[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Gazet van Antwerpen : Binnenland

Jeff Hoeyberghs en co moeten afdruipen van rechter: coronamaatregelen wél gegrond

De klacht tegen de coronamaatregelen van dertig landgenoten, aangevuurd door plastisch chirurg en brulboei Jeff Hoeyberghs, is voor de rechtbank afgewezen. “De intellectuele armoede van hun argumentatie is verbijsterend”, stelt de rechter.


 • 3 Juli 2020 om 17:59

Rapport schetst schrijnend beeld van coronacrisis in woonzorgcentra: “Bewoner leefde nog, maar lijkzak lag er al onder”

Een rapport dat de Vlaamse Ombudsdienst opstelde, schetst op een onthutsende manier het leed dat zich de voorbije maanden tijdens de coronacrisis afspeelde in de verschillende woonzorgcentra. 45 anonieme getuigen vertellen er over vaak zeer schrijnende situaties. “Twee personen mochten een half uur blijven, maar dan nog was de bewoner niet overleden. Op dat moment lag er al een lijkzak onder, zodat die snel kon toegeritst worden zonder nog verdere besmetting te riskeren”, zegt een medewerker.


 • 3 Juli 2020 om 17:49

Georges-Louis Bouchez, ongeleid projectiel of meester-tacticus? “Hij lapt alle regels van het politieke spel aan zijn laars”

“Een beetje serieus… Niet alles is een spel. Ook de waarden zijn belangrijk!” Ook een dag na de mini-koningskwestie over abortus blijft Georges-Louis Bouchez honderd procent zichzelf op Twitter. Maar wie is die lefgozer uit Bergen? Een ongeleid projectiel of een meester-tacticus? De meest gehoorde omschrijvingen: impulsief, altijd op zoek naar de spotlights en niet bepaald rechtlijnig.


 • 3 Juli 2020 om 13:35

‘Drie koningen’ strijken plooien glad en gaan verder met regeringsvorming: Bouchez belooft abortus niet in Kamer te bespreken

Na een vertrouwensbreuk rond de abortuswetgeving hebben de drie voorzitters Egbert Lachaert (Open Vld), Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) de plooien weer gladgestreken. De ethische dossiers maken deel uit van de regeringsonderhandelingen.


 • 3 Juli 2020 om 13:16

Moeten we ook na coronacrisis af van kraambezoek in ziekenhuis? Nieuwe mama’s getuigen

Is de tijd van bezoek aan het kraambed voorbij? Als het aan de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen ligt wel. Door de coronacrisis is bezoek op de materniteit momenteel niet toegelaten. De vroedvrouwen willen dat zo houden na corona. In dat idee kunnen kersverse mama’s zich ook vinden. “Dit was een verademing in vergelijking met mijn eerste bevalling”, klinkt het bij Sophie Verstappen (32) uit Ekeren.


 • 3 Juli 2020 om 11:45

Solden zijn uitgesteld, maar toch al kortingen tot 70%: hoe kan dat?

De solden zijn een maand uitgesteld. Maar wie nu door de winkelstraten loopt, zou het bijna vergeten. De kortingen vliegen je om de oren. Net als de koopjesjagers trouwens.


 • 3 Juli 2020 om 11:24

Welkom Wolf wil eigenaars van doodgebeten schapen minder geld geven

Welkom Wolf wil dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) de schadevergoeding voor schapenhouders gevestigd in wolvengebieden beperkt in tijd en dat er meer wordt ingezet op subsidies voor de preventie.


 • 3 Juli 2020 om 11:10

De oerplekken van onze cultuur en identiteit: “Ik had niet door dat deze streek zo rijk aan verhalen is”

Het zeer aanwezige jongetje in Bart Van Loo (47) jubelt en maakt een historisch bijzonder correct rondedansje. Maria van Bourgondië, en bij uitbreiding het Bourgondische tijdvak (toch een beetje zijn kindje), zijn opgenomen in de Nederlandse canon, ten koste van die vlegel van een Karel V. En dan moet dit najaar nog de Franse vertaling van zijn De Bourgondiërs, aartsvaders van de Lage Landen verschijnen. Maar eerst mag hij een zomer lang de lezer van Gazet van Antwerpen meetronen naar de plekjes van de bakermat van onze geschiedenis, daar waar de Lage Landen geboren werden. Vanaf morgen in onze weekendkrant.


 • 3 Juli 2020 om 05:00

KAART. Bekijk hoe zwaar de Antwerpse gemeenten getroffen zijn door het coronavirus

De overheid maakt dagelijks het aantal bevestigde coronabesmettingen per gemeente bekend. Bekijk op de kaarten hieronder voor elke gemeente van de provincie Antwerpen en het Waasland de cijfers en hoe sterk ze stijgen. De kaart voor het hele land geven we ook mee.


 • 3 Juli 2020 om 09:30

DISCUSSIE. Politie gaat strenger optreden tegen chauffeurs die kruispunten blokkeren. Goed idee?

