[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

De waarheid achter de “boertige” foto van Boris Johnson tijdens gesprek met Macron

“Respectloos” en “boertig”. Het regende negatieve reacties nadat donderdagavond een foto opdook van het gesprek tussen de Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Op de foto lijkt het dat Johnson zich van zijn kleinste kant laat zien, maar de waarheid blijkt anders.


 • 23 Augustus 2019 om 12:54

“Duizenden Belgen dreigen bankrekening te verliezen omdat ze toevallig in VS zijn geboren”

Banken zullen in de loop van 2020 mogelijk de rekeningen moeten afsluiten van heel wat Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren. Dat is het gevolg van Amerikaanse wetgeving om onder meer belastingontduiking tegen te gaan. Het verhaal, dat eerst door Trends werd gebracht en werd opgepikt door de VRT, werd vrijdag ook door bankenfederatie Febelfin bevestigd aan Belga.


 • 23 Augustus 2019 om 12:39

Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlating

Het boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’


 • 23 Augustus 2019 om 10:59

Twee Nederlandse jongeren verlamd door lachgas

Twee Nederlandse twintigers zijn met een gedeeltelijke verlamming in het ziekenhuis van Enschede beland nadat ze te veel lachgas gebruikt hadden. Het is nog niet duidelijk of ze er ooit nog helemaal bovenop zullen komen. Dat meldt De Telegraaf.


 • 23 Augustus 2019 om 10:53

Israël bombardeert wapendepot in Irak

Israël heeft minstens één luchtaanval uitgevoerd op een doelwit in Irak. Het zou gaan om een wapenopslagplaats ten noorden van Bagdad, die volgens sommige bronnen door Iran wordt gebruikt om wapens naar Syrië over te brengen. Dat meldt de New York Times donderdag.


 • 23 Augustus 2019 om 09:16

Medewerker Brits consulaat in Hongkong opgepakt wegens “bezoek aan prostituees”

De medewerker van het Brits consulaat in Hongkong die begin augustus in China verdween, werd opgepakt omdat “hij beroep heeft gedaan op prostituees”. Dat meldt de Chinese pers. De familie van de man verwerpt de beschuldiging en zegt dat het om een verzonnen verhaal gaat.


 • 23 Augustus 2019 om 09:07

“Longen van de wereld” staan in brand, maar Bolsonaro noemt het “intern probleem”

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn Franse collega Emmanuel Macron donderdag “een kolonialistische mentaliteit” verweten. Hij vindt het onaanvaardbaar dat de Franse president opriep om tijdens de bijeenkomst van de G7-landen dit weekend in Biarritz “met spoed te overleggen” over de branden in het Amazonegebied. Intussen wil de Ierse premier Leo Varadkar het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt. Angela Merkel noemt de bosbranden dan weer een “acute noodsituatie”.


 • 23 Augustus 2019 om 12:52

Twee speleologen geblokkeerd in Pools gebergte: lichaam gevonden, zoekactie naar collega gaat verder

In Polen is het lichaam gevonden van een van de twee speleologen die in een kloof in het Tatrasgebergte kwamen vast te zitten, nadat ze door plots opstijgend water verrast werden. Dat hebben Poolse media donderdag gemeld.


 • 23 Augustus 2019 om 08:45

Vier gewonden bij schietpartij in buurt van politiekantoor in Los Angeles

Bij een schietpartij in de buurt van een politiekantoor in Los Angeles zijn donderdagnamiddag plaatselijke tijd vier mensen gewond geraakt. De politie is op zoek naar een mannelijke en een vrouwelijke verdachte.


 • 23 Augustus 2019 om 08:44

Vrijwilligers brengen speurhonden naar Bryon Bay in zoektocht naar Théo Hayez

Vrijwilligers die samenwerken met de familie van Théo Hayez, de jonge Belg die sinds 31 mei vermist is in Australië, hebben speurhonden naar Bryon Bay gebracht. Dat meldt de krant The Australian.


