[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Het Belang van Limburg : HBVL2

Jan Van Looveren: “Ik at meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar”

In het Eén-programma ‘Over Eten’ heeft Jan Van Looveren woensdag een opvallende onthulling gedaan. Nu traint de presentator voor marathons, maar in een vorig leven was hij bakker en zag zijn dieet er lichtjes anders uit. “Ik at per dag drie koffiekoeken”, bekent Jan.


 • 13 December 2018 om 15:21

De programma’s die u vanavond moet gezien hebben

Genk speelt vanavond zijn laatste match van de groepsfase. Aan een punt hebben de Limburgers genoeg om te overwinteren in het Europees voetbal. Op VIER kan u kijken naar de langverwachte finale van ‘Expeditie Robinson’, waarin nog drie kandidaten overblijven. Eén presenteert de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het reisprogramma ‘Op Weg Met Jan’. En op Vitaya kan u verder in kerstsfeer komen met de romantische familiefilm ‘Heaven Sent’.


 • 13 December 2018 om 15:00

Bart Cannaerts verbreekt record in ‘De Slimste Mens’: 31 K3-liedjes in 100 seconden

Bart Cannaerts is een grote K3-fan. Dat blijkt donderdagavond in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op VIER. De komiek is naar eigen zeggen wereldrecordhouder ‘K3-liedjes zingen in 100 seconden’. Dat waren er 30, maar nu Cannaerts naast Karen Damen in de jury zit, waagt hij een poging om zijn eigen wereldrecord scherper te stellen...


 • 13 December 2018 om 14:49

Springen, klimmen en racen op ‘The Beast’: opblaasbaar hindernissenparcours van 252 meter in Antwerpen

Vanaf vrijdag ligt er een wel heel speciaal springkasteel in de Waagnatie in Antwerpen. Het luchtkussen van 252 meter en vijf miljoen liter lucht luistert naar de naam The Beast en won twee jaar geleden de prijs voor langste hindernissenbaan ter wereld. Volwassenen én kinderen kunnen er een week lang het beest in zichzelf loslaten.


 • 13 December 2018 om 13:51

Waar naartoe deze winter? 5 tips die u absoluut niet mag missen

Er zijn tips, en er zijn supertips. Dit zijn vijf voorstellingen die u de komende winter niet mag missen.


 • 13 December 2018 om 13:43

VIDEO. Deze proef beslist wie finale Expeditie Robinson speelt

Vanavond komen we te weten wie Expeditie Robinson 2018 wint. Robbe, Nele of Arnaude. Maar welke twee kandidaten halen de finale en wie valt op het nippertje af? In deze proef zal het beslist worden.


 • 13 December 2018 om 13:41

Lady Chef Ingrid Neven uit Riemst: “Mocht ik niet meer kunnen koken, ik zou sterven”

Pazzo, het Antwerpse wijnrestaurant in een voormalig pakhuis op de Oudeleeuwenrui, is twintig jaar. Voor chef-kok en mede-eigenaar Ingrid Neven (39) uit Riemst, die de hele rit heeft meegemaakt, is de tijd voorbijgevlogen. “Het voelt alsof het gisteren was. Alsof ik weer negentien ben als ik me omdraai.” Pazzo zelf heeft in die twintig jaar niets van zijn pluimen verloren, want nog altijd moet je prettig gestoord zijn om er te werken.


 • 13 December 2018 om 13:39

VIDEO. “Oude knar” maakt indruk met trucks op scootmobiel

Indruk maken op een bende jongeren is niet altijd gemakkelijk, maar deze stuntende Britse man kon hen wel boeien. De “oude knar” zorgde voor heel wat hilariteit op een bijeenkomst voor autoliefhebbers, toen hij voorbij snorde terwijl hij op twee wielen reed met zijn elektrische scooter. “Ik kom godverdomme niet meer bij”, schreef een jonge vrouw bij de video van de stunt, die al talloze keren werd bekeken en gedeeld op sociale media.


 • 13 December 2018 om 13:36

VIDEO. Honden en dierenartsen: geen goede combinatie

Een bezoek aan de dierenarts, dat is blijkbaar geen pretje voor deze husky. Toen zijn baasje hem in de auto stak, wist hij meteen waar hij aan toe was. En dat was duidelijk niet naar zijn zin.

 • 13 December 2018 om 13:23

Wat te doen deze winter? 10 tips voor een uitstap met de familie

Waar naar toe met de hele familie deze winter? Keuze zat, en voor elke leeftijd iets. Naast toffe popcornmomenten in de bioscoop zijn er heel wat voorstellingen in het pluche van de theaterzaal.


