[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Economie

38 meter lang binnenschip ‘rijdt’ ‘s nachts van Steen richting Havenhuis naar Wijngaard Natie

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er in de Antwerpse binnenstad een indrukwekkend transport plaatsgevonden. Het 38 meter lange binnenschip Lauranda werd van aan het Steen overgebracht naar de terreinen van Wijngaard Natie, zo’n acht kilometer verderop.


 • 25 Mei 2018 om 08:48

Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.


 • 25 Mei 2018 om 03:00
Gisteren — 24 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Gambiaanse president in Antwerpen voor ondertekening van samenwerking tussen havens

De Antwerpse haven heeft donderdag de Gambiaanse president Adama Barrow ontvangen voor de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen de havenautoriteit van het Gambiaanse Banjul en twee dochters van het Antwerpse Havenbedrijf: consultancy- en investeringspoot Port of Antwerp International (PAI) en trainings- en opleidingscentrum APEC. Er zijn alvast concrete plannen om in Banjul een training op te zetten voor dokwerkers.


 • 24 Mei 2018 om 15:44

Waaslandhaven wordt ‘bezet’ door Amerikaans leger

De Waaslandhaven lijkt momenteel wel in Amerikaanse handen gevallen te zijn.


 • 24 Mei 2018 om 08:46

Toekomst opleidingsschip binnenvaart blijft onzeker

Ten laatste tegen september moet het opleidingsschip voor de binnenvaart Themis II een grote onderhoudsbeurt met een aantal aanpassingen gekregen hebben. Zo niet mag het niet meer als schoolschip varen. Een oplossing is er nog steeds niet.


 • 24 Mei 2018 om 03:00
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Kledinggroep FNG verhuist zetel naar Mechelen

Kledinggroep FNG, eigenaar van Brantano maar ook van merken als Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter of Miss Etam, verplaatst de werkelijke en statutaire zetel vanuit Nederland naar Mechelen.


 • 23 Mei 2018 om 17:19

Antwerpse families blijven aan het roer van grootste privé-tankerrederij ter wereld

Euronav wordt op 11 juni allicht de belangrijkste privé-tankerrederij ter wereld. Dan keuren de aandeelhouders van de Amerikaanse sectorgenoot Gener8 normaal gezien de overname goed. Intussen liet Euronav uitzonderlijk zijn nieuwste tanker Antwerpen binnenlopen.


 • 23 Mei 2018 om 09:42

Lidl opent supermarkt in nieuw pakhuis Montevideo

Het beschermde Montevideopakhuis, nu niet meer dan vier muren, zal in het voorjaar van 2021 volledig gerestaureerd zijn. In het pakhuis komen onder meer een supermarkt van Lidl en co-workingruimtes. Op de kop van het gebouw, op het Limaplein, worden luxeappartementen gebouwd.


 • 23 Mei 2018 om 05:00

Boco failliet: opnieuw verdwijnt vertrouwde winkel in Beveren

Met het faillissement van kinderkledingzaak Boco verdwijnt er opnieuw een zaak uit het Beverse kernwinkelgebied. Op het vlak van leegstand behoort Beveren tot de Vlaamse middenmoot, maar een faillissement in de beste winkelperiode van het jaar is wel opvallend.


 • 23 Mei 2018 om 03:00

Wereldprimeur: McDonalds bant vanaf september plastic rietjes in Brusselse vestigingen

McDonalds gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. Dat kondigt de fastfoodketen dinsdag aan. Het gaat om een proefproject, waarbij ook gepolst zal worden naar de reactie van de klant. “De bedoeling is om op termijn plastic rietjes overal te bannen. Brussel geldt als piloot voor de rest van de wereld”, verklaarde managing director Stephan De Brouwer. Maar de timing voor de uitrol ligt nog niet vast: naast de mening van de klant zal ook gekeken worden hoe de kartonnen rietjes milieuvriendelijk en sociaal duurzaam kunnen worden geproduceerd.


 • 22 Mei 2018 om 16:12

VIDEO. Amerikaans leger lost tanks in Antwerpse haven

Sinds enkele dagen lost het Amerikaanse leger liefst 2.500 gevechtsvoertuigen zoals tanks, pantserwagens en jeeps in de Antwerpse haven. Deze vertrekken de komende dagen van het Vrasenedok naar Polen. Dat levert spectaculaire beelden op.