 • 23 Augustus 2019 om 08:39

Onze groene long kleurt zwart

74.000 brandhaarden. Dat is de huidige situatie in het Amazonewoud. De hele wereld trekt aan de alarmbel, maar de Braziliaanse president Bolsonaro laat zich niet doen. Voor hem moet het regenwoud vooral geld opbrengen.


 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Ook Bolivia en Paraguay worden geteisterd door bosbranden

Naast Brazilië worden ook Bolivia en Paraguay geconfronteerd met zware bosbranden. Er is al onherstelbare schade aangericht aan de flora en fauna in beide landen, zeggen milieudeskundigen.


 • 22 Augustus 2019 om 22:04

Achttien Belgen aangehouden in Enschede, honkbalknuppel gevonden in een auto

Ondanks de duidelijke boodschap dat er geen Antwerpsupporters welkom waren, reisden toch wel wat Belgen af naar Enschede. De Nederlandse politie hield donderdag in totaal 19 personen, waarvan 18 Belgen, aan. Vijf van hen waren waarschijnlijk naar Nederland afgezakt om een robbertje te vechten.


 • 22 Augustus 2019 om 22:34

Portugal is “bereid” om 35 migranten van Ocean Viking op te nemen

Portugal heeft donderdag bekendgemaakt dat het “bereid” is om 35 opvarende migranten op te nemen van het migrantenreddingsschip de Ocean Viking.


 • 22 Augustus 2019 om 20:52

Meisje (1,5) overleden nadat ze door dronken ouders werd achtergelaten in ziekenhuis

Een meisje van 1,5 jaar oud is overleden in het ziekenhuis nadat ze daar door haar ouders werd achtergelaten. De moeder en de vader hadden in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt, en waren ’s nachts uit het ziekenhuis weggevlucht. Hun zwaargewonde kinderen lieten ze achter.


 • 22 Augustus 2019 om 20:24

Man op heterdaad betrapt die 500 vrouwen onder de rok filmde

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een man op heterdaad betrapt terwijl hij onder de rok van een vrouw filmde. En het was lang niet de eerste keer dat hij dat deed. Na zijn arrestatie ontdekte de politie dat de man maar liefst 283 filmpjes op pornowebsites had geplaatst.


 • 22 Augustus 2019 om 19:30

Honderd landen stemmen voor de bescherming van giraffen

Ongeveer honderd landen hebben donderdag in Genève gestemd om de internationale handel in giraffen te reguleren om zo dit grote zoogdier te beschermen. Giraffen staan nu te boek als een “bedreigde diersoort”. Het besluit zal worden toegevoegd aan het Cites, een internationale overeenkomst over de handel in dieren en planten.


 • 22 Augustus 2019 om 18:28

Studentenleiders roepen studenten in Hongkong op niet naar de les te gaan

De studentenleiders van de meeste grote universiteiten in Hongkong hebben donderdag opgeroepen om niet naar de les te gaan wanneer het schooljaar opnieuw begint op 2 september. Ze willen nog twee weken staken om druk uit te oefenen op de regering, zodat die kan werken aan een oplossing om aan hun eisen te voldoen.


 • 22 Augustus 2019 om 18:22

Nederland en Duitsland werken samen voor klimaat, eerste overleg “ontzettend geslaagd”

Nederland en Duitsland hebben samen de basis gelegd voor een langdurige en nauwe samenwerking op klimaatgebied. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd na een ontmoeting met onder andere de Nederlandse premier Mark Rutte op het Catshuis in Den Haag.


 • 22 Augustus 2019 om 17:37

PS zou Onkelinx als Eurocomissaris wel zien zitten

MR-vicepremier Didier Reynders is niet de enige Franstalige politicus die kans maakt om de nieuwe Belgische Eurocommissaris te worden, luidt het donderdag in PS-kringen. De Franstalige socialisten zouden wel eens hun voormalige vicepremier Laurette Onkelinx kunnen voordragen.


 • 22 Augustus 2019 om 17:36
❌