[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Gazet van Antwerpen : Homepage

Jongeman door jeugdvriend doodgestoken op oprit ouderlijke woning: vader kan moordenaar overmeesteren

Voor dag en dauw zat hij te wachten tot zijn jeugdvriend naar buiten zou komen om naar het werk te vertrekken. Toen sloeg Michiel K. (23) toe: Jonas Vlayen, ook 23, werd in de rug aangevallen en doodgestoken. De vader van het slachtoffer kon de dader overmeesteren en overleveren aan de politie.


 • 19 Oktober 2018 om 08:42

Alleen nog bier en wijn voor minderjarigen, maar geen sprake van totaalverbod

Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).


 • 19 Oktober 2018 om 08:32

Vader laat voornaam wijzigen als eerbetoon aan dochter: “Ik wil er alles aan doen om te laten zien dat ik haar niet vergeten ben”

Exact vijf jaar nadat zijn Peruaanse ex-vrouw July hun dochter Rubi meenam naar haar thuisland, heeft vader Gert Broeckx zijn naam officieel laten wijzigen ter ere van zijn dochter. Hij schrapte zijn andere voornamen en gaat voortaan door het leven als Gert Rubi Broeckx.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Geseinde buurman bedreigt scholieren met baseballbat

Enkele scholieren van het Xaveriuscollege zijn gisteren op de loop moeten gaan voor een buurman. Het dieptepunt van een conflict dat al langer aansleept. De buurman, die geseind stond, werd opgepakt door de politie.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Huwelijk gaat voor: Isabel Vrancken past voor gemeenteraad Aartselaar

Isabel Vrancken werd zowel voor de Aartselaarse gemeenteraad als de Antwerpse provincieraad verkozen. Maar huwelijksplannen en cumulafspraken doen haar van het eerste mandaat afzien.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Mbokani op scherp gezet: spits van Antwerp stond donderdag in B-ploeg

Verhuist Dieumerci Mbokani komend weekend weer naar de bank? Als we op de training van gisteren afgaan, is die kans alvast zeer groot. Zeker als je daar de woorden van een geënerveerde Laszlo Bölöni tijdens zijn persconferentie naast legt. “Mbokani? Die was tijdens de interlandperiode bijna de hele tijd afwezig.”


 • 19 Oktober 2018 om 05:00

“Brexit kan rampzalig zijn voor de okapi’s in Antwerpse Zoo”

Niet alleen politici en ondernemers liggen wakker van de Brexit-onderhandelingen. Ook in de Zoo maken ze zich zorgen. “Er verblijven zo’n vijftien okapi’s in het Verenigd Koninkrijk. Als er geen aandacht aan hen besteed wordt, zijn we ze kwijt voor het kweekprogramma”, weet stamboekhouder Sander Hofman.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Prins Harry en Meghan hebben kleurrijke ontmoeting op strand tijdens staatsbezoek

Prins Harry en Meghan Markle hebben vrijdag op Bondi Beach in Sydney een ontmoeting gehad met enkele lokale surfers die gekleed gingen in hun meest kleurrijke outfit. Ze stapten blootsvoets het strand op en gingen samen met de surfers in een cirkel zitten om er te praten over geestelijke gezondheid en welzijn.


 • 19 Oktober 2018 om 07:14

Trump dreigt grens met Mexico te sluiten voor migrantenkaravaan op weg naar VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.


 • 19 Oktober 2018 om 06:32

Belgen kunnen binnenkort stemmen voor zes Belgische nummers in eerste EU songbook

Alle Belgen kunnen vanaf 19 oktober stemmen op de zes Belgische liedjes die volgens hen een plaatsje moeten krijgen in het EU songbook, het eerste liedboek van de Europese Unie. Zeventien landen gingen België voor en stuurden alles samen al 102 liedjes door. Dat meldt de organisatie achter het initiatief.


 • 19 Oktober 2018 om 06:29

Peggy duikt weer op in ‘Thuis’, maar moet niet op een hartelijke ontvangst rekenen

Samen met televisiekijkend Vlaanderen kregen Femke, Peter en Nancy donderdag een verrassing van formaat toen Peggy plots voor hun neus stond. De dochter van Rosa is terug om het huwelijk van haar moeder en Steven bij te wonen, maar arriveerde iets te vroeg in de Withoeve voor de feestelijkheden. Een warme ontvangst zat er echter niet in toen Peggy binnenkwam en Nancy - die heeft beloofd dat ze haar gezond verstand ging gebruiken - tegen het lijf loopt.


