[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Het Belang van Limburg : Buitenland

Leegloop Brits kabinet als Boris Johnson premier wordt

LondenVandaag wordt bekend wie de 160.000 leden van de Conservatieve partij verkozen hebben als partijleider en daarmee ook de nieuwe premier. Iedereen gaat ervan uit dat het Boris Johnson wordt. Als dat zo is, volgt een uittocht uit de regering. Gisteren kondigde een minister aan dat hij “bij voorbaat” ontslag neemt.


 • 23 Juli 2019 om 03:25
Gisteren — 22 Juli 2019Het Belang van Limburg : Buitenland

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd voor verkrachting door gebrek aan bewijs

Cristiano Ronaldo hoeft niet langer vrezen voor vervolging. De openbaar aanklager uit Las Vegas heeft maandag besloten vanwege een gebrek aan bewijzen geen strafzaak te starten tegen de Portugese topvoetballer, die in 2009 in het Amerikaans gokparadijs een Amerikaanse vrouw, Kathryn Mayorga, zou hebben verkracht.


 • 22 Juli 2019 om 22:18

Sekswerkers voeren campagne in Amsterdam

Sekswerkers in Amsterdam voeren vanaf woensdag twee weken campagne, om ervoor te zorgen dat de maatschappij sekswerk meer als gewoon werk ziet. Op elektronische posters bij bus- en tramhaltes op verschillende plaatsen in de binnenstad vragen zij aandacht voor hun werk.


 • 22 Juli 2019 om 22:03

IJsland onthult gedenkteken voor eerste gletsjer die status verliest door klimaatopwarming

IJsland gaat een herdenkingsteken onthullen voor de Okjökull, de eerste gletsjer van het eiland die geen gletsjer meer is door de klimaatopwarming. Nog een vierhonderdtal andere gletsjers is bedreigd.


 • 22 Juli 2019 om 19:43

Vermiste Franse duikboot na 51 jaar teruggevonden: “Eindelijk kan ik mijn kinderen vertellen waar hun vader is”

Frans defensieminister Florence Parly maakte gisteren bekend dat de vermiste onderzeeër Minerve na meer dan een halve eeuw is teruggevonden. En daarmee ook het zeemansgraf voor de 52 personen aan boord. De getroffen families reageren emotioneel, maar ook opgelucht.


 • 22 Juli 2019 om 19:24

Al meer dan 650 doden door moessonregens in Zuid-Azië

De hevige moessonregens in Zuid-Azië hebben de voorbije twee weken al aan meer dan 650 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen om door overstromingen en aardverschuivingen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de autoriteiten van onder meer Nepal, Pakistan, Bangladesh en India.


 • 22 Juli 2019 om 17:00

Man dood aangetroffen en twee jongeren vermist op snelweg waar koppel toeristen werd vermoord na autopech

Highway 37 in Canada is opnieuw het decor van een gruwelijke moord. Vorige week werden de lichamen van een 24-jarige Amerikaanse vrouw en haar 23-jarige Australische vriend vlak bij hun busje teruggevonden. Een paar dagen later is langs diezelfde snelweg nóg een man dood aangetroffen en zijn twee jongeren vermist.


 • 22 Juli 2019 om 16:51

Rusland ontkent achter luchtaanval op markt in noordwesten van Syrië te zitten

Het Russische leger heeft ontkend achter de luchtaanval te zitten van maandag op een drukke marktplaats in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) kwamen er bij de aanval meer dan 20 mensen om.


 • 22 Juli 2019 om 15:18

Belgische vrouw sterft na messteek in Spanje: alles wijst op passioneel drama

Een Belgische man (61) heeft zondagavond zijn 57-jarige echtgenote met messteken om het leven gebracht in Calpe, in de Spaanse provincie Alicante. Dat melden Spaanse media. Daarna probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.


 • 22 Juli 2019 om 12:42

Zeventien arrestaties en doodstraffen na ontmanteling CIA-spionagenetwerk door Iran

De Iraanse autoriteiten hebben maandag aangekondigd 17 Iraniërs te hebben gearresteerd tussen maart 2018 en maart 2019, bij de ontmanteling van een spionagenetwerk van de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst CIA. Verschillenden van hen zijn ter dood veroordeeld.


