[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Gazet van Antwerpen : Homepage

Laszlo Bölöni: “Vandaag houden ze allemaal rekening met ons”

Antwerp werkt verder aan de klim naar boven. De ploeg staat op de tweede plaats en heeft dit seizoen nog niet buiten de top zes gestaan. Dat zorgt ervoor dat de Great Old nu anders wordt benaderd door de tegenstanders. “In het begin na de promotie werden we nog niet echt serieus genomen. Door enkele resultaten hebben we verschillende mensen al wakker gemaakt. Maar vandaag is iedereen wakker. Ze houden allemaal rekening met ons. Als er vandaag over Antwerp gesproken wordt, is dat op een andere manier dan anderhalf jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat wij zelf nog efficiënter moeten zijn”, zegt trainer Laszlo Bölöni.


 • 13 December 2018 om 17:13

Artsen Zonder Grenzen lanceert harde campagne: “Vindt u het normaal dat een meisje van 11 wordt afgeslacht?”

Nogal wat mensen hebben zich de voorbije dagen wellicht in hun koffie verslikt toen ze de nieuwste, op z’n zachtst gezegd provocerende, radiospot van Artsen Zonder Grenzen hoorden. ‘Of u het normaal vindt dat een meisje van 11 wordt afgeslacht’, zo klinkt het ongeveer. Hallo? “Natuurlijk spelen we in op het schuldgevoel”, zegt de hulporganisatie. “Maar we willen vooral de epidemie van de onverschilligheid stoppen.”


 • 13 December 2018 om 17:05

Grote politieactie in zoektocht naar schutter kerstmarkt Straatsburg

In de wijk Neudorf in het Franse Straatsburg is een grote politieactie aan de gang in het kader van de zoektocht naar Chérif Chekatt, de dader van de aanslag op de kerstmarkt dinsdagavond. Er is een grote ontplooiing van politieagenten en ook het speciale interventieteam is aanwezig.


 • 13 December 2018 om 16:40

Ook vanuit de Kempen komen daters nieuw lief zoeken op Winterland in Hasselt: “Fijner dan op café”

Een onverwacht succes. Dat is het minste wat van de eerste editie van de Winterlanddate kan gezegd worden. Tussen de kerstmannen, versierde bomen en glühweinbekers doken gisteren ruim 50 enthousiastelingen samen de spiegeltent in, in de hoop nieuwe vriendschappen te sluiten of – wie weet – een nieuwe liefde te vinden. Opmerkelijk: terwijl iedereen 50-plussers verwachtte, was de jongste deelnemer 22 en de oudste 73.


 • 13 December 2018 om 16:42

Mogelijk ook in Antwerpen betoging tegen Marrakesh-migratiepact

Er komt mogelijk ook een betoging tegen het Marrakesh-migratiepact in Antwerpen. De protestmars, die enkele rechtse studentenverenigingen nu zondag in Brussel opzetten samen met Schild & Vrienden, is verboden. Maar de manifestanten willen ze desondanks toch laten doorgaan. Om een van de komende weken een toegelaten, zo hopen ze toch, tweede mars te organiseren door en in Antwerpen.


 • 13 December 2018 om 16:20

Nieuwe Merksemse coalitie maakt van verkeersveiligheid een speerpunt

In Merksem heeft de nieuwe coalitie een bestuursakkoord gesmeed. De coalitie zal bestaan uit N-VA, sp.a en CD&V. De drie partijen zijn goed voor 16 van de 25 zetels in de districtsraad.


 • 13 December 2018 om 16:08

Dieven roven voor duizenden euro’s aan gereedschap

Dieven hebben de bestelwagen van Gyprocwerken Claisse uit Sint-Katelijne-Waver leeggeroofd. Dat gebeurde in de Kurassiersstraat in Mechelen, waar

een werknemer van het bedrijf woont. Er werd voor meer dan vijfduizend euro aan spullen

meegenomen.


 • 13 December 2018 om 02:00

Tuinchef Eddy gaat na 40 jaar werken op dezelfde plek op pensioen: “Het Arboretum is als mijn kind”

Een hele loopbaan op 1 plek, het wordt zeldzaam. Maar één man die dat wel voor elkaar heeft gekregen is Eddy Avanture. Al 40 jaar is Eddy de tuinchef van het Arboretum in Kalmthout, waar hij alle planten met heel veel liefde verzorgt. Het Arboretum betekent alles voor Eddy. Hij leerde er zelfs zijn vrouw kennen, en ontdekte er een boom die hij naar zijn moeder vernoemde. In mei gaat Eddy op pensioen, en afscheid neemt hij met een boek over, jawel, het Arboretum.


 • 13 December 2018 om 16:06

Mechelse topstukken ontroeren wereldbefaamde Belgische kunstenares

Museum Hof van Busleyden in Mechelen pakt uit met monumentaal werk van de wereldbefaamde Belgische kunstenares Berlinde De Bruyckere. Daarin gaat ze de dialoog aan met de absolute topstukken van het Bourgondische stadspaleis: de recent gerestaureerde 16de-eeuwse Besloten Hofjes.

