[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Het Belang van Limburg : Limburg

Jef Hulsmans gaat voor record

Voor gemeenteraadslid Jef Hulsmans (CD&V) betekenen de verkiezingen in oktober hopelijk een nieuwe stap richting record ‘onafgebroken in de gemeenteraad zetelen’. Hulsmans heeft er nu al 36 jaar opzitten, maar bijna honderd jaar geleden deed Willem Maris nog beter. Maris zetelde ononderbroken van 1878 tot 1921 en heeft er dus nog zeven jaar extra opzitten. “Mijn gezondheid is nog prima, dus ik ga zeker voor dat record”, zegt Hulsmans vastberaden.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

“Ons oude Offerfeest bestaat niet meer”

Maasmechelen/GenkSinds gisteravond vieren moslims wereldwijd drie dagen lang het Eid al-Adha, bij ons bekend als het Offerfeest. Ook in Limburg, al gebeurt dat dit jaar voor het laatst op de traditionele manier, met het onverdoofd slachten van een schaap. Dat kan enkel nog in de slachthal van Eisden, waar dit jaar 100 schapen onverdoofd geslacht werden. In Genk konden moslimgezinnen hun schapen verdoofd laten slachten op een tijdelijke private slachtvloer, een initiatief van ondernemer Fazli Yilmaz en zijn vrouw. Maar veel moslims betaalden liever voor een offer in het buitenland. “Van het Offerfeest zoals we dat vroeger kenden, kunnen we enkel nog dromen.”


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Veertig ton zand en kiezel nodig om Riemstse krater op te vullen

Drie volle vrachtwagens zand én nog een volledige camion kiezel: dat was nodig om de krater in de Riemstse Mgr. Trudo Jansstraat te vullen.  


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Juwelierszaak Aygold leeggeroofd via dak

Inbrekers sloegen maandagochtend op een spectaculaire manier toe bij het shoppingcentrum M2 in Eisden. De voorbereide daders kropen op het dak van het gebouw en maakten er twee grote gaten, exact boven juwelierszaak Aygold. Zo konden ze voor een grote hoeveelheid aan juwelen stelen. De buit zou duizenden euro’s waard zijn.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Demir naar Afrikamuseum met racistische Pukkelpoppers

HasseltStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil de jongeren die zaterdag racistische liedjes op Pukkelpop zongen, meenemen naar het Afrikamuseum in Tervuren. “Ik heb dinsdag met de twee betrokkenen gebabbeld, en één van hen heeft al toegezegd”, vertelt Demir.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Open podium voor Ter Mottenplein

Op het Ter Mottenplein in het centrum van Dilsen is met de oprichting gestart van het open podium met overkapping. Heel wat betonnen elementen staan momenteel in de steigers. “De aanleg van het Ter Mottenplein zit zo in een laatste fase”, aldus burgemeester Lydia Peeters (Open Vld). “Als straks de schoolpoorten opengaan, kunnen de 2.000 leerlingen die rond het plein onderwijs volgen gebruikmaken van het gloednieuwe plein.”


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Vrachtwagen verliest betonnen rioolbuis op rotonde ziekenhuis

Op de drukke rotonde bij het Mariaziekenhuis verloor een vrachtwagen gisteren rond 15 uur een betonnen rioolbuis van maar liefst 700 kg.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Aziatische hoornaar duikt voor het eerst op in Limburg

OpglabbeekVoor het eerst zijn in Limburg Aziatische hoornaars aangetroffen, een wespensoort die bijenkolonies uitmoordt. Een imker uit Opglabbeek merkte hoe zijn bijen werden opgegeten door de exoot. Om de bijen te beschermen zal een team van Honeybee Valley, dat onderdeel is van de UGent, vandaag op zoek gaan naar het nest van de hoornaars.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

‘Wraak van Stalin’ woekert voort

HASSELTDe gevaarlijke reuzenberenklauw blijft maar woekeren in Vlaanderen. Het Agentschap Wegen en Verkeer telde in 2016 nog 339 haarden langs Vlaamse gewestwegen van de schadelijke plant uit de Kaukasus. Nu gaat het al om 486 haarden. De reuzenberenklauw kan ernstige brandwonden veroorzaken onder invloed van de zon en verdringt inlandse soorten.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Festivals Caban’As en Wasda delen hetzelfde podium

Dit weekend staan er in As twee festivals op het programma. Zowel het festival Caban’As als het kinderfestival Wasda zullen plaatsvinden in en rond het gemeenschapscentrum De Drieschaar.