 • 22 Juli 2019 om 12:21

Franse onderzeeër die al vijftig jaar vermist is teruggevonden voor Toulon

Het wrak van de Franse onderzeeër La Minerve, die verdween in 1968 met 52 mannen aan boord, is teruggevonden voor de kust van Toulon, in het zuidoosten van Frankrijk. Dat zegt de Franse minister van Strijdkrachten, Florence Parly, maandag.


 • 22 Juli 2019 om 11:52

OPROEP. Portugal brandt: op zoek naar Limburgers in bedreigde regio

In Portugal woeden sinds zaterdag hevige bosbranden in de regio rond Castelo Branco, op tweehonderd kilometer ten noorden van Lissabon. De politie heeft een man van 55 opgepakt, die van brandstichting wordt verdacht.


 • 22 Juli 2019 om 11:37

Duizenden Nieuw-Zeelanders ruilen wapens voor financiële compensatie

De politie van Nieuw-Zeeland heeft meer dan 2.000 semi-automatische wapens ontvangen afgelopen weekend, van mensen die ze inleverden nadat de meeste van dit type wapens verboden werden sinds de aanslag van maart op twee moskeeën in Christchurch.


 • 22 Juli 2019 om 08:21

Belgische vrouw (25) en peuter (2) omgekomen bij zwaar ongeval Alicante

Een zwaar ongeval in Alicante in Spanje heeft het leven gekost aan twee Belgen: een jonge vrouw van 25 en een peuter van 2. Ook een 61-jarige Nederlander kwam om het leven bij het ongeval. Dat bevestigt de Guardia Civil van Alicante aan onze redactie.


 • 22 Juli 2019 om 09:02
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Julian Assange wordt uitgeleverd aan Verenigde Staten, zegt Mike Pompeo

Groot-Brittanië gaat Wilileaks-oprichter Julian Assange uitleveren aan de Verenigde Staten, zodat hij kan worden berecht voor spionage. Dat blijkt uit verklaringen van VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in de Ecuadoriaanse krant “El Universo”. Amper een week geleden verklaarde een Britse staatssecretaris echter het tegenovergestelde.


 • 21 Juli 2019 om 21:29

Originele videobanden van maanlanding geveild voor 1,8 miljoen dollar

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de maanlanding, werden de originele video-opnames van de NASA te koop aangeboden bij veilinghuis Sotheby’s. De beelden gingen voor 1,82 miljoen dollar (zo’n 1,6 miljoen euro) van de hand. Dat is 8.000 keer meer dan hetgeen de vorige eigenaar -een stagiair bij het Amerikaanse ruimtevaartagentschap- ervoor had betaald.


 • 21 Juli 2019 om 16:43

Jong koppel dood teruggevonden op afgelegen snelweg tijdens reis in Canada

In Canada is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden van een jonge Amerikaanse vrouw en haar Australische vriend. De lichamen van de 24-jarige vrouw en 23-jarige man werden aangetroffen vlakbij hun busje op een afgelegen snelweg.


 • 21 Juli 2019 om 12:43

Groot-Brittannië “zwaar teleurgesteld” na tankerincident met Iran

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt en zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif hebben telefonisch overleg gepleegd nadat Iran een Britse olietanker onderschept heeft in de straat van Hormoez. Hunt beklemtoonde de Britse ontgoocheling, terwijl Zarif wees op de wettelijke grond van de Iraanse acties. Op vrijgegeven beelden is te zien hoe de inbeslagname in zijn werk is gegaan. De Europese Unie riep Iran inmiddels op om het schip en de bemanning onmiddellijk vrij te geven.


 • 21 Juli 2019 om 11:07

Gewezen NASA-stagiair plots miljonair dankzij oude videocassettes van maanlanding

Slechts 217,77 dollar betaalde Gary George in 1976 op een veiling van de overheid voor 65 dozen met videocassettes van ruimtevaartorganisatie NASA. De gewezen stagiair wist niet dat hij daarmee goud in de handen had. Tot nu: van de ene dag op de andere mag hij zich miljonair noemen.


 • 21 Juli 2019 om 09:55

Honderden brandweermannen bestrijden bosbranden in Portugal: vier van hen gewond

In Portugal strijden meer dan duizend brandweermannen tegen bosbranden. Die teisteren een bergregio in het centrum van het land, waar bosbranden in 2017 het leven kostten aan een honderdtal mensen. Vier brandweermannen liepen daarbij verwondingen op, een van hen is er erg aan toe. Dat maken de hulpdiensten bekend.


 • 21 Juli 2019 om 09:43
❌