[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Gazet van Antwerpen : Homepage

Hoogdag voor de Pro League op komst: verkiezingen, tv-contract afkloppen en buigen over format competitie

De Pro League houdt na een turbulent seizoen dinsdag zijn laatste Algemene Vergadering voor het zomerreces. Er moeten nog een aantal belangrijke onderwerpen afgeklopt worden, zoals de modaliteiten van het tv-contract met Eleven Sports. Maar er heerst ook opnieuw verkiezings- en degradatiekoorts binnen de Pro League.


 • 6 Juli 2020 om 12:48

Eén jaar na verkeersdrama waarbij vijf jongeren omkwamen: “Ik slaap elke nacht met het T-shirt waarin mijn dochter stierf”

Vandaag, 6 juli, is het precies één jaar geleden dat in het Limburgse Kortessem vijf jongeren bruusk uit het leven werden gerukt na een zwaar verkeersongeval. Vandaag leggen familieleden en vrienden bloemen bij het bewuste kruispunt. “Ik slaap elke nacht met het T-shirt waarin mijn dochter stierf onder mijn kussen.”


 • 6 Juli 2020 om 12:40

Hot Marijke stapt naar Raad van State voor “coronaveiliger beroep”

Hot Marijke wil dat haar beroep “coronaveiliger” wordt en tekende een beroep aan bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad.


 • 6 Juli 2020 om 12:22

Sp.a bedankt voor gesprek Arizona-coalitie, CDH staat ook op de rem

De drie regeringspartijen willen maandagnamiddag om 14 uur hun startnota voorstellen aan hun voorkeurscoalitie. Dat is de Arizona-coalitie: de Zweedse partijen N-VA, Open VLD, CD&V en MR, aangevuld met CDH en sp.a. Maar die twee laatste hebben er weinig goesting in. “We willen eerst inhoudelijke garanties, zoals we dit weekend hebben afgesproken”, klinkt het bij sp.a. “We doen niet mee aan Blind Gekocht.”


 • 6 Juli 2020 om 12:59

Antwerpse reisbureaus na nieuwe uitbraken in Europa: “Annulaties? Nee, er vertrekt toch al bijna niemand”

De toeristische sector heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. “We hadden hoop dat de sector zich een klein beetje zou herstellen. Maar die hoop is vervlogen, nu virologen hun oproep om niet op vakantie te gaan herhalen en er in sommige landen opnieuw regionale lockdowns zijn. Annulaties heb ik nog niet gehad. Logisch, want er vertrekt bijna niemand”, zegt Cynthia Van Halewyck, kantoorhoofd van het Antwerpse reisbureau Coconut Travel.


 • 6 Juli 2020 om 11:45

Olympische Spelen in 1920: boksen in de Zoo en ijshockey in de Gezondstraat

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 1920 werd een plattegrond van Antwerpen te koop aangeboden. Daarop stonden de belangrijkste locaties van de spelen vermeld. Ook de typische Antwerpse bezienswaardigheden en de locatie van de Feesten van Antwerpen in hetzelfde jaar staan op het stadsplan vermeld. Gazet van Antwerpen pikt er een paar plekken uit.


 • 6 Juli 2020 om 05:00

Politie betrapt dertien recreanten op militair domein in Brasschaat

Bij de controleactie op het militair domein Groot Schietveld in Brasschaat zijn zondag dertien personen betrapt die geen vergunning hadden om daar te vertoeven. Dat meldt de federale politie. Het doel van de actie was om passanten erop te wijzen dat het terrein actief gebruikt wordt voor militaire doeleinden en dat wie binnendringt zijn of haar leven riskeert.


 • 6 Juli 2020 om 11:11

Man (45) overleden na steekpartij in Antwerpen-Noord

Een 45-jarige man is zondagnacht overleden na een steekpartij in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het slachtoffer had het aan de stok gekregen met een groepje mannen.


 • 6 Juli 2020 om 10:46

Prévot (cdH): “Vergadering met zes komt misschien te vroeg”

De drie koningen hebben begin deze week een vergadering gepland met de zes partijen die de ‘Arizona-coalitie’ zouden kunnen vormen (liberalen, CD&V, N-VA, sp.a en cdH), maar misschien komt die te vroeg en zijn nog bilaterales nodig. Dat heeft cdH-vooritter Maxime Prévot maandag gezegd in De Ochtend (Radio 1). Hij toonde zich ook misnoegd omdat hij de afgelopen twee weken maar één contact gehad heeft met het drietal.


 • 6 Juli 2020 om 10:26

Tuchtonderzoek naar een van belangrijkste magistraten van het land

Johan Sabbe, procureur des Konings van Oost-Vlaanderen, werd eind vorige week geschorst. Het Gentse parket-generaal bevestigt dat er zowel een tuchtrechtelijk als een strafrechtelijk onderzoek loopt tegen de hoge magistraat.


 • 6 Juli 2020 om 10:20

Herman Goossens: “Situatie in Europa zou wel eens erg chaotisch kunnen worden”

Het coronavirus is aan het heropflakkeren op verschillende plekken in Europa. Voorlopig is dat nog niet het geval in ons land, maar volgens microbioloog Herman Goossens zal het niet lang meer duren voor het zo ver is. “Laten we realistisch zijn, we zien overal uitbraken en binnenkort ook bij ons”, zegt hij in De Ochtend op Radio 1.


