[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Vicepremier Alexander De Croo over dossier zware beroepen: “Er is geen lijst”

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad. “In mijn ogen bestaat er geen lijst”.


 • 25 Mei 2018 om 10:23

Vluchten geschrapt door technische problemen bij vliegtuigen Brussels Airlines

Door technische problemen bij vliegtuigen van Brussels Airlines zijn vrijdag al minstens twaalf vluchten van de maatschappij geschrapt. “De vliegtuigen kunnen op dit moment niet ingezet worden”, zegt woordvoerster Kim Daenen.


 • 25 Mei 2018 om 10:08

“Zet desnoods emmer op je hoofd als je huwelijk wil vieren, maar laat de openbare weg voor wat ze is”

“Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo’n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.” Dat heeft politierechter Peter D’Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ‘huwelijkskaravaan’ op de E17 van 11 februari van vorig jaar.


 • 25 Mei 2018 om 10:02

Tropisch weekend op komst: plaatselijk 30 graden

Na dagen vol onweer voorspelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut beterschap vanaf vrijdag. In het weekend komen zelfs tropische temperaturen in zicht.


 • 25 Mei 2018 om 08:29

Opnieuw technisch defect in Kennedytunnel: lange files naar Antwerpen

Door een technisch defect in de Kennedytunnel was de linker- en middenrijstrook richting Gent vrijdagochtend een tijdlang afgesloten door een noodherstelling. Die is ondertussen afgelopen, maar de duur van de file is er opgelopen tot een uur: zowel vanuit Merksem als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag.


 • 25 Mei 2018 om 06:20

Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ‘akkoord’ met vakbonden

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA én Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Werkmannen moeten ruim een meter diep graven om bedolven meisje (9) te bevrijden: “Ze ademde al niet meer”

Een 9-jarig meisje heeft haar leven te danken aan het snelle optreden van enkele werkmannen. Ze raakte bedolven onder het zand toen ze een tunnel aan het graven was op het strand van Nieuwpoort. De werkmannen konden haar net op tijd uitgraven en reanimeren.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

STANDPUNT. Wie heeft nu dash, meneer De Wever?

Het nieuws was misleidend gisteren. Bij een akkoord tussen de minister van Pensioenen en twee vakbonden over de zware beroepen bij de ambtenaren, zou je denken dat het zonder meer goed nieuws is voor al wie werkt voor de overheid.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

KAART. Daarom blijven steden kampioen van de werkloosheid

De steden in de provincie Antwerpen hebben het grootste aantal werklozen. “Steden zijn een aantrekkingspool voor mensen zonder werk”, zegt Ludo Struyven, arbeidsmarktspecialist van KU Leuven. “Mensen verwachten dat ze in een stad vooruitgang kunnen boeken, maar dat is vaak niet het geval.”


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Zowat iedere ambtenaar heeft zwaar beroep: “Ik ben tevreden met de erkenning”

Van kleuterjuf tot militair. Uit de lijst met zware beroepen bij het overheidspersoneel die gisteren bekend werd, blijkt dat zowat elke ambtenaar een zwaar beroep heeft. Zijn daar niet bij: schooldirecteurs en docenten hoger onderwijs. Dat betekent dat zij níét vroeger met pensioen kunnen.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.


 • 24 Mei 2018 om 21:14
Gisteren — 24 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Binnenland

Scherpe reacties na uitspraak De Wever over ouders Mawda: “Onmenselijk”

In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, meldt Het Nieuwsblad. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt intussen dat de ouders mee verantwoordelijk zijn voor wat er met het kind gebeurd is. Daar komen scherpe reacties op.


 • 25 Mei 2018 om 09:18

Koningin Mathilde steelt de show: vorstin kruipt over dranghekken

Tijdens een bezoek aan de gemeente Heusden-Zolder heeft koningin Mathilde de show gestolen door over een dranghekken te kruipen om iedereen persoonlijk te kunnen groeten. Ongezien volgens de medewerkers van het Paleis.


 • 24 Mei 2018 om 21:00

Onweer slaat hevig toe in Vlaanderen: huizen en station ondergelopen

Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen. “De komende uren verwachten we nog enkele pittige onweersbuien, die in de richting van de kust trekken en stilaan zullen verdwijnen”, zegt weerman David Dehenauw.


 • 24 Mei 2018 om 18:00

Theo Francken: “Ouders Mawda worden niet teruggestuurd tijdens het onderzoek”

De ouders van Mawda, het tweejarige Koerdische meisje dat bij een achtervolging op de snelweg door een politiekogel om het leven is gekomen, zullen tijdens het gerechtelijk onderzoek niet actief uit het land worden gezet. Dat zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) donderdag in de Kamer. De ouders hebben tot nu toe nog geen verblijfsaanvraag ingediend.


 • 24 Mei 2018 om 17:30

Hier vind je amper een bakker of beenhouwer: zo tevreden is jouw gemeente over het winkelaanbod

Wie nabijheid van winkels als criterium hanteert bij de zoektocht naar een nieuwe woonplaats, moet zeker Wijnegem, Olen of Kapellen in overweging nemen. Hulshout, Rumst en zeker Sint-Amands vallen dan sowieso uit de boot. In die laatste gemeenten zijn de inwoners namelijk het minst te spreken over het winkelaanbod. In Sint-Amands is de laatste beenhouwer een jaar geleden dichtgegaan. Wij gingen er winkelen en stelden vast dat de “Winkelstraat” haar naam geen eer aandoet. Bekijk hieronder hoe het in jouw gemeente zit.


 • 24 Mei 2018 om 15:00

Deze jobs zijn zware beroepen volgens de vakbonden: kleuterjuf, leerkracht, postbode, treinpersoneel...

Leerkrachten uit het kleuter-, lager, middelbaar, beroeps- en buitengewoon onderwijs staan allemaal op de lijst met zware beroepen. Dat blijkt uit de lijst die de vakbonden hebben verspreid. Ook het spoorpersoneel is ruim vertegenwoordigd.


 • 24 Mei 2018 om 12:34

Na de wolf en de lynx zijn ook deze beestjes op weg naar Vlaanderen

Wolvin Naya dook maanden geleden al op in Vlaanderen en nu is hier waarschijnlijk ook een lynx gespot. Het zijn lang niet de enige beestjes die terugkeren naar onze streken. Dat we plots ­zo veel ‘nieuwe’ soorten mogen verwachten, is overigens niet toevallig, zegt Jan Loos van Landschap vzw.


 • 24 Mei 2018 om 12:00

Marc Dutroux schrijft berouwvolle brief met excuses aan slachtoffers: “Geen absoluut monster”

Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt binnenkort - wellicht nog voor de zomervakantie - naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn is.


 • 24 Mei 2018 om 11:38

Beruchte Antwerpse gangster (37) krijgt drie jaar cel na verkrachten van mentaal gehandicapte vrouw

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de beruchte gangster Mustapha B.(37) veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. B., die niet kwam opdagen tijdens de voorlezing van het vonnis, moet de vrouw ook een schadevergoeding van 2550 euro betalen.


 • 24 Mei 2018 om 11:16
❌