[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 11 December 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Jaimy laat ‘Drie nimfen’ van Rubens op haar rug tatoeëren: “Mijn lichaam wordt als doek gebruikt”

De 21-jarige Jaimy van der Deijl laat het schilderij ‘Drie nimfen met de hoorn des overvloeds’ op haar rug tatoeëren. Ze koos het werk zelf uit. Het laatste stuk van de tatoeage wordt donderdagavond in het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam op haar rug gezet. “Ik vind het bijzonder hoe mijn rug nu als doek wordt gebruikt”, zegt de studente.


 • 11 December 2018 om 11:45

FBI verhindert twee massamoorden in Ohio

De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man.


 • 11 December 2018 om 07:09

Grootste seriemoordenaar ooit in Rusland over zijn 78 moorden: “Ik wou geen prostituees in mijn stad”

De moord en verkrachting van 22 vrouwen had hij al op zijn geweten, maar nu is de Russische voormalige politieman Mikhail Popkov (53) ook schuldig bevonden aan 56 bijkomende moorden tussen 1992 en 2007. Het maakt van hem de grootste seriemoordenaar uit de Russische geschiedenis.


 • 11 December 2018 om 02:00
Gisteren — 10 December 2018Gazet van Antwerpen : Buitenland

Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’

De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.


 • 10 December 2018 om 21:02

De Block schrapt quotum Francken: vanaf morgen weer tot 150 asielaanvragen per dag

Het maximumaantal van 50 asielaanvragen per dag, dat werd ingesteld door voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), wordt vanaf morgen geschrapt. De grens ligt voortaan terug op 150 aanvragen per dag. Zo meldt VRT NWS.


 • 10 December 2018 om 15:06

Kogel is door de kerk: VN-migratiepact formeel goedgekeurd in Marrakesh

De kogel is door de kerk: het VN-migratiepact is zonet formeel goedgekeurd in Marrakesh. Voor ons land stemde premier Charles Michel in met het pact.


 • 10 December 2018 om 14:54

Britse premier Theresa May: “Stemming over Brexit wordt uitgesteld”

De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling.


 • 10 December 2018 om 16:49

Plotse sneeuwstorm in VS zet 380.000 gezinnen zonder stroom

De oostkust van de VS is zondag getroffen door een zware sneeuwstorm. In een paar uur tijd viel er maar liefst 30 centimeter sneeuw. De staten North en South Carolina werden zwaar getroffen, maar ook in Georgia, Alabama, Tennessee en Virginia is de schade groot. 380.000 gezinnen zitten zonder stroom en een man overleed nadat een boom op zijn wagen gevallen was.


 • 10 December 2018 om 11:58

Europees Hof van Justitie: “Verenigd Koninkrijk mag Brexit-proces unilateraal stopzetten”

Het Verenigd Koninkrijk kan unilateraal beslissen om het brexit-proces stop te zetten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De beslissing heeft geen onmiddellijke impact, maar kan in een later stadium belangrijk blijken.


 • 10 December 2018 om 09:46

VIDEO. NASA verspreidt unieke geluidsopname van de wind op Mars

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt. Ze gaven een geluidsopname vrij van de vibraties ten gevolge van de wind die de InSight-marslander kon capteren. In de video hierboven kan u de wind op Mars horen.


 • 10 December 2018 om 08:41
OuderGazet van Antwerpen : Buitenland

Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.


 • 9 December 2018 om 18:23

Kind en grootouders komen om bij brand in Frankrijk

Een kind van vijf jaar en zijn grootouders zijn zondagochtend omgekomen in een brand in hun woning in Bourg-Fidèle, in het Franse departement Ardennes. Dat is bij de brandweer en het parket vernomen.


 • 9 December 2018 om 14:39

Bestuurder maakt het wel erg bont: te veel gedronken, te snel, hond tussen de benen en baby niet in autostoel

De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.


 • 9 December 2018 om 11:58

‘Iran test raketten die EU kunnen aanvallen’

Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van documenten van westerse inlichtingendiensten.


 • 9 December 2018 om 09:59

Bijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of café

Bijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of café. Vaak als dreigmiddel of om de eigenaar van een horecagelegenheid af te persen. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.


 • 9 December 2018 om 09:54

Officiële telling: meer dan 1.700 mensen opgepakt bij Franse protesten

Bij het protest van de “gele hesjes” zaterdag in Frankrijk zijn in totaal 1.723 mensen opgepakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondagochtend bekendgemaakt.


 • 9 December 2018 om 09:52

Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los Angeles

Er zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop.


 • 9 December 2018 om 02:00

Egypte start onderzoek naar Deens koppel dat naakt poseert op Grote Piramide

In Egypte wordt een gerechtelijk onderzoek gestart naar een koppel uit Denemarken dat één van de piramiden van Gizeh heeft beklommen en op de top naakt zou hebben geposeerd. Het is niet duidelijk of de twee zich nog in Egypte bevinden.


 • 8 December 2018 om 13:53

‘Gele hesjes’ proberen brand te stichten in winkelcomplex op Champs-Elysées

Op de Champs-Elysées in Parijs worden zaterdagmiddag pogingen ondernomen om brand te stichten in het winkelcomplex Drugstore Publicis. De spanningen naar aanleiding van de manifestaties van de ‘gele hesjes’ lopen op.


 • 8 December 2018 om 15:26

Twee Belgen in Spanje opgepakt voor drugshandel

Een Belgisch koppel, van 48 en 63 jaar oud, is vrijdag in het Spaanse Fuengirola, aan de Costa del Sol, opgepakt op verdenking van drugshandel. Dat meldt het Spaanse persagentschap EFE zaterdag.


 • 8 December 2018 om 10:32
❌