[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Het Belang van Limburg : Limburg

Politie bindt strijd aan met luidruchtige jongeren in dure wagens

De politie heeft afgelopen weekend de strijd aangeboden met jongeren die in dure auto’s pronken en luidruchtig en agressief door het centrum rijden. De agenten stelden hallucinante taferelen vast.


 • 6 Juli 2020 om 12:25

Aangepaste regeling geschenkbonnen

Wat betreft de geschenkbonnen gold tot dusver een gemeentelijk reglement waarbij de betrokken handelaar 5% tussenkomst moest laten vallen bij inlevering van die bonnen. In het kader van het ondersteunings- en relanceplan werd op de laatste gemeenteraad beslist om die verplichting tijdelijk op te heffen voor alle geschenkbonnen die worden aangeboden tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021.


 • 6 Juli 2020 om 08:20

Exclusief onderzoek: Limburgers willen meer telewerken en duurzamer consumeren, ondernemers volgen niet

De coronacrisis heeft onze manier van werken en consumeren grondig veranderd, maar de Limburgse ondernemers lijken nog te weinig alert voor nieuwe opportuniteiten als telewerk, duurzaam consumeren en e-commerce. Dat blijkt uit het grote Limburgonderzoek rond ondernemen van de UHasselt en deze krant.


 • 6 Juli 2020 om 06:00

Eén jaar na het drama in Kortessem: “Ik slaap met haar T-shirt van het ongeval”

Vandaag, 6 juli, is het precies één jaar geleden dat in Kortessem vijf jongeren bruusk uit het leven werden gerukt na een bijzonder zwaar verkeersongeval. Vandaag leggen familieleden en vrienden bloemen bij het bewuste kruispunt. “Ik slaap elke nacht met het T-shirt waarin mijn dochter stierf onder mijn kussen.”


 • 6 Juli 2020 om 06:00

Waarom Quartier Bleu vandaag geen vergunning meer zou krijgen

Met de opening van Quartier Bleu zette Hasselt de kroon op de Blauwe Boulevard. Twintig jaar na de eerste plannen is de voormalige industrie- en uitgaansbuurt getransformeerd in de duurste wijk van Limburg. Wij duiken er vijf dagen lang onder.


 • 6 Juli 2020 om 06:00

Lummenaren zijn problemen met waterleiding beu

De bewoners van Schalbroek kregen zondag weer geen water uit de kraan. “Jaarlijks gebeurt dat 5 à 6 keer omdat de asbestbuizen van de waterleiding rot zijn. Wanneer wordt dat probleem opgelost?”, vragen de Lummenaren zich af.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Pyromaan vernielt houten brug Lieteberg

De politie is op zoek naar de daders die vrijdag even voor middernacht voor tienduizenden euro’s schade hebben aangericht aan de hangbrug richting blotevoetenpad. Het gaat om de vierde brandstichting in anderhalf jaar in dezelfde omgeving.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Nieuw sportcomplex krijgt 850.000 euro subsidie

De gemeente heeft een subsidie beet van 850.000 euro voor de bouw van een turnhal, een voetbalgebouw en twee padelvelden in het sportcomplex De Basvelden. De Vlaamse overheid investeert mee in het project dat in totaal 3,5 miljoen euro kost.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Demir werkt samen met boeren tegen waterschaarste

In de Batsheerse Beemd in Heers is de afgelopen jaren werk gemaakt van een hermeandering van de Grondelingenbeek. Hierdoor kan het grondwater beter infiltreren in de bodem. De Vlaamse overheid investeert 5,75 miljoen euro in dergelijke waterprojecten.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Ploggers brengen propere straten in kaart via app

De vrijwillige ploggers en de stadswerkmannen die het afval uit de straten plukken, kunnen voortaan op de app WePlog aangeven welke straten afvalvrij zijn. Zo kunnen anderen straten opruimen die nog niet aan de beurt kwamen.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Wateroverlast Akkerhof na 20 jaar aangepakt

Bewoners van het Akkerhof in Gelinden kregen de voorbije 20 jaar bij zware regenval af te rekenen met wateroverlast. De woonwijk ligt dan ook pal aan de Steenbornbeek. Fluvius, Aquafin, De Watering en de stad voeren nu ingrepen uit om de probleem aan te pakken.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Wilde dieren gespot in kasteelpark

Sinds dit weekend kan je in het Engelse landschapspark van het kasteel van Heers neushoorns, een olifant of een krokodil spotten. Geen echte wilde dieren uiteraard, wel levensechte replica’s van wijlen Dirk Claesen.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

“Belgisch voetbal lijkt op kastensysteem India”

Het afgelopen weekend vergaderde een delegatie van de clubs uit de eerste, tweede en derde amateurklasse met een uitgebreide afvaardiging van Voetbal Vlaanderen.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Smeulende brand bij Soprema

Zondagochtend is de brandweer moeten uitrukken naar het bedrijventerrein Tongeren Oost. Bij Soprema aan de Michielenweg was de isolatie beginnen te smeulen tijdens dakwerken.


 • 6 Juli 2020 om 03:25

Hergebruik bemalingswater wordt opgenomen in bouwvergunning

De gemeente Diepenbeek wil het opvangen en hergebruiken van opgepompt bemalingswater opnemen in toekomstige bouwvergunningen. “Op die manier kunnen we dit ook opnemen in onze globale hemelwaterplanningen”, zegt schepen Hugo Leroux (Groen). “Op die manier voorkomen we flink wat verspilling.”

 • 6 Juli 2020 om 03:25

Meer dan 500 euro voor vzw Benjalien

Vorige week overhandigde KWB Genebos een cheque van bijna 550 euro aan vzw Benjalien. Vzw Benjalien bestaat uit een dagopvang waar personen met een beperking 6 dagen op 7 kunnen deelnemen aan activiteiten en waar opvang voorzien wordt tussen 10 uur en 17 uur.


 • 6 Juli 2020 om 03:00

Zomerschool kent onverhoopt succes

Het OCMW-Lanaken richt gedurende twee weken in augustus een zogenaamde ‘zomerschool’ in. Dat extra onderwijs moet kinderen die het onder meer door de coronacrisis moeilijk hadden om ‘bij de les te blijven’ een duwtje in de rug geven.


 • 6 Juli 2020 om 03:00
Gisteren — 5 Juli 2020Het Belang van Limburg : Limburg

Stephanie doet vrijwilligerswerk voor jonge vrouwen in Zuid-Afrika

Na negen jaar vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Australië, woont de 36-jarige Stephanie Mille uit Hechtel sinds oktober vorig jaar in Zuid-Afrika. Samen met haar Australische man Tim is zij vrijwilligster voor de christelijke organisatie Youth with a Mission. Stephanie begeleidt jonge vrouwen op geestelijk en praktisch gebied, bijvoorbeeld rond menstruatie.

 • 5 Juli 2020 om 21:48
❌