[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Het Belang van Limburg : Limburg

Vera Dua (Groen) countert kritiek van LRM over Terhills: "Nooit bedoeling om groot vakantiepark te bouwen”

Dilsen-StokkemVoormalig Groen-minister Vera Dua verdedigt zich na de kritiek van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Die verwijt Dua dat ze zelf het licht op groen heeft gezet voor de bouw van een vakantiepark in Dilsen-Stokkem, net waartegen haar partij Groen nu protesteert. “In de documenten die ik in 2003 heb getekend was het nooit de bedoeling om een grootschalig vakantiepark te bouwen”, zegt Dua.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Limburgse gewestwegen beste van Vlaanderen

Steeds meer gewestwegen in Vlaanderen krijgen een onvoldoende score. De verslechtering tekent zich af in alle provincies. Dat blijkt uit rapporten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die Belga kon inkijken. Het agentschap trekt aan de alarmbel. “Dit is geen goede evolutie. Nieuwe investeringen zijn nodig om de achteruitgang te kenteren”, zo staat te lezen in de documenten.


 • 22 Maart 2018 om 06:36

Nieuwe tumor gevonden bij SuperGilles: “Het ging nu zo goed”

Hij zou volgens de dokters zijn eerste verjaardag niet halen, intussen is Gilles Vanhamel al acht. Helaas kreeg de familie uit Landen slecht nieuws: SuperGilles heeft een nieuwe tumor in zijn hoofd.


 • 22 Maart 2018 om 06:16

Praktisch rijexamen moeilijkst in Limburg

HasseltDe slaagpercentages van kandidaat-automobilisten zijn sinds de invoering van het vernieuwde examen met gemiddeld twee procent gedaald. Het minste kans om te slagen heeft u in Brugge en in … Bree en Alken.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Sint-Elisabeth brengt carnaval in Wijchmaalse straten

Wie beweert dat Peer geen carnavalsstoet meer heeft, vergeet de jaarlijkse optocht die begeleidingscentrum Sint-Elisabeth op poten zet. Onder veel ambiance trok de optocht gisteren door de straten van het Peerse dorp Wijchmaal.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Energiescan voor flats: “Nuttig, maar duur”

Duizend gebouwen, goed voor ongeveer 9.000 appartementen, komen in Hasselt in aanmerking voor een doorlichting. Die moet nagaan welke aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de huidige kwaliteits- en energienormen. Een jaar geleden begon de stad met een project waarbij eigenaars zo’n doorlichting konden bestellen. Inmiddels gingen twaalf gebouwen met in totaal 347 appartementen daar op in. De doorlichting zelf is gratis, maar de kosten voor de aanpassingen lopen vaak hoog op en dat schrikt af.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

239 volwassenen laten zich dopen tijdens paasweekend

GenkTijdens het paasweekend zullen in ons land 239 volwassen mannen en vrouwen worden gedoopt, het hoogste aantal in jaren. Voor Limburg gaat het om vijf mensen. Opvallend: de Genkse kleuterjuf Sofie Habex (19) - die zich pas in 2019 laat dopen - doet dat niet uit geloofsovertuiging, maar wel om makkelijker aan een job binnen het katholiek onderwijs te raken. “Niet nodig”, benadrukt topman Lieven Boeve van het katholieke net. “Begin dit schooljaar hebben de Vlaamse bisschoppen uitdrukkelijk verklaard dat ook ongedoopte leerkrachten welkom zijn in het katholiek onderwijs.”


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Bestuurder staat terecht voor dood van vrienden in ongeval

HasseltDe 26-jarige S. L. uit Maasmechelen stond gisteren voor de politierechter in Hasselt terecht voor een dramatisch ongeval op de Boudewijnlaan in Diepenbeek, dat op 2 oktober 2016 het leven kostte aan twee van de vier inzittende Maasmechelse vrienden. De pasgetrouwde Rania Tilmidi (21) kwam om, haar echtgenoot Federico Amella Ferraro herstelt nog steeds van zijn verwondingen. Ook Tom Goossens (25) overleefde de slippartij niet. Bestuurder S. L. wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag. “Het enige wat ik me nog herinner, is dat ik in het ziekenhuis wakker werd.”


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Kinderdorp Molenberg wordt afgebroken

De gebouwen van het voormalige kinderdorp Molenberg in Lanaken worden afgebroken. “De voorbije maanden hebben we gezocht naar een kandidaat om de site uit te baten”, zegt Marie-Laure Vanwanseele van Natuur en Bos. “Maar er was niemand geïnteresseerd.”


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Centrumvernieuwing op maat van de Assenaar ?

