[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018De Standaard : Binnenland

‘Aanvragen niet registreren geen duurzame oplossing’

‘Het misbruik moet er uit, dat heb ik altijd gezegd en dat ga ik ook doen. Ik weet nu al dat dit voor sommigen te streng zal zijn en ik veel kritiek zal krijgen, dat is dan maar zo, ik ben dat gewoon van vorige keer.’ Zo sloot kersvers minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar antwoord af op een vraag van kersvers Ecolo-kamerlid Véronique Waterschoot over haar plannen over haar plannen.


 • 13 December 2018 om 17:54

Hoe high is het leger?

In Nederland worden jaarlijks naar schatting tientallen militairen ontslagen omdat ze harddrugs gebruiken. Volgens deskundigen is dit nog maar ‘het topje van de ijsberg’. In België gaat het er voorlopig minder hard aan toe: dit jaar waren het er acht.


 • 13 December 2018 om 17:52

Charles Michel zet Belgische belangen voorop bij Brexit

Voor premier Charles Michel staat in de discussie over de brexit de verdediging van de Belgische belangen voorop. Dat zei hij voor de start van de Europese top. Michel en zijn collega-regeringsleiders zijn bereid te luisteren naar de verzuchtingen van Theresa May, maar de Britse premier heeft het akkoord dat in het Lagerhuis dreigt te stranden, wel zelf goedgekeurd, benadrukte Michel.


 • 13 December 2018 om 16:58

‘Baby’s worden natuurlijk wel erkend als individuen’

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) ontkent dat baby’s niet worden erkend als individuen. Haar reactie komt er nadat kinderartsen en ouders donderdag de campagne ‘Geef ons een gezicht’ hebben gelanceerd en de erkenning van pasgeborenen als individu eisen.


 • 13 December 2018 om 16:44

Bijna niemand gelooft nog in Michel II: ‘Dit kan niet blijven duren’

Zijn de laatste dagen van premier Charles Michel geteld? De politieke dreigementen aan zijn adres gaan crescendo, de druk wordt stilaan onhoudbaar. Dat hij straks toch zijn conclusies trekt en alsnog naar de koning stapt, sluiten zijn coalitiepartners niet langer uit. ‘Deze situatie kan niet blijven duren.’


 • 13 December 2018 om 15:23

Europese uitstootnormen voor nieuwe personenwagens mochten niet versoepeld worden

De Europese Commissie was niet bevoegd om de uitstootnormen voor nieuwe personenwagens milder te maken. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie beslist na een klacht van de steden Brussel, Parijs en Madrid. De normen moeten binnen het jaar weer worden aangepast.


 • 13 December 2018 om 13:22

Lieven Boeve blijft topman katholiek onderwijs

De Vlaamse bisschoppen hebben Lieven Boeve voor vijf jaar herbenoemd als directeur-generaal voor het katholiek onderwijs in Vlaanderen.


 • 13 December 2018 om 11:27

Mars tegen Marrakech gaat toch door, ondanks verbod: 'Wij hebben het recht mening te uiten’

De voor zondag geplande ‘Mars tegen Marrakech’ in Brussel gaat toch door, ondanks het verbod van stad en gewest. Dat laat de organisator weten aan Belga. De organisatoren bekijken of ze het verbod tot betogen kunnen aanvechten bij de Raad van State. Indien het verbod bevestigd wordt, zal de politie alles doen om het verbod te laten respecteren, zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort.


 • 13 December 2018 om 15:42

Nederlands onderzoeksinstituut acht stint niet veilig

De stint, de elektrische bolderkar waarmee eerder dit jaar een dramatisch ongeval is gebeurd aan een Nederlandse spooroverweg, is niet veilig om personen mee te vervoeren. Dat blijkt donderdag na een onderzoek door het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.


 • 13 December 2018 om 10:34

Politiebonden staken, maar ‘willen land niet platleggen’

Drie van de vier politiebonden hebben opgeroepen donderdag het werk neer te leggen, de grote bond VSOA doet niet mee. ‘We willen het land niet platleggen’, zegt Carlo Medo van vakbond NSPV in ‘De Ochtend’ op Radio 1.


