[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGazet van Antwerpen : Homepage

Geen enkele vlag toegelaten op festival op Linkeroever

Op het urban festival Fire Is Gold, dat zaterdag plaatsvindt op de Antwerpse linkeroever, zal geen enkele vlag toegelaten worden. Volgens de organisatie staat de maatregel los van de heisa die ontstond op Pukkelpop. “Maar we wilden het toch nog eens in de verf zetten”, klinkt het.


 • 23 Augustus 2019 om 11:56

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan Het laatste nieuws. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.


 • 23 Augustus 2019 om 11:52

Zoo zamelt lavendel in voor pinguïns: snoeisel houdt gevaarlijke muggen weg

Verzorgers van de zwartvoetpinguïns in de Antwerpse Zoo hebben eerder deze week een oproep voor lavendelsnoeisel gedaan, en meteen haalden ze een hele hoop bijeen. Het snoeisel moet de pinguïns beschermen tegen muggen, die hen kunnen besmetten met vogelmalaria – een probleem in veel dierentuinen.


 • 23 Augustus 2019 om 11:39

Nieuwe klap dreigt voor Limburg: arbeiders Punch Powertrain leggen werk neer door dreiging van groot banenverlies

De arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vrijdag het werk neergelegd. Het bedrijf zou een onbekend aantal banen gaan schrappen en dat veroorzaakt onrust op de werkvloer. Vakbonden en directie zullen vrijdag een eerste overleg houden, zo meldt metaalvakbond ACV-CSC METEA. Na Ford Genk zou nieuw banenverlies in de Limburgse autosector een zware klap zijn.


 • 23 Augustus 2019 om 11:20

Bestuurder vlucht met 100 kilometer per uur weg van controle: 25-jarige man opgepakt

Een 25-jarige man uit Wilrijk is donderdagavond na een achtervolging opgepakt door de politie ter hoogte van de Waterpoort op het Zuid. Hij was weggevlucht toen de politie hem aan de kant wilde zetten vanwege zijn onverantwoord rijgedrag.


 • 23 Augustus 2019 om 10:57

Man onderschept die met mes staat te zwaaien op De Keyserlei

De politie heeft vrijdagochtend een man onderschept die op de De Keyserlei stond te zwaaien met een mes. Een aangestuurde politieploeg kon hem ter hoogte van de Breydelstraat in de boeien slaan. De dronken man had het mes gevonden en wilde het omruilen tegen een broodje.


 • 23 Augustus 2019 om 10:56

Charlize Theron amper herkenbaar in nieuwe film ‘Bombshell’: “Ik kan niet stoppen met staren”

In de nieuwe film ‘Bombshell’ zijn alle ogen gericht op Charlize Theron. Niet alleen omdat ze zo goed acteert, maar ook omdat ze er helemaal anders uitziet. Ze is niet alleen onherkenbaar, ze lijkt ook nog eens als twee druppels water op het personage dat ze speelt.


 • 23 Augustus 2019 om 10:16

Dubbel zoveel haatboodschappen op sociale media door verkiezingen: “Als olie op het vuur”

Bij Unia zijn in de eerste zes maanden van dit jaar dubbel zo veel klachten binnengekomen over haatboodschappen op sociale media. Een gevolg van de bitse verkiezingscampagne én van het verkiezingsresultaat, zegt het gelijkekansencentrum. “Veel van de boodschappers voelen zich gesteund door het verkiezingsresultaat van Vlaams Belang om te verkondigen wat ze willen.”


 • 23 Augustus 2019 om 10:00

E313 richting Hasselt weer vrij na zwaar ongeval in Herentals

De E313 is vrijdagmiddag weer vrijgegeven richting Hasselt, na het ernstige ongeval met twee vrachtwagens en een bestelwagen ter hoogte van Herentals-West. Dat meldt de gemeente Grobbendonk. In een file die was ontstaan door een eerder ongeval, botste een bestelwagen op een vrachtwagen. De bestelwagen werd op zijn beurt aangereden door een andere truck. De bestuurder van de bestelwagen raakte levensgevaarlijk gewond.


 • 23 Augustus 2019 om 12:41

DISCUSSIE. Moet de nieuwe Vlaamse regering de files aanpakken met rekeningrijden?

CD&V legt bij de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering de invoering van rekeningrijden opnieuw op tafel. Ook experts pleiten voor een (aangepaste) versie van het systeem, om de files en de uitstoot aan te pakken. Maar N-VA wil er niet van weten. Wat moet er volgens jou gebeuren?


