[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Gazet van Antwerpen : Economie

DISCUSSIE. Mag de pakjesbezorger bij jou binnen komen?

De sector van de online-verkoop beleeft hoogdagen, dus maken de pakjesbezorgers extra kilometers. Met verschillende technologieën wordt nu ook het ‘niet thuis’-probleem aangepakt. Vanop afstand de deur openmaken, via een app die verbonden is met je deurbel, is een mogelijke piste. Zie jij dit zitten?


 • 13 December 2018 om 12:45

Aan de poort bij Philips: “Zo’n ontslagronde, net voor de feestdagen? Da’s echt een koude douche”

Bij Signify in Turnhout, het voormalige Philips Lighting, wordt gelaten gereageerd op het nieuws dat er weer jobs verdwijnen. Een sanering is er stilaan jaarlijkse gewoonte. Volgens ABVV’er Erwin Oris was het verdict dit jaar extra zwaar. “We zagen wel iets aankomen, maar dat zowat een kwart van het personeel verdwijnt, is een koude douche.”


 • 13 December 2018 om 11:41

Steun aan ontwrichte zone levert al 1.652 extra jobs op

De economie in de Kempen doet het goed en dat dankt de regio onder meer aan de steunmaatregelen aan ontwrichte zones. Een bedrijf in zo’n zone dat investeert en daarvoor extra personeel aanwerft, moet twee jaar minder bedrijfsvoorheffing betalen. De zone is recent nog uitgebreid.


 • 13 December 2018 om 02:00

158 jobs verdwijnen volgend jaar bij Philips Turnhout

Bij lampenfabrikant Signify – het voormalige Philips Lighting - in Turnhout verdwijnen volgend jaar 158 jobs. Dat is donderdagochtend meegedeeld aan het personeel op een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat om 109 arbeiders en 49 bedienden. Momenteel telt het bedrijf nog zo’n 560 medewerkers. “Dit is een zware slag voor de mensen”, zegt secretaris Peggy Schuermans (LBC-NVK).


 • 13 December 2018 om 08:37

Grote stakingsgolf legt vrijdag ook grote bedrijven plat

De actiedag van de vakbonden tegen het regeringsbeleid zal op heel wat plaatsen op een staking uitdraaien. Onder meer in het stedelijk onderwijs in Antwerpen, maar ook bij de voedingsindustrie en De Lijn, zal fors minder volk aan het werk zijn. Werkgevers hebben geen begrip voor de actie.


 • 13 December 2018 om 02:00
Gisteren — 12 December 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Financial Times bejubelt steden: “Antwerpen en Mechelen zijn zeer aantrekkelijk voor investeerders”

Antwerpen en Mechelen zijn aantrekkelijk voor investeerders en zijn zeer goed verbonden met andere steden. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times in een nieuw rapport. “Deze steden doen alles wat ze kunnen. Helaas hebben ze geen vat op de loonkosten en de files”, zegt econoom Peter De Keyzer.


 • 12 December 2018 om 05:00

Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse

De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.


 • 12 December 2018 om 03:00

“Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers

Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.


 • 12 December 2018 om 03:00

Lifetime Achievement Award voor Wouter Torfs: “Ik vind mezelf geen topondernemer, maar werk wel in een toponderneming”

Wouter Torfs, CEO van de gelijknamige schoenenketen, heeft de Lifetime Achievement Award ontvangen van Voka. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een Wase ondernemer die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Waasland.


 • 12 December 2018 om 02:00
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Agfa-Gevaert wordt opsplitst in twee: (voorlopig) geen jobs bedreigd

Het Mortselse beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert wordt opgesplitst in twee aparte delen. De directie van het bedrijf heeft dat dinsdagochtend bevestigd op een bijzondere ondernemingsraad. Er vallen geen ontslagen. Agfa-Gevaert is vandaag één bedrijf met drie activiteiten. Het maakt printers en printplaten, ontwikkelt film voor foto’s en het maakt informaticatoepassingen voor ziekenhuizen.