 • 13 December 2018 om 08:52

Vlaanderen trekt 300 miljoen euro uit voor beter tramnet

Vlaanderen trekt 300 miljoen euro uit om het hele tramnet te vernieuwen tussen 2019 en 2023. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.


 • 13 December 2018 om 07:22

Temperaturen rond het vriespunt

Het wordt donderdag droog en vrij zonnig, maar het blijft koud, met maxima tussen -2 graden op de Hoge Venen en 3 graden in het westen. Er staat een schrale oostenwind. Het blijft ook ‘s avonds en ‘s nachts droog en koud: op de Hoge Venen bedragen de minima -7, in Vlaanderen -2 tot -3.


 • 13 December 2018 om 06:57

Unaniem goedgekeurd: Vlaams Parlement verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen

Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert binnenkort in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. Het Vlaams Parlement heeft het ontwerp van decreet daarover woensdag unaniem goedgekeurd.


 • 13 December 2018 om 02:10
Gisteren — 12 December 2018De Standaard : Binnenland

Frankrijk opent onderzoek naar vermiste Kuurnenaar

Het Franse parket zal alsnog een onderzoek starten naar Kuurnenaar Kevin Vanneste die op 16 september verdween op Corsica. Dat meldt het Franse persagentschap AFP dat bevestiging kreeg van de procureur van Ajaccio. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne is tevreden dat er een onderzoek komt.


 • 12 December 2018 om 22:48

Motie over regeerverklaring Michel II goedgekeurd met steun van N-VA, premier weigert meteen

De centrumlinkse oppositie heeft met steun van de N-VA gevraagd dat premier Charles Michel uiterlijk tegen volgende week dinsdag een regeerverklaring houdt en het vertrouwen vraagt voor zijn oranje-blauwe minderheidsregering. Maar de premier weigert.


 • 12 December 2018 om 19:54

Bibliotheek Aalst voert identiteitscontroles in om overlast te beperken

In Aalst voert de nieuwe bibliotheek Utopia identiteitscontroles in om vandalisme tegen te gaan. Dat meldt het Aalsterse stadsbestuur. De voorbije weken waren er groepjes jongeren die voor overlast zorgden en graffiti hadden gespoten.


 • 12 December 2018 om 17:08

‘Mars tegen Marrakech’ mag niet doorgaan in Brussel

Verschillende rechtse groeperingen hadden een aanvraag ingediend om zondag een ‘Mars tegen Marrakech’ te houden. Minister-president van Brussel Rudi Vervoort (PS) en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) laten weten dat de mars niet mag doorgaan op hun grondgebied. De organisatoren leggen zich niet neer bij die beslissing.


 • 12 December 2018 om 16:34

De Vlaming heeft pendelpijn (maar niet genoeg om er veel aan te doen)

We zijn onverbeterlijke kilometervreters, bleek deze week uit het eerste Ruimterapport. Maar ook al wordt er veel geklaagd over de file, de gemiddelde Belg wordt niet echt ongelukkiger van langer pendelen. De te lichte pijn van het onderweg zijn.


 • 12 December 2018 om 15:14

Gewonde studenten Reuzegom dienen klacht in: ‘Ze willen duidelijkheid’

De twee studenten die vorige week gewond raakten bij een uit de hand gelopen studentendoop dienen klacht met burgerlijke partijstelling in bij onderzoeksrechter in Turnhout. ‘Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren’, zei hun advocaat Kris Luyckx woensdagmiddag.


 • 12 December 2018 om 15:00

Vader schacht die studentendoop op het nippertje overleefde, wil excessen aangepakt zien

Een heksenjacht op studenten­­clubs en hun ontgroenings­rituelen moet er volgens Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop over­leefde die zijn vriend Sanda (20) fataal werd, lanceert hij wél een oproep. 'Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.'

 • 12 December 2018 om 14:29
❌