[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Bedrijven vinden vlot de weg naar Business Park Gate 7 in Kontich

Aan het begin van de Prins Boudewijnlaan in Kontich is gestart met de sloop van de voormalige bedrijfshallen van Federal Mogul. In de plaats verrijst het hoogwaardig Business Park Gate 7. Dimec uit Boom gaat er tegen juni 2019 als eerste bedrijf van start.


 • 19 Oktober 2018 om 04:00
Gisteren — 18 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Werknemers TBC Post weer aan het werk: ’s ochtends nog staken, in de namiddag opnieuw post verdelen

De werknemers van TBC Post, die woensdag in staking gingen, hebben donderdagnamiddag het werk terug aangevat toen ze zagen dat hun loon gestort was. Het blijft afwachten of grote baas Thierry Brugma alle beloftes zal waarmaken.


 • 18 Oktober 2018 om 18:44

Kattendijksluis maandenlang buiten gebruik: tegenslag voor pleziervaart aan MAS

De Kattendijksluis is voorlopig buiten gebruik nadat een stroomkabel is geraakt bij werkzaamheden. Volgens De Vlaamse Waterweg is de herstelling complex en is de sluis voor de pleziervaart de komende maanden onbruikbaar. “Rampzalig” vindt Patrick Van den Bulck, beheerder van de jachthaven aan het MAS.


 • 18 Oktober 2018 om 15:36

Een bedrijfswagen voor iedereen: autoleasing aan particulieren in opmars

Hebt u een nieuwe auto nodig? Misschien hoeft u die niet te kopen. Want ook particulieren kunnen tegenwoordig een wagen leasen. Verzekeringen, belastingen, onderhoud, reparatie, pechverhelping: het is allemaal inbegrepen, zoals bij een bedrijfswagen. En het kan nog goedkoper uitvallen ook.


 • 18 Oktober 2018 om 05:00

Fietskluizen aan park-and-ride voor werknemers Waaslandhaven

Aan de park-and-ride van Melsele en Zwijndrecht zijn fietskluizen geïnstalleerd. Die kunnen tot vijf fietsen beveiligd stallen en helpen mee om de laatste kilometers met de fiets te promoten. Het is een proefproject van Voka, BAM en acht havenbedrijven.


 • 18 Oktober 2018 om 03:00
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Boten uit hangars gehaald aan Scheldekaaien

De patrouilleboot p905 (‘Schelde’) en andere boten werden vrijdag uit hun hangars gehaald aan de kaaien in Antwerpen.


 • 17 Oktober 2018 om 18:32

Staking bij TBC Post in Deurne: “Het loopt hier de spuigaten uit”

De werknemers van postbusbedrijf TBC Post, een concurrent van bpost, gingen woensdag in staking. De redenen: loon dat niet gestort wordt, auto’s en bromfietsen die niet in orde zijn, hoge werkdruk, onbetaalde overuren en ga zo maar door. Bij de hoofdzetel krijgen ze al jarenlang weinig of geen reactie, en dat kon zo niet langer, vinden ze.


 • 17 Oktober 2018 om 19:20

‘Problematisch personeelstekort’ bij Vlaamse kringwinkels: 1.500 extra krachten nodig

De wachttijden voor ophalingen van goederen door de medewerkers van De Kringwinkel lopen op, alle Antwerpse winkels zijn gestopt met thuisleveringen en eentje in Oost-Vlaanderen moest zijn openingstijden zelfs terugschroeven. De oorzaak? Een problematisch personeelstekort. “Ondertussen blijft het aantal ingezamelde goederen jaarlijks stijgen”, klinkt het bij De Kringwinkel.


 • 17 Oktober 2018 om 06:48

Zeven maanden cel met uitstelvoor horecapaus Bart Claes

DiepenbeekDe Diepenbeekse horecapaus Bart Claes is gisteren door de strafrechter in Tongeren schuldig bevonden aan onder meer faillissementsmisdrijven en vervalsing van facturen. Hij krijgt zeven maanden cel met uitstel en moet boetes ophoesten van 12.000 euro voor hem persoonlijk en 60.000 euro, waarvan 30.000 euro effectief, voor de BVBA Culinarte. Claes krijgt ook een beroepsverbod van zeven jaar.