Het is al een hele week chaos aan de oostkant van Antwerpen. Het verkeer in Borgerhout en de wijk Zurenborg staat er dagelijks muurvast en dat omdat er enkele werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd voor het Agentschap Wegen en Verkeer.


 • 3 Juli 2020 om 09:27

Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen zakt voor het eerst onder 200

Voor het eerst zijn minder dan 200 patiënten opgenomen met Covid-19 in ons land. Gisteren lagen nog 183 mensen in het ziekenhuis, van wie 35 op intensieve zorgen, meldt Scienscano. De algemene trends blijven dalend. De voorbije week zijn per dag gemiddeld 4 mensen overleden.


 • 3 Juli 2020 om 09:04

Coens: “Geen formatiegesprekken tot vertrouwen hersteld is”, nog geen afspraak met Rousseau

Joachim Coens (CD&V) is niet te spreken over de vertrouwensbreuk met MR, nadat voorzitter Georges-Louis Bouchez donderdagmorgen had aangekondigd dat hij zijn parlementsleden bij de stemming over de abortuswetgeving de vrije keuze zou laten. “Dat dit dossier vooruit geschoven is, terwijl we midden in een socio-economische crisis zitten, is voor ons echt een brug te ver”, zegt Coens vrijdag in De Ochtend op Radio 1.


 • 3 Juli 2020 om 08:35

Besmettingsgraad weer boven belangrijke grens van 1, toch is er geen reden tot paniek

De R-waarde is gisteren opnieuw gestegen en stijgt volgende week wellicht boven de 1. Ter herinnering: de R-waarde (het reproductiecijfer) duidt aan hoeveel andere mensen een besmet persoon gemiddeld besmet. Zolang deze waarde onder 1 blijft, krimpt de epidemie.


 • 3 Juli 2020 om 07:47

Binnenkort ook verkeersinformatie voor fietsers: “Als je kilometers moet omrijden, is dat wel nuttige informatie”

De VRT werkt op dit ogenblik aan verkeersinformatie voor fietsers op de radio. Verkeersanker Hajo Beeckman buigt zich samen met mogelijke partners over de vraag op welke manier dat zou kunnen.


 • 3 Juli 2020 om 05:10

Abortuswet zorgt voor koningskwestie: regering weer wat verder weg na vertrouwensbreuk tussen Coens (CD&V) en Bouchez (MR)

De drie partijvoorzitters die het land uit de slop moesten halen, hebben zichzelf hopeloos vastgereden in geruzie en gebroken beloften. Het vertrouwen tussen CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorman Georges-Louis Bouchez is door een wetsvoorstel over abortus flink geschonden. De Wetstraat zit met een nieuwe koningskwestie. Een nieuwe regering is verder weg dan ooit.


 • 3 Juli 2020 om 05:10

Nieuwe baas haven van Zeebrugge: “Samen met Antwerpen deur tot Europa worden”

“Ik ben een complete leek”, gaf Tom Hautekiet toe. Hij is de nieuwe baas van de haven van Zeebrugge, al had hij er nog geen stap binnengezet. Ook in de Antwerpse haven niet, al zegt hij uit te kijken naar een goede samenwerking. MBZ, het Zeebrugse havenbedrijf, selecteerde hem donderdag unaniem, onder meer voor zijn internationale en commerciële geest, ook in China.


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Licht aan einde van premetrotunnel: eind juli moeten infoborden De Lijn feilloos werken

De Lijn heeft een structurele oplossing gevonden voor de problemen met de realtime informatieborden in de Antwerpse premetrostations. Eind juli moet het systeem helemaal operationeel zijn.


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Experts niet opgezet met achterpoortje van Vlaanderen Vakantieland: “Niet in grote groep naar vakantiewoning”

Terwijl gezagsgetrouwe Vlamingen nog elke week aan het rekenen zijn wie er in hun bubbel van vijftien past, promoot Vlaanderen Vakantieland een hiaat in de nieuwe regels. Met de zegen van Vlaams minister Zuhal Demir mogen de deuren van grote vakantiewoningen open voor groepen tot 50 personen, op voorwaarde dat ze zich organiseren als vereniging. “De begrippen ‘club’ en ‘vereniging’ laten een ruime interpretatie toe”, klinkt het. “We laten dat over aan de inspiratie van de gasten.”


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Ziekenhuizen willen geen kraambezoek meer: “Alleen maar voordelen voor moeder en kind”

Veel ziekenhuizen willen de coronaregels rond het kraambezoek definitief aanhouden en bezoek weghouden uit de materniteit. Definitief is de beslissing nog niet, maar vroedvrouwen en ouders zijn voor, en tal van ziekenhuizen voeren momenteel intern het debat. “Voor moeder en kind zijn er alvast alleen maar voordelen.”


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Rapport pleit voor slaaponderzoek aan huis, UZA reageert kritisch

Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) moet onderzoek bij vermoeden van slaapapneus meer thuis gebeuren, want dat zou een stuk goedkoper zijn. Johan Verbraecken van het slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is kritisch.


 • 3 Juli 2020 om 05:00
❌