[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Incassokantoor bestookt klanten failliet 3Suisses: Kris Peeters opent onderzoek

Klanten met achterstallige facturen bij het failliete 3Suisses moeten bovenop hun schuld ook een administratiekost betalen van maar liefst 100 euro. Minister van Economie Kris Peeters laat onderzoeken of dat wel koosjer is en waarom er nog heel wat andere klachten zijn. Volgens de curator valt het allemaal mee.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Autodeler Bolides lijdt aanzienlijke verliezen: “We willen bedrijven hun voertuigen laten delen”

Autodelen voor klanten die meer luxe willen, met wagens die openen via de smartphone. Aanslaan deed het niet, en dus zet Bolides nu volop in om bedrijven wagens te doen delen, met hun elektronische autosleutel.


 • 22 Augustus 2018 om 00:57
Gisteren — 21 Augustus 2018Gazet van Antwerpen : Economie

Carole Lamarque nieuwe bestuurder Havenbedrijf: “Ik ben hier erg trots op”

Met haar kantoor aan het stadspark en haar woning op het Eilandje kent marketeer Carole Lamarque (45) Antwerpen als haar broekzak. De haven moet ze nog leren kennen, iets waar ze als kersvers bestuurder van het Havenbedrijf nu volop aan werkt.


 • 21 Augustus 2018 om 08:34

Vijf keer meer meldingen van fraude met bitcoins

Sinds er begin juni een campagne is opgestart om te waarschuwen voor fraude met bitcoins, is het aantal meldingen de hoogte ingeschoten. Zowel het aantal beleggers dat zich liet oplichten als het verduisterde bedrag ligt nu vijf keer hoger dan in de eerste maanden van het jaar. En zelfs dat is nog maar een topje van de ijsberg.


 • 21 Augustus 2018 om 04:00

Schippers met de handen in het haar over uiterst lage waterstanden

Vorige week bleek dat een binnenschipper mogelijk nog tot midden september zal vastzitten aan een sluis in het Nederlandse Deventer. Ook de Rijn dreigt door de aanhoudende droogte een zorgenkindje te worden, ook voor de binnenvaart vanuit Antwerpen.


 • 21 Augustus 2018 om 04:00
OuderGazet van Antwerpen : Economie

Kan Musk zijn rekeningen nog wel betalen? “Leveranciers Tesla maken zich zorgen”

De leveranciers van elektrische autobouwer Tesla maken zich zorgen of het bedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’ maandag op basis van een enquête onder de bedrijven die zaken doen met het Amerikaanse merk. Van de 22 respondenten gaven 18 bedrijven aan Tesla te zien als “financieel risico”.


 • 20 Augustus 2018 om 22:55

Brug over Zandvlietsluis buiten dienst door brand, scheepvaartverkeer omgeleid

Door een brand in de sturingskamer van de Frederik Hendrikbrug in het Antwerpse havengebied, kan de brug voorlopig niet worden bediend. De brug loopt over het westelijke hoofd van de Zandvlietsluis. Ook die is voorlopig buiten gebruik. Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid.


 • 20 Augustus 2018 om 16:26

Blauwhelmen zijn verzot op Manna-saus, Antwerps bedrijf denkt aan nieuwe fabriek

Manna werd genomineerd voor de Leeuw van de Export en haalde een belangrijk contract binnen bij de Verenigde Naties. “De frietjes van de blauwhelmen in Afrika smaken nu nog beter dankzij onze mayonaise”, lachen CEO Sylvie Van den Broeck en commercieel directeur Hans Van de Venster.


 • 19 Augustus 2018 om 01:00

Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid

De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor’s (S&P) en Moody’s hebben vrijdagnacht hun rating van Turkije verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing, maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira “ontoereikend” zijn.


 • 18 Augustus 2018 om 08:02

Dochter Coucke (11) heeft eigen zaak: “Winkeltje spelen, dat zit in mijn genen”

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook in het gezin van flamboyant topondernemer Marc Coucke. Jongste dochter Alysée (11) heeft samen met haar vriendinnetjes Madeleine en Josephine een onlineboetiek opgericht, waar ze kleine, zelfgemaakte juweeltjes verkoopt. “Papa helpt ons, en heeft ons al veel raad gegeven.”


 • 17 Augustus 2018 om 10:00

Zo ziet de haven eruit in Lego (en jouw tiener kan eraan mee bouwen)

Met Lego spelen en tegelijk bijleren over programmeren, elektronica en de Antwerpse haven? Vanaf volgend jaar kan het in het provinciale Havencentrum in Lillo. Daar wordt volop gewerkt aan een ‘Antwerpse haven’ in Legoblokjes, meer concreet, het bouwsysteem ‘Lego Mindstorms EV3’.


