[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 20 Maart 2018De Standaard : Ds Live

Adjunct Vandeput ontslagen na contacten met Lockheed Martin

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft vorig jaar zijn adjunct-kabinetschef de laan uitgestuurd nadat bleek dat hij contacten had met Lockheed Martin. De gesprekken zouden betrekking hebben gehad op een jobaanbieding die de adjunct had gekregen.


 • 20 Maart 2018 om 19:18

Het sparen (en ruilen) kan beginnen: Panini lanceert nieuwe stickers voor WK

Panini heeft dinsdag zijn stickercollectie voor het WK van komende zomer in Rusland voorgesteld. In het album is er eveneens, zo laat Panini weten, plaats voorzien voor “voetballegendes die de wereldbekergeschiedenis gekleurd hebben”.


 • 20 Maart 2018 om 19:07

Voetbal in de ruimte: wedstrijdbal voor openingsduel van WK maakt ruimtereisje

De wedstrijdbal die gebruikt zal worden voor het openingsduel tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië op het WK voetbal van komende zomer gaat op internationale missie in de ruimte. Woensdagavond wordt de Telstar 18 vanop de ruimtebasis in het Kazakse Bajkonoer het heelal ingestuurd.


 • 20 Maart 2018 om 19:04

‘Als Zuckerberg denkt dat hij voor gedachtepolitie kan spelen, heeft hij het mis’

Het Europees Parlement heeft Facebook-baas Mark Zuckerberg gevraagd om persoonlijk uitleg te verschaffen over de onthullingen rond Cambridge Analytica. Onze staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) spreekt ’het ondermijnen van onze democratie’ en eist uitleg.


 • 20 Maart 2018 om 18:59

Zoo van Barcelona wil af van tijgers, olifanten en neushoorns

De zoo van het Spaanse Barcelona heeft haar strategische plan voor de komende jaren voorgesteld.


 • 20 Maart 2018 om 18:55

De nieuwe safety car in de Formule 1 is hot bij autoliefhebbers: de snelste ooit!

Mercedes heeft de nieuwe safety car voor het F1-seizoen 2018 voorgesteld. De Mercedes-AMG GT R beschikt over 577 pk sterke vierliter biturbo V8-motor en is daarmee ook de snelste F1-safety car ooit.

 • 20 Maart 2018 om 18:34

Alejandro Valverde wint nu ook in de sprint en wordt de nieuwe leider in Catalonië

Alejandro Valverde heeft de tweede rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Hij was in Valls de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Hij neemt ook meteen de leiderstrui over van Alvaro Hodeg, die de heuvelachtige finale niet overleefde.


 • 20 Maart 2018 om 18:03

Toplui Cambridge Analytica schepten op over manipuleren verkiezingen

Cambridge Analytica, dat Donald Trump met gegevens van Facebook zou geholpen hebben de Amerikaanse verkiezingen te winnen, biedt zijn diensten vandaag nog steeds aan. Dat blijkt uit een undercoverreportage van de Britse televisiezender Channel 4. Op de beelden vertellen directeurs van het bedrijf hoe ze buitenlandse verkiezingen manipuleerden.

 • 20 Maart 2018 om 17:30

Vrachtwagen rijdt in op file en schiet in brand: motorrijder (26) sterft, trucker opgepakt

In het Oost-Vlaamse Oosterzele is een 26-jarige motorrijder om het leven gekomen toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, die achteraan op een file inreed. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de hulpdiensten. De vrachtwagenchauffeur werd opgepakt en zijn rijbewijs werd ingetrokken.


 • 20 Maart 2018 om 17:52

Vlaams Parlement verkiest trein boven vliegtuig naar Bordeaux

Vlaamse Parlementsleden gaan dan toch niet met het vliegtuig op studiereis naar Bordeaux om er duurzame mobiliteit te bestuderen.


 • 20 Maart 2018 om 16:36

Bouhanni geeft er na één etappe al de brui aan in Ronde van Catalonië

Nacer Bouhanni gooit de handdoek in de wielerronde van Catalonië (WorldTour). De Franse sprinter is onvoldoende hersteld van de bronchitis die hem vorig weekend al Milaan-Sanremo kostte.


 • 20 Maart 2018 om 16:28

Voorlopig geen Benito meer in België: Raman verhuist definitief naar Duitse tweedeklasser

Fortuna Düsseldorf heeft beslist om de aankoopoptie te lichten en Benito Raman definitief over te nemen, dat laat Standard weten op haar site. Raman blijft bij de Duitse tweedeklasser tot 2022.


 • 20 Maart 2018 om 16:23

Waar blijft de lente?

Officieel is de lente vandaag om kwart over vijf begonnen. In de praktijk heeft de natuur door de aanhoudende kou flink vertraging opgelopen. Hoe gaan plant en dier met dat uitgestelde voorjaar om?


 • 20 Maart 2018 om 17:15

Robot leert zichzelf basketballen en is onverslaanbaar

Door gebruik van Artificiële Intelligentie leerde CUE zichzelf 200.000 basketbalworpen aan. Zijn makers gingen de uitdaging aan en plaatsten de robot tegenover professionele basketballers

 • 20 Maart 2018 om 16:04

Vliegtuigen domineren tv-avond

Veel vliegtuigen op tv vanavond: de actualiteitenprogramma's zullen uiteraard ingaan op de ophef over de F-16's. Maar daarnaast had VTM al langer een reportage over het leven van onze gevechtspiloten gepland, en toont Q2 een film over de kaping van United 93 op 11 september 2001.

 • 20 Maart 2018 om 15:47

Taiwan nieuw front in rivaliteit tussen Xi en Trump

President Xi Jinping wil China’s oude glorie herstellen, met inbegrip van de eenheid van het land. Zijn speech op het Volkscongres verhoogt de spanning met Washington.


 • 20 Maart 2018 om 15:53

Wat staat er in het rapport en wat betekent het?

Minister van Defensie Steven Vandeput en de legerleiding staan met de billen bloot na de onthulling in De Standaard dat de F-16’s langer kunnen vliegen. Mogelijk nog schadelijker dan de inhoud is het feit dat het rapport niet tot bij Vandeput is geraakt. Maar wat staat er nu precies in en wat betekent dat?


 • 20 Maart 2018 om 15:35

N.E.R.D en Arcade Fire op Pukkelpop

De affiche van Pukkelpop krijgt langzaam vorm. Na Kendrick Lamar, The War on Drugs en Dua Lipa voegt de organisatie nog twee grote namen toe: Arcade Fire en het N.E.R.D van Pharrell Williams.


 • 20 Maart 2018 om 15:35

Noorse minister neemt ontslag na omstreden Facebookbericht: ‘Heksenjacht’

Sylvi Listhaug, de Noorse minister van Justitie en Migratie, heeft ontslag genomen om de val van de regering te voorkomen. Reden: een omstreden Facebookbericht over 'de rechten van terroristen'. 'Plots is de Noorse politiek in een kleuterschool veranderd.'


 • 20 Maart 2018 om 15:10

Hoe ratten ons helpen om verlamming te genezen

In Zwitserland hebben wetenschappers een grote stap gezet in het onderzoek naar verlamming bij de mens. Via elektrochemische stimulatie slaagden ze erin om ratten met een verlamming opnieuw te laten lopen.

 • 20 Maart 2018 om 15:02
❌