[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Huiszoeking bij baggerbedrijf DEME in Zwijndrecht

Het gerecht is vandaag, woensdag, binnengevallen op het hoofdkantoor van baggerbedrijf DEME in Zwijndrecht. Speurders namen onder andere computers mee.


 • 21 Maart 2018 om 19:55

Europees groen licht voor overname Monsanto door Bayer

De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemieureus Bayer. Om aan de concurrentiebezwaren van de Commissie tegemoet te komen, moet de nieuwe groep wel voor meer dan zes miljard euro onderdelen afstoten.


 • 21 Maart 2018 om 11:49
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Ford trekt zich verder terug uit Europa

Autobouwer Ford wil een grote versnellingsbakfabriek in Frankrijk verkopen. Daarmee zet het Amerikaanse bedrijf de jarenlange terugtrekbeweging uit Europa door, zo meldt het financiële persagentschap Bloomberg dinsdag.


 • 20 Maart 2018 om 17:11

McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons land

McDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in België. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald’s in België.


 • 20 Maart 2018 om 12:42

Bedrijf Harvey Weinstein failliet

Filmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.


 • 20 Maart 2018 om 06:13

VDAB werft vooral vrouwen aan (en 50-plussers ook welkom): “We hebben een voorbeeldfunctie”

Van alle nieuwe mensen die VDAB in 2017 heeft aangeworven, is bijna acht op de tien vrouw. Meer dan een derde van alle nieuwe personeelsleden is ouder dan vijftig. “Wij geven het goede voorbeeld”, zegt woordvoerster Shaireen Aftab.


 • 20 Maart 2018 om 02:00

Baas DP World Rob Harrison Maritieme Man van het Jaar

Rob Harrison, algemeen directeur van DP World Antwerp, wordt de Maritieme Man van 2018. De Zuid-Afrikaan krijgt die prestigieuze onderscheiding voor een aanzienlijke bijdrage tot een verhoogde service in de haven van Antwerpen.


 • 20 Maart 2018 om 02:00

Zoon Will Smith is fan van Antwerps bedrijf: “Zeg dat ze me bellen”

EcoBirdy, een jong Antwerps bedrijf dat plastic speelgoed recycleert tot kindermeubelen, kreeg afgelopen weekend een boost van jewelste. Acteur en rapper Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, liet namelijk weten fan te zijn van het bedrijf. Hij deed dat op Instagram en bereikte met die boodschap maar liefst acht miljoen fans. ‘Volg dit bedrijf als je vertrouwen hebt in de toekomst’, postte Smith. Om te vervolgen met ‘Spam hen en zeg dat ze me bellen.’


 • 19 Maart 2018 om 21:24

VLM Airlines start vluchten naar Birmingham volgende week op

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat op maandag 26 maart van start met de al langer aangekondigde verbinding tussen Antwerpen en de Engelse stad Birmingham. Ook verdubbelt het aantal vluchten op de route Antwerpen-München. Met deze wijzigingen zit het vluchtprogramma vol, zegt een woordvoerder.


 • 19 Maart 2018 om 17:04

Facebook-aandeel krijgt zware klappen na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevens

Het aandeel van Facebook heeft een stevige klap gekregen op de beurs, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.


 • 19 Maart 2018 om 17:00

Belg gaat luchthaven van Keulen/Bonn leiden

De Belgische luchtvaartingenieur Johan Vanneste, nu nog topman bij de luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, neemt ten laatste op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat meldt de Duitse luchthaven maandag.


 • 19 Maart 2018 om 16:19

Consumentenvertrouwen herstelt van Carrefour-dipje

Het vertrouwen van de consument in winkelketen Carrefour heeft zich in maart hersteld. Het tikje dat het vertrouwen in februari had gekregen, werd toegeschreven aan de aangekondigde herstructurering bij het grootwarenhuis. Daardoor staan er in België ruim 1.200 jobs op de helling. Dat meldt de Nationale Bank maandag.


