[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Gazet van Antwerpen : Buitenland

Universiteitsgebouw in Sint-Petersburg gedeeltelijk ingestort

In de Russische stad Sint-Petersburg is een gebouw van de universiteit zaterdag gedeeltelijk ingestort. Mogelijk zitten nog verschillende mensen ingesloten, zo deelt de civiele bescherming mee aan het agentschap Interfax.


 • 16 Februari 2019 om 17:28

Vliegtuig met 182 passagiers aan boord glijdt van landingsbaan tijdens stormweer

Een passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Lion Air kwam zaterdag flink in de problemen. Tijdens de landing op de luchthaven van de Indonesische stad Pontianak had de piloot veel moeite om het toestel onder controle te houden. Mede door de slechte weersomstandigheden gleed het vliegtuig van de landingsbaan en kwam het met zijn romp in een nabijgelegen veld terecht. Er vielen geen gewonden.


 • 16 Februari 2019 om 17:35

“Binnen enkele dagen kunnen we aankondigen dat IS verslagen is”

De overwinning op terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië zal “binnen enkele dagen” aangekondigd worden. Dat heeft een commandant van de Arabisch-Koerdische coalitie zaterdag verklaard. Met steun van de VS voert de coalitie strijd tegen IS in het oosten van Syrië. De jihadisten zouden er teruggedreven zijn tot een gebied van een halve vierkante kilometer in Baghouz.


 • 16 Februari 2019 om 17:08

Rellen bij betoging tegen regering in Albanië

In de Albanese hoofdstad Tirana zijn rellen uitgebroken tijdens een betoging tegen de regering. De politie gebruikte traangas en het waterkanon om duizenden betogers weg te houden van het kantoor van premier Edi Rama, zo meldt de lokale zender Klan TV.


 • 16 Februari 2019 om 16:08

‘Gele hesjes’ richten hun pijlen op Nederlandse publieke omroep: “Fake news”

Een groep “gele hesjes” demonstreert in het Nederlandse Hilversum tegen de Nederlandse openbare omroep.


 • 16 Februari 2019 om 15:27

Onbekende belager slaat Belgische toerist (29) bewusteloos in Tirol: “Zonder enige reden aangevallen”

Een 29-jarige Belg is in het Oostenrijkse Mayrhofen (Tirol) zwaar toegetakeld door een onbekende. De toerist werd meermaals vol in het gezicht en op het hoofd geslagen, totdat hij het bewustzijn verloor. Het slachtoffer heeft vermoedelijk ernstig hoofdletsel opgelopen, melden lokale media.


 • 16 Februari 2019 om 15:26

STANDPUNT. Monument van populisme: de muur van Trump

Donald Trump moet en zal zijn muur van 5 miljard euro krijgen aan de grens. De Amerikaanse president roept de nationale noodtoestand uit om de beslissing te forceren. Daarmee zet hij een politiek strijdtoneel in gang dat zelfs in het Amerika van Trump nog ongezien is.


 • 16 Februari 2019 om 02:00
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Vijf doden bij schietpartij bij bedrijf in de buurt van Chicago: schutter was ontslagen werknemer

Er heeft vrijdagavond (Belgische tijd) een schietpartij plaatsgevonden in het Amerikaanse Aurora (Illinois). De schutter opende het vuur bij een bedrijfspand, zo meldt The Washington Post. Daarbij werden vijf personen gedood. Nog eens zeker vijf agenten die op de melding waren afgekomen, raakten gewond. De dader werd door de politie doodgeschoten in een vuurgevecht.


 • 16 Februari 2019 om 08:08

Trump roept “nationale noodtoestand” uit om grensmuur te financieren

De Amerikaanse president Donald Trump zal een verklaring ondertekenen om de nationale noodtoestand uit te roepen en zo de grensmuur te financieren. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd.


 • 15 Februari 2019 om 16:59

Belgische inlichtingendienst zocht toenadering tot regime van Assad, Steven Vandeput “was niet op de hoogte”

De militaire inlichtingendienst ADIV (Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid) zocht in 2016 toenadering tot het Syrische regime van Bashar al-Assad. Belgische officieren reisden minstens twee keer af naar Damascus, zo schrijft De Morgen. Voormalig minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt niet op de hoogte te zijn geweest.


 • 15 Februari 2019 om 06:47

President Haïti spreekt voor het eerst sinds protesten volk toe: “Ik ga niet opstappen”

Ruim een week na het uitbreken van massale protesten tegen de regering, heeft de Haïtiaanse president Jovenel Moïse zich donderdag tot zijn volk gewend. In een vooraf opgenomen toespraak, die werd uitgezonden op de staatszender TNH, zei hij dat hij “het land niet in de handen van gewapende bendes en drugssmokkelaars zal laten”. Hij roept op tot een dialoog met de oppositie om een einde te maken aan de crisis.


