[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Liers onderzoekscentrum voor de diamant krijgt geen geld meer

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, stopt vanaf volgend jaar met de financiering van het Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoekscentrum voor Diamant (WTOCD) in Lier. Daardoor heeft dat centrum geen enkele geldschieter meer.


 • 20 Juli 2019 om 05:00

Autoverkopers zwaaien met kortingen tot 40% omdat normen strenger worden

Veel autoverkopers bieden deze zomer grote kortingen aan op stockwagens, omdat de uitstoot van schadelijke stoffen van die wagens nog volgens de oude normen is gemeten. Vanaf 1 september gelden strengere normen en mogen veel oude stockwagens niet meer worden ingeschreven.


 • 20 Juli 2019 om 05:00

Eerste elektrotechnici studeren af via duaal leren

In primeur hebben leerlingen van het zevende jaar Elektrotechnicus van Sint Jozef Geel-Kogeka afgelopen week hun diploma secundair onderwijs via duaal leren in ontvangst mogen nemen. Ze behoren tot een van de eerste lichtingen in Vlaanderen die zo’n diploma krijgen. Op dit moment volgen 1.100 leerlingen in Vlaanderen een traject duaal leren.

 • 19 Juli 2019 om 08:39

Krapte op arbeidsmarkt doet maatwerkbedrijven sterk groeien

Het Merksemse maatwerkbedrijf Werminval heeft deze maand zijn vijfhonderdste werknemer aangeworven. Sinds 2015 zijn er 72 mensen bijgekomen, en het bedrijf heeft nog veel meer jobs in de aanbieding.


 • 18 Juli 2019 om 19:00

Bouwheer Oosterweel geeft gehoor aan oproep VDAB: 1 miljoen euro om werklozen op te leiden voor job in bouw

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, trekt 1 miljoen euro uit om opleidingen en stages in de bouwsector te organiseren. Daardoor krijgen ook laaggeschoolden de kans om mee te werken aan ‘de werf van de eeuw’.


 • 17 Juli 2019 om 19:30

VDAB-kantoren Mechelen en Herentals verhuizen naar gebouwen vlak bij station

VDAB verhuist zijn kantoren in Mechelen en Herentals naar een plaats vlak bij de respectieve stations. “We willen onze zichtbaarheid vergroten”, zegt VDAB-directeur Bjorn Cuyt.


 • 17 Juli 2019 om 05:00

VDAB: “Geef Antwerpse werklozen een job bij Oosterweel”

“Het zou een enorme misser zijn als we Oosterweel niet gebruiken om de bijna 11.000 Antwerpenaren die al lang werkloos zijn, aan een goede job te helpen”, zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB in de provincie Antwerpen. En dan heeft hij het alleen nog maar over de werklozen in de stád Antwerpen.


 • 17 Juli 2019 om 05:00

Nog geen enkel medicijn verkocht, en toch is Galapagos al 8 miljard waard

Het Mechelse biotechnologiebedrijf Galapagos is na een lucratieve deal met het bedrijf Gilead 8 miljard euro waard op de beurs. Nochtans komt het eerste product van Galapagos pas volgend jaar in de apotheek te liggen.


 • 15 Juli 2019 om 19:00

Amerikaans bedrijf wil 80 jobs creëren bij aluminiumfabriek Aleris

Het Amerikaanse bedrijf Novelis wil 92 miljoen dollar (81,6 miljoen euro) investeren en zo’n tachtig jobs creëren in aluminiumfabriek Aleris in Duffel. Als het van de Europese, Amerikaanse en Chinese mededingingsautoriteiten de toestemming krijgt om Aleris over te nemen, tenminste.


 • 15 Juli 2019 om 18:45

‘Privacyconsulent is geëvolueerd naar een meer technisch profiel’

Als het gaat over nieuwe beroepen, duikt in de lijstjes vaak de job van privacyconsulent op. De Europese verordening op gegevensbescherming (GDPR) die in mei vorig jaar van kracht werd, is daar niet vreemd aan. Hadden de taken van de privacyconsulent aanvankelijk vooral een juridisch karakter, dan zijn ze intussen wel meer verschoven naar de operationele kant van de zaak.

 • 15 Juli 2019 om 08:54

Illegaal gekapt hout uit Afrika onderschept in Antwerpse haven

Een Chinees bedrijf dat verdacht wordt van illegale houtkap, zou vier jaar lang hout uit het Afrikaanse land Gabon via de haven van Antwerpen België hebben ingevoerd. De FOD Leefmilieu onderzoekt de zaak.


