[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Het Belang van Limburg : Economie

Onmiddellijke overschrijving vanaf november

BRUSSELDe directe betaling, waarbij een overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. ING versnelt de betalingen nu al, zo meldt de bank.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

OPINIE. "Eigenbelang is goed: wie wil houden van zijn medemensen dient ook zichzelf graag te zien"

Of ik wilde weten wat er echt mis is in dit land? Jawel. De echte waarheid? Zijn er dan andere? In dit land zijn er veel te weinig mensen die denken aan hun eigenbelang, mijnheer. Voilà. Nu wist ik het. De vakbondsman die me het pensioenkrantje in de hand drukte, had zich allicht niet aan een conversatie verwacht maar was zichtbaar opgelucht nu hij zijn hart had kunnen luchten. Eigenbelang is geen vies woord.

 • 22 Maart 2018 om 03:25
Gisteren — 21 Maart 2018Het Belang van Limburg : Economie

Is de grote groei bij online shoppen er uit?

Online winkelen is ook vorig jaar blijven groeien. In totaal is er in ons land vorig jaar voor 10,05 miljard euro omzet gedraaid via het internet. Dat is een aangroei met 11 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden er bijna 87 miljoen aankopen online verricht. Dat meldt BeCommerce, de Belgische vereniging van bedrijven die actief zijn in e-commerce. Vraag is of de grote groei bij het online winkelen voorbij is.


 • 21 Maart 2018 om 21:03

Europees groen licht voor overname Monsanto door Bayer

De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemieureus Bayer. Om aan de concurrentiebezwaren van de Commissie tegemoet te komen, moet de nieuwe groep wel voor meer dan zes miljard euro onderdelen afstoten.


 • 21 Maart 2018 om 11:49

“Effectentaks discrimineert”

MechelenDe Vlaamse Federatie van Beleggers start bij het Grondwettelijk Hof een procedure tegen de effectentaks. “Die taks discrimineert”, aldus voorzitter Sven Sterckx. “Sommige beleggingen worden belast, andere dan weer niet.”


 • 21 Maart 2018 om 03:25

Testosteron drijft beleggers

BRUSSELMannen vinden sneller dat het een goed moment is om te beleggen in risicovolle producten of sectoren. De ‘beleggingskoorts’ bij mannen ligt constant 15 punten hoger dan bij vrouwen, en de grootste beursoptimisten vind je ook terug bij jonge mannen. Naarmate de leeftijd stijgt, daalt de zin in beleggen. “Beleggers worden gedreven door testosteron”, luidt de conclusie van chief economist Peter Vanden Houte van ING. “Vandaar ook dat vooral jonge mannen gebiologeerd zijn door de bitcoin en andere cryptomunten.”


 • 21 Maart 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Raad van State vernietigt uitbreidingsplan H.Essers

Het Essersbos aan de Transportlaan in Winterslag blijft staan. De Raad van State heeft immers de inkleuring van het bos als industriegebied vernietigd. Hierdoor wordt het bos weer natuurgebied en kan het logistieke bedrijf op deze plaats niet meer uitbreiden. “We hopen dat de Vlaamse regering hier een les uit trekt”, reageert Natuurpunt.


 • 20 Maart 2018 om 19:32

Ford trekt zich verder terug uit Europa

Autobouwer Ford wil een grote versnellingsbakfabriek in Frankrijk verkopen. Daarmee zet het Amerikaanse bedrijf de jarenlange terugtrekbeweging uit Europa door, zo meldt het financiële persagentschap Bloomberg dinsdag.


 • 20 Maart 2018 om 17:11

McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons land

McDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in België. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald’s in België.


 • 20 Maart 2018 om 12:42

Bedrijf Harvey Weinstein failliet

Filmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.


 • 20 Maart 2018 om 06:13

Kmo’s en IT-talent met elkaar in contact brengen

HasseltEefje Noppen en Laurence Vandenput rolden enkele jaren geleden haast toevallig de wereld van recruitment en human resources in. Vandaag runnen ze met hun tweetjes bumps+well, een jong bureau dat voor kmo’s op zoek gaat naar talent in de IT-sector.


