[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Het Belang van Limburg : HBVL2

Laura Tesoro moet musical ‘40-45’ overeind houden

Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen - en dat doen ze - verlengt Studio 100 zijn succesmusical ‘40-45’. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22).


 • 19 Oktober 2018 om 06:44

Belgen kunnen binnenkort stemmen voor zes Belgische nummers in eerste EU songbook

Alle Belgen kunnen vanaf 19 oktober stemmen op de zes Belgische liedjes die volgens hen een plaatsje moeten krijgen in het EU songbook, het eerste liedboek van de Europese Unie. Zeventien landen gingen België voor en stuurden alles samen al 102 liedjes door. Dat meldt de organisatie achter het initiatief.


 • 19 Oktober 2018 om 06:29

Peggy duikt weer op in ‘Thuis’, maar moet niet op een hartelijke ontvangst rekenen

Samen met televisiekijkend Vlaanderen kregen Femke, Peter en Nancy donderdag een verrassing van formaat toen Peggy plots voor hun neus stond. De dochter van Rosa is terug om het huwelijk van haar moeder en Steven bij te wonen, maar arriveerde iets te vroeg in de Withoeve voor de feestelijkheden. Een warme ontvangst zat er echter niet in toen Peggy binnenkwam en Nancy - die heeft beloofd dat ze haar gezond verstand ging gebruiken - tegen het lijf loopt.


 • 19 Oktober 2018 om 06:26

Whispering Sons: “Nu zijn we fatsoenlijke mensen”

BRUSSELWhispering Sons, de laatste Limburgse Rock Rallywinnaars, brengen vandaag hun eerste langspeler uit en die heet ‘Image’.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Sterren strijden om de titel in ‘Dancing with the Stars’

Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. ‘Dancing with the Stars’ op VIER keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en jive. Acht weken lang, onder het strenge oog van juryleden Jan Kooijman, Leah Thys, Joanna Leunis en Michel Froget. Dit kan u vanavond verwachten.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Bo Van Spilbeeck juicht dubbel

Een aflevering van De Slimste Mens ter Wereld gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

VRT past samenwerking met organisaties aan

De’ VRT-radio zal niet langer geld vragen aan Vlaamse organisaties als deelname in de extra kosten voor live uitzending op de radio. Althans niet als het gaat om korte interventies en sfeerbijdragen vanop de locaties. Dat is de maatregel die de omroep neemt n.a.v. de commotie die een tiental dagen geleden is ontstaan omtrent de kosten die organisaties aan de VRT-radio moeten betalen als er live vanuit hun locatie wordt uitgezonden. Daardoor ontstond de perceptie dat de redactionele onafhankelijkheid van de VRT in sommige gevallen afhankelijk is van al of niet een financiële bijdrage vanwege de partner, vaak een culturele organisatie. Gisteren hebben mediaminister Sven Gatz en enkele VRT-topmensen daarover uitleg gegeven in de commissie van het Vlaams parlement. “Zelfs bij de kleine vormen, die we niet meer gaan doen omdat we voelen dat daar vragen rond rijzen, wil ik toch wel zeggen in naam van al die redacties en al die makers dat dat altijd vanuit een groot engagement en vanuit een absolute redactionele vrijheid is gebeurd,” beklemtoonde Els Van De Sijpe, mediamanager Radio bij de VRT. Andere vormen van samenwerking, zoals bijvoorbeeld de uitzendingen van ‘Plage Préférée’ vanuit kustgemeenten of ’Culture Club’ op Radio 1, blijven bestaan, evenals ruilovereenkomsten: promotiespots voor evenementen waarvan de VRT mediapartner is of waarvoor de omroep logistieke steun krijgt ter plaatse. Deelname in de extra kosten was vorig jaar goed voor 0,64 procent van de inkomsten van de VRT. Er waren vorig jaar 249 samenwerkingen. (rdc)

 • 19 Oktober 2018 om 03:00

‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan

‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.