 • 15 Februari 2019 om 06:38

Nicaragua laat 1.172 gevangen vrij voor Valentijnsdag, maar Belgische studente krijgt geen gratie

Nicaragua heeft donderdag naar aanleiding van Valentijnsdag 1.172 gevangenen vrijgelaten. Dat heeft vicepresident Rosario Murillo, de vrouw van president Daniel Ortega, bekendgemaakt. Geen van de ruim 750 opposanten die vastzitten, onder wie ook de 24-jarige Belgisch-Nicaraguaanse studente Amaya Coppens, krijgen echter gratie.


 • 15 Februari 2019 om 06:36

“Trump gaat nationale noodtoestand uitroepen om grensmuur te financieren”

Donald Trump zal wellicht het compromis tussen Democraten en Republikeinen omtrent de financiering van de federale overheid ondertekenen om aldus een nieuwe “shutdown” te vermijden. De president wil dan tegelijk een “nationale noodtoestand” aan de Mexicaanse grens uitroepen om daar zijn grensmuur te bouwen. Mitch McConnell, Republikeins fractieleider in de Senaat, zegt dat het staatshoofd hem dat heeft verteld. Het Witte Huis heeft het voornemen van Trump intussen bevestigd.


 • 14 Februari 2019 om 23:17

Extreme turbulentie dwingt piloot tot noodlanding: vijf gewonden

Een vlucht van Delta Air Lines die op weg was naar Seattle heeft woensdag noodgedwongen een noodlanding moeten maken door extreme turbulentie. Op beelden is te zien hoe maaltijdkarretjes en valiezen op de grond liggen en passagiers steun zoeken bij elkaar.


 • 14 Februari 2019 om 16:44

Opnieuw dode bij protesten in Haïti, ook journalist geraakt door kogel

Bij de gewelddadige protesten op Haïti is woensdag opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen. Een jongeman werd gedood bij het presidentieel paleis in Port-au-Prince. De toegang wordt er geblokkeerd door de ordediensten, die traangas inzetten. Elders in de hoofdstad werd ook een Haïtiaanse journalist door een kogel geraakt in de arm tijdens een schietpartij tussen politie en betogers.


 • 14 Februari 2019 om 06:37

Man die meer dan negentig moorden bekende maakt tekeningen van zijn slachtoffers: “Hij herinnert zich ieder detail”

Samuel Little, de Amerikaan die eind vorig jaar meer dan negentig moorden bekende, heeft op vraag van de onderzoekers tekeningen gemaakt van zijn slachtoffers. Met de verspreiding van de portretten hoopt het Federal Bureau of Investigation (FBI) nu de vrouwen te kunnen identificeren.


 • 13 Februari 2019 om 19:19

Hillary Clinton tweet over Belgische klimaatmarsen: “Er gebeurt iets ongelofelijk in Europa”

“Tienermeisjes leiden een beweging om de klimaatopwarming tegen te gaan”, tweette Hillary Clinton. Ze verwijst naar een artikel van nieuwssite Buzzfeed, waarin wordt verwezen naar de klimaatmarsen in Europa, ook in België. In de tekst komt ook Anuna De Wever aan het woord.


 • 13 Februari 2019 om 18:24

Heeft Brexit-onderhandelaar strategie van May verklapt in Brusselse bar?

Gaat de Britse premier Theresa May tot het laatste moment wachten om de parlementsleden voor de ultieme keuze te stellen: een vertrek op basis van haar echtscheidingsakkoord met de Europese Unie, of uitstel van de Brexit? Dat scenario maakte de televisiezender ITV op uit een gesprek dat haar hoofdonderhandelaar zou gevoerd hebben in een Brusselse hotelbar. Maar de parlementsleden moeten niet afgaan op “wat iemand heeft gehoord dat iemand heeft gezegd tegen iemand anders in een bar”, zo suste May woensdag.


 • 13 Februari 2019 om 17:05

“Extreem ontevreden” want naar zijn muur kan hij fluiten, maar “Trump zal akkoord om nieuwe shutdown te voorkomen tekenen”

Hij doet het ongetwijfeld met veel tegenzin, maar president Donald Trump zal het akkoord over een nieuwe begroting tekenen. Dat zeggen regeringsbronnen tegen NBC News. De Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres bereikten dinsdag een akkoord waardoor een nieuwe shutdown voorkomen wordt. Daarin is echter geen plaats voor de door Trump zo gewilde grensmuur.


 • 13 Februari 2019 om 17:04

Kondigt Spaanse premier Sánchez vrijdag nieuwe verkiezingen aan?

In Spanje is woensdag de ontwerpbegroting voor 2019 van de socialistische minderheidsregering van premier Pedro Sánchez weggestemd. Een nederlaag die mogelijk zelfs tot nieuwe verkiezingen leidt. Vrijdag pas zal Sanchez een verklaring afleggen.


 • 13 Februari 2019 om 16:42
❌