[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020De Standaard : Ds Live

Bemanning Ocean Viking roept noodtoestand uit aan boord

De bemanning van het reddingsschip ‘Ocean Viking’ heeft vrijdag de noodtoestand afgekondigd. Dat gebeurde nadat de voorbij uren verschillende incidenten plaatsvonden aan boord.


 • 3 Juli 2020 om 22:45

Berlijn verandert racistische naam van metrostation

De Berlijnse openbaarvervoersmaatschappij BVG heeft vrijdag bekendgemaakt dat het de naam zal veranderen van een metrostation in het centrum van de Duitse hoofdstad dat berucht is geworden omdat hij verwijst naar een racistisch woord voor zwarte mensen.


 • 3 Juli 2020 om 21:28

1B-nieuwkomer Deinze strikt doelman William Dutoit: “Geen stap terug”

KMSK Deinze, dat zich verzekerde van promotie naar 1B, heeft doelman William Dutoit transfervrij overgenomen van KV Oostende. De 31-jarige Fransman ondertekende een contract voor drie seizoenen, met optie voor een extra jaar.


 • 3 Juli 2020 om 21:11

Washington Redskins dicht bij naamsverandering: 'Er is een tijd voor alles'

De Washington Redskins, het American-footballteam uit de hoofdstad, staat ­onder grote druk om zijn naam te veranderen.


 • 3 Juli 2020 om 20:40

‘Een bewoner viel op de grond en bleef daar een uur liggen’

Er kan niet worden hardgemaakt dat bewoners van woonzorgcentra tijdens de coronacrisis systematisch uit de ziekenhuizen werden geweerd. Maar uit getuigenissen die de Vlaamse ombudsdienst verzamelde blijkt hoe schrijnend de lockdown voor bewoners én personeel is geweest.


 • 3 Juli 2020 om 20:21

Oorlog in de F1: Red Bull dient protest in tegen Mercedes

Red Bull heeft vrijdag protest ingediend tegen Mercedes bij de internationale autosportfederatie (FIA). De renstal van Max Verstappen betwist dat het veelbesproken nieuwe stuursysteem - Dual Axis Steering (DAS) - van Mercedes mag gebruikt worden. Een uitspraak wordt zaterdag verwacht voor de derde vrije oefensessie van de Grote Prijs van Oostenrijk.


 • 3 Juli 2020 om 19:30

Poetin tekent grondwetswijziging die hem toelaat tot 2036 president te blijven

Vladimir Poetin heeft vrijdag een decreet tot wijziging van de Russische grondwet ondertekend. Die grondwetswijziging laat hem onder meer toe om tot 2036 president van het land te blijven. Zijn huidige termijn loopt af in 2024. Daarna kan hij zich nog eens voor twee termijnen van zes jaar verkiesbaar stellen.


 • 3 Juli 2020 om 19:08

Toestand Nederlandse wereldkampioen shorttrack Lara Van Ruijven nog steeds kritiek

De toestand van de Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven (27), die ernstig ziek in een Frans ziekenhuis in Perpignan ligt, blijft kritiek. Dat laat schaatsbond KNSB vrijdagavond weten. Er heeft zich de afgelopen dagen in het ziektebeeld geen verandering voorgedaan. Van Ruijven ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden.


 • 3 Juli 2020 om 19:07

Cercle Brugge pakt uit met Paul Clement (ex-Real Madrid en PSG) als nieuwe trainer

Paul Clement is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. Met de 48-jarige Engelsman haalt Cercle een man met nogal wat adelbrieven in huis, hij was jarenlang de vaste assistent van Carlo Ancelotti bij tal van Europese topclubs.


 • 3 Juli 2020 om 19:05

Nederlandse club NAC Breda neemt afscheid van technisch manager Tom Van den Abbeele

NAC Breda heeft de samenwerking met de Belg Tom Van den Abbeele, technisch manager bij de club, “in goed overleg” onmiddellijk beëindigd. Dat heeft de Nederlandse tweedeklasser vrijdag aangekondigd.


