[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Het Belang van Limburg : Economie

Prijs van edele metalen voor elektro-auto’s daalt

BrusselDe prijs van edele metalen die gebruikt worden voor de productie van elektrische voertuigen is de voorbije maanden fors gedaald. Met de toename van de productie van elektrische auto’s stegen de prijzen van lithium, kobalt en nikkel de voorbije jaren stratosferisch, maar inmiddels gingen de prijzen ook weer stevig onderuit. “De overgang naar de elektrische auto gaat nu eenmaal traag”, aldus Tom Simonts, senior financial economist van KBC Group.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25
Gisteren — 21 Augustus 2018Het Belang van Limburg : Economie

Groei bouw geremd doortekort aan werkkrachten

HasseltDe schaarste op de arbeidsmarkt legt een rem op de groei van de Limburgse bouwsector. Dat blijkt uit de jaarlijkse bouwenquête van Confederatie Bouw Limburg en Voka Limburg. “De krapte op de arbeidsmarkt dreigt de groei van onze bouwbedrijven te hypothekeren”, aldus afgevaardigd bestuurder Chris Slaets van de Confederatie Bouw Limburg.


 • 21 Augustus 2018 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Kan Musk zijn rekeningen nog wel betalen? “Leveranciers Tesla maken zich zorgen”

De leveranciers van elektrische autobouwer Tesla maken zich zorgen of het bedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’ maandag op basis van een enquête onder de bedrijven die zaken doen met het Amerikaanse merk. Van de 22 respondenten gaven 18 bedrijven aan Tesla te zien als “financieel risico”.


 • 20 Augustus 2018 om 22:55

Nedcar verplicht overwerken op twee zaterdagen: “Werknemer heeft recht om te staken en werkgever kan verplichten om te komen werken”

VDL Nedcar laat ongeveer zesduizend medewerkers op twee zaterdagen verplicht overwerken. Door staking en vakanties zijn er minder auto’s geproduceerd dan gepland.


 • 20 Augustus 2018 om 21:23

Drie op vier bouwbedrijven in Limburg vindt geen personeel meer

Drie op de vier Limburgse bouwbedrijven heeft het moeilijk om geschikte arbeidskrachten te vinden. Dat blijkt uit de bouwenquête van Confederatie Bouw Limburg en werkgeversorganisatie Voka Limburg. Twee jaar geleden moesten ondernemingen veel personeel laten afvloeien door de economische crisis. Personeel dat ze nu tekortkomen omdat het opnieuw goed gaat met de bouwsector.


 • 20 Augustus 2018 om 12:54

Zowat 170 jongeren dagen op voor jobdag Emirates

Een 170-tal jongeren zijn zondag naar de jobdag van Emirates Airlines afgezakt in het Brusselse Renaissance Hotel.


 • 19 Augustus 2018 om 16:09

Dochter (11) van Marc Coucke heeft nu al eigen zaak: “Winkeltje spelen, dat zit in mijn genen”

BrusselOndernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook in het gezin van de flamboyante topondernemer Marc Coucke. Jongste dochter Alysée (11) heeft samen met haar vriendinnetjes Madeleine en Josephine een onlineboetiek geopend, waar ze kleine, fijne, zelfgemaakte juweeltjes verkoopt. “Papa helpt ons, en heeft ons al veel raad gegeven.”


 • 19 Augustus 2018 om 08:22

Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid

De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor’s (S&P) en Moody’s hebben vrijdagnacht hun rating van Turkije verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing, maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira “ontoereikend” zijn.


 • 18 Augustus 2018 om 08:02

Dochter Coucke (11) heeft eigen zaak: “Winkeltje spelen, dat zit in mijn genen”

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook in het gezin van flamboyant topondernemer Marc Coucke. Jongste dochter Alysée (11) heeft samen met haar vriendinnetjes Madeleine en Josephine een onlineboetiek opgericht, waar ze kleine, zelfgemaakte juweeltjes verkoopt. “Papa helpt ons, en heeft ons al veel raad gegeven.”


 • 17 Augustus 2018 om 10:00

Nieuwe bestemming voor site van Eos Coach in Bree

BreeDe voormalige site van busbouwer Eos Coach in Bree krijgt een nieuwe bestemming. De Noord-Limburgse vrachtwagenspecialist Smeets & Zonen investeert ruim 8 miljoen euro in een grondige renovatie van het terrein. “Dat biedt ons de mogelijkheid om onze activiteiten, die vandaag verspreid liggen over verschillende locaties, samen te brengen”, aldus Jaak Smeets.


