[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Het Belang van Limburg : Buitenland

Universiteitsgebouw in Sint-Petersburg gedeeltelijk ingestort

In de Russische stad Sint-Petersburg is een gebouw van de universiteit zaterdag gedeeltelijk ingestort. Mogelijk zitten nog verschillende mensen ingesloten, zo deelt de civiele bescherming mee aan het agentschap Interfax.


 • 16 Februari 2019 om 17:28

“Binnen enkele dagen kunnen we aankondigen dat IS verslagen is”

De overwinning op terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië zal “binnen enkele dagen” aangekondigd worden. Dat heeft een commandant van de Arabisch-Koerdische coalitie zaterdag verklaard. Met steun van de VS voert de coalitie strijd tegen IS in het oosten van Syrië. De jihadisten zouden er teruggedreven zijn tot een gebied van een halve vierkante kilometer in Baghouz.


 • 16 Februari 2019 om 17:08

Man laat echtgenote opnieuw begraven na heibel over een plantje

Het was de laatste wens van de vorig jaar op 46-jarige leeftijd overleden Mariëlla Bruijnen uit het Nederlands-Limburgse Swalmen. Begraven worden op Natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg.


 • 16 Februari 2019 om 17:07

Rellen bij betoging tegen regering in Albanië

In de Albanese hoofdstad Tirana zijn rellen uitgebroken tijdens een betoging tegen de regering. De politie gebruikte traangas en het waterkanon om duizenden betogers weg te houden van het kantoor van premier Edi Rama, zo meldt de lokale zender Klan TV.


 • 16 Februari 2019 om 16:08

‘Gele hesjes’ richten hun pijlen op Nederlandse publieke omroep: “Fake news”

Een groep “gele hesjes” demonstreert in het Nederlandse Hilversum tegen de Nederlandse openbare omroep.


 • 16 Februari 2019 om 15:27

Onbekende belager slaat Belgische toerist (29) bewusteloos in Tirol: “Zonder enige reden aangevallen”

Een 29-jarige Belg is in het Oostenrijkse Mayrhofen (Tirol) zwaar toegetakeld door een onbekende. De toerist werd meermaals vol in het gezicht en op het hoofd geslagen, totdat hij het bewustzijn verloor. Het slachtoffer heeft vermoedelijk ernstig hoofdletsel opgelopen, melden lokale media.


 • 16 Februari 2019 om 15:26

Paniek op vliegtuig wanneer dit beestje plots uit bagagecompartiment kruipt

Passagiers op een vlucht naar Jakarta stonden even doodsangsten uit toen het vliegtuig net was geland. Een vrouw wilde haar handbagage verzamelen, maar stond oog in oog met een giftige, nog levende schorpioen. Door de verschijning van het beest ontstond er paniek op de Boeing 737, terwijl de cabin crew de schorpioen probeerde op te sporen. Het diertje was echter al verdwenen in het plafond van het toestel.


 • 16 Februari 2019 om 13:05

Noodtoestand omdat hij zijn goesting niet krijgt

washingtonDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag een nationale noodtoestand uitgeroepen om geld te kunnen vrijmaken voor zijn grensmuur met Mexico. De procureur van New York kondigde meteen aan dat hij de maatregel voor het gerecht zal aanvechten.


 • 16 Februari 2019 om 03:25

Vaticaanse nuntius in Frankrijk verdacht van ongewenste intimiteiten

parijsHet parket van Parijs heeft een onderzoek geopend naar aartsbisschop Luigi Ventura, de apostolische ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk. Hij wordt verdacht van ongewenste intimiteiten.

 • 16 Februari 2019 om 03:25

Spanje kiest op 28 april nieuw parlement

madridDe Spanjaarden moeten op 28 april naar de stembus om een nieuw parlement te verkiezen. Dat heeft ontslagnemend premier Pedro Sanchez vrijdag bekendgemaakt. Zijn minderheidsregering kwam begin deze week ten val.

 • 16 Februari 2019 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Vijf doden bij schietpartij bij bedrijf in de buurt van Chicago: schutter was ontslagen werknemer

Er heeft vrijdagavond (Belgische tijd) een schietpartij plaatsgevonden in het Amerikaanse Aurora (Illinois). De schutter opende het vuur bij een bedrijfspand, zo meldt The Washington Post. Daarbij werden vijf personen gedood. Nog eens zeker vijf agenten die op de melding waren afgekomen, raakten gewond. De dader werd door de politie doodgeschoten in een vuurgevecht.


