[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderHet Belang van Limburg : HBVL2

Chauffeur en zijn hondje zwalpen aan hoge snelheid met caravan over de weg en gaan meermaals over de kop

Een chauffeur in Engeland wist een zwaar ongeval vast te leggen met zijn dashcam. De bestuurder probeerde tegen hoge snelheid langs rechts in te halen, maar door het gewicht van zijn caravan begon deze hevig te zwalpen. Uiteindelijk kantelde het volledige voertuig en maakte enkele duizelingwekkende koprollen over de hele breedte van de weg. Zowel de bestuurder als zijn hond overleefde de klap.”Op een snee na van het glas, waren de twee ongedeerd”, vertelt de chauffeur die het ongeval vastlegde. “Ze hebben extreem veel geluk gehad.”


 • 23 Augustus 2019 om 10:43

Charlize Theron amper herkenbaar in nieuwe film ‘Bombshell’: “Ik kan niet stoppen met staren”

In de nieuwe film ‘Bombshell’ zijn alle ogen gericht op Charlize Theron. Niet alleen omdat ze zo goed acteert, maar ook omdat ze er helemaal anders uitziet. Ze is niet alleen onherkenbaar, ze lijkt ook nog eens als twee druppels water op het personage dat ze speelt.


 • 23 Augustus 2019 om 10:16
 • 23 Augustus 2019 om 07:30

Willy Sommers halve eeuw op de planken: “Na 50 jaar zijn de vooroordelen weg”

Vijftig jaar staat hij op de planken, en dat viert Willy Sommers (67) met een terug­keer naar 1969. “Mijn passage op Pukkelpop heeft deuren geopend.”


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Autobestuurder krijgt een fikse boete wegens… te veel rommel in de wagen

Agenten in het Australische Queensland hebben een 57-jarige man een fikse boete gegeven vanwege de rommel in zijn auto. Het zou zijn zicht belemmeren en dus ook een gevaar zijn op de weg. “We gaven een boete van 280 euro en herinnerden hem er vriendelijk aan wanneer de vuilniswagen langskomt”, aldus de politie op sociale media.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Q2 gaat vrouwenvoetbal uitzenden

Q2 zal in de komende maanden verschillende wedstrijden van de Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg, uitzenden. Dat meldt moederbedrijf DPG Media.


 • 22 Augustus 2019 om 20:50

Maastrichtse amateurvoetballer scoort met wondermooie penalty

Een penalty nemen kun je gerust aan Dylan Coenen van de Maastrichtse amateurclub RKSV Heer overlaten. Zijn pareltje van een strafschop werd gefilmd en scoort goed op sociale media.


 • 22 Augustus 2019 om 20:33

Purperen heide betovert weer

Vorig jaar was hij vooral rosbruin door de droogte. Dit jaar is de heide overal op de Stille Kempen, en daarbuiten, weer prachtig purper. “De natuur heeft ons verrast”, klinkt het bij onderzoekers van UHasselt.


 • 22 Augustus 2019 om 20:25

Vincent Byloo krijgt eigen programma op Radio 1

Radiopresentator Vincent Byloo krijgt weer een eigen programma. Niet op Studio Brussel, waar hij vorig jaar plots stopte als presentator, maar wel op Radio 1. Hij zal er vanaf september elke weekdag tussen 9 en 10 uur te horen zijn.


 • 22 Augustus 2019 om 18:24

Titanic verdwijnt binnenkort voorgoed: bacterie vreet wrak op

Voor het eerst in bijna vijftien jaar zijn duikers naar de iconische Titanic gedoken. Historicus Parks Stephenson laat weten erg geschrokken te zijn van de staat van het wrak, dat intussen al 107 jaar op de zeebodem ligt. Het zal volgens hem niet lang meer duren voordat het compleet verdwenen is.


 • 22 Augustus 2019 om 18:19

Jaar na geheim huwelijk nu ook stiekem trouwfeest voor Leen Dendievel en Udo

‘Thuis’-actrice Leen Dendievel (35) en zanger Udo (43) houden niet van de schijnwerpers. Dat bleek vorig jaar al, toen ze in alle stilte in het huwelijksbootje stapten. Een jaar later hebben ze dat trucje nog eens fijntjes overgedaan: vorige week gaf het koppel stiekem een groot trouwfeest. Alle gasten kregen duidelijke instructies om de lippen stijf op elkaar te houden.


 • 22 Augustus 2019 om 17:40

Kinepolis toont straks films op beeld van 270 graden

Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt filmliefhebbers een beeld van 270 graden.


 • 22 Augustus 2019 om 17:37

Seksspeeltjes aan spotprijzen: grote kortingen na faillissement Pabo

De erotiekketen Pabo verdwijnt uit het straatbeeld in Vlaanderen. Voor de website werd begin juli nog een overnemer gevonden, maar voor de 10 fysieke winkels is het verhaal ten einde. Eind augustus wordt de voorraad uitverkocht “met zeer hoge korting”.


 • 22 Augustus 2019 om 16:12

Nieuwe Play in nieuwe Muziekodroom met The Sore Losers en Charlotte Adigéry

Op 5 oktober vindt in Muziekodroom in Hasselt een nieuwe editie van het Playfestival plaats. Met concerten van onder andere The Sore Losers, Charlotte Adigéry en Gruppo Di Pawlowski. Kan u meteen de Limburgse muziekclub in zijn nieuw jasje ontdekken.


 • 22 Augustus 2019 om 16:00

Deze dieven hebben amper 30 seconden nodig om een Tesla te stelen

Amper 30 seconden hebben deze twee mannen nodig om een Tesla te stelen. En de manier waarop is verbazingwekkend simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een antenne.


 • 22 Augustus 2019 om 15:41

Een middernacht om niet te missen

Woody Allen trakteert op ‘Midnight In Paris’, Robert Englund houdt het op strippende zombies. ‘Telefacts Zomer’ logeert in het poepchique Savoy in Londen.


 • 22 Augustus 2019 om 15:29

Kunstenaar Tom Herck draait minidocu over “mafste festival ter wereld”

Nadat hij eerder een koe kruisigde in de kerk van Kuttekoven, bouwt de Truiense kunstenaar Tom Herck nu een houten paard van Troje op het Amerikaanse Burning Man-festival. Voor Het Belang van Limburg draaide hij een minidocu over de laatste voorbereidingen hier en ter plekke.


 • 22 Augustus 2019 om 15:25

StuBru kiest voor Joris Brys als vervanger van Christophe Lambrecht

Joris Brys zal vanaf september op weekdagen tussen 9 en 12 uur presenteren op radiozender Studio Brussel. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Christophe Lambrecht, die in mei op 48-jarige leeftijd overleed.


 • 22 Augustus 2019 om 15:17

Instagramaccount van Hasseltse fotograaf gehackt: “De nachtmerrie van elke influencer”

Het Instagramaccount van de populaire fotografe Elien Jansen is gehackt. “Zeven jaar werk in een klap weg. Dit is een gigantische domper voor mijn carrière”, zegt de Hasseltse.


 • 22 Augustus 2019 om 13:36

Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instort

Een groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.


 • 22 Augustus 2019 om 12:15
❌