[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderHet Belang van Limburg : Limburg

Lucie en Jimmy van ‘Mijn Restaurant’ zijn uit elkaar

Lucie Ory en Jimmy Michiels, die in 2010 deelnamen aan ‘Mijn Restaurant’, hebben een punt gezet achter hun relatie. Al betekent dat niet dat ze hun zomerbar Brasa sluiten. “We blijven zelfs langer open, tot eind september”, zeggen ze.


 • 23 Augustus 2019 om 11:47

Onrust bij Punch Powertrain: vroege ploeg legt werk neer

De moeilijkheden in de autosector spelen Punch Powertrain danig parten. Daardoor zou een onbekend aantal banen op de helling staan. Toen het nieuws vrijdagochtend bekendraakte, legde de vroege ploeg van arbeiders het werk neer.


 • 23 Augustus 2019 om 11:33

Parking in Hasseltse Vildersstraat verdwijnt op 1 oktober: hier kan je voortaan parkeren

Vanaf 1 oktober 2019 verdwijnt de gekende parking in de Vildersstraat in Hasselt omdat het GONEXT op dit terrein haar nieuwe sportvelden ontwikkelt. Er worden twee tijdelijke parkeerterreinen voorzien voor de studenten


 • 23 Augustus 2019 om 11:31

Looienaar speelt rijbewijs kwijt tijdens zoektocht naar hond

De politie Demerdal trof donderdag in de Hezestraat in Diest een auto aan die met draaiende motor en met alle persoonlijke voorwerpen van de bestuurder op het fietspad stond. De 48-jarige man uit Tessenderlo was in de buurt zijn hond aan het vangen. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is in opdracht van het Leuvense parket onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De hond werd gevangen door de agenten. (tb/mm)

 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Twintiger uit Halen weet politie even af te schudden

Een patrouille van de politie Demerdal heeft vrijdagochtend op de Leuvensesteenweg in Diest een 22-jarige bestuurder uit Halen uit het verkeer gehaald. De bestuurder had rond 3 uur de aandacht van de agenten getrokken door zijn opvallende rijstijl. In een poging om het voertuig te onderscheppen, raakten de agenten de auto in eerste instantie kwijt. Even later werd de auto aangetroffen op een parking in de buurt. De bestuurder was niet enkel onder invloed van alcohol maar ook van drugs. Hij was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn wagen is in beslag genomen. Hij moet zich later voor de politierechter verantwoorden.


 • 23 Augustus 2019 om 11:14

Brandgevaar opnieuw opgeschaald naar code geel

Sinds vandaag geldt opnieuw brandfase geel in Limburg. De opschaling gebeurt omdat de natuur opnieuw droger wordt. Natuurbeheerders en brandweerlui zijn extra waakzaam.


 • 23 Augustus 2019 om 10:51

NWC annuleert kanoregatta en doortocht wegens blauwalg problematiek op kanaal in Neerpelt

De Neerpeltse Watersportclub heeft de Doortocht van Neerpelt, die voor vandaag op het programma stond, en de Neerpeltse kanoregatta van morgen en zondag geannuleerd. "We hadden van de Vlaamse Waterweg de toelating gekregen om onze regatta te organiseren op voorwaarde dat er op dat moment geen drijflaag van blauwalgen zou liggen. Wij waren en zijn er nog altijd van overtuigd dat we deze garantie konden geven," aldus de NWC op haar facebookpagina. De Vlaamse Waterweg heeft beslist om de toelating in te trekken omdat de problematiek van de blauwalg de laatste dagen op het kanaal in Pelt verergerd is.

 • 23 Augustus 2019 om 09:27

Ene wijk naast E314 krijgt geluidsmuur, andere niet

Het zit buurtbewoners van het noordelijk deel van de E314 hoog dat aan hun kant van de autosnelweg een geluidsmuur uitblijft. Die is er wel voor de woningen ten zuiden van de E314. Volgens Wegen en Verkeer staat een nieuwe geluidsmuur niet op het prioriteitenlijstje van het agentschap en zullen die er voorlopig ook niet komen. De stad dringt er bij het Agentschap op aan om de uitvoering te versnellen.


