[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 5 Juli 2020Gazet van Antwerpen : Economie

‘The sky is the limit’-deelnemer stapt op als CEO omdat hij bedrijfsgeld in voetbal stak

De flamboyante zakenman Salar Azimi (37), bekend van het tv-programma ‘The sky is the limit’, is opgestapt als CEO van het Nederlandse investeringsfonds Lavide. De aandeelhouders pikten het niet dat Azimi 64.000 euro van het bedrijf in zijn Vlaamse voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen had gestopt.


 • 5 Juli 2020 om 11:30
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Ex VRT-topman Paul Lembrechts wordt CEO van modegroep FNG

Paul Lembrechts, de voormalige topman van de VRT, wordt CEO ad interim van modegroep FNG. Het bedrijf - moeder van onder andere Brantano, Etam en Fred and Ginger - verkeert al een tijdje in zwaar weer en kondigde een grote herstructurering aan. Lembrechts moet FNG weer op de rails krijgen. De oprichters van FNG verlaten het bedrijf.


 • 4 Juli 2020 om 08:36

Colruyt introduceert de sterke broer van Cara Pils

Colruyt breidt deze week zijn bierassortiment uit met de introductie van Majeur, een nieuw huismerk.


 • 3 Juli 2020 om 07:53

Nieuwe baas haven van Zeebrugge: “Samen met Antwerpen deur tot Europa worden”

“Ik ben een complete leek”, gaf Tom Hautekiet toe. Hij is de nieuwe baas van de haven van Zeebrugge, al had hij er nog geen stap binnengezet. Ook in de Antwerpse haven niet, al zegt hij uit te kijken naar een goede samenwerking. MBZ, het Zeebrugse havenbedrijf, selecteerde hem donderdag unaniem, onder meer voor zijn internationale en commerciële geest, ook in China.


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Van boodschappen doen tot chauffeur spelen: Antwerps hulpplatform Helpper groeit fors tijdens coronacrisis

Sinds de start van de coronacrisis willen mensen elkaar steeds meer helpen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of het gras af te rijden. Het Antwerpse bedrijf Helpper, dat helpers en hulpbehoevenden met elkaar in contact brengt, heeft er dit jaar al 3.800 leden bijgekregen.


 • 3 Juli 2020 om 05:00

Gouverneur Nationale Bank waarschuwt voor ‘communisme’ in Wallonië

Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank, waarschuwt Wallonië voor een ecologisch plan van wetenschappers en bedrijven, waarin wordt gepleit voor bijkomende overheidsinvesteringen in de groene economie.


 • 2 Juli 2020 om 09:11

Mark Zuckerberg verwacht dat adverteerders snel zullen terugkeren naar Facebook: “We buigen niet onder druk”

Mark Zuckerberg lijkt zich nog geen grote zorgen te maken om het groeiend aantal bedrijven dat advertentiecampagnes stopzet op Facebook. De topman van de socialenetwerksite denkt dat de adverteerders “snel genoeg terugkomen” en dat de gemiste inkomsten slechts “een paar procent van de omzet vertegenwoordigen”. Dat zei hij vorige week tijdens een interne vergadering, zo klapten medewerkers uit de biecht. Volgens een woordvoerder van Facebook wijzigt het bedrijf zijn beleid niet onder druk, maar gebaseerd op principes.


 • 2 Juli 2020 om 08:04

Overheid onderzoekt welke vluchten kunnen vervangen worden door treinritten

Kunnen vluchten uit Zaventem, Deurne of andere Belgische luchthavens door een treinrit vervangen worden? De federale overheid gaat bestuderen of en tussen welke steden het kan.


 • 2 Juli 2020 om 05:00

Hotels in Antwerpen zien boekingen niet stijgen met start grote vakantie: “De angst om te reizen regeert nog steeds”

De zomervakantie mag dan wel begonnen zijn, onze hotels voelen daar weinig van. De komende weken is niet meer dan een derde van de kamers gereserveerd. Voor de grote hotels en de accommodaties in de buurt van het Antwerpse Centraal Station is het met 12% reeds geboekte kamers helemaal leegbloeden. “De angst om te reizen regeert nog steeds.”


 • 1 Juli 2020 om 05:00

Tijdsloten om containers te leveren, bezorgen transporteurs kopzorgen: “Sta hier al 2,5 uur en wachttijd loopt nog op”

Opnieuw heel wat onvrede dinsdag in de Antwerpse haven. Het was aanschuiven op een grote containerterminal op de rechteroever, maar heel wat onvrede ook over wachttijden op kaai 1700, bij Antwerp Gateway. Daar zorgt een systeem met timeslots voor ongenoegen.


