[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Het Belang van Limburg : HBVL2

Matteo Simoni debuteert met eigen film: “Wat ik ook doe, ik blijf onzeker”

ANTWERPENMatteo Simoni (31) is trots, en met reden, want deze week heeft hij met ‘Trio’ een film uitgebracht die goed tot zeer goed wordt onthaald door de critici. “Toen ik dertig werd, heb ik voor het eerst in mijn leven teruggeblikt, en ik was trots op wat ik heb gedaan”, vertelt hij. “Maar daar staat tegenover dat ik altijd onzeker zal blijven.”


 • 16 Februari 2019 om 20:41

Israëlische regisseur Nadav Lapid wint Gouden Beer op Berlinale met ‘Synonymes’

De film Synonymes van de Israëlische regisseur Nadav Lapid heeft zaterdagavond op de 69ste editie van het filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor de beste film gewonnen. Dat heeft de Franse actrice Juliette Binoche, de voorzitter van de jury, bekendgemaakt.


 • 16 Februari 2019 om 20:36

Hasselaar (30) werkte in Sjanghai mee aan blockbustergame ‘Far Cry 5’: “Ik word constant benaderd door headhunters”

Hasselaar Brian Cox leeft en ademt videogames. Hij woont al twee jaar in Sjanghai waar hij de afgelopen jaren als programmeur heeft meegewerkt aan de populaire ‘Far Cry’-games. Tussen de haaienvinnensoep en de noedels doceert hij ook nog een programmeertaal aan de technische universiteit in de Chinese miljoenenstad.


 • 16 Februari 2019 om 20:17

Vrouw beleeft schrik van haar leven wanneer ze enorme python aantreft in wasruimte

Een vrouw uit Mission Beach, in de Australische staat Queensland, kreeg vrijdag een erg onaangename verrassing voorgeschoteld. Toen Lea-Ann Kennedy de wasruimte van haar woning binnenstapte, kreeg ze plots een meterslange python in de gaten. Met de hulp van een professionele slangenvanger wist ze het enorme dier uit haar woning te krijgen.


 • 16 Februari 2019 om 20:06

Met deze programma’s heeft u een fantastische tv-avond

Clint Eastwoods historisch drama ‘Invictus’ belicht het eerste jaar van Nelson Mandela’s presidentschap. China-expert Jonathan Holslag is te gast bij Jan Leyers en probeert u te overtuigen van de Chinese dreiging in ‘Nachtwacht’. De aloude klassieker ‘Jurassic Park lll’ laat u meegenieten van een spannend gevecht tussen mens en dinosaurus.


 • 16 Februari 2019 om 14:00

Ballenbar Reballion stopt er definitief mee

Het Hasseltse restaurant Reballion, dat zich specialiseerde in gehaktballen, sluit de deuren.


 • 16 Februari 2019 om 12:02

Hitler-acteur uit ‘Der Untergang’, Bruno Ganz (77), overleden

De Zwitserse acteur Bruno Ganz is op 77-jarige leeftijd gestorven aan kanker. Dat heeft zijn management zaterdag meegedeeld. Ganz was onder meer bekend voor zijn rollen als Adolf Hitler in ’Der Untergang’ (2004) en als Damiel in ’Der Himmel über Berlin’ (1987).


 • 16 Februari 2019 om 11:43

Studio 100 werkt aan opmerkelijke opvolger van spektakelmusical ‘40-45’

Het gaat goed met de spektakelmusical ‘40-45’. De ticketverkoop blijft aanhouden en ondertussen staat de teller op meer dan 565.000 tickets. Ongezien in Vlaanderen. Daarom wordt er momenteel door Studio 100 gewerkt aan een opvolger.


 • 16 Februari 2019 om 11:02

100-jarige Georges rijdt nog elke dag en heeft net Mercedes gekocht: “Het was een koopje, ik kan geen dag zonder auto”

Om zijn enige overgebleven familielid te zien of om eenzame dames naar de winkel te escorteren: Wilrijkenaar Georges kan geen dag zonder auto. Hij is 100 jaar oud en heeft nog maar net een tweedehands Mercedes op de kop getikt. “Ik rijd al heel mijn leven en heb nog nooit een accident gehad.”


 • 16 Februari 2019 om 10:30

Emotionele Guy Swinnen eert Willy Willy op eerste optreden van The Scabs na dood leadgitarist

The Scabs traden vrijdagavond op in Diksmuide, het was hun eerste optreden zonder Willy Willy. De leadgitarist stierf woensdagavond in het bijzijn van zijn familie en vrienden aan kanker.


 • 16 Februari 2019 om 08:47

Laura Tesoro maakt indruk bij haar première in ‘40-45’

Het enthousiaste publiek genoot vrijdagavond van de officiële première van Laura Tesoro in de spektakel-musical ‘40-45’. Aan de zijde van Jelle Cleymans en James Cooke maakte Laura indruk met een warme en fragiele vertolking van het Joodse meisje Sarah.


