[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Het Belang van Limburg : Economie

De Lijn plaatst eerste grote bestelling elektrische bussen

VDL Bus Roeselare rijft een prestigieuze bestelling van zes volledig elektrische bussen voor De Lijn binnen. Na een klein proefproject in Brugge is het de eerste grote elektrische bestelling die De Lijn plaatst, zo meldt De Tijd vrijdag. De bussen, die vanaf eind volgend jaar in Antwerpen, Gent en Leuven zullen worden ingezet, kunnen 50 minuten rijden en snel opladen aan de begin- of eindhalte.


 • 25 Mei 2018 om 08:40

Ondernemers geven politici 5 op 10 op rapport

HASSELTDe ondernemers van Voka Limburg geven de huidige regeringsploegen een 5 op 10. Van de tien ondernemersprioriteiten die vier jaar geleden voor Limburg naar voor werden geschoven, zijn er - met nog 1 jaar te gaan - slechts vijf afgevinkt.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

De ruggengraat van het bedrijf

HasseltDe Livia Award, de prijs waarmee ondernemersorganisatie Unizo Limburg elk jaar vrouwelijk ondernemerschap bekroont, gaat dit jaar naar Sandra Deraeve, medeoprichter van het Limburgse energieadviesbureau Encon. “Met Sandra Deraeve hebben we een nieuwe laureate die andere ondernemende vrouwen kan inspireren”, aldus Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Een mooie erkenning”, reageert Sandra Deraeve.


 • 25 Mei 2018 om 03:25
Gisteren — 24 Mei 2018Het Belang van Limburg : Economie

Meer dan 2.200 jobs gezocht op C-Mine

GenkIn samenwerking met Jobat.be en VDAB, organiseert uw krant vandaag op C-Mine in Genk de grote Jobbeurs Limburg. Zo’n 50 organisaties en bedrijven zijn er aanwezig om minstens 2.228 openstaande jobs in te vullen. “Wellicht zijn het er nog een pak meer. Nog nooit hebben we dergelijk hoge cijfers gehaald”, zegt Maikel Van Geert van Jobat.be.


 • 24 Mei 2018 om 03:25

Recordomzet voor ICT-bedrijf Cegeka

HasseltDe Limburgse Cegeka Groep heeft voor het veertiende jaar op rij zijn omzet zien groeien. Cegeka boekte in 2017 een omzet van 440 miljoen euro, tegenover 414 miljoen euro in 2016.


 • 24 Mei 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Stop de persluchtlekken

GENKDe Genkse kmo LVC Solutions heeft het hele energieverbruik van de compressoren en het gebruik van perslucht bij de Bilzense steenfabrikant Vandersanden onder de loep genomen en verbeterd. Daarmee helpt LVC om het imago van Vandersanden als duurzaam en innovatief bedrijf nog te versterken. Voor LVC is het dan weer een belangrijke stap in de strategische ommezwaai van het bedrijf.


 • 23 Mei 2018 om 03:25

Brustem bewaakt door patrouillerende drones

SINT-TRUIDENDronePort in Brustem, de eerste campus voor bedrijven die zich bezighouden met dronetechnologie, wordt vanaf volgend jaar bewaakt door patrouillerende drones. In een eerste fase worden die nog bestuurd door piloten, daarna zouden de securitydrones zelfstandig vliegen. Deze vorm van geautomatiseerde luchtbewaking is een primeur voor ons land. Enige voorwaarde is dat België snel de nieuwe Europese dronewetgeving toepast die vanaf 2019 in voege treedt. Pas dan ligt de weg helemaal open om zelfstandige drones een actieve rol te laten spelen in de beveiliging van gebouwen of terreinen.


 • 23 Mei 2018 om 03:25

Wereldprimeur: McDonalds bant vanaf september plastic rietjes in Brusselse vestigingen

McDonalds gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. Dat kondigt de fastfoodketen dinsdag aan. Het gaat om een proefproject, waarbij ook gepolst zal worden naar de reactie van de klant. “De bedoeling is om op termijn plastic rietjes overal te bannen. Brussel geldt als piloot voor de rest van de wereld”, verklaarde managing director Stephan De Brouwer. Maar de timing voor de uitrol ligt nog niet vast: naast de mening van de klant zal ook gekeken worden hoe de kartonnen rietjes milieuvriendelijk en sociaal duurzaam kunnen worden geproduceerd.


