[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Zuhal Demir naar Afrikamuseum met racistische Pukkelpoppers

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil de jongeren die zaterdag racistische liedjes op Pukkelpop zongen, meenemen naar het Afrikamuseum in Tervuren. “Ik heb dinsdag met de twee betrokkenen gebabbeld en een van hen heeft al toegezegd”, vertelt Demir.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

STANDPUNT. Als de nieuwe ANPR-camera’s maar een beperkte rol spelen in de verkeersveiligheid, zijn ze al die miljoenen niet waard

Drieduizend ANPR-camera’s wil de regering op termijn overal in dit land ophangen. ANPR staat voor automatic number plate recognition, automatische nummer­plaatherkenning. De camera’s registreren dus de nummerplaten van alle voertuigen die er voorbij rijden. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil er de georganiseerde misdaad en het terrorisme mee bestrijden. “Overal waar de installatie het toelaat” zullen de camera’s ook de snelheid controleren, belooft hij. Als je weet dat er in dit land jaarlijks bijna vijfhonderd mensen sterven in het verkeer, en dat de oorzaak daarvan heel vaak overdreven snelheid is, kun je je afvragen of de minister de juiste prioriteiten legt.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Rusthuisbewoners willen meer personeel: “Onvoldoende hulp bij toiletbezoek, vergeten in de kinezaal”

Hulp om naar het toilet te gaan, een dagelijkse wasbeurt of onvoldoende omkadering van het personeel. Dat zijn de vaakst gehoorde klachten die toekomen bij de Woonzorglijn. Het aantal klachten zit overigens in de lift.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Ook Marokkaanse Belgen mogelijk het leger in

De Marokkaanse regering wil de legerdienst voor jongeren opnieuw invoeren. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen Marokkanen van 19 tot 25 jaar verplicht een jaar in het leger moeten dienen. Het is nog onduidelijk wat dat zal betekenen voor jongeren met de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Experts willen dat België het voorbeeld van Australië volgt: 25 euro voor een pakje sigaretten

Maar liefst 25 euro, dat is wat Australische rokers vanaf september betalen voor een groot pak sigaretten van een populair merk. Vlaamse gezondheids­experts juichen de maatregel toe. Maar heeft dat wel zin, ­peperdure sigaretten? Zijn er geen betere manieren om het aantal ­rokers te doen dalen? En zijn ­sigaretten in België al niet erg duur? Wij zochten het uit.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Zo veel onmacht schreeuwde Theo Francken nooit eerder uit: “Ik kan ze toch niet opsluiten als ik ze toch niet kan repatriëren?”

“Wij sturen wekelijks teams op pad om illegalen aan te moedigen asiel te vragen. Als zij blijven weigeren, is er maar één oplossing: ze opsluiten en terugsturen, hoe moeilijk het ook is. Maar dan moet de lokale politie van Brussel wel willen meewerken door ze op te pakken.”Terzake, twaalf dagen geleden: vanuit de Ardennen haalt de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), uit naar de PS-burgemeester van Brussel, Philippe Close.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

“Herdenkingsbeleid” nodig om gruwel in Congo niet te vergeten: “We weten alles over de Holocaust, maar weinig over onze eigen schande”

“Handjes kappen, de Congo is van ons.” Na de algemene afkeer over de racistische gezangen op Pukkelpop, beseffen ook de jongeren die zich eraan schuldig maakten dat hun gedrag niet door de beugel kan. Een van hen heeft nu zijn excuses aangeboden. Toch heeft ons land nog een grote inhaalbeweging voor de boeg als het gaat om de gruwel in Congo.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Artsen waarschuwen voor onwetendheid over drugs: “Jongeren zien xtc niet eens als een drug, dat is angstaanjagend”

Jan Stroobants, de voorzitter van de vereniging van Belgische spoedartsen, waarschuwt dat ­jongeren vandaag geen benul meer hebben van de gevaren van drugs. Hij vindt het zijn maatschappelijke rol om de risico’s nogmaals onder de aandacht te brengen. “Want je moet niet verslaafd zijn om door drugs te overlijden.”