 • 18 Augustus 2018 om 03:25

Elon Musk geeft emotioneel interview over privéleven: “Ik werk 120 uur per week, maar het ergste moet nog komen”

Zelden was Elon Musk zo openhartig als in een interview met de krant The New York Times. De Tesla-topman heeft het over het zwaarste en meest pijnlijke jaar uit zijn hele carrière. “Het was ondraaglijk. En het ergste moet nog komen. Er komen vrienden bij me langs die heel erg bezorgd om me zijn.” Dat hij 120 uur per week werkt, de slaap niet kan vatten zonder slaapmiddel en nogal wat opmerkelijke tweets uitstuurde de laatste weken, hebben daar vast iets mee te maken.


 • 17 Augustus 2018 om 14:37

Kledingketen JBC stapt in de herbruikbare luier

Houthalen-HelchterenClaes Retail Group, de holding boven de kledingketens JBC en Mayerline, heeft een participatie genomen in de jonge West-Vlaamse verhuurder van herbruikbare luiers Washcot. Dat heeft CEO Bart Claes gezegd naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten over het boekjaar 2017. De kledinggroep zag zijn omzet met 6,5 procent dalen en moest een operationeel verlies incasseren van 17,5 miljoen euro.


 • 17 Augustus 2018 om 03:25

Geels bedrijf bouwt een woning per dag voor verplaatsbaar dorp

Het Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen.


 • 16 Augustus 2018 om 11:12

Belgische bedrijven geteisterd door onveilige mails

Tot 85 procent van het mailverkeer bij Belgische kmo’s is ongewenst of schadelijk voor het bedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mechelse internetbeveiligingsbedrijf AXS Guard bij 500 Belgische kmo’s, waarover De Tijd bericht.


 • 16 Augustus 2018 om 06:32

Multinationals halen miljarden euro’s weg uit België

De grote multinationals hebben de voorbije twee jaar 62 miljard euro weggehaald uit hun Belgische financieringscentra. Dat blijkt uit de recentste jaarrekeningen van de grootste 17 financieringscentra van multinationals in België, schrijft De Tijd donderdag. De Duitse chemiereus BASF kondigde bovendien aan dat hij zijn treasury center in het najaar verhuist naar Ierland, wat de teller doet oplopen tot boven 78 miljard euro. Zeven van de 17 financieringscentra zijn zelfs volledig stopgezet.


 • 16 Augustus 2018 om 06:30

Wil je een brutoloon dat ook je nettoloon is? Wil je verhuizen naar Dubai? Ga dan zondag solliciteren bij Emirates

Zondag screent de Dubaise luchtvaartmaatschappij Emirates in een Brussels hotel kandidaten voor de job van ‘crew member’. Nu al werken bijna tweehonderd Belgen als piloot of cabinepersoneel voor Emirates.


 • 14 Augustus 2018 om 11:30

Limburgse export naar Iran gehalveerd

HasseltDe export van Limburgse bedrijven naar Iran is in de eerste zeven maanden nagenoeg gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van Voka Limburg. De export vanuit Limburg naar Iran daalde van 11,7 naar 6,8 miljoen euro.

 • 14 Augustus 2018 om 03:25

Duitsland exporteert nu ook zijn onverkoopbare diesels

BrusselDe export van tweedehands dieselwagens van Duitsland naar België is vorig jaar met 21 procent gestegen. Dat blijkt uit een studie van het instituut voor toegepaste logistiek van de hogeschool Würzburg-Schweinfurt. Uit cijfers van Febiac blijkt dat er ook dit jaar nog heel wat dieselwagens worden geïmporteerd. Vorig jaar werden in ons land 67.486 buitenlandse dieselwagens ingeschreven.


 • 14 Augustus 2018 om 03:25

Pukkelpop krijgt primeur van deze nieuwe colaflesjes

Coca-Cola zet dit jaar op de zomerfestivals meer dan ooit in op recyclage. Via de Coca-Cola-stand, die helemaal in het teken staat van recyclage en via een 100% gerecycleerde Coca-Cola riksja, die je, in ruil voor een leeg Coca-Cola-flesje, van de camping naar het festivalterrein voert. En op Pukkelpop ook voor het eerst via een nieuwe verpakking van het populaire 250ml-flesje, die de festivalbezoekers letterlijk ‘langs alle kanten’ oproept om te recycleren.


 • 13 Augustus 2018 om 14:06
❌