[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor neerhalen vlucht MH17

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014. Met die formele stap hoopt de Nederlandse regering af te dwingen, desnoods via tussenkomst van een rechter of internationale organisatie, dat Rusland meewerkt aan het onderzoek.


 • 25 Mei 2018 om 10:32

Noord-Korea reageert op annulatie Trump: “Extreem betreurenswaardig”

De beslissing van Amerikaans president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is “extreem betreurenswaardig” en “niet naar wens van de wereld”. Dat zegt de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan in een mededeling verspreid door het staatspersagentschap KCNA. Pyongyang wil “op eender welk moment en op eender welke manier” in dialoog gaan met de Verenigde Staten.


 • 25 Mei 2018 om 08:44

Twee doden en ruim vijftig gewonden bij nieuwe betogingen in Nicaragua

In Nicaragua zijn woensdag minstens twee doden en 54 gewonden gevallen bij confrontaties tussen antiregeringsbetogers en aanhangers van president Daniel Ortega. Het geweld laait zo weer op, daags na het afspringen van de dialoog tussen de protestleiders en middenveldorganisaties en de regering.


 • 25 Mei 2018 om 08:43

Maduro zal gevangenen die protesteerden tegen regering vrijlaten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft donderdag aangekondigd dat hij de actievoerders die werden opgepakt tijdens antiregeringsprotesten, zal vrijlaten. Daarmee wil hij zijn beleid van “vrede” en “verzoening” in de glans zetten.


 • 25 Mei 2018 om 08:42

Ieren spreken zich vandaag uit over aanpassing van abortuswetgeving

De Ieren trekken vandaag, vrijdag, naar de stembus om zich uit te spreken over een aanpassing van de abortuswetgeving, die nu tot een van de strengste ter wereld behoort. Peilingen geven weinig duidelijkheid over welk resultaat verwacht kan worden, en noemen de resultaten “too close to call”.


 • 25 Mei 2018 om 07:41

Bombardementen op wapendepots in Syrië

In Syrië zijn donderdagavond bombardementen uitgevoerd op wapendepots van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah in de buurt van de Syrische luchtmachtbasis in al-Dabaah, in het westen van het gouvernement Homs. Dat zegt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. Volgens de Britse ngo werden de luchtaanvallen “waarschijnlijk” uitgevoerd door Israël.


 • 25 Mei 2018 om 05:21

Zeven doden bij aanslag met bomauto in Benghazi

Bij de ontploffing van een bomauto in de Libische havenstad Benghazi zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zeven mensen omgekomen. Minstens 22 andere mensen raakten gewond, zo melden lokale media.


 • 25 Mei 2018 om 03:49

Bom ontploft in druk Canadees restaurant: minstens 15 gewonden

Twee verdachten hebben donderdagavond rond 22.30 uur (plaatselijke tijd) een bom doen afgaan in een restaurant in het Canadese Mississauga. Minstens vijftien mensen raakten gewond, zo meldt de lokale politie.


 • 25 Mei 2018 om 08:21
Gisteren — 24 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

“Harvey Weinstein wordt vrijdag gearresteerd voor seksueel misbruik”

Harvey Weinstein zal vrijdagochtend gearresteerd worden voor seksueel misbruik, dat meldt de Amerikaanse krant New York Times. De arrestatie komt er na een maandenlang onderzoek van verschillende klachten omtrent seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.


 • 24 Mei 2018 om 22:53

Morgan Freeman door acht vrouwen beschuldigd van ongewenst gedrag

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN donderdagnamiddag.


 • 24 Mei 2018 om 19:24

Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-un

Amerikaans president Donald Trump heeft de ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim Jong-un geannuleerd. Die historische ontmoeting had normaal gezien op 12 juni moeten plaatshebben.


 • 24 Mei 2018 om 16:11

Raket die vlucht MH17 neerhaalde, was van Russisch leger

De installatie waarmee de Buk-raket werd gelanceerd die vlucht MH17 fataal werd, is afkomstig van het Russische leger. De installatie was onderdeel van de 53e ‘anti aircraft missile brigade’ van de Russische federatie in Koersk. Dat heeft onderzoeker Wilbert Paulissen van het Joint Investigation Team (JIT) gezegd op een persconferentie in het Nederlandse Bunnik.


 • 24 Mei 2018 om 11:39

Spaanse leider onder vuur na aankoop van villa van 600.000 euro

Een dure villa, het voorzitterschap van zijn partij, of toch nog allebei? De Spaanse charismatische leider Pablo Iglesias laat de leden van zijn alternatieve Podemos-partij beslissen over zijn toekomst en die van zijn vrouw. Het koppel ligt onder vuur na de aankoop van een villa van 610.000 euro. Terwijl zijn partij opkomt tegen besparingen en voor een rechtvaardigere verdeling van de rijkdom, en Iglesias zelf in het verleden politici die in dure huizen wonen, snoeihard veroordeelde.


 • 24 Mei 2018 om 03:00

Deutsche Bank gaat duizenden banen schrappen

Deutsche Bank haalt het snoeimes boven en wil duizenden banen schrappen. Dat heeft de financiële instelling donderdag bevestigd, kort voor aanvang van de algemene vergadering. Het aantal werknemers, dat vandaag meer dan 97.000 bedraagt, zal duidelijk onder de 90.000 dalen, aldus Deutsche Bank.


 • 24 Mei 2018 om 07:41

VN heffen sancties tijdelijk op zodat Noord-Koreanen kunnen reizen voor ontmoeting

Het Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft woensdag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Daar vindt op 12 juni normaal gezien de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats.


 • 24 Mei 2018 om 07:34

Trumps schoonzoon heeft opnieuw toegang tot uiterst geheime informatie

Jared Kushner, de 37-jarige schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een permanente, volwaardige veiligheidsmachtiging gekregen. Dat berichtten media in de Verenigde Staten woensdag.


 • 24 Mei 2018 om 06:58

Twee doden en twintig gewonden bij treinongeval in Italië

Bij een treinongeval in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Twintig anderen raakten gewond, van wie er drie in kritieke toestand verkeren.


 • 24 Mei 2018 om 06:55

Minstens 4 doden en 16 gewonden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

Bij een aanslag in Bagdad zijn donderdagochtend minstens vier mensen omgekomen. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op aan de ingang van een park, zo melden de lokale autoriteiten. Zestien mensen raakten gewond. De aanval is nog niet opgeëist.


 • 24 Mei 2018 om 06:54

Duizenden vrouwen verkracht door de soldaten die hen ‘redden’

Duizenden vrouwen en meisjes die het barbaarse bewind van de gewapende groep Boko Haram hebben overleefd, zijn nadien verder misbruikt door de Nigeriaanse veiligheidsdiensten die beweren hen te hebben gered. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport ‘They Betrayed Us’, dat donderdag gepubliceerd is.


 • 24 Mei 2018 om 06:50

Dochter van vergiftigde Russische dubbelspion wil terugkeren naar Rusland

Joelia Skripal, die op 4 maart samen met haar vader Sergej werd vergiftigd in het Britse stadje Salisbury, wil na haar herstel terugkeren naar Rusland. Dat heeft de dochter van vroegere Russische dubbelagent gezegd in een woensdag door Reuters verspreid videointerview.


 • 24 Mei 2018 om 06:47
❌