[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018De Standaard : Binnenland

Voorakkoord tussen CD&V en Vlaams Belang in Lede?

Ophef in de gemeenteraad van Lede gisterenavond, toen Filip Bauters van Lede Vlaams en Zinvol bij aanvang zijn frustratie uitte over het gebroken woord van CD&V. Die partij zou eerder een akkoord hebben gesloten met het Vlaams Belang van Marc Boterberg.

 • 19 Oktober 2018 om 08:04

Voorakkoord tussen CD&V en Vlaams Belang in Lede?

Ophef in de gemeenteraad van Lede gisterenavond, toen Filip Bauters van Lede Vlaams en Zinvol bij aanvang zijn frustratie uitte over het gebroken woord van CD&V. Die partij zou eerder een akkoord hebben gesloten met het Vlaams Belang van Marc Boterberg.

 • 19 Oktober 2018 om 08:06

Huiszoeking op kabinet-Schauvliege

Op het kabinet van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft gisteren rond de middag een huiszoeking plaatsgevonden.


 • 19 Oktober 2018 om 07:21

Leko moet uitleggen waarom geld van Veljkovic op zijn rekening kwam

Ivan Leko, de coach van Club Brugge, kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort van op de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom.

 • 19 Oktober 2018 om 07:21

Waarom AVV-VVK vandaag eenmalig terugkeert op de voorpagina van De Standaard

AVV-VVK. In het verhaal van zes letters zit de geschiedenis van Vlaanderen, en omgekeerd. Vandaag keren ze eenmalig terug op de voorpagina van De Standaard. Als startschot van een reeks over de Wereldgeschiedenis van Vlaanderen.

 • 19 Oktober 2018 om 06:00

Tienduizenden Vlaamse en Brusselse jongeren maken vandaag reclame voor hun jeugdbeweging

In Vlaanderen en Brussel maken tienduizenden jongeren vandaag opnieuw reclame voor hun jeugdbeweging. Tijdens het jaarlijkse evenement de Dag van de Jeugdbeweging slaan tal van jeugdorganisaties de handen in elkaar om kleine en grote acties op poten te zetten.


 • 19 Oktober 2018 om 05:44

'Ouders kiezen nu sneller kant van hun kind'

Een restaurantuitbater uit Nieuwpoort is het excessieve gedrag van spelende kinderen genoeg geweest en laat hen niet meer binnen. ‘Het is de schuld van hun ouders,’ zegt hij. Kinderpsychiater Lieve Swinnen kan zich er iets bij voorstellen.

 • 19 Oktober 2018 om 05:01

Rechter oordeelt dat Vlaams Belang niet racistisch is

Met de hulp van een opmerkelijk arrest dient Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een klacht in tegen Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

 • 19 Oktober 2018 om 05:01

Enkel bier of wijn voor 16- en 17-jarigen

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten.


 • 19 Oktober 2018 om 04:20
Gisteren — 18 Oktober 2018De Standaard : Binnenland

‘Grote verzoening’ lijkt Bart De Wever menens

Pas woensdag volgt een nieuwe ronde van de Antwerpse formatie. De kaarten liggen moeilijk, zowel de N-VA als Groen hebben bedenktijd nodig.

 • 18 Oktober 2018 om 21:37

Britse fietst in 125 dagen de wereld rond

Na 125 dagen is de 38-jarige Britse Jenny Graham donderdagavond opnieuw in Berlijn aangekomen na een fietstocht rond de wereld. Volgens de Britse ambassade heeft ze daarmee een wereldrecord te pakken.


 • 18 Oktober 2018 om 21:00

Hommeles bij Natuurpunt, algemeen directeur ontslagen

Bij Natuurpunt heeft de raad van bestuur beslist om algemeen directeur Chris Steenwegen te ontslaan, enkele dagen eerder is financieel directeur Leentje Osselaer zelf opgestapt. Aan de basis liggen uiteenlopende meningen over strategie en visie tussen de raad en de directie.


 • 18 Oktober 2018 om 20:45

Bourgeois erg ontgoocheld in Reynders

De plooien tussen Geert Bourgeois (N-VA) en Didier Reynders (MR) zijn nog lang niet gladgestreken. De Vlaamse minister-president is erg ontgoocheld in de federale minister en zegt net niet dat Reynders liegt.


 • 18 Oktober 2018 om 20:07

De Block gaat ‘openhartig’ praten met Coucke over gunstig RSZ-regime voor voetballers

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat rond de tafel zitten met Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League, het gunstige RSZ-regime waarvan het voetbal geniet. De voetbalwereld is immers fors in opspraak gekomen.


 • 18 Oktober 2018 om 19:48

Verkeershinder in centrum van Gent door waterlek, daarbuiten door wegenwerken

In het centrum van Gent zorgt een groot waterlek in de omgeving van de Brabantdam voor sterke verkeershinder. Dat melden de brandweer en de lokale politie in Gent. Buiten het centrum staan er lange files op de E40, E17 en R4 onder meer door werken op de E40.


 • 18 Oktober 2018 om 19:34

Gent onderhandelt vrijdag opnieuw over coalitie

In Gent zitten de vier partijen die onderhandelen over een coalitie vrijdag opnieuw samen.


 • 18 Oktober 2018 om 18:37

Al 98 dieren besmet met Afrikaanse varkenspest

In ons land zijn nu al 98 everzwijnen aangetroffen die besmet zijn met de Afrikaanse varkenspest. Dat heeft Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) donderdag gezegd in het Waals Parlement.


 • 18 Oktober 2018 om 17:30

Waarom het water tussen N-VA en Groen (niet) te diep zal blijven

In het grootste deel van de Vlaamse gemeenten is na de gemeenteraadsverkiezingen zondag al een coalitie samengesteld. In drie grote steden, Antwerpen, Gent en Oostende, nog niet. Een belangrijke factor in die besprekingen is Groen. Zij staan sterk, maar slagen er tot nu toe nog niet in het laken helemaal naar zich toe te trekken. Hoe dat komt? Dat hoort u van Bart Brinckman.

 • 18 Oktober 2018 om 17:26

Veroordeelde Syriëstrijder vrijgesproken: ‘Zou zich als homo nooit aansluiten bij IS’

Een man die bij verstek tot tien jaar cel werd veroordeeld voor leiderschap van een terroristische organisatie, zegt niets met terreur te maken te hebben. De rechtbank van Mechelen heeft hem vrijgesproken.


 • 18 Oktober 2018 om 17:14

Open VLD Aalst ontgoocheld in ‘zwakke’ Jean-Jacques De Gucht

Open VLD treedt, ondanks een slechte uitslag zondag, toe tot de coalitie in Aalst. Of er een schepenambt in zit voor lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht, is bijzonder onzeker.


 • 18 Oktober 2018 om 16:11
❌