 • 17 Oktober 2018 om 03:25

Huis in Antwerpen kost voor het eerst meer dan 300.000 euro

Voor het eerst in de geschiedenis ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in de provincie Antwerpen hoger dan 300.000 euro. “Mensen kopen nu een huis omdat ze verwachten dat de rente binnenkort zal stijgen”, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van de notarissen in België.


 • 17 Oktober 2018 om 03:00

DP World dagvaardt minister Schauvliege na maatregelen tegen geluidsoverlast

Al langere tijd is het lawaai van de containerterminal Antwerp East in Grobbendonk een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen daartegen maken de terminal minder verdienstelijk dan voorzien, wat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) een dagvaarding oplevert. Er is sprake van een claim van tientallen miljoenen euro.


 • 17 Oktober 2018 om 03:00

Media Markt zoekt crisismanager

Het is crisis bij Media Markt. Na twee winst­waarschuwingen werd de topman afgelopen zaterdag de laan uitgestuurd. De oprukkende e-commerce zet de winstgevendheid onder druk.


 • 16 Oktober 2018 om 20:26

Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is “Onderneming van het Jaar”

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de “Onderneming van het Jaar”. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, dinsdagavond bekend. CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. Ardo volgt vastgoedbevak WDP op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd.


 • 16 Oktober 2018 om 18:37

Parking luchthaven Deurne bij de duurste van Europa

Reizigers betalen op Belgische luchthavens meer voor een week parkeren dan in buurlanden. En vooral de regionale luchthavens spannen de kroon. Al loont het soms om op voorhand te reserveren.


 • 15 Oktober 2018 om 03:00

Terug aan het werk na borstkanker: An getuigt...

Oktober is de internationale borstkankermaand. Een op de acht vrouwen wordt in de loop van haar leven getroffen door borstkanker. Gelukkig overwinnen heel wat van hen de ziekte en willen ze na deze heftige periode vaak zo snel mogelijk terug aan het werk. Maar hoe verwelkom en reageer je het best wanneer je collega terug aan de slag gaat?

 • 14 Oktober 2018 om 09:17

Antwerpse haven legt alleen maar positieve jaarcijfers voor

Dit jaar heeft de Antwerpse haven al 177 miljoen ton goederen behandeld, 6% meer dan in dezelfde periode in 2017. Opvallend is dat de haven in alle soorten trafiek positieve cijfers neerzet. “Op basis van de rest van het jaar, presteren we beter dan de naburige havens”, klinkt het bij het Havenbedrijf Antwerpen.


 • 13 Oktober 2018 om 03:00

Antwerpse haven op weg naar zesde jaarrecord op rij

In de eerste negen maanden van 2018 heeft de haven van Antwerpen een overslag van ruim 177 miljoen ton genoteerd, een stijging van 6 procent tegenover dezelfde periode van het jaar ervoor. Onder andere de steeds stijgende containertrafiek zorgt ervoor dat de haven afstevent op een zesde jaarrecord op rij.


 • 12 Oktober 2018 om 15:36

Antwerpenaar wil strijd aangaan met Elon Musk: “Onze batterij is efficiënter”

Je eigen stroom produceren én opslaan om te gebruiken wanneer het je uitkomt: het kan al met de thuisbatterij van Tesla, maar straks ook met een nieuw systeem van Belgische makelij. De Antwerpse start-up Lifepowr ­belooft zelfs een betere oplossing, die huishoudens onafhankelijk zal maken van distributienet of energiebedrijf.


 • 12 Oktober 2018 om 14:04

Boudewijnsluis gaat viertal maanden dicht voor renovatiewerken: “De wanden zijn versleten”

De Boudewijnsluis, een van de vier grote sluizen op de Antwerpse rechteroever, zal voor grootschalige renovatiewerkzaamheden vier maanden dicht moeten. “De sluis is van de jaren ‘50 en diverse renovatiewerken dringen zich op”, klinkt het.


 • 12 Oktober 2018 om 11:39

Dit is het populairste speelgoed van het jaar

Sneeuwwitje, Elsa en Ariël hebben afgedaan. De verkoop van prinsessenspeelgoed neemt dit jaar een forse duik, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau NPD Group. Doen het wel goed: eenhoorns en dinosaurussen. En slijm. Veel slijm.


 • 12 Oktober 2018 om 03:00
❌