[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Gazet van Antwerpen : Homepage

Afrikaans continent splitst sneller dan verwacht in twee

Het Afrikaanse continent dreigt in tweeën te splitsen. En dat lijkt sneller te gebeuren dan gedacht. Een proces dat normaal miljoenen jaren overbrugt, lijkt zich in sneltempo te voltrekken. Al is ook dat relatief: wij zullen het alleszins niet meer meemaken.


 • 22 Maart 2018 om 08:13

Is het nu Mousa of Moussa Dembélé? Rode Duivel maakt komaf met foute schrijfwijze

Mousa Dembélé is bezig aan een erg sterk seizoen bij Tottenham en kan ook bij de Rode Duivels een sleutelspeler worden tijdens het WK in Rusland. Maar is het nu eigenlijk Mousa of Moussa? De 30-jarige middenvelder schepte er tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine eindelijk duidelijkheid over.


 • 22 Maart 2018 om 08:04

LIVE. Herdenkingsceremonies aanslagen Zaventem en Brussel

Het is vandaag twee jaar geleden dat in Brussel en Zaventem aanslagen plaatsvonden. Om 7.58 uur begint de herdenkingsceremonie in de luchthaven van Zaventem. Toen ontplofte de eerste bom. Daarna volgt een ceremonie in het metrostation Maalbeek en aan het monument aan het Schumanplein.


 • 22 Maart 2018 om 07:54

Dorpsvernieuwing in Kapellen ligt stil: één bewoner houdt werkzaamheden tegen

Eén Kapellenaar heeft ‘nee’ gezegd tegen de bouw van de nieuwe polyvalente zaal op het Marktplein. De werken zouden op 26 maart starten, maar zijn nu voor minstens twee maanden opgeschort. De burgemeester zit erg verveeld met de zaak.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Bakelants haalt verschroeiend uit naar koersorganisatoren: “Dit is wraakroepend”

Het wielervoorjaar is in volle gang en dus was het tijd voor een Extra Time Koers op Canvas. Ruben Van Gucht kreeg Tom Boonen, Jan Bakelants, Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer aan tafel. Vannieuwkerke koos voor de zware val van Mark Cavendisch tijdens Milaan-Sanremo als ‘zijn moment’ en dat maakte heel wat los bij Bakelants.


 • 22 Maart 2018 om 07:21

Experts luiden de alarmbel: “Belgisch cannabisbeleid faalt”

Meer geweld, meer gezondheidsproblemen: volgens vijftien wetenschappers heeft het drugsbeleid almaar meer kwalijke gevolgen voor de samenleving. Dat meldt De Standaard donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:11

Lenteweer nog niet in aantocht: zwaarbewolkt, grijs en regen

Na de ongewoon koude start van de week krijgen we zachtere temperaturen. Het blijft een hele dag zwaarbewolkt en grijs. De astronomische lente is dan wel begonnen, van lentekriebels voorlopig geen sprake.


 • 22 Maart 2018 om 06:45

VN waarschuwen voor meer zware natuurrampen in 2018

De schade door extreme weersomstandigheden was het afgelopen jaar erger dan ooit. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Oorzaken waren de uitzonderlijk zware orkanen in de Atlantische Oceaan, zware overstromingen op het Indiaas subcontinent en zware droogte in delen van Oost-Afrika, aldus WMO in zijn jaarlijks rapport over de situatie van het klimaat. 2017 was bovendien het warmste jaar ooit, en ook voor 2018 verwachten de VN geen verbetering.


 • 22 Maart 2018 om 06:34

Catalaanse separatisten willen president kiezen die mogelijk weer cel in moet

De separatistische partijen in Catalonië willen donderdag in een met spoed bijeengeroepen parlementszitting een nieuwe regionale president verkiezen. De zitting begint om 17 uur, zegt het parlement in Barcelona woensdagavond via Twitter. De separatisten willen het gerecht te snel af zijn en de voormalige Catalaanse regeringswoordvoerder Jordi Turull benoemen, voor die mogelijk de gevangenis in moet.


