[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Microsoft sluit websites van Russische hackers

redmontSoftwaregigant Microsoft zegt een reeks cyberaanvallen tegen Amerikaanse conservatieve organisaties verijdeld te hebben. Volgens Microsoft waren de aanvallen het werk van het Russische hackerscollectief Fancy Bear.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Lichtstad krioelt van de ratten

ParijsZe zijn twee keer zo talrijk als de menselijke bewoners. Ze zijn overal. En ze zijn steeds brutaler. De ratten van Parijs vormen zo langzamerhand een plaag die nu ook de paleizen van de Republiek heeft bereikt en een doorslaggevende rol kan spelen in de gemeenteraadsverkiezingen van 2020.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25
 • 22 Augustus 2018 om 03:25
Gisteren — 21 Augustus 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Brengen schuldbekentenissen ex-advocaat Trump de president in nauwe schoentjes?

Michael Cohen (51), de ex-advocaat van Donald Trump, heeft een schuldbekentenis afgelegd tegenover de procureur in Manhattan. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Zo zou hij onder meer toegegeven dat hij betrokken was in verschillende fiscale vehikels, dat hij campagnegelden heeft misbruikt en vrouwen heeft omgekocht. Zijn verklaringen kunnen de Amerikaanse president alvast in nauwe schoentjes brengen.


 • 21 Augustus 2018 om 22:40

Onze journalisten liften naar Rome: op de snelweg naar de zon

Woensdagochtend, Lyon. Op dag drie van ons liftavontuur hebben we een ambitieus doel gesteld: we willen ons avondeten in het Italiaans bestellen. Dus begint het spelletje weer van voor af aan. Wij langs de weg, rugzak stevig omgegord, bordje met ‘direction Midi’ in de hand, duim in de lucht en geforceerde hemelsbrede glimlach op het gezicht. Een dag vol lifterspsychologie, jaloerse echtgenotes, gevulde varkensdarmen en een cactusverzamelaar.

U dacht dat files enkel een hedendaags fenomeen zijn? Ook bij de Romeinen was het vaak aanschuiven op de weg. Klinkt als een mop uit ‘Astérix’, maar er is historisch bewijs voor.


 • 21 Augustus 2018 om 20:59

Zweeds gevechtsvliegtuig gecrasht na botsing met vlucht vogels

Een Zweeds gevechtsvliegtuig is dinsdag in Ronneby neergestort nadat het in een vlucht grote vogels was terechtgekomen. De piloot kon zich redden met zijn schietstoel, aldus de hulpdiensten. Na de botsing op een hoogte van rond de 1.000 meter in het zuiden van Zweden had hij de controle over zijn toestel kwijtgespeeld, waarna hij gebruikmaakte van zijn schietstoel. Hij werd uit het toestel gekatapulteerd en zweefde met zijn valscherm veilig naar beneden. Het vliegtuig stortte enkele kilometers verder te pletter in een bos en veroorzaakte een brand.


 • 21 Augustus 2018 om 18:45

Asia Argento ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft dinsdag ‘elke seksuele betrekking’ met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. The New York Times schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) had gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.


 • 21 Augustus 2018 om 18:05

VS deporteren ex-bewaker van concentratiekamp (95): “Nazi’s zullen geen rust kennen op Amerikaanse bodem”

Jakiw Palij, een voormalige nazikampbewaker die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten leefde, is uit de VS naar Duitsland gedeporteerd. Dat meldt het Witte Huis. De in Polen geboren man is vandaag 95 jaar oud en werkte in 1941 als SS-assistent in het werkkamp Trawniki, waar ruim 6.000 Joden werden uitgeroeid.


 • 21 Augustus 2018 om 15:37

Britse NHS waarschuwt voor tekort aan medicijnen als er geen Brexit-akkoord komt

Indien er geen brexit-deal komt, riskeert in de Britse ziekenhuizen een tekort aan medicatie. Daarvoor hebben de diensten binnen de Britse gezondheidsdienst NHS (National Health Service) gewaarschuwd in een brief die de Britse krant The Times te pakken kreeg.


 • 21 Augustus 2018 om 10:21

Marokko voert militaire dienstplicht weer in

Marokko gaat de militaire dienstplicht weer invoeren. Dat heeft de regering maandag beslist. Jongeren tussen 19 en 25 jaar zullen verplicht opnieuw één jaar moeten dienen. Bedoeling is “de integratie van jongeren in het beroeps- en sociale leven” te verbeteren, zo luidt het in een persbericht van het Marokkaanse koninklijk paleis.


