[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Jongeman door jeugdvriend doodgestoken op oprit ouderlijke woning: vader kan moordenaar overmeesteren

Voor dag en dauw zat hij te wachten tot zijn jeugdvriend naar buiten zou komen om naar het werk te vertrekken. Toen sloeg Michiel K. (23) toe: Jonas Vlayen, ook 23, werd in de rug aangevallen en doodgestoken. De vader van het slachtoffer kon de dader overmeesteren en overleveren aan de politie.


 • 19 Oktober 2018 om 08:42

Alleen nog bier en wijn voor minderjarigen, maar geen sprake van totaalverbod

Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).


 • 19 Oktober 2018 om 08:32

Huiszoeking op kabinet van minister Schauvliege: gerechtelijk onderzoek naar medewerker

Op het kabinet van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft gisteren rond de middag een huiszoeking plaatsgevonden.


 • 19 Oktober 2018 om 08:25

Vrijdag bewolkt, maar het wordt uitkijken naar zondag

Vrijdag en zaterdag is het bewolkt met temperaturen rond de 15 graden. Zondag stijgt de temperatuur even met de komst van de zon, maar vanaf maandag wordt het weer grijzer en kouder.


 • 19 Oktober 2018 om 06:56

Tienduizenden Vlaamse en Brusselse jongeren maken vandaag reclame voor hun jeugdbeweging

In Vlaanderen en Brussel maken tienduizenden jongeren vandaag opnieuw reclame voor hun jeugdbeweging. Tijdens het jaarlijkse evenement de Dag van de Jeugdbeweging slaan tal van jeugdorganisaties de handen in elkaar om kleine en grote acties op poten te zetten.


 • 19 Oktober 2018 om 06:53

De N-VA moet een partner vinden op links, tenzij ze zes jaar willen bibberen met één zitje op overschot

Het wordt nu wel héél spannend, de concrete voorstellen die Bart De Wever volgende week gaat doen aan Groen en, in tweede instantie, sp.a. De burgemeester zal een behoorlijk eind over de brug moeten komen na zijn opbouw in de voorbije dagen. Met als klapper zijn uitspraken op verkiezingsavond die gisteren bekend werden: “Eigenlijk is dit een historische kans om heel die stad in de plooi te leggen… een nationale verzoening prediken, ik denk dat ik dat subiet gaan doen. Het is echt tijd voor verzoening. Want we kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag...”


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Katholieke scholen mogen kiezen: een uur Engels in plaats van Frans

Katholieke scholen kunnen vanaf volgend schooljaar één uur Engels geven in het eerste middelbaar, ten koste van een uurtje Frans. “Dit is géén beslissing tegen het Frans”, verzekert topman Lieven Boeve. Toch is de vereniging van Franse leerkrachten bezorgd.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Van Grieken sleept Almaci voor de rechter voor laster, maar Groen “blijft zich verzetten”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dient een klacht voor laster en eerroof in tegen zijn collega Meyrem Almaci van Groen. Almaci had in een kopstukkendebat op Eén de partij van Van Grieken “racistisch” genoemd. Omdat een rechter onlangs oordeelde dat het “niet bewezen was dat de partij racistisch zou zijn”, sleept het VB op basis van die uitspraak Almaci voor de rechtbank.


 • 19 Oktober 2018 om 09:08

Antwerps gerecht legt beslag op spaargeld en huis van haatprediker

Het Antwerpse gerecht heeft een fraude- en witwasonderzoek geopend tegen de beruchte Borgerhoutse haatprediker en terreurverdachte Tarik Chadlioui en zijn echtgenote. Ze worden verdacht van sociale zekerheidsfraude en het witwassen van geld.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00
Gisteren — 18 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Politie zoekt man die treinbegeleidster probeerde te verkrachten in Hoei

De politie en het parket van Hoei zijn op zoek naar een man die op 16 september rond 23.10 uur geprobeerd heeft een treinbegeleidster te verkrachten op lijn 125 tussen Namen en Luik. De verdachte is in het station van Statte opgestapt, en heeft de trein weer verlaten in Hoei.


