[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Januari 2019Het Belang van Limburg : Economie

Greenyard zet in op eigen talent

Greenyard Prepared is niet enkel een Europese topspeler in bereide groenten en fruit en convenience food, het bedrijf bouwt aan een sterk HR-beleid. Eigen medewerkers en uitzendkrachten krijgen er alle mogelijkheden om door te groeien met opleidingen op maat.

 • 21 Januari 2019 om 10:14

KBC mag 1,4 miljard euro schuldeffecten terugkopen

KBC heeft van de Europese Centrale Bank (ECB) groen licht gekregen om op 19 maart 1,4 miljard euro schuldeffecten terug te kopen. Dat heeft de bank maandagochtend gemeld.


 • 21 Januari 2019 om 09:24
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Banken mogen langer openblijven: tot 22 uur, in het weekend of zelfs op feestdagen

De Belgische banksector heeft een akkoord bereikt om ruimere openingsuren mogelijk te maken: zou zouden kantoren tijdens de week (in uitzonderlijke gevallen) tot 22 uur en op zaterdagnamiddag open mogen blijven, en ook op zon- en feestdagen klanten mogen ontvangen. Dat meldt De Tijd zaterdag.


 • 19 Januari 2019 om 09:43

Steeds meer studenten starten hun eigen zaak op

Het aantal student-ondernemers stijgt jaar na jaar, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ). In 2018 hielden maar liefst 6.931 studenten hun nieuwe onderneming boven de doopvont. Dat is een fikse stijging vergeleken met 2017, toen nog maar 5.008 studenten zich aan een eigen onderneming waagden, zo schrijft De Morgen zaterdag.


 • 19 Januari 2019 om 08:31

Drie hanen

De minder belangrijke maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.


 • 19 Januari 2019 om 03:25

Vakbonden counteren werkgevers: “0,8% opslag, hoe hebben ze dat berekend? Met sjoemelsoftware”

De komende weken zullen we weten hoeveel loonsverhoging we de komende twee jaar kunnen krijgen. Vakbonden en werkgevers zijn daarover aan het onderhandelen. Vorige week zeiden de Limburgse werkgevers dat wat hen betreft er geen opslag komt. Nu slaan vakbondsmensen Jean Vranken (ACV), Pierre Vrancken (ABVV) en Paul Geraets (ACLVB) terug. “In tijden van krapte op de arbeidsmarkt en van economie die boomt? Haha. Wij willen in elk geval meer opslag dan de 1,1% van vorige keer”, zeggen ze in koor.


 • 19 Januari 2019 om 07:20

Steenfabrieken Nelissen schudt stoffig imago af

LANAKENNelissen Steenfabrieken heeft vrijdag zijn nieuw kantoorgebouw officieel geopend. Het nieuwe gebouw maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van maar liefst 35 miljoen euro. Daarmee gooit het familiebedrijf definitief zijn eerder stoffig imago af, en wordt de digitale revolutie omarmd. De investering heeft ook dertig extra jobs opgeleverd.


 • 19 Januari 2019 om 03:25

Nelissen maakt met nieuwe toonzaal baksteen weer sexy

Nelissen Steenfabrieken in Kesselt bij Lanaken opende vandaag een nieuw kantoorgebouw met innovatieve showroom. Aan de vooravond van het honderdjarig bestaan van het bedrijf investeert de vierde generatie meer dan 6 miljoen euro langs de Kiezelweg. Doel: de baksteen weer sexy maken bij de jonge gezinnen.


 • 18 Januari 2019 om 18:45

Nike ELC zoekt gemotiveerde en gepassioneerde medewerkers

In april opent in Ham het nieuwe distributiecentrum van Nike. De European Logistics Campus (Nike ELC) wordt daarmee een van de grootste logistieke sites van het land. Met de uitbreiding is de gigant in sportkleding op zoek naar gemotiveerde en gepassioneerde medewerkers.

 • 18 Januari 2019 om 11:21

Huizen in Vlaanderen worden steeds duurder en sneller verkocht: dit bepaalt de prijs

hasselt Huizen met lagere energiekosten brengen meer op en raken sneller ­verkocht. Woningen met een hoge EPC-waarde (energieprestatiecertificaat) vinden dan weer minder snel een koper, zo blijkt uit de nieuwe Vastgoedindex. Bij appartementen heeft een goede energiescore minder effect.


