[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Gazet van Antwerpen : Binnenland

Vlaamse zestiger valt in diepste grot van België en zit vast op 75 meter diepte

Een Vlaamse zestiger is in de diepste grot van België, die van Trou Bernard, gevallen en zit vast op een diepte van ongeveer 75 meter. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de man uit zijn hachelijke situatie te redden. Dat melden Waalse media en wordt bevestigd aan onze redactie door de burgemeester van Yvoir. “Het was een typisch speleologenongeval”, zegt Patrick Evrard.


 • 16 Februari 2019 om 20:09

Rode Kruis strikt Playmobilfiguurtjes om sticker te sieren

Vanaf donderdag 25 april gaan de Rode Kruisvrijwilligers opnieuw de straat op voor de jaarlijkse stickerverkoop. Dit jaar kon het Rode Kruis de speelfiguren van Playmobil strikken om de sticker te sieren. Een nieuwigheid dit jaar: voor het eerst kan je ook online een sticker kopen.


 • 16 Februari 2019 om 18:58

Sp.a wil hoger pensioen en minimumloon: “We moeten opnieuw de geschiedenis voor zijn”

“Nog nooit hebben realisten de samenleving veranderd, maar wel wie de mouwen opstroopt en de anderen toont hoe je voor verandering zorgt.” Met die woorden heeft voorzitter John Crombez zaterdag het startschot gegeven van de kiescampagne van spa. De Vlaamse socialisten zetten zich in de markt als “idealisten” die mensen toekomstzekerheid willen bieden.


 • 16 Februari 2019 om 18:40

Vlaams Belang belooft kiezer pensioen van minstens 1.500 euro, dubbel ouderschapsverlof en meer

Een pensioen van minstens 1.500 euro, beperking van de werkloosheidsuitkering tot 2 jaar, behalve voor 50-plussers, een maximumfactuur voor thuiszorg en rusthuizen, een verdubbeling van het ouderschapsverlof en een tegemoetkoming (halftijds leefloon) voor ouders die thuisblijven voor de opvoeding van de kinderen. Dat zijn enkele elementen van het ‘sociaal contract’ dat Vlaams Belang met de kiezer wil afsluiten.


 • 16 Februari 2019 om 17:10

Tweeduizend kanaries en parkieten aangekomen in Pairi Daiza

De 2.020 kanaries en parkieten die geblokkeerd zaten op de luchthaven van Luik, zijn goed aangekomen in dierenpark Pairi Daiza. Dat laat het dierenpark zaterdag weten. De dieren zullen er nu 30 dagen in quarantaine worden geplaatst.


 • 16 Februari 2019 om 16:58

Antwerpse toerist sterft tijdens strandwandeling in Knokke

Een man uit Antwerpen is zaterdagmiddag om het leven gekomen op het strand van Knokke-Heist. De 48-jarige toerist was er op wandel met vrienden en familie toen hij plots onwel werd en in elkaar zakte.


 • 16 Februari 2019 om 16:32

Fietser komt om na bizar ongeval op snelweg

Bij een bizar verkeersongeval op de A19 in de buurt van Menen is een 18-jarige fietser om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een voertuig terwijl hij aan het spookrijden was. Dat bevestigt het West-Vlaams parket.


 • 16 Februari 2019 om 15:19

Sp.a wil dat jongeren én volwassenen gratis naar de huisarts kunnen

Iedereen moet gratis zijn vaste huisarts kunnen raadplegen. Dat vindt de sp.a, die zaterdag een voorstel in die zin heeft aangenomen op haar verkiezingscongres in Antwerpen. Het kostenplaatje becijferen de Vlaamse socialisten op 100 miljoen euro.


 • 16 Februari 2019 om 13:00

Hoeveel huisdokters schrijven zichzelf medicatie voor?

Huisarts-in-opleiding Ruth Debeuckelaere (32) uit Sint-Niklaas wil te weten komen hoeveel huisartsen in Vlaanderen aan ‘zelfbehandeling’ en ‘zelfmedicatie’ doen. “Een verkoudheid behandelen is wat anders dan een depressie.”


 • 16 Februari 2019 om 11:42

Brommobiel met vier meisjes botst frontaal op SUV: 15- en 18-jarige overleden, twee andere tieners zwaargewond

Bij een zwaar verkeersongeval op de Waterloosesteenweg in Sint-Genesius-Rode zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee meisjes om het leven gekomen. Het gaat om de 18-jarige bestuurster en een 15-jarige passagier. Twee andere inzittenden (beide 16 jaar) raakten zwaargewond.


 • 16 Februari 2019 om 12:13

Geens is verwijten van De Wever over straffeloosheid “spuugzat”

De uitspraken van Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever over de aanpak van de georganiseerde drugsmaffia, vrijdag in ‘Terzake’, zijn slecht gevallen bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Volgens De Wever is Justitie “echt het zwakke broertje” in de war on drugs die hij wil voeren.