 • 19 Maart 2018 om 15:33

Kwart van personeel Peeters OIW legt het werk neer

Bij het industrieel reinigingsbedrijf Peeters O. I.W. in Herentals heeft een kwart van het personeel het werk vanochtend spontaan neergelegd. Er stond een piket voor poort en er werd een vuurtje gestookt.

 • 19 Maart 2018 om 11:06

Is het interessant om uw bedrijfswagen weg te doen? Dit zijn de opties

Na vier jaar discussiëren heeft de regering een akkoord bereikt over het mobiliteitsbudget: in plaats van een bedrijfswagen krijgen werknemers een budget dat ze vrij kunnen besteden aan mobiliteit. In de hoop de files te verminderen en de luchtvervuiling tegen te gaan. Maar of dat nu zo interessant is en welke je dan het best kiest, zijn complexe vragen.


 • 18 Maart 2018 om 02:00

Aan boord van de graanzuiger: unieke kans om maritiem erfgoed in actie te zien

De 30 meter hoge graanzuiger 19 ontving deze voormiddag de eerste kijklustigen. Het stukje maritiem erfgoed, dat gebouwd is voor overslag naar binnenschepen, is recent overgebracht van Rotterdam naar Antwerpen. Hij ligt nu gratis te kijk aan het Bonapartedok. De ‘19’ is de enige nog werkende graanzuiger ter wereld. Ooit functioneerden er honderden van deze machines.


 • 17 Maart 2018 om 15:08

Primeur: luxueus cruiseschip wordt volgend jaar in Antwerpen gedoopt

Het nieuwste cruiseschip van rederij Hapag Lloyd, de Hanseatic Inspiration, wordt op 13 oktober 2019 gedoopt in Antwerpen. Dat maakte Karl J. Pojer, ceo van Hapag Lloyd cruises vandaag bekend. Het is een primeur voor de Scheldestad. Deze doop en aansluitend maidentrip is een prestigezaak voor Antwerpen, maar levert ook toeristische opbrengsten op.


 • 17 Maart 2018 om 13:08

Agfa Gevaert en Oiltanking nieuwkomers op jobevent We Are Chemistry

We Are Chemistry, het jaarlijks jobevent voor de chemie, kunststoffen en life sciences, legt deze editie de nadruk op de alomtegenwoordigheid van deze sector in het dagelijks leven. Veel meer dan vaak wordt vermoed. De job- en carrièremogelijkheden zijn dan ook veel breder dan vaak gedacht.

 • 17 Maart 2018 om 09:35

Bankkosten 80 procent gestegen in 20 jaar

De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen. Tussen 1998 en 2017 namen de kosten met 80 procent toe, terwijl de inflatie in diezelfde periode met 46 procent klom. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie, waarover De Tijd zaterdag bericht.


 • 17 Maart 2018 om 07:50

Dit stukje maritiem erfgoed kan u komend weekend bezoeken op het Eilandje: “De 19 is de enige graanzuiger ter wereld”

Met een monotoon, onafgebroken gedreun was de historische graanzuiger ‘19’ vrijdagochtend in het Antwerpse Napoleondok, in de schaduw van het MAS, aan het proefdraaien. Het hele weekend is deze reuzenmeccano – een Antwerps maritiem erfstuk – immers niet alleen voor het publiek toegankelijk maar zal hij ook nog eens werken. Wij gingen alvast een kijkje nemen.


 • 16 Maart 2018 om 15:51

Dit stukje maritiem erfgoed kan u komend weekend bezoeken op het Eilandje: “De 19 is de enige graanzuiger ter wereld”

Met een monotoon, onafgebroken gedreun was de historische graanzuiger ‘19’ vrijdagochtend in het Antwerpse Napoleondok, in de schaduw van het MAS, aan het proefdraaien. Het hele weekend is deze reuzenmeccano – een Antwerps maritiem erfstuk – immers niet alleen voor het publiek toegankelijk maar zal hij ook nog eens werken. Wij gingen alvast een kijkje nemen.


 • 16 Maart 2018 om 15:49
❌