 • 13 December 2018 om 15:50

Wandelaars maken spectaculaire vulkaanuitbarsting van wel heel dichtbij mee: “De krankzinnigste ervaring ooit”

Eind november barstte de Volcán de Fuego of ‘Vuurvulkaan’ in Guatemala voor de tweede keer dit jaar uit. De vulkaan - een van de meest actieve ter wereld - maakte afgelopen juni nog 190 slachtoffers en joeg vorige maand meer dan 4000 inwoners op de vlucht. Een groepje wandelaars maakte de uitbarsting van dichtbij mee en kon enkele beelden van de withete lava en rondvliegende as filmen.


 • 13 December 2018 om 15:36

Jan Van Looveren: “Ik at meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar”

In het Eén-programma ‘Over Eten’ heeft Jan Van Looveren woensdag een opvallende onthulling gedaan. Nu traint de presentator voor marathons, maar in een vorig leven was hij bakker en zag zijn dieet er lichtjes anders uit. “Ik at per dag drie koffiekoeken”, bekent Jan.


 • 13 December 2018 om 15:21

BLØF komt opnieuw naar de Lotto Arena

De Nederlandse band BLØF komt in 2019 opnieuw naar Antwerpen. Eind volgend jaar, op 7 december 2019 om exact te zijn, staat er namelijk opnieuw een optreden in de Lotto Arena op het programma. BLØF is één van Nederland’s meest succesvolle bands. Met “Zoutelande” scoorden ze de grootste Nederlandstalige hit ooit in Nederland en Vlaanderen samen.


 • 13 December 2018 om 15:16

Wout van Aert duikt terug het veld in: “Ik heb veel rust kunnen pakken, ook mentaal”

Wereldkampioen Wout van Aert duikt na een deugddoende stage in het Spaanse Calpe zaterdag op de Soudal Scheldecross aan Linkeroever opnieuw het veld in. Voor Van Aert is de Soudal Scheldecross de eerste wedstrijd sinds 25 november.


 • 13 December 2018 om 15:10

Bart Cannaerts verbreekt record in ‘De Slimste Mens’: 31 K3-liedjes in 100 seconden

Bart Cannaerts is een grote K3-fan. Dat blijkt donderdagavond in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op VIER. De komiek is naar eigen zeggen wereldrecordhouder ‘K3-liedjes zingen in 100 seconden’. Dat waren er 30, maar nu Cannaerts naast Karen Damen in de jury zit, waagt hij een poging om zijn eigen wereldrecord scherper te stellen...


 • 13 December 2018 om 14:49

Gewapende man berooft Media-Corner: “Net een straatboefje uit een gangsterfilm”

Een gewapende man heeft woensdagavond de winkel Media-Corner in de Matenstraat in Niel overvallen. De uitbater werd met een pistool bedreigd en moest de inhoud van de kassa in een rugzak steken. Ook een unieke mascotte uit de film ‘Scarface’ werd meegenomen.


 • 13 December 2018 om 15:20

Telenet zendt halve finale van Red Lions op WK hockey gratis uit met commentaar van “leek” Filip Joos

De Belgian Red Lions nemen het zaterdag op tegen Engeland in de halve finale van het WK hockey. In tegenstelling tot de vorige matchen van de Belgen op het WK zendt Telenet die halve finale uitzonderlijk gratis uit. Met hockeyleek Filip Joos en specialist Manu Leroy in als commentators.


 • 13 December 2018 om 15:00

Familie verongelukt koppel blijft chauffeur steunen: “Stijn is helemaal niet in de fout gegaan”

Volgens het Openbaar Ministerie is automobilist Stijn Wouters (35) uit Tremelo schuldig aan een dodelijk ongeval in Hulshout waarbij twee jaar geleden een koppel uit Herenthout om het leven kwam. Maar de bestuurder beweert dat hij niets fout heeft gedaan. Ook de familie van de slachtoffers laat Stijn Wouters niet vallen. “We leggen de schuld niet bij Stijn, maar we willen wel de waarheid weten”, zegt Andy Truyts (19), broer van slachtoffer Dimitri Truyts (25).


 • 13 December 2018 om 14:38

Connie Neefs brengt samen met dochter Hannelore kerstsingle uit: “Zingen zit duidelijk in haar genen”

Deze week bracht Connie Neefs (65) samen met haar dochter Hannelore (24) een kerstsingle uit. Zalig kerstfeest is een bewerking van de klassieker The Christmas Song. Tijdens de eindejaarsperiode staan de twee bovendien een aantal keer samen op het podium.


 • 13 December 2018 om 02:00

Verrassing! Meghan Markle verschijnt onaangekondigd op Fashion Awards in sexy jurk

Tijdens de uitreiking van The Fashion Awards maandag was er een wel heel opmerkelijke gast aanwezig. Niemand minder dan de hertogin van Sussex, Meghan Markle, kwam het podium opgelopen in een erg sexy jurk. Ze mocht er een award uitdelen aan Clare Waight Keller, de designer van haar trouwkleed.


 • 13 December 2018 om 14:35

Vrijdag staking: hier kan u hinder verwachten in en buiten Antwerpen

Op vrijdag 14 december organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale actiedag tegen het eindeloopbaanbeleid van de regering (pensioenen, SWT, landingsbanen). Zo zal u de staking voelen.


 • 13 December 2018 om 14:31
❌