 • 18 Oktober 2018 om 23:43
Gisteren — 18 Oktober 2018Het Belang van Limburg : HBVL2

Bedrijfjes C-mine tonen hun kunnen in ‘Experience Box’: “Zelfs Tim Burton was onder de indruk”

Wie na het bezoeken van de expo ‘The World of Tim Burton’ nog een indrukwekkend extraatje wil, kan terecht in de ‘Experience Box’. Daar stellen de bedrijfjes van C-mine hun creatieve kunnen tentoon. Bezoekers worden meegenomen in een actieve virtuele wereld waarbij met projecties een waar spektakel wordt gebracht. En dat vonden ook Tim Burton en zijn kinderen.


 • 18 Oktober 2018 om 18:03

Een duikboot uit twee badkuipen en verstoppertje met BDW: deze programma’s fleuren uw tv-donderdag op

‘De Slimste Mens Ter Wereld’ hoeven we u niet meer te tippen. Iets anders nodig dan de toogpraat van Erik en co? Wat dacht u van een duikboot gemaakt uit twee aaneengeplakte badkuipen, een portret van een van de grootste dirigenten en componisten aller tijden, of een unieke inkijk in de verkiezingsdag van Bart De Wever? Dit zijn de programma’s die u op donderdag 18 oktober niet mag missen.


 • 18 Oktober 2018 om 14:21

Belgisch metalgeweld in beeld in nieuwe documentaire ‘Hooked On Belgian Metal’

‘Hooked On Belgian Metal’, zo heet de nieuwe documentaire van Red Bull Music over de Belgische metalgeschiedenis. Daarin is uiteraard een hoofdrol voorzien voor Limburgse metaltrots Evil Invaders, maar net zo goed worden de opmerkelijke verhalen van pioniers als Acid en Ostrogoth en vaste waarden als Channel Zero en Amenra uit de doeken gedaan. Steeds doorspekt met moddervette riffs en fantastische archiefbeelden.


 • 18 Oktober 2018 om 13:08

Deze primeurs van Limburgse designers kan u bewonderen op de internationale designbiënnale in Kortrijk

Van 18 tot 22 oktober loopt Interieur, de internationale designbiënnale in Kortrijk. Met een paar primeurs van Limburgse designers. Maak kennis met de splinternieuwe keuken van Michaël Verheyden, de aardappelstoel van Frits Jeuris en de warme lampen van Etre Moderne.


 • 18 Oktober 2018 om 11:00

‘Orange is the New Black’ stopt ermee

Spijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.


 • 18 Oktober 2018 om 08:41

Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochters

In haar tweede boek ‘Gezondig’ dat eind vorige maand uitkwam, schrijft actrice en presentatrice Bieke Ilegems (47) nu al een opvallende afscheidsbrief aan haar dochters Noa en Milà. De mama heeft het in haar boek onder andere over hoe ze later haar laatste uren wil beleven en geeft haar kroost ook wijze levenslessen mee.


 • 18 Oktober 2018 om 07:24

Banksy wou zijn werk bij veiling volledig vernietigen

Streetart-kunstenaar Banksy wou zijn kunstwerk dat op een veiling in Londen deels vernietigd werd, eigenlijk volledig vernietigen. In een video die hij woensdag op zijn website plaatste, toont hij niet alleen hoe hij de versnipperaar installeert, maar ook hoe veilinghuis Sotheby’s het kunstwerk veilt en hoe het werk gedeeltelijk vernietigd wordt nadat de veilingmeester het kunstwerk toewijst aan een koper. Op het einde staat te lezen dat het mechanisme “bij testen iedere keer functioneerde...”. Vervolgens is te zien hoe een kopie van het beeld daadwerkelijk volledig wordt versnipperd.


 • 18 Oktober 2018 om 07:00

Liesa gaat door, de pot jam ook

Een aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting bent u weer
helemaal mee;


 • 18 Oktober 2018 om 03:25

Wendy zet haar Franske op straat

Wie had dit zien aankomen: Wendy Van Wanten is niet meer samen met haar ‘Franske’. Na twaalf jaar is hun liefdessprookje uit. “Minstens tijdelijk”, reageert Van Wanten op het nieuws.


 • 18 Oktober 2018 om 03:25
❌