[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Binnenland

SM-meesteressen klappen uit de biecht: “Ziek zijn ze, die mannen. Het is niet normaal wat ze durven te vragen”

Een SM-meesteres uit Melle riskeert drie jaar gevangenis omdat ze een klant op zijn uitdrukkelijk verzoek een dosis pijnstillers heeft toegediend die hem fataal werd. “De vrouw werd gedreven door geldgewin”, oordeelt het parket. Maar het is hondsmoeilijk om SM-klanten te beschermen tegen zichzelf, getuigen meesteressen. “We hebben het niet breed en ze willen de gekste dingen. Dan moet je al heel sterk in je schoenen staan om niet te zwichten voor hun fantasieën.” En die zijn soms krankzinnig.


 • 25 Mei 2019 om 14:20

Op stap in Bergen, stad van Elio Di Rupo: “Bart De Wever? Die zou alles oplossen”

Bart De Wever en N-VA doen er alles aan om Elio Di Rupo voor te stellen als de baarlijke duivel die - als de PS de verkiezingen wint - ons land binnen de kortste keren naar een economische catastrofe zal leiden. Elio Di Rupo doet omgekeerd precies hetzelfde. Wij trokken naar de Grote Markt van Bergen om te polsen hoe de mensen er écht naar de Antwerpse burgemeester kijken. Blijkt dat toch niet iedereen de mening van Di Rupo volgt, en meteen maken sommigen gehakt van het beleid van de PS-voorman.


 • 25 Mei 2019 om 10:30

Hoeveel standpunten deelt u met de partijen rond dé thema’s van deze campagne?

De verkiezingscampagne van 2019 is zondag weer verleden tijd. Na het ontslag van N-VA uit de federale regering naar aanleiding van het ‘Marrakesh pact’ leek het thema ‘migratie’ de campagne te gaan bepalen. In het voorjaar kwam ‘klimaat’ plots om de hoek loeren. Uiteindelijk blijken toch weer gewoon klassieke thema’s als ‘werk’ en ‘pensioen’ de kiezer het meest bezig te houden.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Daniel vermoord omdat hij opvallend veel speelgoed kreeg

De jonge Palestijns-Libanese vluchteling Daniel El Alali (9) werd niet vermoord wegens een openstaande schuld bij een mensensmokkelaar. Uit de huidige stand van het onderzoek blijft dat de twee vermoedelijke daders de moord pleegden in hun drang naar geld.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Toogklap: alle politieke toppers te gast op onze redactie

Deze laatste week voor de verkiezingen nodigden we elke dag een lijsttrekker uit naar de redactie van Gazet van Antwerpen. Van elke partij kwam een topper van ofwel de Vlaamse, ofwel de federale lijst langs. Bekijk hieronder nog eens met welke thema’s de verschillende partijen campagne voerden.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Waar staat elke partij voor? Dit zijn hun belangrijkste programmapunten

Weet u al wie zondag uw stem krijgt, of geraakt u niet meer wijs uit alle standpunten die de voorbije weken gepasseerd zijn? We vroegen alle partijen wat voor hen de drie absolute prioriteiten uit hun programma zijn.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

ANALYSE. Hoe rechts wordt Vlaanderen? Hoe links Wallonië? Quid België?

Zondag is het dan zover. U brengt uw stem uit, en de politici kunnen beginnen aan het vormen van regeringen die min of meer de programma’s zullen uitvoeren waarmee ze u wekenlang om de oren hebben geslagen. Als we de peilingen mogen geloven, zou het wel eens kunnen dat u de kaarten behoorlijk door elkaar schudt en dat we in een ander politiek landschap terechtkomen.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

COLUMN. De ontvoering van clanhoofd Muhsin Y.

Het spel tussen de crimefighters van politie en gerecht en de onderwereld en haar advocaten wordt hard gespeeld. Keihard, en af en toe ook op de man of de vrouw. De onderzoeksrechter die zich in het dossier van de Assyrische clan Y. heeft vastgebeten, leeft al een tijdje op voet van oorlog met Muhsin Y., een van de stamvaders van de misdaadfamilie. Muhsin heeft een zwak hart. Zo zwak dat hij een bijna fataal hartinfarct kreeg als gevolg van de arrestatie en het verhoor.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Strenger mestactieplan moet fraude bestrijden, maar “zolang veestapel zo groot blijft, zal waterkwaliteit niet beteren”

Het Vlaams Parlement keurde woensdag het zesde mestactieplan (MAP 6) goed. Dat voorziet strengere regels en maatregelen voor de mestverwerking, met als doel de waterkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Die is de laatste vier jaar alleen maar verslechterd. Mestfraude zou daar een van de oorzaken van zijn. Het noorden van de provincie Antwerpen en de Kempen scoren niet goed volgens rapporten van de Vlaamse Milieumaatschappij.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Jonge violisten over Sylvia Huang, finaliste Koningin Elisabethwedstrijd: “Straffer dan Eden Hazard”

Ze is maar 25 en wie met haar spreekt ziet op het eerste gezicht een bescheiden, zelfs timide meisje. Maar eens ze haar viool vastpakt, laat Sylvia Huang verbluffende dingen horen. Ze mocht als enige Belgische deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd en schopte het tot in de finale, waar ze eerder deze week wéér veel indruk maakte. In die mate zelfs, dat hier en daar al geopperd is dat de Henegouwse zo maar de Justine Henin onder de violisten zou kunnen worden, die de jeugd kan warmmaken om ook de strijkstok vast te nemen. Onze jonge Antwerpse violisten volgen haar prestaties alleszins op de voet. En ze supporteren mee.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

In het ‘hol van de duivel’: in Bergen ligt alleen Elio Di Rupo wakker van Bart De Wever

Bart De Wever en de N-VA doen er alles aan om Elio Di Rupo voor te stellen als de baarlijke duivel die ons land binnen de kortste keren op het economisch niveau van Burkina Faso zal brengen. Elio Di Rupo doet omgekeerd precies hetzelfde, maar in zijn Bergen hebben ze andere katten te geselen dan Bart De Wever.


