[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Het Belang van Limburg : Economie

Albert Heijn vervangt Carrefour in Shopping 1: "Shoppingcenter meer dan ooit op de rails"

De Nederlandse keten Albert Heijn opent een vestiging in Shopping 1 op de plaats waar nu nog Carrefour ligt. Dat maakte vastgoedbedrijf Wereldhave bekend. Albert Heijn is een succesvolle keten van het concern Ahold Delhaize. Het juridisch conflict tussen Carrefour en Wereldhave wordt in onderlinge overeenkomst afgesloten.


 • 25 Mei 2019 om 18:23

Voorzitter Voka Limburg Francis Wanten zit wel in de cel

Francis Wanten, de grote baas van Mobile Energy, verblijft wel degelijk in de gevangenis van Hasselt, in tegenstelling tot eerdere berichten.


 • 25 Mei 2019 om 10:32

Ongeloof en verbijstering na aanhouding Francis Wanten voor mazoutfraude

Er is een bom ontploft in de Limburgse economische sector. Francis Wanten,de voorzitter van de Limburgse tak van werkgeversorganisatie Voka, werd gisteren aangehouden in het grootschalige onderzoek naar dieselfraude.


 • 25 Mei 2019 om 07:27

Dwarsligger Digneffe

De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.


 • 25 Mei 2019 om 03:25
Gisteren — 24 Mei 2019Het Belang van Limburg : Economie

Wie is Francis Wanten?

Francis Wanten, de huidige voorzitter van Voka Limburg, begon zijn carrière in de zaak van wijlen zijn vader Jean in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt), toen nog een handel in meststoffen, kolen, stookolie en veevoeder. Ludwig Verduyn van De Rijkste Belgen raamt zijn vermogen ondertussen op 82,8 miljoen euro.


 • 24 Mei 2019 om 15:28

Voorzitter Voka Limburg Francis Wanten aangehouden in zaak mazoutfraude

In het grootschalige onderzoek naar dieselfraude is vrijdag Francis Wanten aangehouden. De onderzoeksrechter stuurde hem niet naar de gevangenis maar plaatste hem onder elektronisch toezicht. De man zit dus met een enkelband thuis.


 • 24 Mei 2019 om 16:01

Johann Leten: "Het gaat niet goed met de Limburgse economie"

De neerwaartse spiraal die sinds januari 2018 is gestart in onze conjunctuurbarometer heeft in april 2019 opnieuw een knik gekregen. Het einde van deze dalende trend is dus nog niet in zicht. Nochtans klimt de bouwsector terug uit een dalletje en scoren ook toerisme en export nog steeds goed. Ook de starters blijven in Limburg nog steeds als paddenstoelen uit de grond schieten. “De prioriteiten in ons verkiezingsmemorandum vormen alvast een hefboom om mee het tij te keren”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.  


 • 24 Mei 2019 om 15:06

“Facebook onderzoekt eigen cryptomunt”

Facebook werkt in het geheim aan een eigen digitale munt die zowel op het internet als in het echte leven te gebruiken is. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van personen die vertrouwd zijn met het project. De Amerikaanse techreus zou er al ruim een jaar aan werken, waarbij het contact legde met verschillende bedrijven die handelen in cryptomunten en met handelsplatformen.


 • 24 Mei 2019 om 09:47

Grote onduidelijkheid over statuut van Deliveroo-koeriers

Maaltijdleverancier Deliveroo laat zijn koeriers werken onder een statuut waar ze geen aanspraak op kunnen maken, schrijft Le Soir vrijdag op basis van een brief van de FOD Financiën. Volgens de fiscus is het belastingstelsel van de deeleconomie niet van toepassing op de koeriers.


 • 24 Mei 2019 om 09:46

Klein zetje kan wonderen doen voor nieuwe job

Vorige week vond overal in Vlaanderen de DUOday plaats. Honderden werkzoekenden die - om welke reden dan ook- nood hebben aan ondersteuning bij het vinden van een job, konden een hele dag proeven van de reguliere arbeidsmarkt. Ook in Limburg vormden ze een duo met iemand die dezelfde functie al jaren uitoefent en hen graag wegwijs wou maken in het takenpakket. Een succes, zo leren de getuigenissen.

 • 24 Mei 2019 om 09:43

Broer en zus zijn ook op het werk een ideaal duo

Nadat ze allebei hun job verloren, besloten Wim en Evi Hoste om samen een bedrijfje op te richten. De goede verstandhouding die ze als broer en zus al hun hele leven hebben, blijkt van goudwaarde voor hun professionele samenwerking. “Klanten vinden het sympathiek dat wij als familiaal duo ook beroepsmatig de perfecte tandem vormen”, zeggen ze.

 • 24 Mei 2019 om 09:29

Eerste schup voor nieuw gebouw CKS

DILSEN-STOKKEMLode Colson en Sabine Pannemans van CKS hebben donderdag de eerste spade gestoken van hun nieuw bedrijf op het bedrijventerrein in Rotem. Prijskaartje: 4,2 miljoen euro.


 • 24 Mei 2019 om 03:25

Scana Noliko uit de etalage

BREEGreenyard gaat het vroeger Scana Noliko in Bree dan toch niet verkopen. De biedingen op de producent van bokaal- en conservengroenten, vallen tegen.


 • 24 Mei 2019 om 03:25

Drie miljoen steun voor Chinees blikjesbedrijf

GENKDe Vlaamse regering trekt 3 miljoen euro strategische steun uit voor Benepack Belgium, een joint venture van twee Chinese bedrijven die in Genk haar eerste Europese vestiging uit de grond stampt.


 • 24 Mei 2019 om 03:25
 • 24 Mei 2019 om 03:25
OuderHet Belang van Limburg : Economie

Hasseltse opticien is beste vrouwelijke ondernemer van Limburg

Kristien Maris (44), oprichtster van Optiek Kristien in Hasselt, heeft de Livia-award van Unizo Limburg gewonnen. Ze mag zich een jaar lang de beste vrouwelijke ondernemer van Limburg noemen.


 • 23 Mei 2019 om 21:35

Medialaan en De Persgroep Publishing heten voortaan DPG Media

Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan (VTM, Q-Music) en De Persgroep Publishing (Humo, Het Laatste Nieuws, De Morgen) samen vormen, heet voortaan DPG Media. Dat heeft Christian Van Thillo, ceo van De Persgroep, donderdag bekendgemaakt.


 • 23 Mei 2019 om 11:23

"Een bekende kop is goed om volk te lokken, maar volstaat niet om winst te boeken"

Ondernemen is per definitie risico nemen. Hoe goed het plan ook is, er is nooit garantie op succes.

 • 23 Mei 2019 om 03:25

Investering in kerncentrales kost Electrabel meer dan ze opbrengt

Het langer openhouden van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 levert de uitbater Electrabel minder op dan gedacht. De investering kost 200 miljoen euro meer dan ze opbrengt, klinkt het donderdag in De Tijd.


 • 23 Mei 2019 om 07:36
❌