[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Standaard : Beursexperts

Bit(ter)coin: eerder digitaal goud dan digitaal geld

Een stijging van 560% in iets meer dan een half jaar gaat in de financiële markten en aan de media niet onopgemerkt voorbij. Vandaar ook dat Bitcoin meer dan de nodige aandacht krijgt.


 • 26 November 2017 om 09:30

‘Ja, de rente kan tegen 3017 zakken tot -15%’

Zoekt u nog een mooie belegging voor je verre nazaten, maar aandelen vind je wat te duur? Dan heeft Joachim Fels, Managing director Pimco, een suggestie: een Deens energiebedrijf heeft net een hybride groene obligatie uitgebracht met een vaste coupon van 2,25% per jaar, met einddatum in 3017, duizend jaar in de toekomst.


 • 25 November 2017 om 09:30

‘Big data’: kwantumsprong voor beleggers en economen

Technologische ontwikkelingen lijken een vierde industriële revolutie in te luiden. Een revolutie die nu al veel sectoren raakt en soms zelfs ontwrichtend werkt. Hoewel deze revolutie nog veel vragen oproept, vooral voor de werkgelegenheid en onze economie, kan ze ook een ongekende vooruitgang mogelijk maken in sociale wetenschappen, zoals economie of financiën.


 • 20 November 2017 om 05:59

De 5 favoriete aandelen van Philippe Delfosse, aandelenstrateeg van KBC Private Banking

Philippe Delfosse selecteerde vijf absolute toppers in hun activiteit waaronder een Belg en een Belgisch Nederlandse groep die vooral in de VS heel groot is. Delfosse is de aandelenstrateeg voor KBC Private Banking. In die functie stuurt hij een team van 24 adviseurs aandelenhandel aan in de KBC Private Banking kantoren in het kader van het raadgevend beheer.

 • 16 November 2017 om 09:00

De vijf favoriete aandelen van Hans Heytens, hoofd analyse Weghsteen

De beurzen noteren op hoge niveaus, maar de hoofdanalist van Weghsteen ziet toch nog investeringskansen voor laatkomers. Hij selecteerde twee defensieve aandelen en drie achterblijvers.


 • 7 November 2017 om 18:45

Europa: nieuwe veilige haven?

Terug uit Washington, waar de financiële wereld de afgelopen dagen verzamelen blies om te vergaderen over het IMF en de centrale banken, is het frappant vast te stellen hoe zwakjes en bijna slaapverwekkend de consensus rond de eurozone wel niet is. Na een jarenlange systeemcrisis waarbij het principe van de eurozone an sich vaak ter discussie werd gesteld, heeft Europa alle schijn van een alleenstaand geval van economische voorspoed en politieke stabiliteit. Maar tot op welke hoogte klopt dat allemaal?


 • 18 Oktober 2017 om 20:21

De favoriete aandelen van Rik Dhoest: ‘Groot geloof in kleine aandelen’

Rik Dhoest, hoofd aandelen analyse van Nagelmackers , heeft een groot geloof in kleine aandelen.


 • 9 Oktober 2017 om 15:01

Oost West, Azië Pacific best

Met een winst van 31% sinds begin dit jaar zijn de beurzen van de Aziatische groeilanden helemaal terug. Minder bekend is dat Japan zich in de slipstream van die groeiers heeft gewerkt.


 • 9 Oktober 2017 om 03:25

Winstgevend beleggen in aandelen, les 1: laat je niet gek maken

Aandelen zijn, zoals hun naam aangeeft, een ‘aandeel’ in de toekomstige winst van een bedrijf. Beursexpert Dirk Vandycke legt het verschil tussen technische en fundamentele analyse uit.


 • 6 Oktober 2017 om 15:40

De 5 favoriete aandelen van Guillaume Dalibot, fondsbeheerder van Echiquier Agressor, La Financière de l’Echiquier

De wereldwijde economische context is zelden zo gunstig geweest voor de bedrijven waarin we beleggen. Hoewel we in onze aandelenselectie ons zo veel mogelijk willen beschermen tegen de macro-economische gebeurtenissen, denken we dat de huidige dynamiek een belangrijke impact heeft op de portefeuille van Echiquier Agressor.


 • 2 Oktober 2017 om 12:03

‘Nog zo’n tien jaar en iedereen is 25 procent armer’

Wie zijn geld gewoon op een spaarboekje laat staan, verliest de komende jaren een stevig deel van zijn vermogen. Er zit dan ook niets anders op dan in aandelen te beleggen. Dat stelt de Vlaamse beleggersfederatie VFB, dat zaterdag hierover advies en concrete tips geeft op een congres in Gent


 • 26 September 2017 om 17:10

De favoriete aandelen van Claire Shaw

Claire Shaw, Portfolio Manager bij SYZ Asset Management, vindt drie van haar favoriete aandelen voor het European Mid & Small Cap fund ‘Oyster’ in de Benelux.

 • 25 September 2017 om 18:11

Veiligheidsgordel aan? De centrale banken gaan op de rem staan

Wat met de obligatiemarkten nu de Amerikaanse centrale bank haar obligatieberg begint af te bouwen, vraagt Vincent Juvyns zich af.


 • 22 September 2017 om 16:29

De vijf favoriete aandelen van Anthony Della Faille

Anthony Della Faille, hoofd aandelen van ING België, zoekt zijn favoriete aandelen in eigen land.

 • 18 September 2017 om 09:41

Banken bloeien bij mooi weer

De economie in Europa versnelt. Maar dat is nog geen garantie voor klimmende beurzen. Het kan verbazen, maar er zijn niet zoveel aandelen die floreren bij een zonnige economie. Die van banken doen dat wel.


 • 18 September 2017 om 03:25

De vijf favoriete internetaandelen van Sylvie Séjournet van Pictet

Sylvie Séjournet beheert het Pictet ‘Digital’ fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven met innovatieve digitale producten en diensten.

 • 11 September 2017 om 06:30

De favoriete aandelen van Jérôme van der Bruggen

Beleggingsactiva, inclusief aandelen, zijn vandaag niet goedkoop, waarschuwt Jérôme van der Bruggen, Head of Investments Private Banking, Bank Degroof Petercam. Toch heeft hij een voorkeur voor investeringen in aandelen van Europese bedrijven.


 • 4 September 2017 om 09:37

Supermarkten gesandwicht

Alsof de harde concurrentie met prijsvechters zoals Aldi en Lidl niet genoeg is, mengt nu ook de Amerikaanse online pletwals Amazon zich in de strijd met de klassieke supermarkten. Wat betekent dat voor beleggers?


 • 4 September 2017 om 03:25

Mik op goud tegen Tokio 2020

Tijdens de Olympische Spelen van Rio vorig jaar selecteerde Mister Market Magazine veertig aandelen, die grote kans hebben om vier jaar later tegen de Spelen van Tokio in waarde te verdubbelen.


 • 28 Augustus 2017 om 03:25

De favoriete aandelen van Ivan Snurer van Quantalytica

Moet een belegger wakker liggen van de oorlogsretoriek van Washington en Pyongyang of de hoge beurstoppen? Neen, want stierenmarkten sterven niet van ouderdom en militaire conflicten lokken op de financiële markten enkel reacties uit als er gevolgen zijn voor de wereldeconomie.


 • 21 Augustus 2017 om 11:52
❌