 • 22 Maart 2018 om 06:31

Overheid probeert 15 miljoen euro aan frauduleuze subsidies terug te vorderen, maar haalde 0 euro binnen

De Vlaamse overheid probeert 15 miljoen euro aan bedrijfssubsidies terug te krijgen. Sinds 2010 is er nog geen enkele euro terugbetaald. Dat meldt De Tijd donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:18

De Dames doen vanaf volgend jaar aan cohousing

Na 184 jaar verlaten De Dames hun schoolgebouw in de Lange Nieuwstraat aan de Meir. De leerlingen krijgen vanaf volgend schooljaar onderdak in een nieuw schoolgebouw, omringd door het Onze-Lieve-Vrouwe­college.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Nieuw seizoen ‘Helden van Hier’ ruilt Gentse voor Antwerpse brandweerkorps: “Het grootste risicogebied van Vlaanderen”

Na de brandweer van Gent focust Helden van Hier op VTM voortaan op de brandweerlieden van Antwerpen. “Met zoveel inwoners op een kleine oppervlakte en de directe aanwezigheid van de haven hebben we ons niet vaak verveeld”, zeggen de makers.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Organisator ASO wil Chris Froome bannen uit de Tour

Organisator ASO wil Chris Froome absoluut niet in de Tour de France. Als er bij de start in juli nog steeds geen uitspraak is in de salbutamolzaak, zal ASO de Brit zelf het startrecht ontzeggen. Een juridisch dispuut lijkt in de maak: in 2009 werd ASO nog terug-gefloten door de rechtbank toen het Tom Boonen na zijn cocaïne-affaire ook de start ontzegde.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Hoe het komt dat Facebook steeds minder vrienden maakt

Als Facebook nog hoop had dat het dataschandaal rond Cambridge Analytica zou koelen zonder blazen, dan mag het die hoop opbergen. Na het miljardenverlies van de afgelopen dagen is er nu ook een aandeelhouder die een schadevergoeding eist en roepen duizenden gebruikers op om Facebook te verlaten.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Ook coalitiepartner CD&V neemt minister onder vuur: “Vandeput nam verlenging F-16’s nooit ernstig”

Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) heeft niet genoeg laten onderzoeken of onze F-16’s langer kunnen worden gebruikt. Het is niet oppositiepartij sp.a die dat zegt, maar Vandeputs eigen coalitiepartners. “Vandeput heeft het parlement én de regering met een kluitje in het riet gestuurd”, zegt CD&V-Kamerlid en defensiespecialist Veli Yüksel. Vandeput zelf ontkent categorisch, maar wordt stilaan langs alle kanten onder vuur genomen. Enkel zijn eigen partij blijft hem steunen.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Diamanthandelaar zette roof van 10,5 miljoen euro zelf in scène om wraak te nemen op zijn baas

De Indiase diamanthandelaar Prashant B. (32) wilde zijn baas een hak zetten en in één klap multimiljonair worden. Dus zette hij een spectaculaire diamantroof op zichzelf en zijn vrouw in scène. Maar de ware toedracht van de zogenaamde tigerkidnapping kwam aan het licht door zijn eigen gierigheid. Het Openbaar Ministerie wil hem voor vijf jaar achter de tralies.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

KV Mechelen gaat door met Denis Van Wijk

Ondanks de degradatie naar 1B blijft Denis van Wijk trainer van KV Mechelen. De 55-jarige Nederlander ziet zijn aflopend contract verlengd met één jaar.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Gilles Van Bouwel na drie jaar weer vrijgezel

Gewezen Mol Gilles Van Bouwel (29), die nu Café De Mol presenteert op Vier, heeft na drie jaar een punt gezet achter zijn relatie met vriend Thomas (26). De breuk komt onverwacht, want enkele weken geleden was in de media nog uitgebreid te lezen hoe het koppel reikhalzend had uitgekeken naar het moment dat Thomas, die acht maanden lang op wereldreis was geweest, terug naar België kwam. De twee hadden elkaar via vrienden leren kennen.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

Bijna overal in Vlaanderen minder geslaagden sinds vernieuwing praktisch rijexamen

Stress en zweethanden. Kandidaat-automobilisten hadden er voor hun rijexamen altijd last van. Dat zal nog toenemen: de slaagpercentages zijn sinds de invoering van het vernieuwde examen met gemiddeld twee procent gedaald. En een kwart slaagt niet op de test die verkeersrisico’s moet inschatten. Nochtans is dat een belangrijke vaardigheid om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.


 • 22 Maart 2018 om 02:00

“Norewieterke kon als niemand anders de mensen doen lachen”

Meer dan driehonderd mensen hebben gisteren afscheid genomen van Eleanore De Strijcker. De 27-jarige mama van de meisjes Hawa en Assia werd vorige week op gruwelijke wijze door haar (ex-)vriend vermoord in haar woning in Kleerroos in Herentals. De plechtigheid in de kerk van de Evangelische Christenen Herentals was er een van hoop.


 • 22 Maart 2018 om 02:00
❌