[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Nieuwe klap dreigt voor Limburg: arbeiders Punch Powertrain leggen werk neer door dreiging van groot banenverlies

De arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vrijdag het werk neergelegd. Het bedrijf zou een onbekend aantal banen gaan schrappen en dat veroorzaakt onrust op de werkvloer. Vakbonden en directie zullen vrijdag een eerste overleg houden, zo meldt metaalvakbond ACV-CSC METEA. Na Ford Genk zou nieuw banenverlies in de Limburgse autosector een zware klap zijn.


 • 23 Augustus 2019 om 11:20

Een koningin als collega: bijenkasten op hoofdkantoor Aquafin

Op het dak van het hoofdkantoor van waterzuiveraar Aquafin staan bijenkasten. De honing die eruit voortkomt en onder de collega’s wordt verkocht, blijkt even populair als inkomtickets voor Tomorrowland. “De wereld van de bij is ongelofelijk boeiend”, vindt An De Wit, milieucoördinator én imker.

 • 23 Augustus 2019 om 08:26

“Grote kans op recessie in Vlaanderen”

Na het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt nu ook de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka dat we rekening moeten houden met een recessie, een verslechtering van de economie. “Zeker wanneer de Duitse economie zich niet op korte termijn herstelt en er een harde Brexit komt”, waarschuwt Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest.


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Unizo steunt slimme kilometerheffing, “maar dan niet enkel voor lichte vrachtwagens”

Unizo schaart zich achter het idee om een slimme kilometerheffing in te voeren, “maar die moet dan wel consequent voor iedereen met een gemotoriseerd voertuig gelden”. Dat laat de ondernemersorganisatie donderdag in een reactie weten. Een kilometerheffing specifiek voor lichte vrachtwagens kan dus niet door de beugel. “Ofwel geldt de maatregel voor iedereen, ofwel voor niemand”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.


 • 22 Augustus 2019 om 18:25

DAF zoekt testbedrijven voor elektrische truck die 100 kilometer autonomie heeft

DAF Trucks is een van de weinige vrachtwagenfabrikanten die een kant- en klare elektrische truck de baan op sturen. Weliswaar nog in een testfase. “Maar we zoeken nog klanten van ons om ervaring op te doen met zo’n truck.”


 • 22 Augustus 2019 om 05:00

Altijd verzend- en retourkosten, en toch is dit de snelst groeiende webshop: “Gratis bestaat niet”

Jarenlang moest het grootste Belgische flashsalesplatform Vente-Exclusive.com zich verantwoorden omdat het verzend- en zelfs retourkosten aanrekende. Maar nu zelfs giganten als Zalando en Amazon dat ‘gratis’-beleid liever kwijt dan rijk zijn, ziet de tot Veepee herdoopte webshop zijn gelijk bevestigd. “En het heeft ons niet belet om al die jaren sneller te groeien dan de Belgische e-commercemarkt”, zegt countrymanager Tobias Tousseyn.


 • 22 Augustus 2019 om 05:00

Baas Bpost krijgt half miljoen bij vertrek, alleen maar omdat hij belooft niet bij concurrentie te tekenen

Als Bpost-CEO Koen Van Gerven straks de deur achter zich dichttrekt, kan hij zich een half miljoen euro rijker rekenen. In ruil mag hij een jaar niet aan de slag gaan bij de concurrentie. “Een gangbare praktijk”, klinkt het bij Bpost.


 • 22 Augustus 2019 om 05:00

Gearresteerde topvrouw geeft toe dat Huawei kantoor heeft in Iran

De in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei heeft toegegeven dat haar bedrijf een kantoor heeft in Iran. Ze zou dit hebben gezegd tijdens een verhoor door de Canadese grenspolitie, staat in vrijgegeven rechtbankdocumenten.


 • 21 Augustus 2019 om 08:51

Belgisch topbedrijf in zes jaar tijd van 1,7 miljard naar 90 miljoen euro

Na de publicatie van tegenvallende onderzoeksresultaten heeft het aandeel van het Leuvense biotechbedrijf Oxurion een uppercut vanjewelste gekregen. Hun beursaandeel dook tot 40 procent in het rood.


 • 20 Augustus 2019 om 18:39

Ontslagen medewerkster onthult: “Disney blies jarenlang omzetten op”

Entertainmentconcern Walt Disney zou jarenlang hebben gelogen over behaalde omzetten. Een klokkenluider zou de Amerikaanse beurswaakhond SEC hebben verteld over de vermeende onjuiste opbrengsten, schrijft website Marketwatch. Disney ontkent de beschuldiging.


