[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Gazet van Antwerpen : Homepage

“Zet desnoods emmer op je hoofd als je huwelijk wil vieren, maar laat de openbare weg voor wat ze is”

“Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo’n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.” Dat heeft politierechter Peter D’Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ‘huwelijkskaravaan’ op de E17 van 11 februari van vorig jaar.


 • 25 Mei 2018 om 10:02

Interne ruzies bij N-VA: “Plots krijg ik te horen dat ik niet meer op de lijst sta”

Guy Heyns levert zijn partijkaart van ­

N-VA in en zetelt voortaan als onafhankelijke in de OCMW-raad, Kristof Tauwenberg wordt door partijleden aan de kant geschoven na interne discussies. Beide feiten hebben geen verband met elkaar, maar doen wel vermoeden dat het rommelt binnen de Turnhoutse N-VA.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Buren redden bewoonster en schilderijen uit vlammenzee

Een blikseminslag heeft donderdagavond ernstige schade toegebracht aan de grote villa van kunstschilder Louis Peeters, die begin dit jaar overleed. Het dak is verwoest. Buren konden de weduwe tijdig buiten halen. Zij bleef ongedeerd, maar verkeerde in shock.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Vluchten geschrapt door technische problemen bij vliegtuigen Brussels Airlines

Door technische problemen bij vliegtuigen van Brussels Airlines zijn vrijdag al minstens twaalf vluchten van de maatschappij geschrapt. “De vliegtuigen kunnen op dit moment niet ingezet worden”, zegt woordvoerster Kim Daenen.


 • 25 Mei 2018 om 10:08

Evy Gruyaert kampt met zware migraine: "De impact is enorm, en zelfs je pink opheffen doet dan pijn"

In 'De Bende van Annemie' op Radio 1 vertelt presentatrice Evy Gruyaert over de zware vorm van migraine die haar vaak overvalt. Ze had onlangs een van de zwaarste aanvallen sinds maanden. "De impact van zo'n aanval is enorm."

 • 25 Mei 2018 om 09:13

Noord-Korea reageert op annulatie Trump: “Extreem betreurenswaardig”

De beslissing van Amerikaans president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is “extreem betreurenswaardig” en “niet naar wens van de wereld”. Dat zegt de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan in een mededeling verspreid door het staatspersagentschap KCNA. Pyongyang wil “op eender welk moment en op eender welke manier” in dialoog gaan met de Verenigde Staten.


 • 25 Mei 2018 om 08:44

Op stap met straatvrijwilligers: “Buurtbewoners gooien hun afval uit hun raam”

Initiatieven om van Antwerpen niet alleen een mooie en bruisende, maar ook een propere stad te maken, die ondersteunt ook uw krant al jaren. En dus nu ook de oproep van het stadsbestuur en het personeel van stadsreiniging om samen actie te ondernemen tegen zwerfvuil en sluikstorten. Er zijn Antwerpenaren die dat al jaren doen. Vandaag zetten we er vijf in het voetlicht. Inspirerende voorbeelden voor ieder van ons.


 • 25 Mei 2018 om 08:26

Liesbeth Homans: “Wie zegt dat ik geen kans meer maak bij de mannen?”

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) was zenuwachtig omdat hij “altijd wel heel persoonlijke vragen stelt”, maar liet James Cooke toch in haar ziel kijken. In ‘Bedgeheimen’ tijdens ‘Gert Late Night’ vertelde ze onder meer over de pesterijen in haar jeugd en over haar liefdesleven.


 • 25 Mei 2018 om 04:50

38 meter lang binnenschip ‘rijdt’ ‘s nachts van Steen richting Havenhuis naar Wijngaard Natie

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er in de Antwerpse binnenstad een indrukwekkend transport plaatsgevonden. Het 38 meter lange binnenschip Lauranda werd van aan het Steen overgebracht naar de terreinen van Wijngaard Natie, zo’n acht kilometer verderop.


 • 25 Mei 2018 om 08:48

Tropisch weekend op komst: plaatselijk 30 graden

Na dagen vol onweer voorspelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut beterschap vanaf vrijdag. In het weekend komen zelfs tropische temperaturen in zicht.


 • 25 Mei 2018 om 08:29

Bom ontploft in druk Canadees restaurant: minstens 15 gewonden

Twee verdachten hebben donderdagavond rond 22.30 uur (plaatselijke tijd) een bom doen afgaan in een restaurant in het Canadese Mississauga. Minstens vijftien mensen raakten gewond, zo meldt de lokale politie.


 • 25 Mei 2018 om 08:21

Hevige brand bij dochterbedrijf van Katoen Natie: zonnepanelen ontploft

Bij J-Tec Material Handling, een dochterbedrijf van de Katoen Natie-groep, in de Lieven Gevaertstraat in de KMO-zone Vloeiende heeft vanmorgen een hevige brand gewoed. De schade is groot. De brandweer moet mogelijk nog de hele dag nablussen.


 • 25 Mei 2018 om 06:41

Verkeershinder door nieuw technisch defect in Kennedytunnel

Door een technisch defect in de Kennedytunnel werd de linker- en middenrijstrook richting Gent vanochtend enkele uren afgesloten. Al omstreeks 5 uur vertraagde het verkeer, momenteel is het nog steeds een uur aanschuiven: zowel vanuit Merksem op de E17 als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag. De Liefkenshoektunnel richting Gent is tolvrij gemaakt.


 • 25 Mei 2018 om 06:20

STANDPUNT. Wie heeft nu dash, meneer De Wever?

Het nieuws was misleidend gisteren. Bij een akkoord tussen de minister van Pensioenen en twee vakbonden over de zware beroepen bij de ambtenaren, zou je denken dat het zonder meer goed nieuws is voor al wie werkt voor de overheid.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Club Brugge duwt door voor Mats Rits

Club Brugge is in onderhandeling met KV Mechelen voor Mats Rits en de gesprekken gaan de goeie kant op. De landskampioen zoekt een doublure voor Vormer en Vanaken en kwam bij de 24-jarige middenvelder uit.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Zowat iedere ambtenaar heeft zwaar beroep: “Ik ben tevreden met de erkenning”

Van kleuterjuf tot militair. Uit de lijst met zware beroepen bij het overheidspersoneel die gisteren bekend werd, blijkt dat zowat elke ambtenaar een zwaar beroep heeft. Zijn daar niet bij: schooldirecteurs en docenten hoger onderwijs. Dat betekent dat zij níét vroeger met pensioen kunnen.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Werkmannen moeten ruim een meter diep graven om bedolven meisje (9) te bevrijden: “Ze ademde al niet meer”

Een 9-jarig meisje heeft haar leven te danken aan het snelle optreden van enkele werkmannen. Ze raakte bedolven onder het zand toen ze een tunnel aan het graven was op het strand van Nieuwpoort. De werkmannen konden haar net op tijd uitgraven en reanimeren.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Elfde seizoen ‘Temptation Island’ in de maak

Er komt een nieuw seizoen van het Vijf-programma Temptation Island. Het elfde seizoen wordt dit najaar opgenomen en in het voorjaar van 2019 uitgezonden. Ook dit keer gaat het om een coproductie van Vijf en het Nederlandse RTL. Dat betekent dat er Vlaamse en Nederlandse koppels zullen meedoen, dezelfde mix geldt voor de vrijgezellen.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ‘akkoord’ met vakbonden

Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA én Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.


 • 25 Mei 2018 om 03:00
❌