[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Januari 2019De Standaard : Ds Live

Mathew Ryan matchwinnaar voor Australië in penaltythriller op Asian Cup

Australië heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales op de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. In de achtste finales hadden de Australiërs wel strafschoppen nodig tegen Oezbekistan, na 90 en 120 minuten was er immers nog niet gescoord in het Khalifa bin Zayed Stadium in Al Ain (Abu Dhabi). Daarin ontpopte doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge en -Genk) zich tot matchwinnaar door twee elfmeters te stoppen: 4-2.


 • 21 Januari 2019 om 20:57
Gisteren — 21 Januari 2019De Standaard : Ds Live

Genoa leent Stephane Omeonga uit aan Hibernian

Onze landgenoot Stephane Omeonga wordt door de Italiaanse eersteklasser Genoa tot het einde van het seizoen uitgeleend aan het Schotse Hibernian, zo maakte de club maandag bekend.


 • 21 Januari 2019 om 23:25

39-jarige doelman is ondanks nederlaag de held door strafschop van Cristiano Ronaldo te stoppen

Rode lantaarn Chievo Verona heeft niet kunnen stunten tegen Juventus. Althans, niet als ploeg want in Turijn werd op de 20e speeldag in de Serie A met 3-0 verloren. De 39-jarige Stefano Sorentino kende echter wel een persoonlijk succes door een (goed getrapte) strafschop van Cristiano Ronaldo uit zijn doel te ranselen.


 • 21 Januari 2019 om 22:23

Facebook en ik: Tim Verheyden redt de pastinaak

Tim Verheyden en team ­laten hun licht schijnen op Facebook, en nemen daarvoor uitgebreid de tijd: een docu van drie afleveringen waaraan duidelijk lang gewerkt is. Op basis van de eerste episode loont die aanpak ruimschoots de moeite.

 • 21 Januari 2019 om 22:05

Anciaux trekt SP.A-lijst Vlaams Parlement in Brussel

Oud-minister Bert Anciaux staat bij de verkiezingen van 26 mei bovenaan de Brusselse SP.A-lijst voor het Vlaams Parlement. Pascal Smet trekt zoals verwacht de lijst voor het Brusselse Gewest. Dat heeft de partij maandag gemeld.


 • 21 Januari 2019 om 21:26

Kim Clijsters steunt Elise Mertens na vroege uitschakeling: “Ik ben er voor haar als ze me nodig heeft”

Ondanks haar vroegtijdige uitschakeling op het Australian Open heeft Kim Clijsters toch heel wat lichtpunten gezien in het spel van Elise Mertens.


 • 21 Januari 2019 om 21:07

Stijn Wuytens opnieuw aan de kant bij AZ

AZ-trainer John van den Brom (ex-Anderlecht) kan in de bekerwedstrijd tegen Vitesse, dinsdag in Alkmaar, niet beschikken over Stijn Wuytens. Onze landgenoot is zondag tijdens de training opnieuw geblesseerd geraakt.


 • 21 Januari 2019 om 21:03

Dedecker dreigt snelwegparking af te sluiten

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (LDD) wil de snelwegparking langs de E40 in zijn gemeente sluiten om de transmigrantenproblematiek in te dijken. Hij heeft al Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) gecontacteerd om zich van de situatie te komen vergewissen.


 • 21 Januari 2019 om 20:35

Whatsapp beperkt doorsturen berichten

Gebruikers van de populaire berichtendienst WhatsApp kunnen een bericht nog maximaal vijf keer kunnen doorsturen. De dienst wil zo het verspreiden van valse informatie tegengaan.


 • 21 Januari 2019 om 20:23

Rutten: ‘Gedaan met de zilverwinkel, we gaan voor goud’

‘Charles, het is verdomd jammer dat we de rit niet hebben kunnen uitrijden. Want we zijn nog niet klaar.’ Met die woorden richtte Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zich op de nieuwjaarsreceptie van haar partij rechtstreeks tot eregast Charles Michel (MR).


 • 21 Januari 2019 om 19:47

Ashley Cole (38) keert terug naar Engeland bij tweedeklasser Derby County

Voormalig Engels international Ashley Cole heeft een contract tot het einde van het seizoen ondertekend bij Derby County, de nummer zes in The Championship, zo maakte de club maandag bekend.


