[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Gazet van Antwerpen : Buitenland

Vlaamse vrouw (57) sterft bij familiedrama in Spanje

Bij een familiedrama in het Spaanse Calpe is de Belgische Riet Suy (57) zondagnacht om het leven gekomen. Haar partner Danny Lauwers (61), een voormalige cafébaas uit Wilrijk, raakte zwaargewond.


 • 23 Juli 2019 om 03:00
Gisteren — 22 Juli 2019Gazet van Antwerpen : Buitenland

Belgische vrouw sterft na messteek in Spanje, echtgenoot gewond afgevoerd: alles wijst op passioneel drama

Een Belgische man (61) heeft zondagavond zijn 57-jarige echtgenote met messteken om het leven gebracht in Calpe, in de Spaanse provincie Alicante. Dat melden Spaanse media. Daarna probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.


 • 22 Juli 2019 om 14:12

Antwerpse straatmuzikanten zetten pleintje in Avignon op stelten: “We betalen onze reis met muziek”

Violist Koen De Nef (34) uit Boom en accordeonist Steven Van Brussel (35) uit Wilrijk hebben hun eigen manier van reizen. In de plaats van als straatmuzikanten op de Meir te blijven, speelt het duo Amoerfoe op verplaatsing. De opbrengst dekt ruimschoots de reiskosten en ze leren hun vakantieoord en mensen op een avontuurlijke manier kennen. “Het doet wel wat als mensen geëmotioneerd raken door onze muziek.” Vandaag keren ze terug uit Avignon.


 • 22 Juli 2019 om 05:00

Belgische vrouw (25) en peuter (2) omgekomen bij zwaar ongeval in Alicante

Een zwaar ongeval in Alicante in Spanje heeft het leven gekost aan twee Belgen: een jonge vrouw van 25 en een peuter van 2. Ook een 61-jarige Nederlander kwam om het leven bij het ongeval. Dat bevestigt de Guardia Civil van Alicante aan onze redactie.


 • 22 Juli 2019 om 08:57
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

“Julian Assange wordt uitgeleverd aan Verenigde Staten”

Groot-Brittanië gaat Wilileaks-oprichter Julian Assange uitleveren aan de Verenigde Staten, zodat hij kan worden berecht voor spionage. Dat blijkt uit verklaringen van VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in de Ecuadoriaanse krant “El Universo”. Amper een week geleden verklaarde een Britse staatssecretaris echter het tegenovergestelde.


 • 21 Juli 2019 om 19:31

Na Oostenrijks schandaal “Ibizagate”: nieuw onderzoek naar medewerker die harde schijf wiste

Het Oostenrijkse gerecht voert een onderzoek naar een medewerker van de voormalige kanselier Sebastian Kurz. Hij wordt ervan verdacht documenten te hebben laten verdwijnen die mogelijk verband houden met “Ibizagate” - het schandaal dat de val van de Oostenrijkse regering veroorzaakte. Dat melden verschillende media zondag.


 • 21 Juli 2019 om 19:30

VAB-Reisbijstand waarschuwt Belgische toeristen: “Opgepast voor knokkelkoorts in Thailand en Filipijnen”

Tijdens de eerste zes maanden van 2019 heeft VAB in 38 procent meer dossiers dan in 2018 medische bijstand geboden voor reizen in Azië. Deze trend lijkt zich deze zomervakantie ook verder te zetten: in de eerste twee weken van juli kreeg VAB-Reisbijstand al 37 procent meer oproepen voor medische bijstand in Azië. De reisorganisatie waarschuwt ook voor de ziekte dengue (knokkelkoorts) in Thailand en in de Filipijnen


 • 21 Juli 2019 om 17:45

Jong koppel dood teruggevonden op afgelegen snelweg tijdens reis in Canada

In Canada is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden van een jonge Amerikaanse vrouw en haar Australische vriend. De lichamen van de 24-jarige vrouw en 23-jarige man werden aangetroffen vlakbij hun busje op een afgelegen snelweg.


 • 21 Juli 2019 om 12:43

Groot-Brittannië “zwaar teleurgesteld” na tankerincident met Iran

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt en zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif hebben telefonisch overleg gepleegd nadat Iran een Britse olietanker onderschept heeft in de straat van Hormoez. Hunt beklemtoonde de Britse ontgoocheling, terwijl Zarif wees op de wettelijke grond van de Iraanse acties. Op vrijgegeven beelden is te zien hoe de inbeslagname in zijn werk is gegaan. De Europese Unie riep Iran inmiddels op om het schip en de bemanning onmiddellijk vrij te geven.


