[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Gazet van Antwerpen : Homepage

Viktor Verhulst: “Alleen al de gedachte aan een relatie doet me verstikken”

De man die ‘Love Island’ presenteert, heeft vast wel iets te vertellen over de liefde. Nietwaar, Viktor Verhulst? Blijkt dat de 24-jarige zoon van Gert Verhulst zo zijn twijfels heeft: “Ik geloof wel in de liefde, maar niet in liefde voor altijd.”


 • 25 Mei 2019 om 18:00

VIDEO. Tweeduizend fietsers rijden door Antwerpen

Zo’n 2.000 fietsers hebben zaterdagnamiddag een tocht van 15 kilometer door Antwerpen gemaakt. Het was de tweede editie van de Critical Mass Belgium, na die in Brussel vorig jaar. In Park Spoor Noord vonden ook allerhande optredens en activiteiten plaats.


 • 25 Mei 2019 om 16:57

Porsche botst tegen wand van Craeybeckxtunnel: chauffeur overleden

Een wagen is zaterdagnamiddag tegen de tunnelwand van de Craeybeckxtunnel geknald. De chauffeur, een vijftiger, raakte zwaargewond, hij overleed later aan zijn verwondingen.


 • 25 Mei 2019 om 16:46

Auto knalt tegen jeep op Mechelsesteenweg

Op de Mechelsesteenweg in Mortsel zijn zaterdagvoormiddag twee auto’s tegen elkaar gebotst.


 • 25 Mei 2019 om 16:33

Meisje raakt lichtgewond bij ongeval met death ride op Grote Markt

Bij een ongeval met een death ride op de Grote Markt in Turnhout is vrijdagavond een meisje gewond geraakt. Het meisje kwam los van de death ride en viel van op twee meter hoogte op de grond.


 • 25 Mei 2019 om 15:33

Bobbejaanland al 40 jaar ondersteboven: eerste achtbaan met looping opende in 1979

Bobbejaanland lanceert volgende maand de snelste rollercoaster der Lage Landen. Tegelijk is het exact veertig jaar geleden dat ene Bobbejaan Schoepen voor het eerst een loopingachtbaan

liet bouwen in Lichtaart (Kasterlee). ­Daarmee maakte het familiepark met variété­shows, dat in 1961 opende, de overstap naar een echt attractiepark ­zoals we het vandaag kennen. Al is er nog veel terug te ­vinden van de glorie van de begin­dagen. Traditie en toekomst gaan hand in hand in ’t Plezantste Land. CittA zoekt de ziel van Bobbejaan.


 • 25 Mei 2019 om 15:00

VDAB te laks? “We hebben vorig jaar de uitkering van meer dan 11.000 mensen geschorst”

We moeten meer huismoeders aan een job helpen. Zuiver inzetten op het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd is geen goed idee. En studeren in het middelbaar gebeurt steeds meer bij bedrijven en niet meer 100% van de tijd op de schoolbanken. Niet alleen voor technische beroepen, ook voor pakweg de studierichting Economie-Wiskunde. Dat zegt Fons Leroy, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).


 • 25 Mei 2019 om 14:30

De dood van prinses Diana was geen ongeval, zeggen ooggetuigen

Het is al meer dan twintig jaar geleden, maar toch wordt er nog veel gespeculeerd over de dood van prinses Diana. Zij kwam om het leven bij een autocrash in Parijs op 31 augustus 1997. Een ongeluk, zo oordeelde de rechtbank vele jaren later. Maar daar zijn enkele ooggetuigen nog steeds niet van overtuigd: de dood van prinses Diana was moord, zeggen ze.


 • 25 Mei 2019 om 14:27

SM-meesteressen klappen uit de biecht: “Ziek zijn ze, die mannen. Het is niet normaal wat ze durven te vragen”

Een SM-meesteres uit Melle riskeert drie jaar gevangenis omdat ze een klant op zijn uitdrukkelijk verzoek een dosis pijnstillers heeft toegediend die hem fataal werd. “De vrouw werd gedreven door geldgewin”, oordeelt het parket. Maar het is hondsmoeilijk om SM-klanten te beschermen tegen zichzelf, getuigen meesteressen. “We hebben het niet breed en ze willen de gekste dingen. Dan moet je al heel sterk in je schoenen staan om niet te zwichten voor hun fantasieën.” En die zijn soms krankzinnig.


 • 25 Mei 2019 om 14:20

Jarige Jean Bosco Safari maakt zijn droom waar op iconisch podium in Liverpool: “Een feest”

Jean Bosco Safari heeft zijn jeugddroom waargemaakt: musiceren en zingen op het iconische podium van The Cavern Club in Liverpool. In de concertkelder twee diep in Mathew Street zijn The Beatles ooit hun carrière gestart. Meegereisde fans beleefden een al even memorabele avond. “Dankzij jullie mag ik deze ongelooflijke dag beleven”, aldus een immer bescheiden Jean Bosco.