 • 19 Oktober 2018 om 06:26

Laura Tesoro komt cast ‘40-45’ versterken

Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen – en dat doen ze – verlengt Studio 100 zijn succesmusical 40-45. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22).


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Vlaams Belang sleept Groen voor de rechter voor laster

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dient een klacht voor laster en eerroof in tegen zijn collega Meyrem Almaci van Groen. Almaci had in een kopstukkendebat op Eén de partij van Van Grieken “racistisch” genoemd. Omdat een rechter onlangs oordeelde dat het “niet bewezen was dat de partij racistisch zou zijn”, sleept het VB op basis van die uitspraak Almaci voor de rechtbank.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Derde verdachte schietpartij kippenboer gearresteerd in Breda

De Nederlandse recherche lichtte woensdagochtend bij het krieken van de dag John L. uit Breda van zijn bed. Hij werd gearresteerd omdat de collega’s van de Federale Gerechtelijke Politie in Turnhout zeker zijn dat hij betrokken is bij de schietpartij op het erf van kippenboer Nick Leemans (29) uit Rijkevorsel. Het slechte nieuws voor John L. is dat de speurders beschikken over DNA dat hij achterliet in de vluchtwagen.


 • 19 Oktober 2018 om 05:00

Katholieke scholen mogen kiezen: een uur Engels in plaats van Frans

Katholieke scholen kunnen vanaf volgend schooljaar één uur Engels geven in het eerste middelbaar, ten koste van een uurtje Frans. “Dit is géén beslissing tegen het Frans”, verzekert topman Lieven Boeve. Toch is de vereniging van Franse leerkrachten bezorgd.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Buurtbewoners verenigen zich tegen straatracers: “De zone 30 hier is een grap”

“Patsers in dure auto’s sjeezen met een hoge snelheid door onze straten en wij kunnen dat enkel irritant vinden”, zegt Borgerhoutenaar Fenna Bouve. “De zone 30 die hier werd uitgerold, is een grap. Want handhaving is er niet.” En dus ziet ze maar één oplossing: met de buurt zelf iets ondernemen.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Filip Dewinter (Vlaams Belang) reageert scherp: “Burgemeester De Wever pleegt kiezersbedrog”

Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter is scherp voor De Wever en over zijn verzoeningsboodschap naar links. “Hij bedriegt de kiezers die hem hun vertrouwen gaven”, zegt Dewinter.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

De N-VA moet een partner vinden op links, tenzij ze zes jaar willen bibberen met één zitje op overschot

Het wordt nu wel héél spannend, de concrete voorstellen die Bart De Wever volgende week gaat doen aan Groen en, in tweede instantie, sp.a. De burgemeester zal een behoorlijk eind over de brug moeten komen na zijn opbouw in de voorbije dagen. Met als klapper zijn uitspraken op verkiezingsavond die gisteren bekend werden: “Eigenlijk is dit een historische kans om heel die stad in de plooi te leggen… een nationale verzoening prediken, ik denk dat ik dat subiet gaan doen. Het is echt tijd voor verzoening. Want we kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag...”


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Antwerps gerecht legt beslag op spaargeld en huis van haatprediker

Het Antwerpse gerecht heeft een fraude- en witwasonderzoek geopend tegen de beruchte Borgerhoutse haatprediker en terreurverdachte Tarik Chadlioui en zijn echtgenote. Ze worden verdacht van sociale zekerheidsfraude en het witwassen van geld.


 • 19 Oktober 2018 om 03:00

Chaos op hof van beroep door stroompanne die al maanden werd voorspeld

Het Antwerpse hof van beroep heeft gisterenmorgen urenlang platgelegen omdat een oude, volledig versleten hoogspanningscabine was uitgevallen. Als gevolg van de stroompanne moesten tientallen rechtszaken worden uitgesteld. “Deze problemen hebben we maanden geleden al aangekondigd”, zegt Tom Hoorens, woordvoerder van het hof van beroep. “Die hoogspanningscabine had al lang vervangen moeten zijn, maar dat is helaas niet gebeurd.”


 • 19 Oktober 2018 om 03:00
❌