[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Binnenland

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan Het laatste nieuws. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.


 • 23 Augustus 2019 om 11:52

Dubbel zoveel haatboodschappen op sociale media door verkiezingen: “Als olie op het vuur”

Bij Unia zijn in de eerste zes maanden van dit jaar dubbel zo veel klachten binnengekomen over haatboodschappen op sociale media. Een gevolg van de bitse verkiezingscampagne én van het verkiezingsresultaat, zegt het gelijkekansencentrum. “Veel van de boodschappers voelen zich gesteund door het verkiezingsresultaat van Vlaams Belang om te verkondigen wat ze willen.”


 • 23 Augustus 2019 om 10:00

DISCUSSIE. Moet de nieuwe Vlaamse regering de files aanpakken met rekeningrijden?

CD&V legt bij de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering de invoering van rekeningrijden opnieuw op tafel. Ook experts pleiten voor een (aangepaste) versie van het systeem, om de files en de uitstoot aan te pakken. Maar N-VA wil er niet van weten. Wat moet er volgens jou gebeuren?


 • 23 Augustus 2019 om 09:22

Bewakingsagent is miskend beroep: 36 procent van Belgen weet niet wat job inhoudt

Meer dan een derde van de Belgen (36 procent) weet niet wat het beroep van bewaker inhoudt. Dat blijkt uit een studie van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de bewaking (FBZB), in samenwerking met Ipsos, bij 1.000 Belgen. Toch heeft negen op de tien Belgen respect voor de bewakingsagenten die ze dagdagelijks tegenkomen.


 • 23 Augustus 2019 om 09:19

Sven is blijvend impotent na erectie van 30 uur: “Dat noem ik geen bijwerking meer”

Twee weken nadat Sven Pernot (35) uit Bilzen startte met het antidepressivum ­Quetiapine, kreeg hij een priapisme: een aanhoudende erectie. Na dertig uur werd hij geopereerd, maar toen was het al te laat: de man is blijvend ­impotent.


 • 23 Augustus 2019 om 07:45

Dankzij DNA-databank al negen verdwijningen opgelost: “Succes groter dan we hadden verwacht”

De DNA-databank voor vermiste personen is een succes. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) iets meer dan een jaar na de oprichting ervan. In negen dossiers, waaronder dat van de Nederlandse Corrie van der Valk, kon de databank tot een identificatie leiden. Op termijn is het de bedoeling dat er meer dan driehonderd DNA-profielen van vermiste personen aan worden toegevoegd.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

STANDPUNT. Anuna hoeft niet op een zeilboot naar Chili

Allez vooruit, nu gaat klimaatactiviste Anuna De Wever met een stuk of dertig Europese jongeren met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken naar Chili, voor de klimaatconferentie die daar plaatsvindt. De verleiding is groot om er meteen een paar grappen over te verzinnen, over hoe druk het onderhand wordt op de trans-Atlantische vaarroute door ecoreizigers, nu Greta Thunberg al met een zeilschip onderweg is naar Amerika.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Te hoge vrachtwagens worden aan banden gelegd

De voorbije twee jaar rukten te hoog geladen vrachtwagens tot vier keer toe bovenleidingen af op de spoorlijn tussen Lokeren en Zele ter hoogte van de overweg in de Brandstraat. Daarom zijn deze week hoogtebegrenzers geplaatst.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

iBike opent nieuwe werkruimte met personeel van sociaal tewerkstellingsbedrijf

In een magazijn aan de rand van de Boomsesteenweg opende fietsbedrijf iBike recent een nieuwe werkplaats. Aan het werk zijn mannen die doorstroomden vanuit Werkmmaat dat mensen aan het werk zet die moeilijk een plek vinden op de arbeidsmarkt. “Ondertussen zijn al twee van hen vast in dienst bij ons”, klinkt het bij iBike.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Lekkende mazouttank van lijnbus veroorzaakt ware ravage

Een lekkende mazouttank van een bus van vervoermaatschappij De Lijn heeft donderdagochtend voor een ware ravage gezorgd in Sinaai (Sint-Niklaas) op het traject tussen Eksaarde en Belsele. Op het ontstane dieselspoor deden zich verschillende ongevallen voor.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Rijtuig zo bespoten dat trein niet meer kan rijden

Liefst 183.000 vierkante meter. Zo veel graffiti moet de NMBS in één jaar van treinstellen verwijderen. De maatschappij moest deze week zelfs een trein afschaffen, nadat vandalen tien rijtuigen zo goed als compleet hadden volgespoten. “Er was grote geurhinder, en ook de veiligheid van reizigers en personeel was niet langer gegarandeerd”, zegt de NMBS.


