[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Het Belang van Limburg : Sport

Waarom kreeg Leko geld via Cyprotische rekening van Veljkovic?

Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom. Leko zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode bij OHL gaat


 • 19 Oktober 2018 om 07:11

Leko aast op eerherstel: Club Brugge-coach wil statement op veld na operatie Propere Handen

Met een banale Club Brugge-Waasland-Beveren begint het Belgische voetbal vanavond aan het leven na de bom. Ivan Leko, eventjes wereldnieuws na zijn korte aanhouding in operatie Propere Handen, aast op eerherstel en een statement nadat zijn naam en imago (ten onrechte?) te grabbel werden gegooid. Volgens de Brugse coach zijn hij en zijn ploeg er “200 procent” klaar voor. “We gaan niet flauw doen: het wordt een speciale wedstrijd”, aldus de Kroaat.


 • 19 Oktober 2018 om 07:07

Pinna’s pensioen weegt zwaar

Je weet pas echt wat je mist als het er niet meer is. Vraag maar aan Fortuna Lindenhof Zutendaal. De tweedeklasser was vorig seizoen dé revelatie, maar bengelt na het pensioen van sterkhouder Daniele Pinna punten- en troosteloos onderaan. Coach Sandro Simone en kapitein Eugenio Spiga zien echter nog geen redenen tot paniek.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Onze oudjes hebben nog genoeg grinta”

Het Achelse vertrouwen kreeg een boost na de historische openingszege tegen Guibertin. Nu moet bevestiging volgen in het tweeluik tegen Waremme: eerst uit in de beker (zondag 14.00 uur), een week later thuis in de competitie. “We zullen top moeten zijn”, weet Allan van de Loo, met zijn 43 jaar de oudste speler in de EuroMillions League.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“We zinnen op revanche tegen Beringen”

In de derby Miners Beringen - Sint-Truiden staan twee teams tegenover elkaar die promoveerden. Terwijl de Miners nog maar één keer konden winnen, prijkt KSTBB na vijf speeldagen aan de leiding. Dat heeft het voor een groot stuk te danken aan Wouter Horions. De Heusdenaar maakte al elke wedstrijd een double-double.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Reageer niet op alles wat er geroepen wordt”

Ga er maar aan staan als ref. Terwijl Bart Vertenten en Sebastien Delferière in verdenking zijn gesteld in het voetbalschandaal, moeten hun collega’s dit weekend in 1A en 1B weer twaalf wedstrijden in goede banen leiden. Er wordt gevreesd dat de fans hun woede zullen ventileren op de man met het fluitje. Onze analist en gewezen topref Serge Gumienny geeft zijn ex-collega’s wijze raad om dit weekend te overleven.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

CYCLOBAL

Vandaag zetten we opnieuw een speciale sport in de kijker. Deze keer vertellen we u alles over cyclobal. In Beringen vindt dit weekend immers het BK cyclobal plaats. Maar wat is cyclobal eigenlijk? Brecht Damen en Niels Dirkx, de titelverdedigers op dit BK, leggen ‘fietsvoetbal’ uit.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Terugkeer naar Ierland was nooit een optie”

STVV trekt morgen naar Kortrijk, waar de Ier Chris O’Loughlin momenteel assistent is van hoofdcoach Glen De Boeck. O’Loughlin kreeg eind vorig seizoen geen contractverlenging op Stayen. Hij woont wel nog in Linter, op een boogscheut van Sint-Truiden. “Terugkeren naar Ierland is zelfs nooit in me opgekomen. Ik ben aan deze streek verknocht.”


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Mijn oom speelde nog met Hodge in Pepinster”

Twee wedstrijden, twee gezichten. Zo kan je de seizoenstart van Limburg United noemen. Na de wervelende start thuis tegen Aalst zakten de Limburgers door het ijs in Mechelen. Volgens Austin Price zat het vorig weekend vooral mentaal niet juist. Dat moet vanavond tegen Luik rechtgezet worden.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25
 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Ik hoop op podium in Zolder”

Op Circuit Zolder vinden dit weekend de finales van de Belcar en de Euro Nascar plaats. Wielerkampioen Tom Boonen rijdt beide kampioenschappen en maakt de balans op na zijn debuutjaar. “De kwalificaties gingen steeds beter, maar in de races had ik te veel pech. Ik hoop dat ik daar in Zolder van gespaard blijf en het podium haal. Volgend jaar wil ik bevestigen, daarna is het tijd voor een stapje hogerop.”


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“We missen een patron”

In de nationale reeksen bij de mannen zijn de tweedeklassers Eupen en Sint-Truiden de enige clubs, die dit seizoen nog geen punt pakten. Daar komt zaterdag verandering in, want die twee treffen mekaar aan de Eupense Stockbergerweg. “Ik hoop echt dat we die nul uitwissen”, zegt de Truiense coach Pascal Grossi.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Refs krijgen geen maaltijd meer na match

Voor scheidsrechters in het betaalde voetbal komt er een einde aan een oude traditie. De maaltijd na een wedstrijd wordt afgeschaft. Zo blijkt uit een e-mail, die gisteren verstuurd werd vanuit het Referee Office. “Ik vind dit paniekvoetbal”, reageert onze huisanalist Serge Gumienny.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie

Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.


 • 18 Oktober 2018 om 23:58

Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open

Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter.


 • 18 Oktober 2018 om 23:33

Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteld

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite.


 • 18 Oktober 2018 om 23:24
❌