 • 25 Mei 2019 om 14:00

Malik (22) is eerste geregistreerde transgender in Niel: “Als ik deze beslissing niet had genomen, had ik nu niet meer geleefd”

De transitie van Sam Bettens haalde de voorbije week uitgebreid de media. Er zijn minder transmannen (vrouwen die man worden) dan omgekeerd. Malik Nauwelaers (22) is wel een van hen. Hij is de eerste officieel geregistreerde transgender van Niel.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Jonge violisten over Sylvia Huang, finaliste Koningin Elisabethwedstrijd: “Straffer dan Eden Hazard”

Ze is maar 25 en wie met haar spreekt ziet op het eerste gezicht een bescheiden, zelfs timide meisje. Maar eens ze haar viool vastpakt, laat Sylvia Huang verbluffende dingen horen. Ze mocht als enige Belgische deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd en schopte het tot in de finale, waar ze eerder deze week wéér veel indruk maakte. In die mate zelfs, dat hier en daar al geopperd is dat de Henegouwse zo maar de Justine Henin onder de violisten zou kunnen worden, die de jeugd kan warmmaken om ook de strijkstok vast te nemen. Onze jonge Antwerpse violisten volgen haar prestaties alleszins op de voet. En ze supporteren mee.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Zij moeten Antwerp naar Europa loodsen: driedubbel interview met puntenpakker Bolat, kapitein Haroun en draaischijf Refaelov

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar met de steun van zijn publiek moet Antwerp zich zondag voor het eerst sinds 1997 voor Europa plaatsen. Én met de hulp van deze drie sterkhouders: puntenpakker Bolat, man van het seizoen Haroun en draaischrijf Refaelov.


 • 25 Mei 2019 om 03:00

Bondsprocureur Kris Wagner haalt zwaar uit naar KV Mechelen en Waasland-Beveren: “Er is iets fundamenteel rots binnen deze twee clubs”

Een kleine drie uur. Meer tijd had bondsprocureur Kris Wagner niet nodig voor zijn pleidooi voor de Geschillencommissie in Hoger Beroep. Een pleidooi waarin hij - zoals verwacht - zwaar uithaalde naar de clubs, de bestuurders en de makelaars die verdacht worden van matchfixing eind vorig seizoen. “Ze hebben de sport en de supporters belazerd, in de steek gelaten en een mes in de rug gestoken.”


 • 25 Mei 2019 om 13:50

Reünietour Spice Girls verloopt allesbehalve vlekkeloos: “Wat zingen ze in godsnaam?”

Vrijdagavond was het eindelijk zover: de langverwachte reünietour van de Spice Girls ging van start in de Ierse hoofdstad Dublin. De iconische band stond na enkele jaren weer (bijna voltallig) samen op het podium. Maar hun eerste optreden verliep allesbehalve vlekkeloos.


 • 25 Mei 2019 om 11:51

Café ’t Dorp weer open: “Knap dat Nicky de droom van haar vermoorde zus wil verderzetten”

Nicky Verelst tapte gisteren haar eerste pintjes in het café waar tot goed een maand geleden haar zus Dominique nog achter de toog stond. En ze deed dat goed. Natuurlijk waren er gemengde gevoelens, maar dankzij de aanwezigheid van vele vrienden en buren leken de onbezorgde dagen van ’t Dorp weer helemaal terug.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Politie achtervolgt verdachte auto van Mol tot Zoersel

De politie heeft zaterdagochtend een kilometerslange ingezet op een gestolen voertuig met Nederlandse nummerplaat. De wagen werd gesignaleerd door een ANPR-camera in Mol-Postel. De achtervolging stopte in Zoersel.


 • 25 Mei 2019 om 11:45

Officieel: Simon Davies wordt T1 van Vincent Kompany bij Anderlecht

Simon Davies wordt de nieuwe T1 van Anderlecht. Dat maakte de club zojuist zelf bekend. De Welshman zal bij Anderlecht de orders van Vincent Kompany uitvoeren. Davies tekende een contract van drie seizoenen, ook de rest van Kompany’s technische staf werd aangekondigd.


 • 25 Mei 2019 om 09:49

Opvallend overlijdensbericht in uw krant: “Geen koffietafel en neem wandelschoenen mee naar begrafenis”

In uw krant stond vrijdag een opvallend overlijdensbericht van ‘den Tijs Van Looveren’, niet gewoon Tijs, uit Sint-Antonius. De ‘ijzerkunstenaar’ overleed op 72-jarige leeftijd. Maandag vindt de afscheidsviering plaats in de Sint-Pauluskerk in Westmalle.


 • 25 Mei 2019 om 05:00

Minstens 13 gewonden bij explosie in Lyon: politie verspreidt foto van verdachte

Bij een explosie in een voetgangerszone in de zuidoost-Franse Lyon zijn zeker tien mensen (licht)gewond geraakt, zo meldt de plaatselijke prefectuur. De politie is met man en macht op zoek naar de verdachte. De Franse president Emmanuel Macron heeft het over een “aanslag”. De politie heeft intussen een foto verspreid van de dader.


 • 25 Mei 2019 om 09:40
❌