 • 1 Juli 2020 om 05:00

Coup de théâtre bij modebedrijf FNG in Mechelen: vakbonden willen top weg

Coup de théâtre op de ondernemingsraad van FNG, het moederbedrijf van onder meer Brantano met hoofdzetel in Mechelen. De vakbonden willen de top van FNG naar huis sturen en vragen de rechtbank om tijdelijke bewindvoerders aan te stellen. Dat bericht onze zusterkrant De Standaard. Het bedrijf wil 47 winkels sluiten, 287 banen op staan op de tocht.


 • 30 Juni 2020 om 16:30

Bedrijfswagenparadijs: dubbel zo veel salariswagens in ons land als in rest van Europa

Belgische bedrijven geven bijna dubbel zo veel salariswagens aan hun werknemers als in andere Europese landen. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging. De voornaamste reden: de voordelige fiscaliteit in ons land.


 • 30 Juni 2020 om 05:00

Topman ING België stapt op

Na drie jaar vertrekt Erik Van Den Eynden als CEO van ING België. Het zou gaan om een persoonlijk besluit. Financieel directeur Hans De Muynck wordt als interim-CEO aangeduid in afwachting van een vervanger.


 • 29 Juni 2020 om 22:58

Cateraars moeten hinderpremie terugstorten: “Sommige frituren met takeaway kregen wel steun, maar draaiden als gek”

De cateringbedrijven zijn kwaad. Zij hebben geen recht op een coronapremie waar de ‘reguliere’ horeca wel om kan vragen. Wie de premie aanvroeg en betaald kreeg, moet die nu terugstorten. Dat is intussen het geval voor zeventien cateraars. Het zet kwaad bloed. De cateraars vragen dat de overheid de premie ook voor hen toelaat.


 • 29 Juni 2020 om 20:25

Cirque du Soleil vraagt bescherming tegen schuldeisers

Het wereldspektakel Cirque du Soleil zit in slechte papieren en heeft bescherming gevraagd tegen schuldeisers. Zo hoopt men een faillissement te vermijden.


 • 29 Juni 2020 om 19:04

Bedrijven maken werk van diversiteit: 57 CEO’s ondertekenen charter

57 CEO’s van grote en kleine bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland willen meer diversiteit op de werkvloer, bijvoorbeeld door meer mensen met een migratieachtergrond aan te werven. Ze hebben daarvoor een charter ondertekend.


 • 29 Juni 2020 om 05:00

Beste studentenjob van de zomer: 6.600 euro om mee te lopen met de grote baas (en mogelijk bij het bedrijf te blijven)

Sorry, jongens en meisjes die straks aan een lopende band staan of schotels in brasseriekeukens wassen: de mogelijk boeiendste en zeker best betaalde studentenjob is deze zomer voor Lotte De Visscher. Als uitverkorene na een concours bij uitzendconcern Adecco mag de 22-jarige masterstudente een maand meelopen met de baas en (bijna) al diens meetings meemaken. Daarvoor krijgt ze een loon van 6.600 euro netto en een BMW als bedrijfswagen. “Niemand zegt daar nee tegen.”


 • 28 Juni 2020 om 07:51

Malinwa-voorzitter Dieter Penninckx over malaise bij modebedrijf FNG: “Coronacrisis legt onze zwaktes bloot”

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als voorzitter van voetbalclub KV Mechelen. Maar tot voor kort was Dieter Penninckx in de eerste plaats CEO van modegroep FNG in Mechelen, het moederbedrijf van Brantano waar hij medeoprichter van is. Het bedrijf stevent nu af op een herstructurering. In zijn eerste interview sinds zijn vertrek als CEO benadrukt de Mechelaar dat hij in de toekomst van FNG blijft geloven. Ja, hij ging als ondernemer snel én nam daarbij grote risico’s. “Maar ik heb ze wel altijd genomen in het belang van het bedrijf.”


 • 28 Juni 2020 om 05:00

Facebook zwicht voor kritiek en reageert scherper op racistische reclame

Facebook zal strenger optreden tegen reclamecampagnes die een racistische of discriminerende ondertoon hebben. Het sociale netwerk reageert daarmee op de kritiek die het de afgelopen weken kreeg.


 • 27 Juni 2020 om 10:11

Bedrijven verwachten in najaar golf van faillissementen en herstructureringen door coronacrisis

Bedrijven verwachten een golf van faillissementen en herstructureringen in het najaar. Als we een herhaling van de oliecrisis willen vermijden, hebben we een krachtige regering nodig, zegt het VBO. “Met gratis treinritten komen we er niet.”


 • 27 Juni 2020 om 05:00
❌