[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Artsen Zonder Grenzen lanceert harde campagne: “Vindt u het normaal dat een meisje van 11 wordt afgeslacht?”

Nogal wat mensen hebben zich de voorbije dagen wellicht in hun koffie verslikt toen ze de nieuwste, op z’n zachtst gezegd provocerende, radiospot van Artsen Zonder Grenzen hoorden. ‘Of u het normaal vindt dat een meisje van 11 wordt afgeslacht’, zo klinkt het ongeveer. Hallo? “Natuurlijk spelen we in op het schuldgevoel”, zegt de hulporganisatie. “Maar we willen vooral de epidemie van de onverschilligheid stoppen.”


 • 13 December 2018 om 17:05

Ook vanuit de Kempen komen daters nieuw lief zoeken op Winterland in Hasselt: “Fijner dan op café”

Een onverwacht succes. Dat is het minste wat van de eerste editie van de Winterlanddate kan gezegd worden. Tussen de kerstmannen, versierde bomen en glühweinbekers doken gisteren ruim 50 enthousiastelingen samen de spiegeltent in, in de hoop nieuwe vriendschappen te sluiten of – wie weet – een nieuwe liefde te vinden. Opmerkelijk: terwijl iedereen 50-plussers verwachtte, was de jongste deelnemer 22 en de oudste 73.


 • 13 December 2018 om 16:42

Vrijdag staking: hier kan u hinder verwachten in en buiten Antwerpen

Op vrijdag 14 december organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale actiedag tegen het eindeloopbaanbeleid van de regering (pensioenen, SWT, landingsbanen). Zo zal u de staking voelen.


 • 13 December 2018 om 14:31

Hooligans mengen zich onder gele hesjes en plunderen vrachtwagen vol Nike-kledij: politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar een aantal ‘hooligans’ die een vrachtwagen met merkkledij bestolen hebben. De mannen hadden zich gemengd onder de groep ‘gele hesjes’, om dan een vrachtwagen te omsingelen en te plunderen.


 • 13 December 2018 om 13:49

Twintiger uit Edegem opgepakt voor oplichting via piramidespel

De lokale politie van de zone CARMA en het parket van Limburg voeren een onderzoek naar oplichting door middel van een piramidespel. Vijf twintigers uit Bree, Knokke-Heist en Edegem zijn opgepakt. Na verhoor zijn ze terug vrijgelaten. Politie en parket willen de mensen waarschuwen voor deze vorm van fraude.


 • 13 December 2018 om 13:37

Het verschil tussen Francken en De Block? Miniem

In tegenstelling tot de perceptie pikt Maggie De Block de draad van een streng migratiebeleid gewoon weer op.


 • 13 December 2018 om 13:20

Mars tegen Marrakesh gaat zondag toch door ondanks verbod

De Mars tegen Marrakesh gaat zondag toch door in Brussel, ondanks het verbod van burgemeester Close. Dat laat de organisator weten aan Belga.


 • 13 December 2018 om 10:29

Politiebonden staken, maar “willen land niet platleggen"

Drie van de vier bonden hebben opgeroepen donderdag het werk neer te leggen, de grote bond VSOA doet niet mee. "We willen het land niet platleggen. Wel is er aandacht nodig voor wat leeft bij de politie", vertelt Carlo Medo van vakbond NSPV in "De Ochtend" op Radio 1.


 • 13 December 2018 om 09:35

Bejaarde vrouw overleden na incident met medebewoonster in rusthuis

In een woonzorgcentrum in Nazareth is maandagavond een 93-jarige bewoonster overleden na een incident met een andere bewoonster. De feiten gebeurden op de gesloten afdeling voor mensen met dementie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag, en het Gentse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt.


 • 13 December 2018 om 06:21

STANDPUNT. De ijzeren logica van de partijpolitiek

Vindt u dat Charles Michel zijn minderheidsregering officieel aan het parlement moet voorstellen? En als hij dat niet doet, moet de oppositie dan een motie van wantrouwen tegen zijn regering indienen? Dat zou meteen het einde ervan betekenen. Maar hoe erg zou dat zijn? Weet u na een halve week politieke discussies nu al waar Michel II precies voor staat? En interesseert het u eigenlijk nog?


