[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Januari 2019Het Belang van Limburg : Limburg

Maaseikse Noor (18) defileert voor Dior

Hun aller chiqueste creaties houden ontwerpers voor hét hoogtepunt van de mode: de Haute Couture Fashion Week. Die startte maandag in Parijs. Met al meteen een grote klepper in het Musée Rodin op het programma: Christian Dior.


 • 21 Januari 2019 om 21:57

Twee keer ongeval met gewonde in Tongeren

Een 61-jarige vrouw uit Gelinden (Bilzen) is maandagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Elderseweg. Even na 14 uur botsten daar twee auto’s. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.


 • 21 Januari 2019 om 20:36

Genkse drugdealer met drugs in zijn onderbroek moet twee jaar de gevangenis in

Een 26-jarige Genkse drugdealer, die onder meer op het Extrema Outdoor festival drugs verkocht, moet twee jaar de gevangenis in en een boete van 8.000 euro, deels met uitstel, betalen. De man, die betrapt werd met xtc-pillen in zijn onderbroek, werd bij verstek veroordeeld door de correctionele rechtbank in Tongeren.


 • 21 Januari 2019 om 20:01

Ongeval met gewonde in Munsterbilzen

Maandag rond 17.15 uur is op het kruispunt van de Panisstraat en de Oude Beekstraat in Munsterbilzen een ongeval gebeurd. Een gewonde werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 19:49

Al acht inbeslagnames in 2019

Bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is het momenteel alle hens aan dek. Het nieuwe jaar is amper 20 dagen bezig en ze zijn al 8 keer opgeroepen om verwaarloosde dieren op te halen. Vrijdag was dat nog het geval in Heers waar een stevig verwaarloosde pony werd opgehaald. De hoeven van het dieren waren al heel lang niet meer gekapt. Maandag werden ook nog drie paarden in Meerhout opgehaald. Een jaar geleden was daar al eens een pony in beslag genomen. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 19:38

Bilzense vrouw vlucht naar Venezuela na bedreigingen per sms van Genkse ex-man

Een Genkenaar is tot een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden veroordeeld omdat hij zijn ex-vrouw bedreigde met een mes. De vrouw kreeg sinds april vorig jaar zoveel bedreigingen per sms dat ze naar Venezuela is gevlucht om aan haar ex te kunnen ontsnappen.


 • 21 Januari 2019 om 18:36

Thijsen legt als 42ste burgemeester eed af bij gouverneur

Tom Thijsen (38) heeft zonet bij gouverneur Herman Reynders de eed afgelegd als burgemeester van Kortessem. Thijsen was de vorige legislatuur ook burgemeester van Kortessem.


 • 21 Januari 2019 om 18:26

'Passie voor Puur' woensdag in CC Palethe

De 'Passie voor Puur'avond wordt woensdag 23 januari volledig verzorgd door de jonge Peltse bierbrouwer Tony van der Put. Deze jongeman is gebeten door de biermicrobe en heeft op korte tijd veel kennis vergaard die hij graag met jou wil delen.

 • 21 Januari 2019 om 18:23

Brand ontstaat in vals plafond in Hamont

In Hamont heeft een brand gewoed in een woning aan de Deken Doosstraat. Het vuur ontstond in het valse plafond en ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar moest in een ruimte wel het plafond openbreken.


 • 21 Januari 2019 om 18:08

Kerstboomverbranding in Neerharen alweer een succes

Ongeveer 250 personen waren aanwezig tijdens de kerstboomverbranding in Neerharen, georganiseerd door de Scouts in samenwerkinning mer de dorps- en kerkraad.

 • 21 Januari 2019 om 17:27

Diefstal in zaak in Peer

Op het Drossaardplein is zondagnamiddag een diefstal in een zaak gemeld. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:52

Geen duidelijkheid over buit bij plofkraak in Hamont

Een dag na de plofkraak op het filiaal van BNP Paribas Fortis op de Hamontse markt is nog altijd niet duidelijk hoeveel geld de gangsters hebben buitgemaakt. Dat liet het parket Limburg weten. Bij de bank is men nog steeds bezig met een inventaris. De feiten zouden door vier mannen zijn gepleegd. Ze vluchtten weg met een auto met Nederlandse nummerplaat. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:43

Hasselaar redt 17-jarig meisje uit brandende woning: “Waar crossfit allemaal niet goed voor is”

Hasselaar Ken Houben (40) heeft maandagvoormiddag op het nippertje een 17-jarig meisje en haar hond kunnen redden uit een brandend huis op de Beringersteenweg in Zonhoven. “Ik handelde in een reflex. Het meisje raakte niet meer buiten en na twee keer trappen, lukte het me om de voordeur in te stampen.” De woning is onbewoonbaar verklaard.


 • 21 Januari 2019 om 17:39

Vluchtende bromfietser knalt tegen paal tijdens achtervolging

Een 28-jarige bromfietser is maandagochtend tegen een houten paal gebotst en gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man probeerde rond 3.45 uur weg te vluchten van een politiecontrole. Hij maakte rechtsomkeer en zag een uitweg via het fietspad in de Singaaldreef in Eksel. Daar botste hij tegen de houten paal. De twintiger werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Er werd een proces-verbaal opgesteld. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:36

Keukentoestellen weg bij inbraak in Lommel

Bij de politie is maandagvoormiddag een inbraak in een huis in de Onderwijsstraat gemeld. Er zijn elektrische keukenapparaten, een elektriciteitskast en wat kranen weg. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:32

Inbraakpoging in Overpelt

Bij de politie is maandag rond 15.30 uur een inbraakpoging in de Veldstraat in Overpelt gemeld. De inbrekers kregen de schuifdeur niet open. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:29

Inbraak in Spalbeek

In de Rootstraat in Spalbeek zijn dieven zondag via een raam in een huis binnengeraakt. Ze doorzochten allerlei kamers. Het juiste nadeel is nog niet gekend. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:24

Dieven slaan op de vlucht in Halen

Dieven zijn zondagavond bij een inbraak in de Mosstraat op de vlucht geslagen. Rond 22.45 uur probeerden ze een deur te forceren. Ze werden bij die werken opgeschrikt en vluchtten weg. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:22

Werfdiefstal in Zonhoven

Maandagochtend is bij de politie een diefstal op een werf in de Grote Eggestraat gemeld. De daders braken er een container open. Er is allerlei werkmateriaal verdwenen. (mm)

 • 21 Januari 2019 om 17:19

Belgisch kampioen Ryan Cortjens gehuldigd op school

Ryan Cortjens, kersvers Belgisch Kampioen Veldrijden bij de Junioren, moest maandag, na een weekje stage in Spanje, weer naar school. De 18-jarige kampioen zit in het zesde jaar houtbewerking in het Martinus Atheneum in Bilzen en hij kreeg een verrassing. “We hadden een lekkere cake voor hem. Zijn inzet en winnaarsmentaliteit zijn prachtig, we zijn trots dat we hem kunnen helpen zijn talenten te ontplooien”, zegt directrice Ine Buekers.

 • 21 Januari 2019 om 17:17
❌