[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019Gazet van Antwerpen : Homepage

Schattig: prins George viert zesde verjaardag met ontbrekende voortand

Prins George, het eerste kind van prins William en Kate Middleton viert zijn zesde verjaardag. Het Britse koningshuis deelt foto’s op de sociale media van de jonge prins in een voetbalshirt van de Engelse nationale voetbalploeg. Maar toch mist er iets op de foto, namelijk een van zijn voortanden. Dat zorgt onmiddellijk voor superschattige taferelen want de prins is niet verlegen op zijn tanden bloot te lachen.


 • 22 Juli 2019 om 20:15

Klasgenoten en ponyclub organiseren herdenking voor vermoord meisje: “Ze was zo ongelofelijk enthousiast”

Vrienden, klasgenoten en familieleden reageren droef en geschokt op het plotse overlijden van de 13-jarige K.D.H. uit Turnhout, die wellicht thuis door haar moeder werd omgebracht. De school waar ze het eerste trimester op het eerste middelbaar zat, en de club waar ze al verschillende jaren ponyreed, organiseren een herdenking.


 • 22 Juli 2019 om 20:09

Omstaanders redden hondje dat door baasje werd achtergelaten in snikhete auto

Op de parking van het Carrefour-warenhuis in Voortkapel (Westerlo) kwam het zaterdagmiddag tot een aanvaring tussen een man die zijn hond in een hete auto had achtergelaten en enkele dierenvrienden die eigenhandig besloten voor verluchting te zorgen door een ruit van de wagen kapot te slaan.


 • 22 Juli 2019 om 19:14

Met de mobilhome en twee kinderen door België: steppen op een ongebruikte snelweg

De kinderen van tegenwoordig kennen niet alleen te weinig Nederlands en wiskunde, ze kennen ook amper iets van België. Met al die strandgangers in Spanje en backpackers in Thailand dreigen we ons eigen land te vergeten. Daar trekken we graag tegen ten strijde, met een mobilhome als ultieme wapen.


 • 22 Juli 2019 om 19:00

Experts na drugsdode Tomorrowland: “Twee jaar geleden al hiervoor gewaarschuwd”

Na de drugsdode op Tomorrowland woedt het debat weer heviger dan ooit: hoe moet er met drugs worden omgegaan op een festival? “De preventie moet beter, want onze drugs zijn sterker dan in de rest van de wereld”, klinkt het bij experts. “Ik heb hen hier twee jaar geleden al voor gewaarschuwd”, zegt Tom Decorte (UGent).


 • 22 Juli 2019 om 18:52

Grand Café weer open na granaataanslagen: business as usual in Den Brandt

Terwijl de politie in de Berchemse Marsstraat de granaatinslagen van maandagochtend onderzocht, opende het slachtoffer van de granaatinslagen van vorige vrijdag, het Grand Café in Park Den Brandt, alweer de statige kasteeldeuren.


 • 22 Juli 2019 om 18:33

Eigenaar overleden hond waarschuwt voor gevaarlijk gif

In Ekeren is een hond vergiftigd aan de hondenloopzone vlak naast de Ekerse Putten. Het dier is dit weekend overleden. Zijn baasje wil andere hondeneigenaars nu waarschuwen.


 • 22 Juli 2019 om 17:59

Kuifmakaak Rojo ontsnapt enkele uren uit Planckendael: “Dierentuin stond op zijn kop”

Een jonge kuifmakaak ontsnapte maandagochtend uit de Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen). Hoe het aapje Rojo uit zijn verblijf kon ontsnappen is nog onduidelijk. Hij werd uiteindelijk gevangen in de tuin van een woning op de Vaartdijk, waar een fietser hem had opgemerkt.


 • 22 Juli 2019 om 18:19

“Zware loting” voor Antwerp in voorronde Europa League: dit moet u weten over Viktoria Plzen en Olympiacos

Royal Antwerp FC staat voor een zware opgave in de derde voorronde van de Europa League. De Great Old neemt het op tegen Viktoria Plzen óf Olympiacos Piraeus, respectievelijk de vicekampioen van Tsjechië en Griekenland. “We zullen goed voorbereid moeten zijn”, reageert Frédéric Leidgens, de teammanager die de loting namens de club bijwoonde.


 • 22 Juli 2019 om 17:34

Rupelstreek telt weer 180 bewoonde huiszwaluwnesten: “In 2003 waren er nog amper te bespeuren”

De huiszwaluw is terug in de Rupelstreek. In 2003 waren er nog maar enkele te bespeuren, maar met de inzet van Natuurpunt en de bewoners is het tij langzaam gekeerd. In Rumst boeken ze de grootste vooruitgang, met net geen twintig broedparen meer dan vorig jaar.


