[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018De Standaard : Ds Live

Gianni Moscon grijpt de macht in China na winst in koninginnenrit

Gianni Moscon is de nieuwe leider in de Chinese Ronde van Guangxi (WorldTour). Het Italiaanse woelwater van Team Sky won de koninginnenrit en neemt zo meteen een flinke optie op de eindzege


 • 19 Oktober 2018 om 09:16

Groen niet onder de indruk van klacht Vlaams Belang

Groen is niet onder indruk van de klacht die het Vlaams Belang heeft ingediend tegen voorzitster Meyrem Almaci voor laster en eerroof, omdat ze de partij racistisch had genoemd. ‘We gaan ons altijd blijven verzetten, in woord en daad, tegen racisme en discriminatie. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan.’


 • 19 Oktober 2018 om 09:16

Boston Red Sox naar World Series na zege tegen titelhouder

Boston Red Sox heeft zich donderdag geplaatst voor de World Series, de finale van de Amerikaanse baseballcompetitie MLB.


 • 19 Oktober 2018 om 09:11

Muse sluit Werchter af

De Britse band Muse is op zondag 30 juni de afsluiter van Rock Werchter. De vier headliners van de editie van 2019 van het festival zijn daarmee bekend: P!nk, The Cure, Mumford & Sons en Muse.


 • 19 Oktober 2018 om 09:11

LeBron James verliest meteen eerste wedstrijd met Lakers, maar fans moeten niet wanhopen

LeBron James heeft zijn debuut bij de LA Lakers niet kunnen vieren met een overwinning. In hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie verloren ze donderdag met 128-119 op bezoek bij de Portland Trail Blazers.


 • 19 Oktober 2018 om 09:04

ONGEHOORD. 'Als Crombez wil voortploeteren zoals hij bezig is, dan is dat zijn zaak'

Ook in de week na de verkiezingen passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

 • 19 Oktober 2018 om 08:46

Fourniret geconfronteerd met ex-vrouw

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret wordt vrijdag bij de onderzoeksrechter met zijn vroegere echtgenote Monique Olivier geconfronteerd. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De confrontatie zou kaderen in het onderzoek naar een nog onopgeloste verdwijning.


 • 19 Oktober 2018 om 08:24

Voorakkoord tussen CD&V en Vlaams Belang in Lede?

Ophef in de gemeenteraad van Lede gisterenavond, toen Filip Bauters van Lede Vlaams en Zinvol bij aanvang zijn frustratie uitte over het gebroken woord van CD&V. Die partij zou eerder een akkoord hebben gesloten met het Vlaams Belang van Marc Boterberg.

 • 19 Oktober 2018 om 08:04

Air Belgium doet voorlopig voort

De aandeelhouders van Air Belgium hebben de directie van de luchtvaartmaatschappij groen licht gegeven om voort te doen.


 • 19 Oktober 2018 om 08:12

Voorakkoord tussen CD&V en Vlaams Belang in Lede?

Ophef in de gemeenteraad van Lede gisterenavond, toen Filip Bauters van Lede Vlaams en Zinvol bij aanvang zijn frustratie uitte over het gebroken woord van CD&V. Die partij zou eerder een akkoord hebben gesloten met het Vlaams Belang van Marc Boterberg.

 • 19 Oktober 2018 om 08:06

Huiszoeking op kabinet-Schauvliege

Op het kabinet van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft gisteren rond de middag een huiszoeking plaatsgevonden.


 • 19 Oktober 2018 om 07:21

Leko moet uitleggen waarom geld van Veljkovic op zijn rekening kwam

Ivan Leko, de coach van Club Brugge, kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort van op de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom.

 • 19 Oktober 2018 om 07:21

Musical 40-45 haalt extra hoofdrolspeler binnen

Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen – en dat doen ze – verlengt Studio 100 zijn succesmusical ­40-45. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie ­Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22).


 • 19 Oktober 2018 om 06:51

Zondag brengt zon

Vrijdag en zaterdag is het bewolkt met temperaturen rond de 15 graden. Zondag stijgt de temperatuur even met de komst van de zon, maar vanaf maandag wordt het weer grijzer en kouder.


 • 19 Oktober 2018 om 06:42

Waarom AVV-VVK vandaag eenmalig terugkeert op de voorpagina van De Standaard

AVV-VVK. In het verhaal van zes letters zit de geschiedenis van Vlaanderen, en omgekeerd. Vandaag keren ze eenmalig terug op de voorpagina van De Standaard. Als startschot van een reeks over de Wereldgeschiedenis van Vlaanderen.

 • 19 Oktober 2018 om 06:00

Tienduizenden Vlaamse en Brusselse jongeren maken vandaag reclame voor hun jeugdbeweging

In Vlaanderen en Brussel maken tienduizenden jongeren vandaag opnieuw reclame voor hun jeugdbeweging. Tijdens het jaarlijkse evenement de Dag van de Jeugdbeweging slaan tal van jeugdorganisaties de handen in elkaar om kleine en grote acties op poten te zetten.


 • 19 Oktober 2018 om 05:44

'Ouders kiezen nu sneller kant van hun kind'

Een restaurantuitbater uit Nieuwpoort is het excessieve gedrag van spelende kinderen genoeg geweest en laat hen niet meer binnen. ‘Het is de schuld van hun ouders,’ zegt hij. Kinderpsychiater Lieve Swinnen kan zich er iets bij voorstellen.

 • 19 Oktober 2018 om 05:01

Rechter oordeelt dat Vlaams Belang niet racistisch is

Met de hulp van een opmerkelijk arrest dient Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een klacht in tegen Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

 • 19 Oktober 2018 om 05:01

Trump dreigt grens te sluiten voor migrantenkaravaan en schuift schuld in schoenen van Democraten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.


 • 19 Oktober 2018 om 04:42

Enkel bier of wijn voor 16- en 17-jarigen

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten.


 • 19 Oktober 2018 om 04:20
❌