[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020Gazet van Antwerpen : Buitenland

Boris Johnson spreekt vanavond natie toe: Britse pubs vroeger dicht, thuiswerken weer de norm

Premier Boris Johnson had het eerder al aangekondigd: liever de scholen open dan de horeca. Hij lijkt nu ook voet bij stuk te houden want maandagavond werd beslist de pubs en cafés een sluitingsuur op te leggen.


 • 22 September 2020 om 07:47

OVERZICHT. Overal in Europa laait het virus weer op, alleen Zweden blijft stabiel

Het aantal coronabesmettingen stijgt overal in Europa. Vooral Spanje is zwaar getroffen, met meer dan 14.000 nieuwe gevallen in een dag. Overal dreigen er strengere maatregelen. Alleen Zweden slaagt erin het virus onder controle te houden.


 • 22 September 2020 om 05:00
Gisteren — 21 September 2020Gazet van Antwerpen : Buitenland

Belg dood teruggevonden na zwempartij in Portugal

Het lichaam van de jonge Belg die vrijdagmiddag tijdens een zwempartij in moeilijkheden kwam, is teruggevonden. Dat melden Portugese media.


 • 21 September 2020 om 08:10
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Trump wil volgende week opvolger voordragen voor Ginsburg “en het zal een vrouw zijn”

De Amerikaanse president Donald Trump wil “zeer snel” een opvolger voor de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg bij het Hooggerechtshof voorstellen. “Het zal waarschijnlijk een vrouw zijn”, zei Trump zaterdag. Intussen heeft een eerste Republikeinse senator gezegd dat de Senaat pas na de presidentsverkiezingen van 3 november zou mogen stemmen over de opvolging.


 • 20 September 2020 om 09:20

Zeldzame roze dolfijnen keren massaal terug na stopzetten ferry

Er zijn maar weinigen die baat hebben bij de coronacrisis, maar hier en daar is er toch ook een partij die voordeel haalt uit een lockdown. Zo zijn de dolfijnen in de wateren rond Hongkong in hun nopjes. Sinds het stopzetten van de ferry’s keren ze massaal terug naar de Parelrivier.


 • 20 September 2020 om 05:00

Landcodes weer aangepast: nog maar acht ‘groene’ landen in Europa

Wie op reis wil binnen Europa kan nog maar in acht ‘groene’ landen terecht. En dan nog niet eens overal. Enkel in het vorstendom Liechtenstein, een dwergstaat in het midden van Europa, kan u nog min of meer ongestoord rondlopen. In Frankrijk is nog maar een departement, Creuse, een groene zone.


 • 19 September 2020 om 17:13

Overlijden opperrechter Ginsburg: “Haar dood een meevaller noemen voor Trump is een understatement”

Het overlijden van opperrechter Ruth Bader Ginsburg (87) belooft een belangrijke rol te gaan spelen tijdens de presidentsverkiezingen. “Haar dood een meevaller noemen voor Donald Trump is eigenlijk een understatement”, zegt professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven).


 • 19 September 2020 om 14:40

Stomdronken Belg met erg veel moeite van de weg gehaald in Nederland

Een Belgische bestuurder met vijf keer te veel drank op is in Zeeland met veel moeite van de snelweg gehaald. De 42-jarige inwoner van Dendermonde viel door zijn gevaarlijke rijgedrag diverse weggebruikers op. De politie kreeg meldingen van een slingerde bestuurder die steeds hard op zijn rem trapte.


 • 19 September 2020 om 13:17

Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg overleden

Ruth Bader Ginsburg, de oudste rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is vrijdag omringd door haar familie op 87-jarige leeftijd overleden. Ze leed al een tijdje aan kanker. Dat meldt het gerecht in Washington.


 • 19 September 2020 om 07:32

Nederlandse premier Rutte waarschuwt na nieuwe recorddag bij noorderburen: “Corona is ver-van-mijn-bedshow geworden”

Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het niet goed en verstandig om de regels los te laten, waarschuwde de Nederlandse premier Mark Rutte vrijdag. Hij deed een “dringende oproep” aan iedereen om zich aan de regels te houden.


 • 18 September 2020 om 19:27

VS bannen TikTok en WeChat uit appstores

De Verenigde Staten ondernemen actie tegen TikTok en WeChat. Vanaf zondag worden de Chinese applicaties geband uit alle appstores. Ook updates van de applicaties zijn niet langer toegelaten. Volgens de Amerikanen verzamelen de apps te veel gegevens en delen ze die met de Chinese overheid. TikTok is het oneens met de beperkingen.