 • 13 December 2018 om 11:44

Wit is altijd schoon

Uit de lucht dwarrelt sneeuw. Bomen, keien, paadjes, alles verandert, alles wordt wit. Een visueel pareltje is dit lichtspel met live muziek, acrobatie en poppentheater. De vele schoolvoorstellingen vermelden we hier niet.


 • 13 December 2018 om 11:36

Ralph vecht tegen vernietigend virus

‘Wreck-it Ralph’, het videogamepersonage uit de gelijknamige Disney-animatiefilm, mag in de sequel het Internet binnendringen om iets op eBay te kopen. Hij maakte er echter kennis met een alles vernietigend virus dat zich razendsnel vermenigvuldigt. Uit op 12 december.


 • 13 December 2018 om 11:19

Jongetje van papier

Met subtiele handbewegingen, suggestieve geluiden, enkele schaarknippen, wat lijm en moderne beeldtechnieken vertelt dit Italiaanse jeugdtheatergezelschap een verhaal over een jongetje van papier en zijn magische bal. De fantasie wordt aangezwengeld.

 • 13 December 2018 om 11:17

De Collega’s, the next generation.

De collega’s zijn in De Collega’s 2.0. niet zo enthousiast dat ze een nieuw diensthoofd (Steve Geerts) krijgen. Die beslist om van hen tijdens een teambuildingweekend een hechte en gemotiveerde groep maken. Zoiets moet fout aflopen. De tweede ‘Collega’s’-langspeelfilm zou in handen van Jan Verheyen wel eens het eerste deel van een nieuwe serie kunnen worden.

 • 13 December 2018 om 11:13

Achter de fanfare

Regisseur en choreograaf Randi Vlieghe laat negen muzikanten het begrip fanfare rekken tot een even muzikale als beeldende voorstelling over de mens, zijn overmoed, zijn kwetsbaarheid, zijn zachtheid en zijn levenslust.


 • 13 December 2018 om 11:10

Tom Waes in ‘Reizen Waes Europa’: pijnlijke val én getuige van drugssmokkel

Tom Waes (50) heeft in Spanje zijn leven geriskeerd voor ‘Reizen Waes Europa’. Het televisiegezicht maakte er een pijnlijke val en was ook getuige van een drugssmokkel.


 • 13 December 2018 om 10:45

Ex-Ketnetwrapster slaat een ‘Foute Vriend’ aan de haak

‘Foute Vriend’ Jeron Dewulf (44) en ex-Ketnetwrapster An Jordens (42) zijn een koppel. Dat ­bevestigen de twee op Facebook.


 • 13 December 2018 om 09:54

VIDEO. 102-jarige oma heeft goede reden om uit vliegtuig te springen

Irene O’Shea, een kranige oma van 102 jaar is de oudste vrouwelijke skydiver ter wereld. Ze sprong deze week in het Australische Langhorne Creek uit een vliegtuig. En dat deed ze niet zo maar. Ze zamelt geld in voor de ziekte ALS (Amyotrofe laterale sclerose) en wilt zo de neurologische ziekte onder de aandacht brengen. Ze deed de sprong onder het toeziend oog van haar kinderen, kleinkinderen en vrienden.


 • 13 December 2018 om 09:03

Hasseltse actrice Sand Van Roy: “Vijf uur lang met je verkrachter in één kamer, dat is heel zwaar”

Parijs/HasseltEen halfjaar nadat de Hasseltse actrice Sand Van Roy (27) naar het Franse gerecht stapte met een klacht tegen filmmaker Luc Besson (59) voor verkrachting, is ze voor het eerst met hem geconfronteerd. Bijna vijf uur lang zaten ze in dezelfde kamer en deden ze elk hun – tegenstrijdige – verhaal. “Ik had veel schrik om hem terug te zien”, vertelt Van Roy. “Maar ik hou er een goed gevoel aan over, want ik kon al zijn leugens een voor een doorprikken.”


 • 13 December 2018 om 07:01

Slim omgaan met tuinverlichting: zo hoort het

Met de dagen die korter worden, knippen we de tuinverlichting sneller aan. Voor de veiligheid, om iets te markeren of te decoreren. Allemaal goed en wel, maar toch twee keer nadenken voordat u overal het licht ziet (en zet). Kunstverlichting kan ook schadelijke gevolgen hebben, daarom enkele tips om er toch verstandig mee om te springen.


 • 13 December 2018 om 06:00
❌