[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Het Belang van Limburg : Limburg

Albert Heijn vervangt Carrefour in Shopping 1: "Shoppingcenter meer dan ooit op de rails"

De Nederlandse keten Albert Heijn opent een vestiging in Shopping 1 op de plaats waar nu nog Carrefour ligt. Dat maakte vastgoedbedrijf Wereldhave bekend. Albert Heijn is een succesvolle keten van het concern Ahold Delhaize. Het juridisch conflict tussen Carrefour en Wereldhave wordt in onderlinge overeenkomst afgesloten.


 • 25 Mei 2019 om 18:23

Architectenkoppel knapt authentiek Hasselts burgerhuis op, maar dan anders

Ze zochten en vonden een oud burgerhuis in de rand van Hasselt. Michelle en Mathias wilden er vooral hun eigen stempel op drukken. De smalle gesloten bijbouw maakte plaats voor een open achterbouw met een hoog plafond.


 • 25 Mei 2019 om 16:28

SHD present op eTwinning seminar in Armenië

Al enkele jaren kiest SHD volop de kaart van internationalisering. Naast Erasmus+ en CLIL organiseren zij jaarlijks enkele eTwinningprojecten waarin de leerlingen samenwerken met jongeren uit andere landen.

 • 25 Mei 2019 om 16:02

podiumplaatsen voor Moed en Volharding

De meisjes van Turnkring Moed en Volharding hebben het voorbije seizoen hard getraind! En dat was ook nu weer duidelijk te merken tijdens het Vlaams Kampioenschap C-niveau van het voorbije weekend in Tielt.

 • 25 Mei 2019 om 12:16

DEBAT. Wil Wouter Beke op vakantie met Bart De Wever of met Zuhal Demir?

Vrijdagavond kregen alle partijvoorzitters pittige dilemma’s voorgeschoteld tijdens het Grote Voorzittersdebat van Het Belang van Limburg en TV Limburg. En dat leverde enkele grappige reacties op.


 • 25 Mei 2019 om 15:05

DEBAT. Wouter Beke en Zuhal Demir in de clinch: “Antwoord gewoon met ja of nee”

Tijdens het federale lijsttrekkersdebat van vrijdagavond raakten Wouter Beke (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA) verwikkeld in een verhitte discussie over de subsidies aan Genkse verenigingen. “Die riedel heb ik al tientallen keren gehoord”, klonk het bij Beke.


 • 25 Mei 2019 om 14:44

Gewapende overval op Wibra in Landgraaf: dader op scooter gevlucht

Een man heeft zaterdagochtend een gewapende overval gepleegd op een filiaal van de Wibra op de Hoofstraat in Landgraaf. Dat schrijft De Limburger.


 • 25 Mei 2019 om 13:36

Hasseltse pompbediende stopt na 46 jaar

Na 46 en een half jaar hard werken, waarvan ruim 33 als pompbediende, stopt Hasselaar Jos Ruymen (66) ermee. Bij Esso aan de kanaalkom gaan de klanten hem missen, al staat er met Kevin Follong (33) zowaar een opvolger klaar. “Ze hebben me verrast”, zegt Jos daarover. “Ik dacht dat mijn vervanger een automaat zou worden.”


 • 25 Mei 2019 om 12:11

Foodtruckfestival

Dit weekend, zaterdag 25 en zondag 26 mei, komt het gezellige foodtruckfestival SMA(A)K naar Oudsbergen. Het Kerkplein in het centrum van Meeuwen is dan één groot sfeervol openluchtrestaurant. “De ideale plaats om met vrienden en familie te onthaasten en om te genieten van al dat lekkers”, zegt Benny Spreeuwers (CD&V), schepen van Evenementen.

 • 25 Mei 2019 om 12:00

N-VA wil duurzame bedrijven vaker werken laten uitvoeren 

Oppositiepartij N-VA vraagt dat de gemeente bij de toekenning van opdrachten niet alleen rekening houdt met de ‘economisch meest voordelige’. “We vragen dat de ‘socio-economische impact en duurzaamheid’ meegerekend wordt in de gunningscriteria”, zegt Yannick Aerts.