 • 21 Januari 2019 om 18:54

Vrouwenclubs zijn het beu en klagen beleid van Belgische en Vlaamse voetbalbond aan

Een groep van negen vrouwenvoetbalclubs - de zes eersteklassers (Anderlecht, Genk, Gent, Standard, OH Leuven en Heist) en drie tweedeklassers (Aalst, Zulte Waregem en WS Woluwe) - heeft maandag in een vlammend persbericht het beleid van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) en Voetbal Vlaanderen aangeklaagd. “Binnen het beleid staan de inspanningen, middelen en ambities totaal niet in verhouding tot de stijgende populariteit van het vrouwenvoetbal. Dit zet een sterke rem op de groeien professionalisering van onze sport”, klinkt het. De vereniging van negen clubs zette tien voorstellen op een rij.


 • 21 Januari 2019 om 18:48

Zweden wil vanaf 2030 verbod op nieuwe diesel- en benzinewagens

De nieuwe Zweedse regering wil tegen 2030 de verkoop van nieuwe diesel- en benzinewagens verbieden. Dat heeft Stefan Löfven, de nieuwe premier, maandag aangekondigd bij de voorstelling van zijn nieuwe regering.


 • 21 Januari 2019 om 18:44

Goedele Uyttersprot (N-VA) keert niet meer terug naar Kamer

N-VA-Kamerlid Goedele Uyttersprot zal zich bij de verkiezingen in mei 2019 niet opnieuw verkiesbaar stellen. Ze wil zich toeleggen op de lokale politiek en haar carrière als advocaat. Sinds 1 januari is Uyttersprot schepen in het Oost-Vlaamse Lebbeke.


 • 21 Januari 2019 om 18:24

Taliban maken meer dan honderd doden bij zwaarste aanslag in maanden

Bij een aanval op een kantoor van de Afghaanse inlichtingendienst NDS zijn naar verluidt meer dan honderd mensen omgekomen. Het is de zwaarste aanslag van de Taliban in de regio in maanden.


 • 21 Januari 2019 om 17:53

KV Mechelen laat Cocalic naar Turkije vertrekken

Na vier jaar trouwe dienst verlaat de Bosnische centrale verdediger Edin Cocalic tweedeklasser KV Mechelen voor de Turkse eersteklasser Akhisarspor, zo maakte de club maandag bekend.


 • 21 Januari 2019 om 17:33

Laurent Depoitre krijgt bij Huddersfield Town opnieuw een jonge, onervaren en Duitse coach

De Engelse eersteklasser Huddersfield Town heeft de Duitser Jan Siewert aangesteld als vervanger van hoofdcoach David Wagner, zo maakte de club maandag bekend.


 • 21 Januari 2019 om 17:27

Luca Brecel haakt af voor Championship League snooker

Luca Brecel heeft wegens ziekte forfait moeten geven voor de vijfde groepsfase in de Championship League snooker, die plaatsvindt in het Engelse Coventry.


 • 21 Januari 2019 om 17:26

May houdt voet bij stuk: Brexit op 29 maart, desnoods zonder akkoord

De Britse premier Theresa May heeft maandagavond in het Britse Lagerhuis duidelijk gemaakt dat ze geenszins van plan is de Brexit op de lange baan te schuiven. Opnieuw weigerde ze een Brexit zonder akkoord uit te sluiten. Haar ‘plan B’ lijkt wel erg veel op haar vorige week weggestemde ‘plan A’.


 • 21 Januari 2019 om 17:20

En de favoriet voor goud in het mountainbiken op Olympische Spelen is... Mathieu van der Poel

Ook Filip Meirhaeghe, bondscoach in het mountainbike, was maandagmiddag aanwezig in het Beobank Pro Center in Sint-Agatha Berchem om vooruit te kijken naar 2019, een pre-olympisch jaar. De voormalige wereldkampioen en zilverenmedaillewinnaar op de Spelen is, met het oog op de Olympische Spelen in Tokio, gematigd positief over de Belgische mountainbikers.


 • 21 Januari 2019 om 17:16
❌