 • 18 September 2020 om 19:28

Antwerpenaar ontsnapt aan Thaise cel na dood beste vriend: “Na 4 jaar eindelijk opluchting”

Na vier jaar onzekerheid heeft de Antwerpse zakenman Kevin Maes (34) van de Thaise rechters te horen gekregen dat hij definitief niet naar de gevangenis moet. In 2016 raakte hij tijdens een bemiddelingspoging na een ruzie in het appartement van zijn Vlaamse ex-vrouw betrokken bij de dood van zijn beste vriend. “Het was een tragisch ongeluk dat niemand gewild heeft.”


 • 18 September 2020 om 16:49

Rel tussen topviroloog en Donald Trump: “Hij was verward en heeft de vraag niet goed begrepen”

In de VS is een bizarre rel ontstaan toen president Donald Trump de baas van het Center for Diseace Control and Prevention (CDC), Robert Redfield, tegensprak en afdeed als “verward”. Trump had gezegd dat tegen het eind van dit jaar minstens 100 miljoen dosissen van een vaccin verspreid zouden kunnen worden, maar dat had Redfield eerder al tegengesproken.


 • 17 September 2020 om 17:23

Hoe “de zwakste minister” van haar land de Wunderfrau van Europa werd dankzij corona

Een staande ovatie kreeg Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag na haar eerste State Of The Union. Ze werd uitgebreid bedankt voor de manier waarop ze de EU probeert door de coronastorm te loodsen. Een serieuze ommekeer, want toen ze bijna tien maanden geleden aantrad, werd ze algemeen verguisd als een zwak figuur. Nu klinkt zelfs het verwijt dat ze te presidentieel optreedt.


 • 17 September 2020 om 05:00

77 West-Vlaamse jongeren besmet na reis in Portugal: Antwerpse organisator trok dagen geleden al aan alarmbel

Al 77 officiële besmettingen, en het einde van de miserie is nog lang niet in zicht. Het dagenlange feest met honderden Vlaamse jongeren in het Portugese Albufeira begin september eindigt met een zeer zware kater. Corona slaat harder toe dan ooit, met broeihaarden in het midden en in het zuiden van West-Vlaanderen. De belangrijkste reisorganisator, Summer Bash uit Antwerpen, sloeg dagen geleden al zelf alarm. “Alle namen, alle adressen, alle telefoonnummers hebben we meteen doorgegeven. Het draait hier in de soep.”


 • 17 September 2020 om 05:00

Lijst met ‘rode’ reisbestemmingen fors uitgebreid: ook Amsterdam en Wenen krijgen negatief reisadvies

Vanaf vrijdagmiddag moet ook wie terugkeert uit Noord- en Zuid-Holland verplicht een coronatest laten afnemen, gevolgd door thuisisolatie. Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, het Zwitserse kanton Vaud en een groot aantal Franse departementen krijgen vanaf vrijdag een negatief reisadvies. Dat blijkt woensdag uit het aangepaste reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken.


 • 16 September 2020 om 17:51

België bereid om nog eens 100 tot 150 Moria-vluchtelingen over te nemen

België wil 100 tot 150 kwetsbare asielzoekers die zich momenteel in Griekenland bevinden in eigen land hervestigen, om de situatie op het eiland Lesbos weer leefbaar te maken na de brand in het vluchtelingenkamp Moria. Dat heeft minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) bekendgemaakt.


 • 16 September 2020 om 17:25

Historisch akkoord getekend onder goedkeurend oog van president Trump: “Vrede in het Midden-Oosten”

Onder het toeziend oog van Amerikaans president Donald Trump heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in het Witte Huis akkoorden ondertekend die de relatie met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein normaliseren. Beide Arabische landen hadden hun ministers van Buitenlandse Zaken naar Washington gestuurd om hun handtekening te zetten, ook onder een vredesverklaring.


 • 15 September 2020 om 21:13

België gaat 12 minderjarige vluchtelingen opvangen na brand in Moria

Ons land is bereid twaalf niet-begeleide minderjarigen op te vangen uit het vernielde opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Het zal met dat voorstel naar de Europese collega’s trekken. Dat meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD).


 • 15 September 2020 om 13:24

En plots is Biden rijker dan Trump: donaties stromen binnen, maar waar is de president zijn geld naartoe?

Op anderhalf jaar tijd spekten sponsors de oorlogskas van Donald Trump met 1,1 miljard euro. Joe Biden leek er een armoezaaier tegen. Exact zeven weken voor de verkiezingen zijn de rollen omgedraaid. De kas van Trump is leeggeplunderd en de fundraising slabakt. Biden daarentegen verpulvert records. Hij krijgt nu ook de al lang beloofde miljoenen van miljardair Michael Bloomberg.


 • 15 September 2020 om 05:00
❌