 • 23 Augustus 2019 om 09:22

Man achter ‘Ugly Belgian Houses’ zegt sorry tegen bewoners in ‘Iedereen Beroemd’

De man die foto’s maakte van Belgische huizen en die verspreidde onder de noemer Ugly Belgian Houses (of ‘lelijke Belgische huizen’), gaat zich persoonlijk excuseren bij een aantal eigenaars. Hij doet dat in het programma Iedereen beroemd. Hij blijft er wel bij dat hij niets verkeerds deed. “Het is sorry voor de overlast, niet voor het feit dat ik dat huis lelijk vind.”


 • 23 Augustus 2019 om 09:00

De plek waar 80 jaar geleden een duivels naziplan geboren werd

Michelangelo, Rembrandt, Botticelli, Renoir… Duizenden werken van de grootste kunstenaars uit onze geschiedenis verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de grond. Sommige stukken vond men nog altijd niet terug. Een Oostenrijkse zoutmijn was voor de nazi’s dé plek om kunstschatten te bewaren. Het begin van een heuse thriller, met een hoofdrol voor een schaap uit Gent en een beest uit Linz.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Extra stickers om zone 30 af te dwingen

De Antwerpse zones 30 krijgen extra signalisatie. Die komt er in de vorm van stickers op het wegdek, om de 250 meter. Het gaat om 2.500 stickers.


 • 22 Augustus 2019 om 20:41

Franse chirurg misbruikt kinderen nadat hij ze geopereerd heeft

Een 68-jarige chirurg is de spilfiguur in het grootste pedofilieschandaal dat Frankrijk ooit gekend heeft. Op basis van zijn eigen dagboeken wordt Joël Le Scouarnec ervan verdacht de laatste dertig jaar 200 tot 250 minderjarigen misbruikt te hebben. Hij vergreep zich zelfs aan kinderen in de ontwaakkamer van het ziekenhuis, nadat hij ze eerst geopereerd had.


 • 23 Augustus 2019 om 08:30

Achter de schermen op Brussels Airport: 20 seconden om te zien of een koffer gevaarlijk is

Een blik achter de schermen van het beveiligingsapparaat van Brussels Airport wordt zelden gegeven. Iedereen kent de securitycheck van handbagage – het is altijd uw rugzak of handtas die open moet – maar ook ieder stuk ruimbagage wordt gecontroleerd. Een race op de smalle grens tussen snelheid en veiligheid.


 • 23 Augustus 2019 om 03:00

Recreatieverbod door blauwalgen op kanaal

De plaag van de blauwalgen heeft zich de voorbije dagen dan toch doorgezet op het kanaal Bocholt-Herentals. Daardoor geldt er vanaf nu voor de volledige lengte een captatie- en recreatieverbod.


 • 22 Augustus 2019 om 21:30

Buurt schrapt zelf parkeerplaatsen en maakt er ‘trottoirterrassen’ van

In de Pieter Génardstraat op het Kiel hebben bewoners zelf beslist om op parkeerplaatsen houten zitbanken te plaatsen. Ze voorzien de straat van planten en vormen ontmoetingsplekken voor de buurt.


 • 22 Augustus 2019 om 19:58

Sven is blijvend impotent na erectie van 30 uur: “Dat noem ik geen bijwerking meer”

Twee weken nadat Sven Pernot (35) uit Bilzen startte met het antidepressivum ­Quetiapine, kreeg hij een priapisme: een aanhoudende erectie. Na dertig uur werd hij geopereerd, maar toen was het al te laat: de man is blijvend ­impotent.


 • 23 Augustus 2019 om 07:45

Pamela Anderson bekent: “Voor mijn dates draag ik soms nog Baywatch-outfit”

Pamela Anderson past nog altijd in dat iconische badpak dat ze droeg in de televisieserie Baywatch, zegt ze in een interview met The New York Times. Af en toe verrast ze er zelfs nog haar dates ermee.


 • 23 Augustus 2019 om 07:27

Nieuwe toekomst voor oudste gebouw van de polder

Het oude kerkje Attenhoven in de Kerkstraat in Hoevenen is grondig gerenoveerd. De werken aan zowel het kerkgebouw, het hekwerk rond de kerk als de kerkomgeving zijn afgerond. Het ontwijde kerkje dateert uit het midden van de dertiende eeuw.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00
❌