[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Nieuwe online academie helpt werknemers op digitale snelweg

Omdat de digitale trein in rotvaart doorheen de bedrijfswereld dendert, moeten alle werknemers hun competenties op het vlak van internettoepassingen en andere software bijspijkeren. De jonge Limburgse onderneming Umital heeft - om daarbij te helpen - een online academie opgericht. “Het doel is om iedereen ‘futureproof’ te maken”, zeggen Eline Grouwels en Elke Struys van Umital.

 • 22 Augustus 2019 om 16:30

Na Ford Genk dreigt opnieuw groot banenverlies in Limburgse autosector

SINT-TRUIDENPunch Powertrain uit Sint-Truiden licht in september de vakbonden in over banenverlies. Het bedrijf telt nog 1.100 werknemers. Van de 500 arbeiders zitten er nu al 300 in allerlei systemen van economische werkloosheid. Er zijn ook meer dan 600 bedienden aan de slag.


 • 23 Augustus 2019 om 06:44

Verkoop snelle elektrische fiets spectaculair gestegen

BrusselDe verkoop van speed pedelecs is de eerste zeven maanden van het jaar spectaculair gestegen. Uit cijfers van Febiac blijkt dat de verkoop van bromfietsen categorie B toenam met bijna 80 procent.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Unizo steunt slimme kilometerheffing, “maar dan niet enkel voor lichte vrachtwagens”

Unizo schaart zich achter het idee om een slimme kilometerheffing in te voeren, “maar die moet dan wel consequent voor iedereen met een gemotoriseerd voertuig gelden”. Dat laat de ondernemersorganisatie donderdag in een reactie weten. Een kilometerheffing specifiek voor lichte vrachtwagens kan dus niet door de beugel. “Ofwel geldt de maatregel voor iedereen, ofwel voor niemand”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.


 • 22 Augustus 2019 om 18:25

Voka vreest recessie in Vlaanderen: “Kans is redelijk groot”

De kans dat Vlaanderen in een recessie belandt, is “redelijk groot”, zo vreest de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka. Eén op de vier Vlaamse exportbedrijven verwacht de komende maanden minder bestellingen, één op de vijf ondernemers verwacht een krimp van de activiteit.


 • 22 Augustus 2019 om 16:20

Seksspeeltjes aan spotprijzen: grote kortingen na faillissement Pabo

De erotiekketen Pabo verdwijnt uit het straatbeeld in Vlaanderen. Voor de website werd begin juli nog een overnemer gevonden, maar voor de 10 fysieke winkels is het verhaal ten einde. Eind augustus wordt de voorraad uitverkocht “met zeer hoge korting”.


 • 22 Augustus 2019 om 16:12

Recordaantal studenten starten eigen onderneming

HasseltSteeds meer studenten van de UHasselt zijn geïnteresseerd in een eigen onderneming. Dat blijkt uit cijfers van StudentStartUP, de dienst die studenten met ondernemersplannen op weg helpt.


 • 22 Augustus 2019 om 06:44

Nu ook problemen voor zonnepanelen van Tesla

New YorkHet ene probleem is nog maar net opgelost of daar is het volgende al voor Elon Musk. De Amerikaanse supermarktketen Walmart dagvaardt de zonnepanelendochter van Tesla na een aantal branden.


 • 22 Augustus 2019 om 03:25

Langerlo is voorbij: plan om gascentrales te bouwen is dood en begraven

Het verhaal van het bedrijf BTK, dat vier gascentrales in ons land wil bouwen, kreeg steeds meer barsten. De bouw van centrales in Langerlo is definitief begraven. Toch blijft de ambitie onverkort. “We hebben het misschien verkeerd ingeschat.”


 • 21 Augustus 2019 om 15:46

Gearresteerde topvrouw geeft toe dat Huawei kantoor heeft in Iran

De in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei heeft toegegeven dat haar bedrijf een kantoor heeft in Iran. Ze zou dit hebben gezegd tijdens een verhoor door de Canadese grenspolitie, staat in vrijgegeven rechtbankdocumenten.


