[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Gazet van Antwerpen : Binnenland

Niels (33) haalt top van K2 net niet: “Ik liep het risico mijn grote teen te verliezen”

Op 700 meter van de top heeft Niels Jespers zijn beklimming van de K2 in Pakistan, de grootste berg ter wereld na de Mount Everest, moeten stopzetten. Een stuk van zijn grote teen was bevroren geraakt. “Met mijn teen zou het moeten goed komen, maar het blijft bijzonder jammer.”


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Een jaar na afscheid van Vic (6) is nieuwe baby op komst: “Hij zal nooit worden vervangen, maar we moeten verder”

Vandaag is het precies een jaar geleden dat het hartje van Vic Wanzeele (6) uit Zoersel stopte met kloppen in een Portugees ziekenhuis. Zes dagen eerder was hij in een zwembadfilter vastgezogen. De natuur kan eigenaardige sprongen maken, want uitgerekend deze week verwachten zijn ouders hun derde zoontje.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Voormalig buschauffeur schrijft boek: “In de bus heb je meer last van dronkaards dan van agressie”

“Ik ben waarschijnlijk de hoogstgekwalificeerde lijnbuschauffeur ter wereld die het zo lang heeft volgehouden”, zegt Jurgen Hoefkens (54) uit Viersel. De man heeft twee universitaire diploma’s op zak, maar reed elf jaar met een lijnbus. Zijn ervaringen publiceert hij nu in Het leven zoals het is: de lijnbus.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Nog geen stormloop op airco’s en ventilatoren, maar verdelers zijn er klaar voor

Hoewel het de komende dagen zweten en puffen wordt, lopen we nog niet massaal naar de winkel om ons een aircotoestel, een aircooler of een ventilator aan te schaffen. “Al deze producten hebben we nog in stock, zowel online als in onze winkels”, zegt Yanick De Saedeleer, woordvoerster van Mediamarkt.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Protest tegen boetes voor spookfietsen: “De wegbeheerder creëert idiote, fietsonvriendelijke situaties”

Tientallen fietsers zullen het geweten hebben. De Antwerpse politie controleerde vorige week speciaal op fietsers die tegen de richting in rijden. Maar fietsspecialist Renaat Van Hoof (Fietsersbond Antwerpen) vindt niet elke eenrichtingsstraat terecht.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Granaataanslag is wellicht pijnlijke vergissing

Het heeft er alle schijn van dat de onbekenden die zondagnacht twee granaten lieten afgaan in een woonwijk in Berchem, zich pijnlijk hebben vergist. Hun vermoedelijk doelwit woonde tot een paar maanden geleden in het pand, maar zou ondertussen zelfs uit Antwerpen weggetrokken zijn. De auto die in maart in brand werd gestoken, is ook van een onschuldige buurtbewoner.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Dertig nieuwe appartementen op komst in voormalige tuin van notaris

Projectontwikkelaar Pand gaat eind dit jaar van start met de bouw van residentie De Heuvel op de Mechelbaan in Putte. Opvallend: de drie appartementsblokken, ofwel urban villa’s, komen in de bestaande tuin van een voormalige notariswoning. In totaal komen er dertig wooneenheden bij. Die zijn nu al te koop via Reypens Real Estate.


 • 23 Juli 2019 om 05:00

Extra controles op gewicht voeding: 1 op 7 bevat minder inhoud dan aangegeven

Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) kondigt extra controles aan op de hoeveelheidsaanduidingen van voedingsproducten. Nu wordt bij één op de zeven controles vastgesteld dat producten in werkelijkheid minder inhoud bevatten dan aangegeven is op de verpakking.


 • 23 Juli 2019 om 03:00

Van Quickenborne en Tommelein azen op leiderschap Open Vld

Officieel wachten ze nog tot Gwendolyn Rutten de verkiezingen uitschrijft. Maar in de coulissen zijn de eerste klappen tussen lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Bart Tommelein al uitgedeeld.


 • 23 Juli 2019 om 03:00

Deliveropa: Jacques bezorgt op zijn 82ste frietjes nog aan huis

Hij is net 82 jaar geworden, maar toch rijdt Jacques nog rond tussen de oranje en lichtblauw gekleurde studenten die in Antwerpen maaltijden aan huis bezorgen. Drie of vier avonden per week levert hij frietjes met zijn Ford Fiesta. Omdat hij houdt van de babbeltjes met de mensen, om zijn zoon de friturist wat meer te zien en omdat hij het niet leuk vindt om “gewoon thuis een beetje te chillen”.


