvankelijk van vijf doden, maar dat aantal is officieel bijgesteld.


 • 20 Augustus 2018 om 21:45

Doden en gewonden na een reeks aanvallen tegen de politie in Tsjetsjenië

In de Russische opstandige regio Tsjetsjenië hebben gewapende mannen op verschillende plaatsen politieagenten aangevallen. Vier van de vijf aanvallers werden doodgeschoten, deelde waarnemend president Ramzan Kadyrov mee. Vijf politieagenten liepen verwondingen op, meldde het persbureau Interfax.


 • 20 Augustus 2018 om 17:01

Australische rokers moeten 25 euro per pakje betalen

Australië doet zijn reputatie als duurste land ter wereld voor rokers weer alle eer aan. De prijs voor een pakje sigaretten verhoogt er in september tot bijna Australische dollar, omgerekend ruim 25 euro, per pakje van 30 sigaretten.


 • 20 Augustus 2018 om 16:52

Moment waarop Italiaanse brug instort vastgelegd door beveiligingscamera’s

Het moment waarop de Morandi-brug in de Italiaanse stad Genua instortte, werd door twee beveiligingscamera’s gefilmd. De dramatische beelden werden maandag vrijgegeven door de Italiaanse politie en tonen uit twee verschillende hoeken wat er die fatale dag gebeurde toen de brug bezweek. Daarbij kwamen minstens 43 mensen om het leven en talloze anderen raakten gewond.


 • 20 Augustus 2018 om 16:07
❌