[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Het Belang van Limburg : Limburg

Jongeren ontvangen voor Dag van de Jeugdbeweging

In Herk-de-Stad worden leden van de jeugdbeweging vandaag ontvangen op de Markt in Herk-centrum. Dat gebeurt naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging.

 • 19 Oktober 2018 om 08:36

Twee rijstroken op E314 in Linkhout vannacht afgesloten na ongeval met bestelwagen

Vrijdagochtend rond 04.00 uur is er een ongeval gebeurd op de E314 in Linkhout, ongeveer 2 kilometer voor de afrit Halen in de richting van Leuven.


 • 19 Oktober 2018 om 07:48

Dieven weg met 30 kilo kleingeld bij Den Lavaar

Dieven zijn woensdagnacht binnengedrongen in eetcafé Den Lavaar op de mijnsite van Heusden-Zolder. Ze forceerden één van de buitendeuren met een breekijzer en gingen aan de haal met meer dan 30 kilo kleingeld.


 • 19 Oktober 2018 om 06:21

Bulgaarse truckers moeten evenveel verdienen als Belgische collega’s

De Hasseltse arbeidsrechtbank heeft de Looise transportfirma RMT veroordeeld voor sociale dumping. Het bedrijf betaalde zeven Bulgaarse chauffeurs amper 211 euro per maand: uiteraard pakken minder dan hun Belgische collega’s. “Gelijk loon vragen voor gelijk werk loont”, klinkt het opgelucht bij vakbond BTB-ABVV, dat naar de rechtbank stapte. Het oordeel van de rechter stelt een belangrijk precedent.

 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Ik moet toegeven dat ik er niet zo goed tegen kon als ik gedacht had”

De zestienjarige Lore Caelen heeft donderdag een openhartoperatie mogen bijwonen in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Dat gebeurde in het kader van de Youca-dag, waarbij jongeren een dag lang in een bedrijf meedraaien en het bedrijf in ruil 50 euro schenkt aan het goede doel. Wel moesten de artsen zich even om haar bekommeren toen ze flauwviel.


 • 19 Oktober 2018 om 00:00

“Nog altijd vlekken op armen”

De politie zoekt getuigen van het incident op 27 juni waarbij een man een irriterende vloeistof in het gezicht van een buschauffeur van de Lijn gooide. De politie publiceerde er ook een foto bij van de camerabeelden waarop de dader duidelijk te zien is.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Drones al 50 keer op interventie

GenkDe hulpdiensten kunnen vandaag rekenen op twaalf gediplomeerde dronepiloten. Ze ontvingen hun vliegbrevet donderdag en zijn de eerste afgestudeerden van een nieuwe specialisatie op de provinciale veiligheidsschool PLOT in Genk. Dat ze nuttig zijn bewezen ze het afgelopen half jaar. Hun drones vlogen al vijftig keer uit tijdens diverse interventies. “Onze brandweermannen en politiemensen zetten een nieuwe standaard”, zegt directeur Jacky Vastmans.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Dader vluchtmisdrijf Winterland vraagt mildere straf

In de Hasseltse rechtbank is donderdag het hoger beroep behandeld van Diepenbekenaar E. L. die op 6 januari drie personen van de weg maaide ter hoogte van Winterland in Hasselt. De vijftiger negeerde de klap en reed gewoon verder richting café in de stationsbuurt. Het kwam hem in april op 18 maanden cel, waarvan zes met uitstel, te staan. Hij vraagt nu om een voorwaardelijke straf.

 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Kaaimannen uit garage gehaald

Uit een garage in Houthalen-Oost zijn donderdag zes brilkaaimannen weggehaald. De reptielen zijn na een korte tussenstop in het Natuurhulpcentrum - ze werden er gechipt - naar een opvangcentrum in het Duitse Rheinberg gebracht. “Het was de eigenaar zelf die ons contacteerde. Na een scheiding moest hij naar een appartement verhuizen. De kaaimannen meenemen was geen optie”, zegt Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Nieuw Hasselts stadsbestuur neemt een vliegende start

HasseltDe nieuwe bestuursploeg van N-VA, RoodGroen+ en Open Vld neemt een vliegende start: de kadertekst voor het bestuursakkoord, de eerste quick win en verdeling van de schepenmandaten zijn al klaar. Voor N-VA worden Lies Jans, Rik Dehollogne en Joske Dybajlo-Dexters schepen, voor Open Vld Laurence Libert en Frank Dewael. RoodGroen+ vult dit plaatje later in.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Dana Winner steekt kankerpatiënten hart onder de riem

In het Mariaziekenhuis werden gisteren op de dag van "Kom op tegen Kanker" kankerpatiënten extra in de watten gelegd met tal van activiteiten. Ook zangeres Dana Winner - met geel lintje -kwam langs om met patiënten een praatje te slaan.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Slordigheden vastgesteld in zeker drie stembureaus”

BILZENGroen Bilzen vraagt de hertelling van minstens drie Bilzense telbureaus. “We hebben met onze juristen een aantal slordigheden vastgesteld: tot 5,5 procent verschil tussen het aantal vertrokken stembrieven uit een stembureau en het aantal op het hoofdbureau aangekomen stembrieven.”


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

De Schans wordt in het nieuw gestoken

Vanaf mei volgend jaar ondergaat ontmoetingscentrum De Schans een spectaculaire renovatie. De werken, die anderhalf jaar tot twee jaar in beslag zullen nemen, voorzien een herinrichting van de bestaande accommodatie en het optrekken van een conciërgewoning bovenop de zaal. De kost wordt geraamd op 2,6 miljoen euro. De centrale inkomhal zal er volledig anders uitzien.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Geen vergunning voor nieuw tankstation

De deputatie van de provincie Limburg weigert een omgevingsvergunning af te leveren aan brandstoffenbedrijf Gabriëls & Co uit Hofstade voor de bouw en exploitatie van een tankstation op de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven. Daarmee volgt de deputatie het ongunstige advies van de gemeente Riemst.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

Antwerpse schenkt originele partituur van Preud’homme aan stad

Een Antwerpse 82-jarige dame was decennialang in het bezit van een originele partituur van de in Peer geboren componist Armand Preud'homme, bekend van de evergreen ‘Op de purperen heide’. Ze schenkt het document nu aan de stad Peer uit vrees dat het anders verloren zou gaan. “Op vraag van haar man had Preud’homme dit gelegenheidswerk gecomponeerd in 1954”, vertelt Thomas Schonkeren, projectmedewerker Erfgoed.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

CD&V doet het zonder GBL

CD&V, dat zondag een nipte absolute meerderheid behaalde (9 zetels op 17) in Nieuwerkerken, gaat alleen verder. De voltallige fractie besliste op een vergadering niet op zoek te gaan naar een coalitiepartner.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25
❌