 • 21 Juli 2019 om 11:07

Gewezen NASA-stagiair plots miljonair dankzij oude videocassettes van maanlanding

Slechts 217,77 dollar betaalde Gary George in 1976 op een veiling van de overheid voor 65 dozen met videocassettes van ruimtevaartorganisatie NASA. De gewezen stagiair wist niet dat hij daarmee goud in de handen had. Tot nu: van de ene dag op de andere mag hij zich miljonair noemen.


 • 21 Juli 2019 om 09:55

Honderden brandweermannen bestrijden bosbranden in Portugal: vier van hen gewond

In Portugal strijden meer dan duizend brandweermannen tegen bosbranden. Die teisteren een bergregio in het centrum van het land, waar bosbranden in 2017 het leven kostten aan een honderdtal mensen. Vier brandweermannen liepen daarbij verwondingen op, een van hen is er erg aan toe. Dat maken de hulpdiensten bekend.


 • 21 Juli 2019 om 09:43

Niagara-watervallen krijgen Belgische kleuren

De Niagara-watervallen hebben voor het eerst de kleuren zwart-geel-rood aangenomen en dat ter ere van de Belgische feestdag. Dat meldt de Belgische ambassade in Canada.


 • 21 Juli 2019 om 09:25

RECONSTRUCTIE. Hoe een half uurtje verwarring de Notre-Dame sloopte

Deze week was het drie maanden geleden dat de Parijse Notre-Dame verwoest werd door een brand. De reconstructie van wat die fatale dag misliep, is na honderden verhoren nagenoeg rond. De oorzaak blijft een mysterie, maar uit het onderzoek blijkt wel dat het inferno voorkomen had kunnen worden. Een veel te complex detectiesysteem, gebrek aan ervaring en veel pech waren een rampzalige combinatie.


 • 21 Juli 2019 om 03:00

Toeristen zien tientallen walvissen dood op strand liggen

Toeristen zijn tijdens een helikoptervlucht over het westen van IJsland gestoten op een tragisch tafereel. Ze zag tientallen walvissen dood op een strand liggen. “Het stonk enorm”, zegt helikopterpiloot David Schwarzhans aan BBC.


 • 20 Juli 2019 om 12:25

Luchtvaartmaatschappij eist 95.000 euro van herriemaker aan boord

De Britse budgetluchtvaartmaatschappij Jet2 eist ongeveer 95.000 euro schadevergoeding van een passagier die het wel heel bont heeft gemaakt aan boord van een vlucht van Londen naar het Turkse Dalaman.


 • 19 Juli 2019 om 19:08

Athene opgeschrikt door aardbeving: “We vrezen dat ergste nog niet achter de rug is”

In Athene is vrijdag rond 14.15 uur (13.15 uur in België) een vrij krachtige aardbeving waargenomen. Over eventuele slachtoffers of hoe groot de schade is, is voorlopig niets bekend.


 • 19 Juli 2019 om 15:01

Hoe komt raket bij neonazi’s? Politie onderzoekt herkomst wapen

Na een spectaculaire wapenvondst door de Italiaanse politie bij een neonazistische groepering ontkent Qatar alle betrokkenheid. Daar luidt het dat de in beslag genomen raket – ooit in het bezit van het Qatarese leger – al veel eerder werd verkocht aan een “bevriende natie”. Welke? Onduidelijk. En hoe de raket vervolgens in handen van extremisten viel, is een al even groot mysterie.


 • 18 Juli 2019 om 08:42

Dode en bijna veertig gewonden bij brand in Japanse animatiestudio

Bij een brand in een animatiestudio in de Japanse stad Kyoto zou donderdag één dode zijn gevallen. Een veertigtal mensen raakte gewond. Tien van hen zijn er erg aan toe. Dat meldde het persagenschap Kyodo.


 • 18 Juli 2019 om 07:56

Aanklacht tegen Amerikaanse acteur Kevin Spacey verworpen

Een zaak waarin de Amerikaanse acteur Kevin Spacey beschuldigd wordt van seksueel misbruik, is verworpen. Dat melden lokale media.


 • 18 Juli 2019 om 01:09

Motie die oproept tot afzetting Trump verworpen in Amerikaans Congres

Het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten heeft woensdag een motie die oproept tot een procedure om de Amerikaanse president Donald Trump af te zetten, verworpen. Aanleiding waren tweets van de president, die impliceerden dat vier progressieve Democratische Congresvrouwen met een andere huidskleur “terug [...] naar de plaatsen waar ze vandaan komen” moeten.


 • 18 Juli 2019 om 02:27
❌