[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Antwerpen

“Huren in de binnenstad wordt weer makkelijker voor kleine handelaars”

Vooral in kleinere stadskernen dalen de huurprijzen van winkelpanden als gevolg van de afnemende vraag. Dat heeft te maken met de opkomst van e-commerce, maar zeker ook met de moeilijkere bereikbaarheid, mindere parkeergelegenheid en openbare werken, want baanwinkels kennen die tendens niet. Positief: “Huren in de binnenstad wordt misschien weer mogelijk voor kleinere handelaars.”


 • 23 Augustus 2018 om 03:00

INTERVIEW. Zohra Othman en PVDA gaan uit elkaar: “Ik herken me niet meer in de partij”

De nummer twee op de Antwerpse PVDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en districtsschepen in Borgerhout Zohra Othman stopt met de actieve politiek. “De laatste maanden herken ik mij niet meer in de partij”, zegt Othman, die wél lid blijft. Ze reageert in een interview.


 • 15 Augustus 2018 om 10:56

‘Sus en Klus’ krijgen dertig maanden voor nieuwe reeks inbraken

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft twee twintigers, Dylan F. en Damon V.H., veroordeeld tot elk dertig maanden cel voor zestien inbraken bij voetbalclubs en lokalen van jeugdbewegingen in de ruime Kempen. De twee, bijgenaamd ‘Sus en Klus’, gingen er telkens vandoor met geld en soms ook drinken en chips. Ze pleegden de feiten naar eigen zeggen “om te overleven”.


 • 14 Augustus 2018 om 11:17

Moreel gezag

Antwerpen kleurt volop in de regenboogkleuren, het symbool van de homobeweging. Vlaggen hangen langs de Scheldekaaien en in de winkelstraten. De voetgangerstunnel zal weer baden in kleur. Dat dient allemaal als aanloop naar de Antwerp Pride, die zaterdag door de binnenstad trekt. De holebi- en transgendergemeenschap toont zich die dag in al haar diversiteit. Antwerpen windt er al ruim een decennium lang geen doekjes om: in deze stad is het oké om gay te zijn. Bij homofobie treedt het stadsbestuur kordaat op, zowel preventief als repressief.


 • 9 Augustus 2018 om 03:00

Innen buitenlandse boetes LEZ moet 2,8 miljoen euro opleveren

Modero Gerechtsdeurwaarders Antwerpen is aangesteld door de stad Antwerpen voor het innen van boetes bij buitenlandse chauffeurs die zich niet houden aan de toegangsvoorwaarden van de lage-emissiezone (LEZ). De firma zou volgend jaar naar schatting 2,8 miljoen euro aan boetes innen.


 • 28 Juli 2018 om 03:00

Alleen vlak bij huis gratis parkeren

De negen zones voor bewonersparkeren binnen de Singel zijn te groot en dat zorgt voor verwarring. Bij het schepencollege ligt een voorstel om de zones kleiner te maken. Binnen de Singel zouden er dan zestien zones zijn.


 • 28 Juli 2018 om 03:00

Hevig onweer rond Antwerpen: plaatselijk zware regen en windstoten, overlast in Kennedytunnel

In Antwerpen is het rond 18u stevig beginnen onweren. De zware regen ging gepaard met windstoten. Plaatselijk zijn dit soort buien nog de hele avond te verwachten. Tot nu kreeg vooral Antwerpen zélf een hoosbui over zich heen, de randgemeenten bleven redelijk gespaard.


 • 26 Juli 2018 om 18:30

Kandidaat-huurders sociale woning moeten vier tot acht jaar wachten, maar schepen Duchateau houdt voet bij stuk

Wie een sociale woning wil huren, moet geduld aan de dag leggen in Antwerpen. De wachttijd schommelt bij de huisvestingsmaatschappij Woonhaven gemiddeld tussen vier en acht jaar, naargelang het type woning en district. Ook de wachtlijst groeit.


 • 26 Juli 2018 om 03:00

Kathedraal nog meer in spotlights

Het officieel aansteken van de nieuwe verlichting van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is pas op 1 september, maar Antwerpenaars krijgen deze week al een voorsmaakje. De ledverlichting wordt volop getest. Het felgele licht is vervangen door warm wit.