 • 20 Augustus 2019 om 08:43

Bpost moet op zoek naar nieuwe topman

Koen Van Gerven stopt in februari als CEO van overheidsbedrijf Bpost. Zelfs als hij dit jaar zijn winstprognose haalt, zal hij niet met de loftrompet uitgezwaaid worden. Een blijvend gevolg van de dure overname van Radial.


 • 19 Augustus 2019 om 03:00

Dr. Martens hipper dan ooit dankzij vegan schoenen (en broer van Kris Peeters)

Een omzetstijging met 30 procent en een winstgroei met 70 procent. Het bedrijf achter Dr. Martens, de stevige bottines met opvallende stiksels en zolen met luchtkussentjes, heeft een boerenjaar achter de rug. Een pluim die onze landgenoot Geert Peeters – broer van – mee op zijn hoed mag steken.


 • 18 Augustus 2019 om 12:00

Wereldwijde vrees voor recessie: is ons land extra kwetsbaar?

Het zijn spannende tijden voor de Belgische economie. De kans op een harde Brexit is groter dan ooit, waardoor de Vlaamse export naar Groot-Brittannië zou dalen. De handelsoorlog tussen de VS en China dreigt zich tot in Europa te laten voelen. En onze belangrijkste handelspartner, Duitsland, zit op het randje van een recessie. Moeten we ons daar zorgen over maken?


 • 16 Augustus 2019 om 13:33

Economie draait goed, toch kleuren beurzen bloedrood: wat is er aan de hand?

De VS doen het economisch nog steeds prima. En toch slaagde één grafiekje erin om de recessievrees weer te doen oplaaien. Daardoor kleurden de beurzen woensdag bloedrood. Wat is er aan de hand?


 • 16 Augustus 2019 om 13:02

DISCUSSIE. Aardgas moet uitdoven… dan maar een dure warmtepomp?

In de nota die op tafel ligt bij de vorming van een Vlaamse regering, staat dat we op lange termijn geen fossiele brandstoffen meer kunnen gebruiken voor de verwarming van onze woningen. De Vlaming wordt dus nu al gestimuleerd om alternatieven te zoeken. Hoezo, dus ook geen gas meer?


 • 16 Augustus 2019 om 09:43

Vrees voor recessies: beurzen duiken in het rood

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdagavond met stevige minnen gesloten. De vrees voor recessies werd aangewakkerd door tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie. Die angsten werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt.


 • 15 Augustus 2019 om 10:34

DISCUSSIE. Het gaat niet snel genoeg met de duurzaamheid van onze auto’s: blijf jij liefst met je ‘vervuilende’ wagen rijden?

Het wagenpark in ons land vergroent minder snel dan verwacht. De belasting op inverkeerstelling (BIV), ook inschrijvingstaks genoemd, levert dan ook extra cash op voor de overheid, want de tarieven zijn variabel. Maar eigenlijk is dit minder positief nieuws, want voor het milieu moet de omschakeling sneller.


 • 14 Augustus 2019 om 13:12

N-VA wil verbod op stookolieketels en aardgas bij nieuwbouwwoningen

De N-VA wil de luchtkwaliteit verbeteren door een ‘uitfasering van vervuilende verwarmingstoestellen’. Dat staat in de nota van Bart De Wever, die als basis dient voor de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering, zo schrijft De Tijd.


 • 14 Augustus 2019 om 07:35

Maison Martin Margiela failliet: zoveelste mode-icoon dat van voetstuk valt

Met Maison Martin Margiela in Brussel gaat alweer een iconische modezaak failliet. Margiela studeerde in 1979 af aan de Antwerpse Koninklijke Academie en wordt vaak in verband gebracht met ‘de Antwerpse Zes’, en de zaak aan de Vlaamsesteenweg was ‘The Official Boutique’ voor het gelijknamige merk. Het is de zoveelste modezaak de jongste jaren die over de kop gaat: wat is er aan de hand in het wereldje van de topontwerpers?

 • 14 Augustus 2019 om 07:51

Vlaamse hoteliers zijn concurrentie van “nephotels” via Airbnb beu

Hotels in Vlaanderen eisen dat Airbnb-adressen nog maximaal dertig dagen per jaar mogen worden verhuurd, net als in Amsterdam. “De concurrentie van gewiekste ondernemers die via Airbnb nephotels uitbaten, moét stoppen.”


 • 13 Augustus 2019 om 05:00
❌