[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

VN waarschuwen voor meer zware natuurrampen in 2018

De schade door extreme weersomstandigheden was het afgelopen jaar erger dan ooit. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Oorzaken waren de uitzonderlijk zware orkanen in de Atlantische Oceaan, zware overstromingen op het Indiaas subcontinent en zware droogte in delen van Oost-Afrika, aldus WMO in zijn jaarlijks rapport over de situatie van het klimaat. 2017 was bovendien het warmste jaar ooit, en ook voor 2018 verwachten de VN geen verbetering.


 • 22 Maart 2018 om 06:34

Catalaanse separatisten willen president kiezen die mogelijk weer cel in moet

De separatistische partijen in Catalonië willen donderdag in een met spoed bijeengeroepen parlementszitting een nieuwe regionale president verkiezen. De zitting begint om 17 uur, zegt het parlement in Barcelona woensdagavond via Twitter. De separatisten willen het gerecht te snel af zijn en de voormalige Catalaanse regeringswoordvoerder Jordi Turull benoemen, voor die mogelijk de gevangenis in moet.


 • 22 Maart 2018 om 06:31

Democraten en Republikeinen bereiken compromis over begroting, met onder meer geld voor Trumps muur

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen en de Democraten in het Congres woensdag een akkoord bereikt over een federale begroting tot het einde van het fiscaal jaar 2018, dat eindigt op 30 september. De financieringswet van 1,3 biljoen dollar bevat onder meer geld voor een deel van de befaamde grensmuur met Mexico – president Donald Trumps grootste verkiezingsbelofte –, maar ook de Democraten halen hun slag binnen.


 • 22 Maart 2018 om 06:17

Hoe het komt dat Facebook steeds minder vrienden maakt

Als Facebook nog hoop had dat het dataschandaal rond Cambridge Analytica zou koelen zonder blazen, dan mag het die hoop opbergen. Na het miljardenverlies van de afgelopen dagen is er nu ook een aandeelhouder die een schadevergoeding eist en roepen duizenden gebruikers op om Facebook te verlaten.


 • 22 Maart 2018 om 02:00
Gisteren — 21 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Peruaanse president neemt ontslag daags voor afzettingsprocedure

De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski, die onder druk stond wegens een smeergeldaffaire, is afgetreden. Daarmee voorkwam hij een voor donderdag geplande afzettingsprocedure in het parlement. Opposante Keiko Fujimori, dochter van het voormalige staatshoofd Alberto Fujimori, had de aanzet gegeven om hem onder dwang te laten opstappen. Bij de presidentsverkiezing van 2016 verloor ze van Kuczynski met een verschil van een kwart procent. Vicepresident Martín Vizcarra moet in principe de hoogste staatsfunctie van het Zuid-Amerikaanse land overnemen.


 • 21 Maart 2018 om 23:18

Ex-president Nicolas Sarkozy onder gerechtelijk toezicht geplaatst

Na een twee dagen durend verhoor over mogelijke illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne heeft de Franse Justitie een vooronderzoek ingeleid tegen het vroegere staatshoofd Nicolas Sarkozy (63), die onder gerechtelijk toezicht is geplaatst. Dat heeft het Franse persbureau AFP woensdagavond vernomen uit gerechtelijke kringen.


 • 21 Maart 2018 om 23:06

Mark Zuckerberg reageert op Facebook-schandaal: “We hebben fouten gemaakt”

Mark Zuckerberg heeft voor de eerst gereageerd op het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken tijdens de campagne van Donald Trump.


 • 21 Maart 2018 om 21:03

Zware sneeuwval aan Amerikaanse oostkust: Trump zegt al zijn afspraken af

Een hevige winterstorm teistert aan het begin van de lente de Amerikaanse oostkust en zorgde op vele plaatsen voor pakken sneeuw gepaard met felle rukwinden. Meteorologen verwachten de komende dagen tot 40 centimeter sneeuw. De nationale weerdienst kondigde een stormwaarschuwing af die voor Massachusetts in het noorden tot het westen van North Carolina van kracht is. Meer dan 70 miljoen mensen worden getroffen. In de kustgebieden wordt rekening gehouden met overstromingen.


 • 21 Maart 2018 om 17:58

Zware sneeuwval aan Amerikaanse oostkust

Een hevige winterstorm teistert aan het begin van de lente de Amerikaanse oostkust en zorgde op vele plaatsen voor pakken sneeuw gepaard met felle rukwinden. Meteorologen verwachten voor woensdag en donderdag tot 40 centimeter sneeuw. De nationale weerdienst kondigde een stormwaarschuwing af die voor Massachusetts in het noorden tot het westen van North Carolina van kracht is. Meer dan 70 miljoen mensen worden getroffen. In de kustgebieden wordt rekening gehouden met overstromingen.


