[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Het Belang van Limburg : Buitenland

Overspoelde Spaanse stranden aan Costa del Sol gaan op slot

Tientallen stranden aan de Costa del Sol gingen afgelopen weekend op slot, nadat hordes badgasten naar de kust trokken om van de Spaanse zon te genieten.


 • 6 Juli 2020 om 12:44

China en India trekken troepen terug in grensgebied

India en China zijn begonnen met het terugtrekken van troepen in het betwiste grensgebied in de noordelijke streek Ladakh. Bronnen rond de Indiase regering zeggen dat de afspraken worden uitgevoerd die zijn gemaakt bij overleg tussen hoge militairen uit de landen.


 • 6 Juli 2020 om 11:50

Legendarische Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone overleden

De Italiaanse muzikant en componist Ennio Morricone, wereldwijd beroemd voor zijn prijswinnende muziek bij films, is overleden. Dat melden Italiaanse media maandag. Morricone, die 91 werd, stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij was er opgenomen na een val waarbij hij een dijbeenbreuk opliep.


 • 6 Juli 2020 om 09:21

Rijkste man ter wereld was nog nooit zo rijk

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de ‘Billionaires Index’ van het persagentschap Bloomberg.


 • 6 Juli 2020 om 08:29

China neemt maatregelen na uitbraak builenpest

De Chinese autoriteiten hebben de voorzorgsmaatregelen opgevoerd nadat in een stad, in de autonome regio Binnen-Mongolië, een geval van builenpest werd bevestigd.


 • 6 Juli 2020 om 08:12

Corona woekert nog in Europa

In Catalonië moeten 200.000 Spanjaarden weer in lockdown en in Servië hebben ze de noodtoestand uitgeroepen in hoofdstad Belgrado. Het coronavirus is duidelijk nog lang niet uitgeroeid.


 • 6 Juli 2020 om 07:17

Al 24 doden door overstromingen Japan, nog 12 mensen vermist

De dodentol als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen door de hevige regen in Japan, is maandag opgelopen tot 24. De zoek- en reddingsoperaties zijn nog altijd aan de gang, maar ondervinden veel hinder van het noodweer.


 • 6 Juli 2020 om 06:41
Gisteren — 5 Juli 2020Het Belang van Limburg : Buitenland

Helft Peruviaans gletsjeroppervlak gesmolten in halve eeuw

De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld.


 • 5 Juli 2020 om 22:51

Argentinië verlengt onderhandelingen met schuldeisers tot eind augustus

De Argentijnse regering gaat haar schuldeisers zondag een nieuw voorstel presenteren, zo heeft president Alberto Fernandez aangekondigd. Buenos Aires hoopt nu tegen eind augustus een akkoord te bereiken over de herschikking van 66 miljard dollar aan schulden.


 • 5 Juli 2020 om 22:50

Aanzienlijke schade bij brand in nucleair complex voor verrijking uranium in Iran

In Iran heeft een brand in een loods op het nucleaire complex van Natanz “aanzienlijke schade” aangericht. Dat heeft het Iraanse agentschap voor atoomenergie (AEOI) zondag gemeld.


 • 5 Juli 2020 om 22:50

Dood protestzanger verhit gemoederen, al 160 doden door geweld in Ethiopië

In Ethiopië zijn al minstens 166 mensen om het leven gekomen sinds de moord op een populaire zanger begin deze week rellen en etnisch geweld heeft uitgelokt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Ethiopische politie.


 • 5 Juli 2020 om 22:49

Conservatieven van premier Plenkovic zouden de verkiezingen hebben gewonnen, blijkt uit exit polls

De conservatieve partij HDZ van premier Andrej Plenkovic zou zondag de parlementsverkiezingen in Kroatië hebben gewonnen. Dat blijkt uit de exit polls.


 • 5 Juli 2020 om 22:43

58-jarige motorrijder sterft in Vulkaaneifel

Een 58-jarige Belg is zondagmiddag, rond 13 uur, dodelijk ten val gekomen met zijn motor op de L 65 in Üdersdorf-Trittscheid, in de Duitse Vulkaaneifel.


 • 5 Juli 2020 om 20:47

Kanye West wil president worden, maar is dat realistisch? Amerika-expert: “Het kan zeker”

Kanye West wil president van de Verenigde Staten worden. Dat kondigde hij zaterdag aan op Twitter. Of hij het serieus meent of het louter om een publiciteitsstunt gaat, is niet helemaal duidelijk. Amerika-expert Koen Petersen denkt dat hij een heel kleine kans heeft.


 • 5 Juli 2020 om 19:21

Lukaku scoort tegen Bologna en doet even goed als Ronaldo

Romelu Lukaku heeft voor de twintigste keer dit seizoen gescoord in de Serie A. Tegen Bologna schreef hij zondag zo een stukje geschiedenis.


 • 5 Juli 2020 om 19:04

Ocean Viking mag aanmeren in Sicilië

Het reddingsschip Ocean Viking heeft zondag toelating gekregen van de Italiaanse overheid om aan te meren in Porto Empedocle in Sicilië. Dat heeft de ngo SOS Méditerranée bekendgemaakt. De Ocean Viking dobbert al dagen op zee rond met 180 migranten aan boord.


 • 5 Juli 2020 om 18:03

Harry en Meghans vlucht naar vrijheid blijkt worsteling: “Harry is een lachertje geworden”

Harry en Meghan namen begin dit jaar afscheid van hun koninklijke taken in de hoop op een rustiger leven, maar het koppel zou nog steeds niet het geluk hebben gevonden waar zij zo naar verlangen. Hun vlucht naar Los Angeles lijkt dan ook meer op een eindeloze worsteling dan op een zorgeloos bestaan.


 • 5 Juli 2020 om 17:59

Dodentol bij explosie Turkse vuurwerkfabriek neemt toe, nu al zes slachtoffers

De tol van de explosies in een vuurwerkfabriek in het Turkse Hendek is gestegen tot zes doden, zo heeft het persbureau Anadolu zondag bericht. Eén persoon wordt nog steeds vermist.


 • 5 Juli 2020 om 17:41

Na Lerida gaat tweede regio in Spanje op slot, 70.000 mensen mogen omgeving niet verlaten

Een tweede regio in Spanje gaat weer op slot na een nieuwe uitbraak van het coronavirus. De toegang tot La Mariña , in de provincie Lugo (Galicië), zal vanaf middernacht worden verboden.


 • 5 Juli 2020 om 16:24

Stormweer eist twaalf doden in zuiden Brazilië

In het zuiden van Brazilië zijn de voorbije dagen minstens twaalf mensen om het leven gekomen in het stormweer. President Jair Bolsonaro vloog dit weekend met een helikopter over het getroffen gebied rond de stad Florianopolis om de schade op te meten.


 • 5 Juli 2020 om 16:23
❌