 • 3 Juli 2020 om 18:38

Belgisch kampioen Tim Merlier kijkt uit naar eerste koers sinds 3 maart: “Het is afwachten hoe de conditie is”

Zaterdag hervat Tim Merlier (Alpecin-Fenix) de competitie in een oefenwedstrijd in het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem. Organisator van deze koers is de moeder van de Belgische kampioen. Merlier mocht zelf het parcours uittekenen. Ook onder anderen Sep Vanmarcke, Jonas Rickaert en Otto Vergaerde zullen een rugnummer opspelden. Merlier start daags nadien ook in de GP Vermarc.


 • 3 Juli 2020 om 18:27

Red Flames slippen zich naar duwtje in de rug voor het vrouwenvoetbal

De Red Flames tekenden vrijdagvoormiddag present in het rijvaardigheidscentrum van BMW in Rotselaar voor een slipcursus.


 • 3 Juli 2020 om 18:05

Eis tot opheffing coronamaatregelen onontvankelijk verklaard: ‘Intellectuele armoede argumentatie verbijsterend’

Een groep mensen, onder wie plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (59), viel de opgelegde coronamaatregelen aan. Maar nu vangen ze bot bij de rechter.


 • 3 Juli 2020 om 18:22

Vlaamse regering steekt half miljoen euro in fietssnelweg naar luchthaven Zaventem

De Vlaamse regering heeft vrijdag een subsidie van ruim een half miljoen euro goedgekeurd voor de realisatie van een fietssnelweg naar de luchthaven van Zaventem. Ook de provincie Vlaams-Brabant zal hetzelfde subsidiebedrag toekennen. De werken zelf starten na de zomer.


 • 3 Juli 2020 om 18:06

Twee verdachten opgepakt voor gewelddadige overval op dansleraar in Schaarbeek

Een 24-jarige dansleraar is vorige week het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in Schaarbeek. Het slachtoffer kreeg verschillende klappen met een baseballknuppel en raakte ernstig gewond. Intussen konden al twee verdachten opgepakt worden, bevestigt het Brusselse parket.


 • 3 Juli 2020 om 17:59

Aankomstlijn Brussels Cycling Classic ligt dit jaar in de schaduw van het Atomium

Op zondag 30 augustus wordt de Brussels Cycling Classic gereden. De aankomstlijn wordt dit jaar getrokken op het Belgiëplein aan het Atomium. De startplaats blijft behouden aan het Jubelpark in Brussel. Nadien krijgen de renners 202,6 kilometer, met daarin tien hellingen, voorgeschoteld.


 • 3 Juli 2020 om 17:35

British Cycling annuleert nationale kampioenschappen

Er worden dit jaar door British Cycling geen nationale kampioenschappen georganiseerd op de weg, in het mountainbiken en BMX. De Britse wielerbond verantwoordt die beslissing door de verstoring van de kalender omwille van de COVID-19-pandemie.


 • 3 Juli 2020 om 17:29

Boris Johnson over opening pubs: ‘Verpest het nu niet, mensen’

Op 4 juli gaat de horeca weer open in het Verenigd Koninkrijk na drie maanden lockdown. In een interview met LBC radio waarschuwt premier Boris Johnson de Britten om zich daarbij verstandig te gedragen. Johnson zei dat het aantal besmettingen fors gedaald is en dat de horeca voorzichtig en zorgvuldig weer open kan.


 • 3 Juli 2020 om 17:24

Oud-voorzitter Amnesty Turkije veroordeeld: ‘Schande’

In Istanbul is Taner Kilic veroordeeld tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf. De oud-voorzitter van Amnesty Turkije is schuldig bevonden aan lidmaatschap van een terroristische organisatie. Volgens de rechter was Kilic lid van de in Turkije verboden beweging van imam Fethullah Gülen.


 • 3 Juli 2020 om 17:07

Dewael vraagt Raad van State snelle beslissing over abortus

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) vraagt dat de Raad van State zich snel uitspreekt over een verruimde abortuswetgeving. Hij wil het dossier nog voor het zomerreces in de Kamer opnieuw behandelen.


 • 3 Juli 2020 om 16:46
❌