[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Economie

VDAB te laks? “We hebben vorig jaar de uitkering van meer dan 11.000 mensen geschorst”

We moeten meer huismoeders aan een job helpen. Zuiver inzetten op het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd is geen goed idee. En studeren in het middelbaar gebeurt steeds meer bij bedrijven en niet meer 100% van de tijd op de schoolbanken. Niet alleen voor technische beroepen, ook voor pakweg de studierichting Economie-Wiskunde. Dat zegt Fons Leroy, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).


 • 25 Mei 2019 om 14:30
Gisteren — 24 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Economie

“Facebook onderzoekt eigen cryptomunt”

Facebook werkt in het geheim aan een eigen digitale munt die zowel op het internet als in het echte leven te gebruiken is. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van personen die vertrouwd zijn met het project. De Amerikaanse techreus zou er al ruim een jaar aan werken, waarbij het contact legde met verschillende bedrijven die handelen in cryptomunten en met handelsplatformen.


 • 24 Mei 2019 om 09:47

Grote onduidelijkheid over statuut van Deliveroo-koeriers

Maaltijdleverancier Deliveroo laat zijn koeriers werken onder een statuut waar ze geen aanspraak op kunnen maken, schrijft Le Soir vrijdag op basis van een brief van de FOD Financiën. Volgens de fiscus is het belastingstelsel van de deeleconomie niet van toepassing op de koeriers.


 • 24 Mei 2019 om 09:46

Nieuw leertraject stoomt jonge talenten klaar voor bouwsector

Bouwbedrijf DCA uit Beerse en de Turnhoutse scholen HT²O en PT²O hebben afgelopen week een charter ondertekend voor een vernieuwend onderwijsproject. Vijftig leerlingen krijgen vanaf volgend schooljaar de kans om kennis te maken met de bouwsector via stages, duaal leren, werfbezoeken en jobdagen.

 • 24 Mei 2019 om 09:46
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Antwerpen pioniert met ‘duale hogeschool’: 2/3 in de les, 1/3 op de werkvloer

De AP Hogeschool in Antwerpen start als eerste hogeschool in Vlaanderen met duaal leren: 2/3 van hun tijd zijn studenten in de les, 1/3 doen ze op de werkvloer van topbedrijven ervaring op. Voorlopig kunnen slechts een tiental studenten elektromechanica aan de slag in een proefproject. Maar bedrijven in de sectoren technologie en chemie vragen al jaren om studenten mee op te leiden.


 • 23 Mei 2019 om 11:47

Medialaan en De Persgroep Publishing heten voortaan DPG Media

Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan (VTM, Q-Music) en De Persgroep Publishing (Humo, Het Laatste Nieuws, De Morgen) samen vormen, heet voortaan DPG Media. Dat heeft Christian Van Thillo, ceo van De Persgroep, donderdag bekendgemaakt.


 • 23 Mei 2019 om 11:23

Investering in kerncentrales kost Electrabel meer dan ze opbrengt

Het langer openhouden van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 levert de uitbater Electrabel minder op dan gedacht. De investering kost 200 miljoen euro meer dan ze opbrengt, klinkt het donderdag in De Tijd.


 • 23 Mei 2019 om 07:36

Panasonic schort leveringen aan Huawei op

De Japanse elektronicagigant Panasonic heeft donderdag aangekondigd dat het de levering van sommige componenten aan de Chinese groep Huawei opschort. De maatregel is een gevolg van de beslissing van Washington om Huawei op een zwarte lijst te zetten omdat het bedrijf zich in opdracht van Peking schuldig zou maken aan spionage.


 • 23 Mei 2019 om 07:33

Nu ook op rechteroever nachtopening haven: “Zo verkleinen we files overdag”

De files verkleinen door meer trucks ’s nachts te laten rijden. Nadat bedrijven in de Waaslandhaven ermee begonnen waren, is het over twee weken de beurt aan containerterminals en -depots op de rechteroever. Maar transportfederaties vinden het systeem te duur.


