[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Gazet van Antwerpen : Economie

Naamsverandering Delwaidedok: burgemeester De Wever wil nieuwe naam volgende week voorstellen

Het Antwerpse schepencollege verwijdert de naam Delwaidedok. Volgens burgemeester De Wever is het boek over de rol van oorlogsburgemeester Delwaide duidelijk. “Het is onmogelijk om tot een andere conclusie te komen dan het schrappen van de naam”, zegt De Wever.


 • 16 Februari 2019 om 02:00
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Grote rampoefening simuleert aanvaring met cruiseschip in Antwerpse haven

In het Albertdok van de haven van Antwerpen hebben meer dan 300 figuranten en hulpverleners vrijdag deelgenomen aan een rampoefening. Er werd een aanvaring gesimuleerd tussen een riviercruise en een cargoschip. De oefening is vlot verlopen.


 • 15 Februari 2019 om 16:22

“Groep gevallen als rij dominostenen”: 25 jobs op de tocht bij dak- en gevelwerker Baeck

Baeck Industriële Bekleding, een dak- en gevelwerker vlak bij het Antwerpse Havenhuis, is gisteren failliet verklaard. Daardoor dreigen 25 mensen hun job te verliezen.


 • 15 Februari 2019 om 15:31

Nog geen witte rook: waarom de arbeiders van Van Hool blijven staken

De directie van busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) heeft nog geen sluitend antwoord gevonden op de onvrede bij de arbeiders. Een groot aantal van hen staakt al sinds dinsdag. Vanaf volgende week leggen de verschillende afdelingen wellicht afwisselend het werk neer.


 • 15 Februari 2019 om 14:35

Antwerps schepencollege beslist om naam Delwaidedok nu al te veranderen

Het Antwerpse schepencollege beslist nu al de naam van het Delwaidedok te schrappen, na de onthullingen over oorlogsburgemeester Leo Delwaide in het boek ‘1942 - Het jaar van de stilte’ van historicus en UA-rector Herman Van Goethem. Het wacht het advies van een wetenschappelijk comité dan toch niet af, zoals het eerder had aangekondigd. Een nieuwe naam is er nog niet.


 • 15 Februari 2019 om 14:03

“Er zijn nog barrières voor Vlaams-Marokkaanse ondernemers”

In Antwerpen is de vzw Vlaamse Marokkaanse Zelfstandige Ondernemers (VMZO) opgericht, zeg maar een Vlaams-Marokkaanse versie van Voka of Unizo. “Een verlengstuk”, noemt de organisatie zichzelf, “want Marokkaanse Vlamingen vinden moeilijk de weg naar die bestaande structuren, maar hebben wel de behoefte om zich te verenigen.”


 • 15 Februari 2019 om 14:00

‘Dossierbeheerders zijn meer adviseur geworden’

Voor loonberekening en ondersteuning van de personeelsadministratie in al zijn facetten kunnen werkgevers een beroep doen op een sociaal secretariaat. Daar hebben ze het takenpakket, door de toenemende digitalisering, serieus zien veranderen met als gevolg dat er ook totaal andere profielen nodig zijn.

 • 15 Februari 2019 om 12:53

Voor of tegen een lage-emissiezone in de haven? “Moeilijk vol te houden met al die Oost-Europese chauffeurs”

Vlaanderen onderzoekt of een lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd kan worden in de Antwerpse haven. Dat blijkt uit het voorontwerp van voorkeursbesluit voor de havenuitbreiding dat donderdag werd voorgesteld in het Vlaams Parlement. “Laat maar komen” , zegt de Vlaamse transportsector. Werkgevers vragen grondig studiewerk en een duidelijke kosten-batenanalyse.


 • 15 Februari 2019 om 11:14

Wijnegemse tweelingzusjes (28) hebben wereldwijd succes met hun softdrink

De Wijnegemse tweelingzusjes Raissa en Joyce De Haas (28) zijn doorgestoten tot de top van de Engelse ondernemerswereld. Van hun softdrinks, die gemaakt zijn om met een scheut gin of whisky te consumeren en die hen tot in de Forbes-lijst 30 Under 30 hebben gebracht, zijn al meer dan tien miljoen flessen verkocht.


 • 15 Februari 2019 om 02:00

Vlaanderen overweegt lage-emissiezone en verplichte modal shift in Antwerpse haven

Vlaanderen bestudeert of er een lage-emissiezone (LEZ) kan worden ingevoerd in de Antwerpse haven. Dat blijkt uit het voorontwerp van voorkeursbesluit voor de havenuitbreiding dat donderdag werd voorgesteld in het Vlaams Parlement. Voor de invoering zouden Antwerpen, Beveren en Zwijndrecht akkoord moeten gaan.


