[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Standaard : Ds Live

Ruim 1,4 ton cannabis ontdekt in Grâce-Hollogne

De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne. Het parket van Luik bevestigt vrijdag berichtgeving in La Meuse. Er is nog niemand opgepakt.


 • 23 Augustus 2019 om 12:50

Brandt de Amazone echt zo fel?

Nieuwsberichten over een grote toename in het aantal Amazonebranden lijken te berusten op een misverstand.


 • 23 Augustus 2019 om 12:22

“Volgende vrouw in de F1 moet van het niveau van Verstappen en Hamilton zijn”

Slechts zes vrouwen hebben ooit deelgenomen aan een raceweekend in de Formule 1. David Coulthard zou dat aantal graag wat hoger zien maar hij vindt dat nieuwkomers, zowel mannelijk als vrouwelijk, van een zeker niveau moeten zijn.

 • 23 Augustus 2019 om 11:53

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Of het om een niet toegestane hoeveelheid gaat, is nog niet bevestigd.


 • 23 Augustus 2019 om 11:44

‘Prins Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in woning Epstein’

Prins Andrew, Duke of York, zou een voetmassage gekregen hebben van een Russische vrouw in het appartement van Jeffrey Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov


 • 23 Augustus 2019 om 11:19

Het verhaal van Joeri, de Antwerpfan die zich in het Twentestadion verstopte

Enschede hermetisch afgesloten? Geen enkele Antwerpfan welkom? En zeker niet in het stadion? Dat is buiten de echte Antwerpfan gerekend. Met enkele tientallen waren ze toch binnengeglipt. En eentje krijgt de prijs voor grootste durver: de 48-jarige Joeri, die zich uren voor de wedstrijd met succes in het stadion verstopte. Hun verhaal.


 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Foto van Bjorg Lambrecht mee op podium bij ploegvoorstelling Vuelta

In het oosten van Spanje vond donderdagavond de ploegvoorstelling plaats van de Vuelta. Die start zaterdag in Salinas de Torrevieja. Toen de renners van Lotto-Soudal het podium op kwamen, stond de organisatie ook even stil bij het overlijden van Bjorg Lambrecht. De organisatie zette, na een suggestie van Thomas De Gendt, een levensgrote foto van hem naast de acht renners.

 • 23 Augustus 2019 om 11:40

Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlating

Het boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’


 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Ongehoord. 'Anderlecht is de beste ploeg van het land'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

 • 23 Augustus 2019 om 10:30

Werkonderbreking bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is er sprake van een werkonderbreking. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie over de gang van zaken.


 • 23 Augustus 2019 om 10:29

Johnson zet voet op tafel bij bezoek aan Macron

Donderdag bracht de Britse premier Boris Johnson een bezoek aan de Franse president Macron om de Brexit te bespreken. Plots zette Johnson zijn voet op een klein tafeltje, zoals u in de video hierboven ziet.

 • 23 Augustus 2019 om 10:26

Bezoekers mogen gratis stukje van Hoge Veluwe meenemen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt bezoekers de kans om een gratis bosje heide te komen knippen.


 • 23 Augustus 2019 om 10:19

Ongeval E313 afgehandeld, file nog niet opgelost

De E313 is vrijdagochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.


 • 23 Augustus 2019 om 11:51

Belgen met Amerikaanse nationaliteit dreigen bankrekening te verliezen

Vanaf 1 januari 2020 dreigen banken de rekeningen af te sluiten van duizenden Belgen die ook de Amerikaanse nationaliteit hebben. Dat is het gevolg van strengere regels voor belastingontduiking in de VS.


 • 23 Augustus 2019 om 09:26

Nieuwe radiozender voor 35-plussers

Hoger opgeleide mannen boven de 35 die pendelen tussen Studio Brussel, Radio 1 en Nostalgie: op die doelgroep mikt Willy, een nieuwe radiozender met rockmuziek uit dezelfde familie als Qmusic en Joe.


 • 23 Augustus 2019 om 09:07

Werkonderbreking bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is er sprake van een werkonderbreking. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie over de gang van zaken.

 • 23 Augustus 2019 om 09:07

Topman Degroof Petercam stapt op door vertrouwenscrisis

Terwijl Bank Degroof Petercam onder hoge tijdsdruk staat om inzake toezichtsystemen intern orde op zaken te stellen, stapt zijn topman Philippe Masset op. Er is sprake van een vertrouwenscrisis. Die crisis is het gevolg van de antiwitwas-problemen bij Bank Degroof Petercam


 • 23 Augustus 2019 om 12:48

Burgemeester stuurt politie als er onkruid op je stoep groeit

Sandy Evrard, burgemeester van Mesen, heeft het gehad met het onkruid dat welig tiert op de voetpaden van zijn gemeente. In een strenge brief aan zijn inwoners eist hij dat iedereen voor eigen deur wiedt, anders stuurt hij de politie. ‘Het is de enige manier om van Mesen de mooiste stad van het land te maken.’


 • 23 Augustus 2019 om 08:38

Heb je een ronde naam? Dan zul je wel aardig zijn

De klank van iemands naam kleurt voor buitenstaanders al bij voorbaat de verwachting in van de persoonlijkheid van diegene. Het effect is groter dan verwacht.


 • 23 Augustus 2019 om 08:35

Een koningin als collega: bijenkasten op hoofdkantoor Aquafin

Op het dak van het hoofdkantoor van waterzuiveraar Aquafin staan bijenkasten. De honing die eruit voortkomt en onder de collega’s wordt verkocht, blijkt even populair als inkomtickets voor Tomorrowland. “De wereld van de bij is ongelofelijk boeiend”, vindt An De Wit, milieucoördinator én imker.

 • 23 Augustus 2019 om 08:26
❌