[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Trump dreigt grens met Mexico te sluiten voor migrantenkaravaan op weg naar VS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.


 • 19 Oktober 2018 om 06:32

“Ze hadden lak aan protocol”

MELBOURNEAcht jaar geleden verhuisde Genkenaar Geert Hendrix (35) naar Australië. Gisteren kreeg hij er in Melbourne bezoek van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. Het paar wilde alles weten van zijn Farmwall, een innovatief ecologisch project dat de wereld wel eens zou kunnen veroveren. Het eerste wat prins Harry aan Peter vroeg was, wijzend op zijn naamkaartje: “Waar kom jij vandaan?”


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Handelsoorlog VS-EU dreigt weer los te barsten

BrusselHet geduld van president Trump met de Europeanen raakt op: onderhandelingen over het afschaffen van handelsbarrières leverden tot nog toe geen resultaat op, aldus Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Economische Zaken.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Positie Saudische kroonprins wankelt door zaak-Khashoggi

Riyad/washingtonDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft gisteren verslag uitgebracht bij president Trump over zijn gesprekken met de Saudische kroonprins. Volgen sommige bronnen is er in Saudi-Arabië een raad van wijzen bijeengeroepen om te beslissen over diens lot.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Nederland wil verstokteroker doen uitsterven

den haagNederland streeft naar een rookvrije generatie. Een rij drastische maatregelen moet de sigaret zo goed als uitbannen. Een pakje gewone sigaretten moet over een paar jaar minstens 10 euro kosten, rookplekken in of bij bedrijven en roken bij scholen en sportvelden worden verboden.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25
Gisteren — 18 Oktober 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”

“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten.


 • 18 Oktober 2018 om 22:48

VIDEO. Ndongala zet zich in voor goede doelen in thuisland: “Weeshuis oprichten in Congo”

Dieumerci Ndongala is meer dan alleen voetballer. Behalve muziek - “al staat dat nu op een lager pitje” - houdt de snelle vleugelspits van KRC Genk zich bezig met verschillende projecten in zijn thuisland Congo. Zo hielp hij voetbalploegen al aan materiaal en betaalde hij ziekenhuisrekeningen voor kansarme gezinnen. “Het volgende project: ik wil een weeshuis oprichten en een voetbalacademie opstarten.” Maak kennis met Ndongalife.


 • 18 Oktober 2018 om 21:32

Vakbonden dreigen nog voor einde van het jaar met nieuwe stakingen bij Ryanair

De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar.


 • 18 Oktober 2018 om 19:00

De man met 7.000 luxewagens, een paleis met 1.800 kamers en een harem: sultan van Brunei op bezoek bij koning Filip

Koning Filip kreeg vandaag bijzonder bezoek over de vloer. Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei kwam op audiëntie. Een inkijk in de extravagante, controversiële levensstijl van het steenrijke staatshoofd van de ministaat in Zuid-Oost-Azië.


 • 18 Oktober 2018 om 14:38

Vlotjes tussen twee auto’s door: motorrijder haalt op levensgevaarlijke manier in

Doodsbang zou je worden na het zien van deze beelden uit het Amerikaanse Arizona. Dashcambeelden tonen namelijk hoe een motorrijder auto’s inhaalt op een levensgevaarlijke manier. Zelfs bij een auto die een andere overstak, nam de motorrijder heel wat risico en reed er gewoon tussendoor. Of de roekeloze bestuurder is opgepakt, is niet geweten.


 • 18 Oktober 2018 om 11:29

Ryanair opnieuw onder vuur door foto van personeel dat op grond moet slapen: “In scène gezet”

Een foto van Ryanair-personeel gaat de wereld rond. Ze liggen op de grond te slapen in de luchthaven van het Spaanse Malaga, bij gebrek aan een hotel om in te overnachten, waarop de lagekostenmaatschappij enorm veel kritiek krijgt via sociale media. Ze verontschuldigt zich dan ook.


 • 18 Oktober 2018 om 11:09

Belgische jager nog steeds spoorloos in Canadese wildernis

In de buurt van het Manicouagan Reservoir, in het noorden van de Canadese provincie Québec, is er al een week geen spoor van een Belg.


 • 18 Oktober 2018 om 11:08

Khashoggi-verdachten uit omgeving Saoedische kroonprins

AnkaraZeker vier van de Saoedi’s die mogelijk betrokken zijn bij de verdwijning/executie van de Saoedische dissident Jamal Khashoggi komen uit de omgeving van kroonprins Mohammed bin Salman. Dat concludeert de New York Times na onderzoek.


 • 18 Oktober 2018 om 03:25

“Veel meer tijd nodig voor Brexitonderhandelingen”

brusselMet hard werken is een akkoord over de Brexit nog altijd mogelijk. Met die optimistische boodschap tegen beter weten in is de Britse premier Theresa May gisteren begonnen aan wat de ‘ultieme’ top over de scheidingsakte tussen haar land en de Europese Unie had moeten worden.


 • 18 Oktober 2018 om 03:25

Duitse politie pakt leden Nederlandse Audi-bende op die vermoedelijk ook in ons land plofkraken pleegde

In het Zuid-Duitse Germering en Gilching zijn afgelopen nacht vier leden van een plofkrakersbende opgepakt nadat een nieuwe kraak kon worden voorkomen. De daders zijn lid van de vanuit Nederland opererende Audi-bende die vermoedelijk ook in ons land al actief was.


 • 17 Oktober 2018 om 23:52
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Lonenaar (31) onderzoekt internationale wetgeving rond cyberveiligheid: “In Seoel leef je in de toekomst”

“Toen ik verhuisde naar Seoel wist ik niets van Zuid-Korea. Ik kende ‘Gangnam Style’, maar daar hield het zowat op”, zegt Gertjan Boulet (31) uit Borgloon. Aan de Korea University onderzoekt hij hoe het internationale recht omgaat met hacking, spionage en andere cyberaanvallen tussen landen. Tussendoor proeft hij vol overgave van de Zuid-Koreaanse cultuur, ook wanneer er een levende inktvis op zijn bord belandt. “Nu ben ik het gewoon, maar in het begin trek je hier ogen open.”


 • 17 Oktober 2018 om 21:13

Man verstopt 200.000 euro in bagage

De Nederlandse douane heeft op Eindhoven Airport in de bagage van een 29-jarige man 200.000 euro aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in sportschoenen. De man was op weg naar Malaga. Dat hebben de bevoegde autoriteiten woensdag bekendgemaakt.


 • 17 Oktober 2018 om 20:50

Leerling laat bom ontploffen in school en opent vuur op medestudenten: “De muren waren bedekt met bloed”

Een leerling van een school op de Krim heeft woensdag dood en verderf gezaaid. De achttienjarige liet onder meer een zelfgemaakte nagelbom ontploffen en vuurde met een jachtgeweer op zijn medeleerlingen. Daarbij vielen minstens 19 doden en 55 gewonden, zo melden de lokale ordediensten. Na afloop beroofde de jongeman zichzelf van het leven.


 • 17 Oktober 2018 om 20:39
❌