[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020Gazet van Antwerpen : Binnenland

Gevangenispersoneel staakt 48 uur tegen versoepeling bezoekrecht

In de Belgische gevangenissen wordt dinsdag vanaf 6 uur ’s ochtends gestaakt tegen het uitblijven van een akkoord over de versoepeling van de bezoekregels. De 48 urenstaking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront.


 • 22 September 2020 om 09:25

Erg plaatselijke mist dinsdagochtend: weinig zicht aan Scheldekaaien, volop zon in Borgerhout

Dinsdag is het in verscheidene regio’s grijs met hardnekkige mist, het KMI heeft tot 11 uur code oranje afgekondigd. Later breekt de zon overal door, met maxima van 21 tot 26 graden.


 • 22 September 2020 om 08:35

DISCUSSIE. Ultieme reddingspoging Vivaldi: moeten ze blijven proberen, of moeten er verkiezingen komen?

Preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) krijgen nog tot morgen de tijd om een ultieme reddingspoging voor een Vivaldi-regering te wagen. Koning Filip weigerde maandag hun ontslag, na een zoveelste zware turbulentie in de federale coalitievorming.


 • 22 September 2020 om 08:15

Studenten terug in Gent: terrassen in Overpoort lopen vol, politie grijpt in

De studenten zijn terug in Gent en dat was maandagavond in de Overpoort meteen duidelijk. De nieuwe coronaterrassen die de cafés in de straat mochten zetten, liepen al vanaf ’s middags vol. Te vol. En dus greep de politie omstreeks 23 uur in: de straat werd afgesloten en niemand mocht er nog in.


 • 22 September 2020 om 07:58

Hoe moet het verder met de culturele sector na corona: “Digitale voorstellingen zijn de toekomst”

Lege theaterzalen en festivalweides. Kunstenaars die door het wegvallen van hun werk genoodzaakt zijn om aan te kloppen bij het OCMW. Het coronavirus hakt zwaar in op de cultuursector. Toch ziet hoogleraar cultuurmanagement Annick Schramme (UAntwerpen) de creatieve sterkte van de sector en de intrede van digitale voorstellingen. “Betalend digitaal kijken biedt heel wat opportuniteiten.”


 • 22 September 2020 om 05:00

Experts stellen voor: per provincie een andere bubbel

Adviesorgaan Celeval schuift een nieuw voorstel naar voren om het bubbelsysteem flexibeler te maken: elke provincie krijgt een kleurcode op basis van het aantal coronagerelateerde hospitalisaties. De bubbel past zich aan die kleurcode aan en kan dus verschillen per provincie.


 • 22 September 2020 om 05:00

Twee dagen voor ultieme redding van Vivaldi: “Ik wil proberen het onmogelijke weer mogelijk te maken”

De koning verplicht preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) om toch nog twee dagen te proberen. Zelf zagen ze het niet meer zitten om verder te doen. Omdat sp.a de forcing voerde en MR van de onberekenbare Georges-Louis Bouchez wilde lozen. “Maar als de koning dat vraagt, wil ik proberen het onmogelijke weer mogelijk te maken”, zegt Rousseau. Er is dus een mirakel nodig.


 • 22 September 2020 om 05:00

SCENARIO’S. En wat nu met de federale regeringsvorming?

Vivaldi zweeft tussen leven en dood. Maar ook 484 dagen na de verkiezingen moeten ze voort in de Wetstraat. Welke opties zijn er nog na een dag vol veto’s, geweigerde ontslagen en hoog politiek spel?


 • 22 September 2020 om 05:00

Vragen bij grondwettelijkheid van rol van koning Filip na weigeren van ontslag preformateurs

“Niemand die zich vragen stelt bij de grondwettelijkheid van de rol van de koning? (Pre)formateurs benoemen en ontslaan (of weigeren te ontslaan), terwijl er een regering is... Is dit geen usurpatie van zijn macht?” Het was een vraag die maandag op Twitter wel vaker opdook, nadat koning Filip het ontslag van preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) had geweigerd.


 • 22 September 2020 om 05:00

650 kilo coke gevonden, maar bende gaat vrijuit door procedurefout

Drie leden van een drugsbende zijn vrijgelaten uit de gevangenis als gevolg van een procedurefout. In het dossier werd nochtans voor 650 kilogram cocaïne in beslag genomen, goed voor een straatwaarde van om en bij de dertig miljoen euro.


 • 22 September 2020 om 05:00

Lottowinnaar van 1 miljoen euro na vier maanden gevonden: “Hij wist van niets en was zijn ticket zelfs kwijt”

Voor het eerst ooit is de Nationale Loterij erin geslaagd om een Lottowinnaar terug te vinden die zich niet aanmeldde voor de grote prijs. “Die persoon had het geluk dat hij al jarenlang trouw met dezelfde cijfers speelde en we hem zo op het spoor kwamen”, zegt An Lammens van de Nationale Loterij. “Toen ik hem ruim vier maand na de trekking vond en aan de lijn kreeg, geloofde hij me zelfs eerst niet dat hij een miljoen euro had gewonnen.”