 • 22 Mei 2018 om 16:12

Werknemers zien robotisering en digitalisering redelijk positief tegemoet

Bijna zeven op de tien werknemers (68%) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers. Iets meer dan een kwart (29%) verwacht zelfs dat robotisering de job interessanter zal maken. Het merendeel (59%) beseft wel dat ze nieuwe kennis en vaardigheden zullen moeten verwerven om mee te draaien in de gedigitaliseerde arbeidsmarkt.


 • 21 Mei 2018 om 09:27

Ondanks recordwinst: Ryanair pessimistisch over komende jaren

Ryanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven. De Ierse lagekostenmaatschappij stelde maandag haar jaarcijfers voor en kon onder meer uitpakken met een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro.


 • 21 Mei 2018 om 08:05

Werknemers leggen Inter-Beton lam: “Werkdagen van 12 uur zijn dagelijkse kost”

GenkDinsdag gaan directie en werkgevers van Inter-Beton aan tafel zitten om te onderhandelen over de werkdruk die de werknemers van het bedrijf ondervinden. Vrijdag hadden ze in alle Belgische vestigingen het werk neergelegd uit protest tegen de vele overuren die ze moeten draaien. Die brengen volgens de vakbonden niet alleen de veiligheid op de weg in het gedrang, maar ook het sociale leven van de werknemers.


 • 21 Mei 2018 om 07:18

Kantoor op wielen komt naar uitzendkrachten toe

Uitzendkantoor Staffing, met hoofdzetel in Beringen, pakt uit met een mobiel kantoor. Het bedrijf heeft een mobilhome gekocht en speciaal ingericht om uitzendkrachten te ontvangen in regio's waar Staffing nog geen vaste locatie heeft. "Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk", zegt CEO Wim Van Cauter.

 • 19 Mei 2018 om 09:32

Werken in een ziekenhuis: ‘De tijd van de uitgebreide koffieklets is voorbij’

Alsof het probleem om goede verpleegkundigen te vinden al niet groot genoeg is, zit de hele zorgsector volgend jaar met de handen in het haar. De opleiding van de bachelors wordt van 3 naar 4 jaar gebracht, waardoor er in juni 2019 geen nieuwe verpleegkundigen zullen afstuderen. "En dus werven we nu het dubbele van ons jaarlijks contingent aan", zegt Peter Hermans, HR-directeur van Ziekenhuis Oost-Limburg. "En dat is moeilijk, omdat we de lat niet lager willen leggen. Desondanks is er nog voldoende belangstelling door de vele troeven die een topziekenhuis biedt."

 • 19 Mei 2018 om 09:00

Van Overtveldt en Trump zitten in uw zakken: dieselprijs vanaf vandaag alweer omhoog

BRUSSELVanaf vandaag gaat de prijs van diesel nog maar eens omhoog, dit keer met nog eens 3,2 eurocent per liter. Ook vorig week ging de dieselprijs al eens omhoog. Er zijn twee belangrijke factoren die de prijsstijgingen verklaren. De geopolitieke spanningen, en dan vooral die rond Iran, jagen de prijs voor de ruwe olie omhoog. Wat specifiek diesel betreft, speelt in ons land ook het cliquetsysteem een rol. Dat zorgt ervoor dat bij dalende maximumprijzen de helft van de daling wordt omgezet in een stijging van de accijns op diesel.


 • 19 Mei 2018 om 14:48

Cambridge Analytica vraagt faillissement aan in VS

Cambridge Analytica, het Britse dataverwerkingsbedrijf dat in het middelpunt staat van het privacyschandaal rond Facebook, heeft in de Verenigde Staten een aanvraag tot faillissement ingediend. Dat gebeurde bij een rechtbank in New York, zo bleek vrijdag uit gerechtelijke bron.


 • 18 Mei 2018 om 09:57
❌