[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 20 Oktober 2018Het Belang van Limburg : Economie

Helft van Limburgse kmo’s is niet klaar voor brexit

HASSELTNaar schatting meer dan de helft van de Limburgse bedrijven is niet klaar voor een brexit. Vooral een zogenaamde harde brexit, waarbij Groot-Brittannië en Europa zonder overeenkomst uit elkaar gaan, zal diepe sporen nalaten. Dat zeggen specialisten van de Hasseltse vestiging van consultancyhuis PwC.


 • 20 Oktober 2018 om 03:25

Tom Vanham nieuwe directeur van LRM

HASSELT/BeringenTom Vanham (42), momenteel nog CEO van de verzekeraar Generali Belgium, wordt vanaf volgend jaar de nieuwe CEO van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Dat heeft de raad van bestuur van LRM vrijdagavond bekendgemaakt. Vanham kwam als sterkste kandidaat uit de selectieprocedure, zo laat LRM weten in een persbericht. “Mijn ervaring zal van pas komen om de verdere groei en professionalisering van LRM te bewerkstelligen”, zegt Vanham.


 • 20 Oktober 2018 om 03:25

Limburgse Kringwinkels verkochten nooit meer

HASSELTDe 19 Limburgse Kringwinkels hebben vorig jaar samen 4.028 ton spullen verkocht. Dat is 7 procent meer dan in 2016 (3.777 ton) en een absoluut record. Daarmee draaiden de Limburgse Kringwinkels een omzet van 5,57 miljoen euro.


 • 20 Oktober 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Limburgse Kringwinkels verkochten nooit meer

De 19 Limburgse Kringwinkels hebben vorig jaar samen voor 4.028 ton aan spullen verkocht. Dat is 7 procent meer dan het jaar voordien (3.777 ton) en een absoluut record. Daarmee draaiden de Limburgse Kringwinkels een omzet van 5,57 miljoen euro.


 • 19 Oktober 2018 om 20:43

Tom Vanham wordt nieuwe directeur van LRM

Tom Vanham, nu nog CEO van de verzekeraar Generali België, wordt vanaf volgend jaar de nieuwe CEO van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. De 42-jarige Beringenaar volgt in die functie Stijn Bijnens op, die op zijn beurt CEO wordt van de Limburgse ICT-groep Cegeka.


 • 19 Oktober 2018 om 17:33

Waarom kiezen steeds meer Nederlanders voor een woning in Limburg?

De woningmarkt in Nederland stagneert. Omdat de vraag naar woningen ruim het aanbod overstijgt, duwt dat de prijzen in Nederlands-Limburg omhoog. Bijgevolg vestigen zich opnieuw steeds meer noorderburen aan deze kant van de Maas. “De laatste maanden is één op de zes van onze kopers een inwijkende Nederlander”, weet Michel Becx, directeur vastgoed bij Machon Immobiliën & Advies.


 • 19 Oktober 2018 om 16:08

Iedereen een bedrijfswagen: wat zijn de voor- en nadelen van zelf een auto te leasen?

Hebt u een nieuwe auto nodig? Misschien hoeft u die niet te kopen. Want tegenwoordig kunnen ook particulieren een wagen leasen. Maar is dat wel voordeliger?


 • 19 Oktober 2018 om 11:12

“Mikken op korte terugverdientijd”

TESSENDERLOHet groene energiebedrijf Futech/iLumen uit Tessenderlo van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel mag zich de Limburgse kmo van het jaar noemen. Futech volgt daarmee het Hasseltse Yontec van Davy Jonckers op. Futech zal bovendien Limburg vertegenwoordigen op de Vlaamse verkiezing van kmo van het jaar eind volgend maand.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

VIDEO. Klaar voor de sloop, maar vanaf november moet Langerlo stroom voorzien voor 200.000 gezinnen

Engie Electrabel wil een deel van de elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk vanaf november opnieuw activeren. Dit om een mogelijk stroomtekort deze winter te helpen voorkomen. De energieleverancier heeft een productievergunning aangevraagd bij de FOD Economie en verwacht volgende week fiat te krijgen om de centrale, die sinds midden 2017 dicht was, opnieuw in gebruik te nemen. “Tot einde maart huren we twee gasturbines om, indien nodig, tweemaal 44 megawatt op te wekken, oftewel een equivalent van 200.000 gezinnen”, verduidelijkt Hellen Smeets, woordvoerster bij Engie Electrabel.