 • 25 Mei 2019 om 05:00
Gisteren — 24 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Binnenland

Heistenaar na horrorcrash op E313: “Het werd plots zwart voor mijn ogen”

Eén dag na zijn horrorcrash op de E313 in Diepenbeek, waarbij zijn wagen over de kop ging na een botsing met een truck, bekomt Vincent Artoos (31) thuis in Heist-op-den-Berg. “Sinds ik de videobeelden heb gezien, besef ik pas hoeveel geluk ik heb gehad”, zegt Vincent, die aan de crash alleen wat “stijve benen” overhoudt.


 • 24 Mei 2019 om 19:18

Philippe De Backer (Open Vld) is klaar voor het leven na de actieve politiek: “Willen jullie dat die gasten het land besturen?”

Een paar maanden na de aankondiging van zijn afscheid van de actieve politiek, zit Philippe De Backer (Open Vld) nog volop in de verkiezingscampagne. Hij blijft een scherpe observator. “De kiezer moet zich de vraag stellen of ze het land willen laten besturen door al die roepers”, zegt De Backer.


 • 24 Mei 2019 om 18:43

Voormalig nazischip van VS-kustwacht doet na 31 jaar opnieuw Antwerpen aan

Veel bekijks van op zowat alle kaaien vrijdag. De Eagle, een majestueus zeilschip van de Amerikaanse kustwacht, vaarde op uitnodiging van onder meer de stad de Antwerpse haven binnen. Ook de tientallen cadetten in opleiding waren enthousiast: op het menu stonden sloppy joe-hamburgers.


 • 24 Mei 2019 om 17:28

Kim De Gelder wordt geïnterneerd

Kim De Gelder wordt geïnterneerd, dat heeft de kamer voor de bescherming van de maatschappij beslist. De nu 30-jarige De Gelder werd in 2013 veroordeeld tot levenslang voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde in 2009, en voor de moord op Elza Van Raemdonck in Beveren.


 • 24 Mei 2019 om 10:35

Loodzware campagne begint zijn tol te eisen bij politici: “Fysiek ben ik op”

De eindmeet is in zicht en daar trekken politici over het hele land zich aan op. Het is een lange, slopende campagne geweest, die eigenlijk vorig jaar al begon voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nog drie dagen en dan weten ze of al hun labeur iets heeft opgeleverd. “Mijn stem raakt hees. Dan weet ik dat ik mijn campagne goed gevoerd heb.”


 • 24 Mei 2019 om 10:30

Bijzitters en voorzitters die niet komen opdagen, worden streng aangepakt: “Tot 1.200 euro boete”

Wie opgeroepen is om bij de verkiezingen van zondag voorzitter of bijzitter te zijn in een stembureau, wordt door de parketten in ons land gewaarschuwd niet te verzaken aan die taak. Mensen die zonder goede reden niet komen opdagen, moeten een boete van 250 euro betalen. Wie die aanvecht, riskeert boetes die kunnen oplopen tot 1.200 euro. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kwamen meer dan 2.000 mensen niet opdagen, en ze zijn allemaal vervolgd, waarschuwen de parketten in ons land. “En we gaan dat nu opnieuw doen.”


 • 24 Mei 2019 om 10:07

Vandaag laatste klimaatbetoging in Brussel

In Brussel vindt vandaag, twee dagen voor de verkiezingen, de tweede wereldwijde klimaatstaking of “global strike for future” plaats. Het wordt het voorlopige orgelpunt van een voorjaar waarbij jongeren elke week op straat kwamen om een sociaal rechtvaardig, bindend en ambitieus klimaatbeleid te eisen. Om zoveel inzet en engagement te vieren, wordt de klimaatmars afgesloten met een groot feest “Make Noise for Climate” aan Tour & Taxis.


 • 24 Mei 2019 om 09:57

Grote onduidelijkheid over statuut van Deliveroo-koeriers

Maaltijdleverancier Deliveroo laat zijn koeriers werken onder een statuut waar ze geen aanspraak op kunnen maken, schrijft Le Soir vrijdag op basis van een brief van de FOD Financiën. Volgens de fiscus is het belastingstelsel van de deeleconomie niet van toepassing op de koeriers.


 • 24 Mei 2019 om 09:46

Amerikaanse soldaat die in België begraven lag na 74 jaar alsnog geïdentificeerd

De stoffelijke resten van een 24-jarige Amerikaanse soldaat die in 1945 in België om het leven kwam, zijn 74 jaar later toch nog geïdentificeerd.


 • 24 Mei 2019 om 09:45
❌