 • 6 Juli 2020 om 10:18

Verkoop dempende oordopjes in de lift: “Een oplossing voor thuiswerkers met kinderen”

Festivalgangers met oortjes om zichzelf te beschermen tegen te hoge decibels zijn al een aantal jaren een vertrouwd beeld. Dat ook steeds meer thuiswerkers de dag doorbrengen met dopjes in hun oren, is nieuw. “Sinds de uitbraak van het coronavirus verkopen we opmerkelijk meer oordopjes aan mensen die thuis werken”, zegt Dimitri O, medeoprichter van de Antwerpse start-up Loop Earplugs.


 • 6 Juli 2020 om 05:00

Componist Ennio Morricone overleden op 91-jarige leeftijd

Ennio Morricone, de Italiaanse componist, onder andere bekend van de muziek van de films ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Once Upon a time in the West’, is overleden. Hij stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij werd er opgenomen na een val waarbij hij zijn dijbeen brak. De componist werd 91 jaar.


 • 6 Juli 2020 om 08:57

Politie rijdt auto klem op Antwerpse Ring, bestuurder onder invloed van drugs

Een politiepatrouille wilde zondagavond een bestuurder zonder gordel controleren op de A12. Deze stak zijn middelvinger op en reed weg over de Ring richting Nederland. De korte achtervolging eindigde aan de afrit Sportpaleis, toen de auto inreed op een politievoertuig dat voor hem reed.


 • 6 Juli 2020 om 08:08

KAART. Corona woekert nog in Europa

In Catalonië moeten 200.000 Spanjaarden weer in lockdown en in Servië hebben ze de noodtoestand uitgeroepen in hoofdstad Belgrado. Het coronavirus is duidelijk nog lang niet uitgeroeid.


 • 6 Juli 2020 om 07:00

PODCAST. Antwerpse haven weer vol in de criminele spotlights

Wanneer gereputeerde internationale media als Bloomberg en de BBC naar Antwerpen afzakken, weet je dat er stront aan de knikker is. Enkele Nederlands-Turkse drugscriminelen zetten in 2013 de Antwerpse haven weer even vol in de criminele spotlights. Door getalenteerde hackers in te lijven was de bende erin geslaagd tonnen coke en heroïne in te voeren. De groep ging verfijnd te werk maar schuwde ook het geweld niet, zo bewijst een scène waarbij een rijdende vrachtwagen onder vuur genomen werd met Kalasjnikovs.


 • 6 Juli 2020 om 05:00

Patrick Goots: “Tribune 2 was dé twaalfde man van de Bosuil”

Het is geen puur sportief nieuws dat Patrick Goots, voetbalanalist van Gazet van Antwerpen, afgelopen week het meeste opviel. Het afscheid van de harde kern van voetbalclub Antwerp afgelopen zaterdag aan ‘hun’ tribune 2 riep ook bij hem de nodige emoties op. “Niet alleen voor de fans, maar ook voor spelers was die tribune heilig. Zowel voor thuisspelers als zeker voor bezoekende clubs was dat een zeer intimiderend monument.”


 • 6 Juli 2020 om 05:00

Inwoners hebben weer drinkwater na grote waterleidingbreuk in Mechelen

Op het kruispunt van de Koningin Astridlaan met Brusselsepoortstraat in Mechelen, aan de Brusselpoort, is zondagnacht een grote waterleidingbreuk ontstaan. De rijbaan kwam er helemaal onder water te staan en de kelder van een appartementsgebouw aan de Van Benedenlaan liep onder water. Hoe het lek precies kon ontstaan, is voorlopig onduidelijk. Alle inwoners hadden in de loop van maandagochtend opnieuw drinkwater laat Pidpa weten.


 • 6 Juli 2020 om 06:26

Vlaanderen torpedeert aantrekkelijk coronaverlof federale regering: tot 182 euro per maand lager

Om de zware combinatie van thuiswerken en zorgen voor de kinderen te vergemakkelijken, voerde de federale regering het coronaverlof in. Met een uitkering die 25% hoger lag dan het gewone ouderschapsverlof, leek het interessant om in te stappen. Maar die bonus wordt volledig tenietgedaan door de beslissing van Vlaanderen om de aanmoedigingspremie te schrappen. Duizenden gezinnen krijgen daardoor net minder. Voor wie in de zorgsector werkt, loopt het verschil zelfs op tot een kleine 1.000 euro.


 • 6 Juli 2020 om 05:00

MS-patiënt Johan kreeg corona en heeft nu baat bij Kontichse therapie die in heel Europa wordt gebruikt

Met behulp van een stok kan hij alweer een eindje stappen, maar de weg is nog lang. Johan (61), die aan MS lijdt, werd eind maart getroffen door het coronavirus. Covid-19 bovenop de neurologische aandoening: dat kwam ongemeen hard aan. Maar Johan kon zijn leven herpakken dankzij Paul Van Asch. De Kontichse kinesist ontwikkelde tijdens de lockdown een revalidatieprogramma voor MS-patiënten dat inmiddels in twaalf talen is vertaald en in heel Europa wordt overgenomen.


 • 6 Juli 2020 om 05:00
❌