 • 25 Mei 2019 om 11:51

Botsing tussen twee wagens aan wegenwerken in Zonhoven

In Zonhoven gebeurde vrijdag om 22.10 uur een ongeval op het kruispunt van de Beringersteenweg en de Wijerstraat.


 • 25 Mei 2019 om 10:58

Kleuters Wiebelwoud beleven een zoemgekke namiddag

Zopas was er geen staking voor het klimaat bij kleuterschool Wiebelwoud, maar wel een informatieve namiddag over de natuur. Meer bepaald de bij kent nu geen enkel geheim meer voor de kleuters van de sterrenklas van kleuterschool Wiebelwoud.

 • 25 Mei 2019 om 10:48

Houtschuur volledig uitgebrand in Hamont-Achel

In Hamont in de straat Windveld brandde vanmorgen een houtschuur volledig uit. Buren merkten de brand op.


 • 25 Mei 2019 om 10:51

Al 10.000 tickets de deur uit bij CC Palethe in Overpelt

De ticketverkoop voor het nieuwe jaarprogramma 2019-2020 van CC Palethe loopt als een trein. Een week na de start van de kaartenverkoop, werd aan de balie al het tienduizendste ticket verkocht. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ziet Palethe een stijging van de verkoop van meer dan tien procent. Het tienduizendste ticket werd verkocht aan Roger Gijsbrechts (foto) en zijn echtgenote Marie-Louise. Ze zijn al zeventien jaar vaste bezoekers van CC Palethe. Marie-Louise is MS-patiënt en het koppel resideert in de woonzone Lindelheide vlak bij het Revalidatie- en MS-centrum wonen. Met hun Palethe-abonnement stellen ze voor zichzelf elk jaar opnieuw een gevarieerd programma samen met theater en vooral veel muziek.

 • 25 Mei 2019 om 10:25

BS Piramide zet de pet op tegen kanker

Vrijdag 25 mei was het Petnetdag. Op deze dag, georganiseerd door Ketnet, zetten alle leerlingen van de kleuter- en lagere school van BS Piramide hun gepimpte pet de hele dag op. Zo lieten ze zien dat ze kinderen met kanker steunen.

 • 25 Mei 2019 om 09:55

Okra Grote-Heide bezoekt EuropeespParlement in Brussel

Okra Grote-Heide maakte zopas haar voorjaarsreis. Het werd een daguitstap naar het Europees parlement in Brussel.

 • 25 Mei 2019 om 09:11

Herinrichting markt Beringen-centrum start binnenkort

“De herinrichting van de markt in Beringen-centrum gaat weldra van start. Het einde van de werkzaamheden is voorzien in de zomer van 2021", zegt schepen Jean Vanhees.

 • 25 Mei 2019 om 00:16

Voka Limburg brengt ondernemers naar de Hemelbrug

15 startende ondernemers stapten vrijdag 24 mei in het nieuwe Bryo traject van Voka, waar ze een jaar lang bijstand zullen krijgen bij het uitwerken van hun businessplan.

 • 25 Mei 2019 om 00:03

Boten kijken in de Bocholtse passantenhaven

De komende dagen en ook nog volgende week liggen er meer dan 100 pleziervaartuigen aangemeerd in de Bocholtse passantenhaven. VVW Toervaren organiseert haar 39ste hoogdag voor de toervaarders in de vernieuwde Bocholtse passantenhaven. "De passantenhaven de plek bij uitstek om boten te kijken. Heerlijk relax op een bankje, wandelend of fietsend langs de Schippersstraat heb je een prachtig uitzicht op de boten. Kom gerust een kijkje nemen", vertelt Willy Mens van VVW Toervaarten.

 • 25 Mei 2019 om 10:00

Stemmen in eigen kerkdorp

Morgen, 26 mei trekken we weer naar de stembus voor de verkiezingen van het Vlaams parlement, de kamer van volksvertegenwoordigers en het Europees parlement. De Oudsbergenaar kan in eigen kerkdorp stemmen.

 • 25 Mei 2019 om 09:17
❌