[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019De Standaard : Binnenland

‘Dringend nood aan plan B voor begrotingstekort’

De volgende regering moet al minstens op zoek naar 4 miljard om de oorspronkelijke begrotingsdoelstellingen te halen. Geen gezonde situatie, meent begrotingsexpert Wim Moesen. ‘We tolereren veel te vaak dat politici niet met hun corebusiness bezig zijn.’


 • 23 Juli 2019 om 03:00
Gisteren — 22 Juli 2019De Standaard : Binnenland

Drenkeling gereanimeerd op Gentse Blaarmeersen

Deze namiddag kreeg de brandweer een oproep over iemand die roerloos lag in het water van de Blaarmeersen. De persoon, een man van 35 à 40 jaar, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.


 • 22 Juli 2019 om 19:21

Regering moet op zoek naar 4 miljard euro

De Belgische begroting zakt diep in het rood. ‘Elk uur dat we verliezen heeft een kostprijs’, reageert Open VLD-vicepremier Alexander De Croo.


 • 22 Juli 2019 om 17:37

Nederlandse actrice aangehouden voor drugsdealen op Tomorrowland

Op Tomorrowland is afgelopen weekend de Nederlandse actrice Imanuelle Grives gearresteerd, meldt het parket. Ze had verschillende soorten drugs bij zich en bij een huiszoeking op haar verblijfplaats werden nog hoeveelheden aangetroffen. Volgens de verklaring van de 34-jarige Nederlandse was ze ‘zich aan het voorbereiden op een acteerrol als drugsdealer’.


 • 22 Juli 2019 om 17:13

‘Opvallende stijging van achtergelaten kittens’

‘Het water staat ons aan de lippen’, zegt Sabine Bovend’aerde, coördinator van ‘Zwerfkat in Leuven’ aan VRT. Uitbaters van asielen en opvangcentra kunnen de toestroom van kittens niet volgen. ‘Er is een opvallende stijging van kittens tegenover de vorige jaren’, zegt Patrick Vermeulen van Poezenplaneet.


 • 22 Juli 2019 om 17:03

Opvallend minder wildplassers op derde dag Gentse Feesten

Op de derde dag van de Gentse Feesten werden opvallend minder wildplassers betrapt: slechts 32. Verder vermeden vier jongeren een GAS-boete door op acrobatische wijze een schoen uit het water te vissen, in plaats van in het water te duiken.


 • 22 Juli 2019 om 15:45

Kuifmakaak even ontsnapt uit Planckendael

Een uit de zoo van Planckendael ontsnapte kuifmakaak is na een paar uur teruggevonden op het dak van een woning in de buurt. Het dier met de naam Rojo moest worden verdoofd.


 • 22 Juli 2019 om 14:15

Te veel gekibbel? Zo pakte Dehaene het aan

Een kwarteeuw geleden verzon Jean-Luc Dehaene (CD&V) een handige formule om het beeld van een kibbelende regering te vermijden: vergaderen op afzondering.


 • 22 Juli 2019 om 14:06

Als de politieke crisis samenvalt met een gebrek aan vertrouwen in de voorzitters

Bij Open VLD en MR beginnen sommige kopstukken aan de poten van de stoel van Gwendolyn Rutten en Charles Michel te zagen. Bij CD&V is Wouter Beke aan zijn laatste weken als voorzitter bezig, en ook bij de groenen liggen er interne verkiezingen in het verschiet. De onzekere positie van de partijleiders maakt de formaties niet eenvoudiger.


 • 22 Juli 2019 om 11:51

Cath Luyten: ‘Te weinig seks is volgens mij nefast’

Welke plaats krijgt seks in je relatie en hoe hou je het spannend? Televisiemaakster Cath Luyten vond eind vorig jaar een nieuwe liefde. ‘Ik heb geleerd dat ik me niet hoef te schamen.’


 • 22 Juli 2019 om 10:57

ZOMERCHECK. 'Op vakantie gaan is goed voor je hart'

Stress, want het werk blijft liggen, de mails stapelen zich op en de collega's krijgen het druk. Op reis vertrekken is niet altijd een pretje. Blijven we niet beter thuis? Of is dat slecht voor ons hart?

 • 22 Juli 2019 om 09:30

Laatste uit Ruiselede ontsnapte gevangene weer opgepakt

Een gevangene die twee weken geleden ontsnapte uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, is zaterdag gevat. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. De man is overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling.


 • 22 Juli 2019 om 09:22

Lijk aangespoeld in haven van Oostende

In de haven van Oostende is zondagavond een lijk aangespoeld. Het Westerstaketsel was een tijdlang afgesloten.


 • 22 Juli 2019 om 09:02

Anuna De Wever: ‘Onze acties worden dubbel zo hard na de zomer’

Heeft de Mortselse klimaatactiviste Anuna De Wever (18) de strijdbijl even begraven om van haar vakantie te genieten? Allerminst, die wordt eerder gescherpt. ‘In september staan we er weer. We zijn over heel België acties aan het plannen en helpen marsen organiseren in het buitenland.’


 • 22 Juli 2019 om 08:24

Temperaturen flirten al met 30 graden

Op de loden hitte is het nog even wachten, maar het is duidelijk wat de aanloop naar de tweede hittegolf van deze zomer begonnen is


 • 22 Juli 2019 om 06:56

Opnieuw granaat ontploft in Antwerpen

De voorbije nacht zijn vermoedelijk twee granaten ontploft in de Marsstraat in Berchem. Dovo kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.


 • 22 Juli 2019 om 09:09
OuderDe Standaard : Binnenland

De hitte en hoe ze te overleven

In 2003 kostte de hittegolf in Frankrijk aan 15.000 mensen het leven. Bij even hoge temperaturen in de VS vandaag bedraagt de tol slechts drie doden. Wennen we aan de hitte? ‘Preken helpt’, zegt weerman Frank Deboosere.

 • 21 Juli 2019 om 18:03

100.000 mensen wonen in Brussel defilé nationale feestdag bij

Zo’n 100.000 mensen zijn zondagnamiddag naar Brussel afgezakt om het defilé bij te wonen en deel te nemen aan het Feest in het Park in het kader van de nationale feestdag. Dat blijkt uit een eerste telling, meldt William Mariel, assistent-woordvoerder van de Brusselse lokale politie.


 • 21 Juli 2019 om 16:54

Onderzoek naar dood 13-jarig meisje in Turnhout: moeder opgepakt

In Turnhout is het parket een moordonderzoek gestart naar de dood van een 13-jarig meisje. Dat is Het Nieuwsblad te weten gekomen. De 39-jarige moeder van het slachtoffer is zaterdagavond gearresteerd, maandag wordt ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

 • 21 Juli 2019 om 16:10

Van Quickenborne overweegt deelname aan voorzittersverkiezingen Open VLD

De Open VLD is te veel naar links opgeschoven, en het is daarom tijd om een nieuwe voorzitter aan te stellen. Dat zegt Kamerlid Vincent Van Quickenborne, die overweegt om zich kandidaat te stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen. ‘Veel mensen trekken aan mijn mouw’.


 • 21 Juli 2019 om 14:12
❌