[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderHet Belang van Limburg : Sport

“Volgende vrouw in de F1 moet van het niveau van Verstappen en Hamilton zijn”

Slechts zes vrouwen hebben ooit deelgenomen aan een raceweekend in de Formule 1. David Coulthard zou dat aantal graag wat hoger zien maar hij vindt dat nieuwkomers, zowel mannelijk als vrouwelijk, van een zeker niveau moeten zijn.

 • 23 Augustus 2019 om 11:53

Na een geweldige comeback staan de Red Lions in de EK-finale

Na een onvergetelijk spektakelstuk – denk aan België-Japan maar dan in het hockey – staat België dankzij een 4-2 zege tegen Duitsland zaterdag voor de derde keer sinds 2013 in een EK-finale. De Red Lions bevrijdden zich in een knettergekke tweede helft van een 0-2 achterstand. Tegenstander zaterdag wordt Spanje, dat verrassend Nederland vloerde.


 • 23 Augustus 2019 om 07:19

Geen druk op Genk-doelman: “Ik heet Coucke, niet Courtois”

KRC Genk-Anderlecht is vanavond ook Coucke versus Coucke. Maar waar voorzitter Marc zich bij de bezoekers moet beperken tot nagelbijten in de tribune, is voor Gaëtan wel een hoofdrol weggelegd. De 20-jarige Tongenaar is na het uitvallen van doelman Danny Vukovic gebombardeerd tot eerste doelman bij KRC Genk. In zijn eerste drie wedstrijden toonde hij zich al meteen betrouwbaar maar de vergelijking met een illustere voorganger vindt hij ongepast. “Ik heet Coucke, niet Courtois.”


 • 23 Augustus 2019 om 07:17

Twee reeksen van veertien ploegen

Na enkele vergaderingen en wijzigingen aan de modaliteiten besliste de KBVB om het seizoen 2019-2020 te starten met twee reeksen van veertien ploegen.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Mazzu looft prof Maehle

Felice Mazzu loofde gisteren de reactie van Joakim Maehle op zijn verrassende verwijzing naar de bank tegen Waasland-Beveren.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Bryan Heynen: “Ook samen met Hrosovsky kan”

Zijn goal in de titelmatch op Anderlecht zal Bryan Heynen altijd koesteren. “Maar nu gaat de blik alleen vooruit, we zijn iets te lang bij onze titel blijven stilstaan”, zegt Heynen.


 • 23 Augustus 2019 om 10:17

Philippaerts maanden buiten strijd na val

Nicola Philippaerts is tijdens een trainingsrit met een jong paard ten val gekomen. Hij liep daarbij een blessure aan de linkerschouder op.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Blauwe lichtjes in uitverkocht huis

Vanavond zal het bordje uitverkocht worden bovengehaald, er waren gisteravond nog minder dan 100 tickets te koop. Het stemt coach Mazzu gelukkig.

 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Dankzij de spookkeeper

Antwerp had geen fans nodig om een goeie uitgangspositie te veroveren. Met dank aan de eerste goal van Batubinsika en enkele goeie saves van ‘spookkeeper’ Bolat speelde het 1-1 gelijk op AZ.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

“Limiet lang niet bereikt”

In de Belgische eerste klasse hadden we in het verleden al een Messoudi, nu hebben we een Massoudi. “Correctie, Masoudi”, benadrukt de 19-jarige Hamza Masoudi van de Kanaries. “Van Mo Messoudi (ex-Kortrijk, AA Gent, OHL, … nvdr.) heb ik eerlijk gezegd nooit gehoord. De jonge Brusselaar zal zaterdag met zijn technische bagage moeten flitsen tegen Zulte Waregem, want de geschorste Boli is niet van de partij. “Maar samen met De Bruyn en Balongo moet het ook lukken.”


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Depoitre is zijn gewicht in goud waard

Volgens het wereldwijde web weegt Laurent Depoitre 91 kilo, tegen Rijeka was hij zijn gewicht in goud waard. AA Gent begon afwachtend en liep op een dodelijke tegentreffer, maar in een tweede helft maakte Depoitre er met twee treffers 2-1 van.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

“Minstens één stunt nodig”

Met een partij tegen Oekraïne beginnen de Yellow Tigers deze namiddag in het Poolse Lodz aan een nieuwe Europese campagne. Zes jaar na dat miraculeuze brons van Berlijn, twee jaar na de directe eliminatie in Azerbeidzjan. Van de huidige selectie is spelverdeelster Ilka Van de Vyver (26) de enige die het allemaal heeft meegemaakt.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Na de 2 op 12 van Anderlecht dokterden wij een week lang de methode-Kompany uit

Hij nam de kapiteinsband over, trok het verlof van zijn staf in, was bijna dag en nacht op de club, doceerde nogmaals zijn voetbalvisie en wees zijn ploegmaats stevig op hun fouten. Wij dokterden een week lang uit hoe Vincent Kompany (33) werkt bij Anderlecht en hoe de speler-manager de crisis probeerde af te wenden voor de topper tegen Genk. “Wij zijn de beste club in België”, poneren ze nog altijd in Brussel. Echt?


 • 23 Augustus 2019 om 10:04

“Gaan ons nooit ingraven”

Vrijdagavond trappen elf gretige Genkse Ladies hun nieuwe Super League-seizoen op gang. Op OHL wil KRC meteen van de zege proeven, en zo een gedeelte twijfels al snel van zich afgooien. Enkele sterkhouders trokken namelijk de deur achter zich dicht en de kern werd stevig verjongd. Een overgangsjaar wenkt. “Het zal een seizoen van ups en downs worden”, knikt hoofdcoach Eddy Bokken. “Geef ons wat tijd.”


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

De eerste topper van het seizoen: buigen of barsten voor Mazzu

“Vrijdag begint eindelijk de competitie.” Een boutade van analist Jacky Mathijssen in onze maandagkrant. Hij is niet de enige, die uitkijkt naar een kraker, waarin zo vroeg in de competitie al veel op het spel staat.


 • 23 Augustus 2019 om 07:15

Teuns gaat voor ritzege in Vuelta: “Maar eerst me volgieten met water”

Philippe Gilbert won al vier ritten. Thomas De Gendt, Sander Armée en Jelle Wallays hebben elk één streepje in de Vuelta achter hun naam staan. Dylan Teuns nog niet. Na zijn ritzege in de Tour is de 27-jarige Halenaar ons lands sterkste wapen om ook in de Vuelta te scoren. Zelfs een ongeval met een tractor en vijftien hechtingen konden hem niet afremmen.


 • 23 Augustus 2019 om 07:19

Ito maakt indruk op Stayen... maar is nog niet speelgerechtigd

Nieuwkomer Tatsuya Ito maakte meteen indruk donderdag tijdens zijn eerste veldtraining.

 • 23 Augustus 2019 om 07:18
❌