[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

VN waarschuwen voor meer zware natuurrampen in 2018

De schade door extreme weersomstandigheden was het afgelopen jaar erger dan ooit. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Oorzaken waren de uitzonderlijk zware orkanen in de Atlantische Oceaan, zware overstromingen op het Indiaas subcontinent en zware droogte in delen van Oost-Afrika, aldus WMO in zijn jaarlijks rapport over de situatie van het klimaat. 2017 was bovendien het warmste jaar ooit, en ook voor 2018 verwachten de VN geen verbetering.


 • 22 Maart 2018 om 06:34

Catalaanse separatisten willen president kiezen die mogelijk weer cel in moet

De separatistische partijen in Catalonië willen donderdag in een met spoed bijeengeroepen parlementszitting een nieuwe regionale president verkiezen. De zitting begint om 17 uur, zegt het parlement in Barcelona woensdagavond via Twitter. De separatisten willen het gerecht te snel af zijn en de voormalige Catalaanse regeringswoordvoerder Jordi Turull benoemen, voor die mogelijk de gevangenis in moet.


 • 22 Maart 2018 om 06:31

Democraten en Republikeinen bereiken compromis over begroting, met onder meer geld voor Trumps muur

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen en de Democraten in het Congres woensdag een akkoord bereikt over een federale begroting tot het einde van het fiscaal jaar 2018, dat eindigt op 30 september. De financieringswet van 1,3 biljoen dollar bevat onder meer geld voor een deel van de befaamde grensmuur met Mexico – president Donald Trumps grootste verkiezingsbelofte –, maar ook de Democraten halen hun slag binnen.


 • 22 Maart 2018 om 06:17
Gisteren — 21 Maart 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Peruaanse president neemt ontslag daags voor afzettingsprocedure

De Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski, die onder druk stond wegens een smeergeldaffaire, is afgetreden. Daarmee voorkwam hij een voor donderdag geplande afzettingsprocedure in het parlement. Opposante Keiko Fujimori, dochter van het voormalige staatshoofd Alberto Fujimori, had de aanzet gegeven om hem onder dwang te laten opstappen. Bij de presidentsverkiezing van 2016 verloor ze van Kuczynski met een verschil van een kwart procent. Vicepresident Martín Vizcarra moet in principe de hoogste staatsfunctie van het Zuid-Amerikaanse land overnemen.


 • 21 Maart 2018 om 23:18

Ex-president Nicolas Sarkozy onder gerechtelijk toezicht geplaatst

Na een twee dagen durend verhoor over mogelijke illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne heeft de Franse Justitie een vooronderzoek ingeleid tegen het vroegere staatshoofd Nicolas Sarkozy (63), die onder gerechtelijk toezicht is geplaatst. Dat heeft het Franse persbureau AFP woensdagavond vernomen uit gerechtelijke kringen.


 • 21 Maart 2018 om 23:06

Mark Zuckerberg reageert op Facebook-schandaal: “We hebben fouten gemaakt”

Mark Zuckerberg heeft voor de eerst gereageerd op het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken tijdens de campagne van Donald Trump.


 • 21 Maart 2018 om 21:03

Heerse runt ecolodge in Oegandees nationaal park: “Ik denk eco, ik jaag geen wilde dieren weg”

“Het is me overkomen, die lodge.” Drie jaar geleden startte Kris Debref uit Horpmaal met een ecolodge. Stoemelings. Nu staan in de Ishasha Sector van het Oegandese Queen Elisabeth National Park zes cottages, een restaurant, vier tenten en drie bamboehutten. Aan de overzijde van de Ishasha-rivier, 7 km verder, blinkt het Congolese Virunga Park, wereldberoemd van zijn berggorilla’s, maar ook het roerige rebellengebied van Oost-Congo. Maar als ik haar hoor vertellen, doet het toch eerder denken aan die verloren Tuin van Eden. “Ik ben nog maar aan het begin van mijn verhaal. We hébben nog alle dieren. Al moet er nog zoveel gebeuren voor hun bescherming. En dat kan niet zonder de lokale mensen.”


 • 21 Maart 2018 om 20:58

Zware sneeuwval aan Amerikaanse oostkust

Een hevige winterstorm teistert aan het begin van de lente de Amerikaanse oostkust en zorgde op vele plaatsen voor pakken sneeuw gepaard met felle rukwinden. Meteorologen verwachten voor woensdag en donderdag tot 40 centimeter sneeuw. De nationale weerdienst kondigde een stormwaarschuwing af die voor Massachusetts in het noorden tot het westen van North Carolina van kracht is. Meer dan 70 miljoen mensen worden getroffen. In de kustgebieden wordt rekening gehouden met overstromingen.