 • 23 Juli 2019 om 03:00
Gisteren — 22 Juli 2019Gazet van Antwerpen : Binnenland

Voor het eerst ooit code rood voor hitte in België? “Gevaarlijk voor iedereen, ook mensen in goede gezondheid”

Het wordt deze week extreem warm in ons land. Zo warm zelfs dat dinsdag wordt beslist of er een code rood of alarmfase wordt afgekondigd, en dat is nooit eerder gebeurd. “Bij zo’n alarmfase is iedereen in gevaar, zelfs de mensen die in goede gezondheid verkeren”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zeker omdat woensdag en donderdag ook verhoogde ozonconcentratie worden verwacht.


 • 22 Juli 2019 om 21:56

Klasgenoten en ponyclub organiseren herdenking voor vermoord meisje: “Ze was zo ongelofelijk enthousiast”

Vrienden, klasgenoten en familieleden reageren droef en geschokt op het plotse overlijden van de 13-jarige K.D.H. uit Turnhout, die wellicht thuis door haar moeder werd omgebracht. De school waar ze het eerste trimester op het eerste middelbaar zat, en de club waar ze al verschillende jaren ponyreed, organiseren een herdenking.


 • 22 Juli 2019 om 20:09

Experts na drugsdode Tomorrowland: “Twee jaar geleden al hiervoor gewaarschuwd”

Na de drugsdode op Tomorrowland woedt het debat weer heviger dan ooit: hoe moet er met drugs worden omgegaan op een festival? “De preventie moet beter, want onze drugs zijn sterker dan in de rest van de wereld”, klinkt het bij experts. “Ik heb hen hier twee jaar geleden al voor gewaarschuwd”, zegt Tom Decorte (UGent).


 • 22 Juli 2019 om 18:52

Tui Fly gaat strenger toezien op regels handbagage

Luchtvaartmaatschappij Tui Fly gaat strenger toezien op de regels rond handbagage. “Passagiers durven wel eens te grote of zware koffers meenemen als handbagage en dat vertraagt het instappen”, zegt woordvoerder Piet Demeyere.


 • 22 Juli 2019 om 17:10

Op welke plaatsen in ons land vinden we verkoeling? “Donderdag wordt wellicht de warmste dag ooit”

“We zijn lang voorzichtig geweest met deze voorspelling, maar de twee leidinggevende atmosferische modellen geven nu al enkele dagen dezelfde waarden aan, waardoor we een kat een kat moeten durven te noemen: donderdag wordt naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag ooit”, zegt weerman Frank Deboosere.


 • 22 Juli 2019 om 11:49

De grote Laurent-show: discussie met Astrid, ongegeneerd bellen, op horloge kijken en geen handjes schudden

Hij verstuurde sms’jes tijdens het defilé en ging zelfs telefoneren toen het leger voor zijn neus marcheerde. Tikte met zijn sabel tegen de benen van zijn echtgenote Claire om haar aandacht te trekken. En weigerde bij het vertrek premier Michel en andere politici de hand te schudden. Prins

Laurent heeft zich op de nationale feestdag behoorlijk misdragen. Ooggetuigenverslag van een

hallucinante middag.


 • 22 Juli 2019 om 10:18

DISCUSSIE. Ga jij de klimaatspijbelaars (nog) steunen?

Heeft de Mortselse klimaatactiviste Anuna De Wever (18) de strijdbijl even begraven om van haar vakantie te genieten? Allerminst, die wordt eerder gescherpt. “In september staan we er weer.”


 • 22 Juli 2019 om 09:45

Grootschalige zoekactie naar ‘neergestorte’ paraglider boven Tomorrowland bleek loos alarm

De hulpdiensten hebben zondagavond een grootscheepse zoekactie gehouden naar een mogelijk neergestorte paraglider in de buurt van het festivalterrein van Tomorrowland.


 • 22 Juli 2019 om 07:32

Granaatontploffing in Berchem: wagens en gevels beschadigd, twee inslagen vastgesteld

In de Marsstraat in Berchem zijn afgelopen nacht vermoedelijk twee granaten ontploft. DOVO kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.


 • 22 Juli 2019 om 06:14

Vlaamse Kruis verzorgt op Tomorrowland 5.000 festivalgangers: “Patiënten zijn heel open over hun drugsgebruik”

Het Vlaamse Kruis heeft afgelopen weekend in totaal vijfduizend festivalgangers in haar medische posten op het terrein van Tomorrowland verzorgd. Bijna vijftig mensen zijn naar de drie omliggende ziekenhuizen gevoerd, onder wie een kleine minderheid met intoxicatie door alcohol en drugs.


 • 22 Juli 2019 om 05:00
❌