 • 21 Maart 2018 om 17:45

Uitvinder kan gruwelijke details van ‘duikbootmoord’ op journaliste zelf niet aan: “Het was verschrikkelijk”

Peter Madsen, de Deense wetenschapper die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord in zijn zelfgemaakte duikboot, heeft woensdag opnieuw onschuldig gepleit bij de hervatting van zijn proces na twee weken. Hij beschreef in de rechtbank hoe hij haar lichaam in stukken sneed. “Het was gruwelijk”, aldus Madsen.


 • 21 Maart 2018 om 11:54

Verdachte van reeks bomaanslagen in Texas blaast zichzelf op

De hoofdverdachte in een reeks bomontploffingen in het Amerikaanse Austin (Texas) heeft zichzelf opgeblazen toen de politie probeerde hem te arresteren. Dat bevestigde het hoofd van de politie van Austin, Brian Manley, woensdagochtend tijdens een persbericht.


 • 21 Maart 2018 om 11:46

Tweede dag politieverhoor voor voormalige Franse president Sarkozy

Nicolas Sarkozy wordt woensdagochtend opnieuw ondervraagd in het onderzoek naar de verdenkingen van illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dat is vernomen uit bronnen dichtbij het dossier. De gewezen Franse president ontkent alles.


 • 21 Maart 2018 om 09:17

Trump negeert adviseurs en notities en feliciteert Poetin toch

De Amerikaanse president Donald Trump heeft specifieke waarschuwingen van zijn nationale veiligheidsadviseurs in de wind geslagen toen hij de Russische president Vladimir Poetin feliciteerde met zijn herverkiezing. Volgens de krant Washington Post stond in zijn spiekbriefjes zelfs in drukletters geschreven: “NIET FELICITEREN”.


 • 21 Maart 2018 om 09:00

Ook Playboy-model wil niet meer zwijgen over ‘affaire met Trump’

Na pornoactrice Stormy Daniels wil ook het voormalige Playboy-model Karen McDougal niet langer zwijgen over haar ‘relatie’ met Donald Trump. Ook zij vecht haar zwijgcontract aan.


 • 21 Maart 2018 om 07:17

President van Myanmar zet verrassend stap opzij

De president van Myanmar, Htin Kyaw, heeft woensdag verrassend aangekondigd dat hij aftreedt. De 71-jarige man was sinds maart 2016 het staatshoofd van het Zuidoost-Aziatische land. Hij was de eerste burger in die functie, nadat het land al meer dan een halve eeuw door militairen werd geleid.


 • 21 Maart 2018 om 05:47

Man gewond bij zesde explosie in Austin en bompakket onderschept

Bij een nieuwe explosie in de Texaanse stad Austin is dinsdagavond laat één man, een dertiger, gewond geraakt. Er werd ook een bompakket onderschept. Een reeks aanslagen met bompakketten eiste sinds begin deze maand al twee levens in de stad.


 • 21 Maart 2018 om 04:05

Alweer een aanslag: Texas jaagt op seriebommenlegger

Texas is bang van een bommenlegger die nu al vijf bompakketten liet ontploffen. Gisteren ontplofte een pakket bij FedEx, daarbij raakte een vrouw gewond. Bij eerdere explosies kwamen twee mannen om. De FBI trommelt honderden agenten op. “De maker van deze bommen weet heel goed waar hij mee bezig is.”


 • 21 Maart 2018 om 02:00
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Slangenhuiden vanuit Indonesië naar Eindhoven gesmokkeld voor jassen motorbendes

De Nederlandse politie heeft afgelopen week in Eindhoven honderden huiden van slangen, varanen en leguanen in beslag genomen, die eigenlijk voorbestemd waren om te eindigen als hesje van bekende en beruchte motorbendes. Ook motorbendes uit België en Duitsland waren afnemers van de dierenhuidensmokkelaar. In Bali werd eind vorig jaar een 53-jarige Nederlander gearresteerd.


 • 20 Maart 2018 om 22:24

Kathleen Van Brempt grijpt naast fractieleiderschap

De Duitser Udo Bullmann, en niet Kathleen Van Brempt, is de nieuwe fractieleider van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement.


 • 20 Maart 2018 om 21:12

Zeker 35 doden door raketaanval op buitenwijk van Damascus

Bij een zware raketaanval op een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus zijn dinsdag op een drukke markt zeker 35 mensen gedood. Dat deelde het officiële persagentschap Sana mee. Er zouden ook minstens 40 gewonden zijn gevallen.


 • 20 Maart 2018 om 19:40
❌