 • 21 Mei 2018 om 13:00

Werknemers zien robotisering en digitalisering redelijk positief tegemoet

Bijna zeven op de tien werknemers (68%) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers. Iets meer dan een kwart (29%) verwacht zelfs dat robotisering de job interessanter zal maken. Het merendeel (59%) beseft wel dat ze nieuwe kennis en vaardigheden zullen moeten verwerven om mee te draaien in de gedigitaliseerde arbeidsmarkt.


 • 21 Mei 2018 om 09:27

Ondanks recordwinst: Ryanair pessimistisch over komende jaren

Ryanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven. De Ierse lagekostenmaatschappij stelde maandag haar jaarcijfers voor en kon onder meer uitpakken met een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro.


 • 21 Mei 2018 om 08:05

PSA verwent sollicitanten met helikoptervluchtje en geeft 2.000 euro aan wie geschikte kandidaat aanbrengt

Het wordt steeds moeilijker om technisch geschoold personeel te vinden, en dat geldt ook voor de bedrijven die in de haven actief zijn. Operator PSA Antwerp houdt een jobdag in de hoop 75 technisch geschoolden te vinden. Wie solliciteert, krijgt er een helikoptervlucht voor twee bij. En wie als PSA-werknemer een juiste kandidaat aanbrengt, kan rekenen op een vindersloon van 2.000 euro.


 • 18 Mei 2018 om 13:23

Cambridge Analytica vraagt faillissement aan in VS

Cambridge Analytica, het Britse dataverwerkingsbedrijf dat in het middelpunt staat van het privacyschandaal rond Facebook, heeft in de Verenigde Staten een aanvraag tot faillissement ingediend. Dat gebeurde bij een rechtbank in New York, zo bleek vrijdag uit gerechtelijke bron.


 • 18 Mei 2018 om 09:57

Eigenaar wil deel van discount winkelketen Action verkopen

De Britse investeringsmaatschappij ‘3i' verkoopt volgend jaar waarschijnlijk een deel van de Nederlandse budgetwinkelketen Action. Die suggestie heeft bestuursvoorzitter Simon Borrows van de beursgenoteerde investeerder volgens de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad gedaan tijdens een presentatie aan financieel analisten in Londen.


 • 18 Mei 2018 om 07:24

Advocaat hoofdverdachte ‘Bananenbende’ wijst naar andere leden als leiders

De advocaten van Karim A., het vermeende kopstuk van de Bananenbende, hebben gisteren gepleit. Meester Carl Slabbaert wees erop dat A. niet het kopstuk is waarvoor hij gezien wordt. “Hij wist niet eens hoeveel drugs er kwamen.”


 • 18 Mei 2018 om 03:00

Rampenoefening moet Antwerpse haven wapenen tegen terreur

De voorbije drie dagen vond er in de Antwerpse haven een grootschalige noodplanoefening plaats. Er werd voornamelijk gefocust op de veiligheidsdreiging voor bedrijven en schepen in de haven en een terroristisch incident aan boord van een schip op de Schelde.


 • 17 Mei 2018 om 15:02

Te weinig concurrentie voor vakantieparken, crematoria en baksteenproducenten

Het Prijzenobservatorium van de FOD Economie stelt vast dat er te weinig concurrentie is voor vakantieparken, crematoria en baksteenproducenten. Dat blijkt uit een nieuwe studie waar De Standaard donderdag over schrijft.


 • 17 Mei 2018 om 08:36

KBC doet goede zaken en boekt nettowinst van 556 miljoen euro in eerste kwartaal

KBC heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 556 miljoen euro. Dat meldt de bank-verzekeraar donderdag voorbeurs. “Een heel goed resultaat, ondanks het feit dat we het grootste deel van de bankenheffing voor het volledige jaar boekten in het eerste kwartaal (371 miljoen euro)”, aldus KBC-topman Johan Thijs. KBC kondigt ook aan dat het eigen aandelen wil inkopen voor een bedrag tot 220 miljoen euro.


 • 17 Mei 2018 om 08:19
❌