 • 17 Augustus 2018 om 18:45

Elon Musk geeft emotioneel interview over privéleven: “Ik werk 120 uur per week, maar het ergste moet nog komen”

Zelden was Elon Musk zo openhartig als in een interview met de krant The New York Times. De Tesla-topman heeft het over het zwaarste en meest pijnlijke jaar uit zijn hele carrière. “Het was ondraaglijk. En het ergste moet nog komen. Er komen vrienden bij me langs die heel erg bezorgd om me zijn.” Dat hij 120 uur per week werkt, de slaap niet kan vatten zonder slaapmiddel en nogal wat opmerkelijke tweets uitstuurde de laatste weken, hebben daar vast iets mee te maken.


 • 17 Augustus 2018 om 14:37

Scheepvaarttycoon Marc Saverys laat roer over aan oudste zoon

Alexander Saverys (40), zoon van scheepvaarttycoon Marc Saverys, is begonnen als gedelegeerd bestuurder van Saverco, een holding met daarin heel wat scheepvaartactiviteiten, zoals de Antwerpse rederij CMB. Dat meldt De Tijd.


 • 17 Augustus 2018 om 03:00

EU-Commissie ziet na brexit bijzondere rol weggelegd voor haven van Antwerpen

Als het van de Europese Commissie afhangt, krijgen de havens van Antwerpen en Zeebrugge, en van Rotterdam in Nederland, na de brexit een bijzondere rol toegekend in de verdere ontwikkeling van het trans-Europees vervoersnetwerk. Frankrijk loopt echter storm tegen het Commissievoorstel.


 • 16 Augustus 2018 om 16:41

Belgische bedrijven geteisterd door onveilige mails

Tot 85 procent van het mailverkeer bij Belgische kmo’s is ongewenst of schadelijk voor het bedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mechelse internetbeveiligingsbedrijf AXS Guard bij 500 Belgische kmo’s, waarover De Tijd bericht.


 • 16 Augustus 2018 om 06:32

Multinationals halen miljarden euro’s weg uit België

De grote multinationals hebben de voorbije twee jaar 62 miljard euro weggehaald uit hun Belgische financieringscentra. Dat blijkt uit de recentste jaarrekeningen van de grootste 17 financieringscentra van multinationals in België, schrijft De Tijd donderdag. De Duitse chemiereus BASF kondigde bovendien aan dat hij zijn treasury center in het najaar verhuist naar Ierland, wat de teller doet oplopen tot boven 78 miljard euro. Zeven van de 17 financieringscentra zijn zelfs volledig stopgezet.


 • 16 Augustus 2018 om 06:30

STANDPUNT. De haven heeft een reputatie om hoog te houden

Het was voor veel Antwerpenaren even schrikken zondagmorgen. Wat zaterdagavond nog een relatief kleine brand in een havenloods leek te zijn, bleek zondagmorgen een hardnekkig smeulend vuur in een loods met 5.000 ton nikkelsulfide. Die stof kan in reactie met water of zuurstof een ernstige bedreiging voor de gezondheid vormen. Gelukkig is er op geen enkel moment een reëel gevaar geweest voor de Antwerpse bevolking. De veiligheidsplannen hebben gewerkt. De brandweer heeft uitstekend werk geleverd. Al bewijst het incident ook hoe belangrijk het is om in de veiligheid van de haven te blijven investeren.


 • 13 Augustus 2018 om 03:00

Havenbrand onder controle: brandweer bleef hele nacht waakzaam

De brandweer heeft de smeulbrand bij Antwerp Bulk Terminal in de Antwerpse haven onder controle. De eerder ingestelde evacuatiezone wordt nu terug vrijgegeven voor bedrijven en verkeer. Er kan lokaal nog geurhinder zijn, maar er is geen enkel gezondheidsrisico, laat de stad weten. De gemeentelijke rampenfase wordt stopgezet. De brandweer bleef zondagnacht nog met 1 ploeg ter plaatse.


 • 13 Augustus 2018 om 06:14

Brand bij Antwerp Bulk Terminal

Bij Antwerp Bulk Terminal aan het Leopolddok in de haven is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een lading van vijfhonderd ton koperoxide. De brandweer is ter plaatse om te blussen.


 • 11 Augustus 2018 om 13:09
❌