[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018De Standaard : Binnenland

Waarom ook u wakker moet liggen van plastic

Plastic is overal. Altijd, van ’s ochtends tot ’s avonds. Bijna niemand staat erbij stil, maar het gros van het plastic dat ooit geproduceerd is, bestaat nog altijd. En dat krijgen we niet verwerkt. Het komt zelfs terug op ons bord terecht. Wat kunnen wij daaraan doen?

 • 25 Mei 2018 om 10:15

Duizenden verkeersboetes vallen te laat in de bus

Het gloednieuwe systeem om verkeersboetes automatisch te innen, staat twee maanden na datum nog altijd niet op punt. De afgelopen weken vielen bij duizenden Belgen verkeersboetes met een zeer krappe, of zelfs al verlopen uiterste betaaldatum in de bus. Dat vernam Het Belang van Limburg.


 • 25 Mei 2018 om 08:47

‘Voor heel Vlaanderen zal het resultaat slecht zijn’

‘Ik ben geen heilige, want ik blijf de auto nemen.’ Nathalie Debast (44) uit het Brabantse Huldenberg is één van de 20.000 CurieuzeNeuzen die nog tot morgen de luchtkwaliteit in Vlaanderen meten.


 • 25 Mei 2018 om 08:00

De Wever: 'Ouders zijn niet louter slachtoffer'

De ouders van Mawda mogen voorlopig in het land blijven. Maar Bart De Wever vindt dat hun verantwoordelijkheid ‘wel in beeld moet komen’.

 • 25 Mei 2018 om 05:10

‘Mawda en gezin al twee keer in vrachtwagen gevonden’

In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, meldden bronnen aan Het Nieuwsblad. N-VA-voorzitter Bart De Wever wijst donderdagavond op de verantwoordelijkheid van de ouders.


 • 24 Mei 2018 om 23:37
Gisteren — 24 Mei 2018De Standaard : Binnenland

Dit antwoordde senior writer Bart Brinckman op uw vragen over de lijst met zware beroepen

Leerkrachten, agenten, brandweermannen ... De langverwachte lijst van zware beroepen is vandaag vrijgegeven. Er bestaat nog steeds heel wat discussie over die lijst, ook binnen de regering. Want de impact op de pensioenen is groot. Wetstraatjournalist Bart Brinckman legt uit waarom.

 • 24 Mei 2018 om 19:42

Na hevig onweer: 'Dit hebben we in twintig jaar niet meegemaakt'

Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond heel wat problemen veroorzaakt in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. In Aalter is het station volledig ondergelopen. De ergste onweders lijken voorbij, meldt het KMI.


 • 24 Mei 2018 om 21:04

Paul Marchal: ‘Brief Dutroux strategische zet van advocaat’

Marc Dutroux zal nog voor de zomervakantie een brief sturen naar zijn slachtoffers en naar de families van zijn slachtoffers. Dat zegt zijn advocaat. ‘Ik ben benieuwd wat erin zal staan, maar begrijp niet wat hij na 23 jaar nog te zeggen heeft’, zegt Paul Marchal, de vader van de vermoorde An Marchal.


 • 24 Mei 2018 om 17:56

Brusselse Ring volledig vrij na zwaar ongeval

De avondspits verliep moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Ondertussen is de ring in beide richtingen vrijgemaakt.

 • 24 Mei 2018 om 21:49

Meisje bedolven in diepe put op strand van Nieuwpoort

Op het strand van Nieuwpoort is donderdagmiddag een 9-jarig meisje bedolven geraakt onder het zand.


 • 24 Mei 2018 om 16:49

Mijn beroep, zwaar beroep

Kleuterjuf, zeeloods, luchtverkeersleider, treinbestuurder, politieagent, brandweerman, verpleegster. Totaal uiteenlopende maar wel allemaal ‘zware’ beroepen. Met recht op vervroegd pensioen. Als de regering het eens raakt, tenminste.


 • 24 Mei 2018 om 16:48

‘Kwaliteit zwemwater nog nooit zo goed’

Het gaat goed met de kwaliteit van het zwemwater in ons land. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij is het aantal zwemwateren dat uitstekend scoort, nooit zo hoog geweest.


 • 24 Mei 2018 om 16:48

Werkgevers ongerust over lijst zware beroepen

De werkgevers uit de privésector kijken argwanend naar de uitgebreide lijst van zware beroepen die voor het overheidspersoneel is opgesteld. Ze vrezen dat in de privésector ook massaal zware beroepen opgelijst moeten worden, om discriminatie met de publieke sector te vermijden.


 • 24 Mei 2018 om 15:45

Vorm alvast een hartje met uw handen: het gaat over Dries Mertens

TV-tips vanavond zijn: een voetbaltalkshow, een documentaire over het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone, en een Franse documentaire over Daphne Caruana Galizia.


 • 24 Mei 2018 om 15:16

‘Gaan we zo jongeren warm maken voor job als leraar?’

De onderwijsspecialisten van N-VA en Open VLD vinden de lijst van zware onderwijsjobs wel erg uitgebreid. ‘Ik stel vast dat de lijst heel lang is.’


 • 24 Mei 2018 om 15:21

Reeds 64 schoolkinderen getroffen door salmonella: traiteur gesloten

Een salmonella-infectie heeft in totaal 64 schoolkinderen uit 15 verschillende scholen getroffen. De omvang van de uitbraak is groter dan aanvankelijk gedacht. De bacterie zat mogelijk in een schoolmaaltijd, de traiteur moet tijdelijk sluiten.

 • 24 Mei 2018 om 22:11

'De helft van uw regering blaast het pensioenakkoord al op!'

De discussie over de zware beroepen in de Kamer toont nog eens dat de regeringspartijen niet op één lijn zitten. CD&V verdedigt het akkoord haast met vuur meer vuur dan minister Bacquelaine zelf. N-VA en Open VLD waarschuwen dat er helemaal niks is als alles niet budgettair afgeklopt is. Morgen buigt de regering zich over de lijst. Hieronder vindt u het verslag van het debat.

 • 24 Mei 2018 om 14:24

Einde van ‘Union des francophones’ in Linkebeek

In de faciliteitengemeente Linkebeek is er een einde gekomen aan de eenheid van de Franstaligen. In plaats van één lijst zullen er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen twee Franstalige lijsten zijn.


 • 24 Mei 2018 om 14:17

Campagnewagen Lorin Parys in brand gestoken: ‘We laten ons niet doen’

Onbekenden hebben afgelopen nacht de campagnewagen van verkiezingskandidaat Lorin Parys (N-VA) in Leuven in brand gestoken. Dat meldt het Leuvense parket.


 • 24 Mei 2018 om 14:01

Dutroux stuurt berouwbrief naar slachtoffers

Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt wellicht nog voor de zomervakantie naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express.


 • 24 Mei 2018 om 12:41
❌