 • 16 Februari 2019 om 07:39

Siska Schoeters verhuisde van StuBru naar Radio 2: “Ik ben braver dan mensen denken”

Wat ziet Siska Schoeters als ze naar zichzelf kijkt? “Een meisje van 36 jaar.” De rimpeltjes zijn van het lachen, dus die tellen niet. Ook al voelt Siska zich niet zo, dat meisje werd wel een echte ‘madam’ sinds haar veelbesproken overstap van Studio Brussel naar Radio 2.


 • 16 Februari 2019 om 07:00

Axel Daeseleire waagt zich in de wereld van de illegale trafieken: "Veel klootzakken in deze wereld"

Een vrouw kopen. Of een nier. Of een kind. Voor ‘Trafiek Axel’ zocht Axel Daeseleire (50) wat er zoal te koop is de wereld. Ontluisterend veel, zo blijkt. “Maar neerslachtig word ik niet van zo’n programma te maken”, zegt Antwerpenaar Axel. "Ik weet al dat er heel veel klootzakken in deze wereld leven. En het maakt mijn blik op de wereld nog ruimer.”


 • 16 Februari 2019 om 07:00

Heineken is hot (maar niet bij Belgen)

HASSELTHeineken is in tien jaar tijd nooit zo hard gegroeid. De verkoop van het Nederlandse pilsbier steeg in 2018 met 7,7 procent. Hoe komt het dat wij Belgen Heineken niet lusten, maar het bier internationaal wel gigantisch groeit? “Door het groene flesje gaat de smaak sneller achteruit”, zegt zytholoog Maarten van Leeuwaarden. “Anderzijds zet Heineken wereldwijd in op goede marketing.”


 • 16 Februari 2019 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : HBVL2

Geeft het eerste koppel al toe aan de ‘Temptation’? “Hartjes gestuurd met verleidster, maar puur vriendschappelijk”

De koppels leken aan het begin van de eerste aflevering van ‘Temptation Island’ nog even een romantische avond samen te krijgen, maar in enkele gevallen was die enkel voldoende om nog meer wantrouwen te zaaien. Wanneer de verleidsters hun mannen kwamen ophalen, was het meteen duidelijk: ze zijn niet naar het eiland gekomen om braaf te zijn.


 • 15 Februari 2019 om 22:58

Mensen in kansarmoede kunnen voor 1 euro naar theater in Leopoldsburg

In Leopoldsburg kunnen mensen in kansarmoede vanaf nu naar het theater voor 1 euro. Voor velen is een kaartje voor zo'n cultuurvoorstelling vaak te duur. En dat terwijl zij ook nood hebben aan ontspanning. Daarom lanceert de gemeente samen met de armoedevereniging Ons Centrum het cultuurcafé. Wanneer een voorstelling nog lege zitjes heeft, worden de resterende kaartjes nu goedkoper aangeboden aan minderbedeelden.


 • 15 Februari 2019 om 20:09

Nieuwe regels om memes en video's te posten? Wij leggen ze uit

StraatsburgInternetplatforms als YouTube, Instagram of Facebook moeten vergoedingen gaan betalen voor filmpjes, muziek of foto’s die gebruikers uploaden. Het EU-parlement, de EU-Commissie en de lidstaten hebben daarover een compromis bereikt.


 • 15 Februari 2019 om 03:25

Wandelaar in Limburg is 47 jaar en geeft 19,75 euro uit

De wandelaar in Limburg komt vooral uit Limburg zelf, uit de Vlaamse provincies en Nederland. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar, het gemiddeld gezelschap bestaat uit 2,5 personen en een op vier heeft de hond erbij. Dat blijkt uit het eerste grootschalige wandelonderzoek in deze provincie. In totaal zijn ruim 4.000 wandelaars ondervraagd. “Opvallend: 98 procent is tevreden over de wandelingen. Ze komen vooral voor het landschap en de mooie natuur”, zeggen gedeputeerde Igor Philtjens en Johan Van Den Bosch (Regionaal Landschap). Het afgelopen jaar zijn er liefst 2,19 miljoen wandelaars in Limburg geteld.


 • 15 Februari 2019 om 16:10

Pukkelpop: The National speelt twee keer (!), ticketprijs blijft dezelfde

Bloedmooi Pukkelpopnieuws om het weekend in te zetten: The National zal in augustus liefst twee keer in Kiewit spelen. De indierockband sluit zowel op vrijdag als zondag de Marquee af. Daarnaast kondigde Pukkelpop nog Prophets Of Rage aan. De ticketprijs blijft dit jaar trouwens ongewijzigd.


 • 15 Februari 2019 om 15:59

Waarom doet ‘Blind Getrouwd’-Lenny zijn trouwring uit op huwelijksreis?

Lenny en Jolien brengen hun huwelijksreis door op Cyprus, maar daar blijkt al snel dat die trouwring toch in de weg zit. Hoe het de koppels vergaat op hun huwelijksreizen, is maandag te zien in ‘Blind getrouwd’.


 • 15 Februari 2019 om 14:18
❌