[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Standaard : Binnenland

Ruim 1,4 ton cannabis ontdekt in Grâce-Hollogne

De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne. Het parket van Luik bevestigt vrijdag berichtgeving in La Meuse. Er is nog niemand opgepakt.


 • 23 Augustus 2019 om 12:50

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Of het om een niet toegestane hoeveelheid gaat, is nog niet bevestigd.


 • 23 Augustus 2019 om 11:44

Ongeval E313 afgehandeld, file nog niet opgelost

De E313 is vrijdagochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.


 • 23 Augustus 2019 om 11:51

Burgemeester stuurt politie als er onkruid op je stoep groeit

Sandy Evrard, burgemeester van Mesen, heeft het gehad met het onkruid dat welig tiert op de voetpaden van zijn gemeente. In een strenge brief aan zijn inwoners eist hij dat iedereen voor eigen deur wiedt, anders stuurt hij de politie. ‘Het is de enige manier om van Mesen de mooiste stad van het land te maken.’


 • 23 Augustus 2019 om 08:38

Zonnig en warm einde van de week

Vrijdag is het zonnig en warm met vooral in de voormiddag nog af en toe sluierwolken. Het weekend wordt warm, met maxima tot 30 graden.


 • 23 Augustus 2019 om 07:15

Ooit ontslagen door John Crombez, nu kandidaat-voorzitter voor SP.A

Hannes De Reu (33), voormalig directeur netwerk en beweging van de SP.A, wil partijvoorzitter worden. ‘Ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen.’


 • 23 Augustus 2019 om 07:07

Red Lions in finale EK hockey na winst tegen Duitsland

De Red Lions hebben zich donderdagavond kunnen plaatsen voor de finale van het EK hockey. In een zinderende wedstrijd tegen Duitsland haalden ze een achterstand op (4-2).


 • 22 Augustus 2019 om 22:07

Vier Belgen opgepakt in Enschede

De politie heeft in Enschede vijf mannen opgepakt, die onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. Vier van hen zijn Belgen, meldt het Nederlandse persagentschap ANP.


 • 22 Augustus 2019 om 21:30

Fietser (50) sterft na aanrijding met SUV in Sint-Lievens-Houtem

In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is donderdag een fietser omgekomen nadat hij een straat wilde oversteken. Het gaat om een 50-jarige inwoner, zegt de lokale politie. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld.


 • 22 Augustus 2019 om 19:52

Man opgepakt in Brussel die aapje wilde verkopen via internet

Begin augustus is in de Brusselse gemeente Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het aapje is opgevangen in een gespecialiseerde instelling.


 • 22 Augustus 2019 om 19:18

Oproep: niet terug naar school?

De krant is op zoek naar verhalen van leerkrachten die dit jaar niet terugkeren naar school.

 • 22 Augustus 2019 om 19:00

Anuna De Wever gaat klacht indienen na bedreigingen op Pukkelpop, parket start onderzoek

Klimaatactiviste Anuna De Wever is van plan samen met enkele andere klimaatjongeren een klacht in te dienen naar aanleiding van de bedreigingen aan hun adres tijdens Pukkelpop. Dat zegt ze tegen De Standaard. Het parket van Limburg meldde donderdag dat het al een onderzoek heeft geopend.

 • 22 Augustus 2019 om 20:25

Dreigt ‘dieback’ voor Amazonewoud? ‘Boomsoorten gaan kapot, ook in België’

Beelden van de door bosbranden in rook gehulde Braziliaanse stad Sao Paulo hebben de ontbossing van het Amazonewoud weer op de agenda gezet. Experts waarschuwen dat de ‘dieback’ dreigt voor de belangrijkste long van onze planeet. Wat is dat, die bossterfte, en hoeveel zorgen moeten we ons maken?


 • 22 Augustus 2019 om 17:44

PS schuift Onkelinx naar voren als Eurocommissaris

De Franstalige socialisten dragen hun voormalige vicepremier Laurette Onkelinx voor als kandidaat-Europees Commissaris. Europees Parlementslid Marie Arena (PS) had eerder al laten verstaan er geen voorstander van te zijn dat ontslagnemend vicepremier Didier Reynders (MR) zou voordragen worden.

 • 22 Augustus 2019 om 17:19

Onderhoud E40 kan verkeer richting westkust tot eind oktober ernstig verstoren

Op maandag 26 augustus starten de voorbereidende werken voor de tweede fase van de onderhoudswerken op de E40 tussen Jabbeke en Gistel. De eigenlijke werken gaan op maandag 2 september van start.


 • 22 Augustus 2019 om 15:45

Ook Anuna De Wever neemt zeilschip naar klimaattop

Klimaatactiviste Anuna De Wever gaat in navolging van Greta Thunberg naar de klimaatconferentie (COP) in Chili zeilen. Dat doet ze samen met een dertigtal andere Europese jongeren.


 • 22 Augustus 2019 om 15:29

Steun voor kilometerheffing: ook Touring en Agoria voor ‘superslim’ systeem

Het idee om de bestaande autobelastingen te vervangen door een kilometerheffing lijkt meer steun te krijgen. Ook automobilistenvereniging Touring en de federatie van technologiebedrijven Agoria zijn ervoor gewonnen, op voorwaarde dat de totale factuur niet stijgt. VBO is iets terughoudender.


 • 22 Augustus 2019 om 13:45

Aperitieven op de Wetstraat voor een betere luchtkwaliteit

Straks zullen mensen van 18 uur tot 21 uur een aperitiefje kunnen drinken in de Wetstraat. De activisten organiseren hun evenement op straat om de slechte luchtkwaliteit van Brussel aan te kaarten.


 • 22 Augustus 2019 om 12:46

Kust rekent dit weekend op 275.000 dagtoeristen

Komend weekend verwacht de kust maar liefst 275.000 dagtoeristen. Dat voorspelt Westtoer. Door het voorspelde zomerweer zullen heel wat mensen er verkoeling zoeken.


 • 22 Augustus 2019 om 12:04

Zwemverbod in Gentse Blaarmeersen door blauwalgen

In Gent is een zwemverbod ingesteld in het populaire recreatiegebied de Blaarmeersen. In het water van de vijver is blauwalg aangetroffen. Omwille van de gezondheidsrisico’s is het 14 dagen lang verboden te zwemmen in de vijver.


 • 22 Augustus 2019 om 11:54
❌