 • 18 Januari 2019 om 11:04

Chinezen landen in Genk

GENKHet Chinese verpakkingsbedrijf CPMC gaat 60 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Genk. Het productiebedrijf komt op het terrein van Illochroma Haoneng, de producent van etiketten die ook nauw met CPMC gaat samenwerken. “Het akkoord is nog niet helemaal rond, maar de komst van CPMC staat wel zo goed als vast”, bevestigt directeur Frank Zwerts van Locate in Limburg.


 • 18 Januari 2019 om 03:25

Modeketen New Look failliet, ook winkel in Hasselt dicht

De Britse modeketen New Look heeft het faillissement aangevraagd voor de zes Belgische winkels. Een daarvan ligt in de Hasseltse Koning Albertstraat. Het verdwijnen van de zaak slaat weer een bres in het Hasseltse stadscentrum. Schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA) roept verhuurders van winkelpanden op realistischere huurprijzen te vragen.


 • 18 Januari 2019 om 03:25

Het mobiliteitsbudget van je werkgever: wat betekent het voor jou?

De Kamercommissie financiën heeft het wetsontwerp voor de invoering van een mobiliteitsbudget goedgekeurd. Als de plenaire vergadering van de Kamer zijn groen licht geeft, dan kan het mobiliteitsbudget op 1 maart in werking treden. Met het mobiliteitsbudget krijgt de werknemer de kans om zijn bedrijfswagen in te leveren in ruil voor een duurzamere oplossing. Maar wat betekent het mobiliteitsbudget nu concreet?


 • 17 Januari 2019 om 15:15

Werken bij UHasselt: ‘Vernieuwen doen we constant’

Zowat 1.400 mensen werken vandaag aan UHasselt. 1.000 behorend tot het academisch personeel en 400 zorgen voor de ondersteuning. Ze doen dat op twee campussen in Hasselt en Diepenbeek, maar ook onder meer bij Ecotron, EnergyVille, Jessa Ziekenhuis en ZOL tref je personeelsleden van UHasselt.

 • 17 Januari 2019 om 10:05

Het MAS van Kesselt

LANAKENMorgen wordt het nieuwe kantoorgebouw van het familiebedrijf Nelissen Steenfabrieken in Kesselt (Lanaken) plechtig geopend. Wat nu al zeker is: het gebouw zal een landmark zijn voor de regio.


 • 17 Januari 2019 om 03:25

Burn-out grijpt om zich heen

HasseltSteeds vaker worden Limburgse werknemers geconfronteerd met verschijnselen die duiden op een burn-out, hetzij persoonlijk, hetzij in hun omgeving. Dat blijkt uit een bevraging van ACV-Limburg. “Drie procent van de ondervraagden had zelf ooit een burn-out, maar liefst 84 procent kent in zijn of haar omgeving wel iemand die er het slachtoffer van was.”


 • 17 Januari 2019 om 03:25

“De pamperrekening is een mooie geste, maar fout”

Een mens is nooit te oud om te leren. Dat is een waarheid als een koe. Ook ik leer nog iedere dag bij en ik hoop van u hetzelfde. Maar dat levenslange leerproces neemt niet weg dat je er soms spijt van kan hebben dat je iets nog niet wist. “Had ik dat geweten” is een veel gehoorde klacht. Gaat het over financiële zaken, dan betalen we het gebrek aan kennis in cash. Leergeld, noemt men dat dan. Overkomt het u ook wel eens? Heel straf, maar velen hebben zelfs niet eens het besef dat ze op financieel vlak een gigantische vergissing begaan.

 • 17 Januari 2019 om 10:51

Limburgse kmo’s nog altijd niet klaar voor harde brexit

HASSELTVolgens Voka Limburg zijn Limburgse kmo’s nog altijd niet voorbereid op een harde brexit. “Zo hebben heel wat kmo’s die exporteren naar Groot-Brittannië nog geen uniek identificatienummer aangevraagd. Zo’n EEORI-nummer is bij een harde brexit noodzakelijk om handel te blijven drijven”, zegt Johann Leten van Voka Limburg.

 • 17 Januari 2019 om 03:25

CEO Pearle ontslagen na beschuldigingen over wangedrag op Belgisch hoofdkantoor

Na aanhoudende klachten uit ons land over het treiteren en intimideren van personeelsleden, het luid schreeuwen tegen medewerkers en alcoholmisbruik op de werkvloer, heeft het moederbedrijf van brillengigant Pearle topman Leo van Welij aan de deur gezet. Hij eist nu voor de rechtbank een gigantische opzegvergoeding, maar die is hem voorlopig geweigerd omdat hij zichzelf onmogelijk had gemaakt door zijn gedrag.


 • 16 Januari 2019 om 18:49
❌