[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 11 December 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Politie New York rukt baby hardhandig uit armen van moeder terwijl ze schreeuwt om hulp

De video toont een vrouw op de vloer van een kantoor in Brooklyn, waar verschillende agenten worstelen om haar te arresteren en de eenjarige jongen uit haar armen te halen, terwijl ze roept: “Je doet mijn zoon pijn”. De brute beelden hebben een onderzoek door de NYPD teweeggebracht.


 • 11 December 2018 om 12:14

FBI verhindert twee massamoorden in Ohio

De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man.


 • 11 December 2018 om 07:09

In Duitsland domineerden nepaccounts debat over Migratiepact

brussel/berlijnEr was niet alleen in België veel discussie over het VN-migratiepact. Ook in Duitsland woedden er passionele debatten op het internet. Volgens de krant Die Welt waren die vaak afkomstig van ‘bots’, nepaccounts die stemming maakten tegen het Migratiepact.

 • 11 December 2018 om 03:25

Brexit-stemming uitgesteld

LondenOnder gehoon van de oppositie heeft de Britse premier Theresa May gisteren de voor vanavond geplande stemming over het Brexit-akkoord uitgesteld omdat die op een smadelijke nederlaag ging uitdraaien. May blijft erbij dat het “de juiste deal” is maar gaat toch proberen de EU te bewegen tot toegevingen over de Ierse grenskwestie. EU-president Tusk sloot gisteren nieuwe onderhandelingen uit.


 • 11 December 2018 om 03:25

Nobelprijs uitgereikt aan Denis Mukwege en Nadia Murad

osloIn de Noorse hoofdstad Oslo is de Nobelprijs voor de Vrede 2018 gisteren uitgereikt aan de Congolese arts Denis Mukwege en de Jezidische mensenrechtenactiviste Nadia Murad. Beiden strijden tegen het gebruik van seksueel geweld als oorlogswapen.


 • 11 December 2018 om 03:25

Minimumloon in Frankrijk stijgt met 100 euro per maand

parijsDe ruim anderhalf miljoen Fransen die het minimumloon verdienen, krijgen vanaf januari een loonsverhoging van 100 euro netto per maand. Dat is de meest opvallende maatregel die de Franse president Emmanuel Macron gisteren aankondigde om de revolte van de ‘gele hesjes’ te bezweren.


 • 11 December 2018 om 03:25

“Ik wou geen prostituees in mijn stad”

AngarskDe moord en verkrachting van 22 vrouwen had hij al op zijn geweten, maar nu is de Russische ex-politieman Mikhail Popkov (53) ook nog schuldig bevonden aan 56 bijkomende moorden tussen 1992 en 2007. Het maakt van hem Ruslands grootste seriemoordenaar. En dat allemaal om zijn streek te “zuiveren van immorele vrouwen”.


 • 11 December 2018 om 03:25
Gisteren — 10 December 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’

De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.


 • 10 December 2018 om 21:02

De Block schrapt quotum Francken: vanaf morgen weer tot 150 asielaanvragen per dag

Het maximumaantal van 50 asielaanvragen per dag, dat werd ingesteld door voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), wordt vanaf morgen geschrapt. De grens ligt voortaan terug op 150 aanvragen per dag. Zo meldt VRT NWS.


 • 10 December 2018 om 15:06

Kogel is door de kerk: VN-migratiepact formeel goedgekeurd in Marrakesh

De kogel is door de kerk: het VN-migratiepact is zonet formeel goedgekeurd in Marrakesh. Voor ons land stemde premier Charles Michel in met het pact.


 • 10 December 2018 om 14:54

Britse premier Theresa May: “Stemming over Brexit wordt uitgesteld”

De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling.


 • 10 December 2018 om 16:49

Plotse sneeuwstorm in VS zet 380.000 gezinnen zonder stroom

De oostkust van de VS is zondag getroffen door een zware sneeuwstorm. In een paar uur tijd viel er maar liefst 30 centimeter sneeuw. De staten North en South Carolina werden zwaar getroffen, maar ook in Georgia, Alabama, Tennessee en Virginia is de schade groot. 380.000 gezinnen zitten zonder stroom en een man overleed nadat een boom op zijn wagen gevallen was.


 • 10 December 2018 om 11:58

Europees Hof van Justitie: “Verenigd Koninkrijk mag Brexit-proces unilateraal stopzetten”

Het Verenigd Koninkrijk kan unilateraal beslissen om het brexit-proces stop te zetten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De beslissing heeft geen onmiddellijke impact, maar kan in een later stadium belangrijk blijken.


 • 10 December 2018 om 09:46

VIDEO. NASA verspreidt unieke geluidsopname van de wind op Mars

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt. Ze gaven een geluidsopname vrij van de vibraties ten gevolge van de wind die de InSight-marslander kon capteren. In de video hierboven kan u de wind op Mars horen.


 • 10 December 2018 om 08:41

Gele Hesjes zetten Parijs weer op stelten

PARIJS8.000 politieagenten konden niet voorkomen dat de vierde zaterdagbetoging van de Gele Hesjes in Parijs weer op zware rellen uitdraaide. Meer dan 900 demonstranten werden aangehouden, 117 anderen raakten gewond.


 • 10 December 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.


 • 9 December 2018 om 18:23

Als een jongen van 7 de rijkste YouTuber wordt

De best verdienende YouTuber van 2018 is een kind van zeven dat speelgoed uitpakt. Het is reclame met een kind, dat mikt op kinderen. Terwijl YouTube ontsnapt aan alle regelgeving. “Het loopt de spuigaten uit.”


 • 9 December 2018 om 16:34

Kind en grootouders komen om bij brand in Frankrijk

Een kind van vijf jaar en zijn grootouders zijn zondagochtend omgekomen in een brand in hun woning in Bourg-Fidèle, in het Franse departement Ardennes. Dat is bij de brandweer en het parket vernomen.


 • 9 December 2018 om 14:39

Bestuurder maakt het wel erg bont: te veel gedronken, te snel, hond tussen de benen en baby niet in autostoel

De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.


 • 9 December 2018 om 11:58

‘Iran test raketten die EU kunnen aanvallen’

Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van documenten van westerse inlichtingendiensten.


 • 9 December 2018 om 09:59
❌