 • 16 Februari 2019 om 08:08

Trump roept “nationale noodtoestand” uit om grensmuur te financieren

De Amerikaanse president Donald Trump zal een verklaring ondertekenen om de nationale noodtoestand uit te roepen en zo de grensmuur te financieren. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd.


 • 15 Februari 2019 om 16:59

Hilarisch: opgepakte waagt zijn kans wanneer politie even niet oplet

Enkele agenten lieten zich in het Nederlandse Den Haag even in de luren leggen. Op amateurbeelden die een ooggetuige kon filmen vanuit een kantoorgebouw, valt te zien hoe een opgepakte man even aan het oog van de agenten ontsnapte. Hij greep meteen zijn kans om weg te lopen, maar werd kort nadien alweer ingerekend.

 • 15 Februari 2019 om 13:07

Belgische inlichtingendienst zocht toenadering tot regime van Assad, Steven Vandeput “was niet op de hoogte”

De militaire inlichtingendienst ADIV (Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid) zocht in 2016 toenadering tot het Syrische regime van Bashar al-Assad. Belgische officieren reisden minstens twee keer af naar Damascus, zo schrijft De Morgen. Voormalig minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt niet op de hoogte te zijn geweest.


 • 15 Februari 2019 om 06:47

President Haïti spreekt voor het eerst sinds protesten volk toe: “Ik ga niet opstappen”

Ruim een week na het uitbreken van massale protesten tegen de regering, heeft de Haïtiaanse president Jovenel Moïse zich donderdag tot zijn volk gewend. In een vooraf opgenomen toespraak, die werd uitgezonden op de staatszender TNH, zei hij dat hij “het land niet in de handen van gewapende bendes en drugssmokkelaars zal laten”. Hij roept op tot een dialoog met de oppositie om een einde te maken aan de crisis.


 • 15 Februari 2019 om 06:38

Nicaragua laat 1.172 gevangen vrij voor Valentijnsdag, maar Belgische studente krijgt geen gratie

Nicaragua heeft donderdag naar aanleiding van Valentijnsdag 1.172 gevangenen vrijgelaten. Dat heeft vicepresident Rosario Murillo, de vrouw van president Daniel Ortega, bekendgemaakt. Geen van de ruim 750 opposanten die vastzitten, onder wie ook de 24-jarige Belgisch-Nicaraguaanse studente Amaya Coppens, krijgen echter gratie.


 • 15 Februari 2019 om 06:36

Urker vissers woedend over verbod vistechniek

den haagDe Nederlandse vissers zijn “woest” nu Europa het pulsvissen verboden heeft.

De Nederlandse visserij had zwaar geïnvesteerd in pulsvissen, hoewel dat alleen maar was toegelaten voor wetenschappelijk onderzoek. Nu moet het tegen 1 juli 2021 volledig afgelopen zijn met de omstreden vistechniek.


 • 15 Februari 2019 om 03:25

“Trump gaat nationale noodtoestand uitroepen om grensmuur te financieren”

Donald Trump zal wellicht het compromis tussen Democraten en Republikeinen omtrent de financiering van de federale overheid ondertekenen om aldus een nieuwe “shutdown” te vermijden. De president wil dan tegelijk een “nationale noodtoestand” aan de Mexicaanse grens uitroepen om daar zijn grensmuur te bouwen. Mitch McConnell, Republikeins fractieleider in de Senaat, zegt dat het staatshoofd hem dat heeft verteld. Het Witte Huis heeft het voornemen van Trump intussen bevestigd.


 • 14 Februari 2019 om 23:17

Beste kok van Oostenrijk kookt met servies van Piet Stockmans

Het porseleinen servies van Piet Stockmans verovert de wereld. Hij levert wereldwijd aan 120 sterrenzaken. Zelfs in China is het handgemaakte, hoogwaardige porselein van Stockmans vermaard. Het vijf-sterrenhotel Shangri-La is klant bij Stockmans. En dat terwijl destijds de goedkope producten uit het Verre Oosten de doodsteek betekenden voor de bloeiende porseleinindustrie bij ons. Wij volgden Piet Stockmans in Oostenrijk, waar hij te gast was bij zijn goede vriend en topchef Simon Taxacher.


 • 14 Februari 2019 om 22:12

Extreme turbulentie dwingt piloot tot noodlanding: vijf gewonden

Een vlucht van Delta Air Lines die op weg was naar Seattle heeft woensdag noodgedwongen een noodlanding moeten maken door extreme turbulentie. Op beelden is te zien hoe maaltijdkarretjes en valiezen op de grond liggen en passagiers steun zoeken bij elkaar.


 • 14 Februari 2019 om 16:44
❌