[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Antwerpen

De Backer: “Al goed 14 miljoen chirurgische maskers verdeeld”

De afgelopen dagen heeft ons land nog eens ruim 17 miljoen extra chirurgische maskers besteld. Dat brengt het totaal aantal bestelde chirurgische maskers op meer dan 130 miljoen maskers, waarvan er goed 27 miljoen zijn geleverd. Al ruim 14 miljoen van die maskers zijn al verdeeld naar ziekenhuizen, ambulancediensten, thuisverpleegkundigen... Dat meldt bevoegd minister Philippe De Backer vrijdagavond in een nieuwe update. “Ik ben bijzonder tevreden met deze cijfers”, zegt De Backer. “Ze tonen dat we resultaten boeken.”


 • 17 April 2020 om 23:29

Jambon: “Keer terug naar huis wanneer er te veel mensen aanschuiven aan tuincentrum”

In een filmpje dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op zijn facebookpagina plaatste, roept hij Vlamingen op om dit weekend niet massaal af te zakken naar doe-het-zelfzaken. Ook slaat hij mea culpa voor politieke fouten.


 • 17 April 2020 om 23:22

N-VA gaat volmachten voor Wilmès niet verlengen

N-VA is niet van plan de volmachten voor de regering-Wilmes straks te verlengen. Dat heeft fractieleider Peter De Roover vrijdagavond gezegd in De Afspraak. “Als men straks niet met heel duidelijke maatregelen komt, zie ik geen reden om dat te verlengen”, zei De Roover.


 • 17 April 2020 om 23:14

Ereburgemeester Marcel Hendrickx in ziekenhuis: “Ik ben nog niet dood”

Ereburgemeester Marcel Hendrickx (84) is opgenomen in het ziekenhuis, maar hij belde ons zelf op om iedereen gerust te stellen: “Ik ben nog niet dood.” Hendrickx testte negatief op het coronavirus.


 • 17 April 2020 om 22:10

Nu meer dodelijke slachtoffers in rusthuizen dan in ziekenhuizen door corona

Er zijn nu in totaal meer mensen aan het coronavirus overleden in de Belgische rusthuizen dan in de ziekenhuizen, zo blijkt uit de jongste cijfers. Experts waarschuwen dat de toestand in onze woon-zorgcentra “zeer zwaar” blijft.


 • 17 April 2020 om 21:35

Jonge reebok sterft na aanval door Duitse herder

Ingrid Van Uffelen en natuurgids Steven Coppens smeken alle hondeneigenaars om hun dier aan de leiband te houden. Vrijdag stierf een jonge reebok na een aanval door een loslopende Duitse herder in Halle. Elk jaar sneuvelen meerdere reetjes op deze manier in de Zoerselse bossen.


 • 17 April 2020 om 21:27

Jongste dochter van Felix Timmermans overleden

In een woonzorgcentrum in Assebroek (Brugge) is donderdagnacht Tonet Timmermans (93) overleden.


 • 17 April 2020 om 21:02

Hevige brand in garage: rookpluim van ver zichtbaar

Het heeft vrijdagavond hevig gebrand in een garage in de Stenenmolenstraat in Mechelen. Een geparkeerde auto ging in vlammen op.


 • 17 April 2020 om 20:51

LIVE. CORONAVIRUS IN DE SPORT. Volg hier alle actua!

De sport over de ganse wereld is in de ban van het coronavirus. De ene maatregel na de andere wordt doorgevoerd, terwijl de topsporters zich nuttig proberen bezighouden. Wij bundelen hier voor u alle nieuws.


 • 17 April 2020 om 20:14

Hulpverleners en gemeentemedewerkers houden serenade voor ziekenhuis

Diverse hulpverleners en gemeentemedewerkers hebben vrijdagmiddag in Mol een serenade met sirenes en getoeter gehouden voor het Heilig Hartziekenhuis. En het ziekenhuis van Geel kreeg een muzikaal eerbetoon van twee artsen. De acties steunen de ziekenhuismedewerkers en patiënten.


 • 17 April 2020 om 20:04

Vogelnest vermoedelijk oorzaak van brand in Sinaai

In de Hellestraat in Sinaai heeft vrijdagmiddag en korte maar hevige brand gewoed, in de achterbouw van een woning. Het was een overbuur die toevallig zag hoe vogels nesten aan het maken waren in de schouw.


