[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Antwerpen

Vier twintigers in top tien van CD&V-lijst

Met vier twintigers in de top tien en een dertigjarige als lijstduwer onderstreept Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters de verjonging. “Als politieke partij moet je durven verjongen”, stelt de federale minister.


 • 20 Maart 2018 om 02:00

PVDA bevraagt 8.785 Antwerpenaren over belangrijkste bezorgdheden in de stad: we liggen vooral wakker van armoede en veiligheid

Antwerpenaren vinden ‘armoede’ het belangrijkste thema in de stad, gevolgd door ‘veiligheid’ en ‘duurzame stad’. Dat blijkt uit De Grote Bevraging van de PVDA bij 8.785 stadsbewoners.

 • 20 Maart 2018 om 02:00

Stedelijk Onderwijs meet zelf luchtkwaliteit in twaalf scholen

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen gaat zelf metingen uitvoeren naar de luchtkwaliteit in twaalf scholen. Dat gebeurt naar aanleiding van de slechte resultaten in tien stedelijke scholen die deelnamen aan het Greenpeace-onderzoek naar luchtkwaliteit. Daaruit bleek onder meer dat er een groot verschil tussen een school in een groenere omgeving en een school aan een smalle straat met hoge gebouwen. Maar ook in de groenere omgeving zijn de resultaten niet goed.


 • 16 Maart 2018 om 02:00

PVDA-filmpje met Eddie Lucas is hit op het internet: “Met mijn inkomen kan ik alleen een caravan betalen als woning”

Eddie Lucas (32) vertelt in een aangrijpend filmpje van de PVDA hoe hij met zijn dochter van 3 jaar in een caravan terechtkwam op een kampeerterrein in Wuust­wezel. Een woonwagen waar de waterleiding is kapotgevroren en zonder verwarming. Het filmpje werd ruim een half miljoen bekeken. Het kabinet van schepen ­Duchateau (N-VA) is niet te spreken over dit PVDA-filmpje.


 • 13 Maart 2018 om 02:00

Fotosalon Festicolor toont beelden uit heel de wereld

Op het internationale fotosalon Festicolor 2018 van de Koninklijke Agfa-Gevaert Fotoclub zijn dit jaar ongeveer 250 zwartwit- en kleurenfoto’s te bewonderen van fotografen uit binnen- en buitenland. In de projectiezaal wordt een digitale show getoond met beelden van het Lentesalon van leden van de Fotoclub en beelden van de internationale wedstrijd. Voor de vierde keer vindt het salon plaats in de inkomhal van Gazet van Antwerpen. Dit jaar zijn de nieuwste trends de samengestelde foto’s die artificiële landschappen of beelden vormen. Hieronder vindt u alvast een selectie beelden van enkele medaillewinnaars van het fotosalon.


 • 3 Maart 2018 om 02:00

“Niets is zeker in een planning”

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) was voorzichtig op de gemeenteraad over de vertragingen aan het Operaplein. “De nieuwe planning rond de werken is volgens de aannemer haalbaar, maar ervaring leert mij dat niets zeker is in een planning”, zegt de schepen.


 • 27 Februari 2018 om 02:00

Antwerpse professor plots beroemd in Turkije: “Tja, in het Turks betekent mijn naam ‘volgens mij is dit onzin’”

De Hongaars-Antwerpse professor Bence Nanay (43) werd deze week wereldberoemd in Turkije na een tweet over de betekenis van zijn naam. In het Turks vertaal je die namelijk als ‘volgens mij is het onzin’. “En nu willen alle Turken een selfie met mij. Ik heb zelfs al huwelijksaanzoeken gekregen”, zegt hij.


 • 24 Februari 2018 om 02:00

Denkers met een dwarse blik op het dagelijkse

Marco te Brömmelstroet is de Nederlandse fietsprofessor. Hij was de afgelopen dagen in Antwerpen. De man reist de wereld rond om steden te adviseren over hoe ze het fietsen kunnen bevorderen. De fietsprofessor is een graag geziene gast. Dat heeft voor een deel te maken met zijn soms rake observaties en dwarse kijk op de dingen.