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Achter de schermen op Brussels Airport: 20 seconden om te zien of een koffer gevaarlijk is

Een blik achter de schermen van het beveiligingsapparaat van Brussels Airport wordt zelden gegeven. Iedereen kent de securitycheck van handbagage – het is altijd uw rugzak of handtas die open moet – maar ook ieder stuk ruimbagage wordt gecontroleerd. Een race op de smalle grens tussen snelheid en veiligheid.


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Uit overtuiging volgens zichzelf, uit wraak volgens partij: Hannes De Reu stelt zich kandidaat om sp.a te leiden

De eerste officiële kandidaat-opvolger van sp.a-voorzitter John Crombez is bekend. Hannes De Reu (33), voormalig directeur ‘netwerk en beweging’ van de partij, waagt zijn kans. Bij het grote publiek is hij volslagen onbekend, maar dat schaadt zijn zelfvertrouwen niet. “Ik heb lang achter de schermen gewerkt”, zegt hij. “En ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen.”


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

CD&V legt voorstel kilometerheffing weer op tafel, N-VA blijft resoluut tegen

In volle kiesstrijd had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de kilometerheffing nog begraven, maar CD&V wijst er nu, bij de onderhandeling voor een nieuwe Vlaamse regering, op dat je het rekeningrijden niet zomaar kunt schrappen zonder alternatieven om de CO2-uitstoot naar beneden te halen. Maar komt de kilometerheffing er nu of niet?


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Recreatieverbod door blauwalgen op kanaal

De plaag van de blauwalgen heeft zich de voorbije dagen dan toch doorgezet op het kanaal Bocholt-Herentals. Daardoor geldt er vanaf nu voor de volledige lengte een captatie- en recreatieverbod.


 • 22 Augustus 2019 om 21:30

Man opgepakt die aapje voor 3.800 euro wou verkopen via 2dehands.be

Begin augustus is in de Brusselse gemeente Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het aapje is opgevangen in een gespecialiseerde instelling.


 • 22 Augustus 2019 om 22:58

Ondertussen op de Bosuil: “Hier is het ook gezellig. En we zijn sneller thuis”

Geen supporters gewenst in Enschede? Dan maar met zijn allen naar de Bosuil, waar de match tegen AZ Alkmaar op groot scherm kon gevolgd worden. “Dit is ook heel gezellig”, klonk het. “En nog een voordeel: het bier is hier beter dan in Holland.” En die 1-1? “Dit is voor ons zeker geen slechte zaak. En dat zonder supporters op de tribune.”


 • 22 Augustus 2019 om 22:45

Partytenten van traiteur ter waarde van 20.000 euro gaan in vlammen op: “Wat we ook deden, we kregen de brand niet geblust”

Bij traiteurzaak Outdoor Cooking Service, op de Grote Steenweg in Kessel (Nijlen), heeft het donderdag gebrand in een kleine opslagruimte. De brandweer was het vuur snel meester, maar drie tenten die er lagen zijn compleet vernield. De waarde daarvan bedraagt om en bij de 20.000 euro.


 • 22 Augustus 2019 om 19:00

Pukkelpopincident: parket Limburg opent onderzoek, Anuna gaat klacht indienen

De Belgische klimaatactiviste Anuna De Wever zal, in navolging van Greta Thunberg, eveneens de boot nemen om naar de klimaatconferentie in Chili af te zakken. Nog gisteren maakte het Limburgs parket bekend dat het een onderzoek opent naar de bedreigingen op Pukkelpop.


 • 22 Augustus 2019 om 22:47

Straks pompen we voor de helft van de prijs, áls we het voorbeeld van Frankrijk volgen met E85

Op vakantie in Frankrijk ook gezien dat je daar voor de helft van de prijs kan tanken? E85 – op basis van bio-ethanol – kost er 0,70 euro per liter, tegenover 1,4 euro voor reguliere benzine. Bij ons zit het E85-erkenningsdossier in zijn laatste fase. En als de nieuwe minister van Financiën, naar Frans voorbeeld, amper accijnzen heft, tanken we straks veel goedkoper. En milieuvriendelijker. Maar zal het ook bij ons zover komen?


 • 22 Augustus 2019 om 19:25
❌