 • 17 April 2020 om 19:51

Voor het eerst sinds 1948 geen Vredefeesten in de ballonstad

De Vredefeesten en Villa Pace van begin september gaan dit jaar niet door. De stad Sint-Niklaas annuleert alle grote evenementen sowieso tot en met eind augustus, en gaat dus zelfs nog een stap verder.


 • 17 April 2020 om 19:47

Wachtrij van bijna halve kilometer voor containerpark in Zoersel zorgt voor commotie

De wachtrijen aan het recyclagepark in Zoersel zijn de voorbije dagen uit de hand gelopen. Er stond vrijdag een rij van vierhonderd meter lang. Ook in Schilde en Ranst was het de voorbije dagen zeer druk tot “niet te doen”. Igean evalueert volgende week de toestand.


 • 17 April 2020 om 19:35

Professor roept op: “Leerkrachten met symptomen testen als scholen opengaan”

Als de scholen weer opengaan, zullen de leerkrachten met symptomen getest moeten worden. “Als ze positief testen, blijven ze veertien dagen thuis in quarantaine. Alle leerlingen testen is niet realistisch”, zegt microbioloog professor Herman Goossens.


 • 17 April 2020 om 19:30

Sierteelt eindelijk terug aan het werk: “Grote schade gelukkig uitgebleven”

Gert Hillen kan opgelucht ademhalen: hij kan weer bloemen leveren aan tuincentra, nu die opnieuw mogen openen. De belangrijkste periode voor de sierteelt komt eraan, dus de verliezen hadden veel dramatischer kunnen zijn. Zijn tijdelijke actie met een afhaalpunt werd een succes, maar nu is het terug tijd voor het echte werk.


 • 17 April 2020 om 19:00

Verbouwing Sportpaleis uitgesteld: “Geen inkomsten, dus ook geen uitgaven”

Geen festivals en ook geen concerten. Tot 31 augustus. En het kloppende muziekhart van onze stad – het Sportpaleis – ligt er nu al meer dan een maand verlaten bij. “Dit is bikkelhard”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group. “Gelukkig zijn we altijd een voorzichtig management geweest. Dus ook nu: geen inkomsten, dan ook geen uitgaven.” De geplande verbouwing van het backstagegedeelte van het Sportpaleis is voorlopig van tafel geveegd.


 • 17 April 2020 om 19:00

Wijnegemnaar gebruikt stroom van elektrische laadpaal om hemden te strijken

Rudy Van Harneveldt trok vrijdag de aandacht van de hele buurt toen hij zijn strijkijzer aansloot op de laadpaal voor elektrische wagens op de Oude Turnhoutsebaan, beneden aan de banaanbrug. Het blijkt om een ludieke protestactie te gaan.


 • 17 April 2020 om 19:00

Woonzorgcentrum maakt bezoek mogelijk met hoogtewerkers: “Meerdere traantjes weggepinkt”

Bezoek in het woonzorgcentrum: het was de afgelopen week een van dé meestbesproken items. Eerst mocht het wel, dan mocht het weer niet. Wzc Koala aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne heeft er iets op gevonden: met drie grote hoogtewerkers brachten ze vrijdag de bezoekers tot bij het raam van hun familieleden. Een pilootproject, en meteen een gigantisch succes. De reacties zijn unaniem positief. “Een paar minuten persoonlijk contact, meer moet dat niet zijn. Ik kan er weer helemaal tegen.”


 • 17 April 2020 om 19:00

Stad roept moslims op om afstandsregels te respecteren tijdens ramadan

Alle moslimverenigingen in Antwerpen krijgen een brief én een mail van het Antwerpse stadsbestuur, met de vraag om de ramadan ordelijk en volgens de afstandsregels van de coronamaatregelen te laten verlopen. De moskeeën blijven gesloten, de iftar om de vasten te verbreken mag enkel met het gezin. De stad gaat de moslims wel helpen om files te voorkomen aan winkels.


 • 17 April 2020 om 18:58

Huizen kopen en verkopen in tijden van corona: via Whatsapp

De vastgoedmarkt blijft in coronatijden niet bij de pakken zitten. Al is het vandaag niet gemakkelijk om je woning te verkopen. Toch kan het allemaal digitaal. Vastgoedexpert immo IQ heeft een eerste klant die haar woning via een Whatsapp-video heeft kunnen tonen, en met succes. De woning is ondertussen verkocht.


 • 17 April 2020 om 18:53
❌