 • 16 Februari 2019 om 08:13

Een heel weekend lente

Het mooie weer van de voorbije dagen zet zich ook dit weekend verder.


 • 16 Februari 2019 om 08:12

Ouders van Mawda mogen in België blijven

De ouders en broer van de overleden Koerdische peuter Mawda mogen in ons land blijven. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) heeft het licht op groen gezet voor een humanitaire regularisatie, berichten De Morgen en Het Laatste Nieuws zaterdag. De tweejarige Mawda Shawri stierf in mei vorig jaar door een politiekogel tijdens een achtervolging. Ze zat samen met haar gezin in een busje vol migranten.


 • 16 Februari 2019 om 08:07

Groeiende malaise bij de politie: meer stress, en buitensporig gedrag, minder voldoening en wil om te blijven

Een audit naar de werkdruk bij de federale politie en twaalf lokale politiezones, uitgevoerd in 2018, maakt melding van een groeiende malaise bij de politie. Dat schrijft La Dernière Heure zaterdag. In het slotrapport is te lezen dat agenten van de federale kampen met “meer stress, emotionele uitputting, afstand, risico op burn-out, buitensporig gedrag op het werk en minder voldoening, enthousiasme en wil om te blijven”.


 • 16 Februari 2019 om 08:06

Oud-schepen Charleroi krijgt dan toch geen 476 jaar om zijn schuld af te betalen

De stad Charleroi heeft de beslissing ingetrokken om Claude Despiegeleer, de socialistische ex-schepen van Charleroi, een afbetalingsplan toe te kennen. Het college van burgemeester en schepenen was daartoe niet bevoegd, zei de stad Charleroi vrijdag.


 • 16 Februari 2019 om 07:59

Pas uit de buik en meteen een flitsende start: fotosessies met pasgeborenen steeds populairder

In de zalen van San Marco Village in Schelle vindt zondag The Newborn Event plaats. Het is het eerste Belgische event voor newbornfotografen, die gespecialiseerd zijn in het fotograferen van pasgeboren baby’s. Meer en meer fotografen voelen zich de laatste jaren geroepen om zich op het genre te storten. En nu komen ze samen om van mekaar te leren. Want zo’n pasgeboren baby vereeuwigen, daar komt wat bij kijken.


 • 16 Februari 2019 om 02:00

Caroline Gennez in ‘poule des doods’ bij verkiezingen: sp.a-kopstuk moet opboksen tegen absolute toppers van andere partijen

Je zult maar Caroline Gennez zijn, Vlaams lijsttrekker voor de sp.a bij de verkiezingen op 26 mei. Haar score in de lokale verkiezingen was niet goed, de sp.a is een partij in crisis en ze moet het opnemen tegen wat ongetwijfeld de sterkste groep lijsttrekkers is in heel het land. Hoe pak je zoiets aan? We vroegen het aan twee experten en aan Gennez zelf. “Ach, ik kom oude bekenden tegen.”


 • 16 Februari 2019 om 02:00

De Block pakt uit met groot asielplan: 3.250 extra opvangplaatsen, 1.500 ‘bufferplaatsen’ en 90 man extra personeel

Groter kan een trendbreuk nauwelijks zijn. Anders dan voorganger Theo Francken (N-VA) investeert Maggie De Block (Open Vld) opnieuw fors in extra opvangplaatsen voor asielzoekers en meer personeel. “Door nu in te grijpen, vermijden we dat het asielprobleem ontspoort.”


 • 16 Februari 2019 om 02:00

CD&V-powerkoppel Koen Van den Heuvel en Katrien Partyka: “De momenten waarop we wél samen zijn, genieten we dubbel”

Geen koppel in Vlaanderen dat zo hard politiek ademt als de CD&V’ers Koen Van den Heuvel en Katrien Partyka. Ze weten allebei wat het is om een stad of gemeente te leiden. En sinds tien dagen weten ze ook hoe het voelt om plots minister en de-vrouw-van-een-minister te worden. Maar net zo hard als de politiek hen samenbracht, houdt die hen nu ook op afstand.


 • 16 Februari 2019 om 02:00
OuderGazet van Antwerpen : Binnenland

Groenen boomen in nieuwe peiling op 100 dagen voor de verkiezingen, N-VA blijft grootste in Vlaanderen

Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou Groen in Vlaanderen doorgroeien naar 15,6 procent van de stemmen en de tweede grootste partij worden. Zusterpartij Ecolo zou in Brussel zelfs afgetekend de eerste worden met net geen 20 procent van de stemmen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL-TVi en Le Soir. Ze werd afgenomen van 5 tot en met 11 februari, dus net na het ontslag van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V).


 • 15 Februari 2019 om 19:33
❌