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Zwarte zomer voor onze dierenparken: deze dieren stierven dit jaar

Sinds eind mei zijn in onze dierentuinen al zeven bewoners overleden: drie olifanten, een leeuw, een aapje en de twee koala’s.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00
Gisteren — 21 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Verwarde fietser belandt op autosnelweg

Dinsdagnamiddag heeft de politie een fietser van de snelweg gehaald ter hoogte van Roeselare. Een man van 66 jaar was op weg naar zijn dochter die in Izegem woont.


 • 21 Augustus 2018 om 20:23

Voedselinspectie sluit twee vestigingen van populair ribbetjesrestaurant Amadeus

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem zijn gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat is dinsdag aan Belga bevestigd door het FAVV.


 • 21 Augustus 2018 om 17:26

Droef nieuws uit Pairi Daiza: opnieuw koala overleden

Triest nieuws uit dierenpark Pairi Daiza: maandag is koala Carina onverwacht overleden. Het is de tweede koala die deze maand het leven laat in het park, opnieuw door gezondheidsproblemen.


 • 21 Augustus 2018 om 16:15

Dodelijk ongeval met gekantelde vrachtwagen: E19 na vier uur vrijgegeven

Op de E19 richting Brussel is de rijbaan dinsdagmiddag ter hoogte van het UZA in Edegem urenlang volledig versperd geweest door een vrachtwagen die door een klapband op zijn zij was beland. De chauffeur is daarbij overleden.


 • 21 Augustus 2018 om 17:39

Jongeman die deelnam aan racistische koorzangen op Pukkelpop: “Geschrokken van mezelf”

Een jonge Genkenaar die in een filmpje dat verspreid werd op sociale media meezingt met racistische spreekkoren zaterdag op Pukkelpop heeft in een reactie die hij stuurde aan Het Belang Van Limburg zijn excuses aangeboden. “Tot mijn grote spijt ben ik één van de jongeren in het filmpje die het bewuste liedje meezingt. Zonder nadenken en zonder enig besef van de gevoelens die dat zou kunnen losweken bij anderen”, klinkt het dinsdag.


 • 21 Augustus 2018 om 11:34

Er ligt meer gezonde voeding in de winkel. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd voor u?

De voorbije vijf jaar is het aanbod van voeding in de winkelrekken (een beetje) gezonder geworden. Volgens de voedingssector zelf het bewijs hoe goed ze het voor heeft met de gezondheid van de consumenten. Maar voedingsdeskundigen zijn niet overtuigd. “Aan dit tempo duurt het nog vijftig jaar voor de voeding écht gezond wordt”, ­reageert Patrick ­Mullie (VUB).


 • 21 Augustus 2018 om 11:24

DISCUSSIE. Minder suiker en vet in onze voeding: bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten?

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden.


 • 21 Augustus 2018 om 11:09

Vlaamse overheid zoekt bewoner om gratis in dit kasteel te wonen (maar er zit een addertje onder het gras)

Heeft er altijd van gedroomd om in een kasteel te wonen? Dan klinkt deze jobaanbieding u wellicht als muziek in de oren: de overheid zoekt een huisbewaarder die gratis in het eeuwenoude kasteel van Gaasbeek mag wonen. Maar denk toch even na voor u zich aan het solliciteren zet. “De huisbewaarder mag het kasteel ’s avonds en ’s nachts geen minuut alleen ­laten”, waarschuwt ­directeur Luc ­Vanackere.


 • 21 Augustus 2018 om 10:49

Belgische politie gebruikt voor het eerst stroomstootwapen: dronken man probeert agent te wurgen

De Belgische politie heeft voor het eerst gebruikgemaakt van een stroomstootwapen (taser) tijdens een interventie. Dat berichten de kranten van de groep Sudpresse en L’Avenir dinsdag.


 • 21 Augustus 2018 om 10:22

Moslims vieren vandaag wereldwijd Offerfeest

Moslims van over de hele wereld vieren vandaag/dinsdag - traditioneel op de derde dag van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka - het Offerfeest. In Vlaanderen worden drie tijdelijke slachtvloeren ingericht waar enkel verdoofd mag worden geslacht, in Brussel zijn er geen.


 • 21 Augustus 2018 om 06:11

Bewolking moet (even) wijken voor zon

Is de zomer dan toch nog niet al helemaal voorbij? Dinsdag krijgen we alsnog temperaturen tot 25 graden, al blijft het wel de hele week bewolkt...


 • 21 Augustus 2018 om 06:28
❌