 • 25 Juli 2018 om 03:00

Veilig fiets stallen door Velo-Pass én A-kaart

Door de Velo-Pass te combineren met de A-kaart kunnen fietsdiefstallen worden teruggedrongen. Daarom moeten nieuwe fietsenstallingen volgens schepen en CD&V-kandidaat Bastiaens daarvoor worden uitgerust.

 • 25 Juli 2018 om 03:00

Schepen Bastiaens betreurt uitstel waarborg op plastic flessen en blik: “Stad moet voortouw nemen"

Schepen van Stads- en Buurtonderhoud Bastiaens (CD&V) betreurt dat er geen beslissing is gevallen over statiegeld op plastic flessen en blikken. “Antwerpen gaat wel het voortouw nemen in het ontwikkelen van proefprojecten rond statiegeld”, zegt Bastiaens.


 • 24 Juli 2018 om 03:00

Bijna 16 miljoen euro steun om Nieuw Zuid te verwarmen

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) geeft 15,9 miljoen euro aan investeringssteun voor een groot transportnet voor warmte: Backbone Zuid. Het zal restwarmte van de verbrandingsoven Isvag in Wilrijk vervoeren naar een woontoren in Antwerpen-Zuid. Ook enkele bedrijven in de buurt zullen hierop aansluiten.


 • 24 Juli 2018 om 03:00

Dé plek om in ’t Stad te flaneren nadert nu echt voltooiing

Het Operaplein aan de Frankrijklei in Antwerpen is klaar voor de grote opening. Nu staan er nog hekken omheen, maar vanaf dit weekend kan ook u er gaan flaneren. In de video hierboven ziet u een timelapse van het afgelopen jaar, van bouwput tot netjes afgewerkt plein. Momenteel is men nog bezig een aantal bomen aan te planten en laatste afwerkingen te doen. In de video hieronder ziet u Wim Wilri van ATV in gesprek met Dries Henkens, projectregisseur van de werken op en rond het Operaplein. “Het doet ons plezier dat dit al de Ramblas van Antwerpen wordt genoemd. “


 • 13 Juli 2018 om 14:57

Dan toch nieuwe zoektocht naar verdronken Antwerpse avonturier

Het Franse gerecht gaat vanaf vandaag toch zoeken naar het lichaam van de verdronken Antwerpse avonturier Marc Sluszny (56). Dat bevestigen de duikers van de organisatie Spéléo ­Secours Français (SSF).


 • 9 Juli 2018 om 03:00

Sunset Beach terug open (als controle positief is)

Als alles goed verloopt, opent Sunset Beach aan de Jordaenskaai zaterdag opnieuw de deuren. De zomerbar zelf heeft er alle vertrouwen in en maakte al druk reclame. Er wacht vandaag echter nog een hercontrole door de stad.


 • 6 Juli 2018 om 03:00

Snelle ingrepen om verkeersveiligheid te verhogen

De stad voert snelle en tijdelijke maatregelen in om de verkeersveiligheid te verhogen.

 • 2 Juli 2018 om 03:00

Vogelhuisjes in de klas: bij slechte lucht gaat het vogeltje vliegen

Het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen gaat een jaar lang de binnenluchtkwaliteit in scholen meten met vogelhuisjes vol sensoren. Wanneer het vogeltje verdwijnt, is een van de waarden overschreden. “Zo kunnen we er een educatief luik aan koppelen”, zegt projectleider Annemie Tormans.


 • 29 Juni 2018 om 03:00

“De Lijn verwaarloost tramnet, en het is sowieso al verouderd”

Rookontwikkeling op het dak van een tram zorgde er donderdagochtend voor dat er geen tram reed tussen het premetrostation Astrid en Zwijndrecht. Het was al het derde incident op deze lijn in een week tijd. Volgens De Lijn is dat toeval, TreinTramBus (TTB) spreekt dat tegen.


 • 29 Juni 2018 om 03:00

Eerste werken overkapping Ring beginnen volgend jaar al

Er wordt 1,25 miljard euro geïnvesteerd in achttien projecten die de overlast van de Ring in Antwerpen moeten verminderen. Het gaat om de eerste fase waarbij delen van de Ring worden overkapt en de leefbaarheid wordt verbeterd. Wat gaat er precies gebeuren? Wanneer beginnen de werken? Gaan de werken voor extra files zorgen? We beantwoorden zes vragen over de geselecteerde leefbaarheidsprojecten.


 • 26 Juni 2018 om 03:00
❌