 • 24 Februari 2018 om 02:00

Brandweer haalt lichaam uit het water ter hoogte van Tavernierkaai in Antwerpen

Aan de Tavernierkaai in Antwerpen, ongeveer ter hoogte van het Loodswezen, haalde de brandweer deze namiddag een levenloos lichaam uit het water.


 • 22 Februari 2018 om 17:45

Oosterweel krijgt slecht rapport: geen geld voor overkapping Ring?

In het Vlaams Parlement wordt vandaag het eerste rapport over het Toekomstverbond voorgesteld. De oppositie is nu al striemend: ze zien nog altijd geen geld voor de overkapping van de Ring en voor een modal shift van de auto naar andere vervoersmiddelen.


 • 22 Februari 2018 om 02:00

Dit is geen aanklacht tegen De Lijn

Dit is geen aanklacht tegen De Lijn. Het zou gewoon onkies zijn na een dag als gisteren. In een paar uur tijd waren voertuigen van de openbare vervoermaatschappij betrokken bij drie zware ongevallen. Er vielen ruim twintig gewonden en een dode.


 • 21 Februari 2018 om 02:00

Celstraffen tot vijf jaar voor Litouwse autodieven

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft negentien leden van een Litouwse bende veroordeeld voor de diefstal van luxewagens en auto-onderdelen, woninginbraken en cannabisteelt. Ze kregen celstraffen tot vijf jaar opgelegd.


 • 19 Februari 2018 om 16:59

Voormalig kopstuk ‘Bende van 700 miljoen’ veroordeeld voor ontvoering

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Koen V.S. (29), een voormalig kopstuk van de beruchte Bende van 700 miljoen, veroordeeld tot 8 jaar celstraf voor de ontvoering en gijzeling van de Nederlandse drugssmokkelaar Johannes W. Medeverdachten Flor B. en Glenn V.S. werden veroordeeld tot respectievelijk 4 en 1 jaar cel.


 • 19 Februari 2018 om 09:57

Vandaal mag Joodse wijk niet meer in

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft een 23-jarige man uit Borgerhout een plaatsverbod voor de Joods wijk opgelegd. De man richtte de laatste weken vernielingen aan en viel ook een Joodse man fysiek aan.


 • 16 Februari 2018 om 20:00

PVDA wil Antwerpen klimaat-neutraal in 2040

PVDA heeft een plan klaar dat ervoor moet zorgen dat Antwerpen tegen 2040 klimaatneutraal is.

 • 14 Februari 2018 om 01:00

100ste ‘missing link’ is van de baan

Met de heraanleg van de Pestalozzistraat op het Kiel is de honderdste missing link in het fietsroutenetwerk weggewerkt. Daarmee is ook een doelstelling uit het bestuursakkoord gerealiseerd.


 • 13 Februari 2018 om 02:00

De lat ligt wel erg laag voor fietsers

Antwerps Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) en Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) zijn fier over het geleverde werk. De honderdste missing link in het fietsroutenetwerk is weggewerkt. Daarmee kan een belangrijk punt in het bestuursakkoord worden afgevinkt.


 • 13 Februari 2018 om 02:00

“Ik ben verontwaardigd over het huidige beleid”

Koen De Vylder is sinds 1979 nauw verbonden met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Hij stapt nu over naar de politiek, als kandidaat voor Groen. “Ik kon met mijn maatschappelijk engagement onvoldoende wegen”, zegt De Vylder. “Daarom deze overstap.”


 • 9 Februari 2018 om 02:00

Betalend parkeren op nieuwe Park and Ride-terreinen

Steeds meer mensen laten hun auto tijdens de wegwerken aan de rand van de stad staan en stappen vervolgens over op het openbaar vervoer. Tot nu toe kon parkeren bijna overal gratis, maar dat zal in de nieuwe Park and Ride-zones allicht niet het geval zijn.


 • 5 Februari 2018 om 19:48

KAART. Zoveel inwoners zijn er vorig jaar bijgekomen in uw gemeente

Op 1 januari 2018 telde België exact 11.358.357 inwoners. Dat komt neer op een stijging op een jaar met 0,48 procent. De provincie Antwerpen telde 1.844.924 inwoners, dat zijn er 11.500 meer dan in 2017. Bekijk op onderstaande kaart hoeveel inwoners er zijn bijgekomen in uw gemeente.


 • 3 Februari 2018 om 10:55
❌