 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Gouverneur Nederlands Limburg wordt chieftain van Schots Weekend

In het tweede weekend van september wordt de site rondom Alden Biesen weer omgetoverd in een Keltisch decor voor de 33ste editie van het Schots Weekend. Gisteren werd alvast de nieuwe chieftain voorgesteld. “Theo Bovens, gouverneur van Nederlands-Limburg, zal als Chieftain verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken in Bilzen tijdens ons groots festival”, zegt woordvoerder Rudi Schils.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Fietser uit Peer in levensgevaar na val in Meeuwen-Gruitrode

peer/Meeuwen-GruitrodeEen 44-jarige fietser uit Peer liep gisternamiddag levensgevaarlijke verwondingen op bij een val op de Peerderbaan in Meeuwen. De veertiger Tony V. werd ontdekt door voorbijgangers.

 • 22 Augustus 2018 om 03:25

“Seconde verschil tussen leven en dood”

Het was toch wel even schrikken voor Gerard Lambrichts en Jacques Swinnen, toen vlak achter hen een volwassen eik tegen de vlakte ging. Fietste het duo een seconde trager, dan had de boom hen als een vliegenmepper neergehaald. Wind was er op dat ogenblik niet, houtrot lag aan de oorzaak van de val.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Jaak Gabriels stapt uit de politiek

BreeMinister van Staat en oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriels (Open Vld) stapt uit de politiek. De 74-jarige Gabriels zal geen lijstduwer meer zijn voor de lijst Verjonging bij de verkiezingen in oktober. Dat heeft hij beslist na de berichtgeving van gisteren in deze krant over het dreigende corruptieproces tegen zijn persoon en andere leden van Open Vld Bree.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

“Mijn vrouw betrapte hen toen ze de buit kwamen ophalen”

Maandag werd kledingzaak Max & Maxime in de Maastrichterstraat slachtoffer van een diefstal. De dader verstopte zijn buit aan het Gallo-Romeins Museum, maar toen hij de zak met gestolen jassen kwam ophalen, werd hij door de vrouw van de eigenaar betrapt. “Hij zei dat ik achteraan in de winkel ook eens moest gaan kijken”, vertel een vrouw die in de winkel door de dieven werd aangesproken. “De man wilde me absoluut weg hebben bij de jassen.”


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Wilde achtervolging eindigt tegen reling

Op een half uur tijd met de motorfiets van Lummen naar Bekkevoort en terug rijden. Tegen 180 km/uur, achtervolgd door de politie. In Paal de afsluiting op de oprit van de autosnelweg negeren. Rondjes rijden op het Lummense Gemeenteplein, met acht politieploegen op hun hielen… De toeren die een Berings inbrekerskoppel gisterennacht uithaalde, waren halsbrekend. Hun wilde tocht eindigde tegen een vangrail in Lummen. De man (43) en de vrouw (40) werden gearresteerd, in de koffer van de motor vonden de agenten inbrekersmateriaal.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Kledingzaak Milano breidt uit met vierde winkelpand

Het aantal fysieke kledingwinkels neemt de laatste jaren af, maar Milano Herenmode in Bilzen gaat tegen die stroom in en opent vandaag al een vierde pand. “Wie durft te investeren met een visie, slaagt erin het klantenbestand te vergroten”, zegt zaakvoerder Kurt Wijnen.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Limburg eerste met volledige dekking van BE-Alert

HasseltDe provincie Limburg is de eerste van het land waar alle gemeenten zijn aangesloten bij het alarmeringssysteem BE-Alert. Alle Limburgers kunnen zich vanaf nu dus gratis registreren om bij noodsituaties in hun omgeving een sms te krijgen van de overheid.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

“We behandelen deze benefiet zoals een risicomatch voetbal”

Nadat het kankerbenefiet Fighters Against Cancer eerder al geweerd werd in Sint-Truiden, neemt nu ook Landen maatregelen. Daar kwam organisator Bert Vanmechelen terecht toen zijn evenement niet meer in Sint-Truiden mocht plaatsvinden omdat verschillende motorclubs de inzamelactie steunen. In Landen roept de politie zowaar versterking in van de federale collega’s. “Zoals bij een risicomatch van de voetbal”, zegt korpschef Stephan Gilis.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25
❌