[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

LIVE. Herdenkingsceremonies aanslagen Zaventem en Brussel

Het is vandaag twee jaar geleden dat in Brussel en Zaventem aanslagen plaatsvonden. Om 7.58 uur begint de herdenkingsceremonie in de luchthaven van Zaventem. Toen ontplofte de eerste bom. Daarna volgt een ceremonie in het metrostation Maalbeek en aan het monument aan het Schumanplein.


 • 22 Maart 2018 om 07:54

300 rekeningen bevroren van terreurverdachten, 82.000 euro in beslag genomen

De Belgische overheid heeft sinds 2016 exact 82.407 euro in beslag genomen op de rekeningen van terreurverdachten of hun vehikels. Ook blokkeerde ze 294 rekeningen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het kan gaan om Syriëstrijders, of verdachten van de aanslagen in Brussel of Parijs, berichten de Sudpresse-kranten donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:49

Lenteweer nog niet in aantocht: zwaarbewolkt, grijs en regen

Na de ongewoon koude start van de week krijgen we zachtere temperaturen. Het blijft een hele dag zwaarbewolkt en grijs. De astronomische lente is dan wel begonnen, van lentekriebels voorlopig geen sprake.


 • 22 Maart 2018 om 06:45

Steeds meer Vlaamse gewestwegen scoren onvoldoende

Steeds meer gewestwegen in Vlaanderen krijgen een onvoldoende score. De verslechtering tekent zich af in alle provincies. Dat blijkt uit rapporten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die Belga kon inkijken. Het agentschap trekt aan de alarmbel. “Dit is geen goede evolutie. Nieuwe investeringen zijn nodig om de achteruitgang te kenteren”, zo staat te lezen in de documenten.


 • 22 Maart 2018 om 06:41

VN waarschuwen voor meer zware natuurrampen in 2018

De schade door extreme weersomstandigheden was het afgelopen jaar erger dan ooit. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Oorzaken waren de uitzonderlijk zware orkanen in de Atlantische Oceaan, zware overstromingen op het Indiaas subcontinent en zware droogte in delen van Oost-Afrika, aldus WMO in zijn jaarlijks rapport over de situatie van het klimaat. 2017 was bovendien het warmste jaar ooit, en ook voor 2018 verwachten de VN geen verbetering.


 • 22 Maart 2018 om 06:34

Overheid probeert 15 miljoen euro aan frauduleuze subsidies terug te vorderen, maar haalde 0 euro binnen

De Vlaamse overheid probeert 15 miljoen euro aan bedrijfssubsidies terug te krijgen. Sinds 2010 is er nog geen enkele euro terugbetaald. Dat meldt De Tijd donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:18

Experts luiden de alarmbel: “Belgisch cannabisbeleid faalt”

Meer geweld, meer gezondheidsproblemen: volgens vijftien wetenschappers heeft het drugsbeleid almaar meer kwalijke gevolgen voor de samenleving. Dat meldt De Standaard donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:11

Diamanthandelaar zette roof van 10,5 miljoen euro zelf in scène om wraak te nemen op zijn baas

De Indiase diamanthandelaar Prashant B. (32) wilde zijn baas een hak zetten en in één klap multimiljonair worden. Dus zette hij een spectaculaire diamantroof op zichzelf en zijn vrouw in scène. Maar de ware toedracht van de zogenaamde tigerkidnapping kwam aan het licht door zijn eigen gierigheid. Het Openbaar Ministerie wil hem voor vijf jaar achter de tralies.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Ook coalitiepartner CD&V neemt minister onder vuur: “Vandeput nam verlenging F-16’s nooit ernstig”

Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) heeft niet genoeg laten onderzoeken of onze F-16’s langer kunnen worden gebruikt. Het is niet oppositiepartij sp.a die dat zegt, maar Vandeputs eigen coalitiepartners. “Vandeput heeft het parlement én de regering met een kluitje in het riet gestuurd”, zegt CD&V-Kamerlid en defensiespecialist Veli Yüksel. Vandeput zelf ontkent categorisch, maar wordt stilaan langs alle kanten onder vuur genomen. Enkel zijn eigen partij blijft hem steunen.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Bijna overal in Vlaanderen minder geslaagden sinds vernieuwing praktisch rijexamen

Stress en zweethanden. Kandidaat-automobilisten hadden er voor hun rijexamen altijd last van. Dat zal nog toenemen: de slaagpercentages zijn sinds de invoering van het vernieuwde examen met gemiddeld twee procent gedaald. En een kwart slaagt niet op de test die verkeersrisico’s moet inschatten. Nochtans is dat een belangrijke vaardigheid om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

STANDPUNT. Wat blijft nog over voor deze minister van defensie?