 • 22 September 2020 om 05:00

STANDPUNT. “Stel dat het toch nog lukt met Vivaldi, is dat dan goed nieuws?”

Stel nu dat het toch nog lukt met Vivaldi. Is dat dan goed nieuws? Georges-Louis Bouchez is dan nog altijd MR-voorzitter. Als hij er al in slaagt om in volle eindfase van deze onderhandelingen, na anderhalf jaar politieke crisis, om net op dat meest delicate moment zijn partners zo te bruuskeren, waar kun je dan op hopen in de komende jaren? Is CD&V-voorzitter Joachim Coens bereid om zich telkens weer over communautaire en ethische thema’s in de hoek te laten duwen? Zijn de anderen zinnens om bij elke moeilijke onderhandeling te dulden dat Bouchez lekt, stookt en intrigeert zoals het hem uitkomt?


 • 22 September 2020 om 04:00

Vanaf 25 september niet meer verboden om naar rode zones te reizen, wel afgeraden

Vanaf 25 september zal het niet langer verboden, maar strikt afgeraden worden om naar rode zones af te reizen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin maandagavond meegedeeld. Daarmee keert Buitenlandse Zaken terug naar de formulering van reisadviezen zoals die voor de coronacrisis bestond.


 • 22 September 2020 om 00:01
Gisteren — 21 September 2020Gazet van Antwerpen : Binnenland

Bart De Wever (N-VA) in ‘Gert Late Night’: “We maken ze kapot vanuit de oppositie”

Volgens Bart De Wever (N-VA) is een Vivaldi-coalitie nog goed mogelijk, maar die regering zal volgens de burgemeester van Antwerpen weinig goeds beloven. “Ze hangen aan elkaar met spuug en paktouw”, zei hij maandag tijdens de opnames van ‘Gert Late Night’ aan de Antwerpse kade.


 • 21 September 2020 om 22:46

Hoe de blauwe brulboei Bouchez zich in minder dan een jaar onmogelijk maakte in de Wetstraat

“Geloof me, het is nog erger dan wat in de kranten staat.” Zo vatte een partijvoorzitter maandagmorgen het ‘probleem’ Georges-Louis Bouchez samen op het wekelijkse partijbestuur. Hoe komt het toch dat de blauwe brulboei Bouchez zich in minder dan een jaar onmogelijk heeft gemaakt in de Wetstraat? Een reconstructie aan de hand van zeven uitspraken.


 • 21 September 2020 om 19:45

Anuna De Wever opgepakt na klimaatactie aan het Paleis

Een tiental militanten van Greenpeace en Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever en Adelaïde Charlier, heeft maandagnammiddag actie gevoerd aan het Koninklijk Paleis. Daar werden preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau ontvangen door de koning. De activisten wilden met hun actie bij de regeringsonderhandelaars aandringen op het belang van een ambitieus klimaatakkoord.


 • 21 September 2020 om 19:38

Rechtbank wil geen getuigen oproepen tijdens proces tegen Melikan Kucam<BR />

De rechtbank in Antwerpen heeft beslist om geen stoet van getuigen aan het woord te laten tijdens het proces tegen voormalig Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. De verdediging van Kucam had daar om gevraagd. Het openbaar ministerie en de rechtbank menen dat de zaak over fraude met humanitaire visa behandeld kan worden op basis van het strafdossier.


 • 21 September 2020 om 19:28

Koning weigert ontslag van preformateurs en verlengt hun opdracht

Koning Filip heeft preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau gevraagd hun werkzaamheden voort te zetten. Woensdag zullen ze opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis.

De koning vraagt de verschillende betrokken partijen zo spoedig mogelijk het vertrouwen te herstellen. Dat staat in een mededeling die het Paleis maandag heeft verstuurd na de audiëntie van de preformateurs bij de koning.


 • 21 September 2020 om 18:11

Steven Van Gucht: “Nooit gezegd dat dit ‘slechts een griep’ is”

Viroloog Steven Van Gucht heeft zich maandag tijdens de federale coronacommissie kwaad gemaakt op parlementslid Laurence Hennuy (Ecolo). Van Gucht getuigde maandag in de commissie over internationale afstemming rond en communicatie over het coronavirus, en in één van haar vragen verwees het Ecolo-parlementslid naar hoe Van Gucht het coronavirus “slechts een griep” genoemd zou hebben. “Dat heb ik nooit gezegd”, kwam Van Gucht ietwat verrassend tussen. “Griep is iets ernstigs, dat jaarlijks duizenden mensen doodt. U moet daarmee stoppen, ik heb dat nooit gezegd.”


 • 21 September 2020 om 17:24

“Ofwel is drempel van voetpad te hoog of hellend vlak te steil”: jouw vragen over mobiliteit beantwoord

Mobiliteit houdt iedereen bezig. Lezer Irm Kanters pleit voor fietsenstallingen in de voortuinen. Volgens lezer Toon Daems zijn goed aangelegde trottoirs één ding, maar geraak je er ook veilig op is een andere vraag. We leggen het voor aan de Antwerpse schepenen.


 • 21 September 2020 om 14:54
❌