[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020De Standaard : Binnenland

SP.A gaat niet naar gemeenschappelijk overleg met drie koningen

SP.A wenst nog niet met zes partijen samen te vergaderen over de mogelijke vorming van een nieuwe regering. Ook CDH is niet zeker.


 • 6 Juli 2020 om 13:05

Man (45) overleden na steekpartij in Antwerpen-Noord

Een 45-jarige man is zondagnacht overleden na een steekpartij in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het slachtoffer had het aan de stok gekregen met een groepje mannen.


 • 6 Juli 2020 om 11:09

Startvergadering ‘drie koningen’ valt in het water

De drie koningen wilden deze namiddag hun startnota aan de potentiële coalitiepartners voorstellen. Maar die vergadering valt in het water nadat SP.A afhaakt en ook CDH pleit voor een uitstel.


 • 6 Juli 2020 om 10:28

‘Hou rekening met verspreiding via virusnevels’

Een groep wetenschappers vindt dat de ­Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onvoldoende rekening houdt met virusnevels.


 • 6 Juli 2020 om 09:36

Prévot over onderhandelingen: ‘Ik wil meer duidelijkheid’

De drie koningen hebben begin deze week een vergadering gepland met de zes partijen die de ‘Arizona-coalitie’ zouden kunnen vormen (liberalen, CD&V, N-VA, SP.A en CDH), maar misschien komt die te vroeg en zijn nog bilaterales nodig. Dat zei CDH-voorzitter Maxime Prévot maandag in De Ochtend op Radio 1.


 • 6 Juli 2020 om 09:03

Gemiddelde 85 nieuwe infecties per dag

De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 85,1 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van 3 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat laat Sciensano weten.


 • 6 Juli 2020 om 08:38

Achtervolging op A12 eindigt aan Sportpaleis

Een politiepatrouille wilde zondagavond een bestuurder zonder gordel controleren op de A12. Deze stak zijn middelvinger op en reed weg over de Ring richting Nederland.


 • 6 Juli 2020 om 08:34

Wolken en nog meer wolken

Er hangen maandag vrij veel wolkenvelden. In de loop van de dag wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Naar de avond toe wordt het droog en worden de opklaringen breder vanaf het westen.


 • 6 Juli 2020 om 07:32

Groot waterlek in Mechelen zorgt voor problemen met drinkwater

Op het kruispunt van de Koningin Astridlaan met Brusselsepoortstraat in Mechelen, aan de Brusselpoort, is zondagnacht een grote waterleidingbreuk ontstaan. De rijbaan kwam er helemaal onder water te staan en de kelder van een appartementsgebouw aan de Van Benedenlaan liep onder water. Hoe het lek precies kon ontstaan, is voorlopig onduidelijk.


 • 6 Juli 2020 om 07:30

Sea Kings gered van sloophamer: Defensie aanvaardt bod dat toestellen in de lucht houdt

De laatste twee overgebleven Sea Kings van de luchtmachtbasis in Koksijde zijn gered. Een Engels bedrijf koopt ze over en wil ze zelfs in de lucht houden op airshows. ‘Fantastisch! Dit is een unicum in onze luchtvaartgeschiedenis.’


 • 6 Juli 2020 om 06:40

Kinderen met overgewicht krijgen bezoek aan diëtist terugbetaald

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) maakt 5 miljoen euro vrij voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist voor kinderen en jongeren met overgewicht. Dat maakt ze maandag bekend.

 • 6 Juli 2020 om 06:16

104.000 hinderpremies toegekend voor ondernemers in coronacrisis

De voorbije maanden zijn in totaal 132.000 aanvragen voor de corona-hinderpremie geregistreerd. Daarvan werden 104.000 aanvragen goedgekeurd, voor een totaalbedrag van bijna 440 miljoen euro. Aansluitend werden ook dagpremies goedgekeurd voor een totaalbedrag van 690 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).

 • 6 Juli 2020 om 06:03
Gisteren — 5 Juli 2020De Standaard : Binnenland

‘Te vroeg voor buitenlands toerisme’

Op vakantie naar het buitenland? Ook al mag het, misschien doen we dat beter toch nog niet, vinden sommige experts. Wat moet er gebeuren met Belgen die terugkeren uit een regio die wordt getroffen door het coronavirus? Daarover heeft een crisisvergadering van de Risk Management Group plaatsgevonden.


 • 5 Juli 2020 om 16:38

Betogers eisen recht op hoofddoek in onderwijs

Op de Brusselse Kunstberg is zondagnamiddag een manifestatie gehouden onder de noemer #HijabisFightBack. Zo’n 1.000 aanwezigen eisten het recht om een hoofddoek te dragen in het onderwijs.


 • 5 Juli 2020 om 15:10

Beschimpers Pierre Kompany zijn Congo uitgezet

Drie Belgen die in Congo waren opgepakt omdat ze zich racistisch zouden hebben uitgelaten over Pierre Kompany, zijn het land uitgezet.


 • 5 Juli 2020 om 14:14

Reizigers uit Catalonië moeten ‘coronadocument’ invullen

Belgen die per vliegtuig terugkeren uit Catalonië, waar opnieuw een uitbraak van het coronavirus is vastgesteld, moeten een document invullen met de nodige gegevens om de verspreiding van het virus tegen te gaan. ‘We vragen hen om zich te laten testen en in quarantaine te gaan’, aldus minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD)


 • 5 Juli 2020 om 12:18

Pascal Smet: ‘Woonerf in Brusselse Vijfhoek werkt niet’

Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) vindt dat de maatregel om van de hele Vijfhoek een woonerf te maken, zijn doel voorbijschiet. Hij stelt meerdere autovrije zones voor en wil ook de zone rond de Vismarkt ontharden, lees: vergroenen.


 • 5 Juli 2020 om 12:33

Vermist meisje uit Heverlee is terecht

Kiara Poot, het 14-jarige meisje uit Heverlee dat sinds zaterdag vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus op Twitter.

 • 5 Juli 2020 om 13:14

Geen verdachte aangehouden na dodelijke schietpartij in Vorst

Bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst is in de nacht van zaterdag op zondag een jongeman van 23 jaar om het leven gekomen. Het parket heeft een onderzoek geopend naar (poging tot) moord, er is voorlopig geen verdachte aangehouden.


 • 5 Juli 2020 om 09:38

Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met coronavirus gedaald met 11 procent

Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus lag volgens de recentste weekcijfers op gemiddeld 82,7 per dag. Dat blijkt zondag uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.


 • 5 Juli 2020 om 09:14
❌