[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Antwerpen

Verkeershinder door nieuw technisch defect in Kennedytunnel

Door een technisch defect in de Kennedytunnel werd de linker- en middenrijstrook richting Gent vanochtend enkele uren afgesloten. Al omstreeks 5 uur vertraagde het verkeer, momenteel is het nog steeds een uur aanschuiven: zowel vanuit Merksem op de E17 als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag. De Liefkenshoektunnel richting Gent is tolvrij gemaakt.


 • 25 Mei 2018 om 06:20
Gisteren — 24 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Antwerpen

Stadsfeestzaal verwelkomt schoenenzaak Manfield

Het Nederlandse schoenenmerk Manfield opent een eerste winkel in België. Dat doet het in de Stadsfeestzaal in Antwerpen, in een fancy interieur dat werd opgetrokken in leer en hout.

 • 24 Mei 2018 om 21:34
OuderGazet van Antwerpen : Antwerpen

Meet donderdag het verkeer voor uw eigen deur: hier kan je deelnemen

Straatvinken, zo heet het jongste burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie. Daarbij worden bewoners van Antwerpen en 32 omliggende gemeenten opgeroepen om het verkeer in hun straat te tellen, op donderdag 24 mei tussen 17u en 18u. De vele gegevens uit die tellingen zullen worden verwerkt door dr. Huib Huyse (KU Leuven) en professor Thomas ­Vanoutrive (UAntwerpen).


 • 22 Mei 2018 om 09:44

Vanavond na 21u geen bussen en trams in Antwerpen

Reizigers van De Lijn moeten ook vrijdagavond en in het weekend nog rekening houden met een verminderd aanbod van bussen en trams. De staking van de socialistische en de liberale vakbond gaat immers voort. De vervoersmaatschappij informeert reizigers via haar website.


 • 18 Mei 2018 om 18:44

Regering onderzoekt Antwerps OCMW nadat het controles laat uitvoeren door privébedrijf

Dat het Antwerpse OCMW een Nederlands bedrijf inkomsten van cliënten wil laten controleren, is volgens CD&V onwettig. MR-minister Ducarme laat de zaak onderzoeken.


 • 12 Mei 2018 om 18:00

“Wie anti-Joodse liederen zingt, moet veroordeeld worden”

De rellen na de derby’s tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp kwamen uitgebreid aan bod op de Antwerpse gemeenteraad. Vooral de antisemitische gezangen en spandoeken verontrusten Axel Polis (Open Vld). Burgemeester De Wever (N-VA) verwacht dat het parket streng zal optreden.


 • 3 Mei 2018 om 03:00

Vraag tot autovrije Boulevard National

De Antwerpse districtsraad vraagt het stadsbestuur om minstens te onderzoeken of de Nationalestraat tijdens Boulevard National autovrij kan worden gemaakt. Ook het voorstel van een Mediaplein werd afgewezen.


 • 24 April 2018 om 03:00

Ex-schepen Voorhamme niet op sp.a-lijst

Opmerkelijke afwezige op de Antwerpse sp.a-lijst is gemeenteraadslid en voormalig onderwijsschepen ­Robert Voorhamme (68). Hij wil zich volledig kunnen toeleggen op zijn mandaat als voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. Voorhamme stapte in 1995 in de actieve politiek.


 • 24 April 2018 om 03:00

Ook toeschouwers massaal aanwezig op Ten Miles

Niet enkel de lopers waren op de afspraak. Ook de toeschouwers waren nadrukkelijk aanwezig langs het parcours, al zal het goede weer daar wel voor iets tussen zitten. Sommigen dronken iets op een terrasje, anderen supporterde voor de lopers, nog anderen zorgden voor entertainment voor de lopers met muziek of dans.


 • 22 April 2018 om 16:53

Deliveroo haalt koks naar de stadsrand en kan zo in ruimer gebied leveren

Deliveroo wil restaurants letterlijk dichter bij de Antwerpse klant brengen door koks samen te brengen op een locatie buiten het stadscentrum, waar het aanbod nu minder groot is. “De maaltijd wordt daar ter plaatse gemaakt en wij zorgen voor de levering”, legt Mathieu De Lophem van Deliveroo Benelux het concept uit dat al bestaat in Londen, Singapore en Amsterdam.