 • 22 Mei 2019 om 14:57

Vakantiedagen weggeven aan collega’s? Dat doen we niet

Vakantiedagen opsparen of doorgeven aan je collega’s? Nog geen enkel bedrijf maakt gebruik van het systeem van loopbaansparen.


 • 22 Mei 2019 om 07:49

Startende bedrijfjes hebben bijna duizend vacatures

De 489 jonge bedrijfjes van het netwerk Start it @KBC zoeken 954 nieuwe werknemers. Maar weinig mensen weten dat, omdat de start-ups geen geld hebben om dure advertenties te plaatsen en te weinig bekend zijn.


 • 22 Mei 2019 om 05:00

Koopkracht gestegen voor wie werkt, maar gedaald voor gepensioneerden

Voor wie werkt is de koopkracht afgelopen jaren gestegen, maar langdurig werklozen en zeker gepensioneerden moeten het met veel minder doen, berekenden enkele Leuvense professoren voor VRT NWS. De laagste pensioenen gaan er zelfs op achteruit.


 • 21 Mei 2019 om 07:34

Verenigde Staten verlenen Huawei drie maanden uitstel van executie

De Verenigde Staten hebben maandag het verbod voor Amerikaanse techbedrijven om hun producten ter beschikking te stellen aan het Chinese Huawei opgeschort tot midden augustus. Een “tijdelijke licentie van 90 dagen” moet de Chinese groep en zijn Amerikaanse partners de tijd geven om zich aan te passen, aldus het Amerikaanse ministerie voor Handel.


 • 21 Mei 2019 om 07:29

Huurprijs stijgt met 2,2 tot 2,5% voor flat

Een groter aanbod van energiezuinige nieuwbouwappartementen heeft de huurprijzen in Vlaanderen vorig jaar met 2,2 à 2,5% doen stijgen.


 • 21 Mei 2019 om 03:00

Plots 30% minder winst voor Ryanair

Wat is er aan de hand met Ryanair? De prijsbreker in de luchtvaart heeft afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. De Ierse luchtvaartmaatschappij voelt de stevige concurrentie en overcapaciteit op de luchtvaartmarkt. Daardoor staan ticketprijzen onder druk. Ook viel de belangrijke paasperiode net buiten het boekjaar.


 • 20 Mei 2019 om 08:36

Google beperkt toegang van Huawei tot Android

Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt de zoekgigant. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf.


 • 20 Mei 2019 om 07:25

Chemie- en farmasector: aantal jobs stijgt al het vijfde jaar op rij

Meer dan 3.000 mensen hebben zondag een bezoek gebracht aan Janssen Pharmaceutica in Geel, dat 120 opstaande vacatures heeft. Sectorfederatie Essenscia Vlaanderen maakte van de open dag in de chemie - en farmasector gebruik om de jaarlijkse Jobbarometer voor te stellen. Dat is het resultaat van een bevraging bij meer dan honderd sectorbedrijven.


 • 19 Mei 2019 om 18:16

Van Moer klaar voor doorstart met probleemterminal: “Miljoen geïnvesteerd in geluidsarm werken”

Het was een absolute probleemterminal langs het Albertkanaal. Buren streden met succes tegen licht- en geluidsoverlast, tot de milieu-inspectie Antwerp East stillegde. De kaai werd daarna overgenomen door de transport- en logistiekgroep Van Moer, die hem nu heropstart na forse investeringen. De officiële voorstelling ging wel gepaard met een emotioneel zwaar moment.


 • 18 Mei 2019 om 14:00

Antwerpse bedrijven gaan in najaar op missie naar Ethiopië

Bedrijven als Ontex, H&M, Decathlon, Boortmalt en Philips doen al zaken in Ethiopië. Met een exploratiemissie wil Voka - KvK Mechelen-Kempen Antwerpse bedrijven met deze snel groeiende economie laten kennismaken. De missie onder leiding van gouverneur Cathy Berx staat gepland in het najaar.

 • 17 Mei 2019 om 10:28

Amazon neemt belang in Deliveroo

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in het Britse maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.


 • 17 Mei 2019 om 07:57
❌