Dat de verkiezingskoorts begint te stijgen, is zelfs in het doorgaans rustige As merkbaar. De afgelopen jaren ging het er gezapig aan toe op politiek vlak. Maar in de wandelgangen worden de messen stilaan geslepen, zoveel is duidelijk.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Straf met uitstel voor dodelijk ongeval met motorrijder

De politierechter heeft gisteren een 41-jarige Italiaan veroordeeld tot drie maanden cel met volledig uitstel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Boekt (Heusden-Zolder). Op 10 juli 2015 reed hij er met zijn Ford Fiësta motorrijder Mario Van Kauter aan die later bezweek aan zijn verwondingen.

 • 22 Maart 2018 om 03:25

Geldtransport in panne op snelweg

Op de E313 tussen Tongeren en Bilzen raakte een geldtransport gisteren defect ter hoogte van Rijkhoven. De takeldienst kwam ter plaatse om de wagen gevuld met muntgeld weg te slepen. Meteen trad de voorgeschreven veiligheidsprocedure in werking. De federale wegenpolitie kwam ter plaatse om het gestrande transport te beveiligen en te escorteren naar de transportfirma in Tongeren.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Provincie wil zelf openbaar vervoer beter organiseren: "Het is nu bijna onbestaande"

De provincie wil in de nieuwe vervoersregio Limburg de kans grijpen om het gebrekkige openbaar vervoer beter te organiseren. Er komt ook een mobiliteitsplan voor Limburg. Dat heeft gedeputeerde voor Mobiliteit Jean-Paul Peuskens (sp.a) gisteren aangekondigd in de provincieraad.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Kasteel Bokrijk wordt lab voor vaklui

Het kasteel van Bokrijk krijgt eindelijk opnieuw een functie. Veel meer dan een vergaderplek en een stukje restaurant was het de voorbije jaren niet. Met 2,5 miljoen euro Salk-geld opent vanavond het VAKlab: ambachtsmensen krijgen hier hulp om ondernemer te worden, er komen trainingen en bedrijven kunnen er inspiratie vinden om te vernieuwen. In drie huisjes in het Openluchtmuseum krijgen startende vaklui ook een eigen, tijdelijke stek.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

“Als militairen in oorlogsgebied”

HasseltIn alle Limburgse mug’s zit sinds de terreuraanslagen in ons land een speciale kit met knelverbanden om snel in te grijpen bij afgerukte benen, armen of levensbedreigende bloedingen van ledematen. Hulpverleners en verpleegkundigen is ook geleerd hoe je onder bedreiging of onder vuur snel weg kan zijn met een patiënt. “Zeker de tactieken van Britse en Amerikaanse militairen in Afghanistan zorgden daarbij voor inspiratie”, klinkt op de spoed van Jessa. Exact twee jaar na de aanslag in Zaventem organiseren ze daar morgen dan ook het symposium: ‘Wat hebben we geleerd? Zijn we klaar voor de toekomst?’


 • 22 Maart 2018 om 03:25
Gisteren — 21 Maart 2018Het Belang van Limburg : Limburg

Protest omdat kinderen communie niet in eigen dorp kunnen doen: “Er zijn gewoon te weinig priesters”

Protest in Gerdingen, waar katholieke kinderen vanaf volgend jaar hun eerste communie niet meer in eigen dorp zullen mogen doen. “Jammer, want we hebben wel een band met onze kerk”, zegt Hilde Vandijck, die een petitie opstartte. Maar als het plan van de parochie doorgaat, zullen alle communicanten in de Breese Sint-Michielskerk hun eerste vormsel ontvangen. “Ook in andere parochies speelt dat”, zegt Ria Thaens van het bisdom. “Er zijn gewoon te weinig priesters.”


 • 21 Maart 2018 om 21:05

Heerse runt ecolodge in Oegandees nationaal park: “Ik denk eco, ik jaag geen wilde dieren weg”

“Het is me overkomen, die lodge.” Drie jaar geleden startte Kris Debref uit Horpmaal met een ecolodge. Stoemelings. Nu staan in de Ishasha Sector van het Oegandese Queen Elisabeth National Park zes cottages, een restaurant, vier tenten en drie bamboehutten. Aan de overzijde van de Ishasha-rivier, 7 km verder, blinkt het Congolese Virunga Park, wereldberoemd van zijn berggorilla’s, maar ook het roerige rebellengebied van Oost-Congo. Maar als ik haar hoor vertellen, doet het toch eerder denken aan die verloren Tuin van Eden. “Ik ben nog maar aan het begin van mijn verhaal. We hébben nog alle dieren. Al moet er nog zoveel gebeuren voor hun bescherming. En dat kan niet zonder de lokale mensen.”


 • 21 Maart 2018 om 20:58
❌