[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020De Standaard : Ds Live

Rector UGent tegen studenten na drukte Overpoort: ‘Hou het alsjeblieft veel veiliger’

Met de start van het academiejaar ging de Gentse Overpoort gisteren voor het eerst in zes maanden weer open. Maar niet alle studenten hielden zich aan de coronaregels. Door de drukte moest de politie ingrijpen.


 • 22 September 2020 om 09:52

Krijgen we nog een regering? Journalist Matthias Verbergt analyseert de politieke crisis live

Voor wetstraatjournalisten zijn het interessante tijden: nooit eerder lagen zoveel formatiescenario's net buiten handbereik. Zal het Lachaert en Rousseau in een tweede ronde wél lukken? Hebben alle partijen boter op het hoofd? Moeten we niet gewoon verkiezingen houden? En blijven er nog levensvatbare scenario's over? Journalist Matthias Verbergt neemt de laatste verwikkelingen onder de loep en beantwoordt live uw vragen.

 • 22 September 2020 om 09:51

Rens Kroes: ‘Een koude douche heeft veel voordelen’

Pijnlijke massages, mediteren onder de koude douche en een resem ochtendrituelen: de Nederlandse foodblogger en kookboekenauteur Rens Kroes vertelt over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.


 • 22 September 2020 om 09:30

Demir wil everzwijnenbestrijding afdwingen met nieuw plan

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) komt na overleg met de jachtsector, de landbouworganisaties en de natuurverenigingen met een nieuwe aanpak van de everzwijnenpopulatie. De komende maanden wordt de strategie om de overlast te beperken stapsgewijs uitgerold en in regelgeving omgezet.


 • 22 September 2020 om 08:44

Reizen naar rode zones vanaf 25 september niet meer verboden, maar strikt afgeraden

Vanaf 25 september zal het niet langer verboden, maar strikt afgeraden worden om naar rode zones af te reizen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin maandagavond meegedeeld. Daarmee keert Buitenlandse Zaken terug naar de formulering van reisadviezen zoals die voor de coronacrisis bestond.


 • 22 September 2020 om 08:38

Hogere premies voor wie elektrisch verwarmt na afschaffing dag- en nachttarief

Doordat de korting op het ‘exclusief nacht’-tarief verdwijnt, dreigt wie elektrisch verwarmt per jaar honderden euro’s meer te moeten betalen. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) verhoogt een aantal premies om alternatieven aantrekkelijker te maken.


 • 22 September 2020 om 08:04

Bijna recordhoeveelheid zee-ijs gesmolten dit jaar

De hoeveelheid zee-ijs die dit jaar na de zomer is overgebleven, is de op een na kleinste hoeveelheid ooit, stelt het Amerikaanse National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). Dat punt werd een week geleden bereikt.


 • 22 September 2020 om 07:45

Koning weigert zelden ontslag

Een koning die weigert, wijst op hoogdringendheid, doorgestoken kaart of het gebrek aan een alternatief.


 • 22 September 2020 om 07:38

STVV kansloos onderuit tegen new-look Cercle Brugge van Paul Clement

In Oostende zullen ze het niet graag lezen maar net als bij de ontknoping van de degradatiestrijd vorig seizoen, doet Cercle ook nu weer haasje over met de kustploeg en komt op de zevende plaats met negen punten. De derde en oververdiende zege voor Paul ­Clement en dit aan de vooravond van de ­derby van zondag tegen zijn naamgenoot. Met dank ook aan een bleek en tam STVV dat nooit in deze maandagavondmatch zat.


 • 22 September 2020 om 05:44

Bart De Wever (N-VA) in Gert Late Night: ‘We maken ze kapot vanuit de oppositie’

Volgens Bart De Wever (N-VA) is een Vivaldi-coalitie nog goed mogelijk, maar die regering zal volgens de burgemeester van Antwerpen weinig goeds beloven. ‘Ze hangen aan elkaar met spuug en paktouw’, zei hij maandag tijdens de opnames van Gert Late Night aan de Antwerpse kade.


 • 22 September 2020 om 07:16

Na grijze start breekt de zon door: tot 26 graden

Dinsdag wordt het eerst in verscheidene regio's grijs met mist, maar later breekt de zon overal door, met maxima van 21 tot 26 graden. Dat meldt het KMI. Tegen de avond verschijnen er meer wolkenvelden en tegen het einde van de nacht valt mogelijk een eerste bui.


 • 22 September 2020 om 06:53

Gevangenispersoneel legt voor 48 uur het werk neer

In de Belgische gevangenissen wordt dinsdag vanaf 6 uur ‘s ochtends gestaakt tegen het uitblijven van een akkoord over de versoepeling van de bezoekregels. De 48 urenstaking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront.


 • 22 September 2020 om 06:37

Nieuwsblog Amerikaanse verkiezingen 2020. Biden aan de leiding in peilingen belangrijke 'swing states'

Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.


 • 22 September 2020 om 06:33

Juridische klacht tegen Europese Commissie om Grieks asielbeleid

Oxfam en WeMove Europe laken dat de Europese Commissie niet ingrijpt om het asielbeleid van Griekenland bij te sturen. De twee organisaties dienen daarom een juridische klacht in bij het dagelijks bestuur van de Europese Unie.


 • 22 September 2020 om 06:18

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames stijgt tot 50 per dag

Zowel het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames als het aantal besmetting stijgt verder. Het aantal sterfgevallen blijft op dit moment stabiel.


 • 22 September 2020 om 06:06

Keuze van opperrechter zal Amerikaanse verkiezingen bepalen

Voor president Trump is het zeker: hij zal snel een nieuwe opperrechter benoemen ter vervanging van de overleden Ruth Bader Ginsburg. Conservatieve rechtbanken, en zeker een conservatieve Supreme Court, dat is een belofte waar je verkiezingen mee kan winnen in Amerika.


 • 22 September 2020 om 03:00
Gisteren — 21 September 2020De Standaard : Ds Live

Terechte zege voor Cercle, STVV moet het spel ondergaan

Cercle wint met 3-0 van STVV en pakt zo zijn derde zege van het seizoen. De basis voor de zege werd gelegd in een sterke eerste helft.


 • 21 September 2020 om 22:42

AS Roma dreigt openingsmatch in Serie A voor groene tafel te verliezen door vergeetachtigheid

AS Roma dreigt voor de groene tafel het duel van speeldag één in de Serie A op het veld van Hellas Verona (0-0) te verliezen. De Romeinen maakten immers een administratieve fout met een speler.


 • 21 September 2020 om 22:22

Kevin De Bruyne opent meteen zijn rekening en helpt Manchester City aan felbevochten zege in eerste match

Alsof hij zijn trofee van Player of the year nog wat extra kracht bij wilde zetten. Kevin De Bruyne deed meteen van zich spreken bij zijn seizoensopener met Manchester City op bezoek bij Wolverhampton. De Rode Duivel brak de ban voor zijn club in de moeilijke uitwedstrijd door een penalty uit te lokken en die zelf om te zetten voor de openingstreffer in een match die City met 1-3 won.


 • 21 September 2020 om 23:09

Cyriel Dessers mag uitkijken naar debuut voor Nigeria

Cyriel Dessers is maandag door bondscoach Gernot Rohr opgenomen in de selectie van Nigeria voor de oefenduels tegen Ivoorkust (9 oktober) en Tunesië (13 oktober), twee matchen die in Oostenrijk worden gespeeld.


 • 21 September 2020 om 21:10
❌