[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Het Belang van Limburg : Economie

Ook in volle coronacrisis spaart de Belg spaart lustig voort: nieuw recordbedrag

Een nieuwe maand, een nieuw record aan spaargeld, zo leren de nieuwste cijfers van de Nationale Bank. In mei stond er 289,46 miljard euro geparkeerd op de gereglementeerde spaarboekjes. Dat is ruim 4 miljard euro meer dan de maand voordien.


 • 3 Juli 2020 om 16:50

Ryanair hoopt eind juli leeuwendeel klanten te hebben vergoed

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil de terugbetalingen versnellen aan reizigers van wie de vlucht wegens het coronavirus werd geannuleerd in de periode maart-juni. Tegen eind juli zou 90 procent van de cash terugbetalingen uitgevoerd moeten zijn, zegt Ryanair vrijdag.


 • 3 Juli 2020 om 14:12

Apple moet klanten 60 euro betalen voor te snelle veroudering iPhones

Vijf Europese consumentenorganisaties, waaronder Test Aankoop, hebben de Amerikaanse technologiereus Apple nog eens aangemaand om te stoppen met de “geplande veroudering” van zijn iPhone-toestellen. Ze willen dat betrokken klanten een schadevergoeding van 60 euro elk krijgen.


 • 3 Juli 2020 om 11:05

Ook Ierse piloten Ryanair leveren vijfde van hun loon in

Ook de Ierse piloten van luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn akkoord gegaan met een loonsverlaging van 20 procent over vier jaar, om banen te behouden. Eerder sloot het bedrijf al een akkoord met zijn Britse piloten.


 • 3 Juli 2020 om 10:16

Boeing trekt stekker uit jumbojet 747

Vliegtuigfabrikant Boeing stopt met het maken van zijn toestellen van het type 747, die vanwege zijn gigantische omvang ook wel bekend stonden als jumbojets. Het Amerikaanse concern heeft dit niet openlijk bekendgemaakt, maar de beslissing valt tussen de regels door te lezen in formele statements. Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.


 • 3 Juli 2020 om 07:43

Colruyt introduceert de sterke broer van Cara Pils

Colruyt breidt deze week zijn bierassortiment uit met de introductie van Majeur, een nieuw huismerk.


 • 3 Juli 2020 om 07:14

Lidl brengt eigen kledinglijn uit en kan vraag niet bijhouden

Witte sportkousen in geel-blauwe slippers mét het logo van Lidl: fouter kan bijna niet, en toch is dat wat de supermarktketen uitbrengt. Het verkoopt sinds gisteravond — iets vroeger dan voorzien door de grote vraag — op haar webshop namelijk zijn eigen sneakers, T-shirts en sokken.


 • 3 Juli 2020 om 06:30

Mediahuis verkoopt Vroom.be aan Mobly

Mediahuis verkoopt zijn zoekertjesplatform voor tweedehandswagens Vroom.be aan de Antwerpse mobiliteitsspeler Mobly.


 • 3 Juli 2020 om 03:25

Slimme kabel met ingebouwde laadpaal

Uw elektrische wagen snel, veilig en gebruiksvriendelijk opladen bij uw thuis of op het werk? Het kan met de NRGkick van machinehandelaar Euroquip uit Hamont-Achel.


 • 3 Juli 2020 om 03:25

Limburg telt 12,8 procent meer werklozen dan jaar geleden: “Stilte voor de storm”

Limburg telde eind juni 26.136 werkzoekenden. Dat zijn er een beetje minder dan eind mei, maar toch nog 12,8 procent meer dan een jaar eerder. “Stilte voor de storm”, waarschuwt directeur Tinne Lommelen van VDAB Limburg.


 • 3 Juli 2020 om 14:36
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Nationale Bank roept banken op om te lenen aan gezinnen en bedrijven in nood

Banken moeten hun overschotten aanspreken om de financiële coronaput van getroffen bedrijven en gezinnen op te vullen. Dat vraagt de Nationale Bank van België. In 2008 moesten de banken zelf gered worden, “nu kunnen ze deel uitmaken van de oplossing”.


 • 2 Juli 2020 om 09:44

Belgen kopen voor recordbedrag aan beursgenoteerde aandelen

De Belgische gezinnen hebben in het eerste kwartaal voor zowat 3,5 miljard euro beursgenoteerde aandelen gekocht. Dat is het grootste bedrag sinds de start van de statistieken in 1999, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank waarover De Tijd donderdag bericht.


 • 2 Juli 2020 om 09:12

Zuckerberg verwacht dat adverteerders snel zullen terugkeren naar Facebook: “We buigen niet”

Mark Zuckerberg lijkt zich nog geen grote zorgen te maken om het groeiend aantal bedrijven dat advertentiecampagnes stopzet op Facebook. De topman van de socialenetwerksite denkt dat de adverteerders “snel genoeg terugkomen” en dat de gemiste inkomsten slechts “een paar procent van de omzet vertegenwoordigen”. Dat zei hij vorige week tijdens een interne vergadering, zo klapten medewerkers uit de biecht. Volgens een woordvoerder van Facebook wijzigt het bedrijf zijn beleid niet onder druk, maar gebaseerd op principes.


 • 2 Juli 2020 om 08:33

Belgen kochten in 2019 voor 2,6 miljard euro bij buitenlandse webwinkels

Belgen hebben vorig jaar voor 2,6 miljard euro gekocht op buitenlandse webwinkels. Dat blijkt uit een onderzoek van Cross-Border Commerce Europe, het platform dat e-commerce over de landsgrenzen in Europa stimuleert. België staan daarmee op een achtste plaats op zestien deelnemende landen in West-Europa en Scandinavië.


 • 2 Juli 2020 om 07:27

LRM stapt uit Zonnecentrale Limburg

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM stapt uit Zonnecentrale Limburg en verkoopt haar minderheidsparticipatie aan Group Machiels.


 • 2 Juli 2020 om 04:42

Vynova stopt 6 miljoen in recuperatie van warmte

Het chemiebedrijf Vynova heeft 6 miljoen euro geïnvesteerd in een installatie de restwarmte omzet in stoom. Goed voor een energiebesparing van 65.000 MWh per jaar.


 • 2 Juli 2020 om 04:39

Limburgse ondernemers likken hun wonden

De Limburgse ondernemers likken hun wonden. Na de dramatische val in april (-43,1) gaat het ondernemersvertrouwen in juli naar -30,4. Nog altijd flink negatief, maar toch minder pessimistisch.


 • 2 Juli 2020 om 03:25

Fakkel voor producent van kaarsen

Aan wie kan je de fakkel beter doorgeven dan aan een bedrijf dat in kaarsen doet? Dat is precies wat dinsdag is gebeurd. Spaas Kaarsen haalde de jaarlijkse trofee De Fakkel binnen.


 • 2 Juli 2020 om 03:25

Reissector schreef al voor 345 miljoen vouchers uit

De reissector heeft tijdens de coronacrisis bijna 255.000 vouchers uitgeschreven voor een totaal bedrag van iets meer dan 345 miljoen euro. Dat zei minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) tijdens een gedachtewisseling in de Kamercommissie Economie.


 • 1 Juli 2020 om 17:22

Tesla steekt Toyota voorbij als meest waardevolle automerk ter wereld

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft woensdag de Japanse autobouwer Toyota voorbijgestoken als meest waardevolle automerk ter wereld.


 • 1 Juli 2020 om 16:57
❌