 • 21 Augustus 2019 om 08:51

Autobelasting dreigt fors duurder te worden door nota-De Wever

BrusselAls de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever wordt aangegeven, stijgt de factuur voor de automobilist. Dat blijkt uit een raming van sectorfederatie Febiac.


 • 21 Augustus 2019 om 06:35

Belgisch topbedrijf in zes jaar tijd van 1,7 miljard naar 90 miljoen euro

Na de publicatie van tegenvallende onderzoeksresultaten heeft het aandeel van het Leuvense biotechbedrijf Oxurion een uppercut vanjewelste gekregen. Hun beursaandeel dook tot 40 procent in het rood.


 • 20 Augustus 2019 om 18:39

Rijke Denen moeten binnenkort rente betalen op hun spaargeld

De Deense Jyske Bank gaat later dit jaar een negatieve spaarrente hanteren voor vermogende spaarders. Wie er meer dan 7,5 miljoen Deense kroon, omgerekend zo’n 1 miljoen euro, op zijn rekening heeft, moet met ingang van december rente betalen op zijn spaargeld.


 • 20 Augustus 2019 om 12:22

Opnieuw geen staatsbon

Het Agentschap van de Schuld zal in september opnieuw geen staatsbon uitgeven. Dat heeft de instelling dinsdag bekendgemaakt. Reden is de lage rente-omgeving, met negatieve rentes voor Belgische overheidsobligaties van tien jaar en meer.


 • 20 Augustus 2019 om 11:35

Ontslagen medewerkster onthult: “Disney blies jarenlang omzetten op”

Entertainmentconcern Walt Disney zou jarenlang hebben gelogen over behaalde omzetten. Een klokkenluider zou de Amerikaanse beurswaakhond SEC hebben verteld over de vermeende onjuiste opbrengsten, schrijft website Marketwatch. Disney ontkent de beschuldiging.


 • 20 Augustus 2019 om 08:43

Goedgevulde orderboekjes van Limburgse aannemers zorgen voor wachttijden tot een jaar

HasseltDe orderboekjes van de Limburgse aannemers zijn uitzonderlijk goed gevuld. Dat blijkt uit de bouwenquête van Voka Limburg en Confederatie Bouw. Wie vandaag wil bouwen, moet geduld oefenen.


 • 20 Augustus 2019 om 06:43

Limburgse bouwbedrijven pessimistischer over winst en omzet

De Limburgse bouwsector ziet de orderboekjes groeien, maar bouwondernemers zijn pessimistischer geworden over de vooruitzichten voor winst en omzet. Voorts denkt 40 procent van de Limburgse bouwbedrijven aan extra personeel in 2020. Dat blijkt uit de jaarlijkse bouwenquête van Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg.


 • 19 Augustus 2019 om 16:18

Dr. Martens hipper dan ooit dankzij vegan schoenen (en broer van Kris Peeters)

Een omzetstijging met 30 procent en een winstgroei met 70 procent. Het bedrijf achter Dr. Martens, de stevige bottines met opvallende stiksels en zolen met luchtkussentjes, heeft een boerenjaar achter de rug. Een pluim die onze landgenoot Geert Peeters – broer van – mee op zijn hoed mag steken.


 • 18 Augustus 2019 om 12:00

Schade door hittegolf voor boeren erger dan gevreesd

HASSELT De gevolgen van de hittegolf eind juli zijn voor de landbouw nog erger dan gevreesd. “De eerste raming van 50 miljoen euro schade, was te voorzichtig”, stelt deskundige Sofie Scherpereel.


 • 17 Augustus 2019 om 03:25

Limburgs Arkite slaat vleugels uit

GenkHet Limburgs bedrijf Arkite breekt door binnen en buiten Europa. Na een recente kapitaalverhoging is het bedrijf klaar voor een nieuwe stap, goed voor een verdubbeling van de omzet en tien extra jobs.


 • 17 Augustus 2019 om 03:25
❌