 • 13 Juli 2019 om 05:00

Kempens bedrijf bouwt zelf school om technici op te leiden

Het Kempense bedrijf Geysen heeft 75 vacatures voor technici. Omdat die nauwelijks te vinden zijn, opent Geysen in oktober op zijn site in Westerlo een praktijkgericht centrum waar het zelf mensen opleidt.


 • 13 Juli 2019 om 05:00

Weg en spoor slaan handen in elkaar: 150 miljoen nodig om 750.000 trucks van de baan te halen

Lange tijd waren de weg en het spoor echte concurrenten als het om vrachtvervoer gaat. Nu de files almaar toenemen, willen beide sectoren beter samenwerken. Dankzij een vijfjarenplan van 30 miljoen euro per jaar, te betalen door de schatkist, kunnen 750.000 trucks van de weg. Vooral Antwerpen zou winnen.


 • 12 Juli 2019 om 19:30

INTERVIEW. Vic Swerts (79) over zijn geesteskind: “Ik wil Soudal niet verkopen. Wat zou ik met dat geld moeten doen?”

Vic Swerts (79), de oprichter en enige eigenaar van lijm- en siliconenfabrikant Soudal uit Turnhout, heeft het druk. Vorige week zat hij in India, deze week in Zuid-Korea en op de Vlaamse feestdag moest hij per ongeluk twéé prijzen in ontvangst nemen. Intussen heeft zijn bedrijf net een recordomzet en een recordwinst geboekt en verkoopt Soudal zijn producten aan een recordaantal van 139 landen. Aan levenslust en motivatie heeft de bijna-tachtiger geen gebrek. “Ik zou graag 120 jaar worden”, zegt de Kempenaar.


 • 13 Juli 2019 om 07:30

Een op drie studenten doet vakantiejob in lijn met studies

Nu de vakantie begonnen is, klimmen de studentenjobs weer naar een hoogtepunt. Naar schatting gaat deze zomer meer dan een half miljoen jobstudenten aan de slag. Dat is een recordaantal. Uit cijfers van studentenuitzendkantoor Deltaworx uit Antwerpen blijkt bovendien dat een op de drie studenten een job uitoefent in lijn met zijn of haar studies.

 • 12 Juli 2019 om 09:59

“Intertoys verkoopt acht grote winkels aan Belgische Toychamp”

De Nederlandse speelgoedketen Intertoys staat op het punt om acht grote speelgoedwinkels te verkopen aan het Belgische Toychamp. Dat zeggen ingewijden tegen de Nederlandse krant De Telegraaf. Het gaat om voormalige Toys ‘R’ Us-winkels die zich aan de randen van steden bevinden. Intertoys zou vooral door willen gaan met de winkels die in de stadscentra zijn gevestigd.


 • 11 Juli 2019 om 08:31

Van Hool bouwt meer bussen in Skopje dan in Lier

Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier) produceerde in 2018 voor het eerst meer bussen in Macedonië dan in België. “Een verrassing is het niet”, zegt hoofdafgevaardigde David Scheveneels van ABVV. Die kentering zat er immers al een tijd aan te komen. “We zijn sowieso waakzaam.”


 • 10 Juli 2019 om 20:57

Ruim 260.000 euro terugbetaald aan bedrijven die gecombineerd vervoer kiezen

De Vlaamse overheid heeft in het aanslagjaar 2018 voor 262.411 euro aan verkeersbelasting terugbetaald aan bedrijven die hun vracht vervoerden via de weg in combinatie met het water of het spoor. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor.


 • 11 Juli 2019 om 08:06

18.000 jobs weg, maar toplui Deutsche Bank deden zichzelf 52 miljoen cadeau

Onlangs kondigde Deutsche Bank nog een reorganisatie aan waarbij liefst 18.000 jobs verdwijnen. Dat weerhield vertrekkende toplui er niet van zichzelf een gouden parachute te geven.


 • 11 Juli 2019 om 03:00

Trafiek naar Verre Oosten stuwt Antwerpse haven opnieuw naar record

Het afgelopen half jaar heeft de Antwerpse haven 119,6 miljoen ton aan goederen behandeld, een kleine procent meer dan het jaar voordien. Dat is opnieuw een absoluut record. Er waren pieken in de trafiek van containers en droog massagoed. Het arbeidsintensieve stukgoed en vloeibare bulk gingen in het rood.


 • 10 Juli 2019 om 19:27
❌