[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

Nederland stelt Rusland aansprakelijk voor neerhalen vlucht MH17

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014. Met die formele stap hoopt de Nederlandse regering af te dwingen, desnoods via tussenkomst van een rechter of internationale organisatie, dat Rusland meewerkt aan het onderzoek.


 • 25 Mei 2018 om 10:36

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor neerhalen vlucht MH17

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014. Met die formele stap hoopt de Nederlandse regering af te dwingen, desnoods via tussenkomst van een rechter of internationale organisatie, dat Rusland meewerkt aan het onderzoek.


 • 25 Mei 2018 om 10:32

Noord-Korea reageert op annulatie Trump: “Extreem betreurenswaardig”

De beslissing van Amerikaans president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is “extreem betreurenswaardig” en “niet naar wens van de wereld”. Dat zegt de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan in een mededeling verspreid door het staatspersagentschap KCNA. Pyongyang wil “op eender welk moment en op eender welke manier” in dialoog gaan met de Verenigde Staten.


 • 25 Mei 2018 om 08:44

Twee doden en ruim vijftig gewonden bij nieuwe betogingen in Nicaragua

In Nicaragua zijn woensdag minstens twee doden en 54 gewonden gevallen bij confrontaties tussen antiregeringsbetogers en aanhangers van president Daniel Ortega. Het geweld laait zo weer op, daags na het afspringen van de dialoog tussen de protestleiders en middenveldorganisaties en de regering.


 • 25 Mei 2018 om 08:43

Maduro zal gevangenen die protesteerden tegen regering vrijlaten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft donderdag aangekondigd dat hij de actievoerders die werden opgepakt tijdens antiregeringsprotesten, zal vrijlaten. Daarmee wil hij zijn beleid van “vrede” en “verzoening” in de glans zetten.


 • 25 Mei 2018 om 08:42

Ieren spreken zich vandaag uit over aanpassing van abortuswetgeving

De Ieren trekken vandaag, vrijdag, naar de stembus om zich uit te spreken over een aanpassing van de abortuswetgeving, die nu tot een van de strengste ter wereld behoort. Peilingen geven weinig duidelijkheid over welk resultaat verwacht kan worden, en noemen de resultaten “too close to call”.


 • 25 Mei 2018 om 07:41

Bombardementen op wapendepots in Syrië

In Syrië zijn donderdagavond bombardementen uitgevoerd op wapendepots van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah in de buurt van de Syrische luchtmachtbasis in al-Dabaah, in het westen van het gouvernement Homs. Dat zegt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. Volgens de Britse ngo werden de luchtaanvallen “waarschijnlijk” uitgevoerd door Israël.


 • 25 Mei 2018 om 05:21

Zeven doden bij aanslag met bomauto in Benghazi

Bij de ontploffing van een bomauto in de Libische havenstad Benghazi zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zeker zeven mensen omgekomen. Minstens 22 andere mensen raakten gewond, zo melden lokale media.


 • 25 Mei 2018 om 03:49

Bom ontploft in druk Canadees restaurant: minstens 15 gewonden

Twee verdachten hebben donderdagavond rond 22.30 uur (plaatselijke tijd) een bom doen afgaan in een restaurant in het Canadese Mississauga. Minstens vijftien mensen raakten gewond, zo meldt de lokale politie.


 • 25 Mei 2018 om 08:21

VIDEO. Politie redt hond na dag uit hete camper

De Nederlandse politie heeft donderdagmiddag in Weert, niet ver van de grens met Bocholt en Kinrooi, een hond bevrijd die mogelijk al langer dan een dag zat opgesloten in een hete camper. Dat meldt weertdegekste.nl.


 • 25 Mei 2018 om 06:28

“Boze en vijandige houding” is druppel te veel voor Trump

WashingtonDe geplande ‘historische’ topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni in Singapore gaat dan toch niet door. President Trump gelast de ontmoeting af wegens de “enorme boosheid en vijandige houding” in Kim Jong-uns meest recente verklaringen, zo deelde hij de Noord-Koreaan in een gisteren gepubliceerde brief mee.


 • 25 Mei 2018 om 03:25
Gisteren — 24 Mei 2018Het Belang van Limburg : Buitenland

“Harvey Weinstein wordt vrijdag gearresteerd voor seksueel misbruik”

Harvey Weinstein zal vrijdagochtend gearresteerd worden voor seksueel misbruik, dat meldt de Amerikaanse krant New York Times. De arrestatie komt er na een maandenlang onderzoek van verschillende klachten omtrent seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.


 • 24 Mei 2018 om 22:53

Morgan Freeman door acht vrouwen beschuldigd van ongewenst gedrag

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN donderdagnamiddag.


 • 24 Mei 2018 om 19:24

Geen top met Kim Jong-Un: “Enorme boosheid en vijandigheid” was laatste druppel voor Trump

De geplande ‘historische’ topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un op 12 juni in Singapore gaat dan toch niet door. President Trump gelastte de ontmoeting af wegens de “enorme boosheid en vijandige houding” in Kim Jong-Uns meest recente verklaringen, deelde hij de Noord-Koreaan in een gisteren gepubliceerde brief mee.


 • 24 Mei 2018 om 17:54

Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-un

Amerikaans president Donald Trump heeft de ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim Jong-un geannuleerd. Die historische ontmoeting had normaal gezien op 12 juni moeten plaatshebben.


 • 24 Mei 2018 om 16:11

Raket die vlucht MH17 neerhaalde, was van Russisch leger

De installatie waarmee de Buk-raket werd gelanceerd die vlucht MH17 fataal werd, is afkomstig van het Russische leger. De installatie was onderdeel van de 53e ‘anti aircraft missile brigade’ van de Russische federatie in Koersk. Dat heeft onderzoeker Wilbert Paulissen van het Joint Investigation Team (JIT) gezegd op een persconferentie in het Nederlandse Bunnik.


 • 24 Mei 2018 om 11:39

“Het water kwam uit het toilet als een vulkaanuitbarsting”

Het Schinnense buurtschap hegge is hard getroffen door het noodweer van dinsdag. Drie huizen zijn onbewoonbaar. “Alles ligt onder een laag modder.”


 • 24 Mei 2018 om 11:00

Waarom we zo weinig “dank u” zeggen

Het is ons ingepeperd om met twee woorden te spreken. Met het duo “dank” en “u” lukt dat kennelijk niet zo vlot. Dat is zo in acht talen die onderzoekers doorlichtten. Maar ondankbaar zijn we nu ook weer niet.


 • 24 Mei 2018 om 11:00

Deutsche Bank gaat duizenden banen schrappen

Deutsche Bank haalt het snoeimes boven en wil duizenden banen schrappen. Dat heeft de financiële instelling donderdag bevestigd, kort voor aanvang van de algemene vergadering. Het aantal werknemers, dat vandaag meer dan 97.000 bedraagt, zal duidelijk onder de 90.000 dalen, aldus Deutsche Bank.


 • 24 Mei 2018 om 07:41
❌