 • 21 Maart 2018 om 17:45

Uitvinder kan gruwelijke details van ‘duikbootmoord’ op journaliste zelf niet aan: “Het was verschrikkelijk”

Peter Madsen, de Deense wetenschapper die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord in zijn zelfgemaakte duikboot, heeft woensdag opnieuw onschuldig gepleit bij de hervatting van zijn proces na twee weken. Hij beschreef in de rechtbank hoe hij haar lichaam in stukken sneed. “Het was gruwelijk”, aldus Madsen.


 • 21 Maart 2018 om 11:54

Verdachte van reeks bomaanslagen in Texas blaast zichzelf op

De hoofdverdachte in een reeks bomontploffingen in het Amerikaanse Austin (Texas) heeft zichzelf opgeblazen toen de politie probeerde hem te arresteren. Dat bevestigde het hoofd van de politie van Austin, Brian Manley, woensdagochtend tijdens een persbericht.


 • 21 Maart 2018 om 11:46

Tweede dag politieverhoor voor voormalige Franse president Sarkozy

Nicolas Sarkozy wordt woensdagochtend opnieuw ondervraagd in het onderzoek naar de verdenkingen van illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dat is vernomen uit bronnen dichtbij het dossier. De gewezen Franse president ontkent alles.


 • 21 Maart 2018 om 09:17

Trump negeert adviseurs en notities en feliciteert Poetin toch

De Amerikaanse president Donald Trump heeft specifieke waarschuwingen van zijn nationale veiligheidsadviseurs in de wind geslagen toen hij de Russische president Vladimir Poetin feliciteerde met zijn herverkiezing. Volgens de krant Washington Post stond in zijn spiekbriefjes zelfs in drukletters geschreven: “NIET FELICITEREN”.


 • 21 Maart 2018 om 09:00

Ook Playboy-model wil niet meer zwijgen over ‘affaire met Trump’

Na pornoactrice Stormy Daniels wil ook het voormalige Playboy-model Karen McDougal niet langer zwijgen over haar ‘relatie’ met Donald Trump. Ook zij vecht haar zwijgcontract aan.


 • 21 Maart 2018 om 07:17

President van Myanmar zet verrassend stap opzij

De president van Myanmar, Htin Kyaw, heeft woensdag verrassend aangekondigd dat hij aftreedt. De 71-jarige man was sinds maart 2016 het staatshoofd van het Zuidoost-Aziatische land. Hij was de eerste burger in die functie, nadat het land al meer dan een halve eeuw door militairen werd geleid.


 • 21 Maart 2018 om 05:47

Man gewond bij zesde explosie in Austin en bompakket onderschept

Bij een nieuwe explosie in de Texaanse stad Austin is dinsdagavond laat één man, een dertiger, gewond geraakt. Er werd ook een bompakket onderschept. Een reeks aanslagen met bompakketten eiste sinds begin deze maand al twee levens in de stad.


 • 21 Maart 2018 om 04:05

President dankzij zakcent van Kadhafi?

nanterreOud-president Nicolas Sarkozy van Frankrijk is gisteren aangehouden in de affaire over de vermeende financiering vanuit Libië van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2007. Hij wordt ondervraagd door de anticorruptieafdeling van de gerechtelijke politie in Nanterre.


 • 21 Maart 2018 om 03:25

Extreemrechts internetbedrijf doet Facebook wankelen

londen/washingtonHet schandaal rond het Amerikaans-Britse databedrijf Cambridge Analytica blijft uitdeinen en brengt vooral Facebook en zijn CEO Marc Zuckerberg in nesten. Zowel de Amerikaanse Senaat, het Britse Lagerhuis als het Europees Parlement willen dat Zuckerberg komt getuigen.


 • 21 Maart 2018 om 03:25

Top Trump-Poetin in de maak

Washington/MoskouEr komt binnenkort een topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn pas herkozen Russische collega Vladimir Poetin.


 • 21 Maart 2018 om 03:25

VK trekt zich terug uit Europese militaire samenwerking

Londen Groot-Brittannië zal niet de leiding nemen van de Europese snelle-interventiemacht die de Europese Unie wil in het kader van de Europese defensie samenwerking.

 • 21 Maart 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Slangenhuiden vanuit Indonesië naar Eindhoven gesmokkeld voor jassen motorbendes

De Nederlandse politie heeft afgelopen week in Eindhoven honderden huiden van slangen, varanen en leguanen in beslag genomen, die eigenlijk voorbestemd waren om te eindigen als hesje van bekende en beruchte motorbendes. Ook motorbendes uit België en Duitsland waren afnemers van de dierenhuidensmokkelaar. In Bali werd eind vorig jaar een 53-jarige Nederlander gearresteerd.


 • 20 Maart 2018 om 22:24
❌