 • 18 Oktober 2018 om 19:57

VIDEO. Zes brilkaaimannen uit Limburgse garage gehaald

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft donderdagvoormiddag in Houthalen zes brilkaaimannen uit een omgebouwde garage gehaald in Houthalen. Het was de eigenaar van de dieren die zelf naar het NHC stapte.


 • 18 Oktober 2018 om 19:44

Vakbonden dreigen nog voor einde van het jaar met nieuwe stakingen bij Ryanair

De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar.


 • 18 Oktober 2018 om 19:00

Nieuwe Grote Verkeersquiz afgetrapt: hoe goed is jouw kennis van het verkeer?

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts geeft donderdag de aftrap voor De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee je op een speelse manier je verkeerskennis kunt bijspijkeren én mooie prijzen kan winnen.


 • 18 Oktober 2018 om 10:01

Duitse tankwagens brengen duizenden liters drinkwater naar België

De droogte heeft in de Eifel tot ongewoon grensverkeer geleid. Dagelijks brengen tankwagens duizenden liter drinkwater van het Duitse Monschau naar het Belgische Bütgenbach.


 • 18 Oktober 2018 om 13:41

Uitbater weigert kinderen in brasserie: “Ik ben het gewoon kotsbeu”

Heisa op sociale media over Brasserie Sir Charles, op de zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Een moeder mocht er woensdag niet plaatsnemen met haar dochtertje omdat er een verbod geldt op kinderen. Absurd, vindt de vrouw, die haar verontwaardiging deelde op Facebook.


 • 18 Oktober 2018 om 13:35

CM luidt alarmbel over langdurig gebruik zware pijnstillers

Het gebruik van opioïden, zware pijnstillers afgeleid van morfine, zit in de lift. Het aantal CM-leden dat minstens één verpakking opioïden afhaalde bij zijn apotheker, groeide tussen 2010 en 2017 van 304.000 naar 402.000, of een stijging met 32 procent. Dat meldt het christelijk ziekenfonds donderdag. De CM maakt zich vooral zorgen over het langdurig gebruik door niet-kankerpatiënten bij de behandeling van chronische pijn.


 • 18 Oktober 2018 om 12:28

DISCUSSIE. Stiefmoeder, plusmama,... hoe speelt u het klaar met de ‘nieuwe’ kinderen?

Het is voor stiefmoeders - of plusmama’s - moeilijker om een hechte band op te bouwen met de kinderen van hun nieuwe partner dan voor stiefpapa’s. “Ze doen te veel hun best”, zegt coach Anja Pairoux.


 • 18 Oktober 2018 om 12:07

Grote verkeershinder op Antwerpse Ring na verkeersongeval

Door een ongeval ter hoogte van Borgerhout in de richting van Nederland zijn er donderdagmiddag grote files op de Antwerpse Ring. De weg is er na een ongeval intussen vrijgemaakt


 • 18 Oktober 2018 om 13:05

Politiebonden blazen overleg met Jambon op en eisen oplossingen: ruim duizend agenten thuis met ‘griep’

Het water tussen de Brusselse politie en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is nooit zo diep geweest. Ze willen voorlopig zelfs niet meer rond de tafel zitten. “Dat hij maar met oplossingen komt”, klinkt het.


 • 18 Oktober 2018 om 11:10

Belgen vliegen steeds vaker, zelfs naar Frankrijk

Op vakantie willen we een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over ons reisgedrag. Conclusie: het vliegtuig blijft veruit het populairste transportmiddel, zelfs voor korte afstanden, en tegelijk zoeken we het steeds verder en steeds exotischer. Bestemmingen buiten de Europese Unie zitten in de lift. Al willen we ook daar in de eerste plaats een proper hotel.


 • 18 Oktober 2018 om 10:38
❌