 • 21 Augustus 2018 om 09:56

Griekenland weer op eigenbenen maar onder toezicht

AtheneHet laatste Europese noodkrediet aan Griekenland is afgelopen. Na acht jaar aan het infuus staat het land financieel weer op eigen benen. De herwonnen zelfstandigheid was gisteren geen reden om de vlag uit te steken. Vooral omdat de pijn en de lasten, zeker voor gewone Grieken, nog lang niet voorbij zijn.


 • 21 Augustus 2018 om 03:25

Paus vraagt vergiffenis voor misbruik door priesters

vaticaanstadIn een drie pagina’s lange brief heeft paus Franciscus gisteren vergiffenis gevraagd voor de misbruikschandalen binnen de katholieke kerk. De paus stond na de publicatie van een gerechtelijk rapport over decennialang kindermisbruik door katholieke priesters in de VS onder druk om een standpunt in te nemen.


 • 21 Augustus 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Buitenland

Kan Musk zijn rekeningen nog wel betalen? “Leveranciers Tesla maken zich zorgen”

De leveranciers van elektrische autobouwer Tesla maken zich zorgen of het bedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’ maandag op basis van een enquête onder de bedrijven die zaken doen met het Amerikaanse merk. Van de 22 respondenten gaven 18 bedrijven aan Tesla te zien als “financieel risico”.


 • 20 Augustus 2018 om 22:55

Onze journalisten liften naar Rome: Tussen paradijs en tunnel naar de hel

Zo, uw eerste antwoord heeft u al: ja, liften werkt nog steeds. Maar raak je er ook ver mee? Op dag twee van ons liftavontuur besluiten we om kilometers te vreten. Van Trier moet het zo snel mogelijk richting Frankijk, om vervolgens de grote trek naar het Zuiden te maken. Een dag van snelwegparkings, torenhoge clichés die in sneltempo sneuvelen en heel wat kilometers op de teller.


 • 20 Augustus 2018 om 21:28

Zeker 11 mensen omgekomen door stortvloed in Zuid-Italiaanse kloof

Elf wandelaars zijn tijdens een excursie in een kloof in het nationaal park van Polino in het Zuid-Italiaanse Calabrië om het leven gekomen. Een woordvoerster van de civiele bescherming sprak maandag aanvankelijk van vijf doden, maar dat aantal is officieel bijgesteld.


 • 20 Augustus 2018 om 21:45

Doden en gewonden na een reeks aanvallen tegen de politie in Tsjetsjenië

In de Russische opstandige regio Tsjetsjenië hebben gewapende mannen op verschillende plaatsen politieagenten aangevallen. Vier van de vijf aanvallers werden doodgeschoten, deelde waarnemend president Ramzan Kadyrov mee. Vijf politieagenten liepen verwondingen op, meldde het persbureau Interfax.


 • 20 Augustus 2018 om 17:01

Moment waarop Italiaanse brug instort vastgelegd door beveiligingscamera’s

Het moment waarop de Morandi-brug in de Italiaanse stad Genua instortte, werd door twee beveiligingscamera’s gefilmd. De dramatische beelden werden maandag vrijgegeven door de Italiaanse politie en tonen uit twee verschillende hoeken wat er die fatale dag gebeurde toen de brug bezweek. Daarbij kwamen minstens 43 mensen om het leven en talloze anderen raakten gewond.


 • 20 Augustus 2018 om 16:07

Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt

Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘Japans varken’.


 • 20 Augustus 2018 om 12:43

Nederlander moet na 55 uur zwemmen stoppen met ‘Elfstedentocht’

De Nederlander Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht langs elf Friese steden moeten staken na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen. Zijn begeleidend arts vond het niet langer verantwoord om door te gaan en besliste dat van der Weijden niet verder mocht zwemmen.


 • 20 Augustus 2018 om 14:32

Schrijnende foto’s: zo veel bankbiljetten heb je nodig om basisproducten als toiletpapier te kopen in Venezuela

Venezuela zit in een diepe crisis. Zowel op politiek als economisch vlak. Vooral de hyperinflatie - die volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tegen eind het jaar kan oplopen tot 1 miljoen procent - slaat keihard toe in het Zuid-Amerikaanse land. Een schrijnend voorbeeld was bijvoorbeeld dat je voor amper één euro liefst 6,2 miljoen (!) liter benzine kon tanken, maar ook deze foto’s geven vatten de omvang van de crisis perfect samen. Je ziet telkens een basisproduct met erbij de stapel biljetten (van de nationale munt, de bolivar) die je nodig hebt om dat product te kopen. Stel u maar eens voor hoeveel cash u moet meenemen voor een volle winkelkar.


 • 20 Augustus 2018 om 14:02
❌