 • 13 December 2018 om 02:00

Hele school pindavrij voor Louise (8), die zelfs leven riskeert bij aanraken van peul

Een basisschool in het Leuvense vraagt alle ouders hun kinderen voortaan geen pinda’s meer mee te geven als snack. Reden daarvoor is de levensgevaarlijke allergie van de 8-jarige Louise Steeno. “Als kindjes ­pinda’s eten, de handen niet wassen en haar daarna aanraken, kan dat al een aanval uitlokken”, aldus de directie. “In het ergste geval is er kans op overlijden.”


 • 13 December 2018 om 02:00

Dokters krijgen premie tot 1.500 euro om hun job te doen

Voor het eerst zullen artsen een premie tot 1.500 euro krijgen als ze goedkopere alternatieven voorschrijven voor bepaalde medicatie. “Slecht idee”, vinden enkele professoren van de UGent. “Waarom zou je premies geven aan een arts die gewoon zijn job doet?”


 • 13 December 2018 om 02:00

Bekende gedoopten reageren op het einde van de studentendoop zoals we hem kennen

De studentendoop zoals we hem kennen, is binnenkort voorgoed verleden tijd. Gedaan met schachten vol smurrie, vernederingen en machtsspelletjes. De studentendoop moet voortaan een onthaalritueel zijn. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gisteren gezegd na een eerste onderhoud met vertegenwoordigers van studentenraden, hogescholen en universiteiten over een Vlaams charter rond studentendopen. De meningen onder ex-rectoren, bekende gedoopten en studenten zijn verdeeld. “We leven in een afschafmaatschappij”, zegt acteur Axel Daeseleire.


 • 13 December 2018 om 02:00

Piepjonge pooier riskeert zeven jaar cel: “Hij maakte een bordeel van de ouderlijke woning”

Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geëist tegen Ilyasse C., een 20-jarige pooier die meisjes van 14 en 15 jaar dag en nacht als escortdame liet werken. Eén 15-jarige prostituee nam zijn rol als pooier over, als hij afwezig was. “Ilyasse C. maakte van zijn ouderlijke woning een bordeel en drugshol”, zo fulmineerde de openbare aanklager.


 • 13 December 2018 om 02:00

N-VA staat weer op de rem voor grotere klimaatambitie

Vlaanderen steunt een verklaring van 25 landen niet. Dat ligt aan N-VA, die “geen loze engagementen wil aangaan”.


 • 13 December 2018 om 02:00
Gisteren — 12 December 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Vlaams Parlement verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen

Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert binnenkort in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. Het Vlaams Parlement heeft het ontwerp van decreet daarover woensdag unaniem goedgekeurd.


 • 12 December 2018 om 18:52

Antwerpenaar slaat vrouw gebroken neus en valt passanten aan in Gent

In Gent is in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige Antwerpenaar opgepakt, omdat hij een vrouw een neusbreuk sloeg en zich daarna keerde tegen voorbijgangers die wilden helpen. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.


 • 12 December 2018 om 17:03

‘Mars tegen Marrakesh’ in Brussel wordt verboden

De (extreem)rechtse verenigingen en jongerenafdelingen die opgeroepen hadden tot een ’Mars tegen Marrakesh’, zondag in de hoofdstad, krijgen geen toelating voor hun betoging. Rudi Vervoort, Brussels minister-president, en Philippe Close, burgemeester van Brussel-stad, zeggen dat “er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel mag plaatsvinden”. Dat verbod geldt voor het hele Brusselse Gewest. De organisatie laat in een reactie weten na te denken over verdere stappen.


 • 12 December 2018 om 16:39

Chaos compleet: linkse oppositie en N-VA eisen vertrouwensstemming van premier Michel, maar die weigert voorlopig

Hoewel premier Charles Michel niet met een duidelijk voorstel naar het parlement is gekomen, bleef hij hameren op coherentie en verantwoordelijkheidszin bij de fracties tijdens het Kamerdebat. "De belangen van de burgers moeten ook de komende maanden verdedigd worden", klink het. Maar deze - volgens sommige partijen "weinigzeggende" - verklaring heeft er intussen toe geleid dat twee ordemoties werden ingediend om de regering te dwingen het vertrouwen te vragen. De Kamer keurde een daarvan goed, maar de premier gaat daar niet verder op in.

 • 12 December 2018 om 20:31

Fatale studentendoop: twee gewonde slachtoffers dienen klacht in

De twee studenten die vorige week gewond raakten bij een uit de hand gelopen studentendoop dienen klacht met burgerlijke partijstelling in bij onderzoeksrechter in Turnhout. Dat meldt hun advocaat Kris Luyckx woensdagnamiddag.


 • 12 December 2018 om 14:36
❌