[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Het Belang van Limburg : Limburg

ACV Noord-Limburg doet een actie rond het thema kinderarmoede

Voor het ACV staat kinderarmoede zeer hoog op de agenda. Daarom dat wij vandaag op school De Heuvel In lommel, dit thema zichtbaar willen maken met een lege boterhammendoos.

 • 25 Mei 2018 om 09:28

VIDEO. Politie redt hond na dag uit hete camper

De Nederlandse politie heeft donderdagmiddag in Weert, niet ver van de grens met Bocholt en Kinrooi, een hond bevrijd die mogelijk al langer dan een dag zat opgesloten in een hete camper. Dat meldt weertdegekste.nl.


 • 25 Mei 2018 om 06:28

Gewonde bij ongeval op Meeënweg

In Genk is donderdagavond een auto op zijn zij beland. Dat gebeurde omstreeks 23.30 uur op de Meeënweg. De bestuurster van de wagen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.


 • 25 Mei 2018 om 05:49

OPLOSSING. Waar zit Pommelientje verstopt?

Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf in vrije basisschool Viejool in Hechtel-Eksel. Heb jij Pommelientje kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.


 • 25 Mei 2018 om 06:00

Tot 350 euro boete voor peukje op de weg

Wie in Genk een sigarettenpeuk op openbaar domein gooit, riskeert daarvoor een boete tot 350 euro. De politieverordening werd al eerder ingevoerd, maar wordt opnieuw gelanceerd nu de stad strenger gaat optreden tegen overtreders. Handels- en horecazaken kunnen bij de stad gratis een gevelasbak krijgen.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Voorzitter Buekers Herkse jeugdraad op lijst CD&V

Tom Buekers (24), voorzitter van de jeugdraad van Herk-de-Stad, stapt in de politiek. Hij krijgt een plaats op de lijst van CD&V.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Oehoes bouwen nest in centrum Maaseik

Maaseik heeft er twee opvallende inwoners bij. Een broedpaar oehoes heeft zich binnen de historische stadsomwalling gevestigd. Wie ’s avonds goed oplet, kan hen spotten aan de achterzijde van het John Selbachmuseum.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Gratis wifi, oordopjes en tickets voor KRC Genk voor studenten in Limburgse Blokbars

De studenten die op de PXL, de UCLL-Hogescholen of op de UHasselt richting examens afstevenen, krijgen extra mogelijkheden om in een Blokbar te studeren. Dat kan telkens op een fijne, rustige locatie.

 • 25 Mei 2018 om 03:42

Nog werk aan ‘oudste werf’

Op zaterdag 1 september opent onder de Tongerse basiliek de ‘Archeologische Site Teseum’. Tongeren ontsluit voor een zo groot mogelijk publiek haast 2.000 jaar doorlopende geschiedenis van het hart van de stad. Het verhaal van hoe de basiliek werd tot wat ze nu is, is nochtans complex. Een leek ziet enkel stenen, fundamenten en muren. “Toch gaan we dat laagdrempelig ontsluiten”, zegt Marc Hoogmartens, schepen van Toerisme. Dat gebeurt aan de hand van een audiogids, schermprojecties en vitrines met artefacten.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

“Hij pleegt enkel kruimeldiefstallen”

Een 26-jarige Genkenaar staat terecht voor onder meer twee inbraken bij Plopsa Indoor in Hasselt. Op 9 januari 2017 verdween er 3.000 euro uit enkele automaten en een maand later maakten de daders op uiterst brutale manier een kluis met daarin bijna 65.000 euro buit. Zelf ontkent de Genkenaar de Plopsadiefstallen. Zes andere feiten geeft de aangehouden twintiger met een rijkelijk gevuld strafblad wel toe.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Samenwerking getekend tussen Limburgse woonzorgcentra

Rusthuiskoepels Ocura en Begralim - goed voor zeven woonzorgcentra in Hasselt, Voeren, Riemst, Tongeren, Herk-de-Stad, Gingelom en Beringen - slaan de handen in elkaar. De twee partners benadrukken dat het akkoord niet betekent dat ze gaan besparen of mensen ontslaan, wel dat ze op deze manier middelen kunnen samenvoegen en makkelijker het broodnodige personeel vinden. “Tegen 2020 willen we dat ze allemaal het Prezo-keurmerk hebben, de Michelin-sterren voor onze sector”, klinken de initiatiefnemers.

 • 25 Mei 2018 om 03:25

Parket heropent cold case uit 2002

lanaken In het voorste deel van een bos achter de huizen van de Lanakense Steenselbergstraat is gisteren gezocht naar het lichaam van een man die al meer dan 15 jaar vermist is. Jacques Gerin werd het laatst gezien op 20 oktober 2002. Het parket hoopte met de graafwerken aanwijzingen te vinden, maar dat bleek niet het geval. De cold case naar Gerins verdwijning wordt wel heropend. “De speurders hopen alsnog een doorbraak te kunnen forceren”, zegt het parket.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Groen in kartel met BEST

“Groen” komt in kartel met de lokale partij BEST voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Hoeselt onder de lijstnaam “BEST-Groen”.

 • 25 Mei 2018 om 03:25

Asbest vertraagt sloop stadhuis

De sloop van het oude stadhuis in Beringen-centrum heeft twee maanden vertraging opgelopen. In het gebouw werden een aantal materialen aangetroffen die asbest bevatten. Voor de veiligheid van de omwonenden moesten deze eerst verwijderd worden. Vandaag kan de sloop dan toch starten.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

25.000 euro voor tip over gestolen oldtimer

In de Lindestraat in Veldwezelt is donderdag een Porsche Carrera oldtimer gestolen door uitgekookte dieven. “De loodzware Dodge RAM pick-up, die in de garage voor de Porsche geparkeerd was, stond ’s ochtends gewoon dwars over de weg. En mijn rode Porsche was verdwenen. Een gouden tip is me 25.000 euro waard”, aldus eigenaar Frans Kovacs.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Ouders overleden hartpatiëntje Noah niet zwanger

VOEREN“IVF, adoptie of pleegouderschap: alles wat we geprobeerd hebben, is niet gelukt.” Dat maakten de ouders van overleden hartpatiëntje Noah De Schepper (4) gisteren in ‘Vandaag over een jaar’ bekend.


 • 25 Mei 2018 om 03:25
❌