Dat hebben we nu eens nog nooit meegemaakt: verschillende hoge piefen van de luchtmacht die tijdelijk een stap opzij doen. Dat werd gisteren bekend ongeveer gelijktijdig met het lek via de VRT dat ze er voor hadden gezorgd dat ‘gevoelige informatie’ over F-16’s niet tot bij minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) geraakte.


 • 22 Maart 2018 om 02:00
Gisteren — 21 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

De Wever blijft defensieminister Vandeput steunen en haalt uit naar sp.a

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft zijn minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) steunen. Dat zei hij woensdagavond in verschillende televisie-interviews.


 • 21 Maart 2018 om 22:11

Kamercommissie keurt intrekking deel dotatie prins Laurent goed

De ad hoc commissie in de Kamer heeft met twaalf stemmen voor en één tegen de gedeeltelijke intrekking van de dotatie van prins Laurent voor dit jaar goedgekeurd. Dat werd deze namiddag beslist tijdens een speciale hoorzitting.


 • 21 Maart 2018 om 18:31

Artsenvereniging roept huisdokters op om weer papieren briefjes te schrijven: “Elektronisch attest nutteloos voor fiscus”

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten BVAS roept huisartsen op terug te schakelen op het papieren getuigschrift boekje, omdat het nieuwe eAttest geen bewijskracht zou hebben voor de fiscus, maar die ongerustheid is volgens het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block “niet nodig”. “Het fiscale bewijs wordt digitaal opgeslagen in het systeem. Bij een controle kan de fiscus deze bewijzen raadplegen in de database.”


 • 21 Maart 2018 om 17:42

Kolonel Van Pee die F-16-nota kreeg en andere militairen vrijwillig op non-actief

Kolonel Harold Van Pee laat het F-16-vervangingsdossier korte tijd los. Om de interne audit bij Defensie niet te hinderen, neemt hij samen met een paar andere militairen een tijd vrij. Dat schrijft De Standaard.


 • 21 Maart 2018 om 17:42

Generaals manipuleerden informatie over F-16’s, kolonel Van Pee zet tijdelijk stap opzij

Verschillende topfiguren binnen het leger wisten dat de Belgische toestellen langer kunnen meegaan dan voorzien én hielden die informatie actief tegen. Zeker drie generaals waren hierbij betrokken, meldt VRT NWS, dat mails en documenten kon inkijken. Intussen gaf de in opspraak gekomen kolonel Harold Van Pee aan dat hij, samen met een paar andere militairen van de luchtmacht, tijdelijk een stap opzij zet. Dat meldt De Standaard.


 • 21 Maart 2018 om 18:04

Partijvoorzitster Rutten fluit Gatz terug over verbod op doorspoelen reclame: “Gaan we écht niet doen”

Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld, fluit haar partijgenoot en Vlaams minister van Media Sven Gatz terug. Die lanceerde een voorstel om het doorspoelen van reclame op tv te verbieden. “Niets van, ook als je tv kijkt, mag je je goesting toen”, zegt Rutten nu.


 • 21 Maart 2018 om 16:50

TEST. Inwoners Vorselaar scoren momenteel het best op onze 12 vragen, maar dat kan jij veranderen

Wat is dat toch met Vorselaar. Deze week bleek nog dat de inwoners van deze gemeente het meest tevreden zijn van alle Antwerpse gemeenten. En blijkbaar kunnen ze hun gemeente ook het best inschatten. Althans in onze 12 vragen. Heb jij al deelgenomen aan deze test? Probeer het ook, en duw jouw gemeente hoger in de rangschikking.


 • 21 Maart 2018 om 15:41

E19 aan grens tijdlang volledig versperd na ongeval met vrachtwagens

De E19 richting Antwerpen was woensdag urenlang versperd aan de grensovergang met Nederland. Een vrachtwagen is tegen een andere vrachtwagen gebotst die op de pechstrook stond en in de middenberm terechtgekomen. Er vielen geen gewonden maar de volledige rijweg lag bezaaid met brokstukken.


 • 21 Maart 2018 om 15:07

Parlementsleden hebben slechts één vraag voor advocaat Laurent

Deze namiddag werd de hoorzitting voortgezet in de speciale Kamercommissie over de verlaging van Prins Laurents dotatie. De commissieleden mochten daarbij vragen stellen aan Laurent Arnauts, de advocaat van de prins. Daar was echter niet veel animo voor.


 • 21 Maart 2018 om 15:01
❌