 • 14 Februari 2019 om 17:55

Achterstand in Antwerpse haven is weer weggewerkt na nationale staking

Sinds woensdag middernacht is in de haven van Antwerpen quasi alle achterstand voor de scheepvaart weer weggewerkt. Dat laat het Havenbedrijf weten. Door de nationale staking lagen er woensdag op een bepaald moment dertig schepen te wachten om de haven binnen of buiten te varen.


 • 14 Februari 2019 om 11:08

Staking bij Van Hool gaat vandaag nog verder

Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) wordt ook vandaag nog gestaakt. De arbeiders legden er dinsdag, een dag voor de nationale staking van gisteren, het werk al neer. Ze staken omdat ze het niet eens zijn met de opslag van 1 euro per uur die alleen voor de dienst naverkoop geldt.


 • 14 Februari 2019 om 09:50

Cafés hebben baaldag: “Zo’n staking voelen wij keihard, en we hebben het al zo moeilijk”

Mensen die thuis werken en mensen die nergens geraken. Ook de cafébaas, die nóóit staakt, zag er de gevolgen van. Zelfs de drukke kroegen op de Antwerpse Groenplaats en Grote Markt zagen nauwelijks volk. “Normaal zijn we met vijf man personeel, met een staking altijd maar met twee.”


 • 13 Februari 2019 om 19:48

Sp.a wil een digitaal slot op containers uit Zuid-Amerika

De sp.a wil een digitaal slot op containers uit Zuid-Amerika die door de haven van Antwerpen komen. Dat heeft fractieleidster Yasmine Kherbache vanmiddag gezegd in de studio van ATV. Zo kan bij wijze van spreken elke millimeter afstand die de container aflegt, opgevolgd en getraceerd worden. Ideaal in de strijd tegen de cocaïnehandel. Ook op cybercriminaliteit, misdaad van achter de computer, moet hard worden ingezet, aldus Kherbache.


 • 13 Februari 2019 om 18:56

Nieuwe route van Waterbus over Albertkanaal plechtig ingevaren: “Verder schrijven aan succesverhaal”

De nieuwe oostelijke route van de Waterbus, op het Albertkanaal, werd woensdagvoormiddag plechtig ingevaren. Vanaf maandag 18 februari houdt de Waterbus om het half uur halt op de volgende locaties: Antwerpen, Merksem, Deurne, Schoten en Wijnegem. Wie de nieuwe, derde, verbinding maandag al meteen komt uitproberen, krijgt een gratis goodiebag.


 • 13 Februari 2019 om 14:11

Bijna 300 kilogram cocaïne onderschept in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven werd 273 kilogram cocaïne onderschept. Dat laat het Antwerpse parket weten. De drugs zaten verstopt in een container van een schip dat vanuit Suriname kwam.


 • 13 Februari 2019 om 09:23

Grote bedrijven in Antwerpen volledig dicht

Volgens de socialistische vakbond ABVV wordt de stakingsoproep in heel wat grote bedrijven in de provincie Antwerpen massaal opgevolgd. Bij Atlas Copco en Coca-Cola in Wilrijk en bij Agfa in Mortsel zou er niet worden gewerkt. “Er staan wel stakersposten, maar die zijn eigenlijk puur symbolisch.”


 • 13 Februari 2019 om 07:49

Vrijdag rampoefening op cruiseschip in Albertdok

Het Albertdok in de haven is vrijdag het decor van een grote rampoefening. Honderd figuranten en hulpverleners nemen die dag deel aan een rampensimulatie op een riviercruiseschip.


 • 13 Februari 2019 om 02:00

“Stakingsposten aan honderden bedrijven in Antwerpen”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront verwacht dat de stakingsoproep in Antwerpen massaal opgevolgd zal worden. “Dagelijkse signalen van de basis laten ons toe om dit vandaag al met zekerheid te stellen.”


 • 12 Februari 2019 om 19:06

Greenyard-oprichter Deprez moet stap opzijzetten

De Nederlander Marc Zwaaneveld wordt co-ceo van de fruit- en groentemultinational Greenyard. Hij moet het bedrijf met hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver door de schuldencrisis loodsen. Zwaaneveld wordt co-ceo naast controlerend aandeelhouder Hein Deprez. Dat schrijft onze zusterkrant De Standaard.


 • 12 Februari 2019 om 19:00
❌