 • 20 Maart 2018 om 03:25

Fritel bonkt op exportdeuren

HASSELTFritel, de Belgische marktleider in friteuses en andere keukenapparaten, wil nu ook de buurlanden veroveren. Het offensief is vorig jaar ingezet en krijgt ook de komende jaren een vervolg. Tegelijk investeert het bedrijf in Kiewit 600.000 euro in intelligente opslag- en distributieruimte. “We hebben al een sterke positie in de Benelux verworven”, zegt CEO Cindy van Ratingen van Fritel. “Behalve de focus op nieuwe productontwikkelingen, investeren we voortaan ook in export.”


 • 20 Maart 2018 om 03:25

Facebook-aandeel krijgt zware klappen na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevens

Het aandeel van Facebook heeft een stevige klap gekregen op de beurs, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.


 • 19 Maart 2018 om 17:00

Belg gaat luchthaven van Keulen/Bonn leiden

De Belgische luchtvaartingenieur Johan Vanneste, nu nog topman bij de luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, neemt ten laatste op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat meldt de Duitse luchthaven maandag.


 • 19 Maart 2018 om 16:19

Consumentenvertrouwen herstelt van Carrefour-dipje

Het vertrouwen van de consument in winkelketen Carrefour heeft zich in maart hersteld. Het tikje dat het vertrouwen in februari had gekregen, werd toegeschreven aan de aangekondigde herstructurering bij het grootwarenhuis. Daardoor staan er in België ruim 1.200 jobs op de helling. Dat meldt de Nationale Bank maandag.


 • 19 Maart 2018 om 15:33

Dag van de Zorg: blik achter de schermen moet sollicitanten prikkelen

Zondag 18 maart is het Dag van de Zorg. Maar liefst 255 instellingen uit de zorg en welzijnssector gunnen de bezoekers dan een blik achter de schermen, vooral met de bedoeling om mensen warm te maken voor een job. Ook in Limburg zijn er tal van organisaties die graag tonen wat ze in huis hebben om zo potentiële collega's te prikkelen.

 • 17 Maart 2018 om 09:34

Bankkosten 80 procent gestegen in 20 jaar

De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen. Tussen 1998 en 2017 namen de kosten met 80 procent toe, terwijl de inflatie in diezelfde periode met 46 procent klom. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie, waarover De Tijd zaterdag bericht.


 • 17 Maart 2018 om 07:50

“Ford Lommel klaar voor de auto van de toekomst”

LommelLommel Proving Ground, het Europese testcentrum van Ford, is klaar voor de auto van de toekomst. Dat zeggen directeur Valère Swinnen en diens opvolger Koen Estievenart. “Maar een autoverkoper die ons vraagt of we een auto willen met of zonder stuur, dat zal nog wel even duren”, aldus Valère Swinnen, die 14 jaar lang aan het hoofd stond van Lommel Proving Ground.


 • 17 Maart 2018 om 03:25

Steeds minder bezoekers voor SnowWorld, maar Marc Coucke wil het kopen

SnowWorld heeft zijn financiële verwachtingen voor de tweede keer in korte tijd verlaagd, omdat de bezoekersaantallen door warm weer zijn achtergebleven. Maar dat houdt Marc Coucke niet tegen. De zakenman deed deze week een bod van 30 miljoen euro op het complex in Landgraaf.


 • 16 Maart 2018 om 10:07

Down2Earth stapt in Genks HCJ

GENKHet durfkapitaalfonds Down2Earth rond voormalig topman Ivo Marechal van de logistieke groep H.Essers, heeft zijn eerste Limburgse bedrijf beet. Down2Earth stapt in het kapitaal van het Genkse bedrijf Hengelhoef Concrete Joints. “In Down2Earth vindt HCJ een partner die het mogelijk maakt om internationaal te groeien en verder te professionaliseren”, aldus Ivo Marechal.


 • 16 Maart 2018 om 03:25
❌