 • 11 December 2018 om 12:31

Welkom in de bitcoinwinkel in Antwerpen: eerste Belgisch kantoor voor cryptomunten staat in binnenstad

Gedaan met online beleggen in cryptomunten zoals bitcoins. Wim Dieleman heeft met Cryptohuis een kantoor geopend waar u terechtkan voor advies over digitale munteenheden. Het filiaal in de Antwerpse binnenstad is het eerste van het land.


 • 11 December 2018 om 19:20

Brazilianen onderscheppen honderden kilo’s ‘Antwerpse’ cocaïne

Bij twee verschillende controles hebben de Braziliaanse autoriteiten de voorbije dagen meer dan 700 kilogram cocaïne onderschept die bestemd was voor de haven van Antwerpen.


 • 10 December 2018 om 13:42

Jarenlange celstraffen voor top-IT’ers die grote havenbedrijven hackten voor drugscriminelen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag drie Vlaamse top-IT’ers veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen wegens betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne en heroïne. De rechtbank meent dat het bewezen is dat de drie IT-specialisten grote havenbedrijven hackten in opdracht van een grote Turks-Nederlandse drugsorganisatie.


 • 10 December 2018 om 12:27

Flexibel werken in de ouderenzorg loont/kan

Een betere balans werk-privé wordt in de razendsnelle wereld waarin we leven steeds belangrijker. En bij de jongere generatie leeft dat nog sterker. Zeker in een sector als de zorg, waar de werkdruk klassiek hoog ligt, is dit geen overbodige luxe. Dat het kan, toont Time Care van Déhora; een software voor zelfroosteren en een flexibele werkplanning. Woonzorgcentrum Familiehof in Schelle was een van de pioniers om dit in te voeren.

 • 10 December 2018 om 09:45

Antwerpse daklozen krijgen hipsterkousen: “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden”

Dat Antwerpse daklozen met fel­gekleurde hipstersokken rond­lopen, is wellicht te danken aan Sam Dupont (22) en Robin Denis (21). De twee student-ondernemers deelden vierhonderd paar kousen uit aan de nachtopvang. “We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor”, zegt het Antwerpse CAW. “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden.”


 • 10 December 2018 om 08:41

Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereld

Uit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.


 • 10 December 2018 om 08:12

Antwerpse ondernemers willen dat Michel II sociaaleconomische dossiers snel oppikt: “Niet blij met wat er is gebeurd”

Ondernemersorganisaties zoals het VBO, Unizo en Voka willen zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de uitgedunde regering-Michel II verder gaat. “Er liggen belangrijke dossiers op tafel”, stellen de werkgevers eensgezind.


 • 10 December 2018 om 02:00

Antwerpse diamantairs: befaamd in buitenland, verguisd in België

Belgische banken blijven weigeren om diamantairs te aanvaarden als klant. Een oplossing lijkt veraf. “Diamantairs worden nog altijd gekoppeld aan witwaspraktijken en drugstrafiek”, klinkt het.


 • 8 December 2018 om 05:56

Horecagroothandel Sligro op het Eilandje krijgt dan toch controleurs over de vloer

Sligro-ISPC, de recent geopende horecagroothandel heeft intussen toch controleurs over de vloer gehad van de stad Antwerpen. Daarbij werd een aanmaning uitgeschreven om zich in regel te stellen. Bij Sligro doet men daarvoor het nodige, klonk het vrijdag.


 • 8 December 2018 om 02:28

Haven neemt in stijl afscheid van havenschepen Van Peel: “Long Live The Marc”

Op het schip de ‘Jules Verne’, in de spreekwoordelijke schaduw van het nieuwe Havenhuis, is vrijdagavond het pensioen gevierd van Marc Van Peel (CD&V). De Havenschepen stelde zich bij de verkiezingen niet opnieuw kandidaat en trekt zo na 12 jaar de deur van de haven achter zich dicht, in aanwezigheid van het kruim van de nationale en internationale maritieme wereld.


 • 7 December 2018 om 21:38
❌