[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020De Standaard : Binnenland

Reizen naar rode zones vanaf 25 september niet meer verboden, maar strikt afgeraden

Vanaf 25 september zal het niet langer verboden, maar strikt afgeraden worden om naar rode zones af te reizen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin maandagavond meegedeeld. Daarmee keert Buitenlandse Zaken terug naar de formulering van reisadviezen zoals die voor de coronacrisis bestond.


 • 22 September 2020 om 08:38

Koning weigert zelden ontslag

Een koning die weigert, wijst op hoogdringendheid, doorgestoken kaart of het gebrek aan een alternatief.


 • 22 September 2020 om 07:38

Bart De Wever (N-VA) in Gert Late Night: ‘We maken ze kapot vanuit de oppositie’

Volgens Bart De Wever (N-VA) is een Vivaldi-coalitie nog goed mogelijk, maar die regering zal volgens de burgemeester van Antwerpen weinig goeds beloven. ‘Ze hangen aan elkaar met spuug en paktouw’, zei hij maandag tijdens de opnames van Gert Late Night aan de Antwerpse kade.


 • 22 September 2020 om 07:16

Na grijze start breekt de zon door: tot 26 graden

Dinsdag wordt het eerst in verscheidene regio's grijs met mist, maar later breekt de zon overal door, met maxima van 21 tot 26 graden. Dat meldt het KMI. Tegen de avond verschijnen er meer wolkenvelden en tegen het einde van de nacht valt mogelijk een eerste bui.


 • 22 September 2020 om 06:53

Gevangenispersoneel legt voor 48 uur het werk neer

In de Belgische gevangenissen wordt dinsdag vanaf 6 uur ‘s ochtends gestaakt tegen het uitblijven van een akkoord over de versoepeling van de bezoekregels. De 48 urenstaking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront.


 • 22 September 2020 om 06:37

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames stijgt tot 50 per dag

Zowel het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames als het aantal besmetting stijgt verder. Het aantal sterfgevallen blijft op dit moment stabiel.


 • 22 September 2020 om 06:06
Gisteren — 21 September 2020De Standaard : Binnenland

Terechte zege voor Cercle, STVV moet het spel ondergaan

Cercle wint met 3-0 van STVV en pakt zo zijn derde zege van het seizoen. De basis voor de zege werd gelegd in een sterke eerste helft.


 • 21 September 2020 om 22:42

Conner Rousseau (SP.A): ‘Laat dit mijn laatste oproep zijn: stop met saboteren’

‘Ik ben enorm teleurgesteld dat men een paar dagen voor een akkoord terugkomt op datzelfde akkoord’, reageert preformateur Conner Rousseau (SP.A) in een persconferentie.


 • 21 September 2020 om 19:31

Anuna De Wever opgepakt bij klimaatactie

Zestien activisten, onder wie Anuna De Wever van de Youth For Climate-betogingen, zijn maandagmiddag opgepakt tijdens een klimaatactie in de buurt van het Koninklijk Paleis. De activisten pleiten voor een regering die de klimaatopwarming serieus neemt.


 • 21 September 2020 om 19:18

Zelftests coronavirus niet langer verboden

De verkoop van zelftests die antistoffen tegen het nieuwe coronavirus detecteren, is niet langer verboden. Dat meldt het federaal geneesmiddelenagentschap (FAGG) maandag. Tegelijkertijd waarschuwt het FAGG wel dat een verkeerde interpretatie van het resultaat de gebruikers een vals gevoel van veiligheid kan geven, of net onnodig ongerust kan maken.


 • 21 September 2020 om 18:31

Koning weigert ontslag van preformateurs Lachaert en Rousseau

Preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) hebben om 17 uur aan de koning verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. Ze hebben daarbij hun ontslag aangeboden, maar de koning heeft dat geweigerd.


 • 21 September 2020 om 18:04

En zo komt de bal opnieuw bij Open VLD te liggen

Hoe trouw is Open VLD aan zusterpartij MR? Die vraag zal door de Wetstraat zinderen, mocht het Vivaldischip helemaal kapseizen.


 • 21 September 2020 om 17:07

Oom Ilias aangehouden op verdenking van ontvoering

De 12-jarige Ilias uit Mortsel is zondag teruggevonden in de Waalse gemeente Steenkerke, in het gezelschap van zijn 26-jarige oom. Die laatste is nu door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking ontvoering, bevestigt het Antwerpse parket.


 • 21 September 2020 om 16:30

Online onderwijsplatform UGent lag uur lang plat bij start academiejaar

De Universiteit Gent opende het academiejaar op een valse noot: het digitaal studentenportaal Ufora lag er maandagochtend al meteen een uur uit. ‘Zeer vervelend’, reageert de universiteit.


 • 21 September 2020 om 14:10

Welke coalities zijn denkbaar zonder de MR?

Als de SP.A volhoudt niet te willen regeren met de MR, betekent dat niet noodzakelijk dat er verkiezingen komen. Al krimpt het aantal werkbare opties.


 • 21 September 2020 om 14:06

De scoutsgroep die werd opgericht om prins Filip Nederlands te leren

Toen koning Filip (60) nog op de lagere school zat, heeft zijn oom koning Boudewijn speciaal voor hem een scoutsgroep opgericht, om hem Nederlands te leren. In de nieuwe documentaire reeks ‘Filip van België’ op Canvas getuigt vanavond een van de andere welpen. ‘Ik denk dat ze Filip soms lieten winnen om zijn zelfvertrouwen op te krikken.’


 • 21 September 2020 om 13:19

Advocaat: ‘Ilias en zijn oom hadden afgesproken om te gaan bushcraften’

De twaalfjarige Ilias en zijn oom Benyamine E.M. hadden afgesproken om samen te gaan ‘bushcraften’, dat is kamperen in de natuur met zoveel mogelijk natuurlijke middelen. Dat zegt de advocaat van Benyamine E.M., Ergün Top.


 • 21 September 2020 om 12:30

Virologen zijn coronamoe: ‘Mensen denken dat wij betaald worden om in de studio te zitten’

Ook de experten lijden aan coronamoeheid, maar dan letterlijk. Al ruim een half jaar is het alle hens aan dek, met werkdagen van gemakkelijk 16 uur en amper een vrije dag. ‘Pas op, we klagen niet’, zegt Marc Van Ranst. ‘Maar het is erg dat er mensen zijn die denken dat wij betaald worden om bij VRT of VTM in de studio te gaan zitten.’


 • 21 September 2020 om 12:17

Vivaldi ligt helemaal aan diggelen

De Vivaldi-constructie ligt helemaal op apegapen. SP.A wil enkel met Vivaldi verder zonder de MR, wat betekent dat CDH de plaats moet innemen. Maar dat zal dan zonder Lachaert (Open VLD) als preformateur zijn. Hij geeft zijn opdracht wellicht straks terug aan de Koning


 • 21 September 2020 om 11:19

Vooruit slaat terug naar SP.A: tijdelijke naamsverandering naar Kolruit

In een nieuwe demarche in de strijd tussen Vooruit en SP.A, en binnenkort eveneens Vooruit, verandert het Gentse kunstencentrum zijn naam naar Kolruit.


 • 21 September 2020 om 10:56
❌