 • 18 Oktober 2018 om 23:41

Kampenaar wordt CEO van Schoeller Allibert

leopoldsburg/BeringenDe internationale groep Schoeller Allibert, gespecialiseerd in de productie van herbruikbare kunststof containers, wordt vanaf 1 november geleid door Kampenaar Ludo Gielen (45). Gielen wordt CEO van een bedrijf met een omzet van 500 miljoen euro en 2.000 werknemers.


 • 18 Oktober 2018 om 03:25

Depannage voor familiebedrijven

HASSELTHet Expertisecentrum Familiebedrijven van werkgeversorganisatie VKW Limburg gaat een depannagedienst in het leven roepen om familiebedrijven in problemen te hulp te schieten. De zogeheten ‘turnaround panels’ kunnen snel de problemen analyseren, oplossingen aanreiken en de zaken opvolgen. “Zo willen de neerwaartse spiraal mee helpen omkeren”, zegt Koen Hendrix, directeur bij VKW Limburg en coördinator van het Expertisecentrum Familiebedrijven.


 • 18 Oktober 2018 om 03:25

Nieuw platform beoordeelt sociale vaardigheden collega’s en/of zakenrelaties

Appreceval is een nieuw social mediaplatform waarmee iedereen de social skills van collega’s of zakenrelaties een score kan geven. Op die manier kunnen werkgevers makkelijk de juiste kandidaat rekruteren. De tool, in Limburg ontwikkeld, kan ook gebruikt worden om je eigen cv te laten beoordelen en om interessante opleidingen en boeken te ontdekken voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 • 17 Oktober 2018 om 09:38

Wanten stapt in zon en wind

HasseltDe Limburgse bedrijvengroep Hasco Invest rond ondernemer Francis Wanten, vooral bekend van de stookoliehandelaar Comfort Energy, en het energiestudiebureau Encon gaan samen de komende jaren 60 tot 100 miljoen euro investeren in zonnepanelen en windturbines. Op die manier bereidt de groep zich voor op een koolstofarme economie. “Nu al wordt 50 procent van onze nettowinst gerealiseerd buiten onze traditionele activiteiten”, aldus CEO Stefan Baeten.


 • 17 Oktober 2018 om 03:25

Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is “Onderneming van het Jaar”

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de “Onderneming van het Jaar”. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, dinsdagavond bekend. CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. Ardo volgt vastgoedbevak WDP op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd.


 • 16 Oktober 2018 om 18:37

Waterstof heeft ook nadelen, maar het zou zonde zijn als de technologie de komende jaren niet de kans krijgt die ze verdient

De Belgische warenhuisgroep Colruyt opende deze week het eerste tankstation waar particulieren naast de traditionele brandstoffen ook waterstof kunnen tanken. Files worden niet verwacht. Momenteel rijden er op Belgische wegen welgeteld 18 auto’s rond met een zogenoemde brandstofcel waarin waterstof wordt omgezet in elektriciteit.

 • 13 Oktober 2018 om 03:25

Is uw bedrijf klaar voor de millennials?

HASSELTKeita Melle (20) en Sarah Schouteden (24), twee studenten bedrijfsmanagement en marketing van de UCLL, gaan volgende vrijdag tijdens het ‘congrestival’ Forty Two in Valkenburg de Limburgse ondernemers op de rooster leggen. “We gaan de rollen omdraaien”, zeggen de twee enthousiast. “We zullen nagaan of de Limburgse bedrijven wel klaar zijn voor de millennials. Met andere woorden, of ze wel millennialproof zijn.” Medeorganisator Jeroen Meens van Forty Two is al even enthousiast. “Dat past perfect in ons project”, zegt hij.


 • 13 Oktober 2018 om 03:25

Jobcoaches geven bedrijven feedback over hun vacatures

Een jobbeurs is traditioneel een ontmoetingsplaats om vraag en aanbod van jobs samen te brengen. De werkzoekenden worden klaargestoomd door jobcoaches om zich op het event van hun beste zijde te laten zien. Tijdens de Talentenmarkt die Voka Limburg deze week in Lommel organiseerde, kregen ook de werkgevers een jobcoach over de vloer. Ze werden aangesproken om hun werkaanbiedingen efficiënter te presenteren en leerden om gericht feedback te geven aan de kandidaten.

 • 12 Oktober 2018 om 09:21
❌