 • 22 Juli 2019 om 16:35

Hestival viert vijftiende verjaardag met eigen biertje

De organisatoren van Hestival vieren de vijftiende verjaardag van het gratis muziekevenement in Heist-centrum met een eigen brouwsel: Hestival Blond. Het biertje wordt geschonken tijdens het festival op 24 augustus, maar is nu al te proeven in een dertigtal cafés. Wie het voor Hestival uittest, maakt kans op prijzen.


 • 22 Juli 2019 om 16:23

Halsbrekende toeren: twee jonge kinderen rijden mee op dak van auto

Op het internet circuleren beelden van twee jonge kinderen die meerijden op de achterruit van een auto over de openbare weg in de Maleisische stad Johor. Hoe de kinderen zich kunnen vastklampen aan de auto die een behoorlijke snelheid heeft is onduidelijk. Als klap op de vuurpijl negeert de bestuurder van de auto ook nog het rode licht op het kruispunt. De man die de beelden maakte verklaart dat de auto even later veilig tot stilstand kwam.


 • 22 Juli 2019 om 15:27

Terras Da Giovanni op het Eilandje al afgebroken

Arbeiders zijn maandag begonnen met de afbraak van het terras van Italiaans restaurant Da Giovanni op het Eilandje. Dat moest verdwijnen na klachten van buurtbewoners.


 • 22 Juli 2019 om 16:50

Van Spider-Man tot The Lion King: de tien films om te zien deze zomer

Te warm? Geen nood, de bioscoopzalen zijn de beste plaatsen om verfrissing op te zoeken. En ook als het deze zomer gaat regenen, is de cinemazaal ideaal om te vertoeven. We stellen de tien meest opvallende filmtoppers voor waaruit je deze zomer een keuze kan maken.


 • 22 Juli 2019 om 16:22

Trio rooft peperdure brillen van Cartier en duwt optieker tegen de grond

Drie Nederlanders stonden in Mechelen terecht voor een brutale diefstal bij optieker Vleeracker, aan de Vijfhoek. Daar roofden ze een tiental exclusieve brillen van Cartier. Toen de optieker de dieven wou tegenhouden, werd hij weggeduwd en kwam hij op de grond terecht. De dieven konden na een dolle achtervolging worden opgepakt.


 • 22 Juli 2019 om 15:39

Bekende Nederlandse actrice in gevangenis wegens drugshandel op Tomorrowland

Imanuelle Grives, een bekende Nederlandse actrice, zit in de gevangenis nadat ze afgelopen weekend werd opgepakt op Tomorrowland. Ze had verschillende soorten drugs bij en tijdens een huiszoeking op haar Airbnb werd nog meer gevonden. Haar advocaat heeft het over een “zeer fout gelopen experiment”.


 • 22 Juli 2019 om 15:37

Nog minstens drie jaar kans op overstromingen

Waterbufferbekkens in Broekzijde en het stadspark moeten voorkomen dat rivier De Aa bij zware regenval buiten zijn oevers treedt. Van die waterbufferbekkens was in 2004 al sprake en ze zouden tegen 2015 afgewerkt zijn, maar uiteindelijk start de aanleg van het bekken in het stadspark wellicht pas in 2022.


 • 22 Juli 2019 om 15:37

Dronken autobestuurster rijdt met klapband naar huis

Tijdens de weekendcontroles heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek 31 dronken bestuurders uit het verkeer gezet. Er werden 10 rijbewijzen ingetrokken, waaronder dat van een vrouwelijke bestuurder die zwaar dronken met een klapband naar huis aan het rijden was.


 • 22 Juli 2019 om 15:30

Oplichter (22) geeft zich uit als vrouw op Facebook: goedgelovige mannen ruim 200.000 euro armer

Een 22-jarige man uit Mechelen heeft de voorbije jaren verscheidene mensen opgelicht via het internet. De kerel gaf zich op Facebook uit als vrouw en legde contact met mannen. Er werd een verhaaltje verzonnen dat ze geld nodig had voor de aankoop van een onroerend goed of om haar man uit te kopen in het kader van een echtscheiding. De goedgelovige mannen maakten de gevraagde geldsommen over, maar zagen hun geld nooit terug.


 • 22 Juli 2019 om 15:27

Verkoeling gezocht: hier kun je in de openlucht zwemmen

Er is een hittegolf op komst en dus wordt het stilaan ook uitkijken naar afkoeling. Daarvoor kun je naar de kust gaan, maar ook in het binnenland kun je op talrijke plaatsen in de openlucht zwemmen. We pikten er voor elke Vlaamse provincie een leuke uit.


 • 22 Juli 2019 om 12:01
❌