 • 23 Augustus 2019 om 07:11

Commanderijfeesten in teken van de liefde

Traditiegetrouw staan er dit weekend Commanderijfeesten op de agenda. Iedereen is welkom zaterdag 24 en zondag 25 augustus om dit kasteelspektakel in Gruitrode bij te wonen. Daar orden alle mysteries die rond dit kasteelcomplex hangen ontrafeld.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Wie adopteert deze verwaarloosde papegaai? (en honderden andere dieren)

Het VZOC heeft alleen al dit jaar 2.000 verwaarloosde en in beslag genomen dieren opgevangen. Op hun terreinen zijn daarom tijdens het opendeurweekend naast de inheemse wilde dieren die er worden opgevangen ook heel wat tamme dieren te zien. “Speciaal voor die dieren is er een stand waar mensen zich kandidaat kunnen stellen om hen een nieuwe thuis aan te bieden”, zegt Rudi Oyen van het VZOC.


 • 23 Augustus 2019 om 07:09

Brug Westerring dit weekend afgesloten

Dit weekend zal de Westerring tijdelijk in beide richtingen onderbroken zijn ter hoogte van de brug over het Albertkanaal. Aanleiding zijn werken voor het vervangen van de uitzettingsvoegen van de brug.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Uitbaters toprestaurant De Marmiet geven fakkel door

In november geven chef-kok Luc Van Erum en zijn echtgenote Marleen hun levenswerk, restaurant De Marmiet, over. De Marmiet draait al 22 jaar mee in de gastronomische wereld. “We blijven wel actief in de horeca”, zegt Luc Van Erum.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Café Congé blaast iconische Brugstraat nieuw leven in

Het concept om op een doordeweekse zomeravond in Bilzen uit te pakken met een sfeervol gebeuren vol live muziek, hapjes en drankjes, blijkt een schot in de roos. Het zomerevent liet de bekende Brugstraat nog eens ouderwets vollopen. Zo ‘n 3.000 bezoekers kwamen chillen op muziek van Les Truttes en de South of Heaven band.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Nieuwe straatnaam om herinnering oorlogsdrama levend te houden

De opening van de 22 Augustusstraat in Molenbeersel wekte donderdag heel wat emoties los bij de vele aanwezige nabestaanden van het oorlogsdrama waar de straat naar vernoemd werd.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Acht op de tien voorstellingen Grote Rappèl al uitverkocht

De voorverkoop van de tweede reeks Grote Rappèl loopt als een trein. Van de 10.000 tickets zijn er al 9.400 weg. Wie er nog bij wil zijn, moet zich dus reppen.


 • 23 Augustus 2019 om 07:12

Werken Bleumerstraat starten op 14 oktober

De geplande werken in de Bleumerstraat in Maaseik gaan op 14 oktober van dit jaar van start. Dat werd beslist op de eerste coördinatievergadering over de geplande werken.

 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Voormalige pastorij Meldert wordt flexbureau voor jonge ondernemers

De 18de-eeuwse pastorij van Meldert werd al meermaals bedreigd door de sloophamer, maar Onroerend Erfgoed Limburg wou dat het voormalige tolhuis bewaard bleef. Als eigenaar verkocht de gemeente Lummen onlangs het pand onderhands aan Lummenaar Ivo Marechal. Hij wil in de voormalige pastorij een flexoffice starten om jonge ondernemers een betaalbare werkplek te bieden.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25

Nieuwe campagne hamert op gevaar van hoogspanningslijnen

Zes jaar na het dodelijk ongeval van Joeri Reniers, die geëlektrocuteerd werd tijdens de fruitpluk, komen Sint-Truiden en Elia met een nieuwe infocampagne. Nog steeds is niet iedereen zich bewust van de gevaren van hoogspanningslijnen.


 • 23 Augustus 2019 om 03:25
❌