 • 21 April 2018 om 03:00

Financiële steun voor handelaars verlengd

Handelaars in de buurt van het Operaplein kunnen langer terugvallen op de vergoeding voor een inkomenscompensatie en rentetoelage. Wie het niet had aangevraagd, kan dat alsnog.


 • 21 April 2018 om 03:00

“Keer rijrichting op het fietspad om”

De nummer twee binnen de Antwerpse Open Vld-afdeling, Erica Caluwaerts, is geen bekende naam, maar dat vindt ze zelf een voordeel. Aan ambitie ontbreekt het haar niet, want ze wil schepen worden, liefst van Mobiliteit. Als fietsster heeft ze zelfs al een voorstel klaar: “Keer de rijrichting op de fietspaden om.”


 • 21 April 2018 om 03:00

453 kilo coke voor Antwerpen gevonden

In de haven van Santos in Brazilië is een lading van 453 kilogram cocaïne onderschept. De drugs zaten verdeeld over zestien sporttassen in twee containers met een lading papier. De Braziliaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de drugs voor Antwerpen bestemd waren en dat de sporttassen tijdens een tussenstop uit de containers ­gehaald moesten worden.

 • 20 April 2018 om 15:03

Samuel Markowitz trekt lijst Open Vld in district Antwerpen

Samuel Markowitz trekt in het district Antwerpen de lijst van Open Vld. Hij krijgt ook een plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar zijn hart ligt in het district, zegt hij zelf. Markowitz werd in de huidige legislatuur de eerste joodse districtsschepen. “Dat was een doorbraak voor onze gemeenschap.”


 • 16 April 2018 om 03:00

Cisse Severeyns signeert zijn boek

Gewezen Antwerp-voetballer Cisse Severeyns signeert zaterdag 14 april zijn pas verschenen boek ‘WEM-BE-LEE 1993’ in de Standaard Boekhandel-filialen in Antwerpen en Westmalle.

 • 13 April 2018 om 12:29

Vermist meisje uit Antwerpen levend en wel teruggevonden

Child Focus heeft woensdag een opsporingsbericht voor een 12-jarig meisje uit Antwerpen. Ze werd het laatst gezien op 7 april. Donderdag kwam het verlossende bericht dat het meisje “veilig en wel werd teruggevonden”.

 • 11 April 2018 om 13:01

Nieuwe trein Brussel-Amsterdam: meteen probleem in Breda

Op de dag dat de vernieuwde verbinding Brussel-Amsterdam in gebruik werd genomen, met onder andere de nieuwe stopplaats Breda, was er meteen pech: de trein van 16.37u stopte niet in Breda, door een probleem met een overweg.


 • 9 April 2018 om 15:45

Politie volgt inbrekers via camera’s van Italiëlei naar Van Stralenstraat

De politie kon afgelopen weekend twee verdachten van een inbraak lokaliseren en volgen tot aan hun woning. De beelden van de veiligheidscamera’s waren cruciaal in de betrapping.


 • 9 April 2018 om 14:18

Agfa Gevaert wil vanaf 2019 wijken verwarmen

Wijken rond Agfa Gevaert in Mortsel zullen in de toekomst mogelijk worden verwarmd met de restwarmte van het bedrijf. Antwerpen, het district Berchem en de gemeenten Mortsel en Edegem gaan hiervoor samenwerken.


 • 5 April 2018 om 03:00

Deze Antwerpse kleuterjuf bloedde elke Goede Vrijdag vanaf 15u uit handen en voeten

Op de begraafplaats in Borsbeek rust Clara Jung (1887-1952), een Antwerpse kleuteronderwijzeres die tijdens de dertien laatste jaren van haar leven elke Goede Vrijdag vanaf 15u begon te bloeden uit haar handen, voeten, hoofd en zij, de wonden van Christus.

 • 30 Maart 2018 om 11:53
❌